Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, 400 07 Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ 44 55 54 74"

Transkript

1 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ Závěrečné hodnocení Rozvojového programu MŠMT Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob požívajících doplňkové ochrany, žadatelů o udělení mezinárodní ochrany na území České republiky a dětí cizinců umístěných v zařízení pro zajištění cizinců za rok 2014 (č.j. MSMT-34618/2013) Obsah : Bod 1) Identifikační údaje Bod 2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků Bod 3) Informace o finančních prostředcích použitých na rozvojový program Bod 4) Průběh vzdělávání Bod 5) Informace o organizaci a průběhu výuky Dne: Schválil : Mgr. Radka Janíková - ředitelka školy Počet stran : 7 Počet příloh : 3 strana 1 (celkem 7)

2 Závěrečné hodnocení Rozvojového programu MŠMT ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK ZÁKLADNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NEZLETILÝCH AZYLANTŮ, OSOB POŽÍVAJÍCÍCH DOPLŇKOVÉ OCHRANY, ŽADATELŮ O UDĚLENÍ MEZINÁRODNÍ OCHRANY NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY A DĚTÍ CIZINCŮ UMÍSTĚNÝCH V ZAŘÍZENÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ CIZINCŮ ZA ROK 2014 (č.j. MSMT-34618/2013) 1) Identifikační údaje právnické osoby-žadatele o dotaci Název: Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Adresa: Anežky České 702/17, Ústí nad Labem Kraj: Ústecký kraj IČ: IZO: Jméno, telefon a odpovědné osoby: Mgr. Radka Janíková, ředitelka školy Tel.: zsanceske@volny.cz strana 2 (celkem 7)

3 2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků UZ a) Výše poskytnutých finančních prostředků dle Rozhodnutí MŠMT č.j.msmt /2014 o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu ČR na rok 2014 v Kč ,-- Poskytování základního vzdělávání Zájmové vzdělávání ve školní družině nebo školním klubu Mzdové prostředky celkem Platy z toho: osobní náklady pojistného (35%) FKSP (2%) neinvestiční výdaje b) Skutečně využité finanční prostředky v Kč Poskytování základního vzdělávání Zájmové vzdělávání ve školní družině nebo školním klubu Mzdové prostředky celkem Platy z toho: osobní náklady pojistného (35%) FKSP (2%) neinvestiční výdaje c) Nevyčerpané finanční prostředky vratka v Kč Poskytování základního vzdělávání Mzdové prostředky celkem Platy z toho: osobní náklady pojistného (35%) FKSP (2%) neinvestiční výdaje strana 3 (celkem 7)

4 d) Místo uložení dokladů Doklady dokumentující nakládání s finančními prostředky z rozvojového programu jsou uloženy v účetních dokladech školy za rok 2014 na ekonomickém úseku, mzdové podklady na úseku PaM, pedagogické dokumentace a statistické údaje o žácích za rok 2014 u statutárního zástupce ředitelky školy. Souhrnné závěrečné vyúčtování a hodnotící zpráva byly předány na příslušný odbor Krajského úřadu Ústeckého kraje dne ) Informace o finančních prostředcích použitých na rozvojový program A) POSKYTOVÁNÍ ZÁKLADNÍHO VZDĚLÁNÍ Finanční prostředky poskytnuté na realizaci projektu byly stoprocentně využity v členění dle jednotlivých položek na platy pedagogických pracovníků v základní škole, kteří vzdělávají žáky podle čl. 1 rozvojového programu MŠMT č.j. MSMT-34618/2013, odvody z mezd, příděl do FKSP, v rámci ONIV na odvod zákonného pojistného Kooperativě a na pořízení učebních pomůcek a materiálů. a) Nárokové složky platu Byly v průběhu roku vyčerpány ve výši ,--Kč pro výplatu 15-ti pedagogickým pracovníkům v I. pololetí a 14 ti pedagogickým pracovníkům ve II. pololetí roku 2014, kteří se podíleli na projektu, přičemž byl uplatněn rozsah přímé pedagogické činnosti. Celkem 2,05 Pp = ,--Kč - Za účelem zařazení většího počtu dětí k předškolnímu vzdělávání, byla otevřena jedna přípravná třída. - Zřízení dalších tříd a s tím související snížení průměrného počtu žáků ve třídách jednotlivých postupných ročníků viz. příloha č.1 a 2. - Dělení tříd na jazykovou výuku (méně početné skupiny žáků). - Poskytování individuální péče a podpory těmto žákům ve výuce i mimo ni. Z výše uvedeného vyplývá vliv na potřebu přímé pedagogické činnosti v rozsahu 2,05 pedagogického pracovníka (viz přílohy). b) Nadtarifní složky Příplatky třídních učitelů a vyučujících v závislosti na počtu žáků azylantů: Osobní příplatky : ,--Kč (2,05 Pp x 10 měsíců, fyz. 15Pp) Třídnictví: 9.125,--Kč (2,05 Pp x 10 měsíců, fyz. 18 Pp) Odměny: ,--Kč (18 Pp x 10 měsíců) Celkem: ,--Kč Použití finančních prostředků : MP celkem ,--Kč Odvod SP ,--Kč Odvod ZP ,--Kč Odvod FKSP 5.143,--Kč ,--Kč c) neinvestiční výdaje Kč ,-- strana 4 (celkem 7)

