PŘÍLOHA 1 FORMULÁŘ I. 2.1 Název a označení soudu nebo orgánu*: 2.2 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*:...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘÍLOHA 1 FORMULÁŘ I. 2.1 Název a označení soudu nebo orgánu*: 2.2 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*:..."

Transkript

1 PŘÍLOHA 1 FORMULÁŘ I POTVRZENÍ TÝKAJÍCÍ SE ROZHODNUTÍ V DĚDICKÝCH VĚCECH (Ustanovení čl. 46 odst. 3 písm. b) nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 650/2012 o příslušnosti, rozhodném právu, uznávání a výkonu rozhodnutí a přijímání a výkonu veřejných listin v dědických věcech a o vytvoření evropského dědického osvědčení 1 ) 1. Členský stát původu Belgie Bulharsko Česká republika Německo Estonsko Řecko Španělsko Francie Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko 2. Soud nebo příslušný orgán vydávající potvrzení 2.1 Název a označení soudu nebo orgánu*: 2.2 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Telefon*: Fax: Další důležité informace (upřesněte): Soud 2, který vydal rozhodnutí (vyplňte POUZE v případě, že se liší od orgánu uvedeného v oddílu 2) 3.1 Název a označení soudu*: Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Telefon*: Fax: Úř. věst. L 201, , s Povinné informace. Kromě soudních orgánů zahrnuje pojem soud v souladu s čl. 3 odst. 2 nařízení (EU) č. 650/2012 za určitých podmínek ostatní orgány a právní odborníky s pravomocí v dědických věcech, kteří vykonávají soudní funkce nebo jednají na základě zmocnění soudním orgánem nebo pod dohledem soudního orgánu. Seznam těchto dalších orgánů a právních odborníků se zveřejní v Úředním věstníku Evropské unie.

2 4. Rozhodnutí 4.1 Datum (dd/mm/rrrr) rozhodnutí*: Spisová značka rozhodnutí*: Strany, jichž se rozhodnutí týká Strana A Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box: Místo a poštovní směrovací číslo: Země Jiná (uveďte kód ISO): Úloha v řízení* Navrhovatel Odpůrce Jiné (upřesněte): Status v řízení o dědictví (případně zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti 3. Pokud se rozhodnutí týká více než dvou stran, připojte dodatečný list. 4. Případně uveďte nejvhodnější číslo.

3 Správce pozůstalosti Jiné (upřesněte): Strana B Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo: Země Jiná (uveďte kód ISO): Úloha v řízení* Navrhovatel Odpůrce Jiné (upřesněte): Status v řízení o dědictví (případně zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti Správce pozůstalosti Jiné (upřesněte): Rozhodnutí bylo vydáno v nepřítomnosti* Ano (uveďte datum (dd/mm/rrrr), kdy byl dotčené osobě doručen návrh na zahájení řízení nebo jiná rovnocenná písemnost):...

4 4.4.2 Ne 4.5 Požaduje se registrace ve veřejném rejstříku? Ano Ne 4.6 V případě odpovědi ANO v bodě se na rozhodnutí již nevztahuje řádný opravný prostředek včetně opravného prostředku u soudu posledního stupně: Ano Ne 5. Vykonatelnost rozhodnutí 5.1 Požaduje se potvrzení za účelem vykonatelnosti rozhodnutí v jiném členském státě?* Ano Ne Nevím 5.2 V případě odpovědi ANO v bodě je rozhodnutí vykonatelné v členském státě původu, aniž by bylo třeba splnit další podmínky* Ano (uveďte vykonatelný nárok (vykonatelné nároky)): Ano, ale omezeno na část (části) rozhodnutí (uveďte vykonatelný nárok (vykonatelné nároky)): Nárok je vykonatelný (nároky jsou vykonatelné) vůči této osobě (těmto osobám): Strana A Strana B Jiné (upřesněte):. 6. Úroky 6.1 Požaduje se vymáhání úroků?*

5 6.1.1 Ano Ne 6.2 V případě odpovědi ANO v bodě 6.1.1* Úroky Není v rozhodnutí upřesněno Ano, v rozhodnutí upřesněno takto Úrok počítaný od:.. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Konečná částka: Způsob výpočtu úroků Sazba:.. % Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky:.) v platnosti od:... (data (dd/mm/rrrr) nebo události): Zákonný úrok, který se vypočítá podle (upřesněte příslušný právní předpis): Úrok počítaný od:. (data (dd/mm/rrrr) nebo událost) do:. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Způsob výpočtu úroků Sazba:...% Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky: ) v platnosti od:...(data (dd/mm/rrrr) nebo události) První den příslušné lhůty, v níž je dlužník v prodlení Jiná událost (upřesněte): Kapitalizace úroků (upřesněte): Měna 5. V případě, že se jedná o více než jedno období, doplňte jejich počet.

6 euro (EUR) lev (BGN) česká koruna (CZK) kuna (HRK) forint (HUF) zlotý (PLN) rumunský leu (RON) krona (SEK) jiné (upřesněte (kód ISO)):.. 7. Náklady nebo výdaje 7.1 Strany, jimž byla poskytnuta úplná či částečná právní pomoc Strana A Strana B Jiná strana (uveďte): Strany, které byly osvobozeny od úhrady nákladů nebo výdajů Strana A Strana B Jiná strana (uveďte): Požaduje se úhrada nákladů nebo výdajů?* Ano Ne 7.4 V případě odpovědi ANO v bodě bylo nařízeno, že náklady nebo výdaje ponese tato osoba (ponesou tyto osoby), vůči které (kterým) je výkon navrhován* Strana A Strana B Jiná strana (upřesněte): Bylo-li nařízeno, že náklady ponese více osob než jedna, lze od jakékoli z nich vybrat celou částku? Ano Ne 7.5 V případě odpovědi ANO v bodě se požaduje uhrazení těchto nákladů (v případě, že náklady nebo výdaje mohou být uhrazeny několika osobami, uveďte jejich podíl zvlášť pro každou z těchto osob)* Náklady a výdaje jsou stanoveny v rozhodnutí celkovou částkou (uveďte tuto částku): Náklady a výdaje jsou stanoveny v rozhodnutí procentním podílem z celkových nákladů (uveďte procentní podíl z celkové částky): % V rozhodnutí bylo stanoveno uhrazení nákladů a přesné částky jsou tyto: Soudní poplatky: Náklady na právní zastoupení: Náklady na doručování písemností: Jiné (upřesněte): Jiné (upřesněte): Tento bod se rovněž vztahuje na situace, kdy jsou náklady nebo výdaje přiřknuty v odděleném rozhodnutí.

7 V případě odpovědi ANO v bodě 7.3.1* Úroky z nákladů nebo výdajů Není v rozhodnutí upřesněno Ano, v rozhodnutí upřesněno takto Úrok počítaný od:. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:.... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Konečná částka: Způsob výpočtu úroků Sazba:...% Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky ) v platnosti od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Zákonný úrok, který se vypočítá podle (uveďte příslušný právní předpis): Úrok počítaný od:... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Způsob výpočtu úroků Sazba:.. % Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky: ) v platnosti od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Kapitalizace úroků (upřesněte): Měna euro (EUR) lev (BGN) česká koruna (CZK) kuna (HRK) forint (HUF) zlotý (PLN) rumunský leu (RON) krona (SEK) jiné (upřesněte (kód ISO)):.. Jsou-li připojeny dodatečné listy, uveďte celkový počet stran*:.. V*:. dne*:. (dd/mm/rrrr) Podpis nebo razítko soudu či příslušného orgánu, který vydává potvrzení*:...

8 ..

9 PŘÍLOHA 2 FORMULÁŘ II POTVRZENÍ TÝKAJÍCÍ SE veřejné listiny v dědických věcech (Ustanovení čl. 59 odst. 1 a čl. 60 odst. 2 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 650/2012 o příslušnosti, rozhodném právu, uznávání a výkonu rozhodnutí a přijímání a výkonu veřejných listin v dědických věcech a o vytvoření evropského dědického osvědčení 1 ) 1. Členský stát původu Belgie Bulharsko Česká republika Německo Estonsko Řecko Španělsko Francie Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko 2. Orgán, který vyhotovil veřejnou listinu a vydal potvrzení 2.1 Název a označení orgánu*: 2.2 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Telefon*: Fax: Další důležité informace (upřesněte): Veřejná listina 3.1 Datum (dd/mm/rrrr), kdy byla veřejná listina vyhotovena*: 3.2 Spisová značka veřejné listiny: Datum (dd/mm/rrrr), kdy byla veřejná listina registrována v rejstříku v členském státě původu.nebo uložena do rejstříku v členském státě původu. (3.3.1 nebo se vyplní POUZE v případě, že se liší od data uvedeného v bodě 3.1 a že datum registrace/uložení do rejstříku určuje právní účinnost listiny) Referenční číslo uvedené v rejstříku: Strany veřejné listiny Strana A Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*:... 1 Úř. věst. L 201, , s Povinné informace. 2. Pokud se veřejná listina týká více než dvou stran, připojte dodatečný list.

