Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY"

Transkript

1 Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

2 Obecné zásady Odhad celkových výdajů projektu (tzn. plán) v rámci realizace projektu bude možné provádět pouze omezené přesuny. Při sestavení rozpočtu je třeba vycházet z plánovaných aktivit a činností projektu. Do rozpočtu lze vkládat vlastní položky. Způsobilé výdaje, které mohou být financovány z veřejných prostředků OP VK, mají dvě podoby: 1. Přímé náklady náklady, které jsou zpravidla přímo přiřaditelné ke konkrétní aktivitě projektu jsou vykazovány a ověřovány dle standardních pravidel způsobilosti 2. Nepřímé náklady náklady, které nejsou nebo nemohou být jednoznačně spojené s konkrétní aktivitou projektu neprokazují se přímo jednotlivými účetními doklady při jejich výpočtu se vychází z objemu přímých nákladů (bez křížového financování) a příslušného procenta stanoveného ve výzvě

3 Způsobilé výdaje - kritéria Charakter výdaje přiměřené, hospodárné, účelné, efektivní Účel výdaje pouze na činnosti odpovídající OP VK a konkrétní výzvě přímá vazba na aktivity projektu Prokazatelnost výdaje doložitelné účetními doklady zaplacené (bank. výpisy, výdajové pokladní doklady) Datum uskutečnění výdaje výdaje vzniklé a uhrazené v průběhu realizace projektu

4 Kapitola 1 - Osobní výdaje výdaje osob s uzavřeným pracovněprávním vztahem v rámci projektu jednotkové mzdy určující hodinovou nebo měsíční sazbu za práci u dané pracovní pozice jsou po celou dobu realizace závazné Členění: 1.1 Platy, odměny z dohod a pojistné Výdaje na odborné zaměstnance (platy, DPČ, DPP, autorské honoráře) Výdaje na administrativní zaměstnance (platy, DPČ, DPP) 1.2 Sociální pojištění 1.3 Zdravotní pojištění 1.4 FKSP 1.5 Jiné povinné výdaje (Zákonné pojištění zaměstnanců)

5 Kapitola 1 - Osobní výdaje! Jeden pracovník nemůže být v rámci projektu a současně v rámci vykonávání dalších činností pro příjemce a jeho partnery zaměstnán na více než 1,0 úvazku celkem. V případě pedagogických pracovníků škol vymezených 7, odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění, a akademických pracovníků vymezených 70, odst. 2 zákona 111/1998 Sb., o vysokých školách, v platném znění, se limit posouvá na 1,5 úvazku celkem. Úvazek takových pracovníků v rámci projektu však smí činit nejvýše 1,0 úvazku. Výše osobních výdajů musí být v místě, čase a oboru obvyklá viz Metodický dopis č. 4 (nejedná se o limity, vždy je však třeba výši mzdových sazeb odůvodnit).

6 Obvyklé mzdy/platy pro realizaci projektů na území Zlínského kraje Pracovní pozice Hrubý měsíční plat/mzda (Kč) 100% úvazek (40 hod/týden) Hrubý hodinový plat/mzda (Kč) Dolní hranice Horní hranice Dolní hranice Horní hranice Manažer projektu (koordinátor projektu) Věcný manažer (manažer aktivity) Finanční manažer projektu Metodik Účetní projektu Sekretářka (administrativní pracovník) Učitelé základních škol Učitelé všeobecně vzdělávacích předmětů - SŠ Učitelé odborných předmětů - SŠ Lektor Vědecko-pedagogičtí pracovníci ICT technik Psycholog Sociální pracovník Metodický dopis č. 4: Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK, platnost od

7 Kapitola 2 Služební cesty zahraniční Vzhledem k uplatnění nepřímých nákladů nejsou výdaje související s tuzemskými služebními cestami součástí této kapitoly rozpočtu, ale spadají pod nepřímé náklady. Oblast podpory 3.2 Zahraniční pracovní cesty mohou být do projektu zahrnuty pouze v případě, že nebude možné dané informace/poznatky získat jiným způsobem. Pracovní aktivity během pobytu v zahraničí musí trvat alespoň 6 hodin denně. Způsobilé jsou výdaje spojené s pracovními cestami zaměstnanců příjemce nebo partnera projektu (na základě uzavřeného pracovněprávního vztahu pro projekt). Zahraniční cesty se mohou zúčastnit výhradně členové realizačního týmu se vztahem k cílové skupině nebo k vytváření výstupů, nikoliv ti pracovníci, kteří se podílejí pouze na administrativním řízení projektu.

