Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 6. listopadu 2012 v ND na Smíchově

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 6. listopadu 2012 v ND na Smíchově"

Transkript

1 Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 6. listopadu 2012 v ND na Smíchově Přítomni: Radan Večerka, Jan Florian, Jiří Řezníček, Pavel Hroch, Marcela Harnová, Stanislav Rampas, Tamara Salcmanová, Vojtěch Ryza, Václav Bešta, Václav Tyl, Radomír Hanačík, Jindřich Kvapil, Jiří Kosel, Jana Liberdová, Vladimíra Dohnalová, Dušan Šustr, host: Zuzana Dvořáková (MZe) Omluveni: Eduard Kavala, Jana Juřenčáková, František Winter, Jan Tomiczek, Luboš Peterka, Zdeněk Peša, Martina Berdychová, Leoš Hannig, Zdenka Švaříčková Všechny přítomné přivítal a schůzi řídil místopředseda SPOV ČR, JUDr. Radan Večerka. Program: 1. Kontrola usnesení 2. Vyjednávání s novými senátory o spolupráci se Spolkem 3. Vyúčtování NKV 2012 v Nových Hradech 4. Spolupráce se SMS při oslovování nových kraj. zastupitelů + vstup do SMS ČR 5. Nárokování závazků, vyplývajících z Prohlášení hejtmanů z roku Distribuce nástěnných kalendářů a publikace Venkovské stavby Konference Spolku a Ústředního pozemkového úřadu k pozemkovým úpravám 8. Národní konference Venkov Informace z DMO (reforma veřejné správy) KONTROLA USNESENÍ Úkol č. 3/ Znovu vstoupit do jednání s MPSV na téma vydání a finanční podpora publikace, která by prezentovala téma Venkov a rodina. T rok 2013 Zajistí: ing. Florian p. Florian Ministerstvo slíbilo, že letos vydá knihu Případy dobré praxe, ale nevydalo. p. Večerka Téma je předjednáno s panem ředitelem Kváčou. Pomůžu s tím. Úkol 3/ Spolek pověřuje ing. Vladimíru Dohnalovou, aby jej průběžně informovala o dalších výstupech pracovní skupiny Půda při MZ. Zajistí ing. Dohnalová, ing. Bešta Zítra, tedy ve středu , proběhne schůzka pracovní skupiny Půda. O výsledcích jednání budeme předsednictvo Spolku informovat na příští schůzi. Úkol č. 2/ Oslovit krajské organizace Spolku s žádostí, aby ve svém kraji stanovili koordinátora aktivit v rámci Programu obnovy rodiny.

2 p. Florian - Koordinátora ještě nedodaly Středočeská, Plzeňská a Ústecká organizace. Slíbily je dodat co nejdříve, nejlépe během příštího týdne. Úkol č. 3/ Vstoupit do jednání s MPSV na téma vydání publikace k projektu Obec přátelská rodině. Zajistí: JUDr. Večerka Viz. úkol č. 3/ Úkol č. 1/ Pokračovat v dalším jednání kolem poslední fáze reformy veřejné správy. Zajistí: ing. Florian, Mgr. Kavala p. Florian - Uvedl, že podle jeho informací byl do konce června Úřadu vlády ministrem vnitra předložen návrh Koncepce dokončení reformy veřejné správy. Materiál, který je k dispozici na našem webu ( vláda dosud neprojednala. Kriticky se k němu vyjádřili účastníci semináře 11. září 2012, svolaného Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR ( a na něm vystoupivší předsedové Svazu měst a obcí ČR Ing. Dan Jiránek, Sdružení místních samospráv ČR Ing. Josef Bartoněk a za Spolek Ing. arch. Jan Florian. Na webu je také Analýza aktuálního stavu veřejné správy, kterou vzala vláda usnesením č. 924 ze na vědomí ( ale neschválila ji, jak dnes tvrdil ve svém vystoupení na Dnu malých obcí představitel MV. Oba materiály mj. směřují k velmi výrazné plošné redukci matrik a stavebních úřadů. Další postup by měl být, nejlépe z úrovně předsedy Spolku Mgr. Kavaly, koordinován se SMO a SMS. p. Večerka Měli bychom se na jednání se SMS a SMO připravit, v prosinci se s nimi setkat a jednat dále. Úkol tedy i nadále trvá. Pověříme Edu Kavalu, aby to připravil. p. Rampas Máme přijato usnesení, kde Spolek je proti rušení matrik, stavebních úřadů, policie atd. K tomu by měl zaznít výstup z MMR a Min. vnitra. Musí to být ale rychle. Úkol č. 2/ Připravit na valnou hromadu SPOV ČR návrh na možnost požádat o podíl z členských příspěvků pro KO do předem stanoveného termínu a podmínit to žádostí T prosinec 2012 Zajistí: ing. Harnová Úkol č. 3/

