Jihočeský kraj. Osa I. Osa II. Osa III. Osa IV - MAS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jihočeský kraj. Osa I. Osa II. Osa III. Osa IV - MAS"

Transkript

1 Jihočeský kraj I V - MAS Uchování léčivých látek v přírodních produktech díky inovativnímu způsobu jejich skladování Víceúčelový sál v Řepici Sadové úpravy v obci Bradáčov (Tábor) Nová skladovací hala zajistí diky svým vlastnostem uchování obsahu léčivých látek v bylinách po mnohem delší dobu než tomu bylo doposud a zároveň díky realizaci předkládaného projektu dosáhne žadatel vyšších kapacitních možností a společnost bude tedy moci uchovávat a zpracovávat větší množství surovin. V neposlední řadě bude výrazně pozitivně ovlivňovat zemědělskou produkci léčivých rostlin v České republice. Realizací projektu chce obec Řepice vytvořit prostor pro společensko-kulturní a sportovní vyžití v obci a současně vyřešit smysluplnou obnovu historického objektu, který je v současné době nevyužitelný. Současně vznikne zázemí pro kulturní, společenský a sportovní areál, který přímo sousedí s plánovaným objektem. Výsledkem projektu bude parková úprava středu obce Bradáčov včetně vytvoření odpočinkového zákoutí s 2 lavičkami a informačním stojanem. Jihomoravský kraj PPO a PEO Hájek, Blatnice Zahrnuje úpravu stávající vodní nádrže, rekonstrukci zatrubněného odpadu a hrazení strže pravobřežně od nádrže. KOSÍK penzion a vinařství, Tabule 721/1, Tvrdonice 69153, MUDr. Pavel Kosík ; I Bioplynová stanice Devět křížů Hlavní náplní předkládaného projektu je novostavba zemědělské bioplynové stanice Zemědělská společnost Devět křížů, a.s. o celkovém elektrickém výkonu 844 kw. V- MAS Venkovské tradice v krajině Projekt spočívá ve spolupráci MAS a jejich členů v propagaci místních tradic vztahujících se ke kulturní krajině - především v ovocnářství, včelařství a spojených řemeslech. projekt ma za cíl oživit místní zvyky a spolkovou aktivitu. Cílem je přinášet také nová témata a přístupy ke zhodnocení tradic a vzájemné impulsy místním spolkům, poskytnout jim kvalifikovanou výměnu zkušeností a uchovat tak tradice a regionální hodnoty. Karlovarský kraj Zimoviště pro ovce - ABERTAMY/PERNINK Výsledkem projektu bude kompletně zrekonstruovaný objekt poničeného ovčína s novým systémem ustájení a krmení, který bude navazovat na další podnikatelské aktivity farmy dojení ovcí, mlékárna, sýrárna.

2 I V- MAS Záchrana kostela Sv. Kateřiny Zřízení výtvarné dílny Výsledkem projektu bude po realizaci projektu staticky zajištěný a opravený objekt kostela Sv. Kateřiny. Realizace projektu výrazně přispěje ke zlepšení vzhledu celé obce a ke zvýšení její atraktivity jako cíle turistů. Řešený objekt byl Ministerstvem kultury prohlášen za kulturní památku projekt tedy pomůže zachovat kulturní dědictví ČR. Opravený objekt, který byl prohlášen za kulturní památku, bude moci obec využívat pro společenské a kulturní akce. Mohou se zde pořádat výstavy, koncerty, slavnostní setkávání apod. Rovněž může kostel sloužit jako obřadní síň pro uzavírání sňatků obyvatel z širokého okolí. Rekonstrukce kostela, jako tradičního místa pro setkávání obyvatel, výrazně přispěje k dalšímu vytváření vazeb mezi jednotlivými generacemi místních obyvatel. Realizací projektu byl vytvořen ze stávajícího podkoroví v MŠ Dolní Rychnov ateliér výtvarná dílna, sloužící pro rozvoj umělecké a vzdělávací činnosti dětí i široké veřejnosti. Projekt vzhledem k své povaze je zaměřen bezprostředně na mladé lidi do 30 let a ženy, ovšem muži jsou zde také vždy vítáni. Královehradecký kraj I V- MAS Hradecký venkov Nákup kontejnerové minimlékárny Vybudování linky na výrobu peletek Záchrana památek z války roku 1866 na bojišti u Hradce Králové-soubor 24 pomníků Nákup kontejnerové minimlékárny je složen z nákupu kontejnerů včetně vybavení pro zpracování mléka na mléčné výrobky - zákys, jogurty, tvaroh, různé druhy sýrů, včetně sociálního zázemí. Instalace nové linky na výrobu peletek do stávajícího objektu. Celkové navýšení objemu tržeb instalací další peletizační linky je cca. 3 až 4 miliony ročně. Vyrobené peletky budou částečně spalovány v kotlích žadatele. Projekt je zaměřen na záchranu 24 pomníků na bojišti u Hradce Králové z roku Liberecký kraj I Rekostrukce dojírny pro kozy 2x24 Rekonstrukce Kostela Nejsvětější Trojice Polevsko Výsledkem projektu bude výměna technologie dojírny 2x24 stání a čekárny pro ovce a kozy. Předpokládá se zvýšení užitkovosti ovcí, zlepšení kvality mléka a zvýšení produktivity práce. Předmětem projektu jsou stavební úpravy kostela Nejsvětější Trojice, které budou spočívat v obnově odvodnění areálu - oprava stávající drenáže a obnova okapních žlabů a svodů. Dále bude provedena výměna poškozené střešní krytiny, oprava fasády včetně kamenosochařských prvků, oprava kování dveří a oken, obnova výplní vstupů a oken a dále budou provedeny zabezpečovací práce, které budou spočívat v osazení ztužujících táhel ve věži, doplnění a ztužení konstrukce sedlového krovu, "sestehování" poruch zdiva, sanaci poruch klenebných nadpraží.