10 Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box: Místo a poštovní směrovací číslo: Země Jiná (uveďte kód ISO): Status strany A (v případě potřeby zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti Správce pozůstalosti Zůstavitel Jiné (upřesněte): Strana B Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo: Země 3. Případně uveďte nejvhodnější číslo.

11 Jiná (uveďte kód ISO): Status strany B (v případě potřeby zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti Správce pozůstalosti Zůstavitel Jiné (upřesněte): Uznání veřejné listiny (článek 59 nařízení (EU) č. 650/2012) 4.1 Požaduje se uznání veřejné listiny?* Ano Ne 4.2 Pravost nástroje (v případě odpovědi ANO v bodě 4.1.1) Podle práva členského státu původu má veřejná listina ve srovnání s jinými písemnými dokumenty zvláštní důkazní účinky* Zvláštní důkazní účinky se týkají těchto prvků:* datum, kdy byla veřejná listina vyhotovena místo, kde byla veřejná listina vyhotovena původ podpisů stran veřejné listiny obsah prohlášení stran skutečnosti, které orgán prohlašuje za ověřené v jeho přítomnosti kroky, které orgán prohlašuje za uskutečněné jiné (upřesněte): Podle práva členského státu původu ztrácí veřejná listina své zvláštní důkazní účinky na základě (uveďte, je-li relevantní): soudního rozhodnutí vydaného v řádného soudního řízení zvláštního soudního řízení stanoveného za tímto účelem podle práva (uveďte název předpisu a/nebo příslušné právní odkazy): Jiné (upřesněte): Podle vědomí orgánu nebyla pravost veřejné listiny v členském státě původu napadena*. 4.3 Právní úkony a vztahy zaznamenané ve veřejné listině (v případě odpovědi ANO v bodě 4.1.1) Podle vědomí orgánu veřejná listina*: není napadena ve vztahu k zaznamenaným právním úkonům či právním vztahům

12 je napadena ve vztahu k zaznamenaným právním úkonům či právním vztahům, pokud jde o zvláštní body, na něž se toto potvrzení nevztahuje (upřesněte): Další důležité informace (upřesněte): Další informace 5.1 V členském státě původu je veřejná listina platným dokumentem pro zápis práva k nemovitému či movitému majetku do příslušných rejstříků Ano (upřesněte): Ne 6. Vykonatelnost veřejné listiny (článek 60 nařízení (EU) č. 650/2012) 6.1 Požaduje se vykonatelnost veřejné listiny?* Ano Ne 6.2 V případě odpovědi ANO v bodě je veřejná listina vykonatelná v členském státě původu, aniž by bylo třeba splnit další podmínky?* Ano (uveďte vykonatelný nárok (vykonatelné nároky)): Ano, ale omezeno na část (části) veřejné listiny (uveďte vykonatelný nárok (vykonatelné nároky)): Nárok je vykonatelný (nároky jsou vykonatelné) vůči této osobě (těmto osobám):* Strana A Strana B Jiné (upřesněte): Zápis práva k nemovitému či movitému majetku do rejstříku se řídí právem členského státu, v němž je rejstřík veden.

13 7. Úroky 7.1 Požaduje se vymáhání úroků?* Ano Ne 7.2 V případě odpovědi ANO v bodě 7.1.1* Úroky Není ve veřejné listině upřesněno Ano, ve veřejné listině upřesněno takto Úrok počítaný od:.. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:...(data (dd/mm/rrrr) nebo události) Konečná částka: Způsob výpočtu úroků Sazba:..% Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky: ) v platnosti od:... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Zákonný úrok, který se vypočítá podle (upřesněte příslušný právní předpis): Úrok počítaný od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:..... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Způsob výpočtu úroků Sazba: % Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky:.) v platnosti od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Kapitalizace úroků (upřesněte): Měna euro (EUR) lev (BGN) česká koruna (CZK) kuna (HRK) forint (HUF) zlotý (PLN) rumunský leu (RON) krona (SEK) jiné (upřesněte (kód ISO)):.. 5. V případě, že se jedná o více než jedno období, doplňte jejich počet.

14 Jsou-li připojeny dodatečné listy, uveďte celkový počet stran*. V*:. dne*:...(dd/mm/rrrr) Podpis a/nebo razítko orgánu vydávajícího potvrzení*:....

15 PŘÍLOHA 3 FORMULÁŘ III POTVRZENÍ TÝKAJÍCÍ SE soudního smíru v dědických věcech (Ustanovení čl. 61 odst. 2 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 650/2012 o příslušnosti, rozhodném právu, uznávání a výkonu rozhodnutí a přijímání a výkonu veřejných listin v dědických věcech a o vytvoření evropského dědického osvědčení 1 ) 1. Členský stát původu Belgie Bulharsko Česká republika Německo Estonsko Řecko Španělsko Francie Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko 2. Soud, jenž schválil soudní smír nebo před nímž byl soudní smír uzavřen a který vydává potvrzení 2.1 Název a označení soudu 2 *: Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Telefon*: Fax: Další důležité informace (upřesněte): Soudní smír 3.1 Datum (dd/mm/rrrr) soudního smíru*:. 3.2 Spisová značka soudního smíru*:. 3.3 Strany soudního smíru Strana A Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*:. 1 Úř. věst. L 201, , s Povinné informace. 2 Kromě soudních orgánů zahrnuje pojem soud v souladu s čl. 3 odst. 2 nařízení (EU) č. 650/2012 za určitých podmínek ostatní orgány a právní odborníky s pravomocí v dědických věcech, kteří vykonávají soudní funkce nebo jednají na základě zmocnění soudním orgánem nebo pod dohledem soudního orgánu. Seznam těchto dalších orgánů a právních odborníků se zveřejní v Úředním věstníku Evropské unie. 3. Pokud se soudní smír týká více než dvou stran, připojte dodatečný list.

16 Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo: Země: Jiná (uveďte kód ISO): Úloha v řízení* Navrhovatel Odpůrce Jiné (upřesněte): Status v řízení o dědictví (v případě potřeby zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti Správce pozůstalosti Jiné (upřesněte): Strana B Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození, nebo v případě organizace datum (dd/mm/rrrr), místo zápisu do rejstříku a označení rejstříku/registračního orgánu: Identifikační číslo Identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Registrační číslo: Jiné (upřesněte):.. 4. Případně uveďte nejvhodnější číslo.

17 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo: Země Jiná (uveďte kód ISO): Úloha v řízení* Navrhovatel Odpůrce Jiné (upřesněte): Status v řízení o dědictví (v případě potřeby zaškrtněte více políček)* Dědic Odkazovník Vykonavatel závěti Správce pozůstalosti Jiné (upřesněte): Vykonatelnost soudního smíru 4.1 Je soudní smír v členském státě původu vykonatelný, aniž by bylo třeba splnit další podmínky?* Ano (uveďte vykonatelný závazek (vykonatelné závazky)): Ano, ale omezeno na část (části) soudního smíru (uveďte vykonatelný nárok (vykonatelné nároky)): 4.2 Nárok je vykonatelný vůči této osobě (těmto osobám)* Strana A Strana B Jiné (upřesněte):. 5. Úroky 5.1 Požaduje se vymáhání úroků?*

18 5.1.1 Ano Ne 5.2 V případě odpovědi ANO v bodě 5.1.1* Úroky Není v soudním smíru upřesněno Ano, v soudním smíru upřesněno takto Úrok počítaný od:. (data (dd/mm/rrrr) nebo události): do:..(data (dd/mm/rrrr) nebo události) Konečná částka: Způsob výpočtu úroků Sazba:.. % Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky: ) v platnosti od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Zákonný úrok, který se vypočítá podle (upřesněte příslušný právní předpis): Úrok počítaný od:. (data (dd/mm/rrrr) nebo události) do:... (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Způsob výpočtu úroků Sazba:. % Sazba:...% nad referenční sazbou (ECB/referenční sazba národní centrální banky: ) v platnosti od: (data (dd/mm/rrrr) nebo události) Kapitalizace úroků (upřesněte): Měna euro (EUR) lev (BGN) česká koruna (CZK) kuna (HRK) forint (HUF) zlotý (PLN) rumunský leu (RON) krona (SEK) jiné (upřesněte (kód ISO)):.. Jsou-li připojeny dodatečné listy, uveďte celkový počet stran*... V*:. dne*:...(dd/mm/rrrr) Podpis a/nebo razítko soudu vydávajícího potvrzení*: 5. V případě, že se jedná o více než jedno období, doplňte jejich počet.

