Slavnostní start prvňáčků 2/9/ NatTech - Tajemství vesmíru 22/9/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Slavnostní start prvňáčků 2/9/2014 - http://www.zsstramberk.cz/?p=4845. NatTech - Tajemství vesmíru 22/9/2014 - http://www.zsstramberk.cz/?"

Transkript

1 Slavnostní start prvňáčků 2/9/ V pondělí 1. září proběhlo ve škole slavnostní uvítání nových žáků - prvňáčků. Všech 23 dětí hravě zvládlo "Zábavné skákání do školy" a přiřadilo se tak k ostatním školou povinným dětem. Slavnostního startu prvňáčků se zúčastnili také představitelé města Štramberk - pan starosta a pan místostarosta. Novým žáčkům přejeme šťastný vstup do školy. Mgr. Mária Maťátková, třídní učitelka Všechny fotky jsou dostupné v sekci Fotogalerie. NatTech - Tajemství vesmíru 22/9/ Dne 11. a 12. září se naši osmáci zúčastnili výukového programu v Ostravě-Vítkovicích na téma Tajemství vesmíru. Během tříhodinového programu si nejen zopakovali poznatky z nižších ročníků, ale hlavně se dozvěděli spoustu nových informací o naší sluneční soustavě, černých dírách, hvězdách a vesmírných družicích. Teoretické části se střídaly s praktickými. Žáci vyhledávali informace na tabletech, vyzkoušeli si sestavit dalekohled, pomocí 3D techniky si mohli prohlédnout vesmírné družice a proletět se vesmírem. M. Kelnarová Fotografie jsou přístupné v sekci Fotogalerie Přespolní běh - okresní finále 2/10/ Dne 1. října se žáci druhého stupně vydali reprezentovat školu na okresní finále v přespolním běhu. Na této sportovní akci má naše škola tradičně zastoupení ve všech kategoriích. Letošní ročník byl však velmi náročný, zejména díky vytrvalému dešti. Školní družina v pekárně 3/10/ Hezké odpoledne jsme prožili v místní pekárně na náměstí. Děti si vyslechly příběh o zdejší tradici Štramberských uší a vyzkoušely si jejich výrobu. Všechny fotky jsou dostupné v sekci Fotogalerie. Přírodohraní 6/10/ Program nazvaný Přírodohraní se uskutečnil na Střední zemědělské a technické škole v Novém Jičíně. Pro žáky pátých tříd si ho připravily třídy II. A a II. B. Zúčastnilo se ho 10 škol z našeho okresu. Z každé školy se zúčastnili tři žáci.

2 Cesta do pravěku? 10/10/ Vydali jsme se na ni s žáky 6. A ve středu místo obvyklé vyučovací hodiny dějepisu. Navštívili jsme jeskyni Šipku a přímo v ní jsme se od pana Aleše Durčáka (pracovníka Muzea Zdeňka Buriana) dozvěděli mnoho místních zajímavostí o životě pravěkých lidí a o archeologickém výzkumu K. J. Mašky. A někdy příště se chystáme na cestu do středověku. Projekt 72 hodin 14/10/ Dne se v naší škole uskutečnil projekt Pomáháme Štramberku III, který je součástí Projektu 72 hodin Ruku na to. Letos jsme uklízeli různá prostranství ve Štramberku. Zúčastnilo se nás asi 200, děti s vyučujícími, nasbírali jsme18 pytlů odpadu a staré pneumatiky. Uklidili jsme místa na cestě na Libotín, hřiště u školy, Kotouč, Trúbu, Bílou horu, část Bařina a Dražného. Počasí nám přálo a celé dopoledne se báječně vydařilo, krásný pocit jsme však měli nejen z počasí, ale i z vykonané užitečné práce pro Štramberk. Exkurze v podniku Continental 17/10/ Ve středu 15. října se žáci 9. ročníku zúčastnili exkurze v podniku Continental. Závod ve Frenštátě pod Radhoštěm patří mezi největší lokality společnosti Continental v České republice. Závod se zaměřuje na výrobu elektronických součástí pro automobilový průmysl jako jsou řídící jednotky, které je možné nalézt u systémů zámků, topení, ovládání světel a další. Exkurze ukázala žákům možnost širokého uplatnění zejména elektrotechnického vzdělání od úrovně operátorů na lince až po kontrolní pozice. Technické vzdělání - Brána k úspěchu 22/10/ V úterý 21. října se žáci osmého ročníku zúčastnili projektového dne Technické vzdělání Brána k úspěchu. Cílem projektu je propagace technických oborů. Projekt je financován také ze zdrojů ESF. Žáci měli možnost si prohlédnout učebny a dílny SOU Kopřivnice. Den stromů 24/10/ Jak oslavit Den stromů? To je otázka Přece v přírodě, mezi stromy, v lese, v parku. Tak se některé naše třídy vydaly v průběhu týdne od 20. října do přírody. Děti plnily různé úkoly, doplňovaly pracovní listy, kreslily a malovaly, vyhledávaly zajímavosti a uvědomovaly si, jak jsou stromy pro člověka důležité.