3 V U nás je taky hezky! II. etapa Tento projekt je pokračováním projektu (08/005/421a/451/000016), který nastartoval spolupráci mezi LAG Podralsko a MAS Turnovsko. V rámci tohoto pokračujícího projektu vznikla další síť venkovských výstavních zastavení s odpovídajícím zázemím. Tematicky a propagačně propojená centra představují a prezentují historii, kulturu, tradici a současnost obou regionů. Jednotlivá zastavení jsou realizována v obcích a městech: LAG Podralsko: Bělá pod Bezdězem, Kravaře, Mimoň, Jablonné v Podještědí, Stráž pod Ralskem. MAS Turnovsko: Malá Skála, Kobyly, Radostná pod Kozákovem. Moravskoslezský kraj I Zvýšení kvality certifikací výroby Otického kysaného zelí Přestavba bývalé hospodářské budovy na minipivovar V rámci projektu bude na středisku Výroba a zpracování zeleniny řešena přístavba nového schodiště, přístřešku a budovy pro plnění efektivní výroby. Dále je předmětem projektu pořízení technologie na zpracování a výrobu kysaného zelí (balička, detekce kontaminujících předmětů, přístroj na měření teploty v termoskladu, nerezové dopravníky, dopravní cesty /pásy/). Předmětem projektu je přestavba hospodářské budovy na minipivovar. Do nově rekonstruovaných prostor bude spolu s příslušnými stavebními úpravami vestavěna technologie minipivovaru (Šrotovací zařízení, Varna, Spilka, Ležácké tanky, Chlazení klimatizace, Myčka sudů, Čerpadlo sudovací, Spojovací materiál) V- MAS Přírodní tělocvična Annaberg V rámci výše uvedených dvou projektů byla vybudována pěší naučná stezka z Andělské Hory kolem rybníka na vrch Annaberg, spolu s informačními tabulemi o zajímavostech a historii obce, mobiliářem a posezením a tělocvična s cvičebními prvky v přírodě a vybavením pro konání akcí u rybníka v Andělské Hoře. Oba záměry propojují obec, stávající rybník a vrch Annaberg s poutním kostelem. Vytvářejí tak z Andělské Hory místo vhodné pro rekreaci, kterou doplňují vhodnými aktivitami na sportovní činnost či výlet k poutnímu kostelu na vrchu Annaberg. Zimní aktivity sportovního klubu (sjezdové lyžování na vleku na svahu pod vrchem Annabeg), jsou tak rozšířeny o jejich letní část. Olomoucký kraj I Odchovna mladého dobytka Likvidace odpadních vod Radslavice - ČOV a kanalizace Novostavba odchovny mladého dobytka splňuje požadavky z hlediska pohody zvířat i požadavky na ekonomický a hospodárný provoz. Výsledkem předkládaného projektu je nově vybudovaná čistírna odpadních vod a splašková kanalizace, která přispěje ke zlepšení čistoty vodních toků a k celkovému zlepšení dílčích složek životního prostředí.

