Česká Federace Potravinových Bank. Výroční zpráva 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česká Federace Potravinových Bank. Výroční zpráva 2017"

Transkript

1 Česká Federace Potravinových Bank Výroční zpráva 2017

2 Bojujeme proti hladu a plýtvání potravinami

3 Slovo úvodem Milí podporovatelé a obchodní partneři, kolegové a přátelé, na několika stranách tohoto dokumentu je v číslech vyjádřena celoroční práce desítek lidí ze 14 potravinových bank. Za každou číslicí je ukryta něčí práce, protože každý kilogram zachráněných potravin je vyvážen náročnou logistikou, skladováním a následnou distribucí. Hranice tohoto čísla nekončí předáním potraviny sociálním partnerům, ale také oni musí potravinu dopravit na koncové místo určení, tedy k potřebným lidem. Tento pohled na výroční zprávu je pro nás velmi zavazující. V roce 2017 se povedlo navýšit množství potravin i počet podpořených lidí, současně se také intenzivně pracovalo na dalším rozvoji bank v regionech, připravovali jsme společné zahájení odběru potravin podle nové úpravy zákona o potravinách, intenzivně jsme pracovali při rozšíření NPS a dále vyjednávali finanční zajištění činnosti všech bank v dalších letech. Současně jsme museli vyřešit generační obměnu ve vedení Federace. Byl to tedy rok náročný a plný změn, ale dovolím si tvrdit, že současně velmi úspěšný. Za tento úspěch bych chtěl poděkovat všem kolegům, dobrovolníkům, dárcům, obchodním a sociálním partnerům. Velké poděkování patří Ministerstvu zemědělství za finanční a metodickou podporu a zvláštní poděkování pak patří Iljovi Hradeckému a Fabrici Martinu- Plichtovi za jejich nezištnou a dlouholetou práci pro vznik a rozvoj potravinových bank. Aleš Slavíček, předseda

4 O NÁS Česká federace potravinových bank je zastřešující organizací potravinových bank v naší zemi. Zastupujeme na národní úrovni všech 14 fungujících potravinových bank. Snažíme se hájit jejich zájmy na národní úrovni, pomáhat s přípravami celonárodních smluv i metodik. Federace potravinové banky neřídí, pouze koordinuje jejich činnost a dbá na dodržování základních pravidel Charty Potravinových bank. Česká federace je zřízena potravinovými bankami, z nichž každá v ní má jeden hlas. Působíme v celé České republice, protože v současné době mají potravinové banky již komplexní síť a 100% územní pokrytí v případě potřeby. Česká Federace potravinových bank je nevládní, apolitická a není vázána na žádné náboženské hnutí. ČFPB je členem Evropské federace potravinových bank FEBA a členem Celosvětové sítě potravinových bank GFN.

5 Naše mise Podporovat potravinové banky v boji proti hladu a podvýživě pomocí distribuce potravinových darů a přebytků. Pomocí komunitní spolupráce a solidarity podporovat trvale udržitelný rozvoj v oblasti potravin.

6 01. HISTORIE Česká Federace Potravinových Bank byla založena v roce 1994 za účelem podpory vzniku a fungování potravinových bank v České republice. Za více než 20 let fungování podpořila vznik 14 regionálních potravinových bank. 02. MISE Podporuje regionální potravinové banky v jejich boji s plýtváním a hladem. Zastupuje jejich zájmy na národní i mezinárodní úrovni. 03. VIZE Podporovat potravinové banky v jejich činnosti, tak aby se mohly maximálně věnovat shromažďování a distribuci potravin. Rozvíjet edukační a osvětové projekty a zapojit se do tvorby strategií boje proti plýtvání potravinami. Podporovat spolupráci potravinových bank a dalších stakeholderů.

