Lorem ipsum krátké (text beze smyslu)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Lorem ipsum krátké (text beze smyslu)"

Transkript

1 Obsah Lorem ipsum krátké (text beze smyslu)...2 Lorem ipsum (text beze smyslu)...3 Alois Jirásek (naučný text)...4 Študáci a kantoři (úryvek z knihy)...5 Křest svatého Vladimíra (báseň)...6 Stopařů průvodce po Galaxii (úryvek z knihy)...8 Vše,co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce (úryvek z knihy)9 Vodník (báseň)...10 Vodník (báseň svérázně zapsaná)...11

2 Lorem ipsum krátké (text beze smyslu) Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquid ex ea commodi consequat. Quis aute iure reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint obcaecat cupiditat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

3 Lorem ipsum (text beze smyslu) Sed ut perspiciatis, unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam eaque ipsa, quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt, explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem, quia voluptas sit, aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos, qui ratione voluptatem sequi nesciunt, neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum, quia dolor sit, amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt, ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit, qui in ea voluptate velit esse, quam nihil molestiae consequatur, vel illum, qui dolorem eum fugiat, quo voluptas nulla pariatur? At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus, qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti, quos dolores et quas molestias excepturi sint, obcaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa, qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio, cumque nihil impedit, quo minus id, quod maxime placeat, facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet, ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

4 Alois Jirásek (naučný text) Alois Jirásek se narodil ve východočeském Hronově u Náchoda. Pocházel ze starého selského rodu. Jeho otcem byl Josef Jirásek ( ), původně rolník a poté pekař, matkou Vincencie Jirásková, rozená Prouzová ( ). Před Aloisem Jiráskem se jeho rodičům narodily děti: Helena, Josef, Emílie; po něm Rudolf, Žofie, Božena, Adolf a Antonín. Navštěvoval německé piaristické gymnázium v Broumově ( ), české gymnázium v Hradci Králové ( ) a na pražské univerzitě vystudoval historii ( ). Čtrnáct let žil v Litomyšli a působil tam jako gymnaziální profesor dějepisu a zeměpisu. Roku 1888 přesídlil do Prahy, kde bydlel na dnešním Jiráskově náměstí, nejdéle (od roku 1903 do smrti) v ulici Resslova č. 1, a pokračoval v pedagogické práci i v literární činnosti. Obnovil osobní styky s Mikolášem Alešem, s nímž sdílel obdobné umělecké představy a plány, a se spisovateli lumírovského kruhu (J. V. Sládkem, Jaroslavem Vrchlickým a Josefem Thomayerem), navázal přátelství se Zikmundem Wintrem a K. V. Raisem, trvalé kontakty měl také s mladší generací (J. S. Macharem, Jaroslavem Kvapilem a Zdeňkem Nejedlým). Od roku 1909 byl v penzi a věnoval se výhradně literatuře. Z Prahy často zajížděl do rodného Hronova, ale též podnikal studijní cesty do míst, kam umisťoval děj svých děl. Ve shodě s charakterem svého celoživotního díla jako jeden z prvních podepsal v květnu 1917 Manifest českých spisovatelů, významné prohlášení podporující politické úsilí o státní samostatnost českého národa. V nově vzniklé Československé republice se stal senátorem za Československou národní demokracii. V této funkci setrval až do své nemoci, která mu také znemožnila psát. V letech 1918, 1919, 1921 a 1930 byl navržen na Nobelovu cenu za literaturu. Zemřel v Praze , ale pohřben byl v rodném Hronově.

5 Študáci a kantoři (úryvek z knihy) Mezi neinformovaným občanstvem převládá odnepaměti bludný názor, že školství, zejména pak školství střední, je blahodárná instituce, kde zástupy mládeže, toužící po vědění a vzdělání, jsou poučovány a vychovávány obětavými muži a ženami. Z tohoto mylného předpokladu vycházejí všichni reformátoři a bojovníci za novou střední školu, pročež jejich úsilí končí nezdarem. Neboť střední škola je ve skutečnosti kolbiště, kde utlačovaný lid studentský, čili študáci, vede nesmiřitelný boj proti panující kastě prófů neboli kantorů. V tomto duchu dlužno si také vykládati slavný výrok Komenského schola ludus, jenž bývá nepřesně překládán do češtiny škola hrou. Správně má zníti škola je mač a svědčí zajisté o bystrém postřehu velikého učitele. Kdyby byla škola opravdu učilištěm, jak soudí naivní idealisté, museli by žáci, odcházejíce domů, libovati si takto: To byl dnes fajn den, to jsme se zase vzdělali! A pan profesor, kráčeje k obědu, pobrukoval by si spokojeně: Dnes se mi to podařilo. To jsem je dnes pěkně poučil. Ve skutečnosti se úspěšný student chlubí: dneska jsem ho rozštíp na čtyři kusy nebo roztrh jsem ho jak vopici (též slanečka), nebo to jsem ho probodnul (přerazil, rozsekal na hadry, polil, přeříz, voddělal, vodkrouhnul). A krutý prófák se vychloubá ve sborovně: Tak jsem toho klacka Neťuku dneska skřípnul. U tabule ani nezabral, ale já ho hnal trapem! Žák, jenž prohrál svou bitvu, ulevuje si: Ten mne srovnal se zemí (vodrovnal, propích, sklidil, probod), vylil mi perka, plaval jsem jak admirál. Kantor, který utrpěl neúspěch, mrzutě si stěžuje: Ten lump Čečetka mi zase dnes uklouzl. Ale já mu ještě prozkoumám ledví a potom se uvidí..., nebo pronese temnou pohrůžku:... ale až já ho nachytám!