4 V- MAS Zkvalitnění zázemí pro činnost Sagittarie Projekt využivá staré hanácké stavení s hospodářskou částí, které je z rekonstruováno se zachováním jejich typických prvků, aby nebyl narušen klasický ráz hanácké vesnice. Konkrétně se jedná o vybourání či odstranění starých omítek a podlah - jejich finální rekonstrukce, obkopání základů, položení izolační folie, oprava elektroinstalace, dodláždění dvora a další stavební úpravy. Pardubický kraj Sušárna hub Jako konkrétní činnosti bude realizován nákup kondenzační sušárny, řezacího a drtícího zařízení. I V- MAS Adaptace zemědělské usedlosti pro agroturistiku našim nejmenším Výsledkem projektu je diverzifikace činností podnikatele. Žadatel díky tomuto projektu bude moci rozšířit své nabízené služby o agroturistiku. Nabídkou ubytovacího zařízení, ve kterém budou moci nejenom příjemně strávit své volné chvíle během dovolené, ale i ochutnat domácí stravu a speciální produkty farmy a také nahlédnout do každodenního života na farmě. Spolupráce mateřských, rodičovských a rodinných center na územích MAS s malými obcemi, pořízení potřebného vybavení center a stavba altánů v malých obcích a realizace nových 15 společných akcí na celém území Plzeňský kraj I V- MAS Pořízení strojů pro obnovu a výchovu lesních porostů Projekt obnovy zámecké zahrady a parku v obci Svojšín Záchrana a obnova prvků drobné venkovské architektury obcí Dolnolukavicka Cílem žadatele je investice do strojů pro obnovu a výchovu lesních porostů, což jsou stroje a zařízení určené pro stahování, rampování a manipulaci s obnovovaným lesním porostem, kdy současně bude také zvýšena produktivita práce při manipulaci a nakládce, při dodržení veškerých technických a hygienických norem. Cílem projektu je obnova zámeckých zahrad a parku. Jednotlivé stavby boží muka, sochy svatých, křížky jsou rozmístěny přímo v katastru obce Dolní Lukavice i v katastrech několika menších obcích Lišice a Krasavce. Jedná se o devět sakrálních památek:boží muka sloup u kostela v Dolní LukaviciBoží muka na vrcholu s křížkem u křižovatky na DnešiceMasivní podstavec s kamenným křížem u sv. Vojtěcha, u sil. I/27Pilíř s reliéfní postavou sv. Pavla (u silnice do Horní Lukavice)Pilíř a kovový kříž s Ježíšem na konci návsi u Trhlíků v LišicíchPodstavec s křížkem (na konci ulice proti domu p. Macháčka v Lišicích)Socha sv. Jana Nepomuckého na odstavci s paměťní deskou u brodu pod mlýnem v LišicíchSocha sv. Jana Nepomuckého u kapličky na návsi v KrasavcíchPomníček s kovovým křížkem s Ježíšem na vrcholu v Krasavcích (u silnice do Snopoušov)Stavby jsou většinou kamenné či zděné. Technický stav byl kritický, některé sochy byly rozvalené a potřebovaly kompletní rekonstrukci, rovněž okolí těchto staveb bylo zanedbané, místy byly stavby zarostlé náletovými dřevinami. Bez rychlého zásahu a odborné restaurace staveb by byla jejich zkáza nenávratná. Oprava jednotlivých sakrálních památek povede jak ke zvýšení atraktivity tohoto regionu jako turistického cíle (obec dlouhodobě pracuje na propagaci regionu s využitím potenciálu J.Haydna, který v obci v 17.st. započal svoji uměleckou kariéru), tak ke zvýšení kulturního uvědomění obyvatel v jednotlivých obcí a jejich angažovanosti na udržování historického dědictví.

5 Praha a Středočeský kraj Pořízení technického vybavení provozovny Výsledkem projektu je pořízení technologického vybavení rozvíjející se dřevařské provozovny žadatele. Jedná se o pořízení pásové pily pro výrobu truhlářského, stavebního a tesařského materiálu, při zpracování kulatiny velkého průměru, apod. I V Naučná stezka Tuchom Zpracování dřeva, biomasy, výroba dřevěných polotovarů, palivového dřeva, pelet Výsledkem projektu je nová naučná stezka, která bude napojena na již existující turistickou trasu. Naučná stezka zvýší atraktivitu lokality v oblasti cestovního ruchu. Naučná stezka bude veřejně přístupná. Její zaměření je vliv člověka na krajinu. Jedná se pouze o první etapu stezky. Stezka bude v budoucnu prodloužena o další část naučné stezky s novými atrakcemi a odpočinkovými místy. Projekt využívá zemědělské objekty (bývalé brownfield), k rozvoji venkovského prostoru v oblasti řemeslné výroby a zpracování biomasy jako obnovitelného zdroje energie. Oblast Mělnicka a Kokořínska je územím s jedním z nejčastějších výskytů akátu v ČR. Tato dřevina je v lesnictví považována za plevelnou. Dřevo akátu je využíváno hlavně pro palivo, ale tradičně je akát využíván na sloupky k vinné révě na vinicích a při budování pastevních ohradníků. Dřevo akátu je velice odolné (neošetřený sloupek ve vinici vydrží zakopán až 40 let), což zajišťuje dlouhou životnost komponentů a staveb. Ústecký kraj I V- MAS Výstavba sýrárny na Kozí farmě Držovice Stavební úpravy a zřízení tesařské dílny v Merbolticích Stavební obnova souboru kapliček Křížové cesty v areálu Kalvárie na Ostré Výsledkem projektu bude nový objekt (vestavba do objektu stávajícího) sýrárny s miniprodejnou, jako poslední etapa komplexního podnikatelského záměru na vybudování kozí farmy vybavené vedle ustajovacích prostor i dojírnou, zpracovnou vyrobeného mléka a faremní miniprodejnou. Výsledkem projektu bude zřízena nová tesařská dílna, kde se budou vyrábět potřebné tesařské prvky pro stavby a najde zde pracovní místo i 1 pracovník na plný pracovní úvazek. Obnova kulturní památky Vysočina I Výstavba faremních jatek Multifunkční objekt v obci Velká Chyška Realizace projektu spočívá v realizaci následujících aktivit: Realizace stavebních úprav bývalé mléčnice na faremní jatka; Instalace technologií na porážku skotu a prasa a balení chlazeného masa; Realizace marketingových opatření na podporu prodej BIO produktů z farmy BIO hovězí, BIO vepřové a modernizace e-shopu Projekt realizován jako víceúčelové zařízení (bude vybudována multifunkční budova) pro minimálně tři účely: veřejná správa obecní úřad; informační centrum; místní knihovna s veřejně přístupným internetem; zázemí pro spolky; expoziční prostor.

