Podmínky pro vydávání a užívání karty IDS UK BL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podmínky pro vydávání a užívání karty IDS UK BL"

Transkript

1 Podmínky pro vydávání a užívání karty IDS UK BL I. Úvodní ustanovení Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty (dále jen Podmínky) karty IDS UK BL (dále jen BČK) odpovídají Vzorovým obchodním podmínkám pro vydávání a užívání elektronických peněžních prostředků, které byly vydány Českou národní bankou dne 28. února 2006 (dále také VZOP) s následujícími odchylkami: 1. Vydavatel dává uživateli BČK možnost ověřit minimálně poslední operaci uskutečněnou elektronickým peněžním prostředkem (BČK) a zůstatek peněžní hodnoty uchovávané na tomto prostředku ihned po opětovném přiložení prostředku k terminálu, kde operace proběhla, a dále všechny operace uskutečněné elektronickým peněžním prostředkem za poslední měsíc, a to v informační kanceláři Obránců míru 315, Žatec. II. Základní pojmy 1. Karta IDS UK BL Bezkontaktní čipová karta IDS UK BL je multifunkční čipová karta vydávaná dopravcem. Je vydávaná ve dvou variantách a to jako Anonymní nebo Osobní. Vlastníkem Karty IDS UK BL je Dopravce. Karta IDS UK BL umožňuje Držiteli využívat služby zpřístupněné prostřednictvím kartových aplikací. Dále v textu bude uváděno Karta. 2. Držitel Držitel je fyzická osoba, pro kterou je na základě žádosti o vydání Karty vydána Osobní Karta nebo která oprávněně drží Anonymní Kartu. Jedna fyzická osoba může být současně Držitelem více Osobních a/nebo Anonymních Karet. Držitel je povinen řídit se při využívání Karty těmito Podmínkami 3. Anonymní Karta Anonymní Karta není vydávána na základě písemné žádosti, ale je zájemcům zpřístupněna přímo a to ve vozidlech dopravce a v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Některé produkty nebo služby nemusí být Držiteli Anonymní Karty dostupné. 4. Osobní Karta Osobní Karta je vydávána na základě písemné žádosti Žadatele. Na potisku Osobní Karty jsou uvedeny osobní údaje jejího Držitele. V čipu Karty, ani v databázi Dopravce nejsou žádné osobní údaje uloženy. 5. Dopravce Dopravce je BusLine a.s., Na Rovinkách 211, Semily, IČ:

2 6. Žadatel Žadatel je fyzická osoba, která podala žádost o vydání Osobní Karty podle těchto podmínek. Převzetím vydané Osobní Karty se Žadatel stává Držitelem. III. Vydání Karty 1. Vydání Karty Žádost o vydání Osobní Karty Žádost o vydání Osobní Karty podává Žadatel v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Žadatel je povinen se před podáním žádosti seznámit s těmito podmínkami. Žádost je nutno předložit na formuláři Dopravce, který je přílohou této žádosti. Žadatel odpovídá za správnost údajů uvedených v žádosti o vydání Osobní Karty. Žadatel je povinen při podání žádosti o vydání Osobní Karty prokázat svoji totožnost. Jako potvrzení o podání žádosti o kartu bude žadateli předán kontrolní útržek. Poplatek za vydání Karty Žadatel je povinen při podání žádosti zaplatit poplatek za vydání Osobní Karty ve výši 95 Kč. Vydání anonymní Karty Anonymní Karta není Dopravcem vydávána na základě písemné žádosti. Lze ji zakoupit ve vozidlech Dopravce u řidiče a v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. 2. Předání Karty Vydání Osobní Karty Osobní Karta bude vydána nejdéle do 21 dní od podání žádosti o vydání Karty Žadatelem. V případě, že žadatel zapsal do žádosti , na který chce dostat upozornění o tom, že je Karta připravena k převzetí, bude ho Dopravce o této skutečnosti informovat. Předání Osobní Karty Osobní Karta bude žadateli předána na základě předložení kontrolního útržku, jehož číslo se shoduje s číslem žádosti o kartu. Spolu s kartou bude cestujícímu vrácena vyplněná žádost o vydání Karty a předán certifikát o držení Karty. Převzetím Osobní Karty se Žadatel stává Držitelem. Držitel je povinen při převzetí Osobní Karty zkontrolovat, zda údaje uvedené na Osobní kartě odpovídají údajům uvedeným v žádosti o vydání Karty. Na kontrolní útržek bude doplněno číslo Karty a Žadatel podpisem stvrdí převzetí Karty. Kontrolní ústřižek si ponechá Dopravce. Důsledky nepřevzetí Osobní Karty Dopravce je oprávněn Osobní kartu zrušit, pokud si Žadatel Osobní kartu nepřevezme do 60 dnů od data pro převzetí Osobní Karty. Nárok Dopravce na zaplacení poplatku za vydání Karty není nepřevzetím Osobní Karty Žadatelem a následným zrušením Osobní Karty nijak dotčen. Při rušení Osobní Karty dojde i ke skartaci žádosti.