19

20 PŘÍLOHA 4 FORMULÁŘ IV Žádost o evropské dědické osvědčení (Článek 65 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 650/2012 o příslušnosti, rozhodném právu, uznávání a výkonu rozhodnutí a přijímání a výkonu veřejných listin v dědických věcech a o vytvoření evropského dědického osvědčení 1 ) OZNÁMENÍ ŽADATELI Tento nepovinný formulář může usnadnit shromažďování informací nezbytných k vydání evropského dědického osvědčení. V jeho přílohách můžete uvést další relevantní informace ve zvláštních situacích. Informujte se předem, které informace jsou pro účely vydání osvědčení relevantní. Přílohy formuláře žádosti 2 Příloha I Údaje o soudu nebo jiném příslušném orgánu, který se zabývá nebo zabýval dědictvím jako takovým (POVINNÉ v případě, že se liší od orgánu uvedeného v oddílu 2 formuláře žádosti) Příloha II Údaje o žadateli (žadatelích) (POVINNÉ, pokud jde o právnickou osobu) Příloha III Údaje o zástupci žadatele (žadatelů) (POVINNÉ v případě zastoupení žadatele (žadatelů)) Příloha IV Údaje o (bývalém) manželovi/(bývalé) manželce či (bývalém) partnerovi/(bývalé) partnerce (POVINNÉ v případě, že zůstavitel měl (bývalého) manžela/(bývalou) manželku či (bývalého) partnera/(bývalou) partnerku) Příloha V Údaje o možných oprávněných osobách (POVINNÉ v případě osob jiných než žadatel nebo (bývalý) manžel/(bývalá) manželka či (bývalý) partner/(bývalá) partnerka) Bez příloh 1. Úř. věst. L 201, , s Zaškrtněte příslušná políčka.

21 1. Členský stát orgánu, kterému se žádost předkládá 3 Belgie Bulharsko Česká republika Německo Estonsko Řecko Španělsko Francie Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko 2. Orgán, kterému se žádost předkládá Název*: Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Další důležité informace (upřesněte): Údaje o žadateli (fyzická osoba) 3.1 Příjmení a jméno (či jména)*: Rodné příjmení (pokud se liší od bodu 3.1): 3.3 Pohlaví* M Ž 3.4 Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození*:. 3.5 Osobní stav Svobodný/svobodná Ženatý/vdaná Registrovaný partner/registrovaná partnerka Rozvedený/rozvedená Vdovec/vdova Jiný (upřesněte):. 3.6 Státní příslušnost* Povinné informace. Měl by to být členský stát, jehož soudy mají soudní příslušnost podle nařízení (EU) č. 650/2012. Pokud se jiný orgán zabývá nebo zabýval dědictvím jako takovým, vyplňte a přiložte přílohu I. Pro právnické osoby vyplňte a přiložte přílohu II. Je-li více než jeden žadatel, připojte dodatečný list. Pro zástupce vyplňte a přiložte přílohu III.

22 Jiná (uveďte kód ISO): Identifikační číslo 6 : Národní identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Daňové identifikační číslo: Jiné (upřesněte):. 3.8 Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko Rakousko Polsko Portugalsko Rumunsko Slovinsko Slovensko Finsko Švédsko Jiná (uveďte kód ISO): 3.9 Telefon: Fax: Vztah k zůstaviteli*: syn dcera otec matka vnuk vnučka dědeček babička manžel/manželka 7 registrovaný partner/registrovaná partnerka 7 partner/partnerka de facto 7, 8 bratr sestra synovec neteř strýc teta bratranec/sestřenice jiný (upřesněte):. 4. Zamýšlený účel osvědčení Dědic Osvědčení je zapotřebí pro použití v jiném členském státě, aby se prokázal status a/nebo práva dědice. (upřesněte): Případně uveďte nejvhodnější číslo. 7. Vyplňte a přiložte přílohu IV. 8. Pojem partner/partnerka de facto zahrnuje právní instituci nesezdaného soužití, která existuje v některých členských státech, například sambo (ve Švédsku) nebo avopuoliso (ve Finsku). 9. Případně zaškrtněte více než jedno políčko.

23 . 4.2 Odkazovník Osvědčení je zapotřebí pro použití v jiném členském státě, aby se prokázal status a/nebo práva odkazovníka majícího přímé nároky k pozůstalosti (upřesněte): Pravomoci výkonu závěti Osvědčení je zapotřebí pro použití v jiném členském státě pro provádění pravomocí vykonání závěti (uveďte pravomoci a případně k jakému majetku se vztahují): Pravomoci správy pozůstalosti Osvědčení je zapotřebí pro použití v jiném členském státě pro provádění pravomocí správy pozůstalosti (uveďte pravomoci a případně k jakému majetku se vztahují):...

24 Údaje o zůstaviteli 5.1 Příjmení a jméno (či jména)*: Rodné příjmení (pokud se liší od bodu 5.1): Pohlaví* M Ž 5.4 Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození (obec/země (kód ISO))*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo smrti (obec/země (kód ISO))*: Osobní stav v době smrti 10 * Svobodný/svobodná Ženatý/vdaná Registrovaný partner/registrovaná partnerka Rozvedený/rozvedená Vdovec/vdova Jiný (upřesněte): Státní příslušnost* Jiná (uveďte kód ISO): Identifikační číslo Národní identifikační číslo: Rodné číslo: Číslo úmrtního listu: Pokud se zůstavitel nacházel ve svazku manželském nebo ve vztahu s účinky srovnatelnými s manželstvím, vyplňte a přiložte přílohu IV.

25 5.8.4 Číslo sociálního pojištění: Daňové identifikační číslo: Jiné (upřesněte):. 5.9 Adresa v době smrti Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO): Další informace 6.1 Prvky, na nichž zakládáte nárokované právo na dědictví ** Jsem oprávněná osoba podle pořízení pro případ smrti Jsem oprávněná osoba ze zákona 6.2 Prvky, na nichž zakládáte právo vykonat závěť zůstavitele *** Jsem osoba určená jako vykonavatel závěti podle pořízení pro případ smrti Jsem osoba jmenovaná soudem jako vykonavatel závěti Jiné (upřesněte): Prvky, na nichž zakládáte právo spravovat pozůstalost zůstavitele *** Jsem správce pozůstalosti podle pořízení pro případ smrti Jsem osoba jmenovaná soudem jako správce pozůstalosti Jsem osoba určená jako správce pozůstalosti na základě mimosoudní dohody mezi oprávněnými osobami Mám pravomoc ze zákona vykonávat správu pozůstalosti 6.4 Učinil zůstavitel alespoň jedno pořízení pro případ smrti?* Ano Ne Nevím 6.5 Upřesnil zůstavitel, jakým právem se bude dědictví řídit (volba práva)?* Ano Ne Nevím 6.6 Byl zůstavitel v době smrti spoluvlastníkem s osobou jinou než (bývalým) manželem/(bývalou) manželkou nebo (bývalým) partnerem/(bývalou) partnerkou uvedenou v příloze IV nějakého majetku, jenž je součástí pozůstalosti?* 11. Pokud měl zůstavitel v době smrti několik bydlišť, uveďte nejvýznamnější adresu. ** Povinné informace, je-li účelem osvědčení potvrzení práva na dědictví. *** Povinné informace, je-li účelem osvědčení potvrzení pravomocí vykonat závěť či spravovat pozůstalost.

