UŽIVATELSKÝ MANUÁL FLOAT X EVOL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UŽIVATELSKÝ MANUÁL FLOAT X EVOL"

Transkript

1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL FLOAT X EVOL ATV PŘEDNÍ TLUMIČ

2 OBSAH: Vlastnosti tlumiče FLOAT X EVOL... 2 Blahopřejeme!... 3 Bezpečnost... 3 Jak tlumič FLOAT X EVOL pracuje... 4 Nastavitelné progresivní dvoustupňové pružení... 4 Závislost na teplotě... 5 Jak používat pumpy... 5 Vzduchová komora 1 (EVOL)... 5 Vzduchová komora 2 (EVOL)... 5 Natlakování tlumičů... 6 Montáž tlumičů FLOAT X EVOL... 7 Nastavení tlumičů FLOAT X EVOL... 8 Nastavení pružnosti tlumičů s jezdcem... 9 Tlumící odraz Příznaky příliš pomalého odrazu Příznaky příliš rychlého odrazu Rady pro vyladění odrazu Tlumící komprese Rady pro vyladění odrazu Příznaky příliš vysoké tlumící komprese Příznaky příliš nízké tlumící komprese Údržba tlumičů FLOAT X EVOL Kompletní servis tlumiče POZNÁMKA: Čtyřkolky zobrazené v této příručce nemusejí odpovídat vaší skutečné čtyřkolce. V každém případě vám postupy a návody v této příručce pomohou seřídit, připevnit a vyladit tlumiče FLOAT X EVOL na vaší konkrétní čtyřkolce. 1.

3 VLASTNOSTI Nastavitelná dvoustupňová pneumatická pružina Vnější nastavení tlumení a odrazu Testovaný olejový systém tlumení HORNÍ ÚCHYT PIGGYBACK KRYT TĚLA NASTAVENÍ KOMPRESE Tělo tlumiče NÁDRŽKA ZAKONČENÍ NÁDRŽKY vzduchové pouzdro a hlavní vzduchová komora víko vzduchové komory EVOL a schraderův ventil vzduchová komora EVOL víko hlavní vzduchové komory a schraderův ventil uzávěr těla vzduchového pouzdra nastavené ODSKOKU SPODNÍ ÚCHYT 2.

4 Blahopřejeme! Děkujeme Vám, že jste si pro Vaši čtyřkolku zakoupil tlumič FOX FLAT X EVOL. Tím jste získal nejkvalitnější systém tlumení na světě. Naše produkty jsou navrženy i testovány skutečnými profesionály. Jako náš zákazník a zároveň fanoušek našich tlumících systémů je dobré si uvědomit, jak důležité je pro dosažením maximálního jízdního výkonu tlumiče správně seřídit. V této příručce naleznete podrobné instrukce při seřizování a údržbě tlumiče. Nenajdete zde ale podrobné servisní postupy. Myslíme si totiž, že tlumiče je vhodné servisovat kvalifikovaným specialistou. Obraťte se proto v takovém případě na svého prodejce. Bezpečnost upozornení: JÍZDA NA čtyřkolce JE NÁROčNÁ A NEBEZPEčNÁ A MůŽE KONčIT VELMI VÁŽNÝM ZRANĚNÍM. Berte vážně zodpovědnost při jízdě vůči sobě i ostatním a dodržujte následující bezpečnostní tipy: Udržujte svou čtyřkolku a systém tlumení v dobrém provozním stavu. Noste ochranný oděv, kryt na oči a přilbu si před jízdou řádně utáhněte. Buďte si při jízdě vědom svých omezení a nesnažte se je překročit. Tlumiče FLAT X EVOL obsahují dusíkovou náplň. Samotnou náplň tlumiče by měl otevřít pouze kvalifikovaný specialista. upozornění: OTEVŘENÍ TLuMIčE S NATLAKOVANÝM DuSÍKEM JE RISKANTNÍ A MůŽE ZPůSOBIT VÁŽNé PORANĚNÍ. 3.

5 Jak tlumiče FLOAT X EVOL pracují Tyto tlumiče používají plyn namísto těžkých ocelových nebo drahých titanových pružin. Pracují na bázi vysoce stlačeného dusíku syntetického tlumivého oleje odděleného vnitřním plovoucím pístem. Tím se docílí spojitého tlumení ve všech jízdních podmínkách. Nastavitelné progresivní dvoustupňové pružení Co znamená progresivní pružení? Jak ukazuje graf na straně 3, roste tlumící síla v druhé polovině tlumiče výrazně rychleji. Tím se odstraňuje nežádoucí dosednutí tlumiče nadoraz. Tuto křivku můžete jednoduše upravit a doladit pomocí pumpičky. Pomocí vzduchu můžete nastavit nepřeberné množství tvrdosti tlumičů. Graf znázorňuje porovnání křivek standardního pružinového tlumiče a tlumiče FLOAT X EVOL. 4.

