Vyhledávací studie DVA NOVÉ MOSTY PŘES LABE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhledávací studie DVA NOVÉ MOSTY PŘES LABE"

Transkript

1 Vyhledávací studie DVA NOVÉ MOSTY PŘES LABE Dodatek k průvodní zprávě Zadavatel: Statutární město Ústí nad Labem Velká Hradební 2336/8, Ústí n. L. Zhotovitel: Centrum pro efektivní dopravu, z.s. nám. Winstona Churchilla 2, Praha 3 Praha, 18. září 2018

2 1. STANOVISKO AOPK 2 V rámci studie Dva nové mosty přes Labe došlo k projednání záměru s níže uvedenými dotčenými subjekty, které poskytly svá vyjádření: 1. Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK) - Regionální pracoviště, správa CHKO České Středohoří 2. Odbor životního prostředí, Magistrát města Ústí nad Labem 3. Povodí Labe 4. ŘSD 5. SŽDC a ČD-Telematika 1 Stanovisko AOPK AOPK ve svém vyjádření popisuje a upřesňuje zásahy jednotlivých variant plánovaných mostů a tunelů do zájmových území ochrany přírody a krajiny. Vzhledem z rozsahu a umístění stavby v CHKO, evropsky významné lokalitě a dotčení zájmů územního systému ekologické stability je nezbytné zpracovat posouzení záměru dle 67 zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, případně posouzení podle zákona č. 100/2001 Sb. (EIA), pokud tak stanoví krajský úřad nebo Ministerstvo životního prostředí. Vysvětleno. Posouzení záměru dle 67 zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, případně posouzení podle zákona č. 100/2001 Sb. (EIA), bude v rámci další přípravy provedeno. 2 Stanovisko Odboru životního prostředí, Magistrát města Ústí nad Labem Odbor životního prostředí upozorňuje na nutnost projednání s AOPK ČR, jelikož záměr zasahuje do CHKO České Středohoří a území NATURA Je zde také poukázáno na problém u V1, kdy mostní objekt zasahuje do prostoru bývalé skládky, která je vymezena jako prvek územního systému ekologické stability - nutnost vést mostní objekt co nejšetrněji vzhledem k životnímu prostředí. Záměr je situovaný do aktivní zóny záplavového území dle 67 odst. 1 vodního zákona se v tomto území, kromě jiného, mohou umíst ovat nezbytné stavby dopravní infrastruktury, a to za podmínky, že budou provedena taková opatření, že bude minimalizován vliv na povodňové průtoky. Z toho vyplývá, že mostní pilíře by měly být umístěny zásadně mimo říční koryto, pokud možno mimo aktivní zónu. Návrh je nezbytné konzultovat s Povodím Labe, s.p. (správce vodního toku Labe). Záměr nezasahuje do chráněné oblasti přirozené akumulace vod. Vzato na vědomí. Bude zohledněno při výběru varianty a další přípravě záměru. 3 Stanovisko Povodí Labe Povodí Labe ve svém stanovisku uvádí ve svém stanovisku následující požadavky:

3 4. STANOVISKO ŘSD 3 1. Nejmenší podjezdná výška musí být min. 7,0 m nad max. plavební hladinou, podle Vyhlášky č. 222/1995 Sb., Vyhláška o vodních cestách, plavebním provozu v přístavech, společné havárii a dopravě nebezpečných věcí, 8 Křížení vodních cest. Max. plavební hladinu Vám poskytne Státní plavební správa Děčín. 2. Návrh mostů musí splňovat normu ČSN Projektování mostních objektů. 3. Požadujeme, aby při návrhu jiných variant mostních objektů nebyly umist ovány pilíře do koryta vodního toku. 4. Realizaci staveb nesmí dojít k ovlivnění hladiny, k tomuto bude nutné předložit posouzení. 5. K návrhu mostů je potřeba zajistit stanovisko Státní plavební správy Děčín (SPS) a Ředitelství vodních cest (ŘVC) podle zákona č. 114/1995 Sb., 4 o vnitrozemské plavbě. 6. Při výstavbě nesmí dojít k zřizování a umist ování žádných dočasných konstrukcí do průtočného profilu. 7. Upozorňujeme, že se v zájmovém území nachází realizovaná protipovodňová opatření. Akceptováno. Minimální podjezdná výška je dodržena. Vzato na vědomí. Konkrétní konstruční řešení mostů není předmětem tohoto stupně dokumentace. Bude zohledněno při zpracování dalších fází projektové přípravy záměru. 4 Stanovisko ŘSD Ředitelství silnic a dálnic v připomínkách uvádí následující: 1. Studie zdůvodňuje návrh ve variantě obchvat nutností odvedení tranzitní dopravy ve směru Děčín -Ústí/L. - D8. Ze strany ŘSD ČR jsou i nadále činěny kroky ke stabilizaci trasy přeložky silnice I/13 v úseku Děčín - Jílové - Libouchec, která by měla primárně sloužit pro napojení oblasti Děčínská na dálniční sít. Příprava projektu je ve fázi variantního posuzování vlivu stavby na životní prostředí. Odvedení dopravy v koridoru silnice I/13 považujeme dopravně za vhodnější řešení. Trasa přes Ústí/L. je významně delší a zlepšení parametrů stávající silnice I/62 v úseku mezi Ústím/L. a Děčínem je obtížně řešitelné (velmi stísněné území v souběhu železniční trati a řeky Labe, silnice slouží místy i pro přímou obsluhu přilehlých nemovitostí, jejíž napojení nelze redukovat atd.). Jak dokládá mimo jiné i tato studie, investičně velmi náročný by byl i průchod městem Ústí/L. Vysvětleno. Důvody pro sledování napojení Děčín - Libouchec - D8 jsou bezpochyby relevantní. Ovšem doba přípravy tohoto záměru (minimálně 15 let) nenaznačuje jeho snadnou projednatelnost. Nesouhlasíme však s tím, že trasa Děčín - Ústí/L - D8. je významně delší. I přes parametry a trasování silnice I/62 jsme názoru, že má smysl prověřovat alternativní spojení Děčín - D8, které by zároveň řešilo i dopravní potřeby Ústí/L.

