ROZHODNUTÍ VLÁDY VSR. SCHVÁLENÍ PROGRAMU ROZVOJE některých high-tech průmyslových programů pro národní rozvoj špičkových technologií VSR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZHODNUTÍ VLÁDY VSR. SCHVÁLENÍ PROGRAMU ROZVOJE některých high-tech průmyslových programů pro národní rozvoj špičkových technologií VSR"

Transkript

1 V Hanoji, ROZHODNUTÍ VLÁDY VSR SCHVÁLENÍ PROGRAMU ROZVOJE některých high-tech průmyslových programů pro národní rozvoj špičkových technologií VSR I. CÍLE 1.Do roku 2015: - Použití vyspělých technologií ke zvýšení hodnoty průmyslové výroby technologií asi 30% z celkové hodnoty průmyslové výroby, zvýšení kvality služeb. - Zvýšení kapacity, efektivity, technologické inovace a podporovat výrobu high-tech produktů, které splňují asi 20-25% výrobků poptávky technologií nezbytných pro výrobu, domácí spotřeby a aby hodnota vývozu dosáhla asi 15% hodnoty produkce. - Vytvořit alespoň 200 podniků na výrobu produktů nebo poskytování služeb na seznamu high-tech a podporovat vývoj produktů high-tech průmyslových programů. - Zaměřit se na investice do výroby některých průmyslových výrobků na podporu high-tech odvětví, snaží se dosáhnout co nejvyšší kvality výroby pitné vody v high-tech technologiích, aby dosáhly asi 40% v hodnotě investic v tomto odvětví.. 2.Do roku 2020: - Použití vyspělých technologií ke zvýšení hodnoty průmyslové výroby ve 40% z celkové produkce průmyslové výroby, vytváření nových služeb s vysokou přidanou hodnotou. - Zvýšení kapacity, efektivity, technologické inovace a podpory výroby high-tech produktů, které splňují potřeby asi 45% high-tech výrobků nezbytných pro výrobu a domácí spotřebu. Náklady na dosažení vývozu high-tech výrobků zvýšit o 25% hodnoty produkce. - Bude podporován vznik a vývoj přibližně 500 podniků, které vyrábějí nebo poskytují služby na seznamu high-tech výrobků i vývoj těchto produktů a technologií. - Podporovat průmyslové programy na podporu high-tech odvětví, snažit se dosáhnout vyšší rychlosti výroby tuzemských high-tech výrobků, aby dosáhly asi 50% v hodnotě těchto výrobků.

2 II. HLAVNÍ NÁPLŇ PRÁCE 1.. Applied Tech Industrial Na základě výsledků výzkumu nebo organizací transferu technologií pro vytváření a zavádění projektu, hlavní projekt, přizpůsobení high-tech experimentální vývoj k vytvoření high-tech technologií a produktů, vysoké investice do výrobního testování k dosažení perfektních high-tech výrobků, které se zaměřují na uplatnění high-tech na seznamu prioritních investic a rozvoje v tomto odvětví, podle následujících možností: a) strojírenství a automatizace - Aplikační technika navržena a vyrobena pomocí počítače (CAD / CAM) a při výrobě kompletního vybavení, hybných sil, zemědělských strojů, stavebních strojů a zařízení, obráběcích strojů, přístrojů a elektrických zařízení, aut, lodí nebo letadel i zdravotnických přístrojů a zařízení. - Osvojit si technologii a použití nových materiálů, laserových technologií, techniky přesného měření ve výrobě a automatizace výrobních a montážních zařízení pro výrobce ve Vietnamu. - Aplikace elektronického zařízení, automatického systému řízení, moderních inteligentních zařízení v řetězci synchronizace ve stavebnictví, hutnictví, chemickém průmyslu, zemědělství a lesnictví, rybolovu i v dopravě a v komunikacích. - Navrhnout a vyrobit zařízení automatizace, měření a zpracování informací, simulační systémy a roboty pro automatizaci průmyslové výroby. - Aplikace nanotechnologií při výrobě elektronických výrobků, technologií - v elektronické podobě ve všech fázích výroby, technologie pro akceleraci aplikací výroby elektronických materiálů ve vodním odvětví, nových materiálů, laserové technologie, výrobní technologie elektronické součástky - polovodiče (IC obvodů, elektronické čipy), návrhy technologie a výroba měřicích přístrojů, výroba technologie elektronických zařízení pro medicínské a biologické odvětví. b) Energetický sektor - Osvojit si technologie a design aplikací, zařízení na výrobu všech tepelných elektráren I vodních elektráren střední a velké kapacity, zařízení pro regulaci a měření přenosové soustavy a distribuci energie. - Provést všechny aplikace a systémy pro měření inteligentních řízení pro zvýšení spolehlivosti a přispět ke zlepšení účinnosti elektráren, spolehlivosti přenosové soustavy a distribuce elektrické energie.

