Vyhodnocení Komunitního plánu města Čáslavi za období let a prodloužení termínů nesplněných priorit sociálních služeb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhodnocení Komunitního plánu města Čáslavi za období let a prodloužení termínů nesplněných priorit sociálních služeb."

Transkript

1 Rada města po projednání svým usnesením č. 431/2011 bere na vědomí vyhodnocení Komunitního plánu sociálních služeb města Čáslavi za období let a současně schvaluje prodloužení termínů nesplněných priorit sociálních služeb komunitního plánu do Vyhodnocení Komunitního plánu města Čáslavi za období let a prodloužení termínů nesplněných priorit sociálních služeb. Ad Společné priority pro všechny druhy služeb Cíl 1.1. Zvýšení informovanosti o sociálních službách Analýza dostupnosti a kvality dosavadních informačních zdrojů Informační karty/informační materiály jednotlivých poskytovatelů Ve sledovaném období byly opakovaně: aktualizovány www stránky poskytovatelů soc. služeb byly distribuovány aktualizované informační letáky poskytovatelé prezentovali zařízení formou dnů otevřených dveří v rámci týdne sociálních služeb účast poskytovatelů na akci Šikovné ruce seniorů, pravidelně pořádané Centrem sociálních a zdravotních služeb Poděbrady a Lysá n/l (DD Čáslav získalo ocenění výrobků uživatelů služeb) Zřídit službu Občanská poradna V prosinci 2007 byla v Diakonii ČCE středisku v Čáslavi otevřena Občanská poradna, která poskytuje sociální poradenství osobám v obtížných životních situacích, v problematice domácího násilí, poskytuje a zprostředkovává pomoc v krizových situacích. Během roku se počet klientů Občanské poradny zdvojnásobil. Nejčastějšími úkony v roce 2011 byly konzultace související s finanční krizí a osobními bankroty, nejčastějším úkonem byla pomoc s oddlužením osob soudní cestou. V roce 2010 byla Občanská poradna přijata do Asociace OP a získala tak vyšší akreditaci. V roce 2011 byl jeden celý pracovní úvazek navýšen na 1,5 pracovního úvazku a je nutné hledat větší prostory pro konzultace dvou sociálních pracovnic. Dle finančních možností plánujeme od roku 2012 navýšení pracovního úvazku v OP na dva celé. Vzhledem ke společensko - ekonomické situaci je rozvoj této služby nutný. Cíl 1.2. Zvýšení vzájemné informovanosti a spolupráce poskytovatelů sociálních služeb Organizování pravidelných setkání zástupců poskytovatelů soc. služeb Ve sledovaném období byly realizovány pravidelné pracovní schůzky poskytovatelů ANIMA ČÁSLAV, o.p.s. a DD Čáslav, předmětem jednání byla problematika kvality poskytovaných služeb a oblast vzdělávání pracovníků.

2 Dále probíhají dle aktuální potřeby setkání, na kterých je konzultována sociální situace jak stávajících klientů, tak zájemců o služby. Tyto setkání jsou obvykle realizovány za účasti sociální pracovnice nemocnice Čáslav. Cíl 1.3. Získání a využití dobrovolníků Informační kampaň na podporu myšlenky dobrovolnictví Poskytovatel DD Čáslav dlouhodobě spolupracuje s dobrovolnickým centrem Kopretina. Spolupráce je realizována formou pravidelných návštěv dobrovolníků v DD, které jsou orientovány jak na individuální činnost s klientem tak na skupinové aktivity. Tato spolupráce má velmi pozitivní ohlas u klientů DD Zřízení koordinačního orgánu dobrovolnického centra Viz viz Pracovníci služeb jsou o problematice dobrovolnictví informováni na běžných pracovních poradách v rámci interních školení. Vzdělávání specificky zaměřeného na oblast dobrovolnictví absolvovali vedoucí pracovníci. Cíl 1.4. Vzdělávání a rozvoj kvality v sociálních službách Vzájemné informování se poskytovatelů o možných vzdělávacích aktivitách a jejich kvalitě Informace o vzdělávacích programech jsou běžně dostupné v zařízeních (DD Čáslav) a na webových stránkách poskytovatelů. V roce 2011 byla realizována přípravná fáze programu školící centrum pro pracovníky v sociálních službách v DD Čáslav. Vzdělávací programy budou realizovány prostřednictvím akreditované vzdělávací instituce CURATIO, která je sociálním partnerem APSSČR. Připravované programy budou dostupné pro pracovníky sociálních služeb působících v regionu Středočeského kraje. Jedním z cílů vzdělávacího centra je i posílení spolupráce mezi poskytovateli sociálních služeb středočeského kraje viz Realizace a naplňování standardů kvality sociálních služeb poskytovaných na území města V rámci spolupráce byla poskytnuta metodická podpora vedoucích pracovníků společnosti ANIMA ČÁSLAV, o.p.s. nově vznikající službě sociální lůžka ve zdravotnickém zařízení, dále byla realizována odborná stáž pracovníka v přímé péči v zařízení ANIMA ČÁSLAV, o.p.s..

