Èíslo 42 ze dne OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce."

Transkript

1 Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek Jak se daøilo Báøe a Anèe bìhem vyuèování? Rolfova drobná poznámka OBSAH Jak bylo na akci A braka d` Abra Krátké zprávy Z akcí, které chystáme a kam pojedeme Pøihláška na akci NNKsJ Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Zábìr do hledištì na užaslé diváky. Kouzelník na pódiu opravdu šokoval svým úžasným vystoupením. Bohužel dnes se už neví kdo to pøesnì byl. Vydává a tiskne Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Duha Studánka, Bartoòova 1489, Náchod Urèeno výhradnì èlenùm a pøátelùm sdružení. Náklad 40 výtiskù Tento Šprdzpravodaj pøipravil Rolf a Increment.

2 Nikdo neví, kam se jede Koneènì je tady už dlouho slibovaná cyklistická víkendovka. Podaøilo se vše pøipravit, takže vìøíme, že jste pilnì trénovali, jak bylo napsáno v minulém Šprdzpravodaji. Z našeho základního tábora ve Vysoké Srbské, kde budeme spát v místním zájezdním hostinci Na kopci, budeme podnikat výlety do nejrùznìjších koutù Broumovských stìn. Samozøejmì to nebude tak jednoduché, protože si pro Vás Increment pøipravil nìjaké hádanky a další zapeklité vìci, podle kterých budeme hledat jednotlivá místa, kam pojedeme. Kdo Ondøejovy hádanky zná, ví o èem mluvím... Místo konání: Termín: Sraz: Odjezd: Návrat: Program: Cena: Co s sebou: Jídlo: Vysoká Srbská, Broumovské stìny Od pátku do nedìle Na vlakovém nádraží v Náchodì v 17:00 hod, u stánku se zeleninou a potravinami, jako vždy. Pøihlášky s sebou! Po vlastní ose, v 17:30 smìr Èedok, Láznì Bìloves, hranièní pøechod, Malé Poøíèí, Velké Poøíèí, Žïárky, Sedmákovice, Vysoká Srbská, nejedeme po žádných frekventovaných silnicích, ale po polních cestách pøípadnì po místních silnièkách v zapadlých vesnicích. Do Náchoda v nedìli kolem 16:00 hod Uralský vrchaøský závod, výlet po cyklistických stezkách v Broumovských stìnách, s etapou Nikdo neví, kam se jede. Veèer s písnièkami a hrami. Pro èleny Duhy Studánka 20 Kè, jinak 40 Kè. V cenì je zahrnut drobný poplatek za ubytování a drobné náklady s akcí spojené. S sebou si však vezmìte nìjaké kapesné na pøípadné obèerstvení v terénu, cca 50 až 100 Kè. Jízdní kolo v perfektním stavu, nejlépe horské, vybavené svìtlem a koncovou blikaèkou, cyklistickou helmu (kdo má). Láhev na pití, nejlépe pøidìlanou na kolo. Obleèení do pøírody vhodné i na kolo (kra asy, tepláky), boty vhodné na kolo, pøezùvky, spací pytel, karimatku, pláštìnku, zápisník a tužku, batoh, do kterého pùjdou sbalit všechny vìci, vèetnì jídla, spacáku a karimatky a ještì se dobøe poveze. Tentokrát si jídlo vezmeme všechno s sebou. Vezmìte si tedy: Dva evergreeny (buøty) na páteèní veèeøi, 6 krajícù chleba, 4 rohlíky, 2 paštiky, 2 trojúhelníèky sýra, rajèata, papriky, gulášovou a hrachovou polévku v pytlíku, 2-3 tatranky nebo horalky, èokoládu, 2-3 jablka, velkou svaèinu, kterou si dáme v sobotu k obìdu. Bude tedy velmi vhodné, budete-li se držet tìchto vìcí, abychom mohli dát dokupy jídlo dle následujícího jídelníèku.

