Editor umožní tvorbu a editaci metadat digitálních objektů, včetně importů a exportů a práci s primárními daty.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Editor umožní tvorbu a editaci metadat digitálních objektů, včetně importů a exportů a práci s primárními daty."

Transkript

1 Zadání projektu ARCHIVAČNÍ SYSTÉM pro K4 Část EDITOR VERZE Výchozí stav Pro publikační systém Kramerius 4 v současnosti není dostupné open source řešení v integrované podobě, které by umožnilo archivaci digitálních objektů a zároveň umožnilo snadnou editaci souvisejících metadat. Digitalizační centrum knihovny Akademie věd ČR využívá pro tvorbu a editaci metadat komerční systém Sirius. V MZK je ve vývoji systém umožňující editovat metadata v systému Kramerius 3. Pro editaci MODS metadat jsou dostupné také další alternativy ( Pro potřeby archivačního systému by však byla nutná lokalizace a integrace takových dílčích řešení. První fáze V první fázi bude vytvořen integrovaný editor metadat záznamů. Bude napojený na Souborný katalog NK ČR pro přebírání bibliografických údajů, Registr digitalizace CZ a systém Kramerius 4 pro publikování záznamů. Editor umožní tvorbu a editaci metadat digitálních objektů, včetně importů a exportů a práci s primárními daty. Vlastnosti Systém bude využívat repozitář Fedora Bude podporovat stavající datové modely systému Kramerius 4 Umožní editaci metadat Bude podporovat dávkové/hromadné úpravy Umožní vytváření zcela nových objektů Bude podporovat přebírání data z externích systémů (Aleph) Fedora objekt bude zahrnovat metadata a digitalni obsah (skeny) Bude generovat UUID Bude podporovat ADM a TECH metadata (ATM) Umožní vyhledávání v metadatech Do budoucna umožní rozšíření o dalších datové modely Popis workflow Uložení skenů do adresáře na serveru Import skenů do systému o výběr typu objektu o založení/zařazení do struktury Stažení metadat do editoru z Alephu Doplnění chybějících metadat (popisná, ATM) Vytvoření OCR 1/10 INCAD spol. s r.o.

2 Tvorba poznámek Export (publikace do Krameria) Akce Některé akce bude možné provádět hromadně Akce s obrázky Import Generování náhledů a ikon Změny pořadí Mazání duplicit, nadbytečných stran Přejmenování souboru Změna formátu Mazání zpracovaných skenů Akce s metadaty Komunikace se systémem Aleph (Z39.50) Generování UUID Tvorba ATM Doplnění chybějících OCR Plain text Tvorba poznámek Interní i veřejné (dva datastreamy) Automatické zaznamenávání operací: založil, editoval, smazal, exportoval, zalogoval se Export Do systému Kramerius 4 Na pásku Do formátu Tiff pro aplikace třetích stran Hledání Prohledávání ve všech údajích + filtrování: o naposledy editované dokumenty o dokumenty editované určitým uživatelem o podle údajů z bibl. záznamu Uživatelé administrátor: přístup ke všem datům a akcím (import, export, editace,...) zpracovatel: omezený přístup nastavený defaultně nebo adminsitrátorem přístup k datům: o vlastní uživatelské prostory pro import skenů a jejich export k editaci o k naimportovaným objektům budou mít přístup všichni 2/10 INCAD spol. s r.o.

3 tiskové sestavy (pouze zobrazit) o tabulka zpracovaných titulů až na úroveň výtisků popřípadě článků (možnost definovat úroveň) za časové období (možnost nastavení intervalu) o operace provedené jednotlivým uživatelem za určené časové období (veškeré operace od založení dávky až po export - možnost vybrat operace) Metadata struktura MODS vybraná "povinná" pole formátu MODS Periodikum - titul prvek podprvek poznámka <titleinfo <title <typeofresource výběr z: text, cartographic, notated music, sound recording, sound recording musical, sound recording nonmusical, still image, moving image, three dimensional object, software, multimedia, mixed material <origininfo <issuance continuing <language <languageterm <mods:languageterm authority="iso639-2b" type="code"lat</mods:languageterm <physicaldescript ion <classification <identifier <location <recordinfo <form <digitalorigin <physicallocation <shelflocator <detail <date <recordcontentsou rce <recordcreationda te <recordchangedate <recordidentifier hodnota: electronic; v MZK mají v současnosti: technique material; electronic výběr z: reformated digital, digitized microfilm <mods:classification authority="udc" </mods:classif ication UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů Periodikum - ročník, číslo, článek prvek podprvek poznámka 3/10 INCAD spol. s r.o.

4 <titleinfo <typeofresourc e <title výběr z: text, cartographic, notated music, sound recording, sound recording musical, sound recording nonmusical, still image, moving image, three dimensional object, software, multimedia, mixed material : article <genre <language <languageterm <mods:languageterm authority="iso639-2b" type="code"lat</mods:languageterm <classificatio n <relateditem <identifier <location <recordinfo <titleinfo <identifier <detail <extent <start <extent <end <physicallocation <shelflocator <detail <date <recordcontentsour ce <recordcreationdat e <mods:classification authority="udc" </mods:classific ation type="host" UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů type="chapter" UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů <recordchangedate <recordidentifier Monografie - titul prvek podprvek poznámka <titleinfo <title 4/10 INCAD spol. s r.o.