3 Zařízení DD Čáslav a ANIMA ČÁSLAV, o.p.s. jsou školícími zařízením pro výkon odborné praxe absolventů odborného kvalifikačního kurzu Pracovník v sociálních službách a to i z jiných krajů ČR. V rámci těchto praktických výcviků jsou praktikanti mimo jiné seznamováni s problematikou aplikace standardů kvality do praxe poskytovatelů. V obou zařízeních jsou realizovány odborné stáže pracovníků specificky zaměřené na oblast kvality sociálních služeb. Cíl 1.5. Odstraňování komunikačních a architektonických bariér ve městě - splněno Zmapování bezbariérovosti přístupu a využitelnosti veřejných budov a služeb ve městě V rámci projektu Čáslav bezbariérové město byla již v předcházejícím období studenty PŠ, VOŠ a OA testována úroveň bezbariérovosti veřejných prostor města, včetně úrovně bezbariérovosti veřejných budov. Výsledky testu jsou zveřejněny na - splněno Vypracování plánů odstraňovaní bariér a jeho realizace V prostorách knihovny Diakonie v Čáslavi je možné nadále využít veřejný přístup k PC se speciální klávesnicí a internetem pro imobilní klienty v PO, ST, PA od 10,00 14,00 hodin nebo dle individuální potřeby / další informace získá veřejnost v kanceláři střediska a na tel.: , Zajištění bezbariérové dopravy Zajištění bezbariérového přístupu k PC a internetu a podpora alternativní komunikace V roce 2010 a v průběhu roku 2011 prošli pracovníci přímé péče střediska Diakonie školením alternativní komunikace a středisko bylo vybaveno dvěma speciálními počítači /včetně speciálních komponentů/ pro alternativní komunikaci. Pracovníci pomáhají klientům používat speciální PC programy. Vyškolený sociální pracovník střediska podává případným zájemcům, kteří nejsou pravidelnými klienty služeb, základní informace o možnostech v oblasti alternativní komunikace, pomáhá s diagnostikováním problému a odkazuje na specializované pracoviště Diakonie v Praze Krči středisko Life Tool, kde je možné i zapůjčení speciálních pomůcek. V prostorách knihovny Diakonie v Čáslavi je možné využít veřejný přístup k PC se speciální klávesnicí a internetem pro imobilní klienty v PO, ST, PA od 10,00 14,00 hodin nebo dle individuální potřeby / další informace získá veřejnost v kanceláři střediska a na tel.: ,

4 Cíl 1.6. Vytvoření systému podpory rozvoje sociálních služeb ze strany města Vytvoření grantového systému Spolupráce, kooperace a partnerství Města Čáslav a poskytovatelů sociálních služeb. Spolupráce poskytovatelů sociálních služeb a Města Čáslavi, tak jako v období spočívá ve vzájemné pomoci a vyhovění v sociální oblasti. Výsledkem je pomoc občanům, kteří se ocitli ve svízelné životní situaci a potřebují pomoc. Současně jsou sociální služby řešeny v souvislosti se zdravotnickými, vzdělávacími, volnočasovými a jinými aktivitami. Ad Služby pro seniory Cíl 1. Šetření a analýza potřebnosti sociálních služeb 1.1. Zavedení systému periodických analýz, realizace dotazníkového šetření a osobní kontakt s představiteli obcí Ve sledovaném období byly realizovány schůzky s představiteli obcí za účelem předání informací o možných způsobech zajištění terénních sociálních služeb. Poskytovatelé služeb jsou v kontaktu s představiteli služeb na setkáních realizovaných dle aktuálních potřeb stávajících uživatelů či zájemců o služby. Setkání jsou realizována jednak přímo v zařízeních jednak na konkrétních obecních úřadech. Cíl 2. Posílení kapacity denních, realitních a přechodných pobytů 2.1. Zajištění a rozšíření denního pobytu a krátkodobých pobytů Služba je poskytována formou odlehčovací služby pobytové poskytovatelem ANIMA ČÁSLAV, o.p.s. Dle průběžné analýzy potřebnosti opírající se o statistické údaje je kapacita této služby dostačující. V současné době probíhá jednání a AČR ve věci převodu nemovitosti s plánovaným využitím prostor nemovitosti pro rozšíření kapacity služby krátkodobých pobytů. Vzhledem k dostačující kapacitě stávajícího zařízení bude o možnostech využití objektu dále jednáno.

