Doplňující informace pro návrhy standardních projektů GA ČR (od roku 2013)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Doplňující informace pro návrhy standardních projektů GA ČR (od roku 2013)"

Transkript

1 Doplňující informace pro návrhy standardních projektů GA ČR (od roku 2013) Vytištěný návrh projektu (DRAFT) se odevzdává nejpozději do na grantové oddělení ve třetím patře budovy A. Na stránkách GA ČR je k dispozici uživatelská příručka pro usnadnění práce s aplikací pro podávání návrhů. Doba řešení grantového projektu je 2 až 5 kalendářních let. Jedna osoba se může v rámci jedné soutěže účastnit nejvýše jednoho návrhu projektu v roli navrhovatele a jednoho v roli spolunavrhovatele. Navrhovatel projektu podáním návrhu stvrzuje, že - se seznámil se zadávací dokumentací a zajistil souhlas spolupracovníků, příp. spolunavrhovatelů, s účastí na řešení projektu; - obsah návrhu projektu, jehož se příp. účastní jako spolunavrhovatel, je rozdílný od tohoto návrhu projektu a navržené rozsahy prací umožní navrhovateli nebo spolunavrhovateli řešit všechny projekty. Přílohami návrhu projektu mohou být pouze: - kopie speciálních oprávnění (viz níže část A); - nabídka identifikace dodavatele, předmětu dodávky a předběžné ceny, je-li v návrhu projektu požadována dodávka nebo dodávky od jednoho dodavatele v celkové hodnotě vyšší než 500 tis. Kč za celou dobu řešení grantového projektu (podrobně viz níže); - seznam zahraničních pracovišť, kterým by nebylo vhodné návrh projektu k posouzení posílat, včetně zdůvodnění. Připojení jiných než uvedených příloh je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Přílohy musejí být vkládány do aplikace ve formátu PDF. Poskytovatel považuje za návrh projektu pouze takový návrh, který je vytvořen aplikací, konvertován do formátu PDF a zaslán prostřednictvím datové schránky do datové schránky s názvem Grantové projekty (Grantová agentura České republiky). Soubor ve formátu PDF obsahující návrh projektu je zakázáno jakkoliv upravovat a lze jej doručit výhradně v té formě, v jaké byl vytvořen aplikací a v souladu s postupem popsaným v článku 3.1. odst. (5) zadávací dokumentace. Nedodržení výše uvedeného závazného postupu při podávání návrhu projektu je důvodem pro vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Datovou schránkou se doručuje návrh projektu vytvořený aplikací bez příloh a doručuje se pouze návrh projektu vytvořený aplikací po zaškrtnutí volby byla zkontrolována úplnost a správnost údajů s označením FINAL.

2 Čestné prohlášení za MBÚ navrhovatel nevyplňuje, bude doručeno GA ČR v souladu se zadávací dokumentací; u příp. spolunavrhovatele si navrhovatel ověří, že spoluuchazeč doručil na GA ČR čestné prohlášení, event. další doklad, pokud není VVŠ nebo VVI. Zjištění, že návrh projektu obsahuje nesprávné, nepravdivé či rozporné údaje nebo že nejsou dodrženy podmínky pro účast ve veřejné soutěži, je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Za rozporné údaje je považována zejména: - významová odlišnost mezi názvem, klíčovými slovy a abstraktem grantového projektu v českém a anglickém jazyce; - odlišnost doby řešení v části A návrhu projektu a doby vyplývající z části B a C návrhu. V bodu 4.3. zadávací dokumentace je uvedeno, co se posuzuje při hodnocení odborné úrovně návrhu projektu (mj. zahraniční spolupráce, vzájemné využití přístrojového vybavení spolupracujících pracovišť a využití komplementárních přístupů a metodik). Při hodnocení navržených uznaných nákladů se posuzuje přiměřenost nákladů ve vztahu k návrhu projektu a opodstatněnost jednotlivých položek uznaných nákladů. Všechny položky nákladů, které jsou uvedeny v návrhu projektu, musí být zdůvodněny a z návrhu projektu musí vyplývat jejich nezbytnost pro řešení projektu. Do způsobilých nákladů nelze zahrnout náklady na běžné vybavení pracoviště (výjimku tvoří výpočetní technika nezbytná na řešení projektu), opravy nebo údržbu místností, rekonstrukce místností, nábytek či zařízení, a další náklady, které bezprostředně nesouvisejí s předmětem řešení projektu. V případě, že v návrhu projektu není podrobně specifikován předmět služby nebo pořízení hmotného nebo nehmotného majetku včetně dodavatele, ceny a případně kurzu platného v době podání návrhu projektu, postupuje v průběhu řešení grantového projektu příjemce podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a to včetně veřejných zakázek malého rozsahu. Je-li v návrhu projektu požadována dodávka nebo dodávky od jednoho dodavatele v celkové hodnotě vyšší než 500 tis. Kč za celou dobu řešení grantového projektu, je nezbytné předložit nabídku s jednoznačnou identifikací vybraného dodavatele, předmětu dodávky a předběžné ceny, a to včetně zdůvodněné kalkulace nabídkové ceny celkové i jednotlivých dodávek. Skutečná cena pak nesmí být vyšší o více než 5 % z původní nabídkové ceny. Současně se předkládají minimálně dvě další konkurenční nabídky na stejnou dodávku včetně zdůvodnění výběru. Konkurenční nabídky se nepřikládají v případech, kdy je vybraný dodavatel jediným dodavatelem nabízejícím dodávku požadovaných parametrů. Tuto skutečnost uchazeč uvede v komentáři připojeném k nabídce.