5 Prostředky na ostatní neinvestiční výdaje v celkové výši ,--Kč byly použity na: - odvod zákonného pojištění zaměstnavatele Kooperativě ve výši 2.160,--Kč - za nákup učebních pomůcek ,-- Kč (učební pomůcky pro rozvíjení Čj, Jazyk a řeč..) - nákup knih do knihovny ,-- Kč (cvičebnice Čj) 4) Průběh vzdělávání a) Žáci, kterým bylo poskytováno vzdělávání podle čl.1 odst. 1 Měsíc Kazachstan Kongo Nigerie Bělorusko Pákistan Celkem Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Průměrná délka vzdělávání žáka v naší škole v roce 2014 dosáhla: 10,09 měsíců /1 žáka (prům. 24,66 žáků/ měsíc ). V průběhu roku 2014 se na naší škole vzdělávalo celkem 30 žáků azylantů, viz. Příloha č.1,2. 5) Informace o organizaci a průběhu výuky: * Průběh výuky Výuka probíhala v souladu s platnými RVP pro základní vzdělávání a Školním vzdělávacím programem JAKUB platným pro školu od V ŠVP bylo zachováno zaměření na rozšířenou výuku cizích jazyků. Žáci azylanti byli integrováni do běžných tříd, v maximální míře bylo využito možnosti snížení celkového počtu žáků na třídu. Talentovaní žáci byli zařazeni do tříd s rozšířenou výukou jazyků. Po vstupní analýze předpokladů k úspěšnému zvládnutí učiva byly pro žáky vypracovány podpůrné vzdělávací plány. V průběhu vyučovacího procesu všichni pedagogové uplatňovali individuální přístup, diferencovanou výuku, pozitivní motivaci a prvky kooperativního učení. * Opatření přijatá v souvislosti s výukou - Vliv na potřebu přímé pedagogické činnosti pracovníků školy Změna průměrného počtu žáků ve sledovaném období V průběhu roku 2014 pokračuje výuka v přípravné třídě pro předškolní vzdělávání. V celém sledovaném období jsme zaznamenali snížení počtu žáků se statutem azylanta v konečném počtu o 1 žáka (ze 30 žáků azylantů 4 získali občanství ČR a plní povinnou školní docházku v zahraniční škole 38 Školského zákona, další 4 žáci absolvovali výuku pouze v 1. pololetí, 2 žáci úspěšně ukončili povinnou školní docházku v postupném 9. ročníku a 3 žáci nastoupili v 2. pololetí). Přijatá opatření zůstala však plně zachována, v průběhu školního roku nebylo možné měnit třídní kolektivy. Jedním z přijatých opatření bylo snížení celkového počtu žáků na třídu a dělení tříd na skupiny. V důsledku těchto opatření činila celková výše úvazků pedagogických pracovníků 2,05 v roce Podrobný rozbor viz. tabulkový přehled příloha č. 1,2. strana 5 (celkem 7)