5 2.2. Vybudování denní kavárny v DD Čáslav Funkci kavárny plní prostory společenské místnosti, ve které je zajištěno občerstvení pro uživatele služby formou nápojového automatu. Od realizace projektu Denní kavárna bylo v roce 2009 odstoupeno z důvodu nezájmu obyvatel DD. - splněno 2.3 Vzhledem ke skutečnosti, že v uplynulém období došlo k prokazatelnému snížení zájmu ze strany veřejnosti o využití služby krátkodobý pobyt, byla tato služba zrušena poskytovaná DD Čáslav v roce 2009 zrušena. - splněno 3.3 Služby a péče o občany se zdravotním a jiným postižením Cíl: 3.1 Udržení, rozvoj a zvyšování kvality stávajících služeb Zachování a rozvoj služby denního centra pro lidi s mentálním postižením. Služba Denních center Diakonie Čáslav (denní stacionář) zahrnuje komplexní ambulantní péči o klienty cílové skupiny, především výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, stravování, pomoc při sebeobsluze, kontakt se sociálním prostředím, rozvoj pracovních dovedností a návyků, obhajoba práv a zájmů, dále rehabilitace, zájmové a terapeutické činnosti (muzikoterapie, arteterapie, snoezelen, a další) apod. Služba je poskytována klientům se středním a těžkým mentálním a kombinovaným postižením ve skupině závislosti III. a IV. Celková současná kapacita služby je 16 klientů. Z důvodu zvyšující se poptávky po službě denního stacionáře pro osoby s mentální retardací a autismem plánujeme rozšíření kapacity této služby na 20 klientů do roku /Souvisí s vnitřní kapacitou budovy nutná rekonstrukce části podkroví/. - cíl: zachovat a rozvíjet službu splněn a trvá Zachování a rozvoj služby sociálně terapeutických dílen Služba Sociálně terapeutických dílen Diakonie Čáslav zahrnuje ambulantní péči o klienty cílové skupiny, především zajištění stravování, pomoc při sebeobsluze, rozvoj pracovních dovedností a návyků a nácvik dovedností pro zvládání péče o sebe sama. Služba je poskytována uživatelům s lehčím mentálním postižením, resp. s přiznanou závislostí I. a II. stupně, případně i bez přiznaného příspěvku. Na základě poptávky klientů (cíle služby) jsou v rámci pracovních dovedností nabízeny 2 programy, ve dvou samostatných skupinách, z nichž jeden je zaměřen více na výtvarné a keramické a druhý na zahradnické práce, údržbu zeleně, pomocné a údržbářské práce, mimo sezónu

