INTERIER-1. 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/ Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT. Přednáškový blok předmětu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INTERIER-1. 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/ Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT. Přednáškový blok předmětu"

Transkript

1 INTERIER-1 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/ Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT přednášející vedoucí cvičení Ing.arch.Lenka Bednářová,Ph.D. akad.arch.mojmír Průcha Přednáškový blok předmětu Cílem bloku přednášek a cvičení INTERIER-1 na FA ČVUT je podání uceleného a zároveň vyváženého souboru informací k uvedení studenta do problematiky navrhování prostoru interiéru jako dalšího praktického stupně vzdělání budoucího absolventa bakalářského stupně studia FA ČVUT. Celkem 12 přednášek a 6 cvičení má studentům poskytnout rámcový přehled záběru problematiky. Zároveň mají studenti v časově omezeném prostoru 6 cvičení možnost procvičit si odpřednášená témata s cílem připravit absolventa bakalářského stupně studia do praxe. Zde poté mohou absolventi bakalářského stupně (s omezeným rozsahem vzdělání) v oboru interiérové tvorby prakticky fungovat. Zároveň má tento blok přednášek a cvičení poskytnout bázi znalostí a praktických dovedností i studentům pokračujícího magisterského stupně studia, která je vybaví zkušenostmi pro pokračování ve studiu (výuka návazných předmětů Interier-2 a Interier-3 směřující k projektu interiéru, který v této fázi studia na FA absolvují).

2 Skladba přednáškového bloku INTERIER-1 pro ZS : Blok tvoří 6 rámců (A-F), které odpovídají počtu cvičení. Tyto rámce jsou dále členěny na kapitoly, které v součtu naplní dotaci 12 přednášek, 1-3 přednášky budou předneseny za účasti hostů zástupci z praxe nebo specialisty. A PROSTOROVĚ VÝTVARNÝ KONCEPT INTERIÉRU A1(1) A2(2) Úvod do problematiky-interiér jako organizovaný vnitřní prostor, vztah interiéru a objektu stavby, propojení s exteriérem, základní koncept datum přednášky návaznost cvičení 1-téma PROSTOROVÝ KONCEPT INTERIÉRU data cvičení: 2.10./ (lichý/sudý) Druhy prostorů, kompozice interiéru, vztahy jednotlivých součástí interiéru od historie po současnost, současné trendy interiérové tvorby datum přednášky návaznost cvičení 1-téma PROSTOROVÝ KONCEPT INTERIÉRU data cvičení: 2.10./ (lichý/sudý) B KONSTRUKCE A MATERIÁLY V INTERIÉRU B1(3) B2(4) Dřevo v interiéru, současné trendy interiérové tvorby - stěnové konstrukce, podlahy, otvorové konstrukce, schodiště, vestavěný nábytek, truhlářské konstrukce a spoje datum přednášky návaznost cvičení 2-téma MATERIÁLY A KONSTRUKCE V INTERIÉRU data cvičení: / (lichý/sudý) Kov, sklo a moderní plasty v interiéru, současné trendy interiérové tvorby - konstrukce schodišť, otvorové konstrukce, prostorové objekty, mobiliář, dělící příčky datum přednášky návaznost cvičení 2-téma MATERIÁLY A KONSTRUKCE V INTERIÉRU data cvičení: / (lichý/sudý)

3 Skladba přednáškového bloku INTERIER-1 pro ZS : C NÁBYTEK, TEXTILIE, ARTEFAKT A BAREVNOST V INTERIÉRU C1(5) C2(6) Historie nábytku, typy a ergonomie nábytku, (sedací, stolový, úložný), technologie současné nábytkové tvorby a výroby, host 45-90min datum přednášky návaznost cvičení 3- INTERIÉROVÝ MOBILIÁŘ,KONSTRUKCE NÁBYTKU,BARVA,ARTEFAKT data cvičení: / (lichý/sudý) Exaktní a emočně psychologické poznatky ovlivňující tvorbu interiéru- barva v interiéru-host 45min, textilní materiály, koberce, artefakt v interiéru datum přednášky návaznost cvičení 3-téma INTERIÉROVÝ MOBILIÁŘ, KONSTRUKCE NÁBYTKU, BARVA A ARTEFAKT data cvičení: / (lichý/sudý) D OSVĚTLENÍ (OSVĚTLENÍ OBYTNÉHO INTERIÉRU, INTERIÉRU OBČANSKÝCH STAVEB-GALERIE A MUZEA, EXKURZ KE SCÉNICKÉMU OSVĚTLENÍ PRO APLIKACE VE VEŘEJNÉM PROSTORU) D1(7) D2(8) Světlo v interiéru jako prostorotvorný prvek, denní a umělé světlo a jejich vlivy na podobu interiéru, světelné zdroje, odrazivost a pohltivost materiálů a povrchů, atd. host 45 min datum přednášky návaznost cvičení 4- OSVĚTLENÍ INTERIÉRU,SVĚTELNÉ ZDROJE, SYSTÉMY OSVĚTLENÍ A SVĚTELNÝ KONCEPT data cvičení: / (lichý/sudý) Scénické osvětlení-zdroje a typy svítidel, účinky světla a uplatnění výtvarných efektů moderních technologií při tvorbě interiéru a aplikaci ve veřejném prostoru datum přednášky návaznost cvičení 4- OSVĚTLENÍ INTERIÉRU,SVĚTELNÉ ZDROJE, SYSTÉMY OSVĚTLENÍ A SVĚTELNÝ KONCEPT data cvičení: / (lichý/sudý)