5 <typeofresource výběr z: text, cartographic, notated music, sound recording, sound recording musical, sound recording nonmusical, still image, moving image, three dimensional object, software, multimedia, mixed material <origininfo <issuance monographic <language <languageterm <mods:languageterm authority="iso639-2b" type="code"lat</mods:languageterm <physicaldescript ion <classification <identifier <location <recordinfo <form <digitalorigin <physicallocation <shelflocator <recordcontentsou rce <recordcreationda te <recordchangedate <recordidentifier hodnota: electronic; v MZK mají v současnosti: technique material; electronic výběr z: reformated digital, digitized microfilm <mods:classification authority="udc" </mods:classif ication UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů Monografie - kapitola prvek podprvek poznámka <titleinfo <title <typeofresource výběr z: text, cartographic, notated music, sound recording, sound recording musical, sound recording nonmusical, still image, moving image, three dimensional object, software, multimedia, mixed material <language <languageterm <mods:languageterm authority="iso639-2b" type="code"lat</mods:languageterm <relateditem type="host" 5/10 INCAD spol. s r.o.

6 <identifier <location <recordinfo <titleinfo <identifier <detail <extent <start <extent <end <url <recordcontentsource <recordcreationdate <recordchangedate <recordidentifier UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů type="chapter" Monografie, Periodikum - strana prvek podprvek poznámka <typeofresource výběr z: text, cartographic, notated music, sound recording, sound recording musical, sound recording nonmusical, still image, moving image, three dimensional object, software, multimedia, mixed material <relateditem type="host" <titleinfo <identifier UUID; Pro potřeby propojení s RD by data měla obsahovat urn:nbn nebo číslo zakázky. KNAV zajistí proces získání některého z těchto identifikátorů type="normalpage?" a asi nějaké další <detail type="pagenumber" <number <detail type="pageindex" <identifier Metadata ATM typ skeneru, požadavky pro optimální zobrazení, vlastník, donátor copyright ve fedoře ručně předpřipravené objekty, na které se bude odkazovat KnAV dodá XML s ATM daty v editoru zobrazitelné jako needitovatelné XML 6/10 INCAD spol. s r.o.

7 Schémata obrazovek systému Návrhy uživatelského rozhraní. 7/10 INCAD spol. s r.o.

8 8/10 INCAD spol. s r.o.

9 9/10 INCAD spol. s r.o.

10 10/10 INCAD spol. s r.o.

ProArc. open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů. Martina NEZBEDOVÁ Knihovna AV ČR, v. v. i., Praha nezbedova@knav.

ProArc. open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů. Martina NEZBEDOVÁ Knihovna AV ČR, v. v. i., Praha nezbedova@knav. ProArc open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů Martina NEZBEDOVÁ Knihovna AV ČR, v. v. i., Praha nezbedova@knav.cz INFORUM 2015: 21. ročník konference o profesionálních informačních

Více

RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ

RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Pomáháme vám využívat vaše informace RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Colloquium of Library Information Employees of the V4+ Countries 6 8 July 2008, Brno, Czech

Více

České digitalizační projekty, jejich výsledky a agregace

České digitalizační projekty, jejich výsledky a agregace České digitalizační projekty, jejich výsledky a agregace Ing. Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Konference Knihovny současnosti 10. 9. 2015, Olomouc Obsah Digitalizační projekty Výsledky průzkumu

Více

Využití nástrojů z projektu Česká digitální knihovna při digitalizaci a zpřístupnění digitálních dokumentů

Využití nástrojů z projektu Česká digitální knihovna při digitalizaci a zpřístupnění digitálních dokumentů Využití nástrojů z projektu Česká digitální knihovna při digitalizaci a zpřístupnění digitálních dokumentů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 Výzkumný

Více

Česká digitální knihovna agregace digitálního obsahu českých knihoven

Česká digitální knihovna agregace digitálního obsahu českých knihoven Česká digitální knihovna agregace digitálního obsahu českých knihoven Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Národní agregátor ve světě eculture, Praha, 14. 7. 2015 Výzkumný projekt financovaný z programu

Více

Digitalizace a digitální knihovny v České republice

Digitalizace a digitální knihovny v České republice Digitalizace a digitální knihovny v České republice Ing. Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Královéhradecká knihovnická konference 21. 11. 2017, Hradec Králové 20 let digitalizace v ČR Novodobé dokumenty

Více

ProArc open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů

ProArc open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů ProArc open source řešení pro produkci a archivaci digitálních dokumentů Produkční a archivační systém ProArc je volně dostupný nástroj na výrobu a editaci popisných, technických a administrativních metadat

Více

Kramerius - zpřístupnění digitálních kopií v ČR

Kramerius - zpřístupnění digitálních kopií v ČR Kramerius - zpřístupnění digitálních kopií v ČR Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna Kramerius Digitální knihovna - open source softwarové řešení pro zpřístupnění kulturního, digitálního dědictví.

