E L E K T R O I N S TA L A C E jak ji neznáte...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "E L E K T R O I N S TA L A C E jak ji neznáte..."

Transkript

1 E L E K T R O I N S TA L A C E jak ji neznáte...

2

3 Uživatelem je každý z nás! Elektroinstalace nás obklopuje na každém kroku a dnešní život si už bez ní nedovedeme představit. Vypínačem zapneme světlo, do zásuvky připojíme spotřebič a televizi máme také vždy připravenou. Víte, že i běžnou elektroinstalaci můžete proměnit v moderní elektroinstalaci, která Vám výrazně zvýší komfort, zajistí bezpečí a v neposlední řadě také uspoří nemalou částku za energii? Pokud ne, tak právě pro Vás je určena tato publikace. Představí Vám možnosti, které inteligentní elektroinstalace přináší. Jistě zde najdete řešení vhodné Váš pro dům či byt nebo komerční budovy. A to v rámci Vašich finančních možností! Pro ty z Vás, které cokoliv z dále uvedeného zaujme, máme připravený jednoduchý dotazník vložený na předposlední straně obálky. Do něj můžete snadno a rychle vyplnit Vaše požadavky a v přiložené obálce bezplatně odeslat na naši adresu. Zdarma Vám zpracujeme cenovou nabídku a poradíme, jak Vaše přání co nejlépe splnit. Jsme tady pro Vás! Komplexní řešení od jednoho výrobce! Hledáte komplexní řešení elektroinstalace s dodáním komponent od jednoho výrobce? Pak jste na správném místě. Jsme ryze česká společnost s tradicí v oboru již od roku Na českém trhu zaujímáme dominantní pozici v oblasti systémů inteligentních automatizací a v evropském měřítku se řadíme taktéž na přední místa. Zabýváme se novými trendy a sledujeme vývoj technologií na celém světě. V tomto duchu neustále pracujeme na vývoji nových a inovaci stávajících produktů. Produkty, které nabízíme prochází komplexním procesem, to znamená od návrhu, vývoje, výroby a sítí vyškolených partnerů až k Vám. Ke všem produktům poskytujeme technickou podporu a většinu z nich máte možnost vidět a vyzkoušet si v našich předváděcích místnostech a u našich partnerů po celé republice. Naše výrobky exportujeme do více než 60 zemí včetně našich dceřiných společností na Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rusku, Rumunsku a Ukrajině. Zajímá Vás, jak si stojíme ve srovnání s konkurencí? Naše komplexní řešení, široká nabídka funkcí, snadné a komfortní ovládání a příznivá cena Vás jistě osloví.

4

5 Jak to bylo kdysi? Žárovku známe více než sto let, kdy ji v roce 1880 vynalezl T. A. Edison a její princip se používá dodnes. Díky tomuto revolučnímu vynálezu se rozzářily nejdříve továrny a později i domovy našich předků. Nikdo tehdy neřešil, jakým způsobem žárovku ovládat. Počátkem 19. století byly také instalovány první zásuvky, například pro připojení rozhlasového přijímače. Psal se rok 1907.

6 Jak to je nyní? Od těch starých časů se za posledních sto let mnoho nezměnilo. I když jsou klasické žárovky vytlačovány úspornými zářivkami, slouží nám dodnes. U vypínačů se sice změnil design, ale světe div se, historie se vrací v podobě retro otočných vypínačů. Elektřina se stabilizovala a její dodávky se zkvalitnily. Bereme ji jako naprostou samozřejmost a bez ní si život nedovedeme představit. Mimo klasický vypínač dnes běžně používáme vypínač schodišťový, křížový přepínač či tlačítko. Zásuvka je dvojnásobná, když ji chceme ještě více násobit, víme jak na to. Pojistky v rozvaděčích postupně nahrazují jističe. Stmívač - reostat, který hřál a bručel, známe již z dob dávno minulých. Žárovky doplnily halogenové a nízkovoltové lampy. Energie je čím dál dražší, musíme ji měřit a dobře s ní hospodařit.

7

8

9 A jak to může být?

10

11 Začínáme... Není třeba investovat mnoho, abyste si dopřáli malou, ale komfortní změnu. Zjistíte, že takový stmívač Vám navodí úplně jinou atmosféru, než na jakou jste byli doposud zvyklí, když jste měli možnost osvětlení pouze rozsvítit nebo zhasnout. Již nikdy nezapomenete zhasnout na schodišti, chodbě či u vchodu. Venkovní osvětlení se bude automaticky spínat podle soumraku. Jednoduchý termostat Vám poskytne základní komfort. Investice vložené do těchto přístrojů se Vám brzy vrátí v podobě uspořené energie! Stmívací aktor pod vypínač Schodišťový spínač se stmíváním Mezi nejčastěji používané základní přístroje patří schodišťové spínače a stmívače. Tlačítkem nebo více tlačítky si navolíte úroveň jasu, která se uloží do paměti. Umíme stmívat i halogenové žárovky, úsporné žárovky a dokonce stále více oblíbené LED osvětlení. Doplňující funkce stmívačů Vám rozšíří možnost využití - například postupné rozsvěcení či zhasínání. Ať už si vyberete termostat s točítkem či s displejem, můžete si být jisti, že ušetříte až 40 % elektrické energie. Kontrolní relé Vaší elektrické sítě zabezpečí, že se nepřetíží žádné Vaše drahé zařízení a Vy můžete být v klidu. Vyzkoušejte to!

12 Ovládejte bezdrátově Nechcete sekat do zdi a tahat kabely? Nemáte místo v rozvaděči? Pro takové případy máme řešení: ovládejte své spotřebiče bezdrátově. Navíc se můžete odpoutat a ovladače přemísťovat tam, kde se Vám to hodí - přilepit je na sklo, připevnit na dřevo, dát do kapsy a dokonce i ovládat z vany či bazénu. Bezdrátový ovladač s displejem Bezdrátový vypínač Bezdrátová klíčenka Jedním ovladačem, který máte neustále při ruce, ovládáte světla, zásuvky, vytápění, žaluzie, rolety, venkovní markýzy či vrata do garáže... Nesčetné množství funkcí Vám poskytne dokonalou záruku správné volby. Nabízí se Vám možnost nastavení různých světelných scén a událostí. A navíc, ve spojení s bezdrátovými detektory pohybu, otevření oken a dveří zvýšíte komfort a zajistíte si bezpečné bydlení. RF Pilot poskytuje na displeji dokonalý přehled o všech zařízeních a umožňuje Vám je centrálně ovládat. Jedním stiskem tlačítka můžete provést hned několik funkcí najednou. OVLÁDÁNÍ ŽALUZIÍ A ROLET ZAPÍNÁNÍ SVĚTLA Z LIBOVOLNÉ- HO MÍSTA OVLÁDÁNÍ SVĚTENÝCH SCÉN

13 HLÍDÁNÍ KRITICKÝCH TEPLOT ZAPÍNANÍ SPOTŘEBIČŮ NA DÁLKU MOBILEM ROZSVĚCENÍ SVĚTLA PŘI PRŮCHODU OCHRANA PŘED POŽÁREM, VYPLAVENÍM SIMULACE VÝCHODU A ZÁPADU SLUNCE