6 Třídy se sníženým počtem žáků, dělení tříd na skupiny V souladu se vzdělávacím programem školy JAKUB bylo využito podle 5, odst. 3-5 vyhl. č. 48/2005 Sb., dělení tříd na skupiny při výuce anglického a německého jazyka. Byly otevřeny další třídy za účelem snížení průměrného počtu žáků ve třetím, čtvrtém, pátém, šestém a devátém postupném ročníku. * Nadstandardní činnosti pedagogů a ostatních zaměstnanců školy V souvislosti s výukou byla žákům (dle individuálních potřeb a aktuálního stavu jejich vědomostí) poskytována následná péče: - příprava pracovních listů do běžných vyučovacích hodin - ve třídách se sníženým počtem žáků byla uplatňována diferencovaná výuka s individuálním přístupem - pro žáky byly připravovány k domácí přípravě úlohy dle aktuálního stavu vědomostí žáků a v některých případech (zejména v nižších ročnících) pomáhaly s domácí přípravou třídní učitelky nad rámec běžné výuky - v průběhu roku 2014 (rozloženo do dvou školních roků) poskytovalo pravidelné doučování žáků 21 pedagogů školy - v této oblasti navazovala na veškerou individuální péči činnost asistenta pedagoga pro žáky se sociokulturním znevýhodněním a to i nad rámec povinné výuky - vedení školy se zapojilo do přípravy metodických dokumentů ke vzdělávání a začleňování žáků cizinců, které zpracovává Sdružení META v kooperaci s MŠMT a dalšími státními institucemi * Další charakteristiky nadstandardní péče Podpora mateřského jazyka a kultury Žákům byla dána příležitost k pozitivní prezentaci v třídním kolektivu hlavně při výuce HV, ČJ, Z, OV, VV. V jazykovém vyučování mohli žáci navíc prezentovat svůj mateřský jazyk. Prezentace odlišných kultur probíhala i na veřejných vystoupeních školy (multikulturní projekty, besídky, školní akademie, kulturní odpoledne pro rodiče). Výsledkem všech těchto aktivit bylo oboustranné obohacení žáků v sociokulturní oblasti. S velkým ohlasem se setkal celoškolní projekt, jehož výstupy byly prezentovány na stránkách školy a v regionálních médiích. Na projektu spolupracovali Poradna pro integraci Ústí nad Labem, ZOO Ústí nad Labem., Muzeum města Ústí nad Labem. V roce 2014 se již tradičně zapojila škola do projektu organizovaného Poradnou pro integraci Ústí nad Labem Barevná planeta. Obohacující prostředí Zapojení do zájmových útvarů Žáci využívali možnosti zapojení do nepravidelných skupinových volnočasových aktivit. Tím se zvýšila možnost přirozeného rozvíjení jejich sociálně komunikačních dovedností. Nejčastěji navštěvovanou aktivitou jsou akce organizované multikulturním kroužkem školy - školním klubem. Využívána je i možnost přípravy na výuku v rámci tohoto kroužku. Velmi častou je účast žáků azylantů v soutěžích organizovaných školou (především vědomostních a výtvarných), kde dosahují velmi dobrých výsledků. Spolupráce s rodiči a dalšími institucemi Poradenským činnostem pro zákonné zástupce žáků se věnovaly dvě výchovné poradkyně. Poradenství bylo poskytováno zejména při řešení problémů spojených s odlišným kulturním prostředím, způsobem výuky (individuální péče, způsobu klasifikace) a s orientací v jednání s dalšími institucemi. Škola má navázánu dlouhodobou spolupráci s Poradnou pro integraci a Centrem pro integraci cizinců v Ústí nad Labem, s azylovým zařízením MV v Předlicích u Ústí nad Labem, se sdružením META v oblasti jazykového vzdělávání. strana 6 (celkem 7)