6 Křest svatého Vladimíra (báseň) Vladimír cár na svůj svátek, když seděl na trůnu, poslal drába s vyřízením k bohovi Perunu. Doma, doma, pane drábe, ve veliké chatě, sedí s jehlou na pekýlku, zašívá si katě. Hřmi, Perune! na můj svátek místo kanonády, škoda prachu, dost ho padne v bitvách u armády. Vzkazuje vás, pantatínku, cár náš pozdravovat, máte prej mu k tomu svátku drobet zabubnovat. Hřmi, Perune! na můj svátek místo kanonády, pak si přijdi se mnou vypít šálek čokolády. Jak to přeslech tatík Perun, hnedle čelo zvraštil, skočil s kamen na lavici, kaťmi o zem praštil: Pan dráb přišel k Perunovic, zatloukl na vrata, děvečky se hnedle zeptal: Doma-li pantáta? Raděj pásat husy ve vsi, po bahnách se ploužit, než u toho Vladimíra zde za boha sloužit.

7 Málo platu, služba těžká, nikdy konec práce, ještě bych mu měl vyvádět ve svátek regrace? Bez toho mne větším dílem živí jen kondice, študentům hodiny dávat musím ve fysice. Tuhle při poslední bouřce, při té blýskavici, bez toho jsem si propálil celou nohavici! Kdyby od selek nekáplo trochu akcidence, ani v neděli bych nemoh přičuchnout k pálence! Málo platu, málo športlí, málo deputátu! Nemohu si špendýrovat oleje k salátu! Pro nic za nic robotovat nevěděl bych věru, na tu jeho čokoládu, že mu na ni seru! Pečínku jenom ve svátek, vodu musím píti, sotva jsem se na tu službu mohl oženiti. Cár necár, svátek nesvátek, že mi všechno rovno, ne a ne a nebudu hřmít, co z toho mám? Hovno!

8 Stopařů průvodce po Galaxii (úryvek z knihy) Kdesi daleko v zaostalých a nezmapovaných končinách onoho cípu Západního spirálního ramene naší Galaxie, který si rozhodně nemůže dělat nároky na módnost, leží jedno malé, bezvýznamné žluté slunce. Kolem něj zhruba ve vzdálenosti sto padesáti miliónů kilometrů obíhá naprosto zanedbatelná nepatrná modrozelená planeta, na níž formy života vzešlé z opic jsou tak úžasně primitivní, že se dosud domnívají, že digitální hodinky jsou docela šikovný nápad. Hlavní problém této planety spočívá - nebo spíš spočíval - v tom, že většina lidí, kteří na ní žijí, je povětšinou nešťastná. Vyskytlo se mnoho pokusů o řešení, většinou se však týkaly pohybů malých zelených kousků papíru, což je zvláštní, protože ony malé zelené kousky papíru koneckonců nešťastné nebyly. A tak problém trval dál. Mezi lidmi byla spousta darebáků a převážná většina jich na tom byla moc špatně - dokonce i majitelé digitálních hodinek. Stále více lidí se přiklánělo k názoru, že udělali nenapravitelnou chybu, už tehdy, když slezli ze stromů. Někteří dokonce tvrdili, že chybou bylo vůbec na ty stromy lézt, že měli všichni pěkně zůstat v oceánech. A pak jednoho čtvrtka, téměř dva tisíce let poté, co jednoho člověka přibili na kříž za to, že říkal, jak by bylo ohromně bezva chovat se k sobě pro změnu trochu slušně, si jedna dívka sedící osaměle v malé kavárničce v Rickmansworthu najednou uvědomila, v čem je chyba. Přišla na to, jak by se ze světa dalo udělat docela příjemné místo. Dokonce měla pravdu - tentokrát by to bylo fungovalo, a ani by nemuseli nikoho k ničemu přibíjet. Jenomže naneštěstí než se stačila dostat k telefonu, aby o tom mohla někomu říct, došlo ke strašně pitomé katastrofě a myšlenka byla nenávratně ztracena.

9 Vše,co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce (úryvek z knihy) 1. O všechno se rozděl. 2. Hraj fér. 3. Nikoho nebij. 4. Vracej věci tam, kde jsi je našel. 5. Uklízej po sobě. 6. Neber si nic, co ti nepatří. 7. Když někomu ublížíš, řekni promiň. 8. Před jídlem si umyj ruce. 9. Splachuj. 10.Teplé koláčky a studené mléko ti udělají dobře. 11.Žij vyrovnaně trochu se uč a trochu přemýšlej a každý den trochu maluj a kresli a zpívej a tancuj a hraj si a pracuj. 12.Každý den odpoledne si zdřímni. 13.Když vyrazíš do světa, dávej pozor na auta, chytni někoho za ruku a drž se s ostatními pohromadě. 14.Nepřestávej žasnout. Vzpomeň si na semínko v plastikovém kelímku kořínky míří dolů a rostlinka stoupá vzhůru a nikdo vlastně neví jak a proč, ale my všichni jsme takoví. 15.Zlaté rybičky, křečci a bílé myšky a dokonce i to semínko v kelímku všichni umřou. My také. 16.A nikdy nezapomeň na dětské obrázkové knížky a první slovo, které ses naučil největší slovo ze všech DÍVEJ SE.

10 Vodník (báseň) Na topole nad jezerem seděl vodník podvečerem: Sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť. Šiju, šiju si botičky do sucha i do vodičky: sviť, měsíčku, svit, ať mi šije nit. Dnes je čtvrtek, zejtra pátek - šiju, šiju si kabátek: sviť, měsíčku, svit, ať mi šije niť. Zelené šaty, botky rudé, zejtra moje svatba bude: sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť." Já měla zlý té noci sen: nechoď, dceruško, k vodě ven. Perly jsem tobě vybírala, bíle jsem tebe oblíkala, v sukničku jako z vodních pěn: nechoď, dceruško, k vodě ven. Bílé šatičky smutek tají, v perlách se slzy ukrývají, a pátek nešťastný je den, nechoď, dceruško, k vodě ven." Nemá dceruška, nemá stání, k jezeru vždy ji cos pohání, k jezeru vždy ji cos nutí, nic doma, nic jí po chuti. - První šáteček namočila - tu se s ní lávka prolomila, a po mladičké dívčině Ráno, raníčko panna vstala, prádlo si v uzel zavázala: Půjdu, matičko, k jezeru, šátečky sobě vyperu." Ach nechoď, nechoď na jezero, zavířilo se v hlubině. Vyvalily se vlny zdola, roztáhnuly se v šírá kola; a na topole podle skal zelený mužík zatleskal. zůstaň dnes doma, moje dcero!

