Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od:"

Transkript

1 1 Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od: Změny: Provedena úprava od PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ : Ředitelka mateřské školy stanoví v dohodě se zřizovatelem místo, termín a dobu pro podání žádosti o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání do následujícího školního roku a zveřejní je. Ředitelka mateřské školy rozhoduje o přijetí do mateřské školy, popřípadě o stanovení zkušební doby pobytu dítěte, jehož délka nesmí přesáhnout 3 měsíce. K předškolnímu vzdělávání se přednostně přijímají děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. Pokud nelze dítě v posledním roce zahájení povinné školní docházky přijmout z kapacitních důvodů, zajistí obec, v níž má dítě místo trvalého pobytu, zařazení dítěte do jiné mateřské školy. Po ukončení zápisu jsou zákonní zástupci dítěte seznámeni s rozhodnutím o přijetí či nepřijetí dítěte do mateřské školy v předem stanoveném dni. Mateřská škola může přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanovenému pravidelnému očkování. Přijímají se děti do dvou tříd, třída I má kapacitu 25 dětí, třída II 20 dětí. Maximální kapacita tříd se nesmí překročit. Při přijímání dětí se postupuje podle Kritérií pro přijetí dětí do MŠ. Kritéria stanoví ředitelka školy před zápisem do mateřské školy, zástupce dítěte je s kritérii předem seznámen. Přijímají se děti od 3 do 6 let. V případě volných míst se mohou na základě rozhodnutí ředitelky školy přijímat mladší děti ( 2 3 roky). O zařazení zdravotně znevýhodněného dítěte do MŠ rozhoduje ředitelka školy na základě písemného vyjádření školského poradenského zařízení, popřípadě také registrujícího lékaře. V případě, že dítě má odloženou školní docházku a nadále zůstává v mateřské škole, má zákonný zástupce dítěte povinnost předložit Rozhodnutí o odložení školní docházky. Pokud se během školního roku uvolní místo v mateřské škole, mohou být děti přijímány i v průběhu školního roku. Děti jsou přijímány zpravidla podle pořadníku, sestaveného při posledním zápisu do mateřské školy. Vzdělává li se dítě v mateřské škole pravidelně na kratší dobu, než odpovídá provozu, může se ve zbývající době vzdělávat další dítě, které se vzdělává ve zbývající době podle 34 odst. 9 šk. zákona. Tyto děti se zařazují do téže třídy.

2 2 Docházka je předem domluvena a písemně potvrzena Rozhodnutím ředitelkou školy. Každé nově přijaté dítě prochází adaptační obdobím a zákonní zástupci mají možnost postupovat podle doporučení v adaptačním programu. 2 PROVOZ MATEŘSKÉ ŠKOLY : Provoz mateřské školy je od 6.30 do hod. Provoz MŠ lze podle místních podmínek omezit nebo přerušit v měsíci červenci nebo srpnu, popřípadě v obou měsících. Rozsah omezení nebo přerušení stanoví ředitelka školy po projednání se zřizovatelem. Informaci o plánovaném omezení nebo přerušení provozu zveřejní ředitelka MŠ dva měsíce předem. Provoz MŠ lze ze závažných důvodů a po projednání se zřizovatelem omezit nebo přerušit i v průběhu školního roku. Za závažné důvody se považují organizační či technické příčiny, které znemožňují řádné poskytování předškolního vzdělávání. Informace o omezení nebo přerušení provozu zveřejní ředitelka MŠ neprodleně poté, co o omezení nebo přerušení provozu rozhodne. Provoz MŠ může být omezen i z důvodu nízkého počtu dětí docházejících do MŠ. V případě, že se zjišťuje docházka dětí do mateřské školy z důvodu případného přerušení provozu mateřské školy, je stanoven limit nejméně 10 dětí z obou tříd pro provoz mateřské školy a školní jídelny. Děti přicházejí do mateřské školy do 8.00 hod., jinak po dohodě s třídní učitelkou podle aktuální potřeby rodičů. Budova se po osmé hod. z bezpečnostních důvodů zamyká. Po osmé hodině začíná výchovný proces a případné pozdní příchody proces narušují. Neomluvené pozdní příchody jsou závažným porušením školního řádu. Rodiče omlouvají děti na týž den nejpozději do 8,00 hod. Na následující dny se děti omlouvají kdykoliv v průběhu dne, osobně nebo telefonicky. Rodiče předávají dítě do MŠ zdravé, učitelka má právo dítě odmítnout v případě, že jeví známky nemoci. Vyskytne-li se u dítěte nebo rodinných příslušníků infekční onemocnění, rodiče tuto skutečnost neprodleně nahlásí do mateřské školy. Při příznacích onemocnění dítěte v době pobytu v MŠ, jsou rodiče informováni a vyzváni k zajištění další zdravotní péče o dítě. Učitelka má právo požadovat od rodičů dítěte lékařské potvrzení o ukončení nemoci dítěte a souhlas lékaře s jeho návratem do kolektivu. V případě výskytu vší u dítěte, nedochází děti do kolektivu MŠ aspoň tři dny, nebo do doby, než jsou vši odstraněny. V případě zranění dítěte je se souhlasem zákonného zástupce zajištěno dítěti ošetření učitelkou nebo pověřenými zaměstnanci školy a zákonný zástupce je informován. Zákonný zástupce (nebo pověřená osoba) je povinen předat dítě osobně učitelce. Pokud se rodiče nechají zastupovat pověřenými zástupci, sdělí tuto skutečnost na předepsaném formuláři MŠ. Bez písemného pověření učitelky nepředají dítě jiné osobě. Případnou změnu nahlásí zákonný zástupce co nejdříve učitelce. Učitelky odpovídají za děti od doby, kdy dítě převezmou od rodičů nebo jimi

