Obrana proti černé magii. Letní škola čar a kouzel 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obrana proti černé magii. Letní škola čar a kouzel 2011"

Transkript

1 Obrana proti černé magii Letní škola čar a kouzel 2011

2 Teorie barev Růžová - Růžová vzniká při malování smícháním bílé a červené. A stejně jako červená, je i růžová barvou tělesnou, i když mnohem jemnější. Probouzí soucit, lásku, podporuje vnitřní čistotu, zklidňuje emoce. Zahání hněv a pocity opuštěnosti. Fialová- Fialová je duchovní barvou, pomáhá harmonizovat jak fyzické, tak i duchovní energie. Přináší inspiraci, a také pokoru, napomáhá meditacím.. Modrá - Modrá uklidňuje, uvolňuje, čistí. Uvolňuje mysl, aby se mohla otevřít inspiraci a intuici, pomáhá také proti pocitům samoty a opuštěnosti. Je barvou hluboké vody, v níž se odráží vysoké nebe, a s nebem nás také spojuje. Odedávna je svázána s náboženskými pocity - např. v křesťanství je barvou Panny Marie, v Tibetu barvou "nehybné záře vědomí". Přináší klid, rozjímání, spojuje se s uvážlivým, mírným způsobem života. Tyrkysová -Tyrkysová je barvou chladné jezerní vody, přechází mezi modrou a zelenou a spojuje tak v sobě jejich blahodárné účinky - posiluje a zároveň čistí. Pomáhá uklidňovat tělo i duši, harmonizuje. V různých formách můžeme mandalu najít zřejmě ve všech kulturách po celém světě. Mandala se v rámci lidské historie nejzřetelněji zapsala do tibetské tradice. Klasická buddhistická mandala je sestava soustředěných kruhů, čtverců a dalších symbolů, a představuje jednak obraz světa, ale i lidské nitro a ideál lidské existence. Stejně tak jako cestu, jak dosáhnout životní harmonie. S mandalou se však setkáváme již v předbuddhistické Indii v podobě půdorysu chrámu. Stejně tak je součástí například indiánských, afrických a australských kultur. V evropské tradici nalezneme mandaly v řadě gotických katedrál v podobě růžicových oken nebo půdorysu kruhového labyrintu v dlažbě, jenž je napodobením cesty k Bohu.

3 Co je to mandala Mandaly Slovo mandala znamená kruh-střed. Motivem kruhu je lidstvo fascinováno už os nepaměti. Symbolický význam kruhu vyplývá už z jeho geometrické podstaty dokonale pravidelného trvaru, organizovaného kolem pevného bodu. Jako takový představuje ideální jednotu s pevným středem, a zároveň i nekonečnost a věčnost. Slovo mandala je východního původu, avšak mandala jako jakýsi amulet má existenci mnohem starší. Sám vesmír je mandalou, kde Země představuje jednu z mnoha malých mandal. Vše živé se skládá z buněk, které jsou mandalami. Když vhodíte kámen do vody, vytvoří soustředěné kruhy tedy mandalu. Když uvidíte pařez, jeho letokruhy tvoří mandalu,m a takto by se dalo pokračovat do nekonečna. Z toho plyne, že mandala jako tvar je starší než historie člověka, neboť je stará jako vesmír sám. Jehož hranice není možno zachytit, stejně jako počátek či konec kruhu. Zelená - Zelená je nejrozšířenější barvou na naší planetě. Podporuje rozvoj a růst. Má tišící účinky, uklidňuje nervovou soustavu. Souvisí se smyslovým vnímáním. Povzbuzuje přátelství, pocity sounáležitosti s ostatními, mír. Souvisí se službou druhým, s potřebou být užitečný. Žlutá - Žlutá je veselá, živá barva, pronikavá a projasňující. Je to slunce, které dává chuť do života. Povzbuzuje sebevědomí a optimismus, uzdravuje tělo a mysl. Rozvíjí samostatnost, nezávislost, uvědomění si sebe sama. Podporuje intuici a tvořivost. Lehkou příměsí se snadno změní v ošklivou, špinavou barvu, a stejně tak se může i aktivní, sebevědomé úsilí proměnit v bezohlednou rozpínavost. Oranžová - Oranžová je barvou radosti, moudrosti. Je mimořádně povzbuzující, podporuje zdravé prosazování, aktivní úsilí. Posiluje tělo, podporuje trávení, pomáhá překonávat citové ochromení, depresi. Červená - Červená je mimořádně povzbuzující, aktivní barva. Zahřívá, dodává energii, probouzí životní sílu. Podněcuje hluboké emoce. Je barvou krve, boje, zuřivosti, násilí, vášní, ale i lásky, odvahy a vůle.

4 Hnědá - Hnědá je barva připoutaná k zemi. Klidná, teplá, vyzařuje z ní důvěrnost a obyčejnost. Je spíš pasivní, zato pomáhá probudit zdravý rozum, schopnost stát nohama na pevné zemi. Ocení ji lidé, kteří potřebují získat jistotu a oporu ve světě, který jim připadá příliš ohrožující. Černá - Černá je barvou tmy, nevědomí, smrti a smutku, alespoň v našem kulturním prostředí, kde je považována za negativní. Příliš mnoho černé může navodit stavy sklíčenosti, zhoršit citový i tělesný stav člověka. Ve spolupráci s ostatními barvami ale může působit jako ochranná barva, nejúčiněji v kombinaci s bílou, kdy vyrovnává polaritu lidem, kteří nad sebou ztrácejí vládu. Černá a bílá v sobě obě obsahují celé barevné spektrum a jsou symbolem protikladů, které bez sebe nemohou existovat a nedávají smysl, nebo-li jinu a jangu. V různých kulturách se obě stávají symboly počátku i konce, zrození i smrti.. Bílá - Bílá je barvou čistoty a nevinnosti. Dává sílu, je světlem, které očišťuje celou energetickou soustavu. Stabilizuje, posiluje, probouzí bdělé vědomí a tvořivost. Je bílým papírem, na nějž je možné namalovat cokoli - umocňuje působení barvy, s níž je používána. Triquetra Keltský symbol. Triquetra symbolizuje spojení tří aspektů. Trikvetra má dnes mnoho významů týkajících se trojitosti. Mezi ně patří trojitost duše (fyzická, mentální a spirituální), trojitá bohyně u některých novopohanských směrů, tři aspekty ženského životního cyklu (panna, matka, stařena), aj.