3 Předání Anonymní Karty Anonymní Karta je předána zájemcům proti zaplacení poplatku za vydání Anonymní Karty. Tento poplatek činí 95 Kč. Vznik smluvního vztahu o využívání Karty Převzetím Karty dochází ke vzniku smluvního vztahu o využívání Karty mezi Dopravcem a Držitelem, jehož obsah se řídí těmito podmínkami. Převzetím Karty se pro účely tohoto odstavce podmínek rozumí její převzetí Držitelem od Dopravce, nebo jiného subjektu oprávněného k předání Karty. IV. Používání Karty 1. Vlastnosti Karty Vybavení Karty Karta obsahuje bezkontaktní čip. Pro její použití je nutno ji přiložit na čtecí zařízení odbavovacího systému. Identifikační číslo Karty Každé Kartě je přiděleno jedinečné identifikační číslo. Držitel souhlasí s tím, aby identifikační číslo Karty a případně i další číselné identifikátory Karty byly zpracovávány Dopravcem a to pouze pro účely zajištění provozu spojeného s používáním takové Karty. Data uvedená na kartě Na potisku každé Karty je uvedeno identifikační číslo Karty. Na potisku Osobní Karty je dále uvedeno jméno, příjmení, datum narození a podobenka Držitele, přičemž maximální délka jména uvedeného na potisku Osobní Karty je 12 znaků a maximální délka příjmení uvedeného na potisku Osobní Karty je 20 znaků. V čipu Osobní Karty je uloženo datum narození držitele. Platnost Karty Doba platnosti Karty je 5 let od vydání Karty Dopravcem. Přesný datum dokdy Karta platí lze vyčíst z Karty na vyžádání ve Vozidlech Dopravce u řidiče a v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. 2. Blokace Karty Blokace Karty Blokací Karty se rozumí zařazení Karty na seznam blokovaných Karet, které nejsou akceptovány pro provedení transakce či zpřístupnění služby. Dopravce neodpovídá držiteli za škodu, která mu vznikla v důsledku blokace Karty.

4 Blokace Osobní Karty Dopravce provede blokaci Karty na základě žádosti Držitele. Tuto žádost podá osobně v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Při podání žádosti je nutno předložit certifikát o držení Karty. Blokace Karty je zdarma. Postup Dopravce v případě žádosti Držitele o blokaci Karty Dopravce je povinen do konce druhého pracovního dne po obdržení žádosti o blokaci Karty zamezit akceptaci Karty pro provedení jakékoliv operace. Blokace Karty bez souhlasu Držitele Dopravce je oprávněn provést blokaci Karty i bez souhlasu Držitele. Dopravce provede blokaci Karty zejména z důvodů nakládání s kartou v rozporu s těmito Podmínkami, zneužití Karty, z provozních, technických či bezpečnostních důvodů, nebo z jiných důvodů hodných zřetele. Žádost Držitele o odblokování Karty Držitel je oprávněn požádat Dopravce o odblokování Karty. Žádost o odblokování podává Držitel osobně v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Při podání žádosti je nutno předložit certifikát o držení Karty. Odblokování Karty je zpoplatněno 30 Kč. Postup Dopravce v případě žádosti Držitele o odblokování Karty Dopravce je povinen do konce druhého pracovního dne po obdržení žádosti o odblokování Karty zajistit akceptaci Karty pro provedení jakékoliv operace. 3. Reklamace Karty Odpovědnost za vady Za vady Karet odpovídá Dopravce pouze tehdy, vyplývá-li to z obecně závazných právních předpisů. Za vadu Karty se považuje pouze taková vada, která má vliv na funkčnost Karty. Rozsah odpovědnosti za vady Pokud je dána odpovědnost Dopravce za vady podle předchozího odstavce těchto Podmínek, odpovídá Dopravce za to, že Karta je v době předání Držiteli funkční a splňuje technické parametry pro využití v rámci systému IDS UK. Dopravce dále nenese žádnou odpovědnost za vady Karty, které se vyskytnou až po jejím převzetí Držitelem. Podmínky uplatnění reklamace Držitel je povinen bez zbytečného odkladu po převzetí Karty zkontrolovat, zda je Karta funkční a nemá jiné vady, které by bránily jejímu využití v rámci systému IDS UK. Způsob uplatnění reklamace Případné vady Karty uplatní držitel vůči Dopravci a to osobně v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Při podání žádosti je nutno předložit Kartu a certifikát o držení Karty.

5 Povinnosti Dopravce Dopravce při uplatnění reklamace vystaví Držiteli potvrzení o tom, kdy Držitel reklamaci uplatnil a co je předmětem reklamace. O reklamaci samotné rozhodne Dopravce pokud možno ihned, jinak do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace; v takovém případě Dopravce o posouzení reklamace Držitele informuje zasláním zprávy na kontaktní údaj sdělený Držitelem. Práva z odpovědnosti za vady V případě důvodné reklamace Karty má Držitel právo na bezplatnou výměnu Karty standardním postupem podle článku 4 těchto Podmínek. 4. Výměna Karty Výměna Karty Výměnu Karty provádí Dopravce na základě žádosti Držitele zrušením původní Karty a vydáním nové Karty. Pokud se jedná o důvodnou reklamaci, je zdarma přehrán zůstatek elektronické peněženky na novou Kartu. Případný časový kupón ze staré Karty nebude přenášen, a bude vystaveno potvrzení o časovém kupónu, na které cestující vyčerpá zbytek časového kupónu. Pokud se jedná o Osobní kartu je nutno znovu vyplnit žádost o vydání Karty. Pokud se jedná o jiný důvod výměny Karty, použije se bod III těchto podmínek Vydání Karty. Žádost o výměnu Karty Držitel může podat žádost o výměnu Karty z libovolného důvodu. A to v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Je nutno předložit původní kartu, certifikát o držení Karty a mít vyplněnou žádost o vydání čipové Karty. Viz bod III těchto podmínek Vydání Karty. Poplatek za výměnu Karty. Pokud se nejedná o důvodnou reklamaci, činí poplatek za výměnu Karty 95 Kč. 5. Zrušení Karty Zrušení Karty Zrušením Karty se rozumí trvalá a nezrušitelná blokace Karty pro jakékoliv použití, kdy Karta přestává být funkční bez možnosti opětovného použití. Má-li Dopravce zrušenou Kartu k dispozici, fyzicky ji zničí. Zrušením Karty zaniká smluvní vztah o využívání Karty mezi Dopravcem a Držitelem; uvedené neplatí, pokud je Karta zrušena z důvodu výměny Karty podle článku 4 těchto Podmínek. Dopravce neodpovídá Držiteli za škodu, která mu případně vznikne v důsledku zrušení Karty podle těchto Podmínek, s výjimkou případů důvodné reklamace Karty. Zrušení Karty na Žádost Držitele Držitel je oprávněn požádat Dopravce o zrušení Osobní Karty. Žádost o zrušení Osobní Karty podává Držitel v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Žádost o zrušení Karty je stvrzena podpisem Držitele na certifikát o držení Karty a předáním Karty a tohoto certifikátu pověřené osobě Dopravce.