3 Dodavatelem pořizovaného majetku nebo služeb nesmí být řešitel ani jiný zaměstnanec příjemce nebo dalšího účastníka projektu nebo osoba spojená (ve smyslu 23 odst. (7) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů) s příjemcem, dalším účastníkem projektu, řešitelem nebo členem řešitelského týmu podílejícího se na řešení grantového projektu. Dodávky realizované formou vnitropodnikových dodávek zaúčtované v souladu s obecně závaznými předpisy jsou akceptovatelné (NMR, sekvenace). Část A Návrh projektu musí být podán pouze do jednoho hodnotícího panelu (viz příloha 1), přičemž nesprávná volba panelu je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Pouze v případě, že má návrh projektu mezioborový charakter, označí se volba mezioborový projekt a pouze v tomto případě se uvádí další hodnotící panel včetně zdůvodnění, přičemž nedostatečné zdůvodnění uvedení druhého panelu je důvodem k vyřazení. Název projektu nesmí přesáhnout 150 znaků včetně mezer (konkrétní, srozumitelný a výstižný, bez zkrácených slov). Uvedení chybného rodného čísla je důvodem pro vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Zahrnuje-li grantový projekt činnosti vyžadující speciální oprávnění podle zvláštního právního předpisu, je třeba přiložit kopii příslušných oprávnění (projekt pokusů; GMO - mikroorganismy, živočichové; izotopy). Při předávání návrhu ke kontrole je třeba na tuto skutečnost upozornit. Abstrakt nesmí přesáhnout znaků včetně mezer a je určen ke zveřejnění. Cíle projektu maximálně 300 znaků. Sdělení GA ČR ohledně ABSTRAKTU GA ČR v roce 2012 přechází na nový způsob identifikace zahraničních oponentů projektů využívající aplikace SciVal Reviewer Finder od firmy Elsevier. Hlavní oporou vyhledávání vhodných oponentů bude abstrakt projektu, jehož analýza využívající řadu oborových i mezioborových Thesaurů umožní vyhledat autory článků a jiných publikací obsažených v databázi SCOPUS zabývajících se stejnou nebo obdobnou problematikou. To umožní k projektu přiřadit množinu potenciálních oponentů projektu. Po kontrole střetu zájmů vyplývajících z případného spoluautorství či institucionální afiliace, kterou v první fázi rovněž provádí aplikace SciVal, budou na základě návrhu příslušného zpravodaje panelem určeni oponenti projektu. Testování aplikace SciVal Reviewer Finder na náhodně vybraných projektech podaných v předchozích letech ukázalo, že klíčovou roli při výběru vhodného zahraničního oponenta hraje abstrakt, především pak jeho srozumitelnost, stručnost a jasné zacílení na klíčová slova (pojmy) a nejdůležitější otázky, jimiž se projekt bude zabývat. Předsednictvo GA ČR proto navrhovatele žádá, aby ve vlastním zájmu věnovali přípravě abstraktu mimořádnou pozornost.

4 Část B zdůvodnění finančních položek Vyplňuje se vždy v českém jazyce, uvádějí se údaje pro první rok řešení, pouze v případě významného navýšení požadovaných nákladů v dalších letech v příslušné položce se uvede jejich zdůvodnění. Každá položka musí být specifikována a zdůvodněna, včetně uvedení využití; není-li tomu tak, považuje se návrh projektu za neúplný a tato skutečnost je důvodem pro vyřazení ze soutěže. Uvádí se především: - rozpis materiálových nákladů (výhradně náklady v přímé souvislosti s řešením projektu); - zdůvodnění výše cestovného, včetně uvedení konkrétního cíle, osoby a účelu cesty; jedná se o náklady vzniklé výhradně v přímé souvislosti s řešením projektu včetně pracovních pobytů a cest konaných v souvislosti s aktivní účastí na konferencích, rovněž se jedná o cestovné i náklady na pobyty zahraničních pracovníků účastnících se řešení grantového projektu (v případě konání pracovních cest do zahraničí se jedná o náklady pouze na dobu pobytu, která odpovídá době konání akce, na kterou je pracovník vyslán); - rozpis nákladů na služby a nemateriální náklady (např. provoz, opravy a udržování přístrojů, které jsou využívány při řešení projektu, publikační a ediční náklady, konzultace, konferenční poplatky, bankovní poplatky, výkony spojů atd.); k doplňkovým (režijním) nákladům (jejich výše se vypočítá z požadovaných nákladů na projekt bez režie a investic x 0,2; výsledná částka se přičte k výchozím nákladům) se uvede se tato formulace: Nepřímé náklady nepřesahují 20% z celkových neinvestičních nákladů, jsou stanoveny na základě skutečně vynaložených nákladů za poslední ukončené účetní období (kalendářní rok). Náklady na energie (el. energie, teplo, plyn, voda apod.) jsou vypočtené na základě plochy využívané k řešení projektu. Služby a provozní materiál (např. pojištění, ekonomicko-právní služby, služby výpočetní techniky, knihovna, služby spojené s údržbou a provozem budov) jsou vypočteny dle počtu přepočtených zaměstnanců pracujících na projektu. - specifikace každé položky u nákladů na pořízení dlouhodobého majetku a její podrobné zdůvodnění (nezbytnost, využití zařízení pro řešení projektu); uvede se název zařízení, obchodní (katalogové) označení, dodavatel, celková pořizovací cena vč. DPH, určená odpisová skupina, odpisová doba, podíl využití investice pro řešení projektu vyjádřený v procentech, výše požadované částky od GA ČR na její pořízení. Dlouhodobý hmotný majetek = pořizovací cena vyšší než 40 tis. Kč a provozně technická funkce delší než 1 rok; dlouhodobý nehmotný majetek = pořizovací cena vyšší než 60 tis. Kč, provozně technická funkce delší než 1 rok.

5 Pokud má požadovaný majetek pořizovací cenu vyšší než 500 tis. Kč a zařízení daného typu a kvality se na pracovišti navrhovatele či spolunavrhovatele již nachází, je navrhovatel povinen zdůvodnit, proč je nelze pro řešení projektu využít. Vzorec pro výpočet investic: Odpisové skupiny pro nejčastěji pořizované investice: odpisová skupina 1, odpisová doba 3 roky SKP 33.2 Měřicí, kontrolní, zkušební, navigační a jiné přístroje a zařízení kromě přesných vah, kreslicích a rýsovacích přístrojů a nástrojů pro měření délky odpisová skupina 2, odpisová doba 5 let SKP Chladicí a mrazicí zařízení, tepelná čerpadla (kromě zařízení převážně pro domácnost SKP Odstředivky jinde neuvedené SKP Stroje, přístroje a laboratorní zařízení jinde neuvedené ke zpracování materiálů, postupy spočívajícími ve změně teploty

6 SKP SKP SKP SKP 33.4 SKP SKP SKP SKP SKP Elektrické přístroje a zařízení převážně pro domácnost Elektrické zdroje světla a svítidla Jen: přesné váhy, kreslicí a rýsovací přístroje a nástroje pro měření délky Optické a fotografické přístroje a zařízení, zejména: dalekohledy, optické mikroskopy, lasery, zařízení s tekutými krystaly, fotopřístroje, kinokamery, zvětšovací a zmenšovací přístroje, čtecí přístroje Časoměrné přístroje Jen: laboratorní zařízení pro vývin vakua Jen: laboratorní pece a pícky, autoklávy a fermentory laboratorní Jen: laboratorní přístroje a zařízení pro odpařování a zkapalňování plynů Jen: laboratorní destilační a rektifikační přístroje - zdůvodnění osobních nákladů pro jednotlivé osoby (první rok řešení na 11 měsíců) Výše osobních nákladů osob v návrhu projektu uvedených a na řešení se podílejících musí odpovídat pracovnímu úvazku na řešení projektu. Nulová výše osobních nákladů se nepřipouští. Nesplnění těchto podmínek je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Jedná se o náklady (pro jednoho pracovníka lze využít jen jednu z uvedených možností): a) na mzdy a platy, včetně pohyblivých složek (osobní ohodnocení), náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní neschopnost (dále jen mzda) zaměstnanců přijatých na základě pracovní smlouvy výhradně jen na řešení grantového projektu, přičemž součet všech úvazků hrazených z účelové podpory poskytovatele může u jednoho pracovníka činit maximálně 1,0 úvazku; b) na příslušnou část mezd těch zaměstnanců, kteří nejsou do pracovního poměru přijati výhradně na řešení grantového projektu, ale na jeho řešení se podílejí, a to ve výši podílu jejich pracovního úvazku na řešení grantového projektu, přičemž součet všech úvazků hrazených z účelové podpory poskytovatele může u jednoho pracovníka činit maximálně 1,0 úvazku; souběh částečného pracovního úvazku hrazeného z účelové podpory grantového projektu a pracovního úvazku zaměstnance vůči uchazeči je poskytovatelem akceptován, pokud nejde o práce, které jsou stejně druhově vymezeny; GA ČR byla požádána o stanovisko, dosud nemáme odpověď. c) na úhradu dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, které byly uzavřeny výhradně na řešení projektu (z dohod o provedení práce se pojištění neplatí, z dohod o pracovní činnosti ano). Studenti se uvádějí s označením S. Náklady na povinné zákonné odvody a příděl do SF = 36 % z příslušných mzdových prostředků.

