Brigáda na pozemku u rybníčku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Brigáda na pozemku u rybníčku"

Transkript

1

2 Úvod Rok 2014 byl v ČSOP Studénka velice pestrý. Uskutečnilo se 15 akcí, vybudovali jsme jednu naučnou stezku, vysázeli stromků a mnohé další. Zaměstnání Bc. Ondřeje Bartoše vedlo k nárůstu aktivity ČSOP a k uskutečnění řady projektů a akcí. Členská základna v roce 2014 měla 22 více či méně aktivních členů. Výboru se pravidelně zúčastňovali: Bc. Eva Bartošová (předseda), Petr Libosvár (hospodář), Bc. Ondřej Bartoš, Mgr. Martin Schönwälder.

3 Jarní hory Na hory je třeba jezdit pravidelně. Tak jsme vyrazili i letos na jaře. Tentokrát na Kysuce a část našich známých Beskyd. Procházeli jsme krásnou valašskou krajinou s řadou osamělých usedlostí se štěkajícími ratlíky. Celou výpravu vedla Lucka k velké spokojenosti všech zúčastněných.

4 Jarní hory

5 Brigáda na pozemku u rybníčku Po několika letech se ČSOP opět zaměřilo na vlastnictví pozemku vedle rybníčku ve Studénce 1. Od okolních vlastníku už byly slyšet stížnosti na stav pozemku, proto bylo provedeno několik brigád. Kterých se primárně zúčastňovali Amatér a Ondera. Příležitostně přiložili ruku k dílu i Bobeš a Katka. Pozemek byl několikrát vykosen. Byly odstraněny náletové dřeviny a ztrouchnivělé dřevo bylo spáleno.

6 Otevřené sklepy Již tradiční cyklistická akce získala letos nový rozměr. Díky vinaři ze Studénky Kubovi Sikorovi jsme měli předem domluveny dva cíle naší trasy u jeho spolužáků z Lednice. Na cyklo výlet se letos vydali Evča, Urbík, Katka, Amatér, Adam, Radek a Ondera. V polovině etapy nás opustili Pepa, Zíza a Kamča. Krásy jižní Moravy již byly popsány nespočetně krát proto pouze ve zkratce. Výtečné víno, teplá voda ve štěrkáči, rozlehlé vinice, osvěžení v říčce Jihlavě a chutné jídlo. Kaňku na akci vytvořilo počasí, kdy poslední den propršel, což v kombinaci s kolem je nejlepší kombinace.

7 Otevřené sklepy

8 Úklid Kotvice Přírodní rezervace Kotvice se rozkládá na území 60,56 ha. Z velké části je tvořena rybníkem, zbytek zahrnuje bývalá obora, les na patě terasy a hráze. Rojnicí jsme pročesali celé území a vysbírali několik pytlů odpadů (dvě plné vlečky) Nejvíce odpadů jsme našli v rokli pod zahrádkářskou kolonii, zbytek odpadů tvořily hlavně plasty přinesené velkou vodou.

9 Úklid Kotvice

10 Značení Kotvice Další ze zakázek realizovaných pro AOPK bylo značení nových hranic přírodní rezervace Kotvice. Bylo provedeno pruhové značení na stromech o celkové délce přibližně 4,5 km. Trase vede kolem stejnojmenného rybníku Kotvice. Akce byla provedena během pár dní a realizace proběhla bez komplikací díky předchozím zkušenostem s podobnými projekty.

11 Značení Kotvice

12 Úklid odpadů vojenský areál Ve vojenském areálu jsme čelili jinému druhu odpadů, zde převažovaly pneumatiky, plastové pytle, kovové součástky neznámého původu a jeden na černo postavený chlév. Práci nám znepříjemňovaly krávy, které se sice mírumilovně pásly, ale ve chvíli když jsme je přestali pozorovat, začaly se dobývat do našich baťohů ukrývajících lahodné svačinky. Našli jsme i velice ostré předměty, na štěstí se nikomu nic nestalo a asi třech dnech byl prostor uklizen.

13 Úklid odpadů vojenský areál

14 Vyžínání ČSOP má jako majitel pozemků povinnost se starat již o dříve provedené projekty. Proto byla letos vykosena buřeň v těchto výsadbách.

15 Jmelí Hukovice Nejhorší je práce dělaná na půl. Na cestě mezi Hukovicemi a Bartošovicemi jsme již jmelí jednou ořezávali, ale jen na straně cesty blíže k Poodří. Z pohledu likvidace invazních druhů je to dost neefektivní. Proto jsme se dohodli se Správou silnic na tom, že ořežeme jmelí i na druhé straně cesty. Brigáda proběhla v sobotu a účastnili se jí hlavně mladí zálesáci, nestihli vše, ale i tak za nimi zůstal kus dobře odvedené práce. Stromy, které nejsou dostatečně ořezány budou dodělány na jaře 2015.