7 NAŠE AKTIVITY Interní vzdělávání a podpora Potravinové banky jsou registrovanými potravinářskými podniky a podléhají kontrolním orgánům SVS a SZPI. Jako takové jsou průběžně kontrolovány, tak aby byly dodržovány zásady správného zacházení s potravinami. Česká federace potravinových bank poskytuje nejen metodickou podporu, ale organizuje semináře pro pracovníky potravinových bank. Mimo základní vzdělávání vztahující se k zacházení s potravinami zprostředkovává svým členů také materiály z mezinárodních seminářů a z jednání centrálních orgánů Evropské federace potravinových bank. Charta potravinových bank a etické zacházení s potravinami, stejně tak jako dodržování smluv s dodavateli a podporovateli monitoruje Česká federace pravidelnými kontrolami v regionech.. Mezinárodní spolupráce Jsme součástí Evropské federace potravinových bank FEBA a mezinárodní sítě potravinových bank GFN. Díky členství v mezinárodních organizacích je klíčovou organizací pro mezinárodní spolupráci a vzdělávání v oblasti potravinových bank (foodbanking). Manažeři a zaměstnanci potravinových bank mají možnost účastnit se mezinárodních seminářů, workshopů a konferencí na nichž mohou sdílet své poznatky a navázat spolupráci s kolegy z jiných zemí. Sdílení informací a dobré praxe je důležitým prvkem v rozvoji potravinových bank na celém světě.

8 Obchodní vztahy na národní úrovni Česká federace poskytuje svým bankám záštitu a administrativní servis při obchodních vztazích na národní úrovni, zejména pak s nadnárodními obchodními řetězci, ale i s mnohými národními dodavateli a producenty. Mezi klíčové stakeholdery na národní úrovni patří např.: Makro, Tesco, Penny, COOP, Unilever, Byznys pro společnost a mnozí další. PR a kontakt s medii Česká federace potravinových bank centrálně zastupuje regionální potravinové banky a vede národní marketingovou kampaň. Vydává tiskové zprávy, výroční zprávy a statistická data pro interní i externí potřeby. Vzdělávání a osvěta Jedním z důležitých úkolů je i soustavné informování veřejnosti o činnostech potravinových bank a jejich boji proti hladu a plýtvání. Koncept environmentálního vzdělávání týkající se těchto témat je nyní v přípravách. V současné době působí federace jako poradce některých projektů a konzultant informačních materiálů. Komunikace se státní správou Potravinové banky jako koncept jsou zastupovány Českou federací potravinových bank v jednání s ministerstvy a vládou ve věcech rozvoje a podpory. Hlavními komunikačními partnery jsou zejména Ministerstvo zemědělství poskytující pravidelnou dotační podporu, dále pak Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo životního prostředí.

9 Rok 2017 v číslech 128 mil. 128 milionů korun je hodnota potravin, které prošly potravinovými bankami neziskových organizací si mohlo přijet do skladů potravinových bank a získat potraviny zdarma V roce 2017 shromáždily potravinové bank více než 2300 tun potravin, které zdarma rozdělily Téměř sto tisíc osob díky nám získalo potravinovou pomoc.

10 Důležité momenty roku 2017 BŘE BŘE 21. DUB 20. PRO 11. FBLI 2017 Valná hromada ČFPB Annual Convention 17 Národní potravinová sbírka Zástupci ČFPB se účastnili mezinárodního setkání v Houstonu, USA. Pobyt v jedné z největších potravinových bank na světě byl velkou inspirací. Na valné hromadě bylo zvoleno nové předsednictvo. Po více než 20 letech odstupuje z pozice předsedy zakladatel ČFPB Ilja Hradecký. Výroční setkání zástupců evropských potravinových bank v Rotterdamu. Celorepubliková sbírka potravin zprostředkovala více než 400 tun potravin a drogistického zboží.

11 Potravinové banky Potravinová banka Džbánsko, z.s. Potravinová banka Hradec Králové, z.s. Potravinová banka Jihočeského kraje, z.s. Potravinová banka Karlovarského kraje, z.s. Potravinová banka Liberec, z. s. Potravinová banka Ostrava, z.s. Potravinová banka Pardubice, z.s. Potravinová banka Plzeň, z.s. Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, z.s. Potravinová banka pro Brno a Jihomoravský kraj, z.s. Potravinová banka v Olomouckém kraji, z.s. Potravinová banka v Ústeckém kraji, z.s. Potravinová banka ve Zlínském kraji, z.s. Potravinová banka Vysočina, z.s.