3 Ekoškola v Ostravě 3/11/ V pátek jsme se zúčastnili Semináře dobré praxe škol zapojených v mezinárodním projektu Ekoškola v Ostravě. Seminář byl určen nejen dospělým, ale hlavně žákům členům ekotýmu. Účastníky přivítala Základní škola Provaznická v Ostravě Hrabůvce. Sešlo se nás okolo třiceti a pod vedením lektorů Ekoškoly z Prahy jsme si vyměňovali zkušenosti, sdíleli dosavadní pocity z práce ekotýmů na školách, seznamovali se a hlavně, snažili se společně řešit problémy, které každodenní práce ekotýmáků přináší. Naši žáci prezentovali naši školu výborně svou aktivitou, chováním, přínosnými nápady a názory, argumentací a celkovým vystupováním. Odnesli jsme si mj. náměty pro práci ekotýmu, dojmy z krásné školy, nové nápady a dobrý pocit ze setkání s lidmi, kteří jsou naladěni stejně jako my a chtějí pro svou školu něco užitečného udělat. Sněhuláci pro Afriku 18/11/ Loni i předloni jsme se zúčastnili projektu Sněhuláci pro Afriku. Projekt založili studenti a pedagogové gymnázia z Ostravy, aby pomohli africkým dětem dostat se do školy. Na řadě míst v České republice se sbírají a opravují starší kola, zároveň se získávají příspěvky na dopravu kol do Afriky, jejich předání a údržbu. Účastí ve stavění / vytváření/ sněhuláků a zaplacením příspěvku se stáváme i my sponzory této prospěšné akce. Školský Think Blue. Cup ve florbale - chlapci 19/11/ Ve středu se uskutečnilo základní kolo Think blue. Cup ve florbale žáků I. stupně, kategorie chlapců. Devět družstev (z toho tři družstva nedorazila) bylo rozlosováno do dvou skupin. Celkově jsme skončili na 2. místě ve skupině B. Turnaj ve florbale mladších dívek 23/11/ Ve čtvrtek se naše mladší děvčata (nar. do r. 2001) vydala na ZŠ Emila Zátopka obhájit loňský postup do okresního finále. Celý tým se musel vypořádat s odchodem zkušených hráček do starší kategorie. Šanci tak dostala děvčata, která s florbalem začala až letos v září. Celkově tak děvčata skončila na 3. místě. Předvánoční jarmark, předadventní koledování 28/11/ Letos se uskutečnil již sedmý ročník Předadventního koledování, které je již tradičně spojeno s předvánočním jarmarkem. Vše se událo na náměstí a v kulturním domě ve Štramberku 26. listopadu Děti samy, nebo se svými maminkami, babičkami, či tetami, případně