8 Kapitola 3 - Zařízení Členění: 3.1 Nehmotný majetek do 60 tis. Kč/ks (software, licence, studijní program,...) 3.2 Dlouhodobý nehmotný majetek (nad 60 tis. Kč/ks) 3.3 Drobný hmotný majetek (do 40 tis. Kč/ks) např. nákup výukového a spotřebního materiálu, PC sestava, dataprojektor, Použitý drobný hmotný majetek 3.5 Nájem zařízení, operativní leasing 3.6 Odpisy Pozn.: 3.5 a 3.6 pokud dané zařízení nebo vybavení slouží k administraci projektu (tj. nepoužívá ho cílová skupina), pak se zahrnou odpovídající výdaje do nepřímých nákladů 3.7 Výdaje na opravy a údržbu majetku pořízeného ze způsobilých výdajů projektu náleží do nepřímých nákladů 3.8 Křížové financování Nutné je zdůvodnění nákupu zařízení a vybavení nezbytnost pro realizaci projektu. Pozor na nadhodnocování jednotkových cen! Limit kapitoly max. 25 % z celkových způsobilých výdajů projektu.

9 Položka Křížové financování výdaj v rámci KF může uplatnit pouze příjemce/partner, který majetek daňově neodepisuje zahrne zde pořizovací cenu majetku (příjemce/partner, který může daný majetek daňově odepisovat, uplatňuje v jednotlivých letech daňové odpisy) Členění: Investiční část dlouhodobý hmotný majetek v jednotkové pořizovací ceně od 40 tis. Kč nábytek v jednotk. pořizovací ceně od 40 tis. Kč Neinvestiční část nábytek v jednotk. pořizovací ceně do 40 tis. Kč Limit KF stanovený výzvou max. 9 % z celkových způsobilých výdajů projektu (KF tvoří položka 3.8 KF a 6.2 Stavební úpravy v rámci KF)

10 Obvyklé ceny zařízení a vybavení Metodický dopis č. 23: Obvyklé ceny zařízení a vybavení, platnost od V případě nedodržení limitů cen zařízení a vybavení uvedeného v MD č. 23 bude v průběhu hodnotícího procesu rozpočet projektu u takových položek zkrácen.

11 Kapitola 4 - Místní kancelář Vzhledem k uplatnění nepřímých nákladů nejsou výdaje související s provozem kanceláře projektu součástí této kapitoly rozpočtu, ale spadají pod nepřímé náklady.

12 Kapitola 5 - Nákup služeb Členění: 5.1 Publikace/školící materiály/manuály (na zakázku vytvořené) Pozn.: již vydané publikace, učebnice a další studijní materiály, které jsou běžně dostupné v obchodní síti a nejsou přímo vytvářeny pro projekt, se zahrnují do položky 3.3 Drobný HM 5.2 Odborné služby/studie a výzkum 5.3 Výdaje na konference/kurzy (pronájem prostor, techniky,...) 5.4 Podpora účastníků stravné - celodenní občerstvení max. 300 Kč na osobu (max. 400 Kč u výjezdních akcí spojených s ubytováním účastníků), příp. nižší dle interních předpisů organizace; částka se bude krátit při necelodenních akcích ubytování - max Kč za osobu a noc, příp. nižší dle interních předpisů organizace 5.5 Jiné výdaje (specifikovat) Nutné je zdůvodnění nákupu služeb v projektu. Limit kapitoly max. 49 % z celkových způsobilých výdajů projektu.