3 Cyklistický jídelníèek Pátek veèeøe: evergreeny na ohni, chléb, èaj Sobota snídanì: rohlík, paštika, cyklorajèe, èaj obìd: velká svaèina z domova (tøeba øízek), zelenina svaèina: cyklo-tatranka, kolo-jablko veèeøe: gulášová cyklistická polévka zeleninové leèo, kolínka (zajiš uje Rolf a Ondøej) Nedìle snídanì: chléb, sýr, èaj obìd: hrachová polévka, cyklistické topinky svaèinka: tatranka, jablko Nezbývá než zkontrolovat, pøípadnì opravit kolo, hlavnì brzdy, sbalit poøádnì batoh, abychom mohli v pohodì dojet zhruba 12km na Vysokou Srbskou, kde bude náš základní tábor. Na další naše výlety pojedeme již jen s nejnutnìjšími vìcmi, jako je pití, svaèina, lékárnièka, pláštìnka. Samozøejmostí je, že tempo jízdy bude takové, aby je každý v pohodì zvládal. Trasy jsou zvoleny po cyklistických stezkách a odlehlých komunikacích. Mùžeme se tedy tìšit, že spolu zažijeme další príma víkend. Rolf a INC (Ondøej) Jak se daøilo Báøe a Anèe bìhem vyuèování? Zdraví Vás Vaše staré rakety! Kdo pilnì studoval minulá èísla Šprdzpravodaje (doufám, že to byli všichni - Rolfíkova poznámka) ten pochopí. Nezlobte se, že to nebude správnì slohovì napsané, ale bohužel dnes nemáme èeštinu. Rolf nás vydìsil tím, že máme nìco napsat. Jelikož je právì velká pøestávka, musíme si kvùli tomu odepøít i náš vytoužený dlabanec. Dnes je hezky, slunce svítí a my sedíme už dvì hoïky ve škole. Doufáme, že nás pojede co nejvíce na víkendovky, které pro nás pøipravují vedoucí. Asi nejvíce se tìšíme na kola, ale samozøejmì ještì víc na tábor. Doufáme, že ty diety, kterýma trpíme ve školní jídelnì budou na táboøe zapomenuty. Teï vzkaz pro šílenýho èmeláka: Mùžeš nám vysvìtlit tu tvou poznámku autora? Jsou vìci, které Vám nikdy ale opravdu nikdy nezapomenu!. Copak je nìco co by jsi nám dvìma neodpustil? To snad nééééééééé... Napsaly: staré rakety... Rolfova drobná poznámka Pøed letošní kouzelnickou víkendovkou jsem poprosil Báru a nepøímo také Anèu, jestli by nenapsaly nìjaký èlánek do Šprdzpravodaje. Holky se tedy dohodly, napsaly, pøedaly a podìlily se o nejèerstvìjší novinky ze školy. Trošku si zapøehánìly. Napø. nevìøím tomu, že by musely mít ten den hodinu èeštiny, aby to dokázaly správnì slohovì napsat. Pravda nìco jsem opravdu musel vypustit. Tøeba to, že se chtìly poprat s kuchaøkou. To kdyby slyšela Zuzanka nebo Ivanka, tak by byl rachot i když to nebylo myšleno na nì.

4 Jak bylo na akci A braka d` Abra Od Verèi Koselové: Akce A braka d` Abra se opravdu povedla. V sobotu jsme zachránili princeznu a všichni (i když nìkteøí násilím) jsme se vydali na výlet, smìr Snìžka. Lenka se krásnì zmáchala, protože se propadla do potoka. A nejvíce si stìžovala na mokrou a vrásèitou zadnici. Zmáchaní jsme ale byli všichni a radši jsme se co nejdøíve vrátili. Veèer bylo kouzlení. Všechna kouzla byla suprová. Po pár hrách jsme si šli lehnout. Náš pokoj Sára pìknì strašila svými strašidelnými povídkami. Ráno jsme si šli zahrát softball. Místo pálky jsme mìli klacek a místo míèe na softball míèek podobný pomeranèi. Tuto hru jsme vydrželi hrát dlouho, i když postupnì všichni odpadávali, buïto mrazem nebo únavou, ale taky úrazem, který se stal Tomášovi klackem do hlavy. Hru jsme ukonèili kvùli obìdu, ale jinak bychom hráli ještì dlouho. Po obìdì Jitka s Rolfem rozdali diplomy, ceny a zaèali jsme uklízet a pøipravovat se na odchod a odjezd. Holkám se opravdu nechtìlo vstávat Zdraví Verèa. Od Lenky Paleèkové: A braka d` Abra aneb krátký výlet do zimní pøírody, softball na snìhu a bláznivý kouzelnický veèer. V sobotu jsme šli po obìdì na krátký výlet. Sára, Míša a Simona chtìli zùstat na chatì, ale drsný zákrok Ondry a Rolfa pomohl. Sníh, snìhové koule a Míšin výlet z okna pøeci jenom pomohl. Jen Tomáš zùstal na chatì jelikož se mu sušili boty po dopolední soutìži, kdy jsme bìhali ve snìhu. Když se koneènì všichni vyhrabali ze svých pelechù tak jsme vyrazili. Po cestì jsme se staèili poøádnì zkoulovat a když se pár dìtí a Rolf pokoušeli proboøit se snìhem nad potokem tak si nìkdo i poøádnì namoèil boty. Podaøilo se to mì. Ještì jsme skákali do snìhu pøes pøekážku a na pùjèených kluzkách sjíždìli kopce. Pak jsme se promoèení vrátili zpìt na chatu. V podveèer se všichni podìlili o své kouzelnické a telepatické schopnosti. Po kouzelnickém vystoupení jsme hráli hry a uèili jsme se písnièku o trakerovi jménem Džek Džak. Lukášùv neuvìøitelnì dlouhý skok. Teprve na fotce je vidìt i umìlecké ztvárnìní letu.