Více

Digitalizace v ČR a její podchycení v registru digitalizace. Helena Dvořáková Národní knihovna ČR

Digitalizace v ČR a její podchycení v registru digitalizace. Helena Dvořáková Národní knihovna ČR Digitalizace v ČR a její podchycení v registru digitalizace Helena Dvořáková Národní knihovna ČR Národní lékařská knihovna, Praha, 22. 5. 2014 Počátky digitalizace v ČR - rukopisy 1995 NK ČR - Memoria

Více

Digitalizace knihovních dokumentů. Jiří Polišenský

Digitalizace knihovních dokumentů. Jiří Polišenský Digitalizace knihovních dokumentů Jiří Polišenský Obsah prezentace Základní prvky digitalizace Formáty a standardy Skenery Digitalizační work flow Systémy pro prezentaci a evidenci digitalizovaných dokumentů

Více

RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ

RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Pavel Kocourek, Incad Praha Přestože mnohé knihovny v České republice digitalizují své dokumenty a další se na to chystají, neprobíhá

Více

Příloha č. 1. Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc

Příloha č. 1. Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc Příloha č. 1 Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc Praha, listopad 2006 Obsah: I. Specifikace zadání II. Popis řešení II.1 Popis výchozího stavu II.2 Způsob

Více

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Helena Bouzková, Ondřej Horsák, Adéla Jarolímková, Eva Lesenková

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Helena Bouzková, Ondřej Horsák, Adéla Jarolímková, Eva Lesenková 198 Digitální knihovna Národní lékařské knihovny archivace a online zpřístupnění plných textů vědeckých publikací ve zdravotnictví Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Helena Bouzková, Ondřej Horsák, Adéla Jarolímková,

Více

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková studijní materiál ke kurzu Odborné publikování, citační etika a autorské právo s podporou ICT Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec

Více

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková ROZVOJ DIGITÁLNÍHO ARCHIVU NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNY VE SPOLUPRÁCI S VYDAVATELI A AUTORY VĚDECKÝCH LÉKAŘSKÝCH INFORMACÍ Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková Anotace Národní lékařská

Více

Masarykova univerzita Fakulta informatiky. Kramerius PV070. Jan Holman

Masarykova univerzita Fakulta informatiky. Kramerius PV070. Jan Holman Masarykova univerzita Fakulta informatiky Ð Û Å«Æ ±²³ µ ¹º»¼½¾ Ý Kramerius PV070 Jan Holman 2. semestr (N-IN PSK) 5. 12. 2014 Název projektu, jeho nositel, URL Projekt Kramerius: https://github.com/moravianlibrary/kramerius

Více

Z papíru na web a ke čtenáři aneb Digitalizace není jen skenování. Mgr. Monika Oravová Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

Z papíru na web a ke čtenáři aneb Digitalizace není jen skenování. Mgr. Monika Oravová Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě Z papíru na web a ke čtenáři aneb Digitalizace není jen skenování Mgr. Monika Oravová Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě Co to vlastně je digitalizace a proč se digitalizuje Podle TDKIV: Technologie

Více

Projekt CDArcha: kooperativní zpracování datových CD disků. Zdeněk Hruška, Petr Žabička Moravská zemská knihovna v Brně AKM 2018

Projekt CDArcha: kooperativní zpracování datových CD disků. Zdeněk Hruška, Petr Žabička Moravská zemská knihovna v Brně AKM 2018 Projekt CDArcha: kooperativní zpracování datových CD disků Zdeněk Hruška, Petr Žabička v Brně AKM 2018 Datová CD/DVD v MZK +- 25 000 CD/DVD disků v MZK Nejstarší disky z 90. let Hrozí degradace datové

Více

Z hlediska UKN zajímavé: stav digitalizace v G. Tabulce

Z hlediska UKN zajímavé: stav digitalizace v G. Tabulce Věc: Zpráva z pracovní cesty Pracovník: Lenka Kovaříková Akce: Krajská digitalizace (seminář) Datum konání: 14. 4. 2017 Místo konání: BRNO MZK Z hlediska UKN zajímavé: stav digitalizace v G. Tabulce Rozšíření

Více

Registr digitalizace (RD)

Registr digitalizace (RD) Registr digitalizace (RD) URL adresa: Kontaktní e-mail: http://registrdigitalizace.cz/ rdcz@nkp.cz Registr digitalizace (RD) je společným projektem Národní knihovny ČR, Knihovny Akademie věd ČR a společnosti

Více

Definice metadatových formátů pro digitalizaci periodik pro ANL

Definice metadatových formátů pro digitalizaci periodik pro ANL Definice metadatových formátů pro digitalizaci periodik pro ANL Jan Hutař, NK ČR VERZE 1.0-7.9.2011 jméno datum verze dokumentu provedené změny Jan Hutař - NK 25.-7.9.2011 verze 1.0 kompletní úprava logické

Více

Velká data v knihovnách Open source tools and their use in Czech libraries

Velká data v knihovnách Open source tools and their use in Czech libraries Velká data v knihovnách Open source tools and their use in Czech libraries Petr Žabička www.mzk.cz Obsah 1. Úvod 2. Souborný katalog 3. Obálky knih 4. Digitalizace 5. Digital born dokumenty 6. WebArchiv

Více

Dlouhodobá ochrana digitálních dat: co může vaše instituce udělat již dnes?

Dlouhodobá ochrana digitálních dat: co může vaše instituce udělat již dnes? Dlouhodobá ochrana digitálních dat: co může vaše instituce udělat již dnes? Mgr. Jan Hutař Odbor digitální ochrany NK ČR AKM 2.12.2010 Témata co řeší dlouhodobá ochrana digitálních dat a nač ji potřebujeme?

