Veřejné a slavnostní osvětlení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Veřejné a slavnostní osvětlení"

Transkript

1 Veřejné a slavnostní osvětlení v městě Ústí nad Labem v roce 2017 Zpráva o plnění povinností a závazků stanovených Smlouvou mezi společností ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. a Statutárním městem Ústí nad Labem č. 3/0380/2005/S ze dne o nájmu, provozu a správě veřejného osvětlení. Zpracoval kolektiv vedoucích pracovníků společnosti ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. Předkládá: Ing. Vítězslav Chmelík jednatel společnosti Datum:

2 OBSAH POPIS VÝZNAMNÝCH UDÁLOSTÍ ROKU I. SERVIS A ÚDRŽBA ZAŘÍZENÍ... 4 A) PREVENTIVNÍ ZÁSAHY... 4 B) OPERATIVNÍ ZÁSAHY... 4 C) OBNOVA... 5 a) Rekonstrukce celkové do 6 m - 1 část... 5 b) Rekonstrukce celkové do 6 m - 2 část... 6 c) Výměna stožárů a kabelů 1 část... 6 d) Nátěry stožárů... 6 e) Výměny ZM zapínací místa s IZM... 7 f) Výměna svítidel... 7 g) Výměny stožárů a kabelů 2 část... 7 h) Výměna stožárů a kabelů 3 část... 7 II. SPOTŘEBA ENERGIE... 8 III. PLÁN ČINNOSTÍ, SPRÁVY, PROVOZU, ÚDRŽBY A OBNOVY ZAŘÍZENÍ PRO ROK IV. RŮZNÉ A) Činnost oddělení kontroly a energetiky B) Ostatní využití majetku V. SEZNAM PŘÍLOH Příloha Informační leták na bezplatnou linku Seznam tabulek Tabulka 1 Výsledky inventury spravovaného zařízení... 3 Tabulka 2 Věcné plnění preventivní údržby... 4 Tabulka 3 Hodnoty nesvítivosti veřejného osvětlení... 5 Tabulka 4 Finanční plnění obnovy... 5 Tabulka 5 Plánované kontroly a revize na rok Tabulka 6 Plán obnovy na rok Seznam obrázků Obrázek 1 - Ukázka slavnostního vánočního osvětlení Seznam použitých zkratek VO veřejné osvětlení SO slavnostní osvětlení PR osvětlení přechodu pro chodce HO veřejné hodiny ZM zapínací místo SM světelné místo PK periodická kontrola IZM inteligentní zapínací místo Strana 2 (celkem 16)

3 ÚVOD ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. - Veřejné a slavnostní osvětlení v Ústí nad Labem v roce 2017 Ve smyslu článku IX. (kontrola činnosti společnosti) Smlouvy o přenechání VO na území statutárního města Ústí nad Labem do nájmu, o jeho provozování a správě předkládá společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. zprávu o plnění povinností a závazků za rok Podkladem pro sestavení této zprávy jsou data z informačního systému společnosti a výsledky prováděných kontrol. Popis významných událostí roku 2017 V roce 2017 se společnost při své činnosti řídila podmínkami uzavřené Smlouvy se Statutárním městem Ústím nad Labem a Koncepcí obnovy veřejného a slavnostního osvětlení. Pro spolehlivé sledování termínů plnění úkolů, nákladů na provoz, údržby, obnovy a dalších dat používá společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. účetní a informační software, který umožňuje komplexní i oddělené sledování zakázky pro Statutární město Ústím nad Labem až do úrovně jednotlivých typů zařízení. Ze strany města je možné využít kontrolní systém, který průběžně zajišťuje sledování jak technicko - provozních parametrů probíhající správy, provozu, oprav a obnovy zařízení, tak i ověřování podkladů sloužících k fakturaci realizovaných služeb. Instalována byla mimo jiné další svítidla s technologií LED, a to v místech s náročným servisním a provozním přístupem, které jsou umístěny na kruhovém objezdu pod Větruší a jeho okolí. K datu provedla společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. v souladu s článkem IV. odst. 9. uzavřené smlouvy inventuru spravovaného zařízení. O inventuře byl sepsán protokol, jehož součástí je inventární seznam zařízení, předaný s kvartálním hlášením a je také uložen ve společnosti ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. Výsledek inventury k je uveden v následující tabulce: Typ zařízení Počty zařízení k Veřejné osvětlení VO (SM) Přisvětlení přechodů PR (SM) 200 Slavnostní osvětlení SO (SM) 276 Veřejné hodiny - HO 3 Speciální osvětlení SP (SM) 170 Energetické zařízení - EN 1 Zapínací místa VO a SO 183 Tabulka 1 Výsledky inventury spravovaného zařízení Strana 3 (celkem 16)

4 I. Servis a údržba zařízení Těžiště činnosti společnosti spočívá hlavně v oblasti preventivních a operativních zásahů na spravovaném zařízení. Významná pozornost je věnována i obnově zařízení VO, SO, PR, která významně ovlivňuje jejich spolehlivost a bezpečnost, což má opět přímý dopad do oblasti prevence a operativy. A) PREVENTIVNÍ ZÁSAHY Pracovníci společnosti ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. se při své činnosti v roce 2017 řídili Řádem preventivní údržby, ve kterém je specifikován věcný rozsah periodických revizí a periodických kontrol pro jednotlivé typy zařízení VO, SO, PR, ZM, HO pro příslušný rok. Plán preventivní údržby pro rok 2017 byl městu předán dne V souladu s tímto plánem byly v roce 2017 provedeny následující činnosti: Prevence Počet Periodické kontroly VO a SO - ZM 49 Periodické kontroly VO a SO - SM 3098 Skupinová výměna zdrojů 3018 Tabulka 2 Věcné plnění preventivní údržby Náklady na preventivní údržbu dosáhly v roce 2017 výše ,- Kč. Preventivním údržbovým úkonům na zařízení, věnuje společnost velkou pozornost, neboť pozitivně ovlivňuje spolehlivost zařízení a snižuje náklady na operativní údržbu. B) OPERATIVNÍ ZÁSAHY Pro zabezpečení operativního příjmu hlášení o poruchách na spravovaném zařízení využívá společnost Centrální dispečink ELTODO. Díky provozu nepřetržité dispečerské služby pro evidenci hlášených poruch (24hodinový provoz 365 dní v roce) a možnosti využití bezplatné telefonní linky nebo ové adresy: poruchy@eltodo.cz, popř. webové stránky: (viz příloha č. 1.) jsou přijatá hlášení předávána neprodleně pohotovostním jednotkám, které v rámci smluvních termínů odstraňují vzniklé poruchy. Počty operativních zásahů i výše nákladů na operativní údržbu odpovídá předpokládanému dlouhodobému vývoji a je výsledkem systematicky prováděné preventivní údržby a instalace moderních komponent s vysokou životností a spolehlivostí. Náklady na operativní zásahy činily v roce 2017 částku ,- Kč. Náklady na plánovanou údržbu činily v roce 2017 částku ,- Kč. Zvýšená pozornost věnovaná společností prevenci spravovaného zařízení se v roce 2017 opětovně pozitivně promítla do zvýšení spolehlivosti zařízení a zejména do dlouhodobého snižování počtu poruch spravovaného zařízení. Strana 4 (celkem 16)