14

15 Váš dům na jeden dotek! Stačí pouhý jeden dotek a osvětlení se nastaví na poloviční úroveň, zapne se televize, zatáhnou rolety. Váš pokoj je stejně jako Vy připraven pro relax. Nemusíte se však ani dotýkat, máte-li funkce přednastavené. Pak se tato jednotka stává srdcem i mozkem Vaší domácí automatizace. Nejen, že poskytuje komfort obsluhy spotřebičů, ale hlídá a spíná vytápění v různých zónách, kontroluje otevření oken a dveří a sleduje Váš pohyb. To vše bezdrátově! C Dotyková jednotka velikosti vypínače spolupracuje bezdrátově se všemi přijímači a ovladači. Nastavení světelných scén a událostí podle zvoleného programu ji tak řadí mezi nezbytnou součást každého obydlí. Regulace vytápění nebyla nikdy jednodušší. Dotkněte se! Přizpůsobte ji designu Vašeho interiéru. Vyberte si luxusní rámečky ze skla, dřeva či barevné rámečky v bílé, červené, hliníkové, černé. Hlavní menu Ovládání žaluzií Nastavení vytápění

16 Naslouchá Vám... Váš dům můžete ovládat nejrůznějšími způsoby. Od klasického vypínače - tak jak ho znáte, přes skupinová tlačítka, libovolný dálkový ovladač až po gyroskopickou myš, která kopíruje pohyb ruky. Hlasová jednotka Vám opravdu naslouchá. Můžete na ni mluvit, stejně tak jako jednotka může mluvit na Vás. Připojené senzory měří různé veličiny na jejichž základě lze spouštět nejrůznější akce. Váš dům Vás poslouchá na slovo! Univerzální dálkový ovladač Hlasová jednotka Skupinový ovladač (4 tlačítka) Skupinový ovladač (8 tlačítek) Skupinové ovladače obsahují dvě, čtyři nebo osm tlačítek - vždy v rozměru vypínače a s indikačními signálkami. Hlasová jednotka mimo ovládání hlasem obsahuje také senzor teploty, osvětlení, vysílač a přijímač infračerveného signálu. Můžete ji tedy ovládat jakýmkoliv dálkovým ovladačem, který máte doma od jiných zařízení a nebo zvolit ovladač univerzální. Čtečka karet identifikuje osobu dle karty nebo čipu, otevře dveře nebo vykoná jiný příkaz. Každá jednotka obsahuje vstup pro teplotní senzor a další senzory lze připojit přes převodníky. Meteostanice sleduje počasí a do systému předává informace o vlhkosti, úrovni venkovního osvětlení, síle a směru větru.

17

18

19 Neváhejte a dotkněte se! Vrcholem ovládání všech funkcí v domě jsou dotykové panely. Umožňují rychlé, jednoduché a komfortní ovládání. Zobrazují informace o aktuálním stavu Vaší elektroinstalace, skutečných a nastavených teplotách. Z panelu si volíte program na televizi v obývacím pokoji a klidně spustíte třeba oblíbený song manželce v kuchyni. Můžete přímo sledovat obraz z připojených kamer, poslat ovou zprávu či prohlížet stránky na internetu. Ovládáte a máte pod kontrolou bezpečnostní systém celého domu. Ovládací jednotka s dotykovým displejem iphone Malý dotykový panel ve velikosti vypínače slouží k rychlému ovládání až dvanácti zařízení včetně regulace teploty. Jedním panelem tak nahradíte všechny ovladače v dané místnosti - vypínače, tlačítka i termostat. A ještě Vám zbudou volná tlačítka pro ovládání společných spotřebičů v domě. Velký dotykový panel je volně konfigurovatelný a ikony si lze definovat podle vlastních potřeb. Je tématicky rozdělen na skupiny Funkce, Klima, Bezpečnost, Média ve kterých jsou zahrnuta tlačítka všech běžně používaných akcí. Doplňkové skupiny Oblíbené a Scény umožňují definovat vlastní akce. Panel navíc poskytuje informaci o vnitřní i venkovní teplotě, zabezpečených zónách, přijatých zprávách, časovém harmonogramu jakož i právě probíhajících událostech. Funkce multiroom Vám to umožní ve všech místnostech!

20 Celý dům na dlani... Chcete ještě více? Pak si zapněte televizi a celý dům máte jako na dlani. Můžete sledovat svůj oblíbený pořad a zároveň sledovat, co se kde ve Vašem domě děje. Máte obrázek z kamery u vchodu, stejně tak jako batolete v dětském pokoji, kterému snížíte intenzitu osvětlení k usínání. Spolu s ostatními uživateli domu listujete ve filmovém archívu - vše máte na jednom místě, v centrálním úložišti. Zapomeňte na hromady cedéček, DVD disků a spousty dálkových ovladačů, nyní máte pouze jeden. Vše ve Full HD kvalitě! Gyroskopická myš V rámci multimediálních funkcí máte možnost vytvoření několika hudebních nebo video zón. Menu na obrazovce televize ovládáte pouhým pohybem ruky - gyroskopickým ovladačem. Stiskem jednoho tlačítka systém spustí všechna zařízení - např. televizi i zesilovač, zatáhne žaluzie a nastaví úroveň na sledování filmu. Z centrálního uložiště má každá zóna přístup ke sdíleným souborům fotografií a obrázků, hudby i videa. Podle nastavených práv máte přístup i k připojeným kamerám. Internet a prohlížení mailových zpráv je samozřejmostí. Na plánu domu jednoduše ovládáte světla, zásuvky, žaluzie a další spotřebiče. FOTKY HUDBA FILM

21 TELEVIZE TEPLOTA SVĚTLO KAMERA HRY INTERNET VYPNOUT VŠE

22

23 Přehled a bezpečí Právě elektronické systémy se hlavní mírou podílejí na zajištění bezpečnosti Vašeho domu i všech jeho obyvatel. Zabezpečovací systém reaguje na otevření dveří nebo oken, rozbití skleněné výplně, na pohyb osob, kouř či dým a nebo zaplavení. Ovládání jakož i dohled nad bezpečnostními funkcemi je možný několika způsoby, které lze vzájemně kombinovat (zabezpečovací klávesnice, mobilní telefon, dotykový panel, počítač...). Vaše bezpečí je naše priorita! Zabezpečovací klávesnice Ovládání přes mobilní telefon Aktivace/deaktivace alarmu se provádí nejčastěji prostřednictvím kódu na klávesnici nebo magnetickou kartou, kdy každý uživatel má přidělen svůj kód s odpovídajícími právy. Je tak možné rozdělit dům na několik samostatně fungujících zón. Prostřednictvím GSM brány a mobilního telefonu lze snadno ovládat nejen zabezpečovací signalizaci, ale i jiné funkce v domě. Dokonalé informace o stavu systému poskytuje vzdálený dohled z libovolného počítače. Simulace přítomnosti zajišťuje náhodné rozsvěcení světel či stahování žaluzií. Hlasové ovládání a bezdrátová klíčenka zase zajistí starým či nemohoucím lidem přivolání včasné pomoci!