4 4. STANOVISKO ŘSD 4 2. S cílem maximálně redukovat délku tunelových objektů a snížit tak investiční náročnost přeložky, která musí odpovídat významu a předpokládanému dopravnímu zatížení, považujeme za vhodnější prověřit motiv propojení silnice I/62 tunelovým řešením pod Mariánskou skálou s vyústěním na silnici II/613 směr D8. Na základě pokynu Ministerstva dopravy připravuje ŘSD ČR v současné době zpracování technickoekonomické studie tohoto propojení. Vysvětleno. Propojení silnic I/62 a II/613 tunelem pod Mariánskou skálou je nosná myšlenka, která stojí za bližší prověření. Cílem této studie však je najít i řešení nového přemostění Labe, tedy projektová varianta naznačeného tunelového spojení by měla zahrnovat i nové spojení přes Labe a ekonomicky by se toto mělo posuzovat jako jeden celek. Zadavatel této studie upozorňuje na potřebu koordinace případného silničního tunelu s variantou záměru VRT Praha - Ústí/L. - Drážd any zahrnující tunelový průchod železniční tratě pod Ústím/L. včetně podzemní či variantně podpovrchové nové železniční stanice Ústí/L.-centrum. 3. Z hlediska koncepce silniční sítě a obslužnosti území považujeme za správné zabývat se možnostmi nového propojení obou břehů Labe. Mělo by se však jednat primárně o propojení stávajících silnic na obou březích s důrazem na funkčnost silniční sítě během povodní. Vyřešení přístupu do městských částí a přilehlých obcí v době povodní by mělo být jedním z hlavních cílů návrhu silničního propojení. Vysvětleno. Studie navrhla celkem 5 variant nových tras přes Labe. Problém je, že varianty, které mají více charakter místní obsluhy, budou více postiženy povodněmi (např. var. J1, V1), nebo nebudou v případě povodní plně funkční, protože budou zaplaveny (některé) navazující komunikace (např. var J2 bez navazujícího tunelu, nebo také var. V2). Studie se pokusila najít kompromis mezi IN a užitnou funkcí mostů včetně použitelnosti za povodní. 4. Doporučujeme do studie zakreslit rozsah zátopové oblasti pro stoletou vodu a dopracovat přílohu Využitelnost návrhu v případě povodní a to ve variantě realizace pouze s mosty či realizace mostů i tunelů (včetně řezů s vyznačením Q 20, Q 50, Q 100. Do dokladové části studie doplnit vyjádření správce toku a povodí ke studii. Akceptováno: grafická příloha byla zpracována. Stanovisko Povodí Labe je součástí dokladové části. 5. Návrh by měl být ověřen podrobným dopravním modelem z hlediska předpokládaných intenzit dopravy a dopadů na stávající silniční sít. Na jeho základě bude možno dále diskutovat o významu takové investice včetně rozhodování o šířkovém uspořádání (počtu jízdních pruhů). Vysvětleno. Účelem studie primárně je přinést vstupy pro přípravu nového ÚP statutárního města Ústí nad Labem. Souhlasíme, že pro rozhodnutí o realizaci je nutné doložení pozitivního ekonomického hodnocení, jehož nezbytnou součástí je i dopravní prognóza. Další kroky studijní přípravy určí zadavatel na základě výsledků této studie i dalších vstupů.

