Elektrický foukač/ vysavač. VeGA GT5451 NÁVOD K OBSLUZE. (Uživatelský manuál)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Elektrický foukač/ vysavač. VeGA GT5451 NÁVOD K OBSLUZE. (Uživatelský manuál)"

Transkript

1 Elektrický foukač/ vysavač VeGA GT5451 NÁVOD K OBSLUZE (Uživatelský manuál) BJ2011

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před zprovoznění tohoto zařízení, je důležité, abyste si přečetli, pochopili a postupovali podle těchto pokynů velmi pečlivě. Jsou určeny pro bezpečnost vás a ostatních, zajišťují dlouhou a bezproblémovou životnost vašeho stroje. 1) Školení Přečtěte si pečlivě tento návod. Seznamte se s ovládacími prvky a správným používáním zařízení. Nikdy nedovolte dětem používat přístroj. Nikdy nedovolte, aby lidé, kteří nejsou obeznámeni s těmito pokyny, aby stroj používali. Místní předpisy mohou omezovat věk provozovatele. Nikdy nepoužívejte spotřebič, zatímco lidé, zejména děti, nebo domácí zvířata jsou v blízkosti. Provozovatel nebo uživatel je zodpovědný za nehody a nepředvídané události vůči jiným osobám a jejich majetku. 2) Příprava Při používání spotřebiče, vždy noste pevnou obuv a dlouhé kalhoty. Nenoste volné oblečení nebo šperky, které mohou být vtaženy do otvoru pro nasávání vzduchu. Udržujte dlouhé vlasy daleko od otvorů pro nasávání vzduchu. Používejte ochranné brýle při provozování. Aby se zabránilo podráždění z prachu, je doporučeno nošení ochranné masky. Před použitím zkontrolujte, zda napájecí a prodlužovací kabel nejeví známky poškození a opotřebení. Nepoužívejte přístroj, pokud je kabel poškozen nebo opotřebován. Nikdy nepoužívejte spotřebič s vadnými kryty nebo štíty, nebo bez bezpečnostních zařízení, např. bez sběracího zařízení na svém místě. Používejte pouze prodlužovací šňůry odolné proti povětrnostním vlivům se zásuvkou a zástrčkou odpovídající Mezinárodnímu elektronickému příkazu ) Provoz Vždy směrovat kabel dozadu pryč od přístroje. Pokud dojde k poškození kabelu během používání, odpojte napájecí kabel od sítě ihned. NEDOTÝKEJTE SE KABELU PŘED ODPOJENÍM NAPÁJENÍ. Pokud je přívodní kabel poškozen, musí být nahrazen výrobcem, jeho servisním zástupcem nebo obdobně kvalifikovaným pracovníkem, aby se předešlo nebezpečí. Při použití prodlužovacího kabelu, nesmí mít menší hodnotu než H05VV-F 2x1.0mm2). Nenoste přístroj za kabel. Odpojte spotřebič od elektrické sítě kdykoliv opouštíte stroj; před odstraňováním zablokování; před kontrolou, čištěním nebo prací na zařízení; v případě, že zařízení začne neobvykle vibrovat. Přístroj používejte pouze za denního světla nebo v dobrém umělém osvětlení. Nepřeceňujte se a udržujte rovnováhu za všech okolností. Vždy si buďte jisti vaším postavením na svazích. Choďte, nikdy neběhejte.

3 Udržujte všechny chladicí otvory čisté bez zbytků nečistot. Nikdy nefoukat nečistoty směrem ke kolemstojícím osobám. Doporučuje se provozovat zařízení pouze v přiměřené době - ne brzy ráno nebo pozdě v noci, když lidé mohou být rušeni. Doporučuje se používat hrábě a smetáky pro uvolnění špíny před foukáním / vysáváním. Doporučuje se lehce navlhčit prašné plochy nebo použití rozprašovače. Doporučuje se použít kompletní prodloužení foukacích trysek, aby vzduch proudil blízko půdy, na které se má pracovat. 4) Údržba a skladování Udržujte všechny matice a šrouby pevně utažené, aby se zajistilo, že je přístroj v bezpečném provozním stavu. Často kontrolujte sběrací koš, zda nejeví známky opotřebení nebo poškození. Vyměňte opotřebované nebo poškozené části. Používejte pouze originální náhradní díly a příslušenství. Skladujte přístroj pouze v suchém místě. BEZPEČNÝ PROVOZ Poznejte vaše elektrické nářadí. Je důležité, že jste přečetli a porozuměli návodu k použití a jakémukoli štítku na nářadí. Poznejte funkci stroje, jakož i jeho omezení a potenciální nebezpečí spojené s tímto nářadím. Pracovní oblast. Nepořádek a lavičky v pracovní ploše vede k úrazům. Pracovní stoly by měly být uchovávány uklizené. Podlahy by měly být udržovány v čistotě a bez odpadků. Zvláštní pozornost by měla být přijata v případě, že podlaha je kluzká kvůli pilinám nebo vosku. Pracovní prostředí. Nevystavujte své elektrické nářadí dešti, nebo jej nepoužívejte ve vlhkých nebo mokrých místech. Udržujte pracovní prostor dobře osvětlený. Nepoužívejte elektrické nářadí v oblastech, kde je nebezpečí výbuchu nebo požáru od hořlavých materiálů, hořlavých kapalin, barev, laků, benzínu atd. hořlavých plynů a prachu výbušné povahy, jako preventivní opatření doporučujeme, abyste se poradili s odborníkem, kvůli vhodnému hasicímu přístroji a jeho použití. Ochrana před úrazem elektrickým proudem. Vyhněte se kontaktu těla s uzemněnými předměty (např. potrubí, radiátory, sporáky a ledničky). Dejte si pozor na děti a domácí zvířata. Děti a domácí zvířata by měly být udržovány mimo pracovní oblast. Dětem by nemělo být dovoleno dotýkat nebo obsluhovat stroj nebo se dotýkat prodlužovací šňůry. Všechno elektrické nářadí by mělo být uchováváno mimo dosah dětí, nejlépe skladováno nebo zavřeno v zabezpečené skříni nebo v místnosti, pokud není v provozu.

