ZAČLENĚNÍ DO KATEGORIE ČINNOSTÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZAČLENĚNÍ DO KATEGORIE ČINNOSTÍ"

Transkript

1 Dokumentace požární ochrany podle 27 odst. (1) písm. a) vyhlášky č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci) ZAČLENĚNÍ DO KATEGORIE ČINNOSTÍ Druh dokumentace: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím nebo s vysokým požárním nebezpečím Objekt: ČEZ ARENA Sukova třída Pardubice Provozovatel: Městský rozvojový fond Pardubice a.s. U Divadla Pardubice IČ Vypracoval: Ing. Ján Babej, č.osv.: Š-17/96 PYROS spol. s r.o., Kožichovice 25, Třebíč, IČO , společnost zapsána v OR KS v Brně, oddíl C, vložka 6312 Schválil: Zpracovatel:

2 Úvod Členění provozovaných činností podle požárního nebezpečí je provedeno na základě odborného posouzení podle 4 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona o PO). Táto dokumentace o začlenění činností nahrazuje v plném rozsahu členění ze dne s doplněním ze dne a nabývá Označení druhu posuzované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována Místo provozování činnosti: ČEZ ARENA Sukova třída Pardubice Provozovatel činností je právnická osoba: Městský rozvojový fond Pardubice a.s. U Divadla Pardubice IČ Údaje o provozovaných činnostech a přiřazení charakteristik, kterými jsou definovány činnosti se zvýšeným požárním nebezpečím nebo bez zvýšeného požárního nebezpečí Druhy provozovaných činností, místo provozovaní a údaje rozhodné pro přiřazení charakteristik potřebných pro začlenění a přiřazení charakteristik, kterými jsou definovány činnosti podle 4 zákona o PO: A) Pořádání sportovních, kulturních, společenských a jiných akcí se shromážděním 300 a více osob v prostorech haly I. ledové plochy (velké hala) - hlediště spodní, horní, VIP boxy, čestná lože, novináři, tiskové středisko, prostor kluziště, prostory sloužící pro evakuaci se shromažďovacího prostoru a ostatní prostory požárního úseku P1.01/N3. Prostor hlediště je dimenzován na obsazení maximálně osob, hrací plocha na osob. Jedná se o shromažďovací prostor 1). h) stavba pro shromažďování většího počtu osob, j) stavba, u které nejsou běžné podmínky pro zásah. 1) jako shromažďovací prostor je považováno hlediště s připevněnými sedadly a obsazením 300 osob, s nepřipevněnými sedadly a obsazením 150 osob a s místy k stání a obsazením 250 osob podle ČSN :2001. PYROS spol. s r.o. Strana 2 (celkem 6)

3 B) Pořádání sportovních, kulturních, společenských a jiných akcí se shromážděním 250 a více osob v prostorech haly II. ledové plochy. Prostor hlediště s místy k stání je dimenzován na obsazení maximálně 400 osob. Dále, ve výjimečných případech je obsazení hrací plochy do celkového maximálního počtu osob v hale. Jedná se o shromažďovací prostor 1). h) stavba pro shromažďování většího počtu osob, j) stavba, u které nejsou běžné podmínky pro zásah. C) Provozování sportovní činnosti s obsazením hledišť, případně hracích ploch jednotlivých hal do 300 osob (nácvik, trénink). Obsazení je umožněno při tréninkovém využití pouze v části severního sektoru hlediště haly I. ledové plochy. Prostor pro obsazení v hale II. ledové plochy není vymezen. D) Provozování šaten, rehabilitace, rozcvičovny, posilovny, skladování a úprava výstroje a dresů (dále jen sportovní zázemí) v prostorech: 1) haly I. ledové plochy - 1.PP východ, sever, západ a 1.NP sever, 2) haly II. ledové plochy - 1.PP sever. Prostory sportovního zázemí mají nahodilé požární zatížení do 120 kg/m 2. Obsazení jednotlivých šaten je do 35 osob. E) Skladování tělovýchovného zařízení (palubek, nářadí) a jiných zařízení podmiňujících provoz haly v skladových prostorech 1.PP haly I. ledové plochy - jih, 3.NP sever I. ledové plochy. Skladové prostory mají nahodilé požární zatížení do 100 kg/m 2, obsazení jednotlivých skladů je do 14 osob. F) Provoz restaurací, občerstvení, služeb a obchodu haly I. ledové plochy, tj. komerční nájemní plochy, které nejsou součástí požárního úseku shromažďovacího prostoru: 1.NP sever - restaurace Lidovka se zázemím, 2.NP sever - klubová restaurace se zázemím, 2.NP jih - bufet A2.02, 1.NP jih - prodejna A A1.14, 3.NP západ - občerstvení 3.04, 3.17, 3.18 Provozy nájemníků mají nahodilé požární zatížení do 120 kg/m 2, kromě skladu obalů, odpadů a prostorů chladírenských a mrazírenských boxů, které však z důvodů půdorysné plochy 5 až 12 m 2 nepovažuji za charakteristické pro daný provoz a lze je pro účely zatřídění provozů zanedbat. Provozy nesplňují kritéria shromažďovacích prostorů. - činnosti bez zvýšeného požárního nebezpečí. PYROS spol. s r.o. Strana 3 (celkem 6)