3 Oslovit všechny letošní držitele krajských stuh všech barev a nabídnout jim členství ve Spolku p. Kapková zatím nikdo nezareagoval. Úkol č. 4/ Aktualizovat Desatero pro kraje, zjistit vývoj podpory POV v jednotlivých krajích, připojit dopis p. předsedy Kavaly a Prohlášení hejtmanů k podpoře POV - a rozeslat dané podklady krajským organizacím T do krajských voleb Zajistí: ing. Florian, ing. Harnová, p. Kapková Splněno. Někde už setkání s novými krajskými zastupiteli proběhlo. V Jihočeském a Ústeckém kraji existují pracovní skupiny, které s kraji komunikují. p. Rampas U nás v Plzeňském kraji zní argument proti zvedání podpory POV takto: dostali jste přidáno na RUD. p. Ryza Ve Zlínském kraji je další argument: kraji bylo ubráno. p. Kvapil V Libereckém kraji hrozí, že v roce 2014 bude podpora POV nulová. Úkol č. 5/ Zveřejnit na webu a ve Zpravodaji venkova plánovaný obsah publikace Tvář venkova 2012 a rozeslat jej také krajským organizacím s žádostí o spolupráci. T říjen 2012 Splněno. VYJEDNÁVÁNÍ S NOVÝMI SENÁTORY O SPOLUPRÁCI SE SPOLKEM p. Večerka Informoval, že pan předseda Kavala měl včera jednání s novým senátorem Radko Martínkem z Pardubického kraje. Oslovil ho - vduchu nepsaného pravidla, které Spolek po každých senátních volbách dodržuje - s dotazem, zda by se stal místopředsedou Spolku. Pan Martínek mu řekl, že Spolek zastřeší coby člen Stálé komise senátu pro rozvoj venkova. K otázce místopředsednictví se slíbil vyjádřit do 14 dnů. p. Hanačík Řekl, že ve středočeském kraji už byla oslovena se stejným dotazem senátorka Veronika Vrecionová. Zatím se ale také nevyjádřila. p. Rampas Podotkl k tomu, že pan Martínek velmi intenzivně obhajoval původní návrh RUD, který byl pro venkov velmi negativní. Jednalo se tehdy o finanční a politický tlak na slučování obcí.

4 VYÚČTOVÁNÍ NÁRODNÍ KONFERENCE VENKOV 2012 V NOVÝCH HRADECH p. Harnová - Dnes byla prokonzultována a předána dokumentace vyúčtování NKV Ing. Dvořákové z Mze ČR. Jedná se o vyúčtování podpory ve výši Kč. Doklady o vyúčtování účastnických poplatků včetně celkové finanční bilance konference budou na Mze ČR předány do 14 dní. Současně byla předána faktura na Kč se splatností 30 dnů. p. Dvořáková Konference proběhla dobře, máme na ni pozitivní zpětné vazby, p. Harnová mi předala zúčtování, které je v pořádku, do rozpočtu jsme se vešli. p. Večerka Já osobně celou akci hodnotím velmi kladně, nesmírně pozitivní byl vstup do zahraničního prostoru to byla ta přidaná hodnota. SPOLUPRÁCE SE SMS PŘI OSLOVOVÁNÍ NOVÝCH KRAJ. ZASTUPITELŮ p. Kapková Předseda SMS pan Bartoněk se doslechl, že chtějí naše krajské organizace oslovit nová krajská zastupitelstva s nabídkou spolupráce a navrhl oslovit je společně. Pan předseda Kavala proti tomu nic nemá a přál si, aby se záležitost projednala na dnešní schůzi. p. Večerka Navrhuji postupovat společně se SMS a konkrétní spolupráci nechám na krajských organizacích. Mám tady ale ještě jednu záležitost. Pan Bartoněk navrhuje, aby Spolek vstoupil do SMS. p. Ryza A jsme členem SMO? p. Večerka Nejsme. p. Ryza Pak tedy vstupme do obou. p. Rampas Navrhl nevstupovat nikam, neboť Spolek je organizací pro venkov jako celek, nejen pro obce. Připomněl preambuli ve stanovách, na základě které bychom tam (do SMO a SMS) vstupovat neměli. Oni ať jsou našimi členy, ale my jejich ne, tím bychom splynuli. V obou uvedených organizacích jsou členy města a obce my jsme občanské sdružení. p. Salcmanová Uvedla, že samostatnost je hodně důležitá. Spolek pak nebude mít možnost tlaku v případě rozdílného názoru na některé záležitosti. p. Ryza Ale pokud tam vstoupíme, budeme mít jeden hlas a jako takový ho můžeme říci. A myslím si, že hlas člena je víc než hlas zvenčí. Nemám strach, že bychom splynuli. Ale pokud vstoupíme do SMS, tak potom i do SMO. p. Salcmanová Zůstaňme tradičním samostatným subjektem. p. Rampas Navrhl postavit si vedle sebe jejich a naše stanovy a porovnat jejich a naše cíle. Pak posoudit, nakolik se shodují a nakolik liší. p. Hanačík Já jsem pro to, abychom nevstupovali. p. Večerka SMO i SMS jsou spojovány s politickými organizacemi. Já jsem se tomu ve Spolku vždycky bránil. Navrhuji pobavit se o tom na valné hromadě.