5 Waylandův uzel Původ-Wayland je anglosaským kovářem bohů a bohem kovářů Podle legend vyráběl ve své dílně i v podsvětí léčivé šperky a především zbraně Význam Symbolu-Nadpřirozené schopnosti a i řemeslná a umělecká dovednost Kruh Symbolliika Obecná symbolika Kruh symbolizuje ducha. Jedná se o nejuniverzálnější symbol magie. Jeho nepřerušená linie představuje dokonalost, věčnost a nekonečný cyklus stvoření, zániku a obnovy. Svisle dělený kruh značí silné protiklady.. Tři propojené kruhy symbolizují mystickou jednotu muže, ženy a ducha. Čínská magie takto zase označuje trojici země, nebe a lidstva. Keltský kříž Nebo také kruhový kříž symbolizuje most do jiného světa a k vyšší energii a znalostem. Toto je uskutečněno vodorovnými rameny kříže představujícími jiný svět a svislými rameny představujícími fyzický svět. Okole setkání těchto dvou světů je kruh jako symbol jednoty Čtverec Čtverec je symbolem hmoty. Představuje stabilitu, řád i konečnost hmotného světa. Postavíme-li ho na jeden vrchol, označujeme tím pomíjivost a přizpůsobivost ducha hmotě.

6 Trojúhelník Trojka je známé magické číslo. Celý vesmír je podle některých mágů postaven na principu tří. Trojúhelník často představuje základní trojice: začátek, střed, konec; zrození, život, smrt; Otce, Syna, Ducha svatého apod. Postavíme-li trojúhelník na jeden vrchol, označuje Měsíc a ženskou tvůrčí sílu. Je také symbolem pro vodu a uzavřené povahy. Stojí-li trojúhelník na nejdelší straně, představuje Slunce a touhu po božském. Znamená také plamen, extrovertní povahu a mužskou tvůrčí sílu. Kříž Spojuje dva protiklady, a to jak vodorovně, tak svisle: nebe a zemi; život a smrt; světlo a tmu. Křesťanský kříž je základním symbolem křesťanů. Symbolizuje Krista, který se obětoval za lidstvo. Ankh je v současnosti velmi populární, zejména mezi mládeží. Tento egyptský znak reprezentoval kříž života. Povšimněte. Představuje posvátnou tradici a vědění získané magickým zasvěcením. Keltský kříž vznikl asi let př. n. l.. Používá se jako znak slunce a jeho životadárné síly. V podobě amuletu slouží pro usmiřování nadpřirozených sil a ochranu ve válce. Keltský strom života Keltské symboly Původ-Strom života Yggdrasil. Symbolika-Je zástupcem Matky Země,symbolizuje spojení se zemí (kořeny)a duchem (koruna) Význam Symbolu-Posiluje tělo a ducha jako celek.napomáhá růstu uzdravení a dodává moudrost.

7 Óm Původ: Symbol, kterým je sanskrtem psané Hindské slovo "svatý" a vyslovuje se jako Om (aum). Význam se vykládá i jako "matka všech manter". Symbolizuje 4 stavy vědomí: bdění, spánek, snění a trans (mimotělní zkušenost). Význam: Symbol Om má léčivé a zklidňující účinky, zejména po velké námaze, ale i po prodělané těžké nemoci. Anch Původ: Starodávný egyptský symbol, znázorňující kříž se smyčkou v horní části. Symbolizuje věčný život, znovuzrození a vesmírné vědění. Význam: Přináší dobré zdraví, posiluje plodnost a zvyšuje psychické síly Oko Oko v sobě spojuje znaky vnějšího a vnitřního světa. Vyjadřuje cestu k moudrosti a osvícení. Může však symbolizovat i temné síly (např. uhranutí). Třetí oko známe především z hinduismu. Bůh Šiva má třetí oko (čákru) na čele. Představuje nejvyšší moudrost a nadpřirozené schopnosti. V Egyptě byl jedním z nejuctívanějších božstev Hór, strážce osudů lidstva. Jeho všudypřítomný a bdělý pohled vyzařoval dobrodiní. Hórovo oko tak bylo nejposvátnější znamení egyptské magie. Islámský amulet, oko moudrosti, vypadá jako kruh vepsaný do mandorly (protnutí dvou kruhů; tvarem je podobný mandli). Výsledkem je symbol lidského oka. Pentagram Znakem, který nejvíce reprezentuje magii, je pentagram. Jedná se o pěticípou nevyplněnou hvězdu, jejíž jednotlivé strany se navzájem prolínají. Symbolizuje "pět údů člověka" (2 ruce, 2 nohy a hlavu). Označuje také mystický pátý element akášu (energie). Pentagram postavený na jeden vrchol je známý jako symbol, který (zne)užívá černá magie; původně ovšem značil vyšší stupeň zasvěcení

8 Elementy...jsou také označovány jako živly. Oheň je symbolizován červeným trojúhelníkem a představuje ničivý živel. Vzduch má ve znaku modrý (někdy také žlutý) trojúhelník. Reprezentuje těkavý živel. Voda bývá značena modrým, na vrchol postaveným trojúhelníkem. Symbolizuje tekutý živel. Poslední element, zemi, poznáme dle zeleného trojúhelníku, postaveného na vrchol. Země je zástupcem živlu stálosti. Jing- jang Původ-Jing jang jsou dva principy,z jejichž polarity vychází životní síla. Symbolika- Uzavřený kruh symbolizuje nekonečno. Bílá barva odpovídá ženě a černá muži. Vzájemně se prolínají, jsou odlišné a jsou v neustálem pohybu. Vyznám Symbolu-Harmonie,duševní rovnováha,přátelství,láska.