Více

DIGITALIZACE MORAVSKÝCH KNIHOVNÍCH SBÍREK

DIGITALIZACE MORAVSKÝCH KNIHOVNÍCH SBÍREK DIGITALIZACE MORAVSKÝCH KNIHOVNÍCH SBÍREK Moravská zemská knihovna v Brně Zpráva za 3. rok řešení projektu 2010 Zpracovali: Ing. Petr Žabička Mgr. Pavla Švástová Listopad 2010, Brno 1 Obsah A Konstantační

Více

Česká digitální matematická knihovna

Česká digitální matematická knihovna Česká digitální matematická knihovna Miroslav Bartošek Masarykova univerzita, Brno Co je 2 Co je 1. Projekt pokročilá digitalizace grant - Informační společnost, AV ČR 2005-2009 2. Digitální knihovna špičková

Více

Národní digitální knihovna v cílové rovince

Národní digitální knihovna v cílové rovince Národní digitální knihovna v cílové rovince Luděk Rašek (ludek.rasek@cgi.com) 7.10.2014 CGI Group Inc. Agenda Seznámení s projektem Digitalizace Dlouhodobé uložení Zpřístupnění 2 Přehled projektu Cíle

Více

Příspěvek do sborníku. Kamrádková, Kateřina Pospíšilíková, Věra

Příspěvek do sborníku. Kamrádková, Kateřina Pospíšilíková, Věra Příspěvek do sborníku Projekt ebooks on Demand Evropská knihovní síť Kamrádková, Kateřina Pospíšilíková, Věra Září 2010 Abstrakt V roce 2007 byla na konferenci Knihovny současnosti představena služba ebooks

Více

DIGITÁLNÍ UNIVERZITNÍ REPOZITÁŘ. Andrea Fojtů Ústav výpočetní techniky UK v Praze

DIGITÁLNÍ UNIVERZITNÍ REPOZITÁŘ. Andrea Fojtů Ústav výpočetní techniky UK v Praze DIGITÁLNÍ UNIVERZITNÍ REPOZITÁŘ Andrea Fojtů Ústav výpočetní techniky UK v Praze Digitální repozitář funguje na UK od roku 2006 komerční systém DigiTool od firmy Ex Libris systém budován na standardech

Více

DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA. Portál digitálního kulturního dědictví Kraje Vysočina. Listopad 2017

DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA. Portál digitálního kulturního dědictví Kraje Vysočina. Listopad 2017 DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA Portál digitálního kulturního dědictví Kraje Vysočina Listopad 2017 Základní cíle digitalizace na Vysočině Digitalizace regionálně významných dokumentů kulturně, historicky,

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 k veřejné zakázce malého rozsahu Technická dokumentace Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 2 Popis předmětu plnění... 3 2.1 Funkční specifikace řešení...

Více

Krajská digitalizace ve Středočeském kraji aktuální stav

Krajská digitalizace ve Středočeském kraji aktuální stav Krajská digitalizace ve Středočeském kraji aktuální stav 37. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR 3.9. 2013, Muzeum města Ústí nad Labem Základní informace o projektu Digitalizace v rámci výzvy 08 IOP projekt Rozvoj

Více

Stav implementace perzistentních identifikátorů v NK ČR a výhled do budoucna. Jan Hutař Marek Melichar Ladislav Cubr

Stav implementace perzistentních identifikátorů v NK ČR a výhled do budoucna. Jan Hutař Marek Melichar Ladislav Cubr Stav implementace perzistentních identifikátorů v NK ČR a výhled do budoucna Jan Hutař Marek Melichar Ladislav Cubr Osnova 1. Perzistentní identifikátory (PID) obecně 2. PID v digitálním světě 3. Současná

Více

Hardware Různé počítačové platformy (personální počítače, pracovní stanice, víceuživatelské systémy) Požadavek na konkrétní vstupní a výstupní zařízen

Hardware Různé počítačové platformy (personální počítače, pracovní stanice, víceuživatelské systémy) Požadavek na konkrétní vstupní a výstupní zařízen Základy teorie GIS Tomáš Řezník Vymezení pojmů Kartografie je věda, technologie a umění tvorby map, včetně jejich studia jako vědeckých dokumentů a uměleckých prací (International Cartographic Association,

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány Z i m a 2 0 1 1 / 1 2 - R o č n í k X - Z D A R M A Vážení uživatelé, Informační zpravodaj JIB, který jste právě otevřeli, má letos v záhlaví Ročník X, takže

Více

Projekt HISPRA aneb Jak využít digitalizaci MKP v dalších knihovnách. 12. Května 2011, Jelení Hora

Projekt HISPRA aneb Jak využít digitalizaci MKP v dalších knihovnách. 12. Května 2011, Jelení Hora Projekt HISPRA aneb Jak využít digitalizaci MKP v dalších knihovnách 12. Května 2011, Jelení Hora Co nás čeká Digitalizace v ČR obecně Digitalizace v MKP před projektem HISPRA Projekt HISPRA Výsledky projektu

Více

Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl

Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl Technická specifikace C Minimální specifikace parametrů jednotlivých komponent včetně akceptačních podmínek. a Elektronické workflow č. parametr / požadavek

Více

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR. Aleph

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR. Aleph Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR Aleph 9.5.2012 Program Co je nového v Alephu Změny v bázi autorit Elektronické knihy a Vufind Aleph a Google Přechod na vyšší verzi Alephu Aleph základní

Více

Digitální knihovny možnosti využití DSpace a EPrints. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava

Digitální knihovny možnosti využití DSpace a EPrints. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Digitální knihovny možnosti využití DSpace a EPrints Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář EUNIS, Špindlerův Mlýn, 29.-30. 5. 2006 Východiska potřeba zpřístupnění informací o části

Více

MODS a další metadatová schémata v oblasti digitalizace dokumentů. Pavla Švástová Moravská zemská knihovna

