Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory 3.2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory 3.2"

Transkript

1 Krajský úřad Jihočeského kraje Oddělení řízení grantů a projektů Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pro oblast podpory prosinec 2009

2 Oblast podpory 3.2 Další vzdělávání I. výzva oblasti podpory 3.2 Financování globálních grantů Projektová žádost projektová část finanční část Publicita projektu Nejčastější chyby při předkládání projektů

3 Oblast podpory 3.2 Další vzdělávání Globální cíl Prohloubení nabídky a posílení informovanosti dalšího vzdělávání. Specifické cíle Podpoření kvality a rozsahu nabídky dalšího vzdělávání. Podpoření provázanosti s počátečním vzděláváním.

4 I. výzva v oblasti podpory 3.2 Harmonogram: Trvání výzvy: do 12 hod Předpokládaný začátek realizace projektů: říjen 2010 Zahájení realizace projektu: datum zahájení realizace projektu uvedený ve Smlouvě, nejdříve však datum podpisu Smlouvy Trvání projektů: max. doba je 36 měsíců Ukončení projektů: nejpozději do 30. června 2015 Udržitelnost projektů: 5 let ode dne ukončení financování projektu z OP VK Finanční alokace pro tuto výzvu: 50 mil. Kč

5 Financování grantových projektů Limity finanční podpory Míra podpory GP Zásady financování Veřejná podpora

6 Limity finanční podpory na jeden GP: Minimální výše dotace: 400 tis. Kč Maximální výše dotace: 13 mil. Kč V případě účasti finančního partnera v projektu se vztahuje tento limit na příjemce a každého partnera samostatně. V součtu s partnery s finančním příspěvkem je možné využít maximální výše dotace na jeden grantový projekt až do výše 25 mil. Kč. Míra podpory GP Podíl ESF 85% ze 100% celkových způsobilých výdajů Podíl SR 15% ze 100% celkových způsobilých výdajů

7 Zásady financování GP Financování GP je zálohové. První záloha se zasílá automaticky, a to ve výši 20% z celkových způsobilých výdajů projektu (do 30-ti dnů od podpisu smlouvy). Další platby budou zaslány vždy po kontrole vyčerpaných prostředků na základě žádosti o platbu. Součet všech poskytnutých plateb nesmí překročit 90% z celkových způsobilých výdajů.

8 Veřejná podpora Podpora na grantové projekty bude poskytnuta jako veřejná podpora na základě Českého přechodného rámce. Rámec byl pro Českou republiku schválený Evropskou komisí dne State aid N236/ Český přechodný rámec. Výše poskytnuté podpory nesmí se všemi podporami poskytnutými danému subjektu v režimu de minimis v období od a současně se všemi ostatními podporami poskytnutými dle Českého přechodného rámce přesáhnout pro daný subjekt limit 500 tis. EUR. V případě účasti finančního partnera se tento limit vztahuje na příjemce a každého partnera samostatně. Žadatel dokládá čestné prohlášení příloha 3 výzvy.

9 Projektová žádost Projektová část Finanční část

10 Projektová část Obecné informace Oprávnění žadatelé Cílové skupiny Podporované aktivity Partnerství Monitorovací indikátory

11 Obecné informace Projekt samotný je v rámci OP VK zpracován ve formě webové žádosti v aplikaci Benefit7+ Tato aplikace je volně přístupná na internetových stránkách Podrobný popis na zpracování webové žádosti naleznete na webových stránkách a příručka Jak vyplnit webovou žádost.

12 Oprávněný žadatel Sídlo na území ČR. Zřízen nebo založen za účelem vzdělávání; případně je vzdělávání zapsáno ve vedlejší činnosti. Prokazuje minimálně dvouletou historii. Není v úpadku, není proti němu vedena exekuce nebo výkon rozhodnutí a není v likvidaci.

13 Oprávnění žadatelé o finanční podporu Vzdělávací instituce vč. PO vykonávající činnost škol a školských zařízení zapsaných ve školském rejstříku Vysoké školy NNO Hospodářská komora Města, obce a svazky obcí

14 Cílové skupiny v grantových projektech Lektoři - vzdělavatelé, pedagogičtí pracovníci řídící výukový proces v dalším vzdělávání Pracovníci vzdělávacích institucí - pedagogové, lektoři, řídící a organizační pracovníci školy či jiných vzdělávacích a poradenských středisek působících v oblasti dalšího vzdělávání Účastníci dalšího vzdělávání - každý ekonomicky aktivní účastník ve věku let, který má ukončené primární/terciální vzdělávání.

15 Podporované aktivity popis v příloze 1 výzvy Podpora provázanosti dalšího vzdělávání s počátečním vzděláváním vytvářením vzdělávacích modulů. Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání, rozvoj vzdělávacích programů pro vzdělávání dospělých ve školách a dalších vzdělávacích institucích. Vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků škol a dalších vzdělávacích a poradenských středisek působících v oblasti specializačního vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Rozvoj sítí a partnerství subjektů působících v oblasti dalšího vzdělávání a poradenství. Poradenství a metodická pomoc při zavádění moderních inovativních vzdělávacích technologií a metod

16 Podpora provázanosti dalšího vzdělávání s počátečním vytvářením vzdělávacích modulů Zabezpečení činnosti vedoucí k propojení dalšího a počátečního vzdělávání prostřednictvím tvorby modulů navazujících na obory vzdělání, poskytované školami s důrazem na rozvoj vzdělávací nabídky v návaznosti na vzdělávací programy. Podpora tvorby a ověření vzdělávacích programů ve vazbě na NSK Předpokládá se zapojení především SŠ, které budou mít možnost zpracovat vzdělávací programy pro dílčí kvalifikace (ve vazbě na NSK) dle podmínek školy zabezpečení širší nabídky, větší variabilita a prostupnost při dosahování cíle pro účastníky dalšího vzdělávání. Dále podporována tvorba vzdělávacích modulů a studijních opor pro kurzy celoživotního vzdělávání. Očekává se zde zapojení VŠ (přepracování vzdělávacích programů určených pro celoživotní učení, učební texty, e-learning, metodické pomůcky aj.).

