Czech Dakar Team - Souhrn na závěr soutěže

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Czech Dakar Team - Souhrn na závěr soutěže"

Transkript

1 Czech Dakar Team - Souhrn na závěr soutěže Autor: Czech Dakar Team, :22 Souhrn Letošní Dakar si v Jižní Americe opravil renomé. Trať byla náročná, přitom ale dostatečně dimenzovaná na to, aby závodníci stíhali projet celou trasu včas a nebylo nutné přistupovat ke zkracování nebo rušení etap. Co se týče terénů, byla soutěž nesmírně variabilní. Odborníci tvrdí, že byl v každém ohledu tím, čím být měl: nejtěžším závodem světa a dostál své pověsti důstojně. Zejména televizní diváci jásali nadšením nad krásou záběrů pořadatelské televize. Velké finále Podobně jako minulý rok se i letos v komplexu La Rural odehrálo velké finále Rallye Dakar 2010, když na slavnostní rampu postavenou na navezeném písku postupně najížděli všichni závodníci, kteří po čtrnácti náročných etapách dojeli až do cíle. V aréně, kde probíhal slavnostní ceremoniál, se nejdříve objevili motorkáři a čtyřkolkáři, přičemž ti nejlepší jeli až jako poslední. Poté přišla na řadu nejlepší auta a kamiony a posléze se publiku postupně představili zbývající posádky. Na závěrečné okamžiky rallye se, podobně jako na start, přišly podívat zástupy místních příznivců rallye. Jejich řady byly sice v porovnání s minulým rokem o něco méně početné, nicméně atmosféra byla i tak jihoamericky vřelá. Jediný automobil s českou posádkou v cíli Foto: Czech Dakar Team - Obětí v cíli Dakaru, Janeček, Chytka I druhý start na Rallye Dakar skončil pro Jiřího Janečka s Viktorem Chytkou velkým úspěchem. Mnoho slavných jmen by jim ostatně mohlo jejich dosavadní stoprocentní bilanci závidět. Poslanec a pražský radní Janeček spolu s advokátním koncipientem Chytkou dokončili rallye jako jediné české auto z původních čtyř startujících.

2 Díky aktivitě si posádka Toyoty Czech Dakar Teamu získala v horkem poněkud utlumené aréně pozornost a odjížděla za bouřlivého potlesku a skandování. "Moc jsme to chtěli, opravdu moc," popisoval své pocity dojatý Jirka Janeček. "To co se nám povedlo představuje stoprocentní úspěch. Minulý rok jsme sice měli hodně štěstí, ale přesto jsme nakonec museli dojet do cíle sami. Letos byla rallye ještě obtížnější a organizátoři neodpustili nikomu nic, což jen dokazuje, že to nebylo o náhodě a že to bylo zasloužené. Foto: Czech Dakar Team - Toyota Land Cruiser, startovní číslo 373, Jiřího Janečka a Viktora Chytky v cíli, kategorie automobily Posádka si krátce po sjetí z rampy vzpomněla na zraněného Miroslava Zapletala a Tomáše Ouředníčka, pro které po těžké havárii rallye předčasně skončila. "Ať jsou Mirek i Tomáš brzy v pořádku," prohlásil J. Janeček a V. Chytka dodal: "Moc jim oběma přejeme, aby se po doléčení zranění vrátili zpět v plné síle." Jak jsou na tom vlastně Chytka s Janečkem zdravotně? "Drobná zranění a bolístky jednoduše nepočítám," uzavřel výčet dříve než ho zahájil Jiří Janeček. "Já jsem nejvíc trpěl asi s očima, protože prach byl letos v obrovské míře doslova všude." Viktor Chytka si pro změnu stěžoval na bolesti zad a rukou: "Bolí mne zejména šíjové svaly a pořád ještě dostávám křeče do rukou." Co budou Janeček s Chytkou dělat po návratu domů? Odpověď je překvapivě téměř shodná: "Hned druhý den půjdu do práce," vysvětluje mladší z posádky. "O víkendu mě pak čeká oslava."