6 Zrušení Karty v jiných případech Dopravce zruší Kartu i bez Žádosti Držitele v následujících případech. Nepřevzetí vydané Karty v souladu s odstavcem Důsledky nepřevzetí Osobní Karty. Podání žádosti o výměnu Karty podle těchto podmínek. Nepřevzetí vydané Karty v případě výměny Karty. V. Práva a povinnosti Držitele a Dopravce 1. Práva a povinnosti Držitele Právo využívat kartu Držitel je oprávněn využívat Kartu pouze v rámci IDS UK. Držitel je při využívání Karty povinen postupovat v souladu s těmito Podmínkami. Držitel je povinen nesdělovat třetím osobám identifikační číslo Karty pro jiné účely, než je využívání Karty pro IDS UK. Právo na zpětnou výměnu elektronických peněz Držitel je oprávněn požadovat zpětnou výměnu elektronických peněz uložených na Kartě a to prostřednictvím informační kanceláře Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Při této výměně je nutno předložit certifikát o držení Karty. Za zpětnou výměnu elektronických peněz je držitel povinen zaplatit poplatek 30 Kč. Pokud není při zpětné výměně předložena Karta, je nutno nejdříve provést Blokaci Karty, po deseti pracovních dnech je pracovníkem informační kanceláře zjištěn poslední zůstatek elektronických peněz na Kartě a tato částka je vyplacena proti předání certifikátu o držení karty; z částky je sražen polatek za zpětnou výměnu 30 Kč. Osobní Karta Držitel Osobní Karty nesmí svoji Osobní kartu poskytnout k užívání třetím osobám. Povinnost chránit Kartu Držitel je povinen chránit Kartu před mechanickým poškozením, elektromagnetickým polem, nečistotami, chemikáliemi a před působením jakéhokoliv vlivu, v jehož důsledku by mohlo dojít k porušení záznamu v čipu nebo na těle Karty. Držitel je povinen ukládat Kartu na bezpečném místě a přijmout opatření k zabránění zneužití, poškození, zničení, ztráty nebo odcizení Karty. Informační povinnost Držitel je povinen Dopravce neprodleně informovat o podstatném poškození, zničení, ztrátě či odcizení Karty. Současně je Držitel povinen požádat Dopravce o blokaci Karty. Držitel je dále oprávněn požádat Dopravce o výměnu Osobní Karty podle těchto Podmínek nebo o zrušení Osobní Karty podle těchto Podmínek. Držitel je povinen Dopravce informovat též o změně údajů, které jsou uvedeny na potisku Osobní Karty; současně je Držitel povinen požádat Dopravce o výměnu Osobní Karty podle těchto Podmínek nebo o zrušení Osobní Karty podle těchto Podmínek. Držitel plní informační povinnost prostřednictvím informační kanceláře Dopravce - Obránců míru 315, Žatec.

7 Povinnost zjišťování informací Držitel je povinen pravidelně sledovat informace a oznámení Dopravce, která Dopravce uveřejňuje na svém webu a v informační kanceláři Dopravce - Obránců míru 315, Žatec. Za tímto účelem se Držitel zavazuje navštívit Web Dopravce nebo informační kancelář alespoň jednou za každý kalendářní měsíc. Zacházení s certifikátem o držení Karty Držitel je povinen certifikát o držení Karty uložit na bezpečném místě a nezpřístupnit ho žádné třetí osobě. Držitel vždy zodpovídá za jakoukoliv transakci či úkon, při kterých bude použit certifikát o držení Karty. 2. Práva a povinnosti Dopravce Povinnost vést evidenci Dopravce je povinen vést evidenci vydaných karet a to pouze tyto údaje: číslo Karty, platnost od, platnost do. Dopravce nevede ve své evidenci žádné osobní údaje Držitelů Karet. Změna podmínek pro vydávání a užívání Karty IDS UK BL Dopravce je oprávněn kdykoli navrhnout změnu těchto podmínek. O navrhované změně bude Dopravce informovat prostřednictvím informační kanceláře Dopravce - Obránců míru 315, Žatec a na svém webu minimálně dva měsíce před datem účinnosti navržených změn. Jestliže Držitel s navrhovanou změnou těchto podmínek nesouhlasí je povinen přede dnem účinnosti navržené změny požádat Dopravce o zrušení Karty dle těchto podmínek. Před tímto je Držitel povinen si vypořádat případné pohledávky za Dopravcem. Dopravce neodpovídá Držiteli za škodu. Která mu vznikne z důvodu nevypořádání pohledávek před zrušením Karty podle tohoto odstavce. Závaznost změn Pokud Držitel nepožádá o zrušení Karty podle předchozího odstavce těchto podmínek před datem účinnosti navržených změn těchto podmínek, má se za to, že s navrženými změnami podmínek souhlasí a nové znění podmínek se pro něj stává závazné. VI. Ostatní ujednání 1. Ostatní Zastoupení Pokud je Žadatel či Držitel fyzickou osobou mladší 15 let, fyzickou osobou, která byla soudem zbavena způsobilosti k právním úkonům, nebo fyzickou osobou, jejíž způsobilost k právním úkonům byla soudem omezena v rozsahu, který této osobě neumožňuje učinit potřebný úkon, činí úkony uvedené v těchto podmínkách jeho zákonný zástupce, který věrohodně prokáže, že je zákonným zástupcem uvedené osoby.