4 v pracovních činnostech a výtvarné výchově připravovaly co nejzajímavější výrobky, aby všem předvedly svůj um i obchodního ducha. Výtěžek byl věnován třídám. V hodin se náměstím rozeznělo slavnostní odpočítávání a rozsvítila se tradiční vánoční výzdoba. Slavnostní okamžik umocnili naši žáci svým zpěvem za doprovodu žákyň na zobcové flétny. Večer pak pokračoval vystoupením sboru Ptáčata. Pak se rozeznělo nad tisíc zvonečků. Tak úžasně zněly skladby v podání žáků 2. třídy, kteří měli v rukou zvonečky a nádherně hráli. Mikuláš ve škole 7/12/ Dne se tak jako každý rok žáci 9. třídy vydali po škole dělat Mikuláše, aby odměnili hodné děti sladkostmi a ty zlobivé postrašili. Dětem z každého ročníku jsme rozdávali čokoládu nebo bonbóny, těm výjimečně hodným jsme dali obojí. Zlobivé děti odnesli čerti v pytlích na chodbu, kde museli zazpívat a slíbit, že přestanou zlobit a další rok budou hodní. Tradičně si to letošní deváťáci velmi užili. Mikuláš ve školní družině 10/12/ Letos již počtvrté, do školní družiny, přišel Mikuláš. A jako každý rok, byl netradiční. Nejenže si nikoho čerti neodnesli, ale naopak, připravili si pro nás bohatý program plný her, soutěží a pekelnou diskotéku. Prvňáčci v NOVÉM ROCE 5/1/ Po pěkně dlouhých zimních prázdninách přicházeli žáci 1. A třídy do školy s mnoha novými zážitky, dojmy a pocity. Prozradili, že se na vyučování už těší, protože se naučí další písmena a ve SLABIKÁŘI přečtou více vět. Někteří se radovali z tělocviku a matematiky. S velkým nadšením děti vyprávěly o Štědrém dnu a vánočních dárcích, o společných výletech a hrách s rodiči. V pondělí 5. ledna jsme si společně také zavzpomínali na poslední školní den roku 2014 vánoční besídku s koledou, lidovými tradicemi, básničkami a dárečkem pro rodiče. Vyučování v NOVÉM ROCE začalo moc příjemně. Ekologicky program v 1. A 10/1/ Ve čtvrtek 8. ledna se uskutečnil v 1. A zajímavý ekologický program s názvem Od ovečky ke svetru. Po vyprávění o lidových tradicích a zpracování ovčí vlny si děti samy vyzkoušely několik činností spojených s ruční výrobou vlny, např. cupování ovčí vlny nebo předení vlákna pomocí vřetýnka. Závěrem si každý zhotovil pomocí ovčího rouna, lepidla a pastelek pěknou ovečku.

5 Vycházka do přírody 16/1/ Dětem školní družiny byla odměnou a poděkováním za sběr kaštanů vycházka na Kotouč, na kterou nás doprovodili I místní myslivci. Navštívili jsme krásná zákoutí Štramberku a z posedu se rozhlíželi do okolí. V průběhu vycházky jsme získávali nové zajímavé informace. Počasí nám přálo a všichni si to pěkně užili. Těšíme se do školy 27/1/ Cílem projektu je přispět k tomu, aby se škola stala místem radosti, kde se děti cítí dobře a bezpečně. I letos se uskutečnila celkem tři setkání budoucích prvňáčků se svými učitelkami. Zeměpisná olympiáda - školní kolo 13/2/ I letos mohli žáci poměřit své síly ve školním kole zeměpisné olympiády. Soutěžilo se ve třech kategoriích podle ročníků a zapojilo se celkem 18 žáků. Dalšího kola se mohou zúčastnit jen nejúspěšnější řešitelé z každé kategorie. Do okresního kola tak postoupili 3 žáci školy. Recyklohraní 15/2/ Dne naši školu navštívily lektorky z Prahy z Recyklohraní. Hráli jsme různé hry, rozlišovali druhy odpadu, určovali jsme, co se pak s odpady děje. Znovu jsme si vysvětlili pojem černá skládka a nebezpečí, která jsou s ní spojena. Nejzajímavější bylo, jak jsme rozebírali jednotlivé spotřebiče a hádali, z čeho má součásti. Další program, tentokrát z Ekokomu, nás čekal a týkal se podobné tématiky odpady, skládky, spalovny a co my s tím můžeme udělat. Dověděli jsme se opět různé zajímavosti, např. že u nás v republice jsou jen tři spalovny a ve Švýcarsku je jich 29 a přitom Švýcarsko s ovzduším nemá žádné problémy. Také jsme znovu třídili, takže snad teď už nikdo nedá odpad tam, kam nepatří. Mezinárodní matematická soutěž Pangea 16/2/ Dne se uskutečnilo školní kolo mezinárodní matematické soutěže Pangea. Žáci, kteří měli chuť porovnat síly se žáky ze 17 zemí Evropy, se v poslední hodině pustili do řešení patnácti matematických úloh různých obtížností. Velikou motivací jim byly hodnotné ceny.