4 Skladba přednáškového bloku INTERIER-1 pro ZS : E INTERIÉR KULTURNÍHO SÁLU, PROSTOROVÉ, MATERIÁLOVÉ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ INTERIÉRU E1(9) Typy kulturních sálů, prostorové a technické řešení datum přednášky návaznost cvičení 5-PROVOZNÍ ANALÝZA INTERIÉRU SÁLU data cvičení: / (lichý/sudý) E2(10) Akustika interiéru sálu-technická a konstrukční problematika-host 45min, materiálové a kompozičně výtvarné řešení akustických konstrukcí datum přednášky návaznost cvičení 5-PROVOZNÍ ANALÝZA INTERIÉRU SÁLU data cvičení: / (lichý/sudý) F VÝSTAVNICTVÍ A MODULÁRNÍ PROSTOR F1(11) Koncepce tvorby výstavní instalací komerční výstavnictví, oblast kultury a umění a instalace ve veřejném prostoru (návaznost cvičení 6- NÁVRH JEDNODUCHÉHO EXOZIČNÍHO INTERIÉRU data cvičení: / (lichý/sudý) datum přednášky F2(12) Výstavní a interiérové skladebné systémy - modulární podpora realizace výstav a instalací ve veřejném prostoru, ostatní konstrukce a materiály ve výstavnictví datum přednášky (návaznost cvičení 6- NÁVRH JEDNODUCHÉHO EXOZIČNÍHO INTERIÉRU data cvičení: / (lichý/sudý)

5 Propojení přednáškového bloku se cvičeními ZS Návaznost cvičení na přednáškové rámce: Dřívější praxe obsahu cvičení - zpracování monotématického portfolia s volným výběrem témat studenty byť tematicky zadávaná s ohledem na přednáškový rámec, se příliš neosvědčila. Studenti pojímali cvičení pasivně, portfolio ve cvičeních nezpracovávali a ponechávali jeho přípravu na konec semestru, kdy již nelze konzultačně probrat škálu problematiky a odevzdávaná portfolia tak měla obvykle průměrnou a formální úroveň. Nově navrhovaná skladba cvičení má pestrost obsahu a váže bezprostředně na sled přednášek. Souběh přednáška-cvičení sice lze těžko v rozvrhu zcela sladit, student však má možnost práci vytvořenou ve cvičení doma dodělat po absolvování přednášek každého bloku. Má tak dostatek poznatků k odevzdání úlohy vždy ve cvičení následujícím. Při pravidelné docházce na přednášky se cvičení dají zpracovat v hodinách a nepočítají se zbytečnou zátěží domácí práce. Naopak splnění odevzdání všech 6 výstupů ze cvičení k absolvování předmětu stimuluje studenty k pravidelné účasti na cvičení, která byla dříve diskutabilní. Nabídka témat cvičení doprovázející a navazující na témata přednášek: Cvičení 1 Hledání prostorového konceptu interiéru -analýza prostorového konceptu jedinečného zadání referenčního interiéru odevzdání ve formě 4 listů, ruční zákres do výkresové dokumentace časová dotace 90min, odevzdání ve formě 2-5 listů A4 data cvičení: 2.10./ (lichý/sudý) Cvičení 2 Materiály v interiéru - dohledávání detailů konstrukcí a materiálové skladby jedinečného zadání referenčního interiéru interiérové situace (návaznosti stavební interiérových prvků např. konstrukce podlahy a schodů vč. zábradlí v obchodním interiéru, návaznosti podhledu, stěny a lehké či mobilní zástěny v koupelně, atd.) hledání v časopise a web verzi DETAIL časová dotace 90min, odevzdání ve formě 2-5 listů A4, ruční kresba detailů data cvičení: / (lichý/sudý)

6 Cvičení 3 Cvičení 4 Cvičení 5 Konstrukce nábytku -analýza materiálového a konstrukčního řešení prvků volného mobiliáře v referenčním interiéru, specifika těchto prvků v interiéru dohledávání detailů konstrukcí nábytku (zdroje poznatků výběr z klasiky nábytkové tvorby Thonet, Eames, Aalto, Halabala, Janák, ) materiály, spoje, uplatnění v interiéru, atd.) - volba z 10 variant zadání, hledání v časopisech a web na cvičení ruční kresba detailů časová dotace 90min, odevzdání ve formě 3-4 listů A4 data cvičení: / (lichý/sudý) Uplatnění svítidel a světelných zdrojů v interiéru analýza světelného konceptu referenčního interiéru, použitých systémů osvětlení a popis světelných zdrojů, specifika řešení v referenčním interiéru dohledávání parametrů zadaných referenčních příkladů světel vč. světelných zdrojů (výběr z aktuální produkce současných specializovaných výrobců ERCO, iguzzini, Zumtobel, Artemide ) vztah zdroj-svítidlo-interiér-objekt či plocha v interiéru data cvičení: / (lichý/sudý) Provozní a kompoziční analýza interiéru sálu volba ze 4 variant zadání časová dotace 90min, odevzdání ve formě 4 listů, ruční zákres do výkresové dokumentace data cvičení: / (lichý/sudý) Cvičení 6 Návrh jednoduché expozice s využitím zadané konkrétní modulární konstrukce (Syma, Oktanorm,BLC systems, Mero,atd.) pro zadaný výstavní účel v daném prostoru-jednoduché zadání, práce s katalogem prvků výstavního systému-volba z 5 variant zadání, práce s dodaným materiálem (katalogem) a web na cvičení ruční kresba sestav, lze dopracovat doma s využitím CAD systému časová dotace 90min, odevzdání ve formě 3-4 listů A4 výsledných zobrazení (ruční kresby či vizualizace) data cvičení: / (lichý/sudý)