6 probíhají práce se dřevem v truhlářské dílně. Služba sociálně terapeutických dílen je poskytována 11 měsíců v roce a v pracovních dnech roku. Denní rozmezí poskytování služby je od 8 do 13 hodin. V roce 2011 bylo k této službě připojeno detašované pracoviště v Kolíně, Kouřimská ulice 15, s klienty s lehčím mentálním a kombinovaným postižením s celkovou kapacitou služby 20 osob. Sociálně terapeutická dílna Diakonie Kolín je zaměřena na rukodělné činnosti a dárkovou keramiku Zachování služby domova pro děti s MP - cíl: zachování a rozvoj služby splněn a trvá Služba Domova Diakonie Čáslav s týdenním provozem (týdenní stacionář) zahrnuje komplexní péči o klienty cílové skupiny, zaměřenou na zajištění důstojného a aktivního života, obsahující především výchovné a aktivizační činnosti, ubytování, stravování, pomoc při sebeobsluze, ošetřování, zajištění účasti na společenských aktivitách pomoc při uplatňování práv a cílů klienta. Na základě naší filosofie se snažíme vytvářet prostředí podobné domovu v menší sociální skupině a zapojit je, dle možností, do všech činností v domácnosti obvyklých. Služba je poskytována klientům s III. a IV. stupněm závislosti. Celková kapacita služby je 14 osob. V roce 2011 byla z důvodu stárnutí stálých klientů Domova navýšena věková hranice z 26 let do 40 let. Cíl 3.2 Zajištění různých forem pro lidi s mentálním postižením a podpora samostatnosti - zajištění navazující služby na službu Domova Diakonie Čáslav-týdenního stacionáře - budování chráněného bydlení S ohledem na ekonomické podmínky v uplynulých dvou letech 2010 a 2011 byl pozměněn projekt Domečky sociální a ekologické stavění s podporou zahraničního partnera. Potřeba budovat následnou a navazující službu na týdenní stacionář však stále trvá. V roce 2011 proto bylo zahájeno projektování dvou menších rodinných domů pro službu chráněného bydlení, jejich stavba by měla proběhnout v roce 2012, služba by měla zahájit svůj provoz počátkem roku Kapacita služby chráněného bydlení bude 12 osob. Služba je určena klientům, kteří v současné době užívají služby týdenního stacionáře, ale do budoucna budou potřebovat službu s celoročním provozem. Splnění tohoto cíle je závislé na získání finančních prostředků a dalších podmínek vyplývajících z chystané sociální reformy. Potřeby našich klientů a lidí s postižením obecně se však nemění, po této službě je již v současnosti značná poptávka. - cíl: rok Využití bezbariérové zahrady střediska Diakonie zpřístupnění integračního prostoru čáslavské veřejnosti, provozování čajovny, kavárny, organizování společensko kulturních aktivit Cíl splněn v roce 2010 a trvá zahrada Diakonie v centru města Čáslavi je po celou sezónu využívána v souladu s výše uvedeným cílem. Došlo ke spolupráci s městem na pořádání promenádních koncertů a dalších aktivit, zahrada

7 Diakonie se stala součástí společensko kulturního a integrujícího dění ve městě. Bezbariérové sociální zázemí mohou využívat imobilní občané města i turisté Vybudování individuálních chráněných bytů na půl cesty Podporované zaměstnávání: středisko Diakonie spolupracuje, dle možností, s Úřadem práce Kutná Hora a s probační a mediační službou Kutná Hora, sezónně vytváří pracovní příležitosti pro nezaměstnané občany. Cíl: 3.3 Rozvoj podpory v oblasti práce, pracovních aktivit a zaměstnávání lidí s postižením V opatřeních a cíle trvají, první z nich měl být splněn otevřením čajovny v baště. Čajovna bude otevírána zatím jen příležitostně. Pí ředitelka je v jednání s ÚP v KH o poskytnutí fin. prostředků pro pracovníka s postižením do Diakonie /Bašty/. K podporovanému zaměstnání Diakonie v Čáslavi má úzkou spolupráci s ÚP v KH, který posílá dlouhodobě nezaměstnané lidi, kterým poskytuje Diakonie sezónní práci /většinou v Chedrbí/. cíle trvají Služby pracovní rehabilitace a podpory návratu na otevřený trh práce Cíl: 3.4. Podpora rodin pečujících o člověka s postižením Vzdělávací a podpůrné programy pro rodiny pečující o dítě/člověka s postižením Realizace programů zabraňujících sociálnímu, pracovnímu a společenskému vyloučení rodinných příslušníků, zejména matek Vznik Mateřského centra Kopretina (rok 2006), které nabízí prostor pro společné setkávání rodičů, rukodělnou dílnu, výuku práce na PC, výuku anglického a německého jazyka, jednorázové společenské akce, cvičení s hudbou pro rodiče a děti, přednášky a setkání s odborníky, aktivity pro děti, hlídání dětí, sociální poradenství, pracovně právní poradenství, psychologická a psychosociální poradenství. Kopretina je členem Sítě mateřských center.