24 Naprostý požitek... Cítíte tu naprostou pohodu? O nic se nemusíte starat a elektroinstalace myslí za Vás. Na nic nezapomenete a nic se nemůže stát. A pokud chcete přece jen zasáhnout, máte celý dům pod kontrolou na dotykovém panelu. Dokonce už nemusíte chodit do dětského pokoje hledat a pouštět dětem jejich oblíbené pohádky. Vše učiníte přes televizi, na kterou se právě díváte, třemi kliky. A skutečně usnuly? Kamera na ploše Vaší televize Vám to ihned odhalí. Vaši přátelé na návštěvě jistě ocení, že nemusíte běhat po domě a vypínat světla. Pouhé jedno tlačítko stačí k tomu, aby se terasa rozzářila, hudba začala hrát a v bazénu se spustila filtrace. Pak už jen zbývá si tu pohodu užít... Přehravač audio zóny Nemusíte mít obavu, pokud svůj dům opouštíte. Mimo aktivaci alarmu máte kdykoliv možnost vstoupit vzdáleně do své elektroinstalace a provést potřebné korekce. Není problém vypnout zapomenutou žehličku, aktivovat zabezpečení domu, zatáhnout žaluzie při bouřce a nebo si jen zatopit, protože dnes přijíždíte poněkud dříve...

25

26

27 Design, který Vás okouzlí Přinášíme Vám vypínače, zásuvky i příslušenství ve standardním provedení plastovém či metalickém, ale nejvíc Vás jistě okouzlí luxusní provedení rámečků z přírodních materiálů: dřeva, kovu, mramoru či tvrzeného skla - krystalu. Rámeček doplňuje tlačítko v odstínech perleti, hliníku nebo například tmavě šedé či bílé. Vzniká tak mnoho kombinací podle Vašeho přání a vkusu. Zvuková centrální jednotka Ať už si vyberete normální vypínač, bezdrátové tlačítko, skupinový ovladač, hlasovou jednotku nebo dotykový panel, vždy máte záruku, že jej obdržíte ve stejném designu. Ve Vašem interiéru se tak nepřebíjejí různé barvy, tvary či materiály. Kvalitu vypínačů oceníte nejen na pohledových částech krytů, ale i v samotném mechanizmu vypínače. Díky svojí speciální konstrukci se dokáže dobře vypořádat s případnými nerovnostmi stěn. Kombinace ve vícenásobných rámečcích (vodorovně i svisle) je samozřejmostí.

28 Elektroinstalace, která myslí za Vás A to doslova. Nemusíte se starat o to, že se při nepřízni počasí zatáhnou žaluzie, rozsvítí světla, teplota se nastaví na komfortní úroveň a odešle Vám SMS zprávu, že je Vše připraveno. Různé senzory sledují, co se děje, vyhodnocují situaci a reagují. Nebudete mít přetopeno, zaplaveno, otevřené okno, když topíte, nebo nezavřené dveře. Systém za Vás chytře reguluje vytápění a chlazení, stmívá světla a vypíná nepotřebné spotřebiče. Díky tomu dosáhnete značných úspor energií. Prostřednictvím internetu se můžete kdykoliv připojit k Vaší elektroinstalaci a vzdáleně ji ovládat či pouze kontrolovat. Váš dům Vás má rád! Ovládací jednotka Všechny jednotky se připojují na 2 drátovou sběrnici, která prochází celým domem a je na ní bezpečné napětí. Na ni je možné jednotky kdykoliv přidávat či přesouvat, což pro Vás znamená velkou flexibilitu při budoucích změnách. Můžete si také kdykoliv dovolit změnu funkce jednotky, například ze spínací jednotky udělat stmívač nebo naopak. Vše se nastavuje z počítače, pomocí jednoduchého programu a to i vzdáleně, aniž by musel přijet technik na místo. Vy máte možnost ovládat vybrané funkce přes libovolný webový prohlížeč (např. z počítače nebo telefonu) z jakéhokoliv místa na světě.

29

30 Přehled funkcí systému fotky z inels aplikací Automatické zapnutí světel při pohybu osob. Dle intenzity venkovního osvětlení se rolety zasunou. Spuštění žaluzií a regulace jasu svítidel dle senzoru venkovní intenzity světla. Systém lze vzdáleně ovládát a konfigurovat přes PC. Jako řešení lze využít ovládání SMS zprávami. Komplexní řešení elektroinstalace pro Váš dům. Dle údajů z meteostanice můžete řídit osvětlení, rolety i vytápění.

31 Regulace jasu svítidel dle senzoru venkovní intenzity světla. Automatické zapnutí světel při pohybu osob. Spuštění světelného alarmu při narušení objektu. Světelná scéna Film Světelná scéna Párty Světelná scéna Čtení S prvními slunečními paprsky se žaluzie automaticky vysunou. Při nepřízni počasí se žaluzie a ochranný kryt bazénu automaticky zasune... Žaluzie mohou být ovládány pomocí světelných scénářů.

32 Komplexní řešení elektroinstalace od jednoho výrobce Ovládací dotyková jednotka RF Touch RF Touch přináší pohodlné ovládání a přehled z jednoho místa! Ostatní RF jednotky tak propojuje v jeden inteligentní bezdrátový systém. Vytápění, spínání, stmívání, ovládání žaluzií snadno nastavíte či přizpůsobíte dle Vašich požadavků a přání. RF Touch je vhodný zejména pro rekonstrukce (bez kabelování), ale také pro nové elektroinstalace. C Bezdrátové ovladače Bezdrátové vypínače můžete umístit kdekoliv - na sklo, zeď i na dřevo. Ploché provedení a napájení bateriemi jej předurčuje pro snadnou a rychlou instalaci. Nadchne Vás provedení designu vypínačů LOGUS 90 z ryze přírodních materiálů (dřevo, sklo, kov, kámen). Bezdrátovou klíčenku můžete mít stále u sebe, položenou v autě nebo na stole. Bezdrátový ovladač s displejem Dálkové ovládání, které předčí Vaše očekávání, to je RF Pilot. Ovládá až 40 zařízení, stmívá světla, informuje o teplotě, spíná spotřebiče, žaluzie, markýzy, garážová vrata a další. Modulové elektronické přístroje Regulace jasu žárovky je základem pro vytvoření světelné scény. Stmívač můžete zařadit do stávající elektroinstalace. Časové relé jako komfortní řešení pro automatické spínání ventilátorů na určitou dobu. Zapomínáte zhasnout? Řešením je opět naše časové relé!

33 Multimediální funkce systému inels inels multimedia vdechne nový život Vašemu domovu. Z pohodlí Vaší sedačky máte přehled o všem, co se u Vás děje. Komfortně ovládáte osvětlení, vytápění, rolety, zabezpečení domova, můžete sledovat záběry z kamer, ale také si užít zábavy. Vybírejte si z filmového, hudebního, televizního či foto archivu anebo surfujte po internetu. Hlasová jednotka Multifunkční jednotka SOPHY dokáže rozpoznat až 64 hlasových povelů. Snímá teplotu prostoru a umí také regulovat vytápění, snímat intenzitu světla a následně sepnout osvětlení. Součástí je i vysílač a přijímač IR signálu pro ovladání Vašimi dálkovými ovladači. Tlačítky v horní a spodní části jednotky můžete manuálně ovládat spotřebiče připojené v systému. Domovní zásuvky a vypínače Řada LOGUS 90 nabízí více než 100 typů přístrojů, které můžete instalovat až do 5-ti rámečku uzpůsobených jak pro vertikální tak i horizontální montáž. Hloubka přístroje 20mm a bezšroubové svorky zajištují snadnou a rychlou montáž. To vše v elegantním a luxusním designu. Přístroje pro jištění a spínání Každou součástí domu nebo bytu jsou jistící prvky elektroinstalace. Můžete si vybrat z kompletní řady přístrojů, které Vás spolehlivě ochrání před vznikem požáru, odpojením od sítě v důsledku zkratu nebo přetížení, před nebezpečným dotykem v prostorách koupelny, kuchyně, apod.