17 Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání Podpora rozvoje nabídky směřující ke konkurenceschopnosti s ohledem na potřeby regionálního trhu práce. Podpora určena všem vzdělávacím institucím, které se zabývají vzděláváním dospělých. Zejména tvorba a inovace vzdělávacích programů - NE však vlastní školení a pořádání kurzů! možné bude pouze pilotní ověření. Rozšíření a prohloubení kompetencí a profesních dovedností vedoucí ke konkurenceschopnosti a řešení potřeb zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Spolupráce a partnerství zaměstnavatelů, vzdělávacích institucí a sociálních partnerů.

18 Vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků škol a dalších vzdělávacích a poradenských středisek působících v oblasti specializačního vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků podílejících se na dalším vzdělávání. Prohloubení nebo rozšíření jejich odborné kvalifikace, případně vzdělávání nových lektorů s ohledem na specifika vzdělávání dospělých. Dále aktivity směřující ke vzdělávání pracovníků poradenských středisek a poradců v oblasti dalšího vzdělávání.

19 Rozvoj sítí a partnerství subjektů působících v oblasti dalšího vzdělávání a poradenství Využití struktury vzdělávacích zařízení a jejich přetváření v polyfunkční vzdělávací centra. Postupně propojit vzdělávací zařízení a podpořit jejich vzájemnou spolupráci a také spolupráci vzdělávacích zařízení se soukromým sektorem a se sociálními partnery. Podporovány budou také aktivity vedoucí ke vzniku a evaluaci vzdělávacích kurzů podpora vytváření kontaktních míst v rámci celého Jihočeského kraje a projektů rozvíjejících poskytování poradenství v oblasti dalšího vzdělávání.

20 Poradenství a metodická pomoc při zavádění moderních a inovativních vzdělávacích technologií a metod Pro organizace působící v oblasti specializačního a dalšího vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Podpora aktivit směřujících ke vzniku a zavádění moderních výukových metod např. e-learningové kurzy. Dále aktivity vedoucí k používání interaktivních pomůcek ve vzdělávání. Navrhování a tvorba metodik pro kurzy dalšího vzdělávání.

21 Partnerství Obecné informace Typy partnerství

22 Partnerství Spolupráce s žadatelem na přípravě, realizaci a vyhodnocení projektu. Smyslem je, aby partner projekt obohatil, přinesl něco nového nejedná se o dodavatelský vztah. Partnerství nesmí nahrazovat poskytování služeb běžně dostupných na trhu nebo dodávku běžného zboží. Nesmí také nahrazovat zabezpečení běžné administrace projektu. Příjemce dotace a jeho partneři musí realizovat alespoň 51 % aktivit projektu (z toho Příjemce vždy převažující část).

23 Partnerství Partner: Musí být PO se sídlem na území ČR. Splňuje podmínku bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám, nenachází se v úpadku nebo v likvidaci a není proti němu vedena exekuce. Neprokazuje dva roky historie a nemusí působit ve vzdělávání.

24 Typy partnerství Bez finančního příspěvku podílí se na realizaci věcných aktivit projektu, např. formou konzultací, odborné garance aj., není mu poskytován žádný finanční příspěvek za účast na realizaci projektu. S finančním příspěvkem přijímá prostřednictvím příjemce část finanční podpory (a zároveň část veřejné podpory) na realizaci projektových aktivit.

25 Monitorovací indikátory Počet podpořených osob Počet úspěšně podpořených osob Počet nově vytvořených/inovovaných produktů (+ s komponentou ICT a ŽP)

26 Obecné informace Stanovení MI při psaní projektové žádost. Výběr plánované hodnoty indikátoru, dosažení (datum, rok) MI. Nejzazší datum splnění MI je datum ukončení projektu. Plánované hodnoty MI uvedené v projektové žádosti musí korespondovat s textem žádosti. MI se vykazují dále při překládání průběžných monitorovacích zpráv (1x za 3 měsíce). Podrobný popis viz Metodika monitorovacích indikátorů dostupná na

27 Počet podpořených osob účastníků jednotlivých akcí (1/2) Osoba, která získala jakoukoliv formu podpory, ze které má prospěch. Např. vzdělávací kurz, odborné konzultace, poradenství, výcvik, školení apod. Podpořenou osobou může být i účastník pilotního ověření. Podpořené osoby korespondují s cílovou skupinou oblasti podpory 3.2 a vystupují jako osoby vzdělávané v dalším vzdělávání. V případech, kdy je podpořené osobě poskytnuto více odlišných/na sebe nenavazujících podpor v rámci jednoho projektu, je tato osoba započítána tolikrát, kolik podpor jí bylo poskytnuto.

28 Počet podpořených osob účastníků jednotlivých akcí (2/2) Podpořenou osobou nikdy NENÍ: Člen realizačního týmu, podílející se na projektu administrací. Osoba, která navštíví určitý internetový portál, (pouhá návštěva internetových stránek). Osoba, která pouze obdrží leták. Návštěvník dne otevřených dveří. Účastník konference o realizovaném projektu.

29 Počet úspěšně podpořených osob účastníků jednotlivých akcí (1/2) Osoba, která obdržela jednu nebo více podpor v rámci přijatých projektů, a která ukončila kurz/program/obor předepsaným způsobem, stanoveným v projektové žádosti (absolvování testu, zkoušky, přijetí písemné práce jako výstupu kurzu apod). V projektu musí být dále stanoven zvolený způsob dokladování certifikáty, osvědčení atd.

30 Počet úspěšně podpořených osob účastníků jednotlivých akcí (2/2) Počet úspěšně podpořených osob může být maximálně roven počtu podpořených osob. Způsob započítávání je stejný jako v případě podpořených osob.