3 Foto: Czech Dakar Team - Jiří Janeček a Viktor Chytka na kapotě své Toyoty v cíli, kategorie automobily Viktor Chytka se ještě krátce vrátil k poslední etapě: "Sice se prakticky nezávodilo, ale i tak jsme byli oba velmi nervózní. Snažili jsme se maximálně koncentrovat a jet na jistotu. Bylo by opravdu škoda, kdyby se cokoliv stalo, nicméně technika je nevyzpytatelná a přihodit se i v takové situaci může opravdu cokoliv." Jirka Janeček k tomu uvedl: "Pořád jsme měli na paměti, že dokud člověk není v cíli, tak tam prostě není. Chtěli jsme opravdu moc, abychom se tam dostali." Závěrečný přejezd bych lemován špalíry fanoušků. Ti se přišli podívat na závodníky, kteří 1. ledna 2010 vyrazili z Buenos Aires po trase závodu. "Všude bylo spousta lidí, kteří mávali vším možným, křičeli, bouchali do auta a dělali spoustu dalších věcí," pokračuje Chytka. "Člověk si snaží tyto momenty uchovat v paměti, protože jsou jedinečné a obtížně předatelné." Diváků bylo o něco méně než minulý rok, ale i tak dokázali vytvořit skvělou atmosféru. "V Chile nebyla divácká kulisa příliš silná ani v roce 2009," uzavírá Janeček. "V Argentině byl rozdíl ale opravdu znát. Nikdo přitom nedokáže vysvětlit relativní pokles zájmu ze strany diváků. Možná to je způsobeno jihoamerickým naturelem Dakar už znali z předchozího ročníku a proto je až tak netáhl." Posádka prozradila i něco málo z připravovaných budoucích aktivit. Kromě snahy přivést k rallye zástupkyně něžného pohlaví a vytvořit tak smíšenou posádku, což je proces který nastartoval Janeček před pád dny, by se Viktor Chytka rád svezl s vozem kategorie T1: "Letos bych chtěl a měl jet s té jedničkou. Rád bych jel celou sezónu a zúčastnil se některých podniků. V úvahu připadá Baja Cup, český mistrák, některý ze závodů středoevropské zóny a světového poháru." Viktor Chytka rovněž poodhalil roušku tajemství týkající se vozu, se kterým by mohl letos jet: "To auto je již postavené a pochází ze zahraničí." Jiří Janeček s Viktorem Chytkou Dakar 2010 dokončili v celkovém pořadí na 41. místě, na 6. místě ve své třídě sériových vozů (T2) a na 4. místě v kategorii sériových vozů diesel.

4 Foto: Czech Dakar Team - Oldřich Bražina po dojezdu do cíle, kategorie čtyřkolky Bražina Dakar dokončil popáté Oldřich Bražina zářil v cíli štěstím. "Jsem rád, že jsem tady," prohlásil hned za závěrečnou rampou celý dojatý. "Letos to bylo v mnoha ohledech velmi těžké a pro jezdce nezáživné a to se pak těžko závodí. Jsem přesvědčen o tom, že se dala ještě náročnější trať, která by však jezdce bavila. To by ostatně bylo mnohem lepší pro všechny. Závodíme také proto, abychom něco viděli a ne abychom jen drželi plyn a ničili stroje na kamenitých necestách." Jaký byl letošní Dakar z pohledu závodníka, který Dakar dokončil již popáté, z toho dvakrát na quadu? "Letošní ročník byl hodně jiný, takový netypický, ale je to spíše můj vnitřní pocit anebo je to věkem. Hodně času jsem strávil opravami, takže o tom, co se dělo okolo, zas tak moc nevím." Co bude dělat Bražina jako první věc po příjezdu? "Jako první věc mně čeká asi lopata a prohazování cesty domů. No a pak budu také muset pomilovat svou ženu, na kterou už se moc těším," červená se jediný český čtyřkolkář v cíli. V souvislosti s hodnocením poslední etapy Olin nepoužíval příliš pozitivní výrazy: "Byl to prostě hrozné. Pořád na plný plyn a občas se trefit mezi ploty. Sprinty mi příliš nejdou, protože na ně prostě výkonově nemám. Zatímco lepší čtyřkolky letí rychlostí kolem 12é až 130 km/h, tak ta moje nedá více než 105 km/h."