34 Přínosy pro zákazníka přehled komfort úspory bezpečí KOMFORT stmívací funkce (postupný náběh/doběh, soft start, světelné scény) ovládání přes dotykový displej (zabudovaný ve stěně, kompletní přehled) ovládání běžným dálkovým ovladačem (například od Vaší TV nebo HIFI) ovládání hlasem (jednotka Sophy, která reaguje na hlasové povely) regulace teploty podle předem nastavených programů a to v každé místnosti samostatně možnost ovládání přes mobilní telefon, počítač a internet ÚSPORY součástí je regulace vytápění a/nebo klimatizace časové nebo časově omezené spínání regulace osvětlení (lze dosáhnout až 10 % úspor elektrické energie) závislé spínání (např. při soumraku, při nastavené teplotě ) blokování vybraných spotřebičů při vysokém tarifu elektroměru eliminace nechtěně zapnutých spotřebičů (např. při absenci pohybu vypne světlo) AUTOMATIZACE funkce se provádí automaticky na základě určené veličiny (čas, teplota, úroveň osvětlení, pohybu osob, síly větru) je možno vykonat několik funkcí na základě jednoho povelu nebo události (např. při setmění inels zatáhne žaluzie, rozsvítí světla, zvýší pokojovou teplotu a sepne televizi...) příchodové/odchodové funkce: po zadání kódu (nebo přečtení karty) na klávesnici systém automaticky nastaví elektrické spotřebiče podle rozpoznaného uživatele DOHLED systém Vás informuje o zvolené události/událostech SMS zprávou kdekoliv na světě, kde máte přístup na internet, se můžete ke svému domu připojit a zkontrolovat (změnit) stav integrovaný zabezpečovací systém může být propojen na bezpečnostní agenturu DESIGN moderní design ovládacích tlačítek, termostatů, hlasových senzorů, vypínačů a zásuvek vše v provedení Elegant a LOGUS 90 možnost kombinace v různých barvách a ve vícenásobných rámečcích dotykový displej jako příjemné zpestření Vašeho domu RYCHLOST A DOBA INSTALACE výrazně menší díky sběrnicové instalaci jednotky jsou instalovány a až poté oživovány OPERATIVNOST ZMĚN A ROZŠÍŘENÍ v budoucnosti lze doplnit nebo zaměnit jednotky funkce lze měnit přes PC a to i vzdáleně (není nutný výjezd technika) BEZPEČNOST alarm s rozšířenými funkcemi je součástí systému systém je vybaven vlastní klávesnicí, která může být ovládána kódem nebo přístupovou kartou veškeré nastavení a přístupy jsou zaheslovány v několika úrovních: ochrana domu při špatném počasí (žaluzie při silném větru nebo bouřce), nečekaných událostech (poruchy v síti, přepětí, přetížení), živelných pohromách (senzor zatopení, kouřový senzor) bioinstalace: vypnutí nepoužívaného elektrického okruhu (např. ložnice při spánku) nastavení ideálních podmínek pro spánek Vašich dětí (postupné zhasínání, příjemná teplota, hlídání pohybu - babysiting) dotykové části senzorů jsou napájené bezpečným napětím 24 V VYUŽITELNÉ PRVKY PRO HANDICAPOVANÉ hlasové a dálkové ovládání pro imobilní zvukové zprávy pro nevidomé (jednotka SOPHY reprodukuje předem namluvené zprávy) jedním povelem lze provést několik akcí (pro nemohoucí) ovládání počítačem z jednoho místa (pro imobilní) FLEXIBILITA zákazník může mít vzdálený dohled přes internet jednotky lze kdykoliv postupně doplňovat (např. při rozšíření domu)

35

36 Bezplatná infolinka Komplexní řešení elektroinstalace Vám přináší ELKO EP, s.r.o. Palackého Holešov, Všetuly Česká republika

CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control!

CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control! CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control! Bez drátů Bez zbytečných nákladů Bez časových prodlev Bez stavebních úprav CO MŮŽU VŠECHNO OVLÁDAT? Osvětlení Jednoduché spínání i stmívání světel

Více

UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels. www.elkoep.cz

UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels. www.elkoep.cz UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels www.elkoep.cz Chytrý dům s jeden DŮM jeden SYSTÉM jeden OVLADAČ na VŠE Technologie v domě si rozumí Technologie pracují za Vás Přináší maximální užitek Časové a finanční úspory

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB PRÁCE Rešerše z exkurze Rekonstrukce bytu v ulici

Více

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům ABB s.r.o. Elektro-Praga Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové uživatele

Více

Inteligentní dům. akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB

Inteligentní dům. akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB Inteligentní dům akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB Co je inteligentní domácnost Inteligentní dům je takový dům, který zajišťuje optimální vnitřní prostředí pro komfort osob prostřednictvím

Více

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům 05/2007 RD Olymp; G servis s.r.o., Třebíč Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové

Více

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Váš dům Vás má rád I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Inteligentní & komfortní elektroinstalace Systém inteligentní elektroinstalace INELS řídí provoz Vašeho domu od regulace vytápění

Více

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Váš dům Vás má rád I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Inteligentní & komfortní elektroinstalace Systém inteligentní elektroinstalace inels řídí provoz Vašeho domu od regulace vytápění

Více

FIBARO MOZEK VAŠEHO DOMOVA. Inteligentní dům CENOVĚ DOSTUPNÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠI DOMÁCNOST BEZ NUTNOSTI STAVEBNÍCH ÚPRAV INTERIÉRU

FIBARO MOZEK VAŠEHO DOMOVA. Inteligentní dům CENOVĚ DOSTUPNÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠI DOMÁCNOST BEZ NUTNOSTI STAVEBNÍCH ÚPRAV INTERIÉRU Inteligentní dům komplexní řešení pro ovládání světel a žaluzií, regulaci teploty a zajištění bezpečí reálné snížení provozních nákladů intuitivní ovládání pomocí telefonů a tabletů automatizace chodu

Více

Domácí automatizace. Bezdrátově ovládané systémy

Domácí automatizace. Bezdrátově ovládané systémy Domácí automatizace Bezdrátově ovládané systémy Systémy s bezdrátovým ovládáním Domácí automatizace nabízí řešení zjednodušeného ovládání a automatizaci elektrických spotřebičů přináší pohodlí, bezpečnost

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17. akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB INTELIGENTNÍ BYDLENÍ

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17. akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB INTELIGENTNÍ BYDLENÍ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17 akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB INTELIGENTNÍ BYDLENÍ INTELIGENTNÍ BYDLENÍ CHYTRÉ BYDLENÍ, CHYTRÁ DOMÁCNOST Zajišťuje

Více

Dotazník poptávkový formulář realizace

Dotazník poptávkový formulář realizace Dotazník poptávkový formulář realizace ABB-free@home Vážený zákazníku, děkujeme za projevený zájem o realizaci moderní inteligentní elektroinstalace domovní automatizace systémem ABB-free@home. Cílem dotazníku

Více

Inteligentní elektroinstalace. vidí slyší komunikuje. ABB s.r.o. Elektro-Praga

Inteligentní elektroinstalace. vidí slyší komunikuje. ABB s.r.o. Elektro-Praga Inteligentní elektroinstalace vidí slyší komunikuje ABB s.r.o. Elektro-Praga Pro nové stavby a rekonstrukce inteligentní elektroinstalace Ego-n A v čem je inteligentní elektroinstalace lepší oproti běžné?