9 Ruka Fatimy Ruka je zřetelným symbolem dobročinnosti. Jedním z nejslavnějších ozdobných motivů v islámském světě je ruka Fatimy. Pět prstů na ruce Muhammadovy dcery značí, že dobročinnost (almužna) je společně s vírou, modlitbou, poutí a půstem jednou ze základnách ctností. Heptagram Pentagramy Symbolika-Symbolizuje jednotu sedmi planet a je považován za hvězdu lásky.protože. Je také symbol člověka jako celku (pozemská hlava a božská duše) Význam Symbolu-Chrání před skrytým nebezpečím,harmonizuje lásku a přátelství,zvyšuje působení krásy a charisma.

10 Keltský pentagram Magický pentagram vepsaný do kruhu s keltskými uzly,které ještě zvyyšují jeho účinek,je tradičním amuletem keltské magie.dodává pevnou vůli a přinší úspěch Maoroský kruh Orientální symboly Původ-Maoroský motiv pro šperky a tetování. Symbolika-Uzavřený kruh. Význam-Ochrana,Symbolizuje spojení s novým životem a láskou. Hexagram Vedle pentagramu je nejpopulárnější magický znak, symbol viditelného a neviditelného světa, znamená statickou rovnováhu mezi protiklady, jejich vzájemné pronikání, doplňování se a vliv na veškeré dění v přírodě.

11 Duální pentagram Růžencový pentagram Pomáhá vyplnit i beznadějná přání, řešit nejsložitější životní situace. Je symbolem čistých úmyslů a cílů. Spojení dvou pentagramů symbolizuje člověka v současném složitém světě. Aktivuje spirituální síly nositele a pomáhá mu dosáhnout vytyčené cíle;chrání před vnitřní rozpolceností.růže symbolizuje mlčenlivost a pomáhá nositeli aktivovat tuto vlastnost v životě.posiluje auru a chrání před záští všeho druhu.

12 Pentagram Septagram Také-Vílí Kříž, Muří Noha,Čarodějnický kříž a jiné. Symbolika-Pentagram je nejuctívanější magický symbol.představuje hvězdu,a tím vnitřní mystickou energii.. Cikáni mu říkali hvězda moudrosti. Ve středověku se jím místo křížem údajně žehnaly čarodějnice. Význam Symbolu-Mocné znamení,které chrání před očarovaním,uřknutím a zlými duchy i nadpřirozenými silami.slouží k obraně před útočníkem.pomáhá dosáhnout vytčeného cíle a posiluj charisma. Sedmička je spojení trojky a čtyřky, bývá symbolem dokončené či dokonalé řady a řádu. Tradičně bývá spojována se sedmi planetami: Slunce, Venuše, Merkur, Luna, Saturn, Jupiter, Mars. Zároveň tak označuje i astrologický čas. Sedmicípá hvězda nakreslená jedním tahem je symbolem sil.

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace ČÍSLO HODINY : 59. TÉMA : Mandaly - význam OČEKÁVANÉ VÝSTUPY : Žáci se seznámí s mandalami. Relaxují při jejich vybarvování, poznají význam barvy a čísla mandaly. Obě dvě vyučovací hodiny s tématem mandal

Více

KUSUDAMA. květinka štěstí. od Ivany Neumannové

KUSUDAMA. květinka štěstí. od Ivany Neumannové KUSUDAMA květinka štěstí od Ivany Neumannové MILÍ PŘÁTELÉ ráda bych se s Vámi podělila o svou kreativní činnost, která v poslední době přináší potěšení nejen mně, ale i druhým. Tvořím krásu a harmonii

Více

Symbol ležaté osmičky

Symbol ležaté osmičky Symbol ležaté osmičky 18 V šichni známe číslo osm a víme, jak se píše. Ležatá osmička vypadá podobně jako osmička otočená do horizontální polohy. Jde o uzavřenou smyčku, která symbolizuje absolutno a nekonečno.

Více

přírodní (kmenové) náboženství šamana

přírodní (kmenové) náboženství šamana Světová náboženství Úvod již pravěcí lidé uctívali přírodní živly, zvířata i totemy jako božstva dodnes žijí ve světě kmeny, které vyznávají přírodní (kmenové) náboženství (důležitá postava šamana) náboženství

Více

Přirozenost muže. Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti.

Přirozenost muže. Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti. Přirozenost muže Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti. Bhagavadgíta (13.1) Bùh od samého zaèátku vytvoøil poslání obìma

Více

Logomanuál. Obsah. Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9

Logomanuál. Obsah. Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9 Logomanuál V1.0 / 2016 www.bezvastudio.cz Obsah Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9 1 Symbolika Symbolika provázející

Více

SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT. IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST

SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT. IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO jednotlivé oblasti a co se v nich odehrává Intuitivně Soucitné Tělo patří svou působností

Více

Je prvním taoistickým centrem v České republice, které kompletně představuje základní techniky Taoistického systému. TAO CENTRUM

Je prvním taoistickým centrem v České republice, které kompletně představuje základní techniky Taoistického systému. TAO CENTRUM Je prvním taoistickým centrem v České republice, které kompletně představuje základní techniky Taoistického systému. TAO CENTRUM Mistr Mantak Chia světoznámý taoistický mistr, zakladatel systému Léčivého

Více

VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI

VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI Představuji Vám transformační kompozice živých olejů, které ručně a s nadšením vyrábím v Haluzicích. Používám oleje v Bio kvalitě a Fair trade

Více

Kundalini jóga - Jóga vědomí

Kundalini jóga - Jóga vědomí Kundalinijóga podle Yogi Bhajana Ženská cesta k sobě, vlastnímu sebepoznání, zdraví, vnitřní radosti a potěšení ze života. Kundalini jóga - Jóga vědomí Manuál Ženy jak se stát: šťastnou, zdravou, krásnou,

Více

Komentář k obecním symbolům

Komentář k obecním symbolům Komentář k obecním symbolům Podle současně platné právní úpravy zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, mohou obce disponovat vlastními obecními symboly, tzn. znakem

Více

Obsah KNIHA PRVNÍ. Předmluva Tajemství kosmu. Prvopočátek 19. Princip života 23

Obsah KNIHA PRVNÍ. Předmluva Tajemství kosmu. Prvopočátek 19. Princip života 23 Obsah Předmluva Tajemství kosmu 11 14 KNIHA PRVNÍ Prvopočátek 19 Slovo jako Absolutní Božství tvůrčí síla trojice duch, síla, hmota univerzální zákony princip prasvětla a prainteligence Princip života