8 Osobní údaje Dopravce zpracovává osobní údaje Žadatele ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů pouze po dobu nezbytně nutnou pro vyrobení Osobní Karty. Při předání Osobní Karty Držiteli je mu předána i žádost o vydání Karty, která obsahuje jeho osobní údaje. Z této žádosti nejsou vyráběny papírové ani elektronické kopie. V informačním systému dopravce jsou osobní údaje uloženy pouze po dobu než jsou vytištěny na Osobní kartu, poté jsou smazány. 2. Odpovědnost Dopravce vůči Držiteli Vyšší moc Dopravce neodpovídá za škodu vzniklou v důsledku jednání orgánů veřejné správy nebo soudů, odepření nebo pozdního vydání úředního povolení ani za škodu vzniklou za okolností vylučujících odpovědnost za škodu. Omezení odpovědnosti za škodu Odpovědnost Dopravce za škodu vzniklou porušením povinností podle těchto Podmínek je vůči Držiteli omezena na skutečnou škodu do výše Kč (slovy: pět tisíc korun českých). V případě porušení navzájem souvisejících se taková porušení považují za porušení jediné. Dopravce neodpovídá za ušlý zisk Držitele ani za nehmotnou újmu či jinou škodu vzniklou Držiteli nepřímo. Škoda způsobená úmyslně Omezení odpovědnosti Dopravce za škodu podle předchozího odstavce těchto Podmínek neplatí v případě škody, která byla způsobena úmyslně osobami jednajícími jménem Dopravce. 3. Započtení Započtení vzájemných pohledávek Držitel souhlasí s tím, že Dopravce je oprávněn kdykoli započíst své splatné i nesplatné pohledávky za Držitelem bez ohledu na měnu, ve které jsou denominovány a na právní vztah, ze kterého vznikají, zejména nároky na náhradu škody, na smluvní pokuty nebo na jiná peněžitá plnění, proti jakýmkoli pohledávkám Držitele za Dopravcem, splatným i dosud nesplatným. Započtení pohledávek denominovaných v zahraniční měně bude provedeno podle kursu vyhlášeného Českou národní bankou ke dni vydání oznámení o započtení Dopravcem. Bez předchozího písemného souhlasu Dopravce není Držitel oprávněn jednostranně započíst své pohledávky za Dopravcem vznikající v souvislosti s vydáním a využíváním Karty proti pohledávkám Dopravce, nehledě na to, zda jsou tyto splatné či nikoli. VII. Zánik smluvního vztahu o využívání Karty 1. Důvody zániku smluvního vztahu o využívání Karty

9 Uplynutím doby Smluvní vztah o využívání Karty mezi Dopravcem a Držitelem zaniká uplynutím doby platnosti Karty bez výměny Karty. Zrušením Karty Smluvní vztah o využívání Karty mezi Dopravcem a Držitelem zaniká v důsledku zrušení Karty dle článku IV / 5 těchto Podmínek; uvedené neplatí, pokud je Karta zrušena z důvodu výměny Karty podle článku IV / 4 těchto Podmínek. VIII. Závěrečná a přechodná ustanovení 1. Účinnost Účinnost Tyto podmínky nabývají účinnosti dne 1. února 2012.

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty (BČK) v městské autobusové dopravě (MAD) Louny

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty (BČK) v městské autobusové dopravě (MAD) Louny Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty (BČK) v městské autobusové dopravě (MAD) Louny I. Úvodní ustanovení Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty dopravního systému

Více

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje I. Úvodní ustanovení Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného

Více

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky)

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky) PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky) 1. DEFINICE ZÁKLADNÍCH POJMŮ 1.1. ODISka je Osobní karta sloužící k cestování v rámci ODIS a to u všech dopravců zapojených v ODIS. Jde o multifunkční

Více

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky)

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky) PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ODISky (dále Podmínky) 1. DEFINICE ZÁKLADNÍCH POJMŮ 1.1. ODISka je Osobní nebo Anonymní karta sloužící k cestování v rámci ODIS a to u všech dopravců zapojených v ODIS.

Více

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET LÍTAČKA

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET LÍTAČKA PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET LÍTAČKA A. OBECNÁ ČÁST Obecná část obsahuje ustanovení, která se vztahují na všechny Zájemce a/nebo Držitele. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 DEFINICE Níže uvedené

Více

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET A. OBECNÁ ČÁST Obecná část obsahuje ustanovení, která se vztahují na všechny Zájemce a/nebo Držitele. Obecná část je ve vztahu k jednotlivým typům Karet

Více

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ OPENCARD

PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ OPENCARD PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ OPENCARD A. OBECNÁ ČÁST Příloha usnesení -sku R. 16611 Obecná část obsahuje ustanovení, která se vztahují na všechny Zájemce a/nebo Držitele. Obecná část je ve vztahu

Více

Obchodní podmínky pro vydávání a využívání čipových karet. Platné od ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Obchodní podmínky pro vydávání a využívání čipových karet. Platné od ÚVODNÍ USTANOVENÍ Obchodní podmínky pro vydávání a využívání čipových karet Platné od 01. 10. 2016 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Vydávání a využívání Karet se řídí těmito Podmínkami. Pokud jsou úkony či činnosti podle těchto

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD 1. 8. 2016 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Užití Podmínek a Ceníku. Vydávání a využívání Karet se řídí těmito Podmínkami. Pokud jsou úkony či

Více

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje ARRIVA TEPLICE s.r.o., Emílie Dvořákové 70, Teplice, IČ 49900820, zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 5874 Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové

Více

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje

Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové karty integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje ARRIVA TEPLICE s.r.o., Emílie Dvořákové 70, Teplice, IČ 49900820, zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 5874 Podmínky pro vydávání a užívání bezkontaktní čipové