13 Kapitola 6 - Stavební úpravy stavební úpravy, které bezprostředně souvisí s realizovaným projektem musí být provedeny v souvislosti s úpravou prac. místa pro osoby se ZP nebo úpravou přístupu pro osoby se ZP nebo úpravou výukových, tréninkových nebo pracovních prostor používaných na realizaci aktivit s cílovou skupinou Členění: 6.1 Drobné stavební úpravy v jednom zdaňovacím období nesmí v úhrnu přesáhnout částku 40 tis. Kč na jednotlivou účetní položku majetku 6.2 Stavební úpravy v rámci křížového financování stavební úpravy (rekonstrukce nebo modernizace), které v jednom zdaňovacím období v úhrnu přesahují částku 40 tis. Kč

14 Kapitola 7 Přímá podpora pouze výdaje týkající se přímo cílové skupiny projektu Členění: 7.1 Mzdové příspěvky náhrada mzdy zaměstnavateli pro pracovníka po dobu jeho účasti na dalším vzdělávání (pouze u pedagogických, akademických a dalších pracovníků ve školství, pracovníků výzkumu a vývoje) až do výše 100 % skutečně vyplacených mzdových nákladů; omezení nejvýše trojnásobek minimální mzdy 7.2 Cestovné, ubytování a stravné stravné - celodenní občerstvení max. 300 Kč na osobu (400 Kč u výjezdních akcí) ubytování - max Kč za osobu a noc! pozn.: služby, které jsou fakturovány příjemci dodavatelem náleží do kap. 5! 7.3 Doprovodné aktivity Oblast podpory zahraniční stáže mohou být do projektu zahrnuty pouze v případě, že nebude možné dané informace/poznatky získat jiným způsobem. Limit kapitoly max. 20 % z celkových způsobilých výdajů projektu.

15 Kapitola 8 Náklady vyplývající přímo ze Smlouvy výdaje, které vzniknou z povinností daných Smlouvou Členění: 8.1 Audit v případě, že rozpočet projektu je roven nebo vyšší než 10 mil. Kč vč. DPH, je příjemce povinen nechat zpracovat závěrečný audit! pokud rozpočet nedosahuje 10 mil. Kč vč. DPH, je audit nezpůsobilým výdajem - důvod k vyřazení projektu v rámci hodnocení přijatelnosti! 8.2 Publicita zahrne se do nepřímých nákladů

16 Nepřímé náklady náklady, které nejsou nebo nemohou být jednoznačně spojené s konkrétní aktivitou daného projektu zahrnují zejména náklady spojené s administrací projektu jedná se o náklady neinvestičního charakteru smysl NN: snížení administrativní náročnosti při kontrole malých položek Nepřímé náklady související s odměňováním pracovníků projektu Při vyplňování záložky Realizační tým v aplikaci Benefit 7 NEUVÁDĚJTE v pracovních náplních členů realizačního týmu žádné aktivity spadající do nepřímých nákladů!!! Tato část má přímou návaznost na kapitolu rozpočtu 1 Osobní náklady (= přímé náklady). NN, které jsou nejčastěji nesprávně řazeny do pracovních náplní RT: účetnictví, mzdové účetnictví kopírování materiálů/podkladů pro školení cílové skupiny uzavírání PS, DPP a DPČ, příprava podkladů ke smlouvám/dohodám realizace/zajištění/kontrola publicity projektu tvorba webových stránek projektu, umístění informací o projektu na web, grafický návrh letáků, propagačních předmětů správa a aktualizace internetových stránek, správa počítačových sítí, správa e-learningu