4 Nepřetěžujte elektrické nářadí. Elektrické nářadí bude lépe a bezpečněji pracovat a poskytne vám mnohem lepší služby, je-li používán v podmínkách, pro které bylo určeno. Používejte vhodný nástroj. Vyberte ten správný nástroj pro práci. Nepoužívejte nástroje pro práci, pro kterou nebyl určen. Nepoužívejte malý nástroj pro práci pro těžké nástroje. Nepoužívejte nástroje pro účely, pro které nejsou určeny, například nepoužívejte okružní pilu k řezání větví nebo kmenů stromů. Osobní bezpečnost Oblečení Nenoste volné oblečení nebo šperky, které by mohly být zachyceny do pohyblivých částí stroje. Vlasy Dlouhé vlasy by měly být svázané a dané do ochranné síťky. Ochrana očí Použití ochranných brýlí je povinným požadavkem (normální brýle nejsou dostatečné pro ochranu očí). Dioptrické brýle nemají bezpečnostní čočky. Ochrana sluchu Ochrana sluchu se doporučuje při delší době provozu. Obuv Tam, kde je riziko, že těžké objekty mohou poškodit chodidla nebo kde existuje riziko uklouznutí na mokré nebo kluzké podlaze, je vhodné používat neklouzavou bezpečnostní obuv. Ochrana hlavy Tam, kde je nebezpečí pádu předmětů nebo uhodit hlavou o nízké překážky, by měla být používána přilba. Ochrana dýchacích orgánů Když se při provozu stroje vytváří prach, používejte masku proti prachu. Při obrábění betonu, desek z umělých vláken, zejména MDF (středně husté dřevovláknité desky), pryskyřice používaná v těchto materiálech může být nebezpečna pro vaše zdraví. Používejte schválený respirátor s vyměnitelnými filtrem. Zařízení na odsávání prachu Je-li stroj vybaven odsáváním a sběrem prachu, zajistěte, že jsou správně připojeny a používány. Nezatěžujte napájecí kabel Nikdy netahejte nebo nevytahujte stroj za napájecí kabel od síťové zásuvky. Nikdy nepřenášejte své nářadí za napájecí kabel. Udržujte napájecí kabel daleko od tepla, oleje,

5 rozpouštědla a ostrých hran. Pokud je napájecí kabel poškozen, nechte jej vyměnit autorizovaným servisním zařízení. Nepřeceňujte se Nepřeceňujte se, udržujte správný postoj a udržet rovnováhu za všech okolností. Udržujte nářadí s péčí Řezné nástroje udržujte ostré a čisté pro lepší a bezpečnější výkon. Postupujte podle pokynů pro mazání a výměnu příslušenství. Kontrolujte napájecí kabel, a pokud je poškozený, nechejte jej vyměnit autorizovaným servisním střediskem. Pravidelně kontrolujte prodlužovací šňůry a vyměňte v případě poškození. Udržujte rukojeti suché, čisté a bez stop oleje a tuku. Ujistěte se, že ventilační otvory jsou udržovány v čistotě a bez prachu po celou dobu. Blokované větrací štěrbiny mohou způsobit přehřátí a poškození motoru. Odpojte elektrické nářadí Ujistěte se, že nářadí je odpojeno od sítě, když není používáno, před údržbou, mazáním nebo prováděním úprav a při výměně příslušenství jako jsou nože, nástavce a řezače. Odstraňte seřizovací nářadí a klíče Zvykněte si vždy zkontrolovat, že klíče a seřizovací nářadí jsou odstraněny ze stroje před opětovným zapnutím. Vyhněte se nechtěnému spuštění Ujistěte se, že vypínač je v poloze OFF před připojením nářadí do elektrické sítě. Prodlužovací kabely a navijáky Přístroj by měl být napájen přes proudový chránič (RCD) s vypínacím proudem nejvýše 30 ma. NEPOUŽÍVEJTE prodlužovací navijáky se 2 žílovými šňůrami ke stroji s uzemněním. Vždy používejte prodlužovací navijáky se 3 žílovými šňůrami k nebo naviják z uzemněnou uzemňovací šňůrou. Když se stroj používá venku, používejte pouze prodlužovací kabely určené a označené pro venkovní použití. Vždy zcela uvolněte prodlužovací šňůry. Pro prodlužovací kabely až do 15 metrů používejte průřez drátu 2,5 mm 2. Pro prodlužovací šňůry nad 15 m, ale méně než 40 metrů použijte průřez drátu 2,5 mm 2. Vždy nahraďte poškozený prodlužovací kabel před jeho použitím. Chraňte svůj prodlužovací kabel před ostrými předměty, nadměrným teplem a vlhkým nebo mokrým prostředí. Zůstaňte ve střehu Sledujte, co děláte, používejte zdravý rozum a nepracujte se strojem, když jste unavení, pokud užíváte léky, které způsobují ospalost, ve chvíli, kdy jste požili alkohol nebo užívali drogy.

