Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Recepty, aneb jak vaříme na táboře"

Transkript

1 Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví, přidáme nakrájené brambory a zalijeme vodu, přidáme česnek a koření. Dochutíme, zahustíme. Česneková - suroviny: česnek, brambory, sůl, pepř, majoránka, vejce, voda, opečený chléb - postup: Do hrnce dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Když jsou uvařeny, přidáme česnek rozmačkaný a utřený se solí, pepřem a majoránkou. Případně přidáme vodu. Až začne znovu vřít, vmícháme trochu rozšlehaná vejce. Necháme dostatečně provařit. Čočková - suroviny: čočka, mrkev, majoránka, bobkový list, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, brambory, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Čočku předem namočíme, aby změkla. Slijeme vodu, nalijeme vodu čerstvou a dáme vařit, přidáme česnek a koření, když už jsou luštěniny změklé, přidáme nakrájené brambory najemno a mrkev nastrouhanou na hrubo. Okořeníme, dochutíme, zahustíme. Fazolová - suroviny: fazole, mrkev, majoránka, bobkový list, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, brambory, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Fazole namočíme předchozí večer, aby změkly. Slijeme vodu, nalijeme vodu čerstvou a dáme vařit, přidáme česnek a koření, když už jsou luštěniny změklé, přidáme nakrájené brambory najemno a mrkev nastrouhanou na hrubo. Okořeníme, dochutíme, zahustíme.

2 Hrstková - suroviny: čočka, fazole, hrách, mrkev, majoránka, bobkový list, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, brambory, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Luštěniny předem namočíme, aby změkly. Slijeme vodu, nalijeme vodu čerstvou a dáme vařit, přidáme česnek a bob. list, když už jsou luštěniny změklé, přidáme nakrájené brambory najemno a mrkev nastrouhanou na hrubo. Okořeníme, zahustíme. Květáková - suroviny: květák, mrkev, majoránka, kmín, petržel, cibule, olej, sůl, pepř, voda, brambory, případně mouka na zahuštění a polévkové koření, může být sladká paprika - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninový bujón a zalijeme trochou vody. Přidáme koření, nakrájené brambory a květák. Přidáme vodu a vaříme doměkka. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Dochutíme, zahustíme. Vývar s nudlemi (z hovězího masa) - suroviny: hovězí maso, mrkev, petržel, pažitka, bobkový list, sůl, pepř, voda, polévkové koření, hovězí bujon - postup: Do hrnce dáme maso nakrájené na větší kostky, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, případně bujón a zalijeme studenou vodou. Až je maso uvařené, vyndáme ho a polévku dochutíme, přidáme nudle. Vývar s nudlemi (z kuřete) - suroviny: mražené kuře, mrkev, petržel, pažitka, bobkový list, sůl, pepř, voda, polévkové koření, slepičí bujon - postup: Do hrnce dáme kuře, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, případně bujón a zalijeme studenou vodou. Až je kuře uvařené, vyndáme ho a polévku dochutíme, přidáme nudle. Zeleninová - suroviny: mražená zeleninová směs, cibule, olej, petržel, pažitka, sůl, pepř, voda, polévkové koření, zeleninový bujón - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninový bujón a zalijeme trochou vody. Přidáme koření, nakrájené brambory a zeleninu. Přidáme vodu a vaříme doměkka. Dochutíme, zahustíme.

3 Hlavní jídla: Brgul (bramborový guláš)+ pečivo - suroviny: brambory, točený salám, cibule, olej, sůl, pepř, majoránka, sladká paprika, gulášové koření, voda, mouka na zahuštění - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, nakrájené brambory a zalijeme vodou. Když jsou brambory skoro uvařené, přidáme nakrájený salám a povaříme. Dochutíme a zahustíme. Čočka+vejce+chleba, okurek - suroviny: čočka, majoránka, bobkový list, nové koření, česnek, sůl, pepř, ocet, cukr moučka, voda, případně mouka na zahuštění - postup: Čočku předem namočíme, aby změkla. Slijeme vodu, nalijeme vodu čerstvou a dáme vařit, přidáme česnek a koření, když už jsou luštěniny změklé, ochutíme octem a cukrem, zahustíme a povaříme. Kuře na paprice, těstoviny - suroviny: kuřecí maso, cibule, olej, sůl, pepř, sladká paprika, voda, smetana ke šlehání nebo 12% - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou, přidáme smetanu a povaříme. Dochutíme. Zahustíme moukou a povaříme. Přidáme maso obrané z kuřat a prohřejeme. Krupičná kaše, kompot - suroviny: mléko, dětská krupička, máslo, granko, cukr, skořice - postup: Do hrnce nalijeme litr vody, aby se mléko nepřipalovalo. Když je mléko vlažné, za stálého míchání vsypeme krupičku a pak osladíme. Vaříme, dokud kaše nezhoustne. Langoše - suroviny: mouka, sůl, cukr, droždí, mléko, olej na smažení, tvrdý sýr, kečup, česnek, tvaroh, borůvky, maliny, - postup: Zaděláme kvásek do teplého mléka (pozor ne horké, kvasnice by se spálily!) dáme cukr, aby bylo sladké, a nadrobíme kvasnice. Čekáme, až kvásek vzejde. Mezitím si do hrnce vysypeme mouku, kterou trošku osolíme. Vlijeme kvásek s mlékem. Vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáváme mouku a mléku. Těsto necháme vykynout na teplém místě. Z těsta vypracujeme koblížky a z nich potom placky, které smažíme v rozehřátém oleji.