5 Foto: Czech Dakar Team - Oldřich Bražina v cíli u svého stroje Polarit (pojmenovaného Čumáček ), start. číslo 254, kategorie čtyřkolky Krejčí nejúspěšnějším motorkářem Czech Dakar Teamu Roman Krejčí se po odstoupení Martina Macka stal nejúspěšnějším motorkářem Czech Dakar Teamu a při své dakarské premiéře si vydobyl velmi dobré jméno: "Před Dakarem jsem k tomu přistupoval tak, že bych chtěl především dojet. Jenže když už jsem tady byl, tak mi to nedalo nezkusit si zazávodit. Snažil jsem se všechno učit za provozu, což samozřejmě není hned a nejde to samo." Je reálné, že by se velká naděje české motorkářské školy vrátila příští rok na Dakar 2011? "V tomto okamžiku je to předčasná otázka, potřebuji si po návratu domů všechno v klidu promyslet, ale rozhodně neříkám ne," odpovídá Krejčí. "Věděl bych teď mnohem lépe o čem Dakar je a jak se na něj lépe připravit." Krejčí si kromě plakety za dokončení dakarské rallye odvezl z rampy i certifikát, díky kterému bude inkasovat prémii Euro za vítězství v hodnocení Elf Trophy Maraton. "Moc si toho vážím, protože spolupráce s Elfem byla z mého pohledu perfektní. Bonus rozhodně nepokryje náklady na mou účast, ale přesto jsem za něj vděčný." I Roman krátce zavzpomínal na poslední etapu: "Byla to erzeta, která byla jen o držení plynového pedálu. Člověk mohl klidně spát a pravděpodobně by dojel do cíle." Problém s převodovkou by za normálních okolností umožnil jízdu rychlostí maximálně 95 km/h."vyměnili jsme rozetu a motorku tak trochu zrychlili. Do písku by to samozřejmě nebylo, ale pro rychlou etapu to bylo lepší. Postupně jsem zrychloval a ke konci už držel plyn na doraz." Krejčí se opět projevil jako rozený závodník, který ani v poslední etapě nechce jet nějakou údržbu: "Zas tak veliké riziko to nebylo. Pokud by to motor nevydržel, tak by mně někdo dotáhl. Motor toho má podle všeho dost, olej z něj teče, kde to jen jde." I Romanův stroj nese známky opotřebení Dakarem. Podle českých mechaniků, kteří Romanovi občas pomáhali se servisem, prý s něčím podobným nedokáže jet nikdo jiný. "Kluci to vidí příliš černě," reaguje Krejčí. "Jet se dá prakticky na čemkoliv, pokud se točí kola. Je pravdou, že moje motorka nesla ke konci

6 rallye menší či větší šrámy, ale dovezla mně až sem, takže na ni nedám dopustit." Splnění životního snu Jana Veselého Foto: Czech Dakar Team - Jan Veselý, star. číslo 157, kategorie motocykly Jan Veselý přijel na rampu skromně sám, převzal pamětní plaketu, potřásl si rukou se zástupci organizátora, zamával do kamer i divákům a zamířil vstříc dalšímu osudu. Na otázku, co pro něj znamená Dakar, odpovídá osmatřicetiletý Veselý slovy: "Závodu jsem věnoval poslední ¾ roku života. Doma i ve firmě se toho mezitím tolik odehrálo, že nevím, co budu dělat dřív." Honza si nakonec vzpomněl na něco, co mu asi původně připadlo samozřejmé: "Půjdu za svou dcerou Natálií, na kterou se moc a moc těším a na pár dní se i ji vezmu k sobě." Co znamená pro Veselého letošní Dakar? "Především je to splnění životního snu a to samo o sobě stačí." Dakar je prostě jiný než ostatní podniky a též se řídí jinými nařízeními. Veselý našel slova chvály i na adresu svého mechanika: "Chtěl bych poděkovat svému mechanikovi Jardovi Ficencovi, který se o mou motorku každý den staral, za kvalitní servis a vzornou spolupráci. Poděkování si zaslouží i kamarádka Radka, která mě tady maximálně podpořila." Honza Veselý obdivuje doslova každého, kdo projel cílem: "Každý jeden motorkář, který dojel až do cíle je pro mě frajer. Ještě větší hold si zaslouží snad jen dívky, které dorazily do cíle."

