Leden 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Leden 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna"

Transkript

1 Leden 2014 D U H A Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

2

3 Pranostiky na leden Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Holomrazy - úrody vrazi. Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste. Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodnější. Když je leden bílý, je sedlákovi milý. Když není konec ledna studený, únor to dvakrát nahradí. Když roste tráva v lednu, roste špatně v červnu. Když v lednu hrom se ozve, hojnost vína je v očekávání. Když v lednu včely vyletují, to nedobrý rok ohlašují. Leden jasný, roček krásný. Leden studený, duben zelený. Lednová zima i na peci je znát. Lednový déšť z pecnu odkrajuje. Lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Lenivého tahá mráz za nos, před pilným smeká. Mnoho sněhu v lednu, mnoho hřibů v srpnu. Na Nový rok, o slepičí krok. Suchý leden, mokrý červen. Teplý leden, k nouzi krok jen jeden.

4 Vánoční zdobení našeho domova loňského roku jsme započali vánočně zdobit náš domov. Když přiloží ruku k dílu více lidiček, je výzdoba hotová raz dva. A proto bychom rádi prostřednictvím našeho měsíčníku chtěli poděkovat všem našim uživatelům, kteří se jakkoliv podíleli na vánoční výzdobě veřejných prostor našeho domova.

5 Vánoční jarmark Dne se konal v knihovně Vánoční jarmark. Prodávaly se výrobky našich šikovných uživatelek, které navštěvují ergodílnu. V nabídce byly výrobky z keramiky - například keramičtí andělíčci, svícny a zvonečky, ale i hedvábné šátky, jehelníčky, obrázky, vánoční dekorace aj. Nakoupit si mohli nejen naši uživatelé, ale i zaměstnanci a rodinní příslušníci. Jarmark se setkal s velkým ohlasem a příští rok jej určitě zopakujeme.

6 Mikulášská zábava Tak jak každým rokem i letos k nám na středisko Luna zavítal 5. prosince Mikuláš, anděl i čert. Úvodním slovem všechny přítomné, a že jich bylo!!!, přivítala naše oblíbená moderátorka Evička a pak vše začalo... Mikuláš svým hlubokým hlasem popřál všem hlavně zdraví, hodně sil a štěstí, anděl rozdával okolo nadpozemskou energii, vstřícnost a úsměvy. A ten třetí... nuže, jak to tak bývá neposedný čert lákal do peklíčka za teplem, postrašil zlobivé dětičky, dědečky a babičky, ale všichni se tomu jen smáli, protože ví, jak jsou zlatí. Nechyběl ani hudební doprovod v podání pana Ryšky, který hrál všem dobře známé písničky a tak se zpívalo a tančilo jedna báseň. Byly to velmi příjemně strávené chvíle oslazené zákuskem a čajem, které nám připravily šikovné ručičky našich kuchařek. A nám se ani nechtělo vracet zpět na pokoje. Ne proto, že bychom se báli návštěvy čerta, ale proto, že nám společně bylo...krásně A VESELO!!!

7 Mikuláš ve školce Mládí V pátek skupinka uživatelů s Mikulášem, andělem a čertem navštívila děti z MŠ Mládí. Bylo vidět, že některé děti nás vítaly s mírnými obavami, protože jak to tak bývá, najdou se i malí zlobivci. Čertík měl toho dne rýmu, a tak žádného svým ďábelským nosem nevyčmuchal, ale přesto se někteří sami přihlásili a slíbili, že se polepší... Mikuláš s andělem obdarovali děti košem plným sladkostí a ony za odměnu zazpívaly písničky a zarecitovaly básničky. A tak se atmosféra v MŠ proměnila v božskou... V jedné ze tříd pak pro nás bylo nachystáno pohoštění, tak jsme se posilnili na cestu, paní učitelky nám přislíbily, že děti za našimi uživateli opět přijdou se svým kulturním programem...a jelo se domů.