4 Mexické fazole, chléb - suroviny: fazole v tomatové omáčce, cibule, česnek, točený slám, konzervy kukuřice, olej, sůl, pepř, majoránka, oregano, bazalka, tymián, voda - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme párek a opečeme. Vysypeme fazole z konzervy včetně omáčky a prohřejeme. Přidáme kukuřici, ochutíme česnekem, kořením, popřípadě přidáme vodu. Puding, kompot - suroviny: mléko, voda, pudinkový prášek, cukr, piškoty - postup: Do mělkého hrnce nalijeme trochu vody, aby se mléko nepřipálilo. Přilijeme mléko a ohřejeme. Bokem si v mléce rozmícháme pudink, který za stálého míchání přidáme do vlažného mléka. Osladíme. Povaříme do zhoustnutí. Piškoty dáme do ešusů a zalijeme pudinkem. Rajská+hovězí+kolínka - suroviny: cibule, rajský protlak, olej, sůl, pepř, voda, bobkový list, nové koření, mouka na zahuštění - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme trochou vody. Přidáme rajský protlak a koření, povaříme. Dochutíme, zahustíme. Přidáme maso uvařené v polévce. Rizoto - suroviny: kuřecí maso, cibule, olej, sůl, pepř, bazalka, česnek, kari nebo sladká paprika, voda, zelenina z konzervy (kukuřice, hrášek), mrkev, sterilované okurky, nastrouhaný sýr - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, koření, zeleninu a zalijeme trochou vody, povaříme. Dochutíme. Do směsi přidáme zvlášť uvařenou rýži. Zamícháme. Rýžová kaše, kompot - suroviny: mléko, rýže ve varných sáčcích, máslo, granko, cukr, skořice - postup: Nejdříve uvaříme zvlášť rýži. Uvařenou ji vysypeme zpět do hrnce, zalijeme mlékem a dovaříme do zhoustnutí. Trochu osladíme, popřípadě zahustíme dětskou krupičkou. Řízek+brambory, okurkový salát - suroviny: vepřové maso, mouka, strouhanka, vejce, mléko, sůl, pepř. - postup: Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.

5 Špagety, okurek - suroviny: maso v konzervě, cibule, rajský protlak, kečup, olej, sůl, pepř, oregano, bazalka, česnek, sladká paprika, voda, případně mouka na zahuštění - postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, koření a zalijeme trochou vody. Přidáme rajský protlak a kečup, povaříme. Dochutíme, zahustíme. Špenát + brambory + vejce - suroviny: mražený špenát, cibule, česnek, smetana, olej, sůl, pepř, kmín, voda, případně polévkové koření, masox - postup: Zvlášť uvaříme brambory a vejce (do vody dáme trochu octa, aby nepopraskala). Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme masox, vysypeme mražený špenát a podlijeme vodou. Do rozpuštěného špenátu přidáme rozmačkaný česnek, koření, zjemníme smetanou a povaříme. Popřípadě zahustíme. Šunkofleky + okurek - suroviny: kolínka, vejce, točený salám, cibule, majoránka, sůl, pepř - postup: Uvaříme kolínka (hodně vody + olej, aby se neslepily). V jiném hrnci opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme salám. Slijeme těstoviny a do nich nasypeme cibulku se salámem. Do těstovin rozklepneme vejce, přidáme koření a dáme hrnec zpět na plotnu. Pořádně mícháme. Pozor, aby byla vejce dostatečně tepelně opracována. Těstovinový salát s tuňákem - suroviny: těstoviny, konzervy tuňáka, zeleninové konzervy (hrášek, kukuřice), barevná paprika, voda, sul, pepř - postup: Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Do slitých a uvařených těstovin nasypeme konzervy tuňáka a zeleniny, přidáme nakrájenou papriku a zamícháme. Vánočka, krém - suroviny: vánočka, mléko, voda, pudinkový prášek, cukr - postup: Vánočku nakrájíme na kostky. Do mělkého hrnce nalijeme trochu vody, aby se mléko nepřipálilo. Přilijeme mléko a ohřejeme. Bokem si v mléce rozmícháme pudink, který za stálého míchání přidáme do vlažného mléka. Osladíme. Povaříme do zhoustnutí. (Dáme více mléka na méně pudinkového prášku, aby byl řidší.)