4 G) Provoz občerstvení, služeb a obchodu, tj. komerční nájemní plochy, které jsou součástí požárního úseku shromažďovacího prostoru: 1.NP východ - občerstvení B.12, B.15, suvenýry A NP západ - bufet 1.09, občerstvení 1.16, 1.17, prodejna NP jih suvenýry NP západ - párty box 2.28, - činnost se zvýšeným požárním nebezpečím podle bodu A. H) Kancelářské prostory haly I. ledové plochy: 3.NP sever, 2.NP sever, 2.NP jih. Administrativní prostory mají p n = 40 kg/m 2, obsazení administrativních provozů je do 100 osob. I) Strojovna chlazení a čerpací stanice etanolu - 1.PP sever. Technologické zařízení chlazení obsahuje 1850 kg čpavku a 4 m 3 35 % etanolu, V potrubních rozvodech (rozvodný kanál a plochy obou hal) je 60 m 3 35 % etanolu. a) výskyt nebezpečných látek, které jsou klasifikovány jako hořlavé v množství převyšujícím 250 l těchto látek v kapalném stavu b) výskyt hořlavých plynů v nádobách se součtem vnitřních objemů těchto nádob převyšujícím 100 litrů umístěných v jednom prostoru, j) u kterých nejsou běžné podmínky pro zásah. J) Pomocné provozy technického zajištění (rozvodny, strojovny VZT, ÚT, údržba, rolby) - převážně v 1.PP, 4.NP a na střeše haly I a v 1.NP haly II. Provozy s relativně nízkým požárním zatížením bez výskytu nebezpečných látek. - činnosti bez zvýšeného požárního nebezpečí. K) Venkovní sklad PB lahví. Skladování 20 ks 10 kg PB lahví je prováděno v kovovém uzamykatelném kontejneru 2,0 x 0,8 x 1,9 m umístěném ve venkovním prostoru - u garáže ve východní částí parkoviště ČEZ ARÉNY. Prostor skladu má nahodilé požární zatížení 180 kg/m 2. Propan-butan je klasifikována jako extrémně hořlavá látka podle 2 odst. 8 písm. c) zákona č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů. b) při nichž se vyskytují zkapalněné uhlovodíkové plyny s celkovým množstvím možných náplní převyšujícím 60 kg umístěných v jednom prostoru nebo požárním úseku, PYROS spol. s r.o. Strana 4 (celkem 6)

5 e) v prostorách, ve kterých se vyskytuje nahodilé požární zatížení 120 kg/m 2 a vyšší. V posuzovaných prostorech nejsou provozované činnosti s vysokým požárním nebezpečím. Poznámka: Hodnoty nahodilého požárního zatížení jsou stanovené podle požárně bezpečnostního řešení stavby. Prohlášení právnické osoby o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárního nebezpečí V souladu se základními povinnostmi právnických osob a podle zákona o požární ochraně prohlašuji, že výše provedené začlenění odpovídá současnému stavu a dle provedeného vyhodnocení je v prostorech ČEZ ARÉNY provozována činnost se zvýšeným požárním nebezpečím. Jedná se o následující prostory: hala I. ledové plochy a související prostory dle bodu A, G, hala II. ledové plochy, strojovna chlazení, venkovní sklad PB lahví. Dále potvrzuji, že údaje rozhodné pro provedení tohoto začlenění do kategorií činností podle požárního nebezpečí poskytnuté zpracovateli tohoto začlenění jsou pravdivé a zpracovateli nebyla zatajena podstatná fakta s určujícím vlivem pro provedení začlenění a že v případě změny v charakteru činností, technologií nebo provozních podmínek bude provedena aktualizace tohoto začlenění dle skutečného stavu. Souhlasím s uvedeným začleněním ČEZ ARÉNY provozovaných společností Městského rozvojového fondu Pardubice a.s. Schválil: V Pardubicích dne... Ing. Aleš Kopecký ředitel MRFP a.s. PYROS spol. s r.o. Strana 5 (celkem 6)

6 Závěr Vzhledem k tomu, že výše uvedená právnická osoba provozuje činnost se zvýšeným požárním nebezpečím, vztahuje se na ni povinnost zpracovat a vést stanovené druhy dokumentace požární ochrany a zabezpečit plnění dalších povinností vyplývajících z požadavků zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších přepisů a vyhlášky č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru. Zpracoval: dne Ing. Ján Babej PYROS spol. s r.o. Prohlašuji, že jsem odborně způsobilá osoba dle 11 odst. 1) zákona 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, osvědčení MV - ředitelství HZS ČR ze dne: 9. února 1996, čk.: Š-17/96. PYROS spol. s r.o. Strana 6 (celkem 6)

Preventivní požární hlídky

Preventivní požární hlídky Preventivní požární hlídky Datum: 12/2015 Preventivní požární hlídka Zřízení preventivní požární hlídky je jedním z organizačních opatření k zabránění vzniku požáru nebo výbuchu s následným požárem, k

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PRO ROK 2009 Preventista II. Test A 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do čtyř tříd nebezpečnosti b) do tří kategorií c)

Více

PRO ROK 2011. Preventista II.

