MICHELIN Energy Saver

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MICHELIN Energy Saver"

Transkript

1 MICHELIN Energy Saver Únor 2008 SOUBOR INFORMACÍ PRO TISK - R.C.S SHRNUTÍ delší dojezd a nižší náklady BEZPEČNOST konkurenční výhoda ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ zelená pneumatika pro modřejší planetu TRH první sociálně odpovědná pneumatika pro všechny motoristy TECHNOLOGIE Pohled dovnitř Kontakt pro média:

2 delší dojezd a nižší náklady 1- SHRNUTÍ Pneumatika Michelin Energy Saver se může opřít o několik působivých čísel. Poskytuje úsporu paliva téměř 0,2 litrů na 100 km* a tím snižuje emise CO2 o 4 g na km a náklady na plnou nádrž benzínu téměř o 2 eura. V důsledku toho se jedna pneumatika po ujetí km sama zaplatí. Tato pneumatika byla na začátku roku 2008 uvedena na trh v Evropě, na Středním Východě, v Jižní Africe a Jižní Americe a představuje zcela novou generaci ekologických (tzv. zelených) pneumatik Michelin v kompletní řadě, která nahrazuje řadu předcházející. Její nové jméno je více než pouhý marketingový slogan. Odráží se v něm vyjádření poslání pneumatiky, jejímž cílem je zlepšit mobilitu lidí a zboží a zároveň přinést úsporu nákladů, pomoci chránit životní prostředí a především zvyšovat bezpečnost uživatelů. Technologie, kterou řada pneumatik Michelin Energy Saver používá, zlepšuje valivý odpor téměř o 20 %**, čímž se snižuje množství energie potřebné k pohonu vozidla, které je těmito pneumatikami vybaveno, a přitom se ještě zkracují brzdné dráhy (viz Fact Sheet 2). Nová řada pneumatik Energy Saver je výsledkem dlouhodobého zaměření skupiny Michelin. Společnost Michelin, které záleží nejen na zájmech motoristů, ale i na zájmech všech účastníků silničního provozu, navrhuje a vytváří takové pneumatiky, které splní jejich očekávání. Podle průzkumu, který provedla společnost Research International***, lze zájmy spotřebitelů u pneumatik rozdělit do tří hlavních oblastí: První a nejdůležitější je bezpečnost. Spotřebitelé chtějí pneumatiku, která zajistí za všech jízdních podmínek optimální bezpečnost. Na druhém místě je životnost. Průzkum ukázal, že mezi lidmi, kteří jsou se svými pneumatikami nespokojení, je jich 72 % nespokojených z důvodu, že se jejich pneumatiky opotřebí příliš rychle. Třetí očekávání spotřebitelů se týká spotřeby pohonných hmot. 58 % lidí z průzkumu bylo pro technologická řešení, která zlepší efektivitu spotřeby pohonných hmot. Tato očekávání jsou jednoduchá a jasně daná, problém je však jinde. Aby byla uspokojena, musí výrobci vytvořit takovou pneumatiku, která má vynikající výsledky ve všech třech oblastech - bezpečnosti, životnosti i úspoře pohonných hmot. A tuto výzvu splňuje nová pneumatika Michelin Energy Saver. * Test ISO provedla společnost TÜV SÜD Automotive v roce 2007 na pneumatikách pěti předních výrobců pneumatik 175/65 R14, 195/65 R15 a 205/55 R16, které se na trhu prodávají. ** U dieselového vozidla, které spotřebuje okolo 6 litrů na 100 km při průměrné ceně pohonných hmot 1,20 euro za litr. *** Průzkum Research International na vzorku 4300 motoristů v Německu, Francii a Velké Británii, který byl proveden roku 2005.

3 delší dojezd a nižší náklady 1- SHRNUTÍ Kromě větší úspory pohonných hmot má pneumatika Michelin Energy Saver vynikající výsledky také v oblasti bezpečnosti - významně kratší brzdné dráhy na mokrých vozovkách (viz Fact Sheet 2) - a velmi dlouhou životnost běhounu. Podle studie společnosti TÜV SÜD Automotive zajiš uje Michelin Energy Saver v průměru o 40 % více ujetých kilometrů než ostatní pneumatiky předních značek* ve třech nejpoužívanějších velikostech. Zatímco konkurenční pneumatiky dosáhly svého limitu například na hranici km, dokázala Michelin Energy Saver v naprosto shodných podmínkách ujet přes km. Podle průměrných ujetých vzdáleností v Evropě to znamená téměř celý další rok ježdění. Michelin Energy Saver kombinuje nižší spotřebu pohonných hmot a delší životnost a poskytuje tak svým uživatelům celé množství výhod. Pneumatiky motoristům opravdu umožňují jet dále, bezpečněji a zároveň utratit méně. K dosažení těchto výsledků byl nutný nebývalý rozpočet na výzkum a vývoj. Společnost Michelin vyčleňuje každý rok téměř 4 % z čistých tržeb na své Technologické centrum, jehož nejvyšší prioritou je snižovat dopad pneumatik všech produktových řad na životní prostředí. To dokazuje i skutečnost, že pneumatika Michelin Energy Saver je už čtvrtou generací pneumatik s nízkým valivým odporem. Původní řada Michelin Energy, která byla na trh uvedena roku 1992, přinesla světu první pneumatiku, která do pryžové směsi integrovala siliku speciálně za účelem snížení valivého odporu. Úspory pohonných hmot a snížení emisí CO2, kterých lze zásluhou pneumatik Michelin dosáhnout, je možné vyjádřit i číselně**. Od roku 1992 bylo uspořeno přes 9,37 miliard litrů pohonných hmot a do atmosféry se nedostalo přes 23 milionů tun CO2. Řada Michelin Energy Saver je dnes dostupná v distribučních sítích náhradních pneumatik ve velikostech, které vyhovují naprosté většině malých městských automobilů, sedanů, kupé a MPV na trhu. Pneumatiky řady Energy Saver jsou také součástí (nebo se jí brzy stanou) původního vybavení nových automobilů. Automobiloví výrobci si výhody, které nejnovější zelená pneumatika Michelin poskytuje, uvědomují. Znamenají pro ně cestu ke zlepšení energetické rovnováhy jejich vozidel a zároveň mohou uživatelům dále poskytovat maximální bezpečnost. * Test ISO provedla společnost TÜV SÜD Automotive v roce 2007 na pneumatikách pěti předních výrobců pneumatik 175/65 R14, 195/65 R15 a 205/55 R16, které se na trhu prodávají. ** Způsob výpočtu schválený francouzským technickým úřadem pro automobily, motocykly a mopedy (UTAC).