6 Zkontrolujte poškozené části Před použitím stroje by měly být pečlivě zkontrolovány, aby se zajistil správný a bezpečný chod stroje a vykonávání jeho určené funkce. Zkontrolujte správné zarovnání pohyblivých částí. Zkontrolujte, zda nejsou některé části zlomené nebo nechybí a nechat je opravit nebo vyměnit v autorizovaném servisním středisku. Pokud elektrické nářadí vyžaduje montáž, ujistěte se, že je bezpečně připojen k vhodnému pracovnímu stolu. Zkontrolujte jiné podmínky, které mohou ovlivnit provoz nářadí. Kryty nebo jakékoli jiné části nářadí, které jsou poškozeny, by měly být řádně opraveny nebo vyměněny autorizovaným servisním střediskem, pokud není uvedeno jinak v tomto návodu. Každý přepínač, který nepracuje správně, by ml být vyměněn v autorizovaném servisním středisku. Nepoužívejte elektrické nářadí, pokud spínač ON / OFF nezapne a vypne nářadí. Upozornění Nepokoušejte se změnit elektrické nářadí v žádném případě. Použití jiného příslušenství nebo přídavného zařízení, než je doporučeno v tomto návodu, může mít za následek poškození stroje a zranění obsluhy. Nechte Váš stroj opravit kvalifikovanou osobou. Tento elektrický nástroj je v souladu s národními a mezinárodními normami a bezpečnostními požadavky. Opravy by měly být prováděny pouze kvalifikovanými osobami s použitím originálních náhradních dílů. V opačném případě může dojít k nebezpečí pro uživatele. Chraňte nábytek Používáte-li elektrické nářadí uvnitř domu, chraňte nábytek a podlahu s vhodnou pokrývkou. Protipožární opatření Při použití některých nářadí uvnitř vašeho domu nebo dílny, obecné protipožární opatření by měly být dodržovány. Jako prevence se doporučuje, abyste s odborníkem zkonzultovali koupi a použití hasicího přístroje. SPECIFICKÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VYSAVAČ - FOUKAČ VAROVÁNÍ Nikdy nedovolte, aby děti nebo lidé, kteří nečetli a nechápou tyto pokyny, používali vysavač - foukač. Nepoužívejte vysavač - foukač pro jakýkoli jiný účel, než je popsán v tomto návodu. Prostudujte varovné štítky na stroji, a vyměňte všechny poškozené nebo nečitelné varovné štítky. Přečtěte si pečlivě tyto pokyny. Zjistěte si, jak pracuje a naučte se používat stroj správně a bezpečně. Uživatel je zodpovědný za jakékoliv nehody, které se stanou jiným osobám nebo jejich majetku. Příprava Noste vhodný oděv, ochranné rukavice a pracovní boty. Použití schválených bezpečnostních

7 brýlí je doporučeno. Před použitím vysavače - foukače si vždy zkontrolujte, že žádné části nejsou opotřebované nebo poškozené. Vyměňte opotřebované nebo poškozené díly. Vždy zkontrolujte izolaci na napájecím kabelu a veškeré prodlužovací kabely, který budou použity, zda nejsou rozřezány, a odřeny a zkontrolujte stavu konektorů. Každý kabel, který je rozřízlý nebo opotřebovaný a všechny poškozené konektory by měly být vyměněny před použitím vysavače - foukače. Vždy zkontrolujte, že žádný materiál nezůstal ve vysavači - foukači před zahájením práce. To by mohlo být nebezpečné. Vždy zkontrolujte činnost proudového chrániče (RCD). Používejte pouze náhradní díly, doporučené pro tento produkt. Dávejte pozor při provádění jakékoli opravy nebo úpravy. Foukač, který byla změněn nebo je neúplný, je nebezpečný a neměli byste se pokoušet jej uvést do provozu. Použití vysavače - foukače Vždy zkontrolujte oblast, kde se bude vysavač - foukač používat, zda na ni nejsou dráty a jiné překážky, které by mohly vést k poškození vysavače - foukače a zranění obsluhy. Nikdy nenasávejte tvrdé předměty, jako jsou kameny, lahve, plechovky nebo kusy kovu do foukače. Mohou způsobit poškození stroje a případně zranění obsluhy a přihlížejících. Nikdy nepoužívejte stroj, pokud jsou lidé, zejména děti, nebo zvířata v okolí. Nikdy nedovolte, aby žádná osoba, která není obeznámena s těmito pokyny provozovala toto zařízení. Vyvarujte se používání vysavače - foukače v mokrém prostředí, všude tam, kde je to možné. Naučte se, jak zastavit vysavač - foukač rychle pro případ nouze. Nikdy nepoužívejte vysavač - foukač, pokud některý z krytů je poškozen, nesprávně namontován nebo chybí. Ujistěte se, že jste máte bezpečnou provozní polohu před použitím vysavače - foukače. Ujistěte se, že všechny šrouby a matice jsou zabezpečeny před zahájením práce s vysavačem - foukačem. Používejte vysavač - foukač pouze v suché prostředí nikdy ne venku v dešti. Nepoužívejte vysavač - foukač, pokud má poškozená bezpečnostní zařízení, nebo pokud je chybí kryt. Zvláštní pozornost je třeba věnovat při čištění. To by mělo být provedeno pouze, když je vysavač - foukač vypnut a odpojen od elektrické sítě, aby nedošlo ke zranění. Ujistěte se, že kabel a jakýkoliv použitý prodlužovací kabel, je zkontrolován pro poškození a je stočený správně bez přelomení Vytáhněte zástrčku ze zásuvky: Před opuštěním vysavače - foukače bez dozoru; Před vynadáváním jakéhokoliv zablokování; Před kontrolou, čištěním nebo prováděním jakékoli práce. Pokud cizí těleso, nebo jiné nečistoty, jsou náhodně nasáty do vysavače - foukače, zastavte jej okamžitě a nepoužívejte jej, dokud nebude zkontrolován a nebudete si jisti, že celý vysavač - foukač je v bezpečném provozním stavu. Pokud vysavač - foukač vydává nějaké neobvyklé zvuky nebo začne neobvykle vibrovat, ZASTAVTE jej okamžitě, vytáhněte zástrčku ze zásuvky a vyhledejte příčinu. Nadměrné vibrace mohou způsobit poškození vysavače - foukače a zranění obsluhy.

8 Instrukce k obsluze Součásti a ovládací prvky (Obrázek 1) 1. Tělo vysavače - foukače 2. Dvourychlostní spínač ON / OFF 3. Volící páčka vysavače - foukače 4. Prostřední sací / foukací trubice 5. Sací / foukací trubice s kolečky 6. Sběrací vak 7. Ramenní popruh Varování! Vysavač - foukač nesmí být použit nebo zapnut, dokud nebude kompletně smontovaný.