6 Jak je patrné, změnou tlaku v hlavní vzduchové komoře a ve vzduchové komoře EVOL lze nastavit mnohem měkčí a tužší tlumení než u klasického pružinového tlumiče. I když jsou tlumiče FLOAT X EVOL po dodání ihned připraveny k provozu, doporučujeme optimalizovat jejich výkon podle pokynů v této příručce. Tlak ve vzduchové komoře EVOL určuje charakteristiku horní části křivky tlumení, zatímco tlak v hlavní vzduchové komoře určuje celkovou tuhost tlumiče. Závislost na teplotě Tlak vzduchu v obou komorách je zčásti závislý na teplotě okolí. Nejlepší je provádět nastavení tlaku při teplotě, při které budete jezdit. Pokud se teplota změní o více než 17 C, proveďte nové nastavení tlaku. Jak používat pumpy Vzduchová komora 1(EVOL) se tlakuje na PSI. Natlakujeme podle budíku s větším rozsahem (Hrubá stupnice). Budík s menším rozsahem (Jemná stupnice) slouží k přesnějšímu určení tlaku. Vzduchová komora 2(HLAVNÍ) se tlakuje na PSI. Natlakujeme podle budíku s větším rozsahem (Hrubá stupnice). Budík s menším rozsahem (Jemná stupnice) slouží k přesnějšímu určení tlaku. 5.

7 Natlakování tlumičů 1. Odstraňte uzávěr ze vzduchové komory EVOL, abyste dostali přístup k Schraderově ventilu 2. Připevněte ventil pumpičky na Schraderův ventil, dokud se na tlakoměru neukáže tlak. Obvykle se tak stane po šesti otáčkách. Neutahujte ventilek přes míru, protože může dojít k poškození jeho těsnění. Pokud není tlumič natlakován, bude na tlakoměru nula. 3. Párkrát s pumpou zapumpujte. Tlak by se měl pomalu zvyšovat. Pokud tlak stoupá rychle, zkontrolujte připojení ventilku na ventil. 4. Natlakujte komoru na požadovaný tlak. Vzduchová komora EVOL se obvykle tlakuje mezi 100 PSI až 150 PSI. Nikdy v této komoře netlakujte přes 300 PSI. Tlak lze upustit pomocí vypouštěcího ventilu na pumpičce. 5. Připevněte uzávěr na vzduchovou komoru EVOL 6. Čtyřkolka musí stát pevně na stojanu tak, že její přední kola jsou svěšena a nad zemí. 7. Odstraňte uzávěr HLAVNÍ vzduchové komory a na schraderův ventil připevněte ventilek pumpičky stejným způsobem, jako bylo popsáno výše. 8. Nastavte požadovaný tlak v hlavní vzduchové komoře. Obvykle je tento tlak mezi 25 PSI a 50 PSI. Nepřekračujte tlak 100 PSI u hlavní vzduchové komory. 9. Odpojte pumpičku a znovu nasaďte uzávěr hlavní vzduchové komory. upozornění: nejprve nastavte tlak ve vzduchové komoře EVOL (označená 1) a poté teprve tlak v HLAVNÍ vzduchové komoře (označená 2) 6.

8 Montáž tlumičů FLOAT X EVOL 1. Pomocí dodaných svorek připevněte ochranný kryt na tělo tlumiče. 2. Srovnejte horní okraj ochranný kryt s vrchem těla tlumiče. Spodní okraj ochranného krytu by měl přesahovat okraj vzduchové trubice alespoň o 3 mm. Ochranné kryty se nesmějí dotýkat vzduchovou komoru EVOL ani bránit v jízdě. 3. Pomocí heveru zdvihněte přední část rámu čtyřkolky, aby obě kola byla nad zemí. 4. Ze čtyřkolky sejměte stávající tlumiče. Zapamatujte si umístění vymezovacích podložek a schovejte šrouby, matky atd, protože je budete potřebovat k montáži tlumiče FLOAT X EVOL. 5. Na každou přechodku nasaďte O-kroužek. 7.

9 6. Do kulových ložisek nasaďte horní a dolní přechodky. 7. Nejprve tlumiče FLOAT X EVOL přišroubujte do spodního otvoru. Po našroubování zdvihněte zavěšení, dokud se otvor v horní přechodce v tlumiči a horní montážní otvor nepřekrývají. Poté našroubujte horní šroub. Nastavení tlumičů FLOAT X EVOL 1. Čtyřkolka musí stát pevně na stojanu tak, že její přední kola jsou svěšena a nad zemí. 2. Pomocí pumpičky FOX nastavte požadovaný tlak ve vzduchové komoře EVOL. Výchozí nastavení je dobrým startem. Vždy nastavujte vzduchovou komoru EVOL jako první. 8.

10 3. Pomocí standardní pumpičky FOX nastavte požadovaný tlak v HLAVNÍ vzduchové komoře. Výchozí nastavení je dobrým startem. 4. Sundejte čtyřkolku ze stojánku a změřte pružnost tlumičů podle následujícího postupu. upozornění: Na vnější straně tlumiče můžete vidět malou linku oleje. Ta ukazuje maximální kompresi tlumiče. Můžete si umístění této linky změřit, protože je to maximální dráha stlačení tlumiče. Nastavení pružnosti tlumičů s jezdcem Pro výkon tlumičů je důležité nastavit pružnost tlumičů i poté, co si na čtyřkolku sednete. Obecně by se pohyb tlumičů měl pohybovat na 35% - 45% jejich celkové dráhy. Podle následujícího postupu nastavíte správný průvěs tlumičů. upozornění: vždy nastavujte současně průvěs jak zadních tak i předních tlumičů. 1. Umístěte čtyřkolku na rovné místo bez překážek. 2. Pod každé kolo umístěte kus kartónu. Při stlačení tlumičů se stopa předních kol posune směrem ven. Na kartónu se zavěšení pohybuje volněji. 3. Oblečte si běžnou jízdní výstroj, vylezte na čtyřkolku a postavte se na stupačky, rukama držte řidítka. 9.