5 Pak jsme snìdli veèeøi a šli jsme spát. Tedy obraznì øeèeno. Usnuli jsme skoro až ráno. Sára, Rolf a spol vyprávìli hrùzostrašné pøíbìhy a historky. Ráno po snídani jsme šli hrát softball, pøi kterém jsme se velmi ubìhali a Tomáš utrpìl malé zranìní. Byl praštìn pálkou do hlavy, ale nic se mu nestalo. Pak byl obìd a potom se udílely diplomy. Celá víkendovka byla super a moc se vydaøila. Lenka Paleèková Od Ivany Frelichové, Bohouše Zeleného a Piòïi: Obøí Dùl O pùl tøetí jsme se sešli na nádraží. Divím se, že jsme to všichni stihli. Když jsme se rozlouèili s rodièema, tak jsme nastoupili do vlaku. Po rozjezdu vlaku jsme asi po deseti minutách zase pøestoupili. To se dvakrát opakovalo. Posledním vlakem jsme jeli asi pùl hodinky. Po vystoupení z vlaku jsme nastoupili do pøeplnìného autobusu a dojeli až na koneènou. Pak nám Rolf øekl, že pùjdeme do dolu. Ušli jsme asi tak 15 metrù a pak jsme šli do kopce. Nejdøíve se nám zdálo, že jsme se ztratili, ale Rolfoj to bylo jedno. Když jsme si vybalili a uklidili, zahráli si pár her a šli jsme spát. Následující den jsme hledali princezny. Po obìdì jsme šli smìrem ke Snìžce, ale Rolf si malinko spletl cestu a tak jsme ho pøemluvili, aby jsme šli jiným smìrem. Pak jsme skákali pøes tyèku a nakonec jsme se zkoulovali. Po návratu jsme dìlali rùzné triky a kouzla. V nedìli jsme hráli softball na snìhu. Byla to velká legrace. Po bájeèném obìdì se všichni sbalili a vyrazili do Pece, kde na nás èekal autobus, který nás odvezl do Trutnova a odtud vlak domù. Ivana Frelichová, Bohouš Zelený a Michal Piòïa Øezáè. Piòïa vaøil skvìlý èaj, nikdo ale nechtìl radìji vìdìt co všechno v nìm bylo. Nahoøe je opìt Piòïa, tentokrát pøi skoku pøes tyèku.

6 Krátké zprávy Bìhem našeho spoleèného víkendu na horách se podaøilo nìjakým dovedùm ztratit dvì mikiny. Takže pokud Vám nìkomu po víkendovce chybí mikina, zavolejte mi domù a já se pokusím Vám ji co nejdøíve vrátit. Krátká zpráva od Sáry: Bìhem putování do chalupy na kouzelnickou akci, jsme spletli most, pøes který jsme mìli jít. Tudíž jsme si vykraèovali dobøe, ale špatným smìrem. Rolf navrhnul, jak bychom si mohli zkrátit cestu. Teï pozor! Rolf poprvé našel zkratku, která cestu zkrátila a zpøíjemnila a ne jako vždycky. Krátká zpráva od Rolfa: Všichni dobøe víte, že moje zkratky jsou vždycky kratší, pohodlnìjší, vìtšinou se jde z kopce pøíjemnou krajinou, za pøekrásného poèasí, bez zbyteèné zátìže. Každý si jistì vzpomene, že z tìchto cest je romanticky naladìn, jen málo unaven a obš astnìn slastným pocitem poznání nových krajù. Sáøe tedy moc dìkujeme za vyjádøení jejího názoru, ale zkratka, kterou jsme v Obøím Dole šli, byla pøesnì šitá podle uvedeného receptu, tak jako vždy. Podìkování Jitušce: Já, Rolf, vedoucí druhý, hlava ménì pomazaná a z pøedsedovy vùle místopøedseda tímto dìkuji Jitušce, že mi pùjèila své šaty. Každý hned poznal, že jsem šel pøevleèený za Jitku. Budeš-li Jitko mít nìkdy pøíležitost jít na ples pøevleèená za mì, tak vìz, že mùj šatník je Ti plnì k dispozici. Ještì jednou dìkuji. Ještì malé vysvìtlení proè jsem se pøevlékal za Jitku. Mìl jsem to štìstí a zúèastnil jsem se plesu, kde chlapci byli pøevleèeni za dívky a dívky pøevleèeny za chlapce. Byla to taková šílená akce recesistù (srandistù) z mìsta Tábora. Karel, Rolf a nìkteøí kamarádi Duhy Studánka nelení a provádìjí prùzkumné expedice do nejrùznìjších koutù našeho kraje, aby poznali a zmapovali co možná nejvíce jeskynìk. Tahle fotka je ze zimní expedice po Broumovských stìnách. Cílem prùzkumu byly su ové jeskynì v Kováøovì rokli s výzdobou z ledových rampouškù. Ještì jedno podìkování patøí Pavle a Kamile a dalším z mìsta Tábora za mnoho skvìlých zážitkù, které Rolfovi zprostøedkovali. V Táboøe totiž provázeli Rolfa po nádherných pamìtihodnostech i krásné pøírodì a ten pøijel z jižních èech s tolika zážitky, že je vyprávìl všude možnì celý týden. Nejlepší na celé vìci je to, že Pavla s námi v létì pojede na tábor, takže se máme na co tìšit.