5 NÁROKOVÁNÍ ZÁVAZKŮ, VYPLÝVAJÍCÍCH Z PROHLÁŠENÍ HEJTMANŮ p. Kapková pan Peša zaslal s tímto dotazem: Nevíte, zda existuje materiál, kterým byly alokovány prostředky POV z MMR jako podíl (procentuelně) na RUD? Z jaké daně, kolik pro který kraj a hlavně, zda to v roce 2004 do RUD opravdu prošlo? To co máme v zaslaných přílohách jsou částky z roku 2003 a v dopise hejtmanů se píše v budoucím čase, pokud bude schváleno v RUD. Jinými slovy, je-li tam dodnes nějaké procento - či promile pro kraj, můžeme to považovat za nárokové, pokud ne... p. Rampas Není na to právní nárok. Jediné, co je, je dohoda s Asociací krajů. Kdybychom chtěli pokračovat jinou cestou než cestou dohody, nemáme ten prostor. p. Hanačík Ano, není to pro kraje závazné stanovisko, ale pouze doporučující. DISTRIBUCE NÁSTĚNNÝCH KALENDÁŘŮ NA ROK 2013 A PUBLIKACE VENKOVSKÉ STAVBY 2012 p. Kapková MMR se nabídlo, že zaplatí rozeslání kalendářů na příští rok, ale pouze v tom případě, že budou adresáty krajské organizace Spolku. 13 balíků je ochotno zabalit a zaplatit za ně poštovné. 850 balíků pro každého člena SPOV by nezaplatilo. Jste schopni kalendáře dodat do konce roku všem svým členům v kraji? Stanovisko většiny jednat dále s MMR o jiném řešení. p. Kapková Jak chcete letos řešit distribuci publikace Venkovské stavby 2012? Vyhovoval vám modul z loňského roku? Návrh většiny KO si rozeberou příslušný počet ks a rozdají je těm, kdo budou mít zájem. KONFERENCE SPOV ČR A ÚSTŘEDNÍHO POZEMKOVÉHO ÚŘADU p. Večerka Ve spolupráci s ÚPÚ a MZe připravujeme na 13. prosince konferenci k pozemkovým úpravám. Můžete navrhovat dobré i negativní zkušenosti s pozemkovými úpravami a pak budete zapojeni do jednotlivých činností konference. Katku už jsem poprosil, aby se ujala organizačních záležitostí za Spolek. NÁRODNÍ KONFERENCE VENKOV 2013 p. Harnová - Mgr. Kavala za účasti zástupců Mze ČR a Ing. Wintera, předsedy NS MAS ČR, informoval v Nových Hradech o možnosti uspořádat příští Národní konferenci Venkov 2013 v Olomouckém kraji, v obci Teplice nad Bečvou. Byly prodiskutovány i další varianty jako např. město Jeseník atd. Při výběru bylo posuzováno zda je v místě dostatečná konferenční kapacita, možnost ubytovat účastníků, možnost širšího spektra konkrétních příkladů realizovaných projektů v blízkém okolí na tématické exkurze a dobrá dopravní dostupnost (vlakem i autem). Ing. František Kopecký z MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko na jednání potvrdil, že mají zájem jak MAS tak mikroregiony konferenci uspořádat. Zástupci Mze ČR s návratem NKV na Moravu souhlasili.

6 p. Dvořáková (MZe) Já s tím souhlasím a naše vedení také odsouhlasilo, že byly pro konání konference vybrány Teplice nad Bečvou a termín října Dáváme to do plánu aktivit na rok 2013, dáme to na vědomí monitorovacímu výboru a Celostátní síti pro venkov. Uvidíme, jaký bude na příští rok rozpočet. Ale toto patří k akcím, na které se z 99 procent vždycky musí najít peníze. To riziko, že peníze nebudou, je vždycky, ale zatím se to nestalo. INFORMACE ZE DNŮ MALÝCH OBCÍ (REFORMA VEŘEJNÉ SPRÁVY) p. Harnová - MMR ČR informovalo o novele stavebního zákona platné od a snížení finanční podpory Programu obnovy venkova. Mze ČR bilancovalo Program rozvoje venkova. Ministerstvo vnitra sdělilo, že předalo k projednání varianty ukončení reformy veřejné správy. Varianty mají pro malé obce různá úskalí. Je nutno se spojit se SMO ČR a SMS ČR a ve věci jednat. Ministerstvo financí ČR předložilo návrh ponížení RUD a sdělilo, že je oprávněný předpoklad, že se nejedná o poslední verzi RUD směrem dolů. Obcím umožní vypočítat si své příjmy z daní do rozpočtu na rok 2013, umístí na své stránky vzorec pro výpočet do cca 2-3 týdnů. USNESENÍ: Úkol č. 3/ Znovu vstoupit do jednání s MPSV na téma vydání a finanční podpora publikace, která by prezentovala téma Venkov a rodina a publikace Obec přátelská rodině. T rok 2013 Zajistí: ing. Florian, JUDr. Večerka Úkol 3/ Spolek pověřuje ing. Vladimíru Dohnalovou, aby jej průběžně informovala o dalších výstupech pracovní skupiny Půda při MZ. T leden 2013 Zajistí ing. Dohnalová, ing. Bešta Úkol č. 1/ Pokračovat v dalším jednání kolem poslední fáze reformy veřejné správy. Svolat jednání se SMS a SMO a dohodnout se na společném postupu. T prosinec 2012 Zajistí: ing. Florian, Mgr. Kavala Úkol č. 2/ Připravit na valnou hromadu SPOV ČR návrh na možnost požádat o podíl z členských příspěvků pro KO do předem stanoveného termínu a podmínit to žádostí T prosinec 2012 Zajistí: ing. Harnová

7 Úkol č. 3/ Oslovit všechny letošní držitele krajských stuh všech barev a nabídnout jim členství ve Spolku Úkol č. 1/ SPOV ČR schválil konání Národní konference Venkov 2013 v obci Teplice nad Bečvou ve dnech října 2013 a svolil se zahájením příprav Zajistí: SPOV Olomouckého kraje Zapsala: Kateřina Kapková

Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 2. října 2012 v Nových Hradech

Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 2. října 2012 v Nových Hradech Záznam ze schůze předsednictva SPOV ČR dne 2. října 2012 v Nových Hradech Přítomni: Radan Večerka, Jan Florian, Marcela Harnová, Jan Malík, Jan Tomiczek, Tamara Salcmanová, Vojtěch Ryza, Václav Bešta,

Více

Spolek pro obnovu venkova ČR

Spolek pro obnovu venkova ČR Spolek pro obnovu venkova ČR Spolek pro obnovu venkova ČR byl založen dne 1.černa1993 a je registrován jako občanské sdružení Zakladatelé Ing. Dejmal, arch. Baše, Mgr. Blažek, arch. Kutěj, Ing. Vačkář,

Více

Zápis z jednání schůze Spolku pro obnovu venkova ČR (dále jen Spolek), konaného dne v Národním domě na Smíchově v Praze

Zápis z jednání schůze Spolku pro obnovu venkova ČR (dále jen Spolek), konaného dne v Národním domě na Smíchově v Praze Zápis z jednání schůze Spolku pro obnovu venkova ČR (dále jen Spolek), konaného dne 5. 11. 2013 v Národním domě na Smíchově v Praze Schůzi zahájil předseda Spolku, pan Mgr. Eduard Kavala. V úvodu všechny

Více

Region HANÁ. občanské sdružení. 5. schůze Rady MAS Regionu HANÁ konané v úterý 6.listopadu 2007 v 16 hod. na IC Regionu HANÁ v Těšeticích.

Region HANÁ. občanské sdružení. 5. schůze Rady MAS Regionu HANÁ konané v úterý 6.listopadu 2007 v 16 hod. na IC Regionu HANÁ v Těšeticích. Region HANÁ občanské sdružení Z Á P I S 5. schůze Rady MAS Regionu HANÁ konané v úterý 6.listopadu 2007 v 16 hod. na IC Regionu HANÁ v Těšeticích. Přítomni: viz prezenční listina Hosté: Ing. Hana Lebedová,

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 8 členů + 5 x plná moc - omluveno Opakovanou

Více

39. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE

39. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE 39. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: 39. Den malých obcí 5. března 2013, Národní dům Smíchov, Praha 7. března 2013, Společenský dům, Prostějov

Více

Dvacet let obnovy venkova Spolek pro obnovu venkova ČR

Dvacet let obnovy venkova Spolek pro obnovu venkova ČR Dvacet let obnovy venkova Spolek pro obnovu venkova ČR Před rokem 1990 byl mapován příkladný rozvoj venkova v sousedním Rakousku a Německu Otevřením hranic také Francie, Švédska, Finska Aktivisté Ing.

Více

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Z Á P I S z 21. zasedání v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Přítomní členové Rady AKČR : 1. Mgr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje 2. MUDr. Jiří Běhounek, hejtman

Více

Záznam z valné hromady Spolku pro obnovu venkova ČR, která se konala dne na Ministerstvu zemědělství v Praze

Záznam z valné hromady Spolku pro obnovu venkova ČR, která se konala dne na Ministerstvu zemědělství v Praze Záznam z valné hromady Spolku pro obnovu venkova ČR, která se konala dne 1. 12. 2015 na Ministerstvu zemědělství v Praze Valná hromada se řídí Jednacím řádem, který byl schválen na valné hromadě SPOV ČR

Více

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Josef Bumba, Ing. Jiří Svoboda CSc., Martin Dvořák, Hana Hajná

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Josef Bumba, Ing. Jiří Svoboda CSc., Martin Dvořák, Hana Hajná Zápis z jednání 8. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo v úterý 20. 9. 2011 od 12,00 hodin ve Wintrově síni Městského úřadu Rakovník, Husovo náměstí 27, Rakovník Přítomni členové rady Svazku:

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov. Spolek pro obnovu venkova Královéhradeckého kraje Nepolisy 75, 503 63 predseda.spovkhk@volny.cz www.obnovavenkova.cz Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 4.4.2017 od 14.30 hodin

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

(Přijato všemi hlasy.)

(Přijato všemi hlasy.) Zápis z jednání 11. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve čtvrtek 1. 3. 2012 od 13,00 hodin ve Wintrově síni Městského úřadu Rakovník, Husovo náměstí 27, Rakovník Přítomni členové rady

Více

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září Zápis z 6. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Krajský úřad Jihočeského kraje, České Budějovice, 31.8..2009 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Lucie Krumpholcová, Mze Ing. F.

Více

41. DEN MALÝCH OBCÍ ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNER PARTNER

41. DEN MALÝCH OBCÍ ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNER PARTNER 41. DEN MALÝCH OBCÍ ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNER PARTNER ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 41. Den malých obcí 27. února 2014, Společenský

Více

ZHODNOCENÍ. 51. konference Den malých obcí 19. ÚNORA 2019 PRAHA 19. BŘEZNA 2019 OLOMOUC HLAVNÍ PARTNER KONFERENCE OTIDEA

ZHODNOCENÍ. 51. konference Den malých obcí 19. ÚNORA 2019 PRAHA 19. BŘEZNA 2019 OLOMOUC HLAVNÍ PARTNER KONFERENCE OTIDEA ZHODNOCENÍ 51. konference Den malých obcí 19. ÚNORA 2019 PRAHA 19. BŘEZNA 2019 OLOMOUC HLAVNÍ PARTNER KONFERENCE OTIDEA POŘADATELÉ TRIADA, spol. s r. o., vydavatel časopisu OBEC & finance SPOLUPOŘADATELÉ