17 Příklady nepřímých nákladů vedení účetnictví vč. vedení mezd pracovníků, vedení rozpočtu (netýká se fin. manažera) zajištění publicity pomoci z ESF (inzerce, výroba propagačních předmětů, letáků apod.) správa počítačových sítí a internetových stránek, vč. jejich aktualizace tisk pro administraci projektu a publicitu, kopírování cestovní náhrady spojené s vnitrostátními pracovními cestami nájem kanceláře a dalších prostor využívaných k administraci projektu (pronájem prostor pro práci s cíl. skupinou patří mezi přímé náklady) nákup spotřebního a kancelářského materiálu (např. papírů, psacích potřeb, šanonů, CD, USB flash disků, ) náklady na pořízení zásob či materiálu pro zajištění občerstvení pracovníků projektu nebo cílové skupiny nákup vody, paliv a energie v prostorech využívaných k realizaci projektu poplatky za internetové a telefonické připojení, fax, poštovné, dopravné, balné bankovní poplatky náklady na daňové a právní poradenství a konzultace Podrobná specifikace nepřímých nákladů viz Příručka pro žadatele, verze 9, kapitola s odkazem na Příručku pro příjemce, verze 7, kapitola

18 Nepřímé náklady není nutné je prokazovat přímo jednotlivými účetními doklady v monitorovacích zprávách pravidly NN nejsou nijak dotčeny účetní postupy organizace jejich výši stanoví výzva procentem mezi přímé náklady, které jsou využity jako základ pro výpočet NN, nepatří náklady na křížové financování (položky 3.8 a 6.2) Objem přímých nákladů (bez KF) % nepřímých nákladů 4 mil. Kč 18 % > 4 mil. Kč 6 mil. Kč 16 % > 6 mil. Kč 14 % Příklad pro vytvoření rozpočtu se zahrnutím nepřímých nákladů: celkové způsobilé přímé náklady Kč z toho výdaje na KF Kč základ pro výpočet nepřímých nákladů Kč výše nepřímých nákladů Kč (18 %) celkové způsobilé výdaje projektu Kč (součet přímých a nepřímých nákladů)

19 Nezpůsobilé výdaje nelze hradit z veřejných prostředků OP VK neuvádí se do rozpočtu projektu Příklady: výdaje spojené s přípravou projektové žádosti (např. poradenské agentury) a řízením projektu (např. externí konzultanti, kteří pomáhají s vyplňováním monitorovacích zpráv) výdaje na běžné provozní náklady organizace, které nesouvisí s realizací projektu výdaje na audit u projektů s rozpočtem nižším než 10 mil. Kč vč. DPH splátky finančního leasingu splátky operativního leasingu za vybavení a zařízení, které není výhradně využíváno pro potřeby cílové skupiny Podrobná specifikace nezpůsobilých nákladů viz Příručka pro žadatele, verze 9, kapitola s odkazem na Příručku pro příjemce, verze 7, kapitola 5.4.

20 DPH Obecně: plátce DPH ve vztahu k aktivitám projektu: NE ANO DPH je způsobilým výdajem (vzhledem k tomu, že není nárok na odpočet DPH na vstupu u FÚ) DPH je nezpůsobilým výdajem (vzhledem k tomu, že je nárok na odpočet u daného přijatého plnění u FÚ)

21 Kontakty Finanční manažer Oblast podpory 3.2 Ing. Alena Trčková Telefon:

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová Finanční řízení Ing. Jana Čandová 1 Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2 Základní pravidla přiměřenost hospodárnost účelnost efektivnost prokazatelnost časová způsobilost Rozpočet

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finančníčást projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele 1. výzva prioritní osa 1, 2. GG) 4. 5. 2011 Rozpočet projektu Přímé výdaje

Více

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Tvorba projektu OP VK Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Věcná část projektové žádosti Popis žadatele a partnerů Cíl projektu Popis klíčových aktivit

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Ing. Petr Hlavík 1 Oblast podpory 1.1 výzva č. 54 Výše finanční podpory na 1 IPo pro podporované aktivity jsou podrobně upraveny v bodě 10.Finanční

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Martina Čapková, DiS. 1 Oblast podpory 1.2 výzva č. 47 Výše finanční podpory na 1 IPo pro podporované aktivity jsou podrobně upraveny v bodě 10.Finanční

Více

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Oblast podpory 3.2, 2. výzva Finanční část Místo: KÚ JčK, Kruhový sál Zastupitelstva Datum: 19. leden 2011 Jméno prezentujícího: Ing. Zdeňka Přibylová Obsah