3 3 pověřených zástupců, až do doby, kdy je opět rodičům nebo zástupcům předají. Zákonný zástupce má zákonnou povinnost si dítě vyzvednout v určené době ( 5 odst. 1 vyhlášky č.14/2005 Sb.) Nevyzvednutí dítěte je považováno za porušení školního řádu. Pokud tak neučiní, pedagogický pracovník jej telefonicky kontaktuje. V případě, že nebude zákonný zástupce dostupný, bude kontaktovat pověřené osoby. Pokud se pedagogickému pracovníkovi nepodaří kontaktovat žádnou uvedenou osobu, je oprávněn kontaktovat orgán sociálně-právní ochrany dítěte ( OSPOD). Pokud zákonný zástupce bez omluvy a závažného důvodu nevyzvedne dítě do konce provozu MŠ, bude se vybírat poplatek za každou započatou hodinu 50,- Kč. V případě, že se situace bude opakovat, upozorní ředitelka školy na tuto skutečnost Orgán sociální právní péče o dítě. Zákonný zástupce dítěte nebo osoby pověřené k vyzvednutí dítěte z MŠ jsou povinny po převzetí dítěte neprodleně opustit objekt školy. Nerespektování vydaného zákazu a další pobyt na půdě školy je na vlastní nebezpečí. MŠ nenese odpovědnost za vzniklé škody, zejména za škody na zdraví. Zákonní zástupci ( pověřené osoby) dbají na to, aby si na pozemku školy neodkládali žádné osobní věci. V případě, že se tak stane, MŠ neručí za případné ztráty nebo poškození. Děti se předávají zákonnému zástupci nebo pověřené osobě v předem stanovené době na půdě MŠ. Pokud zákonní zástupci požadují předání nebo převzetí dítěte v jinou dobu a na jiném místě ( např. při výletu, vycházce apod.), jsou povinni se předem domluvit s učitelkou. V případě potřeby může dohled u dětí vykonávat vedle pedagogického pracovníka i jiný pověřený zaměstnanec MŠ, který byl řádně poučen. Informace o akcích, které organizuje mateřská škola jako součást výchovně vzdělávacího procesu, jsou předem vyvěšené na vývěskách školy nebo na webových stránkách školy. Organizaci a bezpečnost zajišťují pedagogičtí pracovníci a zaměstnanci školy. Děti se účastní akcí vhodně oblečeni (podle charakteru akce). Pokud se dítě dostaví nevhodně oblečeno, může je učitelka odmítnout přijmout. V případě konání školní akce na půdě školy nebo v okolí školy za účasti rodičů, zodpovídají za bezpečnost svých dětí rodiče. Zákonní zástupci odpovídají za obsah pytle v šatně. Dohlíží na to, aby si děti nenosily do MŠ nevhodné či nebezpečné věci. Děti nenosí do MŠ cenné šperky. V případě ztráty za ně MŠ neručí Při organizačních nebo provozních problémech (nízký počet dětí, nepřítomnosti učitelek atd.) je možné děti z obou tříd slučovat. Rodiče budou o této situaci včas informováni. V odpoledních hodinách bude pravidelně docházek ke spojování tříd z důvodu kratšího provozu třídy II. Ke spojování bude docházet ve třídě I. Zákonní zástupci respektují hygienu a pořádek v mateřské škole. Používají návleky a nevstupují do tříd a jiných prostorů mateřské školy bez dohody s třídní učitelkou. V průběhu školního roku mohou být doplněny dodatky do školního řádu a zákonní zástupci s tím budou seznámeni na třídní nástěnce.