9 Sestavení (Obrázek 2) Uživatelé nemusí nastavovat program, stroj může být použit přímo. Stiskněte tlačítko (obrázek 2) (2.1) a posuňte vzduchové potrubí (obrázek 2) (2.2), vzduchové potrubí může být upraveno na základě výšky uživatele, výška lze nastavit maximálně až do 300 mm, 30 mm je výška (obrázek 3). Montáž sběrného vaku (Obrázek 4, Obrázek 5)

10 Před montáží sběrného vaku se ujistěte, že volící páčka funguje hladce a že není blokována nečistotami z předchozího použití. Pro instalaci sběrného vaku: otočte podporný (Obrázek 4) (4.1) rám do správné polohy krytu (Obrázek 4) (4.3) a ujistěte se, že podpora (Obrázek 4) (4.2) sedí na místě. Při demontáži sběrného vaku: stiskněte podporu (Obrázek 5) (5.1) aby se uvolnila, pokud podpora byla uvolněna, musí uživatel nést váhu vaku sám. Pozor: vypněte vysavač na rukojeti a nejprve vytáhněte zástrčku. Montáž ramenních popruhů (obrázek 6) Vysavač - foukač je vybaven ramenními popruhy (obrázek 6) (6,1), které jsou připojené k horní části hlavního těla vysavače- foukače, jako je ukázáno (obrázek 6) (6,2).Ramenní popruhy poskytují pohodlí při práce s vysavačem- foukačem. Než začnete Před zahájením práce s vysavačem - foukače, dejte zástrčku do elektrické sítě přes (RCD) a zapněte. Zkontrolujte, zda (R.C.D.) pracuje správně.

11 Spuštění vysavače - foukače (Obrázek 7) Chcete-li spustit vysavač - foukač, ujistěte se, že prostřední sací / foukací trubice je správně nasazena. Varování! Před výběrem funkce vysavače nebo foukače se ujistěte, že volící páka funguje hladce a že není blokována nečistotami z předchozího použití. Vyberte funkce vysávání nebo foukání pomocí volící páky na boku stroje (Obrázek 7) (7.1) a stiskněte tlačítko spínače a přepněte do otevřené pozice (Obrázek 8) (8.1). Pokud je vyžadován větší výkon, posuňte regulátor otáček z polohy (1) do polohy Max. (Obrázek 9) (9.1).

12 Zastavení vysavače - foukače. Chcete-li vypnout stroj, můžete jednoduše uvolnit vypínač (Obrázek 10) (10.1) Použití vysavače - foukače Nepokoušejte se sbírat mokré nečistoty. Spadané listí atd., nechejte před použitím vysavače - foukače vyschnout. Vysavač - foukač může být použit k foukání nečistoty z terasy, cesty, příjezdové cesty, trávníku, keřů, atd. Bude také vysávat listy, papír, malé větvičky a dřevěnou drť. Při použití vysavače - foukače v režimu vysávání, nečistoty jsou nasávány sací trubicí před vstupem do sběrného vaku, nečistoty prochází sacím ventilátorem jako částečné kousky. Rozdrcené organické nečistoty je ideální pro použití jako mulč kolem rostlin. Varování! Jakékoliv tvrdé předměty, jako jsou kameny, plechovky skla atd., poškodí sací ventilátor. Důležité Nepoužívejte sací ventilátor pro vysávání vody nebo velmi vlhkých nečistot. Nikdy nepoužívejte vysavač bez připevněného sběracího vaku.

13 Práce s vysavačem - foukačem Režim foukače Před zahájením práce zkontrolujte oblast, kde se má pracovat. Odstraňte všechny předměty nebo nečistoty, které by mohly být odhozeny, zaseknuty nebo se mohou zamotat do vysavače - foukače. Vyberte foukací funkci pomocí volicí páky na boku stroje a zapněte jej. S vysavačem - foukačem spočívajícím na svých kolech pohybujte vysavačem - foukačem dopředu, tryskou směřující na nečistoty, které mají být odstraněny. Případně držte trysku těsně nad zemí a otočte stroj ze strany na stranu, pohybujte se vpřed a namiřte trysku na nečistoty, které mají být odstraněny. Odfoukněte je na vhodnou hromadu a poté zvolte funkci vysávání pro jejich uklizení. Režim vysavače Před zahájením práce zkontrolujte oblast, kde se má pracovat. Odstraňte všechny předměty nebo nečistoty, které by mohly být odhozeny, zaseknuty nebo se mohou zamotat do vysavače - foukače. Vyberte vysávací funkci pomocí volicí páky na boku stroje a zapněte jej. S vysavačem - foukačem spočívajícím na svých kolech pohybujte vysavačem - foukačem dopředu, tryskou směřující na nečistoty, které mají být odstraněny. Případně držte trysku těsně nad zemí a otočte stroj ze strany na stranu, pohybujte se vpřed a namiřte trysku na nečistoty, které mají být odstraněny. Netlačte trysku do nečistot, protože to bude blokovat sací trubici a snížit účinnost stroje. Organické materiály, jako jsou listy, obsahují velké množství vody, které může vést k tomu, že se přilepí na sací trubici. Chcete-li snížit přilepení materiálu, měli byste jej nechat několik dní vyschnout. Čištění a skladování Ujistěte se, že všechny matice a šrouby jsou dotaženy a že kryty jsou správně namontovány. Všechny poškozené a opotřebované díly by měly být nahrazeny, aby byl foukač zachován v bezpečném provozním stavu. Nikdy nenechávejte materiál ve vysavači - foukači nebo ve sběrném vaku. To by mohlo být nebezpečné při spuštění vysavače - foukače. Po použití by měl být vysavač - foukač důkladně vyčištěn. Ujistěte se, že vysavač - foukač je vypnutý a odpojený od elektrické sítě. Vyjměte a vyprázdněte sběrný vak. Ujistěte se, že volící páka foukače / vysavače funguje hladce a že není blokována nečistotami. Kartáčem odstraňte zbytky nečistot z okolí ventilátoru a zevnitř sací / foukací trubice. Nepoužívejte žádné čisticí rozpouštědla na plastových částech vysavače - foukače.

14 Vysvětlení výstražných symbolů: Přečtěte si návod k obsluze před použitím spotřebiče. Existuje riziko, že kameny a jiné předměty by mohly být vyhozeny spotřebičem. Udržujte jiné lidi a domácí zvířata v bezpečné vzdálenosti. Vždy mějte na kabel v bezpečné vzdálenosti od zdrojů tepla, oleje nebo ostrých hran. Vytáhněte zástrčku ze zásuvky ihned, pokud je kabel poškozen nebo zamotán. Vždy odpojte stroj od elektrické sítě před čištěním, kontrolou, opravou, nebo pokud je poškozený nebo zamotaný. Nepoužívejte tento výrobek v dešti ani jej nenechávejte venku v dešti. Používejte ochranu zraku a sluchu. Udržujte ruce v bezpečné vzdálenosti od ventilátoru.