Více

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů Rozpočet projektu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Provázanost rozpočtu v projektové žádosti 2 Základní pravidla pro způsobilost výdajů Přiměřenost Hospodárnost Účelnost Efektivnost Prokazatelnost

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé

Více

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné Příloha č. 3 ke Smlouvě o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního

Více

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné Příloha č. 3 ke Smlouvě o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního

Více

IX. Rozpočet projektu

IX. Rozpočet projektu IX. Rozpočet projektu Kód Název nákladu Jednotka 0 OSOBNÍ NÁKLADY 0 438 893,00 7,74 0,00 0.0 Platy, odměny z dohod a pojistné.0.0.0.0.0.0.0.03.0.04.0.05.0.06.0.07.0.08.0.09.0.0.0..0..0.3.0.4.03.03.0.03.0.04.0.0

Více

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009 Seminář k výzvě Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009 Výzva č. 19 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Podpora sociální

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY CZ.1.7/2.4./12.45 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu O1/21 Stav ke dni 3.6.21 Výstupy

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky

Vyplňujte pouze bílé buňky Příloha č. 1 k MZ OP VK Mon Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název operačního

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Bc. Denisa Kolouchová 1 Oblast podpory 1.1 výzva č. 46 Výše finanční podpory na 1 IPo je podrobně upravena v bodě 10.Finanční rámec Výzvy k předkládání

Více

Finanční část. Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Finanční část. Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 1. Všeobecné informace k rozpočtu projektu 2. Nepřímé náklady 3.

Více

Způsobilé výdaje a rozpočet

Způsobilé výdaje a rozpočet Způsobilé výdaje a rozpočet Všechny výdaje musejí splňovat podmínku hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti. Způsobilé výdaje jsou mimo jiné takové výdaje, které vznikly v době realizace projektu. Detailní

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 k MZ OP VK Monitorovací Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název

Více

Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji

Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 1 Projektový servis UP Projektový servis UP = informačně-poradenské centrum poskytující komplexní služby v oblasti projektového managementu Od 1. 1.

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé náklady

Více

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne 2. 2. 2009 1. Podrobné vysvětlení postupu zahrnutí Nepřímých nákladů do rozpočtu projektu

Více

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012 Finanční aspekty projektové žádosti Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012 Obsah prezentace Obecná pravidla a doporučení 1. Osobní náklady 2. Cestovné 3. Zařízení a vybavení 4. Nákup služeb 5. Přímá

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK 1 Aktualizace č. 1 Kapitola /strana Str. 3 Přílohy 1-14 Změny

Více

Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Č.j.: 13439/2010-41 Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Aktualizace č. 2 Kapitola /strana Východis ko/3 Východis ko/3 Východis ko/3 Přílohy 1-15 Změny

Více

Uznatelné výdaje v grantových projektech

Uznatelné výdaje v grantových projektech Uznatelné výdaje v grantových projektech MPSV Praha, září 2005 Musí splňovat tato kriteria: Uznatelné výdaje obecná pravidla Typ výdaje: výdaj musí být vynaložen na činnosti v souladu s nařízeními Evropského

Více

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a Seminář pro žadatele 30. 10. 2017 Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34 Finanční řízení projektu Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Struktura rozpočtu ESF projektu Způsobilost

Více

Způsobilé výdaje projektu

Způsobilé výdaje projektu Způsobilé výdaje projektu 2. výzva MŠMT Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Způsobilé výdaje Charakter výdaje přiměřený, hospodárný, účelný a efektivní. Účel výdaje v souladu s obsahovou stránkou

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005. soc.integrace_esf

Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005. soc.integrace_esf Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf esf@mpsv.cz Musí splňovat tato kriteria: Uznatelné výdaje obecná pravidla Typ

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State aid N

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - Český přechodný rámec - State aid N Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce finanční podpory Pořadové číslo Monitorovací zprávy Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State

Více

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK 4. kolo výzev Plzeňského kraje v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 4. března 2011 Obsah semináře I. Základní informace k výzvám a obecná pravidla II. Věcná