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ ČIPOVÝCH KARET PLATNÉ OD 01. 09. 2018 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Společnost Operátor ICT, a. s., v rámci poskytovaných služeb vystupuje jako VLASTNÍK infrastruktury

Více

ČÁST DRUHÁ Obchodní podmínky vydavatele

ČÁST DRUHÁ Obchodní podmínky vydavatele OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PRO ÚHRADU JÍZDNÉHO Platí pro elektronické peněžní prostředky vydané společností Okresní autobusová doprava Kolín,s.r.o. (dále

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ Kartu opencard lze vydat pouze po předchozím udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů žadatelem o vydání karty opencard. Souhlas

Více

Datum narození: Zákonný zástupce (u dětí do 15 let): Příjmení: Jméno: Datum narození: Adresa trvalého bydliště:

Datum narození: Zákonný zástupce (u dětí do 15 let): Příjmení: Jméno: Datum narození: Adresa trvalého bydliště: ŽÁDOST O VYDÁNÍ BEZKONTAKTNÍ ČIPOVÉ KARTY/ SMLOUVA O VYDÁNÍ A UŽÍVÁNÍ BEZKONTAKTNÍ ČIPOVÉ KARTY (dále jen BČK) Číslo žádosti/karty: V y p l ň u j t e h ů l k o v ý m p í s m e m. P o v i n n é ú d a j

Více

Všeobecné obchodní podmínky kupující ZLIN AIRCRAFT a.s.

Všeobecné obchodní podmínky kupující ZLIN AIRCRAFT a.s. Všeobecné obchodní podmínky kupující ZLIN AIRCRAFT a.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) společnosti ZLIN AIRCRAFT a.s., IČ 27894134, se sídlem Otrokovice, Letiště

Více

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od 27. 8. 2018 1. Obecná ustanovení a vybrané pojmy Společnost Operátor ICT, a.s., Dělnická 213/12, 170 00 Praha

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o. Obchodní společnost KUBYX trade s.r.o. je zhotovitelem potisků na textilie, v rámci této své činnosti poskytuje kupujícím buď pouze

Více

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015 Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015 1. Úvodní ustanovení 1.1 V souladu s ustanovením 1751 odst.1 zák. č. 89/2012 Sb. (Občanský zákoník) v platném znění vydáváme tyto obchodní podmínky, jež jsou

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Vydání Karty

1. Úvodní ustanovení. 2. Vydání Karty XLMX obchodní s.r.o., Nárožní 1390/4, 158 00 Praha 5, IČO: 62497286, zapsaná Všeobecné obchodní podmínky pro Kartu výhod: 1. Úvodní ustanovení 1.1.Všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují podmínky

Více

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit.

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit. Obchodní podmínky 1.KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Vachoušková Stanislava Sídlo/bydliště: Horní Bludovice č.372, 73937 Horní Bludovice IČ: 60288761 Zapsaná:Obecní živnostenský úřad Magistrátu měsat Havířova Telefon:

Více

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami.

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami. 1. Úvodní ustanovení Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem

Více

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti)

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) OBČANSKÉ PRŮKAZY Od 01. 01. 2012 se vydává - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) - občanský průkaz se strojově čitelnými

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují právní vztahy mezi držitelem Don COCO karty na straně jedné a provozovatelem Don COCO,

Více

Smluvní podmínky Jedu s dobou

Smluvní podmínky Jedu s dobou Smluvní podmínky Jedu s dobou 1. Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR, IČ: 22897381, DIČ: CZ22897381, se sídlem Praha 1, Nové Město, Opletalova 1337/29, PSČ 110 00, zapsaná ve spolkovém

Více

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014 Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014 1. Úvodní ustanovení 1.1 V souladu s ustanovením 1751 odst.1 zák. č. 89/2012 Sb. (Občanský zákoník) v platném znění vydává společnost REDVEL s.r.o. tyto obchodní

Více

Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov

Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov uzavřená dle 536 a násl. zákona č, 513/91 Sb. (dále jen obchodní zákoník) I. Smluvní strany 1.1 Pořizovatel : Město Litvínov

Více

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smluvní strany: uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

Všeobecné smluvní podmínky služeb společnosti Úspěšný web s.r.o.

Všeobecné smluvní podmínky služeb společnosti Úspěšný web s.r.o. Všeobecné smluvní podmínky služeb společnosti Úspěšný web s.r.o. I. Úvodní ustanovení I.1 Provozovatel obchodní společnost Úspěšný web s.r.o. se sídlem Rakovník, Sportovní 99, PSČ 269 01 IČ: 242 09 007

Více

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán.

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán. OBCHODNÍ PODMÍNKY Toto jsou závazné nákupní podmínky serveru www.tdifun.cz. Tyto obchodní podmínky popisují a upravují vzájemný smluvní vztah mezi prodávajícím (Zdeněk Hájek, Okružní 1754/5, 737 01 Český

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 DEFINICE POJMŮ Není-li výslovně stanoveno jinak, mají pojmy s velkým počátečním písmenem obsažené v těchto VOP nebo ve Smlouvě o Půjčce následující význam: 1.1 Dlužník znamená

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace čj.: 0.../2018/KS_OddSPK/1100 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace l. Obecné ustanovení a předmět smlouvy Rada městské části Praha 14 (dále jen MČ Praha 14) rozhodla svým usnesením č. xxx/rmč/2018

Více

Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti TutoryApp s.r.o. se sídlem Evžena Rošického 1062/3, Svinov, 721 00 Ostrava, IČO: 06985009, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě, oddíl C, vložka

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s.

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s. OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Obchodní podmínky PPF banky a.s. pro platební karty (dále jen,,podmínky ) jsou vydávány k úpravě vzájemných práv a povinností smluvních

Více

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1.2. Zákazníkem může být a) spotřebitel, nebo b) jiná osoba (zejm.