Více

Systém inteligentního řízení moderních domů. Vzorový rozpoč et GILD Single. http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15)

Systém inteligentního řízení moderních domů. Vzorový rozpoč et GILD Single. http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15) Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD Single http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15) Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady

Více

Holešovská firma ELKO EP s.r.o. vyvinula a vyrábí komerčně nejúspěšnější systém inteligentní instalace pro rezidenční bydlení v České Republice

Holešovská firma ELKO EP s.r.o. vyvinula a vyrábí komerčně nejúspěšnější systém inteligentní instalace pro rezidenční bydlení v České Republice Holešovská firma ELKO EP s.r.o. vyvinula a vyrábí komerčně nejúspěšnější systém inteligentní instalace pro rezidenční bydlení v České Republice inels. V říjnu 2010 jsme oslavili 300. instalaci systému

Více

INTELIGENTNÍ DŮM. Filip Mladenov 2.S

INTELIGENTNÍ DŮM. Filip Mladenov 2.S INTELIGENTNÍ DŮM Filip Mladenov 2.S DEFINICE je takový dům, který zajišťuje optimální vnitřní prostředí pro komfort osob prostřednictvím stavební konstrukce, techniky prostředí, řídicích systémů, služeb

Více

Inteligence nikdy nevypadala lépe

Inteligence nikdy nevypadala lépe UNICA KNX Inteligence nikdy nevypadala lépe P119536 new www.vypinac.cz UNICA KNX schopnosti a inteligence KNX ve spojení s krásou a elegancí designu UNICA V dnešní době je pro vytvoření moderních životních

Více

Automatizace v developerských projektech. Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels

Automatizace v developerských projektech. Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels Automatizace v developerských projektech Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels 1. Automatizace 2. Variabilita (Modularita) 3. Flexibilita 4. Úspora energií 5. Komfort 6. Zabezpečení (Bezpečnost)

Více

UNICA AirLink. Komfort na dosah P103369

UNICA AirLink. Komfort na dosah P103369 UNICA AirLink Komfort na dosah P103369 Jak změnit nebo rozšířit vaši elektrickou instalaci bez nutnosti stavebních úprav Máte pocit, že vypínače nejsou umístěny tam, kde je opravdu potřebujete? Nechcete

Více

Inteligentní dům. Intzam Ali. Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská 48/280 - 1 -

Inteligentní dům. Intzam Ali. Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská 48/280 - 1 - Středoškolská technika 2015 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Inteligentní dům Intzam Ali Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská

Více

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Půdorysná schémata 1. NP SAUNA GARÁŽ BAZÉNOVÁ HALA WC VSTUPNÍ HALA CHODBA CHODBA KOUPEL. OBYTNÁ HALA KUCHYNĚ JÍDELNA OBÝVACÍ POKOJ

Více

FIBARO. pro. developery

FIBARO. pro. developery FIBARO pro developery Představte si, že... Ráno vás probudí vaše oblíbená hudba, zatímco teplota místnosti se již přizpůsobila vašim požadavkům. Žaluzie pomalu vyjedou a příjemné sluneční světlo zaplní

Více

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Půdorysná schémata 1. NP 2. NP 2 Půdorysná schémata ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Úvod

Více

Chytrý byt za 2 dny. Technologie inhome vám přináší. Vyšší bezpečnost. Snížení spotřeby energií. Vysoký komfort a pohodlí. Zábavu na vysoké úrovni

Chytrý byt za 2 dny. Technologie inhome vám přináší. Vyšší bezpečnost. Snížení spotřeby energií. Vysoký komfort a pohodlí. Zábavu na vysoké úrovni Chytrý byt za 2 dny Technologie inhome vám přináší Vyšší bezpečnost Snížení spotřeby energií Vysoký komfort a pohodlí Zábavu na vysoké úrovni Snížení vlivu na životní prostředí Chytrý byt za 2 dny Společnost

Více

inels inels v 5 bodech uvadime www.inels.cz Inteligentni a komfortni Od ELKO EP držitele stříbrné medaile v soutěži FIRMA ROKU 2012

inels inels v 5 bodech uvadime www.inels.cz Inteligentni a komfortni Od ELKO EP držitele stříbrné medaile v soutěži FIRMA ROKU 2012 o chytrou domacnosti uvadime v 5 bodech Inteligentni a komfortni Elektroinstalace je všude. Je součástí každé budovy, neobejde se bez ní žádná moderní technologie. Rozsvítit, zhasnout nebo spustit žaluzie

Více

Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited

Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady reálných instalací pro orientační seznámení s rozsahem investice

Více

xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost

xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost Eaton Tour 2018 Ing. Jaromír Pávek, Ing. Ondřej Sabatula, Ing. Lukáš Matějíček, Ph.D. Změny v elektroinstalaci Novostavby Minimalizace doby realizace

Více

Zabezpečovací systém pro rodinný dům

Zabezpečovací systém pro rodinný dům Zabezpečovací systém pro rodinný dům Společnost ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ ve spolupráci s NACONI s.r.o. Vám nabízí možnost zabezpečení Vašeho nového bytu či domu. Denně dojde v České republice v průměru ke 140

Více

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v takzvaném inteligentním provedení, a to zejména

Více

ABB i-bus KNX Více voleb pro Váš dům LEAN a SMART dotykové panely

ABB i-bus KNX Více voleb pro Váš dům LEAN a SMART dotykové panely ABB i-bus KNX Více voleb pro Váš dům LEAN a SMART dotykové panely Jeden systém, široká škála možností. Propojení stmívačů, zásuvek, spínačů, žaluziových ovladačů, termostatů a mnohých dalších prvků: to

Více

LARA... přehrávač ve vypínači

LARA... přehrávač ve vypínači LARA... přehrávač ve vypínači Rádio / Hudba / Interkom / Videotelefon / Audiozóna www.inels.cz Těší mě. Jsem LARA RÁDIO HUDBA INTERKOM VIDEOTELEFON AUDIOZÓNA Neomezený počet Oblíbené písničky Komunikuje

Více

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Synco living Osvětlení a rolety Ovládání a funkce Říjen 2007 Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Přehled Přehled témat Spínací skupiny Spínací skupina "Spínání & stmívání", včetně simulace přítomnosti

Více

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n Praktický návod Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n 1. Vytvoření nového projektu 2. Nastavení komunikace Informace o projektu Nastavení domu (rozsáhlé projekty) 1. 2. 3. 4. Přidání elementu

Více

Vzorový rozpoč et GILD Multi

Vzorový rozpoč et GILD Multi Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD Multi Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady reálných instalací pro orientační seznámení s rozsahem investice

Více

Téma prezentace. CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií

Téma prezentace. CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií Téma prezentace CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií Asociace chytrého bydlení POSLÁNÍ Asociace chytrého bydlení je spojením odborníků a firem, které mají prokazatelné zkušenosti s chytrým bydlením.