4 konkurenční výhoda 2- BEZPEČNOST Snižování spotřeby pohonných hmot a významné prodloužení životnosti běhounu dává smysl pouze, pokud je těchto výhod dosaženo, aniž by docházelo ke kompromisům v oblasti bezpečnosti. Nová pneumatika Michelin Energy Saver splňuje všechny tři funkce - snižuje množství spotřebovaných pohonných hmot, vydrží déle a zkracuje brzdnou vzdálenost. Statistiky nehod ukazují, že k většině vážných nehod v Evropě dochází při dešti. Společnost Michelin vytvořila pneumatiku Energy Saver, která po celou dobu své životnosti zajiš uje maximální přilnavost k mokrým povrchům. Při testech na mokrých vozovkách, které provedla společnost TÜV SÜD Automotive, má automobil vybavený pneumatikami Michelin Energy Saver brzdnou dráhu o tři metry kratší, než stejné vozidlo s pneumatikami předchozí generace (pokud se brzdí při rychlosti 80 km/h). Stejná studie prokázala, že ve shodných podmínkách na mokré vozovce mají pneumatiky Michelin Energy Saver také kratší brzdnou dráhu, než je průměr u předních značek pneumatik*. To představuje pro řidiče i ostatní účastníky silničního provozu další bezpečnostní výhodu. 175/65 R14 T Průměr na trhu* MICHELIN ENERGY SAVER 195/65 R15 H Průměr na trhu* MICHELIN ENERGY SAVER 205/55 R16 V Průměr na trhu* MICHELIN ENERGY SAVER Brzdné dráhy v metrech * Test brzdných drah na mokré vozovce (80/10 km/h) provedla společnost TÜV SÜD Automotive v roce 2007 na pneumatikách pěti předních výrobců pneumatik 175/65 R14, 195/65 R15 a 205/55 R16, které se na trhu prodávají.

5 zelená pneumatika pro modřejší planetu Snižování spotřeby pohonných hmot a emisí CO2 jsou pro výzkumné a vývojové týmy společnosti Michelin nejvyšší prioritou. Společnost Michelin se celou svou historii soustavně zaměřuje na výrobu pneumatik s tím nejnižším možným dopadem na životní prostředí. O tomto závazku svědčí dvě nejdůležitější inovace, které společnost Michelin vytvořila. Tou první je radiální pneumatika, se kterou přišla v roce 1946 a která pomohla zlepšit výkonnost pneumatik v řadě různých oblastí. Jedním ze zlepšení bylo značné snížení valivého odporu, které vedlo ke snížení spotřeby pohonných hmot. V roce 1992 se pak společnost Michelin stala prvním výrobcem pneumatik na světě, který do své pryžové směsi přidal siliku a umožnil tak další významné snížení energie potřebné k pohonu vozidel vybavených těmito pneumatikami. To spustilo koncepci zelené pneumatiky, jejíž název trefně popisuje schopnost pneumatiky snižovat spotřebu pohonných hmot a následně i emise CO2. 3- ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Dnes, o 16 let později, představuje společnost Michelin ve formě pneumatiky Energy Saver už čtvrtou generaci pneumatik Energy. Díky těmto novým pneumatikám jsou vozidla energeticky úspornější než kdy před tím a snižují spotřebu pohonných hmot téměř o 0,2 litru na 100 km. Následně dochází i ke snížení emisí CO2 o zhruba 4 g na km*. Společnost Michelin se zaměřuje na valivý odpor, protože na rozdíl od všeobecně zažité pravdy má pneumatika ten největší dopad na životní prostředí - až 86 % - když se používá na silnici a ne při své výrobě či likvidaci. Na ilustraci níže je zobrazen dopad pneumatiky na životní prostředí v průběhu její životnosti. Produkce surovin a výroba pneumatik Distribuce pneumatik 11,7% < 1% Zpracování opotřebených pneumatik 2% Obnovení materiálu Obnovení energie Skládky* Sběr opotřebovaných pneumatik < 1% Fáze používání pneumatiky 86% * Zdroj: Studii provedla společnost PréConsultant B.V. v květnu 2001 (v ekobodech). * Test ISO provedla společnost TÜV SÜD Automotive v roce 2007 na pneumatikách pěti předních výrobců pneumatik 175/65 R14, 195/65 R15 a 205/55 R16, které se na trhu prodávají.