MODS a další metadatová schémata v oblasti digitalizace dokumentů. Pavla Švástová Moravská zemská knihovna MODS a další metadatová schémata v oblasti digitalizace dokumentů Pavla Švástová Moravská zemská knihovna svastovap@mzk.cz Obsah Základní fakta o MODS Struktura záznamu MODS Ukázky editorů Srovnání schémat

Více

ebadatelna Zlínského kraje portál pro zpřístupnění regionálního digitalizovaného kulturního dědictví

ebadatelna Zlínského kraje portál pro zpřístupnění regionálního digitalizovaného kulturního dědictví ebadatelna Zlínského kraje portál pro zpřístupnění regionálního digitalizovaného kulturního dědictví Jan KAŇKA Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně kanka@kfbz.cz INFORUM 2016: 22. ročník konference

Více

Digitalizace pražské židovské literatury v Městské knihovně v Praze

Digitalizace pražské židovské literatury v Městské knihovně v Praze Digitalizace pražské židovské literatury v Městské knihovně v Praze Marta Jílková, Kateřina Šírová Vojířová Městská knihovna v Praze 27. 11. 2015 rok 2015 - získána dotační podpora z EHP a Norských fondů

Více

Koncepce trvalého uchování a zpřístupnění tradičních textových dokumentů. Tomáš Foltýn

Koncepce trvalého uchování a zpřístupnění tradičních textových dokumentů. Tomáš Foltýn Koncepce trvalého uchování a zpřístupnění tradičních textových dokumentů Tomáš Foltýn Zakotvení integrální součást Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 A. Digitalizace knihovních fondů, ochrana

Více

ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ARCHIVACE PLNÝCH

ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ARCHIVACE PLNÝCH ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ARCHIVACE PLNÝCH TEXTŮ ČESKÝCH LÉKAŘSKÝCH A ZDRAVOTNICKÝCH ČASOPISŮ Konference Knihovny současnosti 2010 Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák Úvod V roce 2004 zapojení do programu

Více

Implementace formátu METS v Systému Kramerius

Implementace formátu METS v Systému Kramerius Implementace formátu METS v Systému Kramerius Jiří Polišenský * Polisensky.Jiri@cdh.nkp.cz Abstrakt: Kontejnerový formát METS se stává standardem rozsáhlých digitálních archivů a prostředkem pro hromadné

Více

Národní digitální knihovna

Národní digitální knihovna Národní digitální knihovna Úskalí udržitelnosti a rozvoje v praxi Petr Kukač Konference CDA, 8. 11. 2018 Poslání, úkol, význam Digitalizovat moderní bohemikální produkci: ve finále až 310 milionů stran

Více

Nové formuláře. Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam. Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit

Nové formuláře. Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam. Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit Nové formuláře Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit Nové formuláře MyASEP Po přihlášení se v MyASEP objeví

Více

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na realizaci veřejné zakázky

Více

Návrh opatření pro prodloužení životnosti obsahu CD a DVD disků ve sbírkách NK

Návrh opatření pro prodloužení životnosti obsahu CD a DVD disků ve sbírkách NK Návrh opatření pro prodloužení životnosti obsahu CD a DVD disků ve sbírkách NK Mgr. Jan Hutař; Mgr. Marek Melichar Manažerské shrnutí Národní knihovna má ve svých sbírkách tisíce nosičů elektronických

Více

Systémy pro tvorbu digitálních knihoven

Systémy pro tvorbu digitálních knihoven Systémy pro tvorbu digitálních knihoven Vlastimil Krejčíř, krejcir@ics.muni.cz Ústav výpočetní techniky, Masarykova univerzita, Brno INFORUM 2006, Praha Obsah přednášky Úvod Fedora DSpace EPrints CDSware

Více

INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností. GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli

INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností. GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli Geodata Jihomoravského kraje 1. data sbírána a vytvářena jednou a spravována na takové úrovni, kde se tomu děje nejefektivněji

Více

Metadata a Geoportál ČÚZK. Ing. Petr Dvořáček Ing. Bohumil Vlček Zeměměměřický úřad

Metadata a Geoportál ČÚZK. Ing. Petr Dvořáček Ing. Bohumil Vlček Zeměměměřický úřad Metadata a Geoportál ČÚZK Ing. Petr Dvořáček Ing. Bohumil Vlček Zeměměměřický úřad O čem bude řeč.?..o vyhledání a publikaci metadat..o zakládání a správě metadat,..o metadatovém editoru Metadata na Geoportálu

Více

Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností programu.

Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností programu. Školení programu TopoL xt Přechod na TopoL xt z programu TopoL pro Windows Cíl: Obsah: Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností

Více

Projekt Digitalizace a ukládání ve Zlínském kraji zkušenosti, postřehy

Projekt Digitalizace a ukládání ve Zlínském kraji zkušenosti, postřehy Projekt Digitalizace a ukládání ve Zlínském kraji zkušenosti, postřehy Ing. Jan Kaňka kanka@kfbz.cz Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Konference INFORUM, 28. 5. 2014 Praha Krajské digitalizace

Více

DIGITALIZACE DOKUMENTŮ

DIGITALIZACE DOKUMENTŮ DIGITALIZACE DOKUMENTŮ VE ZLÍNSKÉM KRAJI Digitalizace a navazující projekty Zlínského kraje Ing. Vítězslav Mach Krajský úřad Zlínského kraje, oddělení informatiky Hlavní témata Digitalizace, cíle projektu

