Návod k obsluze (M) Prístroj pro serízení svetlometu, návod k použití. Article Number: Languages: cs

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze (M) Prístroj pro serízení svetlometu, návod k použití. Article Number: Languages: cs"

Transkript

1 Návod k obsluze (M) Prístroj pro serízení svetlometu, návod k použití Article Number: Languages: cs BERNER_Návod_k_obsluze_(M)_Prístroj_pro_serízení_svetlometu,_návod_k_použití_58879[PDF]_cs.pdf

2 Přístroj pro seřízení světlometů se zrcadlovou clonou Předání přístroje Při předávání přístroje se musí bezpodmínečně zkontrolovat, že byl zcela vyexpedován materiál uvedený na doprovodných dokladech; kromě toho je nutno zajistit, aby přístroj neutrpěl žádné škody při přepravě. Pokud by byly takové škody zjištěny, musí být ihned oznámeny přepravci a sděleny našemu zákaznickému servisu. Obdržení chybějícího materiálu jakož i náhrada škody jsou možné pouze tehdy, pokud budete včas postupovat tímto způsobem. str. 1 (12)

3 Předběžná poznámka Tento přístroj slouží ke správnému nastavení všech druhů světlometů motorových vozidel. Přístroj se smí používat pouze k tomuto účelu. Dále je nutno uvážit, že i nejlepší přístroj správně funguje a může být úspěšně používán pouze tehdy, pokud se používá řádně a pokud se přiměřeně udržuje. Proto je nutné si pozorně přečíst předložené instrukce a navíc je mít stále k dispozici pro další vyhledání, pokud by se během používání přístroje vyskytly problémy. V případě potřeby naši odborní prodejci ve spolupráci s našimi zákaznickými centry samozřejmě ochotně poskytnou rozsáhlé poradenství. Upozornění: Aby bylo možné přístroj přizpůsobit technologickému pokroku, jakož i specifickým požadavkům vztahujícím se k výrobě popř. instalaci, je na výrobci, aby přístroj měnil i bez jakéhokoli předchozího oznámení. I kdyby se tedy ilustrace uvedené v této příručce poněkud odlišovaly od přístroje, který máte k dispozici, jsou zaručeny bezpečnostní předpisy a zde obsažené instrukce. Technické údaje: Šířka: 600 mm Délka: 670 mm Výška: 1740 mm Hmotnost: 30 kg Provozní výška min.: 240 mm Provozní výška max.: 1410 mm Napájecí napětí výr. 2066/D: 9 V DC Napájecí napětí výr. 2066/I V: 12 V DC Symboly používané v příručce Výstražný symbol Odstavce uvedené tímto symbolem si pozorně přečtěte, aby byla zaručena bezpečnost obsluhy a přístroje. Příprava přístroje Přístroj je obsažen ve specifickém, třídílném obalu: Optická skříň, zrcadlový zaměřovač. Základní deska, rukojeť. Sloupek s kluzným zařízením. Každá část přístroje je ještě jednou zabalena zvlášť. Nikdy se nesmějí stohovat více než dvě balení na sobě. Hmotnost přístroje činí 30 kg. Rozměry jsou následující: Šířka: 630 mm Délka: 1720 mm Výška: 310 mm Vybalení přístroje Obal otevřete shora a vyjměte části přístroje. Obal si uschovejte pro eventuálně požadovanou přepravu. str. 2 (12)

4 Výstavba přístroje A Základní deska G Rukojeť (opce) B Sloupek H Pojezdové kladky C Stavěcí zařízení I Zajišťovací šrouby pro základní desku D Zrcadlový zaměřovač L Příslušenství pro upevnění optické skříně E Optická skříň M Pouzdro proti prachu (opce) F Kryt pružin str. 3 (12)

5 Popis Analogový nástroj má k dispozici 3 stupnice: 2 měřící stupnice a -1 stupnice s barevnými oblastmi. Přístroj pro nastavení světlomet je zařízením pro přezkušování a seřizování světlometů všeho druhu motocyklů, motorových vozidel jakož i nákladních vozidel obecně. Vyrovnání vždy za pomoci zrcadlového zaměřovače. Přístroj lze realizovat pohyblivě a má pak k dispozici základní desku osazenou pryžovými pojezdovými kladkami. Zrcadlový zaměřovač slouží ke snadnějšímu vyrovnání přístroje a vozidla. Optickou skříň lze nastavovat do výšky pomocí precizních vodících patek s tichým chodem a je za krycím plechem udržována v poloze pomocí pružiny; zakreslená centimetrová stupnice zde slouží k přesnému polohování vůči světlometu. Další laserový paprsek je k dostání jako opce str. 4 (12)