3 - Využití moderních technologií pro sledování účinnosti a bezpečnosti provozu vodních nádrží, přehrad... - Osvojit si technologii a výrobu zařízení využívajících obnovitelné zdroje energie, aplikace využívající obnovitelnou energii ze slunce, větru, bioplynu, biomasy, malých vodních elektráren, geotermálních zdrojů a biopaliv. - Řešení aplikační technologie pro úspory energie a zvýšení účinnosti I kontroly při výrobě, přenosu a spotřebě energie, postupně zvládnutí technologie k vytvoření energeticky úsporných zařízení. - Využití jaderné energie, aplikací této energie a jaderného průmyslu, inženýrských služeb a výrobních zařízení pro tuzemské vyzkoušení některých těchto radioaktivních zařízení v oblasti jaderného inženýrství. c) hutní průmysl - chemikálie - Aplikační technika systémů automatického řízení metalurgických procesů od surovin až po hotové výrobky, výstupy, softwar a integrované programy pro řízení procesů, seřizovacích zařízení a automatické regulace. - Přístup a rozvoj hlavních výrobních technologií high-tech barev šetrných k životnímu prostředí, high-tech výroby technické pryže, syntetické pryže, továren které se věnují této výrobě, elektro odvětvím, elektronice, obraně a bezpečnosti. d) potravinářský průmysl - Přístup a vývoj technologie k vytvoření kmenů nové kvalitní potravinářské výroby s vysokou účinností a stabilním kvašení v průmyslovém měřítku. - Zvládnutí a zdokonalení technologických procesů a aplikací technologických zařízení pro produkci enzymů, zpracování potravin, krmiv, přísad, chemikálií, farmaceutických surovin, biopaliv a spotřební zboží s cílem zajistit stabilní kvalitu a konkurenceschopnost na trhu. - Aplikace biotechnologií pro výrobu a testování výrobků vyrobených v průmyslových měřítku enzymových přípravků, bílkovinné pro potravinářský průmysl, výroba krmiv, přísad a chemikálie, farmaceutické suroviny, biopaliva a spotřebního zboží. - Široké uplatnění a technologie účinně a bílkovin enzymy byly studovány, vyráběných nebo ke zlepšení kvality, diverzifikace produktů a zlepšit jejich konkurenceschopnost na trhu k uspokojení poptávky, spotřeby a vývozu, což přispívá k rozvoji zpracovatelského průmyslu. - Výrobní linky, biotechnologie zařízení pro potravinářský průmysl.

4 e) těžba a zpracování nerostných surovin Použití technologie laserového měření, globální navigační technologie (GPS), stereoskopické obrazy, letecké fotografie a dálkového průzkumu z geofyzikálního průzkumu, zřízení a kreslení přesných map; - Aplikační software integrace, datové modelování, monitorování a řízení přírodních procesů. - Zvládnutí a aplikace čistých uhelných technologií, zplyňování uhlí v zemi, zkapalňování uhlí, výroba a využití uhelných kalů; - Aplikace kybernetické technologie, mechanizace, automatizace těžby a zpracování nerostných surovin, zplynování uhlí (UCG). 2.. Zlepšit efektivitu a rozvíjet aplikace Tech Service Rozvíjet a zlepšit účinnost i kvalitu služeb s vysokou přidanou hodnotou, včetně: - Vývoj komerčního provozu mobilních technologických aplikací a služeb poskytovaných prostřednictvím mobilních terminálů. - Rozvoj integrovaných služeb založených na špičkových technologiích. - Použití vestavěných systémů technologií, rozpoznávání rukopisu, hlasu, obrazu, příští generace sítí, distribuované výpočetní techniky a vysoce výkonných počítačů, IPv6 internet, mobilní internet, zabezpečovací technika, zabezpečení sítě a důvěrnosti informací na vysoké úrovni e-commerce. - Vytvořit a rozvíjet řadu nových služeb, jako je budování infrastruktury a služby satelitní přenos dat, služby satelitním zpracování obrazu, cloud computing služby, aplikační služby technologie polohování globální / geografické informační technologie (GPS / GIS), návrh služeb a integrovat systém generace webových aplikací IPv6 internet, mobilní internet. - Aplikace genetického inženýrství s cílem zlepšit účinnost sekvenování služby a genetické expertizy, služby rychlých testů na přítomnost škodlivých mikroorganismů a toxinů. 3.. Rozvoj high-tech průmyslu Organizovat a vytvářet i prosazovat projekty, úkoly tvořit a rozvíjet high-tech průmysl. Konkrétně takto:

5 a) zvýšení kapacity, účinnosti, inovace a technologie zaměřené investice v klíčových oblastech, podporovat výrobu high-tech výrobků na seznamu high-tech produktů na podporu rozvoje průmyslových odvětví Tech následující: ICT průmysl Investice do operačního výrobního počítačového systému na vyhrazeném počítači, operačního systému pro mobilní zařízení, sítí a telekomunikačních systémů v národní telekomunikační infrastruktuře, počítačového rozhraní a mobilních zařízení ve vietnamském jazyku, software bezpečnosti, zabezpečení sítě a důvěrnosti informací na vysoké úrovni; ovladače terminálu 3G a příští generace sítí, softwarových telefonů a kodexů podporujích více služby na 3G i další generace sítí, softwarové aplikace systémů technologie využívající radiofrekvenční identifikace (RFID), software pro zpracování informací z oblasti zdraví - narození, systém ho automaticky překládat více jazyků textu, software pro rozpoznávání rukopisu, obrázků a zvuků, gest, pohybu, specializovaný software platformy pro měření a regulaci. Průmyslová výroba zařízení automatizace: - Podpora investičních projektů výroby a montáže číslicově řízených strojů, výroba a montáž digitálních regulátorů pro výrobu obráběcích strojů, výroba i montáž zařízení pro lékařské optické, laserové, refrakční i chirurgické výkony, výroba a montáž zařízení lékařské digitální diagnostické zobrazovací techniky. - Investice do výrobních systémů měřících přístrojů, ovladačů, regulátorů a automatizovaných monitorovacích zařízení pro synchronní systémy v petrochemických závodech, elektrárnách, cementárnách, při produkci potravinářských linek, ve farmaceutickém průmyslu, inteligentního převodníku z větrné energie a solární energie, solárních panelů, inteligentní sítě a připojení k internetu, který převádí elektronické příkazy; speciálních čipů pro měření a regulaci, mikroelektromechanických systémů (MEMS) a zařízení využívajících mikroelektromechanické systémy, nanoelektromechanické systémy, baterie, akumulátory pro vysoce výkonné zařízení a předávání informací, komunikace, čipových karet a čteček čipových karet, čteček RFID karet a zařízení pro tisk RFID tag čtecích zařízení, přijímačů, distribuce a konverze použití pozemního digitálního televizního vysílání a informačních technologií vyhrazeného spojení krátkého dosahu. Biotechnologický průmysl - Výzkum, vývoj a aplikace technologií enzymů, bílkovin, mikro-měřítka k průmyslové výrobě aminokyselin, bílkovin, organických kyselin, organických rozpouštědel,