6 zelená pneumatika pro modřejší planetu Společnost Michelin aktivně podporuje informování spotřebitelů o energetické úspornosti pneumatik Valivý odpor se liší pneumatiku od pneumatiky, a to dokonce i u předních značek. Vzhledem k významu této výzvy se společnost Michelin aktivně věnuje iniciativám, které řidičům poskytují jasné a transparentní informace o energetickém výkonu pneumatiky. Prostřednictvím organizace European Tyre and Rim Technical Organisation (ETRTO) doporučuje zavedení systému značení energetické výkonnosti pneumatik a celý evropský pneumatikový průmysl se snaží projekt rozjet. 3- ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Systém by vycházel z informací podobných těm, které poskytuje automobilový průmysl od roku 2006 pro hodnocení spotřeby vozidla a emisí CO2. Podobným způsobem by mohli i motoristé zvažující nákup pneumatik vidět energetické výsledky té řady pneumatik, které chtějí. Značení by se mohlo na pneumatikách prodávaných v Evropě objevit na začátku roku Klasifikace by začínala hodnocením A u pneumatik s nejlepšími energetickými výsledky a končila nízkým hodnocením (ještě nedefinovaným) pro nejméně efektivní pneumatiky. Prodej pneumatik, které by nesplňovaly nejnižší hodnocení, by byl v Evropě zakázán. Společnost Michelin čerpá z praxe v automobilovém průmyslu zavedené od roku 2006 a podporuje zavedení podobného systému pro pneumatiky, který by spotřebitelům umožnil zjistit energetický výkon všech pneumatik na jejich trhu ještě před tím, než pneumatiky nakoupí. A B C D E Michelin Energy Saver (A nebo B) * Vizuální nákres hodnocení valivého odporu (společný projekt výrobců pneumatik v rámci ETRTO). Už dnes, ještě před zavedením systému, používá společnost Michelin na bočnicích pneumatik označení Green X, které motoristy upozorňuje na pneumatiky s nízkým valivým odporem - zvláště se jedná o novou řadu Energy Saver, která v klasifikaci projektu odpovídá úrovním A nebo B. Značení umožňuje motoristům okamžitě rozpoznat pneumatiky Michelin, které spoří energii.

7 první sociálně odpovědná pneumatika pro všechny motoristy Úspora pohonných hmot je v současné době horké téma. Spalování automobilových motorů produkuje plyny. Nejvíce je oxidu uhličitého (CO2), který se podílí na jevu známém jako skleníkový efekt. Osobní automobily představují asi polovinu emisí CO2, které vyprodukuje sektor dopravy, a téměř 12 % všech emisí CO2 v Evropské unii*. Na konci roku 2007 přišla Evropská komise s návrhem zákona na snížení průměrných emisí nových automobilů prodávaných v EU na 130 g CO2/km do roku 2012 prostřednictvím technologicky zdokonalených motorů. Komise také oznámila, že budou zavedena další opatření na podporu následného snížení o 10 g CO2/km tak, aby bylo dosaženo cíle EU 120 g CO2/km**. Nebude to jednoduchý úkol. V roce 2006 byla v Evropě průměrná výše emisí CO2 u nových automobilů 160 g/km***. To znamená, že v šestiletém období od roku 2006 do roku 2012 budou muset výrobci automobilů dosáhnout u všech svých modelů průměrné hodnoty emisí CO2 nižší o 30 g/km, ze 160 g/km v roce 2006 na 130 g/km v roce Zde mohou hrát významnou roli pneumatiky Michelin Energy Saver, protože samotná pneumatika může snížit emise CO2 v průměru o 4 g/km z oněch celkových 30 g/km, kterých musí výrobci automobilů dosáhnout, a to aniž by bylo nutné dělat nějaké další změny v jejich současné sestavě vozidel. Pro výrobce automobilů to znamená rychlé a účinné řešení. 4- TRH Společnost Michelin je díky své inovační činnosti pro výrobce automobilů, kteří hledají řešení šetrná k životnímu prostředí, významným spojencem. A navíc jsou ochotni za technologii Michelin Energy Saver zaplatit, protože jim pomáhá dosáhnout cílů v oblasti snižování spotřeby pohonných hmot a emisí CO2. Tento přístup se odráží v partnerství mezi společnostmi Michelin a Peugeot při vývoji vozu Peugeot 308. O úspornost spotřeby pohonných hmot modelů s motory HDi 1,6 l se částečně zasloužily pneumatiky Michelin Energy Saver, které se na základě exkluzivní smlouvy staly výbavou těchto automobilů. V roce první rok na trhu - se už pneumatiky Michelin Energy Saver dodávají dalším automobilovým výrobcům, jako je např. Fiat a Renault. Řadu Michelin Energy Saver už certifikovala společnost Mercedes a udělení certifikace probíhá i u dalších společností, jako je např. Toyota, Volkswagen a Volvo. * Zdroj: Evropská unie, COM (2006) 545. ** Zdroj: Evropská unie, COM (2007) 856 final. *** Zdroj: Snížení emisí CO2 u nových automobilů: Studie pokroku předních výrobců automobilů v roce Listopad Evropská federace pro dopravu a životní prostředí (T&E).