12 Předsednictvo ČFPB Předseda: Aleš Slavíček Místopředseda: Veronika Láchová Členové předsednictva: Helena Balabánová, Věra Doušová, Ilja Hradecký, Fabrice Martin-Plichta, Daniel Svoboda V roce 2017 ukončil své působení ve funkci dobrovolného výkonného ředitele pan Fabrice Martin-Plichta. Po jeho odstoupení neměla ČFPB žádného zaměstnance a byla řízena předsedou.

13 Plány pro rok ledna 2018 vstoupí v platnost novela Zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, v níž se mění podmínky nabízení potravin charitativním a neziskovým organizacím. Rok 2018 bude ve znamení změn a profesionalizace potravinových bank. Rozdělíme přes 3000 tun! PROFESIONALIZACE POTRAVINOVÝCH BANK Díky zvýšení nároků na shromažďování potravin a předpokladu zvýšení financování potravinových bank budou ze všech potravinových bank profesionální potravinářské podniky. ZVÝŠENÍ HYGIENICKÝCH STANDARTŮ Banky budou mít zavedený HACCP a zajištěny kvalitní podmínky pro skladován chlazených a mražených potravin. SMLUVNÍ SPOLUPRÁCE SE VŠEMY MALOOBCHODNÍMI ŘETEZCI S NÁRODNÍM POKRYTÍM Do konce roku 2018 budou uzavřeny smlouvy o odběru potravin se všemi velkými národními řetězci. REALIZACE LOGISTICKÉHO CENTRA Pro potřeby potravinových bank bude realizováno logistické centrum v blízkosti Prahy.

14 Účetní uzávěrka 2017

15 Podpořili nás v roce 2017 IMAGE TITLE GOES HERE This text can replaced with your IMAGE TITLE GOES HERE This text can replaced with your text. IMAGE TITLE GOES HERE This text can replaced with your text.

16 ADRESA K Brance 11/19e, Praha info@potravinovabanka.cz WEBSITE

POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC,

POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC, z. s. Motto: Člověk je zrozen ke vzájemné pomoci. (L. A. Seneca) Vedení Potravinové banky Liberec, z. s.: Jiří Cerman, předseda do října 2015 Olga Merglová

Více

Potravinová banka Vysočina, o. s.

Potravinová banka Vysočina, o. s. Potravinová banka Vysočina, o. s. Sídlo: Pivovarská 1223, 584 01 Ledeč nad Sázavou Sklad: Barborka 1191, Ledeč nad Sázavou www.potravinovabanka.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Podpořili nás STAVONA Jihlava, spol.

Více

TUN TUN. Rok 2017 v číslech. Přijaté dary 2017 MIL. KČ HODNOTA PŘIJATÝCH POTRAVIN PŘÍJEMCŮ POMOCI PŘIJATÝCH

TUN TUN. Rok 2017 v číslech. Přijaté dary 2017 MIL. KČ HODNOTA PŘIJATÝCH POTRAVIN PŘÍJEMCŮ POMOCI PŘIJATÝCH VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Posláním je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami. Účelem a cílem PB je získávat zdarma přebytky potravin, jejich skladování a bezplatná distribuce. Rok 2017 v číslech 25 6000

Více

Potravinová banka Libereckého kraje, z. s. Pionýrů 976, Liberec 6

Potravinová banka Libereckého kraje, z. s. Pionýrů 976, Liberec 6 Potravinová banka Libereckého kraje, z. s. Pionýrů 976, 460 06 Liberec 6 www.pbliberec.cz Zpráva o činnosti Potravinové banky Libereckého kraje za rok 2017 Spolupráce s obchodními řetězci a dodavateli

Více

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Předem Vám děkujeme za vyplnění následující otázek. Věnujte, prosíme, patřičnou pozornost i poznámkám pod zněním otázek. realizační tým

Více

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA Poslání Potravinová banka bojuje proti hladu a proti plýtvání potravinami. Ve svém poslání respektujeme Chartu evropských potravinových bank. Vize Zajištění sítě dárců, dosažení větší