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU Cvičící: Ing. arch. Lenka Bednářová, Ph.D. akad. arch. Mojmír Průcha Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT 2. 10. 2017 1 Varianty možných témat

Více

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15 ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová Program výuky předmětu Základy architektonického navrhování Vedoucí atelieru: Ing. arch. Pavla Kvízová, Ing.akad.arch.Dana Fenclová Vyučující asistent: Ing.arch.

Více

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Žižkovo náměstí 1300/1 130 00 Praha 3 Povinné a nepovinné zkoušky profilové části maturitní zkoušky pro školní rok 2010/2011 Termíny

Více

Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku

Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Modulární dřevěné konstrukce Poptávka po cenově dostupných obytných a komerčních

Více

STUDIJNÍ PLÁN FA CVUT (bakalárský, magisterský navazující) 2003/4

STUDIJNÍ PLÁN FA CVUT (bakalárský, magisterský navazující) 2003/4 STUDIJNÍ PLÁN FA CVUT (bakalárský, magisterský navazující) 2003/4 název predmetu pocet hodin /kreditu/1-1/2/ prednášky + ateliéry, cvicení a semináre zkratka císlo ústavu zk/ zkouška, klz/ klasifikovaný

Více

Konstrukce nábytku. Osnovy do předmětu. Úvod do předmětu. Dřevo. Kovy. Plasty

Konstrukce nábytku. Osnovy do předmětu. Úvod do předmětu. Dřevo. Kovy. Plasty Osnovy do předmětu Konstrukce nábytku Úvod do předmětu - Jak to začalo Obráběcí způsoby dřeva v minulosti - Nástroje pro ruční obrábění Rozdělení nástojů pro ruční obrábění Teoretické možnosti použití

Více

Vysoká škola technická a ekonomická V Českých Budějovicích. Udržitelná výstavba budov UVB. Cvičení č. 1. Ing. Michal Kraus, Ph.D. Katedra stavebnictví

Vysoká škola technická a ekonomická V Českých Budějovicích. Udržitelná výstavba budov UVB. Cvičení č. 1. Ing. Michal Kraus, Ph.D. Katedra stavebnictví Vysoká škola technická a ekonomická V Českých Budějovicích UVB Udržitelná výstavba budov Cvičení č. 1 Ing. Michal Kraus, Ph.D. Katedra stavebnictví Úvod Ing. Michal Kraus, Ph.D. VŠTE v Českých Budějovicích

Více

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let.

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let. Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová v Písku, nabízí studentům jedinečnou možnost vzdělání v akreditovaných oborech Konzervování a restaurování nábytku a nepolychromované dřevořezby a Restaurování kovů.

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11

Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11 Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11 Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Jan Šépka Ing. arch. Mirka Tůmová Internet: www.ateliersepka.cz

Více

Odborné předměty ArchiCAD ARCH Anotace:

Odborné předměty ArchiCAD ARCH Anotace: Volitelné předměty 4. ročník Odborné předměty ArchiCAD ARCH Anotace: Studenti se v rámci předmětu naučí ovládat další grafické prostředí Archicad, modelovat v něm objekty a vytvářet jednodušší animace.

Více

D T e c h n i c k á z p r á v a

D T e c h n i c k á z p r á v a Centrum odborné výuky ZŠ Masarykova Telč D. 1. 5. 1 - T e c h n i c k á z p r á v a www.asproject.eu AS PROJECT CZ s.r.o. architektura, projekce, engineering, dodavatelská činnost a prodej tel.: 565 323

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA PROFESORA ŠVEJCARA, PLZEŇ, KLATOVSKÁ 109. Jiří Nekola ODBORNÉ KRESLENÍ

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA PROFESORA ŠVEJCARA, PLZEŇ, KLATOVSKÁ 109. Jiří Nekola ODBORNÉ KRESLENÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA PROFESORA ŠVEJCARA, PLZEŇ, KLATOVSKÁ 109 Jiří Nekola ODBORNÉ KRESLENÍ SOUBOR PŘÍPRAV PRO 3. R. OBORU 33-56-H/01 Truhlář Vytvořeno v rámci Operačního

Více

Postup tvorby. Poznání potřeb klienta

Postup tvorby. Poznání potřeb klienta Design Interiérový design Součástí divize dřevovýroby společnosti ROmiLL je i designové studio za měřené na interiérový a produktový design. Dbáme na všechny potřebné aspekty, jež vedou ke spokojenému

Více

LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti Řešená parcela se nachází v Brně na místě bývalých hradeb, přímo na hranici historického centra a novodobé zástavby.