7 Foto: Czech Dakar Team - Jan Veselý vedle stroje Yamaha, kategorie motocykly Honza se taktéž ještě jednou vrátil k poslední etapě: "Byla to typická mávací etapa. Karty již byly rozdány a tak jeli všichni tak, aby dojeli. To však neznamená, že by se snad jelo pomalu. Naopak, vzhledem k profilu tratě to byla celkem svižná jízda." Veselý byl, podobně jako mnozí motorkáři, po dlouhé etapě v nemalém vedru poněkud unavený: "Spolu s Romanem Krejčím jsme v závěrečné spojovačce tak unavení, že jsme usínali za jízdy. Rozhodli jsme se, že zastavíme a nakonec jsme s očima zavřenýma krátce odpočívali v příkopu podél cesty. Odtud bylo po probuzení velmi brzy na benzínku, kde jsme si dali sendvič a kafe." Po přijetí do Buenos Aires musely posádky vrátit navigační přístroje a následně odvézt motorky do parc fermé. Czech Dakar Team už myslí na další soutěže 32. ročník Rallye Dakar skončil, nicméně ten nadcházející je tedy již ani ne za rok. Vrátí se tento legendární podnik zpátky do Afriky, odkud vzešel? Zachovejte nám prosím přízeň a sledujte účast Czech Dakar Teamu v dalších závodech v průběhu roku.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC?

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC? Vyhodnocení dotazníku k etapovému závodu SPAC (Velká cena FORCE) Dotazník vyplnilo 53 závodníků, někteří neodpověděli na všechny otázky. Dotazníky vyplnili - podle kategorií: 16 11 9 6 4 3 2 2 A B C D

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

ewrc.cz Foto: etapa 5 Foto: etapa 5

ewrc.cz Foto:  etapa 5 Foto:  etapa 5 Dakar 2010-5. etapa Autor: Pavel Norri Pravda, 6. 1. 2010 14:13 Včerejší etapa, která byla vstupem do pouště Atacama opět snížila počet českých posádek v závodě. Pro velké bolesti způsobené havárií ve

Více

Promet Excalibur tým Tomáše Tomečka senzačně druhý

Promet Excalibur tým Tomáše Tomečka senzačně druhý Promet Excalibur tým Tomáše Tomečka senzačně druhý Autor: Vojtěch Morávek ml., 15. 1. 2016 06:37 Tomáš Tomeček a Ladislav Lála hájící barvy Promet Excalibur týmu vybojovali na AFRICA ECO RACE 2016 fantastické

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Retardér 1 Výňatek z bezpečnostního plánu Pozn.: Pozor na příchod lidí od zákazu vjezdu. Po uzavření RZ nelze pouštět diváky podél šotoliny. U rozhledny Výňatek z bezpečnostního plánu Pozn.: Lze očekávat

Více

MOROCCO 2011 MĚŘENÍ JEZDCŮ FOTODOKUMENTACE MAPY [1] Obecné zobrazní trasy, výškových

MOROCCO 2011 MĚŘENÍ JEZDCŮ FOTODOKUMENTACE MAPY [1] Obecné zobrazní trasy, výškových MOROCCO 2011 MĚŘENÍ JEZDCŮ - Luděk Červenka - Miroslav Duras - Pavel Grim - Pavel Partika - Rudolf Sivík - Ondřej Štěrba [1] FOTODOKUMENTACE Obecné zobrazní trasy, výškových profilů jednotlivých etap při

Více

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV 2016 Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil 30. 12. 2016 Účel a poslání spolku: Spolek MOPED TEAM TLUMAČOV vznikl v roce 2015 za účelem pořádání sportovních a

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY 17. - 18.5. 2019 www.podorlickarally.cz Poupravené věci z 1. průvodce soutěží Po delší době přinášíme druhou část průvodce soutěží Podorlická rally. Změnili

Více

Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník

Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník Letošní sezónu se nejstarší šplhačský závod konal netradičně 8. května, tradičně v příbramské Sokolovně. Pozměněný termín byl zvolen kvůli sladění závodu s

Více

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27 Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, 13. 1. 2016 12:27 Kunovický René Dohnal začal jezdit rally v roce 2011. Již v následující sezoně získal absolutně 2. místo ve třídě 10 ve sprintech.