Více

POTRAVINOVÁ BANKA JIHOČESKÉHO KRAJE STANOVY PŘIJATÉ DNE

POTRAVINOVÁ BANKA JIHOČESKÉHO KRAJE STANOVY PŘIJATÉ DNE POTRAVINOVÁ BANKA JIHOČESKÉHO KRAJE STANOVY PŘIJATÉ DNE 19.1.2016 1. Název, sídlo a působnost (1) Název spolku je Potravinová banka Jihočeského kraje z.s. (2) Sídlo je v Českých Budějovicích. (3) Působnost

Více

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Celostátní síť pro venkov 2007-2013 Aktivity CSV v roce 2014 Výhled pro období 2014

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 750 000 13 000 2 770 000 12 000 Byt 2+1 6 900 000 19 000 4 100 000 15 000 Byt 3+1 10 100 000 21 000 5 200 000 16 000 Byt 4+1 11 500 000 35 000 7 000 000

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s.

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. Bojujeme s chudobou... Jak nás můžete podpořit? - darováním potravin - zajištěním naší propagace - zajištěním sponzorské přepravy potravin -

Více

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY str. 60 CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY Ústecký Liberecký Královéhradecký Karlovarský Praha Plzeňský Středočeský Jihočeský Pardubický Jihomoravský Zlínský BYTOVÉ PROSTORY Praha 1 Praha 2 PRODEJ PRONÁJEM PRODEJ

Více

ČESKÁ FEDERACE POTRAVINOVÝCH BANK STANOVY PŘIJATÉ DNE 3. DUBNA 2014

ČESKÁ FEDERACE POTRAVINOVÝCH BANK STANOVY PŘIJATÉ DNE 3. DUBNA 2014 ČESKÁ FEDERACE POTRAVINOVÝCH BANK STANOVY PŘIJATÉ DNE 3. DUBNA 2014 1. Název, sídlo a působnost (1) Název spolku je Česká Federace potravinových bank (2) Sídlo je v Praze. (3) Působnost je celostátní.

Více

Potravinová banka v Ostravě, z. s. Hasičská 550/50, Ostrava Hrabůvka

Potravinová banka v Ostravě, z. s. Hasičská 550/50, Ostrava Hrabůvka POTRAVINOVÁ BANKA V OSTRAVĚ, z. s. STANOVY 1. Název, sídlo a působnost (1) Název zapsaného spolku je Potravinová banka v Ostravě, z.s. (2) Sídlo je OSTRAVA. (3) Působnost je regionální na území Moravy

Více

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV (dále jen "Sdružení") I. NÁZEV A PRÁVNÍ POVAHA SDRUŽENÍ 1. Název Sdružení: Občanské sdružení Divadlo 6. května Holešov. 2. Sdružení je nezávislým občanským

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 690 000 13 500 2 630 000 12 500 Byt 2+1 6 700 000 20 000 3 900 000 17 000 Byt 3+1 9 900 000 22 000 5 600 000 18 000 Byt 4+1 10 110 000 30 000 7 000 000

Více

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení S T A N O V Y Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek Čl. I Úvodní ustanovení 1. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (používaná zkratka dále jen HSR-ÚK ) se zřizuje jako: -

Více

ČESKÁ REPUBLIKA. Do slepé mapy doplň názvy krajů a krajských měst: Vyznač do mapy sousedící státy: Vybarvi státní vlajku:

ČESKÁ REPUBLIKA. Do slepé mapy doplň názvy krajů a krajských měst: Vyznač do mapy sousedící státy: Vybarvi státní vlajku: ČESKÁ REPUBLIKA Do slepé mapy doplň názvy krajů a krajských měst: Vyznač do mapy sousedící státy: Vybarvi státní vlajku: Která historická území tvoří ČR? http://www.zemepis.com/images/slmapy/krajem.jpg

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 44 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

Jak zbytečně neplýtvat jídlem. Užitečné rady od Tesco, lídra v boji proti plýtvání potravinami