6 biologických produkty pro zpracovatelský průmysl, potraviny, biopaliva, léky a ochranu životního prostředí proti znečištění. - Investice do výroby rekombinantní DNA vakcíny, rekombinantní proteinové vakcíny pro humánní použití, pro skot, drůbež a mořské plody; výroby biopaliv za pomoci biotechnologií z mořských řas, zemědělského odpadu a komunálních odpadů. Nové materiály v průmyslu Investice do výroby nanomateriálů pro průmyslové, zemědělské, lékařské, biologické a ekologické nanokompozity pro řadu průmyslových odvětví, průmyslové plasty s modulem pružnosti v tahu, zařízení pro výrobu konstrukčních plastů, nerezové oceli, slitin se zaměřením na tepelnou odolnost, odolnost proti opotřebení a speciálních slitin odolných I lehkých pro stavebnictví, které splňují požadavky na úsporu energie a úsporu finančních prostředků. b) Vznik a vývoj podniků vyrábějících high-tech výrobky, poskytování high-tech služeb Podpora podnikání v adaptivní výzkumu s cílem zlepšit dovážené technologie, vývoj transferu technologií, výzkumu v oblasti navrhování high-tech výrobků, principu vyšší účinnosti strojních zařízení a high-tech zařízení, aplikace výsledků experimentálního vývoje do výrobního testování k perfektní high-tech výrobků, před uvedením do výroby v průmyslovém měřítku. Podpora podniků produkujících špičkové technologie, průzkumu trhu, marketingu a propagace high-tech produktů. - Síť vývoje výrobků a high-tech služeb specializující se na potřeby trhu, poboček specializujících se na výzkum - výroba - účastníci trhu globálního hodnotového řetězce. - Zkvalitnění systému statistických ukazatelů high-tech odvětví špičkových technologií a služeb, průzkumy, posouzení stavu a možných aplikací v high-tech průmyslu pro každou fázi, výroby a dodávek high-tech výrobků na trh. - Podporovat činnosti na podporu obchodu, podpora zahraničních investic pro high-tech výrobky, budování image značky pro high-tech výrobky vyrobené ve Vietnamu. c) Rozvoj podpůrných odvětví pro rozvoj high-tech průmyslu Vytvářet a zavádět projekty pro vznik průmyslové výrobky na podporu high-tech průmyslu, se zaměřením na následující první produkty ze seznamu produktů podporujících prioritní rozvoj průmyslu:

7 Části, součásti a příslušenství Investice do výroby mechanických dílů s vysokou přesností za pomoci speciální techniky, forem s vysokou přesností výroby plastových výrobků, elektronických součástek, obvodů k vytváření elektronických periferií, do počítačů, pro elektroniku, spotřebiče, audiovizuální techniku, solární panely, sestavy i součásti zařízení pro výrobu napájení systémů z obnovitelných zdrojů energie. Materiály výroba Priorita přilákat zahraniční investice do klíčových těžebních projektů na výrobu elektronických materiálů, do těžby I zpracování vzácných zemin a drahých kovů v každém období, výroby základních chemických látek pro průmyslové biotechnologie, pro výrobu nových materálů chemického průmyslu, dále se zaměřením investic do výroby oceli, plastů, kompozitů, keramiky pro průmyslová zařízení výrobců průmyslové automatizace a informačních technologií. Vybavení a služby pro high-tech průmyslu Rozvoj systému údržby - oprav strojů, poradenských služeb a odborných znalostí na podporu transferu technologií pro high-tech podniky. III. Měřítka výkonnosti 1.. Používat mechanismus pobídek a) návrh projektu a další povinnosti v rámci programu jsou způsobilé pro pobídky podle právních předpisů tech a ustanovení rozhodnutí č. 2457/QD-TTg 31.prosince 2011 předsedy vlády VSR, kterým se schvaluje národní program pro rozvoj high-tech do roku b) pro pilotní projekty výroby a zpracování high-tech výrobků v rámci tohoto programu jsou uvedeny prioritní finanční prostředky na podporu investic v souladu se stavebními předpisy, dále ve schvalovacím řízení v rámci realizace tohoto programu. c) Projekt produkující high-tech výrobky bude mít high-tech aplikace v rámci programu nghiepthuoc za finanční podpory z oblastí vědy a techniky, z fondu na náklady transferu technologií, dále při koupení práv na design, nákup software a pro najímání zahraničních expertů.