Více

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 DIMAX DIMAX 534 534 0 000 Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 Obsah Základní bezpečnostní pokyny 3 Použití v souladu s daným účelem Likvidace Připojení/Montáž 4 Ovládací prvky 7 Všeobecný

Více

Perspektivy bydlení. 25.4.2012 Brno

Perspektivy bydlení. 25.4.2012 Brno Perspektivy bydlení 25.4.2012 Brno Systémy pro řízení budov TEBIS Fußzeileneintrag 13.03.2009 2 Popis systému Hlavní rozdíly oproti běžným elektrickým instalacím jsou: spínání jednotlivých obvodů pro osvětlení,

Více

Poptávkový formulář systému inels

Poptávkový formulář systému inels Poptávkový formulář systému inels ZÁKAZNÍK Jméno: Příjmení: Telefon: Email: NEMOVITOST Popis: Místo realizace: Počet místností: Užitková plocha: PLÁNOVANÉ TECHNOLOGIE Zdroj tepla Elektrika Plyn Tuhá paliva

Více

Building Technologies. Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens.

Building Technologies. Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens. Building Technologies Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens.com/homesecurity Podléhá změnám bez předchozího upozornění. Vytištěno v České

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Vzorový příklad rodinného domu - půdorys Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

Ovládejte i místa, kam se jen tak nedostanete. www.devi.cz

Ovládejte i místa, kam se jen tak nedostanete. www.devi.cz Ovládejte i místa, kam se jen tak nedostanete Devilink BezdrátovéF ovládání I G H T Vašeho I N G pohodlí FOR www.devi.cz BARE FEET D E V I L I N K B E Z D R ÁT O V É O V U nás v DEVI jsme hrdí, že nenabízíme

Více

Obsah katalogu. RFSA-11B, jedna funkce, ON/OFF 3. RFSA-61B, šest funkcí, jeden kanál 3. RFSA-62B, šest funkcí, dva kanály 3

Obsah katalogu. RFSA-11B, jedna funkce, ON/OFF 3. RFSA-61B, šest funkcí, jeden kanál 3. RFSA-62B, šest funkcí, dva kanály 3 1 Obsah katalogu RF přijímače Spínací aktory RFSA-11B, jedna funkce, ON/OFF 3 RFSA-61B, šest funkcí, jeden kanál 3 RFSA-62B, šest funkcí, dva kanály 3 RFSA-61M, šest funkcí, jeden kanál, na DIN lištu 3

Více

Ego-n Inteligentní elektroinstalace

Ego-n Inteligentní elektroinstalace Ego-n Inteligentní elektroinstalace ABB s.r.o. Elektro-Praga 02 ABB prospekt Ego-n Inteligentní elektroinstalace Ego-n Pro nové stavby a rekonstrukce. A v čem je inteligentní elektroinstalace lepší oproti

Více

NEUSTÁLE V KONTAKTU S VAŠÍM DOMOVEM

NEUSTÁLE V KONTAKTU S VAŠÍM DOMOVEM NEUSTÁLE V KONTAKTU S VAŠÍM DOMOVEM DÁVÁME ZAŘÍZENÍM ŽIVOT CO JSOU PŘIPOJENÁ ZAŘÍZENÍ? JEDNOTLIVÁ ZAŘÍZENÍ Eliot Electricity Internet of Things (IoT) Termín «Připojené zařízení» nebo Internet věcí (IoT)

Více

In Zennio Z38. LCD Dotykový panel. InZennio Z38 LCD dotykový panel - je. Funkce: Vyrábí se v různém barevném provedení Bílá, Stříbrná a Grafitová.

In Zennio Z38. LCD Dotykový panel. InZennio Z38 LCD dotykový panel - je. Funkce: Vyrábí se v různém barevném provedení Bílá, Stříbrná a Grafitová. Produktový katalog 2009 In Zennio Z38 LCD Dotykový panel InZennio Z38 LCD dotykový panel - je velkým krokem vpřed v domácí komunikaci. Funkce: Jednoduše nastavitelný. Jednoduše nastavíte funkce, které

Více

Nikdo vám nesliboval, že podlahové vytápění bude snadné až doteď

Nikdo vám nesliboval, že podlahové vytápění bude snadné až doteď Nikdo vám nesliboval, že podlahové vytápění bude snadné až doteď Bezdrátové pohodlí od Danfossu Od složitého k jednoduchému Bezdrátový řídící systém podlahového vytápění Danfoss CF2 nabízí optimální spolehlivost

Více

Vítejte do chytrého domu

Vítejte do chytrého domu Vítejte do chytrého domu 21 Jeden ovladač pro celý váš dům Filmový archív v každé televizi Hudba v každém pokoji Pohodlné ovládání osvětlení Komfortní řízení teploty Ochrana a bezpečí Úspory energií www.control4.cz

Více

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB. Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o.

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB. Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o. Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o. Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v takzvaném

Více

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100 Ceny typových instalací Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí, kterou by měly provádět pouze proškolené montážní

Více

Stará se o váš dům. Vy o to, co máte ráda. Bez obav. stresu komplikací velkých zásahů

Stará se o váš dům. Vy o to, co máte ráda. Bez obav. stresu komplikací velkých zásahů Stará se o váš dům. Vy o to, co máte ráda. Bez obav stresu komplikací velkých zásahů inels vám dává dokonalý přehled o všem, co se ve vašem domě děje. Zatímco si vaše ratolesti hrají ve vedlejší místnosti,

Více

Modelový příklad zabezpečení domu

Modelový příklad zabezpečení domu Modelový příklad zabezpečení domu V tomto případě se jedná o přízemní vesnický domek se sedlovou střechou (zemědělská usedlost) z počátku 20.století. Okna jsou orientována směrem do ulice (zleva: koupelna,

Více

ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím

ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím Svoboda je nádherný pocit, stejně jako řízení vlastního života. Jednoduše dejte svému domovu osobitý nádech

Více

Eaton bezdrátový systém xcomfort

Eaton bezdrátový systém xcomfort This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Eaton bezdrátový systém xcomfort Moderní elektroinstalace pro budovy a byty Ing. Jaromír Pávek, Produktový manažer

Více

Ceny typových instalací

Ceny typových instalací Ceny typových instalací Bezplatná zákaznická linka 800 800 522 www.jablotron.cz Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí,

Více

Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012

Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012 Ing.Richard Müller, 25.4.2012 Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012 April 30, 2012 Slide 1 Budete stavět svůj dům? A už jste se někdy setkali s tím: že tímto

Více

Bezpečný a komfortní domov. Alarm JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON

Bezpečný a komfortní domov. Alarm JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON Bezpečný a komfortní domov Alarm JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON Skutečné bezpečí a široké využití Intuitivní ovládání dvěma tlačítky Alarm JABLOTRON 100 využijete v malých i velkých prostorách.

Více

Věci z Internetu Věcí v chytrém domě.