PRO ROK 2011. Preventista II. Preventista II. SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PRO ROK 2011 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do tří kategorií b) do čtyř tříd nebezpečnosti c) do dvou

Více

Konference Provoz vodovodních a kanalizačních sítí České Budějovice POŽÁRNÍ OCHRANA. v oboru vodovodů a kanalizací

Konference Provoz vodovodních a kanalizačních sítí České Budějovice POŽÁRNÍ OCHRANA. v oboru vodovodů a kanalizací Konference Provoz vodovodních a kanalizačních sítí České Budějovice 3. 4. 11. 2009 POŽÁRNÍ OCHRANA v oboru vodovodů a kanalizací Josef Ondroušek, Vodárenská akciová společnost, a.s. Požární ochrana v oboru

Více

OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013. Požární řád

OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013. Požární řád OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013 Požární řád Zastupitelstvo obce Popůvky se na svém zasedání dne 20. 3. 2013 usnesením č.4 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona č. 133/1985

Více

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb České vysoké učení technické v Praze F A K U L T A S T A V E B N Í Katedra konstrukcí pozemních staveb KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb Cvičení č. 2 Požární úseky (PÚ), požární riziko, stupeň požární

Více

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH Tematický plán a časový rozvrh školení zaměstnanců a odborné přípravy

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 75.200; 91.040.20 2006 Čerpací stanice pohonných hmot Září ČSN 73 6060 Filling Station Nahrazení předchozích norem Touto normou se částečně nahrazuje ČSN 73 6059 z 1977-08-18.

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002,

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, kterým se stanoví zabezpečení požární ochrany v budovách zvláštního významu Rada Jihočeského kraje vydává, podle 7 zákona č.129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů

Více

Zajištění požární ochrany na pracovištích

Zajištění požární ochrany na pracovištích Zajištění požární ochrany na pracovištích Tomáš Neugebauer 2015 Dovolte mi představit se Jmenuji se Tomáš Neugebauer a problematikou požární ochrany (PO) se zabývám více než 23 let. Má práce byla několikrát

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 PRÁVNÍ RÁMEC ( požární kodex ) Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně (ve znění 186/2006 Sb.)

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista II. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení a) do tří kategorií b) do čtyř tříd nebezpečnosti c) do dvou skupin

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září Čerpací stanice pohonných hmot ČSN Filling Station. Nahrazení předchozích norem

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září Čerpací stanice pohonných hmot ČSN Filling Station. Nahrazení předchozích norem ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.040.20; 75.200 2018 Čerpací stanice pohonných hmot Září ČSN 73 6060 Filling Station Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6060 ze září 2006. Obsah Strana

Více

KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU

KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU 1/26 HISTORIE Areál byl postaven roku 1928 jako přádelna bavlněné česané příze. V roce 1974 byl celý objekt kompletně stavebně

Více

1 Předmět normy 5. 2 Termíny a definice 6. 3 Značky 8

1 Předmět normy 5. 2 Termíny a definice 6. 3 Značky 8 ČESKÁ NORMA MDT 699.81:614.84 Říjen 1995 Požární bezpečnost staveb ČSN 73 0804 VÝROBNÍ OBJEKTY Fire protection of buildings. Industrial buildings Sécurité des bâtiments contre l'incendie. Objets pour production

Více

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice POŽÁRNÍ ŘÁD Trafostanice Dokument požární ochrany zpracovaný na základě požadavků 27, písmeno d) vyhlášky MV č. 246/2001 Sb. pro pracoviště se zvýšeným požárním nebezpečím. Schvaluje : H U R T A Petr majitel

Více

POŽÁRNÍ OCHRANA ENGINEERS CZ

POŽÁRNÍ OCHRANA ENGINEERS CZ POŽÁRNÍ OCHRANA Projekční ateliér: ENGINEERS CZ s.r.o. IČO: 24127663 Projektant : Ing. Novák IČO: 14711770 Tel.: +420 252 546 463 info@engineers cz.cz Razítko: Kr.Úřad: Hlavní město Praha Místní Úřad:

Více

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence České vysoké učení technické v Praze F A K U L T A S T A V E B N Í Katedra konstrukcí pozemních staveb KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence Cvičení č. 7 Požární bezpečnost garáží