15 TECHNICKÉ ÚDAJE: Model GY8720 GY8721 GY8722 Jmenovité napětí: 230V-240V 50Hz Výkon: 2000W 2500W 2800W Otáčky bez zatížení: 14000/min Rychlost odvodu vzduchu: 275 km/h Převodový poměr: 10:1 Objem sběrného vaku: 50L Hladina akustického tlaku: 86.6dB(A) Hladina akustického výkonu: 98.1dB(A) Vibrace: 0.815m/s2 Garantovaná hladina akustického výkonu: 100dB Čistá hmotnost: 3.3Kg Model GY8730 GY8731 GY8732 Jmenovité napětí: 230V-240V 50Hz Výkon: 2000W 2500W 2800W Otáčky bez zatížení: /min Rychlost odvodu vzduchu: km/h Převodový poměr: 10:1 Objem sběrného vaku: 50L Hladina akustického tlaku: 86.6dB(A) Hladina akustického výkonu: 98.1dB(A) Vibrace: 0.815m/s2 Čistá hmotnost: 3.3Kg OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Nedávejte elektrické nářadí do domovního odpadu. V souladu s evropskou směrnicí 2002/96/ES o starých elektrických a elektronických zařízení a jejich uplatňování ve vnitrostátních právních předpisech, elektrické nářadí musí být odděleno od ostatního odpadu a zlikvidováno šetrným způsobem k životnímu prostředí, např. tím, že jej odevzdáte na recyklaci. Alternativa recyklace k požadavku na návrat elektrických zařízení: Jako alternativu k vrácení elektrického zařízení, je vlastník povinen spolupracovat k zajištění, že zařízení je správně recyklováno v případě, že jeho vlastnictví zaniká. To může být rovněž provedeno předáním použitého přístroje do vratného centra, které bude se zařízením nakládat v souladu s vnitrostátními obchodními a průmyslovými právními předpisy pro nakládání s odpady. Toto se nevztahuje na příslušenství a pomocná zařízení bez elektrických komponentů, které jsou součástí použitého zařízení.

16 ES prohlášení o shodě My Manufacturing Venture Co., Ltd., MB102 Hi-Tech Zone, Nanjing, People s Republic of China tímto prohlašujeme, že výrobek Elektrický vysavač / foukač Model: VeGA GT5451 že následující stroj vyhovuje odpovídajícím základním bezpečnostním a zdravotním požadavkům směrnic ES 2004/108/EC ---- Elektrická kompatibilita 2006/42/EC ---- Strojní zařízení 2006/95/EC /14/EC : 2005/88/EC Harmonizované normy: EN /A13:2006 EN :2002 EN :2009 EN :2008 EN :2006 EN /A1:2001 EN :2006 EN /A2 :2005 VeGA GT5451: Lwa: 110dB, Lpa: 100dB Podpis autorizované osoby Datum: Podpis: Jméno a příjmení: Cai Ji Bo General Manager

17 Declaration of Conformity We Manufacturing Venture Co., Ltd., MB102 Hi-Tech Zone, Nanjing, People s Republic of China Declare that the product Electrical Air Vacuum & Blower Model: VeGA GT5451 Complies with the essential health and safety requirements of the following directives: 2004/108/EC ---- EMC Directive 2006/42/EC ---- Machinery Directive 2006/95/EC /14/EC : 2005/88/EC Standards and technical specification referred to : EN /A13:2006 EN :2002 EN :2009 EN :2008 EN :2006 EN /A1:2001 EN :2006 EN /A2 :2005 VeGA GT5451: Lwa: 110dB, Lpa: 100dB Authorized Signatory Date: Signature: Name: Cai Ji Bo General Manager

Vysavač listí. Návod k použití. Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min

Vysavač listí. Návod k použití. Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min CZ Vysavač listí Návod k použití Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min Specifikace Jmenovité napětí Max. rychlost sání Maximální výstup vzduchu Kapacita sběrného vaku

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost OPRAVÁTOR CZ Návod k používání model TD9508BT1 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě CZ Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě [v1_2011 12 15] Réf. / Art. Nr. : PRPVC249/1 / 511306 Dovozce: Ribimex SA; F 77340 Pontault Combault VAROVÁNÍ: Pečlivě si přečtěte tento

Více

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3

Více

POW XG4035 CZ 1 POUŽITÍ... 2 2 POPIS (FIG A)... 2 3 BEZPEČNOST... 2

POW XG4035 CZ 1 POUŽITÍ... 2 2 POPIS (FIG A)... 2 3 BEZPEČNOST... 2 1 POUŽITÍ... 2 2 POPIS (FIG A)... 2 3 BEZPEČNOST... 2 3.1 Seznámení se s přístrojem... 3 3.2 Bezpečnostní a zdravotní opatření... Chyba! Záložka není definována. 4 OBSLUHA ZAŘÍZENÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ

Více

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 POPIS 2 POWX008 CZ 2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 2.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 2.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka

Více

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku.

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 15 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů ROTAČNÍ SEKAČKA NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a uschovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě,

Více

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC Prohlašujeme na naši vlastní odpovědnost, že tento produkt je v souladu s dále uvedenými normami nebo normalizovanými dokumenty: HD400, EN50144, EN55014, EN61000 Podle Směrnice

Více

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816 ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816 Výrobce: GARLAND distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 50601 Jičín, Česká republika Strana 1 z 8 VYSVĚTLENÍ SYMBOLŮ

Více

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 FDB 2004-E 3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 4 FIG. D 02 FDB 2004-E 5 01 FIG. E 1 2 02 03 33 mm FAR GROUP EUROPE Contents 19 CZ Vibrační bruska NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto vibrační

Více

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

Invertorová svářečka BWIG180

Invertorová svářečka BWIG180 berlan Verze 1.1 Invertorová svářečka BWIG180 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 101 69 Označení výrobku: BWIG180 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

BX 710 # 58020 # 58520 # 58520 (CH) D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

BX 710 # 58020 # 58520 # 58520 (CH) D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen BX 710 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO # 58020 # 58520 # 58520 (CH) Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o.

Více

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována.

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována. POWX091 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována.