5 Na základě čl. IX odst. 3. prováděla společnost ve spolupráci se zástupci města časově nepravidelné kontroly svítivosti o stavu plnění závazků společnosti. Výsledky těchto kontrol jsou uvedeny níže, viz. Tabulka 3. Společnost dosahovala v průběhu roku následujících hodnot nesvítivosti: Měsíc Počet kontrolovaných Počet nesvítících Nesvítivost světelných míst VO světelných míst VO VO [%] , , , ,065 Tabulka 3 Hodnoty nesvítivosti veřejného osvětlení C) OBNOVA Do obnovy zařízení veřejného a slavnostního osvětlení byly v roce 2017 v souladu se schváleným business plánem vloženy finanční prostředky a provedeny práce v objemu ,- Kč. Jednotlivé projekty obnovy, jejich věcný i finanční objem, jsou uvedeny v následující tabulce. Obnova Počty obnoveného zařízení a) Rekonstrukce celkové do 6m 1 část ,57 b) Rekonstrukce celkové do 6m 2 část ,01 c) Výměna stožárů a kabelů 1 část ,67 d) Plošné obnovy nátěrů ,00 e) Výměny ZM + IZM ,52 f) Výměny svítidel ,12 g) Výměna stožárů a kabelů 2 část ,20 h) Výměna stožárů a kabelů 3 část ,92 C e l k e m ,01 Kč Tabulka 4 Finanční plnění obnovy V rámci obnovy provedla společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. v roce 2017 následující práce: a) Rekonstrukce celkové do 6 m - 1 část V roce 2017 byly provedeny práce v celkové hodnotě ,57 Kč. Provedena byla rekonstrukce veřejného osvětlení v ulici: - Meruňková Ořechová - 8 ks stožárů s kabelovým vedením - Krušnohorská - Mezní - 18 ks stožárů s kabelovým vedením - Gagarinova I ks stožárů s kabelovým vedením - Ovocná - Mezní - 8 ks stožárů s kabelovým vedením - Krušnohorská III ks stožárů s kabelovým vedením Strana 5 (celkem 16)

6 Rozsah a pořadí realizace jednotlivých staveb veřejného osvětlení je stanoven na základě stáří zařízení a jeho aktuálního technického stavu, zohledněny jsou i případné koordinace s dalšími investory. b) Rekonstrukce celkové do 6 m - 2 část V roce 2017 byly provedeny práce v celkové hodnotě ,01 Kč. Provedena byla rekonstrukce veřejného osvětlení v ulici: - Pod parkem - 11 ks stožárů s kabelovým vedením - Stavbařů I. Etapa - 6 ks stožárů s kabelovým vedením - Stavbařů II. Etapa - 13 ks stožárů s kabelovým vedením - Zvonková - 9 ks stožárů s kabelovým vedením Jedná se převážně o koordinaci s ÚMO Severní terasa při opravách komunikací a chodníků a realizací oprav veřejných statků. c) Výměna stožárů a kabelů 1 část V roce 2017 byly provedeny práce v celkové hodnotě ,67 Kč. Provedena byla rekonstrukce veřejného osvětlení v ulicích: - Poslední cesta - U krematoria - 11 ks stožárů s kabelovým vedením a 11 svítidly - Na vyhlídce - 11 ks stožárů s kabelovým vedením - Spojka v ul. Pod parkem - Švestková - 1 ks stožárů s kabelovým vedením a LED svítidlem - Park Severní Terasa doplnění u cesty - 5 ks stožárů s kabelovým vedením a 5 LED svítidly Rozsah a pořadí realizace jednotlivých staveb veřejného osvětlení je stanoven na základě stáří zařízení a jeho aktuálního technického stavu, zohledněny jsou i případné koordinace s dalšími investory. Jedná se převážně o koordinaci s odborem dopravy při opravách komunikací, chodníků a požadavky města, resp. občanů na zlepšení stavu osvětlení v dané lokalitě byla osvícena obslužná cesta ke škole a dráha v parku. d) Nátěry stožárů V roce 2017 bylo natřeno celkem 245 ks stožárů a patic v celkové hodnotě ,- Kč. V oblastech, částech a ulicích města: - Důlce, Hoření, Malátova, Ve Struze, U Pivovarské Zahrady, Sibiřská, Ryjická, - Děčínská, Truhlářova, Kamenná, Nová, Vítězná, Panská, Revoluční, U Trati Strana 6 (celkem 16)

7 e) Výměny ZM zapínací místa s IZM V roce 2017 pokračovala výměna zapínacích míst. Vyměněno bylo celkem 20 ks vnitřků zapínacích míst včetně prvků pro sledování a ovládání systémem IZM (Inteligentní zapínací místo). Náklady na obnovu (výměna zapínacích míst) dosáhly výše ,52 Kč. Instalace IZM do ZM : - UM001 - ul. Předmostí - UM030 - ul. Hostovická - UM502 - ul. Átrium Magistrátu - UM031 - ul. Hospodářská - UM012 - ul. Bělehradská - UM032 - ul. Chabařovická - UM013 - ul. Horova - UM033 - ul. Komenského - UM017 - ul. Ve struze - UM034 - ul. U vlečky - UM018 - ul. Hoření - UM035 - ul. Tovární - UM021 - ul. Londýnská - UM041 - ul. Panská - UM022 - ul. Přístavní - UM049 - ul. Střížovická - UM028 - ul. Žižkova podchod - UM055 - ul. Vinařská - UM029 - ul. Žižkova - UM058 - ul. Jahodová f) Výměna svítidel V roce 2017 byla provedena v rámci obnovy modernizace svítidel výměnou 34 ks. Náklady na obnovu (výměna svítidel) činily ,12 Kč. Stávající zastaralá svítidla veřejného osvětlení byla vyměněna za moderní svítidla s LED technologií v ulicích: - Střelecká, U Trati g) Výměny stožárů a kabelů 2 část V roce 2017 byla provedena v rámci obnovy veřejného osvětlení výměna 12 ks stožárů včetně kabelové zemní části. Náklady na obnovu stožárů a kabelové zemní části činily ,20 Kč. Výměna byla provedena v ulici Gagarinova, Glennova II.část. h) Výměna stožárů a kabelů 3 část V roce 2017 byla provedena v rámci obnovy veřejného osvětlení výměna 9 ks stožárů včetně kabelové zemní části. Náklady na obnovu stožárů a kabelové zemní části činily ,92 Kč. Výměna byla provedena u veřejného osvětlení v ulici Mezní - Svojsíkova. Strana 7 (celkem 16)

8 II. Spotřeba energie V oblasti hospodaření s elektrickou energií nedošlo k nárůstu instalovaného příkonu spravovaného zařízení. Tento stav byl způsoben především výměnou svítidel a malým meziročním přírůstkem počtu spravovaného zařízení. Celkové náklady na energii činily v roce 2017: ,- Kč bez DPH. Od roku 2013 společnost uplatňuje při hospodaření s elektrickou energií systém Managementu EnMS podle ČSN EN ISO , na nějž získala i certifikaci. V průběhu roku zajišťovali pracovníci kontrolního a energetického odboru pravidelné kontroly a sledování efektivity hospodaření s elektrickou energií, na jejichž základě je prováděna optimalizace příkonů a spotřeby zařízení. Kontroly byly zaměřeny na dodržování doby svícení, provádění kontrolních měření a odečty hodnot na odběrných místech hodnoty příkonů a spotřeb. Součástí pravidelných kontrol bylo ověřování funkčnosti a technického stavu provozovaného zařízení. III. Plán činností, správy, provozu, údržby a obnovy zařízení pro rok 2018 Podle aktuálního plánu pro rok 2018 předpokládá společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. provedení prací a dodávek v celkovém objemu cca ,- Kč. Veškerá činnost bude probíhat v souladu s podmínkami platné smlouvy. Pro rok 2018 společnost ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. předpokládá tuto činnost: Plány vychází z analýzy stavu veřejného osvětlení města. Během roku 2018 dojde postupně k výměně stožárových i kabelových částí VO, svítidel, rozvaděčů ZM, svorkovnic a kabelových polí. Dále budou prováděny nátěry stožárů a výměna vrchního volného vedení za kabely AES. Dle plánu obnovy veřejného osvětlení v Ústí nad Labem pro rok 2018 bude proinvestováno 7 milionů Kč bez DPH. Stávající stožáry na uvedených komunikacích jsou ve špatném technickém stavu a budou vyměněny za stožáry s povrchovou úpravou žárovým pozinkováním (z vnější i vnitřní strany), případně i speciálním nátěrem přímo od výrobce. V navržených ulicích je plánována výměna stávajících, morálně i technicky zastaralých svítidel nevyhovujících parametrů, za svítidla nová, splňující nejpřísnější požadavky na moderní osvětlení. Návrh nových svítidel (typ a příkon) byl proveden výpočetním programem dodavatele svítidel, aby navržená osvětlovací soustava splňovala platné evropské normy ČSN EN V plánu jsou též navrženy výměny kabelů, v trasách osvětlovacích soustav, s nejvyšší mírou poruchovosti, za kabely nové, měděné. Strana 8 (celkem 16)