7 Část C zdůvodnění návrhu projektu Vyplňuje se v anglickém jazyce. Maximální rozsah této části je 10 stran. Nesplnění těchto podmínek je důvodem pro vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Musí být jasně prezentovány cíle a záměry a uvedeny dostatečné informace pro posouzení návrhu projektu, v souladu se základními kritérii pro hodnocení návrhů projektů (oddíl 3.2. odst.10 zadávací dokumentace), dále by měla být uvedena spolupráce navrhovatele se zahraničními vědeckými institucemi, uvedeny údaje o připravenosti navrhovatele, spolunavrhovatelů a přístrojovém vybavení jejich pracovišť; je nutné zdůvodnit účast všech spolunavrhovatelů a uvedených spolupracovníků, vymezit jejich podíl na řešení projektu. Část D1 navrhovatel a spolunavrhovatelé Vyplňuje se v anglickém jazyce. Navrhovatel a spolunavrhovatelé uvedou stručný strukturovaný odborný životopis a výčet činností za posledních 5 let v oboru, který bude předmětem řešení grantového projektu (v případě nutnosti lze uvést tyto údaje i o odborných spolupracovnících). Maximální rozsah je dvě strany formátu (popř. další maximálně dvě strany na každého spolunavrhovatele). Nesplnění této podmínky je důvodem pro vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Část D2 Navrhovatel a spolunavrhovatelé uvedou: - úplné bibliografické údaje o osmi významných výsledcích své vědecké a výzkumné činnosti, které považují za zásadní.; ke každému výsledku uvedou počet citací bez autocitací zjištěný pomocí Web of Science; u každého článku v impaktovaném časopise uvedou poslední platný impaktní faktor časopisu; - celkové počty výsledků za posledních 5 let v členění podle druhů výsledků - celkový počet citací včetně autocitací na všechny své práce podle Web of Science; - H-index podle Web of Science.

8 Část E informace o dalších projektech navrhovatele a spolunavrhovatelů Uvádí se informace o všech projektech řešených s poskytnutou účelovou podporou podle zákona č. 130/2002 Sb., na jejichž řešení se navrhovatel nebo spolunavrhovatelé v době podání návrhu projektu podílejí a v jaké roli (navrhovatel, řešitel, spolunavrhovatel, spoluřešitel, člen týmu), a obdobné informace o žádostech o poskytnutí účelové podpory, které navrhovatel nebo spolunavrhovatelé podávají (název poskytovatele, evidenční/registrační číslo, doba řešení, nezkrácený název projektu, výše získané/předpokládané podpory na celou dobu řešení projektu - pouze ta část, která je/bude využívána uchazečem nebo spoluuchazečem pro jeho činnost při řešení projektu, pracovní kapacita navrhovatele popř. spolunavrhovatele /v procentech/ na řešení jednotlivých projektů). Vyjmenované údaje (viz článek 3.2. odstavec 14 zadávací dokumentace) se uvádějí pro řešené grantové projekty, na jejichž řešení poskytuje Grantová agentura České republiky podporu a pro grantové přihlášky současně podávané. Pro projekty nebo žádosti o poskytnutí podpory prostřednictvím jiného poskytovatele se uvádějí jen projekty tématicky blízké grantovému projektu v daném návrhu projektu. Také se uvádí přehled o hodnocení grantových projektů Grantové agentury České republiky ukončených v posledních třech letech. Nesplnění těchto povinností nebo neúplné uvedení údajů je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Důvody pro vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže Jakékoliv porušení nebo nedodržení podmínek definovaných zadávací dokumentací je důvodem k vyřazení návrhu z veřejné soutěže. Jde především o: - neprokázání způsobilosti v plném rozsahu; - použití textů jiných autorů v návrhu projektu bez doložení bibliografické citace; - neuvedení údajů v češtině a angličtině, jak je vyžadováno; - chybné označení hodnotícího panelu; - uvedení chybného rodného čísla nebo IČ; - uvedení finančních požadavků v jiných hodnotách než celočíselných v tisících Kč, neuvedení navrhované míry podpory v procentuálním vyjádření; - nedostatečné zdůvodnění finančních položek; - nedodržení podmínek pro zdůvodnění návrhu projektu; - nedodržení podmínek pro stručný strukturovaný odborný životopis navrhovatele, event. spolunavrhovatele; - neúplné uvedení údajů o dalších projektech navrhovatele/spolunavrhovatele; - připojení jiných příloh než výše uvedených; - neodpovídající výši osobních nákladů vzhledem k pracovnímu úvazku.

9 Podání projektu, který již získal účelovou podporu podle zákona č. 130/2002 Sb. nebo který je v daném kalendářním roce podán duplicitně nebo vícenásobně do veřejných soutěží poskytovatele, je důvodem k vyřazení návrhu projektu z veřejné soutěže. Přílohy Příloha 1 - Členění vědních oborů do hodnotících panelů Příloha 2 - Formulář pro kontrolu návrhu projektu