6 Všeobecné bezpečnostní předpisy Dále uvedené předpisy musí být přesně respektovány, aby bylo možné ochránit obsluhu i přístroj před poškozením Přečtěte si etikety umístěné na přístroji a v žádném případě je nezakrývejte. Pokud by byly etikety poškozeny, musí se ihned obnovit. Přístroj smí obsluhovat výlučně oprávněný a adekvátně instruovaný personál. Přístroj nepoužívat v prostředí ohroženém explozí. Pracovní prostředí musí být suché, jakož i dostatečně větrané. Během pohybu přístroje je nutno dávat pozor na další osoby jakož obzvláště na eventuelně přítomné děti. Je nutno zabránit jakékoli srážce s regály nebo lešeními, z nichž mohou vypadnout předměty. Přítomné osoby nebo přístroj by mohly utrpět škodu. Teplota skladování musí být od -5 C do +55 C. Provozní teplota musí být mezi +5 C a +45 C. Protože se kontrola světlometů musí provádět s motorem vozidla v chodu, musí být k dispozici přiměřené zařízení na odsávání výfukových plynů. Vdechování oxidu uhličitého nedopatřením může vážně poškodit lidský organismus a mít v mnohých případech i fatální následky. Po kontaktování našeho oblastního zástupce obdržíte obsáhlé informace o odsávacím zařízení, které je nejvhodnější pro Váš provoz. Přístroj pro seřizování světlometů nenechávejte na sluníčku nebo v bezprostřední blízkosti horkých předmětů, jako jsou pece, topná tělesa atd. Přístroj pro seřizování světlometů nenechávejte stát na dešti nebo v příliš vlhkém prostředí; takto by se poškodila elektronika. V případě delšího nepoužívání by se měl přístroj pro seřizování světlometů zakrýt odpovídajícím obalem proti prachu (opce). Přístroj pro seřizování světlometů disponuje jednou baterií; v případě neodborné manipulace s touto baterií vzniká nebezpečí požáru popř. exploze. Pro zamezení takových rizik by se neměla oblast baterie zahřívat a vystavovat otevřeným plamenům. V případě výměny se musí používat baterie se stejnými parametry. Pokud by se vyskytly poruchy funkce, obraťte se prosím na odborného prodejce nebo přístroj zašlete nejbližšímu zákaznickému servisnímu centru. Pokud se musí vyměňovat jednotlivé díly, požadujte prosím ORIGINÁLNÍ náhradní díly u autorizovaného příjemce licence nebo u jednotlivého prodejce. V případě nesprávné manipulace s libovolnou částí přístroje záruka zaniká. str. 5 (12)

7 Přípravná opatření Umístění sloupku na noze přístroje: Sloupek se nasazuje na nohu přístroje, jak je znázorněno. Upevněte pomocí dodaného materiálu (šroub M 8 x 20, podložka Ø 8 mm, matice M 8) Montáž zrcadlového zaměřovače: Zrcadlový zaměřovač byl během odběru u výrobce kalibrován přímo pro příslušný přístroj a nesmí se proto montovat do žádných jiných přístrojů pro seřizování světlometů. Zaměřovač přibližovat k desce držáku, dokud nebudou přesně nad sebou jak vývrty upevnění, tak i vnější okraje, a potom zatočte dva dodané šrouby. Zaměřovač nezabudujte opačně (tak, aby vyskakoval ze spojovací jednotky); potom by se vyrovnávalo chybně. Montáž optické skříně: Optickou skříň nasaďte, jak je znázorněno. Vlevo dole upevněte podložkou Ø 8 mm a šroubem M 8 x 20 a vpravo dole podložkou 8 x 24 jakož i zasunovací páčkou M 8 x 20. Příprava vozidla: Nejprve se musí zajistit, aby byly světlomety čisté a suché. Pokud má vozidlo k dispozici světlomety přestavitelné zevnitř, sepněte spínač na 0. Kromě toho odstraňte všechny eventuelní rušivé faktory správné polohy vozidla, tedy např. bláto, sníh, led atd. Kola vozidla vyrovnejte do roviny. Zajistěte, aby nebyl podvozek vozidla zdeformovaný. Zkontrolujte, že je k dispozici správný tlak pneumatik. Poté motor nastartujte a začněte s kontrolou světlometů. U vozidel s pneumatickým zavěšením nastartujte motor pět minut před započetím kontroly a proces proveďte s motorem v chodu. POZOR! Pokud se pracuje v uzavřených prostorách s motorem v chodu, musí se bezpodmínečně odvádět škodlivé spaliny. Doporučujeme používání specifických zařízení na odsávání výfukových plynů. str. 6 (12)

8 Pracovní oblast Kontrola světlometů se musí provádět na rovné ploše. Pokud by to nebylo možné, musí se přístroj pro seřizování světlometů a vozidlo umístit minimálně na ploše s jednotným sklonem, který nesmí činit více než 0,5 %. Varujeme před kontrolou světlometů na plochách, které nejsou perfektně rovnoměrné a rovné, protože v tomto případě není možné dosáhnout požadované přesnosti. Vyrovnání k vozidlu Instalace Přístroj pro seřizování světlometů instalujte přibližně 20 cm před pravým světlometem; změřte výškovou vzdálenost mezi plochou ke stání a středem světlometu a optickou skříň nastavte pomocí měřící stupnice nacházející se na sloupku na odpovídající výšku. Jako referenční bod měřící stupnice slouží horní část vodící patky. Instalace pomocí laserového zaměření Pokud se kolečko nacházející se vzadu na optické skříni otočí na 0, vystupuje ze středu čočky laserový paprsek, který usnadní zaměření pomocí středového bodu světlometu. Pokud se potom stejným kolečkem nastaví sklon světlometu, vychází automaticky laserový paprsek. Aby se zabránilo předčasnému vybíjení baterií, mělo by se kolečko nacházející se vzadu na optické skříni pro nastavení sklonu na konci každého přezkušování světlometů nastavit vždy na jinou procentuální sazbu než 0 % (např. 1 %). POZOR! Během tohoto procesu se nedívejte přímo do laserového paprsku a zajistěte, aby nebyl paprsek zaměřován na osoby nacházející se v blízkosti pracovní oblasti. str. 7 (12)