6 Vepřové na hořčici+rýže - suroviny: vepřové řízky, hořčice, olej, sůl, pepř, voda, mouka na zahuštění, tekuté polévkové koření - postup: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji řízky zprudka opečeme a vyndáme. Do vzniklého výpeku přidáme vodu, hořčici, sůl, povaříme. Dochutíme, zahustíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Vepřové na žampionech+rýže - suroviny: vepřové řízky, žampiony v plechovce, olej, sůl, pepř, voda, mouka na zahuštění, tekuté polévkové koření - postup: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji řízky zprudka opečeme a vyndáme. Do vzniklého výpeku přidáme vodu, žampiony, sůl, povaříme. Dochutíme, zahustíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

TÁBOROVÉ RECEPTY. (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ

TÁBOROVÉ RECEPTY. (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ TÁBOROVÉ RECEPTY (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ rohlíky (30 ks), chleba (1,5 bochníku), vánočka (4 ks) Čaj 1 sáček sypaného čaje (10 g), cukr Vroucí vodu pomalu slejeme přes síto s čajem

Více

Hladká mouka. Pepř mletý. Vepřové kostky. Knedlík bramborový - menší. Mazací sýr (Veselá kráva)

Hladká mouka. Pepř mletý. Vepřové kostky. Knedlík bramborový - menší. Mazací sýr (Veselá kráva) 470+370 - Norsko + přechod - 24.6. - 6.7. - jídelníček 40 osob + 2 řidiči (před zájezdem bude upraveno dle skutečného počtu) K jednotlivým večeřím dodělejte saláty dle uvážení (šopák, rajčatový, okurkový,

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do BŘEZEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 3. do 1. 3. 2019 PÁTEK 1. 3. 2019 polévka: brokolicová s houskou (1a, 3, 7, 9) oběd č. 1: kuřecí maso na kmínu, kuskus, zelenina (1a) oběd č. 2: chotěbořský gáblík, bramborový

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Suroviny na 1 porci: Maso kuřecí - prsa 150 g Polenta 80 g Podmáslí 0,5% 180 g Česnek 10 g Rozmarýn 3 g Sůl 2 g (Pepř 2 g) Špenát čerstvý 200 g Cibule jarní

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Škola- září do Čtvrtek Pátek

Škola- září do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Přesnídáv. toustový chléb- celozrnný, pomazánka z tuňáka a zeleniny, mrkev, čaj,04,07,09 Polévka polévka čočková s kroupami a zeleninou Oběd 1 kuře pečené, dušená rýže, paprika - zelenina

Více

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Út 1. 8. St 2. 8. Čt 3. 8. Pá 4. 8. So 5. 8. Ne 6. 8. Cereálie s mlékem Polévka kmínová s vejci (1,3,9) Polévka bramborová, pečivo Chléb, pečivo,

Více

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku. Seznam alergenů:

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku. Seznam alergenů: 31..26 do 30..26 Středa 31.8.26 Čtvrtek 1.9.26 Pátek 2.9.26 sedlácký rohlík s rybičkovou pomazánkou, malcao (A:,,,,, ) Pol. z červené čočky, špenát, brambory, vejce, mléko (A:,,, ) zeleninový salát, pečivo,

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

Jídelníček od 1.9. do 5.9. 2014

Jídelníček od 1.9. do 5.9. 2014 Pondělí -- Základní škola Boskovice, okres Blansko, školní jídelna nám. 9. května -- -- Jídelníček od 9. do 5.9. 2014 rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek sirup Úterý zeleninová

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 29. 5. 2. 6. 2017 Pondělí: 29. 5. 2017 Snídaně Brokolicová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka s pohankou 1,3,7,9 Kaše z míchaných luštěnin, vejce, salátová okurka 1,3,7 Svačina Perník,

Více

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10 Pondělí 2.1.2017 Přesnídáv. kaše rýžová se skořicí, kompot ovocný - příloha, čaj Polévka zelňačka s cizrnou Oběd 1 kuřecí stehno pečené, dušená rýže s kukuřicí Svačina chléb s máslem, vejce vařené, jablka