11 4. Nohama čtyřkolku pořádně rozhoupejte nahoru a dolů a poté ji nechte dosednout do klidového stavu. 5. Pomalu si sedněte na sedadlo. 6. Řekněte kamarádovi, ať stlačí přední rám čtyřkolky k zemi a vy zatím otočte řidítky doprava a doleva. Pak vraťte řidítka do rovné polohy a kamarád může klidně pustit rám čtyřkolky. 10.

12 7. Stále seďte na čtyřkolce a kamarád ať změří svislou vzdálenost od země k rámu čtyřkolky a to pod stupačkami (výška zadního rámu) a pod předním uchycením motoru (výška předního rámu). Je-li čtyřkolka vybavena kluznou deskou, změřte od země k této desce. 8. Výška zadního rámu by měla být mezi 17 až 20 mm při použití pro quad-cross. A 20 až 23 mm pro cross-country. Výška předního rámu by měla být asi o 5 až 13 mm vyšší. Pokud je předek čtyřkolky příliš nízko, zvyšte tlak v HLAVNÍ vzduchové komoře, dokud nedosáhnete požadované hodnoty. A naopak, pokud je příliš vysoko, zkuste ubrat 2PSI z tlaku v HLAVNÍ vzduchové komoře. Pokud máte dojem, že v terénu tlumič příliš rychle dosáhne své plné tlumící dráhy, zvyšte tlak ve vzduchové komoře EVOL o 10PSI a naopak, pokud dráha tlumiče není nikdy využita celá, snižte tlak ve vzduchové komoře EVOL o 10PSI. Tlumící odraz Tlumící odraz určuje, jak rychle se tlumič po kompresi vrátí do své původní polohy. Jednoduché pravidlo zní: odraz by měl být nastaven tak, aby při jízdě nedocházelo ke zpětným nárazům a prudkým pohybům řidítek proti rukám jezdce. Otočný knoflík zpětného odrazu se nachází ve spodní části uzávěru vzduchového těla. 11.

13 Pomalejší odraz dosáhnete otočením po směru hodinových ručiček. Rychlejší odraz dosáhnete otočením proti směru hod. ručiček. Příznaky příliš pomalého odrazu předek čtyřkolky podkluzuje při drobnějších smycích na menších hrbolech předek je tvrdý a je těžké řídit při vysoké rychlosti na nerovném terénu Příznaky příliš rychlého odrazu předek čtyřkolky mlátí do rukou předek čtyřkolky po doskoku kmitá Rady pro vyladění odrazu Najděte si v terénu skok, který bezpečně zvládnete s přistáním na všechny čtyři kola současně. Obecně je dobré dosáhnout co nejmenšího odrazu aby se zavěšení kol co nejdříve vrátilo, ale zase takového, aby se předek čtyřkolky po přistání nehoupal dál. Předek by se měl rychle vrátit do normální jízdní výše a zůstat tak. Pokud se po přistání stále pohupuje, zvyšte odraz (zpomalení návratu). Pokud se po přistání nezhoupne, snižte odraz (zrychlení odrazu). Tlumící komprese Tlumící komprese určuje, jak rychle se tlumič stlačí, když narazí na hrbol. Otočný knoflík pro nastavení tlumící komprese je umístěn na olejové nádržce. Větší kompresi dosáhnete otočením knoflíku po směru hod. ručiček. Nižší kompresi dosáhnete otočením proti směru hod. ručiček. Příznaky příliš vysoké tlumící komprese předek čtyřkolky je na malých hrbolech tuhý tlumič zůstává zejména na hrbolech při jízdě z kopce tvrdý a neabsorbuje tlumící nárazy tlumič téměř nikdy nejde nadoraz Příznaky příliš nízké tlumící komprese tlumič jde nadoraz i při středně velkých nerovnostech při vysoké rychlosti lehce tlumí středně velké hrboly, ale jde nadoraz při větších skocích 12.

14 Údržba tlumičů FLOAT X EVOL před každým závodem zkontrolujte tlak vzduchu v tlumičích ze vzduchové trubice běžně uniká mastnota utírejte ji hadrem jednou za rok proveďte kompletní servis tlumiče Kompletní servis tlumiče Stejně, jako časem dochází k opotřebení motorového oleje, dochází i ke zhoršení kvality oleje v tlumiči. Servisní interval závisí na tom, jak často a jak drsně se čtyřkolkou jezdíte. Pokud máte těžký závod každý víkend, vyměňte olej v tlumiči alespoň jednou za rok, nejlépe po sezóně. 13.