Více

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON 34 BYZMAG MĚSÍČNÍK PRO PODPORU PODNIKÁNÍ V ČR Víkendový maraton probíhá v období květen

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Předtím, než začnu psát o jednom konkrétním závodu Českého halového poháru, rád bych vzpomněl na ty, které tomu ostravskému předcházely a shrnul výkony všech lhenických

Více

Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod

Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod Rozhovory Ani závažné onemocnění kyčelního kloubu nezabránilo Hance Ebertové být jednou z nejúspěšnějších cyklistických ultramaratonistek

Více

Většinu rychlostních zkoušek si letos navigátor Ladislav Lála nahrával prostřednictvím hodinek Suunto Ambit3 Peak a hrudního pásu.

Většinu rychlostních zkoušek si letos navigátor Ladislav Lála nahrával prostřednictvím hodinek Suunto Ambit3 Peak a hrudního pásu. AER 2016 aneb něco málo telemetrie Autor: Ladislav Lála, 15. 1. 2016 10:37 Většinu rychlostních zkoušek si letos navigátor Ladislav Lála nahrával prostřednictvím hodinek Suunto Ambit3 Peak a hrudního pásu.

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Krtek Racing Team: Mise Eisenach - splněno

Krtek Racing Team: Mise Eisenach - splněno Krtek Racing Team: Mise Eisenach - splněno Autor: Michal "Krtek" Kotek, 16. 8. 2016 20:36 Účast na 57. ADAC Cosmo Rallye Wartburg byla pro Krtek Racing Team oslavou deseti let působení na závodních tratích

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Spodní prádlo od Martiny Škardové

Spodní prádlo od Martiny Škardové Spodní prádlo od Martiny Škardové Autor: Vlastimil Resl, 21. 10. 2008 15:40 Mladá západočeská spolujezdkyně Martina Škardová se po absenci na Rally Jeseníky vrátí ve Vsetíně na horké sedadlo vedle Honzy

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce Dvakrát v závěru loňské sezony se na českých tratích představil pohárový speciál Opel ADAM. Starty dokladovaly společnou snahu společnosti Opel C&S, českého zastoupení

Více

ZPRAVODAJ VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ. www.valasskarally.eu. AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín

ZPRAVODAJ VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ. www.valasskarally.eu. AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín ZPRAVODAJ AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín 1 VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ VSETÍN VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zatímco letos zařadili sestavovatelé motoristického kalendáře Valašskou rally na druhé místo harmonogramu

Více

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV 2017 Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil 30. 12. 2017 Účel a poslání spolku: Spolek MOPED TEAM TLUMAČOV vznikl v roce 2015 za účelem pořádání sportovních a

Více

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m SV SV Kuba Smrž Radim Vavřík Racing team DANIEL VALENTA Manager teamu SV Racing Jednatel nadnárodní společnosti MONZA CZ s r.o. zabývající se odpadovým hospodářstvím a vývojovou činností v oblasti likvidace

Více

Rovnoměrný pohyb III

Rovnoměrný pohyb III ..13 Rovnoměrný pohyb III Předpoklady: 001 Pomůcky: Př. 1: Maky se na kole vydala na výlet, který bohužel neskončil tak, jak si představovala. a) Jak daleko se dostala, jestliže jela 3 minut rychlostí

Více

V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky

V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky Druhý závod Mistrovství Evropy v truck trialu se jel v Drnovicích u Lysic. Do zdolávání náročných terénů v pískovně firmy SEDOS se pustilo 22 převážně dvoučlenných

Více

PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013

PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013 PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013 STATUS ZÁVODU EVROPSKÝ POHÁR JUNIORŮ V TRIATLONU MISTROVSTVÍ ČR VE SPRINT TRIATLONU MÍSTO Brno, Brněnská přehrada, Česká republika http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

Rovnoměrný pohyb IV

Rovnoměrný pohyb IV 2.2.4 Rovnoměrný pohyb IV Předpoklady: 02023 Pomůcky: Př. : erka jede na kole za kamarádkou. a) Za jak dlouho ujede potřebných 6 km rychlostí 24 km/h? b) Jak daleko bude po 0 minutách? c) Jak velkou rychlostí

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6.

Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6. KM RACING Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR TUNISKO - poušť, Ksar Ghilane 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6. 2012 NE-NE RIU ROYAL GARDEN 5*

Více

Czech Dakar Team Celkový souhrn po 8. etapě. 8. etapa,neděle 10. ledna 2010, Antofagasta Copiapo, spojovačka 96 km, speciálka 472, celkově 568 km

Czech Dakar Team Celkový souhrn po 8. etapě. 8. etapa,neděle 10. ledna 2010, Antofagasta Copiapo, spojovačka 96 km, speciálka 472, celkově 568 km Czech Dakar Team Celkový souhrn po 8. etapě Autor: Czech Dakar Team, 11. 1. 2010 21:44 8. etapa,neděle 10. ledna 2010, Antofagasta Copiapo, spojovačka 96 km, speciálka 472, celkově 568 km Po dni volna

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2009 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte, abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK

MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK PRAVIDLA A POKYNY PRO ZÁVODY: 1. Dva povinné viditelné body pro startovní číslo: - na přední tabulce (platí i pro čtyřkolky) - na zádech

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

brno výstaviště. Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení

brno výstaviště.  Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení 6. 9. 3. 2014 brno výstaviště Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení www.bvv.cz/motosalon Svátek všech motorkářů MOTOSALON 2014 ozdobila evropská premiéra dvou modelů Harley-Davidson

Více

TipCars Pražský Rallysprint 2013

TipCars Pražský Rallysprint 2013 TipCars Pražský Rallysprint 2013 Další volný podnik v rámci Czech Rally Cupu se odehrál na území hlavního města. Na přelomu listopadu a prosince se tak do Prahy sjelo celkem 40 posádek, ale do cíle soutěže

Více

PS CITY INFO. Víte, že Pražské služby provozují 99 vozů na CNG? A to je nejvíce v ČR. JARO/LÉTO INFORMACE PRO PRAŽANY OD PRAŽSKÝCH SLUŽEB

PS CITY INFO. Víte, že Pražské služby provozují 99 vozů na CNG? A to je nejvíce v ČR. JARO/LÉTO INFORMACE PRO PRAŽANY OD PRAŽSKÝCH SLUŽEB PS CITY INFO JARO/LÉTO 2015 INFORMACE PRO PRAŽANY OD PRAŽSKÝCH SLUŽEB Pražské služby provozují 99 vozů na CNG? A to je nejvíce v ČR. Jeden den popelářkou v Pražských službách Soutěž o poukázky na pohonné

Více

Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka

Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka O prodlouženém víkendu 4.-6. července 2015 jsme s Evikem a s Lubošem podnikli výpravu do okolí Golčova Jeníkova. Cílem byla v minulosti amatérskými zlatokopy

Více

Kontakt: Miloslav Regner mobil:

Kontakt: Miloslav Regner mobil: Rally Camp POŘADATEL Pořadatelem Rally campu je Středisko automobilového sportu Zlín (SAS Zlín) při Rallye AK v AČR s více než 20ti letou tradicí navazující na 45. letou činnost v automobilovém sportu,

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST. Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204

KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST. Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204 KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204 OPAKOVÁNÍ Otázka 1: Jak se vypočítá změna veličiny (např. dráhy, času) mezi dvěma měřeními? Otázka 2: Jak se vypočítá velikost

Více

HISTORIE. 2014: 9. místo Štefan Svitko 18. místo David Pabiška (5. místo v kategorii Amateur Class)

HISTORIE. 2014: 9. místo Štefan Svitko 18. místo David Pabiška (5. místo v kategorii Amateur Class) 02 HISTORIE Tým Moto Racing Group byl založen v roce 2013 za účelem účasti na dálkových rally a zároveň jako tým podporující mladé motokrosaře. Od roku 2014 se tým pravidelně zúčastňuje Rally Dakar. 2014

Více

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu Letní jazyková škola 2015 Závěrečná zpráva projektu Cíl projektu Znalosti cizích jazyků jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte. Hrají velkou roli nejen při výběru zaměstnání, ale i pro integraci

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

Peugeot vyhrál Dakar 2016

Peugeot vyhrál Dakar 2016 Peugeot vyhrál Dakar 2016 Autor: Radka Matthey, 17. 1. 2016 11:02 Po 26 letech od svého posledního úspěchu PEUGEOT popáté v historii vyhrál Dakar. Vůz PEUGEOT 2008 DKR s pohonem dvou kol dosáhl triumfu