9 Ostatní materiál patice a svorkovnice bude měněn v oblastech, ve kterých se nachází toto zařízení v nejhorším technickém stavu. Dříve instalované betonové patice budou nahrazeny za patice plastové. Nevyhovující (zrezivělé) výzbroje za výzbroje odpovídající normám. U povrchových prvků (patic) budou prováděny výměny zejména v oblastech se zvýšenou mírou vandalismu a technicky nevyhovujících, které byly zjištěny při periodických kontrolách. V návrhu plánu se dále počítá s výměnami celých zapínacích bodů. K výměně jsou navrženy zapínací místa neodpovídající normám, případně zapínací místa v dezolátním stavu. Dojde také k další realizaci implementace IZM do zapínacích bodů. Nové skříně zapínacích míst jsou vyrobeny z ocelového plechu a odolného plastu. Jejich velikost odpovídá stávajícímu prostoru bez nutnosti zásahu do okolí. Povrchová úprava ocelové skříně i soklu je provedena ochranným ÚV nátěrem. Nátěry stožárů, výložníků a patic budou provedeny speciální barvou se zvýšenou odolností proti povětrnostním vlivům od firmy Izolplastik Brno. Základní nátěr se provádí barvou HS Elastkom, vrchní nátěr barvou AUREL Elastcom. Nátěry budou provedeny ve světle šedé barvě RAL V souladu s Řádem preventivní údržby budou v roce 2018 provedeny preventivní kontroly a skupinové výměny světelných zdrojů (SVSZ) na 38 zapínacích místech (ZM) a 3066 světelných místech (VO+SO+PR). Jedná se cca o čtvrtinu zařízení veřejného osvětlení na území města Ústí nad Labem. Periodické kontroly Skutečnosti zjištěné při provádění periodické kontroly el. zařízení se zaznamenávají do Protokolu periodické kontroly. Protokol vyplní pracovník provádějící kontrolu a následně předá vedoucímu střediska. Po odstranění veškerých závad zhotovitelem, pověřený pracovník protokol podepíše s uvedením data a následně předá technikovi správce k uložení. Protokol je dokladem o kontrole el. zař. z hlediska bezpečnosti a je archivován po dobu 8 let. Protokol se vyhotovuje pouze v jednom provedení. Periodické revize el. zařízení Revizní zprávy o provedení periodické revize vypracované revizním technikem, obdrží správce ve třech vyhotoveních. Pověřený pracovník střediska na jednu z revizních zpráv uvede datum a podpis, kterým potvrzuje odstranění všech zjištěných závad bránících bezpečnému a spolehlivému provozu elektrického zařízení a předá ji vedoucímu správy střediska k archivaci na dobu 8 let. Strana 9 (celkem 16)

10 ZAŘÍZENÍ URČENÉ K PERIODICKÉ KONTROLE A REVIZI V ROCE 2018 V průběhu roku 2018 bude provedena periodická kontrola a skupinová výměna světelných zdrojů na zapínacích místech včetně připojených stožárů veřejného osvětlení uvedených v tabulce 5. Pořadí Číslo ZM Počet SM ULICE práce 1 UM Důlce PK+SVSZ 2 UM Elišky Krásnohorské PK+SVSZ 3 UM Hoření PK+SVSZ 4 UM Malátova PK+SVSZ 5 UM Malátova PK+SVSZ 6 UM Rooseveltova PK+SVSZ 7 UM Bělehradská PK+SVSZ 8 UM Mošnova PK+SVSZ 9 UM Hornická PK+SVSZ 10 UM Ve Struze PK+SVSZ 11 UM018 5 Hoření PK+SVSZ 12 UM Stará PK+SVSZ 13 UM Most E. Beneše PK+SVSZ 14 UM Revoluční PK+SVSZ 15 UM Malá Hradební PK+SVSZ 16 UM Kostelní PK+SVSZ 17 UM Sociální Péče PK+SVSZ 18 UM Jahodová PK+SVSZ 19 UM Petrovická PK+SVSZ 20 UM Strážky PK+SVSZ 21 UM061 5 Bánov PK+SVSZ 22 UM Habrovice PK+SVSZ 23 UM Osvoboditelů PK+SVSZ 24 UM Jizerská PK+SVSZ 25 UM Jizerská PK+SVSZ 26 UM Krušnohorská PK+SVSZ 27 UM Sociální Péče PK+SVSZ 28 UM Ladova PK+SVSZ 29 UM V Klidu PK+SVSZ 30 UM Jana Zajíce PK+SVSZ 31 UM Svojsíkova PK+SVSZ 32 UM Gagarinova PK+SVSZ 33 UM Mírová PK+SVSZ 34 UM Šípková PK+SVSZ 35 UM Mírová PK+SVSZ 36 UM Na Svahu PK+SVSZ 37 UM Oblouková PK+SVSZ 38 UM187 4 Předmostí PK+SVSZ Celkový součet 3066 Tabulka 5 Plánované kontroly a revize na rok 2018 Strana 10 (celkem 16)

11 Plán obnovy Ústí nad Labem Popis Oblast/ulice ks Strana 11 (celkem 16) Plán věcný Materiál Práce Celkem Výměna svítidel 95 ks celkem ,00 Kč Oblast : Skortice, Údolní, Na valech město- střed Malá Hradební - SO - LED Skorotice Brněnská - SO - LED Krásné Březno Na sklípku Vaňov Mařákova Čajkovského Výměna stožárů 37 ks celkem ,00 Kč a kabelů Tiziánova Oblast: U podjezdu II Resslova město- střed Velká Hradební Brná Jabloňová - Kolmá Výměna VV za AES vedení 27 ks celkem ,00 Kč Oblast : Sebuzín I V Průčelí - výměna VV Brná Strážky - výměna VV Strážky Sebuzín II Brná Nátěry stožárů 245 ks celkem ,00 Kč Oblast : Vaňov Střekov město střed Klíše 88 město-střed Předlice 16 Vaňov Krásné Březno 32 Předlice Střekov 34 Rekonstrukce celkové 95 ks celkem ,00 Kč U koupaliště Oblast : ZOO I.etapa Severní Terasa ZOO II.etapa Krásné Březno U podjezdu I Klíše Muchova Mezní - Muchova Zvonková Pod parkem Vojanova Výměna ZM 22 ks celkem ,00 Kč Kompletní rekonstrukce ZM Montáž IZM do ZM plán celkem součet ,00 Kč Tabulka 6 Plán obnovy na rok 2018