5 5. STANOVISKO SŽDC 5 5 Stanovisko SŽDC Správa železniční dopravní cesty souhlasí s touto studií za předpokladu, že budou v dalších stupních projektové dokumentace, případně technologii výstavby, splněny podmínky, které se týkají především: 1. Koordinace se studií proveditelnosti železničního spojení Praha - Drážd any - možná kolize s vysokorychlostní tratí a v souvislosti s tím s přeřešením stávající železniční tratě v oblasti Střekova. 2. Koordinace s rekonstrukcí železniční tratí Kolín - Děčín v prostoru Ústí nad Labem- Střekov. 3. Akustického posouzení potenciálního zvýšení hluku v dané oblasti v důsledku odrazů od konstrukce mostu. 4. Potřebné dokumentace musí být v souladu s aktuálně platnými normami a obecně právními předpisy, nařízeními, vyhláškami a technickými normami. Vzato na vědomí. Studie proveditelnosti vysokorychlostní trati Praha - Drážd any se v současnosti zpracovává a jsou navrhovány nové varianty, včetně nového překonání řeky Labe u Střekova.Lze předpokládat, že průchod VRT městem dozná vývoje oproti dřívějším studiím VRT. Koordinace bude samozřejmě provedena. Koordinace s železniční tratí Kolín - Děčín v prostoru Ústí nad Labem- Střekov bude provedena, konkrétní stavebně-technické řešení překročení trati bude řešeno v dalších stupních dokumentace. Ostatní požadavky budou vypořádany ve stupních dokumentace, které jsou pro řešení těchto požadavků relevantní. 5.1 Stanovisko ČD-Telematika Při realizaci předmětného záměru dojde ke styku s telekomunikačním vedením a zařízením, která jsou chráněna ochranným pásmem dle 102 zák. č. 127/2005 o elektronických komunikacích. Seznam těchto zařízení je přiložen. ČD-Telematika žádá předložení projektové dokumentace (DSP) se zanesenými kabely k novému posouzení. Vzato na vědomí. Bude vypořádáno příslušným pozdějším stupněm dokumentace.

Ředitelství vodních cest ČR Splavnění Labe do Pardubic

Ředitelství vodních cest ČR Splavnění Labe do Pardubic Ředitelství vodních cest ČR Splavnění Labe do Pardubic Ing. Jiří Kotoun ŘVC ČR Ředitelství vodních cest ČR Zřízeno 1. dubna 1998 Organizační složka státu zajišťující rozvoj infrastruktury vodních cest

Více

II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ. Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak

II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ. Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak ÚDAJE A ROZSAH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ Přeložka sil. II/305 v úseku Týniště n. Orl. Albrechtice n. Orl. je liniovou novostavbou, resp.

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ PODÉL KORYTA VODNÍHO TOKU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ PODÉL KORYTA VODNÍHO TOKU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.8.101 UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 10. 06. 2015 bod programu: 67 věc: Vyjádření ke Konceptu územně technické studie Nová trať Litoměřice Ústí nad Labem st. hranice SRN - informace dopad na rozpočet:

Více

1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS ROZVOJ ÚZEMÍ VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EKONOMICKÁ NÁROČNOST

1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS ROZVOJ ÚZEMÍ VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EKONOMICKÁ NÁROČNOST OBSAH Strana 1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS... 2 1.1. ROZVOJ ÚZEMÍ... 2 1.2. VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ... 2 1.3. EKONOMICKÁ NÁROČNOST... 2 2. SHRNUTÍ KLADŮ A ZÁPORŮ HODNOCENÝCH TRAS...

Více

1. ZMĚNA Č.3 ÚPO VYSOKÝ ÚJEZD

1. ZMĚNA Č.3 ÚPO VYSOKÝ ÚJEZD změna č.3 ÚPO Vysoký Újezd 1. ZMĚNA Č.3 ÚPO VYSOKÝ ÚJEZD 1.1. VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ, VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Řešené území Změny č.3 ÚPO VYSOKÝ ÚJEZD- lokalita změny Z3-1 leží na území obce Vysoký

Více

návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční d

návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční d návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace námitka připomínka:

Více

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO 6.1 HRADECKO DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA - funkční MHD s obsluhou navazujících obcí - nový terminál hromadné dopravy v Hradci Králové - dobré napojení krajského města všemi druhy dopravy mimo - existence letiště

Více

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD 1. Identifikační údaje Posuzované části projektová dokumentace: Greenway Jizera Železný Brod, úsek Líšný - Železný Brod, ze srpna

Více

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014 Silnicei/11 Oldřichovice Bystřice informační leták, stav k 08/2014 T57 Dopravní význam stavby Stavba I/11 Oldřichovice Bystřice navazuje na přímo související stavbu I/11 Nebory Oldřichovice a je tedy součástí

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

Magistrát hlavního města Prahy V Praze dne 23. března 2009 Odbor územního plánu Jungmannova 35/29 111 21 PRAHA 1

Magistrát hlavního města Prahy V Praze dne 23. března 2009 Odbor územního plánu Jungmannova 35/29 111 21 PRAHA 1 Magistrát hlavního města Prahy V Praze dne 23. března 2009 Odbor územního plánu Jungmannova 35/29 111 21 PRAHA 1 Věcně shodné připomínky k návrhu Zásad územního rozvoje hlavního města Prahy (ZÚR) Území

Více

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava 1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Název: Objednatel: Zpracovatel: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice KÚ Olomouckého kraje UDI MORAVA s.r.o., Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava

Více

Územní studie vlivu zlepšení technických parametrů Labské vodní cesty ve Středočeském kraji na udržitelný rozvoj. Objednatel

Územní studie vlivu zlepšení technických parametrů Labské vodní cesty ve Středočeském kraji na udržitelný rozvoj. Objednatel KRAJ Územní studie vlivu zlepšení technických parametrů Labské vodní cesty ve Středočeském kraji na udržitelný rozvoj Objednatel Středočeský kraj, Zborovská 11, 111 50 Praha 5 Zhotovitel Atelier T-plan,