16 Jmelí Hukovice

17 Podzimní hory Jako každý rok vyrážíme přes zářijový svátek do hor. Letos jsme jeli na Hostýnské vrchy, důvody to mělo dva: jsou blízko a jsou krásné. Poslední dobou se nám nedaří jet na akce společně a tak vyrazili opět dva teamy jeden ráno a druhý až odpoledne, tento malý organizační neduh má ale jednu výhodu a tou je veselé hledání druhé skupiny uprostřed hor. V navigaci jsme čím dál tím lepší a proto se to obešlo bez dlouhého tápání. Celou dobu jsme se kochali krásami podzimní přírody. Naše cesta vedla příjemně pustou krajinou. První nocleh na kraji lesa vedle elektrického ohradníku, tady jsme si užili řadu veselých scének s Ušinou a Lupinem, kteří párkrát zavadily o ohradník. Druhý nocleh byl uprostřed smrkového lesa, vzhledem k tomu, že poslední dva dny neustále mrholilo, tak bylo vše nasáklé vodou a rozdělat oheň byl nadlidský kousek. Nakonec se to asi po hodinovém urputném snažení povedlo, tak jsme ještě poseděli u ohně. Poslední den se s námi hory rozloučili ve velkolepém stylu. Vyšlo sluníčko celou cestu až do Valašského Meziříčí jsme se kochali výhledy na mlhou zahalenou krajinu pod námi. Poslední třešničkou na dortu byly pavučiny s kapičkami vody. Pohled to byl úžasný a jedinečný.

18 Podzimní hory

19 Ošetření výsadeb V minulém roce proběhla brigáda na výsadbu stromů v Bartošovickém sadu. Kdy je potřeba provádět i následnou péči o provedené projekty. V tomto případě stačila kontrola, zda se uchytily vysazené dřeviny a provést likvidaci buřeně okolo stromků. Akci provedla Evča s Deri.

20 Obšlap stromků

21 Naučná stezka Na jaře letošního roku se i přes komplikace podařilo uspořádat slavnostní otevření naučné stezky Krajinou povodní. Na projektu spolupracovali Ondera, Evča, Urbík, Ivan, Bobeš, Amater, Gerge a Renda. Ať už tvorbou textů či tvrdou prací v terénu přispěl každý svou troškou do mlýna. Otevření sklidilo úspěch jak u sponzorů stezky, tak v médiích (rádio, 3x televize a noviny). Stezka vede z Jeseníků n. O. přes Bernartice n.o. k vlakovému nádraží v Suchdole n.o.

22 Naučná stezka

23 Velká schůze Díky zaměstnanci mělo ČSOP v letošním roce více aktivit než v letech minulých. Tím vyvstávalo čím dál více otázek, které chtěl výbor raději prodiskutovat s členskou základnou, a proto byla svolána velká schůze, kde byl členům představen současný stav a následně proběhla diskuze nad otevřenými otázkami, které nemohly počkat na výroční schůzi.

24 Mirabelky Koncem roku provedlo ČSOP realizaci akce vykácení slivoně myrobalán v chráněné oblasti Bartošovického luhu, kde je tato dřevina nepůvodní a likviduje původní druhy. Z financí na tuto akci byla do majetku ČSOP pořízena motorová pila. Kácení proběhlo bez zranění ve spoluprácí 2 pil s tím, že zbytek brigádníků nosil kmeny na hromady a z větví vršil úkryty pro drobné obratlovce.

25 Myrabelky

26 Jmelí I přes nepřízeň podzimního počasí jsme se dokázali domluvit s brigádníky a vydat se pokořit přeživší cizopasníky. Naštěstí nás nakonec bylo dost a práce nám ubíhala. Stromořadí mezi Albrechtičkami a Novou Horkou bylo jen takovým malým zahřívacím kolem a proto jsme se zvládli vypravit ještě na cestu mezi Bartošovice a Hukovice, kde jsme po úmorném dni a s promáčenýma botami skončili před poslední zatáčkou. Zachránil nás horký čaj a dobrá nálada. Nakonec jsme si rozebrali pěkné kousky jmelí na Vánoce a zaslouženě vyrazili domů.