12 IV. Různé A) Činnost oddělení kontroly a energetiky Kontrolní a energetické oddělení zajišťuje kontrolu kvality osvětlení veřejných komunikací a prostranství, slavnostně nasvícených objektů, svítivosti a funkčnosti veřejných hodin ve městě, stav a provoz zařízení veřejného osvětlení a kontrolu odběru elektrické energie veřejného osvětlení dle harmonogramu kontrol. Kontroly svítivosti se provádí za účelem zjištění procenta nesvítivosti světelných míst. Kontroly svítivosti probíhaly v souladu se schváleným harmonogramem, stanoveným pro příslušný kalendářní měsíc za účasti zástupců Statutárního města Ústí nad Labem. Začátky kontrol jsou stanoveny min. 30 minut po rozsvícení veřejného osvětlení. O výsledku každé kontroly svítivosti byl sepsán a podepsán protokol, který byl podkladem k vyhodnocení svítivosti. Veškeré doklady z prováděných kontrol jsou uloženy ve společnosti ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o za účasti zástupců města. B) Ostatní využití majetku V oblasti ostatního využití spravovaného majetku je vedena přesná evidence pronajímaného zařízení. Tržby v roce 2017 činily celkem ,- Kč. V informačním systému SM NAV je vedena přesná databáze pronajatých stožárů, počty a umístění reklamních prvků, a také databáze o umístění dalšího cizího zařízení, které je instalováno na stožárech VO, jako např. kamerový systém, místní informační a orientační systém, zařízení VISO, meteorologické stanice, radary atd. Na základě požadavku městských obvodů byla v období vánočních svátků instalována vánoční výzdoba. Obrázek 1 - Ukázka slavnostního vánočního osvětlení Strana 12 (celkem 16)

13 V. Seznam příloh 1. Příloha Informační leták na bezplatnou linku Strana 13 (celkem 16)

14 Poznámky: ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. - Veřejné a slavnostní osvětlení v Ústí nad Labem v roce 2017 Strana 14 (celkem 16)

15 Poznámky: ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. - Veřejné a slavnostní osvětlení v Ústí nad Labem v roce 2017 Strana 15 (celkem 16)

16 Poznámky: ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o. - Veřejné a slavnostní osvětlení v Ústí nad Labem v roce 2017 Strana 16 (celkem 16)

Veřejné a slavnostní osvětlení

Veřejné a slavnostní osvětlení Veřejné a slavnostní osvětlení v obci Loučovice v roce 2016 Zpráva o plnění povinností a závazků stanovených Smlouvou mezi společností ELTODO-CITELUM, s.r.o. a obcí Loučovice ze dne 1.9.2011 o nájmu, provozu

Více

Veřejné a slavnostní osvětlení

Veřejné a slavnostní osvětlení Veřejné a slavnostní osvětlení v městysu Davli v roce 2013 Zpráva o plnění povinností a závazků stanovených Smlouvou mezi společností ELTODO-CITELUM, s.r.o. a městysem Davle ze dne 1. 9. 2002 o nájmu,

Více

Veřejné a slavnostní osvětlení

Veřejné a slavnostní osvětlení Veřejné a slavnostní osvětlení v městě Úvaly v roce 2015 Zpráva o plnění povinností a závazků stanovených Smlouvou mezi společností ELTODO-CITELUM, s.r.o. a městem Úvaly ze dne 30.4.1999 o nájmu, provozu

Více

Veřejné a slavnostní osvětlení

Veřejné a slavnostní osvětlení Veřejné a slavnostní osvětlení v městě Unhošti v roce 2015 Zpráva o plnění povinností a závazků stanovených Smlouvou mezi společností ELTODO-CITELUM, s.r.o. a městem Unhošť ze dne 1. 8. 2000 o nájmu, provozu

Více

Specifikace předmětu plnění

Specifikace předmětu plnění Specifikace předmětu plnění Přehled hlavních činností na spravovaném zařízení - Správa zařízení - Provoz a údržba zařízení - Hospodaření s energiemi - Obnova a modernizace zařízení - Další využití spravovaného

Více

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o přenechání VO na území Města Úvaly do nájmu, o jeho provozování a správě (dále jen Smlouva)

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o přenechání VO na území Města Úvaly do nájmu, o jeho provozování a správě (dále jen Smlouva) Dodatek č. 1 ke Smlouvě o přenechání VO na území Města Úvaly do nájmu, o jeho provozování a správě (dále jen Smlouva) Smluvní strany: 1. Město Úvaly, se sídlem Pražská 276, Úvaly, PSČ 250 82 IČ: 00240931

Více

Věc: Nabídka na zpracování pasportu veřejného osvětlení (VO), provozně energetické optimalizace systému VO a koncepce rozvoje systému VO města Toužim

Věc: Nabídka na zpracování pasportu veřejného osvětlení (VO), provozně energetické optimalizace systému VO a koncepce rozvoje systému VO města Toužim Endorser in GreenLight Programme EUROPEAN COMMISSION Město Toužim Vážený pan starosta Alexandr Žák Sídliště 428 364 01 Toužim Zlín 29.6.2015 Věc: Nabídka na zpracování pasportu veřejného osvětlení (VO),

Více

Vymezení míst, kde je zákaz požívání alkoholu na veřejném prostranství : Příloha č. 1

Vymezení míst, kde je zákaz požívání alkoholu na veřejném prostranství : Příloha č. 1 Vymezení míst, kde je zákaz požívání alkoholu na veřejném prostranství : Příloha č. 1 Městský obvod Ústí nad Labem Město-Centrum 1. Část Předlice - veřejné prostranství ohraničené ulicemi včetně : a) Školní

Více

Vážení cestující, - poblíž benzinového čerpadla AGIP v ulici U Trati bude výstupní a nástupní zastávka linek 4, 6, 12, 13, 19

Vážení cestující, - poblíž benzinového čerpadla AGIP v ulici U Trati bude výstupní a nástupní zastávka linek 4, 6, 12, 13, 19 Vážení cestující, Dne 18. září 2011 bude z důvodu pořádání Ústeckého 1/2 maratonu omezen provoz linek MHD. Centrum města bude uzavřeno pro veškerou dopravu od cca 6 hodin do cca 18 hodin linky MHD pojedou

Více

Pasport veřejného osvětlení

Pasport veřejného osvětlení Pasport veřejného osvětlení aneb proč a jak ho využít! Ing. Jiří Skála Zákony Zákon č. 128/2000 Sb. o obcích 38 Obec vede evidenci svého majetku. Zákon č. 183/2006 Sb. stavební zákon 161 Vlastníci technické

Více

Příloha č. 11: Minimální technické požadavky na materiál použitý pro servis a obnovu zařízení

Příloha č. 11: Minimální technické požadavky na materiál použitý pro servis a obnovu zařízení Minimální technické požadavky na komponenty a materiál pro obnovu a servis Při obnově a servisu musí být použity takové materiály a konstrukční prvky, které zachovají minimálně stejné technické, provozní,

Více

DODATEK č. 1 KE SMLOUVĚ

DODATEK č. 1 KE SMLOUVĚ evidenčni číslo smlouvy 241 021 710 mu(5)mujesenice.c2 DODATEK č. 1 KE SMLOUVĚ OPRAVY A ÚDRŽBA VO dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský

Více

SEZNAM PŘÍLOH. 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru

SEZNAM PŘÍLOH. 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru BENEŠOV, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ MENDELOVA - DUKELSKÁ SO 434 Úprava veřejného osvětlení SEZNAM PŘÍLOH 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru BENEŠOV, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ MENDELOVA -

Více

Důvodová zpráva. město: ,- Kč jedná se o cca nasvětlení 14ks pozemních komunikací

Důvodová zpráva. město: ,- Kč jedná se o cca nasvětlení 14ks pozemních komunikací Důvodová zpráva Záměr převodu veřejného ze společnosti Technické služby Jablonec nad Nisou, s.r.o. do vlastnictví statutárního města Jablonec nad Nisou (dále jen Město) Provoz veřejného (dále jen VO) v

Více

Hvězda - Bezručova (Z) - Kampus - Poliklinika - Hilarova - Bělehradská (T) - Malátova - Máj Elba - Stavbařů - MÍROVÁ

Hvězda - Bezručova (Z) - Kampus - Poliklinika - Hilarova - Bělehradská (T) - Malátova - Máj Elba - Stavbařů - MÍROVÁ 2: MÍROVÉ NÁMĚSTÍ - MÍROVÁ a MÍROVÉ NÁMĚSTÍ - Revoluční - Divadlo Malá Hradební - HLAVNÍ NÁDRAŽÍ - Drogerie - Japex - (Hostovická - Pod Svahem - Hostovická) - Teplárna - Trmická Globus - Nové Předlice