8 první sociálně odpovědná pneumatika pro všechny motoristy Následující tabulka představuje částečný seznam modelů, u kterých už byly pneumatiky Michelin Energy Saver certifikovány jako součást vybavení nebo u kterých proces certifikace probíhá ( probíhá ). ALFA ROMEO Junior (probíhá) OPEL Corsa (probíhá) CITROËN Berlingo PEUGEOT 207 CITROËN Partner PEUGEOT 308 FIAT Fiorino RENAULT Twingo FIAT Minicargo RENAULT Clio FIAT 500 TOYOTA Yaris (probíhá) HYUNDAI I30 (probíhá) VOLKSWAGEN Golf (probíhá) LANCIA Delta (probíhá) VOLVO V70 MERCEDES B Class VOLVO S80 MERCEDES C Class 4- TRH Pneumatika Michelin Energy Saver a její trh Pneumatika Michelin Energy Saver byla tedy určena k tomu, aby se stala vybavením co největšího možného počtu automobilů od malých městských automobilů po sedany, kupé a MPV. Od svého uvedení na trh bude k dispozici ve 29 velikostech a toto číslo se do poloviny roku 2008 zvýší na 42. Do konce roku bude řada obsahovat 90 % existujících velikostí s rychlostní kategorií T, 82 % s kategorií H a 80 % s kategorií V. Všimněte si, že prodej pneumatik s rychlostní kategorií H a V významně stoupá, zatímco prodej pneumatik s rychlostní kategorií T soustavně klesá. Na konci roku 2007 vypadal trend prodeje pneumatik v Evropě následovně: Evropský trh pneumatik Milionů pneumatik

9 pohled dovnitšř S každým otočením volantu se pneumatika v okamžiku kontaktu s vozovkou pod váhou nákladu deformuje. Protože má deformovanou strukturu, komponenty se zahřívají a část energie přenášené motorem se ztrácí: tomuto jevu se říká valivý odpor. Snížením valivého odporu pneumatiky je možné snížit spotřebu pohonných hmot a následně i emisí CO2 a ostatních skleníkových plynů. Problémem je tedy omezení tvorby tepla. Jedinečná technologie, kterou společnost Michelin vyvinula, se zasluhuje o mnohem více než jen o omezování zahřívání pneumatiky, protože nová pneumatika Michelin Energy Saver také dokáže významně zlepšit bezpečnost (viz Fact Sheet 2). Velmi krátké brzdné dráhy si však žádají, aby se kontaktní plocha zahřívala velmi rychle. A právě zde přináší pneumatika Michelin Energy Saver opravdu vynikající výsledky. Při jízdě se zahřívá velmi málo - a tím pádem snižuje spotřebu pohonných hmot - ale zároveň rychle (na krátkou chvíli) při brždění, čímž zkracuje vzdálenosti potřebné k zastavení vozidla. Společnost Michelin dokázala tohoto výsledku dosáhnout tak, že se zaměřila na tři různé oblasti zároveň. Nová Michelin Energy Saver je zaprvé lehčí a méně hmotnosti znamená, že se pneumatika pomaleji zahřívá. Podle zákonů fyziky platí, že čím větší má předmět hmotnost, tím více se při zahřátí deformuje. Zadruhé společnost Michelin vytvořila speciální pryžovou směs, která obsahuje zvláště siliku. Za své výsledky vděčí Michelin Energy Saver hlavně svému chemickému složení a nejnovější generaci siliky, která byla pro tuto pneumatiku vyvinuta. A ještě důležitější je, že nová směs v pneumatice Energy Saver neobsahuje téměř žádné saze. Nejnovější generace siliky, která byla do pneumatiky přidána, významně snižuje valivý odpor, a to i když zároveň zvyšuje životnost běhounu. Bylo zachováno jen malé množství sazí, aby pneumatika získala svou barvu. 5- TECHNOLOGIE A zatřetí vytvořila společnost Michelin zvláštní výrobní proces přizpůsobený složení směsi - jenom běhoun obsahuje 14 příměsí. Tak je úzce propojena forma a obsah inovačního procesu. Na základě exkluzivního výrobního procesu vytváří Michelin směs, která poskytuje nesrovnatelnou homogenitu, a nová pneumatika Energy Saver tak získává opravdu výjimečnou životnost. Díky své nižší hmotnosti, jedinečnému složení a inovačním montážním a výrobním procesům dokáže pneumatika Michelin Energy Saver podat výkon takové úrovně, která dalece překračuje výkon ostatních pneumatik na trhu.

MICHELIN na 62. Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu Září 2007

MICHELIN na 62. Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu Září 2007 MICHELIN na 62. Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu Září 2007 Soubor informací pro tisk Vztahy s médii: 602 288 887 Obsah Na Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu představena nová pneumatika Michelin

Více

Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik

Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik Tisková zpráva 1.června 2012 Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik V době, kdy evropská legislativa týkající

Více

MICHELIN AGILIS Březen 2008

MICHELIN AGILIS Březen 2008 MICHELIN AGILIS Březen 2008 Press kit Kontakt pro média: + 602 288 887 Obsah Shrnutí 1,4 a 20: Tři čísla, která charakterizují nový Michelin Agilis strana 3 Pneumatiky Michelin pro dodávky: otázka odbornosti

Více

PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK

PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK EU Štítky : nový odkaz na home page B2B PIRELLI B2B tyreclub.pirelli.com PIRELLI B2B tyreclub.pirelli.com EU Štítky : Stitky (soubor csv s aktuálním sortimentem a hodnotami

Více

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví?

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví? 300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. o se vám vybaví? MIHELIN Total Performance, Nepodceňujte význam pneumatik! Všechny pneumatiky ale nejsou stejné! Pro každé období jsou vhodné jiné pneumatiky! Pneumatiky představují

Více

9/2011. Michelin Retread Technologies

9/2011. Michelin Retread Technologies A E W Y H 9/2011 Paleta produktů ceník platný od 9/2011 Patentované dezény založené na technologii MICHELIN Rozměr XZA XZA2 En XZE2 XDA2 S60 XDA2 En XDA4S XDE2 LT XDE2+ 9,5 R 17,5 3 990,- 4 090,- 10 R

Více

Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne

Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne TISKOVÁ ZPRÁVA Paříž - Francie 29. dubna 2010 Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne Vyvážený výkon přinášený pneumatikami Michelin perfektně doplňuje

Více

Bezpečnost. na prvním místě. Přezujte na Kumho. ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013. včetně označování pneumatik dle EU