Jak zbytečně neplýtvat jídlem. Užitečné rady od Tesco, lídra v boji proti plýtvání potravinami Jak zbytečně neplýtvat jídlem Užitečné rady od Tesco, lídra v boji proti plýtvání potravinami 1 Představujeme vám manuál společnosti Tesco, díky kterému se dozvíte, jak neplýtvat jídlem v domácnosti, jak

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Výroční zpráva za rok 2018 Obsah: 1/Základní informace 2/Organizace z.s. 3/Vymezení činnosti 4/Činnost a aktivity z.s. v roce 2018 5/Finanční zpráva 6/Poděkování 1/Základní informace Občanské sdružení

Více

Výroční zpráva KHER, o. s. za rok 2012

Výroční zpráva KHER, o. s. za rok 2012 1. Cíle sdružení Výroční zpráva KHER, o. s. za rok 2012 Občanské sdružení KHER bylo založeno 11. 4. 2012 a vzniklo na myšlence dlouhodobě podporovat vznik, propagaci a rozvoj literatury Romů. V době rozmachu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Potravinová banka v Ústeckém kraji o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Potravinová banka v Ústeckém kraji o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Neodpírej dobrodiní těm, kteří je potřebují, je li ve tvé moci je prokázat. Bible, kniha Přísloví 3,27 Předsednictvo o.s. Mgr. Miroslav Franc předseda Jaroslav Krejčí místopředseda

Více

MEDIA MONITORING. Vyhotoveno: Téma: Armáda spásy. NEWTON Media, a.s

MEDIA MONITORING. Vyhotoveno: Téma: Armáda spásy. NEWTON Media, a.s MEDIA MONITORING Vyhotoveno: 16.11.2017 Téma: Armáda spásy NEWTON Media, a.s. 2017 obchodni@newtonmedia.cz www.newtonmedia.cz Přehled zpráv 11.11.2017-16.11.2017 Armáda spásy Havířovský deník Rekordní

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PRŮZKUMU SPOLUPRÁCE KRAJŮ A NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PRŮZKUMU SPOLUPRÁCE KRAJŮ A NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PRŮZKUMU SPOLUPRÁCE KRAJŮ A NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ realizovaného v rámci projektu Zavedení statusu veřejné prospěšnosti do české legislativy 1. POPIS PRŮZKUMU Průzkum Spolupráce krajů

Více

Unikátní data a novinky v Regionálním Informačním Servisu (RIS) a Mapovém Serveru CRR ČR

Unikátní data a novinky v Regionálním Informačním Servisu (RIS) a Mapovém Serveru CRR ČR Unikátní data a novinky v Regionálním Informačním Servisu (RIS) a Mapovém Serveru CRR ČR ISSS 2011, Hradec Králové Jiřina Šleichrtová RIS a Mapový Server volně přístupné aplikace na internetu Regionální

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Stanovy spolku Solnička

Stanovy spolku Solnička Stanovy spolku Solnička 1. Název, sídlo, symbol Název spolku: spolek Solnička (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Synalov 38, Lomnice u Tišnova, PSČ 679 23 listina osvědčující právní důvod užívání prostor

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

Udržitelné dopravní plánování měst a rozvoj sítě CIVINET Česká a Slovenská republika

Udržitelné dopravní plánování měst a rozvoj sítě CIVINET Česká a Slovenská republika Udržitelné dopravní plánování měst a rozvoj sítě CIVINET Česká a Slovenská republika Hlavní témata a aktivity v roce 2016 19. 5. 2016 Brno, Konference CIVINET Co přináší výzkum pro rozvoj udržitelné mobility

Více

P o m o c b e z h r a n i c

P o m o c b e z h r a n i c Stanovy občanského sdružení P o m o c b e z h r a n i c Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Pomoc bez hranic Sídlo sdružení: Neústupného 1839/8, Praha 5 Článek II Právní postavení sdružení

Více

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 Možnosti poradenství v sociálním podnikání Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 P3 People, Planet, Profit, o.p.s. Poslání: Prosazování a podpora sociálního podnikání v ČR. Aktivity P3 poskytujeme

Více

PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 2013

PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 2013 IV. PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 203 PŘÍLOHY 28 Příloha : Úplné výsledky Rozboru 203 29 Státní rozpočet 203 29 Krajské rozpočty a rozpočet