10 Příloha 1 Pane l Název panelu Název panelu AJ Náplň panelů P201 Matematika Mathematics Panel P201 je určen pro projekty ze všech oblastí matematiky: algebra, geometrie, matematická analýza, matematické modelování, numerická matematika, pravděpodobnost a matematická statistika, a další oblasti a podoblasti. Jako výstupy projektů očekáváme původní matematické výsledky a nové matematické metody, publikovatelné v odborných matematických časopisech. I když některé z těchto výsledků a metod původně vznikly při řešení problémů ekonomie, fyziky, přírodních věd, techniky apod., výstupy projektu jsou posuzovány podle toho, zda přinášejí nové pozoruhodné matematické výsledky a metody. Praktické aplikace jako hlavní cíl projektu do panelu nepatří. Nelze přijmout aplikace řešené standardními a známými matematickými metodami, i velmi zajímavé pro jiné obory. Proto doporučujeme, aby název projektu obsahoval očekávané matematické výsledky, případný praktický problém aby byl ponechán pouze v podtitulu; Samozřejmou součástí projektu mohou být numerické ilustrace výsledků; ale konstrukce výpočetních algoritmů a softwaru nemůže být hlavní částí matematického projektu. P202 Informatika Computer science V panelu P202 se hodnotí projekty z oblasti informatiky a počítačových věd. Výstupem základního výzkumu v informatice (teoretického a experimentálního) jsou nové poznatky, jejichž kvalita je prověřena především publikacemi v časopisech a konferencích s informatickým zaměřením. Typickými oblastmi informatiky jsou: teoretická informatika; softwarové inženýrství; datové, informační a webové systémy; umělá inteligence; počítačové systémy a sítě; počítačová bezpečnost (další oblasti lze nalézt např. v klasifikaci ACM, viz U mezioborových projektů se musí jednat o výzkum s netriviálními výsledky přínosnými pro obor informatiky. I pokud je panel P202 uveden jako vedlejší, musí část výzkumu směřovat k výstupům v informatických časopisech a konferencích. Panelu P202 ani jako vedlejšímu panelu nepřísluší posuzovat výzkum v jiné oblasti, kde jsou informatické nástroje, technologie a výsledky pouze využity k rutinnímu získávání nebo zpracování dat. (Typickým příkladem neposuzovaných témat jsou projekty vývoje informačních systémů, které nepřinášejí nové poznatky z informatiky.) Panelu P202 nepřísluší také projekty z oblasti hardwaru a dalších technických prostředků i informatických technologií, které posuzují panely technických věd.; Projekty na rozhraní panelů je třeba posuzovat individuálně z hlediska přínosu v informatice. Například z oblasti počítačové lingvistiky panelu P202 přísluší témata zaměřená na informatický výzkum, nikoliv na sběr dat, studium konkrétních

11 jazyků apod. Dalším hraničním oborem je oblast kvantových výpočtů; zde přísluší panelu P202 pouze studium výpočtů založených na kvantových jevech v rámci informatiky, nepřísluší sem studium fyzikální podstaty kvantových jevů. Vhodným vodítkem u těchto a dalších hraničních témat může být předpokládaný způsob a místo publikace výsledků projektu. P203 Jaderná a částicová fyzika, fyzika plazmatu a nízkých teplot Nuclear and particle physics, plasma physics, and low temperature physics Panel 203 hodnotí projekty zaměřené na výzkum podstaty a vlastností základních stavebních kamenů hmoty a na studium sil, které mezi nimi působí. Hodnotí projekty využívající matematických metod k řešení fyzikálních problémů v obecné teorii relativity, kvantové teorii pole, atomové, jaderné a částicové fyzice, statistické fyzice, fyzice plazmatu, kvantovém počítání a v dalších příbuzných oblastech. Hodnotí projekty studující fyziku částic a interakcí mezi nimi, vlastnosti plazmatu a jeho interakce s povrchem pevných látek, atomy a jejich interakce s vnějším prostředím, strukturu atomových jader, jaderné procesy a chování částic v jaderném prostředí a projekty základního výzkumu zkoumající fyzikální vlastnosti pevných, kapalných a plynných látek při nízkých a velmi nízkých teplotách. Soustřeďuje se na rozvoj nových radioanalytických a detekčních metod, vedou-li ke konkrétním cílům vytčeným fyzikou částic, jadernou fyzikou nebo fyzikou plazmatu a na rozvoj plazmových technologií. Do panelu nepatří projekty, které využívají těchto metod, avšak neočekává se, že přispějí k novým poznatkům ve výše uvedených oblastech. P204 P205 Fyzika kondenzovaných látek a materiálů Biofyzika, makromolekulární fyzika a optika Condensed matter and material physics Biophysics, macromolecula r physics and optics Do působnosti panelu P204 náleží projekty základního výzkumu ve fyzice kondenzovaných látek a materiálů, založené jak na pokročilých experimentech, tak i na teoretických přístupech a simulacích či na jejich kombinaci. Očekávaným výstupem takových projektů je rozšíření poznání ve výše zmíněných oborech fyziky, prezentované formou publikací v mezinárodních odborných časopisech, případně i patentů. Panelu P204 nepřísluší projekty aplikovaného výzkumu a projekty zaměřené na pouhé budování experimentálních zařízení bez zřejmého inovačního přínosu řešitelů a bez využití takových zařízení pro vlastní badatelskou činnost v rámci daného projektu. Do působnosti interdisciplinárního panelu P205 náleží projekty základního výzkumu v biofyzice a makromolekulární fyzice a ve fyzikální a kvantové optice, založené jak na pokročilých experimentech, tak i na teoretických přístupech a simulacích či na jejich kombinaci. Očekávaným výstupem takových projektů je rozšíření poznání ve výše zmíněných oborech fyziky, prezentované formou publikací v mezinárodních odborných časopisech, případně i patentů. Panelu P205 nepřísluší projekty

12 aplikovaného výzkumu a projekty zaměřené na pouhé budování experimentálních zařízení bez zřejmého inovačního přínosu řešitelů a bez využití takových zařízení pro vlastní badatelskou činnost v rámci daného projektu. P206 Analytická chemie chemická a strukturní analýza atomárních, molekulárních a (bio)molekulárníc h systémů P207 Chemické a biochemické přeměny Analytical chemistry - chemical and structural analysis of atomic, molecular and (bio)molecular systems Chemical and biochemical transformations Zaměření panelu P206 na nejnovější koncepty analytických měření a nové směry pro zlepšení přesnosti, selektivity, citlivosti a reprodukovatelnosti v chemické a struktur ní analýze(včetně bioanalýzy) s využitím mikrofluidiky a nanotechnologií, elektrochemických, separačních a spektroskopických metod a jejich kombinací; experimentální studium struktury molekul, (bio)makromolekul a z nich vytvořených systémů (rentgenografická strukturní analýza, spektroskopie, hmotnostní spektrometrie, atd.) Do působnosti panelu P207 náleží projekty základního chemického a biochemického výzkumu, tedy projekty z chemie anorganické, koordinační, organokovové a organoprvkové, organické, bioorganické a medicinální chemie, a biochemie zaměřené na přípravu chemických sloučenin a na studium přeměn molekul ve stechiometrických i katalyzovaných dějích. Předpokládaným výstupem takových projektů je netriviální rozšíření stávajícího poznání v konkrétním oboru (oblasti), které je prezentováno formou publikací v mezinárodních odborných časopisech, eventuelně patentů. Panelu P207 nepřísluší projekty aplikovaného výzkumu a projekty z oblasti chemické technologie a materiálové chemie a dále projekty zaměřené výhradně na teoretické chemické studie a molekulární biologii, které posuzují panely jiné. P208 P209 Chemická fyzika a fyzikální chemie Astronomie a astrofyzika, fyzika atmosféry, meteorologie, klimatologie a hydrologie, fyzická geografie Chemical physics and physical chemistry Astronomy and astrophysics, atmospheric physics, Jde o interdisciplinární panel do kterého patří problematika využívající poznatky a metody fyziky a chemie (teoretické i experimentální) pro zkoumání a vysvětlení vlastností jednotlivých molekul a klastrů molekul a jejich vzájemnou interakci, a vztahu mezi strukturou (či složením) a makroskopickými vlastnostmi látek. Konkrétně sem tedy patří: kvantová chemie (a příbuzné teoretické disciplíny v oblastech chemické reaktivity a spektroskopie); chemická termodynamika kondensované fáze a plynu; statistická termodynamika a molekulární simulace;chemická kinetika (reakční mechanizmy a povrchy potenciální energie, reakční dynamika);vývoj nových fyzikálně-chemických experimentálních metod. Zkoumané systémy nejsou blíže specifikovány/omezeny, pouze pokud se týká systému (bio)makromolekul, pak tato problematika spadá do panelu P205 vyjma případů, kdy se jedná spíše o metodologii simulací, než o studium vlastních systémů. Panel pokrývá širokou problematiku věd o Zemi a vesmíru od povrchu Země až po nejvzdálenější kosmické objekty. Do panelu patří teoretická astrofyzika a kosmologie, fyzika