9 Zaměření k vozidlu Úprava Horizontální zaměření optické skříně zkontrolujte pomocí vodováhy, která se v ní nachází (libela). Pokud by tato indikace nebyla horizontální, uvolněte páčku viditelnou na obrázku a optickou skříň upravte. Zaměření zrcadlovým zaměřovačem Jako referenční body vyhledejte vepředu na vozidle dva symetricky uspořádané detaily (např. horní oblast předního ochranného skla nebo světlomety samotné). Zajistěte, aby linie zaměřovače souhlasila s oběma referenčními body; jinak otáčejte optickou skříní do té doby, dokud nebude této shody dosaženo. Ve verzi M: - Přístrojem pro seřízení světlometů otáčejte pomocí rukojeti. str. 8 (12)

10 Zaměření laserovým zaměřovačem Obsluha přístroje jakož i projektant pracovní oblasti si musí být vědomi rizik spojených s používáním laserových paprsků. Pracovní oblast nesmí v žádném případě ležet v průchozí zóně; musí být dobře označena a ohraničena žlutou páskou jakož i popř. obklopena odpovídajícími bariérami. Nejprve zajistěte, aby v oblasti stanovené pro kontrolu nebyly přítomny žádné osoby; potom pomocí pedálového spínače uvolněte aretaci sloupku přístroje, zaměřovač otočte směrem dolů a zapněte. Nyní vyhledejte jako referenční body dva detaily v přední části vozidla, např. oba světlomety samotné; potom otočte optickou skříní, dokud nebudou oba referenční body souhlasit s linii promítanou zaměřovačem a sloupek v této poloze zaaretujte. POZOR! Laser potom ihned vypněte a teprve potom proveďte další úkony, jako např. eventuální přezkoušení nebo seřízení světlometu. Tento liniový laser patří ke třídě 3A s vlnovou délkou 650 nm (nanometry) a s výkonem 3 mw (miliwatty); v souvislosti s takovými laserovými paprsky může být nebezpečné pouze přímé sledování svazku paprsků pomocí zesílených optik, např. pomocí dalekohledů. Expozice oka nedopatřením není pro tento laserový paprsek považována za nebezpečnou, protože tento se nachází ve viditelné oblasti spektra a reflex víčka proto zabrání expozici trvající déle než 0,25 sekund. Kontrola světlometů Verze 2066/D: - Stiskněte spínač se symbolem tlumeného světla a odečtěte hodnotu indikovanou nástrojem. Seřízení Odečtěte zadaný rozměr sklonu, např. 1,2 % a podle tohoto otočte kolečkem, který se nachází vzadu na optické skříni. Pokud by nebyly k dispozici žádné údaje výrobce, respektujte platné zákonné předpisy. POZOR! Nastavený rozměr světlometu musí v každém případě odpovídat platným zákonům, tzn.: světlomety pro tlumené světlo s výškou nad terénem do 80 cm musí vykazovat sklon minimálně 1 %. V případě tlumeného světla vyššího než 80 cm musí sklon činit minimálně 1,5 %. Kontrola dálkového světla Na kontrolní obrazovce zkontrolujte polohu světelného svazku promítaného světlometem; pokud je namířen na středový bod, stiskněte spínač se symbolem dálkového světla a odečtěte hodnotu indikovanou nástrojem. str. 9 (12)