27 Brigáda zálesáci Na brigádu není nikdy pozdě. Přestože najít dobrý termín a aby k tomu bylo snesitelné počasí je téměř nemožné, se nám podařilo uspořádat brigádu se zálesáky. Zálesáci přišli v hojném počtu. Společnými silami jsme sázeli stromky v Bartošovickém luhu. Luh to tedy opravdu je, nejlépe připraveni byli ti, co si prozíravě vzali rovnou gumáky nebo aspoň nepromokavé kanady. Sázeli jsme hlavně olše a taky pár topolů, které jak doufáme, budou jednou sloužit jako hnízdiště orlů. Za odměnu za svou pracovitost dostali zálesáci tatranku a taky špekáček. Brigáda byla úspěšná zálesáci se loučili s širokými úsměvy a to hlavně ti, co dostali přebývající tatranky.

28 Brigáda zálesáci

29 Výsadba Butovice Na podzim roku 2014 realizoval Český svaz ochránců přírody ze Studénky výsadbu v katastru Butovic. Práce probíhaly celkem na 3 parcelách, kde byly vytvořeny prvky územního systému ekologické stability (ÚSES). Jednalo se o interakční prvek tvořený 69 vzrostlými sazenicemi starých ovocných odrůd. Cílem je zachování ovocného genofondu dřívějších dob a zamezení jeho vytlačení novějšími odrůdami. Druhá parcela byla využita pro dotvoření lokálního biokoridoru. Zde byla využita výsadba do oplocenky s použitím sazenic cm o celkovém počtu cca kusů listnatých stromů. Nosným byl však regionální biokoridor v délce bezmála kilometr a šířce cca. 40 m kde bylo do oplocenek vysazeno kusů sazenic. Parcely byly vytvořeny při pozemkové úpravě a jsou ve vlastnictví města Studénky. Vznik těchto prvků v krajině by měl v následujících letech výrazně zlepšit prostupnost krajiny pro zvěř a zvýšit retenční schopnost spolu se zamezením splachu zeminy do zastavěné části města. Finance pro tento projekt byly získány z operečního programu životního prostředí, který administruje státní fond životního prostředí.

30 Těšíme se i v příštím roce. ČSOP Studénka

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010)

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Dámy a pánové,vážení přátelé včelaři, zdravím Vás na dnešní výroční členské schůzi ve Střední odborné škole veterinární

Více

Jarní výlov rybníka u pivovaru.

Jarní výlov rybníka u pivovaru. Jarní výlov rybníka u pivovaru. Kapitální úhoř zavítal do našeho rybníka. Rybáři čistí koupaliště po jarních záplavách. Pravidelné čištění rybníka za kravínem od jarních splachů. Poničené koryto výpustě

Více

Studánka Karla Holuba

Studánka Karla Holuba Studánka Karla Holuba Historie vzniku v písmu a ve fotografii Jak to všechno začalo V květnu 2011 se ve Větrném Jeníkově sešli studánkář Lubomír Zeman z Luk nad Jihlavou a místní patriot Miroslav Vašíček

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

7. Zastoupení odrůd pěstovaných ve vinohradě Modrý Portugal (červená odrůda) Původ této odrůdy není jednoznačný, od konce 18. století se pěstuje v

7. Zastoupení odrůd pěstovaných ve vinohradě Modrý Portugal (červená odrůda) Původ této odrůdy není jednoznačný, od konce 18. století se pěstuje v Zuzana Bártová, 4.A, Základní škola Velké Pavlovice * Listopad 2013 Název projektu: HISTORIÍ VELKOPAVLOVICKÝCH VINOHRADŮ 1. Název trati (spisovný, hovorový) - NOVÉ HORY Spisovný název viniční trati: Nové

Více

Nazdar bratři a sestro,

Nazdar bratři a sestro, Nazdar bratři a sestro, V tomto měsíce jak všichni víte končí školní rok a začínají prázdniny, kdy vás čekají dva měsíce volna a letní tábor, který se letos uskuteční od 17.7. do 7.8. na Smilovském mlýně.