4 4 3 PLATBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE : Úplata za předškolní vzdělávání: Výši úplaty za předškolní vzdělávání v mateřské škole stanovuje ředitelka školy na období školního roku a zveřejňuje ji na přístupném místě ve škole nejpozději do 30. června předcházejícího školního roku. Úplata za předškolní vzdělávání se netýká školního stravování, do nákladů na vypočítání úplaty se nezahrnují náklady na poskytování školního stravování. Úplata se stanoví pro všechny děti ve stejné výši. Úplata za předškolní vzdělávání je úplatou měsíční. Platí se i při omezení nebo přerušení provozu. Úplata za předškolní vzdělávání se platí v průběhu školního roku i v době nepřítomnosti dítěte v MŠ. Podle zákona č.561/2004 Sb.( školský zákon) a podle prováděcí vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání je stanoveno: vzdělávání v posledním ročníku mateřské školy se poskytuje bezúplatně nejvýše na 12 měsíců. Jestliže se dítě vzdělává v posledním ročníku mateřské školy déle než 12 měsíců, pak se vzdělávání poskytuje za úplatu v plné výši úplaty pro celodenní provoz mateřské školy. Dle novely 458/ (účinné od ) a odst. 2 zákona č. 561 (školský zákon). V případě přijetí dítěte do posledního ročníku mateřské školy v průběhu školního roku ( např. z důvodu přistěhování), sdělí zákonný zástupce dítěte ředitelce školy formou čestného prohlášení, zda a po jak dlouhou dobu již bylo využito bezúplatné vzdělávání v posledním ročníku mateřské školy. Na základě žádosti, může ředitelka školy formou individuálního rozhodnutí od úplaty osvobodit: - zákonného zástupce, který pobírá opakující se dávku pomoci v hmotné nouzi - zákonného zástupce nezaopatřeného dítěte, kterému (dítěti) náleží zvýšení příspěvku na péči - fyzickou osobu, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče - rodiče, kterému náleží zvýšení příspěvku na péči z důvodu péče o nezaopatřené dítě Zákonný zástupce podá žádost o osvobození od úplaty ředitelce školy na příslušném formuláři a tuto skutečnost prokáže každé čtvrtletí potvrzením o přiznání sociální dávky. Osvobození od úplaty nastane dnem uvedeným v rozhodnutí ředitelky mateřské školy o osvobození od úplaty. Dětem, které po dohodě s ředitelkou školy dochází do mateřské školy pravidelně na kratší dobu (např. na dopoledne nebo na určené dny v týdnu), je snížena výše úplaty na 2/3 z celkové částky pro celodenní provoz. Vzdělává li se dítě v mateřské škole pravidelně kratší dobu, než odpovídá provozu mateřské školy, může se ve zbývající době vzdělávat další dítě. Úplata za předškolní vzdělávání je v tomto případě snížena pro obě děti ve výše 2/3 z celkové částky pro celodenní provoz. Při omezení, přerušení provozu (měsíce červenec a srpen) delším jak 5 vyučovacích dní v měsíci, bude úplata přiměřeně snížena. Rodiče budou se skutečností seznámeni k 1.5. daného roku ředitelkou školy.

