Působíme v těchto oblastech: Partnerská města a obce:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Působíme v těchto oblastech: Partnerská města a obce:"

Transkript

1 Podpora komunálního rozvoje je speciálně podporovaný projekt pro města a obce České republiky. Realizátor tohoto projektu je společnost MYLAND s.r.o., která se zaměřuje na přípravu a dodávky komplexních řešení pro municipality a jejich organizace. Naše motto: Naším cílem je zajistit ve všech městech a obcích ČR provoz ekologicky šetrných a energeticky nenáročných technologií a tyto využívat k všeobecnému zkvalitňování života občanů. Poskytujeme opravdu kvalitní a komplexní služby rozdělené do několika oblastí a pro každou jsme ve spolupráci s partnery vytvořili balíček služeb, které nejlépe vyhovují možnostem a potřebám měst a obcí České republiky. Působíme v těchto oblastech: Partnerská města a obce: BLATNÁ, BRNO-MĚSTSKÉ ČÁSTI, HARTMANICE, JESENÍK, LIBÁŇ, NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM, NOVÝ JIČÍN, OSTRAVICE, SLAVKOV U BRNA, STAŘÍČ, ŠPINDLERŮV MLÝN, TRUTNOV, TŘEBOŇ, VÍTKOVICE V KRKONOŠÍCH, VRCHLABÍ, VSETÍN, VYŠKOV NA MORAVĚ

2 Partner:

3 1. Strategie udržitelného rozvoje města a systém strategického plánování Situace Městský úřad se stará o rozvoj svého města ve smyslu tolik proklamovaného trvale udržitelného rozvoje. To v sobě skýtá nepřeberné množství činností a agend, řízení množství rozvojových i stabilizačních programů a projektů, péči o zdravý rozvoj občanů, vzdělání, seniory, atd. atd. Město hospodaří se svým rozpočtem, který je omezený, naskýtá se však možnost čerpání finančních zdrojů z programů EU. Otázkou zůstává, jak vybrat ty nejlepší projekty k realizaci, které směřují k trvale udržitelnému rozvoji? Jak demonstrovat zájmovým skupinám, že právě tyto projekty řeší prioritní oblasti města? Jak nastavit průhledný a jednoznačný systém pro výběr těchto projektů? Jak předejít nařčení politických protivníků z prosazování svých osobních zájmů? Jak zajistit udržitelnost strategického plánování? Jak efektivně čerpat vnější finanční zdroje? Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) potřebuje partnera, který mu pomůže se zpracováním strategie města a systémem strategického plánování. Výsledný dokument by měl být jednoduchý, transparentní a sdělný pro všechny zájmové skupiny (i pro běžného občana) a měl by být vhodnou základnou pro čerpání finančních dotací EU. Náš produkt Nabízíme poradenské a konzultační služby pro zpracování strategie města a implementaci systému strategického plánování s využitím projektového přístupu tak, aby systém byl efektivní, dlouhodobě udržitelný a současně využíval osvědčených postupů řízení organizace a municipalit. Postup realizace: Zpracování bude rozděleno do následujících etap: Etapa 0 - Školení a úvodní přezkoumání současného systému. Etapa 1 - Vstupní zhodnocení Etapa 2 Stanovení vize města a strategických priorit Etapa 3 Zpracování programů pro dosažení strategických cílů Etapa 4 Dokumentace systému strategického plánování Etapa 5 Zpracování projektů Etapa 6 Komunikace se zájmovými skupinami, přezkoumání vedením Partner:

4 2. Řízení pomocí projektů - LogFRAME Situace Městský úřad se stará o rozvoj svého města ve smyslu tolik proklamovaného trvale udržitelného rozvoje. To v sobě skýtá nepřeberné množství činností a agend, řízení množství rozvojových i stabilizačních programů a projektů, péči o zdravý rozvoj občanů, vzdělání, seniory, atd. atd. Oproti tomu hospodaří pouze se svým rozpočtem, který je omezený. Otázkou zůstává, jak vybrat ty nejlepší projekty k realizaci, jakým způsobem je poměřovat, když je každý popsán v jiném detailu, v jiném formátu a struktuře? A co více jakým způsobem již vybrané projekty řídit a vyhodnocovat? Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) potřebuje partnera, který jim předá a naučí používat metodiku, která městu umožní efektivně popsat projekty (jakékoli změny, projektové záměry a pod.), vhodně porovnávat tyto projekty vůči sobě a vůči prioritám města a efektivně řídit jejich realizaci a vyhodnocení. Náš produkt Nabízíme provedení výcvikového semináře pro návrh, realizaci a vyhodnocení projektů pomocí metodiky LogFRAME, s cílem: seznámit účastníky semináře se základními modely řízení a způsoby efektivní realizace změn vyškolit účastníky v metodice projektového řízení ověřit si metodiku při řešení případové studie vyškolit účastníky semináře ve způsobu využití metodiky jako efektivního nástroje pro komunikaci vyškolit účastníky v možnostech práce s více projekty rozpracovat konkrétní projekty pro potřeby města Postup realizace: Výcvikový seminář je organizován formou 2,5 denního pracovního tréninku a jedním konzultačním dnem pro zajištění vhodné a efektivní aplikace metodiky. Během celého semináře je kladen důraz na aktivní zapojení všech účastníků semináře, řešení konkrétních situací a příležitostí ke zlepšení. Během semináře účastníci zpracují návrh projektů, témata budou dohodnuta dle aktuálních potřeb. Maximální počet účastníků je limitován možností účinné komunikace a neměl by překročit 20 účastníků. Partner:

5 3. Zpracování projektů, projektové dokumentace (rozpočet, harmonogram, studie proveditelnosti) Situace Městský úřad již vybral konkrétní projekty do krátkodobých akčních plánů. Jde nyní o to kvalifikovaně tyto projekty vzájemně posoudit, zda korespondují nejenom obsahově (projekty by na sebe měly obsahově navazovat), ale i časově (lze tyto projekty realizovat v předpokládaném čase?) a finančně (jsme schopni je profinancovat?, jaký bude cash flow projektů?). Vstupem pro tyto úvahy budou studie proveditelnosti (feasibility study) jednotlivých projektů, tedy posouzení podmínek, za jakých je projekt vůbec životaschopný. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) potřebuje partnera, který je schopen posouzení jednotlivých projektů i vybrané množiny projektů kvalifikovaně provést a ve spolupráci s odpovědnými pracovníky města zpracovat projektovou dokumentaci nejen k jednotlivým projektům, ale i sumární rozpočet a harmonogram na předpokládané období. Jsme přesvědčeni, že optimální doba pro akční (chcete-li prováděcí nebo operativní) plány je 2 roky. Náš produkt Nabízíme provedení semináře pro zpracování projektové dokumentace projektů (tedy rozpočtu, harmonogramu a studie proveditelnosti). Součástí semináře není zpracování technické dokumentace. Na seminář navazuje možná konzultace a zpracování konkrétní projektové dokumentace. Cílem semináře je: Seznámit se základními modely financování projektu, vyhodnocení návratnosti projektu a zjištění vrcholových ekonomických indikátorů (NPV net present value = současná čistá hodnota a IRR internal rate of return = vnitřní míra návratnosti) Seznámit účastníky semináře s požadavky na feasibility study a pre-feasibility study podle metodiky MMR Seznámit účastníky semináře s nástroji Analýza citlivosti a řízení rizik Vyškolit účastníky semináře v tvorbě rozpočtu a harmonogramu projektu, jak pomocí těchto dokumentů projekt reálně řídit. Vyškolit účastníky v možnostech práce s více projekty Zpracovat konkrétní dokumentaci projektů vybraných městem. Postup realizace: Výcvikový seminář je organizován formou 1,5 denního pracovního tréninku a jedním konzultačním dnem pro zajištění vhodné a efektivní aplikace metodiky. Během celého semináře je kladen důraz na aktivní zapojení všech účastníků semináře, řešení konkrétních situací a příležitostí ke zlepšení. Během semináře účastníci zpracují návrh studie proveditelnosti konkrétního projektu, téma bude dohodnuto dle aktuálních potřeb. Maximální počet účastníků je limitován možností účinné komunikace a neměl by překročit 10 účastníků. Partner:

6 4. Asistence při podávání žádostí o dotace Situace Město má představu o realizaci konkrétních projektů. Ideální stav je, pokud tyto projekty korespondují se strategickými prioritami města a jsou projednány s veřejností. Nabízí se možnost získat zdroje z operačních programů nebo jiných fondů. Jedná se o řadu činností, zejména pak zjištění vstupních informací a pravidel hry. Předpokládáme, že většina měst má na tyto aktivity vyčleněny svoje vlastní pracovníky, přesto je někdy výhodné se obrátit na externí spolupracovníky, kteří s konkrétní oblastí mají větší, již praxí ověřenou zkušenost. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) potřebuje v některých případech partnera, který je schopen zjistit, případně ověřit konkrétní informace o podmínkách poskytnutí finančních zdrojů z konkrétních operačních programů a promítnout tyto informace do projektové dokumentace nebo i vlastních žádostí. Náš produkt Nabízíme v návaznosti na produkt LogFRAME konkrétní konzultace nad městem vybranými projekty s cílem: Najít, zda téma projektu odpovídá prioritám, resp. opatřením jednotlivých operačních programů a zda lze a v jakém termínu očekávat zveřejnění výzvy k vybranému operačnímu programu Prověřit, zda neexistuje možnost získat finanční prostředky z jiných zdrojů Zpracovat model financování projektu (ve vazbě na produkt Zpracování projektové dokumentace) Zpracovat ve spolupráci s pracovníky města vlastní žádost a odpovídající dokumentaci Postup realizace: Realizace je podmíněna kontinuální komunikací s garanty projektu a to jak s politiky (odpovídají za prosazení projektu ve městě), tak i s výkonnými realizátory projektu (odpovídají za kvalitu a věcnou právnost projektu). Předpokládáme, že tyto konzultace mohou mít dvojí charakter: Společné přemýšlení nad množinou možných projektů (na které lze získat prostředky z jiných zdrojů a na které nikoliv) z hlediska vazeb na rozpočet města (jaká je předpokládaná spoluúčast, jaké jsou časové podmínky poskytnutí peněz) Konkrétní realizace vybraných projektů. Na tento produkt organicky navazuje produkt Řízení konkrétních projektů a jejich supervize. Partner:

7 5. Řízení konkrétních projektů - supervize Situace Městský úřad se stará o rozvoj svého města a regionu, řídí a koordinuje řadu projektů a záměrů. Pracovníci úřadu jsou přetíženi běžnou agendou. Chybí dostatek odborných kapacit pro zajištění dobrého řízení investičních projektů s cílem snížit rizika nehospodárného využití vlastních zdrojů, překročení harmonogramu a rozpočtu, nedodržení pravidel spojených s dotacemi s hrozbou vrácení zdrojů získaných z dotačních titulů a pod. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) potřebuje partnera, který mu formou subdodávky a ve spolupráci s odpovědnými pracovníky města pomůže řídit rozvojové projekty prostřednictvím vlastních odborných kapacit. Náš produkt Nabízíme řízení projektů určených k realizaci, řízení a koordinaci subdodavatelů a nezávislé supervize běžících projektů s cílem: Minimalizovat rizika překročení harmonogramu nebo rozpočtu z důvodu chybného řízení projektu Poskytnout nezávislé posouzení kroků řízení projektu vč. koordinace subdodavatelů Nezatěžovat rozpočet města náborem a výcvikem dalších úředníků, kteří by pracovali pouze na omezenou dobu (po dobu realizace projektu) Postup realizace: Na základě smlouvy odborníci AD VISION převezmou řízení projektu. Ti v řídícím týmu koordinují, řídí, upravují a vyhodnocují jednotlivé fáze realizace projektu. Součástí řízení jsou také prezentace pro investora, městský úřad a ev. další zájmové skupiny o provedených a plánovaných krocích a ev. o identifikovaných rizicích. Partner:

8 6. Systému řízení jakosti, systému environmentálního managementu a managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (ISO 9001, 14001, OHSAS 18001) Situace Městský úřad se stará o rozvoj svého města ve smyslu trvale udržitelného rozvoje. Proto klade důraz i na to, aby jeho dodavatelé byli odpovědni ke svým zákazníkům (tzn. městu), okolnímu životnímu prostředí i ke zdraví a bezpečnosti práce svých pracovníků, kteří velmi často jsou zároveň občany města. Organizace, které dodávají státní správě a místní samosprávě (avšak nejen jim totéž platí i pro striktně podnikatelské prostředí), proto řeší, jakým způsobem demonstrovat a zabezpečovat tento odpovědný přístup, jak nastavit své chování a své řídící mechanismy tak, aby se vydali směrem soustavného zlepšování a tím si udrželi své stálé zákazníky a vylepšili svou image.obdobný přístup se dá najít i v prostředí městského úřadu, kde jako zákazníka vnímáme občana města. I zde je namístě zlepšovat své procesy tak, aby probíhalo soustavné zlepšování. Jako odpověď na tyto otázky lze použít nástroje: systém řízení jakosti, systém environmentálního managementu a management bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Po zavedení prvků ve shodě s požadavky norem ISO (resp. OHSAS) je možné provést nezávislou certifikaci těchto systémů a následně demonstrovat svůj odpovědný přístup zájmovým skupinám. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě buď dodavatel města nebo i městský úřad) potřebuje partnera, který mu pomůže se zavedením prvků systému ISO nebo OHSAS a připraví jej tak, aby mohl zákazník úspěšně absolvovat certifikační audit a následně jej demonstrovat zákazníkům. Náš produkt Předmětem nabídky jsou poradenské a konzultační služby pro implementaci systému řízení jakosti (QMS), implementaci systémů environmentálního managementu (EMS) a managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS) ve shodě s požadavky norem ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 a OHSAS 18001:1999, který je efektivní, dlouhodobě udržitelný, certifikovatelný a současně maximálně využívá osvědčených postupů řízení organizace. Postup realizace: školení a úvodní přezkoumání řídícího systému společnosti politika organizace a plánování plánování - programy pro dosažení cílů a cílových hodnot dokumentace systému, zavedení a provoz, integrace do života firmy školení interních auditorů, příprava auditu a jeho provedení přezkoumání systému vedením a příprava na certifikaci Partner:

9 7. Kurzy managerských dovedností Situace Městský úřad zajišťuje svými procesy služby orientované na občana města. Kvalita těchto procesů je stěžejní pro kvalitu výstupních produktů = služeb občanům, potažmo jejich spokojenosti. Úředníci městského úřadu a organizací úřadem řízených procházejí permanentním školením, které je ale většinou postaveno na zvyšování odbornosti. Součástí postupného zlepšování procesů ale musí být také zkvalitňování základních managerských (řídících, komunikačních apod.) dovedností. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě město) by měl zajistit vyškolení managementu úřadu v takových dovednostech jako je efektivní vedení a řízení pracovníků, komunikace se zájmovými skupinami, vyjednávání, řešení konfliktů a podobně. Tyto dovednosti výrazně ovlivňují fungování každé organizace a městského úřadu zvlášť. Náš produkt Nabízíme provedení semináře pro zvyšování managerských dovedností pracovníků úřadu. Seminář je školen experty, kteří mají jak konkrétní zkušenost z prostředí podnikatelských organizací, tak z prostředí municipalit. Cílem semináře je: Seznámit se základními modely efektivního řízení a vedení lidí Vyškolit účastníky semináře v přístupech k efektivní komunikaci se zájmovými skupinami Vyškolit účastníky v dovednostech jako řízení schůzí, účinná prezentace Vyškolit účastníky v řešení konfliktů a zásadách principiálního vyjednávání Postup realizace: Výcvikový seminář je organizován formou 1,5 denního pracovního tréninku. Během celého semináře je kladen důraz na aktivní zapojení všech účastníků semináře, řešení konkrétních situací a příležitostí ke zlepšení. Maximální počet účastníků je limitován možností účinné komunikace a neměl by překročit 15 účastníků. Partner:

10 8. Technicko procesní audit organizace Situace Městský úřad se stará o rozvoj svého města ve smyslu tolik proklamovaného trvale udržitelného rozvoje. To v sobě skýtá nepřeberné množství činností a agend, řízení množství rozvojových i stabilizačních programů a projektů, péči o zdravý rozvoj občanů, vzdělání, seniory, atd. atd. Oproti tomu hospodaří pouze se svým rozpočtem, který je omezený. Nedílnou součástí péče o město je též zajišťování a údržba městské infrastruktury, kterou zpravidla obhospodařují organizace technických služeb. Úroveň a stav technických služeb bývá rozdílná, některé provozy však trpí značnou technickou zastaralostí a jejich nasazení může způsobovat problémy v životě města (např. úklid sněhu, čištění komunikací a pod.) Otázkou tak zůstává, v jakém stavu se organizace technických služeb nachází jaký je stav používané techniky? Co je lepší opravit a co vyměnit za nové? Kolik to bude stát? Které služby či části služeb si ponechat? Má smysl zatěžovat rozpočet města touto investicí nebo je lépe tuto službu nabídnout k provozování externímu dodavateli? apod. Potřeba zákazníka Zákazník (v tomto případě buď město nebo technické služby) potřebují partnera, který jim nezávisle a věrohodně posoudí úroveň procesů a použité techniky včetně návrhů řešení tak, aby: vedení města mělo kvalifikované podklady pro rozhodnutí o rozvoji technických služeb (kam investovat, co vyčlenit,...) představitelé technických služeb měli věrohodné podklady pro argumentaci a podpoření investic do svého technického vybavení Náš produkt Nabízíme provedení technicko procesního auditu organizace, který přinese: zmapování současného stavu a návrh reálných a pragmatických variant řešení, které umožní optimalizovat využití finančních i lidských prostředků v dlouhodobé časovém horizontu mechanismy pro zajištění shody s požadavky a očekáváním zájmových skupin (organizace technických služeb, město, občan,...). Schopnost demonstrovat tuto shodu kterékoli zájmové skupině a být tak vhodným prostředkem pro komunikaci mezi organizací, městem, okolím a zlepšoval její image, respektive image města Postup realizace: Etapa 0 - Úvodní přezkoumání současného stavu. Etapa 1 Analýza potřeb a očekávání dotčených zájmových skupin Etapa 2 Posouzení stavu klíčové techniky (audit techniky) Etapa 3 Posouzení kvality procesů včetně kapacity pracovníků (audit procesů) Etapa 4 Stanovení kritérií pro výběr optimální varianty řešení Etapa 5 Zpracování reálných variant řešení Etapa 6 Výběr varianty, komunikace se zájmovými skupinami Partner:

11 Motto: Cílem je zajistit ve všech městech a obcích ČR provoz ekologicky šetrných a energeticky nenáročných technologií a tyto využívat k všeobecnému zkvalitňování života občanů. To jakou techniku používáme k zajištění občanských služeb nesporně souvisí s kvalitou čistoty životního prostředí. Správný úklid veřejných prostranství se bez výběru vhodného technického vybavení dá zvládnout jen s obtížemi. Problémem však není nedostatek vhodné komunální techniky, které je dost, ale finanční zdroje a schopnost pořídit vhodnou mechanizaci, která bude odpovídat potřebám zajištění úklidu a čistoty s minimálním zatížením životního prostředí vlastním provozem. V rámci naší činnosti spolupracujeme s více výrobci či dovozci komunální techniky. Pro dodavatele nejsme pouze běžnými dealery, ale partnery, kteří jim pomáhají techniku nejen prodat, ale financovat její dovoz či výrobu. Navíc pro dodavatele zajišťujeme zpětný ohlas z trhu a speciální marketingovou podporu. Díky tomu, že nejsme fixování na konkrétní značku jsme v rámci projektu PKR (Podpora Komunálního Rozvoje) schopni objektivně posoudit využití vhodné techniky pro různé účely a poradit s jejím správným výběrem. Komunální techniku ve spolupráci s partnery dodáváme, pronajímáme, financujeme a zabezpečujeme její mobilitu (servis) a to za výhodných podmínek. Více v nabídce Optimalizace financování. Přes finanční programy projektu PKR lze zajistit nákup techniky všech dodavatelů a značek! Ve spolupráci se smluvními partnery u vybraných finančních programů zajišťujeme tzv. dotované dodávky produktů pro tyto oblasti veřejných služeb: Údržba komunikací: KOMUNÁLNÍ PODVOZKY DLE NOSNOST 1-40 t: Do 1,5 t Do 2, 5 t Do 3 t Do 5 t Do 7 t Do 10 t Do 12 t Nad 12 t NÁSTAVBY PRO LETNÍ A ZIMNÍ ÚDRŽBU Sypače, frézy, zametací a postřikovací jednotky, pluhy a radlice KOMUNÁLNÍ PODVOZKY S HYDROSTATICKÝM POHONEM Do 2 t Silniční zametače Do 5 t Chodníkové zametače

12 Likvidace a nakládání s odpady a bioodpady: KOMUNÁLNÍ PODVOZKY PRO SVOZ ODPADŮ Nástavby do 3,5 cbm do 7 cbm do 12 cbm do 15 cbm do 20 cbm NOSIČE KONTEJNERŮ A HYDRAULICKÉ RUKY PRO SEPAROVANÝ SBĚR ODPADŮ. SPECIÁLNÍ TECHNIKA PRO SKLÁDKY Kompaktory LISOVACÍ KONTEJNERY ZAŘÍZENÍ PRO ZPRACOVÁNÍ BIODPADŮ Drtiče a homogenizéry Štěpkovače Překopávače Nakladače, Manipulátory Biotechnologické přípravny Kompostéry, systémy pro energické využití Údržba zeleně: KOMUNÁLNÍ TRAKTORY Do 75 KW Do 120 KW Nad 120 KW TRAVNÍ SEKAČKY A MULČOVAČE Bubnové s pojezdem Křovinořezy Čelní sekačky, zadní nesené sekačky, mulčovače Ramenové nesené sekačky příkopové, ořezávače SBĚRAČE PSÍCH EXKREMENTŮ Samojízdné, tažené. Technická správa: Užitkové vozy Servisní vozy Vysokozdvižné plošiny Osobní vozy a kategorie N1 Partneři:

13 Požadavky na obce a jejich vybavenost sice rostou, avšak kvůli limitům obecních rozpočtů není možné krátkodobě uskutečnit všechny potřebné investice. Čím dál častěji obce využívají nástrojů jako finanční a operativní leasing (pronájem). Využívání těchto nástrojů umožní, aby se veřejný sektor soustředil na svůj základní úkol - poskytování služeb občanům. Prostředky, které by jinak byly investovány do pořízení komunálních strojů, lze použít na jiné potřebné účely. Výhody leasingu: v leasingu se nevyskytují úvěrové podmínky a investiční omezení leasing může poskytnout výhody v cashflow - splátky nájemného usnadňují rozpočtování a prognózy leasing zjednodušuje i daňové a účetní řízení (odpisy z majetku jsou totiž záležitostí a povinností vlastníka) na leasing, kromě výše uvedeného, lze také hledět jako na úsporný typ technického rozvoje. V čem jsou naše služby speciální? Hlavní myšlenku dodání komplexního řešení realizujeme tak, že z nabídky trhu vybereme ty nej produkty a poskládáme je do balíčku služeb, který bude plně vyhovovat požadavkům našich klientů. Vzhledem k intenzivní a dlouhodobé spolupráci s prodejci a dodavateli máme nasmlouvány nejen výhodné ceny, ale také nadstandardní záruční a servisní podmínky. Byli jsme první, kdo přišel s myšlenkou poskytovat operativní pronájem na komunální techniku. Na naší straně jsou tedy zkušenosti. Snažíme se maximálně přizpůsobit dodávku i financování potřebám a možnostem klienta Jaký je rozdíl mezi programy CityRent a CityLease? je finanční leasing doplněný o nadstandardní služby partnerů projektu jako kompletní pojišťění vozu s výhodnými sazbami, velkoodběratelské slevy atd. je operativní pronájem s možností odkupu vozu po skončení doby financování za zůstatkovou hodnotu. Pronájem je hrazen v měsíčních splátkách, ve kterých je obsaženo havarijní, povinné i strojní pojištění, kompletní servisní služby, povinné servisní prohlídky včetně výměny filtrů atd., záruka mobility(dodání náhradního vozu při dlouhodobé poruše) a jedna náhradní sada pneumatik. Dnešním trendem je outsourcing (zajišťování služeb z cizích zdrojů) a na jeho principech funguje i program CityRent. Je výhodný zejména pro organizace, které se chtějí plně soustředit na výkon a kvalitu poskytovaných služeb. Díky CityRent se zbaví nutnosti mít v areálu servisní dílnu, nemusí shánět náhradní díly a ušetří spoustu dalších mzdových a administrativních nákladů. Generální partner pro financování komunální techniky:

14 Přímý nákup Běžný finanční leasing Program CityLease Program CityRent Prodejní pořizovací cena Kč 0 Kč 0 Kč 0 Kč Celkové náklady na servis Celkové pojistné Celkové splátky Kč Kč 0 Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč 0 Kč 0 Kč Kč Prodejní odkupní cena 0 Kč Kč Kč Kč * Celkové náklady za 4 roky Kč Kč Kč Kč Poznámky: Náklady na servis zahrnují náklady na servisní prohlídky, opravy, výměnu filtrů a jednu sadu pneumatik. Roční pojistné zahrnuje povinné a havarijní pojištění, u CL a CR i strojní pojištění. Součástí programu CityRent je i záruka mobility, tzn. v případě že stroj nebude moci vykonávat práci bude poskytnut náhradní stroj. Např. zapůjčení svozového vozu v ceně cca 3 mil. Kč stojí kolem 4.000Kč/den. Nájemci v programu CityRent náleží předkupní právo na předmět pronájmu. Nájemce se v programu CityRent může rozhodnout, zda předmět pronájmu po 48 měsících užívání odkoupí či nikoliv. * Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH. Generální partner pro financování komunální techniky:

15 Fleet story Operativní leasing je výhodný pro každou rozpočtovou instituci. starosta Berouna Jiří Besser Výchozí situace Město Beroun ještě donedávna kupovalo automobily za hotové. Pro rozpočet osmnáctitisícové obce to byla výrazná finanční zátěž, která neumožňovala udržovat městskou vozovou flotilu na odpovídající technické úrovni. Automobily stárly a jejich náhrada novými vozy probíhala jen velmi pozvolna. V loňském roce proto tajemník městského úřadu Jiří Chalupecký vypracoval analýzu, která posoudila alternativní způsoby financování a správy autoparku. Výsledkem bylo vypsání výběrového řízení na dodavatele operativního leasingu, který radnice vyhodnotila jako nejefektivnější řešení. Začátkem roku 2007 uzavřela smlouvu s vítězem tendru, společností LeasePlan, a stala se tak jejím vůbec prvním klientem z oblasti veřejné správy, průkopníkem operativního leasingu mezi českými a moravskými obcemi. je celosvětovým lídrem operativního leasingu. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Celkem provozuje více než 1,2 milionu automobilů a je zastoupen ve 28 zemích. V roce 1996 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady spravuje vozový park více než 900 klientům a v jeho flotile je přes 18 tisíc vozidel. Fleet audit a doporučené řešení Starostovi města Jiřímu Besserovi se operativní leasing zamlouval především díky jeho příznivému vlivu na optimalizaci městského cash flow: Když máte auta v majetku, nevyhnete se nepředvídatelným výkyvům v nákladech, třeba v případě náročnějších oprav nebo při nákupu nového vozu. Pro rozpočet obce jsou takové výdaje bolestivé. Oproti tomu operativní leasing je založen na placení pravidelných měsíčních splátek, které zahrnují všechny předpokládané náklady. Auto si pronajímáte od leasingové společnosti na předem sjednanou dobu a odpadá i počáteční akontace, jako je tomu u finančního leasingu. Náklady na městskou flotilu se tak dají přesně naplánovat, což je pro nás velmi důležité. Kromě pozitivních rozpočtových efektů se radnice zajímala také o rozsah služeb operativního leasingu jejím záměrem bylo převést co možná nejvíce starostí spojených s autoparkem na leasingovou společnost. Na základě detailního zadání vypracoval LeasePlan plán na jednorázovou obměnu celého autoparku. Její první fáze spočívala v odkoupení stávajících vozidel města a jejich následný prodej na trhu ojetých vozů. Spočítali jsme si, že tím získáme sumu, která nám zaplatí celý rok služeb LeasePlanu, říká tajemník Jiří Chalupecký. Souběžně s tím LeasePlan pro Beroun objednal nové vozy. Při jejich výběru radnice vycházela z doporučení, která ji LeasePlan poskytnul. S ohledem na potřeby města a předpokládanou zátěž vozů byly jako optimální vybrány automobily koncernu VW, především škodovky a volkswageny. Jsou určeny pracovníkům radnice voleným zástupcům města, úředníkům vykonávajícím samosprávu i státní správu, ale i údržbářům, zaměstnancům pečovatelské služby a podobně. LeasePlan zároveň Berounu nabídnul takové služby ze svého portfolia, které mu pomohou od většiny zatěžujících povinností spojených s flotilou.

16 Vůbec prvním vozem, který LeasePlan Berounu dodal, byl automobil určený městským údržbářům. Ten starý se jim nečekaně porouchal do té míry, že případná oprava by se už nevyplatila. LeasePlan operativně zareagoval a velmi rychle zajistil potřebnou náhradu. Během několika měsíců pak následovala prakticky kompletní obměna vozové flotily města. Celkem šlo o čtrnáct automobilů. V majetku obce zůstalo jen několik málo vozidel. Příkladem jsou automobily městské policie, které byly zakoupeny teprve nedávno. Vedení radnice ale předpokládá, že v budoucnu budou formou operativního leasingu pořizovány všechny vozy města. Automobily jsou pronajímány na čtyři roky. Po jejich naplnění město vozy vrátí LeasePlanu a ten objedná auta nová. Při převzetí vozu obdrží každý řidič tzv. driver set, v němž najde všechny důležité kontakty i návod na to, jak postupovat při řešení nenadálých problémů. Výhody spolupráce Vedle finančních hledisek si radnice pochvaluje výrazný úbytek práce. Dřív se o naše auta starali dva pracovníci na plný úvazek. Dnes nám stačí jediná osoba, která v podstatě pouze zajišťuje komunikaci mezi radnicí a LeasePlanem. Když máme jakýkoli problém, zavoláme do LeasePlanu a ten vše zařídí, vysvětluje Jiří Chalupecký. Také starosta Jiří Besser je spokojený: Podle mě je operativní leasing výhodný pro každou rozpočtovou instituci. Důležité je, aby obce dokázaly prolomit zaběhnuté zvyky a aby se nebály vyzkoušet nové postupy. Já jsem známý tím, že jsem více manažer než politik. Vždycky proto hledám cestu, která je pro město ekonomicky nejvýhodnější. Operativní leasing je typickým příkladem. První muž radnice pozitivně hodnotí i další přínos spolupráce. Když před třinácti lety nastoupil do funkce, měl k dispozici starého prorezivělého favorita. O ostatních vozech města radši ani nemluvě. Dnes má radnice všechny automobily v perfektním technickém stavu, v jednotném designu, jehož součástí jsou polepy s názvem města. Přispíváme tím k posilování prestiže Berouna, říká jeho starosta Jiří Besser. Generální partner pro fleet management:

CCS FLEET MANAGEMENT. Nabídka pro zákazníky CCS. Věnujte se svému podnikání a starosti s vozovým parkem nechte na nás! CCS FLEET MANAGEMENT

CCS FLEET MANAGEMENT. Nabídka pro zákazníky CCS. Věnujte se svému podnikání a starosti s vozovým parkem nechte na nás! CCS FLEET MANAGEMENT Nabídka pro zákazníky CCS Věnujte se svému podnikání a starosti s vozovým parkem nechte na nás! Není univerzální řešení pro kaţdý vozový park. Pozvěte si odborníky, kteří Vám toto řešení pro právě Váš

Více

LEASINGOVÉ A ÚVĚROVÉ. Jsme progresivní, naše služby přizpůsobíme Vašim potřebám!

LEASINGOVÉ A ÚVĚROVÉ. Jsme progresivní, naše služby přizpůsobíme Vašim potřebám! LEASINGOVÉ A ÚVĚROVÉ Jsme progresivní, naše služby přizpůsobíme Vašim potřebám! rozpočtovým a příspěvkovým organizacím družstvům Jaké jsou hlavní výhody zpětného leasingu? Leasingové Leasing je služba,

Více

Návrh a management projektu

Návrh a management projektu Návrh a management projektu Metody ekonomického posouzení projektu ČVUT FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ strana 1 Ing. Vladimír Jurka 2013 Ekonomické posouzení Druhy nákladů a výnosů Jednoduché metody

Více

OBECNÉ INFORMACE. Oskara Motyky 2985/7, 702 00 OSTRAVA tel.: +420 591 124 075, mob.: +420 722 047 904 e mail: rubiso@centrum.cz

OBECNÉ INFORMACE. Oskara Motyky 2985/7, 702 00 OSTRAVA tel.: +420 591 124 075, mob.: +420 722 047 904 e mail: rubiso@centrum.cz OBECNÉ INFORMACE Oskara Motyky 2985/7, 702 00 OSTRAVA tel.: +420 591 124 075, mob.: +420 722 047 904 e mail: rubiso@centrum.cz Obsah Profil Identifikační údaje Nabídka klientům Návrh vzdělávacích programů

Více

POMOC BANK MUNICIPALITÁM V DOBĚ FINANČNÍ A EKONOMICKÉ KRIZE

POMOC BANK MUNICIPALITÁM V DOBĚ FINANČNÍ A EKONOMICKÉ KRIZE POMOC BANK MUNICIPALITÁM V DOBĚ FINANČNÍ A EKONOMICKÉ KRIZE Rozpočet a finanční vize měst a krajů 2009 Praha, 24.9.2009 Jan Hanuš Municipality a programy veřejné podpory Komerční banka AKTUÁLNÍ EKONOMICKÁ

Více

I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel

I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel Obsah 1. Co je fleet management? 2. Potřebujeme fleet management? 3. Aktuální situace v ČR 4. Interně nebo externě? 5. Závěr 2 Co

Více

Financování investičních záměrů. Jan Šnajdr Úsek komunální financování, Odbor poradenství infrastrukturních projektů

Financování investičních záměrů. Jan Šnajdr Úsek komunální financování, Odbor poradenství infrastrukturních projektů Financování investičních záměrů Jan Šnajdr Úsek komunální financování, Odbor poradenství infrastrukturních projektů Investiční poradenství je standardním produktem finanční skupiny Erste Bank Největší

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni

Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor workshop Udržitelná energetika v obcích 1 Směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti

Více

PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM

PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM Pořídit si nový vůz nemusí být finanční zátěž Pokud si splátky chytře rozdělíte. Uzavření a vedení smlouvy je zdarma, vybrat si můžete financování bez navýšení nebo s dotovaným úročením.

Více

Představení služeb. Dlouhodobý a krátkodobý pronájem nákladních vozidel a techniky, splátkový prodej, zpětný leasing.

Představení služeb. Dlouhodobý a krátkodobý pronájem nákladních vozidel a techniky, splátkový prodej, zpětný leasing. Představení služeb Dlouhodobý a krátkodobý pronájem nákladních vozidel a techniky, splátkový prodej, zpětný leasing. 20 let zkušeností. Důvěry našich klientů si vážíme. Věnujte prosím chvíli svého času

Více

Obsah prezentace MPO ČR

Obsah prezentace MPO ČR Obsah prezentace Příprava projektů Investování do majetku státu Projekty EPC a EC - vysvětlení Způsob realizace zadávacího řízení Smluvní vztahy u EPC a EC Podpora EPC a EC Projekt základní faktory Rozsah

Více

PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM

PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM PRŮVODCE FINANCOVÁNÍM Pořídit si nový vůz nemusí být finanční zátěž Pokud si splátky chytře rozdělíte. Uzavření a vedení smlouvy je zdarma, vybrat si můžete z dvou typů financování a dotovaným úročením.

Více

Objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku lehkých užitkových automobilů

Objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku lehkých užitkových automobilů Objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku lehkých užitkových automobilů O společnosti Fleet Partners Založena 2008 Team: 70 let zkušeností: Automobilový trh Operativní leasing Marketingové

Více

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Číslo: CZ.04.1.03/1.1.15.3/0046 Název programu: (JPD 3, OP RLZ,

Více

Politika EU v oblasti úspor energie, dotační programy

Politika EU v oblasti úspor energie, dotační programy Politika EU v oblasti úspor energie, dotační programy Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor seminář Úspory energie a uhlíková stopa podniku Brno, 29. srpna 2018 Brno, 29. srpna

Více

Nové výzvy pro monitoring energií

Nové výzvy pro monitoring energií Jihlava 22. 10. 2013 Nové výzvy pro monitoring energií RNDr. Tomáš Chudoba DEA Energetická agentura, s.r.o. Energetické dokumenty audity, průkazy, posudky, koncepce, Energetický management implementace

Více

Úvod. Projektový záměr

Úvod. Projektový záměr Vzdělávací program Řízení jakosti a management kvality Realizátor projektu: Okresní hospodářská komora Karviná Kontakt: Svatováclavská 97/6 733 01 KARVINÁ +420 596 311 707 hkok@hkok.cz www.akademieok.cz

Více

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Projekt byl realizován v rámci 33. výzvy OP Zaměstnanost Prioritní osa Investiční priorita 4 Efektivní veřejná

Více

FOND ÚSPOR ENERGIE A OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ. verze 2

FOND ÚSPOR ENERGIE A OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ. verze 2 FOND ÚSPOR ENERGIE A OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ verze 2 březen 2015 ÚVOD Město Litoměřice se ve své rozvojové strategii přihlásilo k principům tzv. udržitelné energetiky, to znamená k podpoře obnovitelných zdrojů