Více

Zvýšení bezpečnosti - osvětlení chodců na přechodech v Ostravě. Ing. Radim Gřes PTD Muchová, s.r.o., Ostrava,

Zvýšení bezpečnosti - osvětlení chodců na přechodech v Ostravě. Ing. Radim Gřes PTD Muchová, s.r.o., Ostrava, Zvýšení bezpečnosti - osvětlení chodců na přechodech v Ostravě Ing. Radim Gřes PTD Muchová, s.r.o., Ostrava, gres@ptdov.cz Cíl příspěvku seznámení posluchačů s koncepcí a metodikou osvětlování přechodů

Více

Z á p i s o p ř e d á n í s t a v e n i š t ě ( zařízení veřejného osvětlení )

Z á p i s o p ř e d á n í s t a v e n i š t ě ( zařízení veřejného osvětlení ) Příloha č. 13 Z á p i s o p ř e d á n í s t a v e n i š t ě ( zařízení veřejného osvětlení ) Název stavby:... Přejímající firma ( investor ):... stavebním dozorem pověřen: tel.:... Zhotovitel stavby:...

Více

Veřejné osvětlení v obcích kabelizace, služby, financování, realizace. Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o.

Veřejné osvětlení v obcích kabelizace, služby, financování, realizace. Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o. Veřejné osvětlení v obcích kabelizace, služby, financování, realizace Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o. Legislativa upravující provozování distribuční sítě Distribuční síť dále jen DS Energetický

Více

PASPORTIZACE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ OBEC VACOVICE

PASPORTIZACE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ OBEC VACOVICE PASPORTIZACE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ OBEC VACOVICE str. 1 Obsah 1) Obsah.2 2) Motivace 3 3) Popis současného stavu VO..4 4) Řešení a seznam použitých zkratek....5 5) Foto dokumentace a závady....6 6) Vypracoval.......7

Více

REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA ZUBŘÍ

REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA ZUBŘÍ Datum: 09/13 REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA ZUBŘÍ dokumentace provedení díla Investor : Město Zubří, U Domoviny 234, 756 54 Zubří Projektant: Ing. Jindřich Marek, Vítězná 1746, 756 61 Rožnov pod

Více

Komplexní řešení pro veřejné osvětlení. Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o.

Komplexní řešení pro veřejné osvětlení. Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o. Komplexní řešení pro veřejné osvětlení. Jaromír Uhde E.ON Česká republika, s.r.o. Rekonstrukce DS ve vztahu k veřejnému osvětlení Energetický zákon č. 458/2000 Zákon o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

Přístup k dynamickému osvětlení Praha Konference Dynamícké osvětlení VO Sušice Ing. Pavel Sněhota, Ph.D.

Přístup k dynamickému osvětlení Praha Konference Dynamícké osvětlení VO Sušice Ing. Pavel Sněhota, Ph.D. Přístup k dynamickému osvětlení Praha Konference Dynamícké osvětlení VO Sušice 25. 4. 2019 Ing. Pavel Sněhota, Ph.D. Technologie hlavního města Prahy, a.s. Dělnická 213/12 170 00 Praha 7 - Holešovice www.thmp.cz

Více

E L E K T R O P R O J E K T Ing. Zdeněk ZRNA, Nezvalova 657, 582 22 Přibyslav tel. : 569 484 548 IČO : 11004002 Projekt :

E L E K T R O P R O J E K T Ing. Zdeněk ZRNA, Nezvalova 657, 582 22 Přibyslav tel. : 569 484 548 IČO : 11004002 Projekt : Akce : Stavební úpravy přechodů pro chodce na I/34 a I/37 Ždírec nad Doubravou Stavební objekt : SO 401 - Veřejné osvětlení Investor : Město Ždírec nad Doubravou MÚ Ždírec nad Doubravou, Školní 500, Ždírec

Více

Služba zákazníkům. Veřejné osvětlení

Služba zákazníkům. Veřejné osvětlení Služba zákazníkům Veřejné osvětlení E.ON poskytuje obcím a městům ucelená řešení pro provozování, modernizaci a rekonstrukci soustav veřejného osvětlení. Na osvětlení ulic, parkovišť a veřejných prostranství

Více

Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s. VÁNOČNÍ PROVOZ LINEK MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V ÚSTÍ NAD LABEM V OBDOBÍ OD 23. 12. 2013 DO 3. 1. 2014 Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s. Přehled provozu MHD v období od 23. 12. 2013 do 3. 1. 2014

Více

Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem

Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem Vánoční provoz linek Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem v období od 22. 12. 2012 do 3. 1. 2013 Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s. Přehled provozu MHD v období od 22. 12. 2012 do 3. 1. 2013

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 2.5.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo č. smlouvy objednatele ( Město

Více

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Kresba sítě veřejného osvětlení. 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Kresba sítě veřejného osvětlení. 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V MĚSTĚ LOKTI STÁVAJÍCÍ STAV Obsah: 1. Technická zpráva 2. Kresba sítě veřejného osvětlení 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení 1. Technická zpráva Ve městě Loket

Více

Moderní správa VO a inteligentní VO

Moderní správa VO a inteligentní VO Moderní správa VO a inteligentní VO Budoucnost již dnes? Hynek Bartík Někteří prodejci slibují úspory i 80% Vypínač spoří 100% 2 Minimalizace celkových nákladů co? Co chceme od veřejného osvětlení? Investiční

Více

KONCEPCE ROZVOJE A OBNOVY VO

KONCEPCE ROZVOJE A OBNOVY VO KONCEPCE ROZVOJE A OBNOVY VO Ing. Petr Žák, Ph.D., v Praze 1. Účel a struktura veřejného osvětlení ÚČEL VO: vytvořit vhodné světelné podmínky pro zvýšení bezpečnosti v nočním městě nebo obci: vyšší bezpečnost

Více

Legislativa, technické řešení chytrého veřejného osvětlení, světelné znečištění

Legislativa, technické řešení chytrého veřejného osvětlení, světelné znečištění Legislativa, technické řešení chytrého veřejného osvětlení, světelné znečištění životního prostředí. Semináře nemusí Ing. Theodor Terrich PORSENNA o.p.s. listopad 2017, Ostrava Obsah prezentace Legislativa

Více

Veřejné osvětlení a jeho současný stav v České republice

Veřejné osvětlení a jeho současný stav v České republice Veřejné osvětlení a jeho současný stav v České republice Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení, tesarj@srvo.cz 1.Úvod Pod pojmem veřejné osvětlení (VO) se rozumí osvětlení veřejných komunikací

Více

VÝZVA VÍCE ZÁJEMCŮM K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA VÍCE ZÁJEMCŮM K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU MĚSTO KRNOV ODBOR VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK HLAVNÍ NÁMĚSTÍ 1 794 01 KRNOV VÝZVA VÍCE ZÁJEMCŮM K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU ve smyslu 12 odst. 3 a ve vztahu k 18 odst. 5 zákona č. 137/2006

Více

Spolupráce na rekonstrukci a modernizaci veřejného osvětlení v obcích. Jaromír Uhde E.ON

Spolupráce na rekonstrukci a modernizaci veřejného osvětlení v obcích. Jaromír Uhde E.ON Spolupráce na rekonstrukci a modernizaci veřejného osvětlení v obcích Jaromír Uhde E.ON Rekonstrukce, modernizace a výstavba veřejného osvětlení Skupina E.ON zajišťuje Komplexní servis pro soustavy veřejného

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava silnice II/313 Dolní Dobrouč - Veřejné osvětlení. MDS PROJEKT Försterova 175, Vysoké Mýto,

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava silnice II/313 Dolní Dobrouč - Veřejné osvětlení. MDS PROJEKT Försterova 175, Vysoké Mýto, TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Oprava silnice II/313 Dolní Dobrouč - Veřejné osvětlení Část: SO401 Veřejné osvětlení Stupeň projektu: Projekt pro stavební povolení + Projekt pro provedení stavby Investor:

Více

Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem

Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem Vánoční provoz linek Městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem v období od 22.12.2008 do 4.1.2009 Služební výtisk: CESTUJÍCÍ VEŘEJNOST Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. Přehled provozu za období

Více

Nabídka - Podolí u Brna, veřejné osvětlení v ulici Za Obecním úřadem. Nabídka se svítidly TechniLed.