6 V- MAS Rekonstrukce promítacího zařízení areálu letního kina V rámci projektu došlo k rekonstrukci promítacího zařízení letního kina v městě Moravské Budějovice. Zlínský kraj I V- MAS Funkční potraviny na bázi mléčně kysané a sterilované zeleniny Pekárna Přílepy Záchrana historicky chráněné budovy fary s vybudováním centr Projekt předpokládá modernizaci současné technologie nákupem zařízení pro krouhání a řezání zeleniny a pro plnění zeleniny do sáčků, a rotačních autoklávů umožňující efektivně kontrolované tepelné opracování od šetrné pasterace po sterilaci málo kyselých potravin. Instalace technologie umožní zavést nové výrobky na bázi sterilované zeleniny, mléčně kysané zeleniny s původní, částečně nebo úplně inaktivovanou mléčnou mikroflórou. Náplní projektu je rekonstrukce stávajícího objektu (bývalé prodejny masa a kavárny) a instalace technologie na výrobu pekařských výrobků. V rámci rekonstrukce objektu budou vybudovány výrobní prostory, prostory pro prodejnu vlastních pekařských výrobků, skladové prostory, sociální zázemí pro pracovníky pekárny, provozní kancelář a další nezbytné technické a technologické zázemí pro provoz pekárny. Záchrana historické památky. Kompletní rekonstrukce a obnova elektroinstalace, vodoinstalace a topení. Částečné zpřístupnění památky veřejnosti spojené s vybudováním centra pro mládež. Otevření expozice Arnošta Hrabala.

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Formy financování Bezhotovostní platby Hotovostní platby Věcné plnění ze strany žadatele/příjemce dotace leasing Kritéria přijatelnosti Projekt

Více

Další vhodné dotační programy na regenerace brownfieldů. Ing. Petr Dobrovský

Další vhodné dotační programy na regenerace brownfieldů. Ing. Petr Dobrovský Další vhodné dotační programy na regenerace brownfieldů Ing. Petr Dobrovský NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY 1. Program podpory regenerace a podnikatelského využití brownfieldů 2. Demolice budov v sociálně vyloučených

Více

Možnosti čerpání dotací pro zemědělské podnikatele z Programu rozvoje venkova prostřednictvím MAS Pošumaví pro plánovací období

Možnosti čerpání dotací pro zemědělské podnikatele z Programu rozvoje venkova prostřednictvím MAS Pošumaví pro plánovací období Možnosti čerpání dotací pro zemědělské podnikatele z Programu rozvoje venkova prostřednictvím MAS Pošumaví pro plánovací období 2014-2020 Podklad pro jednání 27.1.2015 Zpracoval dne 21.1.2015 Ing. Petr

Více

Financování projektů z fondů Evropské unie specifika a možnosti PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Bystřice

Financování projektů z fondů Evropské unie specifika a možnosti PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Bystřice Financování projektů z fondů Evropské unie specifika a možnosti PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Bystřice 27. 5. 2016 Lubomír Smrček smrcek@agroteam.cz, 702 040 883 Pravidla pro opatření 19 Podpora místního rozvoje

Více

Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji

Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji Úspěšné projekty PRV v Libereckém kraji Studie úspěšnosti projektů podpořených z I. IV. osy PRV na územích MAS LAG Podralsko MAS Mikroregionu

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ Program LEADER ČR splňuje všechny podmínky nařízení Komise (ES) č. 1628/2006 ze dne 24. října 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podpory, vyhlášeného v Úředním

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Konference Dopad finanční krize na rozvoj v ČR 4.prosince 2013 Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Obsah 1. Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 2. Opatření III.1.3

Více

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Konference Valašské Meziříčí 6.12.2013 1 www.infokon.eu 16.4.2014 Program rozvoje venkova PRV zajišťuje působení Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) a určuje

Více

Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020

Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020 Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020 ZEMĚDĚLSKÁ PRVOVÝROBA Dotace na stavby a technologie pro rostlinnou a živočišnou výrobu (sila, výrobní linky, skladovací prostory,

Více

Přehled fichí. MAS Sedlčansko, o.p.s.

Přehled fichí. MAS Sedlčansko, o.p.s. Přehled fichí Fiche č. 1: Podpora a vznik mikropodniků (minimální výše ZV 100 000, maximální výše ZV 500 000) 1) rekonstrukce a modernizace objektu, případně nová výstavba budov a ploch pro zakládání a

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA M04 Investice do hmotného majetku

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA M04 Investice do hmotného majetku M04 Investice do hmotného majetku 4.1. Podpora na investice do zemědělských podniků 4.1.1. Investice do zemědělských podniků investice v živočišné a rostlinné výrobě vedoucí ke snížení výrobních nákladů,

Více

Financování zemědělských aktivit s podporou PRV EAFRD. Ing. Václav Včelák

Financování zemědělských aktivit s podporou PRV EAFRD. Ing. Václav Včelák Financování zemědělských aktivit s podporou PRV EAFRD Ing. Václav Včelák Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova 2007 2013 European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) EAFRD rozdělen na

Více

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL.