7 * Kvalitativní a kvantitativní výstupy projektu Vzhledem k tomu, že finanční prostředky na realizaci projektu byly poskytnuty v potřebné výši, bylo možné zrealizovat všechny aktivity v projektu obsažené. Veškeré cíle byly v určeném časovém období naplněny. Žákům mohla být poskytnuta nadstandardní péče, což příznivě ovlivnilo nejen jejich studijní výsledky, ale i snadnější začlenění do odlišného kulturního prostředí. Do značné míry se dařilo odbourávat menší úspěšnost v učení z důvodu jazykových a kulturních bariér. Velmi pozitivně lze rovněž hodnotit účinnou a efektivní spolupráci s rodiči těchto žáků. Škola se stala místem, které bylo ke všem těmto žákům a jejich rodičům přátelské a usnadňovala tak možnost získávání společenských informací nejen pro děti, ale i jejich širší rodiny. Nejvýraznějších výsledků bylo dosaženo při: - získání jazykových kompetencí z českého jazyka nezbytných k úspěšnému zvládnutí dalšího učiva stanoveného učebními plány - zlepšení praktických dovedností zvládnutím základních norem chování v novém prostředí, umění orientovat se v kulturně odlišném prostředí - vyšší motivaci ke kvalitnímu školnímu výkonu i u těch žáků, kteří přicházejí z prostředí, kde na vzdělání není kladen zvláštní důraz. * Spoluúčast na dalších projektech Vzhledem k dlouhodobým zkušenostem s výukou těchto žáků byla škola přizvána k realizaci projektu Vzdělávání a začleňování žáků cizinců ve spolupráci se sdružením META. * Přínos projektu pro cílové skupiny nadstandardní péče ze strany pedagogických pracovníků (příprava materiálů pro individuální výuku, doučování, pomoc s domácí přípravou) umožnila žákům rychlejší vyrovnání jazykového handicapu a celkové zlepšení školních výsledků zapojení do skupinových volnočasových aktivit zlepšilo přirozené rozvíjení sociálně-komunikačních dovedností žáků pravidelná spolupráce s rodiči žáků jim umožnila lépe pochopit rozdílnost kulturních prostředí a společenských hodnot, zvýšila důvěru v instituci školy, ale i další státní a společenské instituce. organizování multikulturních projektů zlepšilo vztahy mezi většinou společností a národnostními menšinami. škola zaznamenala zvýšený zájem o přijetí těchto žáků do přípravné třídy a zájem o přestupy žáků z jiných škol * Celkové zhodnocení Projekt byl realizován v souladu s cíli, obsahem a obdrženými finančními prostředky. V průběhu realizace projektu byly postupně odstraňovány komunikační bariéry, dařilo se odbourávat problémy se zvládáním českého jazyka. Podařilo se žáky integrovat do nového prostředí při zohlednění a zachování jejich kulturní odlišnosti. U většiny žáků došlo ke zlepšení výsledků školní práce. Rozvíjení pravidelných kontaktů žáků a jejich rodičů s většinovou populací vedlo k oboustrannému pochopení a podpoře pozitivních faktorů v soužití žáků z odlišných kultur a prostředí. Byl v maximální míře podpořen optimální vývoj dětí. Můžeme konstatovat, že veškeré aktivity podporované projektem jednoznačně zvýšily šance na: kvalitní vzdělání žáků azylantů, bezproblémové začleňování žáků do prostředí české školy, jejich budoucí společenské a pracovní uplatnění. v Ústí nad Labem Mgr. Radka Janíková ředitelka školy strana 7 (celkem 7)

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, p.o. Anežky České 702/17, 400 07 Ústí nad Labem Ústecký kraj IČ 44 55 54 74 Závěrečné hodnocení Rozvojového programu MŠMT Zajištění podmínek základního

Více

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků. v Kč CELKEM 104 000 73 333 73 333 0 0 0 24 934 733 5 000

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků. v Kč CELKEM 104 000 73 333 73 333 0 0 0 24 934 733 5 000 (Příloha 2) Závěrečné hodnocení Rozvojového programu MŠMT Zajištění podmínek základního nezletilých azylantů, osob požívajících doplňkové ochrany, žadatelů o udělení mezinárodní ochrany na území České

Více

Příloha č. 3 b) 1) Identifikační údaje právnické osoby - žadatele o dotaci

Příloha č. 3 b) 1) Identifikační údaje právnické osoby - žadatele o dotaci Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků-cizinců z třetích zemí za rok 2012 (č. j.: 41 929/2012-20) 1) Identifikační údaje

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 ze dne 8. října 2013, č. j.: MSMT-34618/2013 Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob

Více

V y p l ň u j í j e d n o t l i v é š k o l y

V y p l ň u j í j e d n o t l i v é š k o l y Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí osob se státní příslušností jiného členského státu Evropské unie (dle vyhlášeného rozvojového

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2015 ze dne 11. 11. 2014, č. j.: MSMT-29711/2014 Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob požívajících