31 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů (1/3) Vytvořený produkt je výstup projektu, který může být dále cíleně využíván pro účely vzdělávání. Jeden vytvořený produkt tvoří logicky nedělitelný celek. Příkladem vytvořeného produktu je vzdělávací program, vzdělávací kurz, vzdělávací modul, studijní materiál, učebnice, webový portál apod. Inovovaný produkt výstup z předešlé činnosti příjemce podpory, který je z prostředků OP VK inovován tak, že získává přidanou hodnotu a zvyšuje se jeho kvalita. Příklady jsou shodné jako u vytvořeného produktu. Výstup projektu, který může být dále cíleně využíván pro účely vzdělávání. Příkladem vytvořeného produktu je vzdělávací program, vzdělávací kurz, vzdělávací modul, studijní materiál, učebnice, webový portál apod.

32 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů (2/3) Produkt se v rámci projektu vykazuje jednou. Např. pokud v rámci projektu budou vytvořeny/inovovány soubory věcí (např. 20 variant zkušeních testů apod.) určitého předmětu, pak se za produkt považuje sada těchto věcí.

33 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů (3/3) Vytvořeným/inovovaným produktem nikdy NENÍ: Vyučovací hodina Nakoupené pomůcky a učebnice. Webové stránky informující o projektu. Stáže, konference, exkurze. Tisková zpráva, článek, inzerát o realizaci projektu. Akreditace produktu. Materiály, které dále neslouží ke vzdělávání.

34 Počet nově vytvořených/inov. produktů s komponentou ŽP/ICT V případě produktů s pozitivním dopadem na ICT/ŽP žadatel uvede jejich počet (nesmí přesáhnout celkový počet produktů). ŽP produkt musí obsahovat tematický celek o problematice ŽP v rozsahu alespoň 15-20% celkové výuky. ICT - produkt musí obsahovat tematický celek o problematice ICT v rozsahu alespoň 40 hodin.

35 Finanční část Způsobilé výdaje Kapitoly rozpočtu Křížové financování Nepřímé náklady Daň z přidané hodnoty

36 Způsobilé výdaje Charakter výdaje přiměřenost, hospodárnost, účelnost, efektivnost. Účel výdaje uskutečnění na činnosti odpovídající požadavkům OP VK na základě výzvy (tzv. podporované aktivity). Prokazatelnost výdaje doložitelnost potvrzenými účetními doklady. Datum uskutečnění výdaje vznik a úhrada v průběhu realizace projektu, od data zahájení realizace. Způsobilý výdaj je přímo a výhradně spojen s realizací projektu a je součástí jeho rozpočtu!

37 Kapitoly rozpočtu Kapitola 1 - Osobní náklady Kapitola 2 - Cestovní náhrady Kapitola 3 - Zařízení Kapitola 4 - Nákup služeb Kapitola 5 - Stavební úpravy Kapitola 6 - Přímá podpora Kapitola 7 - Výdaje vyplývající přímo ze Smlouvy Kapitola 8 - Přímé způsobilé výdaje Kapitola 9 - Nepřímé výdaje Kapitola 10 - Celkové způsobilé výdaje

38 M 1 Osobní výdaje (1/2) Výdaje osob, které mají v rámci projektu uzavřeny pracovně-právní vztah a jsou přímo zapojeny do realizace projektu (pracovní smlouva, DPP, DPČ, včetně autorských honorářů) Výše mzdových výdajů nesmí přesahovat výši v místě realizace projektu, oboru a čase obvyklou (doporučení - Metodický dopis č. 4).

39 1 Osobní výdaje: položky (2/2) Výdaje na odborné zaměstnance Platy, DPČ, DPP, autorský honorář Výdaje na administrativní zaměstnance Platy, DPČ, DPP, autorský honorář Sociální pojištění automaticky dopočteno Zdravotní pojištění automaticky dopočteno Fond kulturních a sociálních potřeb - uvádí se výše příspěvků do FKSP z objemu platů, které hradí žadatel pro členy realizačního týmu v rámci projektu (týká se jen některých organizací, které mají povinnost tvořit FKSP) Jiné povinné výdaje např. zákonné pojištění zaměstnavatele

40 2 Služební cesty zahraniční per diems proplácení cestovních náhrad přizvaným zaměstnancům zahraničních subjektů Náklady na ubytování, stravné a cestovné v ČR (i doprava experta do ČR a zpět) Krátkodobě hostující experti (např. pozvání na konference, vzdělávací kurzy), nikoli dlouhodobější spolupráce (charakter zaměstnance Osobní výdaje) Výše per diems pro cizince v ČR Stanoveny dle sazeb EU (viz odkaz v Příručce pro příjemce) Zahraniční pracovní cesty nelze podpořit

41 3 Zařízení (1/4) Zařízení nezbytně související s realizací projektu. Před čerpáním z této kapitoly je nutné posoudit, jaká je předpokládaná cena pořizovaných zařízení obdobného charakteru a zda zakládá povinnost realizovat zadávací řízení dle pravidel OP VK či dle z. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Podíl kapitoly Zařízení (včetně křížového financování v této kapitole 9 %) na celkových způsobilých výdajích smí činit nejvýše 25 % včetně křížového financování. DPH je součástí pořizovací ceny u neplátců DPH, u plátců DPH se jedná pouze o část, u níž není nárok na odpočet.