Více

Rok modráska. Výroční zpráva 2012. www.salamandr.info. Zajímavá čísla

Rok modráska. Výroční zpráva 2012. www.salamandr.info. Zajímavá čísla Výroční zpráva 2012 Rok modráska Zajímavá čísla V roce 2012 jsme se začali více orientovat na spolupráci s firmami v regionu, podařilo se nám zrenkonstruovat stránky Valašská krajina.cz a vyhlásili jsme

Více

Milí návštěvníci Šumavy,

Milí návštěvníci Šumavy, Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Občanské průkazy Při žádosti o první občanský průkaz musí žadatel doložit: - 1 fotografii - rodný list - platný cestovní doklad ( jen pokud jej má) - osvědčení o státním občanství

Více

BOBR NEBO ONDATRA? Motto: Vydejme se na místa, kam bychom se možná jinak nikdy nepodívali

BOBR NEBO ONDATRA? Motto: Vydejme se na místa, kam bychom se možná jinak nikdy nepodívali BOBR NEBO ONDATRA? Motto: Vydejme se na místa, kam bychom se možná jinak nikdy nepodívali POPRÁZDNINOVÁ PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ PRO OBYVATELE I NÁVŠTĚVNÍKY MĚLNÍKA VŠECH VĚKOVÝCH KATEGORIÍ! Stačí vyplnit tento

Více

Vydává Obec Ostrovec srpen 2014

Vydává Obec Ostrovec srpen 2014 Vydává Obec Ostrovec srpen 2014 ÚVODNÍ SLOVO STAROST Y Vážení spoluobčané, v našem srpnovém vydání Ostroveckého zpravodaje, bych Vás rád informoval o akcích, které v současné době probíhají nebo v blízké

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy Trasa č. 5 Popis Délka trasy Průběh trasy Náročnost Putování za vínem Vydejte se poznat krásy zdejšího půvabného kraje po vinařských stezkách. Trasa je dobře sjízdná, přehledná a rovinatá a po krátkých

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

ý sk z e sl o vsk Mora

ý sk z e sl o vsk Mora Moravskoslezský BRUNTÁL 16 17 18 OSTRAVA KARVINÁ NOVÝ JIČÍN FRÝDEK-MÍSTEK SEZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ OPŽP Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4 Prioritní osa 5 Prioritní osa

Více

Rybářský kroužek CYPRINUS CARPIO KOJETÍN

Rybářský kroužek CYPRINUS CARPIO KOJETÍN 2012 Rybářský kroužek CYPRINUS CARPIO KOJETÍN Slavomír Ruman vedoucí rybářského kroužku Dům dětí a mládeže Kojetín MO ČRS Tovačov 7. 1. 2012 11111 Zpráva o činnosti rybářského kroužku,,cyprinus Carpio

Více

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách 9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách Také v pořadí již třetí deníček v letošním roce začnu trochu netradičně. Přikládám

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o.

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Vnorovy Číslo jednací: 09/Z05/11 Datum vydání: 3. 10. 2011 Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í

Z Á P I S A U S N E S E N Í Č.j. 734/02/2014 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 9/2014 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Malá Štáhle konaného dne 1.9.2014 v 17.00 hod. na obecním úřadě Malá Štáhle Přítomni: Ing. Miroslav Pospíšil,

Více

Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb.

Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb. 56 Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb. Závazná pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2009 a způsobu kontroly jejich využití [podle 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb.,

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

S - atelier, Poděbradova 111, Brno 612 00 Ing. Jiří Schneider, Ing. Jitka Schneiderová. Plán péče pro přírodní památku KOZEL

S - atelier, Poděbradova 111, Brno 612 00 Ing. Jiří Schneider, Ing. Jitka Schneiderová. Plán péče pro přírodní památku KOZEL S - atelier, Poděbradova 111, Brno 612 00 Ing. Jiří Schneider, Ing. Jitka Schneiderová Plán péče pro přírodní památku KOZEL na období 2005-2014 Ing. Jiří Schneider Obsah 1. Základní identifikační a popisné

Více

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem.

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem. 17. Krajinou Palkovických hůrek Palkovické hůrky jsou při pohledu z Ostravské pánve směrem k jihu k Moravskoslezským Beskydám prvním vyšším horským pásmem prudce se zvedajícím nad mírně zvlněnou plošinou.

Více

Co víme o vratimovských zahrádkářích?

Co víme o vratimovských zahrádkářích? Infoletter PRO Vratimov (2015-9) Co víme o vratimovských zahrádkářích? Spolek zahrádkářů ve Vratimově byl založen v roce 1947. V období 60. let se členové soustředili hlavně na výzkum a šlechtění odrůd

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Výroční zpráva KV ARENA TEAM 2015

Výroční zpráva KV ARENA TEAM 2015 Výroční zpráva KV ARENA TEAM 2015 Obsah Obsah KV Arena Team 1 Finanční souhrn za rok 2015 2 Přehled závodů 3 Foto KV Arena Team 5 Str. 01 KV Arena Team KV Arena Team Kdo jsme? Tento tým je složený ze zaměstnanců

Více

Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín

Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín Investor Zadavatel Obec Žerotín Obec Žerotín Projekt a technická průvodní zpráva na zdravotní ošetření stromů a obnovení

Více

NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO

NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ část B Hodnocení vlivů na lokality soustavy Natura 2000 dle 45i zákona č. 114/1992 Sb. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO Jan Losík červenec 2012 2 Zpracovatel: Mgr.