Více

ZHODNOCENÍ KONFERENCE

ZHODNOCENÍ KONFERENCE 40. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 40. Den malých obcí 31. října 2013, Společenský dům,

Více

Příprava nového období - vyjednávání

Příprava nového období - vyjednávání Příprava nového období - vyjednávání Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Česko Polská konference Rejvíz 22.11. 2012 Naše představa v období 2014-2020 Národní strategický

Více

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu 124 Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala 6.5. 2013 v Alt Penzionu Přítomni:, Durych, Knedla, Krutilová, Jeřábek, Moravec, Holec, Hradecký Omluveni: Pánek, Dušek, Chomout,

Více

LEGIONÁŘSKÁ. Hotel Legie, Sokolská 33, Praha 2 tel ,

LEGIONÁŘSKÁ. Hotel Legie, Sokolská 33, Praha 2 tel , ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ Hotel Legie, Sokolská 33, 120 00 Praha 2 tel. 224 266 235, 224 266 241 www.csol.cz sekretariat@csol.cz Zápis z jednání Statutárního orgánu ČsOL dne 7. června 2016 Přítomní:

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

Místo konání: Společenské centrum Lidečko

Místo konání: Společenské centrum Lidečko Zápis z Valné hromady MS Hornolidečska ze dne 25.6.2014 Místo konání: Společenské centrum Lidečko Program jednání: 1. Zahájení 2. Jmenování zapisovatele 3. Volba návrhové a mandátní komise 4. Schválení

Více

Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR. dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI)

Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR. dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI) Stránka 1 z 5 Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI) Přítomni (podle prezenční listiny): Členové a náhradníci výboru s právem hlasovat: Galina Čermáková,

Více

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. 2011 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.2012 Členská základna má vzrůstající tendenci.oproti roku 2010

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 12. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Zlín, 23.4.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: zástupce KZAV Zlínského kraje Ověřovatelé zápisu: Kulíšek, Haš Zápis: Eva Hamplová

Více

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Termín 26. března 2015 čtvrtek Čas Místo Program jednání 9:00 10:00 hod MAS Slezská Brána, z.s., Restaurace

Více

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 ZÁPIS z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 Přítomni za vládu České republiky: ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Milan Chovanec, místopředseda vlády a ministr financí ČR

Více

VH MR Hranicko 29. listopadu 2012, městský úřad Potštát

VH MR Hranicko 29. listopadu 2012, městský úřad Potštát VH MR Hranicko 29. listopadu 2012, městský úřad Potštát Přítomní: dle prezenční listiny Alena Veličková, obec Horní Újezd Karel Galas, město Potštát Marta Koubková, obec Polom Marcela Tomášová, obec Všechovice

Více

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU. ZÁPIS č. 6/2008

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU. ZÁPIS č. 6/2008 OBEC TEPLICE NAD BEČVOU ZÁPIS č. 6/2008 ze zasedání zastupitelstva Obce Teplice nad Bečvou, které se konalo dne 18.12.2008 v sále Hasičské zbrojnici v Teplicích nad Bečvou Přítomni: Ladislav Táborský Zdeněk

Více

LEGIONÁŘSKÁ. Hotel Legie, Sokolská 33, Praha 2 tel ,

LEGIONÁŘSKÁ. Hotel Legie, Sokolská 33, Praha 2 tel , ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ Hotel Legie, Sokolská 33, 120 00 Praha 2 tel. 224 266 235, 224 266 241 www.csol.cz sekretariat@csol.cz Zápis o zasedání Statutárního orgánu ČsOL dne 19. července 2016 Přítomní:

Více

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO konaná dne 26. září 2016 v 17:00 hod. v kanceláři Mikroregionu Ivančicko, Zemědělská ul. 2, Ivančice Přítomní členové správního výboru: Naděžda Chajmová,

Více

Program: 1) Určení zapisovatele a ověřovatelů zápisu

Program: 1) Určení zapisovatele a ověřovatelů zápisu Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 24. 9. 2012 od 13 30 h v areálu Hoštické a. s. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Lukáš Volný,

Více

Zápis z valné hromady č. 4/2017 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 4/2017 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 4/2017 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 8.9.2017 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 14. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Říčany, 8.6.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Bělinová, Mze Ing. Bejčková, Mze Ing. Adamcová, SZIF JUDr. Večerka, NOV PhDr.

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 25. 1. 2017 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Martin Fiala, Petr Jurica, Petr Brázda Omluveni: Ing. Stanislav Kužel, Pavel Šedivý

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.11.2015 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

Omluveni: Eva Janotová. Kontrolní komise: Martin Dvořák. Kancelář svazku: Iveta Štěpánková, Renata Valerová. Hosté: Radomír Dvořák, Jan Švácha

Omluveni: Eva Janotová. Kontrolní komise: Martin Dvořák. Kancelář svazku: Iveta Štěpánková, Renata Valerová. Hosté: Radomír Dvořák, Jan Švácha Zápis z jednání 25. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve středu 18. 2. 2009 od 13,00 hodin v kanceláři Rakovnicko o.p.s., Husovo nám. 255, Rakovník Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk

Více

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.: ZÁPIS z 6. zasedání Valné hromady Společenství obcí Podkrkonoší 29. 12. 2014, Hajnice Přítomni: Dorazili později: Omluveni: Hosté: P. Hrubý, E. Rezková, L. Grega, E. Havrdová, P. Červený, M. Klapka, B.