42 3 Zařízení: položky (2/4) Drobný nehmotný majetek do 60 tis. Kč za kus Software, licence, know-how, studijní program Dlouhodobý nehmotný majetek nad 60 tis. Kč za kus Software, licence, know-how, studijní program Jedná se o investiční majetek, který nebude zahrnut do křížového financování. Drobný hmotný majetek do 40 tis. Kč za kus Výukový a spotřební materiál, zařízení výpočetní techniky, vybavení k výuce. Nelze zahrnout nábytek (bez ohledu na výši pořizovací ceny), patří VŽDY do křížového financování. Použitý drobný hmotný majetek Za splnění určitých podmínek

43 3 Zařízení: položky (3/4) Nájem zařízení, operativní leasing Předmět nájmu využíván pro projekt. Prokázání hospodárnosti využití nájmu či leasingu ve srovnání s jinými alternativami. Daňové odpisy (amortizace) vlastního dlouhodobého hmotného nebo nehmotného majetku K nákupu nebyly využity veřejné prostředky. Uplatňovány v alikvotní výši s ohledem na míru využití pouze po dobu realizace projektu. Způsob výpočtu popsán v Příručce pro příjemce.

44 3 Zařízení: položky (4/4) Výdaje na opravu a údržbu Způsobilé jsou pouze ty výdaje, které se vážou k položkám, jež byly pořízeny ze způsobilých výdajů daného projektu a jsou využívány pro účely projektu. Křížové financování Umožňuje v projektech financovaných z ESF úhradu některých výdajů, které jsou způsobilými výdaji pouze v rámci pravidel financování z ERDF. Výdaj musí být nezbytný pro dosažení cílů projektu má přímou vazbu na realizaci projektových aktivit a je pro potřebu cílové skupiny. Uplatňuje pouze příjemce, který daný majetek daňově neodepisuje.

45 3.8 Křížové financování Investiční část Nábytek nad 40 tis. Kč Vybavení Hmotný majetek v pořizovací ceně vyšší než 40 tis. Kč a s dobou použitelnosti delší než 1 rok. Použití k realizaci aktivit, na kterých se podílí cílová skupina, pokud je ale použito pro realizační tým, platí finanční omezení 15 tis. Kč na 1 přepočtený pracovní úvazek. Neinvestiční část Nábytek do 40 tis. Kč

46 4 Nákup služeb (1/2) Výdaje spojené s nákupem služeb nezbytných pro realizaci projektu. Dodavatelem nemůže být osoba, která má uzavřený pracovně právní vztah s příjemcem. Celkové výdaje v rámci této kapitoly nesmí překročit 49 % celkových způsobilých výdajů projektu!

47 4 Nákup služeb: položky (2/2) Publikace/školící materiály/manuály Na zakázku vyvíjené, zpracované publikace, školící materiály, učebnice, zhotovení multimediálních pomůcek atd. Odborné služby/studie a výzkum Zpracování studií, analýz atd. Výdaje na konference/kurzy Výdaje související s pronájmem školících místností a zajištěním výpočetní techniky v souvislosti s konferencemi a kurzy konanými v rámci projektu. Podpora účastníků (stravné, ubytování) Výdaje na občerstvení, stravování a ubytování účastníků konferencí nebo kurzů v souvislosti s realizovaným projektem limity viz Příručka pro příjemce.

48 5 Stavební úpravy (1/2) Musí být provedena v souvislosti s úpravou pracovního místa pro osoby se zdravotním postižením nebo úpravou přístupu pro osoby se zdravotním postižením nebo úpravy výukových, tréninkových a pracovních prostor používaných na realizaci aktivit s cílovou skupinou Stavební úpravy nad 40 tis. Kč lze provádět pouze na majetku příjemce, případně partnerů projektu, nikoliv však na majetku, který má příjemce/partneři v pronájmu. Stavební úpravy charakteru modernizací, rekonstrukcí.

49 5 Stavební úpravy: položky (2/2) Drobné stavební úpravy Stavební úpravy, jejichž pořizovací cena nepřesáhne za všechny dokončené stavební úpravy v jednom zdaňovacím období v úhrnu 40 tis. Kč na každou jednotlivou účetní položku majetku. Stavební úpravy v rámci křížového financování Stavební úpravy, jejichž pořizovací cena přesáhne ve zdaňovacím období 40 tis. Kč.

50 6 Přímá podpora (1/2) Výdaje týkající se přímo cílové skupiny projektu, výdaje v souvislosti se zapojením cílové skupiny do projektových aktivit. Např. vzdělávací kurzy, realizované praxe. Limit 20 % z celkových způsobilých výdajů projektu!

51 6 Přímá podpora: položky (2/2) Mzdové příspěvky Náhrada části mzdy pracovníka zaměstnavateli. Týkají se pouze pedagogických, akademických a dalších pracovníků ve školství. Poskytovány max. do výše 70% skutečně proplacených mzdových nákladů. Cestovné, ubytování, stravné Způsobilá výše výdajů limity viz Příručka pro příjemce. Doprovodné aktivity Zajištění asistenta/asistentských služeb poskytovaných přímo zástupcům cílových skupin, např. žákům se speciálními potřebami, handicapovaným apod. tak, aby se tato osoba mohla zapojit do aktivit projektu.

52 7 Náklady vyplývající přímo ze Smlouvy Výdaje projektu související s povinnostmi žadatele/příjemce stanovenými ve Smlouvě, které by nevznikly, pokud by se projekt realizoval bez finanční podpory OP VK Audit V případě, že schválená podpora je rovna nebo vyšší než 3 mil. Kč, je povinnost nechat zpracovat závěrečný audit týkající se ověření veškerých výdajů projektu; musí se jednat o auditora zapsaného v Komoře auditorů.

53 8 Přímé způsobilé výdaje Výdaje vztahující se přímo ke konkrétním aktivitám projektu.