Více

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo,

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo, 1. 9. Sýr ementálového typu lévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový 1. Kuřecí plátek na kmíně, opečené brambory D. Rybí salát v jogurt Chléb, bílé pečivo, máslo 20g Chléb Bílá

Více

JÍDELNÍČEK Vývařovna Rudolf Volf Blansko

JÍDELNÍČEK Vývařovna Rudolf Volf Blansko od 28.11.2016 do 4.12.2016 Den Polévka 1.jídlo 2.jídlo Dieta č 2 VÁHY PŘÍLOH 28.11 1a,7 1a,1b,7 1a,7 Koprová 29.11 Houbová s mlékem Provensálský vepřový plátek, Pečené kuřecí stehno, jasmínová 1a,7 Zeleninový

Více

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky Česká kuchyně II. Bramborová polévka Houskové knedlíky Pečená kachna s červeným zelím Rajská omáčka Vdolečky Bramborová polévka 40 g cibule 300 g kořenové zeleniny 1 středně velká cibule hrst sušených

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 30.1.2017 Úterý 31.1.2017 Středa 1.2.2017 Čtvrtek 2.2.2017 Pátek 3.2.2017 zeleninová se sýrovým kapáním obsahuje alergeny: 01,03,07,09,13 Kuře na paprice, obilná příloha Asijská směs s jidášovým

Více

Přesnídáv. chléb s máslem a pažitkou, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. chléb s máslem a pažitkou, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07 Pondělí 3.6.2019 Přesnídáv. chléb kmínový, pomazánka z olejovek s lučinou, mrkev, čaj Polévka polévka fazolková s vejcem Oběd 1 lečo s vejci a dýní, brambory m.m., zeleninová obloha obsahuje alergeny:

Více

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK 6 ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK Domácí nudle do polévky 130 g hrubé mouky, 1 vejce, lžička vody Na vál nasypeme mouku, do ní rozklepneme vejce, přidáme lžičku vody a rukama propracováváme tak dlouho, až

Více

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou Těstoviny (apetit) Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou 150 g vařených těstovin, 40 g tuku Ceres soft, 2 lžíce sójové omáčky, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 50 g eidamu, mletý pepř, sůl Sýr

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3 OD 2.10. DO 6.1.2017 Svačina: Toustový chléb, máslo, kakao 1/1,7 Polévka: Zeleninový vývar, 1/1,3,9 Hlavní jídlo: Šišky s mákem, mléko 1/1,3,7 Svačina: Chléb, tuňáková pomazánka se zeleninou 1/1,3,4,7

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka mrkvová, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka mrkvová, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Čtvrtek 1.12.2016 Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka mrkvová, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva Polévka polévka hrstková,09 Oběd 1 špagety se zeleninovou omáčkou, jablka - příloha,06,09

Více

Jídelníček: 4. týden

Jídelníček: 4. týden Jídelníček: 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Chia pudink 3 lžíce chia semínek, ½ banánu, mandlové mléko 200ml, maliny 50g, mandle 15g 1. Chia semínka si necháme přes noc nabobtnat v mandlovém mléce. 2. Smícháme

Více

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. VY_32_INOVACE_CVS17 Autor: Mgr. Martin Kovačka Předmět: Člověk ve společnosti (Občanská výchova) Ročník: 7. Tematický celek: Kultura. Stručný popis aktivity:

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

Jídelní lístek na květen 2017

Jídelní lístek na květen 2017 Datum Snídaně Svačina Oběd Pomazánka rybičková Polévka ovarová s kroupami / s jáhli (1,9) Mandlová paštika Po Chléb, pečivo, máslo 1. Pasta šuta, sypané sýrem Chléb, máslo sýr, 1. 5. (1,3,7,8) 3. Pasta

Více

Jídelní lístek ŠJ období:

Jídelní lístek ŠJ období: Jídelní lístek ŠJ období: 1.3. - 3.3.2017 Polévka: Hovězí s masovou zavářkou 1,3,7,9 Oběd č. 1: Zabíjačkový guláš, houskový knedlík 1,3,7,9 1. 3. 2017 Čaj, citronová voda středa Oběd č. 2: Musaka s mletým

Více

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pondělí 2.9.2019 Přesnídáv. chléb kmínový, pomazánka z olejovek s lučinou, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka hovězí s celestýnskými nudlemi Oběd 1 kuře pečené na cibuli a česneku, zeleninový