Více

V y p l ň u j í j e d n o t l i v é š k o l y

V y p l ň u j í j e d n o t l i v é š k o l y Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob požívajících doplňkové ochrany, žadatelů o udělení mezinárodní ochrany na území České republiky

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.: /

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.: / 1 Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2012 ze dne 10. 2. 2012, č. j.: 41 929/2011-20 Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků cizinců z třetích

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 ze dne 1. 10. 2013, č. j.: MSMT- 22886/2013 Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků cizinců z třetích

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 4. dubna 2007, č. j. 5798/

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 4. dubna 2007, č. j. 5798/ Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2007 ze dne 4. dubna 2007, č. j. 5798/2007-20 Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí osob

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2015 ze dne 11. 11. 2014, č. j.: MSMT-32716/2014 Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí

Více

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků-cizinců z třetích zemí za rok 2014 (č. j.: MŠMT- 33286/2013) 1) Identifikační údaje

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 ze dne 8. října 2013, č. j.: MSMT-34619/2013 Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

z toho pedagogičtí pracovníci: Platy OON Platy OON z toho pedagogičtí pracovníci: Platy OON Platy OON

z toho pedagogičtí pracovníci: Platy OON Platy OON z toho pedagogičtí pracovníci: Platy OON Platy OON Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám ţáků-cizinců z třetích zemí za rok 2013 (č. j.: 39298/2012-20) 1) Identifikační údaje

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Anežky České 702/17, 400 07 Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Anežky České 702/17, 400 07 Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Anežky České 702/17, 400 07 Ústí nad Labem Identifikátor školy: 600

Více

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků-cizinců z třetích zemí za rok 2013 (č. j.: MŠMT-39298/2012-20) 1) Identifikační údaje

Více

Vyhodnocení programu.

Vyhodnocení programu. Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí MSMT- 2088-8/2015 Poskytovatel dotace Česká republika Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985 Program

Více

Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011

Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011 Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011 Číslo rozhodnutí 5515 066 11 Poskytovatel dotace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-304/09-J. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-304/09-J. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-304/09-J Název školy: Mateřská škola Markvartice Adresa: Markvartice 42, 675 22 Stařeč Identifikátor: 600 121 208 IČ: 70995184

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Zlín, Kvítková 4338 Kvítková 4338, 760 01 Zlín Identifikátor školy: 600114538 Vedoucí týmu: Mgr. Vladimír Řepňák Termín konání

Více

Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Charakteristika Žákem se speciálními vzdělávacími potřebami je žák, který k naplnění svých vzdělávacích potřeb nebo k uplatnění a užívání svých

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Vyúčtování dotace MŠMT za rok 2018

Vyúčtování dotace MŠMT za rok 2018 Příloha č. 4a, Vyúčtování dotace - RP - pro školy Vyúčtování dotace MŠMT za rok 2018 Příjemce dotace: Právní forma: Zřizovatel: Základní škola a mateřská škola Kostelec na Hané, okres Prostějov příspěvková

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Část D. 8 Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Část D. 8 Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Část D Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání VÚP Praha 2005 Část D 8 Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Za žáky se speciálními vzdělávacími potřebami jsou považováni žáci

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Vyhodnocení programu

Vyhodnocení programu Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí Poskytovatel dotace Program Název organizace Adresa organizace, email, web Statutární orgán Poskytnutá dotace 9/579 Česká republika Ministerstvo školství,

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Vydaná dne 4. dubna 2017 Schválená školskou radou dne

Více

Management prodeje motorových vozidel

Management prodeje motorových vozidel Střední škola André Citroëna Boskovice, příspěvková organizace Dodatek č. 1. ke Školnímu vzdělávacímu programu Management prodeje motorových vozidel RVP oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Platnost od

Více

Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání

Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání 1 Platnost dokumentu od 1. 9. 2016 Schváleno na pedagogické radě dne 1. 9. 2016 2 Tento dodatek je zpracován v souladu s vyhláškou

Více

Směrnice. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. k integraci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. do škol a školských zařízení

Směrnice. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. k integraci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. do škol a školských zařízení Směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k integraci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do škol a školských zařízení č.j.: 13 710/2001-24 ze dne 6.6.2002 Ministerstvo školství,

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Identifikátor: 600 085 635 Termín