11 Vodník (báseň svérázně zapsaná) I Na topole nad jezerem seděl vodník podvečerem: Sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť. Šiju, šiju si botičky do sucha i do vodičky: sviť, měsíčku, svit, ať mi šije nit. Dnes je čtvrtek, zejtra pátek - šiju, šiju si kabátek: sviť, měsíčku, svit, ať mi šije niť. Zelené šaty, botky rudé, zejtra moje svatba bude: sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť." II Ráno, raníčko panna vstala, prádlo si v uzel zavázala: Půjdu, matičko, k jezeru, šátečky sobě vyperu." Ach nechoď, nechoď na jezero, zůstaň dnes doma, moje dcero! Já měla zlý té noci sen: nechoď, dceruško, k vodě ven. Perly jsem tobě vybírala, bíle jsem tebe oblíkala, v sukničku jako z vodních pěn: nechoď, dceruško, k vodě ven. Bílé šatičky smutek tají, v perlách se slzy ukrývají, a pátek nešťastný je den, nechoď, dceruško, k vodě ven." - Nemá dceruška, nemá stání, k jezeru vždy ji cos pohání, k jezeru vždy ji cos nutí, nic doma, nic jí po chuti. - První šáteček namočila - tu se s ní lávka prolomila, a po mladičké dívčině zavířilo se v hlubině. Vyvalily se vlny zdola, roztáhnuly se v šírá kola; a na topole podle skal zelený mužík zatleskal.

Hodnocení informačního střediska

Hodnocení informačního střediska 11. 01. 2016 09:26:28 Základní údaje Název výzkumu Hodnocení informačního střediska Autor Richard Žižka Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/p3v/dotaznik První

Více

Hodnotenie informačného strediska

Hodnotenie informačného strediska 11. 01. 2016 09:44:19 Základné údaje Názov výskumu Hodnotenie informačného strediska Autor Richard Žižka Jazyk dotazníka Slovenčina Verejná adresa dotazníka http://www.survio.com/survey/d/s9d7f2y4x9r9n1a8a

Více

NÁZEV PRÁCE. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy. Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce

NÁZEV PRÁCE. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy. Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce NÁZEV PRÁCE JMÉNO A PŘÍJMENÍ AUTORA PRÁCE Vedoucí práce: jméno příjmení Svitavy, 2017/2018

Více

Gymnázium J. K. Tyla. Název práce. Seminární práce z XY. Autor: Jméno Příjmení. Vyučující: Jméno Příjmení. Hradec Králové

Gymnázium J. K. Tyla. Název práce. Seminární práce z XY. Autor: Jméno Příjmení. Vyučující: Jméno Příjmení. Hradec Králové Gymnázium J. K. Tyla Název práce Seminární práce z XY Autor: Třída: X.Y Vyučující: Hradec Králové RRRR PŘÍJMENÍ, Jméno. Název práce. Hradec Králové, RRRR. Seminární práce. Gymnázium J. K. Tyla. Prohlašuji,

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI ZÁVĚREČNÁ PRÁCE

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI ZÁVĚREČNÁ PRÁCE TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická ZÁVĚREČNÁ PRÁCE LIBEREC 2014 JANA NOVÁKOVÁ Úvodní strana pro desky ZP, bez číslování Technická univerzita v Liberci Fakulta přírodovědně-humanitní

Více

Jak vizuálně komunikovat

Jak vizuálně komunikovat Jak vizuálně komunikovat 1 CONCEPT Svět který je propojen digitální komunikací se odráží ve tvaru loga. Země se tak stala jedním z klíčívých inspiračních momentů Vše dokonalé je kruhové. Lépe než co jiného

Více

Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0556 Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT klíčové aktivity Označení materiálu VY_32_INOVACE_ST_IKT_10 Název školy Střední průmyslová

Více

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 OBSAH 01 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 4 02 LOGOTYP JEDNOBAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 5 03 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA ZLATÉM POZADÍ

Více

Základní škola Kunratice

Základní škola Kunratice Základní škola Kunratice P řed š k o l n í 4 2 0 / 5, 1 4 8 0 0 P rah a 4 Kun r a t i c e Oborová práce Obor Název práce Žák: Jméno a příjmení žáka Vedoucí práce: Školní rok: 2014/2015 Třída: Praha 4 -

Více

Obrázky, seznam obrázků

Obrázky, seznam obrázků IUVENTAS Soukromé gymnázium a Střední odborná škola, s. r. o. Obrázky, seznam obrázků Jméno: Vedoucí práce: Třída: Rok: OBSAH Úvod... 3 1 Obrázek jedna... 4 2 Obrázek dvě... 5 3 Obrázek tři... 6 Seznam

Více

PROJEKT: OP VK 1.5 ŠKOLA PRO ŽIVOT

PROJEKT: OP VK 1.5 ŠKOLA PRO ŽIVOT PROJEKT: OP VK 1.5 ŠKOLA PRO ŽIVOT NÁZEV MATERIÁLU: PRACOVNÍ LIST - BALADA, ROMANCE VY_32_INOVACE_ST2_LD20_16 Anotace Autor Jazyk Pracovní listy slouží k procvičení, upevnění či ověření znalosti učiva

Více

Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque

Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque Jan Skopeček 1, František Dobrovský 2, Karel Nový 3 1 2 3 Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Energetický ústav, Technická 2896/2,