Věci z Internetu Věcí v chytrém domě. Věci z Internetu Věcí v chytrém domě 1. Co je IoT a výhled IoT v grafech 2. IoT dnes v chytrém bydlení 3. IoT v roce 2030 Kevin Ashton Father of the Internet of Things "Kdybychom měli počítače, které ví

Více

Co přináší HAIDY zákazníkům?

Co přináší HAIDY zákazníkům? Co přináší HAIDY zákazníkům? Zdravé a pohodlné prostředí Bezpečnost v domě/bytě Šetření a sledování nákladů na energie Jednoduché ovládání a konfigurace Nastupující trend bydlení Zdravé a pohodlné prostředí

Více

Mohlo by se zdát, že jsme na takové technické úrovni, kdy už víc nepotřebujeme. Co nám tedy může přinést inteligentní elektroinstalace?

Mohlo by se zdát, že jsme na takové technické úrovni, kdy už víc nepotřebujeme. Co nám tedy může přinést inteligentní elektroinstalace? Bez elektrické energie si neumíme dnešní svět představit. S jejím využitím se setkáváme všude kolem nás. Stalo se pro nás samozřejmé, že se světlo po sepnutí vypínače rozsvítí nebo spotřebič po zapojení

Více

Element Pastelové barvy pro každodenní relax

Element Pastelové barvy pro každodenní relax Element Pastelové barvy pro každodenní relax ABB s.r.o. Elektro-Praga 03 ABB prospekt Element Soustředím se. Každý element má svůj čas a své místo. Vše musí být v harmonii. I světlo nebo přítmí, i zvuková

Více

Praha, SMART CITIES

Praha, SMART CITIES Praha, 22.3.2017 SMART CITIES ELKO EP Holding Inovativní ryze český výrobce elektronických přístrojů na poli elektroinstalací již 24 let. Fakta a statistiky Pozice v Evropě Poboček ve světě Exportních

Více

Alarmové sety Smart Home Smart Living vám umožní plnou kontrolu. Chytrý způsob ochrany vašeho domova.

Alarmové sety Smart Home Smart Living vám umožní plnou kontrolu. Chytrý způsob ochrany vašeho domova. Alarmové sety Smart Home Smart Living vám umožní plnou kontrolu Chytrý způsob ochrany vašeho domova. Smart Living. Inteligentní zabezpečovací systém pro chytré bydlení, který vám zajistí naprostý klid.

Více

KDO NEZAŽIJE, NEUVĚŘÍ

KDO NEZAŽIJE, NEUVĚŘÍ KDO NEZAŽIJE, NEUVĚŘÍ O BJEVILI JSME DALŠÍ DIMENZI ELEKTROINSTALACE VE VAŠEM BYDLENÍ... S YSTÉM inels MULTIMEDIA EXKLUZIVNÍ NOVINKA Ti z vás, kdo se rozhodli zpříjemnit si život inteligentní elektroinstalací

Více

Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / Elfetex konference ABB 14 October 2016 Slide 1

Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / Elfetex konference ABB 14 October 2016 Slide 1 Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / 2016 ABB-free@home Elfetex konference 4.10.2016 ABB 14 October 2016 Slide 1 Low Mid High ABB-free@home Důvody zavedení/ Cílový segment Market Segment i-bus

Více

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ BYTU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ BYTU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ BYTU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ 1 / 22 POROVNÁNÍ ZABEZPEČOVACÍCH SYSTÉMŮ JABLOTRON JA-100, JA-80 OASIS A AZOR 2 / 22 JA-100 více informací JA-80 OASiS více informací

Více

PIR technologie US technologie

PIR technologie US technologie Jednoduché a úsporné senzory Legrand nabízí moderní senzory pro efektivní řešení řízení osvětlení. Samostatné autonomní senzory 1 výstup: Autonomní pohybové senzory (str. 134 a 136) Autonomní přítomnostní

Více

Spínání světel. Stmívání světel. Ventilátory a střešní okna. Žaluzie, rolety, markýzy. Dveře a garážová vrata. Domovní brány a závory

Spínání světel. Stmívání světel. Ventilátory a střešní okna. Žaluzie, rolety, markýzy. Dveře a garážová vrata. Domovní brány a závory 20 Více pohodlí RF HOME rozšiřuje výrobkovou řadu ELEGANT a VARIANT o nové prvky, využívající ke vzájemné komunikaci bezdrátové radiofrekvenční technologie 868.3 MHz. Bezdrátové ovládání Spínání světel

Více

Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111. Uživatelský manuál

Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111. Uživatelský manuál Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111 Uživatelský manuál Technické parametry a rozměry Jedná se o panelové provedení s dotykovým ovládáním, určené k instalaci na stěnu na standardní elektrikářskou

Více

Ego-n Inteligentní elektroinstalace Komfort, úspory energií a bezpečnost

Ego-n Inteligentní elektroinstalace Komfort, úspory energií a bezpečnost Ego-n Inteligentní elektroinstalace Komfort, úspory energií a bezpečnost ABB s.r.o. Elektro-Praga 02 ABB prospekt Ego-n Inteligentní elektroinstalace Ego-n Pro nové stavby a rekonstrukce. A v čem je inteligentní

Více

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex Galaxy Flex Integrovaný systém zabezpečení a kontroly vstupu výrobce Honeywell Galaxy Flex Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii Spolehlivý zabezpečovací systém

Více

. IQ dům, IT dům, chytrý dům, inteligentní domácnost, Smart House. Michal Kovařík, 3.S

. IQ dům, IT dům, chytrý dům, inteligentní domácnost, Smart House. Michal Kovařík, 3.S . IQ dům, IT dům, chytrý dům, inteligentní domácnost, Smart House. Michal Kovařík, 3.S Co to znamená? stavba, jejíž konstrukce a vybavení jsou od samého začátku zaměřeny na pohodlí a bezpečnost jejich

Více

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ DOMU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ DOMU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČENÍ DOMU - PROFESIONÁLNÍ ALARM PRO MAXIMÁLNÍ BEZPEČÍ 1 / 21 POROVNÁNÍ ZABEZPEČOVACÍCH SYSTÉMŮ JABLOTRON JA-100, JA-80 OASIS A AZOR 2 / 21 JA-100 více informací JA-80 OASiS více informací

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Stmívací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort Mějte svůj dům pod kontrolou Ing. Jaromír Pávek Produktový

Více

Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody

Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody co nejširší skupině lidí a dokázat, že inteligentní

Více

Inteligentní dům: pohodlí, bezpečí a úspory

Inteligentní dům: pohodlí, bezpečí a úspory PB RADÍME Inteligentní dům: pohodlí, bezpečí a úspory Umí dokonale zorganizovat a propojit veškerou techniku. A také ji přinutit, aby všechny její složky spolupracovaly a doplňovaly se ve prospěch majitele

Více

ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům

ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům Inteligentní elektroinstalace Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v

Více

studio bílá / studio bílá korálová červená metalická šedá / chromová lesklá 120 solo, solo carat ABB Katalog 2010 Domovní elektroinstalační materiál

studio bílá / studio bílá korálová červená metalická šedá / chromová lesklá 120 solo, solo carat ABB Katalog 2010 Domovní elektroinstalační materiál Dokonalá harmonie. Vybraný vkus pro jedinečné interiéry. 7mm odsazení každého prvku elektroinstalace od stěny vytváří 3D efekt, který dá vyniknout interiéru i elektroinstalaci. studio bílá / studio bílá

Více

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk HDL Automation s.r.o., 2019 Obsah Úvod... 3 2D schéma bytové jednotky... 3 HDL Buspro jako stavebnicový systém... 4 Požadavky na kabeláž a rozvaděč...