Více

11.1 Čištění... 138 11.2 Výměna uhlíkových kartáčků... 139 11.3 Údržba... 139

11.1 Čištění... 138 11.2 Výměna uhlíkových kartáčků... 139 11.3 Údržba... 139 1 OBLAST POUŽITÍ... 133 2 POPIS (OBR. A)... 133 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 133 4 SYMBOLY... 134 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 134 5.1 Pracovní oblast... 134 5.2 Elektrická

Více

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

POWX190 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE.

POWX190 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE. 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

KH-BS800 PÁSOVÁ BRUSKA RUČNÍ BS-800 SMART NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

KH-BS800 PÁSOVÁ BRUSKA RUČNÍ BS-800 SMART NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

POW1820. Fig A. Fig B

POW1820. Fig A. Fig B POW1820 Fig A Fig B Fig C1 Fig C2 FIG C3 Fig C4 Fig D FIG E POW1820 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

Více

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 NÁVOD K OBSLUZE NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku od firmy Auto Kelly, a.s. Věříme, že budete s naším výrobkem plně spokojeni a že nám zachováte Vaši

Více

Symboly Následuje seznam použitých symbolů. Před použitím zařízení se s nimi seznamte. Při používání zařízení buďte pozorní a opatrní

Symboly Následuje seznam použitých symbolů. Před použitím zařízení se s nimi seznamte. Při používání zařízení buďte pozorní a opatrní Bezdrátový fukar Návod k obsluze Symboly Následuje seznam použitých symbolů. Před použitím zařízení se s nimi seznamte. Při používání zařízení buďte pozorní a opatrní Přečtěte si návod k použití Nepřikládejte

Více

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Děkujeme, že jste si zakoupili vrtací brusku PT-5501. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál

Více

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D CZ Návod k obsluze Obj. číslo: 4031610 Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D Všeobecné bezpečnostní pokyny Pozor: Při používání tohoto kompresoru je třeba na ochranu před úderem elektrickým

Více

6 PODLE TYPU STROJE SPECIFIKOVANÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připojte lopatky... 6 8 PROVOZ... 7

6 PODLE TYPU STROJE SPECIFIKOVANÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připojte lopatky... 6 8 PROVOZ... 7 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku Úvod Tato souprava obsahuje následující součásti: Akumulátorový šroubovák s výkonným akumulátorem Síťová a stolní nabíječka 4 oboustranné nástavce s různými šroubováky (bity) Mini akušroubovák Toolcraft

Více

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10]

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] Návod k použití a údržbě POZOR: Pečlivě si přečtěte tento návod k použití před prvním použitím tohoto přístroje. Chybná obsluha může způsobit zranění a/nebo poškození.

Více

English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85

English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85 FDS 1012 - A 2 English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85 1 3 5 2 7 4 1 6 FDS 1012-A Contents 21 CZ Šroubovák NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili

Více

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 2 4.1 Pracovní oblast 3 4.2 Elektrická bezpečnost 3 4.3 Osobní

Více

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 5 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připevnění brusného papíru... 6 7.2 Vývod prachu... 6 7.3 Přídavná rukojeť...

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 5 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připevnění brusného papíru... 6 7.2 Vývod prachu... 6 7.3 Přídavná rukojeť... 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Vrtací bruska Uživatelský manuál

Vrtací bruska Uživatelský manuál Vrtací bruska Uživatelský manuál Důležité! Pečlivě si prosím přečtěte instrukce v tomto manuálu, stejně jako základy bezpečnosti, než přístroj použijete. Tento manuál uchovejte na dostupném místě pro pozdější

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/9 OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ DATA...

Více

6 SPECIFICKÁ BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 6 7 MONTÁŽ... 6

6 SPECIFICKÁ BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 6 7 MONTÁŽ... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka AME600 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka 1 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu AME600 Obsah ÚVOD... 4 O TĚCHTO BEZPEČNOSTNÍCH UPOZORNĚNÍCH

Více

Elektrický bezolejový pístový kompresor. Návod k obsluze

Elektrický bezolejový pístový kompresor. Návod k obsluze Elektrický bezolejový pístový kompresor Návod k obsluze VAROVÁNÍ Než začnete s kompresorem pracovat, musíte si tento návod přečíst a porozumět mu. PŘEČTĚTE SI NÁVOD K POUŽITÍ Dříve, než kompresor nainstalujte,

Více

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

8.1 Připevnění podstavce (obr. 1)... 6. 8.2 Připevnění stolu (obr. 2-4)... 6. 8.3 Připevnění hlavy pily (obr. 5 & 6)... 6

8.1 Připevnění podstavce (obr. 1)... 6. 8.2 Připevnění stolu (obr. 2-4)... 6. 8.3 Připevnění hlavy pily (obr. 5 & 6)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 3 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO STOLNÍ

Více

DODATEČNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA

DODATEČNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 14. Věnujte náležitou péči údržbě K zajištění lepší a bezpečnější činnosti udržujte funkční části stroje ostré a v čistém stavu. Dodržujte pokyny pro mazání a výměnu příslušenství. Pravidelně prohlížejte

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost...

Více

S110PE S110PEK S111PEK

S110PE S110PEK S111PEK CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie S110PE S110PEK S111PEK Área Empresarial Andalucía - Sector I Calle Sierra de Cazorla nº7 C.P: 28320 Pinto (Madrid) SPAIN

Více

St ol ní kot oučová pila

St ol ní kot oučová pila 1.1 St ol ní kot oučová pila Pr ovozní návod Čísl o artiklu: 276 02 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ EU Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis stroje

Více

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Katalogové číslo: 508000 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc GS 130 E Set D GB F DK CZ SK NL I NOR S # 58052 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers Güde Czech, s.r.o. Počernická 120 CZ-36017

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02 pistole horkovzdušná 2000 W PROTECOR 51.07-HP-02 1 2 9 3 Popis přístroje 1) Kovová výfuková trubice 2) 2-polohový přepínač 3) Síťový kabel 4) Rozptylová tryska 5) Redukční tryska 6) Reflektorová tryska

Více

6 DOPLŇKOVÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 MONTÁŽ... 5

6 DOPLŇKOVÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 MONTÁŽ... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. 1-2)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

AKU- vrtačka-šroubovák

AKU- vrtačka-šroubovák NÁVOD K OBSLUZE AKU- vrtačka-šroubovák Obj.č.: 823 887 1. BEZPEČNOSTTNÍ UPOZORNĚNÍ Pozor! Při používání elektrického nářadí je nutno dbát ochrany před úrazem elektrickým proudem, dbát bezpečnosti při práci

Více

ZAHRADNÍ VYSAVAČ 2 000 W

ZAHRADNÍ VYSAVAČ 2 000 W ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 UMACON, S.A. utiles y maquinas para la construccion, S.A. - Polígono Industrial Malpica C/F n 26 Tel. +34 976 571 212 Fax +34 976 571 197

Více

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/8 OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ DATA...