11 Kontrola mlhových světlometů Na kontrolní obrazovce zkontrolujte polohu světelného svazku promítaného světlometem; pokud jeho zaměření souhlasí s vyznačenou referenční linii, stiskněte spínač se symbolem tlumeného světla a odečtěte hodnotu indikovanou nástrojem. Kontrola tlumeného světla Na kontrolní obrazovce zkontrolujte, zda poloha světelného svazku promítaného světlometem souhlasí s vyznačenou referenční linii. Další pokyny Poskytnutí vozidla podle STVZO (vyhláška o provozu vozidel na pozemních komunikacích) Vozidlo by se mělo podle návodu výrobce uvést do polohy stanovené pro normální jízdu na silnici. a) Zkontrolujte tlak vzduchu v pneumatikách podle údajů výrobce vozidla. b) Vícestopá motorová vozidla nenakládat, ale zatížit jednou osobou nebo 75 kg na sedadle řidiče. c) Jednostopá vozidla nebo jednonápravové tažné nebo pracovní stroje (s vozíkem se sedadlem nebo s návěsem) zatížit jednou osobou nebo 75 kg na sedadle řidiče. d) U vozidel regulovaných dle úrovně, např. při hydraulickém nebo vzduchovém pérování je nutno uvést vozidlo podle instrukce výrobce do úrovně stanovené pro normální jízdní provoz. e) Pokud je vozidlo vybaveno automatickou regulací vzdáleností světel, je nutno respektovat instrukce výrobce. f) U manuálně přestavitelných světlometů se musí stavěcí zařízení nacházet v předepsané zablokované poloze pro základní nastavení. U světlometů se stavěcím zařízením s pouhými dvěma polohami, u nichž není poloha blokování označena zvlášť, postupovat následovně: - U vozidel, u nichž se světelný svazek zvedá s přibývajícím zatížením, je nutno provést nastavení v koncové poloze stavěcího zařízení, kdy je světelný svazek nejvýše; - U vozidel, u nichž světelný svazek s přibývajícím zatížením klesá, je nutno provést nastavení v koncové poloze stavěcího zařízení, kdy je světelný svazek nejníže. Respektujte prosím, že provozní hmotnost je hmotnost vozidla připraveného k provozu bez vyměnitelných nosičů nákladů, se zcela naplněnými zabudovanými palivovými nádržemi (minimálně 90 % podle 76 / 756 / EHS Příloha 5) včetně hmotnosti všech částí vybavení, které se při provozu vozí s sebou. U jiných motorových vozidel, než je motocykl a osobní automobil, s připočtením 75 kg jako hmotnosti řidiče vozidla. Nosiče nákladů jsou nádoby, které jsou určeny k tomu, aby zachycovaly náklady a které se mohou používat na různých nosných vozidlech, jako jsou např. kontejnery a vyměnitelné nádrže. Části vybavení jsou například: náhradní kola, náhradní díly, nástroje, zvedáky vozidla, hasičské přístroje, nástrčné stěny, konstrukce plachty s třmenem plachty a latěmi plachty popř. s tyčemi plachty, plachty, protismyková zařízení, zatěžovací závaží. str. 10 (12)

12 Kontrola a nastavení světlometů podle STZVO U vozidel, jejichž světlomety mohou být přestavovány ručně, se musí stavěcí zařízení nacházet v předepsaném zablokovaném stavu pro základní polohu. Vícenápravová motorová vozidla bez nákladu, ale se zatížením jednou osobou nebo 75 kg na sedadle řidiče. Jednonápravová vozidla jakož i jednonápravové tažné nebo pracovní stroje (s vozíkem se sedadlem anebo s návěsem) se zatížením jednou osobou nebo 75 kg na sedadle řidiče. e = odchylka meze světlo-tma v cm na vzdálenost 10 m H = výška středu světlometu nad plochou stání v cm h = výška barevné dělicí čáry zkušební plochy nad plochou stání v cm Pro kontrolu světlometů je žádoucí, aby se odchylka paprsku světlometu dolů zjišťovala na 10 m. Viz rozměr e na shora uvedeném zobrazení. Generálně platí rozměr nastavení výrobce, který je umístěn v blízkosti světlometu nebo na výrobním štítku. Tabulka nastavení podle STVZO Podle 50 odst. 8 StVZO platí pro vícenápravová motorová vozidla s první registrací od 1. ledna 1990, s výjimkou tažných strojů a pracovních strojů, pro světlomety pro tlumené světlo s výškou nástavby nepřekračující 1200 mm nad vozovkou předpisy směrnice 76/756/EHS. Takto je pro nastavení světlometů těchto vozidel závazný rozměr nastavení uvedený na vozidle, nezávisle na tom, zda bylo pro motorové vozidlo uděleno schválení ES nebo ECE ohledně nástavby osvětlovacích zařízení nebo ne. Z dále uvedené tabulky je patrné, který rozměr nastavení je pro který druh vozidla závazný. Zkušební tolerance pro kontroly podle 29 StVZO na seřizovací stěnu ve vzdálenosti 10 m. Vytýkat nelze následující odchylky polohy hranice světla-tmy od požadované polohy uvedené v tabulce: a) U motorových vozidel podle A) jakož i B) 1a až 1e tabulky: vždy 5 cm nahoru a dolů b) U motorových vozidel podle B) č. 1f až 1h jakož i 2 a 3 tabulky: 10 cm nahoru a 5 cm dolů. Zalomení mezi horizontální a stoupající částí hranice světla-tmy se nesmí odchylovat o více než 5 cm od vertikální hranice označené ústřední značkou doprava nebo doleva. str. 11 (12)