Více

CBA - HOTOVOSTNÍ TOKY - Varianta A

CBA - HOTOVOSTNÍ TOKY - Varianta A VSTUPNÍ PŘEDPOKLADY ROZPOČET PROJEKTU Harmonogram realizace Náklady v tis. Kč Neopráv. 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2014 Celkem Zahájení projektu 2007 Ukončení projektu 2009 Celkové stavební náklady

Více

Aktuální trendy a zkušenosti s přípravou, financováním a realizací energeticky úsporných projektů

Aktuální trendy a zkušenosti s přípravou, financováním a realizací energeticky úsporných projektů Aktuální trendy a zkušenosti s přípravou, financováním a realizací energeticky úsporných projektů Tomáš Chadim, SEVEn, o.p.s. SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. SEVEn je česká nezávislá

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl příloha č. 2 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 2 Sociální začleňování a boj s chudobou

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků

Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Financování českého vývozu prostřednictvím České exportní banky Seminář ZÁPADNÍ BALKÁN SLIBNÝ TRH PRO ČESKÉ ZELENÉ TECHNOLOGIE 25.2.2010

Více

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0 Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 2, oblast intervence 2.1 Výzva číslo 04 kontinuální TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ

Více

Zkušenosti ze souběžné implementace metod BSC, CAF a Controlling&Reporting na Ministerstvu pro místní rozvoj

Zkušenosti ze souběžné implementace metod BSC, CAF a Controlling&Reporting na Ministerstvu pro místní rozvoj Zkušenosti ze souběžné implementace metod BSC, CAF a Controlling&Reporting na Ministerstvu pro místní rozvoj Karlovy Vary, 23. - 24.1. 2008 4. Národní konference kvality ve veřejné správě Milan Půček,

Více

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036 V lednu 2013 obdrželo město Horažďovice od Ministerstva vnitra České republiky v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt Městský úřad Horažďovice

Více

Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy

Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy Ing. Petr Vozka odbor energetické účinnosti a úspor 1 Směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2012/27/EU

Více

HODNOCENÍ INVESTIC. Postup hodnocení investic (investičních projektů) obvykle zahrnuje následující etapy:

HODNOCENÍ INVESTIC. Postup hodnocení investic (investičních projektů) obvykle zahrnuje následující etapy: HODNOCENÍ INVESTIC Podstatou hodnocení investic je porovnání vynaloženého kapitálu (nákladů na investici) s výnosy, které investice přinese. Jde o rozpočtování jednorázových (investičních) nákladů a ročních

Více

Péče o firemní auta z pohledu TCO

Péče o firemní auta z pohledu TCO Péče o firemní auta z pohledu TCO Projekt ProFirmy.eu Nezávislý portál podporující konkurenceschopnost českých firem Praktické tipy pro efektivní řešení firemních potřeb Auta, energie, pojištění, telekomunikace,

Více

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ Štoky, 15. května 2009 1 Struktura informací v prezentaci

Více

Inteligentní firemní mobilita - komfort i úspory současně

Inteligentní firemní mobilita - komfort i úspory současně Inteligentní firemní mobilita - komfort i úspory současně Několik faktů o firmě Fleet Partners Aktivní v České republice a dalších zemích Evropy Orientace na: podporu efektivní správy firemních vozových

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

Kdy obměnit vozy ve firmě?

Kdy obměnit vozy ve firmě? Kdy obměnit vozy ve firmě? Co děláme? 1. Pomáháme firmám zajistit mobilitu svých pracovníků efektivně 2. Pomáháme dodavatelům na automobilové trhu prodávat produkty a služby s co nejvyšší přidanou hodnotou

Více

Finanční management a rozpočet obcí - přístupy Komerční banky, a.s. 39. Den malých obcí 2013 5. březen 2013, Praha

Finanční management a rozpočet obcí - přístupy Komerční banky, a.s. 39. Den malých obcí 2013 5. březen 2013, Praha Finanční management a rozpočet obcí - přístupy Komerční banky, a.s. 39. Den malých obcí 2013 5. březen 2013, Praha Faktory ovlivňující aktuální stav financí ÚSC Ekonomické Pokračuj ující ekonomická krize

Více

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor XIII. setkání starostů a místostarostů Libereckého kraje 1 Směrnice

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy Upřesnění výzvy v bodě 3.4 a specifikace podporovaných klíčových aktivit Cílem výzvy je v

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

FINANČNÍ LEASING SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR OPERATIVNÍ LEASING

FINANČNÍ LEASING SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR OPERATIVNÍ LEASING CITROËN FINANCIAL SERVICES FINANČNÍ LEASING SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR OPERATIVNÍ LEASING NOVÉ I OJETÉ VOZY FYZICKÉ I PRÁVNICKÉ OSOBY psa_leaflet_a5_long_citroen_final3.indd 1 7.6.2011 14:18:34 CITROËN FINANCIAL

Více

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků Personální audit a personální strategie na úřadech územních samosprávných celků Dělat (vybrat) správné věci je úkolem zejména zastupitelů města. Dělat (vybrat) správné věci Správně je provádět Správně

Více

Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená úsporám a Nový panel

Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená úsporám a Nový panel PORADENSKÉ CENTRUM ZELENÁ ÚSPORÁM Kontaktní osoba: Telefon: e-mail: Iva Rokytková 6668753 Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená

Více

Remarketing ojetých vozidel 11. ZÁŘÍ 2014 AUTOauction Group s.r.o. -FRANTIŠEK DRAŽINA-

Remarketing ojetých vozidel 11. ZÁŘÍ 2014 AUTOauction Group s.r.o. -FRANTIŠEK DRAŽINA- Remarketing ojetých vozidel 11. ZÁŘÍ 2014 AUTOauction Group s.r.o. -FRANTIŠEK DRAŽINA- Prodejní cena jako nezanedbatelná nákladová složka Možné způsoby prodeje firemních vozidel (výhody a nevýhody) Minimalizace

Více

Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy

Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy Politika EU v oblasti energie a klimatu, dotační programy Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor seminář Úspory energie a uhlíková stopa podniku Praha, 27. června 2018 Praha,

Více

MANAŽER KVALITY PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI CO 4.4/2007

MANAŽER KVALITY PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI CO 4.4/2007 Gradua-CEGOS, s.r.o., Certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 MANAŽER KVALITY PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ

Více

ISO 9001 : 2015. Certifikační praxe po velké revizi

ISO 9001 : 2015. Certifikační praxe po velké revizi ISO 9001 : 2015 Certifikační praxe po velké revizi Audit Audit z lat. auditus, slyšení Vzhledem k rozsahu prověřování se audit obvykle zabývá jen vzorky a jeho výsledek tedy neznamená naprostou jistotu,

Více

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období 2016-2022 Zpracovatel: Úřad městské části Praha 7 2. verze, leden 2018 Obsah Úvod... 3 1. Implementace strategického

Více

objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku

objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku objektivní nástroj pro volbu parametrů vozového parku ? Podle čeho vybírat ? Které je nejvýhodnější Je vám to povědomé? Výběr nejlevnějšího dodavatele je nejvýhodnější Je jedno univerzálně nejvýhodnější

Více

ELEKTRO Kredit vaše příležitost k financování vozů s alternativním pohonem

ELEKTRO Kredit vaše příležitost k financování vozů s alternativním pohonem ELEKTRO Kredit vaše příležitost k financování vozů s alternativním pohonem Ing. Pavlína Šiknerová www.csobleasing.cz 01 Představení ČSOBL 01 1. ČSOB Leasing je 100% dceřinou společností Československé