Více

Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz

Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz Registrací a využíváním služeb souhlasí Uživatel i Provozovatel s těmito obchodními podmínkami, jimiž se obě strany zavazují řídit. 1. Úvodní ustanovení 1.1.

Více

Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz

Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz Obchodní podmínky pro aplikaci Vyfakturuj.cz Registrací a využíváním služeb souhlasí Uživatel i Provozovatel s těmito obchodními podmínkami, jimiž se obě strany zavazují řídit. 1. Úvodní ustanovení 1.1.

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile (dále jen Podmínky ) Společnost DH Telecom a.s., IČ: 015 82 569, se sídlem: Na výsluní 201/13, Strašnice, 100 00 Praha 10, zapsaná v

Více

Informační systém evidence obyvatel

Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel, upravený zákonem č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel),

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ uzavřená podle 6 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Zákon o ochraně osobních údajů )

Více

Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz

Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz Registrací a využíváním služeb souhlasí Uživatel i Provozovatel s těmito obchodními podmínkami, jimiž se obě strany zavazují řídit. 1. Úvodní ustanovení 1.1.

Více

Obchodní podmínky pro poskytování služeb. na platformě ČP Cloud v rámci akce Vánoční sbírka

Obchodní podmínky pro poskytování služeb. na platformě ČP Cloud v rámci akce Vánoční sbírka Obchodní podmínky pro poskytování služeb na platformě ČP Cloud v rámci akce Vánoční sbírka Účinné od 27.11.2014 do 3.1.2015. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen Obchodní podmínky

Více

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ 1. ÚVODNÍ INFORMACE Hlavní město Praha (dále jen Město ) provozuje Pražské centrum kartových služeb (dále

Více

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz (dále jen OP) je povinen

Více

Všeobecné obchodní podmínky Hotelu Termal Mušov a.s.

Všeobecné obchodní podmínky Hotelu Termal Mušov a.s. Všeobecné obchodní podmínky Hotelu Termal Mušov a.s. čl. I Předmět všeobecných podmínek 1. Hotel Termal Mušov, a.s., Husova 200/16, Brno, PSČ 602 00, IČO: 27713229, zapsaná v OR KS v Brně, spis. značka

Více

Vydávání cestovních dokladů

Vydávání cestovních dokladů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání cestovních dokladů 4. Základní informace k životní situaci Doba platnosti cestovního pasu Cestovní pas se vydává občanům ve

Více

Zásady ochrany osobních údajů. Provozovatel Jaroslava Čermáková Autodíly Krč IČ , se sídlem Štúrova 1307/ , Praha 4 Krč

Zásady ochrany osobních údajů. Provozovatel Jaroslava Čermáková Autodíly Krč IČ , se sídlem Štúrova 1307/ , Praha 4 Krč Ode dne 25. května 2018 se bude ochrana osobních údajů fyzických osob v České republice řídit, popř. již řídí novými pravidly. Tato nová pravidla vycházejí z evropské legislativy, konkrétně nařízení Evropského

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PRODEJ VSTUPENEK

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PRODEJ VSTUPENEK OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PRODEJ VSTUPENEK 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád (dále jen obchodní podmínky ) vymezují a upřesňují práva a povinnosti Party Kýbl a kupujícího

Více

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon )

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon ) I. Všeobecné obchodní podmínky 1.Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen Podmínky ) společnosti VERDON CAPITE s.r.o. (dále jen Prodávajícíl ) se sídlem Bělehradská 858/23, 120 00, Praha 2, IČ: 03497054,

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3066 Sbírka zákonů č. 259 / 2014 259 ZÁKON ze dne 22. října 2014 o prekurzorech výbušnin a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (zákon o prekurzorech

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace. Obecné ustanovení a předmět smlouvy

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace. Obecné ustanovení a předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace příloha č. 4 I. Obecné ustanovení a předmět smlouvy Zastupitelstvo městské části Praha 14 /dále jen MČ Praha 14/ rozhodlo svým usnesením č. /ZMČ/201 ze dne o poskytnutí

Více

1.2 Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího (dále jen kupující či zákazník ).

1.2 Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího (dále jen kupující či zákazník ). 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Tyto obchodní podmínky internetového obchodu AEROSIM.cz (dále jen obchodní podmínky ) platí pro nákup v internetovém obchodě AEROSIM.cz, který níže uvedený prodávající provozuje

Více

Obchodní podmínky prodeje

Obchodní podmínky prodeje Verze: OP_02_2018 Obchodní podmínky prodeje 1. Základní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky prodeje ( OPP ) prodávajícího se ve smyslu 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( OZ ) vztahují na

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Poskytovatel TDM real s.r.o. se sídlem Jelínkova 919/28, 616 00, Brno, IČ 02639441, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 8194, dále

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU Smluvní strany: 1. Jihomoravský kraj zastoupený: Ing. Stanislavem Juránkem hejtmanem Jihomoravského kraje

Více

Obchodní podmínky hostingových služeb poskytovaných společností NeurIT s.r.o.

Obchodní podmínky hostingových služeb poskytovaných společností NeurIT s.r.o. Obchodní podmínky hostingových služeb poskytovaných společností NeurIT s.r.o. 1.1 Předmět a všeobecná ustanovení Předmětem těchto obchodních podmínek je úprava právních vztahů mezi Poskytovatelem a Objednavatelem

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád

Obchodní podmínky a reklamační řád Obchodní podmínky a reklamační řád 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb a prodej zboží na internetovém portálu www.cstzb.cz. Podmínky blíže vymezují

Více

Všeobecná pravidla věrnostního programu Gopromarket.cz

Všeobecná pravidla věrnostního programu Gopromarket.cz Všeobecná pravidla věrnostního programu Gopromarket.cz Věrnostní program Gopromarket.cz provozuje společnost Gopromarket.cz, zastoupena Lukášem Plačkem se sídlem Fr. Lýska 1599/6, Ostrava Bělský les, 700

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. "Poskytovatelem" se rozumí společnost Agentura PŘEKLADY A TLUMOČENÍ s.r.o. se sídlem Jaurisova 515/4, 140 00 Praha, Česká republika, provozovna Washingtonova

Více

Smlouva o výpůjčce č.