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA akademický rok 2018-19 1. HODNOCENÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE (Informace pro studenty, pro oponenty a členy komisí pro obhajoby Bc. práce) Bakalářská práce je dokladem

Více

Prezentuje : Ing. Martina Turpin, MBA Vypracovala : Ing.arch. Jana Zezulová Třeboň, BEZBARIÉROVÉ ČVUT AREÁL PRAHA - DEJVICE

Prezentuje : Ing. Martina Turpin, MBA Vypracovala : Ing.arch. Jana Zezulová Třeboň, BEZBARIÉROVÉ ČVUT AREÁL PRAHA - DEJVICE Prezentuje : Ing. Martina Turpin, MBA Vypracovala : Ing.arch. Jana Zezulová Třeboň, 22.11.2012 AREÁL PRAHA - DEJVICE OBSAH 1. ÚVOD 2. TEORIE 3. AREÁL PRAHA DEJVICE - příklady 4. NAVRHOVANÉ ÚPRAVY 5. CÍL

Více

Město u jezera Most Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 / 10

Město u jezera Most Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 / 10 Město u jezera Most Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 / 10 Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Jan Šépka Ing. arch. Mirka Tůmová Internet: www.ateliersepka.cz

Více

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s.

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Ladislav Dokoupil (Jméno) Datum : úterý, 11. října 2011 Obsah : Obsah :... 2 1 Veřejnosprávní studia... 3 1.1 Studijní program Hospodářská politika a správa...

Více

124PS01 (4+2) Zadání úloh

124PS01 (4+2) Zadání úloh 124PS01 Pozemní stavby 1 strana 1 124PS01 (4+2) Zadání úloh Harmonogram cvičení: Týden Výklad na cvičení 1. 2. Blok 1. Tvorba technické dokumentace Tvorba technické dokumentace úvod, zásady zakreslování

Více

Studijní plány. Studijní program Ekonomika a management

Studijní plány. Studijní program Ekonomika a management Studijní plány Studijní program Ekonomika a management Obory prezenčního bakalářského studia: Podnikání Podnikání a management v obchodu Podnikání a management v životním prostředí Obor kombinovaného bakalářského

Více

nauka o budovách 2A cvičení

nauka o budovách 2A cvičení nauka o budovách 2A cvičení NB2A LS 2014/2015 Jana Hořická jana.horicka@fsv.cvut.cz, D 2114 Kurz je věnován typologické oblasti staveb pro bydlení a ubytování. Výuka je strukturována v závislosti na programu

Více

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE F A K U L T A STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE Program: ARCHITEKTURA A STAVITELSTVÍ VÝUKA ARCHITEKTURY NA FSv ČVUT V PRAZE 90. léta: reakce na změnu podmínek vznik programu Pozemní stavby a architektura = inženýrské

Více

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL 0.4 0.5 0.6 0.7 0.1 0.3 0.2 LEGENDA MÍSTNOSTÍ: 0.1 VSTUP 2,64m² 0.2 ŠATNA 4,16m² 0.3 KOUPELNA 4,94m² 0.4 PRACOVNA 9,36m²

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2 ZS 2016/ BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR 1 ZÁKLADNÍ POJMY BYT soubor místností, popřípadě jedna obytná místnost, který svým stavebně technickým uspořádáním a vybavením splňuje

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

INFORMAČNÍ STŘEDISKO DOBŘÍŠ INTERIÉR INFORMAČNÍHO STŘEDISKA A PRODEJNY KNIH MÍROVÉ NÁM. 106, DOBŘÍŠ PROJEKT INTERIÉRU

INFORMAČNÍ STŘEDISKO DOBŘÍŠ INTERIÉR INFORMAČNÍHO STŘEDISKA A PRODEJNY KNIH MÍROVÉ NÁM. 106, DOBŘÍŠ PROJEKT INTERIÉRU 1 DOBŘÍŠ INFORMAČNÍ STŘEDISKO INTERIÉR INFORMAČNÍHO STŘEDISKA A PRODEJNY KNIH MÍROVÉ NÁM. 106, DOBŘÍŠ PROJEKT INTERIÉRU Investor: Město Dobříš, Mírové nám. 119, 263 01 Dobříš Vypracoval: Ing. arch. Jan

Více

Obsah bakalářská práce 2012/2013

Obsah bakalářská práce 2012/2013 Obsah bakalářská práce 2012/2013 Obsah architektonicko-stavební části 1) Portfolio původního ateliérového projektu (ATZBP) formátu A3 prezentující původní ateliérový projekt, na který je bakalářská práce

Více

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky Obor: Název SZZ: Konstrukce staveb Rekonstrukce staveb Vypracoval: Ing. Jan Plachý, Ph.D. Podpis: Schválil garant oboru Prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Podpis: Datum vydání 8.9.2014 Platnost od: AR 2014/2015

Více

Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55. R o z h o d n u t í

Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55. R o z h o d n u t í R o z h o d n u t í určení nabídky povinných a nepovinných zkoušek pro maturitní zkoušku konanou ve školním roce 2014/2015 Na základě ustanovení 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

STAVITELSTVÍ. Představení bakalářského studijního oboru

STAVITELSTVÍ. Představení bakalářského studijního oboru Představení bakalářského studijního oboru STAVITELSTVÍ Studijní program: Stavební inženýrství Studijní obor: Stavitelství Vysoká škola: Západočeská univerzita v Plzni Fakulta: Fakulta aplikovaných věd

Více

NOVINKY. Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o

NOVINKY. Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o NOVINKY Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o Systém G-ROW Městský mobiliář G-ROW je dalším příspěvkem společnosti PRESBETON k tématu veřejného prostoru. Navazuje na předchozí úspěšnou řadu mobiliáře