Více

Jídelní lístek ŠJ období:

Jídelní lístek ŠJ období: Jídelní lístek ŠJ období: 1. 11. - 4. 11. 2016 31.10.2016 Polévka: Hráškový krém Oběd č. 1: Žebrácká vepřová panenka, vařený brambor Ovoce, bylinkový čaj, voda Polévka: Zeleninový vývar s kapáním 1,3,7,9

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.3.2017 Přesnídáv. houska, pomazánka tvarohová s vejci, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka slepičí s rýží a zeleninou,09 Oběd 1 kuře pečené s nádivkou, brambory m.m., zeleninová obloha

Více

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Pondělí Polévka: Fazolová Hrachová Rýžový Boloňské nákyp špagety s ovocem se sýrem, a rozinkami, ovoce ovoce Ledový Zelený čaj s citronem Zeleninové Zapečené

Více

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek Čtvrtek 1.11.2018 Polévka zeleninová,09 Oběd 1 mexický guláš, sýr, dušená rýže, nápoj Pátek 2.11.2018 Polévka vývar s bulgurem,09 Oběd 1 hovězí maso na česneku, bramborový knedlík, špenát, nápoj Pondělí

Více

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu...

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu 0,75 kg Dobře připravená šťáva nebo omáčka je to, co posouvá pokrm na gastronomický vrchol. Ne vždy je ale snadné připravit šťávu

Více

Recepty, aneb skautská kuchařka

Recepty, aneb skautská kuchařka Recepty, aneb skautská kuchařka Dávkování všech jídel je na 10 průměrných jedlíků, tedy zhruba na 12 světlušek či pro 8 roverů a chlapeckých vedoucích V závorce jsou uvedeni autoři receptů až po další

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 OD 1.9. DO 1.9.2017 Svačina: Chléb, máslo, vejce 1,3,7 Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 Svačina: Chléb, medové máslo, bílá káva 1,7 OD 4.9. DO 8.9.2017 Svačina: Chléb,

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj OD 4.2. DO 8.2.2013 Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo, šunkový salám, čaj Svačina:

Více

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09 Středa 1.6.2016 Čtvrtek 2.6.2016 Pátek 3.6.2016 žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj,09 polévka rybí,04,07,09 kuře pečené, bulgur se zeleninou, paprika - zelenina

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj OD 4.3. DO 8.3.2012 Svačina: Rohlík, máslo, šunka, čaj Polévka: Zelná s párkem Hlavní jídlo: Krupicová kaše, ovoce, čaj Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Svačina: Rohlík, celerová pomazánka,

Více

od do Středa Čtvrtek Pátek

od do Středa Čtvrtek Pátek ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ROUDNICE N. L., ŠKOLNÍ 18 od..26 do..26 Středa 1.6.26 Čtvrtek 2.6.26 Pátek 3.6.26 Kaiserka, Máslo, Džem, Bílá káva, Čaj ovocný (A:,,,,) drůbková jemná s nudlemi (A:,,,)

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s celerem, mrkev, mléko, čaj, krém tvarohový- nanuk, vždy tác,09 polévka brokolicovo-květáková s majoránkou rajčatové pečené fazole - kovbojské, slunečnicový

Více

úterý Oběd č. 2: Bulgur na kari se zeleninou a vepřovým masem 1pšenice,9

úterý Oběd č. 2: Bulgur na kari se zeleninou a vepřovým masem 1pšenice,9 Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 1.4. - 5.4.2019 oběd č. 1: Česnekový krém s bylinkami Vepřové maso na celeru, houskový knedlík 1pšenice,9,3, 1.4.2019 Mexická fazolová Krůtí guláš s

Více

w w w. r a m a - w e b. c z

w w w. r a m a - w e b. c z www.rama-web.cz Vážené a milé hospodyňky, za nákup dvou výrobků Rama Vám věnujeme malý dárek - sešitovou kuchařku Ramy. Recepty, které v ní najdete, jsou vyzkoušené a vybrané tak, aby příprava jídla byla

Více

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.5.2016 Úterý 3.5.2016 Středa 4.5.2016 Čtvrtek 5.5.2016 Pátek 6.5.2016 chléb, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, mléko, čaj polévka zeleninová s celozrnným kuskusem,09 lečo s vejci,

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.5.2018 státní svátek Středa 2.5.2018 Ochucené mléko, houska, Pomazánka z taveného sýra s ředkvičkou Polévka hovězí s krupicovými noky, Fazole na smetaně, Houskový knedlík, Džus Rohlík, Nutela Čtvrtek

Více

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10.