8 Slavnostní setkání našich uživatelů s vedením města Havířova Dne zavítala do Domova seniorů Havířov, středisko Luna, vzácná a milá návštěva v podobě významných reprezentantů města Havířova. Výbor obyvatel a jeho vedení usedlo k novoročnímu obědu společně s primátorem Ing. Zdeňkem Osmanczykem, náměstkem pro hospodářský rozvoj Ing. Petrem Smrčkem, náměstkem pro sociální rozvoj Bc. Danielem Pawlasem a tajemníkem Ing. Milanem Menšíkem. Zastupitelé města měli možnost prohlédnout si prostory a zázemí domova a při vynikajícím obědě a následné společné kávě diskutovat s uživateli o jejich potřebách, přáních a kvalitě života v domově.

9 V úvodním projevu pan primátor Zdeněk Osmanczyk zrekapituloval úspěšné čtyřleté volební období, jehož známkou je neustálý rozkvět města Havířova a zkvalitňování poskytovaných služeb občanům. Důkazem toho je i příjemné prostředí obou středisek Domova seniorů Havířov, jež město významně a štědře podporuje. Uživatelé, stejně tak vedení střediska Luna v čele s Mgr. Yvonou Osmanczykovou ocenili příjemné vystupování všech představitelů města a neformální a přátelskou atmosféru prolnutou vtipnými historkami všech zúčastněných. Jménem všech uživatelů a zaměstnanců střediska Luna děkujeme za příjemnou návštěvu, stejně tak děkujeme kuchyni v čele s p. Ivou Rykalovou za vynikající tabuli s pohoštěním. Budeme doufat, že k nám stejná návštěva zavítá tradičně i v příštím roce. Mgr. Eva Kudláčková, vedoucí sociálního útvaru Luna

10 Oslava jubilantů Dne jsme se sešli v knihovně, abychom společně oslavili narozeniny těch z vás, kteří jsou narozeni v druhé polovině roku. Každý z oslavenců si mohl pozvat jednoho hosta z řad uživatelů nebo dobrovolníků z ADRY. Všem popřálo vedení Domova seniorů a zástupkyně magistrátu města Havířova. Magistrát rovněž pro vás nechal nakoupit dárkové balíčky a občerstvení. Příjemné odpoledne bylo zakončeno kulturním programem, který obstaraly aktivizační pracovnice a především dva naši uživetelé: na harmoniku zahrál pan Milan Pilát a na varhany pan Vlastimil Frolich.

11 Vánoční vystoupení MŠ Přímá S velice milým vystoupením k nám zavítaly děti z mateřské školy Přímá. Dne jsme se vánočně naladěni sešli v knihovně a dětičky si nás získaly svou roztomilostí a bezprostředností. Blikající rohy čertů - kluků a červené sukýnky holčiček vyloudily na nejedné tváři milý úsměv. Dětem se navíc podařilo vtáhnout do svého vystoupení mnohé z vás a také vás odměnily malými dárečky. Naše uživatelky rády napekly dětem v hobby kuchyňce malou sladkou pozornost. Rovněž děvčata z kuchyně nachystala sladké věnečky. Všem děkujeme za pomoc a zájem.

12 Vánoční koncert sboru Živá píseň Pěvecký soubor Živá píseň působí v rámci církve Křesťanské sbory a sdružuje zpěváky z Českého Těšína, Havířova a okolí. Soubor prezentuje nejen duchovní písně klasické, ale také písně v novodobé úpravě za doprovodu hudebních nástrojů. Většinou slouží svým zpěvem na bohoslužbách i v jiných církvích, ale působí i na veřejnosti (lázně, domovy důchodců, městská kulturní střediska apod.) Soubor také zařazuje do svého programu klasické vokální skladby známých autorů: kupř. B. Smetany, Verdiho, Handela. Soubor působil v několika zemích: Vel.Británii, Německu, Holandsku, Švédsku, Norsku, Polsku, Slovensku, kde byl srdečně všemi přijímán. Soubor se skládá jak ze studentů a mladší generace, tak i z generace střední věkové kategorie. Koncert se konal v neděli

13 Vánoční vystoupení MŠ Emila Holuba S velice pěkným a mimořádným vystoupením k nám zavítala školka Emila Holuba dne Připravili si společné vystoupení s rodiči, účinkujícími v Janáčkově filharmonii Ostrava. A tak jsme si mohli vyslechnout skladby pro housle, harfu a klavír v podání dospělých účinkujících, ale i flétnový soubor v podání dětí, malého houslistu, hrajícího se svým tatínkem, ale i písničky s chutí zazpívané těmi nejmenšími. Program byl obohacen o řadu tanečních vystoupení. Jsme rádi, že jste zúčastnili nejen vy, naši uživatelé, ale i vaši rodinní příslušníci a dobrovolníci z Adry, a že se program líbil.