8 2.. Finanční Financování programu se přidělí ze státního rozpočtu pro vědu a technologie, z fondů úvěrových institucí, podniků a jiných zákonných zdrojů. 3.. Na společenského vědomí a) posílit komunikaci a šíření dosažených výsledků a vývoje aplikací v high-tech průmyslu v hromadných sdělovacích prostředcích. - Budovat a vysílat televizní program specializující se na intenzivní aktivity high-tech aplikací v průmyslu a službách, zahrnující aktuální rozvoj high-tech průmyslu. - Výstavba a provoz elektronického informačního programu, informace, poradenství a služby řízení provozu technologických aplikací v průmyslu I ve službách, rozvoj některých odvětví high-tech průmyslu. - Kompilace dokumentů předložených publikací o high-tech výrobcích, high-tech aplikacích v průmyslu, zkušenosti z úspěšných modelů aplikací high-tech výrobků z domácích i zahraničních novin a časopisů. b) Možnost uspořádat fórum o uplatňování a rozvoji high-tech průmyslu. c) Zajistit návštěvy a průzkumy v zahraničních zemích vhodných pro školení zaměstnanců na řízení a rozvoj high-tech průmyslu. 4. Co se týče integrace a mezinárodní spolupráce a) Připojit se k organizaci a realizaci programů a projektů pro bilaterální a multilaterální spolupráci zejména v rozvojových zemích v oblasti high-tech průmyslu. b) Posílit mezinárodní spolupráci, budování kapacit pro zaměstnance pracující v high-tech průmyslu a ve službách organizačního poradenství, prostřednictvím přímých forem investic, seminářů a školení. c) spolupráce je realizací politiky institucionálního kritéria týkající se oblasti rozvoje hightech průmyslu. d) koordinuje se s testovací sítí v regionu ASEAN a mezinárodním testováním high-tech produktů.

9 IV. PROVÁDĚNÍ 1.. Ministerstvo průmyslu a obchodu VSR - Koordinovat s ministerstvem vědy a technologie i s příslušnými ministerstvy, výbory lidových provincií a s centrálně organizovanou implementací tohoto programu. - Zhotovit praktické příručky programu i testy realizace a každoročně přezkoumat provádění programu pro řídící výbor národního programu k rozvoji high-tech 2020 k předběžnému posouzení a vyhodnocení konečných výsledků realizace tohoto programu. - Koordinovat s ministerstvy a s příslušnými agenturami vypracování pokynů k provádění programu. - Koordinovat provádění programu s ostatními složkami programu národního programu k rozvoji high-tech v roce 2020 s ministerstvem vědy a techniky I s ministerstvem zemědělství a pro rozvoj venkova. - Shromažďovat praktické zkušennosti a návrhy pro zprávu předsedovi vlády k projednání a rozhodnutí změnit, upravit nebo doplnit obsah programu podle potřeby. 2.. Ministerstvo informatiky a spojů, musí koordinovat s ministerstvem průmyslu a obchodu formulování a provádění příslušných úkolů programu. 3.. Ministerstvo plánování a investic koordinuje s ministerstvem průmyslu a obchodu relevantní odhady nákladů rozložení investic i programový obsah. 4. Ministerstvo financí bude koordinovat s ministerstvem průmyslu a obchodu relevantní odhady nákladů. 5. Ministerstva, odvětví a provincie: - Na základě obsahu programu a funkce svěřené orgánu, ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu řídí program. - Integrace programu úkolů s úkolem rozvoj sektoru / místní programy socioekonomického rozvoje. Článek 2. Toto rozhodnutí nabývá účinku dnem vydání. Premiér Nguyen Tan Dung

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Program rozvoje venkova ČR 2014 2020 Investice do nezemědělských činností Předmět dotace: o investice na založení nebo rozvoj

Více

Program rozvoje venkova ČR

Program rozvoje venkova ČR Program rozvoje venkova ČR 2014-2020 Investice do zemědělských podniků Předmět dotace: o Stavby a technologie pro živočišnou výrobu či rostlinnou výrobu (přesně stanovený seznam) o Pořízení speciálních

Více

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO)

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a stř. podniků PO 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury

Více

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Prioritní osa 1 1a Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací Posilování výzkumu a inovační infrastruktury a kapacit

Více

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Potenciál SEKCE C Zpracovatelský průmysl 19 10 Výroba potravinářských výrobků 20 13 Výroba textilií 2 14 Výroba oděvů 15 Výroba usní a souvisejících výrobků 16 Zpracování dřeva, výroba dřevařských, korkových,

Více

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Představení lektora Bc. Daniel Žáček Senior projektový manažer Email: daniel.zacek@enovation.cz www.enovation.cz O společnosti

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014 Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu Senát PČR 10. 4. 2014 Systém výzkumu, vývoje a inovací (VaVaI) v ČR Legislativa VaVaI zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experiment. vývoje

Více

Nízkouhlíkové technologie 2015

Nízkouhlíkové technologie 2015 Nízkouhlíkové technologie 2015 Příjem žádostí je červen - září 2015. Podporované aktivity: Zavádění inovativních technologií v oblasti nízkouhlíkové dopravy (elektromobilita silničních vozidel), pilotní

Více

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering NETME Centre Petr Stehlík Brno, 11. 1. 2012 NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616 69 Brno Obsah Co je NETME Centre Náš cíl + Na čem stavíme Časová

Více

OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace :

OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace : OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace : http://www.czechinvest.org/oppik-cz Zaměření OP PIK Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost primárně zaměřen na podporu podnikání (zejména MSP) Navazuje na Operační program