Více

ENERGETICKÝ AUDIT OBJEKTU UBYTOVNY ČNB, NÁPRSTKOVA UL., PRAHA

ENERGETICKÝ AUDIT OBJEKTU UBYTOVNY ČNB, NÁPRSTKOVA UL., PRAHA KONCEPČNÍ, TECHNICKÁ A PORADENSKÁ ČINNOST Buzulucká 4, 160 00 Praha 6 ENERGETICKÝ AUDIT OBJEKTU UBYTOVNY ČNB, NÁPRSTKOVA UL., PRAHA 2003 KONCEPČNÍ, TECHNICKÁ A PORADENSKÁ ČINNOST Buzulucká 4, 160 00 Praha

Více

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence

KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence České vysoké učení technické v Praze F A K U L T A S T A V E B N Í Katedra konstrukcí pozemních staveb KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence Cvičení č. 2 Požární úseky (PÚ), požární

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Školení zaměstnanců... 2. 2. Školení vedoucích zaměstnanců...

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Školení zaměstnanců... 2. 2. Školení vedoucích zaměstnanců... Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: 1. Školení zaměstnanců... 2 2. Školení vedoucích zaměstnanců... 3 3. Školení

Více

Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany

Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany oddělení požární prevence HZS Zlínského kraje Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany PS Otrokovice 19.6.2018 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje oddělení

Více

Požární řád obce Trnávka

Požární řád obce Trnávka Požární řád obce Trnávka Kód obce Rozloha obce 363 ha Celkový počet obyvatel 218 ke dni zpracování Obsah dokumentu 1/Úvod do legislativy 2/Stručný popis vykonávaných činností a začlenění jednotlivých objektů

Více

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. PODKLADY... 2 3. STRUČNÝ POPIS OBJEKTU... 3 3.1 Předmět... 3 3.2 Základní údaje... 3 4. ROZDĚLENÍ DO POŽÁRNÍCH ÚSEKŮ... 3 5. POŽÁRNÍ RIZIKO... 3 6. STAVEBNÍ KONSTRUKCE...

Více

MINISTERSTVO VNITRA ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. kurz požární prevence A

MINISTERSTVO VNITRA ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. kurz požární prevence A MINISTERSTVO VNITRA ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j.: PO-2690/I-96 V Praze dne: 30.prosince 1996 S c h v a l u j e: Vrchní požární rada ČR v. r. UČEBNÍ OSNOVY kurz požární prevence A 1

Více

POŢÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŢÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ AKCE: Stavební úpravy skladové haly na p.č. st. 270 a přístavba přístřešku na části p.č. 1070/2, k.ú. Poučník STAVEBNÍK: KERVAL, a.s., Karlštejn 261, okres Beroun KONTROLOVAL: ING. ARCH. VLADIMÍR SMEJKAL

Více

www.kniska.eu Tato tabulka nemá uložiště slámy v ČR III žádnou právní 5 oporu!!!! Překlad z německého originálu VdS zpracoval Milan 1.

www.kniska.eu Tato tabulka nemá uložiště slámy v ČR III žádnou právní 5 oporu!!!! Překlad z německého originálu VdS zpracoval Milan 1. Tato Kalkulované tabulka riziko zařazení nemá objektů v ČR do hladin žádnou ochrany před právní bleskem LPL oporu!!!! Tabulka. Překlad z německého originálu VdS zpracoval Milan 1. Kaucký doporučeno objekty

Více

byt 1+kk, 1. NP Celková prodejní plocha bytu: 53,5 m 2 Užitná plocha bytu: 53,5 m 2

byt 1+kk, 1. NP Celková prodejní plocha bytu: 53,5 m 2 Užitná plocha bytu: 53,5 m 2 B2 01 Celková prodejní plocha bytu: 53,5 m 2 Užitná plocha bytu: 53,5 m 2 B2 02 B2 03 B2 04 B2 05 B2 06 B2 07 B2 08 Celková prodejní plocha bytu: 64,4 m 2 Užitná plocha bytu: 64,4 m 2 B1 komory, 1. NP

Více

Výstavba nové plavecké haly v Litvínově

Výstavba nové plavecké haly v Litvínově Výstavba nové plavecké haly v Litvínově Odbor investic a regionálního rozvoje Ing. Eva Rambousková 25.1.2018 Vývoj přípravy 28.6.2012: předložení variant orgánům města: zrušení plaveckého bazénu bez náhrad

Více

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 SMĚRNICE číslo ES 72-01 Vydání: 2 Účinnost od: 13. 6. 2003 Město Vsetín Městský úřad Vsetín Přepis: Počet stran:

Více

Obec Záryby, okres Praha - východ

Obec Záryby, okres Praha - východ Obec Záryby, okres Praha - východ Obecně závazná vyhláška obce Záryby č. 1/2007 o stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo obce