Více

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p. Z Á P I S z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.123 Přítomni: dle prezenční listiny 13 členů. Krátkodobě omluveni:

Více

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Obnova krajinných struktur Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Objednatel: Obec Hartmanice, Hartmanice 22, 373 65 Dolní Bukovsko Zhotovitel: Spolek pro rozvoj regionu, Jiráskova 84,

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Obsah: 1. Úvod 2. Stávající situace 3. Návrh opatření 4. Vyhodnocení jednotlivých záměrů 5. Závěr 6. Přílohy ČSOP Studénka únor 2016

Více

Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin

Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin 1 Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin Dle prezenční listiny bylo v úvodu přítomno 9 zastupitelů: Brunnerová Alena, Král Petr, Kudrna Josef, Ing. Moučka Petr,

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

ZŠ 5. května z Rožnova

ZŠ 5. května z Rožnova 120 KG ODPADKŮ ODSTRANĚNO Z LESŮ NA RADHOŠTI Včera, ve čtvrtek 2. října 2008, se dopoledne sešlo 70 žáků ze základních škol ZŠ 5. května z Rožnova a ZŠ Trojanovice, aby společnými silami udělali kus práce

Více

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy Červen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle: Akce školy...2 Info o činnostech školy...3 Sport na škole...4 Něco pro zasmátí...5 Sběr papíru Akce školy I letos jako již každým rokem proběhl sběr

Více

Metodika stanovení záchranných sortimentů ovocných odrůd

Metodika stanovení záchranných sortimentů ovocných odrůd Metodika stanovení záchranných sortimentů ovocných odrůd str. 1 CERTIFIKOVANÁ METODIKA VÚKOZ,v.v.i. č. 8/2014-050, Certifikace 2014 Autoři: Ing. Martin Lípa*, Ing. Stanislav Boček, Ph.D.**, Ing. Adam Baroš***

Více

Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová -

Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová - Sídlo ZO: Výbor ZO: Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová - revizorka E-mail:zde.tu@seznam.cz Josef

Více

Výroční zpráva JmKOP. za rok 2011

Výroční zpráva JmKOP. za rok 2011 Výroční zpráva JmKOP za rok 2011 Pionýr je demokratické, dobrovolné, samostatné a nezávislé sdružení dětí, mládeže a dospělých, zabývající se osvětovou, kulturně výchovnou, charitativní činností, obhajobou

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ k. ú. Bělá u Staré Paky Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Bělá, usnesením č. Číslo jednací: Datum vydání: ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Oprávněná úřední osoba

Více

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009 Obsah Výroční Základní informace o sdružení Teze sdružení Informace o činnosti v roce 2009 Bilance činnosti v roce 2009 zpráva Projekt časopis Otevřené Úvaly Projekt zelené Slovany Záchrana sochy sv. Jana

Více

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřená podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřená podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřená podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů Objednatel: Sídlo, adresa: Zastoupený: IČ: 75122863 (Dále jen objednatel) Zhotovitel:

Více

Č M E L Á K S P O L E Č N O S T P Ř ÁT E L P Ř Í R O D Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7

Č M E L Á K S P O L E Č N O S T P Ř ÁT E L P Ř Í R O D Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7 Č M E L Á K S P O L E Č N O S T P Ř ÁT E L P Ř Í R O D Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7 milí přátelé, poslání Těším se proto na okamžik, až předseda pošle text. Čmelák Společnost přátel přírody je společenství

Více

OBNOVA TOPOLŮ Z PAŘEZOVÝCH VÝMLADKŮ NA LZ ŽIDLOCHOVICE

OBNOVA TOPOLŮ Z PAŘEZOVÝCH VÝMLADKŮ NA LZ ŽIDLOCHOVICE OBNOVA TOPOLŮ Z PAŘEZOVÝCH VÝMLADKŮ NA LZ ŽIDLOCHOVICE Zdeněk Vícha Abstrakt Pěstování topolů má u LZ Židlochovice dlouhodobou tradici. První zmínky o pěstování topolů na Židlochovicku pocházejí z r. 1818.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA PARK ROCHUS, O.P.S., ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA PARK ROCHUS, O.P.S., ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA PARK ROCHUS, O.P.S., ZA ROK 2010 OBSAH OHLÉDNUTÍ (SLOVO NAD KOLÉBKOU) 3 ZÁKLADNÍ INFORMACE 4 POSLÁNÍ SPOLEČNOSTI 5 OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SLUŽBY 6 ČINNOST V ROCE 2010 7 Aktivity v areálu Park