Více

Sedm proroctví starých Mayů

Sedm proroctví starých Mayů Sedm proroctví starých Mayů První proroctví oznamuje konec současného cyklu. Říká, že od roku 1999 po dalších 13 let se každý člověk nachází v jakémsi zrcadlovém sále, aby ve svém nitru objevil mnohorozměrnou

Více

Gotika. Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace. CZ.1.07/1.5.00/ vy_32_inovace_dej1_dva10

Gotika. Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace. CZ.1.07/1.5.00/ vy_32_inovace_dej1_dva10 Gotika Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0950 vy_32_inovace_dej1_dva10 dva10_gotika Gymnázium Kladno Mgr. Adéla Vaníková Výuková prezentace,

Více

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ VNITŘNÍ MALÍŘSKÝ OMYVATELNÝ NÁTĚR ECOLOR STYL v b a r v á c h k v a l i t y Vnitřní omyvatelné vodou ředitelné interiérové nátěry ECOLOR STYL nabízejí kolekci elegantních ů pro

Více

Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Objednávky

Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Objednávky 2015-1 Ceník Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Ceny Ceny jsou uvedeny v české měně (Kč) s DPH 21% a v mezinárodní měně (

Více

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání, technika aranžování Obor vzdělávání: Aranžér Tematický okruh:

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 7. ročník základní

Více

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby pro Petr narozen: 21. 6. 1982, 22:30hod, Praha a Kateřina narozena: 9. 1. 1982, 07:10 hod, Kladno Zadání: rádi bychom se letos vzali. Prosím najděte nám vhodný

Více

Pyramidy a škodlivé záření

Pyramidy a škodlivé záření Pyramidy a škodlivé záření Pyramidové konstrukce jsou v dnešní době důležité, protože jejich energie pomáhá vzestupu každého jedince i celé planety. Magnetické pole Země slábne, lidská tělesná i duševní

Více

Schematické znázornení dvanácti smyslů

Schematické znázornení dvanácti smyslů Dělení do skupin FYZICKÉ SMYSLY orientované na vlastní tělesnost DUŠEVNÍ SMYSLY vztah člověk - svět DUCHOVNÍ NEBO SOCIÁL NÍ SMYSLY orientované do nitra / zjevující skryté Schematické znázornení dvanácti

Více

HISTORIE A TEORETICKÉ ZÁKLADY

HISTORIE A TEORETICKÉ ZÁKLADY Obsah Úvod... 13 HISTORIE A TEORETICKÉ ZÁKLADY... 17 Živa univerzální síla života... 18 Živa a božské předurčení... 27 Energetické léčení prána, reiki a další... 34 Živa duchovní prameny... 40 Rodosvit...

Více

Robert Beer: Příručka tibetských symbolů Osm šťastných symbolů. skupinou buddhistických symbolů, které jsou tradičně uváděny v tomto pořadí: (1) bílý

Robert Beer: Příručka tibetských symbolů Osm šťastných symbolů. skupinou buddhistických symbolů, které jsou tradičně uváděny v tomto pořadí: (1) bílý Robert Beer: Příručka tibetských symbolů Osm šťastných symbolů Johana Pižlová Iva Zemanová Veronika Petlachová Osm šťastných symbolů (skt. aštamangala; tib. bkra-shis rtags-brgjad) je nejznámější skupinou

Více

Léčivé Madony. Brány světla, milosti a lásky

Léčivé Madony. Brány světla, milosti a lásky Léčivé Madony Brány světla, milosti a lásky Léčivé Madony jsou tvořeny se záměrem přinášet očišťující, uzdravující a vyživující energii duši člověka i místům, které obývá. Ztělesňují esenci ochrany, milosti

Více

EGYPTSKÉ NÁBOŽENSTVÍ

EGYPTSKÉ NÁBOŽENSTVÍ Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm EGYPTSKÉ NÁBOŽENSTVÍ Autor: Mgr. Jana Valchářová Vytvořeno: únor 2013 Název: VY_32_INOVACE_DE_07 Starověk_03 6. ročník Projekt

Více

Buddhismus. M gr. A L E N A B E N D O V Á, VY_32_INOVACE_BEN25

Buddhismus. M gr. A L E N A B E N D O V Á, VY_32_INOVACE_BEN25 Buddhismus M gr. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 BUDDHISMUS Patří mezi nejstarší náboženství, vzniká v Asii. Od 19. století se šíří dále. Je historickou postavou. Narodil se zhruba v 5. století jako indický

Více

ASTROLOGICKÁ KONSTELACE - DVOJITÁ MER-KA-BA - AKTIVACE 25/26 srpna 2013

ASTROLOGICKÁ KONSTELACE - DVOJITÁ MER-KA-BA - AKTIVACE 25/26 srpna 2013 20.08.2013 23:07 25/26. srpna 2013 jsme svědky velmi zajímavé astrologické konstelace planetárního uspořádání do tvaru 6-cípé HVĚZDY - někdy také zvané MER-KA-BA. V tomto letním období navíc již podruhé

Více

Obsah. Mandala cesta k sobě, Zuzana Řezáčová Lukášková

Obsah. Mandala cesta k sobě, Zuzana Řezáčová Lukášková Obsah Úvodem... 4 Jak jsem se k mandalám dostala... 4 Co mi mandala přináší... 6 Co je mandala... 7 Slovo Mandala... 7 C. G. Jung a mandala... 8 Mandala je...... 8 Práce s mandalou... 11 Jak na ní... 12

Více

Hvězdy tvoří vedle Slunce a Měsíce sku pinu

Hvězdy tvoří vedle Slunce a Měsíce sku pinu HVĚzDa - SyMbol astrální symbolika Hvězdy tvoří vedle Slunce a Měsíce sku pinu významných astrálních symbolů. Pod pojmem hvězda si však nemůžeme představit dnešní vědecký výklad tohoto termínu. Dříve

Více

*100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml

*100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml Kód Název Cena včetně DPH *100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml 1647917 1. čakra intimní atmosféra 180,00 1647919 2. čakra harmonizující 180,00 1647933 3. čakra antiseptická 180,00 1647941 4. čakra