Více

Bezpečnostní analýza Izrael-Palestina

Bezpečnostní analýza Izrael-Palestina EuropaSecura ROK Bezpečnostní analýza Izrael-Palestina KRAJ ŠKOLA JMÉNA A PŘÍJMENÍ DATUM POZNÁMKA TATO PRÁCE SLOUŽÍ POUZE K ILUSTRACI TOHO, JAK MŮŽE BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA VYPADAT. PŘI TVORBĚ BEZPEČNOSTNÍ

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Český jazyk a literatura pro šestý a sedmý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4C_3_Karel_Jaromír_Erben

Více

grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17

grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17 grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17 obsah grafického manuálu značky Cyber Security Competetion 1. Logotyp 1.01 základní verze 1.02 doplňky k logotypu (základní verze) 1.03 horizontální verze

Více

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 18 / 9 / 2012 Používání identifikačních znaků společnosti (přesný zápis identifikačních znaků společnosti, odchylka od zápisu nepřípustná) Zápis obchodního

Více

Grafický manuál značky ELI Beamlines

Grafický manuál značky ELI Beamlines Grafický manuál značky ELI Beamlines Obsah Úvod....4 Základní barevná verze loga....6 Černobílá verze loga...8 Zakázané tvarové a barevné varianty loga.... 10 Konstrukce a ochranná zóna loga... 12 Minimální

Více

UNIVER ZIT Y K ARLOV Y V PR A ZE

UNIVER ZIT Y K ARLOV Y V PR A ZE JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ ST YL FILOZOFICK É FAKULT Y UNIVER ZIT Y K ARLOV Y V PR A ZE J E D N O T N Ý V I Z U Á L N Í S T Y L F I L O Z O F I C K É F A K U L T Y U N I V E R Z I T Y K A R L O V Y V P R A Z E

Více

Základy HTML. Obecná syntaxe HTML. Struktura HTML

Základy HTML. Obecná syntaxe HTML. Struktura HTML Základy HTML HyperText Markup Language, označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje publikaci dokumentů

Více

POUŽITÍ ŠABLON TABULKY

POUŽITÍ ŠABLON TABULKY 4. lekce Vložení tabulky V aplikaci Microsoft Word lze tabulku vloţit třemi způsoby: pomocí výběru z předem formátovaných tabulek vyplněných ukázkovými daty nebo výběrem poţadovaného počtu řádků a sloupců.

Více

GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ

GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ 2017 OBSAH 01 / Úvod...3 02 / Logotyp...4 > 01 Primární varianty logotypu > 02 Sekundární varianty logotypu > 03 Ochranná zóna logo > 04 Dodatkové logo > 05 Logo Společně 03 / Písmo...9

Více

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: Číslo projektu: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_29_Alois Jirásek Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační gramotnost

Více

Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5

Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5 LOGOMANUÁL OBSAH LOGO Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5 BARVY Barevnost loga 6 Barevné a černobílé varianty loga

Více

Specializace Management hotelnictví

Specializace Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví studijní obor Podniková ekonomika a management studijní program Ekonomika a management Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit Specializace Management hotelnictví

Více

Rozvržení stránky. Co se v modulu dozvíte? Pozicování

Rozvržení stránky. Co se v modulu dozvíte? Pozicování Rozvržení stránky Co se v modulu dozvíte? jakým způsobem je možné uspořádat prvky na stránce jak lze prvky překrývat jak fungují plovoucí prvky Pozicování Pro rozmístění prvků na stránce je možné použít

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Národní sítě Místních akčních skupin České republiky, o.s. www.nsmascr.cz Logotyp Písmo Vizuální styl Merkantilie Propagace Základní podoba logotypu 4 Hlavní písmo 16

Více

Metodický list. Název materiálu. Slovesné třídy a vzory. Autor. Darja Dvořáková. Klíčová slova. Slovesné třídy, vzory, K. J. Erben, Kytice, balada

Metodický list. Název materiálu. Slovesné třídy a vzory. Autor. Darja Dvořáková. Klíčová slova. Slovesné třídy, vzory, K. J. Erben, Kytice, balada Metodický list Název materiálu Autor Klíčová slova Šablona Slovesné třídy a vzory Slovesné třídy, vzory, K. J. Erben, Kytice, balada III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT Datum vytvoření 5.

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY. společnosti Silnice LK a.s.

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY. společnosti Silnice LK a.s. MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY společnosti Silnice LK a.s. MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY Obecné zásady používání Jednotná vizuální identita fi remních materiálů usnadňuje komunikaci fi rmy. Na své klienty působí

Více

Logo - základní verze

Logo - základní verze Grafický manuál Obsah 2 Úvod Jasně definovaná koncepce prezentace firmy na veřejnosti patří k důležitým článkům v oblasti komunikace. Grafický manuál jednotného firemního stylu, který je částí corporate

Více

Průzkum spokojenosti návštěvníků města Terezín

Průzkum spokojenosti návštěvníků města Terezín Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip

Více

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Obsah 1. Logo 1.1 Základní verze loga 5 1.2 Inverzní varianta loga 6 1.3 Užití základního loga vůči pozadí 7 1.4 Užití inverzního loga

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae 2011 STUDIO TRINITY 1.1 Návrh loga Porta culturae... 3 1.2 Podrobný popis loga.... 4 1.3 Ochranná zóna... 5 1.4 Barevnost... 6 1.5 Vzorník

Více

Pondělí 5. září. Základy HTML. Obecná syntaxe HTML. Struktura HTML

Pondělí 5. září. Základy HTML. Obecná syntaxe HTML. Struktura HTML Pondělí 5. září Základy HTML HyperText Markup Language, označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje publikaci

Více

půjčka ihned naměšť nad. Tvůj nepřítel v porovnání na Long Island. Napište částku off poté na panelu a případné mimořádné zisky lze zapůjčit Zdarma

půjčka ihned naměšť nad. Tvůj nepřítel v porovnání na Long Island. Napište částku off poté na panelu a případné mimořádné zisky lze zapůjčit Zdarma půjčka ihned naměšť nad. Tvůj nepřítel v porovnání na Long Island. Napište částku off poté na panelu a případné mimořádné zisky lze zapůjčit Zdarma petronbpi mastercard cash fax nebo vektor nebo společný

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA ČESKÝ JAZYK A LITERATURA PÍSEMNÁ PRÁCE CJMZP17C0T04 Maximální bodové hodnocení: 30 bodů Hranice úspěšnosti: 40 % 1 Základní informace k zadání zkoušky Na výběr jednoho z nabízených zadání máte 25 minut.