8 Ad. 3.4 Služby a péče pro rodiny, děti a mládež Cíl: 4.1 Realizace preventivních programů Rozvoj nabídky volnočasových aktivit dětí a mládeže Nabídka volnočasových aktivit pro děti a mládež se rozšiřuje na zařízeních, které jsou pro tyto účely zřízeny (DDM, ZUŠ). Také nabídka kroužků pro využití volného času dětí při základních školách se rozšiřuje, vznikají nové, např. kroužek juda při ZŠ Sadová Realizace vzdělávacích programů pro dospělé Vzdělávací programy pro dospělé jsou realizovány prostřednictvím University volného času a odborných přednášek v Klubu důchodců Zavádění a rozvoj preventivních programů pro děti a mládež Preventivní programy pro děti jsou prezentovány ve školách formou seminářů a projektových dnů, které pořádají specializované a odborné firmy, besedy s dětmi provádějí výchovní poradci a protidrogoví koordinátoři, kteří jsou na každé základní škole. Cíl: 4.2 Zřízení nových sociálních služeb Poradna a ubytovna pro ženy s dětmi v krizi Město prozatím nedisponuje vhodným objektem. Zřídilo jeden krizový byt, který se využívá k přechodnému ubytování osob v případech fyzického napadení či týrání Poradna pro drogově závislé V této problematice město spolupracuje s o.s. Prostor Kolín, které zajišťuje terénní i poradenské služby pro klienty. Cíl: 4.3 Informovanost a spolupráce - cíl splněn Spolupráce se školami a školskými zařízeními koordinovaná spolupráce - spolupráce probíhá průběžně

9 Ad. 3.5 Služby a péče pro lidi v obtížné životní situaci, společensky nepřizpůsobené a ohrožené závislostmi Cíl: 5.1 Rozvoj potřebných služeb a jejich kvality Azylový dům Cílem komunitního plánu v této oblasti bylo vybudovat v našem městě v letech a následně v letech azylový dům. Usnesením Zastupitelstva města Čáslavi č. 84/2011, ze dne bylo schváleno nabytí nemovitosti ubytovny č.p v ul. Generála Eliáše. Vzhledem k tomu, že město má nedostatek bytů pro seniory a matky s dětmi, bude se vedení města rozhodovat, k jakému účelu budou prostory bývalé ubytovny využity. Dosud využívá město Čáslav nabídky azylových domů po celé České republice Terénní práce s uživateli drog Terénní práce s uživateli drog, spolu s prevencí drogové závislosti byla v souladu s KP zabezpečena Občanským sdružením PROSTOR. Do dalších let se počítá, že město bude nadále využívat služeb občanského sdružení Zvyšovat informovanost u osob ohrožených závislostmi Zajištěno Občanským sdružením PROSTOR. Město využívá služeb Protialkoholní stanice v Kolíně, které každoročně finančně přispívá na činnost Resocializační a reedukační aktivity podporující návrat do běžného života Město Čáslav v rámci přenesené, tak i v samostatné působnosti pomáhá klientům z řad osob společensky nepřizpůsobivých, propuštěných z výkonu trestu, ohrožených závislostmi apod. V této aktivitě spolupracuje město s Oblastní charitou v Kutné Hoře. Pomoc uvedeným občanům spočívá, mimo jiné, v sociálním poradenství, zajištění ubytování a zajištění zdarma základního oblečení, které poskytuje oblastní charita. Základem této práce je pomoc občanům, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci.

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ NA ROK 2018 Prováděcí část ke Komunitnímu plánu: Střednědobý plán rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě Ústí

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Realizační plán na rok 2008

Realizační plán na rok 2008 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Realizační plán na rok

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 15. března 2016 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 2013-2017 Město Třinec realizuje střednědobé plánování již od r. 2005 Jedná se o čtvrtý komunitní plán města Třince

Více

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny ZÁPIS ze setkání řídící skupiny Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588 7.6.2019, v 10.00 hod.

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013

Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013 Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne 25.02.2013 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013 1 Priority a opatření Tento akční plán vznikl na základě Střednědobého

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Zápis z výjezdního semináře

Zápis z výjezdního semináře Zápis z výjezdního semináře MANAŽERSKÉHO TÝMU v rámci projektu Společné plánování udržitelné sítě sociálních služeb v Ostravě (CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006590) DATUM: 22. - 23. 3. 2018 MÍSTO KONÁNÍ:

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Prioritní cíle a opatření 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov,

Prioritní cíle a opatření 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov, PRIORITY 1. KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV NA ROK 2008 Prioritní cíle a 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov, které vzešly z jednání pracovních a řídících

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Základní dokument: Komunitní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na Rokycansku pro období 2008 2011 (dále jen Plán) I. Cíle a opatření pracovní skupiny

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením

3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením 3.7.1 PRIORITA: Rozvoj služeb na Vlachovobřezsku 3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Malenicích pracuje Charita Malenice (je součást Diecézní