Více

Obsah. Úvod 291. Tři čočky 305 Druhé odmocniny a trojúhelníky 3-4-5 306 Leonardovo a CBS oko 307 Vitruviovo 10 ku 12 308 Vyřešení za 10 000 let 309

Obsah. Úvod 291. Tři čočky 305 Druhé odmocniny a trojúhelníky 3-4-5 306 Leonardovo a CBS oko 307 Vitruviovo 10 ku 12 308 Vyřešení za 10 000 let 309 Obsah Úvod 291 DEVĚT Duch a posvátná geometrie 293 Třetí informační systém v Ovoci života 293 Kruhy a čtverce lidského vědomí 293 Hledání téměř dokonalých poměrů fí 295 První a třetí úroveň vědomí 296

Více

Barva ve výtvarném umění a míchání barev

Barva ve výtvarném umění a míchání barev Barva ve výtvarném umění a míchání barev Substraktivní míchání barev (Používá se v tiskárnách) způsob míchání barev, kdy se s každou další přidanou barvou ubírá část původního světla. Základní barvy :žlutá,

Více

Ke každému semináři najdete pod tímto programem obsah. Přihlášky na semináře: Míňa Nosková, tel: ,

Ke každému semináři najdete pod tímto programem obsah. Přihlášky na semináře: Míňa Nosková, tel: , Milí přátelé, semináře Evičky Puklové a Zdeňka Krejčíka nás učí, jak najít sami sebe, svou vnitřní pravdu, lásku k sobě i k druhým. Otevírají naše srdce lásce, ukazují nám cestu jak tvořivé harmonizovat

Více

Výklad horoskopu. Systém výkladu podle dominant Diagram vládců

Výklad horoskopu. Systém výkladu podle dominant Diagram vládců Výklad horoskopu Systém výkladu podle dominant Diagram vládců Otázka Jak vykládat horoskop? Astrologická alfa a omega Jak z jednotlivých prvků, abecedy a základů gramatiky sestavíme pravdivý obrázek o

Více

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ Chválená a velebená budiž bez ustání 3x Též Neposkvrněné početí nejblahoslavenější Panny a Matky Boží Marie. Úvod Dn. 1746: Buď veleben, milosrdný Bože, Že ses

Více

ZEMĚPIS 6.ROČNÍK VESMÍR-SLUNEČNÍ SOUSTAVA 27.3.2013

ZEMĚPIS 6.ROČNÍK VESMÍR-SLUNEČNÍ SOUSTAVA 27.3.2013 Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací VY_32_INOVACE_ZE69KA_15_02_04

Více

Nebojte se horoskopů pro děti!

Nebojte se horoskopů pro děti! Nebojte se horoskopů pro děti! Každé dítě má své jedinečné schopnosti a omezení, stejně jako zvláštní spektrum citových potřeb. Horoskop je průvodcem, který nám pomáhá pochopit tělesné, citové, intelektuální

Více

zapomněli na prosté radosti přírody a přírodní magie.

zapomněli na prosté radosti přírody a přírodní magie. D T a j e m s t v í m a g i e d Ve stále materialističtější společnosti mnozí z nás zapomněli na prosté radosti přírody a přírodní magie. Když dnes někomu řeknete, že se zajímáte o magii, zpravidla zareaguje

Více

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Příjemce finanční podpory: Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice Tel. sekretariát: 387 438 677, manažer: 387 331 963, 607 986 303,

Více

1., 2., 3. uzel čím se liší?

1., 2., 3. uzel čím se liší? Další poselství od Ariů, která pravidelně přijímáme k aktuálním situacím v našich životech, se týká prvních tří uzlů vývojové spirály. V letošním Mayském roce projde každý z nás svými 9 uzlovými body a

Více

Druhá čakra Svadhistana - informace, funkce, poselství a návod na čištění této čakry ve 12 úrovních.

Druhá čakra Svadhistana - informace, funkce, poselství a návod na čištění této čakry ve 12 úrovních. Druhá čakra Svadhistana - informace, funkce, poselství a návod na čištění této čakry ve 12 úrovních. Druhá čakra Svadhistana se nalézá v oblasti pod pupkem, nad pohlavními orgány. Týká se hlavně tvořivosti,

Více

Jacques Le Goff Středověký člověk a jeho vnímání světa

Jacques Le Goff Středověký člověk a jeho vnímání světa Středověká estetika Jacques Le Goff Středověký člověk a jeho vnímání světa středověký člověk obklopen propracovaným ideologickým a kulturním systémem pro středověkého člověka je viditelný svět jenom stopou

Více

Duchovní škola Vnitřní přerod člověka IV. Penzion Perseus, Trnová

Duchovní škola Vnitřní přerod člověka IV. Penzion Perseus, Trnová Milí přátelé, semináře Evičky Puklové a Zdeňka Krejčíka nás učí, jak najít sami sebe, svou vnitřní pravdu, lásku k sobě i k druhým. Otevírají naše srdce lásce, ukazují nám cestu jak tvořivé harmonizovat

Více

Poděkování 11. Upozornění 12 I. ÚVOD Prastaré vědění lidstva Příjem kosmických informací přes kůži Princip harmonie a léčení 15

Poděkování 11. Upozornění 12 I. ÚVOD Prastaré vědění lidstva Příjem kosmických informací přes kůži Princip harmonie a léčení 15 OBSAH Poděkování 11 Upozornění 12 I. ÚVOD 13 1. Prastaré vědění lidstva 13 2. Příjem kosmických informací přes kůži 14 3. Princip harmonie a léčení 15 4. Léčení kosmickými symboly 16 II. ČLOVĚK V UNIVERZU

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

6. Apollónské a dionýské prvky v eurytmii I/ apollónský princip

6. Apollónské a dionýské prvky v eurytmii I/ apollónský princip 6. Apollónské a dionýské prvky v eurytmii I/ apollónský princip "Apollónský" a "dionýský" jsou termíny použité filozofem Friedrichem Nietzschem (1844 1900) v díle Zrod tragédie (1872) pro označení dvou