7 Z akcí, které chystáme a kam pojedeme Nikdo neví kam se jede - dlouho slibovaná cyklistická akce Václavice-Havlovice. Tradiènì jezdíme trasy pro horská kola Dìtský den, kde se pokusíme pøipravit zajímavý program pro všechny, kteøí projdou kolem stánku Duhy Studánka Víkendová akce v Josefovì v podzemí nebo Dvoudenní pøedtáborový prùzkum pod širákem Letní tábor v Dìdovì. Podrobnosti o všech akcích budou samozøejmì v dalších Šprdzpravodajích. Informace o všech akcích Vám podá ochotnì Rolf také na telefonech.: 0441 / (veèer) nebo 0603 / (kdykoliv) Pøihláška pro Tebe a pro kamaráda nebo kamarádku # Závazná pøihláška na akci Duhy Studánka Nikdo neví, kam se jede v termínu od 28. do pøihlášku pøineste s sebou pøi odjezdu Závaznì pøihlašuji své dítì:... R.È.:... Zdrav. pojiš ovna:... Adresa:... # Dne:... Podpis rodièe:... Závazná pøihláška na akci Duhy Studánka Nikdo neví, kam se jede v termínu od 28. do pøihlášku pøineste s sebou pøi odjezdu Závaznì pøihlašuji své dítì:... R.È.:... Zdrav. pojiš ovna:... Adresa:... Dne:... Podpis rodièe:...

8

1. turnus 4. 10. 7. 2016 Hlavní vedoucí tábora: Jiří Houdek Družinoví vedoucí: Michaela Havelková, Lukáš Pacholík, Petra Pokorná, Marie Benešová

1. turnus 4. 10. 7. 2016 Hlavní vedoucí tábora: Jiří Houdek Družinoví vedoucí: Michaela Havelková, Lukáš Pacholík, Petra Pokorná, Marie Benešová Ve Vlašimi 13. června 2016. Vážení rodiče, posíláme Vám podrobné a důležité informace ohledně příměstského tábora, který se uskuteční v termínech 4. 10. 7. 2016 (1. turnus) a 11. 17. 7. 2016 (2. turnus)

Více

1.strana - ÚVOD. 5.strana - Hoøice. 2.strana - MEŽ. 6.strana - Vlachovice. 3.strana - MEŽ. 7.strana - Sporton. 4.strana - MEŽ. 8.

1.strana - ÚVOD. 5.strana - Hoøice. 2.strana - MEŽ. 6.strana - Vlachovice. 3.strana - MEŽ. 7.strana - Sporton. 4.strana - MEŽ. 8. 2 Obsah 1.strana - ÚVOD 2.strana - MEŽ 3.strana - MEŽ 4.strana - MEŽ 5.strana - Hoøice 6.strana - Vlachovice 7.strana - Sporton 8.strana - MS 2004 žækovskø mistrovství Evropy MoldÆvie 2004 Letos v èervnu

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Ahoj kamarádi, Táborovou moudrost

Ahoj kamarádi, Táborovou moudrost Ahoj kamarádi, jsme moc rádi, že jste se rozhodli pobýt èást prázdnin s námi na táboøe. Abychom vám nástup do rodiny táborníkù ulehèili, pøipravili jsme pro Vás Táborovou moudrost. Táborová moudrost Není

Více

Tábor 2010. Olina 2010. Pro všechny poutníky...