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring naplňování cílů SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím projektů podpořených

Více

Výše dotace EU Kč. malých a středních podniků bylo podpořeno z evropských fondů

Výše dotace EU Kč. malých a středních podniků bylo podpořeno z evropských fondů V Kraji Vysočina Dojení pacovských krav je nyní plně automatizované Projekt Stavební úpravy stáje a pořízení dojícího robota Selekta Pacov, a.s. zahrnoval: pořízení dojícího robota na základě dobrých zkušeností

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 8. ledna 2014 Národní program podpory cestovního

Více

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale Obsah 1) SPL 2) 2. výzva časový plán, alokace 3) Fiche 1, 3, 5 4) Další podklady k projektům - dokumenty, pokyn, informace, kontakty, výběr projektů Prezentace pro seminář

Více

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s.

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Rádi bychom Vás požádali o vyplnění tohoto dotazníku, který bude podkladem pro tvorbu Integrované strategie území MAS Holicko, o.p.s. pro nové dotační

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Fiche 1. Fiche 2. Fiche 1 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům

Fiche 1. Fiche 2. Fiche 1 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům Metodika ování Počet ů za jednotlivá povinná preferenční kritéria pro jednotlivé Preferenční kritéria povinná 1. Vytvoření každého nového trvalého pracovního místa (dle metodiky v příloze 6. Pravidel pro

Více

Diverzifikace hospodářství venkova a diverzifikace činností nezemědělské povahy

Diverzifikace hospodářství venkova a diverzifikace činností nezemědělské povahy Diverzifikace hospodářství venkova a diverzifikace činností nezemědělské povahy -představuje rozvoj podnikatelských aktivit, cílem diverzifikace je udržet a vytvořit pracovní místa na venkově -udržet nebo

Více

Priority MAS Královská stezka

Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Zlepšování kvality života v obcích MAS Podpora občanské společnosti Podpora podnikání a trhu práce Zemědělství, lesnictví a rybářství Cestovní

Více

Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě. veřejný vodovod i v části obce. veřejná kanalizace i v části obce. ČOV i pro část obce

Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě. veřejný vodovod i v části obce. veřejná kanalizace i v části obce. ČOV i pro část obce Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě ukazatel není veřejný vodovod i v části obce veřejná kanalizace i v části obce ČOV i pro část obce veřejná kanalizace dešťová i v části obce plynovod

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Příjemci podle typu žadatele

Příjemci podle typu žadatele Program Podpora obnovy KP prostřednictvím ORP 28 Příjemci příspěvku podle typu žadatele Typ žadatele Počet, náboženská společnost, židovská () 27 fyzická osoba () 52 fyzická osoba podnikající () 7, příspěvková

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

Programový rámec: PRV

Programový rámec: PRV Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Holicko 2014 2020 Programový rámec: PRV Plánovaná alokace pro období 2016(2017) 2023: 11,241 mil Kč (předběžný výpočet dle zadaného vzorce)

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Eva Frosová Ministerstvo zemědělství ČR, EAFRD Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 (PRV) zajišťuje působení Evropského zemědělského

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020 ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy Program rozvoje venkova (PRV) Operační program životní

Více

Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 "Opavsku to omastíme"

Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 Opavsku to omastíme 1 Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 "Opavsku to omastíme" Místní akční skupina (dále jen MAS) Opavsko vyhlašuje

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Únor 2017 Program rozvoje venkova 2014-2020 4. kolo duben 2017 Zahájení činnosti zemědělského podnikatele podpora investic souvisejících se zahájením podnikání mladých zemědělců fyzické i právnické osoby

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

12.3 Programový rámec PRV

12.3 Programový rámec PRV 12.3 Programový rámec PRV B. 1. 2 Podpora podnikání v obcích, spolupráce s podnikateli 17.1.a. Investice do zemědělských podniků Podpora projektů zahrnující hmotné i nehmotné investice v živočišné a rostlinné

Více

Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje

Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje (Zdroj: ArcČR500, vlastní zpracování) Příloha 2: Mikroregiony zasahující na území MAS Moravská cesta (Zdroj: ArcČR500, vlastní zpracování)

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

DOTACE PRO OBCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

DOTACE PRO OBCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí DOTACE PRO OBCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Osy PRV I. OSA Konkurenceschopnost zemědělství a lesnictví II. OSA Zlepšování

Více

Rozloha území: km2. Členská základna: 44

Rozloha území: km2. Členská základna: 44 Územní působnost LAG Podralsko Bělá pod Bezdězem, Bezděz, Blatce, Bliževedly, Bohatice, Brniště, Březovice, Čistá, Doksy, Dolní Krupá, Dubá, Dubnice, Hamr na Jezeře, Holany, Počet obcí: 48 Horní Libchava,

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Dle: Operace Podpora provádění operací v rámci strategie komunitně vedeného místního rozvoje