Bezpečnost. na prvním místě. Přezujte na Kumho. ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013. včetně označování pneumatik dle EU Bezpečnost na prvním místě. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013 Kompletní program pro osobní automobily, SUV/4x4 a lehká nákladní vozidla česká republika KUMHO

Více

PREZENTACE ZNAČKY

PREZENTACE ZNAČKY PREZENTACE ZNAČKY 2018 1 ZNAČKA TOVÁRNA NABÍDKA PRODUKTŮ POKRYTÍ TRHU 2 ZNAČKA A TOVÁRNA 3 PŮVOD ZNAČKY NOVÁ EVROPSKÁ ZNAČKA PNEUMATIK S TRADIČNÍM EVROPSKÝM KONCEPTEM 1935 VZNIK TOVÁRNY Továrna, ve které

Více

Šetřete palivo kilometr za kilometrem

Šetřete palivo kilometr za kilometrem Šetřete palivo kilometr za kilometrem Bridgestone, Váš partner v odpovědnějším chování vůči životnímu prostředí. Jakožto firma, která působí v oblasti mobility, se Bridgestone zaměřuje na snižování emisí

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Bravuris 3 HM Bravuris 2 Nabídka letních pneumatik 2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bravuris 4x4 Brillantis 2 Vanis 2 Letní pneumatiky Barum Bravuris 3 HM

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA

MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA CELOROČNÍ PNEUMATIKY 2018 I 2019 MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA TYRES ZNAČKA FALKEN Značka FALKEN vznikla v roce 1983 v jejím rodném Japonsku a původně sloužila

Více

Marketing Zacílení vývoje Original Equipment

Marketing Zacílení vývoje Original Equipment Product Fact Book Marketing Zacílení vývoje Original Equipment Pneu ContiEcoContact 5 byla vyvíjena ve spolupráci s našimi OE zákazníky a byly respektovány jejich požadavky na optimalizaci valivého odporu.

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Nabídka letních pneumatik pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla 2014 Bravuris 3 HM NOVINKA! Bravuris 2 Bravuris 4x4 Brillantis 2 Vanis 2 NOVINKA! Pneumatiky Barum NOVINKA!

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Tisková zpráva Nové návěsové pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Pneumatiky pro velkoobjemové návěsy v rozměrech 435/50 R 19.5 a 445/45 R 19.5 pro regionální a dálkovou přepravu Valivý odpor

Více

Legislativa a zimní pneumatiky

Legislativa a zimní pneumatiky Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle Evropské unie Na území Evropské unie je platná definice zimních pneumatik dle Směrnice rady 92/23/EHS přílohy II v článcích 2.2 a 3.1.5. 2.2 (Specifikace

Více

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla Place, Date Event Name and company of speaker Obsah Úvod Nákupní pokyny a kritéria Náklady životního cyklu Ekoznačky Praktické tipy na nákup a užití

Více

Bravuris 3HM Product fact book Barum Bravuris 3HM

Bravuris 3HM Product fact book Barum Bravuris 3HM Bravuris 3 HM Product management fact book I Leo Barum Kolodziej Bravuris I 2013 3I HM Continental Obsah Marketing Technologie Uvedení na trh Product management fact book I Leo Barum Kolodziej Bravuris

Více

NOVÁ TECHNOLOGIE PRO ŠIROKÉ VYUŽITÍ

NOVÁ TECHNOLOGIE PRO ŠIROKÉ VYUŽITÍ NOVÁ TECHNOLOGIE PRO ŠIROKÉ VYUŽITÍ úžasně jednoduchý způsob, jak snížit emise, spotřebu paliva, dosáhnout lepšího výkonu vozu a ušetřit. Vhodné pro benzinové i naftové motory a motory na Etanol. Zkrátka

Více

Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení

Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení Nokian Tyres tisková informace č. 420 Česká republika Strana 1 Nová prémiová letní pneumatika s hodnocením AA pro české řidiče Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení Nová letní pneumatika

Více

Beru svou rodinu vážně

Beru svou rodinu vážně Beru svou rodinu vážně Nabídka zimních pneumatik 2017/2018 Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí pro pneumatiky Barum je chytrá

Více

Vaši bezpečnost řídíme my.

Vaši bezpečnost řídíme my. Vaši bezpečnost řídíme my. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 ContiVanContact 100 ContiVanContact 200 Profilové číslo 80 185/80 R14 C 102/100Q www.eu-tyre-label.com 195/80

Více

hankooktire.com/cz Emoce a výkony v dokonalé harmonii

hankooktire.com/cz Emoce a výkony v dokonalé harmonii hankooktire.com/cz Obsah Popis a technické informace Klíčové vlastnosti Koncept Marketing Produktová mapa Popis dezénu a použitých technologií Popis a technické informace Rozměry Šířka pneumatiky 205~305

Více

Bezpečnost i v náročných podmínkách.

Bezpečnost i v náročných podmínkách. Bezpečnost i v náročných podmínkách. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Bezpečný dezén pro zimní sezónu. Bezpečnost je daná

Více

Jezděte ekonomicky i v zimě!