Více

Úvod do počítačové grafiky

Úvod do počítačové grafiky Úvod do počítačové grafiky Zpracoval: ing. Jaroslav Chlubný Počítačová grafika Počítačová grafika a digitální fotografie zaujímá v současnosti stále významnější místo v našem životě. Uveďme si jen několik

Více

praktické zkušenosti z Kraje Vysočina

praktické zkušenosti z Kraje Vysočina Portfolio ICZ pro dlouhodobé ukládání a digitalizaci praktické zkušenosti z Kraje Vysočina Roman Kratochvíl ICZ a. s. 22.05.2012 DOKUMENT Portfolio ICZ pro dlouhodobé ukládání a digitalizaci www.i.cz 1

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5 Úvod...5 Přehled funkcí modulu účetnictví...6 Účtový rozvrh...11 Výsledovka...12 Rozvaha...12 Saldokonto...12 Druh dokladu...12 Zpracování daňového dokladu...12 Nastavení zpracování DPH (období, sazeb,

Více

Tipy a triky pro ty, co často hledají v Krameriovi. Ing. Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna

Tipy a triky pro ty, co často hledají v Krameriovi. Ing. Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna Tipy a triky pro ty, co často hledají v Krameriovi Ing. Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna Kramerius v NK ČR rok/měsíc stran periodik stran monografií celkem 2006/12 2008748 9049 2017797 2008/12

Více

Ukládání a archivace dat

Ukládání a archivace dat Ukládání a archivace dat vzniklých digitalizací v Digitálním archivu SOA v Třeboni Základní cíle projektu Vytvořit systém, který bude zaštiťovat postupy spojené s digitalizací archivních materiálů vytváření

Více

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková

Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková Lenka Maixnerová, Filip Kříž, Ondřej Horsák, Helena Bouzková 1. Hrozba ztráty tištěných dokumentů způsobená degradací kyselého papíru, který se používal téměř 150 let a poškozením dokumentů častým používáním

Více

Úložiště archivů databází elektronických časopisů a knih. (e-da, ROAD)

Úložiště archivů databází elektronických časopisů a knih. (e-da, ROAD) Úložiště archivů databází elektronických časopisů a knih (e-da, ROAD) Radka Římanová, Štěpánka Žižková, Václav Heicl Státní technická knihovna Nina Suškevičová SUWECO Digitálna knižnica, 1. - 3. október

Více

Staré mapy a veduty vizualizace a zpřístupnění

Staré mapy a veduty vizualizace a zpřístupnění Mgr. Petr Přidal klokan@klokan.cz Staré mapy a veduty vizualizace a zpřístupnění Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2007 Praha, 5.12.-6.12.2007 Výzkumný záměr: Historické fondy Moravské zemské

Více

DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA. Únor 2015

DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA. Únor 2015 DIGITALIZAČNÍ PROJEKTY KRAJE VYSOČINA Únor 2015 Základní cíle digitalizace na Vysočině Digitalizace regionálně významných dokumentů kulturně, historicky, hospodářsky,... Ochrana cenných a ohrožených dokumentů

Více

Elektronické publikace v NK ČR. Mgr. Martin Žížala Národní knihovna ČR

Elektronické publikace v NK ČR. Mgr. Martin Žížala Národní knihovna ČR Elektronické publikace v NK ČR Mgr. Martin Žížala Národní knihovna ČR Elektronické knihy vývoj počtu e-knih ohlášených Agentuře ISBN (údaje z databáze NK ČR): 2010 => 247 záznamů listopad 2011 => září

Více

RETROBI Softwarová aplikace pro zpřístupnění digitalizované lístkové kartotéky Retrospektivní bibliografie české literatury

RETROBI Softwarová aplikace pro zpřístupnění digitalizované lístkové kartotéky Retrospektivní bibliografie české literatury RETROBI Softwarová aplikace pro zpřístupnění digitalizované lístkové kartotéky Retrospektivní bibliografie české literatury 1775-1945 Vojtěch Malínek, Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. RETROSPEKTIVNÍ

Více

Nový systém centrální evidence a archivace map pro orientační sporty. Luděk Krtička, Jan Langr, Zdeněk Lenhart, František Havlůj

Nový systém centrální evidence a archivace map pro orientační sporty. Luděk Krtička, Jan Langr, Zdeněk Lenhart, František Havlůj Nový systém centrální evidence a archivace map pro orientační sporty Luděk Krtička, Jan Langr, Zdeněk Lenhart, František Havlůj Archiv map a evidence map pro orientační sporty od r. 1997 je pod hlavičkou

Více

Dodatečné informace č. 2

Dodatečné informace č. 2 Dodatečné informace č. 2 k veřejné zakázce Zpracování dat z hybridního snímkování dokumentů Evidenční číslo ve VVZ: 357026 URL zakázky na profilu zadavatele: https://ezak.cnpk.cz/vz00001860 V Zadávací

Více

Školení pro uživatele aplikace Poskytovatel - Dotace

Školení pro uživatele aplikace Poskytovatel - Dotace Školení pro uživatele aplikace Poskytovatel - Dotace 4.9.2012 Mgr. Jiří KARPÍŠEK TECHNISERV IT, spol. s r.o. Traťová 574/1, 619 00 BRNO E-MAIL: jkarpisek@techniservit.cz WEB: www.techniserv-it.eu Obsah