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10. Pondělí 2.10.2017 houska, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka bramborová s ovesnými vločkami těstoviny zapečené se zeleninou a sýrem, jablka - příloha chléb, máslo, šunka,

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena!

do Úterý Středa Čtvrtek Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena! Úterý 3.4.2018 Hrstková Kuřecí řízek přírní, bramborová kaše Ravioly s tvarohem, sypané mákem,12 Středa 4.4.2018 Rajská s vločkami obsahuje alergeny: 01d,07 Mahi - mahi se žampiony, rýže s cibulkou obsahuje

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.2.2017 slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka špenátová s vajíčkem hovězí pečeně na česneku, dušená rýže rohlík, pomazánka sýrová s kapií,

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Obilniny, luštěniny: Cizrna Fazole adzuki Fazole mungo Fazole hnědé Seitan special Tempeh Kroupy Špaldová mouka Další: Agar agar (želatina) Mořské řasy Palmový tuk

Více

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer Pátek, 27. 3. 2015 Ukázka jídelníčku Mrkvový krém s krupicovými noky, Celer Pečené rybí filé s nivou, bramborové pyré s hráškem, rajčatový salát s cibulí, BUDOVA B Alergeny: Ryby, Mléko a výrobky z něj

Více

www.hotelvyhlidka.com

www.hotelvyhlidka.com DENNÍ MENU 28.2. - 4.3.2011 Pondělí Fazolová polévka 1. Zapékané těstoviny s uzeným masem, okurek 2. Dukátové buchtičky s krémem 3. Kapustové karbanátky, brambor, salát Úterý Hovězí vývar s těstovinami

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01 Pondělí 1.5.2017 státní svátek Úterý 2.5.2017 kaše krupicová, kompot ovocný - příloha, čaj pohanková polévka se zeleninou a houbami obsahuje alergeny: 09 čevabčiči, brambory m.m., lahůdková cibule, zeleninová

Více

Škola- březen do Pátek

Škola- březen do Pátek Pátek 1.3.2019 Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka vaječná, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva,10 Polévka mrkvová polévka se špaldovou krupicí Oběd 1 kuře na paprice, tarhoňa Pondělí 4.3.2019

Více

obsahuje alergeny: 01,10 Svačina slunečnicový chléb, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07

obsahuje alergeny: 01,10 Svačina slunečnicový chléb, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07 Pondělí 1.10.2018 chléb, pomazánka sardinková, mrkev, čaj,04,07,10 zelňačka s cizrnou rybí filé pečené na másle a zelenině, brambory m.m., zeleninová obloha,04,07 houska- celozrnná, bylinkové máslo, jablka

Více

Škola- únor do Pátek

Škola- únor do Pátek Pátek 1.2.2019 Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva Polévka polévka špenátová s vajíčkem Oběd 1 bulgurové rizoto s vepř. mletým masem a

Více

ÚTERÝ ČTVRTEK PÁTEK Polévka: Cibulová 1 I. Maďarské žebírko, brambory, okurkový salát 1

ÚTERÝ ČTVRTEK PÁTEK Polévka: Cibulová 1 I. Maďarské žebírko, brambory, okurkový salát 1 Polévka: I. II. III. PONDĚLÍ Polévka: I. II. III. ÚTERÝ Polévka: I. II. III. Polévka: I. II. III. ČTVRTEK 1.3. PÁTEK Polévka: Cibulová 1 I. Maďarské žebírko, brambory, okurkový salát 1 II. Mexická vřetýnka

Více

Březen Med 2ks Polévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1)

Březen Med 2ks Polévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1) 1. 4. 2. 4. 3. 4. 4. 4. 5. 4. 6. 4. 7. 4. Med 2ks lévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1) 2. Kuřecí plátek na kari,

Více

Škola- květen do Středa Čtvrtek Pátek

Škola- květen do Středa Čtvrtek Pátek Středa 1.5.2019 státní svátek- nevaří se. Čtvrtek 2.5.2019 kaše krupicová, jablka - příloha, čaj polévka fazolková s jáhly kuře a la bažant, dušená rýže s kukuřicí houska- celozrnná, máslo, rajče,, čaj

Více

J Í D E L N Í Č E K Od pondělí do pátku

J Í D E L N Í Č E K Od pondělí do pátku Od pondělí 2. 1. do pátku 6.1. 2017 Alergeny: Polévka: Zeleninová 1,9 Strakův pekáč / kys.zelí, vepř kýta, rýže, smetana/ 7 Polévka: Skelná 1,3,9 Špagety po italsku, hlávkový salát 1 Pečené kuře, vařené