Smlouva o výpůjčce č. Smlouva o výpůjčce č. uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: 1. Městská část

Více

Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking

Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY MPU INTERNETBANKING ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto obchodní podmínky (dále jen Podmínky ) Moravského Peněžního

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY pro poskytování služeb a zboží společností CONSITE, s.r.o. znění účinné od 1. 1. 2011 1. Předmět Všeobecných obchodních podmínek 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále

Více

podmínek v prostoru úřadovny banky a na internetové stránce banky.

podmínek v prostoru úřadovny banky a na internetové stránce banky. Obchodní podmínky pro zajištění vydávání a používání platebních karet k účtům vedeným bankou Fio banka, a.s., IČ 61858374, Praha 1, V Celnici 10, PSČ 117 21, zapsanou v obchodním rejstříku vedeném rejstříkovým

Více

Všeobecné smluvní podmínky slevového systému Rokytnice PLUS

Všeobecné smluvní podmínky slevového systému Rokytnice PLUS Všeobecné smluvní podmínky slevového systému Rokytnice PLUS Článek I. Základní ustanovení 1. Tyto všeobecné smluvní podmínky systému Rokytnice PLUS (dále jen Podmínky ) upravují vydávání a používání karet

Více

KUPNÍ SMLOUVA, 2. jméno, příjmení / obchodní firma:. místo podnikání/sídlo: registrace: jednající/zastoupen: takto:

KUPNÍ SMLOUVA, 2. jméno, příjmení / obchodní firma:. místo podnikání/sídlo: registrace: jednající/zastoupen: takto: KUPNÍ SMLOUVA, kterou níže uvedeného data uzavírají: 1. Kanlux s.r.o. sídlem Frýdek-Místek, ul. Sadová čp. 618, PSČ: 738 01 IČ: 27804861 registrace: obchodní rejstřík, Krajský soud v Ostravě, sp. zn. C.

Více

Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů Pravidla používání stránek

Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů Pravidla používání stránek Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů Pravidla používání stránek Obchodní podmínky VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY pro nákup zboží a/nebo služeb na internetovém slevovém portálu www.nakupvakci.cz (dále

Více

Účastníky smluvního vztahu jsou:

Účastníky smluvního vztahu jsou: Účastníky smluvního vztahu jsou: a) společnost HistoryPark s.r.o., Ledčice č.p. 222, 277 08 Ledčice, IČ: 030 08 193 (dále jen společnost ) b) zákazník, kterým může být jak fyzická, tak právnická osoba

Více

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb OpenCall mobile (dále jen Podmínky ) Společnost DH Telecom a.s., IČ: 015 82 569, se sídlem: Na výsluní 201/13, Strašnice, 100 00 Praha 10, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Věstník ČNB částka 18/2002 ze dne 4. prosince 2002

Věstník ČNB částka 18/2002 ze dne 4. prosince 2002 Příloha VZOROVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEBNÍCH PROSTŘEDKŮ Leden 2003 VZOROVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEBNÍCH PROSTŘEDKŮ Česká národní

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (

Zákony pro lidi - Monitor změn ( Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 31/2001 Sb., o řidičských průkazech a o registru řidičů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění V. ČÁST PRVNÍ ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY

Více

POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) 1. Náležitosti reklamace a stížnosti

POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) 1. Náležitosti reklamace a stížnosti POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) Každý klient GE Money Bank, a.s. (dále jen Banka ) má právo vyjádřit svou nespokojenost s poskytovanými bankovními službami, produkty či chováním

Více

Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s.

Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s. Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s. 1. Úvodní ustanovení Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových

Více

ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky.

ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky. Projekt modernizace odbavovacího systému integrovaného rozvoje dopravy Královéhradeckého a Pardubického kraje ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky.

Více

Obchodní podmínky. Delta School Prague

Obchodní podmínky. Delta School Prague Obchodní podmínky Delta School Prague I. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky vydané na základě 273 zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník a 53a zákona č. 40/1964, Občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ Vyplněním a odesláním svého jména a příjmení, poštovní adresy, telefonního čísla a e- mailové adresy uděluji společnosti TRIAD s.r.o., se sídlem Brigádnická 27, Bratislava

Více

Elite Care, s.r.o., se sídlem Bořivojova 878/35, Praha 3 vedená u: Městského soudu

Elite Care, s.r.o., se sídlem Bořivojova 878/35, Praha 3 vedená u: Městského soudu 1. Základní pojmy a právní úprava Pro potřeby těchto Zásad se rozumí: Provozovatelem společnosti: Elite Care, s.r.o., se sídlem Bořivojova 878/35, 130 00 Praha 3, vedená u: Městského soudu v Praze, C 264217.

Více

Všeobecná pravidla věrnostního programu Pet Center

Všeobecná pravidla věrnostního programu Pet Center Všeobecná pravidla věrnostního programu Pet Center Věrnostní program Pet Center provozuje společnost PetCenter CZ s.r.o. se sídlem Do Čertous 2634/7, 193 00 Praha 9 Horní Počernice, IČO: 44797273, společnost

Více

Všeobecné podmínky používání věrnostní karty Marionnaud. Článek I. Úvodní ustanovení

Všeobecné podmínky používání věrnostní karty Marionnaud. Článek I. Úvodní ustanovení Všeobecné podmínky používání věrnostní karty Marionnaud Článek I. Úvodní ustanovení Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále též "VOP") společnosti DIVA Center s.r.o., se sídlem Na Křivce 1093/58, Michle,

Více

Texty novelizovaných částí zákonů s vyznačením navrhovaných změn

Texty novelizovaných částí zákonů s vyznačením navrhovaných změn Texty novelizovaných částí zákonů s vyznačením navrhovaných změn (k návrhu zákona, kterým se mění některé zákony související s oblastí evidence obyvatel) Platné znění novelizovaných ustanovení zákona č.