26 6.6.1 Ano (uveďte údaje o dotčené osobě (dotčených osobách) a upřesněte, o jaký majetek se jedná: Ne Nevím 6.7 Existují nějaké (další) oprávněné osoby?* Ano Ne Nevím 6.8 Přijaly některé oprávněné osoby výslovně dědictví?* Ano (upřesněte): Ne Nevím 6.9 Odmítly některé oprávněné osoby výslovně dědictví?* Ano (upřesněte): Ne Nevím 6.10 Jakékoli další informace, které považujete za užitečné pro účely vydání osvědčení (vedle údajů uvedených v oddíle 4 formuláře žádosti nebo v přílohách): Pro oprávněné osoby, které nejsou žadateli nebo (bývalým) manželem/(bývalou) manželkou či (bývalým) partnerem/(bývalou) partnerkou, vyplňte a přiložte přílohu V.

27 7. Dokumenty přiložené k formuláři žádosti Žadatel předloží veškeré důležité dokumenty, aby prokázal údaje uvedené v tomto formuláři. Proto přiložte originál nebo kopii dokumentu, který splňuje podmínky nezbytné pro uznání pravosti těchto údajů bude-li to možné a pokud orgán uvedený v oddíle 2 již tento dokument nemá k dispozici. Úmrtní list nebo prohlášení o předpokládané smrti Soudní rozhodnutí Dohoda o volbě soudu Závěť nebo společná závěť 13 : Osvědčení rejstříku závětí Dědická smlouva 13 :... Prohlášení týkající se volby práva 13 :... Manželská smlouva nebo smlouva v souvislosti se vztahem, který může mít obdobné účinky jako manželství 12 :.... Prohlášení o přijetí dědictví Prohlášení o odmítnutí dědictví Dokument týkající se určení osoby jako správce pozůstalosti Dokument týkající se soupisu pozůstalosti Dokument týkající se rozdělení nebo sdílení pozůstalosti Plná moc Jiné (upřesněte): Jsou-li připojeny dodatečné listy a přílohy, uveďte celkový počet stran* Celkový počet dokumentů připojených k formuláři žádosti*: V*:... dne*.. (dd/mm/rrrr) Podpis*: Není-li přiložen originál ani kopie, uveďte, kde se originál může nacházet.

28 Prohlašuji, že podle mého nejlepšího vědomí neprobíhá žádný spor ohledně prvků, o jejichž osvědčení žádám. V*:... dne*.. (dd/mm/rrrr) Podpis*: FORMULÁŘ IV - PŘÍLOHA I Soud nebo jiný příslušný orgán, který se zabývá nebo zabýval dědictvím jako takovým (vyplní se POUZE v případě, že se liší od oddílu 2 formuláře žádosti) 1. Název a označení soudu nebo příslušného orgánu*: Adresa 2.1 Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO): Telefon*: Fax: Spisová značka věci: Další důležité informace (upřesněte):

29 FORMULÁŘ IV - PŘÍLOHA II Údaje o žadateli (žadatelích) (vyplní se POUZE v případě, že žadatel je právnická osoba) Název organizace*: Zápis organizace do rejstříku 2.1 Registrační číslo: Označení rejstříku/registračního orgánu*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo zápisu do rejstříku: Adresa organizace 3.1 Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*:. 3.3 Země* Jiná (uveďte kód ISO):. 4. Telefon: Fax: Příjmení a jméno (či jména) osoby zmocněné k podepisování jménem organizace*: Další důležité informace (upřesněte): Pokud jde o více než jednu právnickou osobu, připojte dodatečný list.

30 FORMULÁŘ IV - PŘÍLOHA III Údaje o zástupci (zástupcích) žadatele (žadatelů) 15 (vyplní se POUZE v případě, že je žadatel zastoupen) 1. Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Zápis organizace do rejstříku 2.1 Registrační číslo: Označení rejstříku/registračního orgánu*: Datum (dd/mm/rrrr) a místo zápisu do rejstříku:. 3. Adresa 3.1 Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO): 4. Telefon: Fax: Způsobilost k zastupování* opatrovník rodič osoba zmocněná k podepisování jménem právnické osoby osoba s plnou mocí jiné (upřesněte):... FORMULÁŘ IV PŘÍLOHA IV Údaje o (bývalém) manželovi/(bývalé) manželce či (bývalém) partnerovi/(bývalé) partnerce 16 (vyplní se POUZE v případě, že zůstavitel měl (bývalého) manžela/(bývalou) manželku či (bývalého) partnera/(bývalou) partnerku) 1. Je (bývalý) manžel/(bývalá) manželka či (bývalý) partner/(bývalá) partnerka žadatelem?* 15. Pokud jde o více než jednoho zástupce, připojte dodatečný list. 16. Pokud jde o více než jednu osobu, připojte dodatečný list.

31 1.1 Ano (viz informace v oddílu 3 formuláře žádosti případně upřesněte žadatele): Ne Příjmení a jméno (či jména)*: Rodné příjmení (pokud se liší od bodu 1.2.1): Pohlaví* M Ž Datum (dd/mm/rrrr) a místo narození*: Osobní stav Svobodný/svobodná Ženatý/vdaná Registrovaný partner/registrovaná partnerka Rozvedený/rozvedená Vdovec/vdova Jiný (upřesněte): Státní příslušnost* Belgie Bulharsko Česká republika Německo Estonsko Řecko Španělsko Francie Chorvatsko Itálie Kypr Lotyšsko Litva Lucembursko Maďarsko Malta Nizozemsko Rakousko Polsko Portugalsko Rumunsko Slovinsko Slovensko Finsko Švédsko Jiná (uveďte kód ISO): Identifikační číslo Národní identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Daňové identifikační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO):

32 1.2.9 Telefon: Vztah k zůstaviteli v době smrti* Manžel/manželka zůstavitele Registrovaný partner/registrovaná partnerka zůstavitele Rozvedený (rozvedená) se zůstavitelem V právním odloučení od zůstavitele Jiné (upřesněte): 2. Adresa páru v době uzavření manželství nebo registrace partnerství 2.1 Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo: 2.3 Země Jiná (uveďte kód ISO): Adresa manžela/manželky nebo partnera/partnerky v době smrti zůstavitele (pokud se liší od bodu 5.9 formuláře žádosti) 3.1 Ulice a číslo/p. O. Box: Místo a poštovní směrovací číslo:. 3.3 Země Jiná (uveďte kód ISO): Státní příslušnost zůstavitele v době uzavření manželství/registrace partnerství Jiná (uveďte kód ISO):.. 5. Státní příslušnost manžela/manželky nebo partnera/partnerky v době uzavření manželství/registrace partnerství se zůstavitelem:

33 Jiná (uveďte kód ISO): Datum (dd/mm/rrrr) a místo uzavření manželství/registrace partnerství se zůstavitelem:. 7. Orgán, před nímž bylo manželství uzavřeno nebo který registroval partnerství se zůstavitelem: 8. Upřesnili manžel/manželka či partner/partnerka a zůstavitel, jaké právo by mělo upravovat majetkové poměry v manželství nebo majetkové aspekty registrovaného partnerství (volba práva)?* 8.1 Ano 8.2 Ne 8.3 Nevím 9. Uzavřeli manžel/manželka či partner/partnerka se zůstavitelem manželskou smlouvu nebo smlouvu v souvislosti se vztahem, který může mít obdobné účinky jako manželství?* Ano Ne Nevím 10. Jsou-li známy, uveďte informace o majetkových poměrech v manželství nebo rovnocenných majetkových poměrech zůstavitele (uveďte zejména, zda jsou majetkové poměry vypořádány a majetek společný):..... FORMULÁŘ IV PŘÍLOHA V Údaje o možných oprávněných osobách (jiných než žadatel, (bývalý) manžel/(bývalá) manželka či (bývalý) partner/(bývalá) partnerka) Viz oddíl 3 formuláře žádosti, přílohy II nebo IV. Uveďte zejména všechny přímé potomky zůstavitele, kteří jsou Vám známy. Pokud jsou Vám známy více než dvě možné oprávněné osoby, připojte dodatečný list.