Více

Obsah O AUTOROVI...12 PŘEDMLUVA...13 ÚVOD DO STUDIA EZOTERIKY...16

Obsah O AUTOROVI...12 PŘEDMLUVA...13 ÚVOD DO STUDIA EZOTERIKY...16 Obsah O AUTOROVI...12 PŘEDMLUVA...13 ÚVOD DO STUDIA EZOTERIKY...16 KNIHA PRVNÍ...45 PRVOTNÍ PŘÍČINY...45 BŮH...46 Bůh a nekonečno...46 Důkazy o existenci boha...46 Vlastnosti božstva...48 Panteismus...49

Více

Tantra Tantra4a.indd 1 Ukázka elektronické knihy :37:00

Tantra Tantra4a.indd 1 Ukázka elektronické knihy :37:00 Tantra Tantra4a.indd 2 28.3.2015 11:37:01 Ukázka elektronické knihy, UID: KOS206207 Jiří Mazánek Tantra nejčastější otázky a pochybnosti argo U k á z k a e l e k t r o n i c k é k n i h y, U I D : K O

Více

Vstupní brána - Portál

Vstupní brána - Portál Vstupní brána - Portál Vstupní brány znázorňují hranici, oddělují prostory: prostor vnějšího světa od prostoru domácí intimity; prostor hluku od prostoru ticha; prostor každodenního života od hlubokých

Více

Podpora výuky a vzd lávání na GVN J. Hradec Kružnice

Podpora výuky a vzd lávání na GVN J. Hradec Kružnice Název projektu OPVK: Podpora výuky a vzdělávání na GVN J. Hradec CZ.1.07/1.5.00/34.0766 Klíčová aktivita: IV/2 Číslo dokumentu: VY_42_INOVACE_M.S2.01 Typ výukového materiálu: Pracovní list pro žáka Název

Více

Starověká mimoevropská literatura

Starověká mimoevropská literatura Starověká mimoevropská literatura Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Číslo a název šablony klíčové aktivity: Identifikátor: Škola: Předmět: Tematická oblast: Název: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ

VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ prostor pro Vás, jak druhým říci, že je máte rádi SRDCE SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ Svíce splněných přání Vám přináší lásku, radost a pohodu v rodinném kruhu. Může Vám pomoci

Více

Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov

Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.0815 Číslo a název šablony klíčové aktivity

Více

Přehled autorů jednotlivých dílů Filokalie podle uspořádání Teofana Zatvornika 8. Úvod Teofana Zatvornika k ruské verzi Filokalie 10

Přehled autorů jednotlivých dílů Filokalie podle uspořádání Teofana Zatvornika 8. Úvod Teofana Zatvornika k ruské verzi Filokalie 10 Obsah Předmluva (Tomáš kardinál Špidlík SJ) 5 Přehled autorů jednotlivých dílů Filokalie podle uspořádání Teofana Zatvornika 8 Úvod Teofana Zatvornika k ruské verzi Filokalie 10 Antonín Veliký Několik

Více

Božský vládce a jeho lid. Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47

Božský vládce a jeho lid. Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47 Božský vládce a jeho lid Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47 Co budete umět na konci dnešní hodiny 1. Vysvětlíte, z kterých skupin obyvatel se skládala egyptská společnost. 2. Vysvětlíte, čím se příslušníci

Více

Metodický list. Příjemce: Základní škola Integra Vsetín. Světová náboženství. Název materiálu Autor. Mgr. Martina Borská

Metodický list. Příjemce: Základní škola Integra Vsetín. Světová náboženství. Název materiálu Autor. Mgr. Martina Borská Projekt: Zlepšení podmínek pro vzdělávání Příjemce: Základní škola Integra Vsetín Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3764 Název materiálu Autor Světová náboženství Mgr. Martina Borská Metodický list

Více

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17 Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva... 4 Úvod... 6 50 důvodů proč se miluji... 11 Praxe pro odpuštění... 14 Denní afirmace... 17 Meditace... 19 3 způsoby, jak udržet srdeční čakru zdravou... 21 Cvičení

Více

CELOSTNÍ ARCHITEKTURA polarita prostoru přírodní cykly orientace stavby tvar obydlí úsporný dům harmonie místa

CELOSTNÍ ARCHITEKTURA polarita prostoru přírodní cykly orientace stavby tvar obydlí úsporný dům harmonie místa orientace stavby tvar obydlí Téma: Holistická architektura, ekologické stavby a materiály obytný prostor v řádu přírody, vnímavost k životnímu prostředí, duchovní péče o materiály a prostor Pořádá: Městská

Více

Obsah Předmluva Zrození, život a smrt Úvod do principů tibetské medicíny

Obsah Předmluva Zrození, život a smrt Úvod do principů tibetské medicíny Obsah Předmluva Zrození, život a smrt Úvod do principů tibetské medicíny Povaha šťáv a organických složek těla Druhy šťáv Pět druhů větru Pět druhů žluči Pět druhů hlenu Šest hlavních charakteristických

Více

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu)

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu) PARTNERSKÝ HOROSKOP 1. osoba: Jméno: Jaroslav Datum a čas:2.2.1962, 14:0 UT+1:0 Místo:Náchod 2. osoba: Jméno: Radka Datum a čas:31.10.1970, 10:30 UT+1:0 Místo:Rokycany Spojení Vodnáře a Štírky může být

Více

Vztahy mezi barvami. Vodomalba

Vztahy mezi barvami. Vodomalba Vztahy mezi barvami Vodomalba Barevné vidění světa je výsledkem elektromagnetického vlnění s různou vlnovou délkou, přičemž platí, že každá barva slunečního spektra odpovídá určité vlnové délce. Základními

Více

Psychoanalytická psychologie. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková

Psychoanalytická psychologie. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Psychoanalytická psychologie MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 11 Název materiálu:

Více

Trigramy úspěchu a štěstí

Trigramy úspěchu a štěstí Trigramy úspěchu a štěstí Feng-šuej využívá stejné trigramy jako klasická čínská Kniha proměn a trigramy jsou vlastně jejím příslušenstvím. Znaly je však i jiné ezoterické disciplíny. Trigramy se zkrátka

Více

FLAKONKY Číslo Výška (mm) Objem (ml) Barva flakonu Barva zdobení Tvar Zdobení Struktura Cena prodej 450097 63 7 tyrkys zlatá šestiúhelník tyrkys

FLAKONKY Číslo Výška (mm) Objem (ml) Barva flakonu Barva zdobení Tvar Zdobení Struktura Cena prodej 450097 63 7 tyrkys zlatá šestiúhelník tyrkys 450097 63 7 tyrkys zlatá šestiúhelník tyrkys kámen - 254 Kč 450197 63 7 sv. zelená zlatá šestiúhelník - - 146 Kč 450213 61 6 tm. fialová zlatá lastura rudý kámen - 269 Kč 450397 61 6 tyrkys zlatá lastura

Více

Odpovědi na osobní testy

Odpovědi na osobní testy 270 Odpovědi na osobní testy Lekce I 1. a Pravdivé b Pravdivé c Nepravdivé e Nepravdivé 2. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e Pravdivé f Nepravdivé g Pravdivé 3. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e

Více

Proč hledat svou druhou polovičku?