Více

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Dne 6.9.2018 se uskutečnil II. ročník soutěže Trojboj dětských družstev o putovní pohár Mikroregionu Vlachovo Březí. Opět čtvrtek prvního

Více

SUPERSPRINT TRIATLON ZLI N 2019

SUPERSPRINT TRIATLON ZLI N 2019 SUPERSPRINT TRIATLON ZLI N 2019 Supersprint Triatlon Zlín 2019 je městským supersprintovým triatlonovým závodem v centru Zlína. Závod je součástí Českého poháru Triatlon Czechtriseries. Záštitu nad závodem

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST PŘES 400.000 DIVÁKŮ WWW.LETNI-KINO.CZ LETNÍ KINO JE FENOMÉN,

Více

2.2.5 Dvě rychlosti. Předpoklady: Pomůcky:

2.2.5 Dvě rychlosti. Předpoklady: Pomůcky: 2.2.5 Dvě rychlosti Předpoklady: 020204 Pomůcky: Př. 1: V tabulkách jsou výsledky z tělocviku. Která z dívek je nejrychlejší v běhu na 100 m? Která je nejrychlejší v běhu na 12 minut? Vytvoř dvě pořadí

Více

Konec velkých prázdnin a jeho diváci

Konec velkých prázdnin a jeho diváci Konec velkých prázdnin a jeho diváci Šestým dílem nabídnutým na ČT1 v pondělí 5. září 2005 skončilo nové uvedení televizního románu. Šestidílnou sérii o dramatických útěcích za hranice socialistického

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV 2015 Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil 10.2.2015 Účel a poslání spolku: Spolek MOPED TEAM TLUMAČOV vznikl v roce 2015 za účelem pořádání sportovních a kulturních

Více

CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. soutěžním roce 2016

CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. soutěžním roce 2016 CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. v soutěžním roce 2016 Vážení přátelé cyklistiky, Sezóna 2016 je za námi. Cyklistický klub Team bike Březová dosáhl několika zajímavých úspěchů, ale s průběhem roku

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

3. část - duben a květen

3. část - duben a květen Přílohy kroniky 2013 3. část - duben a květen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( červenec 2013 ) 3. část - Strana 1 / celkem stran 29 Mladí hasiči Plnění odznaků odbornosti Nová Role ( 7.4.

Více

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha ZAČÁTEK SEZÓNY VE VELKÉM! Jarní svezení je již tradičním závodem a letos byl odstartován třetí ročník. Jako obvykle hostil 15 lodí třídy

Více

I.Quest 2014 CHECKLIST A PRVOTNÍ INSTRUKCE

I.Quest 2014 CHECKLIST A PRVOTNÍ INSTRUKCE CHECKLIST A PRVOTNÍ INSTRUKCE Vážení soutěžící, nejprve si zkontrolujte, že Váš startovní balíček obsahuje všechny náležitosti. Pokud zjistíte jakkoli nesrovnalost, ihned se obraťte na organizátory soutěže.

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu

aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu Horažďovice, 8.12.2012 Dokrosná 2012 aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu Něco z historie. Enduro team Horažďovice byl založen v lednu 2007 jako občanské sdružení, takže za měsíc budeme

Více

Flying Phantom - CZE 78

Flying Phantom - CZE 78 Flying Phantom - CZE 78 David Křížek a Milan Harmáček Team PR - 22. května 2017 Tisková zpráva TISKOVÁ ZPRÁVA 1 Posádka týmu MASTERLAN - David Křížek a Milan Harmáček se ve francouzském La Baule v Bretani

Více

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Přejeme vám všechno nejlepší k zásnubám a tomu, co leží před vámi.