Tábor 2010. Olina 2010. Pro všechny poutníky... Tábor 2010 Olina 2010 Pro všechny poutníky... SPRÁVNÉ ODPOVÌD I NA OBRÁZKOVOU SOUTÌŽ: 1. Galadrie l, Sa m a Frodo 2. Frodo Pytlík 3. Východ z Morie 4. Gandal f a orel Gwaihi r nad Helmov ým žlebem 5. Ent

Více

R A N Ž Á D A. Co znamená Medium. Vítali jsme První máj. Vyrazili jsme na cyklostezky

R A N Ž Á D A. Co znamená Medium. Vítali jsme První máj. Vyrazili jsme na cyklostezky R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: èerven 2011 roèník 5, èíslo 10 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Co znamená Medium V pøíjemném kvìtnovém odpoledni se sešla skupina

Více

Střediska YMCA-SKAUT Břeclav

Střediska YMCA-SKAUT Břeclav KVĚTEN 2009 Střediska YMCA-SKAUT Břeclav ročník XV, číslo 5. Milé skautky a skauti, vážení rodiče, máme tady předposlední měsíc školního roku, který by v nás měl vyvolat zvýšené úsilí zejména ve škole.

Více

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí.

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí. MONITOR duben 2016 Nastává duben, druhý jarní měsíc. Nám všem již zbývá pár měsíců do vytoužených a především zasloužených prázdnin. A proto se budeme povalovat doma u počítače a nebudeme nic dělat APRÍL!

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

Příjmení a jméno dítěte : Adresa bydliště : Emailová adresa jednoho z rodičů : Dítě má tyto zdravotní problémy : ...

Příjmení a jméno dítěte : Adresa bydliště : Emailová adresa jednoho z rodičů : Dítě má tyto zdravotní problémy : ... Závazná přihláška na letní tábor Střela 2015 II.BĚH Provozovatel tábora : STŘELA sdružení pro letní táborovou činnost Název tábora : LT STŘELA U starého mlýna,, Termín konání : 1.8. - 15.8.2015 Příspěvek

Více

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011.

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy Program Comenius - návštìva v Lukavici Den 1. Cesta ze Dvora Králové n.. L. do

Více

Nazdar bratři a sestro,

Nazdar bratři a sestro, Nazdar bratři a sestro, V tomto měsíce jak všichni víte končí školní rok a začínají prázdniny, kdy vás čekají dva měsíce volna a letní tábor, který se letos uskuteční od 17.7. do 7.8. na Smilovském mlýně.

Více

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Drazí a milí. Je tu opět bodování, tentokrát za měsíc duben. V dubnu se oddíl tak trochu osvěžil, začli jsme chodit na vodu, do Stromovky a do toho to počasí, co? Možná

Více

Pokyny k odjezdu na tábor

Pokyny k odjezdu na tábor Dům dětí a mládeže, Chlumec nad Cidlinou, 9. května 198, 503 51 Chlumec nad Cidlinou Tel.,fax.: 495 485 357, www.ddmchlumec.net Název tábora: Všeobecný II. - Kobliha Termín: 3. 8. 17. 8. 2013 Cena: 4 450,--

Více

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben 70 1999 Duben Návštìva Klerence Petr Na úterý 16.3. 1999 zorganizoval Lev návštìvu Národního divadla v Ostravì, kde hraje jeho mladší brácha hlavní roli Romea. Odjezd byl od DDM. Spoleènì s èleny ZS jsme

Více

Tam vlakem a zpět autobusem, kufry a batohy pojedou autem. Vše donést na sraz!!

Tam vlakem a zpět autobusem, kufry a batohy pojedou autem. Vše donést na sraz!! CENA TÁBORA: zaplacená registrace: 3500,- Kč nezaplacená registrace: 3800,- Kč neuhrazeno do termínu: 4000,- Kč Účastnický příspěvek je nutno zaplatit do 15. 6. 2014. Zaplatit je možno složenkou na jméno

Více

KABARET U TŘÍ VEVEREK

KABARET U TŘÍ VEVEREK DDS BRNKADLA A LUŽÁNKY STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU pořádají tradiční letní tábor KABARET U TŘÍ VEVEREK 21.7.-4.8.2012 ŽIROVNICE PROGRAM Velevážení herci, tanečníci, kouzelníci, dramatici, mimové, žongléři,

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete V pondělí ráno jsme se rozloučili s Jitkou, dojeli na letiště a už za hodinku jsme přistávali v Cusco, výchozí bod pro cestu na Machu Picchu. Hostel jsme vybrali

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj.