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM zpracovaný v souladu s ustanovením 11 a s přílohou č. 6 vyhlášky č. 500/2006 o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD:

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: A Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: Město Modřice ulice Chrlická Účelová komunikace podél Mlýnského náhonu, lávka a chodník pro pěší ulice

Více

Obsah textové části: Grafická část územního plánu obsahuje tyto výkresy: 1. Klad listů 2. Hlavní výkres 1:5 000 3. Hlavní výkres výřez 1:2 000

Obsah textové části: Grafická část územního plánu obsahuje tyto výkresy: 1. Klad listů 2. Hlavní výkres 1:5 000 3. Hlavní výkres výřez 1:2 000 Obsah textové části: TEXTOVÁ ČÁST... 2 ÚZEMNÍ PLÁN... 2 1. Vymezení zastavěného území... 2 2. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 3. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Obsah str. 1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Příloha: Zápisy z jednání, stanoviska 1. ÚVOD 1.1 Údaje o zadání a hlavních

Více

Návrh zadání územního plánu Úlice

Návrh zadání územního plánu Úlice Návrh zadání územního plánu Úlice Pořizovatel: Městský úřad Nýřany, odbor územního plánování Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Úlice prosinec 2014. 1 Obsah zadání územního plánu A. Požadavky na základní

Více

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová Silnicei/ informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU Estakáda pøes tra a silnici MÚK Sosnová L51 Sosnová Silnice I/ Dopravní význam stavby Navrhovaná přeložka silnice I/ tvoří západní ochvat měst Nový

Více

Příprava Rychlých železničních spojení

Příprava Rychlých železničních spojení Evropská železnice 21. století Příprava Rychlých železničních spojení Ing. Pavel Surý Generální ředitel Praha, 21.11.2017 Rychlá spojení RS Provozně-infrastrukturní systém rychlé železnice na území ČR

Více

DOBŠICE NÁVRH ZADÁNÍ. změny č. 1 Územního plánu. okr. Znojmo ŘÍJEN 2015

DOBŠICE NÁVRH ZADÁNÍ. změny č. 1 Územního plánu. okr. Znojmo ŘÍJEN 2015 Městský úřad ve Znojmě, odbor územního plánování a strategického rozvoje (dále jen úřad územního plánování), který na žádost obce Dobšice pořizuje v souladu s ust. 6 odst. 1 písm. c) zák. č. 183/2006 Sb.,

Více

ZMĚNA č. 1. územního plánu DOBROČOVICE NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Dobročovice Dobročovice 38, 250 82 Úvaly

ZMĚNA č. 1. územního plánu DOBROČOVICE NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Dobročovice Dobročovice 38, 250 82 Úvaly ZMĚNA č. 1 územního plánu DOBROČOVICE NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Obecní úřad Dobročovice Dobročovice 38, 250 82 Úvaly Pořizování na základě splnění kvalifikačních požadavků pro výkon územně plánovací činnosti

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení zemědělství, lesního hospodářství, myslivosti a rybářství

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení zemědělství, lesního hospodářství, myslivosti a rybářství Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení zemědělství, lesního hospodářství, myslivosti a rybářství Magistrát města Zlína Středisko územního plánování náměstí Míru 12 761 40 Zlín datum oprávněná

Více

Česká republika. Národní strategie pro Fond soudržnosti. - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ

Česká republika. Národní strategie pro Fond soudržnosti. - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Zlepšení plavebních podmínek na řece Labi v úseku mezi Střekovem a státní hranicí ČR/SRN 1. Číslo multimodálního

Více

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Základní údaje o stavbě... 3 2.1 Stručný popis návrhu stavby...

Více

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Praha: 23. 1. 2018 Obecní úřad Jesenice Číslo jednací: 155826/2017/KUSK Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK 270 33 Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Krajský

Více

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PROSENICE

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PROSENICE OBEC PROSENICE Na Návsi 10, 751 21 Prosenice IČO: 00301809, DIČ: CZ00301809 Č.j.: 316/2019 V Prosenicích 20.03.2019 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PROSENICE Zastupitelstvo obce Prosenice,

Více

Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č.

Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č. Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č. 470/2001 Sb. a dokumentace Programu revitalizace říčních

Více

Nové železniční spojení Drážďany Praha

Nové železniční spojení Drážďany Praha Grenzüberschreitende Zusammenarbeit bei der Entwicklung des Eisenbahnprojekts Sachsen - Tschechische Republik Petr Provazník Generální ředitelství, Odbor strategie Dresden, 17. 06. 2019 1. Popis projektu

Více

Zásady křížení vodních toků a komunikací Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc.

Zásady křížení vodních toků a komunikací Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. Zásady křížení vodních toků a Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. Respektování vodohospodářských zájmů Návrh křížení musí respektovat : Bezpečnost ochranných hrází. Splaveninový režim toku a stabilitu koryta toku.