Více

kasper design solutions

kasper design solutions kasper design solutions Vážení zákazníci, v tomto katalogu si Vám dovolujeme prezentovat projektová řešení značky KASPER. Tato rodinná značka se poprvé objevila na trhu v roce 1990 v oborech stavebnictví

Více

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Interiérový poradce (kód: 33-051-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Interiérový poradce Kvalifikační

Více

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Tematické okruhy k maturitní zkoušce z odborných předmětů technologie, konstrukční příprava, design interiéru a navrhování, 3D

Více

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ AKREDITACE BAKALÁŘSKÝCH OBORŮ ČINOHERNÍ REŽIE DIVADELNÍ DRAMATURGIE SCÉNOGRAFIE ROZHLASOVÁ A TELEVIZNÍ DRAMATURGIE A SCENÁRISTIKA DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ MAGISTERSKÝCH NENAVAZUJÍCÍCH

Více

ATELIER KOHOUT - TICHÝ

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. hostující konzultant: ing.arch. Irena Fialová Zimní semestr 2009

Více

luxusní interiéry pro rezidence

luxusní interiéry pro rezidence luxusní interiéry pro rezidence 1 ALNUS návrhy a realizace kompletních interiérů Firma Alnus vznikla v roce 1993. Zabývá se zakázkovou výrobou luxusních kuchyní a bytových moderních interiérů na míru.

Více

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D.

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. Letní semestr 2009 / 2010 kód pro zápis do KOS: 104 VYPSANÉ ATELIÉRY:

Více

Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba. www.atrea.cz

Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba. www.atrea.cz Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba www.atrea.cz Představení společnosti ATREA ATREA s.r.o. je česká společnost založená již v roce 1990 se zaměřením na systémy řízeného větrání s rekuperací

Více

str. 1/9 Rekonstrukce mezonetového bytu Autorská zpráva k projektu

str. 1/9 Rekonstrukce mezonetového bytu Autorská zpráva k projektu str. 1/9 Rekonstrukce mezonetového bytu Autorská zpráva k projektu Koncepce Mezonetový byt na pražských Vinohradech vznikl adaptací podkroví bytového domu a propojením jednotlivých podkrovních prostor.

Více

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se teď vrací v podobě atraktivního nástěnného reliéfu,

Více

MOBILNÍ MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY WOOD CONSTRUCTION > Ceník 2015/2016 Platnost od: 1.10.2015 CELKOVÁ CENA STAVBY NA KLÍČ

MOBILNÍ MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY WOOD CONSTRUCTION > Ceník 2015/2016 Platnost od: 1.10.2015 CELKOVÁ CENA STAVBY NA KLÍČ MOBILNÍ MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY WOOD CONSTRUCTION > Ceník 2015/2016 Platnost od: 1.10.2015 Struktura celkové ceny dodávky dřevostavby Celková cena CELKOVÁ CENA STAVBY NA KLÍČ Cena domu Povinná položka Cena

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Ú Ústav strojírenské technologie

České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Ú Ústav strojírenské technologie České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Ú 3 Ústav strojírenské technologie Celoživotní vzdělávání na ČVUT v Praze Dvousemestrové studium Povrchové úpravy ve strojírenství Školní rok 2007/200

Více

NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST

NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST EUROLINE SLOVAKIA 2012 6 250 000 Kč 3 750 000 Kč AKTIV BASE 3 500 000 Kč 2 250 000 Kč AKTIV BASE -128 000 Kč -78 000 Kč

Více

Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55. R o z h o d n u t í

Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55. R o z h o d n u t í R o z h o d n u t í určení nabídky povinných a nepovinných zkoušek pro maturitní zkoušku konanou ve školním roce 2015/2016 Na základě ustanovení 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Ateliér Petra Hájka a Jana Šépky ČVUT FA letní semestr 2009. AKTUALIZACE PRO WORKSHOP Blok a silnice

Ateliér Petra Hájka a Jana Šépky ČVUT FA letní semestr 2009. AKTUALIZACE PRO WORKSHOP Blok a silnice Ateliér Petra Hájka a Jana Šépky ČVUT FA letní semestr 2009 AKTUALIZACE PRO WORKSHOP Blok a silnice Ateliér Petra Hájka a Jana Šépky vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Petr Hájek 737 239 672 Ing. akad.

Více

STUDIJNÍ PROGRAM 2005/2006

STUDIJNÍ PROGRAM 2005/2006 STUDIJNÍ PROGRAM 2005/2006 TEORIE INTERAKTIVNÍCH MÉDIÍ ORGANIZACE STUDIA Obor Teorie interaktivních médií je organizován ve 2 typech studia: Bakalářský studijní program - dvouoborový (6 semestrů = 3 roky)

Více

Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých

Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých Částka: 141/2005 Sb. Předpis ruší: 108/2001 Sb. Ministerstvo zdravotnictví

Více

CB ČESKÝ TĚŠÍN - MÍSTNOST PRO MLÁDEŽ NÁVRH INTERIÉRU - STUDIE

CB ČESKÝ TĚŠÍN - MÍSTNOST PRO MLÁDEŽ NÁVRH INTERIÉRU - STUDIE CB ČESKÝ TĚŠÍN - CB ČESKÝ TĚŠÍN 01 SEZNAM DOKUMENTACE: 01 SEZNAM DOKUMENTACE 02 AUTORSKÁ ZPRÁVA 03 CELKOVÝ VÝKRES STÁVAJÍCÍHO STAVU M 1:100 04 CELKOVÝ VÝKRES NAVRHOVANÉHO STAVU M 1:100 VARIANTA A 05,06

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0556 Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT klíčové aktivity Tematická oblast ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB I. Autor :

Více

KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY

KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY Bc. Anna Frantalová Občanské sdružení Boii o. s., Nasavrky Porada ředitelů základních škol, samostatných školních jídelen a pracovníků ORP 14. 15. 11.