Dle: Operace Podpora provádění operací v rámci strategie komunitně vedeného místního rozvoje Dle: Operace 19.2.1 Podpora provádění operací v rámci strategie komunitně vedeného místního rozvoje V samotné výzvě MAS může být okruh aktivit a příjemců upraven. Oblasti podpory, typ příjemce a výše dotace,

Více

Dotační příležitosti Program rozvoje venkova ČR

Dotační příležitosti Program rozvoje venkova ČR Dotační příležitosti Program rozvoje venkova ČR Ing. Marcela Tomášová m.tomasova@regionhranicko.cz 14. října 2008 Program rozvoje venkova ČR Osnova prezentace: prioritní osy podpora podnikání cestovní

Více

Tab. 1 Vývoj struktury půdního fondu v ekologickém zemědělství ( ) Užití půdy

Tab. 1 Vývoj struktury půdního fondu v ekologickém zemědělství ( ) Užití půdy PŘÍLOHA I Tab. 1 Vývoj struktury půdního fondu v ekologickém zemědělství (1999-2009) Užití půdy 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 Orná půda 13 776 15 295 19 164 19 536 19 637 19 694

Více

Členská schůze MAS Krajina srdce. 31.5.2012 Mladá Vožice

Členská schůze MAS Krajina srdce. 31.5.2012 Mladá Vožice Členská schůze MAS Krajina srdce 31.5.2012 Mladá Vožice Program schůze 1. Zpráva z konference v Bruselu 2. Výroční zpráva za rok 2011 3. Zpráva o hospodaření 4. Územní působnost MAS Krajina srdce 5. Výzvy

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova 26. 3. 2018 / Dyjice M Í S T N Í A K Č N Í S K U P I N A M I K R O R E G I O N U T E L Č S K O Informace o výzvách Vyhlášení výzvy: 28. 3. 2018 seminář k výzvě: 10. 4. 2018 příjem

Více

Bio v regionu Zlínského kraje

Bio v regionu Zlínského kraje Bio v regionu Zlínského kraje Ing. Andrea Hrabalová, Bioinstitut, o.p.s. 10. května 2017, Rožnov pod Radhoštěm Zlínský kraj a ekologické zemědělství Zlínský kraj čtvrtým nejmenším krajem ČR jak z pohledu

Více

Výzva k předkládání projektů

Výzva k předkládání projektů Výzva k předkládání projektů Místní akční skupina LAG Podralsko v souladu se Strategickým plánem místní akční skupiny LAG Podralsko pro program LEADER v plánovacím období 2007 2013 vyhlašuje 3. kolo výzvy

Více

Charakteristice obce

Charakteristice obce Obec R a t m ě ř i c e, Ratměřice 72, 257 03 Jankov mail: obec@ratmerice.cz www.ratmerice.cz tel. 317 833 321, fax 317 833 289 IČO: 00473481 Obec Ratměřice je členem svazku obcí Koncepční dokument zpracovává

Více

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k 31.12.2013) Odbor rozvoje města P.č. Název projektu Popis projektu Dotační program Typ projektu Období realizace zahájení*

Více

Bio v regionu Jihomoravského kraje

Bio v regionu Jihomoravského kraje Bio v regionu Jihomoravského kraje Ing. Andrea Hrabalová, Bioinstitut, o.p.s. 30. listopadu 2017, Bzenec Jihomoravský kraj a ekologické zemědělství Jihomoravský kraj čtvrtý nejlidnatější kraj ČR a 4. pozici

Více

SEZNAM uznatelných předmětů podpory v rámci INVESTIČNÍCH PROGRAMŮ PGRLF, a.s.

SEZNAM uznatelných předmětů podpory v rámci INVESTIČNÍCH PROGRAMŮ PGRLF, a.s. Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. SEZNAM uznatelných předmětů podpory v rámci INVESTIČNÍCH PROGRAMŮ PGRLF, a.s. Podpora v rámci INVESTIČNÍCH PROGRAMŮ se poskytuje pouze na a) investice,

Více

Lípa pro venkov i pro město

Lípa pro venkov i pro město 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Lípa pro venkov z.s. Lípa pro venkov i pro město Programový rámec PRV a oblasti podpory (fiche) Název fiche CLLD 7: Zemědělství Vazba na článek

Více

PRIORITY INTEGROVANÉ STRATEGIE MAS REGIONU POODŘÍ NA ROKY

PRIORITY INTEGROVANÉ STRATEGIE MAS REGIONU POODŘÍ NA ROKY Obce krásné, aktivní a kulturní Podpora podnikání pro zlepšení služeb Dobrá infrastruktura pro lepší život v obcích Prostor pro život, práci, vzdělávání a setkávání Kvalitní životní prostředí pro rozvoj

Více

Bio v regionu Moravskoslezského kraje

Bio v regionu Moravskoslezského kraje Bio v regionu Moravskoslezského kraje Ing. Andrea Hrabalová, externí konzultant ČTPEZ 22. listopadu 2016, Opava Moravskoslezský kraj a ekologické zemědělství Moravskoslezský kraj třetí nejlidnatější kraj