14 Vánoční canisterapie Ve vánočním duchu se nesla poslední canisterapie v roce Vaše úsměvy a rozzářené oči byly důkazem toho, že pejska Jerryho vždy rádi vidíte. Jerry vás postupně navštívil ve vstupní hale, v dílně, na cvičení. S každým se rád přivítal. Jerrymu přejeme do dalšího roku zdraví a chuť do práce canisterapeutického psa.

15 Varhanní přednes koled Nádhernými tóny koled v klavírním a varhanním přednesu Renátky Szkwarové doprovázeném projekcí snímků s vánoční tématikou, kterou připravila Milada Kubová, jsme se mohli potěšit v knihovně našeho domova. Bylo moc příjemné, že jsme si všichni společně s radostí většinu známých koled zazpívali a atmosférou se naladili na nadcházející vánoční svátky.

16 Silvestrovské posezení u klavíru Nastal poslední den v roce. Je to den, kdy se loučíme se starým rokem a chystáme se přivítat rok nový. A také my jsme se sešli v knihovně, abychom se ohlédli za celým rokem Shlédli jsme fotografie ze společenských akcí pořádaných naším domovem, kde nechyběla různá kulturní vystoupení, soutěže, výlety, exkurze. Celým programem nás provedla hudba v podání Renátky, pana Haroka na varhany a pana Piláta na harmoniku. Všichni ostatní uživatelé se připojili svým zpěvem. Celé dopolední posezení jsme zakončili přípitkem a přáním paní Osmanczykové, vedoucí střediska, k novému roku 2014.

17 Žijí mezi námi Paní Anna Palová žije v našem Domově seniorů již 9 let. Život neměla vždy jednoduchý. Co by mladé, 16 ti leté děvče musela, spolu s bratrem, živit početnou rodinu. Celá rodina odešla v roce 1932 do tehdejšího Sovětského svazu za prací na Sibiř a po návratu zpět zde nenašli práci. Rodiče a celkem 5 dětí muselo něco jíst. Paní Anna nastoupila tedy s bratrem jako pomocná síla k zedníkům. A to tehdy, takřka bez mechanizace, byla opravdu dřina. Později, celých 25 let pracovala jako strojník u kompresoru na Dolu František. A protože byla zvyklá tvrdě pracovat, jezdila si přivydělávat do cukrovaru, do čokoládovny a nebo jako kuchařka do pionýrského tábora. Ale život není jenom práce. Paní Anna ráda plavala a cvičila a tak se zúčastnila několika spartakiád. Rovněž té poslední v roce skladbou pro ženy. Svou zálibu ve zpěvu zúročila ve známém souboru Havířovské babky. Rovněž přijala několik funkcí ve Svazu žen, Svazu invalidů a nebo ve Svazu důchodců Dolu František. Paní Palová se vdávala v 19 letech. Měla syna a dceru a čtyři vnoučata. Slzy do očí ji vhání osud milovaného vnuka Petra, který po mozkové příhodě zůstal odkázán na péči druhé osoby. Tou osobou se stala paní Palová, která se o něho od svých 74 let, celých 10 let starala. Bohužel Petr ve 49 letech zemřel. Pochovala také svého syna. Ale protože život nejsou jen slzy, ale i smích, paní Palová zažila v seniorském věku nevšední zážitek. Byla pozvaná do pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím. A obávanému moderátorovi byla suverénním a vtipným partnerem. A proč si pan Kraus pozval paní Palovou? V roce 2006 vyhrála soutěž Miss senior okresu Karviná, kde zaujala porotu nejen svou scénkou, ale i vtipným kostýmem, představujícím čtvero ročních dob. Repríza uvedeného pořadu se vysílala v prosinci 2013.