Nabídka - Podolí u Brna, veřejné osvětlení v ulici Za Obecním úřadem. Nabídka se svítidly TechniLed. Nabídka - Podolí u Brna, veřejné osvětlení v ulici Za Obecním úřadem. Nabídka se svítidly TechniLed. Nabídka - rozpis - 8 stožárů včetně svítidel, veřejné osvětlení v ulici Za Obecním úřadem, podle projektu

Více

KONCEPCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ. Ing. Petr Žák, Ph.D., ČVUT FEL Ing. arch. Simona Švecová, ČVUT FSv

KONCEPCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ. Ing. Petr Žák, Ph.D., ČVUT FEL Ing. arch. Simona Švecová, ČVUT FSv KONCEPCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ Ing. Petr Žák, Ph.D., ČVUT FEL Ing. arch. Simona Švecová, ČVUT FSv Veřejné osvětlení ÚČEL zajištění pocitu bezpečí, bezpečnosti osob, dopravy a majetku, zajištění orientace

Více

Koncepce veřejného osvětlení, doporučený rozsah

Koncepce veřejného osvětlení, doporučený rozsah Koncepce veřejného osvětlení, doporučený rozsah 3/2017 V Praze dne 14. 3. 2017 Zpracovatel: Ing. Jiří Skála a kolektiv tel.: +420 607 005 118 web: www.srvo.cz e-mail: tajemnik@srvo.cz OBSAH 1. Požadavky

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Veřejné osvětlení Chodníky Obříství-Semilkovice Obříství Identifikační údaje zadavatele: Obec Obříství Svatopluka Čecha 40 277 42 Obříství IČ: 00237141 Osoba

Více

Rekonstrukce veřejn tlení v Ostravě. Ing. Alena Muchová PTD Muchová,, s.r.o., Ostrava,

Rekonstrukce veřejn tlení v Ostravě. Ing. Alena Muchová PTD Muchová,, s.r.o., Ostrava, Rekonstrukce veřejn ejného osvětlen tlení v Ostravě Ing. Alena Muchová PTD Muchová,, s.r.o., Ostrava, www.ptdov.cz, muchova@ptdov.cz Ostrava se nyní,, tak jako ostatní města České republiky, nachází v

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

Provozní řád veřejného a slavnostního osvětlení města Brna ISO_PŘ/04

Provozní řád veřejného a slavnostního osvětlení města Brna ISO_PŘ/04 Technické sítě Brno, akciová společnost Strana 1 / 14 Výtisk č.: Provozní řád veřejného a slavnostního osvětlení města Brna ISO_PŘ/04 7. vydání Účinnost ode dne 1.6.2016 Zpracoval Právní kontrola Přezkoumal

Více

LED ve veřejném osvětlení. Ing. Jan Novotný

LED ve veřejném osvětlení. Ing. Jan Novotný LED ve veřejném osvětlení Ing. Jan Novotný Zlín, 18. 9. 2012 Vývoj LED ve veřejném osvětlení 20. léta 20. století objeven princip LED Druhá polovina 20. století první použití LED v praxi (indikátory) 90.

Více

Pasport veřejného osvětlení. obec Jevišovice

Pasport veřejného osvětlení. obec Jevišovice Pasport veřejného osvětlení obec Jevišovice Zpracoval: Mgr. Martin Svoboda leden/únor 2012 1. Úvod Cílem projektu pasportizace veřejného osvětlení (dále jen VO) v rámci obce Jevišovice bylo zjištění současného

Více

C.2.1 Technická zpráva

C.2.1 Technická zpráva C.2.1 Technická zpráva Rekonstrukce vybrané části veřejného osvětlení ve městě Chrastava EFEKT 2017 SO402 Výměna svítidel na RVO1 a RVO3 Zhotovitel: Investor: Akce: Místo stavby: Stupeň PD: Martin Müller

Více

Seznam volebních místností a telefonní spojení - POÚ Ústí nad Labem

Seznam volebních místností a telefonní spojení - POÚ Ústí nad Labem Seznam volebních místností a telefonní spojení - POÚ Ústí nad Labem město, obec číslo okrsku adresa volební místnosti telefon Dolní Zálezly 0001 Obecní úřad Dolní Zálezly, Mírové náměstí 8 475 213 079

Více

HODNOCENÍ PROVOZU OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY V ENERGETICKÝCH AUDITECH Ing. Miroslav Mareš předseda správní rady Asociace energetických auditorů Cíl: 1. Posoudit hospodárnost užití elektrické energie v osvětlovacích

Více

UPOZORNĚNÍ PRO CESTUJÍCÍ. MATTONI 1/2 MARATON 17. září 2016 od 5 hodin do cca 20 hodin

UPOZORNĚNÍ PRO CESTUJÍCÍ. MATTONI 1/2 MARATON 17. září 2016 od 5 hodin do cca 20 hodin UPOZORNĚNÍ PRO CESTUJÍCÍ MATTONI 1/2 MARATON 17. září 2016 od 5 hodin do cca 20 hodin budou probíhat dopravní omezení MHD v rámci uzavírek komunikací v období od 5 do 20 hodin Linky MHD číslo 3, 9, 11,

Více

B. Technická zpráva technika prostředí staveb, zařízení silnoproudé elektrotechniky

B. Technická zpráva technika prostředí staveb, zařízení silnoproudé elektrotechniky B. Technická zpráva technika prostředí staveb, zařízení silnoproudé elektrotechniky 1. Popis stavby Předkládaná dokumentace řeší výstavbu veřejného osvětlení v obci Lanškroun. Předmětem je napojení nového

Více

Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2013

Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2013 Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2013 Svoz odpadu ze zeleně ve vacích Vaky pro jarní svoz se budou vydávat od 18. do 22. března 2013 od 8 do 17,30 hod. ve sběrném dvoře v Krásném Březně (vchod z ul.

Více

TECHNOLOGICKÉ POSTUPY A POPIS POLOŽEK

TECHNOLOGICKÉ POSTUPY A POPIS POLOŽEK Nadlimitní veřejná zakázka na služby zadávaná v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon nebo ZVZ ) na služby Provoz a údržba veřejného

Více

Statutární město Ústí nad Labem

Statutární město Ústí nad Labem Statutární město Ústí nad Labem Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, o regulaci provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her Zastupitelstvo města Ústí nad Labem se na svém zasedání dne 15.12.2011

Více

Projektová dokumentace k akci

Projektová dokumentace k akci Čeká školní inspekce Čj. ČŠIG-2058/12-G22 ČŠI Brno generální oprava elektroinstalace Projektová dokumentace k akci ČŠI Brno generální oprava elektroinstalace Výměna elektroinstalace a napojení na rozvodnou

Více

1. Sestavení nákladů stavby: Kč bez DPH. vč. DPH. Celkové stavební náklady SO 401

1. Sestavení nákladů stavby: Kč bez DPH. vč. DPH. Celkové stavební náklady SO 401 1. Sestavení nákladů stavby: Zřízení přechodu pro chodce na silnici II/647 v Klimkovicích, Poznámky: Při sestavení soupisu prací stavby "Zřízení přechodu pro chodce na silnici II/647 v Klimkovicích, "