6 Biologická olympiáda - školní kolo 17/2/ Ve čtvrtek 12. února proběhlo školní kolo biologické olympiády. Soutěžilo se ve dvou kategoriích a zapojilo se celkem 9 žáků. Do okresního kola mohli postoupit pouze soutěžící, kteří dosáhli 60% úspěšnosti. Postup tak unikl vítězům jednotlivých kategorií doslova o vlásek. Snad budou mít více štěstí příští rok. Lyžáček 26/2/ V letošním školním roce naše škola pořádala dva týdenní lyžařské kurzy pro žáky 4. a 5. ročníků. Kurzy se konaly v lyžařském areálu Červený kámen v Kopřivnici, kde byly pro výuku dětí vytvořené výborné podmínky, které nám připravili zaměstnanci Správy sportovišť v Kopřivnici. Lyžaři začátečníci se seznamovali s lyžařskou technikou a pomalu se učili sjíždět kopec. Lyžaři zdokonalovali svoji techniku jízdy. Poslední den všichni úspěšně projeli slalom a zasloužili si velkou pochvalu. Návštěva útulku pro psy v Kopřivnici 2/3/ Ve čtvrtek 26. února jsem jela do psího útulku v Kopřivnici. Jela se mnou moje maminka a tři kamarádky Terka, Alexka a Amálka. V útulku nás čekal velitel městské policie v Kopřivnici pan Müller. Předali jsme mu 500 Kč a pamlsky pro pejsky. Peníze vydělala 5. A na vánočním jarmarku za prodej našich výrobků Diskotéka 6/3/ Klub rodičů ve spolupráci se školou zorganizoval diskotéku pro žáky školy, která proběhla ve školní jídelně. Dle přiložených fotografií je zřejmé, že ten, kdo přišel, v žádném případě nelitoval. Kromě výborného DJ Karla Hanzelky si všichni mohli průběžně zasoutěžit v tanci a dalších disciplínách. O tom, že máme ve škole skvělé tanečnice a tanečníky ani psát nemusíme. Každý účastník dostal z Klubu rodičů sladké odměny. Musíme také pochválit naše deváťáky, kteří se aktivně podíleli na přípravě diskotéky a organizaci Dne hudby ve škole tentýž den. Zatmění Slunce ve škole 20/3/ V pátek 20. března jsme se žáky 6., 8. a 9. ročníku pozorovali částečné zatmění Slunce. Zatmění slunce Jak už jistě víte, zažili jsme zatmění slunce. Žáci se na tu dobu mohli zvednout z lavic a jít pozorovat tento zajímavý jev. S vyučujícími jsme stále vymýšleli, odkud bude zatmění lépe vidět. Toto krásné nebeské divadlo bylo nezapomenutelné. Většina z nás si na dnešek přinesla vlastní diskety, stínítka, či speciální sklíčka, abychom si nepoškodili zrak.