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti. Karlovy Vary, 8. října 2012 MPSV

Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti. Karlovy Vary, 8. října 2012 MPSV Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Karlovy Vary, 8. října 2012 MPSV Klíčové aktivity: Návrh optimalizace řízení a financování systému péče o ohrožené děti a rodiny

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 2012

PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 2012 IV. PŘÍLOHY DOKUMENTU ROZBOR FINANCOVÁNÍ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Z VEŘEJNÝCH ROZPOČTŮ V ROCE 212 PŘÍLOHY 28 Příloha 1: Úplné výsledky Rozboru 212 29 Státní rozpočet 212 29 Krajské rozpočty a

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání dotací EU ve vybraných územních jednotkách Královéhradeckého kraje Květen 218 (data k 2.5.) Čerpání dotací EU v České republice

Více

Ministerstvu zdravotnictví ČR (projekt: Tyfloservis rehabilitace a kompenzace zrakových funkcí u osob s vážným postižením zraku)

Ministerstvu zdravotnictví ČR (projekt: Tyfloservis rehabilitace a kompenzace zrakových funkcí u osob s vážným postižením zraku) Poděkování krajských středisek za rok 2017 Brno paní MUDr. Anně Žádníkové Ministerstvu práce a sociálních věcí Jihomoravskému kraji městu Znojmu statutárnímu městu Brno České Budějovice panu MUDr. Richardu

Více

Zpravodaj KRUH. červen 2014. www.zasahovasluzba.cz

Zpravodaj KRUH. červen 2014. www.zasahovasluzba.cz Zpravodaj KRUH červen 014 www.zasahovasluzba.cz 1 Aktuální stav budování partnerské sítě zásahových vozidel Kruhu Nejnovější informace o rozšiřování partnerské sítě KRUHU Za období uplynulých měsíců se

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Hlavní město Praha horní hranice horní hranice 27 047 155 27 668 166

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Jihomoravský kraj 20 404 121 24 347 144 26 808 158 21 681 126 26 547

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl.1 Obsah a cíl 1) Občanské sdružení fyzických a právnických osob DROBNÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH

Více

Souhrn údajů statistických částí Zpráv o činnosti certifikovaných ICM v ČR za rok 2014

Souhrn údajů statistických částí Zpráv o činnosti certifikovaných ICM v ČR za rok 2014 Souhrn údajů statistických částí Zpráv o činnosti certifikovaných v ČR za rok 2014 Souhrn údajů statistických částí Zpráv o činnosti certifikovaných v ČR za rok 2014 Souhrn údajů statistických částí zpráv

Více

Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení )

Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení ) Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení ) 2009-05-27 Česká evauační společnost, o.s. Phdr. D.Švec 1. Úvod Tato výroční zpráva je zpracována na základě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Výroční konference Centra pro regionální rozvoj České republiky

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Výroční konference Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Výroční konference Centra pro regionální rozvoj České republiky 30. 11. 2017, Ústí nad Labem Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní

Více

Procesem síťování k prevenci ohrožení dítěte

Procesem síťování k prevenci ohrožení dítěte Procesem síťování k prevenci ohrožení dítěte Systémový projekt MPSV Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí MPSV podporuje naplnění cílů a opatření Národní strategie ochrany práv

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

ČÁST DRUHÁ ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ KOMORY

ČÁST DRUHÁ ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ KOMORY Shromáždění delegátů České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (dále jen Komora) v souladu s ustanovením 23 odst. 6 písm. i) a 30 odst. 1 zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network v České republice Ing. Daniela Váchová Financování pro malé a střední podniky 20.května 2008 Praha Základní informace Výzva EK v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Národní síť Zdravých měst ČR MPSV Odbor podpory projektů (86)

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Národní síť Zdravých měst ČR MPSV Odbor podpory projektů (86) OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Národní síť Zdravých měst ČR 6. 6. 2018 MPSV Odbor podpory projektů (86) PODPORA KLIENTŮ OPZ Činnost odboru podpory projektů (86) usnadnění orientace v oblasti