Více

ROZPOČET - REKAPITULACE

ROZPOČET - REKAPITULACE Osvětlení víceúčelového hřiště v Nikolčicích ROZPOČET - REKAPITULACE NOSNÝ MATERIÁL VČ. MONTÁŽE SVÍTIDLA VČ. MONTÁŽE DODÁVKA ZEMNÍ PRÁCE HZS CELKEM BEZ DPH Rozpočet nezahrnuje případné zadláždění a konečnou

Více

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ. Rekonstrukce veřejného osvětlení v obci Nebužely

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ. Rekonstrukce veřejného osvětlení v obci Nebužely POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ Výzva k podání nabídek Zadavatel: Obec Nebužely Nebužely 14 277 34 Nebužely Zastoupená Ing. Janem Čermákem, starostou obce IČ: 00237086 PŘEDMĚT ZAKÁZKY Rekonstrukce veřejného osvětlení

Více

... 5.56 5.57 5.58 5.59 6.01 6.02 6.03 6.05 6.08 6.10 6.12 6.15 6.18 6.19 6.20 6.22 6.23 6.24 6.25... 5.10 5.12

... 5.56 5.57 5.58 5.59 6.01 6.02 6.03 6.05 6.08 6.10 6.12 6.15 6.18 6.19 6.20 6.22 6.23 6.24 6.25... 5.10 5.12 (Severní Terasa) - Mírová - Hornická - Divadlo - Mírové náměstí - V Rokli - Dobětice točna linka č. Severní Terasa - Mírová - Hornická - Divadlo - Malátova - Dobětice točna Přepravu zajišťuje: Dopravní

Více

P o z v á n k a. 2. Velkoplošná oprava komunikace Kojetická I. etapa výběr dodavatele Předkládá: Mgr. Miloš Studenovský, vedoucí PO

P o z v á n k a. 2. Velkoplošná oprava komunikace Kojetická I. etapa výběr dodavatele Předkládá: Mgr. Miloš Studenovský, vedoucí PO Statutární město Ústí nad Labem Magistrát města Ústí nad Labem P o z v á n k a 6. schůze Rady města Ústí nad Labem, které se bude konat dne 4. 2. 2019 od 13,00 hodin v zasedací místnosti Rady města na

Více

Generální partner Architecture Week pro rok 2013

Generální partner Architecture Week pro rok 2013 Optimalizace nákladů na osvětlovací soustavy Schréder - založeno 1927 v Belgii Schréder - v současnosti 40 poboček Artechnic-Schréder - založeno 1995 v Praze Generální partner Architecture Week pro rok

Více

M Ě S T O Ú S T Í N A D L A B E M

M Ě S T O Ú S T Í N A D L A B E M S T A T U T Á R N Í M Ě S T O Ú S T Í N A D L A B E M Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, O zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Ústí nad Labem se na svém zasedání

Více

Provozování a servis fotovoltaických elektráren

Provozování a servis fotovoltaických elektráren WWW..CZ Provozování a servis fotovoltaických elektráren ÚVOD Elektromontážní a servisní společnost a.s. byla založena v roce 1991 v Českých Budějovicích jako regionální jihočeská firma. V současné době

Více

Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků

Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků - energetický management v praxi Dne:18.4.2013, Ing. Roman Ostarek

Více

Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové

Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové Ing. Pavel Brettschneider (místostarosta města Moravská Třebová) EN - Energy Performance Contracting CZ - Energetické služby

Více

Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2012

Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2012 Kalendář odvozu odpadů - I. pololetí 2012 Svoz odpadu ze zeleně ve vacích Vaky pro jarní svoz se budou vydávat od 12.3. do 16.3. 2012 od 8 do 17,30 hod. ve sběrném dvoře v Krásném Březně (vchod z ul. Křiţíkova).

Více

Seznam komunikací pro II. Kolo blokového čištění

Seznam komunikací pro II. Kolo blokového čištění Seznam komunikací pro II. Kolo blokového čištění U Krematoria, Na Zákrutu, Dykova, Švabinského, Do Kopečku, Matěje Kopeckého dne 7.8.2017 od ( DZ bude umístěno nejpozději 30.7.2017) Škrétova, Poděbradova,

Více

Seznam komunikací pro I. Kolo blokového čištění 2019

Seznam komunikací pro I. Kolo blokového čištění 2019 Seznam komunikací pro I. Kolo blokového čištění 2019 Masarykova od Rondelu po Šaldovu dne 3.4.2019 od 7:00 do ( DZ bude umístěno nejpozději 26.3.2019) Masarykova od Šaldovy po Londýnskou dne 4.4.2019 od

Více

Posouzení a návrh osvětlení na průtahu obcí Rynoltice

Posouzení a návrh osvětlení na průtahu obcí Rynoltice Posouzení a návrh osvětlení na průtahu obcí Rynoltice Zadavatel: Ing. Frančík Vladimír Na Slovance 871 473 01 Nový Bor IČ: 12076317 DIČ: CZ6102110564 Zpracovatel: ELTODO-CITELUM, s.r.o. Novodvorská 1010/14

Více

VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ. Název akce:

VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ. Název akce: Název akce: VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ Stupeň dokumentace: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ K projektu: VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Investor: Město,, 583 01 Projektant:

Více

Smart veřejné osvětlení - VO. Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o.

Smart veřejné osvětlení - VO. Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o. Smart veřejné osvětlení - VO Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o. Profil společnosti Poskytujeme komplexní služby v oblasti distribuce elektřiny a plynu. Především výstavbu, provoz a údržbu energetických

Více

ČEZ ENERGETICKÉ SLUŽBY OSVĚTLENÍ JASNĚ! SKUPINA ČEZ

ČEZ ENERGETICKÉ SLUŽBY OSVĚTLENÍ JASNĚ! SKUPINA ČEZ OSVĚTLENÍ JASNĚ! OSVĚTLENÍ Chtěli byste vylepšit vzhled a způsob osvětlení? Rádi byste snížili náklady na provoz osvětlení? Svítíte úsporně ve vašich výrobní halách, školách, tělocvičnách atd.? Nedisponujete

Více

I. Smluvní strany. II. Prohlášení

I. Smluvní strany. II. Prohlášení Plánovací smlouva dle přílohy č. 13 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti uzavřena v souladu s 86, odst.

Více

FINANCOVÁNÍ A EFEKTIVITA

FINANCOVÁNÍ A EFEKTIVITA FINANCOVÁNÍ A EFEKTIVITA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ OBSAH 1. SEVEn 2. Současný stav a efektivita VO v ČR 3. Silné a slabé stránky českého veřejného osvětlení 4. Financování 5. EPC 21. 10. 2014, ENERGETICKY ÚSPORNÉ

Více

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a stožárových konstrukcí. EGE ke všem svým výrobkům zajišťuje

Více

SLOVO jednatele... 3. Personální vývoj... 4 ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI A STAVU MAJETKU... 4

SLOVO jednatele... 3. Personální vývoj... 4 ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI A STAVU MAJETKU... 4 O B S A H SLOVO jednatele... 3 Personální vývoj... 4 ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI A STAVU MAJETKU... 4 ZPRÁVA AUDITORA ROZVAHA VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PŘEHLED O PENĚŽNÍCH TOCÍCH

Více

Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11. Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky

Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11. Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11 Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále také

Více

PROVOZ A ÚDRŽBA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA MINIMÁLNÍ STANDARD PŘEDMĚTU ČINNOSTI SPRÁVCE VO

PROVOZ A ÚDRŽBA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA MINIMÁLNÍ STANDARD PŘEDMĚTU ČINNOSTI SPRÁVCE VO PROVOZ A ÚDRŽBA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA MINIMÁLNÍ STANDARD PŘEDMĚTU ČINNOSTI SPRÁVCE VO KOLÍNA Evidence, aktualizace pasportu veřejného osvětlení Základními vstupními daty jsou viz nastavení softwaru