7 Přírodověda a Prvouka jinak 23/3/ Víte, co je to flyš, amonit a pseudokras? Poznáte podle hlasu divoké šelmy? Víte, co jsou to pobytové znaky? A jak vznikl název Beskydy? Tyto zajímavosti a ještě spoustu dalších jsme se dozvěděli, když do naší školy přijel ve dnech 17. a pan Mgr. Martin Šulgan z Rožnova pod Radhoštěm, ze Střední školy zemědělské a přírodovědné, fakultní školy Přírodovědecké fakulty UP Olomouc, který hovořil o CHKO Beskydy a o velkých šelmách žijících v Beskydech. Prezentace byly přiměřené věku a znalostem dětí a zpracované tak, aby dětem přiblížily přírodu, ochranu životního prostředí a zprostředkovaly nové znalosti o tématech. Děti třetího, čtvrtého a pátého ročníku také skládaly obrázky, řešily křížovky a diskutovaly. Žáci 5. A na základě této prezentace vypracovávali projekt CHKO Beskydy, do kterého začleňovali nové poznatky a pojmy o fauně a flóře Beskyd. Literární soutěž 26/3/ Z hodin literatury už víme, co je to poezie, báseň, sloka, verš, rým. A tak jsme se pustili do tvorby básně s námětem Až já jednou budu velký/velká. Bylo to totiž téma literární soutěže O nejhezčí básničku vyhlášené u příležitosti dalšího ročníku Ostravského knižního veletrhu. Pracovali jsme jednotlivě, ve dvojicích i početnějších skupinkách. Jak to komu vyhovovalo. Potom jsme společně s paní učitelkou vybrali nejzdařilejší verše a ty zpracovali dohromady v jednu delší báseň. Bavilo nás to. A asi se nám to povedlo, protože i odborné porotě se naše básnička líbila. Obsadili jsme 2. místo z celkového počtu 300 básní ve dvou kategoriích. Odměnou nám byly desková a karetní hra pro třídu a každý z nás dostal svou vlastní tabulku s fixem. Jarní recitační přehlídka 27/3/ V naší škole již tradičně proběhla v rámci EVVO jarní recitační přehlídka. Zúčastnilo se 25 dětí z 1. stupně. Výtvarná dílna ve škole 2/4/ Ve čtvrtek proběhla ve škole výtvarná dílna s výtvarníky ze Zubří. Především děti ze školní družiny v doprovodu se svými vychovatelkami se aktivně účastnily této akce. S nadšením a fantazií si samozřejmě všichni vyrobili dárek pro maminky a obdivovali vystavené šperky a dekorace. Tentokrát výtvarníci dovezli kromě skleněných výrobků i dřevěné stavebnice. Zejména chlapce velice zajímaly modely automobilů, autobusů a formulí.

8 ČEZ Street Hockey /4/ V úterý se v naší tělocvičně odehrálo dvojutkání Play- Off turnaje ČEZ Street Hockey Naši žáci se pokusili zopakovat loňský úspěch a postoupit tak do finále v Ostravě. Narazili však na velmi silného soupeře ze ZŠ Komenského 66 Nový Jičín, na který náš poměrně mladý tým nestačil. Velikonoce ve školní družině 3/4/ Už čtvrtý rok, za námi před Velikonocemi, jezdí paní Jarka. Učí nás malovat kraslice voskovou technikou a vždy přidá něco nového. Prvňáčci se to teprve učí, ale u starších dětí je vidět velký pokrok. McDonald s Cup, tříd 15/4/ Ve středu se odehrála základní skupina turnaje v kopané ve Frenštátě. Celkově se umístili na třetím místě. Návštěva v družině 22/4/ Jedno odpoledne nás přišel do družiny navštívit psí kamarád se svým páníčkem. Jelikož nám nevyšlo zrovna počasí, sešli jsme se v tělocvičně. A beseda o psích kamarádech mohla začít Pěkné a poučné povídání, s praktickými ukázkami, jsme završili společným fotbalem i s novým kamarádem Sorbonem. Environmentální vychova v hodinách AJ 23/4/ Během měsíce dubna jsme v hodinách AJ v 9. ročníku probírali žhavá témata současného světa. Mezi ně jistě patří téma ekologie. Žáci se seznámili se základní slovní zásobou, která jim také posloužila pro tvorbu ekologického plakátu. Celá lekce posloužila nejen k výuce trpného rodu, ale obohatila a prověřila znalosti deváťáků ze znalostí o životním prostředí. Malí archeologové 24/4/ Krásné slunečné odpoledne jsme využili k procházce po Štramberku. Děti se školní družiny si zahrály na archeology.