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

Akce realizované v roce 2008

Akce realizované v roce 2008 4. CYKLISTICKÁ DOPRAVA Město Plzeň začalo budovat cyklistickou infrastrukturu v roce 1993. V posledních letech každoročně přibývá několik kilometrů nových, stavebně upravených tras a další kilometry jsou

Více

Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne 12.8.2012

Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne 12.8.2012 Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne 12.8.2012 Komise je ve složení: Ota Dračka, Ing. Josef Kruml, Mgr. Jiří Špička, Mgr. Martina Rejmanová, Kateřina Štěpánková Projednáno bylo: Poškozování

Více

M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m

M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m ZÁPIS ZE SCHŮZE RADY MĚSTA Bystřice na Pernštejnem č. 1 /2008 konané dne 15.01.2008 v zasedací místnosti na MěÚ v Bystřici n.p. v 16.00 hodin Přítomni

Více

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Vážení spoluobčané, Blíží se konec roku 2007 a jako každý rok se Vám pokusím

Více

ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Roštění. Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel:

ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Roštění. Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Roštění Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Městský úřad Holešov, útvar územního plánování a architekta města Jméno a příjmení:

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Kovářov

Více

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ KRAJINY. Vegetace, výsadba, údržba

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ KRAJINY. Vegetace, výsadba, údržba VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ KRAJINY Vegetace, výsadba, údržba Plánování výsadeb - literatura LITERATURA Metodické podklady pro navrhování a realizaci výsadbových opatření v rámci krajinotvorných programů, Příloha

Více

RNDr. Zdeněk Horák 23. 11. 2013 VII.

RNDr. Zdeněk Horák 23. 11. 2013 VII. Jméno RNDr. Zdeněk Horák Datum 23. 11. 2013 Ročník VII. Vzdělávací oblast MATEMATIKA A JEJÍ APLIKACE Vzdělávací obor MATEMATIKA Tematický okruh ZLOMKY Téma klíčová slova Slovní úlohy se zlomky, početní

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2012

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2012 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2012 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2012 Členství ve sdruženích Valná hromada Finanční zpráva Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2012 Po celý rok byl návštěvníkům

Více

M i n i s t e r s t v o z e m ě d ě l s t v í Pozemkový úřad Pelhřimov U Stínadel 1317 393 01 Pelhřimov

M i n i s t e r s t v o z e m ě d ě l s t v í Pozemkový úřad Pelhřimov U Stínadel 1317 393 01 Pelhřimov M i n i s t e r s t v o z e m ě d ě l s t v í Pozemkový úřad Pelhřimov U Stínadel 1317 393 01 Pelhřimov ČÍSLO ÚTVARU: 130717 SPISOVÁ ZN.: 1148/2005 NAŠE Č.J.: 1148/2005/190 VYŘIZUJE: Marie Hrnčířová TELEFON:

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Vážení sportovní přátelé, zima už se pomalu chýlí ke konci. Opět tedy nastává čas pro druhou část fotbalové sezóny 2011/2012. Všechna naše mužstva už od ledna započala s

Více

Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice

Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice k.ú. Boršice u Blatnice Vypracoval: Obsah: Ing. Petr Kvapil Textová část Položkový rozpočet s krycím listem Výkaz výměr Zákres do map Fotodokumentace

Více

Kácení dřevin rostoucích mimo les

Kácení dřevin rostoucích mimo les Kácení dřevin rostoucích mimo les Seminář pro obce Olomouckého kraje únor 2015 Právní rámec zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů prováděcí vyhláška č. 189/2013

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA kmen Ligy lesní moudrosti Kmen Kmen vznikl 18. června roku 2011 a je součástí Ligy lesní moudrosti, z.s. Jsme rodinný kmen sdružující členy z Mělníka,

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU VYDAL: OBEC TULEŠICE Tulešice 18, 671 73 Tulešice POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD MORAVSKÝ KRUMLOV Odbor výstavby a územního plánování, nám. Klášterní 125,

Více

Z Á P I S. Zastupitelstvo obce schvaluje návrhovou komisi ve složení: Hana Didíková, Jiří Zach a Alice Mitrušková.