Proč hledat svou druhou polovičku? Proč hledat svou druhou polovičku? Vyšší úrovní lidské lásky je spojení jedné duše ve dvou tělech. Šrí Aurobindo Vždy existovala potřeba najít svou spřízněnou duši*, svou druhou polovičku, tedy toho jediného

Více

Tajný život Salvadora Dalího

Tajný život Salvadora Dalího Tajný život Salvadora Dalího Tato kniha je monumentem, který si vystavěl na vlastní počest sám Salvador Dalí. Jakkoli mu chybí falešná skromnost, jeho upřímnost je strhující. Dalí odhaluje svá tajemství

Více

1 Úvod 3. 2 Barvy 4 2.1 Základní barva... 4 2.2 Doplňková barva... 5. 3 Typografie 6 3.1 Písmo... 6

1 Úvod 3. 2 Barvy 4 2.1 Základní barva... 4 2.2 Doplňková barva... 5. 3 Typografie 6 3.1 Písmo... 6 Obsah 1 Úvod 3 2 Barvy 4 2.1 Základní barva................................. 4 2.2 Doplňková barva................................ 5 3 Typografie 6 3.1 Písmo...................................... 6 4 Logo

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII Poloviční vzdálenosti (jiný název Midpoints, Midpunkty) co to je co to dělá co s tím můžeme dělat my jak to vypadá (příklady) CO TO JE Poloviční vzdáleností nazýváme

Více

K čemu může být dobrá kontemplace

K čemu může být dobrá kontemplace K čemu může být dobrá kontemplace Dnem i nocí rozjímejte o zákoně Páně ideálem všech mnichů, včetně prvních poustevníků, kteří se usídlili na hoře Karmel, byla ustavičná modlitba. mnich má být neustále

Více

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA Přemysl Dvořáček Vnímání citu Uzavřený kruh poznání sebelásky byl název souboru citací zveřejněných v knižním titulu Labyrint zdraví. Nyní nakladatelství Na-Ra nabízí soubor

Více

Pro informaci připojuji náplň semináře z předchozích let.

Pro informaci připojuji náplň semináře z předchozích let. Pokračování systému seminářů Cesta Lásky navazuje svým čtvrtým stupněm. Na tomto semináři procítíte vesmír kolem nás. Hlavní náplní je procítění a pročištění našich bloků s vesmírnými proudy, které nám

Více

Obsah. První princip: Pohled na život v celku 10 První kapitola: Pouze Bůh nás může učinit šťastnými 10 Druhá kapitola: Naše štěstí závisí na dokonalé

Obsah. První princip: Pohled na život v celku 10 První kapitola: Pouze Bůh nás může učinit šťastnými 10 Druhá kapitola: Naše štěstí závisí na dokonalé Předmluva: Hluboká důvěra v pohyb života - tvořivá přítomnost živého Boha 5 První princip: Pohled na život v celku 10 První kapitola: Pouze Bůh nás může učinit šťastnými 10 Druhá kapitola: Naše štěstí

Více

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Dovednost Okultismus Dovednost okultismu zastřešuje několik schopností, všechny jsou soustředěny na schopnost manipulovat s manou. Naučením se okultismu se postava

Více

Čínská astrologie. Budoucnost má mnoho přívlastků. Slabým je nedosažitelná, bojácným neznámá, pro statečné nadějná. (Viktor Hugo)

Čínská astrologie. Budoucnost má mnoho přívlastků. Slabým je nedosažitelná, bojácným neznámá, pro statečné nadějná. (Viktor Hugo) Čínská astrologie Budoucnost má mnoho přívlastků. Slabým je nedosažitelná, bojácným neznámá, pro statečné nadějná. (Viktor Hugo) Čínská astrologie má za sebou více než pět tisíc let dlouhou historii. Namísto

Více

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská Seminář z webdesignu Barvy Hana Bydžovská O čem to bude? webdesign barvy muži vs ženy Web design individuální, závislé na osobní zkušenosti, pohlaví, kulturních zvyklostech atd. vnímání barvy vzniká v

Více

Prsty antény ke světu

Prsty antény ke světu Prsty antény ke světu Tvar prstů, našich antén ke světu, připouští rozmanité závěry o tom, jak chápeme a vnímáme své okolí, s jakou vnímavostí a citlivostí se potkáváme se svým životem a jaké stopy nebo

Více

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Dobrý večer všem a vítejte na festivalu Berana, který označuje začátek Tří duchovních festivalů a Velikonoc, následovaný

Více

Obsah. Úvod: Dům, který si vás najde...10

Obsah. Úvod: Dům, který si vás najde...10 Obsah Úvod: Dům, který si vás najde...10 Kapitola 1: Jaký pán, takový dům...14 Nesvádějte své problémy na zdi vašeho domova ty za nic nemohou!...14 Očistěte svoje myšlenky i pocity...18 Jak očistit vlastní

Více

Otázka: Satanismus. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Adam Nosál. Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný.