Více

Rozpočet Způsobilé výdaje

Rozpočet Způsobilé výdaje Rozpočet Způsobilé výdaje Přiměřené, hospodárné, účelné, efektivní Související s činnostmi projektu Doložitelné účetními doklady Datum uskutečnění výdaje v době trvání projektu datum podpisu akceptace

Více

E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK

E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK Projektový manažer 250+ Kariéra projektového manažera začíná u nás! E Finance a finanční nástroje E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK Anotace tématu: V rámci tématu jsou podrobně popsány

Více

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru:

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady v rámci tohoto programu jsou: 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady musí splňovat následující podmínky:

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010 Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 2. 2. 2010 MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část Přílohy MZ B2. Finanční část MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky MF ČR Přílohy

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA A ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU (MZ a ZjŽoP) finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část - Přílohy MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky

Více

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Rozpočet projektu Celkový schválený rozpočet

Více

Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s.

Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s. Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s. Zaměstnanost 18. dubna 2018 v 10 hodin Kancelář MAS Mohelnicko, Moravičany 330 Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko,

Více

Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Jednou z podmínek čerpání finančních prostředků z Operačního programu Vzdělávání pro

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci PO1 a v oblasti podpory 3.2. 25.

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci PO1 a v oblasti podpory 3.2. 25. OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU Seminář pro příjemce podpory v rámci PO1 a v oblasti podpory 3.2 25. ledna 2011 Finanční řízení projektu

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 10. a 22. ledna 2008 OBSAH

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční č část MZ Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Obsah prezentace Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Předkládané účetní doklady

Více

OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu. 18. ledna 2011

OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu. 18. ledna 2011 OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu 18. ledna 2011 Název projektu: Centrum vzdělávacích aktivit zahraniční spolupráce Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0270

Více

PŘÍPRAVA PROJEKTU PRIORITNÍ OSA 3

PŘÍPRAVA PROJEKTU PRIORITNÍ OSA 3 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PŘÍPRAVA PROJEKTU PRIORITNÍ OSA 3 FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, JUNGMANNOVA 29, PRAHA 1 2008 OBSAH Hlavní zásady financování

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU POPIS POLOŽEK ROZPOČTU 01 Doplňkové výdaje - řízení projektu 01.01 Mzdy členů projektového týmu: hrubá mzda, plat nebo odměna z dohod konaných mimo pracovní poměr (dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

ROZPOČET PROJEKTU. Název projektu: Rozvoj kreativity ve výuce přírodovědných předmětů. Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.

ROZPOČET PROJEKTU. Název projektu: Rozvoj kreativity ve výuce přírodovědných předmětů. Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0. ROZPOČET PROJEKTU Název projektu: Rozvoj kreativity ve výuce přírodovědných předmětů Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_010/0000549 Kód Název Cena jednotky Počet jednotek Částka celkem 1.

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost - oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Věcná část výzvy III.Finanční řízení 2 I. Základní informace

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času,

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy Příručka způsobilých výdajů pro program Spolupráce - Technologické platformy Způsobilé výdaje musí být pro projekt nezbytné a musí být definován jasný přínos vynaložených výdajů pro projekt. Jedná se o

Více

Test znalostí - zadání k vyplnění úloh

Test znalostí - zadání k vyplnění úloh Test znalostí - zadání k vyplnění úloh Základní pokyny - uchazeč zpracuje úlohy s přihlédnutím k tomu, že se jedná o oblast a projekt, který byl financován v rámci Integrovaného operačního programu (IOP),

Více

Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Č.j.: 22 181/2011-411 Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Aktualizace č. 3 Kapitola /strana Východis ko/3 Východis ko/3 Změny v textu oproti verzi ze dne

Více

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020 Osobní náklady 1. pracovní smlouvy (PS), popř. DPP, DPČ včetně všech dodatků Osobní náklady musí být stanoveny v souladu s interními směrnicemi ČZU. Za uznatelný osobní náklad se považuje úhrada za skutečně

Více

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Náklady a rozpočet projektu Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Legislativa Základní nařízení Nařízení Rady č.1260/1999 Nařízení EP č. 1783/1999 Prováděcí nařízení Nařízení Komise č.438/2001