Více

9 6 5 3 4 2 1 7 8 Fig. 1

9 6 5 3 4 2 1 7 8 Fig. 1 9 6 3 5 4 2 1 7 8 Fig. 1 10 Fig. 2 Fig. 3 Fig. 4 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. 1-2)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1

Více

Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-00 CZ KG1200

Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-00 CZ KG1200 www.blackanddecker.eu 5 2 1 3 6 4 Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-00 CZ KG1200 6 9 10 6 7 7 8 A B 14 14 12 11 7 12 13 11 7 14 12 11 7 C D 2 15 14 12 5 E 3 ČEŠTINA Použití výrobku Vaše úhlová bruska

Více

NÁVOD K OBSLUZE AKU RÁZOVÝ UTAHOVÁK ½ S REGULACÍ IWJB1924T ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE AKU RÁZOVÝ UTAHOVÁK ½ S REGULACÍ IWJB1924T ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 6 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na

Více

M1B-YH6-82X3 NÁVOD K POUŽITÍ

M1B-YH6-82X3 NÁVOD K POUŽITÍ KSTPL1002A ELEKRICKÝ HOBLÍK CZ M1B-YH6-82X3 NÁVOD K POUŽITÍ CZ VAROVÁNÍ Pro Vaši osobní bezpečnost si prosím před použitím zařízení pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAROVÁNÍ! Čtěte

Více

POWX0396 Fig A 3 5 9 6 2 10 7 4 1 5 3 8 10

POWX0396 Fig A 3 5 9 6 2 10 7 4 1 5 3 8 10 POWX0396 Fig A 3 9 5 6 2 10 7 4 1 5 3 8 10 Fig 1 Fig 2 10 1 8 2 2 Fig 3 3 11 9 POWX0396 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ

Více

Originál návodu. www.metabo.cz

Originál návodu. www.metabo.cz Originál návodu www.metabo.cz Vážený zákazníku, dekujeme Vám za důvěru, kterou jste nám svěřil při nákupu nového stroje značky METABO. Všechny výrobky jsou řádně testovány a podléhají přísným kontrolám

Více

POWX0360 2 3 4 1 6 12 10 5 13 7 8 11 9 FIG. A Copyright 2016 VARO www.varo.com

POWX0360 2 3 4 1 6 12 10 5 13 7 8 11 9 FIG. A Copyright 2016 VARO www.varo.com POWX0360 4 2 3 1 6 12 10 5 13 7 8 11 9 FIG. A Copyright 2016 VARO www.varo.com POWX0360 FIG. 1 FIG. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com POWX0360 FIG. 3 FIG. 4 FIG. 5 Copyright 2016 VARO www.varo.com POWX0360

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

BRUSKA NA SÁDROKARTON 800W A11047 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

BRUSKA NA SÁDROKARTON 800W A11047 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Čerpadlo pro hluboké studny BTBP100-4-2.2

Čerpadlo pro hluboké studny BTBP100-4-2.2 Verze 1.1 česká Čerpadlo pro hluboké studny BTBP100-4-2.2 Provozní návod Číslo artiklu: 27805 OBSAH VÝKONOVÝ DIAGRAM Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

ROTAČNÍ VRTAČKA / MÍCHAČ Blahopřejeme Vám!

ROTAČNÍ VRTAČKA / MÍCHAČ Blahopřejeme Vám! 504606-17 CZ D21520 2 3 ROTAČNÍ VRTAČKA / MÍCHAČ Blahopřejeme Vám! Zvolili jste si nářadí značky DEWALT. Roky zkušeností, důkladný vývoj výrobků a inovace vytvořily ze společnosti DEWALT jednoho z nejspolehlivějších

Více

POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com 1 POPIS... 2 2 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 3 SYMBOLY... 3 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost...

Více

POW 462 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW 462 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3 Osobní

Více

www.blackanddecker.eu KR703 KR704 KR705 KR753 KR754 KR755 Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-98 CZ

www.blackanddecker.eu KR703 KR704 KR705 KR753 KR754 KR755 Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-98 CZ www.blackanddecker.eu Upozornění! Určeno pro kutily. 504606-98 CZ KR703 KR704 KR705 KR753 KR754 KR755 2 ČEŠTINA Použití výrobku Vaše příklepová vrtačka Black & Decker je určena k vrtání dřeva, kovu, plastů

Více

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Návod k použití Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Obj.č.: 44.172.15 I.-Nr.: 01017 Všeobecné bezpečnostní pokyny a ochrana proti úrazu Bezpečná práce bez úrazu je s nářadím zajištěna pouze tehdy,

Více

HD3K - HD21K HD27K - HD28K HD5K - HD6K HD45K - HD50K HD55K - HD55BK HD9BK - HD10K HD10BK - HD15K HD17K - MH6K MH8K

HD3K - HD21K HD27K - HD28K HD5K - HD6K HD45K - HD50K HD55K - HD55BK HD9BK - HD10K HD10BK - HD15K HD17K - MH6K MH8K CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie HD3K - HD1K HD7K - HD8K HD5K - HD6K HD45K - HD50K HD55K - HD55BK HD9BK - HD10K HD10BK - HD15K HD17K - MH6K MH8K Área

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 02 28 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W S1TYH13 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAROVÁNÍ! Přečtěte si všechny pokyny a porozumějte jim. Při nedodržení jakéhokoli následujícího pokynu může dojít k úrazu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. El. hoblík ruční s falcováním 1kW PLUS KH-SLP1kW Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis:

NÁVOD K OBSLUZE. El. hoblík ruční s falcováním 1kW PLUS KH-SLP1kW Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis: ZÁRUČNÍ??? LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona. (prokázat řádně vyplněným záručním listem, fakturou, účtenkou).