13 P210 Geofyzika, geochemie, geologie a mineralogie, hydrogeologie meteorology, climatology, and hydrology, physical geography Geophysics, geochemistry, geology and mineralogy, hydrogeology hvězd a Slunce, meziplanetární prostředí a sluneční vítr, planety a další tělesa, magnetosféra a ionosféra Země, fyzika atmosféry, meteorologie včetně znečistění atmosféry a atmosférických aerosolů, klimatologie včetně historické klimatologie, paleoklimatologie a scénářů změny klimatu i hydrologie včetně hydroekologie. Do panelu dále náleží projekty z oblasti fyzické geografie, geografické kartografie a geodézie. Geologie a vědy zabývající se Zemí pod jejím povrchem patří do panelu P210 Do působnosti panelu P210 spadají projekty základního výzkumu věd o Zemi, vyjmenovaných v názvu panelu včetně všech jejich oborů a podoborů a rovněž paleontologie. U mezioborových projektů se musí jednat o výzkum, který se alespoň částečně týká horninového či půdního prostředí nebo geologického vývoje a historie Země. U všech projektů se předpokládá, že mezi jejich výstupy budou publikace v mezinárodních/recenzovaných odborných časopisech. P301 Genetika, experimentální onkologie, lékařská biochemie, metabolismus a výživa Genetics, experimental oncology, medical biochemistry, metabolism and nutrition Panel 301 přijímá přihlášky projektů základního výzkumu v oborech genetika, experimentální onkologie, lékařská biochemie (s přesahem do molekulární toxikokogie), metabolismus a výživa. Čistý klinický nebo epidemiologický výzkum panel nepřijímá. P302 P303 P304 P305 Morfologické obory, mikrobiologie, imunologie, epidemiologie a hygiena Fyziologické obory, farmakologie, neurovědy a toxikologie Klinický a preklinický výzkum, experimentální medicína Molekulární, buněčná, strukturní a vývojová biologie a bioinformatika Morphological disciplines, microbiology, immunology, epidemiology and hygiene Physiological disciplines, pharmacology, neurosciences and toxicology Clinical and preclinical research, experimental medicine Molecular, cellular, structural and evolutionary biology and bioinformatics Panel P302 přijímá přihlášky projektů základního výzkumu v uvedených oborech. Nepřijímá přihlášky projektů aplikovaného, preklinického či klinického výzkumu. Panel P303 přijímá přihlášky projektů základního výzkumu v uvedených oborech. Čistý klinický nebo epidemiologický výzkum panel nepřijímá. V rámci panelu P304 jsou řešeny projekty základního výzkumu, které mají nebo mohou mít zřetelný medicínský dopad. Předpokládá se jasná experimentální část, především na zvířecích modelech, eventuelně doplněná konkrétním klinickým výstupem nebo klinickým hodnocením. Čistý klinický nebo epidemiologický výzkum panel nepřijímá. Panel P305 přijímá přihlášky projektů základního výzkumu z oblasti molekulární, buněčné, strukturní a vývojové biologie a bioinformatiky. Nepřijímá přihlášky projektů aplikovaného, preklinického či klinického výzkumu. P501 Fyziologie a genetika rostlin, rostlinolékařství Plant physiology and genetics, plant medicine Fyziologie a genetika rostlin a rostlinolékařství zahrnuje molekulární, buněčnou a vývojovou biologii rostlin,

14 P502 P503 P504 P505 Fyziologie a genetika živočichů, veterinární lékařství Potravinářství, ekotoxikologie a environ mentální chemie Péče o krajinu, lesnictví a půdní biologie, ekologie ekosystémů Ekologie živočichů a rostlin Animal physiology and genetics, veterinary medicine Food technology, ecotoxicology and environmental chemistry Landscape management, forestry and soil biology, ecosystem ecology Animal and plant ecology genetiku, šlechtění a biochemii rostlin, a to jak zemědělských plodin, tak i modelových rostlin používaných v základním výzkumu. Fyziologie a genetika zvířat, veterinární lékařství zahrnuje také studium původců onemocnění hospodářských a volně žijících zvířat. Do tohoto panelu však nespadá studium speciální zoologiie orientované na jednotlivé druhy/skupiny organismů, které jsou obsahem panelu P506. Vedle tématiky potravinářství, ekotoxikologie a environmentální chemie do panelu dále patří např. projekty zaměřené na chemickou, biochemickou a mikrobiologickou analýzu potravin, na biotické a abiotické remediace, využití bioodpadů, speciace prvků vč. jejich interakcí s biologickými systémy, residua agrochemikálií, fytochemikálie a přírodní toxiny. Do panelu nepatří např. jen vývoj nebo použití analytických postupů nebo syntézy sloučenin, včetně čistě technických projektů. Předmětem panelu P504 je studium péče o krajinu, krajinná ekologie, lesnictví, pedologie, půdní biologie, hydrobiologie,ekologie mikroorganizmů a ekologie ekosystémů. v rámci studia péče o krajinu nejsou obsaženy geografické a socioekonomické disciplíny. Panel nezahrnuje autekologii rostlin a živočichů (s výjimkou půdních bezobratlých) a geobotaniku. Ekologie živočichů a rostlin zahrnuje studium vztahů mezi organismy a prostředím na různých úrovních organizace (populace, druhy, společenstva a ekosystémy). Panel nezahrnuje ekologii půdních bezobratlých živočichů (řeší se v panelu P 504). P506 Botanika a zoologie Botany and zoology Předmětem panelu botanika a zoologie je studium biodiverzity eukaryotních organizmů z hlediska fyziologie, fylogeneze, taxonomie a systematiky, biogeografie, mezidruhových interakcí, etologie a evolučních mechanizmů. Tento panel se však nezabývá studiem zemědělských plodin a hospodářských zvířat, které je obsaženo v panelech P501 a P502. Příloha 2 Formulář pro kontrolu před odesláním návrhu standardního projektu 1 Prohlašuji, že návrh projektu obsahuje správné, pravdivé a jednoznačné údaje, a že byly zkontrolovány zejména následující náležitosti. Beru na vědomí, že v případě nesplnění níže uvedených podmínek, bude návrh projektu vyřazen ze soutěže. 2 V případě poskytnutí účelové podpory na řešení grantového projektu podle návrhu projektu nebude docházet ke kumulaci veřejné podpory na řešení totožné problematiky. 3 V rámci jedné veřejné soutěže se jedna osoba účastní nejvýše jednoho návrhu projektu v roli navrhovatele a jednoho v roli spolunavrhovatele. 4 V části E jsou uvedeny informace o všech již řešených projektech s poskytnutou účelovou podporu, na jejichž řešení se navrhovatel nebo spolunavrhovatelé v době podání návrhu projektu podílejí a v jaké roli (navrhovatel, řešitel, spolunavrhovatel, spoluřešitel, člen týmu) a obdobné informace o žádostech o poskytnutí účelové podpory, které navrhovatel nebo spolunavrhovatelé podávají.