Více

Fakultní nemocnice Brno-Bohunice

Fakultní nemocnice Brno-Bohunice Fakultní nemocnice Brno-Bohunice Rekonstrukce umělého osvětlení v kolektoru Identifikační údaje stavby: Název stavby: Část: Místo stavby: Investor: Stupeň PD: Rekonstrukce umělého osvětlení kolektoru FN

Více

Obec Třebestovice Železniční 127, , JČ Tel.: ,

Obec Třebestovice Železniční 127, , JČ Tel.: , Obec Třebestovice Železniční 127, 289 12, JČ 00239852 Tel.:325594249, fax:325594294,e-mail:trebestovice@tiscailcz VÝZVA OBCE TŘEBESTOVlCE K PODÁNÍ NABÍDEK ZAKÁZKA S NÁZVEM: Rekonstrukce veřejného osvětlení

Více

ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH

ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH DOPRAVNÍ SYSTÉMY ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH Řídit dopravu ve městě znamená mít systém složený z částí, které si vzájemně rozumí. ? Dáváte si za cíl zlepšit plynulost dopravy a snížit tvorbu kolon? Snažíte

Více

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVY MAJETKU A BYTŮ

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVY MAJETKU A BYTŮ Výzva k podání nabídky (dle 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a vnitřní směrnice města Velké Meziříčí č. 6/2013, o zadávání veřejných zakázek) Vážení, zamýšlíme zadat dle

Více

C.2.2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace.

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace. Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace. V souladu s ustanovením zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) a v souladu se schváleným zadávacím

Více

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN.

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Investor: PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s. Nádražní 697 395 01 Pacov PACOVSKÉ STROJÍRNY jsou tradiční českou strojírenskou výrobu, která se dynamicky

Více

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ 736 29 Zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B, vložka 1664 Pllán obnovy veřejjného osvěttlleníí městta

Více

Dolní Dobrouč čp Dolní Dobrouč IČ Pavlem Šislerem, starostou obce. Bankovní spojení ČS a. s. Ústí nad Orlicí, č.ú.

Dolní Dobrouč čp Dolní Dobrouč IČ Pavlem Šislerem, starostou obce. Bankovní spojení ČS a. s. Ústí nad Orlicí, č.ú. Příloha č. 3 Smlouva č... Smlouva o dílo a dohoda o ceně uzavřená podle ustanovení 2586 a následného zákona č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník v platném znění Smluvní strany: Objednatel Obec Dolní Dobrouč

Více

Možnosti financování výměn veřejného osvětlení v obcích bez vstupní investice

Možnosti financování výměn veřejného osvětlení v obcích bez vstupní investice Možnosti financování výměn veřejného osvětlení v obcích bez vstupní investice Praha, 1.3. 2016 PROGRAM Představení společnosti Metoda financování - EPC Metoda financování - Přenesená správa Případová studie

Více

LUMEN Servisní s.r.o.

LUMEN Servisní s.r.o. Servisní s.r.o. Servisní s.r.o. Servisní s.r.o. byl založen v roce 2014 a je součástí skupiny Holding a.s., jejíž historie či historie jejích dceřiných společností se datuje od roku 1990. Role Servisní

Více

Bohuslav Doležal DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY OBSAH: 1.TECHNICKÁ ČÁST 2.VÝKRESOVÁ ČÁST. Urbánkova 617, Moravské Budějovice , tel.

Bohuslav Doležal DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY OBSAH: 1.TECHNICKÁ ČÁST 2.VÝKRESOVÁ ČÁST. Urbánkova 617, Moravské Budějovice , tel. Bohuslav Doležal Urbánkova 617, Moravské Budějovice 676 02, tel. 720108727 AKCE: Elektrické ovládání oken v tělocvičně ZŠ Havlíčkova, Moravské Budějovice Místo stavby: Havlíčkova ul. 933, Mor. Budějovice

Více

Rekonstrukce veřejného osvětlení v obci Jenštejn Siemens, s.r.o Všechna práva vyhrazena. siemens.cz

Rekonstrukce veřejného osvětlení v obci Jenštejn Siemens, s.r.o Všechna práva vyhrazena. siemens.cz Ing. Tomáš Růžička, MBA, Ing. Jiří Veselý, divize Mobility, Siemens, s.r.o. Rekonstrukce veřejného osvětlení v obci Jenštejn Siemens, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz Co je to EPC? EPC = Energy

Více

Veřejné osvětlení - VO. Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o.

Veřejné osvětlení - VO. Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o. Veřejné osvětlení - VO Jaromír Uhde E.ON Servisní, s.r.o. Profil společnosti Poskytujeme komplexní služby v oblasti distribuce elektřiny a plynu. Především výstavbu, provoz a údržbu energetických a plynových

Více

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Kresba sítě veřejného osvětlení. 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Kresba sítě veřejného osvětlení. 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V MĚSTYSU HORNÍ MARŠOV STÁVAJÍCÍ STAV Obsah: 1. Technická zpráva 2. Kresba sítě veřejného osvětlení 3. Soupis světelných místa a rozváděčů veřejného osvětlení 1. Technická zpráva Ve městysu

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY

TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY Zimní stadion výměna osvětlení nad ledovou plochou (2. vyhlášení) TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY Obsah ÚVOD... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. SOUČASNÝ STAV OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY

Více

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Společnost EVK Kašperské Hory s.r.o. zajišťující provoz centrálního zásobování teplem, městského vodovodu

Více

z mimořádné schůze Rady městského obvodu Ústí nad Labem město konané dne 26. září 2006

z mimořádné schůze Rady městského obvodu Ústí nad Labem město konané dne 26. září 2006 U S N E S E N Í z mimořádné schůze Rady městského obvodu Ústí nad Labem město konané Použité zkratky: ÚL město MO ÚL město ÚMO ÚL město RMO ÚL město ZMO ÚL město Ústí nad Labem město Městský obvod Ústí

Více

Optimalizace nákladů na osvětlovací soustavy

Optimalizace nákladů na osvětlovací soustavy Optimalizace nákladů na osvětlovací soustavy Schréder - založeno 1927 v Belgii Schréder - v současnosti 40 poboček Artechnic-Schréder - založeno 1995 v Praze - návrhy osvětlení - výroba svítidel !? ÚSPORA?!

Více

NOVÁ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ JAKO NEDÍLNÁ SOUČÁST CHYTRÝCH MĚST

NOVÁ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ JAKO NEDÍLNÁ SOUČÁST CHYTRÝCH MĚST NOVÁ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ JAKO NEDÍLNÁ SOUČÁST CHYTRÝCH MĚST 14.12.2016 PETR ŠTULC, ČLEN PŘEDSTAVENSTVA A ŘEDITEL ÚSEKU ROZVOJE ČEZ ESCO, a.s. t / obyvatele ENERGIE A JEJÍ ROLE VE MĚSTĚ 75 % energie v EU

Více

Příbram 28.3.2011. Společenství vlastníků Renoirova 653,4, Praha

Příbram 28.3.2011. Společenství vlastníků Renoirova 653,4, Praha Společenství vlastníků Renoirova 653,4, Praha Příbram 28.3.2011 Věc: Nabídka na rekonstrukci-podstatnou změnu 2ks výtahů č. 37/2011 v bytovém domě Praha,Renoirova 653,4 - šachetní dveře budou ponechány

Více

SERVISNÍ SMLOUVA. kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany

SERVISNÍ SMLOUVA. kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany SERVISNÍ SMLOUVA kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany 1. Zhotovitel.. Sídlo: IČ: DIČ: Zastoupení: Osoby oprávněné jednat ve věcech smluvních a technických:

Více

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS PŘÍLOHA Č. 2 k Příkazní smlouvě INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS VÝKONOVÁ FÁZE Č. 5 PŘÍPRAVNÁ FÁZE - ZABEZPEČENÍ SMLUVNÍCH VZTAHŮ 1. Technická, odborná, kontrolní a organizační činnost při práci se všemi stupni

Více