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Moravskoslezského a Olomouckého kraje Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne 8. 4. 2015 v Knihovně Petra

Více

ad 1) Zasedání zahájil místopředseda František Kouba přivítáním všech přítomných.

ad 1) Zasedání zahájil místopředseda František Kouba přivítáním všech přítomných. Z á p i s Ze zasedání republikového výboru Sekce policejní veterán o.s., konaného dne 08.01.2008 v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 24. ledna 2013 v kanceláři MAS, Hranice

Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 24. ledna 2013 v kanceláři MAS, Hranice Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 24. ledna 2013 v kanceláři MAS, Hranice Přítomni: Zdenek Lév, MR Hranicko Vojtěch Skácel, FO Rakov Alena Veličková, SDH H. Újezd Libor Vykopal, obec Ústí

Více

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec 1. - 2.12.2010 Obsah Základní informace o PRV, Síti Cíle Sítě, členství v Síti Celkové

Více

Zápis z jednání valné hromady (členské schůze) Místní akční skupiny Střední Povltaví

Zápis z jednání valné hromady (členské schůze) Místní akční skupiny Střední Povltaví Zápis z jednání valné hromady (členské schůze) Místní akční skupiny Střední Povltaví Dne 24. září 2014 v 16 00 hodin Budova Místní organizace Českého rybářského svazu, Milevsko (Rybárna) Přítomni: Mgr.

Více

R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á

R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á Příprava 2014-2020 R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á ÚZEMNÍ DIMENZE Územní dimenze může být realizována v zásadě dvěma způsoby: integrovanými nástroji - (ITI, IPRÚ,

Více

ze Zastupitelstva obce Branice č. 15 konaného dne 6.4. 2012.

ze Zastupitelstva obce Branice č. 15 konaného dne 6.4. 2012. ZÁPIS ze Zastupitelstva obce Branice č. 15 konaného dne 6.4. 2012. Místo konání: Branice č.p. 77, zasedací místnost OÚ Branice Začátek: 18,00 hodin Zasedání řídil: starosta obce p. Stanislav Češka Přítomno:

Více

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 17/2017

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 17/2017 PARDUBICKÁ KRAJSKÁ ORGANIZACE K VINICI 1901, 530 02 PARDUBICE e-mail: pko.cus@seznam.cz IČO 70926344 Bankovní spojení: Č.S. A.S. Č.Ú. 1206352399/0800 KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 17/2017 ze 17. zasedání

Více

Zápis z řádné členské schůze DSO Bruntálsko Dne od 9:00 hodin v místnosti Rady města č.244 Městského úřadu v Bruntále

Zápis z řádné členské schůze DSO Bruntálsko Dne od 9:00 hodin v místnosti Rady města č.244 Městského úřadu v Bruntále . Přítomni: dle prezenční listiny DSO Bruntálsko, nám. Míru 60/11792 01 Bruntál Zápis z řádné členské schůze DSO Bruntálsko Dne 20. 12. 2016 od 9:00 hodin v místnosti Rady města č.244 Městského úřadu v

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Drahlín konaného dne 24.6.2015, od 17:00 hodin.

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Drahlín konaného dne 24.6.2015, od 17:00 hodin. Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Drahlín konaného dne 24.6.2015, od 17:00 hodin. Přítomní členové zastupitelstva Bc. Zdeněk Černohorský DiS., Václav Petráň, Věra Schneiderová, Ing. Jakub

Více

Zápis z Valné hromady MR Hranicko konané dne 26. února 2008, MěÚ Potštát

Zápis z Valné hromady MR Hranicko konané dne 26. února 2008, MěÚ Potštát Zápis z Valné hromady MR Hranicko konané dne 26. února 2008, MěÚ Potštát Přítomni: Radovan Mikuš, obec Všechovice Júlia Vozáková, městys Hustopeče nad Bečvou Alena Veličková, obec Horní Újezd Petra Kočnarová,

Více

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 10. června h sídlo ACRI

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 10. června h sídlo ACRI ZÁPIS ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu Datum a místo konání: 10. června 2009 12h sídlo ACRI Účastníci: Členové předsednictva: Tomáš Ignačák, Zdeněk

Více

Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice.

Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice. Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice. Program: 1) Zahájení a přivítání přítomných. 2) Volby orgánů mikroregionu. 3) Organizační a různé: - Návrh rozpočtu mikroregionu

Více

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Z Á Z N A M z jednání Rady regionu Přítomni: Omluveni: konané dne 2. 9. 2015 od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Ing. Miroslav Sládek, Ing. Ivan Radosta, Pavel Souhrada, Zdeněk Bárta, Hana

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva Obce Máslovice dne

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva Obce Máslovice dne Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva Obce Máslovice dne 29. 12. 2016 Přítomni zastupitelé obce: Ing. arch. Čeněk Feix, Stanislav Koranda, Ing. Vladimíra Sýkorová, Mgr. Ludmila Szöllösová, Mgr. Kateřina

Více

VH MR Hranicko 9. prosince 2014

VH MR Hranicko 9. prosince 2014 VH MR Hranicko 9. prosince 2014 Přítomní: Petr Pajdla, obec Střítež nad Ludinou Petra Kočnarová, obec Skalička Júlia Vozáková, městys Hustopeče nad Bečvou Alena Veličková, obec Horní Újezd Libor Vykopal,

Více

IX. schůze sdružení v Kroměříži.

IX. schůze sdružení v Kroměříži. I. Program: IX. schůze sdružení 3.7.2015 v Kroměříži. Účast členů předsednictva: Ing. Jana Fatěnová, Mgr. Jana Svárovská, František Šoman, Ing. Lenka. Další osoby účastnící se zasedání: - Omluveni: Ing.