18 Pro ty z vás, mající počítače zde je odkaz na uvedený pořad. V letošním roce se paní Palová zúčastnila na oslavách Dne seniorů na Luně s vlastním vystoupením. Paní Palové přejeme do dalších let nejen pevné zdraví, ale jen samé příjemné zážitky.

19 Vážení uživatelé a rodinní příslušníci našich uživatelů, chci Vás touto cestou blíže seznámit s projektem Důstojné stáří, které je zaměřeno na vzdělávání zaměstnanců přímé obslužné péče, aktivizačních pracovníků, sociálních pracovníků a vedoucích pracovníků. V souvislosti s tímto projektem Vás prosím o spolupráci při vyplňování dotazníků. Z těchto dotazníků chceme zjistit, zda vzdělávání zaměstnanců přispívá ke zkvalitnění Vašeho života v domově a zda má vliv na vztah uživatel zaměstnanec. O projektu DŮSTOJNÉ STÁŘÍ Název: Rozvojem zaměstnanců domovů seniorů a domova se zvláštním režimem v Havířově v rámci systému celoživotního vzdělávání ke kvalitní péči o seniory a zajištění důstojného stáří. Období realizace: Příjemce podpory: Domov seniorů Havířov, příspěvková organizace Registrační číslo: CZ.1.04/3.1.03/A Partner projektu: Občanské sdružení EDUKANA Hlavním cílem projektu je podpořit sociální začleňování osob sociálně vyloučených či ohrožených sociálním vyloučením zvyšováním dostupnosti, kvality a kontroly služeb. Cíl bude naplněn prostřednictvím odborného vzdělávání a zvyšování profesní úrovně min. 101 zaměstnanců Domova seniorů Havířov, jejímž specifikem je, že poskytuje nejen služby dvou domovů pro seniory, ale plní také specifické poslání tzv. domova se zvláštním režimem, který je přizpůsoben potřebám klientů s chronickým duševním onemocněním a se stařeckou, Alzheimerovou a jinými typy demencí. Odborné vzdělávání zaměstnanců ve 38 typových akreditovaných kurzech (šitých na míru) potřebám organizace na základě analýzy vzdělávacích potřeb v maximální míře pokryje během 2 let realizace projektu vzdělávací potřeby

20 zaměstnanců a přispěje ke zvýšení jejich profesní kvalifikace. Díky rozšíření odborných znalostí a dovedností dle požadavků Zákona o sociálních službách, posílení motivace a rozvoji měkkých dovedností budou moci lépe rozeznat potřeby klientů a reagovat na ně, čímž přispějí ke zkvalitnění života seniorů a jejich integraci do společnosti. Vzdělávání bude probíhat s cílem pomoci klientům prožít důstojné stáží a dále zlepšit kvalitu služeb domova. Klíčové výsledky projektu: podpořených osob - pracovníků přímé obslužné péče, pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a vedoucích pracovníků absolventů akreditovaných kurzů - praktický průvodce kurzy a stážemi - ověření nového systému vzdělávání, vč. nastavení procesů a měření efektivity. Děkuji Vám za spolupráci. Gabriela Kunčická, vedoucí sociálního útvaru střediska Helios

21 V měsíci lednu oslaví narozeniny tito uživatelé Balonová Marie Baranová Zdeňka Becke Herbert Frízová Marie Kaniová Božena Kubíček Josef Macháčková Anděla Mikulášová Zdeňka Robenková Jindřiška Sova Miluš Všem oslavencům GRATULUJEME!

22 V měsíci lednu nastoupili tito uživatelé, vítáme vás mezi námi Zdeněk Surga Jaromír Ležoň Motto měsíce Mládí žije z nadějí, stáří ze vzpomínek. Francouzské přísloví

23 LUNA PROGRAM NA ÚNOR února VÝBOR OBYVATEL v 13:45 hod ve 3. p. C 5. února TOULKY PO ČESKÉ REPUBLICE prezentace p. Stacha - dobrovolníka, od 13:30 hod. v knihovně 6. února CANISTERAPIE trakt A od 9:30 hod. 13. února BESEDA S UŽIVATELI informační schůzka s vedením střediska od 9:00 hod. v knihovně 14. února VALENTÝNSKÝ KLAVÍRNÍ KONCERT nejen pro zamilované, od 14:00 hod v knihovně 20. února CANISTERAPIE trakt C od 9:30 hod. 25. února HOBBY KUCHYŇKA pečeme na ples, zdobení jídelny DSH 26. února zrušeny veškeré aktivizace 26. února 1. REPREZENTAČNÍ PLES od 15:00 hod. v jídelně DSH