Z Á P I S. Zastupitelstvo obce schvaluje návrhovou komisi ve složení: Hana Didíková, Jiří Zach a Alice Mitrušková. Obec Markvartice Z Á P I S z 5. zasedání Zastupitelstva obce Markvartice, které se konalo dne 20. 07. 2015 od 19:00 do 20.30 hodin v prostorách Červeného dvora v Markvarticích Zasedání Zastupitelstva obce

Více

Městská část Praha 13 Úřad městské části Tajemnice

Městská část Praha 13 Úřad městské části Tajemnice Městská část Praha 13 Úřad městské části Tajemnice Vážený pan Libor Jirků Za Mototechnou 49a/1295 155 00 Praha 5 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA P13-23521/2012 VYŘIZUJE/LINKA PRAHA Šmíd/205 29.5.2012

Více

Další využití expediční práce z let 2013 a 2014

Další využití expediční práce z let 2013 a 2014 Další využití expediční práce z let 2013 a 2014 tvorba dokumentárních filmů a podkladů pro informační tabule Matyáš Kadlčík profilová práce Autor: Matyáš Kadlčík Datum odevzdání práce: Vedoucí práce: Mgr.

Více

Mrkni na stránku vlevo a zamysli se které cestě do školy bys dal nebo dala přednost? Té na obrázku 1 nebo té na obrázku 2?

Mrkni na stránku vlevo a zamysli se které cestě do školy bys dal nebo dala přednost? Té na obrázku 1 nebo té na obrázku 2? Mrkni na stránku vlevo a zamysli se které cestě do školy bys dal nebo dala přednost? Té na obrázku 1 nebo té na obrázku 2? A dokážeš vysvětlit proč? Zkus to napsat nebo nakreslit sem Každé město má svá

Více

7. září 2014 14 hodin 6. září 2014 20 hodin MODEX

7. září 2014 14 hodin 6. září 2014 20 hodin MODEX Letošní rozmarné léto pomalu končí. Dny se zkracují, stíny začínají být stále delší a slunce ráno musí bojovat s mlhou, aby nás ještě trochu zahřálo. Léto se s námi pomalu, ale jistě loučí a vystřídá je

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

MAS Blaník Místní akční skupiny Blaník č. 7/2015

MAS Blaník Místní akční skupiny Blaník č. 7/2015 Slovo úvodem Vážené čtenářky a vážení čtenáři, posouváme se v MAS do druhého volebního období a s tím souvisí naše neustálé přemýšlení o roli MAS v regionu. Už víme, že nejspíše v létě budeme podávat konečně

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf.

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf. Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf Už jsme začali zkoušet divadelní představení a myslím, že nám to docela jde. Tak doufám,

Více

V roãní zpráva 2004. Pavel Koubek předseda KODAS DZ. Statutární zástupci KODAS DZ: Pavel Koubek David Poláček Věra Malátková

V roãní zpráva 2004. Pavel Koubek předseda KODAS DZ. Statutární zástupci KODAS DZ: Pavel Koubek David Poláček Věra Malátková V roãní zpráva 2004 Klub ochrany dravců a sov při ekologickém sdružení Děti Země vznikl jako organizace s celorepublikovou působností v roce 1990. I v roce 2004 rozvíjel čtyři základní programy zaměřené

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) Základní údaje o obci Název obce Bořetice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) 71,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 1289

Více

Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Břeclav

Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Břeclav Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Břeclav náměstí T. G. Masaryka 42/3, Břeclav, 690 02 Břeclav 2 Spisová značka.: 2RP2223/2010-130756/04/03 Č.j.: SPU 078676/2014

Více

Noviny obce Křoví duben 2014

Noviny obce Křoví duben 2014 Noviny obce Křoví duben 2014 Vážení spoluobčané, březen je za námi a mírná zima přešla v krásné a slunečné jaro, které již stačilo zlomit několik teplotních rekordů. Zastupitelstvo obce se letos sešlo

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014.

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014. Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014. Jednání se konalo v sále Obecního domu Vily ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 22:05 hodin. Jednání

Více

Změna č.4 územního plánu OSTOPOVICE. NÁVRH pro společné jednání

Změna č.4 územního plánu OSTOPOVICE. NÁVRH pro společné jednání Změna č.4 územního plánu OSTOPOVICE NÁVRH pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydá: Zastupitelstvo obce Ostopovice Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední

Více

Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce

Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce 2015 21.4.2016 1 Biologická ochranná opatření Pro obce: Mariánské Radčice Lom Braňany Ledvice Jedná se o biologická

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Na rozdělení grantů je stanovena celková částka ve výši 250.000,-Kč Žádosti o granty pro životní prostředí 2012