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.220.50; 91.040.20 Únor 2010 ČSN 73 0804 Požární bezpečnost staveb Výrobní objekty Fire protection of buildings Industrial buildings Sécurité des bâtimens contre l,incendie

Více

Okruhy pro obecné znalosti členů SDH z oblasti prevence

Okruhy pro obecné znalosti členů SDH z oblasti prevence A: Právní předpisy Okruhy pro obecné znalosti členů SDH z oblasti prevence A.1 zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů - 1 úvodní ustanovení: účel zákona, obecná povinnost

Více

I. ZÁSADY PRO PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ PODLE VYHLÁŠKY MV ČR Č. 246/2001 SB.

I. ZÁSADY PRO PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ PODLE VYHLÁŠKY MV ČR Č. 246/2001 SB. TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY Schválil:.. V dne:. Platnost od: Zpracoval: I. ZÁSADY PRO PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ PODLE VYHLÁŠKY MV ČR Č. 246/2001 SB. Příčiny požárů

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PRO ROK 2009 Preventista II. Test B 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do čtyř tříd nebezpečnosti b) do tří kategorií c)

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Vypracování požárně bezpečnostního řešení vyplývá z požadavku 86 a 110 zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon, včetně souvisejících předpisů, 2 vyhlášky Ministerstva pro místní

Více

Únikové cesty zajištění volných únikových cest ve společných prostorách domů

Únikové cesty zajištění volných únikových cest ve společných prostorách domů Únikové cesty zajištění volných únikových cest ve společných prostorách domů Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, v platném znění, 5, odst. 1 písm. b) stanoví povinnost právnických osob a podnikajících

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Srpen Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích ČSN Safety code for working in chemical laboratories

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Srpen Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích ČSN Safety code for working in chemical laboratories ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.100; 71.040.10 2017 Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích Srpen ČSN 01 8003 Safety code for working in chemical laboratories Nahrazení předchozích norem Touto

Více

B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany

B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany Požárně bezpečností řešení pro vydání územního rozhodnutí dle vyhlášky č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany a) Koncepce

Více

DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM podle platných právních a ostatních předpisů ČR

DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM podle platných právních a ostatních předpisů ČR DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM podle platných právních a ostatních předpisů ČR Investor: Objednavatel: Posuzovaný objekt: Typ hodnocené činnosti: Datum a místo posouzení objektu: Ústav jaderného výzkumu

Více

PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS

PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS 2014 Seznam dokumentace předkládané při komplexní kontrole Státního požárního dozoru Komplexní požární kontrola bude provedena dle 31 odst. 1 písm. a) a h) zákona č. 133/1985

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD pro všechny budovy školy

POŽÁRNÍ ŘÁD pro všechny budovy školy Název procesu/ Číslo Vlastník POŽÁRNÍ ŘÁD pro všechny budovy školy a/ Popis vykonávané činnosti a charakteristika požárního nebezpečí. Školní objekty slouží k výuce žáků a vzdělávání dětí pod dozorem zaměstnanců

Více

PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS

PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS PLÁN KOMPLEXNÍ KONTROLY HZS 2014 Seznam dokumentace předkládané při komplexní kontrole Státního požárního dozoru Komplexní požární kontrola bude provedena dle 31 odst. 1 písm. a) a h) zákona č. 133/1985

Více

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y Akce: Rekonstrukce VZDUCHOTECHNIKY v kuchyni ZŠ Chvaletická Místo stavby: Praha 9 Lehovec, Chvaletická čp. 918 Investor: MČ Praha 14, Úřad městské části, odbor školství, Bratří Venclíků 1073 Zpracovatel

Více

Obecně závazná vyhláška č. 12/2006, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob.

Obecně závazná vyhláška č. 12/2006, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Obecně závazná vyhláška 12/2006 Obecně závazná vyhláška č. 12/2006, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Zastupitelstvo města se usneslo

Více

Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH

Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH METODICKÉ POKYNY A NÁVODY 6. Metodický pokyn odboru environmentálních rizik Ministerstva životního prostředí pro Posouzení objektu nebo zařízení s vybranými nebezpečnými

Více

POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU

POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU Zpracoval: kpt. Bc. Marek Kříženecký Hradec Králové 2015 Předmět zpracování DZP Areál? Objekt? Areál: - min. 1 vícepodlažní objekt (* min. 1 technologie/objekt

Více

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA a TECHNICKÉ PODMÍNKY

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA a TECHNICKÉ PODMÍNKY HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a 14001 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA a TECHNICKÉ PODMÍNKY Objednatel : VÍTKOVICE ARÉNA a.s. Stavba Objekt Část Stupeň : Stavební úpravy v hale ČEZ ARÉNA