Více

konstrukce parapetu koncept

konstrukce parapetu koncept felcafé konstrukce parapetu konstrukce parapetu konstrukce parapetu koncept konstrukce parapetu vizualizace konstrukce parapetu individuální studium studijní prostor skupinové studium vstup kavárna seminární

Více

Platnost od AKUSTICKÉ PARAVÁNY. snížení hluku snadná montáž možnost špendlení testováno

Platnost od AKUSTICKÉ PARAVÁNY. snížení hluku snadná montáž možnost špendlení testováno Platnost od.. 07 AKUSTICKÉ PARAVÁNY snížení hluku snadná montáž možnost špendlení testováno NA PLOCHU STOLŮ PARAVÁNY AKUSTIK NA PLOCHU STOLŮ snížení hluku snadná montáž možnost špendlení testováno Paravány

Více

SVĚT DESIGNU BYTOVÝ A KOMERČNÍ NÁBYTEK. Italská výroba s dlouholetou tradicí

SVĚT DESIGNU BYTOVÝ A KOMERČNÍ NÁBYTEK. Italská výroba s dlouholetou tradicí SVĚT DESIGNU BYTOVÝ A KOMERČNÍ NÁBYTEK Italská výroba s dlouholetou tradicí O NÁS ITALSKY INTERIER Vám přináší pojetí opravdu originálního moderního, stylového i barokního nábytku a vybavení. Svět plný

Více

Kadaň ztracené předměstí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA letní semestr 2012 / 2013

Kadaň ztracené předměstí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA letní semestr 2012 / 2013 Kadaň ztracené předměstí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA letní semestr 2012 / 2013 Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Jan Šépka Ing. arch. Mirka Tůmová Internet:

Více

OSNOVA PRO PŘEDMĚT TEORETICKÉ ZÁKLADY TECHNICKÝCH DISCIPLÍN

OSNOVA PRO PŘEDMĚT TEORETICKÉ ZÁKLADY TECHNICKÝCH DISCIPLÍN CZ.1.07/2.2.00/07.0002 Modernizace oboru technická a informační výchova OSNOVA PRO PŘEDMĚT TEORETICKÉ ZÁKLADY TECHNICKÝCH DISCIPLÍN (PŘEDNÁŠKY) 2009 PaedDr. PhDr. Jiří Dostál, Ph.D. Název studijního předmětu:

Více

D.2.1. Technická zpráva dokumentace pro výběr dodavatele

D.2.1. Technická zpráva dokumentace pro výběr dodavatele Stavebník: Základní škola a Mateřská škola Lišov Nová 611 Lišov 373 72 D.2.1. Technická zpráva dokumentace pro výběr dodavatele Stavební úpravy hygienických zařízení ZŠ a MŠ Lišov, Lišov č.p. 611, katastrální

Více

Osvětlení atrií a poslucháren v nové budově FA ČVUT v Praze. Petr Žák, Ladislav Tikovský, Etna s.r.o.

Osvětlení atrií a poslucháren v nové budově FA ČVUT v Praze. Petr Žák, Ladislav Tikovský, Etna s.r.o. Osvětlení atrií a poslucháren v nové budově FA ČVUT v Praze Petr Žák, Ladislav Tikovský, Etna s.r.o. 1 Architektonický návrh: Ing. Arch. Alena Šrámková Ing.arch. Tomáš Koumar Ing. Arch. Lukáš Ehl Návrh

Více

PŘÍBĚHU POKRAČOVÁNÍ NÁVŠTĚVA

PŘÍBĚHU POKRAČOVÁNÍ NÁVŠTĚVA NÁVŠTĚVA POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHU Přestože byl navštívený dům postaven v roce 2004, za svůj moderní vzhled a funkční architektonickou koncepci by se nemusel stydět ani v porovnání se současnými novostavbami.

Více

Celoživotní vzdělávání na ČVUT v Praze. Dvousemestrové studium. Povrchové úpravy ve strojírenství

Celoživotní vzdělávání na ČVUT v Praze. Dvousemestrové studium. Povrchové úpravy ve strojírenství Celoživotní vzdělávání na ČVUT v Praze Dvousemestrové studium Povrchové úpravy ve strojírenství Školní rok 2016/2017 2 Obsah: 1. Účel a cíle studia 2. Časový plán 3. Objednávající organizace 4. Materiální

Více

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM (týdenní rozpis):

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM (týdenní rozpis): ATELIÉR 1 LS 2015 POŽADAVKY NA ROZSAH A OBSAH PŘEDMĚTU vá tvorba bytové stavby / KATEDRA ARCHITEKTURY FSv ČVUT v PRAZE Tématem ateliéru je návrh bytového domu uchopitelné velikosti, s důrazem na ideu,

Více

INTERIER. GSPublisherEngine

INTERIER. GSPublisherEngine INTERIER 950 950 950 206,48 m 2 9,49 m 2 24,39 m 2 10,97 m 2 15,59 m 2 83,14 m 2 106,03 m 2 229,74 m 2 50,26 m 2 NÁKLADNÍ VÝTAH WC ženy B 120 B 104 A 112 A 114 3,70 m2 B 105 SCHODIŠTĚ B1 B 113 SCHODIŠTĚ