24 Na tomto čísle se podílely: Barbora Gerátová Milada Kubová Eva Štablová Eva Gallová Jitka Kunorová a Mgr. Eva Kudláčková a Mgr. Gabriela Kunčická PO PŘEČTENÍ MĚ PROSÍM VRAŤ, ABYCH BYL K DISPOZICI TAKÉ PRO OSTATNÍ UŽIVATELE!

Červen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

Červen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Červen 2014 D U H A Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Poděkování vedení DSH Vážení zaměstnanci střediska Luna, blížíme se ke konci první poloviny roku 2014 a stojíme před tou druhou

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999 Luãinsk zpravodaj 8. prosince 1999 5/1999 K vánoční brance po oříšku pod lískou sklouzneš. Ale sám otevřít musíš v srdci mřížku jak zvuky koled o Ježíšku, než mír a pokoj najdeš tam. Vážení spoluobčané,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014 Leden 2014 To bylo těšení na vánoce a už jsou za námi. Všichni jsme dostali nějaký dárek. Někteří byli navštívit své rodiny. Uteklo to velice rychle a je tady nový rok 2014. Přejeme si, aby byl příjemný

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 Základní údaje o škole: Sídlo školy: Mateřská školy Berušky Benešov, Táborská 350 Adresa: Táborská 350, 25601 Benešov IČO: 75033003 IZO: 107 510 057

Více

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU ZIMA 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Dostává se Vám do rukou druhé vydání čtvrtletníku vydávaného v zařízení, které možná znáte nebo byste ho chtěli více poznat a tím je DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU v Rokytnici v

Více

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač BRANIŠOVSKÉ NOVINKY č. 5/2015 Vážení spoluobčané, v dnešní hektické době již možná adventní čas netrávíme v klidném rozjímání tak, jako to bylo běžné v dřívějších dobách, a proto bych vám chtěla úvodem

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha leden 2013 10. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha Vážení a milí čtenáři, lednové

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Obsah. Motto 3 1 Úvodní slovo ředitelky organizace 4 2 Základní informace o organizaci 5. 3 Domov pro seniory Štíty 6

Obsah. Motto 3 1 Úvodní slovo ředitelky organizace 4 2 Základní informace o organizaci 5. 3 Domov pro seniory Štíty 6 Obsah Motto 3 1 Úvodní slovo ředitelky organizace 4 2 Základní informace o organizaci 5 2.1 Charakteristika organizace 5 3 Domov pro seniory Štíty 6 3.1 Veřejný závazek Domova pro seniory Štíty 6 3.2 Krátce

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Zpráva za oblast školství, kultury a sportu Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Školy a školská zařízení zřizovaná městem Mateřské školy zřizuje město dvě. Nedostatek míst v mateřských školách

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

Koncertní prosinec ŽPS

Koncertní prosinec ŽPS Koncertní prosinec ŽPS Ženský pěvecký sbor v prosinci nezahálel. 7.1 2. jsme přijaly pozvání zábřežského sboru Slavice. Společně jsme vystupovaly na prvním adventním koncertu v galerii Tunklův dvorec v

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova Mateřská škola Štefcova 25 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 202-203 Č.j.: zsuprk_573/203 Obsah:.

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Zrcadlo domova Květen 2015

Zrcadlo domova Květen 2015 Zrcadlo domova Květen 2015 Ohlédnutí za měsícem dubnem: Měsíc duben si z nás opravdu, co se týče počasí, dělal legraci, ale to k aprílu neodmyslitelně patří. Zažili jsme sníh, déšť, ale i slunné dny. Koncem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice. za rok 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI. DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice. za rok 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice za rok 2014 Předkládá: Ing. Ludmila Bulířová, ředitelka Domova U Anežky V Luštěnicích, 13. 2. 2015 0/20 Obsah