54 9 Nepřímé náklady (1/4) Náklady, které nejsou jednoznačně spojené s konkrétní aktivitou projektu. Není třeba dokládat jednotlivými účetními doklady v monitorovací zprávě. Výše stanovena procentem z objemu přímých nákladů (bez nákladů spadajících do křížového financování). Objem přímých nákladů (v Kč) Nepřímé náklady (v %) Přiznaná podpora 4 mil. 18 Přiznaná podpora > 4 mil. 6 mil. 16 Přiznaná podpora > 6 mil. 10 mil. 14 Přiznaná podpora > 10 mil. 15 mil. 12 Přiznaná podpora > 15 mil. 10

55 9 Nepřímé náklady příklady (2/4) Náklady na odměňování pracovníků Vedení účetnictví, personalistika, zajištění ostrahy, úklidu, údržby Správa PC sítí, internetových stránek, vč. jejich aktualizace Tisk pro administraci projektu a publicitu, Kopírování Cestovní náhrady spojené s vnitrostátními pracovními cestami Zajištění publicity Inzerce, výroba propagačních předmětů, letáků, monitoring tisku Nájem kanceláře využívané k administraci projektu Spotřební zboží a provozní materiál Výdaje na kancelářský materiál jak pro administrativní zajištění projektu (např. kancelářský papír, psací potřeby, tonery, šanony atd.) tak i pro cílovou skupinu.

56 9 Nepřímé náklady příklady (3/4) Telefon, poštovné, fax Poplatky za internetové připojení Spotřeba vody, paliv, energie Výdaje na vodné a stočné, elektrickou energii, plyn, teplo Bankovní poplatky Notářské a správní poplatky (nutné pro realizaci projektu) Ověřování dokumentů Náklady na daňové a právní poradenství a konzultace Náklady na realizaci výběrových řízení (nezbytných pro projekt)

57 9 Nepřímé náklady příklad (4/4) Položka Částka (v Kč) Celkové způsobilé přímé výdaje Z toho křížové financování Základ pro výpočet nepřímých výdajů % nepřímých výdajů dle výzvy (18 %) Celkové způsobilé výdaje

58 10 Celkové způsobilé výdaje Přímé a nepřímé způsobilé výdaje.

59 D Limity jednotlivých kapitol rozpočtu Zařízení 25% (vč. křížového financování) Křížové financování 9% Nákup služeb 49% Přímá podpora 20% IS Benefit7 tyto limity nehlídá!

60 Nezpůsobilé výdaje (1/2) Nelze hradit z prostředků OP VK. Není vynaložen v souladu s cíli projektu. Není přiměřený, hospodárný, efektivní, v souladu s legislativou. Není doložený požadovanými doklady. Nebyl zadán v souladu s Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací, které jsou uvedeny v Příručce pro příjemce.

61 Nezpůsobilé výdaje: příklady (2/2) Výdaje vzniklé mimo časový rámec způsobilosti výdajů Rezervy na možné budoucí ztráty a dluhy Splátky finančního leasingu Úroky z dlužné částky Nedobytné pohledávky Sankční poplatky, pokuty, penále Výdaje spojené s financováním zkoušek a certifikátů (kromě jazykových zkoušek a certifikátů, které jsou zahrnuty v Seznamu standardizovaných zkoušek a/nebo Evropském jazykovém rámci, mezinárodně uznávaných ICT zkoušek)

62 Daň z přidané hodnoty ( DPH ) Neplátce DPH DPH je způsobilým výdajem v rámci projektu, jelikož žadatel si nemůže nárokovat odpočet DPH u Finančního úřadu. Plátce DPH Pro osoby, které jsou plátci DPH (osobami registrovanými k DPH), je způsobilým výdajem ta část DPH, na kterou není u daného přijatého plnění nárok na odpočet v souladu se zákonem o DPH.

63 Publicita projektu Obecné informace Manuál vizuální identity OP VK

64 Obecné informace Publicita je povinnou aktivitou projektu, každý příjemce je povinen: Informovat veřejnost, že projekt je spolufinancován z EU, konkrétně z ESF. Dodržet pravidla stanovená v manuálech vizuální identity OP VK. Finanční podpora EU, resp. ESF musí být zdůrazněna během všech činností realizace projektu (při zahájení, v průběhu realizace, při prezentaci např. v médiích, na internetu,v interních a výročních zprávách o realizaci projektu, během konferencí a seminářů, atd.) a umístěna na informačních, školicích a propagačních předmětech.

65 Pravidla povinné publicity Publicita je naplňována zejména používáním tzv. minima povinné publicity OP VK, které tvoří následující loga a odkazy: logo ESF s textem Evropský sociální fond v ČR logo Evropské unie s textem Evropská unie logo MŠMT s textem logo OP VK s textem povinné sdělení (slogan) Investice do rozvoje vzdělávání Tato loga se používají společně, předepsaným způsobem v souladu s Manuálem vizuální identity OP VK a tvoří základní logolink.

66 Manuál vizuální identity OP VK V manuálu vizuální identity OP VK najdete: základní verze, doplňující verze, barevné verze logotypu, základní barvy, ochranná zóna značky, velikost značky, barevná verze na podkladových barvách, zakázané varianty značky. Dostupný na internetových stránkách

67 Nejčastější chyby v projektové žádosti (1/4) Formální hodnocení Chybějící podpisy statutárních zástupců žadatele, příp. partnerů. Nedostatečná vazba žádosti a příloh (jednotlivé listy se dají vyjímat). Neúplné údaje na obálce. Nedoloženy přílohy ve formátu *.pdf na CD. Elektronická verze příloh nesouhlasí s tištěnou verzí. Chybný údaj o počtu listů příloh na Seznamu příloh. Chybějí povinné přílohy.

68 Nejčastější chyby v projektové žádosti (2/4) Hodnocení přijatelnosti Překročení max. % limitů na jednotlivé kapitoly. V rozpočtu se objevují nezpůsobilé náklady. Zaměření projektu na aktivity nebo cílové skupiny, které nejsou uvedeny ve výzvě. Struktura rozpočtu neodpovídá podmínkám (např. způsobilé náklady jsou uvedeny v rámci chybných kapitol rozpočtu).