34 1. Oprávněná osoba A 1.1 Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*:. 1.2 Rodné příjmení (pokud se liší od bodu 1.1): Identifikační číslo Národní identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Daňové identifikační číslo: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO): Telefon: Vztah k zůstaviteli syn dcera otec matka vnuk vnučka dědeček babička bratr sestra synovec neteř strýc teta bratranec/sestřenice jiný (upřesněte): Oprávněná osoba* podle pořízení pro případ smrti ze zákona 2. Oprávněná osoba B 2.1 Příjmení a jméno (či jména) nebo název organizace*: Rodné příjmení (pokud se liší od bodu 2.1): Identifikační číslo 6

35 2.3.1 Národní identifikační číslo: Číslo sociálního pojištění: Daňové identifikační číslo: Registrační číslo: Jiné (upřesněte): Adresa Ulice a číslo/p. O. Box*: Místo a poštovní směrovací číslo*: Země* Jiná (uveďte kód ISO): Telefon: Vztah k zůstaviteli syn dcera otec matka vnuk vnučka dědeček babička bratr sestra synovec neteř strýc teta bratranec/sestřenice jiný (upřesněte):. 2.8 Oprávněná osoba* podle pořízení pro případ smrti ze zákona

Originál tohoto osvědčení zůstává v držení vydávajícího orgánu

Originál tohoto osvědčení zůstává v držení vydávajícího orgánu PŘÍLOHA 5 FORMULÁŘ V Evropské dědické osvědčení (Článek 67 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 650/2012 o příslušnosti, rozhodném právu, uznávání a výkonu rozhodnutí a přijímání a výkonu veřejných

Více

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady. o evropské občanské iniciativě. {SWD(2017) 294 final}

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady. o evropské občanské iniciativě. {SWD(2017) 294 final} EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.9.2017 COM(2017) 482 final ANNEXES 1 to 7 PŘÍLOHY návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o evropské občanské iniciativě {SWD(2017) 294 final} CS CS PŘÍLOHY PŘÍLOHA

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Předkladatel: Ministerstvo spravedlnosti. Ustanovení Obsah CELEX číslo Ustanovení Obsah. Čl. 63. Účel osvědčení

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Předkladatel: Ministerstvo spravedlnosti. Ustanovení Obsah CELEX číslo Ustanovení Obsah. Čl. 63. Účel osvědčení ROZDÍLOVÁ TABULKA Název: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních, a zákon č. 91/2012

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 21.12.2016 COM(2016) 829 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Přizpůsobení stropu vlastních zdrojů a stropu prostředků na závazky v souvislosti

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 19.10.2016 L 283/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/1823 ze dne 10. října 2016, kterým se stanoví formuláře uvedené v nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č.

Více

ANNEX 1 PŘÍLOHA. NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /..,

ANNEX 1 PŘÍLOHA. NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.., EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 26.11.2014 C(2014) 8734 final ANNEX 1 PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.., kterým se nahrazují přílohy I a II nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)

Více

I. ŽÁDOST O INFORMACE. týkající se nadnárodního poskytnutí pracovníků v rámci poskytování služeb

I. ŽÁDOST O INFORMACE. týkající se nadnárodního poskytnutí pracovníků v rámci poskytování služeb FORMULÁŘE PRO (NEPOVINNÉ) POUŽITÍ ŽADATEL SKÝM ÚŘADEM I. ŽÁDOST O INFORMACE týkající se nadnárodního poskytnutí pracovníků v rámci poskytování služeb v souladu s článkem 4 směrnice 96/71/ES o vysílání

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

9332/15 ADD 3 bl 1 DG D 2A

9332/15 ADD 3 bl 1 DG D 2A Rada Evropské unie Brusel 5. června 205 (OR. en) Interinstitucionální spis: 203/09 (COD) 9332/5 ADD 3 JUSTCIV 35 FREMP 2 CODEC 793 POZNÁMKA Odesílatel: Předsednictví Příjemce: Rada Č. předchozího dokumentu:

Více

1.1 Příjmení ( 1a )... 1.2 Jméno Dřívější příjmení ( 1a ) Místo narození ( 2 )...

1.1 Příjmení ( 1a )... 1.2 Jméno Dřívější příjmení ( 1a ) Místo narození ( 2 )... SPRÁVNÍ KOMISE PRO SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ MIGRUJÍCÍCH PRACOVNÍKŮ Viz instrukce str. 4 E 411 ( 1 ) ŽÁDOST O INFORMACE O NÁROKU NA RODINNÉ DÁVKY V ČLENSKÝCH STÁTECH, KDE RODINNÍ PŘÍSLUŠNÍCI BYDLÍ Nařízení

Více

ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ

ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ PŘÍLOHA II RO BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ PRESENTACIÓN DE CRÉDITOS PŘIHLÁŠKA POHLEDÁVKY ANMELDELSE AF FORDRINGER FORDERUNGSANMELDUNG NÕUETE ESITAMINE

Více

Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení

Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení Evidenční štítek Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení Tato žádost slouží pro účely určení příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení

Více

PGI 2. Evropská rada Brusel 19. června 2018 (OR. en) EUCO 7/1/18 REV 1

PGI 2. Evropská rada Brusel 19. června 2018 (OR. en) EUCO 7/1/18 REV 1 Evropská rada Brusel 19. června 2018 (OR. en) Interinstitucionální spisy: 2017/0900 (NLE) 2013/0900 (NLE) EUCO 7/1/18 REV 1 INST 92 POLGEN 23 CO EUR 8 PRÁVNÍ AKTY Předmět: ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ RADY, kterým

Více

Úřední věstník Evropské unie L 165 I. Právní předpisy. Nelegislativní akty. Ročník července České vydání.

Úřední věstník Evropské unie L 165 I. Právní předpisy. Nelegislativní akty. Ročník července České vydání. Úřední věstník Evropské unie L 165 I České vydání Právní předpisy Ročník 61 2. července 2018 Obsah II Nelegislativní akty ROZHODNUTÍ Rozhodnutí Evropské rady (EU) 2018/937 ze dne 28. června 2018, kterým

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 497 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 23.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 497 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 23. 235 10. funkční období 235 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních, ve znění zákona

Více

Rada Evropské unie Brusel 17. června 2016 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 17. června 2016 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 17. června 2016 (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 DŮVODOVÁ ZPRÁVA Předmět: Návrh opravného rozpočtu č. 2 k souhrnnému rozpočtu na rok 2016: zahrnutí přebytku za rozpočtový rok 2015 -

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět : Ujednání mezi Evropskou unií a Norským královstvím

Více

Příloha č. II. Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU

Příloha č. II. Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Příloha č. II Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 97/1963 Sb., o

Více

Čl. 7 odst. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1896/2006, kterým se zavádí řízení o evropském platebním rozkazu

Čl. 7 odst. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1896/2006, kterým se zavádí řízení o evropském platebním rozkazu Návrh na vydání evropského platebního rozkazu Formulář A Čl. 7 odst. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1896/2006, kterým se zavádí řízení o evropském platebním rozkazu Přečtěte si prosím

Více

n Důchodce (soustava pro zaměstnané osoby) n Důchodce (soustava pro OSVČ) n Sirotek 1.1 Příjmení ( 1a )... ... ... ... 2.1 Příjmení ( 1a )...

n Důchodce (soustava pro zaměstnané osoby) n Důchodce (soustava pro OSVČ) n Sirotek 1.1 Příjmení ( 1a )... ... ... ... 2.1 Příjmení ( 1a )... SPRÁVNÍ KOMISE PRO SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ MIGRUJÍCÍCH PRACOVNÍKŮ Viz instrukce str. 3 E 404 ( 1 ) LÉKAŘSKÉ POTVRZENÍ PRO ÚČELY PŘIZNÁNÍ RODINNÝCH DÁVEK Nařízení 1408/71: článek 73; článek 74; článek 77;

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY

Návrh ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 8.12.2014 COM(2014) 721 final 2014/0345 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o zmocnění Belgie, Polska a Rakouska k ratifikaci Budapešťské úmluvy o smlouvě o přepravě zboží po vnitrozemských

Více

Všeobecné poznámky. A. Ustanovení úmluv sociálního zabezpečení zůstávající v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení. (Článek 7 (2) (c) Nařízení.

Všeobecné poznámky. A. Ustanovení úmluv sociálního zabezpečení zůstávající v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení. (Článek 7 (2) (c) Nařízení. PŘÍLOHA III USTANOVENÍ ÚMLUV O SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ, která zůstávají v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení - ustanovení úmluv o sociálním zabezpečení nevztahující se na všechny osoby, na něž se

Více

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / "

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / !"!#$ %" &' ( ) *+, -+. / 0(123! " ## $%%%& %' 45 6& -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / " * = < & ' ; '.: '. 9'= '= -+. > 8= '7 :' ' '.8 55, 5' 9'= '= -?7 +., '+.8 @ A:.. =. 0(1237 7 : :' @.