Více

O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 Č.j.: OBTECH/00135/07 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 3/2007

Více

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR dne 9.1. 2009 od 10:00 hodin, Choceň (městský úřad) MAS NAD ORLICÍ Přítomní (podle prezenční listiny): Členové a náhradníci výboru s právem hlasovat: František

Více

Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne v hod. na obecním úřadě.

Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne v hod. na obecním úřadě. Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne 20.12.2016 v 18. 00 hod. na obecním úřadě. Přítomni z řad zastupitelů: Štěpánka Bejčková, Miroslava Sovová, Robert Korsa, Petr Holeček, Luboš

Více

Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009

Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009 Hosté: Ing. Zuzana Dvořáková, Mze Ing. Václav Votava, Poslanec PČR, člen rozpočtového

Více

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Východiska rozvoje venkova - koncepční Činnost Komise pro rozvoj venkova a

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 24. 1. 2018 od 19.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Martin Fiala, Ing. Stanislav Kužel, Pavel Šedivý Omluveni: Petr Brázda, Petr Jurica

Více

Zápis ze zasedání Pracovní Skupiny. Mezinárodní Spolupráce, Národní Sítě Místních Akčních Skupin. Dále jen (PS MS) ze dne 10. 3.

Zápis ze zasedání Pracovní Skupiny. Mezinárodní Spolupráce, Národní Sítě Místních Akčních Skupin. Dále jen (PS MS) ze dne 10. 3. Zápis ze zasedání Pracovní Skupiny Mezinárodní Spolupráce, Národní Sítě Místních Akčních Skupin Dále jen (PS MS) ze dne 10. 3. 2015, Zábřeh Předsedající: Ing. Radim Sršeň, Ph.D. a Mgr. Gustav Charouzek

Více

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI ZÁPIS ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI Účastníci: Členové předsednictva: Tomáš Ignačák, Zdeněk

Více

dle prezenční listiny, založené u tohoto zápisu zahájení jednání

dle prezenční listiny, založené u tohoto zápisu zahájení jednání Z á p i s Ze zasedání výboru Sekce policejní veterán o.s., konaného dne 19.02.2008 od 13.00 hodin v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z 1. ustavujícího veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne

Zápis z 1. ustavujícího veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne Zápis z 1. ustavujícího veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 8.11.2010 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter,, pí. Vyletová, PhDr. Koubová, pí. Boudová, p. Blaheta, p. Beran,

Více

Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram

Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Datum konání: 13. ledna 2016 Čas zahájení: 14 hodin Místo: zasedací místnost MěU Příbram, Tyršova 108, 261 19 Přítomni: 12 členů

Více

Usnesení. Představenstvo Hospodářské komory České republiky. 30. ledna 2013, Praha

Usnesení. Představenstvo Hospodářské komory České republiky. 30. ledna 2013, Praha Usnesení Představenstvo Hospodářské komory České republiky 30. ledna 2013, Praha Přítomni: Dvořák Martin, Dvořák Rostislav, Ernest Karel, Hlinka Pavel, Hrabák Václav, Juračka Zdeněk, Kleinová Lidmila,

Více

Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje

Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Krajské sdružení NS MAS Jihomoravského kraje Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje Termín: 13. 3. 2018 od 9.00 hod. Místo: Krajský

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011 Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011 Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:15 hodin. Jednání

Více

číslo: 110 ze dne 4. dubna 2014 Priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy I. podporuje priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy ve věci dofinancování rezortu MŠMT, v rozsahu 4 5 mld. Kč,

Více

Zápis č. 010/2007 z řádného zasedání zastupitelstva Obce Jankov - Holašovice

Zápis č. 010/2007 z řádného zasedání zastupitelstva Obce Jankov - Holašovice Obec Jankov Holašovice Jankov 46 tel: +420 387 982 133 373 84 p. Dubné Zápis č. 010/2007 z řádného zasedání zastupitelstva Obce Jankov - Holašovice Účastníci - zastupitelé: Ing. Jan Jílek, Ing. František

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 17. března 2015, Společenský dům, Prostějov. Distribuovány účastníkům konference v den konání

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 17. března 2015, Společenský dům, Prostějov. Distribuovány účastníkům konference v den konání ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: Hlavní partner: Mediální partner: Materiály partnerů: Odborní garanti: Produkce a organizační zajištění: Cílová skupina: 43.

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Hosté: Radomír Dvořák (Rakovnicko o.p.s.), Jaroslav Gorčík (starosta obce Městečko), Luděk Frencl (kastelán hradu Křivoklát)

Hosté: Radomír Dvořák (Rakovnicko o.p.s.), Jaroslav Gorčík (starosta obce Městečko), Luděk Frencl (kastelán hradu Křivoklát) Zápis z jednání 18. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve středu 2.7.2008 od 13,00 hodin v kanceláři Rakovnicko o.p.s., Husovo nám. 255, Rakovník Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk

Více

Navrženi: Ing. Michaela Procházková, Ing. Tomáš Feranec, Dana Haasová

Navrženi: Ing. Michaela Procházková, Ing. Tomáš Feranec, Dana Haasová Zápis z valné hromady Mikroregionu Šternbersko dne 13. 11. 2018 v 13.30 hodin ve Šternberku Konferenční sál Kulturního domu (Masarykova 307/20, 785 01 Šternberk) 1. Zahájení Přítomni viz prezenční listina.

Více

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení.