Jezděte ekonomicky i v zimě! Jezděte ekonomicky i v zimě! Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Polaris 3 SnoVanis 2 Správné pneumatiky pro každé roční období. Zimní pneumatiky Letní pneumatiky

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Nabídka letních pneumatik 2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Barum. Značka skupiny Continental. Letní pneumatiky Barum Jízda bez hranic mnoho ujetých kilometrů

Více

Objevte pneumatiku Dunlop Sport BluResponse, která zajišťuje pevnou přilnavost bez kompromisů. S aerodynamickým tvarem a nízkoteplotním složením

Objevte pneumatiku Dunlop Sport BluResponse, která zajišťuje pevnou přilnavost bez kompromisů. S aerodynamickým tvarem a nízkoteplotním složením SPORT LURESPONSE Vlastnosti Silnější přilnavost bez kompromisů Objevte pneumatiku Dunlop Sport luresponse, která zajišťuje pevnou přilnavost bez kompromisů. S aerodynamickým tvarem a nízkoteplotním složením

Více

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.5.2018 COM(2018) 275 final 2018/0130 (COD) Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se mění směrnice Rady 96/53/ES, pokud jde o lhůtu pro provádění zvláštních

Více

Produktová prezentace

Produktová prezentace Produktová prezentace ContiWinterContact TS 830 P 1 Pozice na trhu Zimní TWI indikátor Nové bezpečnostní hledisko: Pokud se dezén opotřebí na hloubku 4 mm, vystoupí zimní TWI indikátor v dezénu, a tak

Více

Pokud on nezastaví, my ano.

Pokud on nezastaví, my ano. Pokud on nezastaví, my ano. Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Bezpečný dezén pro zimní sezónu. Bezpečnost je daná směsí. S

Více

Nejzkušenější expert na zimu.

Nejzkušenější expert na zimu. Nejzkušenější expert na zimu. Nabídka zimních pneumatik 2016/2017 pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla. Zlepšování mobility Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Vytváříme bezpečnou budoucnost již dnes.

Více

Návrh dopadové studie k připravovanému Sdělení Evropské komise o revidované strategii emisí CO 2 z automobilů

Návrh dopadové studie k připravovanému Sdělení Evropské komise o revidované strategii emisí CO 2 z automobilů Aktuální téma Strategie Evropského společenství ke snižování emisí skleníkových plynů z dopravy Návrh dopadové studie k připravovanému Sdělení Evropské komise o revidované strategii emisí CO 2 z automobilů

Více

Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla.

Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Zima ve střední Evropě více deště, méně sněhu. Počasí je stále proměnlivější a

Více

neoriginální tlumič výfuku katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů

neoriginální tlumič výfuku katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů KVALITA IVECO VIDĚNA ZBLÍZKA č. 3 katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco VÝHODY neoriginální tlumič výfuku RIZIKA Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů Napodobený výrobek

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY PNEUMATIKY: ZÁKLADNÍ PRVEK BEZPEČNOSTI Pneumatiky jsou jediným spojením automobilu s vozovkou. Kontaktní plocha pneumatik odpovídá přibližně velikosti dlaně, proto je nezbytné kontrolovat

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝBĚR PNEUMATIK Rozměr pneumatik stejně jako váhový a rychlostní index jsou výrobcem propočítány tak, aby zaručovaly maximální bezpečnost a pohodlí na cestách.

Více

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK Období teplejšího počasí je před námi, a tak je ten správný čas k testování produktů určených pro léto. Zkušení testovací jezdci významných automobilových

Více

Obecné informace o spotřebě paliva. Souhrn PGRT

Obecné informace o spotřebě paliva. Souhrn PGRT Souhrn Souhrn Tento dokument shrnuje a vysvětluje faktory, které ovlivňují spotřebu paliva vozidla. Spotřeba paliva vozidla je ovlivněna několika faktory: Pneumatiky Šetrný způsob jízdy Stav vozidla 03:60-02

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly. zlepšování jejich ekonomické efektivnosti.

Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly. zlepšování jejich ekonomické efektivnosti. Opravdový úspěch. ontire TM Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly zlepšování jejich ekonomické efektivnosti. Pneumatiky pro nákladní automobily ontinental: pneumatiky s německou technologií navržené

Více

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY.

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. ZCELA NOVÁ Řada SiLNiČNÍCH PNEUMaTiK dunlop SP46 Řízené SP446 Hnací SP246 Návěsové ZCELA NOVÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY SP46, SP446 A SP246 PŘEDSTAVUJEME ŘADU

Více

Když se déšť ochladí.

Když se déšť ochladí. Va e jistota na mokru. Když se déšť ochladí. Zimní Nabídka pneumatiky letních pneumatik 2013/2014 pro pro osobní, 4 4 vozidla, a dodávková SUV a dodávky vozidla Bezpečnější jízda v zimních podmínkách.

Více

KATALOG PNEUMATIK GENERAL TIRE. léto/zima

KATALOG PNEUMATIK GENERAL TIRE. léto/zima KTLO PNUMTIK NRL TIR léto/zima WWW.T-PNU.Z PŘHL PNUMTIK LTNÍ PNUMTIKY 2 ZIMNÍ PNUMTIKY LTNÍ PNUMTIKY ltimax ON NOVINK Poskytuje spolehlivý výkon s vynikající přilnavostí na suché i mokré vozovce a výrazně

Více

Čas na správné obutí!

Čas na správné obutí! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás.