13 Typ vozidla Rozměr nastavení e v cm na 10 m Tlumené světlo Mlhový světlomet A) Vícenápravová motorová vozidla s první registrací po s výjimkou zemědělských nebo lesnických tažných strojů a pracovních strojů se světlomety, jejichž nejvyšší bod svítící plochy není výše než 1200 mm nad vozovkou B) Ostatní motorová vozidla 1. Motorová vozidla, u nichž není nejvyšší bod svítící plochy světlometů výše než 140 cm nad plochou stání. a. Osobní automobily (také kombinovaná motorová vozidla) b. Motorová vozidla s pérováním upraveným dle úrovně nebo s automatickým vyrovnáváním úrovně světelného svazku* c. Vícenápravové tažné nebo pracovní stroje d. Jednonápravová motorová vozidla ** e. Nákladní automobily s ložnou plochou nacházející se vepředu f. Nákladní automobily s ložnou plochou nacházející se vzadu g. Sedlové tahače h. Motorové omnibusy 2. Motorová vozidla, u nichž se nejvyšší bod svítící plochy světlometů nachází výše než 140 cm nad plochou stání. 3. Jednonápravové tažné nebo pracovní stroje s trvale tlumenými světlomety, na nichž je uvedený požadovaný sklon středu světelného svazku. Na vozidle viz B uvedený rozměr nastavení viz B) s výjimkou motorových vozidel podle 1b H/3 H/3+7 2*N 20 *) Je nutno respektovat zvláštnosti těchto zařízení podle instrukcí výrobce. **) Motocykly s pomocným motorem s 3-wattovým světelným zařízením se musí pojednávat jako motocykly. Čištění, ošetřování a údržba Přístroj nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu, měl by se ale pravidelně čistit mokrým hadříkem (voda a líh nebo běžný čisticí prostředek pro domácnost). POZOR! Nepoužívat žádná nitro-rozpouštědla! Demontáž a likvidace Přístroj sestává převážně z oceli. Kromě stávajících materiálů: Plast některé konstrukční části. Papír a lepenka obal jakož i podklady patřící k přístroji. Lakování přístroje, vrstva epoxidového prášku odolná proti poškrábání. Při likvidaci přístroje je nutno postupovat podle úředních ustanovení platných v místě. str. 12 (12)

PŘÍSTROJ PRO SEŘÍZENÍ SVĚTLOMETŮ

PŘÍSTROJ PRO SEŘÍZENÍ SVĚTLOMETŮ PŘÍSTROJ PRO SEŘÍZENÍ SVĚTLOMETŮ MODEL 2066/S OBJ. Č. AW615 900 001 PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU OBSAH PŘEDÁNÍ PŘÍSTROJE 3 ÚVODNÍ POZNÁMKA 3 TECHNICKÉ ÚDAJE 3 SYMBOLY POUŽITÉ V PŘÍRUČCE 4 PŘÍPRAVA PŘÍSTROJE

Více

Laserová vodováha BWL201. Návod k obsluze

Laserová vodováha BWL201. Návod k obsluze Laserová vodováha BWL201 Návod k obsluze OBSAH Důležitá upozornění 2 Všeobecné bezpečnostní pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Použití podle účelu určení 3 Popis přístroje 4 Uvedení do provozu 4 Údržba

Více

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm 10.05-V04-0400 LASEROVÁ VODOVÁHA 400MM Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku značky PROTECO. TECHNICKÉ PARAMETRY Typ 10.05-V04-0400 Třída laseru II. Výkon laseru 1

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

PX-Cross Samonivelační křížový laser. Návod k použití

PX-Cross Samonivelační křížový laser. Návod k použití PX-Cross Samonivelační křížový laser Návod k použití Samonivelační Děkujeme za nákup našeho laserového přístroje. Před použitím si pečlivě přečtěte následující pokyny. Obsah Specifikace 2 Obsah balení.2

Více

Návod k obsluze Regloskop HLT 510, 600..620

Návod k obsluze Regloskop HLT 510, 600..620 Návod k obsluze Regloskop HLT 510, 600..620 Obsah: Pokyny pro uvedení do provozu 1. Obecně 1.1 Mobilní regloskopy HLT 510, HLT 600 und HLT 610 1.2 Regloskop na kolejničkách HLT 620 1.3 Mobilní regloskopy

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Pokyny k použití a zpracování Nivelační přístroj BBN-24, návod k použití

Pokyny k použití a zpracování Nivelační přístroj BBN-24, návod k použití Pokyny k použití a zpracování, návod k použití Císlo výr. / Article No.: 1668 Jazyky / Languages: cs BERNER_59151.pdf 2013-02-14 Předmluva Děkujeme Vám za koupi nivelačního přístroje BBN 24.Abyste mohli

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

LED svítidlo na zrcadlové skříně

LED svítidlo na zrcadlové skříně LED svítidlo na zrcadlové skříně cs Informace o výrobku 16262FV05X02IX 2019-02 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL

POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL Povinná výbava motorových a přípojných vozidel při provozu na pozemních komunikacích je upravena 32 vyhlášky Ministerstva dopravy a spojůč. 341/2002 Sb., o schvalování

Více

Návod k obsluze. Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396..