Otázka: Satanismus. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Adam Nosál. Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný. Otázka: Satanismus Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Adam Nosál Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný Adam Nosál Prohlašuji, že jsem tuto práci vypracoval samostatně za použití uvedené

Více

ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16

ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16 Obsah ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16 POUŽITÍ KADIDLA A VONNÝCH LÁTEK...20 Vonné látky v podobě zrníček, kuželů a tyčinek...20 Spalování vonných zrníček a prášků...20 Rozmanité kadidelnice,

Více

manuál užití logotypu

manuál užití logotypu Grafický manuál logotypu manuál užití logotypu Filozofie logotypu charakteristika logotypu Do filozofie logotypu SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby, se promítá hlavní idea pomoci lidem, kteří

Více

Ueli Seiler - Hugova Vincent van Gogh jako čaroděj barev světla a temnoty

Ueli Seiler - Hugova Vincent van Gogh jako čaroděj barev světla a temnoty Ueli Seiler - Hugova Vincent van Gogh jako čaroděj barev světla a temnoty V souvislosti s komplementárními barevnými kontrasty musíme poukázat na život a dílo Vincenta van Gogha. Jako u nikoho jiného nás

Více

Cesta do středu Renesance Ţivota

Cesta do středu Renesance Ţivota Cesta do středu Renesance Ţivota Proč Renesance Ţivota? Slovo renesance symbolizuje - rozcestník, návrat k přírodě a k sobě, a logo? Symbolem renesance života je STROM a to nejen proto, že se jmenujeme

Více

Prvotní strachy 7. čakry

Prvotní strachy 7. čakry Ptáme se Duchovní bytosti naší 7. čakry na její poselství. Co 7. čakra pro nás znamená, jak se projevuje její harmonická funkce, jak čakru očistit a odblokovat... 7. čakra je naše duchovní spojení s Bohem.

Více

odpovědi na osobní testy

odpovědi na osobní testy odpovědi na osobní testy Lekce 1 1. a) duch 2. a) budu také žít způsobem, který by se jemu líbil, a budu mu důvěřovat v každé mé zkoušce. 3. c) je schopen se o ně plně postarat. 4. c) moudrost 5. Nepravdivé

Více

Možný vliv náboženského vyznání na demografickou reprodukci

Možný vliv náboženského vyznání na demografickou reprodukci Možný vliv náboženského vyznání na demografickou reprodukci Mgr. Daniela Boďová 1 Daniela.Bodova@seznam.cz 2. ročník doktorského studia demografie Úvod Určitý vliv nezměřitelný Ostatní vlivy; individuální

Více

Stanislav Banházi. Èarodìjnická kouzla. a jak se chránit pøed uèarováním a temnými silami. Eko konzult

Stanislav Banházi. Èarodìjnická kouzla. a jak se chránit pøed uèarováním a temnými silami. Eko konzult Stanislav Banházi Èarodìjnická kouzla a jak se chránit pøed uèarováním a temnými silami Eko konzult Držíte v rukou knihu, která obsahuje rùznorodé èarodìjnické návody. Recepty v ní obsažené vznikly kdesi

Více

RECEPTY OSUDU. Poznámky... 196

RECEPTY OSUDU. Poznámky... 196 OBSAH RECEPTY OSUDU Lekce 1: Jak správně vybrat cíl a prostředky pro uskutečnění změny ve svém životě.. 11 Lekce 2: Jak spravedlivý a neustále štědrý je vesmír... 12 Lekce 3: Jak dosáhnout celistvosti,

Více

3. kapitola Škola kompasu

3. kapitola Škola kompasu 3. kapitola Škola kompasu Základem školy kompasu je osm domů vztahujících se k osmi trigramům pa-kua (viz obrázek 1A, strana 36). Jedná se osmihranný obrazec se symbolem jinu a jangu uprostřed. Po obvodu

Více

Astrologie sedmi paprsků

Astrologie sedmi paprsků Astrologie sedmi paprsků Sedm paprsků je základem energií evoluce v naší kosmické, sluneční a planetární soustavě. Paprsky mají svůj původ v sedmi hvězdách souhvězdí Velké medvědice (jehož částí je Velký

Více

JAK PŮSOBÍ TVARY KAPITOLA DRUHÁ

JAK PŮSOBÍ TVARY KAPITOLA DRUHÁ KAPITOLA DRUHÁ JAK PŮSOBÍ TVARY Každá složka fyzického světa má určitý tvar a objem a určité rozměry. Tvar, který má ve velkém měřítku nepříznivý vliv, může být v malém měřítku naprosto neškodný. Ostré

Více

JEMNOHMOTNÁ ENERGIE. Životní energie

JEMNOHMOTNÁ ENERGIE. Životní energie SYSTÉM ČAKER Systém čaker je model, který zachycuje plynutí jemnohmotných energií, jež procházejí veškerým životem, včetně energetického systému člověka. Je to takový žebřík, po němž stoupáme od fyzické

Více

SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ II.

SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ II. Pracovní list 02-04 SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ II. Úkol č. 1: Otázky 1. Které ze světových náboženství je nábožensko filozofickým systémem? 2. Judaismus, křesťanství, islám, hinduismus, buddhismus, taoismus -

Více

CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž

CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž Liberec, 31.05.2014 Povídání na téma: Jak najít kód, odtajnit Boha a učinit tak z Hospodina životního přítele? Ty n n.vltavou, 06.09.2014 Setkání

Více

Davidova (Betlémská) hvězda

Davidova (Betlémská) hvězda Davidova (Betlémská) hvězda P.A.Semi, 2014-02-12 Seskupení planet do Davidovy hvězdy se čas od času stává... Uvádíme zde nejvýraznější výskyty v antickém období, s centrem na Zemi nebo na Slunci, řazené

Více

BARVY. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

BARVY. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti BARVY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Teorie barev Parametry barvy: Tón (Hue) charakterizuje ho vlnová délka a je označován názvem barvy Sytost (Saturation) sytost barvy,

Více

1

1 www.zlinskedumy.cz 1 GOTIKA ÚVOD KULTURNÍ A FILOZOFICKÉ PŘEDPOKLADY EU peníze středním školám, Gymnázium Valašské Klobouky středověký svět vznikl na troskách antické civilizace V roce 395, za vlády císaře

Více

VÝTVARNÝ PROJEKT GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN

VÝTVARNÝ PROJEKT GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN VÝTVARNÝ PROJEKT FOTOGRAFIE NEBO KRESBA? GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN A/ teoretická část Srovnání fotografie a kresby Náměty Kompoziční postupy B/ praktická část - Stromy Fotografie studentů Perokresba

Více