Více

EVROPSKÉ ŘÍZENÍ O DROBNÝCH NÁROCÍCH FORMULÁŘ A ŽALOBNÍ FORMULÁŘ

EVROPSKÉ ŘÍZENÍ O DROBNÝCH NÁROCÍCH FORMULÁŘ A ŽALOBNÍ FORMULÁŘ EVROPSKÉ ŘÍZENÍ O DROBNÝCH NÁROCÍCH FORMULÁŘ A ŽALOBNÍ FORMULÁŘ (Čl. 4 odst. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 861./2007, kterým se zavádí evropské řízení o drobných nárocích) Spisová značka

Více

Výpočet nedoplatků na osobu*

Výpočet nedoplatků na osobu* FORMULÁŘ UVÁDĚJÍCÍ VÝŠI NEDOPLATKŮ A DATUM, KE KTERÉMU BYL VÝPOČET PROVEDEN (Čl. 20 odst. 1 písm. c) nařízení Rady (ES) č. 4/2009 ze dne 18. prosince 2008 Jméno navrhovatele: Datum (DD/MM/RRRR) a číslo

Více

CS Úřední věstník Evropské unie

CS Úřední věstník Evropské unie L 227/1 I (Legislativní akty) PŘIJETÍ (EU, Euratom) 2017/1487 opravného rozpočtu Evropské unie č. 2 na rozpočtový rok 2017 s konečnou platností PŘEDSEDA EVROPSKÉHO PARLAMENTU, s ohledem na Smlouvu o fungování

Více

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ PŘÍLOHA I BG ES CS DA DE EN ET EL FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ANUNCIO DE PROCEDIMIENTO DE INSOLVENCIA OZNÁMENÍ O INSOLVENČNÍM ŘÍZENÍ MEDDELELSE

Více

Rada Evropské unie Brusel 17. března 2016 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 17. března 2016 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 17. března 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: NAŘÍZENÍ RADY, kterým se mění nařízení (EU)

Více

V Bruselu dne XXX [ ](2013) XXX draft SDĚLENÍ KOMISE

V Bruselu dne XXX [ ](2013) XXX draft SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX [ ](2013) XXX draft SDĚLENÍ KOMISE Uplatňování článku 260 Smlouvy o fungování Evropské unie. Aktualizace údajů pro výpočet paušálních částek a penále, které Komise navrhuje

Více

Rada Evropské unie Brusel 7. října 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie

Rada Evropské unie Brusel 7. října 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie Rada Evropské unie Brusel 7. října 2016 (OR. en) 13015/16 FIN 631 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 7. října 2016 Příjemce: Č. dok. Komise: COM(2016) 660 final Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel,

Více

Úřední věstník Evropské unie L 172. Právní předpisy. Nelegislativní akty. Ročník července České vydání.

Úřední věstník Evropské unie L 172. Právní předpisy. Nelegislativní akty. Ročník července České vydání. Úřední věstník Evropské unie L 172 České vydání Právní předpisy Ročník 61 9. července 2018 Obsah II Nelegislativní akty NAŘÍZENÍ Prováděcí nařízení Komise (EU) 2018/963 ze dne 6. července 2018, kterým

Více

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA...6 Obecně k SEPA platbě...6 Zadání SEPA...6 Cizoměnový příkaz v rámci

Více

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy Ceník přepravce BALIKSERVIS 1 2 3 5 10 15 20 25 30 40 50 70 100 150 200 300 400 500 700 1-1 1 55 550 596 685 716 974 1 236 1 565 1 893 2 469 2 993 SK SK 1 SK 5 90 179 180 190 211 232 239 255 272 304 349

Více

PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod záštitou Evropské investiční banky

PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod záštitou Evropské investiční banky RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. září 2008 (OR. en) 11425/08 ACP 115 FIN 263 PTOM 22 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod

Více

SN 1316/14 rs/mv/kno 1 DG D 2A LIMITE CS

SN 1316/14 rs/mv/kno 1 DG D 2A LIMITE CS RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 30. ledna 2014 (05.02) (OR. en) Interinstitucionální spis: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE POZNÁMKA Předmět: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č..../20.., kterým se

Více

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE 21.2.2013 Úřední věstník Evropské unie L 48/23 PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 19. února 2013 o finanční podpoře Unie pro koordinovaný plán kontrol s cílem posoudit rozšíření podvodných praktik při

Více

EVROPSKÁ RADA Brusel 31. května 2013 (OR. en)

EVROPSKÁ RADA Brusel 31. května 2013 (OR. en) EVROPSKÁ RADA Brusel 31. května 2013 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2013/0900 (NLE) EUCO 110/13 INST 234 POLGEN 69 OC 295 PRÁVNÍ AKTY Předmět: NÁVRH ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ RADY, kterým se stanoví složení

Více

CS 1 CS PŘÍLOHA III NÁMITKA TÝKAJÍCÍ SE KOORDINAČNÍHO ŘÍZENÍ PROTI SKUPINĚ

CS 1 CS PŘÍLOHA III NÁMITKA TÝKAJÍCÍ SE KOORDINAČNÍHO ŘÍZENÍ PROTI SKUPINĚ NÁMITKA TÝKAJÍCÍ SE KOORDINAČNÍHO ŘÍZENÍ PROTI SKUPINĚ Čl. 64 odst. 2 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/848 ze dne 20. května 2015 o insolvenčním řízení (Úř. věst. L 141, 5.6.2015, s. 19)

Více

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ Z CIGARET od 1. ledna 2014 musí být celková spotřební daň nejméně 60 % vážené průměrné maloobchodní ceny cigaret propuštěných ke spotřebě.

Více

ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne ,

ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne , KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 23.7.2009 K(2009) 5453 v konečném znění ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 23.7.2009, kterým se mění rozhodnutí 2008/458/ES, kterým se stanoví prováděcí pravidla k rozhodnutí

Více

Příloha 1 PŘIHLÁŠKY. Kategorie 1: Bezpečnost výrobků prodávaných on-line. Otázky týkající se způsobilosti

Příloha 1 PŘIHLÁŠKY. Kategorie 1: Bezpečnost výrobků prodávaných on-line. Otázky týkající se způsobilosti Příloha 1 PŘIHLÁŠKY Kategorie 1: Bezpečnost výrobků prodávaných on-line Otázky týkající se způsobilosti 1. Potvrzuji, že má společnost je obchodní subjekt průmyslového nebo komerčního charakteru, nikoli

Více

PŘÍLOHY. k návrhu. nařízení Evropského parlamentu a Rady,

PŘÍLOHY. k návrhu. nařízení Evropského parlamentu a Rady, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 7.9.2016 COM(2016) 491 final ANNEXES 1 to 7 PŘÍLOHY k návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se zavádí certifikační systém Unie pro detekční zařízení pro zajištění

Více

IBAN a BIC Přeshraniční převody

IBAN a BIC Přeshraniční převody IBAN a BIC Přeshraniční převody Účinné od 7. 11. 2013 IBAN A BIC Co je IBAN IBAN (International Bank Account Number) je mezinárodní formát čísla bankovního účtu. Slouží k jednoznačné identifikaci účtu

Více

EVROPSKÁ SPOLEČENSTVÍ Viz. Pokyny na straně 3 Nařízení v oblasti sociálního zabezpečení ( 1 ) E 601

EVROPSKÁ SPOLEČENSTVÍ Viz. Pokyny na straně 3 Nařízení v oblasti sociálního zabezpečení ( 1 ) E 601 EVROPSKÁ SPOLEČENSTVÍ Viz. Pokyny na straně 3 Nařízení v oblasti sociálního zabezpečení ( 1 ) E 601 ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ TÝKAJÍCÍCH SE VÝŠE PŘÍJMU OBDRŽENÉHO V JINÉM ČLENSKÉM STÁTĚ, Ž JE KOMPETENTNÍ

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT RADA Brusel 20. června 2017 (OR. en) 2016/0186 (COD) PE-CONS 25/17 CULT 69 AELE 49 EEE 27 CODEC 867 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU

Více

16707/14 ADD 13 kw/kno 1 DG G 2A

16707/14 ADD 13 kw/kno 1 DG G 2A Rada Evropské unie Brusel 11. prosince 2014 (OR. en) 16707/14 ADD 13 FIN 988 INST 616 PE-L 94 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců / Rada

Více

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce ve věci: I. OSOBNÍ POMĚRY: 1. Jméno: 2. Příjmení: 3. Datum narození:

Více

A8-0061/19 POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY EVROPSKÉHO PARLAMENTU * k návrhu Komise