Více

HTML aneb jak psát webové stránky. HyperText Markup Language (HTML) je doslova přeloženo značkovací jazyk pro hypertext.

HTML aneb jak psát webové stránky. HyperText Markup Language (HTML) je doslova přeloženo značkovací jazyk pro hypertext. HTML aneb jak psát webové stránky 1. Historie HTML a souvislost s Internetem Historie HyperText Markup Language (HTML) je doslova přeloženo značkovací jazyk pro hypertext. V roce 1980, fyzik CERNu Tim

Více

Časová dotace: 45 min Datum ověření: Komunikační, sociálně personální. Práce s textem balady Vodník K. J. Erbena

Časová dotace: 45 min Datum ověření: Komunikační, sociálně personální. Práce s textem balady Vodník K. J. Erbena Kód materiálu: Název materiálu: VY_12_INOVACE_Vodník_08_ Vodník Předmět: Český jazyk Ročník: 8. Časová dotace: 45 min Datum ověření: 21.3.2012 Jméno autora: Klíčová slova: Výchovné a vzdělávací cíle: Rozvíjené

Více

MANUÁL ZNAČKY LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE 1 / 17

MANUÁL ZNAČKY LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE 1 / 17 LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE Logotyp je možné používat samostatně nebo s dodatkovým textem (strana 5). Je zákázána jakákoli deformace značky. MANUÁL ZNAČKY 1 / 17 ÚVODNÍ SLOVO Manuál pro užívání jednotného

Více

Univerzita Karlova Pedagogická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE

Univerzita Karlova Pedagogická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE Univerzita Karlova Pedagogická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE Vzor pro desky: Pozn. 1: Desky nesmí obsahovat logo UK Pozn. 2: Práce musí být opatřena tvrdými deskami Červeně psané texty je třeba upravit DIPLOMOVÁ

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU Manuál vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Slezské univerzity v Opavě je závazným materiálem pro správnou aplikaci loga a prvků celouniverzitní identity včetně všech

Více

DANE soumrak certifikačních autorit. Ondřej Surý, CZ.NIC 3.11.2012 LinuxAlt, Brno

DANE soumrak certifikačních autorit. Ondřej Surý, CZ.NIC 3.11.2012 LinuxAlt, Brno DANE soumrak certifikačních autorit Ondřej Surý, CZ.NIC 3.11.2012 LinuxAlt, Brno Stručný obsah Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA SEDLČANY

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA SEDLČANY GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA Městský úřad Sedlčany nám. T. G. Masaryka 32 264 80 Sedlčany Tento grafický manuál je majetkem města Sedlčany. Veškeré změny, které by v něm mohly nastat, se musí dít pouze

Více

Příloha B PŘEHLED LOGOLINKŮ JEDNOTLIVÝCH PROJEKTŮ A PRAVIDLA POUŽITÍ LOGOLINKŮ

Příloha B PŘEHLED LOGOLINKŮ JEDNOTLIVÝCH PROJEKTŮ A PRAVIDLA POUŽITÍ LOGOLINKŮ Příloha B PŘEHLED LOGOLINKŮ JEDNOTLIVÝCH PROJEKTŮ A PRAVIDLA POUŽITÍ LOGOLINKŮ a) Vizuální identita ELI Grafický manuál značky ELI Beamlines Obsah Úvod....4 Základní barevná verze loga....6 Černobílá verze

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Značka Logo společnosti Com Pakt Energy se skládá ze symbolu a názvu společnosti. K aplikaci značky slouží dokumenty, které jsou součástí tohoto manuálu. Konstrukce loga

Více

Verze 2.1 Beta. Vydání Říjen, layout

Verze 2.1 Beta. Vydání Říjen, layout Verze 2.1 Beta Vydání Říjen, 2017 layout 2 1.1 Logotyp Základní verze Slovo Prague jsme spojili se slovem Emotion do jednoho celku. Logo Prague:emotion nahrazuje slovní spojení Pure Emotion. Výkřiky WOW,

Více

číslo a název klíčové aktivity I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti

číslo a název klíčové aktivity I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Č. 31 číslo a název klíčové aktivity I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti název materiálu VY_12_INOVACE_31_ČJ_LV9_Tvořivá práce s textem téma Literární

Více

Základní uživatelské školení

Základní uživatelské školení Základní uživatelské školení 1 Cíl a obsah kurzu Cílem kurzu je naučit se vytvářet textové dokumenty a provádět základní operace pro jejich úpravy. Obsahem kurzu jsou lekce, během kterých se naučíte vytvořit

Více

/ názvosloví. src:typomil.com

/ názvosloví. src:typomil.com DESIGN PÍSMA / názvosloví src:typomil.com / názvosloví src:typomil.com nástroje / typy nástrojů 1 ploché pero broad nib 2 ostré pero pointed nib / 1 / ploché pero 30 45 stupňů pouze translace tah tah /

Více

Manuál vizuální identity

Manuál vizuální identity Manuál vizuální identity 01 LOGO LOGO / ZÁKLADNÍ VERZE Logo a barevnost jsou základními prvky vizuální identity. Barevná kombinace žlutá/černá na bílém pozadí se používá přednostně na tištěných materiálech