15 5 Oprávnění k činnosti je doloženo v požadovaném rozsahu a předepsaným způsobem za uchazeče i všechny spoluuchazeče. 6 Způsobilost uchazečů i všech spoluuchazečů je prokázána v plném rozsahu a požadovaným způsobem. 7 Všechny požadované údaje ve všech částech návrhu jsou vyplněny. 8 Je uvedena správná volba hodnotícího panelu a případná volba druhého panelu je řádně zdůvodněna 9 Základní údaje o navrhovateli, uchazeči, event. spolunavrhovatelích a spoluuchazečích, jsou uvedeny v češtině a v angličtině. 10 V částech, kde je požadováno uvedení údajů v angličtině a v češtině, jsou obě jazykové verze uvedeny. 11 Je zkontrolována správnost rodných čísel. 12 Je zkontrolována správnost IČ organizací. 13 Požadovaná míra podpory odpovídá podílu grantu na celkových nákladech projektu. 14 Finanční položky jsou uvedeny jako celočíselné hodnoty v tis. Kč. 15 Výše osobních nákladů osob v návrhu projektu uvedených a na řešení grantového projektu se podílejících odpovídá pracovní kapacitě vynaložené na řešení grantového projektu. 16 Všechny položky nákladů jsou specifikovány a zdůvodněny v části B-zdůvodnění finančních položek. 17 Části C, D1 jsou vyplněny v anglickém jazyce, nejedná-li se o projekt vázaný výlučně na českou jazykovou oblast. 18 V části C, D1 není překročen maximální rozsah (v části C 10 stran formátu A4 s použitím písma o velikosti 11 bodů a řádkování 1, v části D1 dvě strany formátu A4 s použitím písma o velikosti 11 bodů při řádkování 1). 19 Všechny převzaté texty jsou doloženy bibliografickou citací. 20 V části E jsou uvedeny požadované informace o grantových projektech navrhovatele a spolunavrhovatelů. 21 Nejsou připojeny žádné přílohy kromě těch, které jsou taxativně vymezeny. 22 Je-li v návrhu projektu požadována dodávka nebo dodávky od jednoho dodavatele v celkové hodnotě vyšší než 500 tis. Kč za celou dobu řešení grantového projektu, je přiložena cenová nabídka s uvedením identifikace dodavatele, předmětu dodávky a předběžné ceny. 23 Je-li v návrhu předpokládáno spolufinancování projektu z jiných zdrojů (míra podpory není 100%), je doloženo čestným prohlášením uchazeče nebo potvrzením předpokládaného sponzora. 24 Je přiložena plná moc k podání návrhu třetí osobě v případě, že uchazeč nemá svoji datovou schránku. Tuto plnou moc je zároveň třeba doručit jiným průkazným způsobem. 25 Oprávnění k činnosti požadované zvláštními předpisy je doloženo v požadovaném rozsahu a předepsaným způsobem za uchazeče i všechny spoluuchazeče. 26 Návrh projektu bude doručen požadovaným způsobem a ve stanovené lhůtě. 27 Soubor obsahující návrh projektu nebude žádným způsobem po vygenerování aplikací měněn a upravován. 28 Vazby mezi všemi podávanými návrhy projektů i řešenými projekty jsou popsány.

Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR 2018 a 2019

Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR 2018 a 2019 Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR a Nejzásadnějšími změnami roku jsou změny v oblasti osobních nákladů. Zatímco v předchozích letech byli zaměstnanci rozděleni na typ A (přijati výhradně

Více

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok 2020 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti

Více

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na

Více

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Kód studijního programu Název studijního programu Kód studijního oboru (KKOV) Název studijního oboru Standardní doba studia v akademických rocích / Forma Platnost studia

Více

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Kód studijního programu Název studijního programu Kód studijního oboru (KKOV) Název studijního oboru Standardní doba studia v akademických rocích / Forma Platnost studia

Více

Předměty státní rigorózní zkoušky jednotlivých programů:

Předměty státní rigorózní zkoušky jednotlivých programů: Předměty státní rigorózní zkoušky jednotlivých programů: Chemie a technologie materiálů pro konzervování - restaurování Povinné předměty Chemie a metodiky konzervování-restaurování předmětů z org.materiálů

Více

Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016

Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016 Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016 1. Podávání projektů Projekty se podávají v elektronické podobě pouze prostřednictvím informačního systému DATOVÉ SCHRÁNKY. Jiná forma není povolena. Formuláře

Více

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty 2017 (1) Tato zadávací dokumentace pro vyhlášení soutěže IGA TF je zpracována v souladu se statutem a pravidly IGA TF a tvoří soubor podkladů

Více

1. ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

1. ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2013 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu

Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu 1. OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Do veřejné soutěže je možné podávat návrhy pouze za podmínek definovaných těmito Podmínkami veřejné soutěže a řešení projektu. (2) Návrh

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Projekty na podporu excelence v základním výzkumu 2014 Preambule Grantová

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2015 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Postdoktorské projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2015 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016

FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016 FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016 ÚČEL PODPORY Podpora ERC žadatelů je určena řešitelům juniorských grantů GA ČR ze všech vědních oborů (technické vědy, vědy o neživé přírodě, lékařské a biologické

Více

NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY

NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY P101 Strojírenství Mechanical Engineering Kinematika a dynamika těles a soustav těles a mechanismů (pohyb těles, mechanické kmitání a tlumení);