5 5 Úplata za školní stravování : Výše stravného je stanovena podle vyhlášky č.107/2005 Sb. Rodiče jsou s výší stravného seznámeni při nástupu do MŠ. O případných změnách jsou včas informováni na vývěskách školy. Platba školného i stravného je splatná do 15. dne v měsíci Úplata za stravné a za předškolní vzdělávání v mateřské škole jsou platby, které jsou pro rodiče povinné a jsou nedílnou součástí rozpočtu školy. Opakované neuhrazení těchto plateb je považováno za závažné porušení školního řádu a v konečném důsledku může být důvodem pro ukončení docházky dítěte do mateřské školy (zákon 561/2004 Sb., školský zákon, 35, odst. 1 d). Platby stravného a školného se vyúčtovávají zpětně a zasílají se na účet školy. V některých případech a po dohodě s vedoucím školní jídelny (nebo jejím zástupcem), mohou platby probíhat v hotovosti do určeného dne v měsíci. 4 EVIDENCE DÍTĚTE : Při nástupu dítěte do MŠ obdrží zákonní zástupci Evidenční list dítěte, který po vyplnění odevzdají zpět v MŠ. Rodiče nahlásí do týdne v mateřské škole každou změnu v uvedených údajích v Evidenčním listě (změna trvalého pobytu, změnu pojišťovny, změna telefonního čísla zákonných zástupců, na kterém budou v případě potřeby k zastižení). Pokud tyto údaje nahlásí později, zodpovídají zákonní zástupci za vzniklé potíže. Informace o dětech jsou důsledně využívány pouze pro vnitřní potřebu školy, oprávněné orgány státní správy a samosprávy a pro potřebu uplatnění zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Podle 35 školského zákona 561/2004 Sb. může ředitelka školy ukončit docházku dítěte do MŠ, a to po dohodě se zřizovatelem a po předchozím písemném upozornění zástupce dítěte, jestliže: - dítě bez omluvy zákonného zástupce do MŠ nejméně 14 dnů nedochází - zástupce dítěte závažným způsobem opakovaně narušuje provoz MŠ a jednání byla bezúspěšná - ukončení doporučí v průběhu zkušební doby lékař nebo poradenské zařízení (zkušební doba trvá tři měsíce) - zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplaty za předškolní vzdělávání nebo školní stravování dítěte a nedohodne se na jiném termínu úhrady. 5 PRÁVA A POVINNOSTI RODIČŮ Rodiče mají právo : - na diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života - po dohodě s učitelkou být přítomni výchovným činnostem ve třídě - konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s učitelkou - informovat se o průběhu vzdělávání dítěte a dosažených výsledcích

6 6 - na poradenskou pomoc - vyjadřovat se ke všem rozhodnutím MŠ týkajících se vzdělávání dětí - přispívat svými nápady a náměty k obohacení výchovného programu školy - projevit jakékoli připomínky k provozu MŠ - požádat o individuální úpravu pravidel stanovených ve školním řádu MŠ Rodiče mají povinnost : - respektovat provozní dobu mateřské školy a dodržovat školní řád školy - včas omlouvat děti z MŠ - informovat co nejdříve MŠ o změnách např. adresy, telefonního čísla, zdravotního stavu dítěte, výskytu infekční choroby v rodině atd. - včas uhradit stanovené poplatky MŠ - dodržovat pravidla slušnosti při vzájemném styku se zaměstnanci mateřské školy, s jinými dětmi docházejícími do mateřské školy a s ostatními zástupci - účastnit se třídních schůzek, jakákoliv rozhodnutí z těchto schůzek jsou pro všechny odpovědné zástupce závazná - nahlásit učitelce, že si dítě nese do MŠ hračku a pouze se souhlasem pedagoga si ji může vzít do třídy - zacházet s majetkem školy šetrně a v případě poškození zařízení to nahlásit učitelce - zákonný zástupce je povinen se prokazatelným způsobem ( podpis) seznámit se školním řádem. Při pozdějším nástupu do mateřské školy nejpozději do 14 dnů od doby nástupu dítěte. 6 PRÁVA DÍTĚTE Dítě má právo: - na rozvoj schopností - aby mu byla společností poskytnuta ochrana - být respektováno jako jedinec ve společnosti - na emočně kladné prostředí a projevování lásky - být respektováno jako jedinec s možností rozvoje, který si chce potvrzovat svoji identitu - být respektováno jako individualita, která si tvoří svůj vlastní život (vybráno z Úmluvy o právech dítěte ) 7 POTŘEBY DĚTÍ : látkový pytel na ramínku, náhradní oblečení, oblečení na pobyt venku, bačkory, gumovky, pláštěnka, pyžamo, hygienické potřeby. DĚTI MAJÍ SVÉ VĚCI PODEPSANÉ Ředitelka školy: Mgr. Hana Šmídová Učitelka pověřená vedením : Soňa Růžičková