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

DEFINICE POJMŮ/ KLASIFIKACE NABS

DEFINICE POJMŮ/ KLASIFIKACE NABS DEFINICE POJMŮ/ KLASIFIKACE NABS Vymezení výzkumu a vývoje Základní vymezení VaV vychází z 2 odst. 1 zákona o podpoře výzkumu a vývoje (č. 130/2002 Sb.), kde se VaV obecně rozumí systematická tvůrčí práce

Více

Lípa pro venkov i pro město

Lípa pro venkov i pro město 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Lípa pro venkov z.s. Lípa pro venkov i pro město Programový rámec PRV a oblasti podpory (fiche) Název fiche CLLD 7: Zemědělství Vazba na článek

Více

Dotační možnosti OP PIK

Dotační možnosti OP PIK Dotační možnosti OP PIK Období 2014-2020 David Behenský 24. 11. 2015 MPO (OPPIK) Důraz na průmysl nově též zemědělci Inovativní aktivity v oblasti - technologický výzkum a vývoj - transfer znalostí - nákup

Více

Certifikace systémů managementu kvality, environmentálního managementu a managementu ochrany zdraví a bezpečnosti při práci 01, 02, 03 10, 11, 12

Certifikace systémů managementu kvality, environmentálního managementu a managementu ochrany zdraví a bezpečnosti při práci 01, 02, 03 10, 11, 12 Certifikace systémů managementu kvality, environmentálního managementu a managementu ochrany zdraví a bezpečnosti při práci 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 01, 02, 03 2 2 Těžba

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 16. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 16. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 16. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH Přehled změn

Více

OPPIK Další výzva zveřejněna

OPPIK Další výzva zveřejněna Vážení, po první vlně vyhlášení výzev pro Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) byla v pátek 26. června 2015 zveřejněna další Výzva, a to sice k programu podpory Aplikace.

Více

Klíčové technologie pro Program TREND

Klíčové technologie pro Program TREND Klíčové technologie pro Program TREND V první veřejné soutěži v programu TREND se návrhy projektů povinně hlásí k minimálně jedné oblasti klíčových technologií (KETs), tak jak jsou chápány v národní RIS3

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 384/2017 ze dne:

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 384/2017 ze dne: 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08, 09 3 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4 6 Zpracování dřeva, výroba dřevařských

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II Přehled

Více

Páteřní infrastruktura

Páteřní infrastruktura Páteřní infrastruktura SENÁT PČR, 23. 1. 2014 petr.moos@rek.cvut.cz mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, Priority SMK, NPR 2 Východiska Klíčové strategie pro budoucí kohezní politiku: Dopravní

Více

STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU

STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU ENERGETICKÉ KONCEPCE Tisková konference MPO 31. 7. 2012 Kde se nacházíme 2 Vnější podmínky Globální soupeření o primární zdroje energie Energetická politika EU Technologický

Více

Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA

Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA Č. j.: TACR/4321/2015 I. Konkurenceschopná ekonomika založená na znalostech 1. Využití (aplikace)

Více

QSCert, spol. s r.o. Klimentská 1746/52, Praha 1 - Nové Město

QSCert, spol. s r.o. Klimentská 1746/52, Praha 1 - Nové Město 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 01, 02, 03 2 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08, 09 3 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4 4 Výroba textilií,

Více

Institut pro testování a certifikaci, a.s. Certifikační orgán systémů managementu třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín

Institut pro testování a certifikaci, a.s. Certifikační orgán systémů managementu třída Tomáše Bati 299, Louky, 763 02 Zlín 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 01 vyjma 01.7 01 01.6 02 03 EN EN EN Strana 1 z celkového počtu 16 stran 2 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08, 09 3 3 4 4 Výroba potravinářských

Více

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ředitel odboru podpory MSP 5. května 2016, Praha Zkušenosti MPO s podporou z Evropských strukturálních a investičních fondů již od roku 2004 OP PIK OPPP 2004-2006 Důraz na

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele 19. května 2014, Ostrava ZPĚT NA VRCHOL INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 78. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 78. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 78. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III Identifikace

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 664/2016 ze dne:

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 664/2016 ze dne: 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 2 Těžba nerostných surovin 3 4 4 6 Výroba textilií, textilních a oděvních výrobků Zpracování dřeva, výroba dřevařských výrobků kromě nábytku

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH Identifikace výzvy

Více

Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček

Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu Evžen Ondráček České ekologické manažerské centrum (CEMC), 28. pluku 524/25, 101 00 Praha 10, Česká republika, ondracek@cemc.cz Problémem většiny

Více

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Specifický cíl Podprogram Podporované aktivity Příjemci Druh výzvy Datum vyhlášení PO 1 SC 1.1. Inovace Aktivity,

Více

QUALIFORM, a.s. QUALIFORM - odbor certifikace Mlaty 672/8, Bosonohy, Brno,

QUALIFORM, a.s. QUALIFORM - odbor certifikace Mlaty 672/8, Bosonohy, Brno, 1 2 Těžba nerostných surovin 08.1, 09.1, 09.9 2 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 3 4 Výroba textilií, textilních a oděvních výrobků 4 9 Tisk a činnosti související s tiskem,

Více

Statistické hodnocení čerpání finančních prostředků ze Strukturálních fondů EU subjekty z území Libereckého kraje

Statistické hodnocení čerpání finančních prostředků ze Strukturálních fondů EU subjekty z území Libereckého kraje OBSAH str. Vyhodnocení čerpání ze Strukturálních fondů EU v Libereckém kraji 2 Operační programy 8 52 OP Průmysl a podnikání 8 OP Infrastruktura 16 OP Rozvoj lidských zdrojů 23 OP Rozvoj venkova a multifunkční