Více

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha Ing. Iveta Pospíšilová Oddělení pro vědu a výzkum 14.3.2016 1 Aktuální vyhlášené soutěže https://gacr.cz/typy-projektu/ Standardní projekty

Více

STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015

STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015 STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015 VÝHRADNĚ PŘIJATÝ ZAMĚSTNANEC V průběhu řešení projektu nemá zaměstnanec u zaměstnavatele uzavřený žádný institucionální pracovní poměr. Pracovní poměry sjednané na

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2015 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Pokyny pro vyplňování formulářů soutěže UNCE

Pokyny pro vyplňování formulářů soutěže UNCE Pokyny pro vyplňování formulářů soutěže UNCE 1. Základní informace a) Univerzita Karlova v Praze vyhlašuje soutěž UNiverzitních výzkumných CEnter (dále jen UNCE nebo centrum ) jako účelovou podporu mladých

Více

Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení

Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení Na RUK byly předloženy v roce 2016 žádosti o re/akreditaci pro 4 obory habilitačního řízení a 3 obory řízení ke jmenování profesorem, jež

Více

Grantová agentura České republiky. Návrh grantového projektu (dále návrh projektu)

Grantová agentura České republiky. Návrh grantového projektu (dále návrh projektu) Část A Návrh grantového projektu (dále návrh projektu) Datum vytištění přihlášky: Číslo panelu(ů) Registrační číslo: UCHAZEČ a NAVRHOVATEL Uchazeč: IČ: Sídlo: Navrhovatel: Rodné číslo/datum narození: Telefon:

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty - 2019 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY (ZZ) ZA ROK2018

POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY (ZZ) ZA ROK2018 poskytovatel:ministerstvo zdravotnictví ČR (MZ) Palackého nám. 4, 128 01 Praha 2, tel.: 224 972 318, fax: 224 972 970 http://www.mzcr.cz administrativní zajištění: Agentura pro zdravotnický výzkum ČR (AZV)

Více

Obsah A PŘEDPOKLÁDANÉ DATUM ZAHÁJENÍ ŘEŠENÍ... 7

Obsah A PŘEDPOKLÁDANÉ DATUM ZAHÁJENÍ ŘEŠENÍ... 7 Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty - 2018 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY

NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY NÁPLNĚ OBOROVÝCH PANELŮ GRANTOVÉ AGENTURY ČR TECHNICKÉ VĚDY P101 Strojní inženýrství Mechanical Engineering Kinematika a dynamika těles a soustav těles a mechanismů (pohyb těles, mechanické kmitání a tlumení);

Více

FAQ Lead Agency 2017

FAQ Lead Agency 2017 FAQ Lead Agency 2017 Vztah uchazeč-instituce Nositelem uděleného grantu je v případě FWF vědec (rakouská fyzická osoba). Instituce, u které je vědec zaměstnán, formuláře návrhu projektu podepisuje jako

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Obsah PŘEDPOKLÁDANÉ DATUM ZAHÁJENÍ ŘEŠENÍ... 7

Obsah PŘEDPOKLÁDANÉ DATUM ZAHÁJENÍ ŘEŠENÍ... 7 Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty - 2018 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2016 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

GA ČR Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO

GA ČR Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO GA ČR 2020 Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO 2 Cíl programu Program je zaměřen na podporu základního výzkumu v definovaných vědních oborech Hodnotící panely 3 technické

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2016 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 94 88 61 Lékařská 167 142 134 Přírodovědecká 216 200 190 Filozofická 198 161 121 Pedagogická 48 43 33 Ekonomicko-správní 43 40 37

Více

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013.

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 2. Soutěž se řídí směrnicí kvestora UHK č. 2/2012 a dalšími právními předpisy uvedenými v čl. I této směrnice. 3. Text vyhlášení

Více

JUNIORSKÉ PROJEKTY 2015

JUNIORSKÉ PROJEKTY 2015 JUNIORSKÉ PROJEKTY 2015 a) na mzdy a platy, včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní neschopnost zaměstnanců přijatých na základě pracovní smlouvy výhradně

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2020 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty - 2019 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2020 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2019 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Podmínky přijímacího řízení ke studiu navazujících magisterských studijních oborů na Přírodovědecké fakultě UK pro akademický rok 2017/2018

Podmínky přijímacího řízení ke studiu navazujících magisterských studijních oborů na Přírodovědecké fakultě UK pro akademický rok 2017/2018 Podmínky přijímacího řízení ke studiu navazujících magisterských studijních oborů na Přírodovědecké fakultě UK pro akademický rok 2017/2018 Podmínky pro přijetí Podání řádně vyplněné přihlášky a uhrazení

Více

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2016 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PŘÍLOHA Č.4: 5. Změny v průběhu řešení grantového projektu (1) Příjemce není oprávněn

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Grantové projekty excelence v základním výzkumu EXPRO 2020 Preambule

Více

Grantová agentura České republiky GAČR

Grantová agentura České republiky GAČR Grantová agentura České republiky GAČR Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je

Více

FAQ Standardnı projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018

FAQ Standardnı projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018 FAQ Standardnı projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018 Zadávací dokumentace v anglickém jazyce Všechny zadávací dokumentace a související dokumenty jsou pouze v českém jazyce. Případné zprostředkování

Více

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2015/16

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2015/16 Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2015/16 PROMÍJENÍ PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK přijímací řízení pro akademický rok 2015/2016 Pro akademický rok 2015/2016 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže

Více

Další podmínky veřejné soutěže 2010

Další podmínky veřejné soutěže 2010 Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích 2010 k předložení návrhů projektů výzkumu a vývoje v rámci programu GESHER/MOST VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE VE VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍM

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Grantové projekty excelence v základním výzkumu EXPRO - 2019 Preambule

Více

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ JUNIORSKÉ PROJEKTY JUNIORSKÉ PROJEKTY 2015 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PŘÍLOHA Č. 4: 5. Změny v průběhu řešení grantového projektu (1) Příjemce není oprávněn se odchýlit od stavu vyplývajícího

Více

Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Lesnická a dřevařská fakulta

Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Lesnická a dřevařská fakulta Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Lesnická a dřevařská fakulta Specifikace mobility Financování mobility bude plně zajištěno v rámci projektu OP VVV Rozvoj internacionalizace

Více

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele a uchazeče (příjemce) se řídí ustanoveními

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2016 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Interní grantová agentura AF MENDELU Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015

Interní grantová agentura AF MENDELU Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015 Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015 Grantová přihláška se podává v termínu od 17.července 2014 do 31.října 2014 do 10:00 hod. Kanceláři IGA AF MENDELU výhradně v elektronické

Více

Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Zahradnická fakulta

Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Zahradnická fakulta Výběrové řízení na pracovní pobyty výzkumných pracovníků v zahraničí Zahradnická fakulta Specifikace mobility Financování mobility bude plně zajištěno v rámci projektu OP VVV Rozvoj internacionalizace