Návod k obsluze. Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396.. Návod k obsluze Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396.. Obsah Návod k obsluze Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 2 Instalace regulátoru prostorové

Více

2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU

2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU 2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU Geodis Lazaretní 11a 615 00 Brno Česká republika T +420 538 702 040 F +420 538 702 061 geodis@geodis.cz Geodis Praha Táborská 940/31 140 00 Praha 4 budova

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník Pro provozovatele Návod k obsluze allstor Vyrovnávací zásobník CZ Obsah Obsah 1 Informace k dokumentaci... 3 1.1 Související dokumentace... 3 1.2 Archivace podkladů... 3 1.3 Použité symboly... 3 1.4 Platnost

Více

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Obsah: S. 2-3........... Důležité informace S. 3........... Potřebné nářadí S. 4........... Příprava skla DORMOTION L S. 4........... Rozsah dodávky

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Rádi bychom požádali rodiče a ostatní odpovědné

Více

Laser LAX 300 G. Návod k použití

Laser LAX 300 G. Návod k použití Laser LAX 300 G cs Návod k použití A1 4 3 2a 1a 2b 8 4 5 9 1b 6 7 A2 A3 11 10 A4 A5 A6 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 A7 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 L2 ± 1/4 ± 0,2 mm/m B1 B2 90 C1 C2 C3 C4 X1 X2 X3 5m 5m S = 5m X

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

Výrobník nápojového ledu ZP-15

Výrobník nápojového ledu ZP-15 Návod k používání Výrobník nápojového ledu ZP-15 ELKTRICKÝ VÝROBNÍK LEDU ZP - 15 Důležité provozní požadavky: - Teplota vzduchu 10º C - 40º C - Teplota vody 5º C - 20º C - Kapacita výroby ledu 15kg/24h

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

Návod k použití pro Nerezovou váhu

Návod k použití pro Nerezovou váhu Návod k použití pro Nerezovou váhu Katalogové číslo: 110093 Účel použití Váha Soehnle Professional 9203 je koncipována k vážení zboží. Tato váha je v rámci EU určena k používání bez povinného cejchování.

Více

Přídavná sada osvětlení

Přídavná sada osvětlení Přídavná sada osvětlení S 00 / S 00 P / S 00 / S 00 E / S 00 E NL Návod k použití Návod k montáží Je nutno mít při jízde ve vozidle! Strana Strana Přídavná sada osvětlení S 00 / S 00 P / S 00 / S 00 E

Více

Centronic SensorControl SC811

Centronic SensorControl SC811 Centronic SensorControl SC811 cs Návod na montáž a obsluhu Rádiové čidlo intenzity slunečního záření a síly větru Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím

Více

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze Mercedes-Benz Příslušenství B6 6 87 0095 Střešní box Návod k obsluze Účel použití Tento návod k montáži je určen pro instalaci střešních boxů M, L, XL na základní střešní nosič Mercedes-Benz Alustyle a

Více

POL 10 POL 15 Čeština

POL 10 POL 15 Čeština POL 10 POL 15 Čeština 1 Údaje k dokumentaci 1.1 O této dokumentaci Před uvedením do provozu si přečtěte tuto dokumentaci. Je to předpoklad pro bezpečnou práci a bezproblémové zacházení. Dodržujte bezpečnostní

Více

Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž

Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž z Obecné pokyny Úvod Vak na palivovou nádrž od BMW Motorrad je ideální společník pro motocyklové výlety. BMW Motorrad je synonymem

Více

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 cs Návod na montáž a obsluhu Samostatná řídicí jednotka s ovládacím prvkem Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

ECOFLEX. ECOFLEX EL (electronic thermostat) ECOFLEX SL (electromechanical thermostat)

ECOFLEX. ECOFLEX EL (electronic thermostat) ECOFLEX SL (electromechanical thermostat) Nástěnné konvektory / Wall convectors / Wandkonvektoren / Konwektor ścienny / Konvektory na zid / Íàñòåííûå êîíâåêòîðû EL (electronic thermostat) SL (electromechanical thermostat) Návod k použití Instructions

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 cs Návod na montáž a obsluhu Čidlo větru Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván uživatelem.

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

berlan Nivelační přístroj BNG32X Návod k obsluze Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X

berlan Nivelační přístroj BNG32X Návod k obsluze Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X berlan Návod k obsluze Nivelační přístroj BNG32X Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis

Více

Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96

Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96 Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96 Kontrolujeme celou jízdní soupravu, nyní se zaměříme na vlečné vozidlo, tedy automobil: 1. Kontrola motorového prostoru: AUTO vlečné vozidlo - kontrola

Více

NATORI. Zrcadla na desce s hliníkovou hranou. Návod k montáži, obsluze a údržbě

NATORI. Zrcadla na desce s hliníkovou hranou. Návod k montáži, obsluze a údržbě NATORI Zrcadla na desce s hliníkovou hranou Návod k montáži, obsluze a údržbě Vážení zákazníci, blahopřejeme Vám k zakoupení našeho výrobku NATORI zrcadla na desce s hliníkovou hranou, dle typu s horním

Více

BRUGERVEJLEDNING INSTRUKTIONSHANDBOK KÄYTTÖOHJE INSTRUKSJONSBOK INSTRUKCJA Ã πƒπ π πø NÁVOD K OBSLUZE РУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NÁVOD NA POUŽÍVANIE

BRUGERVEJLEDNING INSTRUKTIONSHANDBOK KÄYTTÖOHJE INSTRUKSJONSBOK INSTRUKCJA Ã πƒπ π πø NÁVOD K OBSLUZE РУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NÁVOD NA POUŽÍVANIE 1-77-198 BRUGERVEJLEDNING INSTRUKTIONSHANDBOK KÄYTTÖOHJE INSTRUKSJONSBOK INSTRUKCJA Ã πƒπ π πø NÁVOD K OBSLUZE РУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NÁVOD NA POUŽÍVANIE Fig. 1 Fig. 2 S2XL 2 SOUČÁSTI SL CZ (Obr.