9 Dopravní soutěž - okrskové kolo 4/5/ Dne se vybraní žáci 5. tříd zúčastnili okrskového kola v Kopřivnici na dopravním hřišti I. Šustaly. Tuto soutěž absolvoval 4 žáci naší školy. Soutěžili v těchto disciplínách - pravidla provozu teoreticky i prakticky, jízda zručnosti a první pomoc. Naši žáci se umístili ve své kategorii na 7. místě. Den Evropy - Maďarsko a Rakousko 11/5/ V letošním školním roce jsme si v rámci zeměpisu připomněli Den Evropy, který se slaví vždy 9. května. Žáky osmého ročníku čekalo několik úkolů : vybrat si dva z evropských států, připravit si indicie, které daný stát přiblíží, namalovat kulisy a poté sestavit program, během kterého pátým třídám státy představí. Na projektu pracovali více jak měsíc, samotný den D nastal 6. května A které státy nakonec zvítězily? Maďarsko a Rakousko. Během vystoupení se tak mladší spolužáci mohli podívat do malé maďarské restaurace, zúčastnit se hry Rubikovka, navštívit jezero Balaton, naučit se čardáš či valčík, poznali Marii Terezii i Alžbětu Bavorskou, zaposlouchali se do tónů Mozartovy Výstrahy i klasického rakouského jódlování,... Osmáci si také pro své publikum připravili malé dárky rakouské vlajky a modely Rubikovy kostky. Prezentace se třídě velmi povedla. Žáci se na své role skvěle připravili, včetně kostýmů, výrobků i občerstvení (za což patří dík i šikovným maminkám). Zapojili se všichni žáci, kteří se tak dozvěděli spoustu nových informací, netradičně si zopakovali učivo a hlavně dobře se bavili!!! Štafetový pohár 11/5/ Okresní finále Štafetového poháru se uskutečnilo v pondělí 11. května a zúčastnilo se ho deset štafet. Družstvo tvořilo 16 žáků prvního stupně, 8 děvčat a 8 chlapců. Závodilo se ve smíšených štafetách na 8x100 metrů a 8x200 metrů. Naše štafeta se umístila na pěkném 4. místě a jen 6 sekund ji chybělo k postupu do krajského kola. KPV Kletné, 5. A 17/5/ Ve dnech 4. a 5. května 2015 se naše třída zúčastnila výjezdu na Táborovou základnu Kletné. Program nám připravil tým paní Terezy Vráblové z DDM Kopřivnice. Program byl bohatý hry, soutěže, práce ve skupinách, hodně pohybu a zábavy. Po stopách Jana Husa 28/5/ Letos si připomínáme již 600 let od smrti významné postavy českých dějin Jana Husa. I naše škola se připojila k důstojné připomínce v rámci celorepublikové akce Husovy stopy.