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj. Jak Mojmír ke štěstí přišel Anotace: Divadelní scénář pohádky vhodný k dramatizaci s dětmi. SCÉNA I. ZÁMEK Stařenka 1: Za devatero horami, za devatero řekami bylo nebylo jedno malé královstvíčko. Tomu

Více

závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016

závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016 závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016 Osobní údaje účastníka Jméno a příjmení Adresa trvalého bydliště Datum a místo narození Škola a třída Jede dítě poprvé na tábor? ANO

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012

Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012 Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012 Tábor se koná v termínu od 14. 7. do 28. 7. 2012 na táborové základně Morgana. Tábořiště se nachází na rozhraní lesa a louky v romantické krajině nedaleko města

Více

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Bajtík Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Ani jsme se nenadáli a už máme čtvrtinu školního roku skoro za sebou. Blíží se nám zima, Mikuláš a dokonce i Vánoce, ale jsou před námi ne všemi oblíbené čtvrtletní písemné

Více

Asterix a druidové aneb zachraňte kouzelný nápoj

Asterix a druidové aneb zachraňte kouzelný nápoj Letní tábor Prorubky. (tradice v pořádání táborů od roku 1990) U starého mlýna Orlické hory Pořadatel: Pionýrská skupina Kamarádi Hradec Králové (zal. roku 1990) Celotáborová hra: Asterix a druidové aneb

Více

Časopis skautského oddílu Skalák středisko Skalička

Časopis skautského oddílu Skalák středisko Skalička Časopis skautského oddílu Skalák středisko Skalička číslo 5 leden 2001 ročník VI. pro bratra: BUDE Družinové výpravy - sraz 20.1. v 8.00 na autobus. zastávce Na hrádku. S S sebou věci jako na schůzku,

Více

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, PRASEK Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov pořádá Letní dětský tábor FUJAVEC na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ Cena: 4 190,-- Kč v rekreačním areálu Lev na okraji města

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

V./2009 Je tu další měsíc květen a s ním zase něco nového... voda, snad plno sluníčka a taky plno zajímavých schůzek, her a výprav :-D. A je to přesně rok, co vyšel první Monitor. Tak v květnu nás čekají

Více

O skautském středisku Javor

O skautském středisku Javor O Javoru 1 Junák český skaut, z. s. O skautském středisku Javor 2 O Javoru skautské středisko Javor 1. O J A V O R U Javor, tedy 73. skautské středisko Javor, patří od roku 1990 do organizace Junák český

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová

Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová hl. vedoucí tábora: Jana Hrubcová e-mail:estetika@ddmtrinec.cz tel. číslo: 607 402 150 tel. číslo na tábor: 558 356 222 Přihlášení na tábor probíhá

Více

NÁPAD +1. Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu. ZKUS CAESAROVU ŠIFRU +1

NÁPAD +1. Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu. ZKUS CAESAROVU ŠIFRU +1 GENIÁLNÍ MYŠLENKA Tvůj tým má naštěstí geniálního člena, který si všiml důležité drobnosti v zadání a vymyslel správný postup. NÁPAD Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu.

Více

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Přídavná jména pro export.notebook. May 20, 2010

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Přídavná jména pro export.notebook. May 20, 2010 Přídavná jména Český jazyk třída pro jazykovou přípravu Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí VI 16 19:28 1 Slovům, která nám říkají, jak se věci, lidé nebo zvířata

Více

DĚTSKÝ HARCOVNICKÝ TÁBOR 2010

DĚTSKÝ HARCOVNICKÝ TÁBOR 2010 DĚTSKÝ HARCOVNICKÝ TÁBOR 2010 Všechny vás zveme na harcovnický tábor v oblíbeném Valdově. Základnu, na kterou již mnoho let jezdíme, se nám opět podařilo zajistit a tak se zase společně setkáme při hrách,

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

U starého mlýna Orlické hory

U starého mlýna Orlické hory Letní tábor Prorubky (tradice v pořádání táborů od roku 1990) U starého mlýna Orlické hory Pořadatel: Pionýrská skupina Kamarádi Hradec Králové (zal. roku 1990) Celotáborová hra: OBJEVY A VYNÁLEZY Letní

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV Miniprojekt k tématu Sluneční soustava Účastníci projektu : Mgr. K. Průšová Motlík Martin 8.ročník Fulierová Kateřina 9.ročník Šarešová

Více

Letní příměstské tábory

Letní příměstské tábory Všeobecné obchodní podmínky Společnosti se sídlem Rašov 64, Klíny 43601 identifikační číslo: 22802126 vedená u Krajského soudu v Ústí nad Labem, spisová značka C 32403 Letní příměstské tábory 1. Smluvní