Více

Příloha č. 2: Doporučený postup zpracování individuálního vzdělávacího programu

Příloha č. 2: Doporučený postup zpracování individuálního vzdělávacího programu SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Dotazník Příloha č. 2: Doporučený postup zpracování individuálního vzdělávacího programu Příloha č. 3: Doporučená rámcová struktura individuálního vzdělávacího programu 8 Příloha

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZÁKLAD PRO ŽIVOT

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZÁKLAD PRO ŽIVOT Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZÁKLAD PRO ŽIVOT Obsah: 1 Identifikační údaje... 7 2 Charakteristika školy... 2. 1 Úplnost a velikost školy... 2. 2 Vybavení a možnosti školy... 2. 3 Charakteristika

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Škola: Heřmánek Praha, základní škola Ředitelka školy: Mgr. Miroslava Adamcová Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 byl projednán školskou radou dne: 29.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Brno, Gajdošova 3. Gajdošova 3, 615 00 Brno. Identifikátor školy: 600 108 007

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Brno, Gajdošova 3. Gajdošova 3, 615 00 Brno. Identifikátor školy: 600 108 007 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Brno, Gajdošova 3 Gajdošova 3, 615 00 Brno Identifikátor školy: 600 108 007 Termín konání inspekce: 7. a 8. prosinec 2006

Více

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Krnov, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 78-42-M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Platnost dodatku: od 1. 9. 2017 Dodatek nově upravuje

Více

MODUL A. v soukromých a církevních školách na období září - prosinec 2016 Účelový znak: Čl. 1 Základní vymezení a cíle

MODUL A. v soukromých a církevních školách na období září - prosinec 2016 Účelový znak: Čl. 1 Základní vymezení a cíle Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením a pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na období září-prosinec 2016

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIP-502/17-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo 338 06 Cheznovice 136 E-mail právnické osoby

Více

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ dálková forma vzdělávání OBSAH ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace Kamenná 404/4, Jablonec nad Nisou 466 01 tel. 483 319 948, e-mail zskamennajbc@seznam.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-1329/16-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-1329/16-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-1329/16-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 46 773 592 Základní škola

Více

KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ

KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ 1. ORGANIZACE VÝUKY úprava režimu výuky s využitím relaxačních přestávek PAS PAS úprava režimu výuky s důrazem na individuální práci 1.1.1. 1.1.2.

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola, Chrast, U pošty 5, 538 51 Chrast Plán práce výchovného poradce Škola pracuje podle školního vzdělávacího programu Škola vlídnějšího zacházení se Zemí, včetně zvířat a lidí Školní rok 2013/2014

Více

Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008

Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008 Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008 Název poskytovatele dotace Název dotačního programu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

Směrnice ředitelky školy ke vzdělávání cizinců

Směrnice ředitelky školy ke vzdělávání cizinců Směrnice ředitelky školy ke vzdělávání cizinců Č.j.: MZPSZN- 542/2016 Vypracovala: Mgr. Ludmila Falcová, ř.š. Platnost od: 31.8.2016 Účinnost od: 1.9.2016 Tento pokyn vychází z 20 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Situace žáků s odlišným mateřským jazykem (OMJ)

Situace žáků s odlišným mateřským jazykem (OMJ) Situace žáků s odlišným mateřským jazykem (OMJ) Projekt Program na podporu pedagogických pracovníků při práci s žáky-cizinci je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Zlín, Křiby 4788. Křiby 4788, 760 05 Zlín Jižní Svahy. Identifikátor školy: 600 113 990

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Zlín, Křiby 4788. Křiby 4788, 760 05 Zlín Jižní Svahy. Identifikátor školy: 600 113 990 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Zlín, Křiby 4788 Křiby 4788, 760 05 Zlín Jižní Svahy Identifikátor školy: 600 113 990 Termín konání inspekce: 14. a 15. červen

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga v resortu MŠMT Uplatňované principy integrace a inkluze při vzdělávání, vzdělávání dětí/žáků/studentů se stále těžšími

Více

Údaje o hospodaření školy v roce 2007

Údaje o hospodaření školy v roce 2007 Údaje o hospodaření školy v roce 2007 na základě odst. 1/i 7 vyhlášky 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy Zařízení : Základní škola