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část : ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. HRS II Vypracoval

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Škola : Mateřská škola Rumburk, Sukova 1047/4, příspěvková organizace Školní řád MŠ Č.j.: 12/2015-ŠŘ/Ji Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: 2.1/2015 Skartační znak: S 5/2021 Organizace provozu mateřské

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy je předpis, který stanoví podmínky spolupráce mezi rodinou a školou. Obsahuje šest ustanovení, které jsou v souladu s platnými zákony a

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace Školní řád - Mateřská škola Tážaly Školní řád je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb.( školský zákon) a prováděcí vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ Slapy u Tábora Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s 1. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Zápis dětí do mateřské školy: březen v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná. Děti zahajují školní docházku zpravidla 1.

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 Školní řád MŠ Č.j.:MSHR 22/2016 Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: S5 Změny: Sídlo: Mateřská škola Horní Rybníky, Horní

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Mateřská škola Pelhřimov, příspěvková organizace, pracoviště Pražská 767 Školní řád mateřské školy Č.j.:ŘMŠ/47/2013/1 Účinnost od: 1. 9. 2013 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Změny: Organizace provozu

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY INTEGROVANÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Sruby 80 PSČ 565 44 tel. 465 486 113 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 50/2006 1/RE účinnost od: 1. 9. 2006 schváleno pedagogickou radou: 30.8.2006 schváleno školskou

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Vypracovala: Základní škola a mateřská škola Olšany, okres Šumperk, příspěvková organizace SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 13/2014-OŘ Pedagogická rada projednala dne 19. 6. 2014 Směrnice

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.: 40 Základní škola a mateřská škola Benešov, Na Karlově 372 Se sídlem: Na Karlově 372, Benešov ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 29.8.2016 Směrnice

Více

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Děti jsou přijímány ředitelkou MŠ na základě podání Žádosti o přijetí dítěte. Obec

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD

MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah I. Úvodní ustanovení... 2 II. Přijímání dětí... 2 III. Ukončení předškolního vzdělávání... 2 IV. Platby v mateřské škole... 3 1.

Více

Základní škola a Mateřská škola Habrovany, příspěvková organizace, Habrovany 189, 683 01 Rousínov. Směrnice ředitelky školy. Stanovení výše úplaty

Základní škola a Mateřská škola Habrovany, příspěvková organizace, Habrovany 189, 683 01 Rousínov. Směrnice ředitelky školy. Stanovení výše úplaty Směrnice ředitelky školy Stanovení výše úplaty Č. j.: 38/2014-1 Účinnost od: 1. 5. 2015 Spisový znak: Počet příloh: 1 Změny: Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Lochovice, příspěvková organizace se sídlem náměstí Republiky 3, Lochovice, okres Beroun ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ivana Eklová, ředitel

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Skalice u České Lípy, okres Česká Lípa, příspěvková, se sídlem ve Skalici u České Lípy 264, 47117 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový

Více

SMĚRNICE O STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MATEŘSKÉ ŠKOLE ŽELEČ

SMĚRNICE O STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MATEŘSKÉ ŠKOLE ŽELEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽELEČ, okres Prostějov, příspěvková organizace Želeč 153, PSČ 798 07 tel.: 605 012 030 SMĚRNICE O STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MATEŘSKÉ ŠKOLE ŽELEČ Č.j.: MŠ Že/9/14

Více

Školní řád - MŠ. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace

Školní řád - MŠ. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace Barvířská 38/6, 460 01 Liberec 3 IČO 65635612 Tel./fax: 485 108 790 E-mail: info@zs-barvirska.cz Web: www.zs-barvirska.cz