Více

Škola- leden do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- leden do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 1.1.2018 Úterý 2.1.2018 Středa 3.1.2018 Čtvrtek 4.1.2018 Pátek 5.1.2018 státní svátek- nevaří se! státní svátek- nevaří se! sanitační den- nevaří se! sanitační den- nevaří se! houska, pomazánka

Více

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem Čočková se smetanou 0.3 l Pizza s česnekem 300g 1, 7, 12 rajčatový základ, sýr mozzarella, česnek Špagety se smetanou, slaninou a sýrem 350 g 1, 7, 12 těstovina, slanina, smetana, sýr parmazán Vepřové

Více

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 1. září do 4. září 2015 Pondělí Úterý Zeleninový vývar s kuskusem 7,9 1 Boloňské špagety se sýrem 1,3,6,7,9 Míchaný kompot, mandarinkový džus, voda Středa Pórková 1,3,5,6,7,8,9,11 2 Rybí filé

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Pátek 2.9.2016 Chléb s rybí pomazánkou, mléko, paprika,04,07 Bramboračka, kuřecí nudličky na pórku, dušená rýže, zeleninová obloha, mírně slazený čaj, voda,09 Rohlík s máslem a plátkovým

Více

Škola-září do Pátek sanitační den- nevaří se.

Škola-září do Pátek sanitační den- nevaří se. Pátek 1.9.2017 sanitační den- nevaří se. Pondělí 4.9.2017 Úterý 5.9.2017 Středa 6.9.2017 Čtvrtek 7.9.2017 Pátek 8.9.2017 houska- celozrnná, pomazánka tvarohová s kapií, okurka - zelenina příloha, čaj /

Více

Oběd. 1. Hovězí svíčková na smetaně, houskové knedlíky (1,3,7,9) Ovoce

Oběd. 1. Hovězí svíčková na smetaně, houskové knedlíky (1,3,7,9) Ovoce Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 6. 2. 6. 3. 6. Tvaroh šlehaný s mrkví lévka slepičí s tarhoňou (1,3,7,9) Vepřové v mrkvi, brambory 1. Hovězí svíčková na smetaně, houskové knedlíky (1,3,7,9)

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 15. 8. 2016 DO 4. 9. 2016 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka bramborová (1, 3, 6, 7, 9, 13), 7), Zeleninové rizoto s kuřecím masem sypané sýrem

Více

Škola- duben do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- duben do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.4.2018 Úterý 3.4.2018 Středa 4.4.2018 Čtvrtek 5.4.2018 Pátek 6.4.2018 státní svátek- nevaří se! polévka drůbková jemná s rýží,09 hovězí pečeně na česneku, houskové knedlíky (kynuté)- se špaldou

Více

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete Ol J Í D E L N Í L Í S T E K od 1. - 3.10.2014 Ol Fazolová Znojemský guláš, knedlík Vepřové balenky se sýrem, bramborová kaše, rajčatový salát Krupicová kaše s čokoládou, kompot Zahradnická Mexické vepřové

Více

J Í D E L N Í Č E K ZŠ

J Í D E L N Í Č E K ZŠ 01062016 do 30062016 Středa 162016 cizrnová Znojemská omáčka, Houskové knedlíky (kynuté), Čaj s citrónem, Mléko,09,10 Špecle s mákem, Čaj s citrónem, Mléko obsahuje alergeny: 01,03,06,07 Čtvrtek 262016

Více

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,03,07,09

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,03,07,09 Středa 1.8.2018 Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj, mléko,03,07,09 Polévka polévka fazolková s jáhly Oběd 1 kuřecí plátek přírní s hráškem, kuskus

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do Svátek práce.

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do Svátek práce. .05.27 do 02..27 Pondělí 1.5.27 Úterý 2.5.27 Svátek práce Středa 3.5.27 Čtvrtek 4.5.27 Pátek 5.5.27 ovocný jogurt s drobením, ovocný čaj (A: ) Pol. krupicová s vejci, vepřové maso na kmíně, barevná vřetena,

Více

Pomazánky Na přesnídávky a svačiny (recepty jsou normovány na 10 porcí) Celerová pomazánka celer 150 120 máslo pomazánkové 250 zakysaná smetana 100 ananas (jablka) 70 pórek 50 30 citrón 20 10 Celer nastrouháme

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do 02..27 do 31..27 Pondělí 2.1.27 Úterý 3.1.27 Středa 4.1.27 Čtvrtek 5.1.27 Pátek 6.1.27 Polévka květáková (A:,, ) Polévka slepičí s těstovinou (A:,, ) Rizoto těstovinové, okurka steril., džus ananas (A:,,