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2018-2019 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 27.08.2018-23.09.2018 výuka předmětů 22AMMD v prostorách

Více

Západní Město pro 10 000 obyvatel Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 /10

Západní Město pro 10 000 obyvatel Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 /10 Západní Město pro 10 000 obyvatel Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 09 /10 Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Jan Šépka Ing. arch. Mirka Tůmová Internet:

Více

milan vrána portfolio školních prací

milan vrána portfolio školních prací milan vrána portfolio školních prací osobní vzdělání jazyky praxe software zájmy *31.10.1986 xvranam@seznam.cz 2006-2009 : FA ČVUT, Praha 1998-2006 : Gymnázium Jírovcova 8, České Budějovice angličtina

Více

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy 1. Identifikační údaje programu dalšího Vyšší odborná škola a Střední škola hotelová SČMSD, Pelhřimov, s.r.o. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel

Více

PDF. Modernizace panelového domu Pod Bání 2019, 2020, 180 00 Praha 8. D. DOKUMENTACE STAVBY D.1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ D.1.

PDF. Modernizace panelového domu Pod Bání 2019, 2020, 180 00 Praha 8. D. DOKUMENTACE STAVBY D.1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ D.1. PDF Název stavby: Modernizace panelového domu Pod Bání 2019, 2020, 180 00 Praha 8 PRAHA VII/2014 D. DOKUMENTACE STAVBY D.1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ D.1.1 Technická zpráva Stupeň: Dokumentace pro stavební

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2017-2018 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 31.08.2017 zápis studentů do zimního semestru 1. ročníku

Více

INFORMAČNÍ CENTRUM PETROVICE. 01/04/2010 projekt. dokumentace pro výběr dodavatele - atypický nábytek

INFORMAČNÍ CENTRUM PETROVICE. 01/04/2010 projekt. dokumentace pro výběr dodavatele - atypický nábytek 047-04 INFORMAČNÍ CENTRUM PETROVICE 01/04/2010 projekt. dokumentace pro výběr dodavatele - atypický nábytek 047-04 INFORMAČNÍ CENTRUM PETROVICE ADR s.r.o. DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE ATYPICKÝ NÁBYTEK

Více

Sylabus pro předmět Systémy rostlinné výroby

Sylabus pro předmět Systémy rostlinné výroby Sylabus pro předmět Kód předmětu: SYRV Název v jazyce výuky: Název česky: Název anglicky: Plant Production Systems Počet přidělených ECTS kreditů: 5 Forma výuky předmětu: prezenční Forma a požadavky na

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Pojeď, polez, popoběhni do toho s námi. Studijní směr Aktivity v přírodě:

Pojeď, polez, popoběhni do toho s námi. Studijní směr Aktivity v přírodě: Studijní směr Aktivity v přírodě: Cíle studijního směru je připravit posluchače na práci ve školách, cestovních kancelářích a outdoorových agenturách. Při studiu poznáte lidi ze svého okolí z jiného úhlu,

Více

OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015

OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015 OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015 OBČANSKÁ VYBAVENOST PROSTOR MEZI DOMY HOTELY RESTAURACE OBCHOD ZDRAVOTNICTVÍ JESLE, ŠKOLKY, ŠKOLY STAVBY PRO SPORT ADMINISTRATIVA OBSAH PŘEDNÁŠKY OBČANSKÁ VYBAVENOST

Více

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Ředitel: Ing. Josef Šorm Zástupci ředitele: Mgr. Jan Šimůnek

Více

interiéry v klasickém stylu

interiéry v klasickém stylu interiéry v klasickém stylu 1 ALNUS návrhy a realizace kompletních interiérů Firma Alnus vznikla v roce 1993. Zabývá se zakázkovou výrobou luxusních kuchyní a bytových moderních interiérů na míru. Díky

Více

Předmět výuky a procvičování

Předmět výuky a procvičování PROGRAM CVIČENÍ - Pozemní stavitelství I Pravidla a zásady práce ve cvičeních, potřebné či vhodné pomůcky (PS I) Přednáší: kolektiv pracovníků ústavu Stavitelství I Fakulty architektury Garant: Ing. arch.

Více

YTD-TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE. ČÁST KPS ING.ANNA LOUNKOVÁ,CSc. A732

YTD-TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE. ČÁST KPS ING.ANNA LOUNKOVÁ,CSc. A732 YTD-TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE ČÁST KPS ING.ANNA LOUNKOVÁ,CSc. A732 124YTD ZS 2011/12 T. 1. 3. Datum 20.9. 4.10. Přednáška Technická dokumentace (K124) - Širší souvislosti projektování a navrhování -

Více

vývojvoj a perspektivy

vývojvoj a perspektivy Příprava učitelu itelů fyziky na JU vývojvoj a perspektivy Jiří Tesař, katedra fyziky PF JU Brno 13. 14. 9. 2007 Historie přípravyp pravy učitelu itelů na PF JU 1948 Pedagogická fakulta (pod UK Praha)

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA

TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA Stavba: STAVEBNÍ ÚPRAVY MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ, ul. CYRILOMETODĚJSKÁ 754/6 VÝMĚNA VÝPLNÍ OTVORŮ Místo: Třebíč Investor: Město Třebíč Vypracoval: Staprom CZ, spol. s r.o,

Více

OPATŘENÍ REKTORA č. 18/2017

OPATŘENÍ REKTORA č. 18/2017 OPATŘENÍ REKTORA č. 18/2017 Č.j.: OU-80869/90-2017 Pravidla pro tvorbu studijních plánů studijních programů Ostravské univerzity Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Opatření rektora Pravidla pro tvorbu studijních

Více

Zimní semestr 2008 / 2009. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM - COHOUSING 4.