15 DSC (Dvourychlostní komprese) Doplňující pokyny Úvodem Ve snaze neustále zlepšovat kvalitu našich produktů jsme vyvinuli nový nastavovací prvek DSC. Spolu s celým tlumícím systémem vám umožní doladit jízdní vlastnosti daleko více různým jízdním podmínkám. V této doplňující příručce vám vysvětlíme, co DSC dělá a jak tento nastavovací prvek používat a zlepšit tak vaše jízdní podmínky. Upozornění: Neutahujte vysokorychlostní a nízkorychlostní nastavovací prvky nadměrně. Při jejich nastavování je zapotřebí pouze minimální síly. Použití nadměrné síly na konci jejich závitu může vést k poškození samotného ventilu. Jak DSC pracuje Ventil DSC obsahuje 2 paralelní cesty, kterými protéká olej. Nízkorychlostní okruh představuje nastavitelnou jehlu a proudové sedlo ventilu. Vysokorychlostní okruh se skládá z kompresní pružiny a jejího uložení. Předpětí této pružiny určuje, v jakém bodě se ventil otevře (obr. 1). Tyto dva nezávislé nastavovací prvky jsou zobrazeny na obrázku 2. Obrázek 1: Vysokorychlostní píst a předpěťová pružina

16 Nastavení nízkorychlostní komprese Otočte plochým šroubovákem po směru hodinových ručiček. Tím zvýšíte nízkorychlostní kompresní tlumení. Natavení se označuje jako počet cvaknutí od pozice plně uzavřeno (zcela po směru hodinových ručiček). Obrázek 2: nastavení nízko- a vysoko-rychlostní komprese Nastavení vysokorychlostní komprese Otočte klíček 18 mm šroubovákem po směru hodinových ručiček. Tím zvýšíte kompresní tlumení při vysokých rychlostech. Natavení se označuje jako počet cvaknutí od pozice, která se nachází při utažení zcela po směru hodinových ručiček. K čemu se nastavení komprese používá Nastavení nízkorychlostní komprese ovlivňuje kompresní tlumení během pomalých pohybů tlumičů, jako např. při plynulých přistáních po skocích. Ovlivňuje též pohon kol a tvrdost nebo měkkost celé čtyřkolky (nízkorychlostní komprese nemá nic společného s rychlostí čtyřkolky!). Zvolte si takové nastavení nízkorychlostní komprese, při kterém se při jízdě budete cítit tělesně dobře bez velkých výkyvů a ztráty výkonu. Následující graf ilustruje typické rozmezí nastavení nízkorychlostní komprese od úplně tvrdé pozice k úplně měkké při vysokorychlostní kompresi nastavené konstantně na hodnotu 10 cvaknutí. Graf znázorňující vliv změny nastavení nízkorychlostní komprese

17 Nastavení vysokorychlostní komprese ovlivňuje kompresní tlumení během středních až rychlých pohybů tlumičů, jako např. při prudkých přistáních po skocích. Cílem je jezdit s co nejmenším počtem vysokorychlostní komprese a bez stlačení tlumičů nadoraz. Následující graf ilustruje typické rozmezí nastavení vysokorychlostní komprese od úplně tvrdé pozice k úplně měkké při nízkorychlostní kompresi nastavené konstantně na hodnotu 10 cvaknutí. Graf znázorňující vliv změny nastavení vysokorychlostní komprese Závady a jejich řešení Příznak Tvrdá a drsná jízda Extrémní házení tělem, výkyvy při jízdě Tlumiče jdou při přistání nadoraz Tlumiče nevyužívají plnou tlumící dráhu Řešení Snižte vysokorychlostní kompresi Zvyšte vysokorychlostní kompresi Zvyšte nízkorychlostní kompresi Snižte nízkorychlostní kompresi Více informaci: ASP Group s.r.o. Náměstí 13 Žebrák Czech Republic lukas@aspgroup.cz,

Tlakovačka chladícího systému. Návod na použití

Tlakovačka chladícího systému. Návod na použití Tlakovačka chladícího systému Návod na použití OBSAH Použití... 3 Montáž....3 Připevnění k systému... 4 Tlaková zkouška... 6 Odpojení ze systému...7 Opatření a údržba... 8 Výměna těsnícího balónku... 8

Více

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel... 1 Úvod... 2 Bezpečnostní varování... 2 INSTALACE PRO VŠECHNY TLUMIČE... 4 Tělo tlumiče InLine... 5 Tělo

Více

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod IM-S13-35 CTLS Vydání 6 SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod Upozornění Opravy a nastavování pojistného mohou být prováděny pouze výrobcem nebo jím autorizovanou firmou. Bezpečnostní upozornění

Více

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz CELKOVÝ OBJEM: 90L KAPACITA OLEJE:

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího 2 Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího upozornění. 3 x2 x1 x2 x3 x1 x3 x2 x2 4 Sestavení nosiče jízdního

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 81-165cm (32" - 65") Max. VESA: 600

Více

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER] 1 2 Tento montážní krok 1 je vyžadován pouze pro traktory řady 600 a 700 bez upínacího systému Fast-Attach. Příklad: Číslo modelu

Více

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo. 1010 Návod Návod k použití Krok 1: Vyberte hlavní rám se všemi dílci z krabice a položte ho na podlahu. Zkontrolujte díly dle seznamu, abyste se ujistili, zda je obsah

Více

OBSLUHA. Obr. 1. Obr. 2

OBSLUHA. Obr. 1. Obr. 2 Návod k obsluze Přístroj pro výměnu brzdové kapaliny ITI 1788001-1 - ÚVOD Pneumatický přístroj pro snadné, rychlé a čisté provádění výměny brzdové kapaliny, odvzdušňování brzdových soustav a hydraulického

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD VAROVÁNÍ Tento zvedák je určen pouze pro účely zvedání. Zvedák by měl být umístěn na pevné rovné zemi. Vždy je nutné zablokovat nebo zaklínovat kola a použít

Více

Uživatelská příručka. Pneumatická odsávačka oleje

Uživatelská příručka. Pneumatická odsávačka oleje Uživatelská příručka CZ Pneumatická odsávačka oleje 90 l Č. výrobku: 30655 Aby bylo zajištěno bezpečné a efektivní používání tohoto zařízení, pečlivě si prosím přečtěte tuto uživatelskou příručku. Návody

Více

Vyšší poloha středového složení 421mm- 436mm. Nižší poloha středového složení 425mm- 440mm

Vyšší poloha středového složení 421mm- 436mm. Nižší poloha středového složení 425mm- 440mm Nový Gambler je výsledkem několikaletého vývoje. Při vývoji byl kladen důraz na nízkou váhu, dlouhou životnost, optimalizaci jízdních vlastností a snadnou údržbu. Váha rámové sady je 3.9kg bez tlumiče.