Více

Představení Svazu měst a obcí České republiky

Představení Svazu měst a obcí České republiky Představení Svazu měst a obcí České republiky XIX. celostátní finanční konference Ing. Dan Jiránek výkonný ředitel 1 Svaz je organizace Kdo jsme dobrovolná, nepolitická a nevládní Svaz je partnerem pro

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

Sportovní hala 31. ZŠ Plzeň - dívky Pondělí 15. 6. 2015 číslo čas utkání soupeři skupina výsledek

Sportovní hala 31. ZŠ Plzeň - dívky Pondělí 15. 6. 2015 číslo čas utkání soupeři skupina výsledek Sportovní hala 31. ZŠ Plzeň - dívky Pondělí 15. 6. 2015 DB01 09:00 DB1 Zlínsky kraj - DB2 Jihočeský kraj B DB02 09:40 DB3 Liberecký kraj - DB4 Středočeský kraj B DB03 10:20 DB5 Ústecký kraj - DB6 Plzeňský

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ:

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: .s. 2014 Výroční zpráva MAS Podještědí z. s. Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: 266 60 016 Název SPL : Zlepšení kvality života životního prostředí v Podještědí II Registrační číslo MAS

Více

KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S.

KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S. KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S. ZŠ PERTOLDOVA 3373 PRAHA 4-MODŘANY PRAHA Doc. PaedDr. RNDr. MILADA ŠVECOVÁ, CSc. 2017 Klub ekologické výchovy spatřuje své hlavní poslání především v metodické pomoci školám

Více

blízko, rychle, pohodlně

blízko, rychle, pohodlně STRATEGIE STRATEGIE STRATEGIE vize Žabka vstupuje do ČR s novým typem prodejen convenience je tu pro vás blízko, rychle, pohodlně convenience definice 1. Velikost a otevírací doba: Velikost prodejní plochy

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červenec 2019 (data k 1.7.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červenec 2019 (data k 1.7.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Červenec 219 (data k 1.7.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.7.219 bylo v České republice vyhlášeno 4 94 výzev, z toho 3 379 bylo již ukončeno.

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ KANCELÁŘ MINISTRA Tiskové oddě lení Dotační výběrové řízení MPSV vůči nestátním neziskovým subjektům (občanským sdružením, církevním právnickým osobám, obecně prospěšným

Více

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost Česká asociace rusistů, z.s. Stanovy Článek I Postavení, sídlo, působnost 1. Spolek má název Česká asociace rusistů, z.s., zkratka ČAR. 2. Česká asociace rusistů je dobrovolnou, nezávislou zájmovou organizací

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Únor 218 (data k 1.2.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.2.219 bylo v České republice vyhlášeno 3 368 výzev, z toho 2 766 bylo již ukončeno.

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Autor bakalářské práce: Vedoucí bakalářské práce: Oponent bakalářské práce: Veronika Černá Ing. Lukáš Polanecký Mgr. Hana Bartošová Co je HACCP?

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Pracovní skupina Operačního programu Potravinové a materiální pomoci - realizace projektu PoMPo II v SC II a SC III

Pracovní skupina Operačního programu Potravinové a materiální pomoci - realizace projektu PoMPo II v SC II a SC III Pracovní skupina Operačního programu Potravinové a materiální pomoci - realizace projektu PoMPo II v SC II a SC III 18. 12. 2018 Realizované projekty SC II a SC III Příjemce: Odbor řízení projektů MPSV

Více

Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost. MgA. Eva Kejkrtová Měřičková

Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost. MgA. Eva Kejkrtová Měřičková Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost MgA. Eva Kejkrtová Měřičková Co je Asociace profesionálních divadel ČR Je registrovaným zaměstnavatelským svazem Sdružuje většinu profesionálních divadel

Více

Tabulka ocenění dobrovolnické práce

Tabulka ocenění dobrovolnické práce PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 14 Tabulka ocenění dobrovolnické práce Níže uvádíme ocenění dobrovolnické práce v tabulkách rozdělených dle jednotlivých

Více

IFLA Global Vision a Knihovna - věc veřejná 2018

IFLA Global Vision a Knihovna - věc veřejná 2018 IFLA Global Vision a Knihovna - věc veřejná 2018 Společný projekt SKIP a SDRUK Knihovnická dílna 26. 4. 2018 Vít Richter Lenka Prucková Budoucnost knihoven v digitálním věku 185 workshopů 9 291 účastníků

Více

ZŠ PERTOLDOVA 3373 PRAHA 4-MODŘANY PRAHA. Doc. PaedDr. RNDr. MILADA ŠVECOVÁ, CSc.