Více

Atletická. hala. Vítkovice INFORMAČNÍ BROŽURA PRO MĚSTO A VEŘEJNOST

Atletická. hala. Vítkovice INFORMAČNÍ BROŽURA PRO MĚSTO A VEŘEJNOST Atletická INFORMAČNÍ BROŽURA PRO MĚSTO A VEŘEJNOST hala Vítkovice Idea Popis území stavby Dopravní řešení Novostavba objektu atletické haly se nachází v areálu sportovních zařízení soustředěných kolem

Více

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení:

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení: (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení: - elektrických - zdvihacích - plynových - tlakových OBSAH: 1. Základní poţadavky na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

Protokol o určení vnějších vlivů

Protokol o určení vnějších vlivů Rekonstrukce a dostavba polikliniky Hvězdova, Praha 4 Elektroinstalace Projekt pro stavební povolení Protokol o určení vnějších vlivů Určení provedla komise ve složení: předseda Hlavní inženýr projektu

Více

MALÉ STAVENÍ ARCHITEKTONICKÁ STUDIE 12/2012 ZÁPAD ŘEZ F - F' VÝCHOD JIH

MALÉ STAVENÍ ARCHITEKTONICKÁ STUDIE 12/2012 ZÁPAD ŘEZ F - F' VÝCHOD JIH MALÉ STAVENÍ VZT 5,40 m2 5,40 m2 12,00 m2 30,00 m2 12,00 m2 F F' VÝCHOD ZÁPAD ŘEZ F - F' JIH 1:200 0 1 2 3 4 5 6 SEVER VELIKOSTNÍ KATEGORIE 3+KK PODLAHOVÁ PLOCHA 66,8m2 ZASTAVĚNÁ PLOCHA 89m2 OBESTAVĚNÝ

Více

Zápis z preventivní požární prohlídky

Zápis z preventivní požární prohlídky Zápis z preventivní požární prohlídky 5, odst. 1, písm. e) Zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně Objekt: Bytový soubor Čelákovice Majitel objektu: Společenství vlastníků domu v Čelákovicích Nám. 5.

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Zařízení technologického celku posklizňové linky Dobrovice

Více

Skladování hořlavých kapalin

Skladování hořlavých kapalin 6.17.17.9.1. Skladování hořlavých kapalin http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/sektory-bozp/skladovania-manipulace-s-materialem/skladovani-horlavych-kapalin Podle ČSN 65 0201 Výskyt hořlavých kapalin

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby servis@cuka.cz tel.: 382 224 333 gsm: 602 433 918 Václavská 1, 397 01 Písek IČO 438 11 108 www.cuka.cz Požárně bezpečnostní řešení stavby Stupeň: Technická zpráva pro stavební řízení Datum: únor 2018 Vypracoval:

Více

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl.

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl. Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo města Čelákovic se dne 24.9.2003 usneslo vydat

Více

246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru

246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru 246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci) Ministerstvo vnitra (dále jen

Více

BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE

BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE Investor: BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE RECOIL, s.r.o. Rašínovo nábřeží 1696/66, 120 00 Praha 2, Nové Město Projektant: Atelier SMITKA s.r.o. Bucharova 2641/14, 158 00 Praha

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Praha: 8. června 2010 Počet listů: 23 P O Ž Á R N Í P R E V E N C E P

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Praha: 8. června 2010 Počet listů: 23 P O Ž Á R N Í P R E V E N C E P MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-54239-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: PRE - P Praha: 8. června 2010 listů: 23 P O Ž Á R N Í P R E V E N C E P Obsah 1. Charakteristika

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1365

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1365 Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1365 Soubor nemovitých věcí Skladovací areál Jeseník Insolvenční řízení Mražené potraviny EVEREST s.r.o. OBSAH Skladovací areál s pozemkem cca 8.000 m 2, Jeseník...

Více

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro výstavbu a provoz čerpací stanice na - stlačený zemní plyn (CNG) -

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro výstavbu a provoz čerpací stanice na - stlačený zemní plyn (CNG) - zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro výstavbu a provoz čerpací stanice na - stlačený zemní plyn (CNG) - zkapalněné ropné plyny (LPG) OBSAH: 1. Požadavky na zajištění BOZP při provozu

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ 2011 PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 Tento pro provozní řád obsahuje 5 stran tištěného textu. Platnost provozního řádu je od 1. 1. 2011. 1. PROVOZOVATEL BraFil

Více

Petra Hyšplerová, technik BOZP + PO Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor

Petra Hyšplerová, technik BOZP + PO Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor UNIVERZITA PARDUBICE Příkaz rektora č. 2/2014 Věc Provedení prověrek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany v roce 2014 Působnost pro všechny útvary a pracoviště Účinnost 1. 10. 2014

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Doplňkový kurz 1 kontrolní činnost (D1-KČ) Platnost od 1. února 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální

Více

Aktualizace - Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 4/2011

Aktualizace - Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 4/2011 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Aktualizace - Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 4/2011 Tématický plán a časový rozvrh školení zaměstnanců o požární ochraně a odborné přípravě