69 Nejčastější chyby v projektové žádosti (3/4) Věcné hodnocení Obecný (nekonkrétní) popis klíčových aktivit projektu. Neprovázanost rozpočtu na klíčové aktivity. Nejasný popis potřeb cílových skupin. Nejasný popis inovativnosti projektu. Požadované náklady nejsou dostatečně popsány v projektu, včetně jejich potřeby. Nedostatečně popsaná rizika projektu a nápravná opatření. Nejasný výpočet hodnot monitorovacích indikátorů a nekonkrétní specifikace výstupů projektu.

70 Nejčastější chyby v projektové žádosti (4/4) Věcné hodnocení Nepřiměřenost rozpočtu ve vztahu k výstupům projektu (zejména osobní náklady, velké množství administrativních zaměstnanců aj.). Špatná struktura rozpočtu (zařazení výdajů do chybných rozpočtových položek). Rozpočet není dostatečně zpracován (na jednotlivé položky). Většině chyb se lze vyhnout konzultací projektu se ZS a včasnou přípravou!

71 Zdroje informací Prováděcí dokument OPVK z Příručka pro žadatele OPVK platná k 21. říjnu 2009 (verze 6) Příručka pro příjemce platná k 21. říjnu 2009 OP VK Výzva Jihočeského kraje Metodika monitorovacích indikátorů OPVK platná k 1. říjnu 2009 Veškeré dokumenty ke stažení na webu OPVK Jihočeského kraje: nebo na stránkách

72 Konzultace Oddělení řízení grantů a projektů ve spolupráci s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy nabízí pomoc při přípravě projektových žádostí. Konzultovat můžete jak věcné aktivity projektu, tak projektovou a finanční část žádosti. V případě Vašeho zájmu o tyto individuální konzultace se, prosím, objednejte u konkrétních pracovníků předem, a to prostřednictvím telefonu či u, který naleznete v seznamu Kontaktů.

73 Kontakty OP VK Ing. Jaroslava CÍSLEROVÁ Vedoucí oddělení Ing. Martina BREMOVÁ Ing. Zdeňka BARTOŠOVÁ Ing. Irena BIGASOVÁ Projektový manažer Finanční manažer Pracovník pro publicitu Dotazy týkající se klíčových aktivit projektu konzultujte, prosím, s pracovníky Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Lucie REITINGEROVÁ reitingerova@kraj-jihocesky.cz

74 Použité zdroje Řídící orgán OP VK, Příručka pro žadatele o finanční podporu z OPVK (verze 6), platná k , účinná od Řídící orgán OP VK, Příručka pro příjemce finanční podpory z OP VK (verze 3), platná k , účinná od Zprostředkující subjekt OP VK JčK, Výzva Jihočeského kraje k předkládání žádostí o fin. podporu v rámci GP z OP VK. Metodika monitorovacích indikátorů OPVK, platná k Zprostředkující subjekt OP VK JmK, Seminář pro žadatele Jihomoravského kraje.

75 DĚKUJEME ZA POZORNOST!

Seminář pro žadatele. Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011. Jméno prezentujícího: Martina Bremová

Seminář pro žadatele. Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011. Jméno prezentujícího: Martina Bremová Seminář pro žadatele Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011 Jméno prezentujícího: Martina Bremová Obsah semináře Specifikace oblasti podpory II. výzva, oblasti podpory 3.2 Další

Více

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Oblast podpory 3.2, 2. výzva Finanční část Místo: KÚ JčK, Kruhový sál Zastupitelstva Datum: 19. leden 2011 Jméno prezentujícího: Ing. Zdeňka Přibylová Obsah

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Ing. Petr Hlavík 1 Oblast podpory 1.1 výzva č. 54 Výše finanční podpory na 1 IPo pro podporované aktivity jsou podrobně upraveny v bodě 10.Finanční

Více

Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Rozpočet projektu TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Obecné zásady Odhad celkových výdajů projektu (tzn. plán) v rámci realizace projektu bude

Více

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Tvorba projektu OP VK Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Věcná část projektové žádosti Popis žadatele a partnerů Cíl projektu Popis klíčových aktivit

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finančníčást projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele 1. výzva prioritní osa 1, 2. GG) 4. 5. 2011 Rozpočet projektu Přímé výdaje

Více

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová Finanční řízení Ing. Jana Čandová 1 Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2 Základní pravidla přiměřenost hospodárnost účelnost efektivnost prokazatelnost časová způsobilost Rozpočet

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Martina Čapková, DiS. 1 Oblast podpory 1.2 výzva č. 47 Výše finanční podpory na 1 IPo pro podporované aktivity jsou podrobně upraveny v bodě 10.Finanční

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY CZ.1.7/2.4./12.45 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu O1/21 Stav ke dni 3.6.21 Výstupy

Více

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK 4. kolo výzev Plzeňského kraje v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 4. března 2011 Obsah semináře I. Základní informace k výzvám a obecná pravidla II. Věcná

Více

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů Rozpočet projektu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Provázanost rozpočtu v projektové žádosti 2 Základní pravidla pro způsobilost výdajů Přiměřenost Hospodárnost Účelnost Efektivnost Prokazatelnost

Více

IX. Rozpočet projektu

IX. Rozpočet projektu IX. Rozpočet projektu Kód Název nákladu Jednotka 0 OSOBNÍ NÁKLADY 0 438 893,00 7,74 0,00 0.0 Platy, odměny z dohod a pojistné.0.0.0.0.0.0.0.03.0.04.0.05.0.06.0.07.0.08.0.09.0.0.0..0..0.3.0.4.03.03.0.03.0.04.0.0

Více

Zdroje pro EVVO aktivity

Zdroje pro EVVO aktivity Zdroje pro EVVO aktivity Tato aktivita probíhá v rámci projektu "Environmentální vzdělávání úřadu jako příležitost pro kvalitní rozvoj obce", financovaného ze zdrojů Státního fondu životního prostředíčr.