Více

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz V roce 2008 MAS KS 10 200 obyvatel, nyní 34 100 obyvatel (65 obcí) MAS přináší do regionu ročně cca

Více

Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova. Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail:

Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova. Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail: Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail: hajkova@havlickuvkraj.cz Harmonogram výzvy Číslo výzvy 5 Datum vyhlášení výzvy 28. 5. 2019 Datum přijetí žádostí

Více

Program rozvoje venkova 2007-2013

Program rozvoje venkova 2007-2013 Program rozvoje venkova 2007-2013 Ing. Jana Skálová Ing. Slavomír Ladislav Vacík Mělník, 18.2.2014 PRV obecné informace I. Program rozvoje venkova ČR (dále jen PRV ) Pro období 2007 2013 PRV vychází z

Více

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Seznam projektových záměrů: Název projektu Rekonstrukce a oprava místních komunikací Lokalizace místní části obce Rozpočet 4 mil. Kč Popis

Více

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2013

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2013 ISTAV INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním průmyslu získávají stavební

Více

Občanské sdružení. MAS Přiďte pobejt! Založeno 2004

Občanské sdružení. MAS Přiďte pobejt! Založeno 2004 Občanské sdružení MAS Přiďte pobejt! Založeno 2004 Seminář k projektu Plány šetrného hospodaření Poniklá 11. 3. 2011 Kancelář: ul. Geologa Pošepného - nad poštou Jilemnice Naše území: západní část Krkonoš

Více

VÁŠ PROJEKTOVÝ ZÁMĚR

VÁŠ PROJEKTOVÝ ZÁMĚR VÁŠ PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Smyslem tohoto formuláře je upřesnit a logickou cestou definovat Váš individuální projektový záměr. Rovněž si klade za cíl reálně definovat šance na úspěch při případné žádosti o dotaci

Více

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2014

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2014 ISTAV INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním průmyslu získávají stavební

Více

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2016

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2016 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2016 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 19. ledna 2010 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Lenka Zárybnická, kontakt: Lenka Zárybnická,

Více

Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2017

Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2017 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2017 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním

Více

Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2016

Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2016 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za I. ctvrtletí roku 2016 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním

Více

Statistiky produktu za IV. ctvrtletí roku 2016

Statistiky produktu za IV. ctvrtletí roku 2016 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za IV. ctvrtletí roku 2016 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO - stavby pro bydlení PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO tab. č. 1 - stavby rodinných domů - stavby bytových domů - stavby občanského vybavení, např. stavby pro vzdělávání a výchovu, stavby pro sociální služby, stavby

Více

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e www.survio.com Současná kvalita života ve Vašem městě Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Váš věk.......................................................

Více

Fiche č. 10. Podpora malým farmám a zemědělcům na Rakovnicku. 1. Hlavní opatření I.1.1.1. Modernizace zemědělských podniků

Fiche č. 10. Podpora malým farmám a zemědělcům na Rakovnicku. 1. Hlavní opatření I.1.1.1. Modernizace zemědělských podniků Fiche č. 10 Podpora malým farmám a zemědělcům na Rakovnicku 1. I.1.1.1. Modernizace zemědělských podniků III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy 2. Cíl Fiche Cílem Fiche je pomocí zavádění

Více

Program rozvoje venkova ČR

Program rozvoje venkova ČR Program rozvoje venkova ČR 2014-2020 Investice do zemědělských podniků Předmět dotace: o Stavby a technologie pro živočišnou výrobu či rostlinnou výrobu (přesně stanovený seznam) o Pořízení speciálních

Více

Villages without fences Otevřené vesnice

Villages without fences Otevřené vesnice Villages without fences Otevřené vesnice Program rozvoje venkova Realizace projektů mezinárodní spolupráce E v r o p s k ý z e m ě d ě l s k ý f o n d p r o r o z v o j v e n k o v a: E v r o p a i n v

Více

Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011

Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011 Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011 Plán aktivit Sítě na rok 2011 1 Obsah Návaznost plánu aktivit/rozpočtu na hlavní úkoly CSV Celkový rozpočet Sítě na rok 2011 - princip tvorby rozpočtu - plán

Více

Místní akční skupina Valašsko Horní Vsacko, o.s.

Místní akční skupina Valašsko Horní Vsacko, o.s. MANUÁL PRO HODNOCENÍ PROJEKTŮ 5. VÝZVA 1. 2. 3. 4. 5. POVINNÁ PREFERENČNÍ KRITÉRIA VŠECHNY FICHE Vytvoření kaţdého nového trvalého pracovního místa dle definice v příloze 2 Metodiky pro tvorbu Fichí a

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Statistiky produktu za II. ctvrtletí roku 2017

Statistiky produktu za II. ctvrtletí roku 2017 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za II. ctvrtletí roku 2017 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

Bio v regionu Kraje Vysočina

Bio v regionu Kraje Vysočina Bio v regionu Kraje Vysočina Ing. Andrea Hrabalová, Bioinstitut, o.p.s. 5. listopadu 2018, Jihlava Kraj Vysočina a ekologické zemědělství Přínosy ekologického zemědělství Welfare = pohoda zvířat Kvalita