Více

Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum MHMP /2016/EIA/3552P/Hip Ing. Hippmannová /

Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum MHMP /2016/EIA/3552P/Hip Ing. Hippmannová / HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí Jiroušková Šárka, Ing. Poděbradská 723/130 19800 Praha 9 Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum MHMP 2248489/2016/EIA/3552P/Hip

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Požární bezpečnost staveb Fire Safety of Buildings Sídlo společnosti: Pobočka: Jedov 37 U Nemocnice 338 675 71 Náměšť nad Oslavou 503 51 Chlumec nad Cidlinou POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ pro stavební povolení

Více

CIMR Engineering. MAN Čestlice, obchodní zóna Průhonice - Čestlice

CIMR Engineering. MAN Čestlice, obchodní zóna Průhonice - Čestlice MAN Čestlice, obchodní zóna Průhonice - Čestlice MAN Česká republika 12/1998 04/1999 Inženýrská činnost, vedení stavby, technický dozor investora Třípodlažní železobetonový administrativní a obchodní objekt

Více

DaF-PROJEKT s.r.o. Hornopolní 131/12, Ostrava - Moravská Ostrava, 70200 (Soukromá projekční a inženýrská kancelář) PRŮVODNÍ ZPRÁVA

DaF-PROJEKT s.r.o. Hornopolní 131/12, Ostrava - Moravská Ostrava, 70200 (Soukromá projekční a inženýrská kancelář) PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro provádění stavby Název akce: Ostrava rekonstrukce technologie ohřevu ÚT a TUV 136V314000001 Investor: Vězeňská služba České republiky, Vazební věznice Ostrava Místo stavby:

Více

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 Příloha č.2. OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ Činnosti / Profese: VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Seznam obecně závazných právních předpisů, norem a vlastních vydaných dokumentů

Více

MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB

MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2003, MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Zastupitelstvo města Přerova vydalo dne 19.2.2003

Více

5. Přehled pracovišť používajících hořlavé kapaliny k nevýrobním účelům

5. Přehled pracovišť používajících hořlavé kapaliny k nevýrobním účelům Strana 2 z 12 5. Přehled pracovišť používajících hořlavé kapaliny k nevýrobním účelům 5.1 Úsek generálního ředitele 5.1.1 Hasičský záchranný sbor podniku HS Pardubice a petrolej v dílně oprav techniky

Více

Tebodin Požární bezpečnost výrobních objektů v praxi

Tebodin Požární bezpečnost výrobních objektů v praxi Tebodin Požární bezpečnost výrobních objektů v praxi Specifické požární provozy ČVUT, Praha 15.12.2014 Základní legislativa Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně (dále jen ZPO ) o popisuje mj. výkon

Více

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území města Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo

Více

PŘEHLED REVIZÍ A ZKOUŠEK TECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ V BYTOVÝCH DOMECH

PŘEHLED REVIZÍ A ZKOUŠEK TECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ V BYTOVÝCH DOMECH PŘEHLED REVIZÍ A ZKOUŠEK TECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ V BYTOVÝCH DOMECH 1. ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ ODBĚRNÁ ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ Zákon č. 458/2000 Sb., energetický zákon, ve znění pozdějších předpisů [ 28, odst. 2)

Více

Přehled změn v nové ADR 2013

Přehled změn v nové ADR 2013 1.1.5 Použití norem 1.2.1 Definice LPG 1.4.3.3 f) Povinnosti plniče 2.1.3.8 Klasifikace látek ohrožující životní prostředí - Pokud se vyžaduje použití normy a existuje rozpor mezi touto normou a ustanoveními

Více

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKA OBCE NEKOŘ č.2/2012 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území obce Nekoř Zastupitelstvo obce Nekoř schválilo

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ZPRACOVAL : Ing. Iveta Charousková, Počerny 124, 360 17 Karlovy Vary osvědčení o autorizaci v oboru požární bezpečnost staveb č. 8488 INVESTOR : G-PROJEKT, Roman

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) 1. Výrobková skupina (podskupina) název: Trubní sestavy, trubky, nádrže, poplachové systémy pro únik

Více

Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor

Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor UNIVERZITA PARDUBICE Příkaz rektora č. 2/2011 Věc Provedení prověrek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany v roce 2011 Působnost pro všechny útvary a pracoviště Účinnost 10. 11. 2011

Více

Výkon SPD v oblasti stavební prevence

Výkon SPD v oblasti stavební prevence Výkon SPD v oblasti stavební prevence mjr. Ing. Pavel TUČEK HZS Olomouckého kraje 2.3.2013 Legislativa zákon č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů zákon č. 183/2006 Sb., o územním

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY POLIKLINIKY LÍŠEŇ na ul. Horníkova 34 v Brně - Líšni PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Investor: Statutární město