Více

Základný logotyp. Logotyp: Použitý font - MOVEMENT BOLD je opticky upravený. K výraznejšej zmene došlo najmä

Základný logotyp. Logotyp: Použitý font - MOVEMENT BOLD je opticky upravený. K výraznejšej zmene došlo najmä Základný logotyp Logotyp: Použitý font - MOVEMENT BOLD je opticky upravený. K výraznejšej zmene došlo najmä v písmene R, ktorého nožička je predĺžená. Súčasťou loga je hviezdička. Tá vyjadrujé, že za všetkým,

Více

Nová norma ISO 690 Jak správně citovat v našem časopise

Nová norma ISO 690 Jak správně citovat v našem časopise Nová norma ISO 690 Jak správně citovat v našem časopise Michaela Votavová Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Abstrakt V březnu 2011 vešla v platnost nová norma ISO 690 Pravidla

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA vyšší úroveň obtížnosti

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA vyšší úroveň obtížnosti ČESKÝ JAZYK A LITERATURA vyšší úroveň obtížnosti PÍSEMNÁ PRÁCE CJMVP12C0T04 Maximální bodové hodnocení: 30 bodů Hranice úspěšnosti: 40 % 1 Základní informace k zadání zkoušky Z nabízených 10 zadání si

Více

Čtenářský deník. Jaroslav Hradil, III.B

Čtenářský deník. Jaroslav Hradil, III.B Čtenářský deník Jaroslav Hradil, III. Kytice utor: Karel Jaromír Erben byl český historik, právník, spisovatel, básník, překladatel, sběratel lidových písní a pohádek a představitel romantismu. Narodil

Více

Kvalitně a spolehlivě!

Kvalitně a spolehlivě! vítáme vás u prvního čísla našeho čtvrtletníku a děkujeme vám za čas a pozornost, kterou mu věnujete. Přinášíme vám novinky z oblasti úklidové péče a informace o zajímavých nabídkách a slevách. Download

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov.

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. GRAFICKÝ MANUÁL Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. Květen 2019 1. Květen 2019 Přesně definovaný vzhled loga nesmí být měněn. Základní barevné provedení loga by mělo i při změně bílého

Více

Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP

Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP Podstata operačného programu a jeho cieľ Operačný program Kvalita životného prostredia (OP KŽP) má za cieľ podporiť udržateľné a efektívne využívanie prírodných zdrojov,

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA ČESKÝ JAZYK A LITERATURA vyšší úroveň obtížnosti PÍSEMNÁ PRÁCE CJMVP11C0T01 Maximální bodové hodnocení: 15 bodů Hranice úspěšnosti: 40 % 1 Základní informace k zadání zkoušky Z nabízených 10 zadání si

Více

Průvodce stylem identity značky 2015

Průvodce stylem identity značky 2015 Průvodce stylem identity značky 2015 CS fotografie: David Lliff Poslanecký klub ELS v Evropském parlamentu 60 Rue Wiertz 1047 Brusel, Belgie Redaktor Pedro López De Pablo vedoucí tiskové a komunikační

Více

DIZAJN MANUÁL. Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP. Investícia do Vašej budúcnosti

DIZAJN MANUÁL. Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP. Investícia do Vašej budúcnosti Projekt je spolufinancovaný z Kohézneho fondu v rámci Operačného programu Životné prostredie Príloha č. 1 Dizajn manuál loga OP KŽP Investícia do Vašej budúcnosti DIZAJN MANUÁL Podstata operačného programu

Více

Informatika. Elektronická pošta. Mgr. Martin Kolář

Informatika. Elektronická pošta. Mgr. Martin Kolář Informatika Elektronická pošta Mgr. Martin Kolář 13. 10. 2016 Obsah 1 Elektronická pošta Základní informace Elektronická schránka Struktura e-mailu E-mailová adresa Jak psát e-mail SPAM & HAM Mgr. Martin

Více

S NÁBYTKEM OD NÁS CHCETE BYDLET ÚROK FINANČNÍ SLUŽBY 42%

S NÁBYTKEM OD NÁS CHCETE BYDLET ÚROK FINANČNÍ SLUŽBY 42% S NÁBYTKEM OD NÁS CHCETE BYDLET 17. 5. - 31. 5. 2018 ÚROK FINANČNÍ SLUŽBY 17. 5. - 31. 5. 2018 NEZAPLATÍTE NIC NAVÍC! Bližší informace Vám poskytnou prodejci finančních služeb v každé prodejně ASKO - NábytEk

Více

Akademické gymnázium, škola hl. m. Prahy, Št pánská 22, Praha 1

Akademické gymnázium, škola hl. m. Prahy, Št pánská 22, Praha 1 Akademické gymnázium, škola hl. m. Prahy, Št pánská 22, Praha 1 ijímací zkouška z ESKÉHO JAZYKA A VŠEOBECNÉHO P EHLEDU pond lí 23. 4. 2012 Dopl te vynechané pravopisné jevy v etn interpunkce. Na n která

Více

PRÁCE SE TŘÍDOU. Mgr. Milena Mikulková pro Život bez závislostí, o.s. Říčany, 2010

PRÁCE SE TŘÍDOU. Mgr. Milena Mikulková pro Život bez závislostí, o.s. Říčany, 2010 PRÁCE SE TŘÍDOU Mgr. Milena Mikulková pro Život bez závislostí, o.s. Říčany, 2010 ZÁSADY PRÁCE SE TŘÍDOU respekt důvěra spolupráce zacílení Základní pravidla pro vytvoření důvěry, vztahu, optimální úrovně

Více

01/2017. Holešovický Montmartre Skvost ve vnitrobloku Nejkrásnější vintage kavárnu najdete schovanou mezi růžovými keři.