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

7.HLAVA VÁLCŮ/VENTILY HLAVA VÁLCŮ/VENTILY 7-1 SERVISNÍ INFORMACE PROBLÉMY KRYT HLAVY VÁLCE VAČKA/ULOŽENÍ VAČKY HLAVA VÁLCE

7.HLAVA VÁLCŮ/VENTILY HLAVA VÁLCŮ/VENTILY 7-1 SERVISNÍ INFORMACE PROBLÉMY KRYT HLAVY VÁLCE VAČKA/ULOŽENÍ VAČKY HLAVA VÁLCE HLAVA VÁLCŮ/VENTILY 7-1 SERVISNÍ INFORMACE 7-1 PROBLÉMY 7-2 KRYT HLAVY VÁLCE 7-3 VAČKA/ULOŽENÍ VAČKY 7-4 HLAVA VÁLCE 7-5 7.HLAVA VÁLCE/VENTILY 7-2 SERVISNÍ INFORMACE HLAVNÍ INSTRUKCE Hlava válce může být

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK Před montáží boxu si pozorně přečtěte tento návod. ROZPIS DÍLŮ KROK č. 1 Box je dodáván včetně upevňovacích U-třmenů (18) pro montáž boxu na nosič zavazadel. Pokud nechcete,

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Hliníkové kryty podvozku SHARK

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Hliníkové kryty podvozku SHARK MONTÁŽNÍ NÁVOD Hliníkové kryty podvozku SHARK Pro čtyřkolky: TGB Blade 1000i LT (EX) TGB Blade 1000i LT EPS (LX) Leden 2016 Kompletní sada hliníkových krytů podvozku SHARK Děkujeme Vám za zakoupení sady

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství 11. Nastavení Montážní příručka Pojízdný držák a příslušenství Povolte závit pro nastavení požadovanéhjo úhlu a poté opět dotáhněte. +5 /-12 + - + - 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm

Více

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09 NÁVOD K OBSLUZE Petrolejová vysokotlaká lampa Obj. č.: 46 21 09 POZOR! Před uvedením lampy do provozu bezpodmínečně odstraňte transportní ochranné balení skleněného cylindru (plastové a pěnové kroužky,

Více

Mobilní sifonová pískovačka 38 L. Návod k obsluze. Profigaraz

Mobilní sifonová pískovačka 38 L. Návod k obsluze. Profigaraz Mobilní sifonová pískovačka 38 L Návod k obsluze 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní a zda pracuje správně. Změny zavedené výrobcem, které způsobují zlepšení

Více

D15S. Redukční ventil tlaku. Návod na montáž a údržbu. Pokyny uchovejte pro pozdější použití!

D15S. Redukční ventil tlaku. Návod na montáž a údržbu. Pokyny uchovejte pro pozdější použití! D15S Návod na montáž a údržbu Pokyny uchovejte pro pozdější použití! Redukční ventil tlaku 1. Bezpečnostní pokyny 1. Postupujte podle pokynů k instalaci.. Přístroj používejte pouze k využití, pro které

Více

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Příručka pro obsluhu a provozní pokyny 30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Model: TRD53003 Drobné změny, které jsou výsledkem změny modelu, nemusí být na obrázku zahrnuty. 1 SEZNAM DÍLŮ SEZNAM DÍLŮ DÍLENSKÉHO LISU (obrázek

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU CZ ÚVOD 1 MONTÁŽ RÁMU 3 INSTALACE JEDNOTKY 4 UCHYCENÍ KOLA 5 ODEPNUTÍ KOLA 7 UPOZORNĚNÍ 8 DOPORUČENÍ 8 MONTÁŽ JEDNOTKY 12 Děkujeme, že jste si vybrali trenažér Novo Mag Force.

Více

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 CZ ČEŠTINA 1 OBECNĚ Tento symbol znamená VÝSTRAHU. Nedodržení

Více

Přímočinné regulátory tlaku Přepouštěcí ventil Typ M 44-7 Obr. 1 Typ M 44-7 Přepouštěcí ventil, připojení G1, Kvs = 3.6 1. Konstrukce a funkční princip Tlakový regulační ventil, typ M 44-7, se skládá z

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PNEUMATICKÝ JÍMAČ OLEJE SACÍ TRG2092 (26954)

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PNEUMATICKÝ JÍMAČ OLEJE SACÍ TRG2092 (26954) UŽIVATELSKÝ NÁVOD PNEUMATICKÝ JÍMAČ OLEJE SACÍ TRG2092 (26954) CELKOVÝ OBJEM: 90L KAPACITA OLEJE:

Více

Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Profigaraz

Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Profigaraz Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50 (Czech) DM-CD0001-00 Příručka prodejce Napínák řetězu SM-CD50 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je určená především pro profesionální cyklomechaniky. Uživatelé, kteří nemají odbornou průpravu

Více

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba)

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: v případě, že nejste proškoleni k montáži systému 12x2, svěřte montáž odborně proškolenému mechanikovi. Nesprávná montáž a seřízení

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE

BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE Kompletní systém radlice NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Obj. č.: 10-0490 / 10-0260 První vydání, srpen 2011 NÁVOD K OBSLUZE Gratulujeme vám k zakoupení nejodolnější a nejlehčí

Více

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus C-Max 1,6 l Ti s kódem motoru HXDA, SIDA Při výměně ozubeného řemene se často dělají fatální chyby. Pro zajištění

Více

TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly

TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly NÁVOD K OBSLUZE Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pravidla a pokyny pro bezpečnou obsluhu Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly nejrychlejší způsob

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů PROVOZNÍ INSTRUKCE Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů OBSAH 1. Bezpečnostní instrukce 2. Uspořádání 3. Dodávané díly 4. Správné použití 5. Technické údaje 6. Před zapnutím zařízení 7. Start

Více

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap ARTEMIS Distributor: firma Dalap BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo s nedostatkem

Více

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu Obsah Obsah... 1 Bezpečnostní pokyny... 2 Montáž brzdových válců SAF... 3 Montáž membránových válců... 3 Montáž válců s dvojitou membránou... 5 Mechanické uvolnění

Více

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 Vratná větev Vratná větev Izolační schránka z EPP Rozměry 150x425x150. Schránka se speciálním držákem

Více

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM 50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE A PROVOZNÍ POKYNY V příručce nejsou uvedeny malé změny, které vznikly v důsledku změn modelu. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD.

Více

Agri-Fab. Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) UŽITKOVÉ VOZÍKY 190-368B

Agri-Fab. Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) UŽITKOVÉ VOZÍKY 190-368B Agri-Fab NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) 190-368B UŽITKOVÉ VOZÍKY (VIZ TECHNICKÉ ÚDAJE NA STRANĚ 7) UPOZORNĚNÍ: Pozorně

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

8 Pure N Fresh Je doporučeno měnit vodní filtr: Přibližně každých šest měsíců. Když se zapne indikátor vodního filtru. Když výstup z dávkovače vody klesá. Když jsou kostky ledu menší, než je obvyklé. Vyjměte

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700)

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah I. Funkce...3 II. Instalace...3 III. Hlavní rozměry...4 IV. Instalace/spuštění

Více

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly IM-P316-04 CH Vydání 3 SV615 Pojistný ventil - náhradní díly Návod k montáži a údržbě Upozornění Přestavení otevíracího tlaku nebo údržbu pojistných ventilů může provádět pouze výrobce nebo jím autorizovaná

Více

FILTR-REGULÁTOR CK. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky

FILTR-REGULÁTOR CK. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky FILTR-REGULÁTOR CK Vážení odběratelé, děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Níže jsou uvedena technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických komponentů. Přečtěte

Více

Návod k vestavění Integrační chladnička s mrazničkou

Návod k vestavění Integrační chladnička s mrazničkou Integrační chladnička s mrazničkou chladících a mrazících přístrojů je určen odborníku. Vestavění a připojení přístroje musí být provedeno v souladu s návody a platnými normami a předpisy. Návody k vestavění

Více

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Obsah DŮLEŽITÉ... 3 ÚDRŽBA BATERIE A NÁVOD K JEJÍMU NABÍJENÍ... 3 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOST... 4 STRUČNÝ PŘEHLED BEZPEČNOSTNÍCH

Více

Návod k obsluze nástěnný držák na tv

Návod k obsluze nástěnný držák na tv Návod k obsluze nástěnný držák na tv Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod. Pokud

Více

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod Dodavatel: Seven Sport s.r.o., Dělnická, Vítkov 749 01 www.insportline.cz Tel.: +420-556 770 199 DŮLEŽITÉ: PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TENTO MANUÁL PŘED POUŽITÍM

Více

Návod na použití. Okružní pila W 8402CI

Návod na použití. Okružní pila W 8402CI Návod na použití Okružní pila W 8402CI RYOBI W-6402NC W-8402NC Kotoučová pila Návod k použití Popis 1. Šroub se šestihrannou zápustnou hlavou 2. Klíč 3. Vnější příruba 4. Spodní ochranná lišta 5. Páka

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství Montážní příručka 9. Nastavení Pojízdný držák a příslušenství +5-10 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm 1600mm 1650mm Výška panelu je měřena od podlahy. support block Uvolněte šrouby

Více

Úvod. Popis a seřízeni

Úvod. Popis a seřízeni Návod k údržbě pro zadní odpružení WP Suspension Shock Absorber (pro KTM 640 LC4-E modelový rok 2004) (z originálního návodu připravil Flare, informace zde uvedené jsou určeny pouze pro osobní potřebu

Více

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM Příručka pro obsluhu a provozní pokyny 50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM Model: TY5002 Drobné změny, které jsou výsledkem změny modelu, nemusí být na obrázku zahrnuty. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PEČLIVĚ SI PŘEČTĚTE

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č. 077001 XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S 1. Úvod Předkládáme Vám návod k používání hydraulické ohýbačky trubek řady XOTR s doporučením,