Více

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Příloha k usnesení Zastupitelstva MČ číslo U08_0226 ze dne 26. 06 2008: Rozdělení finančních prostředků ve výši 654 000 Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Č í s l o P r o j e k t

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Komunitní plán sociálních a souvisejících služeb 2012-2016 V regionu Kadaň Klášterec nad Ohří KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Tento projekt

Více

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015 Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji 1 Základní informace o projektu Název: Sociální služby SOH Partner projektu:

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace Střednědobý výhled na období 2015 2020 Schválený na veřejném jednání Zastupitelstva města Rokytnice nad Jizerou dne 29. 4. 2015 Ing. Petr

Více

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob Opatření VI. 1.: Podpora zaměstnávání ohrožených osob Ze sociologického šetření prováděného v rámci komunitního plánování v Mladé Boleslavi vyplynulo, že problém získat a udržet si práci je pro dotazované

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 Instrukce k

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci.

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci. Přehled silných a slabých stránek zaměřených na oblast sociálních a návazných služeb v souvislosti s aktualizací Komunitního plánu sociálních a návazných služeb MČ Praha 10 na období 2017-2020 Popis silných

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano Příloha č. 6 k usnesení Rady HMP č. 1736 ze dne 23. 10. 2012 IČO Název žadatele Číslo registrace socální služby Program J1 grant nad 200 000,- Kč Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2012 Grant

Více

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období 2015-2018 Komunitní plán navazuje na strategické dokumenty platné v lokalitě: PRSS Šluknovského výběžku 2014-2017

Více

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. REALIZAČNÍ PLÁN pro roky

Více

Komunitní plánování - věc veřejná

Komunitní plánování - věc veřejná Komunitní plánování - věc veřejná Jak zjistit, co lidé opravdu chtějí? Jak zlepšit život v obci? Co to je komunitní plánování? Metoda, která umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Obsah prezentace Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní rozdělení služeb v komunitě

Více

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2013 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Dlouhodobý plán Aktualizace podzim 2008

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Dlouhodobý plán Aktualizace podzim 2008 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA TŘEBÍČE Dlouhodobý plán 2015 Aktualizace podzim 2008 Základní východisko : Třebíč - místo, kde chceme žít Třebíč město s důstojnými podmínkami pro život svých obyvatel

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Celkem bylo odevzdáno úplně či částečně vyplněných dotazníků Pohlaví Muž % Žena % Věkové složení účastníků nejmladší účastník 8 let nejstarší účastník 8 let % % % 8% 8

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

Priorita V. - Podpora setrvání občanů v domácím prostředí

Priorita V. - Podpora setrvání občanů v domácím prostředí Opatření V. 1.: Udržení a rozvoj současných kapacit pečovatelských služeb V současné době v Mladé Boleslavi a přilehlých obcích zajišťují pečovatelskou službu pro občany tři organizace, a to PS města Mladá

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

Prioritní oblast Sociální zázemí

Prioritní oblast Sociální zázemí Prioritní oblast Sociální zázemí Návrh priorit je zpracován, tak aby byla možnost zakomponovat dílčí opatření, která jsou nadefinována ve II. střednědobém plánu sociálních služeb města Kopřivnice. Dále

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření,

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014

Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014 Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Radou města byla schválena pracovní skupina,

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika 1408443 A DOMA o.s. 27053679 osobní asistence Osobní asistence Čtyřlístek H 9 331,00 350 3 265 850 1 065 876 509 000 252 000 761 000 A DOMA o.s. 761 000 3009554 ACORUS, o.s. 67365256 krizová pomoc ACORUS

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti Analýza poskytovatelů sociálních služeb Zpracovala: Ing. Jana Kozelková koordinátorka KPSS Cílem analýzy bylo především zjistit: základní údaje o poskytovatelích, zaměření činnosti, cílovou skupinu uživatelů

Více

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009 ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009 Vyškov, květen 2010 Komunitní plán sociálních služeb ve Vyškově byl schválen usnesením č. VI.ZM/1027-07 na VI. zasedání

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010 ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010 Vyškov, březen 2011 Komunitní plán sociálních služeb ve Vyškově byl schválen usnesením č. VI.ZM/1027-07 na VI. zasedání

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením 2014 Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí,

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 7 Orgán sociálně-právní ochrany Město Vítkov Sídlo: náměstí Jana Zajíce

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více