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat 500 1,2 l kód motoru 169 A4.000 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

Receiver REC 220 Line

Receiver REC 220 Line Receiver cs Návod k použití Návod k použití STABILA je z hlediska obsluhy nenáročný přijímač určený k rychlé detekci laserových čar. Přijímačem lze přijímat pouze pulzně modulované laserové paprsky vysílané

Více

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod na montáž a obsluhu Ruční vysílač pro řízení větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod

Více

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N LED stropní zářič cs Návod k montáži 96241FV05X02VIII 2018-04 Vážení zákazníci, 4 LED bodovky Vašeho nového stropního zářiče lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné body.

Více

Návod k obsluze Druhý displej

Návod k obsluze Druhý displej Návod k obsluze Druhý displej KERN PFB-A08 Verze 1.1 01/2013 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

OW HASE DV4L / DVX XX1 OW HASE DV4 XX1

OW HASE DV4L / DVX XX1 OW HASE DV4 XX1 Doplňující listy k návodu k obsluze Doplněk z výroby OW HASE DV4L / DVX XX1 OW HASE DV4 XX1 Dbejte na dodatkové systémové dokumenty! Všeobecné pokyny POZOR Přečtěte si návod k obsluze! Návod k obsluze

Více

Před uvedením do provozu si pozorně přečtěte návod k obsluze a uschovejte ho k dalšímu použití.

Před uvedením do provozu si pozorně přečtěte návod k obsluze a uschovejte ho k dalšímu použití. IGNITER Leister Process Technologies Galileo-Strasse 10 CH-6056 Kaegiswil/Switzerland Tel. +41 41 662 74 74 Fax +41 41 662 74 16 www.leister.com sales@leister.com Návod k obsluze (Překlad originálního

Více

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

Návod k obsluze Reflexní světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010

Návod k obsluze Reflexní světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010 Návod k obsluze Reflexní světelná závora OJ50xx Laser 70481 / 00 05 / 010 Obsah 1 Poznámka3 1.1 Použité symboly 3 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení4 4 Montáž 4 4.1 Montáž spolu-dodávaných

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat Doblò, karoserie/kombi (263) 1.6 D Multijet ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Dieselový

Více

ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 NÁVOD K OBSLUZE DVOJTLAČÍTKO SE SIGNALIZACÍ X2A02/Z. č. 20212

ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 NÁVOD K OBSLUZE DVOJTLAČÍTKO SE SIGNALIZACÍ X2A02/Z. č. 20212 ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 NÁVOD K OBSLUZE DVOJTLAČÍTKO SE SIGNALIZACÍ X2A02/Z č. 20212 Tato uživatelská příručka obsahuje: Návod pro montáž, instalaci, uvedení do provozu,

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo XENOS

NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo XENOS CHIRANA DENTAL Vrbovská cesta 17 921 01 Piešťany SLOVENSKO NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo NÁVOD NA POUŽITÍ Světlo Chirana - Dental, s.r.o. sj_enos _2010_01 2/6 Stomatologické světlo ÚVOD Tento

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Návod k obsluze www.babypoint.eu DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! VAROVÁNÍ! Odstraňte plastový obal, v němž byla židlička zabalena, z dosahu dětí, hrozí

Více

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98 Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek Revised on 7-07-98 Obsah: 1. Úvod...3 2. Technické údaje...4 3. Bezpečnost...5 3.1. Úvod...5 3.2. Popis bezpečnostních opatření...5 3.3. Bezpečnostní předpisy...5

Více

AX-7600. 1. Bezpečnostní informace

AX-7600. 1. Bezpečnostní informace AX-7600 1. Bezpečnostní informace AX-7600 je přístroj vybavený laserem Třídy II a vyhovuje bezpečnostní normě EN60825-1. Nedodržení pokynů uvedených v tomto dokumentu může způsobit poranění. Než začnete

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4813545 Děkujeme, že jste si vybrali VDL800SMT2. Je to speciální mlhovač s časovačem, pomocí kterého můžete vyrobit mlhu a speciální mlhové efekty. Prosím přečtěte si návod před

Více

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

AL4-xx/MPR. Návod na sestavení anténní jednotky ODU R

AL4-xx/MPR. Návod na sestavení anténní jednotky ODU R Návod na sestavení anténní jednotky AL4-xx/MPR ODU R Soupis potřebného nářadí: klíč stranový otevřený: 17; 16; 13; 8 mm klíč s vnějším šestihranem (imbus) 5; 4; 3 mm Verze dokumentu: 1.5 Datum vydání:

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

Montážní příručka. Vario-Guard

Montážní příručka. Vario-Guard Montážní příručka Montážní příručka podle normy 1317 5 pro zádržný systém vozidel Výrobce: SPIG GmbH & Co. KG Schmelzer Str. 7 66839 Schmelz Spolková republika Německo Dovozce: AGROZET ZS,s.r.o. Šumavská