Více

Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS

Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS Autorizované FOX servisní centrum: CYKLOŠVEC s.r.o., 397 01 Písek, Harantova 1317, tel. servis: 382 206 451, mobil: 605 215 801,

Více

MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329

MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329 MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329 Před jejich sestavením a použitím si pečlivě prostudujte následující návod k použití. Návod poté pečlivě uschovejte pro možnost pozdějšího nahlédnutí. Pokud

Více

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 132-4165 3395-935 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Varování a doporučení. Všeobecně. Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Umístěte přední stranu do servisní pozice

Varování a doporučení. Všeobecně. Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Umístěte přední stranu do servisní pozice Stránka č. 1 z 10 Příručky pro opravu AUDI A4 (8D2, B5) 1.8 T Rok výroby: 01/95-11/00, KW/HP: 110/150, Obsah: 1781, Kódy motorů: AEB, ARK, ANB, APU, AWT, Typ karoserie: limuzína AUDI A4 1.8 20V Turbo AEB

Více

NÁVOD K MONTÁŽI LHN. Sekční vrata DELTA Excellent

NÁVOD K MONTÁŽI LHN. Sekční vrata DELTA Excellent GV NÁVOD K MONTÁŽI LHN Sekční vrata DELTA Excellent Obsah: 1 Základní informace...3 2 Charakteristika výrobku...3 3 Uskladnění vrat...3 4 Návod k montáži sekčních garážových vrat DELTA Excellent LHN...3

Více

CALEFFI. Termostatické ventily držáky a termostatické ovládání pro topení, HIGH-STYLE. Série

CALEFFI.   Termostatické ventily držáky a termostatické ovládání pro topení, HIGH-STYLE. Série CLEFFI www.caleffi.com Termostatické ventily držáky a termostatické ovládání pro topení, HIGH-STYLE 4887.0 CZ Copyright 09 Caleffi Série 400-4003 - 4004 Funkce Termostatické ventily a držáky se typicky

Více

Rychlý návod k obsluze

Rychlý návod k obsluze Rychlý návod k obsluze Začínáme VAROVÁNÍ Před instalací a používáním cyklistických pedálů Vector si pozorně přečtěte tento manuál. Nesprávným užíváním pedálů by mohlo dojít k vážnému zranění. Výstrahy

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

Dílenský jeřáb 2t, GEKO

Dílenský jeřáb 2t, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy Návod pro sestavení ST-SV1 Stojan pro klávesy Upozornění před manipulací Než začnete pracovat se stojanem, mějte na paměti následující: Chcete-li sestavit stojan, je nezbytná přítomnost dvou osob. Vypadnutí

Více

Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m

Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m Instalační návod Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m Ochranná klec s IAAF certifikací! Schäper Sportgerätebau GmbH, 2010 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení naší ochranné klece pro hod

Více

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040 Návod k instalaci a montáži Otočný držák TV pro velkou obrazovku Výr. č.: 970040 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Označení Množství Popis 1 1 Nástěnné upevnění 2 2 Upínací rameno

Více

Držák projektoru. se zápustnou montáží

Držák projektoru. se zápustnou montáží Držák projektoru Univerzální stropní držák Projektoru se zápustnou montáží se zápustnou montáží Uživatelská příručka www.optoma.com Model: OCM818W-RU/OCM818B-RU DŮLEŽITÉ POZNÁMKY Děkujeme vám za váš nákup

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POL. T26801 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POKYNY PRO POUŽITÍ Nosnost 1500 lb SKLÁDACÍ STOJAN PRO MOTOR VAROVÁNÍ PROSTUDUJTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE VEŠKERÁ VAROVÁNÍ A POKYNY PŘED POUŽITÍM STOJANU. NEPŘEKRAČUJTE

Více

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Upozornění DŮLEŽITÁ OPATŘENÍ: Stejně jako na jiných pojízdných výrobcích i jízda na dětském odrážedle může být riskantní činnost, při které se

Více

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 Topná větev Vratná větev Topná větev Vratná větev (A) Kulový ventil na topné větvi (teploměr

Více

PROTECO PNEUMATICKÝ UTAHOVÁK 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140 PROTECO 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140

PROTECO PNEUMATICKÝ UTAHOVÁK 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140 PROTECO 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140 PNEUMATICKÝ UTAHOVÁK 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140 PROTECO 42.01-22105, 22110, 22120, 22130, 22140 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PNEUMATICKÉHO UTAHOVÁKU označení: 42.01-22105, 22110, 22120, 22130,

Více

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.pdffactory.com SPOJKA ČÁST 5 SPOJKA. Rozložená spojka je rozkreslena na (Obr. 1).

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.pdffactory.com SPOJKA ČÁST 5 SPOJKA. Rozložená spojka je rozkreslena na (Obr. 1). SPOJKA V této části je kompletně popsána údržba, opravy a montážní práce na spojce a ovládacím mechanismu. Na tomto typu motocyklu, je použita vícelamelová, mokrá spojka, ponořená v motorovém oleji. Spojka

Více

Magnetický eliptický crossový trenažér

Magnetický eliptický crossový trenažér Magnetický eliptický crossový trenažér Výr. Číslo. 997 Užívatelský manuál Důležité: Před použitím produktu si pozorně přečtěte instrukce. Uschovejte tento uživatelský manuál pro budoucí použití. Specifikace

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series

Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series ANITA B, s.r.o. Průmyslová 2453/7 680 01 Boskovice Czech Republic tel: +420 516 454 774 +420 516 453 496 fax: +420 516 452 751 e-mail: info@anita.cz

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU Model ODS-300 Henny Penny Pojízdná nádoba na použitý olej ODS-300.02 ODS-300.03 (Czech) FM07-698-B 11-22-10 (Přeložené dokumenty jsou k dispozici na CD uvnitř návodu) PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU ZÁRUKU ZAREGISTRUJTE

Více

Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Pneumatická pistole 1/2 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pokyny Upozornění! Zajistěte, aby se při používání tohoto zařízení

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I. str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte ventil, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod.