Více

Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX

Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX Zabezpečení Dobře spát. Cestovat bez starostí. Spolehnutí na KNX Pozorná síť KNX je neustále ve střehu, během noci, i když jste na cestách. Inteligentní síť domácí

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY V PŘÍPADĚ PROBLÉMŮ VOLEJTE AV ASISTENCI 724 444 111 AV Media s.r.o. 2003 Stránka 1. z 6 ZÁKLADNÍ

Více

studio bílá / studio bílá slonová kost / chromová studio bílá / chromová metalická šedá / chromová lesklá žlutá / chromová

studio bílá / studio bílá slonová kost / chromová studio bílá / chromová metalická šedá / chromová lesklá žlutá / chromová Dokonalá harmonie. Vybraný vkus pro jedinečné interiéry. 7mm odsazení každého prvku elektroinstalace od stěny vytváří 3D efekt, který dá vyniknout interiéru i elektroinstalaci. studio bílá / studio bílá

Více

LARA... přehrávač ve vypínači

LARA... přehrávač ve vypínači LARA... přehrávač ve vypínači Rádio / Hudba / Interkom / Videotelefon / Audiozóna www.inels.cz Těší mě, jsem LARA RÁDIO HUDBA INTERKOM VIDEOTELEFON AUDIOZÓNA Neomezený počet Oblíbené písničky Komunikuje

Více

bílá / ledová bílá bílá / ledová oranžová bílá / ledová zelená bílá / ledová modrá bílá / bílá bílá / ledová šedá grafitová / ledová bílá

bílá / ledová bílá bílá / ledová oranžová bílá / ledová zelená bílá / ledová modrá bílá / bílá bílá / ledová šedá grafitová / ledová bílá V mnoha ohledech netradiční design, který vyniká především přepínáním v podobě úzké páčky s podsvětlením. Chtějí se Vaši zákazníci odlišit? Pak s novou dimenzí přepínání. bílá / ledová bílá bílá / ledová

Více

Stmívače - komfortní řešení pro řízení osvětlení

Stmívače - komfortní řešení pro řízení osvětlení Stmívače - komfortní řešení pro řízení osvětlení Stmívače Hager umožňují komfortní řízení osvětlení, které spočívá v možnosti plynulé regulace jeho intenzity a vyvolávání přednastavených světelných scén.

Více

Světelné scény a jejich řízení systémovou instalací ABB i- bus KNX Ing. Josef Kunc

Světelné scény a jejich řízení systémovou instalací ABB i- bus KNX Ing. Josef Kunc Světelné scény a jejich řízení systémovou instalací ABB i- bus KNX Ing. Josef Kunc Světelnými scénami nazýváme kombinace provozních stavů různých spotřebičů. Vzhledem k tomu, že dříve bývaly takovéto kombinace

Více

AXOLUTE WHICE & NIGHTER video stanice

AXOLUTE WHICE & NIGHTER video stanice AXOLUTE WHICE & NIGHTER video stanice 349321 349320 POŠTOVNÍ SCHRÁNKY PRO 1 ÚČASTNÍKA Obj. č. Instalace 349321 Whice video stanice s barevným 5,6" displejem pracuje jako klasický hands-free video telefon,

Více

RF 868 MHz Elektro-Praga Systém bezdrátového ovládání Flexibilita, komfort a životní pohoda

RF 868 MHz Elektro-Praga Systém bezdrátového ovládání Flexibilita, komfort a životní pohoda RF 868 MHz Elektro-Praga Systém bezdrátového ovládání Flexibilita, komfort a životní pohoda RF 868 MHz Systém bezdrátového dálkového ovládání Flexibilita, komfort a životní pohoda. Řešení rozvodů elektroinstalace

Více

řízení osvětlení řídící členy

řízení osvětlení řídící členy řízení osvětlení řídící členy řídící členy s montáží do podhledu + DALI 1 DALI 2 0 488 23 (otočná hlava) 0 488 51 0 488 72 0 488 68 0 882 35 0 882 30 Technické charakteristiky (str. 142) Tabulka zátěží

Více

LARA... přehrávač ve vypínači

LARA... přehrávač ve vypínači ... přehrávač ve vypínači Rádio / Hudba / Interkom / Videotelefon / Audiozóna www.inels.cz Těší mě. Jsem Každý má doma nějaký ten vypínač. Ale do- nače. Spolu s reproduktory ve stejném designu kážete si

Více

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

Nebývale Intuitivní Neuvěřitelně Atraktivní. Nina & Nina Timer Dvojitá přitažlivost

Nebývale Intuitivní Neuvěřitelně Atraktivní. Nina & Nina Timer Dvojitá přitažlivost Nebývale Intuitivní Neuvěřitelně Atraktivní Nina & Nina Timer Dvojitá přitažlivost Krásná a intuitivní, s funkcí spínacích hodin či bez... Stačí přirozený pohyb, při kterém vás vede intuice. Ovládejte

Více

inhome Inteligentní domácnost

inhome Inteligentní domácnost inhome Inteligentní domácnost Pohodlí Zábava Bezpečí Úspora Ekologie 2009 Insight Home, a.s. inhome Moderní bydlení Stavíte nový dům, děláte rekonstrukci nebo chcete si usnadnit a zpříjemnit bydlení? Chcete,

Více

Inteligentní domy? Ne. 2009 Insight Home, a.s.

Inteligentní domy? Ne. 2009 Insight Home, a.s. Inteligentní domy? Ne. 2009 Insight Home, a.s. Základní kameny moderního bydlení Zvýšení komfortu bydlení a osobního pohodlí Zábavu na vysoké úrovni Nejvyšší bezpečí Snížení spotřeby energií Snížení vlivu

Více

HOME CONTROL HC-PH-TS20 SET4 HC-PH-HD01 SET4

HOME CONTROL HC-PH-TS20 SET4 HC-PH-HD01 SET4 HOME CONTROL Nový bezdrátový systém určený k regulaci teplovodního nebo elektrického vytápění. Nabízí obdobné funkce jako systém Pocket Home za velmi příznivou cenu. V sestavě získáte plnohodnotnou startovací

Více

Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU

Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU Eaton RF systém xcomfort Ing. Jaromír

Více

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved.

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved. NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER xcomfort možnosti použití ovládání chytrým telefonem nebo z tabletu Osvětlení Eaton Vzdálené ovládání a dohled Žaluzie & rolety RF xcomfort Bezpečnostní

Více

studio bílá slonová kost

studio bílá slonová kost studio bílá slonová kost Future linear NOVINKA Myslíme na budoucnost, chceme nadčasovost. světle šedá hliníková stříbrná antracitová ušlechtilá ocel 101 Pro přístroje Název Barva Objednací číslo Jednot.

Více

LARA... přehrávač ve vypínači

LARA... přehrávač ve vypínači ... přehrávač ve vypínači Rádio / Hudba / Interkom / Videotelefon / Audiozóna www.inels.cz Těší mě, jsem Každý má doma nějaký ten vypínač. Ale do- nače. Spolu s reproduktory ve stejném designu kážete si

Více