Více

Dodatek ke školnímu vzdělávacímu programu č. 2/2016

Dodatek ke školnímu vzdělávacímu programu č. 2/2016 Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, 392 01 Soběslav IČO: 00582841 tel: 381 521 223 e-mail: skola@zs-ebeso.cz čj. ZŠ 254/2016 Dodatek ke školnímu vzdělávacímu programu

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018

Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018 Podpora MŠMT ve vzdělávání dětí a žáků cizinců Mgr. Svatopluk Pohořelý vedoucí oddělení zákaldního vzdělávání říjen 2018 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 130/99-110 38 Signatura: bk2cs103 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Jihlava INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Polná, Poděbradova 79,

Více

Královéhradecký inspektorát PROTOKOL. Základní škola Kostelec nad Orlicí

Královéhradecký inspektorát PROTOKOL. Základní škola Kostelec nad Orlicí Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát PROTOKOL čj. ČŠI-967/07-09 o veřejnosprávní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním

Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním Vyhlášení rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro všechny

Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro všechny Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro všechny Škola: Základní škola Rokytnice nad Rokytnou, příspěvková organizace Ředitel

Více

Společné vzdělávání. Pavel Zikl.

Společné vzdělávání. Pavel Zikl. Společné vzdělávání Pavel Zikl e-mail: pavel.zikl@uhk.cz 1 Základní pojmy Co je společné vzdělávání? Co znamenají pojmy inkluze a integrace? Jak se vyvíjelo vzdělávání žáků se SVP? 2 Žák se speciálními

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace Kamenná 404/4, Jablonec nad Nisou 466 01 tel. 483 319 948, e-mail zskamennajbc@seznam.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava-Zábřeh, Jugoslávská 23, příspěvková organizace. Adresa: Jugoslávská 2906/23, Ostrava-Zábřeh

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava-Zábřeh, Jugoslávská 23, příspěvková organizace. Adresa: Jugoslávská 2906/23, Ostrava-Zábřeh Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava-Zábřeh, Jugoslávská 23, příspěvková organizace Adresa: Jugoslávská 2906/23, 700 30 Ostrava-Zábřeh Identifikátor

Více

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ dálková forma vzdělávání OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Pravidla a postup tvorby PLPP a IVP

Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Pravidla a postup tvorby PLPP a IVP Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Podpůrná opatření žáků se SVP se podle organizační, pedagogické a finanční náročnosti člení do pěti stupňů. Podpůrné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

INDIVIDUÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN

INDIVIDUÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN INDIVIDUÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN Individuální vzdělávací plán (IVP) je jedním z podpůrných opatření, které slouží k podpoře vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami nebo s mimořádným

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

IČ 70 958 165 : 1. Rozbory hospodaření s finančními prostředky státního rozpočtu 1.1. Údaje o použití finančních poskytnutých prostředků 1.2. Ukazatele nákladovosti 2. Další informace 3. Tabulky r r rs

Více

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY:

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: ZŠ Háj ve Slezsku,okres Opava,příspěvková organizace Zaměření autoevaluace CÍLE KRITÉRIA Podmínky ke vzdělávání Zlepšovat materiální podmínky ke vzdělávání škole, Zabezpečení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845 Ceská školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín Identifikátor: 600 083 845 Termín konání inspekce: 17.

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, Ukrajinská Ukrajinská 2447, Kladno Kročehlavy. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, Ukrajinská Ukrajinská 2447, Kladno Kročehlavy. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Kladno, Ukrajinská 2447 Ukrajinská 2447, 272 01 Kladno Kročehlavy Identifikátor školy: 600 044 530 Termín konání inspekce:

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2016/2017 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy 310/2018 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami pro výzvu č. 02 globálního grantu Olomouckého kraje Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků

Více

Ing. Štěpán Harašta vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. Č.ev.: 190035/2008

Ing. Štěpán Harašta vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. Č.ev.: 190035/2008 Metodický pokyn ke zřizování pracovního místa asistenta pedagoga ve třídě nebo studijní skupině, ve které se vzdělává dítě, žák nebo student se speciálními vzdělávacími potřebami, s účinností od 1.1. 2009

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení se týká podmínek organizačního zabezpečení logopedické péče v resortu školství (dále jen logopedická

Více