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 78. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 78. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 78. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III Změny

Více

Čistší produkce. a její podpora v České republice

Čistší produkce. a její podpora v České republice 1 Čistší produkce a její podpora v České republice Pavel Růžička, MŽP Seminář čistší produkce Brno, 6.10.2010 Co je čistší produkce? Preventivní strategie podporující efektivnější využívání vstupních zdrojů

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 37. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 37. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 37. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II Identifikace

Více

Závěrečná konference projektu Realizace Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje CZ.1.13/4.2.00/

Závěrečná konference projektu Realizace Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje CZ.1.13/4.2.00/ Závěrečná konference projektu Realizace Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje CZ.1.13/4.2.00/21.01121 KOMPLEXNÍ STUDIE PROGRESIVNÍCH ODVĚTVÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE V OBLASTI VÝZKUMU, VÝVOJE

Více

TÜV AUSTRIA CZECH spol. s r. o. Zelený pruh 1560/99, Praha 4 - Braník

TÜV AUSTRIA CZECH spol. s r. o. Zelený pruh 1560/99, Praha 4 - Braník Pracoviště 1: Zelený pruh 1560/99, 140 02 Praha 4 Braník Pracoviště 2: 28. října 165, 709 00 Ostrava 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Růstové faktory českého strojírenství Ostrava, 17.4.2014 Miroslav Novák hejtman Moravskoslezského kraje Klíčový význam strojírenství pro kraj Tradiční odvětví,

Více

Operační program Podnikání a inovace

Operační program Podnikání a inovace Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-20200 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje, MPO 10. září 2014 Kohezní politika 2014+

Více

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI

Více

Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky

Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky Ing. Vladimír Tošovský ministr průmyslu a obchodu Praha, 10. listopadu 2009 Energetický mix v roce 2050 Do roku 2050 se předpokládá posun k vyrovnanému

Více

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9 1. 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 02 2. 2 Těžba nerostných surovin 08,09 3. 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4. 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

Jak financovat ICT projekty z EU fondů. Martin Dolný 6.-7.4.2009

Jak financovat ICT projekty z EU fondů. Martin Dolný 6.-7.4.2009 Jak financovat ICT projekty z EU fondů Martin Dolný 6.-7.4.2009 Současná situace v čerpání EU fondů Pomalé čerpání Menší zájem, obava z komplikovanosti systému Krize Redefinice dotačních priorit Zneužívání

Více

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Obsah OP PIK Efektivní energie prioritní osa 3 Harmonogram Výzev Podpora bioplynových stanic program Obnovitelé zdroje - I. Výzva (statistika)

Více

VVUÚ, a.s. Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu ve VVUÚ, a.s. Pikartská 1337/7, Ostrava-Radvanice

VVUÚ, a.s. Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu ve VVUÚ, a.s. Pikartská 1337/7, Ostrava-Radvanice Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu ve 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů 3 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 47/2017 ze dne:

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 47/2017 ze dne: Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu ve 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů 3 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací (2007-2013) v high-tech a medium high-tech odvětvích Miroslav Kostić, Technologické centrum AV ČR Úvod Operační program Podnikání a inovace (dále

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility Mgr. Pavlína Janová Odbor výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 9.-10. března 2017 4. ročník konference Čisté mobility

Více

Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 4. veřejné soutěže programu EPSILON

Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 4. veřejné soutěže programu EPSILON Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 4. veřejné soutěže programu EPSILON Příjemce vybere z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a

Více

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Mgr. Zuzana Fialová regionální projektová manažerka Brno, 29. ledna 2015 OP PIK 2014-2020

Více

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil.

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Příloha č. 1 Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce 2004-2005 a plán na rok 2006 Skutečnost 2004 Skutečnost 2005 Plán 2006 počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Kč Výše poskytnutých

Více

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí Vize Liberecký kraj je moderní atraktivní konkurenceschopný region rozvíjející se v souladu s principy udržitelného

Více

3. panel: Jaký vliv budou mít aktivity na zvýšení energetické účinnosti na budoucí povahu evropské energetiky?

3. panel: Jaký vliv budou mít aktivity na zvýšení energetické účinnosti na budoucí povahu evropské energetiky? 3. panel: Jaký vliv budou mít aktivity na zvýšení energetické účinnosti na budoucí povahu evropské energetiky? 2. 4. 2015, Pražské evropské energetické fórum 1 Vliv různých faktorů na celkovou spotřebu

Více

Informační seminář k programu LIFE

Informační seminář k programu LIFE Informační seminář k programu LIFE LIFE CLIMA příklady projektových témat Mgr. Jana Paluchová Ministerstvo životního prostředí, odbor energetiky a ochrany klimatu o Cíle LIFE CLIMA o Priority LIFE CLIMA

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 736/2016 ze dne:

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 736/2016 ze dne: oboru 1) Název oboru 1) Omezeno na (kódy CZ-NACE) 2) 1 1 Zemědělství myslivost, lesnictví, rybolov a lov ryb 01, 02, 03 2 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08, 09 3 3 Výroba potravinářských výrobků

Více

QSCert, spol. s r.o. Klimentská 1746/52, Praha 1 - Nové Město

QSCert, spol. s r.o. Klimentská 1746/52, Praha 1 - Nové Město 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 01, 02, 03 2 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08, 09 3 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4 4 Výroba textilií,