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač pro řízení síly větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

Závěsné svítidlo s LED

Závěsné svítidlo s LED Závěsné svítidlo s LED cs Návod k montáži 88346HB54XVIIZE 2017-07 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Návod k použití. Horizontální a vertikální laser se sklony ve 2 osách. FL 500HV-G FLG 500HV-G Green

Návod k použití. Horizontální a vertikální laser se sklony ve 2 osách. FL 500HV-G FLG 500HV-G Green Návod k použití Horizontální a vertikální laser se sklony ve 2 osách FL 500HV-G FLG 500HV-G Green OBSAH DODÁVKY Laser se sklony ve 2 osách FL 500HV-G, přijímač FR 45 s upínací svěrou, dvojcestné rádiové

Více

Návod k obsluze Jednocestná světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010

Návod k obsluze Jednocestná světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010 Návod k obsluze Jednocestná světelná závora OJ50xx Laser CZ 704755 / 00 05 / 00 Obsah Poznámka. Použité symboly Bezpečnostní pokyny Použití z hlediska určení4 4 Montáž 4 4. Montáž spolu-dodávaných držáků

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

Návod k použití Plně automatický přímkový laser FL 45

Návod k použití Plně automatický přímkový laser FL 45 Návod k použití Plně automatický přímkový laser FL 45 OBSAH DODÁVKY Přímkový laser FL 45, sada baterií, podložka na stativ/podlahu, ministativ, cílová tabulka, laserové brýle, polstrovaná transportní brašna,

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus 2,0 l. 16 V s kódem motoru EDDB, EDDC, EDDD ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene

Více

DL 26 NDT. Návod k použití /30

DL 26 NDT. Návod k použití /30 DL 26 NDT Návod k použití 9000-608-32/30 2 9000-608-32/30 2008/12/10 Obsah Důležité informace 1. Obecné informace...4 1.1 Směrnice...4 1.2 Obecné pokyny...4 1.3 Likvidace přístroje...4 1.5 Použití v souladu

Více

How true pro s measure LAX 50 G. Návod k použití

How true pro s measure LAX 50 G. Návod k použití How true pro s measure LAX 50 G Návod k použití Obsah Kapitola Strana 1. Použití ke stanovenému účelu 3 2. Bezpečnostní pokyny 3 3. Před 1. uvedením do provozu 3 4. Součásti přístroje 4 5. Uvedení do provozu

Více

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI424 1 2 4 3 9 6 5 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com SKLÁDACÍ LED, NABÍJECÍ PRACOVNÍ SVÍTILNA POWLI424 UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte si v zájmu své vlastní bezpečnosti

Více

TTW 25000 S / TTW 35000 S

TTW 25000 S / TTW 35000 S TTW 25000 S / TTW 35000 S CS NÁVOD K OBSLUZE VENTILÁTOR TRT-BA-TTW25000S35000S-TC-001-CS OBSAH 01. Všeobecný popis........................ 01 02. Bezpečnostní pokyny.................... 01 03. Návod na

Více

Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20

Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20 Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20 Obsah Bezpečnost......2 Vybavení......2 Modely a vlastnosti......3 Rozměry....3 Připevnění ramene/předběžná kontrola......4 Montáž......4 Odblokování......5

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

V domovní technice k regulaci elektrických podlahových topení a elektrických systémů pro temperování podlah.

V domovní technice k regulaci elektrických podlahových topení a elektrických systémů pro temperování podlah. Regulátor podlahového topení pod omítku Objednací číslo 0394.. Upozornění: Přístroj smí instalovat popř. montovat jen odborník. Přitom je třeba dodržovat stávající bezpečnostní předpisy VDE a místní bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu Podrobný návod pro Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 l 85 kw s kódem motoru AUY, od modelu 2003 Soupravy pro ozubený řemen CT1028K3, CT1028WP2 u

Více

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal.

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal. TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody zařízení pro vnější osvětlení a světelnou signalizaci zvláštního vozidla kategorie SS Objednavatel: PEKASS, a. s. Přátelství 987, Praha 10 Výrobce: HORSCH LEEB AS, GmbH,

Více

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit.

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit. AluGrid+ Montážní návod Úchyt modulů Windsafe (větrojistný plech) Upevňovací klip AluGrid+ nosný profil modulů dolní AluGrid+ upevňovací klip pro nosný profil modulů Spojitý nosník Potřebné nářadí Měřicí

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí

1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí Povinná výbava vozidel od 1.10.2018 Náhradní kolo a příslušenství nutné k jeho výměně 1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí a) náhradní kolo, tedy ráfek s pneumatikou, které

Více

Blatníky. Obecné informace o blatnících a zástěrkách. Zařízení potlačení rozstřiku

Blatníky. Obecné informace o blatnících a zástěrkách. Zařízení potlačení rozstřiku Obecné informace o blatnících a zástěrkách Obecné informace o blatnících a zástěrkách V několika zemích platí právní požadavky, které regulují použití blatníků a zástěrek, například se jedná o evropské

Více