01/2017. Holešovický Montmartre Skvost ve vnitrobloku Nejkrásnější vintage kavárnu najdete schovanou mezi růžovými keři. 012017 Holešovický Montmartre Skvost ve vnitrobloku Nejkrásnější vintage kavárnu najdete schovanou mezi růžovými keři. Cirk La Putyka Umělci nového cirkusu balancují na Jatkách. 06 07 Gulliver Zepelín

Více

návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze

návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze Slovo na úvod Logo je vnější tvář, krou si lidé představí, když slyší název fakulty. Je to snaha zachytit do jednoduché

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY. Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY. Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů Diplomová práce Brno, 2010 Martin Komenda Prohlášení Prohlašuji, že tato práce je mým původním autorským

Více

S P O L E Č N É H O S T R AV O VÁ N. design manuál

S P O L E Č N É H O S T R AV O VÁ N. design manuál STŘEDNÍ ŠKOLA S P O L E Č N É H O Í S T R AV O VÁ N design manuál Úvod 0.1 Jednotný vizuální styl je jedním z nejdůležitějších dokumentů pro marketingovou komunikaci školy. Kvalitní a dobře postavená vizuální

Více

vygenerované v IS VUT Použijte své desky VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE

vygenerované v IS VUT Použijte své desky VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE Použijte své desky vygenerované v IS VUT Brno, 2016 Jméno autora VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 2 1. ÚVOD 1.01 Jednotný vizuální styl 1.02 Funkce a užití manuálu 2. ZNAČKA 2.01 Jméno instituce 2.02 Základní barevné provedení 2.03 Černobílé provedení 2.04 Jazykové

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu VZP ČR

Manuál jednotného vizuálního stylu VZP ČR Manuál jednotného vizuálního stylu VZP ČR o manuálu Manuál pro užívání jednotného vizuálního stylu Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky (dále jen VZP) je závazný předpis pro tvorbu, výrobu a

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Metodický list k pracovnímu listu pro žáka s dětským autismem s přidruženou středně těžkou mentální retardací, pro žáky s poruchou školních

Více

KŘEST SVATÉHO VLADIMÍRA

KŘEST SVATÉHO VLADIMÍRA školní četba Karel Havlíček Borovský KŘEST SVATÉHO VLADIMÍRA PODPOŘTE NAKLADATELE PŘÍMÝMI NÁKUPY NA JEHO ESHOPU knihy, CD, DVD a digitální produkci najdete na http://www.eshop.carpe.cz POMŮŽETE VYDÁNÍ

Více

Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o.

Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o. Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o. 1 Koncepce Zpracování firemní identity přispívá k rychlejší a pohodlnější orientaci při tvorbě reklamy, prezentačních materiálů a je nezbytností pro každou

Více

RGB 88, 88, 90 HEX #435E88 RGB 168, 192, 067 HEX #F7DD29

RGB 88, 88, 90 HEX #435E88 RGB 168, 192, 067 HEX #F7DD29 Emblém Filozofií emblému je vyjádření spojení tří elementů, které jsou symbolizovány jednotlivými barvami. Modrá reprezentuje osobnost Jaroslava Ježka, zelená zastupuje lidi ve škole a žlutá barva vyjadřuje

Více

O ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ČLOVÍČEK

O ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ČLOVÍČEK O ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ČLOVÍČEK Význam a poslání mateřské školy MŠ je v životě dětí prvním místem, které umožňuje dítěti začlenit se do sociální skupiny a učit se zvládat sociálně přijatelná pravidla

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu 1 2 Obsah Základní logo v barvě... 4 Základní logo v barvě v negativním provedení... 5 Černobílé pozitivní provedení loga... 6 Černobílé negativní provedení loga... 7

Více

Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea

Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea Tento manuál slouží jako základní informační zdroj o značce Národního zemědělského muzea a jejím použití. Je nezbytné jej důsledně dodržovat, a tím zabránit

Více

10. REALISMUS. D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let. a)historická próza

10. REALISMUS. D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let. a)historická próza 10. REALISMUS D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let a)historická próza a)historická próza za nejvýznamnější české autory historických próz jsou považováni: Alois Jirásek a Zikmund Winter. Alois

Více

DESIGN MANUÁL. Správa sportovních zařízení Olomouc

DESIGN MANUÁL. Správa sportovních zařízení Olomouc DESIGN MANUÁL Správa sportovních zařízení Olomouc 1 2 OBSAH Konstrukce & proporce základní varianty logotypu 2 Základní varianta logotypu 4 Inverzní základní varianta logotypu 5 Horizontální varianta logotypu

Více

CI manuál značky Kroměřížsko

CI manuál značky Kroměřížsko CI manuál značky Kroměřížsko Obsah 1 / Značka...4 1.1 / úvod...5 1.2 / základní varianta...6 1.3 / monochrom monochrom ve stupních šedi/černá, negativ...7 1.4 / ochranný prostor...8 1.4 / síťový rozkres...9

Více

6 Reklamní předměty Propiska Bloky Polepy vozidel Polepy osobních vozidel Polepy sanitek...

6 Reklamní předměty Propiska Bloky Polepy vozidel Polepy osobních vozidel Polepy sanitek... design manuál 1 Jednotný vizuální styl...4 1.1 Jednotný vizuální styl...6 1.2 Logo znak - barevné provedení... 7 1.3 Logo znak - černobíle provedení...8 1.4 Logo znak - kontury...9 2 Logotyp...10 2.1 Logotyp

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

ÚVOD. Skryté písmeno b v mozaice.

ÚVOD. Skryté písmeno b v mozaice. ÚVOD Jak víte, ve spolupráci se studiem BinaryBros jsme se rozhodli k důležitému kroku. Zmodernizovat naší prezentaci na veřejnosti a sjednotit náš vzhled. Nejde nám jen o zviditelnění dlouholeté, tradiční

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 2 Obsah 2 1 LOGO 4 1.1. Ideový záměr 5 1.2. Základní varianta 6 1.3. Negativní varianta 7 1.4. Černobílá varianta 8 1.5. Horizontální varianta 9 1.6. Doporučené

Více

Co musí splňovat logo vytvořené v dnešní době pro tak významnou instituci jako je Statutární město Liberec?