Více

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 67 /2015 Vypracoval: Mgr. Věra Velísková, ředitelka školy Schválil: Mgr. Věra Velísková,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 82. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠ S - 82/ 2013 Vypracoval: Mgr. Ivana Rosová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Ivana Rosová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Maleč, se sídlem Maleč 77, 582 76 Maleč ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 89/2014 Vypracoval: Jitka Štarhová, učitelka mateřské školy Schválil: Mgr.Ilona Lukášková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2014 Směrnice

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ . ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2014 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 15.5.2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 15.5.2014 Směrnice

Více

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č. j.: ZSJ /2014 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 30. 6. 2014 Směrnice nabývá

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOROTÍN, OKRES TÁBOR BOROTÍN č. 146, PSČ: 391 35 IČ: 71002464 E-mail: zsborotin@seznam.cz Tel.: 381 285 833, 739 572 481 Vypracovala: Schválila: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 430/2014 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Hana Šimková, vedoucí učitelka Mgr. Jitka

Více

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Školní řád mateřské školy je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 25. ÚPLATA ZA VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 172 /2012/1 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Proseč Rybenská 260, 539 44 Proseč u Skutče, IČO: 75018772 tel.: 469321291, www.zsprosec.cz, email: skola@zsprosec.cz ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Č.

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE. o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání. Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace

VNITŘNÍ SMĚRNICE. o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání. Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace VNITŘNÍ SMĚRNICE o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Všetaty okres Mělník, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠMŠV/ 1 /2013 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Jelena Darášová,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 Koperníkova 2592, Teplice www.zskopernikova.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č. j.: 07/2018/SM Vypracovala: Schválila:

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace U Školy 321, 594 51 Křižanov Číslo směrnice: 21 Č.j.: Vypracoval: Schválil: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola obec Velatice okres Brno venkov ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 52 /2013 MŠ VEL A.1. A10 Vypracoval: Mgr. Lenka Marková ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

ŘÁD M AT E Ř S K É ŠKOLY

ŘÁD M AT E Ř S K É ŠKOLY Článek 1 - Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako statutární

Více

Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení

Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Č. j. ZŠ 321/18 Spisový znak: A1 Skartační znak: A10 Vypracoval: Mgr. Renáta Šťastná

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 366 /2014 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26. 8. 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2014 Marcela

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. zaměstnanci školy, děti přijaté k předškolnímu vzdělávání, zákonní zástupci přijatých dětí. Vydal: Mateřská škola Bruntál, Okružní 23

ŠKOLNÍ ŘÁD. zaměstnanci školy, děti přijaté k předškolnímu vzdělávání, zákonní zástupci přijatých dětí. Vydal: Mateřská škola Bruntál, Okružní 23 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento školní řád je vydán ředitelkou školy na základě ustanovení 30, odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) Vydal:

Více

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel. 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / web:zsmsutery.ic.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní

Více

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016 Č. j. MS/17/2016 Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání Tento předpis je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Klášter Hradiště nad Jizerou Směrnice č.j 1 /2014 Vypracoval: Mgr. Hana Hyková ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno - venkov, příspěvková organizace 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno - venkov, příspěvková organizace 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j. Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno - venkov, příspěvková organizace 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 116 /2012 Vypracoval: Badinová Lenka Schválil: Mgr. Kudelová Milada

Více

STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE

STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE Základní škola a Mateřská škola Votice, příspěvková organizace, Pražská 235, 259 01 Votice IČO: 71294520, tel.: 317 812 267, 736 681 297, e-mail: skola@skolavotice.cz STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr. Praha západ se sídlem J. Štulíka 39, 252 45 Zvole ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 04/2019 ÚPLATA V MŠ Vypracovala: Schválila: Mgr. Lucie Strejcová, ředitelka školy

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Rosovice, okres Příbram ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 96/2015 Vypracoval: Schválil: Spisový znak Skartační znak Řehková Pavla Mgr. Zdenka Pecharová A.1. A10 Pedagogická

Více

Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Chotoviny, okres Tábor ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: V7. ÚPLATA V MATEŘSKÉ ŠKOLE č.j.: ZSCHOTO 371/2013 Spisový znak: A.1. Skartační znak: A5 Účinnost od: 1. 9. 2013 Vypracoval:

Více

Základní škola a Mateřská škola Čestice

Základní škola a Mateřská škola Čestice Obecná ustanovení Úplata za předškolní vzdělávání Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Základní škole a Mateřské škole Dolní, okres Náchod, Náchodská

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 23. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 83/2018. Miroslava Szmeková, vedoucí učitelka Mgr. Lucie Nožková, ředitelka školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 23. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 83/2018. Miroslava Szmeková, vedoucí učitelka Mgr. Lucie Nožková, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Bukovec 739 85 Bukovec 214, IČO: 75027283, tel.: 792 361 030 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 23. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 83/2018 Vypracovala: Schválila: Směrnice nabývá

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Rakvice ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Obecná ustanovení. Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1.

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 28.8.2017 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2017 Mgr.Charlotta

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Strážek, příspěvková organizace, Strážek 27, 592 53 Č.j.: Spisový znak Skartační znak Vypracovala: Schválila: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ a MŠ/56/2015/KN A.1. A10

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Velemín- okres Litoměřice Velemín 170, 411 31 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala dne 17.června 2013 Směrnice nabývá platnosti

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Školní řád mateřské školy Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1. 8. 2018 Spisový znak: Změny: Skartační znak: S10 OBSAH: 1. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání a) Práva a povinnosti zákonných

Více

1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace

1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace 1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace Škola: 1.Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Pokyn ředitelky mateřské školy ke stanovení úplaty za předškolní

Více

SMĚRNICE ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Křešice, okres Litoměřice, příspěvková organizace Bezručova 141, 411 48 Křešice, tel. 416 786 144, e-mail: reditelna@zskresice.cz IČO - 750 03 635, www.zskresice.cz SMĚRNICE

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 206 / 2014 Spisový znak: 1.4.

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ , č. p. 177, Morávka ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠ/122/2016 Vypracoval: Schválil: Spisový znak Skartační znak Bc. Vladimíra Nytrová Mgr. Dana Šponarová Pedagogická rada projednala dne: 19. 4.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: III. /3 SMĚRNICE PRO URČOVÁNÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE. o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání. Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace

VNITŘNÍ SMĚRNICE. o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání. Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Švábenice, okres Vyškov, příspěvková organizace VNITŘNÍ SMĚRNICE o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/275/17

Více

11. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

11. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 11. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 11/2014/2015 Vypracoval: Mgr. Helena Dokoupilová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 29. 8. 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2014 Obecná

Více

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání MATEŘSKÁ ŠKOLA HAVÍŘOV-MĚSTO Švabinského 7/993,příspěvková organizace Telefon: 596411049, 731440471, 731440473, E:mail:svabinskeho@volny.cz http.:www.mssvabinskeho.cz Věc: Informace pro zákonné zástupce

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Základní škola a Mateřská škola Olšany u Prostějova ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracovala: Schválil: Spisový znak Skartační znak OLS-129/2013 A.1. A10 Pedagogická rada projednala dne 29.5.2013

Více

Čl. 1 Obecná ustanovení

Čl. 1 Obecná ustanovení Mateřská škola Třebíč, ul. Okružní, příspěvková organizace Okružní 962/13, 67401 Třebíč, tel. 568853045, IČO 709 40 223 Vnitřní směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání v Mateřské škole Třebíč, ul. Okružní,

Více

Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení

Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení Základní škola a Mateřská škola Kunín, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Č. j. ZŠ 68/13 Spisový znak: A1 Skartační znak: A10 Vypracoval: Mgr. Renáta Sztefková

Více

Mgr. Věra Velísková, ředitelka školy

Mgr. Věra Velísková, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace se sídlem Sazovice 78, 763 01 Mysločovice 39. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ 115/2018

Více

Základní škola a Mateřská škola Strážek, příspěvková organizace, Strážek 27, A10. Mgr. Anna Knoflíčková, ředitelka školy

Základní škola a Mateřská škola Strážek, příspěvková organizace, Strážek 27, A10. Mgr. Anna Knoflíčková, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Strážek, příspěvková organizace, Strážek 27, 592 53 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak Vypracovala: Schválila: ZŠ a MŠ/47/2016/KN A.1. A10

Více