Více

Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany

Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany Ing. Martin Švehlík Vedoucí oddělení koncepce VRT a technologického rozvoje Odbor strategie Ústí nad Labem 22. 6. 2017 Nařízení Evropského parlamentu

Více

Usnesení ze 122. jednání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury procedurou per rollam Dne 2. července 2017

Usnesení ze 122. jednání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury procedurou per rollam Dne 2. července 2017 Usnesení ze 122. jednání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury procedurou per rollam Dne 2. července 2017 Usnesení č. 860 upravený návrh příjemce ŘSD ČR na: a) zvýšení finančních prostředků

Více

Příprava tratí Rychlých spojení a zvyšování rychlosti na konvenční síti. SŽDC, Odbor strategie Seminář RS Hospodářský výbor Parlamentu ČR

Příprava tratí Rychlých spojení a zvyšování rychlosti na konvenční síti. SŽDC, Odbor strategie Seminář RS Hospodářský výbor Parlamentu ČR Příprava tratí Rychlých spojení a zvyšování rychlosti na konvenční síti SŽDC, Odbor strategie Seminář RS Hospodářský výbor Parlamentu ČR Evropská spolupráce Rozsah vysokorychlostní sítě definuje nařízení

Více

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D.

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Obsah Superstrategie Preambule Úvod, vymezení cílů 1. Současný

Více

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. ředitel Odboru strategie SŽDC Praha, 26. února 2018 Rychlá spojení RS Provozně-infrastrukturní systém rychlé

Více

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/ Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Výstavba přeložky silnice I/ Hladké Životice obchvat byla vyvolána stavbou dálnice D47 a v realizovaném úseku tvoří

Více

Aktuální stav procesu EIA

Aktuální stav procesu EIA Aktuální stav procesu EIA 2005 Předloženo Oznámení EIA záměru 2005-2010 průzkumy území a prověřování variant; předložení Dokumentace EIA 05/2011 Dokumentace EIA vrácena ze strany MŽP k doplnění 05/2012

Více

Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje Hynaisova Olomouc. Návrh územního plánu Olomouc stanovisko

Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje Hynaisova Olomouc. Návrh územního plánu Olomouc stanovisko Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.J.: KUOK 89/2012 V Olomouci dne 2. 1. 2012 SpZn.: KÚOK/126838/2011/OŽPZ/7330 Sp. a skart. znak:

Více

Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: DSP 018 04/2015 12 x A4 - Akce: Datum: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail.

Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: DSP 018 04/2015 12 x A4 - Akce: Datum: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail. Objednatel projektu: Zodp. projektant: Zpracoval: Akce: Obsah: tel.: (+420) 605 169 968 email: petr.projekt@gmail.com Datum: A DSP 018 04/2015 12 x A4 - REKONSTRUKCE KOMUNIKACE NA VÝSLUNÍ V CHOTĚBOŘI PRŮVODNÍ

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE duben 2016 Z A D Á N Í

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE duben 2016 Z A D Á N Í Z A D Á N Í Z M Ě N Y č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE MĚSTO JILEMNICE Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo usnesení, jméno zástupce stat. orgánu:.. Podpis, razítko POŘIZOVATEL Městský úřad Jilemnice,

Více

NÁMITKA č Námitka je rozdělena na 6 dílčích námitek

NÁMITKA č Námitka je rozdělena na 6 dílčích námitek NÁMITKA č. 139 Námitka je rozdělena na 6 dílčích námitek. 139-1 Námitka č. 139 139-2 139-3 Námitce č. 139/1, podané společností Vítkovice, a.s., sídlem Ruská 2887/101, 703 00 Ostrava - Vítkovice, ze dne

Více

SILNICE I/43 ČESKÁ - KUŘIM ALTERNATIVNÍ TRASA PRO HODNOCENÍ EIA

SILNICE I/43 ČESKÁ - KUŘIM ALTERNATIVNÍ TRASA PRO HODNOCENÍ EIA Ná d í tříd 10 113 19 P h 1 B Souřadnicový systém S - JTSK, Výškový systém B.p.v INVESTOR: ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR Na Pankráci 546/56, 145 05 Praha 4 Odbor výstavby BRNO Šumavská 33, 612 54 Brno

Více

Starostové pro okruh, akční pracovní uskupení 13 starostů a starostek obcí Středočeského kraje a městských částí hl.m. Prahy

Starostové pro okruh, akční pracovní uskupení 13 starostů a starostek obcí Středočeského kraje a městských částí hl.m. Prahy Petr Hejl, starosta městské části Praha-Suchdol (STAN) Starostové pro okruh, akční pracovní uskupení 13 starostů a starostek obcí Středočeského kraje a městských částí hl.m. Prahy Pražský okruh, je součástí

Více

Řešení tranzitní dopravy kolem Prahy

Řešení tranzitní dopravy kolem Prahy Řešení tranzitní dopravy kolem Prahy Tranzitní vs. městská doprava SOKP je součástí transevropské dopravní sítě TEN-T multimodálního koridoru č. IV, jejíž základní principy jsou definovány v rozhodnutí

Více

Odůvodnění Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Kapitola F

Odůvodnění Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Kapitola F Kapitola F Sdělení jak bylo stanovisko podle 37 odst. 7 stavebního zákona zohledněno, s uvedením závažných důvodů pokud některé požadavky nebo podmínky zohledněny nebyly 91 92 F. Sdělení jak bylo stanovisko