Více

Fotografie v dětském oddíle

Fotografie v dětském oddíle Fotografie v dětském oddíle Anna Marie Němcová Stopaři Rozhodla jsem se psát o fotografování v dětském oddíle, protože si myslím, že je to poměrně zajímavý jev. Kdekdo se dojímá nad starými fotkami z táborů

Více

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO Rok se sešel s rokem a na pořadu dne bylo opět plánování školního výletu. V 9.A jsme se rozhodli už dávno. Přece neporušíme tradici. Pokud

Více

Den osmý odjezd. Závěr závěrů

Den osmý odjezd. Závěr závěrů Den osmý odjezd Přeci jenom v mém vypravování něco chybí. Možná to je seznam věcí, které jsem měl sebou, možná někoho zajímá za kolik se dá tato legrace podstoupit. Možná i úvaha, proč se takto dřít. Asi

Více

Brigáda na pozemku u rybníčku

Brigáda na pozemku u rybníčku Úvod Rok 2014 byl v ČSOP Studénka velice pestrý. Uskutečnilo se 15 akcí, vybudovali jsme jednu naučnou stezku, vysázeli 20 000 stromků a mnohé další. Zaměstnání Bc. Ondřeje Bartoše vedlo k nárůstu aktivity

Více

L. Černá. Takový pokoj by

L. Černá. Takový pokoj by Tajenka K. Gebharta 1 T 1 Poslední prac.den v týdnu? 2 D S 2 Podobné slovo ke slovu věrnost. 3 V 3 Kde žiji to je můj... 4 I 4 Roční období po podzimu? 5 N 5 Mužské jméno na I. 6 L 6 Opak hodně je? T.

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

2015 ČERVENEC ZÁŘÍ. Písek

2015 ČERVENEC ZÁŘÍ. Písek 2015 ČERVENEC ZÁŘÍ Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, letošní léto je již bohužel za námi. Všichni se určitě shodneme, že bylo neuvěřitelně teplé a také dlouhé. Nyní již nastává podzim, listnaté stromy

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Vlastní motto: Byl to krásný pohled do krajiny a nitra. Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Nejprve mi dovolte, abych poděkoval za všechny maily, které jsem dostal od vás po návratu ze svého putování

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

Fénix Brno. Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/

Fénix Brno. Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/ Fénix Brno Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/ Vážení rodiče, Dostávají se Vám do rukou kompletní informace k letnímu táboru našeho oddílu.

Více

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008)

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Tento článek není jen lezecký, lezení bude spíše okrajovou záležitostí, ale protože prodloužený víkend začal lezecky, představíme

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Ne-fejetónek /Předmluva/

Ne-fejetónek /Předmluva/ Ne-fejetónek /Předmluva/ Jsem moc rád, že tyto fejetony přišly na svět a jsem za ně rád. Trvalo mi to dlouho, než jsem ty písmenka dal na papír, ale už jsou tu. Často při psaní poslouchám hudbu, která

Více

3. Kousky veršů (Poupata)

3. Kousky veršů (Poupata) 1. esta poslední kapky (Poupata) mi mi 1. Sklenici vína dolej nám, ó, Pane, mi mi dokud tam na dně něco zbejvá, Pane, nebudem vědět o těle, duše se vínem umeje, nebudem bdít a nebudem spát, ó, Pane. 2.

Více

Informace o skautském táboře 2016

Informace o skautském táboře 2016 Informace o skautském táboře 2016 Letošní skautský tábor se koná znovu a zas poblíž vesničky Javoří GPS pozice:49 47'32.538"N, 16 48'26.115"E Stavění tábora: 29.6.-3.7.2016 (pro děti starší 12-ti let a

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

Click here to get your free novapdf Lite registration key

Click here to get your free novapdf Lite registration key Slovo šerifa Ahoj Kamarádi. Tak nám jaro už pomalu končí a konečně držíte v rukou další číslo oddílového obšťastníku, které je ta trochu šité horkou jehlou. Ono bylo už skoro hotové, ale nějak se nedostalo

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL Místo: Letní dětský tábor Pohoda Nuzice (jihočeský kraj) Objekt: Tábor se nachází v krásné lesnaté krajině přímo u řeky Lužnice. Celá oblast, ve které tábor leží, se vyznačuje

Více

PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR 2016

PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR 2016 PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR 2016 Provozovatel: Hlavní vedoucí: Zdravotník: LDT Zdice z. s., Komenského 304, 267 51 Zdice Josef Bárta (1. běh a 2. běh) Václav Štípek (1. běh a 2. běh) 1. BĚH: LDT STŘELA

Více

JT Na Bělici 2011 založeno 1990 Termín: 12 19. března 2011 ZÁKLADNÍ INFORMACE O TÁBOŘE Místo pobytu: Forma: Program: Cena: Doprava: Chata Na Bělici u obce Kaliště. Obec Kaliště leží 8 km severozápadně

Více

Tábor 2015 Hrádek u Sušice

Tábor 2015 Hrádek u Sušice Tábor 2015 Hrádek u Sušice Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor 2015. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

Co je ještě potřeba zajistit ze zásadních věcí před odjezdem?!