ZŠ PERTOLDOVA 3373 PRAHA 4-MODŘANY PRAHA. Doc. PaedDr. RNDr. MILADA ŠVECOVÁ, CSc. KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY ZŠ PERTOLDOVA 3373 PRAHA 4-MODŘANY PRAHA Doc PaedDr RNDr MILADA ŠVECOVÁ, CSc 2016 Klub ekologické výchovy spatřuje své hlavní poslání především v metodické pomoci školám v : Budování

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Konference Regenerace brownfieldů v Jihomoravském kraji 2018 28. 2. 2018, Brno Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená

Více

PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR

PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR 2. 12. 2014 Týn nad Vltavou Jitka Čechová Sociální podnikání podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí propojuje oblast sociální, ekonomickou

Více

Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s.

Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s. 2013 Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s. 1. Úvodní slovo Klub celiakie Ostrava, o. s. existuje již druhým rokem. V této výroční zprávě předkládáme vedle základních informací o vzniku, organizaci,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Potravinová banka Vysočina, z.s.

Potravinová banka Vysočina, z.s. Potravinová banka Vysočina, z.s. Barborka 1191, 584 01 Ledeč nad Sázavou zastoupená Miroslavem Krajcigrem - předsedou tel.: 737 034 558 e-mail: potravinovabankavysocina@seznam.cz ČLENOVÉ PBV Organizace:

Více

Ing.arch. Marie ŠPAČKOVÁ, sekretář České komory architektů, e-mail: marie.spackova@cka.cc STŘED ZÁJMU : ASOCIACE, SPOLKY, PROFESNÍ ORGANIZACE

Ing.arch. Marie ŠPAČKOVÁ, sekretář České komory architektů, e-mail: marie.spackova@cka.cc STŘED ZÁJMU : ASOCIACE, SPOLKY, PROFESNÍ ORGANIZACE Ing.arch. Marie ŠPAČKOVÁ, sekretář České komory architektů, e-mail: marie.spackova@cka.cc ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ -samosprávná profesní organizace sdružující autorizované architekty, projektanty, krajinářské

Více

STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení)

STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení) 1 STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení) Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název sdružení: JIKA - Olomoucké dobrovolnické centrum, o.s. 2) Sídlo sdružení: Olomouc, Rooseveltova 84,

Více

E i tál Environmentální výchova

E i tál Environmentální výchova E i tál Environmentální výchova Environmental education Environmentální výchova Ekologická výchova Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta EVVO x ekologie, ochrana přírody, ochrana životního prostředí

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Stanovy. Základní ustanovení

Stanovy. Základní ustanovení Stanovy Občanské sdružení Asociace pro mediální pedagogiku je dobrovolné společenství občanů, sdružující vědecké pracovníky, učitele a jiné osoby se zájmem o mediální pedagogiku a disciplíny hraniční a

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

Transparentnost a profesionalita řízení v neziskovém sektoru. Pavel Bachmann Univerzita Hradec Králové

Transparentnost a profesionalita řízení v neziskovém sektoru. Pavel Bachmann Univerzita Hradec Králové Transparentnost a profesionalita řízení v neziskovém sektoru Pavel Bachmann Univerzita Hradec Králové Kulatý stůl, AVPO ČR, 26. 2. 2016 Úvod Transparentnost a profesionalita transparentnost vyjadřuje otevřenost

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Duben 218 (data k 3.4.) Čerpání dotací EU v České republice K 3.4.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 264 výzev, z toho 1 559 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Červen 218 (data k 1.6.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.6.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 427 výzev, z toho 1 847 bylo již ukončeno.

Více