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 10. a 22. ledna 2008 OBSAH

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 k MZ OP VK Monitorovací Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální grant: Podpora nabídky dalšího vzdělávání ve Zlínském kraji realizovaný v rámci prioritní osy 3, oblasti podpory 3.2 21. 1. 2013 Zlín TENTO

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky

Vyplňujte pouze bílé buňky Příloha č. 1 k MZ OP VK Mon Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název operačního

Více

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje 1. Je v opatření 1.1 možné podpořit jako cílovou skupinu studenty dálkového studia? Odpověď: Ano, dálkové studium

Více

Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji

Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 1 Projektový servis UP Projektový servis UP = informačně-poradenské centrum poskytující komplexní služby v oblasti projektového managementu Od 1. 1.

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 2. výzva Globálních grantů II PK v prioritní ose 1 4. výzva Globálního grantu PK v prioritní ose 3 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální

Více

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009 Seminář k výzvě Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, 2009 Výzva č. 19 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Podpora sociální

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Bc. Denisa Kolouchová 1 Oblast podpory 1.1 výzva č. 46 Výše finanční podpory na 1 IPo je podrobně upravena v bodě 10.Finanční rámec Výzvy k předkládání

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 096/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne 2. 2. 2009 1. Podrobné vysvětlení postupu zahrnutí Nepřímých nákladů do rozpočtu projektu

Více

Finanční část. Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Finanční část. Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část Březen 2012 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 1. Všeobecné informace k rozpočtu projektu 2. Nepřímé náklady 3.

Více

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference Globální granty Olomouckého kraje v OP VK 4. 6. 2014, Olomouc Globální granty ve struktuře OP VK PRIORITNÍ OSY A

Více

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace 17. května Střední průmyslová škola, Jedovnice, Na Větřáku 463 Zadávací dokumentace Podpora dalšího vzdělávání pedagogů v SPŠ Jedovnice realizováno v rámci projektu Další vzdělávání pracovníků škol a školských

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost - oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Věcná část výzvy III.Finanční řízení 2 I. Základní informace

Více

Uznatelné výdaje v grantových projektech

Uznatelné výdaje v grantových projektech Uznatelné výdaje v grantových projektech MPSV Praha, září 2005 Musí splňovat tato kriteria: Uznatelné výdaje obecná pravidla Typ výdaje: výdaj musí být vynaložen na činnosti v souladu s nařízeními Evropského

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podklady pro projednání 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK prioritní osy 3, oblasti podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího, v kraji Vysočina.

Více

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové

Více

Publicita projektu. Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová

Publicita projektu. Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010 Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Povinná publicita projektu je zakotvena ve Smlouvě o realizaci grantového projektu a v Nařízení Komise

Více

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné Příloha č. 3 ke Smlouvě o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy Příručka způsobilých výdajů pro program Spolupráce - Technologické platformy Způsobilé výdaje musí být pro projekt nezbytné a musí být definován jasný přínos vynaložených výdajů pro projekt. Jedná se o

Více

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 15.5.2008, 5 Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Základní údaje o OP VK spolufinancování z 85% z Evropského sociálního

Více

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné

01 OSOBNÍ NÁKLADY Platy odměny z dohod a pojistné Příloha č. 3 ke Smlouvě o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního

Více

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Náklady a rozpočet projektu Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Legislativa Základní nařízení Nařízení Rady č.1260/1999 Nařízení EP č. 1783/1999 Prováděcí nařízení Nařízení Komise č.438/2001

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé náklady

Více

Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005. soc.integrace_esf

Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005. soc.integrace_esf Uznatelné výdaje v grantových projektech, rozpočet projektu Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf esf@mpsv.cz Musí splňovat tato kriteria: Uznatelné výdaje obecná pravidla Typ

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Příloha č. 1 OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014-2020 ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY ZŘIZOVÁNÍ A PROVOZ CENTER SDÍLENÝCH SLUŽEB VÝZVA IV VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ 1 Cílem tohoto vymezení

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State aid N

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - Český přechodný rámec - State aid N Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce finanční podpory Pořadové číslo Monitorovací zprávy Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Program prezentace: 1. část informační Stručné seznámení s OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta 2007-2013 Globální granty realizované

Více

E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK

E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK Projektový manažer 250+ Kariéra projektového manažera začíná u nás! E Finance a finanční nástroje E2 Rozpočet výdajů projektů financovaných z OP VK Anotace tématu: V rámci tématu jsou podrobně popsány

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola Brno,Bakalovo nábřeží 8,příspěvková

Více

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a PRAVIDLA PRO REALIZACI PROJEKTŮ

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a PRAVIDLA PRO REALIZACI PROJEKTŮ PRAVIDLA PRO REALIZACI PROJEKTŮ Obsah Obecné podmínky realizace projektů Pravidla řízení projektů Pravidla pro publicitu projektů Horizontální principy, kategorie intervencí Veřejná podpora Finanční řízení

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení - zadávací podmínky

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení - zadávací podmínky Výzva k podání nabídek do výběrového řízení - zadávací podmínky Název zakázky Lektorské zajištění akreditovaných kurzů Základy podnikání a Účetnictví a daňová evidence 1. Identifikační údaje zadavatele

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro žadatele o finanční podporu Globální granty Zlínského kraje realizované v rámci oblasti podpory 3.2 21. 01. 2013 Zlín TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

Rozpočet projektu podle druhů spolufinancování

Rozpočet projektu podle druhů spolufinancování Rozpočet projektu podle druhů spolufinancování Žadatel: Název projektu: Operační program a opatření: OP RLZ, Op. 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Vyhlašovatel výzvy: kraj Olomoucký Číslo výzvy:

Více

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Seminář pro žadatele 19. 10. 2017 Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Finanční řízení projektu Obsah Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Rozpočet projektu EFRR Způsobilost

Více

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ Obsah semináře Obecné informace Globální granty KHK a aktuální stav Informace pro žadatele

Více

Obecné informace k finanční části

Obecné informace k finanční části Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele 1. výzva 2. GG 4.5.2011 1 Základní dokumenty, žádost Příručka pro žadatele OP VK verze 7 (datum