Zimní semestr 2008 / 2009. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM - COHOUSING 4. Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. Zdeněk Jiran, ing. arch. David Tichý Ph.D. Zimní semestr 2008 / 2009 kód

Více

VÝUKOVÝ PROGRAM ANDRAGOGIKA

VÝUKOVÝ PROGRAM ANDRAGOGIKA VÝUKOVÝ PROGRAM ANDRAGOGIKA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.01/01.0018 Název projektu: Příprava lektorů pro vzdělávání dospělých Název příjemce: Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec,

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 směrnice č. 8 děkana Fakulty architektury VUT v Brně PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 doplnění Studijního a zkušebního řádu VUT Úvodní ustanovení

Více

Téma cvičení. Zadání úloh. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15. č. cv.

Téma cvičení. Zadání úloh. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15. č. cv. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15 č. cv. Téma cvičení 1. Výkresy pozemních staveb- požadavky, způsoby kreslení. Plocha výkresového listu, orientace výkresů,měřítka, formáty Zobrazovací prostředky- druhy čar,

Více

siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 trapezi A A1 B B1 vinotéka exteriér_00 botník

siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 trapezi A A1 B B1 vinotéka exteriér_00 botník katalog 2012 2012 01 02 03 siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal 04 seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 05 06 trapezi A A1 B B1 vinotéka 07 botník exteriér_00 Siesta 410 410 650 1

Více

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 Pedagogická fakulta uskutečňuje programy: Bakalářské standardní doba studia 3 roky, přihlásit se mohou všichni

Více

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ a MŠ CHRAŠTICE. Člověk a svět práce Pracovní činnosti

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ a MŠ CHRAŠTICE. Člověk a svět práce Pracovní činnosti UČEBNÍ OSNOVY ZŠ a MŠ CHRAŠTICE Vzdělávací oblast Cílové zaměření vzdělávací oblasti Učíme žáky pozitivnímu vztahu k práci a k odpovědnosti za její kvalitu osvojit si základní pracovní dovednosti a návyky

Více

Railing Systems. jednoduše a efektivně

Railing Systems. jednoduše a efektivně Railing Systems jednoduše a efektivně REVOLUCE v oboru celoskleněného zábradlí Balardo je kompletně novou koncepcí skleněného zábradlí, která umožnila snížit náklady na výrobu i montáž. Systém Balardo

Více

VÍTKOVA HORA, KARLOVY VARY

VÍTKOVA HORA, KARLOVY VARY ATELIER ŠENBERGER-PUSTĚJOVSKÝ Atelier ATKS _ letní semestr 2014/2015 _úterý 14.00 19.50_D-A3 Tomáš Šenberger, 603 460 888, tomas.senberger@fsv.cvut.cz Jan Pustějovský, 775 137 881, jan.pustejovsky@fsv.cvut.cz

Více

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Matematika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické okruhy algebra

Více

Žádost o akreditaci. Stavební fakulta, ČVUT v Praze Bezpečnostní a rizikové inženýrství. Rizika ve výstavbě bakalářský

Žádost o akreditaci. Stavební fakulta, ČVUT v Praze Bezpečnostní a rizikové inženýrství. Rizika ve výstavbě bakalářský fakulta studijní program studijní obory typ forma Stavební fakulta, ČVUT v Praze Bezpečnostní a rizikové inženýrství Požární bezpečnost staveb Rizika ve výstavbě bakalářský prezenční Praha, listopad 2006

Více

BYJEHR_MD12_bydleni je hra.indd 78 27.10.10 8:04

BYJEHR_MD12_bydleni je hra.indd 78 27.10.10 8:04 BYJEHR_MD12_bydleni je hra.indd 78 27.10.10 8:04 Bílá kožená sedací souprava vyrobená na míru a umístěná na sokl tvoří kontrast s tmavou dřevěnou podlahou Bydlení je hra O svém vysněném bydlení měla paní

Více

Vertikální komunikace (4)

Vertikální komunikace (4) ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Vertikální komunikace (4) Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 Zpracováno v návaznosti na přednášky Prof. Ing.

Více

Rozdíl se skrývá v detailech

Rozdíl se skrývá v detailech interiérové příčky Rozdíl se skrývá v detailech Vaše přání jsou naší inspirací a Vaše spokojenost naším prvořadým cílem. Jsme přesvědčeni, že každý projekt, bez ohledu na jeho velikost a náročnost, může

Více

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. LAVIČKY Všechny lavičky jsou určeny do zahrad a pro pěší zóny na

Více

D.7 Objekty k usnadnění pohybu a přístupu

D.7 Objekty k usnadnění pohybu a přístupu Prvky Schodiště, lávky a vstupy do podzemí 1 25...1 Schodiště, lávky a vstupy do podzemí Městská struktura by měla být primárně navrhována tak, aby nevytvářela požadavek na mimoúrovňová propojení na veřejných

Více

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Stavební truhlář (kód: 33-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Truhlář Kvalifikační úroveň

Více