Více

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z

Více

Seminář pro příjemce podpory v rámci 1. výzvy PO1 GG II a 3. výzvy v oblasti podpory 3.2. 19. března 2012

Seminář pro příjemce podpory v rámci 1. výzvy PO1 GG II a 3. výzvy v oblasti podpory 3.2. 19. března 2012 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU Seminář pro příjemce podpory v rámci 1. výzvy PO1 GG II a 3. výzvy v oblasti podpory 3.2 19. března 2012

Více

Způsobilé výdaje projektů

Způsobilé výdaje projektů Způsobilé výdaje projektů Apolena Karasová Ministerstvo financí ČR CFCU - Zprostředkovatel programu Způsobilé výdaje projektů Zahrnutí výdaje do rozpočtu projektu Účel výdaje Datum uskutečnění výdaje Evidence

Více

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové

Více

ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ. VÝDAJE v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21.

ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ. VÝDAJE v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ VÝDAJE v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje jsou výdaje, které byly uskutečněné

Více

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 6.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2 18. února 2014 Principy finančního

Více

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Kategorie způsobilého výdaje dle metodiky způsobilých výdajů INVESTIČNÍ NEINVESTIČNÍ Hmotný Nehmotný Služby Osobní Dodávky 1 nákup pozemků

Více

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU POPIS POLOŽEK ROZPOČTU 01 Doplňkové výdaje - řízení projektu 01.01 Mzdy členů projektového týmu: hrubá mzda, plat nebo odměna z dohod konaných mimo pracovní poměr (dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011 Finanční aspekty projektové žádosti Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011 1 Obecná pravidla 1. Osobní náklady 2. Cestovné 3. Zařízení a vybavení 4. Nákup služeb 5. Drobné stavební úpravy 6. Přímá

Více

Operační program zaměstnanost

Operační program zaměstnanost Realizace SCLLD MAS Rozvoj Tanvaldska Operační program zaměstnanost SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Informační seminář k výzvám PR OPZ Seminář 4_MAS Rozvoj Tanvaldska 4. 9. 2018 Programový rámec OPZ Vyhlášené výzvy

Více

Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech

Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech Při kontrole monitorovacích zpráv se často opakují některé nedostatky v pracovních výkazech, na které bychom vás rádi upozornili.

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Příloha č. 1 OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014-2020 ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY ZŘIZOVÁNÍ A PROVOZ CENTER SDÍLENÝCH SLUŽEB VÝZVA IV VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ 1 Cílem tohoto vymezení

Více

Seminář pro příjemce 2. a 3. výzvy; oblast podpory 1.2, 3.1 a 3.2

Seminář pro příjemce 2. a 3. výzvy; oblast podpory 1.2, 3.1 a 3.2 EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ Seminář pro příjemce 2. a 3. výzvy; oblast podpory 1.2, 3.1 a 3.2 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI 27.1.2010 Struktura semináře Struktura semináře Způsobilé

Více

Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od )

Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od ) Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od 2. 2. 2009) Tento dokument je zpracován jako stručný přehled některých změn, které byly provedeny v Příručce

Více

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU

POPIS POLOŽEK ROZPOČTU POPIS POLOŽEK ROZPOČTU 01 Doplňkové výdaje - řízení projektu Pro tuto položku platí pravidlo způsobilosti n-1 (tzn. že způsobilé jsou výdaje, které vznikly a byly uhrazeny od 1. lednu roku, který předcházel

Více

Operační program zaměstnanost

Operační program zaměstnanost Realizace SCLLD MAS Podještědí, z.s. Operační program zaměstnanost 1. PRORODINNÁ OPATŘENÍ Informační seminář k výzvám PR OPZ Seminář 3_MAS Podještědí 4. 4. 2018 Programový rámec OPZ Vyhlášené výzvy ověřené

Více

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2. PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.1 Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ Obsah Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Způsobilost nákladů/výdajů Rozpočet projektu (EFRR x ESF) Kategorie způsobilých nákladů/výdajů Nepřímé