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 10. 7. 2012 Č.j. 44940/ENV/12 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Územní studie části velkého obchvatu Karlových Varů

Územní studie části velkého obchvatu Karlových Varů Příloha č. 2 Zadání podklad pro podání cenové nabídky Územní studie části velkého obchvatu Karlových Varů pořízení územní studie je uloženo Zásadami územního rozvoje Karlovarského kraje podklad pro podání

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 30. června 2014 Č. j.: 46432/ENV/14 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/35 je zařazena do vybrané silniční sítě, protože tvoří důležitou spojnici mezi východní částí Čech s Moravou. V současné

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 30. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 11230/2015 KUSP 11230/2015 ŽPZE-MJ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 30. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 11230/2015 KUSP 11230/2015 ŽPZE-MJ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 30. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 11230/2015 KUSP

Více

Budování Rychlých železničních spojení v České republice

Budování Rychlých železničních spojení v České republice Budování Rychlých železničních spojení v České republice Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D., Ředitel odboru strategie Praha, 18. 6. 2019 Rychlá železniční spojení 2 Naplnění Programu Rychlých spojení Standardní

Více

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat Silnicei/ informační leták, stav k 08/2011 244 S52 243 Silnice I/ Dopravní význam stavby Obchvat obce Líbeznice, kudy vede převážně tranzitní doprava s velkým podílem těžké nákladní dopravy patří do souboru

Více

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Úvod Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí je zpracováno na základě požadavku vyplývajícího ze Stanoviska

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 08 (staničení 2706-2847 m) Stávající úsek, opevněný betonovými panely, je částečně ve vzdutí dvou stupňů ve dně. Horní stupeň slouží k odběru vody do cukrovarského rybníka. Dolní stupeň, viz foto,

Více

- ZADÁNÍ- Územní studie veřejné dopravní infrastruktury ve vazbě na TEN-T na území ORP Roudnice nad Labem

- ZADÁNÍ- Územní studie veřejné dopravní infrastruktury ve vazbě na TEN-T na území ORP Roudnice nad Labem - ZADÁNÍ- Územní studie veřejné dopravní infrastruktury ve vazbě na TEN-T na území ORP Roudnice nad Labem Zpracováno v souladu s ustanovením 6, 25, 30 a 158 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto pořizovatel: Obecní úřad Vráto Prosinec 2014 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci rozvoje území obce, vyjádřené zejména v cílech zlepšování

Více

Projekt Student a konkurenceschopnost Příprava investičních projektů Informace k problematice ochrany před povodněmi v povodí horní Opavy

Projekt Student a konkurenceschopnost Příprava investičních projektů Informace k problematice ochrany před povodněmi v povodí horní Opavy Projekt Student a konkurenceschopnost Příprava investičních projektů Informace k problematice ochrany před povodněmi v povodí horní Opavy Hájení lokalit vhodných pro akumulaci povrchových vod Informace

Více

Plzeňská 28 Spisová značka: SZ_060586/2019/KUSK Chrášťany Vyřizuje: Mgr. Darina Hanusková / l. 685 Značka: OŽP/DH

Plzeňská 28 Spisová značka: SZ_060586/2019/KUSK Chrášťany Vyřizuje: Mgr. Darina Hanusková / l. 685 Značka: OŽP/DH Praha: 29. 5. 2019 Obecní úřad Chrášťany Číslo jednací: 060586/2019/KUSK Plzeňská 28 Spisová značka: SZ_060586/2019/KUSK 252 19 Chrášťany Vyřizuje: Mgr. Darina Hanusková / l. 685 Značka: OŽP/DH Krajský

Více

Příprava vysokorychlostních tratí v podmínkách ČR

Příprava vysokorychlostních tratí v podmínkách ČR Příprava vysokorychlostních tratí v podmínkách ČR Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Brno, 12. září 2013 Tratě Rychlých spojení (RS): - modernizace konvenčních tratí na rychlostní parametry 200 km/h

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 65947/ENV/15 V Praze dne 29. září 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec

Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec pořizovatel: Obecní úřad Srubec Říjen 2016 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci rozvoje území obce, vyjádřené zejména v cílech zlepšování

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012

Více

KRAJ. Presentace cílů rozpracované studie ZHODNOCENÍ PLAVEBNÍHO STUPNĚ (PS) DĚČÍN Z HLEDISKA UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ

KRAJ. Presentace cílů rozpracované studie ZHODNOCENÍ PLAVEBNÍHO STUPNĚ (PS) DĚČÍN Z HLEDISKA UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ KRAJ Krajský úřad Ústeckého kraje odbor Územního plánování a stavebního řádu Presentace cílů rozpracované studie ZHODNOCENÍ PLAVEBNÍHO STUPNĚ (PS) DĚČÍN Z HLEDISKA UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Zpracovatelé

Více

I/19. Silnice. křižovatka s I/20 Spálené Poříčí. INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/2019. Silnice I/19. stavba. Plzeň. stavba I/20 Losiná, obchvat Šťáhlavy