Více

Jídelní lístek na květen 2017

Jídelní lístek na květen 2017 1. 5. 2. 5. 3. 5. 4. 5. 5. 5. 6. 5. 7. 5. lévka ovarová s kroupami / s jáhli (1,9) 1. Pasta šuta, sypané sýrem 3. Pasta šuta, sypané sýrem lévka drůbeží s těstovinou (1,3,7,9) 1. Vepřová svíčková na smetaně,

Více

Září týden 1.9. až 6.9. úterý Polévka: gulášová. středa Polévka: hovězí s krupicovými noky. čtvrtek Polévka: fazolová

Září týden 1.9. až 6.9. úterý Polévka: gulášová. středa Polévka: hovězí s krupicovými noky. čtvrtek Polévka: fazolová úterý 1.9.2009 Polévka: gulášová týden 1.9. až 6.9. Nudle s tvarohem a cukrem, kompot Ovocný čaj, mléko středa 2.9.2009 Polévka: hovězí s krupicovými noky čtvrtek 3.9.2009 Polévka: fazolová Pangasius po

Více

Jídelní lístek Jídelna Vesmír

Jídelní lístek Jídelna Vesmír Jídelní lístek Jídelna Vesmír Od 1.3. - 31. 3. 2012 OD 1.3.2012 ZMĚNA VÝBĚRU JÍDEL ZE 3 JÍDEL NORMÁLNÍ STRAVY A ZE 2 JÍDEL VÝBĚROVÉ STRAVY Veškerá gramáž masa v syrovém stavu: 100g (normální strava), 150g

Více

2.1. ÚTERÝ STŘEDA Polévka: Kmínová s vejci 1,3 I. Čočka na kyselo, vař.vejce 2ks, chléb, steril.okurek 1,3,10

2.1. ÚTERÝ STŘEDA Polévka: Kmínová s vejci 1,3 I. Čočka na kyselo, vař.vejce 2ks, chléb, steril.okurek 1,3,10 Vánoční prázdniny J Í D E L N Í L Í S T E K 2018 PONDĚLÍ 2.1. ÚTERÝ 3.1. STŘEDA Kmínová s vejci 1,3 Čočka na kyselo, vař.vejce 2ks, chléb, steril.okurek 1,3,10 Krupicová kaše s čokoládou, ovoce 1 4.1.

Více

Přesnídáv. chléb, pomazánka z tuňáka a zeleniny, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,04,07,09

Přesnídáv. chléb, pomazánka z tuňáka a zeleniny, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,04,07,09 Čtvrtek 1.6.2017 houska- celozrnná, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, / bílá káva polévka rajčatová s celozrnnou těstovinou sekaná z králíčího masa s pohankou, bramborová kaše, zeleninová obloha,10

Více

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po 1. 7. Út 2. 7. St 3. 7. Čt 4. 7. Pomazánka sýrová Polévka s játrovou rýží (1,3,7,9) Kuře pečené na česneku Vepřové maso na kari, těstoviny Mléko,

Více

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, 373 72 LIŠOV 387994489 JÍDELNÍČEK. Od 02.03.2015 do 06.03.2015

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, 373 72 LIŠOV 387994489 JÍDELNÍČEK. Od 02.03.2015 do 06.03.2015 Od 02.03.2015 do 06.03.2015 Pomazánka z tuňáka, bílý chléb, ovocný čaj(1-pšenice,3,4) 02.03. Polévka cizrnová s brokolicí (1-pšenice) Ovoce 1. Vepřové výpečky, bramborové knedlíky, dušený špenát(1-pšenice,3)

Více

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hrstková 1,7,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor 1,7, pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hrstková 1,7,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor 1,7, pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda Jídelní lístek MŠ DĚTEM JE KAŽDÝ DEN PODÁVÁN OVOCNÝ TALÍŘ období: 2.10. - 6.10.2017 Polévka: Hrstková,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor,9 2.10.2017 pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda Přesnídávka:

Více

Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 01.09.2015 do 30.09.2015

Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 01.09.2015 do 30.09.2015 ..25 do 30..25 Úterý 1.9.25 Středa 2.9.25 Čtvrtek 3.9.25 Pátek 4.9.25 Celozrnné pečivo se sýrovou pomazánkou, mléko, okurek (obsahuje al. :, ) Slepičí polévka s nudlemi, rizoto z vepřového masa, sýr, sterilovaný

Více

Pondělí Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko

Pondělí Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko 2.9. 6.9.2019 1a), 7 Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko 1a), 3, 4, 7 Fazolová polévka Smažené rybí filé, šťouchané

Více