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012 NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012 CO JE DOBRÉ VĚDĚT Od 1. dubna nastoupil na pozici Vedoucí technicko - hospodářského úseku pan Petr Kubíček. Velice rád hraje šachy, proto pokud

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty,

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, březen 2007 číslo: 2 Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, jelikož odezvy, které jsme zaznamenali na náš první Studenský občasník, byly kladné, máme tu pro Vás druhé vydání,

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

www.brezova.cz Vážení spoluobčané, Mgr. Kateřina Novotná místostarosta Ing. Karel Adámek Eduard Kutlák Mgr. Kamila Ondráčková

www.brezova.cz Vážení spoluobčané, Mgr. Kateřina Novotná místostarosta Ing. Karel Adámek Eduard Kutlák Mgr. Kamila Ondráčková www.brezova.cz Vážení spoluobčané, po roce se vám do rukou dostává další vánoční vydání Březovského občasníku. Přichází doba, kdy se všichni zastavují ve svých myslích, vzpomínají na své známé, přátele

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK:

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK: ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: I ve školní družině může strašit, když děti chtějí. V prvním oddělení děti malovaly strašidelné dýně. Ve druhém oddělení děti vyráběly

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek - Místek příspěvková organizace Fibichova 469, 738 01 Frýdek Místek IČ: 00847011, č. ú.:5801307 734/0600, tel.: 558 431 563, 558 647 782 centrummpm@quick.cz, www.centrummpm.cz

Více

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Zámecké noviny Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Vánoce klepou na zámecké dveře a blíží se konec roku 2014. Vánoční svátky přinášejí radost a otevírají srdce Ať

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

únor 201 6 34 / měsíčník

únor 201 6 34 / měsíčník únor 201 6 34 / měsíčník Upozornění: Neberte všechna má sdělení úplně vážně :-) Milí čtenáři, zdravím vás z ještě stále zasněžené Staré Zagory. Je to k nevíře, ale sníh napadl dokonce dvakrát, jako dvaceti

Více

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. je tady skoro polovina roku roku 2005. Je tedy ten správný čas zhodnotit uplynulý rok, bilancujeme úspěchy i neúspěchy a zamyslet se na rokem letošním. Poslední valná

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 zapsaný spolek MYGRA-CZ Obsah výroční zprávy: 1) Úvodní slovo 2) Základní údaje 3) Vedení organizace a kontakty 4) Členství v organizacích 5) Přehled činnosti sdružení za rok

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno Vážení čtenáři a příznivci naší školy, naše škola začíná vydávat nový školní časopis. Bude vycházet 4x ročně a

Více

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 Český Brod 19.2.2016 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Základní údaje 2. Historie 3. Domov pro seniory 3.1 Popis služby 3.2

Více

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení Zpravodaj Číslo 10/2013 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě XI. Gerontologický den Pátek 25.10.2013 byl pro některé z uživatelek DS Sedmikráska ve znamení XI. Gerontologického

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš

Více

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com leden 2011 8. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Milí přátelé, dnes se ocitáme na prahu nejen nového měsíce ledna, ale i na prahu nového roku roku 2011. Vánoce i Silvestr jsou dnes

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Informace www.gtmskola.cz Duhové děti Celoškolní projekt osobnostní a sociální

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Září 2015 12. ročník, č. 9 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Obsah srpnového čísla: Měsíc září......strana 1 Společenská rubrika.......strana 2 Kulturní a společenské akce......strana 3 Zazpívejme

Více

Plán akcí na P R O S I N E C 2012

Plán akcí na P R O S I N E C 2012 Plán akcí na P R O S I N E C 2012 VELKÉ OPATOVICE: 1.12. Vánoční prodej u mapy na výstavě si můžete prohlédnout a zakoupit vazby s vánoční tématikou od pí Pavlíkové z Vanovic a p. Chlupa z Borotína, pí

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Zimní èíslo. č. 4/2011. Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé

Zimní èíslo. č. 4/2011. Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé Zimní èíslo č. 4/2011 Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé Vydává:... Domov na rozcestí Svitavy T.G.Masaryka 9/33 568 02 SVITAVY... Evidenční číslo MK ČR E 14 842 Obsah: 3. strana Informace ředitelky