Co je ještě potřeba zajistit ze zásadních věcí před odjezdem?! EXPEDICE BANÁT 2011 - organizační pokyny a základní informace Důležitá předmluva: Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli vyrazit s námi za nefalšovaným dobrodružstvím. Důrazně Vás ale žádáme - berte následující

Více

OBSAH. Reakce redakce. 5. strana - Propozice přeborů JMK 6. strana - Soustředko Sněžné 7. strana - Krakonošův trek 8. strana - Akce na březen a duben

OBSAH. Reakce redakce. 5. strana - Propozice přeborů JMK 6. strana - Soustředko Sněžné 7. strana - Krakonošův trek 8. strana - Akce na březen a duben OBSAH 1. strana - Úvod 2. strana - Reakce redakce 3. strana - Trénování, Jarní soustředění 4. strana - Soustředění ve Svratce 5. strana - Propozice přeborů JMK 6. strana - Soustředko Sněžné 7. strana -

Více

Nejkrásnější vánoční dárek

Nejkrásnější vánoční dárek Nejkrásnější PŘÍBĚH READ vánoční dárek Vánoce se blíží a Elsa připravuje oslavu. Dnes ráno vstala velmi časně, aby do večera všechno stihla. Pozvaní jsou všichni obyvatelé království. Letošní Vánoce jsou

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník ŘEKA - klub pro vodní sporty, Císařská louka 27,150 00 Praha 5 IČ: 709 865 17 Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník Sraz: Sobota 7. prosince 2013 v 9:00 hodin - Malostranské gymnázium, Josefská

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ Hurá na Prahu a její věže! Jednoho letního dne se plyšový medvěd Karamel vydal na cestu z Londýna do Prahy. V učebnici vlastivědy četl, že tam mají přesně sto věží. Moc

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009)

Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009) Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009) Při naší cestě Nordlandem krajem seveřanů jsme navštívili kromě Moysalenu na Vestrálech ještě 3 další národní parky. Hranice NP Rago a NP Borgefjell.

Více

18. Panči 374. Tentokrát je tu kontakt už jen na Autošku, které se omlouváte. Ostatní kontakty jsou k sehnání v předešlých monitorech.

18. Panči 374. Tentokrát je tu kontakt už jen na Autošku, které se omlouváte. Ostatní kontakty jsou k sehnání v předešlých monitorech. Listopad 2011 MONITOR Ahoj HANACE! To nám ten školní rok zase rychle utíká. Říjen se přehoupl na listopad, na podzimkách jsme si přeřídili čas a zažili jsme spoustu dalších akcí a společných zážitků. Na

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Posílám pusu a těším se na výletě, vaše Šmakuninečikna

Posílám pusu a těším se na výletě, vaše Šmakuninečikna Únor/14 Slovo šéfredaktorky Když tak pokaždé píšu tohle slovo šéfredaktorky, poslouchám hudbu a pomalu si uvědomuji, jak ten čas letí. Letí nezkrotnou rychlostí a my se skoro ani nestihneme otočit nad

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Jak jsme se měli na horách...

Jak jsme se měli na horách... Jak jsme se měli na horách......aneb zaručeně neověřené informace z lyžařského kurzu 2010! Neděle 7.2.2010 - den první Dnes v pravé poledne jsme konečně vyrazili se školou na lyžařský kurz na Šumavu. Pan

Více

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A Hned první březnový týden přinesl akci, na kterou se velmi těšili žáci 9. tříd a která znamenala velkou propagaci naší školy na veřejnosti. Dne 8. března se konal v KD Cristal 3. ročník absolventského

Více

SLEZSKÝ 26. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy. Termíny turistických závod 2000

SLEZSKÝ 26. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy. Termíny turistických závod 2000 SLEZSKÝ 26 TOMÍK Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy Termíny turistických závod 2000 Turistické závody: 8. 4. 2000 TZ II. stupn - klasifikaní a postupový - Orlová (oblast Slezsko)

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ 1. září je den, který nemá většina dětí moc ráda. Každý ví, proč. Jasně. Začíná škola. I pro Vojtu. První cesta po prázdninách do školy byla pro Vojtu

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více