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od )

Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od ) Evidence klíčových změn Příručky pro žadatele o finanční podporu z OP VK Verze 5 (platná od 2. 2. 2009) Tento dokument je zpracován jako stručný přehled některých změn, které byly provedeny v Příručce

Více

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Rozpočet projektu Celkový schválený rozpočet

Více

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 6.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky vyhlašuje dne 11. listopadu 2009 5. výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Oblast intervence 3.3 Služby

Více

Způsobilé výdaje a rozpočet

Způsobilé výdaje a rozpočet Způsobilé výdaje a rozpočet Všechny výdaje musejí splňovat podmínku hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti. Způsobilé výdaje jsou mimo jiné takové výdaje, které vznikly v době realizace projektu. Detailní

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj BLIŽŠÍ ÚDAJE VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Oddělení řízení

Více

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012

Finanční aspekty projektové žádosti. Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012 Finanční aspekty projektové žádosti Seminář pro žadatele Praha, 10. července 2012 Obsah prezentace Obecná pravidla a doporučení 1. Osobní náklady 2. Cestovné 3. Zařízení a vybavení 4. Nákup služeb 5. Přímá

Více

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a. Pravidla pro realizaci projektů

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a. Pravidla pro realizaci projektů Pravidla pro realizaci projektů Obsah Obecné podmínky realizace projektů Pravidla řízení projektů Pravidla pro publicitu projektů Horizontální principy Veřejná podpora Indikátory Finanční řízení projektů

Více

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51. KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0023 CO VÁS V PROJEKTU ČEKÁ? Co Vás v projektu čeká? AKTIVITY PROJEKTU

Více

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru:

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady v rámci tohoto programu jsou: 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady musí splňovat následující podmínky:

Více

Seminář pro žadatele

Seminář pro žadatele Seminář pro žadatele Výzva č. A7 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Vzdělávání v sociálních službách březen 2013 Obsah Evropský sociální fond v ČR Výzva A7 Informační

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s.

Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s. Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko, z.s. Zaměstnanost 18. dubna 2018 v 10 hodin Kancelář MAS Mohelnicko, Moravičany 330 Informační seminář pro žadatele z výzev OPZ MAS Mohelnicko,

Více

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů Globální granty Olomouckého kraje na léta 2007-2013 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Řídícím orgánem: MŠMT ČR spolufinancování bude

Více

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Je možné v rámci projektu pořádat kurz / školení? Ne, nelze financovat vlastní realizaci kurzu, finanční prostředky (a tudíţ celý projekt) musí

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 095/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu. 18. ledna 2011

OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu. 18. ledna 2011 OP VK 2.2 Vysokoškolské vzdělávání se zaměřením na mezinárodní spolupráci a mobilitu 18. ledna 2011 Název projektu: Centrum vzdělávacích aktivit zahraniční spolupráce Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0270

Více

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Kategorie způsobilého výdaje dle metodiky způsobilých výdajů INVESTIČNÍ NEINVESTIČNÍ Hmotný Nehmotný Služby Osobní Dodávky 1 nákup pozemků

Více

Způsobilé výdaje projektu

Způsobilé výdaje projektu Způsobilé výdaje projektu 2. výzva MŠMT Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Způsobilé výdaje Charakter výdaje přiměřený, hospodárný, účelný a efektivní. Účel výdaje v souladu s obsahovou stránkou

Více

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Proč se vůbec zabývat publicitou? Nařízení Evropské

Více

PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3

PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3 PŘÍLOHA č. 1l) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 5.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové

Více

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz Úvodní schůzka projektového týmu Inovace studia molekulární a buněčné biologie www.psup.cz 1 Realizace projektu Odborná část Vedení projektového týmu Koordinace aktivit Plánování Plnění dílčích úkolů v

Více

Publicita projektu. Místo: KÚ Jihočeského kraje České Budějovice Datum: 14. 1. 2014. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová

Publicita projektu. Místo: KÚ Jihočeského kraje České Budějovice Datum: 14. 1. 2014. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Místo: KÚ Jihočeského kraje České Budějovice Datum: 14. 1. 2014 Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Obecná pravidla publicity projektu Povinná publicita projektu je zakotvena ve Smlouvě o realizaci

Více

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9. PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.3 Účinnost od 15. 5. 2015 Verze č. 1.0 Pravidla způsobilosti výdajů pro

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

Způsobilé výdaje projektů

Způsobilé výdaje projektů Způsobilé výdaje projektů Apolena Karasová Ministerstvo financí ČR CFCU - Zprostředkovatel programu Způsobilé výdaje projektů Zahrnutí výdaje do rozpočtu projektu Účel výdaje Datum uskutečnění výdaje Evidence

Více

Rozpočet Způsobilé výdaje

Rozpočet Způsobilé výdaje Rozpočet Způsobilé výdaje Přiměřené, hospodárné, účelné, efektivní Související s činnostmi projektu Doložitelné účetními doklady Datum uskutečnění výdaje v době trvání projektu datum podpisu akceptace

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor technické pomoci vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času,

Více

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více

VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj

VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj VYHLAŠOVATEL Liberecký kraj BLIŽŠÍ ÚDAJE VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Oddělení řízení grantových schémat ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO

Více

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Semináře pro žadatele. Praha

VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067. Semináře pro žadatele. Praha VÝZVA: PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 Semináře pro žadatele Praha VÝZVA PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ, Č. 03_16_067 vyhlášení výzvy: 31. 5. 2016 ukončení výzvy: 30. 9. 2016 alokace: 100 mil.

Více

Výzva Školení je šance

Výzva Školení je šance Příloha 1 Výzva Školení je šance Zaměření výzvy Výzva je zaměřena na zvyšování adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků prostřednictvím zvyšování odborných znalostí, dovedností a kompetencí

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA)

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) 1. Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název operačního programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Číslo globálního

Více