A8-0061/19 POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY EVROPSKÉHO PARLAMENTU * k návrhu Komise 8.6.2017 A8-0061/19 Pozměňovací návrh 19 Petra Kammerevert za Výbor pro kulturu a vzdělávání Zpráva Santiago Fisas Ayxelà Evropská hlavní města kultury pro roky 2020 až 2033 COM(2016)0400 C8-0223/2016

Více

Mezivládní organizace jediná úroveň

Mezivládní organizace jediná úroveň Mezivládní organizace jediná úroveň State E State F State D State C Mezivládní organizace State B State A State G Nadstátní organizace dvouúrovňová soustava State E Nadstátní organizace State F State D

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 16.11.2016 L 309/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/1976 ze dne 10. listopadu 2016, kterým se stanoví technické informace pro výpočet technických rezerv a primárního

Více

Jste občanem Evropské unie

Jste občanem Evropské unie Jste občanem Evropské unie V Í T E J T E v L u c e m b u r s k u informační brožura vypracovaná ASTI (Organizace pro podporu zahraničních pracovníků) a jejími partnery O B S A H Budete pobývat v Lucembursku

Více

Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání

Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání Právní úprava uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání v České republice: Zákon č. 18/2004 Sb., o uznávání odborné

Více

Návrh NAŘÍZENÍ RADY,

Návrh NAŘÍZENÍ RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 7.11.2013 COM(2013) 771 final 2013/0379 (NLE) Návrh NAŘÍZENÍ RADY, kterým se s účinností k 1. červenci 2013 upravují opravné koeficienty použitelné na odměny a důchody (bývalých)

Více

L 158/356 Úřední věstník Evropské unie

L 158/356 Úřední věstník Evropské unie L 158/356 Úřední věstník Evropské unie 10.6.2013 SMĚRNICE RADY 2013/22/EU ze dne 13. května 2013, kterou se v důsledku přistoupení Chorvatské republiky upravují některé směrnice v oblasti dopravní politiky

Více

Rada Evropské unie Brusel 18. května 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 18. května 2017 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 18. května 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 17. května 2017 Příjemce: Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel, za generálního tajemníka Evropské

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY

Návrh ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření dohody mezi Evropskou unií a Francouzskou republikou týkající se uplatňování právních předpisů

Více

SDĚLENÍ KOMISE RADĚ. Finanční informace o Evropském rozvojovém fondu. Evropský rozvojový fond (ERF): prognózy závazků, plateb a příspěvků

SDĚLENÍ KOMISE RADĚ. Finanční informace o Evropském rozvojovém fondu. Evropský rozvojový fond (ERF): prognózy závazků, plateb a příspěvků EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.6.2017 COM(2017) 299 final SDĚLENÍ KOMISE RADĚ Finanční informace o Evropském rozvojovém fondu Evropský rozvojový fond (ERF): prognózy závazků, plateb a příspěvků CS CS

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 22.2.2019 L 51 I/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2019/316 ze dne 21. února 2019, kterým se mění nařízení (EU) č. 1408/2013 o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské

Více

Formát Vysvětlení Poznámka 7 číslic 9 číslic

Formát Vysvětlení Poznámka 7 číslic 9 číslic DAŇOVÁ INDENTIFIKAČNÍ ČÍSLA (DIČ) Číslo DIČ podle tématu : Struktura DIČ 1. AT Rakousko 999/9999 99-999/9999 7 číslic 9 číslic 2. BE Belgie Pomlčka a lomítko nejsou ve všech případech povinné (např. pro

Více

V Bruselu dne COM(2017) 622 final SDĚLENÍ KOMISE RADĚ

V Bruselu dne COM(2017) 622 final SDĚLENÍ KOMISE RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.10.2017 COM(2017) 622 final SDĚLENÍ KOMISE RADĚ Evropský rozvojový fond (EDF): prognózy závazků, plateb a příspěvků členských států na období let 2017, 2018, 2019 a nezávazné

Více

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 02013R1352 CS 15.05.2018 001.001 1 Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění

Více

EVROPSKÁ UNIE. Žádost o závaznou informaci o sazebním zařazení zboží (ZISZ) Obecné informace

EVROPSKÁ UNIE. Žádost o závaznou informaci o sazebním zařazení zboží (ZISZ) Obecné informace EVROPSKÁ UNIE Žádost o závaznou informaci o sazebním zařazení zboží (ZISZ) Obecné informace Před vyplněním žádosti o ZISZ si pozorně přečtěte následující informace. 1. Konkrétní návod na vyplnění tohoto

Více

Právní úprava požadavku na zvláštní formu plné moci v některých zemích EU

Právní úprava požadavku na zvláštní formu plné moci v některých zemích EU Právní úprava požadavku na zvláštní formu plné moci v některých zemích EU Země Belgie Bulharsko Chorvatsko Estonsko Právní úprava Čl. 2 zákona č. 10-10-1913 obsahuje stejný požadavek pro formu plné moci

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o přijetí eura Lotyšskem ke dni 1. ledna 2014

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o přijetí eura Lotyšskem ke dni 1. ledna 2014 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.6.2013 COM(2013) 345 final 2013/0190 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o přijetí eura Lotyšskem ke dni 1. ledna 2014 CS CS DŮVODOVÁ ZPRÁVA 1. SOUVISLOSTI NÁVRHU Dne 3. května

Více

Rada Evropské unie Brusel 1. března 2018 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 1. března 2018 (OR. en) Conseil UE Rada Evropské unie Brusel 1. března 2018 (OR. en) 6393/18 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: LIMITE PUBLIC CORLX 98 CFSP/PESC 169 CSDP/PSDC 83 FIN 145 ROZHODNUTÍ RADY, kterým se stanoví seznam

Více

ZÁVĚREČNÝ AKT. AF/CE/BA/cs 1

ZÁVĚREČNÝ AKT. AF/CE/BA/cs 1 ZÁVĚREČNÝ AKT AF/CE/BA/cs 1 Zplnomocnění zástupci: BELGICKÉHO KRÁLOVSTVÍ, BULHARSKÉ REPUBLIKY, ČESKÉ REPUBLIKY, DÁNSKÉHO KRÁLOVSTVÍ, SPOLKOVÉ REPUBLIKY NĚMECKO, ESTONSKÉ REPUBLIKY, ŘECKÉ REPUBLIKY, ŠPANĚLSKÉHO

Více

ŽÁDOST O ZJIŠTĚNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ O STÁTNÍM OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ŽÁDOST O ZJIŠTĚNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ O STÁTNÍM OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ZÚ Washington ŽÁDOST O ZJIŠTĚNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ O STÁTNÍM OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY (dále jen,,osvědčení ) podle 42 a násl. zákona č. 186/2013 Sb., o státním občanství

Více

Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání

Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání Uznávání odborné kvalifikace pro oblast živnostenského podnikání 5.1.2009 08:22 Zákon č. 18/2004 Sb. o uznávání odborné kvalifikace a jiné způsobilosti státních příslušníků členských států EU a o změně

Více

Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru

Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru MEMO/07/618 V Bruselu, 20. prosince 2007 Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru Dne 14. června 1985 podepsaly vlády Belgie, Německa, Francie, Lucemburska a Nizozemska v Schengenu, malém

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

DOPORUČENÍ. L 95/64 Úřední věstník Evropské unie 29.3.2014

DOPORUČENÍ. L 95/64 Úřední věstník Evropské unie 29.3.2014 L 95/64 Úřední věstník Evropské unie 29.3.2014 DOPORUČENÍ DOPORUČENÍ KOMISE ze dne 27. března 2014 o druhém koordinovaném plánu kontrol s cílem posoudit rozšíření podvodných praktik při uvádění některých

Více

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah 2006R1412 CS 01.07.2013 003.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1412/2006 ze dne 25. září 2006 o

Více

Administrativní zatížení vyplývající z povinnosti k DPH

Administrativní zatížení vyplývající z povinnosti k DPH Administrativní zatížení vyplývající z povinnosti k DPH 15.02.2006-15.03.2006 Zadaným kritériím odpovídá 589 dotazníků z 589. Uveďte hlavní odvětví vaší činnosti D - Výroba 141 23,9% G - Velkoobchod a

Více

Veřejná konzultace týkající se dronů (bezpilotních letadel) technické normy pro drony jakožto výrobky a podmínky jejich provozu

Veřejná konzultace týkající se dronů (bezpilotních letadel) technické normy pro drony jakožto výrobky a podmínky jejich provozu Veřejná konzultace týkající se dronů (bezpilotních letadel) technické normy pro drony jakožto výrobky a podmínky jejich provozu Vyplnění polí označených * je povinné. Úvod Tato otevřená veřejná konzultace

