Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany"

Transkript

1 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a hodin. Představení budou probíhat v KC 12, Jordana Jovkova 3427/20, Praha 4. Vstupné zůstává 50,- Kč, stejné jako v předchozích letech. Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Objednávku zasílejte poštou nebo em do na adresu KULTURNÍ CENTRUM 12 Jordana Jovkova 3427/ Praha 4 - Modřany kontaktní osoba: Martina Slívková telefon: , slivkova@kc12.cz webové stránky:

2 Lidové písničky, říkadla, pranostiky a pohádky. Eva a Jana provedou děti českým rokem, zazpívají si písničky, které znají, poslechnou si i písničky méně známé, zahrají si hry, které znali jejich dědečkové a babičky. Hlavní role v pohádkách hrají samozřejmě samy děti. Povědí si, co jsou to roční období, kterými naše Země prochází každý rok. A vyjmenují si dvanáct měsíců. Děti se dozvědí, co znamená, když je babí léto, co se děje, když má svátek Matouš, co máš udělat na svatou Kateřinu nebo na čem přijíždí svatý Martin a také v jaké pohádce jsou důležité housličky. Je odhaleno tajemství jistého pecaře, představí se dráteníček, trochu vyhubujeme bednářovi a poprosíme kováře o podkovičku. A alespoň na chviličku si přivoláme Vánoce. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2013 Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Jana Hrušková Webové stránky:

3 Příběh Pejska a Kočičky o tom, co všechno Pejsek prožil, než se poprvé vypravil do školy. Ale v Psí škole Pejsek ostudu neudělal a přinesl domů velikou jedničku....dneska půjdu do školy, jdu se učit úkoly, číst, psát a počítat, dělit, sčítat a odčítat... Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2013 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

4

5 Děti se spolu s námi ocitnou na jednom malém nádraží v městečku jménem Planá. Na tomto úplně obyčejném vlakovém nádraží, které spravuje přednosta stanice Bedřich Růžička, se dějí naprosto záhadné věci, začalo zde totiž strašit. A tak se Plané začalo říkat, Strašidelná Planá a lidé se nádraží začali vyhýbat. Podaří se přednostovi stanice společně s dětmi strašidlo vyhnat? Nebo bude muset zavolat na pomoc svou sestru Blaženu Růžičkovou? A co je to vlastně za strašidlo? To všechno se dozvíte v naší pohádce plné písniček, strašení a kouzel. Ale nemusíte se bát, děti si neužijí jen strašení, ale hlavně spoustu legrace... Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2013 Účinkuje: Divadlo Láryfáry ( dříve Divadlo Ludvík ) Webové stránky:

6

7 Poeticky laděná pohádka o flekatém pejskovi Škubánkovi a jeho roztomilé paničce Kátě! Těšit se můžete na zápas v boxu, výlet do zoologické zahrady anebo třeba na oslavu Škubánkových narozenin! Mimo to se také bude konat velká školní výstava, ve které se bude soutěžit o nejlepší sádrovou sochu! Zpovzdálí to všechno bude pozorovat všudypřítomný a nenapravitelný kocour Luciáš, který Škubánka nemá rád a tak se mu všemožnými způsoby bude snažit uškodit, až se mu to nakonec vymstí. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 60 minut Termín: říjen 2013 Účinkuje: Divadlo Věž - Kateřina Sikorová a Vlastimil Strubl Webové stránky:

8 První pohádka vypráví o tom, jak se tatínek a maminka seznámili. Ve druhé se dovídají, že v domě, ve kterém bydlí, straší a ve třetí onemocní dítě. Hrají dva herci, živě, s velkými i malými loutkami a v bohaté výpravě, kde je drak lidožrout, radnice, město, domov, sklep, strašidla i sousedé. A taky dva psi. A všechno je to o tom, že se tatínek a maminka mají rádi, i jejich děti - bratr se setrou, drží spolu, přestože se někdy hádají a perou. A jedině tak se podaří všechna strašidla, nemoci a draky překonat. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 60 minut Termín: říjen 2013 Účinkuje: Divadlo Lokvar - Ivana Lokajová a Peter Varga Webové stránky:

9

10 Popelka je krásná, sestry žárlivé, macecha zlá, princ není hlupec a nemá rád divadlo. Tato inscenace se stává zcela rodinnou záležitostí. Víťa Marčík vše napsal a režíroval, syn Víťa vyřezal loutky a postaví se vedle táty na pódium. Scénu vymalovala a nad vším dohlížela Víťova žena Eva. Můžete se těšit na velké dřevěné loutky, klavír, saxofon a hlavně vypravěče Víťu. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2013 Účinkuje: Teátr Víťi Marčíka - Víťa Marčík a Víťa Marčík ml. Webové stránky:

11

12 Dopravní výchova je představení, ve kterém se děti dozvědí, jak se správně chovat na silnici, chodníku a proč jsou na silnici dopravní značky a co znamenají. Autorem zábavného a přitom poučného pořadu je Karel Daňhel. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: listopad 2013 Účinkuje:Divadlo emillion Webové stránky:

13

14 Brumda a Čmelda jsou malí čmeláci, které většina z nás jistě zná z televizních večerníčků. Jejich dobrodružství ožívají uprostřed rozkvetlé louky, na které se čmeláčci učí nejen létání a sběru sladkého medového prášku, ale také odvaze k překonávání nástrah lučního světa. Díky moudrým radám své maminky a pomoci svých kamarádů Housenky, Motýla a krásné Berušky šťastně překonají nástrahy hladového Pavouka, zachrání malé miminko a stanou se hrdiny celého palouku, když dopadnou strašidelného Pučmelouda. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2013 Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stránky:

15

16

17

18 Jsou lidé, kteří nemají dům ani byt, ba ani svůj vlastní pokoj. Není však živáčka, který by nebydlel alespoň v sobě. Je to tak, naše tělo je náš hrad. Pojďte se na něj podívat. Při neobvyklé exkurzi za přítomnosti šašků získáte důkazy o škodlivosti cukru, tabáku, alkoholu, prášků. Nechcete, aby Váš hrad chátral? Nechcete ruinu, zříceninu? Pak neváhejte ani na vteřinu a vstupte. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 55 minut Termín: listopad 2013 Účinkuje: Divadlo Piškot - Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

19

20 Dvě klasické lidové pohádky - O Jeníčkovi a Mařence, O velké řepě a třetí na požádání - O kohoutkovi a slepičce, propojené a tradičně zpracované Divadlem,,Já to jsem" Vás přivedou do světa loutek - marionet, hrajících své příběhy na našem kolotoči. Pojďme se vrátit k pouličnímu divadlu a starým kolotočům! Živá hudba je, tím pádem, samozřejmostí. Představení je vhodné pro všechny, ale všechny představy asi neuspokojíme. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: listopad 2013 Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Vítězslav Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

21 V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2013 Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

22 Anička a beránek - adventní příběh pro děti o holčičce, rozbitém skle, útěku, lhaní, beránkovi a děťátku. V rodině Aničky očekávají narození miminka. Maminka s tatínkem jsou z toho celí rozechvělí, navíc je právě Štědrý den a není úplně jednoduché všechno připravit. Situace se dokonale zamotá, když náhle maminka s tatínkem odjedou do porodnice. Jenomže Anička chce dárky a svoje kakao a...a né nějakého hloupého bráchu. Zlostí rozbije sklo ve dveřích a ze strachu před trestem uteče z domova. Bez čepice, jenom v bačkůrkách. Naštěstí však v nebi o našem hledání i bloudění vědí. Věříme, že nám do těžkých situací posílají pomocníky. Někdy je to hodná sousedka, jindy neznámý rybář a někdy... beránek. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2013 Účinkuje: Buchty a loutky Webové stánky:

23

24 Vánoční pohádka o tom, jak adventní andělé vykonávají své povinnosti. V dnešním světě to však nemají jednoduché, současnost i tradice jim zamotají hlavy. Andělská pošta má plné ruce práce, aby nakonec dala všechno do pořádku. Pod vánoční stromeček andělská televize nadělí nemocné Helence rozmanité příběhy a andělé jí dokonce upečou andělský koláč! Budeme si zpívat koledy, kouzelná skříňka nám odhalí mnohá tajemství a prozradí, co jsou pravé Vánoce. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2013 Účinkuje: Divadlo Žlutý kopec - Hana Müllerová, Ivana Hessová, Johana Schmidtmajerová/Anežka Hessová a Edita Burešová, Agnes Kutas Webové stánky:

25

26 Vánoční pohádka o Psaníčkovém Andělíčkovi, který každé Vánoce nosí dětská přání Ježíškovi. Hlavní zápletkou pohádky je pak skutečnost, že náš Psaníčkový Andělíček jednou zaspí a tím se jaksi vše řádně zašmodrchá... a pak už bude záležet jen na tom, jestli se ho podaří vzbudit, není to ale vůbec tak jednoduché, jak se může zdát. Představení přinese do divadla kouzlo českých Vánoc. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2013 Účinkuje: Karel Zima, Jarmil Škvrňa, Agáta Zimová alternace Jonáš Zima

27

28 Vánoční setkání Divadélka Romaneta s panem Myslivcem a paní Myslivcovou, děj plný říkanek, hádanek a vánočních koled, kdy v závěru celý les plný zvířátek oslaví společně Štědrý večer. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2013 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

29

30 Komorní představení jednoho šaška a jeho pěti loutek, které nenechá nikoho chladným. Divák se stane na okamžik vojákem ve velké bitvě, prožívá boj udatného prince Bajaji při souboji s drakem. Vše samozřejmě končí svatební hostinou. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2014 Účinkuje: Teátr Víti Marčíka - Víťa Marčík Webové stránky:

31 Děti v představení mohou vidět stylově netradiční loutky a být svědky pohádkových kouzel, která k tomuto příběhu neodmyslitelně patří. V průběhu zazní několik veselých, živě zpívaných písní doprovázených harmonikou. Celá pohádka je založena na přímé spolupráci dětí s hlavními hrdiny. Dlouhý, Široký a Bystrozraký tvoří jakousi možnou paralelu mezi pohádkovými bytostmi a porůznu postiženými lidmi. Ukazujeme dětem, že bychom se neměli posmívat někomu jinému, odlišnému a že každý člověk má svou cenu. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2014 Účinkuje: Divadlo Pro malý - Magdalena Zimová a Martin Matejka

32

33 V českých pohádkách vystupuje mnoho Honzů. Jsou hloupí i chytří, stateční i zbabělí. No a ten náš je líný jako stará čepice. Je tak líný, že za žádných okolností nechce slézt z pece. Přestože mu sudička předpověděla, že zabije draka a dostane princeznu za ženu, nechce se z pece hnout. A tak musí král přitáhnout draka až do chalupy, aby ho Honza zabil. Pak už zbývá ho jenom přemluvit, aby šel na námluvy. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2014 Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Weboví stránky:

34 Loutková pohádka pro děti, které se nebojí projevit svůj názor. Kdo je krásnější? Královna nebo Sněhurka? Je myslivec krutý? A jsou trpaslíci pořádkumilovní? Myslíte si, že znáte tuto pohádku opravdu dobře? Kdo uvidí, ten pochopí. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2014 Účinkuje: Divadlo Lokvar - Ivana Lokajová a Peter Varga Webové stránky:

35

36 Volné pokračování pohádky Příhody včelích medvídků provázené písničkami Petra Skoumala a texty písní Zdeňka Svěráka. A co se všechno dozví děti v naší pohádce? Víte, jak se Čmeláčci chystají na zimu? Proč je podzim tak sladký? Kde spí v zimě pavouk? Co dělají Čmeláčci o Vánocích? Kdo je to bílé strašidlo s pometlem? Čí jsou stopy ve sněhu. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: únor 2014 Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stránky:

37

38 Děti velmi rády napovídají, co mají pohádkové postavy udělat. Proto jsme připravili pohádku, kde diváci mohou sami rozhodovat, co se má stát a jak se bude děj pohádky dále vyvíjet. Na začátku pohádky nemůže nikdo, ani my, tušit, co nás v pohádce čeká a jak to celé dopadne. Tak je každé představení zcela jedinečné. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: únor 2014 Účinkuje: Divadélko KOS Webové stánky:

39

40 Alternativní představení je vlastně vyučovací hodinou potulného profesora Vojtěcha Aloise Vrtka. Žonglérské a artistické techniky jsou zde prezentovány divadelní formou, podpořenou schopností Vojty Vrtka komunikovat s publikem, reagovat na konkretní situace, improvizovat a zapojit diváka do hry. Vojta Vrtek je nejlepší český kejklíř a své dovednosti předvedl i v Národním divadle či vystoupil pro prince Charlese. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: únor 2014 Účinkuje: Vojta Vrtek Webové stránky:

41 Kdesi v hlubokých hvozdech stávala perníková chaloupka. Však uvnitř přebývala zlá baba. Tím voňavým a lahodným perníkem lákala ztracené děti. I jednoho dne v lese zabloudily dvě děti. Jeníček a Mařenka. Nocí doklopýtali ke svítícímu okénku té voňavé chaloupky. A šupky Gucci outlet dupky na perníček. Kdo mi to tu loupe perníček," volala baba. "To nic, to jen větříček," volali Jeníček s Mařenkou. Babiznu neošálili a byli lapeni. Ale že to byla chytrá a šikovná děcka, nakonec babu převezla. Jak se jim to podařilo, uvidíte v loutkovém představení. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: březen 2014 Účinkuje: Buchty a loutky Webové stánky:

42 Pohádka, odehrávající se na Karlově mostě, je plná pověstí, písniček a příběhů, které se hravou formou snaží přiblížit dětem naše české pověsti a zároveň bohatou historii našeho hlavního města... Pověst o Libuši, o Karlově mostě, čertovský příběh doktora Fausta a Golema, příběh o mistru Hanušovi. To vše se děti dozví přímo od pražské flašinetářky Růženy, jejího bratra Josífka a od vodníkovy dcery Ploutvičky. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2014 Účinkuje: Divadlo Ludvík Webové stránky:

43 Pohádka o tom, kterak starý řezbář Geppetto vyrobil ze zvláštního kusu lipového dřeva malého panáčka, jehož jméno říkat netřeba. Panáček, co chodit už umí, z domu hned uteče, myslíc si, že všemu hned rozumí. Příběh, s ne tak překvapivým, ale velmi krásným koncem. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2014 Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Vítězslav Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

44

45 Víte, jak jste přišli na svět? Protože mnozí tatínkové a maminky to tak docela přesně nevědí... Ve Francii se prý děti rodí ze zelných hlávek. V Anglii se prodávají ve speciálních obchodech a v Čechách a na Slovensku prý děti přinášejí ptáci. Aby bylo jednou a provždy jasno, vzniklo toto představení. Dozvíte se v něm, že všechny děti, francouzské i anglické, chudé i bohaté, bílé i černé, přicházejí na svět úplně stejně. Ale dříve, než se to stane, musí prožít v maminčině bříšku devět veselých, dobrodružných, ale někdy i nebezpečných měsíců. Tak, jako je prožívá i náš miminkovský hrdina Miško. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: březen 2014 Účinkuje: Divadlo PIKI Pezinok Webové stránky:

46

47 K. J. Erben by se divil. Vše je zdánlivě, jak má být. Princezna je krásná, Plaváček udatný, král zlý a děd Vševěd zlatovlasý. Důvěrně známý příběh ve zpracování plném překvapení publikum rozesměje, rozezpívá a možná i rozpláče. Kulisa je vytvořena tak, aby se mohla lehce proměnit z mohutného hradu na kolotoč nebo loď starého převozníka. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2014 Účinkuje: Teatr Víti Marčíka - Víťa Marčík a Víťa Marčík ml. Weboví stránky:

48

49 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2014 Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

50 Dny se prodlužují, země se probouzí ze zimního spánku, lidé oslavují období Velikonoc. V naší pohádce se setkáme s příběhem Andulky, která se snaží dodržovat řadu rituálů a zvyků, jež jsou spojeny s oslavou probouzející se přírody. Představení je zpestřeno množstvím loutek, propleteno nečekanými scénickými nápady a doladěno tóny písní a říkanek. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2014 Účinkuje: Divadýlko Mrak - Yvonna Kršková a Josef Melena Webové stránky:

51

52 Pohádka s velikonočními zvyky a tradicemi. Veselý příběh z pohádkové vesnice, kde nezvaný host Vajíčkojed Žlutý nakonec společně s paní Kohoutkovou zachrání neposlušného pana Slepičku. "...já zavolám Kohoutka, Kohoutku můj milý, asi sedí v kurníčku a má dlouhou chvíli Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2014 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stánky:

53

54 Kapitánka lodi Ibn Orson, Robinson Crusoe a jeho věrný přítel Papoušek zvou všechny děti i dospělé na pohádkovou plavbu kolem světa. Vyplujte s námi za opravdovým dobrodružstvím... Pohádka o Robinsonovi vás zavede na palubu zaoceánské plachetnice. Stanou se z vás smělí námořníci, kteří s posádkou lodi poplují kolem světa. Moře je ale plné překvapení a může plavbu často zkomplikovat. Malí i velcí námořníci tak zažijí to pravé divadelní dobrodružství. Budeme překonávat různé nástrahy a naučíme se pomáhat jeden druhému. Vždyť správný námořník se nikdy nevzdává. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: květen 2014 Účinkuje: Divadlo Pro malý - Magdalena Zimová a Martin Matejka

55

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 Roční téma: POJĎTĚ S NÁMI DO POHÁDKY Žáky bude celý rok provázet toto téma, jednotlivé měsíce budou mít názvy pohádkových království a hry, činnosti i akce budou inspirované

Více

KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016

KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016 KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ školní rok 2015/2016 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

karlova a jaromírova pohádka 12. 10. v 15:00 a 17:00 h

karlova a jaromírova pohádka 12. 10. v 15:00 a 17:00 h Moji milí kamarádi, jsem zase tady. Já, váš vesmírný přítel Uffokousek. Letos jsem pro vás připravil nadpozemský divadelní program. A nejen to! Ke každému představení pro první dvě věkové kategorie získáte

Více

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem POHÁDKA Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_L.3.713 Anotace: Pohádka Autor: Mgr. Soňa Pavlíková Předmět: Český jazyk literatura Očekávané výstupy:

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Tematický plán pro školní rok 2015/2016 Předmět: Prvouka Vyučující: Mgr. Jarmila Kuchařová Týdenní dotace hodin: 2 hodiny Ročník: druhý

Tematický plán pro školní rok 2015/2016 Předmět: Prvouka Vyučující: Mgr. Jarmila Kuchařová Týdenní dotace hodin: 2 hodiny Ročník: druhý ČASOVÉ OBDOBÍ Září KONKRÉTNÍ VÝSTUPY KONKRÉTNÍ UČIVO PRŮŘEZOVÁ TÉMATA orientuje se podle rozvrhu hodin, rozlišuje mezi povinností a zábavou rozezná běžně známé zástupce pokojových rostlin a pečuje o ně

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY

EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY Centrum Aktivního Vzdělávání ALFADECK s.r.o. Edukativní výukové programy obohacují běžný denní program dětí, rozvíjejí jejich osobnost, využívají prožitkové

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Divadelní pohádka podle Večerníčku - NOVINKA! DIVADLO TRAMTARIE OLOMOUC HUGO Z HOR Nejnovější pohádka z autorské dílny Divadla Tramtarie.

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Adventní čas v Broumově

Adventní čas v Broumově Město Broumov, Oddělení kultury a infocentrum, vás zvou na: Adventní čas v Broumově 3. 12. 2006 První adventní neděle Mikulášský jarmark na Mírovém náměstí - adventní trh, kde děti navštíví - stejně jako

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti:

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti: KLÍČOVÁ SLOVA Hlavním cílem této lekce je přiblížit dětem, co to jsou klíčová slova, naučit je hledat v textu, číst s porozuměním a vytáhnout z úryvku to podstatné, ať je text jakýkoli (próza, poezie,

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA příloha ŠVP pro školní rok 2013/2014