Co musí splňovat logo vytvořené v dnešní době pro tak významnou instituci jako je Statutární město Liberec? Co musí splňovat logo vytvořené v dnešní době pro tak významnou instituci jako je Statutární město Liberec? Musí být jednoduché a snadno zapamatovatelné, což mu přináší možnou dlouhověkost. Musí být hravé,

Více

D E S I G N M A N U Á L

D E S I G N M A N U Á L DESIGNMANUÁL LOGOTYP Základní podoba logotypu Logotyp vychází z jednoduchého symbolického znázornění práce se dřevem pomocí pokácení písmene i. Horizontální varianta logotypu Logotyp má i svoji horizontální

Více

Hlavní stránka O Nadaci Granty Nadace Pomozte Nadaci Pro média Pro pacienty Kontakt

Hlavní stránka O Nadaci Granty Nadace Pomozte Nadaci Pro média Pro pacienty Kontakt Poslání Nadace Pomozte Nadaci darovat dřeň finance klub přátel jiná pomoc Kalendář akcí nejbližší akce akce akce akce Aktuálně z Nadace (2 aktuality) Pro média základní fakta aktuální čísla Nadace aktuální

Více

Grafický návrh vizuální identity Notus. Vít Rýznar / / /

Grafický návrh vizuální identity Notus. Vít Rýznar / / / Grafický návrh vizuální identity Notus Vít Rýznar / 733 627 496 / vit@reasonar.com / www.reasonar.com NEVIDITELNÁ SÍLA BAREVNÁ PALETA Tlumená paleta odráží tichou a klidnou povahu naší práce. Nemáme potřebu

Více

Kalendář na stěnu A3 nastojato

Kalendář na stěnu A3 nastojato KALENDÁŘE nastojato Ceny za tisk: 1-2 ks 330,00 Kč / ks (272,71 Kč bez DPH) 3-4 ks 295,00 Kč / ks (243,79 Kč bez DPH) 5 ks 242,00 Kč / ks (199,99 Kč bez DPH) AKCE 6-7 ks 265,00 Kč / ks (219,00 Kč bez DPH)

Více

Non scholae, sed vitae discimus. Neučíme se pro školu, ale pro život. (Seneca)

Non scholae, sed vitae discimus. Neučíme se pro školu, ale pro život. (Seneca) 1 Non scholae, sed vitae discimus. Neučíme se pro školu, ale pro život. (Seneca) ÚVOD Jsem učitelka. Toto konstatování může vyznít různorodě jako povzdechnutí, že se hlásím k profesi, jejíž význam je spíš

Více

Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta sociálně ekonomická. Bakalářská práce. Jméno Příjmení. Název bakalářské práce

Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta sociálně ekonomická. Bakalářská práce. Jméno Příjmení. Název bakalářské práce Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta sociálně ekonomická Bakalářská práce Jméno Příjmení Název bakalářské práce 2015 Vedoucí práce: doc. Ing. Jméno Příjmení, Ph.D. [místo této strany vložte

Více

Nabídka služeb 2015/2016

Nabídka služeb 2015/2016 REKLAMNÍ A GRAFICKÉ STUDIO Nabídka služeb 2015/2016 Pokračovat Reklamní a grafické studio Reklamní a grafické studio, které se zabývá osobitou a kreativní tvorbou grafických návrhů pro firemní klientelu

Více

Katalog jazykových škol 2007

Katalog jazykových škol 2007 Katalog jazykových škol 2007 Vydáno u příležitosti konference Vzděláváním k vyšší výkonnosti konané dne 24. dubna 2007 v hotelu Olympik Praha OBSAH: úvodní slovo................................... 1 popis

Více

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text Scholares clarissimi, examinibus, quae ad eorum, qui baccalarii nomen et honores consequi student, doctrinam explorandam lege constituta sunt, cum laude

Více

Ztroskotané sny. České školy po německé okupaci. www.step21.de/weisseflecken

Ztroskotané sny. České školy po německé okupaci. www.step21.de/weisseflecken Ztroskotané sny České školy po německé okupaci Píše se říjen roku 1938. Na území dnešní Ostravy nastává historický zvrat. Německá armada zabírá části dnešní Ostravy. Drastickou změnou prochází i školství.

Více

zařiďte vše pohodlně kdykoliv, z domova S aplikací ČEZ ON-liNE jednoduše SpravujEtE ElEktřiNu, plyn i mobil

zařiďte vše pohodlně kdykoliv, z domova S aplikací ČEZ ON-liNE jednoduše SpravujEtE ElEktřiNu, plyn i mobil 3. vlna - léto 2014 klíčový vizuál zařiďte vše pohodlně kdykoliv, z domova S aplikací ČEZ ON-liNE jednoduše SpravujEtE ElEktřiNu, plyn i mobil Vaše energie je na prvním místě, proto pro vás stále zlepšujeme

Více

: [návod k použití logotypu]

: [návod k použití logotypu] : [návod k použití logotypu] : [návod k použití] Jednotný vizuální styl :[ mamaloka] je založen na dvojici rovnocenných grafických prvků. Jedná se o typografické provedení nápisu a motiv rostliny. Jednotlivé

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ Studijní program: Ošetřovatelství B5341 Jméno Příjmení Studijní obor: Všeobecná

Více

Diplomová práce. Téma závěrečného projektu...

Diplomová práce. Téma závěrečného projektu... Diplomová práce Téma závěrečného projektu... vypracoval: Jméno Příjmení vedoucí práce: prof. Ing. RNDr. DrSc. CSc. Ph.D. obor: Inženýrská mechanika specializace: Mechatronika 2006 Strana 3 ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ

Více