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Přezujte na zimní pneumatiky Continental včas. Nabídka zimních pneumatik pro osobní, dodávkové a 4 4 automobily Zima 2012/13 Zimní pneumatiky jsou součástí povinné

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

Marketing Klíčové vlastnosti

Marketing Klíčové vlastnosti Marketing Klíčové vlastnosti Nová zimní pneu pro vozy kompakt a střední třídu Širší rozpětí bezpečnosti díky lepší přilnavost na sněhu a ledu Výborný handling na suchu Ekonomická díky snížení valivého

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ OSOBNÍ PNEUMATIKY LETNÍ - CELOROČNÍ - ZIMNÍ OSOBNÍ PNEUMATIKY - LETNÍ (Z212) (K107)

Více

Tisková informace. Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti. Duben 2001 RF10406

Tisková informace. Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti. Duben 2001 RF10406 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti Duben 2001 RF10406 Dr. Beda-Helmut Bolzenius, mluvčí vedení úseku startérů a

Více

MOL DYNAMIC PRÉMIOVÉ MOTOROVÉ OLEJE DVOJITÁ OCHRANNÁ VRSTVA PRO MAXIMÁLNÍ VÝKON

MOL DYNAMIC PRÉMIOVÉ MOTOROVÉ OLEJE DVOJITÁ OCHRANNÁ VRSTVA PRO MAXIMÁLNÍ VÝKON PRÉMIOVÉ MOTOROVÉ OLEJE DVOJITÁ OCHRANNÁ VRSTVA PRO MAXIMÁLNÍ VÝKON DVOJITÁ OCHRANNÁ VRSTVA PŘI EXTRÉMNÍM ZATÍŽENÍ KAPALNÝ MAZACÍ FILM PŘI BĚŽNÉM ZATÍŽENÍ DYNAMIC TECHNOLOGIE DVOJITÉHO MAZACÍHO FILMU (DDF)

Více

Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b , Praha 4 Czech Republic. Katalog pneumatik

Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b , Praha 4 Czech Republic. Katalog pneumatik Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b 140 78, Praha 4 Czech Republic Katalog pneumatik Obsah Značka S FIT EQ G FIT EQ Technologie y 4 6 8 10 12 19 Značka Spojením modré barvy racionálního

Více

Beru svou práci vážně.

Beru svou práci vážně. Beru svou práci vážně. Nabídka zimních pneumatik 2016/2017 pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla. Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí

Více

Marketing Technologie Uvedení na trh

Marketing Technologie Uvedení na trh Agenda Marketing Technologie Uvedení na trh Marketing Historie zimních Van pneumatik Barum Marketing Filosofie značky Bata Rubena Mitas Značka Barum vznikla spojením začátečních písmen tří největších

Více

Vaši bezpečnost řídíme my.

Vaši bezpečnost řídíme my. Vaši bezpečnost řídíme my. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 ý ý ý ý Vliv Makro-bloků, 3D hran a lamelové technoloie excelentní brzdný výkon na mokré a suché vozovce Vylepšený

Více

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu.

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. ContiRT20 Performance Nový standard výkonu a životnosti. 1 2 3 Standardní radiální pneumatiky Nový design Continentalu s lepší boční

Více

PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ. Průvodní dokument k. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady

PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ. Průvodní dokument k. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.5.2018 SWD(2018) 188 final PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ Průvodní dokument k návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o označování pneumatik

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY RŮZNÝCH ROZMĚRŮ 15, 16, 17 VĚTŠÍ NEBO MENŠÍ KOLA?

Více

Hybridní revoluce pokračuje...

Hybridní revoluce pokračuje... Hybridní revoluce pokračuje... Doubská 424, Liberec, tel.: 488 577 377, e-mail: toyota@federalcars.cz www.toyotaliberec.cz Využijte výhodného financování a pojištění od společnosti Toyota Financial Services

Více

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč!

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY

AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY TEST LETNÍCH PNEUMATIK 225/45 R17 Y V testu oblíbených a často komunikovaných letních pneumatik na jarní sezonu 2016 Autoklub ČR motoristům představuje rozměr 225/45

Více

GreenPlan. 14. 11. 2007 Peter Tölgyesi. Make a green move GreenPlan. There is a lot to be won

GreenPlan. 14. 11. 2007 Peter Tölgyesi. Make a green move GreenPlan. There is a lot to be won GreenPlan 14. 11. 2007 Peter Tölgyesi Make a green move GreenPlan. There is a lot to be won Představení projektu GreenPlan» je globální iniciativou společnosti LeasePlan. Jde o první iniciativu svého druhu

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

LETNÍ PNEUMATIKY. Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU

LETNÍ PNEUMATIKY. Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU LETNÍ PNEUMATIKY Kompletní program pro osobní automobily, SUV/4x4 a lehká nákladní vozidla česká republika KUMHO Tyres úspěch,

Více

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě CNG zemní plyn Alternativní palivo v dopravě CNG (compressed natural gas) stlačený zemní plyn Hlavní výhody zemního plynu CNG levný Ekonomické efekty jsou nejvíce patrné u vozidel s vyšším počtem ujetých

Více

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13 Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla EU štítek Vysvětlivky Nové označování pneumatik EU štítkování Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla o povinnosti

Více

VÁŠ PRŮVODCE ZIMNÍ PNEUMATIKY

VÁŠ PRŮVODCE ZIMNÍ PNEUMATIKY VÁŠ PRŮVODCE ZIMNÍ PNEUMATIKY OD PRVNÍCH NÁZNAKŮ ZIMY V zimě jsou klimatické podmínky často velmi náročné: sníh, déšť, mlha, námraza a náledí jsou faktory, které způsobují, že je jízda v zimě nebezpečná.

Více

Je čas přezout na léto!

Je čas přezout na léto! Váš servisní partner Mercedes-Benz: Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola na sezónu 2016 pro váš Mercedes-Benz. Ceny zahrnují DPH a jsou platné do 30. 6. 2016 nebo do vyprodání zásob. Právo provedení

Více

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla.