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Komunitně vedený místní rozvoj (CLLD)

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Komunitně vedený místní rozvoj (CLLD) PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Komunitně vedený místní rozvoj (CLLD) PROGRAMOVÝ RÁMEC PRV FIN. ALOKACE: cca 23 26 Kč Fiche 8 ZEMĚDĚLCI Investice do zemědělských podniků, stavby a technologie v živočišné výrobě

Více

Národní konference Venkov - Hospoda. 16.10.2014 Pavel Moulis

Národní konference Venkov - Hospoda. 16.10.2014 Pavel Moulis Národní konference Venkov - Hospoda 16.10.2014 Pavel Moulis HOSPODA - z historie Hospoda = pán domu Venkovské hospody neboli šenky jsou známy už z dob ranného středověku S rozvojem obchodu zájezdní hostince

Více

Program regenerace MPR a MPZ 2018

Program regenerace MPR a MPZ 2018 2 760 000 8 812 000 12 570 000 11 866 000 12 802 000 10 395 690 8 214 000 9 183 000 12 864 000 19 071 000 17 739 000 16 671 000 16 616 570 25 235 000 Program regenerace MPR a MPZ 2018 Objem poskytnutých

Více

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Program rozvoje venkova ČR 2014 2020 Investice do nezemědělských činností Předmět dotace: o investice na založení nebo rozvoj

Více

Představení možností čerpání finančních prostředků na realizaci strategie v území MAS Hlinecko pro zemědělské subjekty V HLINSKU 18.

Představení možností čerpání finančních prostředků na realizaci strategie v území MAS Hlinecko pro zemědělské subjekty V HLINSKU 18. Představení možností čerpání finančních prostředků na realizaci strategie v území MAS Hlinecko pro zemědělské subjekty V HLINSKU 18. ÚNORA 2016 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA FICHE 1 PRV: Rozvoj výroby a činností

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

DOTACE. Ing. Milan Kouřil Mgr. Martin Střelec DAPHNE ČR Institut aplikované ekologie

DOTACE. Ing. Milan Kouřil Mgr. Martin Střelec DAPHNE ČR Institut aplikované ekologie DOTACE Ing. Milan Kouřil Mgr. Martin Střelec DAPHNE ČR Institut aplikované ekologie Co se dnes dozvíte? Přehled využitelných finančních zdrojů Dotace do prvovýroby Dotace do nezemědělských činností Přehled

Více

Stručný popis projektu. obnova vnitřních i venkovních omítek , , , ,00 30,00

Stručný popis projektu. obnova vnitřních i venkovních omítek , , , ,00 30,00 Zkratka žadatel Název projektu poznámka IČO subjektu typ okres Stručný popis projektu Plánované datum ukončení projektu 1 000 000,00 požadavek spoluúčast celk. náklady % spoluúčasti 01/2015 Obec Perštejn

Více

Zápis z prvního projednávání INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ (ISÚ) PŮSOBNOSTI MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY MAS Sdružení Západní Krušnohoří na období

Zápis z prvního projednávání INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ (ISÚ) PŮSOBNOSTI MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY MAS Sdružení Západní Krušnohoří na období Zápis z prvního projednávání INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ (ISÚ) PŮSOBNOSTI MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY MAS Sdružení Západní Krušnohoří na období 2014 2020 Datum a čas projednávání: 21. listopad 2012 od 13 do 16

Více

Vyhlášení výzvy. Strategický plán Leader MAS Hornolidečska na období SPL_MASH_3. VÝZVA

Vyhlášení výzvy. Strategický plán Leader MAS Hornolidečska na období SPL_MASH_3. VÝZVA Vyhlášení výzvy Místní akční skupina Hornolidečska, o.s. v souladu se Strategickým plánem Leader MAS Hornolidečska na období 2007-2013 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí v následujících prioritách:

Více

MOŽNOSTI PODPORY ROZVOJE OBCÍ V PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ČLÁNEK 20 V LEADERu , TŘEBOŇ

MOŽNOSTI PODPORY ROZVOJE OBCÍ V PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ČLÁNEK 20 V LEADERu , TŘEBOŇ MOŽNOSTI PODPORY ROZVOJE OBCÍ V PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ČLÁNEK 20 V LEADERu 28. 5. 2019, TŘEBOŇ PRO KOHO JE ČL. 20? - MAS, které mají zpracovanou evaluaci Strategie CLLD - MAS, jejichž Strategie CLLD

Více

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2017

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2017 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2017 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

3) Vybudování cyklostezky 4) Naučná stezka Dolní Počernice

3) Vybudování cyklostezky 4) Naučná stezka Dolní Počernice 3) Vybudování cyklostezky Nová cyklostezka v délce cca 3km propojila ul. Národních hrdinů s objektem hájovny v Xaverovském háji. Je vedena v klidném přírodním prostředí. Náklady na tuto cyklostezku činily

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova pro město Slavonice a místní části Kadolec, Maříž, Mutišov, Stálkov a Vlastkovec na období 2013 2015 Program rozvoje venkova aktualizované vydání pro město Slavonice a místní části

Více