I/19. Silnice. křižovatka s I/20 Spálené Poříčí. INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/2019. Silnice I/19. stavba. Plzeň. stavba I/20 Losiná, obchvat Šťáhlavy I/ Silnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 03/ stavba I/ křižovatka s I stavba I/ Losiná, obchvat Šťáhlavy 1. úsek (křiž. s I/ Nezvěstice) Šťáhlavice Nezbavětice 2. úsek (Nezvěstice obchvat) Chválenice stavba

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA v souladu s ust. 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a s ust. 15 Vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických

Více

POVODŇOVÝCH RIZIK. Ing. Iva Jelínková Povodí Moravy, s.p. Brno. říjen, listopad 2013

POVODŇOVÝCH RIZIK. Ing. Iva Jelínková Povodí Moravy, s.p. Brno. říjen, listopad 2013 MAPY POVODŇOVÉHO NEBEZPEČÍ A MAPY POVODŇOVÝCH RIZIK Ing. Iva Jelínková Povodí Moravy, s.p. Brno říjen, listopad 2013 Obsah prezentace: 1. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2007/60/ES 2. Předběž ěžné

Více

zemědělský půdní fond: V návrhu změny územního plánu v maximální možné míře: - co nejméně narušovat organizaci

zemědělský půdní fond: V návrhu změny územního plánu v maximální možné míře: - co nejméně narušovat organizaci Vyhodnocení požadavků, stanovisek, podnětů, připomínek a vyjádření k návrhu zadání územního plánu Klenovice dotčený orgán stanoviska a vyjádření vyhodnocení 1. Ministerstvo dopravy nezasláno 2. Ministerstvo

Více

NÁMITKA č

NÁMITKA č NÁMITKA č. 175 175-1 Námitka č. 175 175-2 175-3 Námitce č. 175, podané Ing. Vladimírem Machálkem, bytem Paskovská 134/186, Ostrava Hrabová, dne 8.8.2013, kterou se požaduje vypustit dopravní stavbu DK

Více

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO

6. VEŘEJNÁ DOPRAVNÍ A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.1 HRADECKO 6.1 HRADECKO - funkční MHD s obsluhou navazujících obcí - nový terminál hromadné dopravy v Hradci Králové - dobré napojení krajského města všemi druhy dopravy mimo - existence letiště HK a jeho převedení

Více

Návrh Zadání změny č.2

Návrh Zadání změny č.2 Návrh Zadání změny č.2 územního plánu obce LÁZNĚ TOUŠEŇ Pořizovatel: Spolupracující zastupitel: Výkonný pořizovatel: OÚ MĚSTYSE LÁZNĚ TOUŠEŇ Hlavní 56, 250 89 Lázně Toušeň tel. 326 992 302 Ing. František

Více

Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017

Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017 Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017 Usnesení č. 883 schválení Pravidel pro financování opatření ke zvýšení bezpečnosti nebo plynulosti dopravy

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Obslužná komunikace k ČOV Písek

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Obslužná komunikace k ČOV Písek Vodárenská správa Písek, s. r. o. V Písku dne: 7.3.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.4.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Obslužná komunikace k ČOV Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání

Více

Hodkovice nad Mohelkou

Hodkovice nad Mohelkou 6. změna ÚPNSÚ Hodkovice nad Mohelkou OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC odbor hlavního architekta PROJEKTANT: Ing. arch. Miloslav Štěpánek leden 2016 Za pořizovatele: CJ MML 002033/16.....

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OFF97* Váš dopis zn.: MMFM 103130/2016 Magistrát města Frýdku-Místku Ze dne: 01.08.2016 Odbor

Více

N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y

N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Krajský úřad Jihomoravského kraje, odbor dopravy, podle 124 odst. 4 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých

Více

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba.

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba. Silnicei/ informační leták, 08/20 uvedeno do provozu stavba stavba Krásná Dìtøichov infografika S-Straz-nN-Krasna-Studanka-110918 Víska Krásná Hrádek n. N. Dìèín Radè most pøes údolí a potok L57 Svárov

Více

Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, Karlovy Vary

Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, Karlovy Vary Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Pořizovatel: Krajský úřad Karlovarského kraje, odbor regionálního rozvoje, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Zhotovitel: Valbek, spol.

Více

Změna č.5 Územního plánu Mšené-Lázně, Martiněves, Charvatce pro obce Martiněves a Charvatce

Změna č.5 Územního plánu Mšené-Lázně, Martiněves, Charvatce pro obce Martiněves a Charvatce Změna č.5 Územního plánu Mšené-Lázně, Martiněves, Charvatce pro obce Martiněves a Charvatce NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, Úřad územního plánování srpen 2008 a) požadavky vyplývající

Více

NÁVRH. Změny č. 4 územního plánu Sluštice,

NÁVRH. Změny č. 4 územního plánu Sluštice, NÁVRH Změny č. 4 územního plánu Sluštice, (dokumentace návrhu změny územního plánu zpracovaná pro účel společného jednání, tedy projednání s dotčenými orgány, nadřízeným orgánem a sousedními obcemi. K

Více

ZMĚNA č. 2. územního plánu obce ZLONÍN NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Zlonín Zlonín 8, 250 64 Zlonín

ZMĚNA č. 2. územního plánu obce ZLONÍN NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Zlonín Zlonín 8, 250 64 Zlonín ZMĚNA č. 2 územního plánu obce ZLONÍN NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Obecní úřad Zlonín Zlonín 8, 250 64 Zlonín Pořizování na základě splnění kvalifikačních požadavků pro výkon územně plánovací činnosti podle

Více

1. ÚVOD PODKLADY ZÁKONY, NORMY, VYHLÁŠKY STUDIE, POSOUZENÍ A OSTATNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE OSTATNÍ PODKLADY...