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. ZIMNÍ PNEU PNEUMATIKY, KTERÉ SPLNÍ VŠECHNY VAŠE POŽADAVKY Vozidla jsou, stejně jako lidé, rozdílná. Zejména v oblasti osobních

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE. Doprovodný dokument k

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE. Doprovodný dokument k KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 13.11.2008 SEK(2008) 2861 PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE Doprovodný dokument k návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady o označování pneumatik s ohledem

Více

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY NAŠE PŘEPRAVNÍ KAPACITA. VAŠE VÝNOSY. PNEUMATIKY VYVINUTÉ PRO VÝZVY DNEŠNÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ Současné postřikovače se vyvíjejí rychlým tempem. Stávají se většími, těžšími, výkonnějšími

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ A ZIMNÍ PNEUMATIKY 195/65 R15 91 DOJÍŽDĚNÍ OPOTŘEBENÝCH ZIMNÍCH

Více

Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo

Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo Press Kit Říjen 2008 Media Relations: 602 288 887 Obsah Souhrnná tisková zpráva: Michelin X Energy SaverGreen: Nákladní pneumatika, která

Více

MULTIHAWK 2. Sortiment letních pneumatik Firestone MULTIHAWK 2. Užijte si všestranný výkon NOVINKA

MULTIHAWK 2. Sortiment letních pneumatik Firestone MULTIHAWK 2. Užijte si všestranný výkon NOVINKA PRODUKTY MULTIHAWK 2 Užijte si všestranný výkon NOVINKA MULTIHAWK 2 Dobré časy. Úžasná místa. A vy se cítíte dobře. To potěšení z hladké a pohodlné jízdy...to je důvod, proč společnost Firestone vyvinula

Více

Automobilismus a emise CO 2

Automobilismus a emise CO 2 Automobilismus a emise CO 2 Artur Güll Škoda Auto, TZZ 03.12.2010 Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Obsah

Více

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Město Tábor Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Obsah prezentace Co je CNG? Jak to v Táboře začalo Využití CNG v autobusové dopravě Využití

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky

www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky Nejde zde pouze o koňské síly, ale o rozdíly. Obsah Obsah: 4 Hankook Runflat-System

Více

Obsah. Motorový olej 4 Motorové oleje pro dvoutaktní motory 9 Motorové oleje pro čtyřtaktní motory 11

Obsah. Motorový olej 4 Motorové oleje pro dvoutaktní motory 9 Motorové oleje pro čtyřtaktní motory 11 2015 Obsah Motorový olej 4 Motorové oleje pro dvoutaktní motory 9 Motorové oleje pro čtyřtaktní motory 11 Syntium - oleje pro všestranné využití Petronas Lubricants International je jediný výrobce motorových

Více

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Dynamická jízda, bezpečné brzdy: André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Marketing André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 3 Charakteristika produktu Klíčové

Více

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku TomášLoubal Resins Speciality Business Director 22. září 2011 www.spolchemie.cz 1 Zelená chemie Celosvětový trend ochrany životního prostředí zachovat

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2018 Crafter Nový Motory Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) s SCR/AdBlue 1) Motor 2,0 l TDI 90 kw (122 k) s SCR/AdBlue 1) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový naftový

Více

Bravuris 2. Rychlost. podpořená. ekonomičností. Bravuris 2

Bravuris 2. Rychlost. podpořená. ekonomičností. Bravuris 2 Rychlost podpořená ekonomičností Asymetrický dezén Koncept asymetrického dezénu skvěle koresponduje s požadavky kladenými na vysokorychlostní pneumatiky. Rozdílné jízdní požadavky mohou být cíleně směrovány

Více

Představení/Marketing Portfolio. Letní pneu. Zimní pneu. Winterstar 3. Summerstar 3. Summerstar Sport 3. Summerstar 3 Van.

Představení/Marketing Portfolio. Letní pneu. Zimní pneu. Winterstar 3. Summerstar 3. Summerstar Sport 3. Summerstar 3 Van. 1 30 Představení/Marketing Portfolio Zimní pneu Letní pneu Winterstar 3 Summerstar 3 Summerstar Sport 3 Winterstar 3 Van Summerstar 3 Van 2 30 Představení Cíle vývoje Výkon na suchu Výkon na mokru Komfort

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

AL02 AL10 + AL10 AL15. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry

AL02 AL10 + AL10 AL15. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry hankooksqhx c] PNEUMATIKY HANKOOK NÁKLADNÍ PNEUMATIKY Katalog ČR/SR AL10 + POZICE A DÁLKOVOU DOPRAVU AL02 POZICE A DÁLKOVOU DOPRAVU mm Šířka mm Šířka 80 315/80R22.5 156/150L(154/150M) 20 13.5 3.0 8.0 70

Více

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Je spalovací motor nenahraditelný? První vůz vybavený spalovacím motorem vyrobil Peugeot už před

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL PNEUMATIKY TEST ZIMNÍCH PNEUMATIK 195/65 R15 91T I. PROVOZ VOZIDEL

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI

PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI ZIMNÍ VOZOVKY: ZIMNÍ PNEUMATIKY ZAJIŠŤUJÍ VAŠI BEZPEČNOST Za chladného nebo nepříznivého počasí, na mokré, namrzlé či zasněžené vozovce

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝMĚNA OLEJE

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝMĚNA OLEJE SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝMĚNA OLEJE PROČ PROVÁDĚT VÝMĚNU OLEJE? Provádět pravidelnou výměnu starého motorového oleje za nový, který odpovídá normám PEUGEOT, je nutností. Eliminujete

Více

Produktová prezentace

Produktová prezentace Product Management Winter Tyres 2014 Continental Produktová prezentace Agenda Marketing Technický přínos Uvedení na trh Historie značky Portfolio Historie zimních pneu Zacílení vývoje Sníh Mokro Souhrn

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009 Michelin XHA2 Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností Tiskový balíček Leden 2009 Kontakt pro média: + 33 1 45 66 22 22 Obsah Souhrnná tisková zpráva Michelin

Více