Více

OBSAH. Zkratky 11. Úvod 13. 1 Vymezení pojmů 15. 1.1 Daňová harmonizace 15 1.2 Daňová koordinace 19

OBSAH. Zkratky 11. Úvod 13. 1 Vymezení pojmů 15. 1.1 Daňová harmonizace 15 1.2 Daňová koordinace 19 OBSAH Zkratky 11 Úvod 13 1 Vymezení pojmů 15 1.1 Daňová harmonizace 15 1.2 Daňová koordinace 19 2 Prameny evropského daňového práva 20 2.1 Vývoj Evropské integrace 20 2.2 Lisabonská smlouva 21 2.3 Orgány

Více

Konzultace týkající se evropského pilíře sociálních práv

Konzultace týkající se evropského pilíře sociálních práv Konzultace týkající se evropského pilíře sociálních práv Vyplnění polí označených je povinné. Dotazník on-line I. Otázky k identifikaci respondenta Odpovídáte jako jednotlivec, nebo za organizaci? jednotlivec

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 15. července 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 PRŮVODNÍ POZNÁMKA

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 15. července 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 PRŮVODNÍ POZNÁMKA RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 15. července 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Evropská komise Datum přijetí: 14. července 2011 Příjemce: Generální sekretariát Rady Č. dok.

Více

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Předpis přijatý sněmem Notářské komory České republiky podle 37 odst. 3 písm. o) zákona č. 358/1992 Sb., o notářích a jejich činnosti (notářský řád), ve znění pozdějších předpisů, k němuž udělilo souhlas

Více

Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí. ERASMUS+ a další programy

Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí. ERASMUS+ a další programy České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní 24. Října 2018 Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí ERASMUS+ a další programy Ing. Patrik Horažďovský Koordinátor ERASMUS+ ČVUT v Praze Fakulta

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

oznámení o změně registračních údajů

oznámení o změně registračních údajů Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Územní pracoviště v, ve, pro 01 Daňové identifikační číslo C Z otisk podacího razítka

Více

1977L0249 CS

1977L0249 CS 1977L0249 CS 01.01.2007 005.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B SMĚRNICE RADY ze dne 22. března 1977 o usnadnění účinného

Více

ANNEX PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady

ANNEX PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 1.12.2017 COM(2017) 722 final ANNEX PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o podpisu jménem Evropské unie a jejích členských států a prozatímním provádění třetího dodatkového protokolu

Více

Jak zadat zahraniční platbu

Jak zadat zahraniční platbu Jak zadat zahraniční platbu Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA/Europlatba... 6 Obecně k SEPA platbě... 6 Obecně k Europlatbě... 6 Zadání

Více

Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)?

Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)? MEMO/11/406 V Bruselu dne 16. června 2011 Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)? O dovolené...čekej i nečekané. Plánujete cestu po Evropské unii

Více

DAŇOVÁ INDENTIFIKAČNÍ ČÍSLA (DIČ) Číslo DIČ podle tématu : Struktura DIČ. 1. AT Rakousko. 2. BE Belgie. 3. BG Bulharsko. 4.

DAŇOVÁ INDENTIFIKAČNÍ ČÍSLA (DIČ) Číslo DIČ podle tématu : Struktura DIČ. 1. AT Rakousko. 2. BE Belgie. 3. BG Bulharsko. 4. DAŇOVÁ INDENTIFIKAČNÍ ČÍSLA (DIČ) Číslo DIČ podle tématu : Struktura DIČ 1. AT Rakousko 99-999/9999 9 číslic Pomlčka a lomítko nejsou ve všech případech povinné (např. pro účely zpracování pomocí informačních

Více

(6) Do 15. března 2017 předala Komise veškerá obdržená oznámení ostatním členským státům.

(6) Do 15. března 2017 předala Komise veškerá obdržená oznámení ostatním členským státům. L 162/22 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/1112 ze dne 22. června 2017, kterým se mění nařízení (ES) č. 3199/93 o vzájemném uznávání postupů úplné denaturace lihu pro účely osvobození od spotřební daně

Více

PRÁVNÍ ODDĚLENÍ AKTUALIZACE DUBEN 2007 VEŘEJNÉ ZAKÁZKY / RÁMCOVÉ SMLOUVY

PRÁVNÍ ODDĚLENÍ AKTUALIZACE DUBEN 2007 VEŘEJNÉ ZAKÁZKY / RÁMCOVÉ SMLOUVY PRÁVNÍ ODDĚLENÍ AKTUALIZACE DUBEN 2007 VEŘEJNÉ ZAKÁZKY / RÁMCOVÉ SMLOUVY PROHLÁŠENÍ UCHAZEČE V případě společné přihlášky vyplňte jedno prohlášení za každého člena skupiny. Všechny dokumenty tvořící či

Více

Předpis Notářské komory České republiky o Evidenci právních jednání pro případ smrti

Předpis Notářské komory České republiky o Evidenci právních jednání pro případ smrti Schváleno sněmem NK ČR dne 21.11.2013, souhlas Ministerstva spravedlnosti č.j. 743/2013-OSD-ENA/14 Předpis přijatý sněmem Notářské komory České republiky podle 37 odst. 3 písm. q) zákona č. 358/1992 Sb.,

Více

ŽÁDOST O ZMĚNU ADRESY PRO DORUČOVÁNÍ (Sídlo žadatele zůstává stejné)

ŽÁDOST O ZMĚNU ADRESY PRO DORUČOVÁNÍ (Sídlo žadatele zůstává stejné) ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ www.upv.cz Antonína Čermáka 2a 160 68 Praha 6 Tel.: 220 383 111 Fax: 224 324 718 E-mail: posta@upv.cz Datová schránka: ix6aa38 ŽÁDOST O ZMĚNU ADRESY PRO DORUČOVÁNÍ (Sídlo

Více

Přijetí (EU, Euratom) 2018/1577 opravného rozpočtu Evropské unie č. 4 na rozpočtový rok 2018 s konečnou platností... 1

Přijetí (EU, Euratom) 2018/1577 opravného rozpočtu Evropské unie č. 4 na rozpočtový rok 2018 s konečnou platností... 1 Úřední věstník Evropské unie L 266 České vydání Právní předpisy Ročník 61 24. října 2018 Obsah I Legislativní akty Přijetí (EU, Euratom) 2018/1577 opravného rozpočtu Evropské unie č. 4 na rozpočtový rok

Více

PŘIJATÉ TEXTY. Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE))

PŘIJATÉ TEXTY. Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE)) Evropský parlament 2014-2019 PŘIJATÉ TEXTY P8_TA(2018)0029 Složení Evropského parlamentu Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE))

Více

Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ. Poplatky za řízení

Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ. Poplatky za řízení Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ Položka 1 Poplatky za řízení 1. Za návrh na zahájení občanského soudního řízení, jehož předmětem

Více

Tab. B1 Domácnosti v ČR s pevnou telefonní linkou

Tab. B1 Domácnosti v ČR s pevnou telefonní linkou Český statistický úřad sleduje údaje o rozšíření vybraných informačních technologií v českých domácnostech prostřednictvím samostatného ročního statistického zjišťování: Výběrové šetření o informačních

Více

JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII

JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII Brusel, 31. března 2005 AA 2/2/05 REV 2 SMLOUVA O PŘISTOUPENÍ: SMLOUVA NÁVRH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ A JINÝCH AKTŮ Delegace naleznou v příloze návrh

Více

Smlouva o vkladovém účtu s výpovědní lhůtou

Smlouva o vkladovém účtu s výpovědní lhůtou Smlouva o vkladovém účtu s výpovědní lhůtou Moravský Peněžní Ústav spořitelní družstvo, se sídlem Praha, Nové Město, Senovážné náměstí 1375/19, PSČ 110 00, IČ 25307835, zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je

PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je nutné poznamenat, že v této příloze nejsou uvedena ustanovení

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ OBSAH Seznam autorů............................................ XIII Autoři a recenzenti jednotlivých ustanovení...................... XV Seznam zkratek......................................... XXXII Cizojazyčný

Více

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce Poprvé se objevila ve Smlouvě o Evropské unii Třetí pilíř Společná politika upravená v ust. čl. 81 89

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY

Návrh ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.7.2016 COM(2016) 440 final 2016/0202 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření Protokolu (2015), kterým se mění příloha dohody o obchodování s civilními letadly obsahující

Více