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 : Souhrn programu Cílem této výzvy programu Technologie pro mikropodniky je podpora zvyšování počtu realizovaných nových podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků přispívajících k rozvoji regionů

Více

Státní energetická koncepce ČR

Státní energetická koncepce ČR Třeboň 22. listopadu 2012 Legislativní rámec - zákon č. 406/2000 Sb. koncepce je strategickým dokumentem s výhledem na 30 let vyjadřujícím cíle státu v energetickém hospodářství v souladu s potřebami hospodářského

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic PŘEDSTAVENÍ REGIONÁLNÍ KANCELÁŘE pro ZLÍNSKÝ KRAJ 7. března 2012 Ing. Daniel Hajda Ředitel Regionální kanceláře Zlín CzechInvest Agentura pro podporu

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic AGENTURA CZECHINVEST 4. června 2012 Bc. Veronika Zumrová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo první výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurence schopnost (OPPIK) Již od 1. 6. 2015 je možno podat žádost o dotace na projekty podporující

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví technicko-ekonomické parametry a doby životnosti výroben elektřiny a výroben tepla z podporovaných zdrojů energie Energetický regulační úřad stanoví podle

Více

Většina podrobných údajů je uvedena přímo v Národním akčním plánu energetické účinnosti.

Většina podrobných údajů je uvedena přímo v Národním akčním plánu energetické účinnosti. PŘÍLOHA Č. 5 2. ZPRÁVA O POKROKU V OBLASTI PLNĚNÍ VNITROSTÁTNÍCH CÍLŮ ENERGETICKÉ ÚČINNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE (podle odst. 1 čl. 24 směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti) Úvod Směrnice Evropského

Více

Programy podpory pro inovativní

Programy podpory pro inovativní technologie a výrobky OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Vodovody a kanalizace 2015 Praha 21.5. 2015 1 OP PIK - Cíl programu dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené

Více

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Eva Frosová Ministerstvo zemědělství ČR, EAFRD Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 (PRV) zajišťuje působení Evropského zemědělského

Více

SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN TĚŽKÝ A SPOTŘEBNÍ PRŮMYSL

SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN TĚŽKÝ A SPOTŘEBNÍ PRŮMYSL SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN TĚŽKÝ A SPOTŘEBNÍ PRŮMYSL TĚŽEBNÍ PRŮMYSL Naleziště a následná těžba nerostných surovin = základ pro průmyslovou výrobu. / nerovnoměrnost/ Tyto státy světa

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

ESTADOS UNIDOS MEXICANOS Mexiko znamená příležitost Pavel Eichner Vedoucí zahraniční kanceláře v Mexico City

ESTADOS UNIDOS MEXICANOS Mexiko znamená příležitost Pavel Eichner Vedoucí zahraniční kanceláře v Mexico City ESTADOS UNIDOS MEXICANOS Mexiko znamená příležitost 19. 6. 2017 Pavel Eichner Vedoucí zahraniční kanceláře v Mexico City Mexiko Spojené státy mexické Jedna z předních ekonomik světa 123 518 000 obyvatel

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 20. srpna 2015 o státní energetické koncepci a o územní energetické koncepci

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 20. srpna 2015 o státní energetické koncepci a o územní energetické koncepci Strana 2914 Sbírka zákonů č. 232 / 2015 Částka 96 232 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 20. srpna 2015 o státní energetické koncepci a o územní energetické koncepci Vláda nařizuje podle 3 odst. 7 a 4 odst. 9 zákona

Více

Institut pro testování a certifikaci, a.s. Certifikační orgán systémů managementu třída Tomáše Bati 299, Louky, Zlín

Institut pro testování a certifikaci, a.s. Certifikační orgán systémů managementu třída Tomáše Bati 299, Louky, Zlín Akreditovaný subjekt podle /IEC 17021-1:2016: 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 01 vyjma 01.7 01 01.6 02 EN 9001:2016 EN 9001:2009 EN 9001:2016 EN 9001:2009 Strana 1 z celkového

Více

Podpora inovací v elektronické výrobě

Podpora inovací v elektronické výrobě Podpora inovací v elektronické výrobě Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje 13. března 2012 Český elektrotechnický průmysl: Jak jsme na tom? Agenda 1. Operační program Podnikání

Více

Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Cíle Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 3. veřejné soutěže programu EPSILON Č.j.: TACR/15 17/2017 Příjemce vybere z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního

Více

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava,

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava, Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava, 24.2.2014 RIS3? S3? RIS? Co je to RIS3? Strategie inteligentní výzkumné specializace (smart specialisation strategy) Zaměření na VaV oblasti se silným

Více

Profil knihovního fondu Státní technické knihovny

Profil knihovního fondu Státní technické knihovny Profil knihovního fondu Státní technické knihovny Stupeň Druhy informačních pramenů Retrospektiva Tematické vymezení MDT úplnosti Počet exemplářů - domácí/zahraniční doplňování doplň. I. TECHNICKÉ OBORY

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Rozkopalová regionální projektová manažerka Brno, 18. února 2015 Regionální

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 2.12.2015 COM(2015) 614 final ANNEX 1 PŘÍLOHA [ ] SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ Uzavření cyklu

Více

Financování investic v České republice: Investiční plán pro Evropu

Financování investic v České republice: Investiční plán pro Evropu Financování investic v České republice: Investiční plán pro Evropu Praha, 17. září 2015 MPO, podpora podnikání a tzv. Junckerův balíček MPO je dlouhodobě hlavním podporovatelem českého průmyslu a inovací

Více

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV CS PŘÍLOHA Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV Druhy regionů a dodatečné prostředky Ustanovení čl. 59 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1305/2013 méně rozvinuté regiony Ustanovení čl. 59

Více

Obchod s ICT zahrnuje velkoobchod se zařízením informačně komunikačních technologií (ICT), tj. s počítači, telekomunikačním zařízením a jejich díly.