10 V jejím rámci jsme vylepili 12 Husových životních kréd ve tvaru husích stop v přízemí školní budovy. Miniházená - finále 1/6/ Do finále postoupily z Lašské ligy Wunder Team, Sedmnáctka a z Beskydské ligy ZŠ Npor. Loma Příbor, ŽS Štramberk. Hrálo se každý s každým 2 x 10 minut. Naši žáci na soupeře nestačili a obsadili celkové 4. místo. Spaní ve škole - 4. A 15/6/ V pátek se uskutečnilo Spaní ve škole pro žáky čtvrté třídy. Hosty byli žáci ze ZŠ Mniší. Pro žáky byly připraveny seznamovací aktivity na školním pozemku a procházka do jeskyně Šipka. Po ukončení odpoledního programu žáci povečeřeli a vypravili se na večerní procházku na Trúbu. Po návratu nám žáci z Mnišího zahráli a zazpívali na kytary a před spaním byla připravena večerní pohádka. Cyklokurz /6/ Ve dnech se žáci 8. A zúčastnili cyklokurzu, který každoročně škola pořádá na koupališti RICCO Příbor. Žáci během 3 dnů zdolali na kolech 110 kilometrů tratí, během nichž navštívili například: Hukvaldy, Kozlovice, Frenštát. Asi nejzajímavější pak byl výjezd lanovkou na Pustevny a následný několikakilometrový sjezd. Doplňkovými aktivitami byl velmi oblíbený plážový volejbal a vodní atrakce. Nocování školní družiny ve škole 23/6/ V pátek prožili všichni odvážlivci dobrodružství v noční škole. Nocování se zúčastnilo 23 dětí, které se určitě nenudily. Zažily odpoledne plné zábavných a sportovních soutěží. Večer nechyběla pyžamová diskotéka a pro nejodvážnější stezka odvahy noční hra. Nejúspěšnější žáci školy u pana starosty 30/6/ "Příklady táhnou" - přesně to se dá konstatovat v případě akce, kterou připravila radnice pro nejlepší žáky ve školním roce 2014/15. V úterý 16. června se tito žáci školy zúčastnili slavnostního vyhodnocení svých výsledků, které se letos vůbec poprvé uskutečnilo v obřadní síni MěÚ ve Štramberku. Štramberská obřadní síň byla tak úplně poprvé ve své historii svědkem ocenění nejúspěšnějších žáků školy se všemi poctami. Pan starosta David Plandor předal čestná uznání a dárky celkem 12 žákům, kteří vzorně reprezentovali školu, a tím i

11 město. Poblahopřál jim i jejich pedagogům k dosaženým výsledkům a popřál mnoho dalších úspěchů. Nechybělo ani drobné občerstvení či na závěr neformální diskuse všech zúčastněných. V průběhu slavnostního ceremoniálu byli žáci postupně oceněni ve dvou kategoriích: za vědomostní olympiády, sportovní a umělecké soutěže za trvale dobré výsledky ve vzdělávání či jinak prospěšný čin Všem oceněným žákům i jejich vyučujícím srdečně blahopřejeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy na veřejnosti!!! Konec školního roku 3/7/ Skončil další školní rok, rozloučili se s námi žáci 9. A. Na svém závěrečném vystoupení ve zcela zaplněném Kulturním domě ve Štramberku si slavnostně převzali svá vysvědčení z rukou pana starosty města. Také byli oceněni žáci s vyznamenáním na vysvědčení. Všichni přítomní rodiče, ostatní příbuzní, učitelé a další návštěvníci včetně bývalých absolventů školy si tak mohli patřičně užít prezentaci vlastního programů, který byl I letos velmi nápaditý a vtipný. Všem našim deváťákákům gratulujeme k úspěšnému ukončení základního vzdělávání na naší škole a přejeme úspěšný vstup do nové životní etapy.

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

Příloha. Školní akce rok 2014/2015

Příloha. Školní akce rok 2014/2015 Příloha Školní akce rok 2014/2015 1 Zahájení nového školního roku 2014/2015 V pondělí 1. 9. 2014 byl slavnostně zahájen nový školní rok 2014/2015, ve kterém začalo plnit svou povinnou školní docházku 51

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 Den Země Pavla Leskotová Beseda se spisovatelem Tereza Weberová Beseda s policistkou Míša Janků Turnaj ve florbale Pavla Leskotová Koncert pro školu

Více

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy Kukátko vydání č.18 leden 2014 Lednové nakouknutí do naší školy 1 Dílničky pro předškoláky 22.ledna 2014 Do aktivity se zapojili všichni učitelé, bylo vytvořeno téměř 40 sad výrobků. Připomeňme si hezkou

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!!