Více

Služba zákazníkům. Veřejné osvětlení

Služba zákazníkům. Veřejné osvětlení Služba zákazníkům Veřejné osvětlení E.ON poskytuje obcím a městům ucelená řešení pro provozování, modernizaci a rekonstrukci soustav veřejného osvětlení. Na osvětlení ulic, parkovišť a veřejných prostranství

Více

BI-TIS Případová studie

BI-TIS Případová studie Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti BI-TIS Případová Cvičení č. 2 Ing. Pavel Náplava naplava@fel.cvut.cz Katedra softwarového inženýrství, ČVUT FIT, 18102 Centrum znalostního

Více

m 3* 1,770 mm* 4,157 mm

m 3* 1,770 mm* 4,157 mm 2.3-2.6m 3* 1,770 mm* 4,157 mm 2.9-3.6 m 3* 1,828 mm* 1,830 mm* L1 4,425 mm L2 4,825 mm 6.0-8.3 m 3* H2 2,286-2,366 mm H1 1,925-2,000 mm L1 4418 mml1 4,973 mm L2 5,340 mm 9.5-15.1 m 3* H3 2,665-2,790 mm

Více

FORMY CIZÍCH ZDROJŮ FINANCOVÁNÍ PODNIKU

FORMY CIZÍCH ZDROJŮ FINANCOVÁNÍ PODNIKU Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_13 Název materiálu: FINANČNÍ STRÁNKA PODNIKU Tematická oblast: Ekonomika, 3. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům možnosti financování podniku

Více

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST ORLOVÁ, MĚSTO PRO TEBE KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Dokument byl vytvořen v rámci projektu: Registrační číslo: a Petřvald řídíme strategicky a společně CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002958

Více

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

www.pwc.cz Klíčové změny legislativy v oblasti firemních vozidel Petra Šafková 26. dubna 2012 Mobility Management Congress

www.pwc.cz Klíčové změny legislativy v oblasti firemních vozidel Petra Šafková 26. dubna 2012 Mobility Management Congress www.pwc.cz Klíčové změny legislativy v oblasti firemních vozidel Petra Šafková Mobility Management Congress Program Firemní vozidla a daně Daň z příjmů právnických osob Daň z příjmů fyzických osob Silniční

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN TOMAS KNESPL

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN TOMAS KNESPL ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN - 14.2.2018 TOMAS KNESPL Díky našemu širokému portfoliu služeb Energetické poradenství a energetický management Výstavba energetických zařízení Provozování

Více

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

1. ZÁKLADNÍ PŘEDPISY A POJMY...13

1. ZÁKLADNÍ PŘEDPISY A POJMY...13 OBSAH Úvod...9 1. ZÁKLADNÍ PŘEDPISY A POJMY...13 1.1 Rozdělení vozidel... 14 1.1.1 Druhy a kategorie vozidel... 14 1.1.2 Státní poznávací značky...18 1.1.3 Další pojmy používané v souvislosti s vozidly...20

Více

Školení QMS pro zaměstnance společnosti ČSAD Tišnov, spol. s r.o.

Školení QMS pro zaměstnance společnosti ČSAD Tišnov, spol. s r.o. Školení QMS pro zaměstnance společnosti ČSAD Tišnov, spol. s r.o. Ing. Pavel Trvaj QESTR Spojenců 876 674 01 Třebíč pavel.trvaj@qestr.cz IČ: 68660910 Řízení QMS Co je to kvalita? Řízení QMS jakost (kvalita)

Více

Podpora udržitelné energetiky v obcích

Podpora udržitelné energetiky v obcích Podpora udržitelné energetiky v obcích Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor Ostrava, 15. května 2019 Ostrava, 15. května 2019 1 Směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti

Více

METODICKÝ POKYN. Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT

METODICKÝ POKYN. Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT METODICKÝ POKYN Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT Obsah 1. Úvod... 1 2. Definice energetického managementu... 1 3. Součásti

Více

POZNÁMKA Zvláštní schválení požadavků nebo dokumentů souvisejících s bezpečností smí být vyžadováno zákazníkem nebo interními procesy organizace.

POZNÁMKA Zvláštní schválení požadavků nebo dokumentů souvisejících s bezpečností smí být vyžadováno zákazníkem nebo interními procesy organizace. Schválené výklady byly určeny a schváleny IATF. Pokud není uvedeno jinak, jsou schváleny výklady platné po zveřejnění. Schválené výklady mění interpretaci pravidla nebo požadavky, která se pak stává podkladem

Více

EFEKTIVNÍ FINANČNÍ ŘÍZENÍ MĚST, REGIONŮ A JEJICH ORGANIZACÍ

EFEKTIVNÍ FINANČNÍ ŘÍZENÍ MĚST, REGIONŮ A JEJICH ORGANIZACÍ EFEKTIVNÍ FINANČNÍ ŘÍZENÍ MĚST, REGIONŮ A JEJICH ORGANIZACÍ Praha, 25. dubna 2017 www.zdravamesta.cz/financni-rizeni2017 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci

Více

Řešení Prospeca. Řešení Prospeca zhodnocení Vašeho majetku investicí do nemovitosti na pronájem! A my víme jak to uchopit.

Řešení Prospeca. Řešení Prospeca zhodnocení Vašeho majetku investicí do nemovitosti na pronájem! A my víme jak to uchopit. Řešení Prospeca Řešení Prospeca zhodnocení Vašeho majetku investicí do nemovitosti na pronájem! A my víme jak to uchopit. 1 Představení záměru V kombinaci historicky nejnižších úrokových sazeb a stále

Více

FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ OZE Z KOMERČNÍCH ZDROJŮ MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ - VYUŽITÍ OZE V BUDOVÁCH ENVIROS. Praha, 21. 6. 2011

FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ OZE Z KOMERČNÍCH ZDROJŮ MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ - VYUŽITÍ OZE V BUDOVÁCH ENVIROS. Praha, 21. 6. 2011 FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ OZE Z KOMERČNÍCH ZDROJŮ MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ - VYUŽITÍ OZE V BUDOVÁCH ENVIROS Praha, 21. 6. 2011 VÝHODY (PŘEDPOKLADY) SUBJEKTŮ VEŘEJNÉHO SEKTORU JAKO INVESTORŮ Množství energeticky

Více

Systém kvality ve společnosti STAVITELSTVÍ KAREL VÁCHA A SYN s.r.o.

Systém kvality ve společnosti STAVITELSTVÍ KAREL VÁCHA A SYN s.r.o. Systém kvality ve společnosti STAVITELSTVÍ KAREL VÁCHA A SYN s.r.o. Stavba : KAPITANÁT REALIZACE STAVBY PROVOZNÍ INFRASTRUKTURY SPORTOVNÍHO PŘÍSTAVU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 1. Organizace uplatňuje integrovaný

Více

Konference Moderní veřejná správa Integrace metod kvality, možnosti využití ve veřejné správě

Konference Moderní veřejná správa Integrace metod kvality, možnosti využití ve veřejné správě Konference Moderní veřejná správa 2017 Integrace metod kvality, možnosti využití ve veřejné správě Město Valašské Klobouky je centrem Jihovýchodního Valašska je jihovýchodním regionem Zlínského kraje hraničícím

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

SATPO consult. partner pro rozvoj nemovitostí SATPO-CONSULT.CZ

SATPO consult. partner pro rozvoj nemovitostí SATPO-CONSULT.CZ SATPO consult partner pro rozvoj nemovitostí SATPO-CONSULT.CZ Společnost SATPO má více než 20 let odborné praxe v řešení všech fází oceňování nemovitostí, rozvoje, plánování, řízení výstavby až po úspěšný

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost (30) Účelnost (20) Efektivnost a hospodárnost (20) Proveditelnost (25) Název kritéria (max.

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce systémový pohled Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.

Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce systémový pohled Ing. Dana Spejchalová, Ph.D. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce systémový pohled Ing. Dana Spejchalová, Ph.D. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D. Tanex,PLAST 1 Struktura 1. Význam 2. Základní standardy 3. Specifika sériových

Více

Auditorské služby. Committed to your success

Auditorské služby. Committed to your success Auditorské služby Committed to your success Auditorské služby Expertní znalosti, individuální přístup a dlouhodobá péče jsou klíčem k nezávislému a profesionálnímu ověření vašich ekonomických informací.

Více

Jan Hřídel Regional Sales Manager - Public Administration

Jan Hřídel Regional Sales Manager - Public Administration Podpora kvality ICT ve veřejné správě pohledem Telefónica O2 4. Národní konference kvality Karlovy Vary Jan Hřídel Regional Sales Manager - Public Administration Obsah 1. Strategie v ICT využití metody

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

ČSOB LEASING AGRO Finance. Jan Kulhánek

ČSOB LEASING AGRO Finance. Jan Kulhánek ČSOB LEASING AGRO Finance Jan Kulhánek ČSOB Leasing, a.s. Trh: Stroje a zařízení + Agro v roce 2016 ČSOB Leasing je leaderem segmentu trhu strojů s tržním podílem v roce 2016 větším než 24 % ČSOB Leasing

Více

Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC. Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC. Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC Řízení kvality

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

Nákup víceúčelových nosičů

Nákup víceúčelových nosičů Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ), a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné

Více

Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech v krocích

Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech v krocích Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech v krocích Mgr. Kateřina Břenková, MBA Ing. Štěpánka Cvejnová kancelář náměstka ministra vnitra pro státní službu sekce pro státní službu Ministerstvo

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci. Předmět RJS. TU v Liberci

Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci. Předmět RJS. TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Řízení kvality Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci Předmět RJS Technická

Více

K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma. nejostřejší nabídka Na nový vůz

K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma. nejostřejší nabídka Na nový vůz K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma nejostřejší nabídka Na nový vůz Nejvýhodnější cesta k novému vozu Pořiďte si nový vůz SEAT tím nejlepším možným způsobem. Využijte úvěr či finanční leasing SEAT

Více

ISO 9001:2009 a ISO 27001:2005 dobrá praxe. Ing. Martin Havel, MBA

ISO 9001:2009 a ISO 27001:2005 dobrá praxe. Ing. Martin Havel, MBA ISO 9001:2009 a ISO 27001:2005 dobrá praxe Ing. Martin Havel, MBA Obsah 1. Podstata řešení 2. Cíle 3. Průběh implementace 4. Přínos 5. Výsledky 6. Doporučení 2 Podstata řešení Vytvoření jednotného systému

Více

Fleet Management 2010 KDY OPTIMALIZOVAT FM? KDY, KDYŽ NE TEĎ!

Fleet Management 2010 KDY OPTIMALIZOVAT FM? KDY, KDYŽ NE TEĎ! Fleet Management 2010 KDY OPTIMALIZOVAT FM? KDY, KDYŽ NE TEĎ! Jak se vyhnout finančním rizikům při řízení fleetů? Marek Romancov Jana Vlčková 28. dubna 2010 Správa vozového parku Jednotná image společnosti

Více

CZT očima města

CZT očima města CZT očima města 29. 11. 2017 Martin Sebera místostarosta garant pro oblast energetiky martin.sebera@tisnov.cz; mobil: 608 080 590 2 Současný stav CZT v Tišnově od roku 2002 Smlouva má 7 dodatků po 15 letech

Více

Současný stav efektivního využívání energie zejména v průmyslu a možnosti nových přístupů z pohledu státu

Současný stav efektivního využívání energie zejména v průmyslu a možnosti nových přístupů z pohledu státu Současný stav efektivního využívání energie zejména v průmyslu a možnosti nových přístupů z pohledu státu Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor konference 1 Směrnice 2012/27/EU

Více

Námět nového nástroje na zvýšení fyzické dostupnosti bydlení a snížení regionálních rozdílů ve fyzické dostupnosti bydlení

Námět nového nástroje na zvýšení fyzické dostupnosti bydlení a snížení regionálních rozdílů ve fyzické dostupnosti bydlení Fakulta stavební VŠB TUO Katedra městského inženýrství Aktivita A 1005 Námět nového nástroje na zvýšení fyzické dostupnosti bydlení a snížení regionálních rozdílů ve fyzické dostupnosti bydlení Koordinační

Více

Povinnosti a příležitosti v oblasti energetické efektivnosti Projekt SPICE3 Tomáš Chadim

Povinnosti a příležitosti v oblasti energetické efektivnosti Projekt SPICE3 Tomáš Chadim www.tuv-sud.cz Povinnosti a příležitosti v oblasti energetické efektivnosti Projekt SPICE3 Tomáš Chadim Praha, 3. 4. 2015 Obsah prezentace 1. Představení partnera SCHP, společnosti s.r.o. 2. Aktuální povinnosti

Více

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Květen 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Financování projektů OZE a úspor energií ve veřejném sektoru. Egon Čierný 23.5.2013

Financování projektů OZE a úspor energií ve veřejném sektoru. Egon Čierný 23.5.2013 Financování projektů OZE a úspor energií ve veřejném sektoru Egon Čierný 23.5.2013 Obsah 1. Kam investovat - do jakých typů projektů? 2. Co banka nabízí pro financování projektů úspor energií a OZE? 3.

Více

Zkušenosti s využitím alternativních zdrojů financování při servisu a údržbě vozového parku MHD. 8. října 2013 EUROTRANS 2013, Brno

Zkušenosti s využitím alternativních zdrojů financování při servisu a údržbě vozového parku MHD. 8. října 2013 EUROTRANS 2013, Brno Zkušenosti s využitím alternativních zdrojů financování při servisu a údržbě vozového parku MHD 8. října 2013 EUROTRANS 2013, Brno Financování investic v MHD: věčná výzva Jednou z největších výzev společností

Více

Zavádění řízení kvality ve služebních úřadech. Mgr. Markéta Munková Praha,

Zavádění řízení kvality ve služebních úřadech. Mgr. Markéta Munková Praha, Zavádění řízení kvality ve služebních úřadech Mgr. Markéta Munková Praha, 18. 1. 2018 Zavádění řízení kvality ve služebních úřadech I. Proč zavádět řízení kvality do služebních úřadů a z čeho taková povinnost

Více

VIZE INFORMATIKY V PRAZE

VIZE INFORMATIKY V PRAZE VIZE INFORMATIKY V PRAZE Václav Kraus, ŘED INF MHMP 1 / 30. 4. 2009 PRAHA MĚSTO PRO ŽIVOT Město mezinárodně uznávané, ekonomicky prosperující a úspěšné. Město bezpečné a přívětivé, město sebevědomých a

Více

egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun

egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun Vzdělávání úředníků zastřešují v obcích a krajích tzv. egon

Více

www.tuv-sud.cz TÜV SÜD Czech s.r.o. Systém energetického managementu dle ČSN EN 16001

www.tuv-sud.cz TÜV SÜD Czech s.r.o. Systém energetického managementu dle ČSN EN 16001 www.tuv-sud.cz s.r.o. Systém energetického managementu dle ČSN EN 16001 Zavádění sytému energetického managementu dle ČSN EN 16001 Záměr zvyšování energetické účinnosti trvalý proces zefektivňování snížení

Více

Podpora energetické účinnosti

Podpora energetické účinnosti Podpora energetické účinnosti Ing. Petr Vozka odbor energetické účinnosti a úspor Konference Připravenost stavebnictví na nzeb Praha, 24. ledna 2018 1 Legislativa Zákon č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií

Více