Obchod s ICT zahrnuje velkoobchod se zařízením informačně komunikačních technologií (ICT), tj. s počítači, telekomunikačním zařízením a jejich díly. Sektor informačních a komunikačních technologií (dále jen ICT sektor) je definován jako kombinace ekonomických činností produkujících výrobky a poskytujících služby, jež jsou primárně určeny ke zpracování,

Více

VYUŽITÍ OZE V MINULOSTI

VYUŽITÍ OZE V MINULOSTI VYUŽITÍ OZE V MINULOSTI VYUŽITÍ OZE V MINULOSTI Oheň - zdroj tepla,tepelná úprava potravin Pěstování plodin, zavodňování polí Vítr k pohonu lodí Orientace budov tak, aby využily co nejvíce denního světla

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Ondřej Ptáček odbor inovačního podnikání a investic 22. května 2014, Praha Konference Financování

Více

VYTÁPĚNÍ A ENERGETICKY ÚSPORNÁ OPATŘENÍ PŘI PROVOZU BUDOV

VYTÁPĚNÍ A ENERGETICKY ÚSPORNÁ OPATŘENÍ PŘI PROVOZU BUDOV Projekt ROZŠÍŘENÍ VYBRANÝCH PROFESÍ O ENVIRONMENTÁLNÍ PŘESAH Č. CZ.1.07/3.2.04/05.0050 VYTÁPĚNÍ A ENERGETICKY ÚSPORNÁ OPATŘENÍ PŘI PROVOZU BUDOV ZDROJE ENERGIE V ČR ZDROJE ENERGIE V ČR Převaha neobnovitelných

Více

GROWTECHEXPO

GROWTECHEXPO 91 Tran Hung Dao Street, Hanoi lesnictví a rybářství Výstava Vietnam GrowTech 2017 je velkou příležitostí jak pro organizace, zemědělské závody a individuální farmáře k získání přístupu k novým technologiím,

Více

Podpora využívání OZE a úspor energie

Podpora využívání OZE a úspor energie Podpora využívání OZE a úspor energie Seminář CEERES Praha, 22.listopadu 2005 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická agentura Obnovitelné zdroje Dosažení indikativního cíle 8% podílu výroby z OZE na hrubé

Více

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Fondy EU programové období 2014-2020 Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Dohoda o partnerství Návrh: Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán pro koordinaci

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 : Souhrn programu Program Marketing podporuje pořízení služeb pro malé a střední podniky zaměřených na mezinárodní konkurenceschopnost usnadňující vstup na zahraniční trhy. Podporované aktivity Usnadnění

Více

Eko-energie. Operační program Podnikání a inovace

Eko-energie. Operační program Podnikání a inovace Operační program Podnikání a inovace PROGRAM 2007-2013 Operační Program Podnikání a Inovace (OPPI) 15 programů celkem na OPPI: 3 578 014 760 EKO-ENERGIE 10,4 mld. Kč (cca 11,8%) VÝVOJ ALOKACE PENĚZ CÍLE

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16 Akreditovaný subjekt podle /IEC 17021:2011: List 1 z 16 1 7 Výroba vlákniny, papíru a výrobků z papíru Výroba výrobků z papíru a lepenky 2 12 Výroba chemických látek, přípravků a chemických vláken Výroba

Více

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Dlouhodobý koncepční záměr pro léta 2016-2020 Projednáno poradou vedení CENIA a schváleno Rozhodnutím 12-2015, č.j. 3692/CEN/15 ze

Více

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ Adresa: Lumírova 13, 700 30 Ostrava-Výškovice, http://www.fbi.vsb.cz Bakalářské studium: doba studia 4 roky, titul Bc. Požární ochrana a průmyslová bezpečnost Bezpečnost

Více

Program rozvoje venkova. Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč

Program rozvoje venkova. Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč Program rozvoje venkova Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč Program rozvoje venkova (PRV) Program rozvoje venkova České republiky je nástrojem pro získání finanční

Více

Programy v programovém období 2014-2020. Autor: Ing. Denisa Veselá

Programy v programovém období 2014-2020. Autor: Ing. Denisa Veselá Programy v programovém období 2014-2020 Autor: Ing. Denisa Veselá Pro nadcházející programové období 2014-2020 jsou připravovány nové programy, které budou spolufinancovány z Evropských strukturálních

Více

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. prosinec 2017

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. prosinec 2017 Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika prosinec 2017 Výzva III programu Úspory 2 Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo III. výzvu programu Úspory. Program je určen všem podnikům, které

Více

Národní priority orientovaného výzkumu pro program DELTA

Národní priority orientovaného výzkumu pro program DELTA Národní priority orientovaného výzkumu pro program DELTA Č.j.: TACR/15-32/2017 Konkurenceschopná ekonomika založená na znalostech Oblast Podoblast Cíle VaVaI 1. Využití (aplikace) nových poznatků z oblasti

Více

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k Celkem 328 029 25 049 22 260 35 261 22 365 16 429 24 149 27 311 23 723 47 894 41 630 30 045 11 913 v tom: A Zemědělství, lesnictví a rybářství 14 706 1 901 933 1 084 929 1 006 1 245 1 048 1 193 1 464 1

Více