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Je možné v rámci projektu pořádat kurz / školení? Ne, nelze financovat vlastní realizaci kurzu, finanční prostředky (a tudíţ celý projekt) musí

Více

Metodický pokyn č. 1. Příloha č.1 Způsob dokladování výdajů

Metodický pokyn č. 1. Příloha č.1 Způsob dokladování výdajů Metodický pokyn č. 1 Dokladování způsobilých výdajů u projektů v rámci oblasti podpory 4.1, 4.2 a 4.3 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy Řídící orgán ROP NUTS 2 Střední

Více

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok 2020 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti

Více

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA)

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) 1. Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název operačního programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Číslo globálního

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory 3.2

Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory 3.2 Krajský úřad Jihočeského kraje Oddělení řízení grantů a projektů Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory 3.2 9. prosinec 2009

Více

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz Úvodní schůzka projektového týmu Inovace studia molekulární a buněčné biologie www.psup.cz 1 Realizace projektu Odborná část Vedení projektového týmu Koordinace aktivit Plánování Plnění dílčích úkolů v

Více

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 Verze č. 1.1 Účinnost od 1. 9. 2014 NEŘÍZENÁ KOPIE l ÚČINNOST OD 1. 9. 2014 l ČÍSLO VERZE 1.1 l 1 / 9

Více

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ Uznatelný náklad projektu musí splňovat následující základní kritéria: Náklad musí být vynaložen na činnosti, které jsou v souladu s nařízením Evropské Komise (ES) č. 1784/1999

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA SEMINÁŘ PRO ŽADATELE PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA SEMINÁŘ PRO ŽADATELE PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA SEMINÁŘ PRO ŽADATELE PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 PROGRAM

Více

PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3

PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3 PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové

Více

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje 1. Je v opatření 1.1 možné podpořit jako cílovou skupinu studenty dálkového studia? Odpověď: Ano, dálkové studium

Více

Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k

Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k 1. 11. 2012 Informace jsou určeny pro projekty prioritní osy 4 OP LZZ V souvislosti

Více

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol Ekonomické aspekty návrhů projektů Zkušenosti z vykonaných kontrol 5. 2. 2012 Brno 7.2.2012 Praha Oddělení auditu a kontroly Činnost OAaK předběžné, průběžné, následné kontroly, zákon č. 320/2001 Sb.,

Více

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ Uznatelný náklad projektu musí splňovat následující základní kritéria: Náklad musí být vynaložen na činnosti, které jsou v souladu s nařízením Evropské Komise (ES) č. 1784/1999

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík Finanční část monitorovací zprávy Petr Hlavík Obsah 1. Přímé a nepřímé náklady projektu 2. Přílohy monitorovací zprávy 3. Zadání žádosti o platbu 4. Podezření na porušení rozpočtové kázně 5. Praktický

Více

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2016

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2016 3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2016 e) Evropské programy Rekapitulace v tis.kč ORJ Schválený rozpočet 2015 Upravený rozpočet k 31.8.2015 Návrh rozpočtu na rok 2016 % 30 Příprava projektů 496 2 586

Více

PŘÍLOHA Č. 2 VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ

PŘÍLOHA Č. 2 VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ PŘÍLOHA Č. 2 VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Způsobilé výdaje pro program Partnerství znalostního transferu Výzva III Kategorie způsobilého výdaje dle metodiky způsobilých výdajů LIMITY MSP ZO INVESTIČNÍ 1

Více

Finanční část. 18. ledna 2012 Hradec Králové

Finanční část. 18. ledna 2012 Hradec Králové Finanční část 18. ledna 2012 Hradec Králové 1) Rozdělení činností a kompetencí realizačního týmu a uzavření pracovně-právních vztahů. 2) Prostudování a případné úpravy vnitřních směrnic organizace (např.

Více

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ

METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ METODIKA UZNATELNÝCH NÁKLADŮ Uznatelný náklad projektu musí splňovat následující základní kritéria: Náklad musí být vynaložen na činnosti, které jsou v souladu s nařízením Evropské Komise (ES) č. 1784/1999

Více