Více

MANUÁL PRO VKLÁDÁNÍ A EDITACI DAT V SYSTÉMU INVENIO

MANUÁL PRO VKLÁDÁNÍ A EDITACI DAT V SYSTÉMU INVENIO MANUÁL PRO VKLÁDÁNÍ A EDITACI DAT V SYSTÉMU INVENIO Kolektiv autorů: Bc. Bohdana Frantíková PhDr. Petra Pejšová Praha 2012 Národní technická knihovna 1 MANUÁL PRO VKLÁDÁNÍ A EDITACI DAT V SYSTÉMU INVENIO

Více

Software FluidDraw přehled dodávek

Software FluidDraw přehled dodávek Software FluidDraw Software FluidDraw přehled dodávek Vlastnosti výrobku konstrukce verze FluidDraw 4 1) S5 P5 všeobecné údaje CD ROM vč. jedné licence USB licenční klíč s 2 GB RAM lze propojit do sítě

Více

Přehled úprav aplikace e-spis verze 2.24

Přehled úprav aplikace e-spis verze 2.24 Přehled úprav aplikace e-spis verze 2.24 Pro zákazníky, kteří již provozují aplikaci e-spis, je v následující kapitole uveden přehled stěžejních změn mezi verzí 2.23 a 2.24. Podrobný popis je uveden v

Více

Biblioteca Digital Hispanica (BDH) - návštěva NK Španělska Jan Hutař

Biblioteca Digital Hispanica (BDH) - návštěva NK Španělska Jan Hutař Zpráva ze zahraniční služební cesty Jméno účastníka cesty Jan Hutař Pracoviště instituce, adresa ODO Pracoviště zařazení 1.6 Důvod cesty návštěva NK Španělska studium procesů digitalizace a dlouhodobého

Více

Projekt NAKI e-deposit

Projekt NAKI e-deposit Projekt NAKI e-deposit Správa elektronických publikací v síti knihoven ČR Mgr. Martin Žížala Národní knihovna ČR Základní info 4-letý projekt (2012-2015), grantová podpora MK ČR (program aplikovaného výzkumu

Více

Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR

Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice 16-17. září 2009 Eva Svobodová - Danuše Vyorálková Národní

Více

Manuál aplikace Inkaso pohledávek

Manuál aplikace Inkaso pohledávek Manuál aplikace Inkaso pohledávek Obsah Manuál aplikace Inkaso pohledávek... 1 Obsah... 1 Úvod... 4 Podpora... 4 Moduly aplikace... 5 Nastavení Internet Exploreru IE 8 a IE 9... 5 Volby na přihlašovací

Více

DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT. Miloš Korhoň, Jan Houserek

DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT. Miloš Korhoň, Jan Houserek DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT Miloš Korhoň, Jan Houserek Vědecká knihovna v Olomouci Počátky v roce 1566 Do roku 1935 hlavní zemská knihovna na Moravě Fond byl průběžně

Více

Nové rozhraní je optimalizované pro aktuální verze prohlížečů. Pro práci s tímto rozhraním není vhodný Internet Explorer.

Nové rozhraní je optimalizované pro aktuální verze prohlížečů. Pro práci s tímto rozhraním není vhodný Internet Explorer. nové rozhraní Nové rozhraní NDK nabízí mimo jiné: jednoduché a přehledné prostředí responzivní design pro přístup z mobilů a tabletů snadný výběr hledaného dne u konkrétního periodika pomocí kalendáře

Více

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD. Technická specifikace

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD. Technická specifikace Příloha č. 1 k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD Technická specifikace Zpracovatel: Ivo Šicner, odbor vnitřní správy MěÚ Jindřichův Hradec Květen 2015. Registrační číslo projektu: CZ.1.06/2.1.00/22.09640

Více

UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013

UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013 UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013 Obsah 1 Základní popis... - 2-1.1 Popis aplikace... - 2-1.2 Zdroje obrazových dat... - 2-1.3 Uložení dat... - 2-1.4 Funkcionalita... - 2-1.4.1 Základní soubor

Více

EOD - Elektronické knihy na objednávku

EOD - Elektronické knihy na objednávku EOD - Elektronické knihy na objednávku Rostislav Krušinský Vědecká knihovna v Olomouci krusna@vkol.cz Kateřina Kamrádková Národní technická knihovna, Praha katerina.kamradkova@techlib.cz Věra Pospíšilíková

Více

INFORUM 2012: 18. konference o profesionálních informačních zdrojích

INFORUM 2012: 18. konference o profesionálních informačních zdrojích Projekt Národní digitální knihovna aktuální s tav projektu RNDr. Tomáš Svoboda Národní knihovna ČR, tomas.svoboda@nkp.cz INFORUM 2012: 18. konference o profesionálních informačních zdrojích Abstrakt Příspěvek

Více

UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE. TS-ELDAx SMART TRUST electronic ARCHIVE Cloudové rozhraní

UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE. TS-ELDAx SMART TRUST electronic ARCHIVE Cloudové rozhraní UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE TS-ELDAx SMART TRUST electronic ARCHIVE Cloudové rozhraní SMLOUVA (PROJEKT) ČÍSLO: STÁDIUM: Schváleno ZAKÁZKA ČÍSLO: DŮVĚRNOST: Veřejné ZE DNE: DATUM AKTUALIZACE: ZPRACOVAL / AUTOR:

Více

Helios RED a Internetový obchod

Helios RED a Internetový obchod (pracovní verze!) Helios RED a Internetový obchod Obsah dokumetace: 1. Úvod 2. Evidované údaje na skladové kartě 3. Přenos skladových karet z Helios RED do e-shopu 4. Přenos objednávek z e-shopu do Helios

Více

Název projektu: Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Název kurzu: Seminář pro knihovníky a informační pracovníky

Název projektu: Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Název kurzu: Seminář pro knihovníky a informační pracovníky Název projektu: Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Název kurzu: Seminář pro knihovníky a informační pracovníky Inovační knihovnický kurz Modul 3: Služby Referenční služby

Více

Od zpřístupnění rukopisů přes komerční archivy k LTP, aneb 20 let praxe s dlouhodobým uložením dat.