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD Partners investiční společnost, a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD Partners investiční společnost, a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD Partners investiční společnost, a.s. Květen 2014 Reklamační řád společnosti Partners investiční společnost, a.s. se sídlem Türkova 2319/5b, Praha 4 Chodov, PSČ 149 00, IČ 24716006, zapsané

Více

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP).

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP). Občanské průkazy Upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů Nové elektronické občanské průkazy (dále jen e-op), upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských

Více

Všeobecné smluvní podmínky HARRACHOV CARD. Článek I. Základní ustanovení

Všeobecné smluvní podmínky HARRACHOV CARD. Článek I. Základní ustanovení Všeobecné smluvní podmínky HARRACHOV CARD Článek I. Základní ustanovení 1. Tyto všeobecné smluvní podmínky systému HARRACHOV CARD (dále jen Podmínky ) upravují vydávání a používání karet HARRACHOV CARD.

Více

13.1. OBČANSKÉ PRŮKAZY

13.1. OBČANSKÉ PRŮKAZY Název životní situace 13.1. OBČANSKÉ PRŮKAZY 13.1.1. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz (dále jen OP) je veřejná listina, kterou občan prokazuje své jméno, popřípadě jména, příjmení,

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese OBCHODNÍ PODMÍNKY pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese www.fler.cz 1 Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky

Více

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy 300/2016 Sb. ZÁKON ze dne 24. srpna 2016 o centrální evidenci účtů Změna: 183/2017 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět a účel úpravy Tento zákon upravuje práva a povinnosti

Více

Smlouva o výpůjčce a následném darování č.

Smlouva o výpůjčce a následném darování č. Smlouva o výpůjčce a následném darování č. uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a 2055 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely

Více

Obchodní podmínky společnosti Skyport s. r. o. pro zprostředkování prodeje služeb (dále jen Obchodní podmínky )

Obchodní podmínky společnosti Skyport s. r. o. pro zprostředkování prodeje služeb (dále jen Obchodní podmínky ) Obchodní podmínky společnosti Skyport s. r. o. pro zprostředkování prodeje služeb (dále jen Obchodní podmínky ) Tyto Obchodní podmínky nabývají účinnosti dne 2. 4. 2012 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto

Více

Nový Občanský zákonník Od 1.1.2014

Nový Občanský zákonník Od 1.1.2014 Nový Občanský zákonník Od 1.1.2014 Díl 11 Závazky ze smlouvy o účtu, jednorázovem vkladu, akreditívu a inkasu 2662 2675 NOZ NOZ neupravuje tzv. platební účet Upravuje Zákon č. 284/2009 Sb. o platebním

Více

PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU

PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU vydané Metropolitním spořitelním družstvem, IČ: 25571150, se sídlem: Sokolovská 394/17, 180 00 Praha 8 - Karlín, zapsaným v oddílu Dr, vložce 7890, obchodního

Více

Registrační podmínky společnosti COOL CREDIT, s.r.o. společně se souhlasem se zpracováním osobních údajů

Registrační podmínky společnosti COOL CREDIT, s.r.o. společně se souhlasem se zpracováním osobních údajů Registrační podmínky společnosti COOL CREDIT, s.r.o. společně se souhlasem se zpracováním osobních údajů Tyto Registrační podmínky společnosti COOL CREDIT, s.r.o., (dále jen Registrační podmínky ) tvoří

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů I. Úvodní ustanovení 1) Pro potřeby těchto Zásad se rozumí: Provozovatelem UNIMaR CZ s.r.o., IČO 25477307 sídlem Holečkova 364/10, 46007 Liberec 7 Osobními údaji jméno a příjmení,

Více

ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky.

ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky. Projekt modernizace odbavovacího systému integrovaného rozvoje dopravy Královéhradeckého a Pardubického kraje ČIPOVÁ KARTA IREDO Postupně nahradí stávající vícedenní papírové a přestupní papírové jízdenky.

Více

Článek I. Předmět úpravy

Článek I. Předmět úpravy OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY VÝBĚR Z BANKY Článek I. Předmět úpravy 1. Tyto Obchodní podmínky (dále jen Obchodní podmínky ) upravují práva a povinnosti SAZKA FTS a.s., IČO: 01993143, se sídlem

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (VOP)

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (VOP) VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (VOP) Tyto všeobecné obchodní podmínky platí pouze pro nákup zboží prostřednictvím internetového obchodu www.rieker-eshop.cz. Tyto obchodní podmínky nabývají účinnosti dne 1.března

Více

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY Všeobecné a obchodní podmínky a reklamační řád upravující poskytování služby prodeje vstupenek na kulturní a jiné akce společnosti Divadla Kladno s.r.o. (Městské divadlo Kladno a Divadlo Lampion) VŠEOBECNÉ

Více

Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD

Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD I. Úvodní ustanovení 1. Tyto obchodní podmínky upravují vztah mezi společností mobile2card a.s., IČ 24301761, se sídlem Hanusova 353/12, 140 00 Praha 4 Michle, zapsanou

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek I. Smluvní strany Obec Chvalšiny Sídlo: Chvalšiny 38,

Více

LICENČNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2358 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník )

LICENČNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2358 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ) LICENČNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2358 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ) 1. Smluvní strany 1.1 (Firma či jméno a příjmení): sídlo či trvalé bydliště:

Více