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! Zpravodaj naší školičky MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! ZŠ a MŠ Ludgeřovice www.zsludgerovice.cz Vážení čtenáři, opět Vám přinášíme souhrn toho nejdůležitějšího, co se událo a co se naopak chystá. Věříme, že

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Co se děje v ZŠ Mladecko

Co se děje v ZŠ Mladecko Co se děje v ZŠ Mladecko Školní ples Měsíc únor bývá často spojován s pořádáním bálů a plesů a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Přestože si s námi příroda opravdu zahrávala a dopřála nám teploty velmi

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Exkurze do Hradce Králové

Exkurze do Hradce Králové Školní rok 2010-2011 Publikováno: 1.7.2011 Školní rok 2010-2011 Exkurze do Hradce Králové Dne 13. 6. 2011 vybraní žáci 8. C a 6. C navštívili informační centrum ČEZ v Hradci Králové, tématicky zaměřené

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé ZŠ

Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé ZŠ Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Co nás čeká v měsíci DUBNU?

Co nás čeká v měsíci DUBNU? Co nás čeká v měsíci DUBNU? 12.4. - třídní schůzky od 15:30 do 17:00 formou konzultací u jednotlivých vyučujících 15.4. - od 10:00 krátká přednáška o významu ovoce a zeleniny (15-20 minut) 20.4. - DEN

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

Nadcházející události

Nadcházející události listopad 2015 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátelé naší školy, nacházíme se v období adventu, v období, kdy tmy v průběhu dne je více než světla a slunečního jasu, vše kolem nás

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Květen 2015 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií....1 Týden barev......2 Okresní kolo SHM.......3-4 Exkurze u hasičů......5

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016 Specifická prevence Akce školy v roce 2015/2016 Beseda na téma: Nebezpečné jevy spojené s používáním internetu a mobilních telefonů. Výuka na dopravním hřišti v Nymburce, 1. stupeň Přednáškový den na téma

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart 2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS měsíc: ZÁŘÍ 1. kopírováno z Microsoft klipart Návštěva žáků ze Slovenska v Karlových Varech Uběhl rok, co žáci ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy Vary pod vedením paní učitelky

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Projekt: Události a výročí 2012/2013

Projekt: Události a výročí 2012/2013 Projekt: Události a výročí 2012/2013 V uplynulém roce nás provázel celoroční a celoškolní projekt, který jsme nazvali Co vidíme z okna školy?. Domnívám se, že byl velmi úspěšný a že se líbil jak žákům

Více

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ Ve čtvrtek 14.5.2015 byla třída Berušek naposledy v karlovarské knihovně v Lidické ulici. Paní knihovnice Čápová si pro děti tentokrát připravila soutěživé hry a kvízové otázky na

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR AKTIVNÍM ODPOČINKEM KE ZDRAVÍ aneb MLADÍ LIDÉ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Z ČESKÉ, SLOVENSKÉ A NĚMECKÉ REPUBLIKY NA MEZINÁRODNÍM POBYTU V RADÍKOVĚ U OLOMOUCE Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí První školní den Naši prvňáčci Návštěva z pekel Vánoce Slovo úvodem: Prázdniny uběhly jako voda. Děti ze Základní školy

Více

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do Město Kojetín 2009 Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do provozu dálnice D1, stavba 0134.1

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 U příležitosti otevření ekologického hřiště k nám v pátek 12. 9. přijela návštěva ze 3. ZŠ Slaný, aby se podívala na naši školu a zasoutěžila si s námi jak v turnajích,

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více

ZŠ SENOŽATY. školní rok

ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2005 2006 Mgr. Zdeněk Vaněk Zprávu zpracoval: ředitel ZŠ Senožaty Mgr. Zdeněk Vaněk Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2006 Zpráva byla předána: Městskému úřadu-odbor

Více

Projekt Otvírání studánek 2010

Projekt Otvírání studánek 2010 Projekt Otvírání studánek 2010 Do projektu Otvírání studánek je zapojeno 120 dětí ve věku 7 11 let z 1. stupně ZŠ Týnec nad Sázavou v ulici Benešovské 23 Název projektu: Otvírání studánek Cíle projektu:

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, 2014/15 příspěvková organizace 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název: Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, příspěvková organizace

Více

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole.

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole. Listopad 2010 Akcí v tomto měsíci nebylo mnoho, skoro to vypadalo na klid před prosincovou bouří. V prosinci naopak jedna akce stíhá druhou. Přesto to, co se událo v listopadu, skutečně stojí za zmínku.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více