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Kronika obce Věžky. Prosinec 2013. Obecní záležitosti:

Kronika obce Věžky. Prosinec 2013. Obecní záležitosti: Kronika obce Věžky Prosinec 2013 Obecní záležitosti: Veřejné zasedání zastupitelstva obce Věžky se konalo dne 13. 12. 2013 (čerpáno ze zápisu č. 23/2013) Přítomno 6 členů zastupitelstva Bedřich Gardavský,

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

DŮLEŽITÉ KONTAKY starosta Jaroslav Hanus: 724 107 142 email: obec@temesvar.cz místostarosta Milan Svoboda: 725 949 130 email: info@temesvar.

DŮLEŽITÉ KONTAKY starosta Jaroslav Hanus: 724 107 142 email: obec@temesvar.cz místostarosta Milan Svoboda: 725 949 130 email: info@temesvar. 12/2014 Obec Temešvár si vám dovoluje představit nový časopis: Temešvárský občasník. V časopise naleznete nejen informace, ale i zajímavosti, které se dějí kolem nás. Jelikož jsou to naše začátky a nic

Více

Náš Domov 21/2016. Leden 2016

Náš Domov 21/2016. Leden 2016 Náš Domov 21/2016 Leden 2016 1 Leden narozeniny budou slavit Tarantová Věra 03.01.1924 92 let Jarolímková Anežka 12.01.1929 87 let Ekr Jiří 16.01.1931 85 let Nosek Miloslav 19.01.1933 83 let Vojtěchová

Více

Náš Domov. 7. ČÍSLO 6 Kč ÚNOR 2015

Náš Domov. 7. ČÍSLO 6 Kč ÚNOR 2015 Náš Domov 7. ČÍSLO 6 Kč ÚNOR 2015 ÚVOD STRAVOVACÍ ÚSEK Vážení klienti, kolegové a čtenáři, je mi ctí a potěšením vám představit práci našeho stravovacího úseku zde v Domově Sedlčany. Stravovací úsek se

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Písecký zpravodaj Září 2014

Písecký zpravodaj Září 2014 Písecký zpravodaj Září 2014 TRADIČNÍ ZÁJEZD Obec i letos pořáda tradiční zájezd pro naše důchodce Kde? na jižní Moravu Kdy? 27.09.2014 Co navštívíme? - 10,30 hod. obhlídka bývalé podzimní továrny na výrobu

Více

Hudební dění v Polné a okolí 267

Hudební dění v Polné a okolí 267 Hudební dění v Polné a okolí 267 XVI. Hudební školství v Polné Až do konce osmdesátých let dvacátého století neexistovala v Polné institucionálně završená instituce, která by se věnovala výchově dětí a

Více

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace 753 64 Bělotín 2, tel./fax: 581 612 127, e-mail: zsbelotin@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 a) základní

Více

Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015

Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015 Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015 1. Název projektu: Tábor Devatero řemesel Příjemce dotace: Vzájemné soužití o.p.s. Poskytovatel

Více

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval Kalendář 18. 3. integrační aktivita MŠ a ZŠ 22. 3. projektový den: Světový den vody 23. 3. velikonoční nadílka 24. 28. 3. velikonoční prázdniny 1. 4. projektový den: Světový den autismu 4. 1. zahájení

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc říjen 2007 4. ročník, č. 10 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely n e p r o d e j n é měsíci ŘÍJNU Milí přátelé, než jsme se nadáli, je

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

L e d e n v pranostikách:

L e d e n v pranostikách: 1/2011 L e d e n v pranostikách: Lednová zima, i na peci je zima. Leden studený, duben zelený. Když je leden bílý, je sedlákovi milý. Naši předkové věnovali počasí velkou pozornost. mnohaletých pozorování

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 TOULCŮV DVŮR AKCE LISTOPAD 2015 Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 V našem hlavním městě se stále častěji setkáváme s různými plazími uprchlíky z

Více

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor ***************************************************************************

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** Velmi se omlouváme všem čtenářům, kteří čekali na lednové číslo zpravodaje,

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha únor 2012 9. ročník, č. 2 Vážení a milí čtenáři, lidové rčení: Únor bílý, pole sílí jistě každý z nás zná.

Více