1. ÚVOD PODKLADY ZÁKONY, NORMY, VYHLÁŠKY STUDIE, POSOUZENÍ A OSTATNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE OSTATNÍ PODKLADY... OBSAH Strana 1. ÚVOD... 2 2. PODKLADY... 3 2.1. ZÁKONY, NORMY, VYHLÁŠKY... 3 2.2. STUDIE, POSOUZENÍ A OSTATNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 3 2.3. OSTATNÍ PODKLADY... 3 3. NADŘAZENÁ KOMUNIKAČNÍ SÍŤ (R43, I/43)...

Více

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY A. ÚVOD 1. Údaje o podkladech a schválení ÚPD 1 2. Obsah a rozsah elaborátu 3 3. Vymezení řešeného území 4 4. Širší vztahy 5 B. ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ PRO ROZBOR ÚZEMNÍHO

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OP9XF* Váš dopis zn.: MMOP 90430/2016 / 17366/2016/HAUP Magistrát města Opavy Ze dne: 08.08.2016

Více

Klánovická spojka fakta 07/2018

Klánovická spojka fakta 07/2018 Klánovická spojka fakta 07/2018 Co je Klánovická spojka/ Jižní tangenta/ obchvat Klánovic??? Přivaděč na dálnici D 11, vedoucí polemi v katastru MČ Klánovice, obce Šestajovice a MČ Horní Počernice, napojený

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO určený k projednání. Zpracováno ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Záznam z jednání dne 10. 3. 2015 v Karlových Varech ZÁZNAM o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Stavební akce: Karlovy Vary Rekonstrukce mostu a lávky v ulici kpt.jaroše Datum jednání:

Více

P Í S T I N A. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

P Í S T I N A. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. P Í S T I N A ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: mackerle@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8

Více

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Pořizovatel: Městský úřad Konice, odbor výstavby Masarykovo nám. 27, 798 52 Konice Pracoviště: Na Příhonech 405, 798 52 Konice Oprávněná osoba: Ing. Tomáš

Více

I/14 RYCHNOV NAD KNĚŽNOU, OBCHVAT AKTUALIZACE

I/14 RYCHNOV NAD KNĚŽNOU, OBCHVAT AKTUALIZACE I/14 RYCHNOV NAD KNĚŽNOU, OBCHVAT AKTUALIZACE Vypracoval ING. M. KOLOUŠEK Zak. číslo 15LI320004 Zodp. projektant ING. M. KOLOUŠEK Datum 10/2015 Tech. kontrola ING. M. KOLOUŠEK Stupeň STUDIE Č. přílohy

Více

Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, Karlovy Vary

Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, Karlovy Vary Objednatel: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Pořizovatel: Krajský úřad Karlovarského kraje, odbor regionálního rozvoje, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Zhotovitel: Valbek, spol.

Více

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚPO obsahuje změnu závazné části ÚPO Mlékosrby Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing. arch. Karel Novotný

Více

Z A D Á N Í. zmìny è. 1. územního plánu obce D O L A N Y. okres Praha-západ kraj Středočeský. návrh k projednání srpen 2006

Z A D Á N Í. zmìny è. 1. územního plánu obce D O L A N Y. okres Praha-západ kraj Středočeský. návrh k projednání srpen 2006 Z A D Á N Í zmìny è. 1 územního plánu obce D O L A N Y okres Praha-západ kraj Středočeský návrh k projednání srpen 2006 Vydává: Obecní úřad Dolany Josef Dobš starosta obce O B S A H Z A D Á N Í 1. Důvody

Více

w w w.hgpartner.cz PŠ Vltava, ř.km 0,0-11,3 Vraňany - soutok Mělník, nánosy a oprava opevnění

w w w.hgpartner.cz PŠ Vltava, ř.km 0,0-11,3 Vraňany - soutok Mělník, nánosy a oprava opevnění Investor: Povodí Vltavy, státní podnik, Závod Dolní Vltava, Grafická 36, 150 21 Praha 5 Odpovědný projektant: Ing. František Glac Datum: 07/2014 Vypracoval: Ing. František Glac Změna: - Akce: Název části:

Více

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V Praze dne: 25. února 2016 Č.j.: 62030/ENV/15 Vyřizuje: Ing. Čížková Tel.: 267 122 958 PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (vydaného pod č.j.: 84585/ENV/10

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence *KUPAX00JCAPU* KUPAX00JCAPU Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: 18674/2016/OŽPZ/JI Spisová značka: SpKrÚ 10418/2016/OŽPZ/12 Vyřizuje:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ZMĚNA č. 10 N Á V R H Z A D Á N Í určený k projednání Zpracován ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více