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Přejeme vám všechno nejlepší k zásnubám a tomu, co leží před vámi. 祝 福 : 结 婚 Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Gratuluje a přejeme vám oběma hodně

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

ROZPIS POHÁROVÉ SOUTĚŽE V CYKLOKROSU TOI TOI CUP 2018

ROZPIS POHÁROVÉ SOUTĚŽE V CYKLOKROSU TOI TOI CUP 2018 ROZPIS POHÁROVÉ SOUTĚŽE V CYKLOKROSU TOI TOI CUP 2018 1. TOI TOI CUP 2018 TOI TOI CUP pro sezónu 2018 je dlouhodobá soutěž UCI a ČSC v cyklokrosu, do které jsou zařazeny tyto závody: DATUM MÍSTO NÁZEV

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Na závod jsme se rozhodli, že budeme chytat prioritně na 7m vzdálenosti od břehu, na začátek jsme zde nakrmili 5 kalíšků krmení s hlínou a malou

Na závod jsme se rozhodli, že budeme chytat prioritně na 7m vzdálenosti od břehu, na začátek jsme zde nakrmili 5 kalíšků krmení s hlínou a malou Bronzové Holandsko Jako před každým MS začala naše příprava sháněním informací o vodě, na které se bude chytat. Již tyto informace naznačovaly, že se bude jednat o těžké chytání, kdy bude složité chytit

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

Nezávislost s obytným automobilem

Nezávislost s obytným automobilem Nezávislost s obytným automobilem Concorde Liner 56 056-60_concorde.indd Odd1:56 15.12.2009 17:52:09 Luxusní salon PhDr. Libor Daněk PhDr. Libor Daněk je ředitelem velkoobchodu s reklamními předměty. Svůj

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech TISKOVÁ ZPRÁVA Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech Historicky první Světový pohár v triatlonu budou 3. září hostit Karlovy Vary. Triatlonový víkend a akce CITY TRIATHLON Karlovy Vary nabídne

Více

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US www.kickfrance2013.com Je to tady jedete s námi? Oslava cyklistiky v podobě stého ročníku Tour de France je na dosah.

Více

OCTAVIA CUP V SEZÓNĚ 2018

OCTAVIA CUP V SEZÓNĚ 2018 www.octaviacup.cz n Úvod Octavia Cup 2018 n Kalendář závodů n O ciální test - včetně progamu n Prize money n Ceník n Medializace n Povinné polepy n Povinná kombinéza a výšivky n V hlavní roli sport n Přihláška

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2011 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, dovolte,abychom Vás seznámili se sportovními výsledky týmu a taktéž s reklamní činnosti v uplynulé

Více

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec První den Rally Bohemia se stal druhým letošním podnikem XTG Opel ADAM Cupu 2015. Na sedmi náročných rychlostních zkouškách nakonec dojel vítězně do cíle

Více

Můj život s autem: Nikdy bych nejel do myčky https://www./cs/zivotni-styl/lide/muj-zivot-s-autem-nikdy-bychnejel-do-mycky/ Mnohonásobný šampion České republiky v rallye, mistr Evropy a vítěz řady slavných

Více

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou Bleskovka s... Inessou Tushkanovou (Text: Marek Felt, foto: archiv jezdce) Dnes jsme vyzpovídali čtyřiadvacetiletou Inessu Tushkanovou. Tato ukrajinská závodnice, žijící však v Moskvě, se účastní rallyového

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

5. ročník Policejního rafťáku

5. ročník Policejního rafťáku 5. ročník Policejního rafťáku Kdo by to před 5 lety řekl, že tato vodácká akce bude mít nejen mezi IPAky takový úspěch. První ročník Policejního rafťáku jsme zahájili na Vltavě, na které jsme společně

Více

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují:

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: Počet odpovědí: 296 v.voltr@zs-jestedska.cz Upravit formulář Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu Souhrn Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: I. 172 58 % II. 84 28 % I.

Více

OVERVIEW AT HALLAS RALLY RAID GREECE 2014 HI, MY NAME IS // I WANT TO REPRESENT MYSELF/ CZECH REPUBLIC/

OVERVIEW AT HALLAS RALLY RAID GREECE 2014 HI, MY NAME IS // I WANT TO REPRESENT MYSELF/ CZECH REPUBLIC/ OVERVIEW AT HALLAS RALLY RAID GREECE 2014 HI, MY NAME IS // I WANT TO REPRESENT MYSELF/ CZECH REPUBLIC/ A N D S P I R I T O F D A K A R R A L LY / 1 2nd PLACE OVERALL 111 MOTORCYCLES Location Greece 6

Více