Na rozdělení grantů je stanovena celková částka ve výši 250.000,-Kč Žádosti o granty pro životní prostředí 2012 Zastupitelstva města, které se konalo Městského úřadu Strana č. 1 / 8 Přítomni: PhDr. Hudec, Ing. Blechová, Ing. Prokešová, Petra Prokopcová, Ing. Schmied, Ing. Pavlíček, Ing. Končel Omluveni: Bohumil

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

Podzim na Malém Stožci foto Petr Mader

Podzim na Malém Stožci foto Petr Mader Výroční zpráva 2010 Podzim na Malém Stožci foto Petr Mader Obsah 1. Úvodní slovo 2. Sdružení a členové sdružení 3. Činnost v roce 2010 Lanterna Futuri Lužický horský spolek 4. Zpráva o hospodaření Přátelé

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

--------------- ------------------------

--------------- ------------------------ V dne --------------- ------------------------ Městský úřad Věc: Žádost O povolení terenních úprav dle 71 Jméno (název) a adresa (sídlo) žadatele Druh, účel, misto a předpokládané trvání terenních úprav

Více

50 8'18.77"N 15 6'25.49"E. GPS poloha:

50 8'18.77N 15 6'25.49E. GPS poloha: Park Poděbradská obora 50 8'18.77"N 15 6'25.49"E Poděbradská obora se nachází na levém břehu řeky Labe, jižně od čtvrti Poděbrad, zvané Polabec a severně od Pražské silnice. Na její východní straně začíná

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 9. března 2014

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 9. března 2014 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 9. března 2014 Přítomni: Ilona Vavřičková, Radek Šťastný, Milan Paták st., Milan Paták ml., Zdeněk Polák, Miloslav Vavřička Omluveni: x Zapisovatel:

Více

Informace Obecního úřadu Polepy

Informace Obecního úřadu Polepy Číslo III Březen 2007 Blahopřejeme našim spoluobčanům V březnu slaví paní Emílie Lázňovská své 84. narozeniny. Přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let. Informace Obecního úřadu Polepy Finanční

Více

Tábor 2010. Olina 2010. Pro všechny poutníky...

Tábor 2010. Olina 2010. Pro všechny poutníky... Tábor 2010 Olina 2010 Pro všechny poutníky... SPRÁVNÉ ODPOVÌD I NA OBRÁZKOVOU SOUTÌŽ: 1. Galadrie l, Sa m a Frodo 2. Frodo Pytlík 3. Východ z Morie 4. Gandal f a orel Gwaihi r nad Helmov ým žlebem 5. Ent

Více

Krásné prožití Velikonočních svátků. Vám přeje. obec Dolní Tošanovice. Zpravodaj obce Dolní Tošanovice. * * * duben 2 0 1 2 * * *

Krásné prožití Velikonočních svátků. Vám přeje. obec Dolní Tošanovice. Zpravodaj obce Dolní Tošanovice. * * * duben 2 0 1 2 * * * Zpravodaj obce Dolní Tošanovice * * * duben 2 0 1 2 * * * ZPRÁVA Z 12. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ZE DNE 22. 03. 2012 Dne 22. 03. 2012 se konalo 12. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice v prostorách

Více

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb.

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb. Střížov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Plán společných zařízení

Plán společných zařízení OBSAH: G. Dokumentace technického řešení plánu společných zařízení G.1. Opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků (pouze cesty hlavní a vedlejší cesty pro rekonstrukci) Doplňující podklady Textové přílohy

Více

e-věstník 01 /2013 Správy CHKO Pálava a KS Brno Agentury ochrany přírody a krajiny ČR 11. března 2013 Úvodem

e-věstník 01 /2013 Správy CHKO Pálava a KS Brno Agentury ochrany přírody a krajiny ČR 11. března 2013 Úvodem Úvodem Vážení čtenáři, dostáváte do rukou první číslo našeho elektronického věstníku. Rádi bychom touto cestou oslovili zejména ty, kteří v Chráněné krajinné oblasti Pálava žijí, hospodaří, přispívají

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 19. 3. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 19. 3. 2015 Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 19. 3. 2015 Čas zahájení: 19:05 Ověřitelé: Ing. P. Bartoň, Mgr. D. Suržin Přítomni: dle prezenční listiny, od začátku jednání

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

A) Vytápění v domácnostech

A) Vytápění v domácnostech Aby se nám dýchalo lépe Opět nám začala topná sezóna a podzimní úklid pálením. Obzvláště v době inverzí je pro mnohé z nás vysvobozením prchnout do hor, rozhlédnout se do kraje a sledovat duchnu znečištěného

Více