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. 2013 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s Týnec nad Sázavou, 13.3.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE 1 kraj počet MAS

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 21. 9. 2016 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Pavel Šedivý, Martin Fiala, Petr Jurica, Ing. Stanislav Kužel, Jaroslava Šlapanská,

Více

Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 2. února 2012 v kanceláři MAS, Hranice

Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 2. února 2012 v kanceláři MAS, Hranice Zápis ze schůzky Výboru partnerství, konané dne 2. února 2012 v kanceláři MAS, Hranice Přítomni: Alena Veličková, SDH Horní Újezd Vojtěch Skácel, FO Rakov Ludmila Juráňová, JUKO Rouské Jana Černá, TJ Střítež

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 12. 12. 2011

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 12. 12. 2011 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 12. 12. 2011 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

1. Úvod Předseda, p. Miroslav Wildner přítomné přivítal a zahájil jednání VH MR Hranicko. Představil program jednání v tomto znění:

1. Úvod Předseda, p. Miroslav Wildner přítomné přivítal a zahájil jednání VH MR Hranicko. Představil program jednání v tomto znění: Zápis z Valné hromady MR Hranicko Konané dne 22.září 2009, Potštát Přítomni členové: Antonín Tomeček, obec Opatovice Michala Blahová, obec Horní Těšice Jiří Andrýs, obec Černotín Hana Frydrychová, obec

Více

Hosté: Ing. Linda Polcarová, Bc. Patricie Kovářová, Ing. Lucie Prošková, Mgr. Tomáš Valer,

Hosté: Ing. Linda Polcarová, Bc. Patricie Kovářová, Ing. Lucie Prošková, Mgr. Tomáš Valer, Zápis z jednání 2. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve středu 25. 2. 2015 od 10,00 hodin v kanceláři Svazku měst a obcí Rakovnicka, Husovo náměstí 255, Rakovník Přítomni členové rady

Více

Zápis z Valné hromady MR Hranicko Konané dne 20. ledna 2011, zasedací místnost městského úřadu v Hranicích

Zápis z Valné hromady MR Hranicko Konané dne 20. ledna 2011, zasedací místnost městského úřadu v Hranicích Zápis z Valné hromady MR Hranicko Konané dne 20. ledna 2011, zasedací místnost městského úřadu v Hranicích Přítomní členové: Karel Galas, město Potštát Petr Pajdla, obec Střítež nad Ludinou Júlia Vozáková,

Více

Zpráva o hospodaření Strany zelených za období 2012/2013 vč. výhledu na rok 2014 pro účely Sjezdu SZ v Praze ve dnech 25. - 26. 1.

Zpráva o hospodaření Strany zelených za období 2012/2013 vč. výhledu na rok 2014 pro účely Sjezdu SZ v Praze ve dnech 25. - 26. 1. Zpráva o hospodaření Strany zelených za období 2012/2013 vč. výhledu na rok 2014 pro účely Sjezdu SZ v Praze ve dnech 25. - 26. 1. 2014 Abychom širokou stranickou veřejnost, delegátky a delegáty lépe seznámili

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva

Zápis ze zasedání zastupitelstva Zápis ze zasedání zastupitelstva Jednání číslo 4/2019 Datum, čas 18. 2. 2019 od 19:00 Místo Přítomni (7) Omluveni (2) Hlásná Třebaň, budova Obecního úřadu Tomáš Snopek, Vnislav Konvalinka, Tomáš Přibyla,

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin

Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne 5. 4. 2019 v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin Přítomni: starostka obce Helena Matoušková, místostarosta obce Radek Krupa,

Více

Plán činnosti Výboru pro udržitelné municipality RVUR vyhodnocení

Plán činnosti Výboru pro udržitelné municipality RVUR vyhodnocení A. VERTIKÁLNÍ PROVÁZANOST PRIORIT UR Cíle 2015-2020 Úkoly pro 2015-2016 Realizované aktivity A.1. Budou sledovány vazby mezi prioritami udržitelného rozvoje ČR a cíli municipalit a regionů. A.1.1. aktivně

Více

LEGIONÁŘSKÁ. Zápis o zasedání Statutárního orgánu ČsOL dne 8. března 2016

LEGIONÁŘSKÁ. Zápis o zasedání Statutárního orgánu ČsOL dne 8. března 2016 ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 TEL. 224 266 235, 224 266 241 - WWW.CSOL.CZ Zápis o zasedání Statutárního orgánu ČsOL dne 8. března 2016 Účast: Br. Pavel Budinský,

Více

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Preambule Vědomi si potřeby a odpovědnosti za obnovu a rozvoj duchovního a společenského života na venkově, ve kterém spatřujeme historické kořeny národní

Více

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , ,

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , , Zápis č. 2/2018 ze zasedání Zastupitelstva obce Sedlice (anonymizovaný) Den konání: 07. 12. 2018 Místo jednání: Začátek jednání: Konec jednání: Přítomní zastupitelé: Zasedací místnost OÚ Sedlice 18:00

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 12. 2018 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: zasedací místnost obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: - 9 - Chadimová Pavla, Dvořák

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 8. března 2016, Společenský dům, Prostějov. ICT UNIE z.s. Distribuovány účastníkům konference v den konání

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 8. března 2016, Společenský dům, Prostějov. ICT UNIE z.s. Distribuovány účastníkům konference v den konání ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: Hlavní partneři: Mediální partner: Materiály partnerů: Odborní garanti: Produkce a organizační zajištění: Cílová skupina: 45.

Více