Více

POW1880. Fig A. Fig 1. Fig 2 Fig 3 Fig 4

POW1880. Fig A. Fig 1. Fig 2 Fig 3 Fig 4 9 2 1 POW1880 3 6 8 7 Fig A 4 5 Fig 1 2 1 Fig 2 Fig 3 Fig 4 Copyright 2015 VARO www.varo.com 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ

Více

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze POZOR! Tento Návod k obsluze obsahuje informace, které jsou důležité pro bezpečnou práci s tímto strojem. Proto si tento Návod k obsluze pečlivě přečtěte. EG

Více

Aretační kno ík Vypínač. Ochranný kryt Pilový kotouč. Nastavení kyvného zdvihu. Paralelní doraz Odsávací adaptér. Elektronické nastavení počtu zdvihů

Aretační kno ík Vypínač. Ochranný kryt Pilový kotouč. Nastavení kyvného zdvihu. Paralelní doraz Odsávací adaptér. Elektronické nastavení počtu zdvihů 8 1 2 7 3 10 5 4 6 1 Aretační kno ík 2 Vypínač 11 3 4 Ochranný kryt Pilový kotouč 5 Nastavení kyvného zdvihu 6 7 Paralelní doraz Odsávací adaptér 8 Elektronické nastavení počtu zdvihů Připevnění pilového

Více

NÁVOD K OBSLUZE VIBRAČNÍ BRUSKA PNEUMA- TICKÁ ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE VIBRAČNÍ BRUSKA PNEUMA- TICKÁ ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Zahradní čerpadlo BGP1000

Zahradní čerpadlo BGP1000 Verze 1.1 Zahradní čerpadlo BGP1000 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 105 15 Označení výrobku: BGP1000 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více

POW X134 CZ 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3

POW X134 CZ 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 1.1 HLAVNÍ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY 1.1.1.Pracovní prostředí 1.1.2 Elektrická bezpečnost 1.1.3.Osobní bezpečnost 1.1.4 Správné použití nářadí 1.2 ZVLÁŠTNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

Více

POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 8 17 9 12 14 13 16 15 11 10 18 8 Fig A Copyright 2015 VARO www.varo.com

POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 8 17 9 12 14 13 16 15 11 10 18 8 Fig A Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 12 8 9 14 17 13 16 11 10 15 Fig A 18 8 Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 Fig 1 Fig 2 2 1 Fig 4 Fig 3 4 5 Fig 5 Fig 6a Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 Fig 6b

Více

MÍCHADLO STAVEBNÍCH SMĚSÍ PROFI 180 MG1800 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

MÍCHADLO STAVEBNÍCH SMĚSÍ PROFI 180 MG1800 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

POW162X CS 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 SYMBOLY...3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW162X CS 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 SYMBOLY...3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 SYMBOLY...3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...3 5.1 Pracovní oblast...3 5.2 Elektrická bezpečnost...4 5.3 Osobní bezpečnost...4

Více

NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH NÁVODU:

NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH NÁVODU: NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před montáží a použitím si důkladně prostudujte tento návod k použití. Poskytne Vám důležité a užitečné informace pro správné

Více

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 Akumulátorová vrtačka s nastavením příklepu Obj. č.: 82 76 81 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze! Jestliže

Více

FIG. 1 POWXG8020LI. Copyright 2014 VARO P a g e 1 www.varo.com

FIG. 1 POWXG8020LI. Copyright 2014 VARO P a g e 1 www.varo.com FIG. 1 POWXG8020LI 4 7 3 2 1 Copyright 2014 VARO P a g e 1 www.varo.com POWXG8020LI 9 10 11 5 6 Copyright 2014 VARO P a g e 2 www.varo.com 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. 1)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...

Více

POW5521 Copyright 2009 VARO www.varo.com

POW5521 Copyright 2009 VARO www.varo.com POW5521 Copyright 2009 VARO www.varo.com POW5521 Copyright 2009 VARO www.varo.com POW5521 Copyright 2009 VARO www.varo.com POW5521 CS 1 SYMBOLY... 2 2 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

Více

Pásová a kotoučová bruska BBTS500

Pásová a kotoučová bruska BBTS500 Verze 1.1 Pásová a kotoučová bruska BBTS500 Návod k obsluze CE Číslo artiklu: 101 23 Označení artiklu: BBTS500 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

POWX1186. Fig 1. Fig 2

POWX1186. Fig 1. Fig 2 POWX1186 2 1 3 8 5 4 6 Fig 1 7 1 Fig 2 Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1186 3 2 180 1 2 180 1 Fig 3 Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1186 3 8 Fig 4 7 6 Fig 5 Copyright 2015 VARO www.varo.com 1

Více

KDR 401 Jednovřetenová svislá stolní frézka

KDR 401 Jednovřetenová svislá stolní frézka KDR 401 Jednovřetenová svislá stolní frézka Návod k používání aktualizace 2/ 2009 objednávky elektronicky, telefonem a písemně na kontaktu www.kdr.cz ROJEK dřevoobráběcí stroje a.s. Masarykova 16 cz 517

Více

NÁVOD K OBSLUZE AKU NŮŽKY NA PVC TRUBKY JRFPCA01

NÁVOD K OBSLUZE AKU NŮŽKY NA PVC TRUBKY JRFPCA01 NÁVOD K OBSLUZE AKU NŮŽKY NA PVC TRUBKY JRFPCA01 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení produktu UNI-MAX. Naše společnost je připravena Vám poskytnout své služby než výrobek zakoupíte, při koupi i

Více

PROTECO VYŽÍNAČ STRUNOVÝ 500W PROTECO 51.06-VS-500

PROTECO VYŽÍNAČ STRUNOVÝ 500W PROTECO 51.06-VS-500 VYŽÍNAČ STRUNOVÝ 500W PROTECO 51.06-VS-500 4 5 1 1 2 3 7 Nastavení pro začišťování okrajů trávníku 15 9 10 13 6 8 1. Rukojeť 2. Vypínač 3. Úchyt pro zajištění prodlužovacího kabelu 4. Přední stavitelná

Více