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 69 57 50 Lékařská 171 146 140 Přírodovědecká 196 172 156 Filozofická 234 197 166 Pedagogická 63 58 48 Ekonomicko-správní 27 26 20

Více

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR Aktuální informace Grantové agentury České republiky Kancelář GA ČR Organizační struktura Rada pro výzkum, vývoj a inovace Vláda ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Vědecká rada GA ČR Předsednictvo GA

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

POKYNY PRO VYPLNĚNÍ DÍLČÍ ZPRÁVY (DZ) ZA ROK 2018

POKYNY PRO VYPLNĚNÍ DÍLČÍ ZPRÁVY (DZ) ZA ROK 2018 poskytovatel: Ministerstvo zdravotnictví ČR (MZ) Palackého nám. 4, 128 01 Praha 2, tel.: 224 972 318, fax: 224 972 970 http://www.mzcr.cz administrativní zajištění: Agentura pro zdravotnický výzkum ČR

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty 1/5 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Individuální projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty - 2018 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích 2014 k podávání návrhů projektů výzkumu a vývoje v rámci programu mezinárodní spolupráce

Více

Masarykova univerzita Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita Přírodovědecká fakulta Masarykova univerzita Přírodovědecká fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2017 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor biochemie biochemie fyzika Forma

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty - 2019 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Akreditované študijné programy pre III. stupeň vysokoškolského vzdelávania (Doktorandské štúdium PhD.")

Akreditované študijné programy pre III. stupeň vysokoškolského vzdelávania (Doktorandské štúdium PhD.) Akreditované študijné programy pre III. stupeň vysokoškolského vzdelávania (Doktorandské štúdium PhD.") Fakulta Počet Lekárska fakulta UK 34 Právnická fakulta UK 8 Filozofická fakulta UK 52 Prírodovedecká

Více

Systém přidělování nadačních příspěvků mladým vědcům do 40 let pro rok 2015

Systém přidělování nadačních příspěvků mladým vědcům do 40 let pro rok 2015 Systém přidělování nadačních příspěvků mladým vědcům do 40 let pro rok 2015 Část 1 1. Nadační fond Neuron na podporu vědy (Neuron), IČ: 01871188, se sídlem Tržiště 366/13, 118 00 Praha 1, byl zřízen zřizovací

Více

Podmínky pro přijímací řízení

Podmínky pro přijímací řízení Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2014/2015 Pro akademický rok 2014/2015 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studijní programy: Bez

Více

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 Pro akademický rok 2016/2017 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studium Děkan může uchazečům

Více

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Bakalářské studijní programy jednooborové studium (prezenční studium) B 1101 Matematika a její aplikace Písemný test z matematiky maximum 75 bodů

Více

Vyhlášení veřejné soutěže 2011 pro předkládání návrhů projektů výzkumu a vývoje v rámci programu GESHER/MOST

Vyhlášení veřejné soutěže 2011 pro předkládání návrhů projektů výzkumu a vývoje v rámci programu GESHER/MOST Vyhlášení veřejné soutěže 2011 pro předkládání návrhů projektů výzkumu a vývoje v rámci programu GESHER/MOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním

Více

Podmínky pro přijímací řízení

Podmínky pro přijímací řízení Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2014/2015 Pro akademický rok 2014/2015 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studijní programy: Bez

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010 Grantová agentura České republiky Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010 Bilaterální grantové projekty 1. Základní informace

Více

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje B3-03/2-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORKY (SR) B3-03/2-SR Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje na Univerzitě Palackého

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010 Grantová agentura České republiky Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2010 Standardní grantové projekty 1. Základní informace

Více

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Interní grantová soutěž (dále jen IGS ) je soutěž na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu, který je prováděn studenty

Více

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Praha 25. 2. 2016 Brno 1. 3. 2016 Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele a uchazeče (příjemce)

Více

Podmínky pro přijímací řízení

Podmínky pro přijímací řízení Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2011/2012 Pro akademický rok 2011/2012 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studijní programy: Bez

Více

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Fakulty Právnická Lékařská Přírodovědecká Filozofická Pedagogická Ekonomicko-správní Informatiky Sociálních studií Sportovních studií Ústavy Výpočetní techniky

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2020 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně (IGA ICV MENDELU)

Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně (IGA ICV MENDELU) Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně () Magisterský projekt (MP) Formuláře platné pro rok 2015 Grantová přihláška se podává v

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů pro mezinárodní spolupráci

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů pro mezinárodní spolupráci Grantová agentura České republiky Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů pro mezinárodní spolupráci 1. Základní informace Bilaterální grantové projekty

Více

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Praha 8. 3. 2018 Brno 9. 3. 2018 Plzeň 16. 3. 2018 Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele

Více

GA ČR aktuální informace

GA ČR aktuální informace GA ČR aktuální informace Kancelář GA ČR Praha, 3.4.2014 Soutěže vyhlašované v roce 2014 Grantová agentura ČR vyhlásila veřejné soutěže na podporu standardních, juniorských a mezinárodních projektů s předpokládaným

Více

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je spolufinancován z

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

POKYNY K VYPLŇOVÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2015

POKYNY K VYPLŇOVÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2015 POKYNY K VYPLŇOVÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2015 Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický vysokoškolský

Více

VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV)

VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV) VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV) Oddělení biofyziky - absolvování magisterského studia v oboru biofyzika, biochemie nebo v biologickém oboru - prezenční Ph.D. studium

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012 Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012 Bilaterální grantové projekty 1. Základní informace a vymezení základních

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky pro účely předběžného oznámení

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky pro účely předběžného oznámení Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky pro účely předběžného oznámení Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Splněním veřejné zakázky budou naplněny potřeby zadavatele spočívající

Více

GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK

GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK GA UK 2017 Příručka pro žadatele FF UK 1 Obsah První kroky. 3 Základní informace 1.. 4 Základní informace 2... 5 Základní informace 3.. 6 Práce s aplikací 7 Struktura žádosti 1 8 Struktura žádosti 2 9

Více

Interní grantová agentura

Interní grantová agentura Rozhodnutí rektorky č. 211 / 2016 Den vydání: 15. 12. 2016 Den účinnosti: 15. 12. 2016 Zpracoval: Odbor výzkumu a vývoje Rozdělovník: prorektor pro výzkum a vývoj, kvestorka, děkani, vedoucí kateder, ředitel

Více

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém Ivan Netuka místopředseda GAČR Profil organizace Založena v roce 1993 vládou České republiky Nezávislá státní instituce se statutem

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích R o z h o d n u t í

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích R o z h o d n u t í Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích R o z h o d n u t í o podmínkách přijetí ke studiu oborů v navazujících magisterských studijních programech pro akademický rok 2017/2018.

Více

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č.

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č. Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 02 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků Na realizaci se podílí:

Více