Více

Montážní návod. Posuvné dveře bez rámu. Seite 1. KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky.

Montážní návod. Posuvné dveře bez rámu. Seite 1. KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky. Montážní návod KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky. Posuvné dveře bez rámu Obr. 1. Kování na posuvné dveře-vyobrazení (Skleněné dveře nejsou součástí dodávky). Seite 1

Více

INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL

INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL Price Pump Co. INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL VZDUCHOVĚ POHÁNĚNÁ MEMBRÁNOVÁ ČERPADLA MODEL: AOD.25-Y PLATNÝ PRO VŠECHNA MATERIÁLOVÁ PROVEDENÍ VYPLŇTE ÚDAJE PODLE ŠTÍTKU VAŠEHO ČERPADLA Typ čerpadla:

Více

Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití

Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití Císlo výr. / Article No.: 99432 Jazyky / Languages: cs BERNER_79136.pdf 2013-09-12 Návod k obsluze (CZ) 099432 1 Česky ZODPOVĚDNOST VLASTNÍKA Vlastník a/nebo

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL UŽIVATELSKÝ MANUÁL MAGNETIC Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly OBSAH BALENÍ

Více

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Příručka pro obsluhu a kusovník dílů 3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Model: T830025 TATO PROVOZNÍ PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE. PEČLIVĚ SI JI PŘEČTĚTE A POCHOPTE VŠECHNY INFORMACE

Více

Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE

Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE Ustavovací kus součástí Viz obr. 1 a Tabulka 1. P/N 7179410_01 - Czech - ZOBRAZENO V POLOZE OPEN 1 3 8 4 7 6 5 Obr. 1 Položka Ustavovací kus součástí

Více

Návod k použití a odpovědnost za vady. Tlumiče DT Swiss

Návod k použití a odpovědnost za vady. Tlumiče DT Swiss BOTTICO s.r.o. Návod k použití a odpovědnost za vady. Tlumiče DT Swiss XM180 / XR Carbon / M212 / X313 / X 313 Carbon 2013 XM180 / XR Carbon / M212 / X313 / X 313 Carbon Pozor: Neodborně vestavěný nebo

Více

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY 42.02-40036 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Původní návod k obsluze na pojízdný hydraulický zvedák 42.02-40036 (typ QK2T) TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Více

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-PD0001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Plochý pedál DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Nepatřící do sad PD-GR500 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ...

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

VZDUCHOVÉ ČERPADLO NA OLEJ OP/T3/31B/N

VZDUCHOVÉ ČERPADLO NA OLEJ OP/T3/31B/N Návod k použití VZDUCHOVÉ ČERPADLO NA OLEJ OP/T3/31B/N Světová průmyslová dávkovací čerpadlo se zaručenou výkonností a bezproblémovým ovládáním. Čerpadlo je navrženo pro práci v náročných podmínkách a

Více

MAJÁK GUARD. autorizovaný prodejce

MAJÁK GUARD. autorizovaný prodejce MAJÁK GUARD autorizovaný prodejce 1. SPECIFIKACE MODEL GUARD 230 V~ GUARD 115 V~ GUARD 24VDC GUARD 12VDC Přívod energie 230 V~ 115 V~ 24 Vdc 24 Vdc (+6%-10%) (+6%-10%) Příkon 40 W 40 W 15 W 21 W Stálé

Více

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP Návod k použití GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP/ST/50/BSP VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS s garantovaným výkonem a bezproblémovým provozem. Čerpadlo dávkuje mazivo při tlacích více než 50x než je tlak přívodu vzduchu.

Více

Návody k vestavění jsou určeny k vestavění různých modelů přístrojů, proto jsou popsány také postupy, které nejsou u vašeho přístroje potřebné.

Návody k vestavění jsou určeny k vestavění různých modelů přístrojů, proto jsou popsány také postupy, které nejsou u vašeho přístroje potřebné. Návod k vestavění Integrační chladící-mrazící přístroje Návod k vestavění chladících a mrazících přístrojů je určen odborníku. Vestavění a připojení přístroje musí být provedeno v souladu s návody a platnými

Více

VIDLICE Uživatelská příručka

VIDLICE Uživatelská příručka VIDLICE Uživatelská příručka Úvod Děkujeme Vám, že jste si vybrali vidlici FOX Racing Sho FORX. Všechny produkty FOX Racing Sho jsou designovány, vyráběny a montovány v USA ručně těmi nejlepšími profesionály.

Více

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com STOJAN PRO STOLNÍ PILU POWXQ53600T POWXQ5360 CS 1 SEZNAM OBSAHU BALENÍ Odstraňte veškeré balicí materiály. Odstraňte zbývající obaly a přepravní přípravky (jsou-li přítomny). Zkontrolujte úplnost obsahu

Více