Od zpřístupnění rukopisů přes komerční archivy k LTP, aneb 20 let praxe s dlouhodobým uložením dat. Od zpřístupnění rukopisů přes komerční archivy k LTP, aneb 20 let praxe s dlouhodobým uložením dat. Jan Mottl AiP Safe 12. konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2011 2011 AiP Safe s.r.o.

Více

Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven

Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven současný stav, trendy, problémy Vít Richter 3.11.2015 Konference Kultura 2016 SKIP ČR Kulturní dědictví v digitální podobě

Více

PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE

PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE SYSTÉM EDS SMVS PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE Dokumentace systému EDS SMVS Předáno dne: 10. 6. 2010 Dokumentace systému EDS SMVS Příručka pro školení EDS a SMVS Datum předání: 10. 6. 2010 EZI: ES/UD/1/4 Zpracovala:

Více

Máte to? Summon jako základní vyhledávací nástroj NTK

Máte to? Summon jako základní vyhledávací nástroj NTK Máte to? Summon jako základní vyhledávací nástroj NTK Milan Janíček milan.janicek at techlib.cz odd. rozvoje elektronických služeb Národní technická knihovna Praha Obsah 1) Proč další systém? 2) Metavyhledávač

Více

SVĚTLA A STÍNY DIGITÁLNÍ FAKSIMILE

SVĚTLA A STÍNY DIGITÁLNÍ FAKSIMILE SVĚTLA A STÍNY DIGITÁLNÍ FAKSIMILE Františka Vrbenská Je fascinující, jak nás technika ve svém vývoji dostihuje a plní naše přání. Už si neumíme představit život bez internetu, mobilů, přehrávačů různých

Více

Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka

Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka Verze: 1.0 Podpora: GEOREAL spol. s r.o. http://www.georeal.cz email: podpora@georeal.cz Hot-line: 373 733 456 Běhové prostředí: Microsoft Internet Explorer,

Více

Dlouhodobá ochrana digitálních dokumentů a projekt NDK

Dlouhodobá ochrana digitálních dokumentů a projekt NDK www.ndk.cz Dlouhodobá ochrana digitálních dokumentů a projekt NDK Jan Hutař Andrea Fojtů Marek Melichar Knihovny současnosti 14.9.2011 České Budějovice Obsah prezentace problematika dlouhodobé ochrany

Více

Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0

Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0 Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0 postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.1 QCM, s. r. o., březen 2011 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah

Více

elearning tvorba studijních opor

elearning tvorba studijních opor Akademický informační systém Slovenská technická univerzita v Bratislavě elearning tvorba studijních opor Svazek 15 Verze: 0.60 Datum: 10. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Identifikační údaje zadavatele: Úplný název: ČESKÁ REPUBLIKA - ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Sídlo: nábř. Edvarda Beneše 128/4, 118 01 Praha 1 - Malá Strana IČO:

Více

Petr Pavlinec, Kraj Vysočina Roman Kratochvíl, ICZ a. s. 2. dubna 2012 Konference ISSS 2012

Petr Pavlinec, Kraj Vysočina Roman Kratochvíl, ICZ a. s. 2. dubna 2012 Konference ISSS 2012 Řešení Digitalizace a ukládání Kraje Vysočina Petr Pavlinec, Kraj Vysočina Roman Kratochvíl, ICZ a. s. 2. dubna 2012 Konference ISSS 2012 1 Agenda Od záměru k realizaci a provozu Digitalizace KDJ KDS KDU

Více

MUZEA A DIGITALIZACE IV. Digitalizace dvourozměrných předloh prakticky. Praha, NTM 24. 25. 1. 2012

MUZEA A DIGITALIZACE IV. Digitalizace dvourozměrných předloh prakticky. Praha, NTM 24. 25. 1. 2012 MUZEA A DIGITALIZACE IV Digitalizace dvourozměrných předloh prakticky Praha, NTM 24. 25. 1. 2012 VYBAVENÍ PRACOVIŠTĚ NASTAVENÍ HW, SW PRACOVNÍ WORKFLOW, STANDARDY SNÍMÁNÍ pozitivy, negativy, diapozitivy;

Více

Příloha č. 0806-12-P10

Příloha č. 0806-12-P10 Příloha č. 9 Zadávací dokumentace Formulář technických požadavků část 2 VZ (PÚ) Uchazeč v níže uvedené tabulce vyplní sloupce Splňuje dodavatel požadavky (Ano/Ne) a Popis naplnění požadavků dodavatelem.

Více

Aktuální klíčové a koncepční projekty českého knihovnictví

Aktuální klíčové a koncepční projekty českého knihovnictví Aktuální klíčové a koncepční projekty českého knihovnictví BLOK I. 8:30-10:45 8:30-9:00 Zpřístupnění zdigitalizovaného obsahu v kontextu novely autorského zákona (Martin Kocanda, NK ČR) Příspěvek se zaměřuje

Více