ŠKOLNÍ DRUŽINA příloha ŠVP pro školní rok 2013/2014 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz ŠKOLNÍ DRUŽINA příloha ŠVP pro školní rok

Více

KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015

KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015 KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

3. prosince 4. prosince

3. prosince 4. prosince 1. prosince 2. prosince 3. prosince 4. prosince 5. prosince 6. prosince 7. prosince 8. prosince Železná neděle Zapalte první svíčku na adventním věnci. Advent Víte, co to znamená? Jak dlouho trvá? Dnes

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Uskutečněné akce školy ZŠ + MŠ ve školním roce 2013/2014

Uskutečněné akce školy ZŠ + MŠ ve školním roce 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz Učit lze

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 SBĚR PAPÍRU V pátek 2. listopadu proběhl ve škole sběr papíru. Papír uskladněný ve školním sklepě jsme za pomoci obecních pracovníků přemístili do kontejneru. Další sběr

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

Kouzelnými vrátky pospěš s námi do pohádky. Umět pohádku s pomocí obrázků vyprávět či dramatizovat

Kouzelnými vrátky pospěš s námi do pohádky. Umět pohádku s pomocí obrázků vyprávět či dramatizovat Z pohádky do pohádky Kouzelnými vrátky pospěš s námi do pohádky Cíle projektu: Rozpoznat dobro od zla v pohádkách Poznat pohádku podle obrázků, části textu Umět pohádku s pomocí obrázků vyprávět či dramatizovat

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO 8. a 9. TŘÍDY

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období Leden Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh Bezpečnost dětí v zimním období Oblékání v zimě jak se chová naše tělo, když je zima - kterou částí vnímáme zimu - jak se zahřejeme Příroda v zimě

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET ZÁMECKÁ POHÁDKA

MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET ZÁMECKÁ POHÁDKA Začátek školního roku neznamená konec zábavy, konec legrace. Už Jan Ámos Komenský věděl, že škola hrou rozvíjí osobnost žáka a velmi jej obohatí. Vyberte si z nabídky našich pořadů, které jsou nejen zábavné,

Více

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky.

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky. NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2019/2020 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Starý Lískovec, Kurská 1 547 355 630, e-mail: kurska@kjm.cz vedoucí pobočky: Veronika Bednářová Besedy

Více

Dej bůh štěstí tomu domu

Dej bůh štěstí tomu domu Dej bůh štěstí tomu domu Dej bůh štěstí tomu domu, my zpíváme, víme komu. Malému děťátku, Kristu Jezulátku, dnes v Betlémě narozenému. On rozdává štědrovničky, jabka, hrušky i trojníčky. Za naše zpívání,

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá V naší školce se předvánoční čas, jako již tradičně, nesl v duchu tradic, koled, vůně vánočního cukroví a voňavých Františků, povídání o původu Vánoc, o předvánočních

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY jaro, léto, podzim 2010 Výlety pro MŠ Školky v přírodě Adaptační kurzy Bílá - BESKYDY SUN Outdoor o.s. Bílá 149, 739 15 pošta Staré Hamry, tel.: 774155550, e-mail:

Více

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 březen 2012 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Zima Podtéma: počasí, vhodné oblečení, svátky v zimě, zimní aktivity a sporty. Anotace:

Více

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Publikace vznikla díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy. Autorky čítanky: Mgr. Iveta Pončáková, PaedDr. Eva Chudomelová Ilustrace: Jiří Moravec Závěrečná kompletace:

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Na základě činnostního učení utvářet u žáků představu o různých českých pohádkách a jejich hlavních postavách.

Na základě činnostního učení utvářet u žáků představu o různých českých pohádkách a jejich hlavních postavách. Projekty 2010/2011 Projekt Z pohádky do pohádky (vypracovala M. Hurtová) Charakteristika Sportovní den pro děti z MŠ a žáky 1. ročníků. Děti vstupují do pohádek a stávají se součástí děje. Všechny pohádky

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

ZŠ ,- K

ZŠ ,- K Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Leden Únor 2017 Významné dny 6. 1. Tři králové 12. 1. Světový den manželství 27. 1. Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28.

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 7 7 U k á z k a k n i h

Více