Více

Jiří Mlýnek, Oddělení správy, bezpečnosti, revizí a energetiky Ing. Aleš Pék, vedoucí technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor

Jiří Mlýnek, Oddělení správy, bezpečnosti, revizí a energetiky Ing. Aleš Pék, vedoucí technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č.4/2011 Věc Zajištění revizí a kontrol elektrických zařízení, hromosvodů a elektrických spotřebičů během používání na Univerzitě Pardubice Působnost všechny útvary univerzity

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Část I. ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA PdF MU. Poříčí 31a, Brno. I. Popis vykonávané činnosti

POŽÁRNÍ ŘÁD Část I. ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA PdF MU. Poříčí 31a, Brno. I. Popis vykonávané činnosti Příloha č. Provozního řádu č. /010 Masarykova univerzita, Žerotínovo náměstí 617/9, 601 77 Brno Pedagogická fakulta MU, Poříčí 63/7, 639 00 Brno IČO: 00164 Zapsána v živnostenském rejstříku u Živnostenského

Více

Kdo je povinen DZP zpracovat?

Kdo je povinen DZP zpracovat? Kdo je povinen DZP zpracovat? Podle 34 odst. 1 vyhlášky 246/2001 Sb., o požární prevenci, ve znění vyhl. 221/2014 Sb., musí být DZP zpracována pro objekty a prostory, ve kterých jsou složité podmínky pro

Více

31/03/2014. KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence. Cvičení č. 4 Únikové cesty. Obsah: Úvod:

31/03/2014. KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence. Cvičení č. 4 Únikové cesty. Obsah: Úvod: České vysoké učení technické v Praze F A K U L T A S T A V E B N Í Katedra konstrukcí pozemních staveb KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence Cvičení č. 4 Únikové cesty Obsah: ÚVOD

Více

234/2004 Sb. VYHLÁŠKA

234/2004 Sb. VYHLÁŠKA 234/2004 Sb. VYHLÁŠKA o možném použití alternativního nebo jiného odlišného názvu nebezpečné chemické látky v označení nebezpečného chemického přípravku a udělování výjimek na balení a označování nebezpečných

Více

Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO 2) Inženýrské

Více

Obec Chlum. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD

Obec Chlum. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD Obec Chlum Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Chlum se na svém zasedání dne 12.09. 2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Ministerstvo vnitra stanoví podle 24 odst. 3 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 186/2006 Sb.:

Ministerstvo vnitra stanoví podle 24 odst. 3 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 186/2006 Sb.: Strana 3314 Sbírka zákonů č. 268 / 2011 Částka 95 268 VYHLÁŠKA ze dne 6. září 2011, kterou se mění vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb Ministerstvo vnitra stanoví podle

Více

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 4/2005 ze dne 21. 9. 2005 k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo Města Lanškroun se na svém zasedání

Více

MĚSTO KRÁLÍKY. Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky:

MĚSTO KRÁLÍKY. Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky: MĚSTO KRÁLÍKY Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky: O zavedení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem Spis.

Více

REKONSTRUKCE A REHABILITACE NEKOMPAKTNÍHO BLOKU V PLZNI

REKONSTRUKCE A REHABILITACE NEKOMPAKTNÍHO BLOKU V PLZNI 0 10 25 50 K1 K1 K1 Š1 K2 O Š2 B B INTEGROVNÉ FUNKCE Bydlení Budovy pro jsou navrženy v přímé vazbě na kapacitní podzemní parking v severní části řešeného území. Jedná se o třípodlažní a čtyřpodlažní bariérové

Více

Nebezpečí poleptání. Zpracoval: Ondráček Zdeněk 2008

Nebezpečí poleptání. Zpracoval: Ondráček Zdeněk 2008 Zpracoval: Ondráček Zdeněk 2008 Poleptání vzniká - přímým působením chemikálií - ve spojení s dalšími látkami - např. voda, pot. Poranění může být: - zevní - vnitřní, - různé svou hloubkou a rozsahem -

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby tel. 382 224 333 e-mail:servis@cuka.cz Václavská 1, 397 01 Písek IČO 438 11 108 www.cuka.cz Požárně bezpečnostní řešení stavby 1. Seznam použitých podkladů pro zpracování str. 2 2. Charakteristika obytného

Více

Zateplení severního štítu budovy C v areálu sídla ÚP Brno

Zateplení severního štítu budovy C v areálu sídla ÚP Brno ING. JITKA NERUDOVÁ IČ: 47955660 Projektová činnost ve výstavbě Dykova 16, Brno Židenice, 636 00 Požární bezpečnost staveb Kancelář: 612 00 Brno Královo Pole, Křižíkova 70, VÚCHZ, budova laboratoří, 1.

Více

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok 2016 - kritéria pro hodnocení Formy podpory 1. Neinvestiční dotace na činnost sportovních oddílů pro mládež do 18 let 2. Neinvestiční dotace na úhradu

Více