Informace z činnosti Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje z.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace z činnosti Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje z.s."

Transkript

1 Informace z činnosti Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje z.s. Uskutečnilo se: jednání prezidenta a ředitele Sdružení s náměstkem hejtmana MSK p. Sikorou. Projednání klíčových akcí a aktivit Sdružení pro r a vzájemné spolupráce při jejich realizaci. Zhodnocení Memoranda o spolupráci mezi MSK, KHK MSK a Sdružením z pracovní workshop k projektu Partnerstvím ke zvýšení zaměstnanosti. Prezentace jednotlivých kapitol a aktivit projektu, ve kterém Sdružení hraje roli klíčového partnera MSK (projekt probíhá od do ) jednání prezidenta a ředitele Sdružení s náměstkem hejtmana MSK p. Havlíkem. Projednání hlavních plánovaných akcí Sdružení pro r s důrazem na připravované konference Ovzduší bez hranic, Odpady 21 a TRANSPORT jednání prezidenta a ředitele Sdružení s náměstkyní hejtmana MSK p. Palkovou. Projednání klíčových akcí a aktivit Sdružení pro r a vzájemné spolupráce při jejich realizaci se zřetelem na projekty Paktu zaměstnanosti a tématiku technického vzdělávání jednání s náměstkem hejtmana MSK p. Sikorou a ředitelkou ESÚS TRITIA Mgr. Slávikovou o možnosti spolupráci na konkrétních projektech v rámci ESÚS TRITIA jednání prezidenta a ředitele Sdružení s ředitelem kanceláře hejtmana MSK p. Kuchařem. Projednání klíčových akcí a aktivit Sdružení pro r a vzájemné spolupráce s MSK při jejich přípravě a realizaci. Zhodnocení Memoranda o spolupráci mezi MSK, KHK MSK a Sdružením z jednání ředitele Sdružení s primátorem statutárního města Frýdek-Místek p. Radimem Vrbatou. Konzultace o možnostech pomoci při prosazování vybraných priorit města F-M ze strany Sdružení. Projednání možnosti jeho vstupu mezi členy Sdružení a aktivního zapojení do Dopravní sekce Sdružení jednání ředitele Sdružení s vedením společnosti Veolia Energie ČR, a.s. (dříve Dalkia Česká republika, a.s.). Předběžné projednání zapojení Veolie do vybraných plánovaných akcí Sdružení v r (konference Ovzduší bez hranic, Perspektiva MSK do r. 2030, Region pro sebe 2015) jednání ředitele Sdružení se starostou města Kopřivnice p. Kopečným. Zhodnocení spolupráce v r. 2014, informace o aktivitách Sdružení pro r. 2015, dohoda o aktivní pomoci města při přípravě Kongresu starostů a primátorů jednání vedení Sdružení s partnery plánovaného projektu Oderské fórum (vodní cesta Kozle Ostrava) jednání ředitele Sdružení s Mgr. Herbertem Paverou, předsedou Sdružení obcí Hlučínska o zapojení do přípravy Kongresu starostů a primátorů MSK 2015.

2 jednání Dopravní sekce Sdružení. Sekce se zabývala: - Schváleným rozpočtem SFDI na rok 2015 a SDV na léta 2016 a 2017 Poslaneckou sněmovnou. - Odstraněním ekologické zátěže Skatulův hliník v rámci stavby obchvatu Frýdku-Místku - stav projednávání zakázky ve vládě. - Stanovením priorit dopravní sekce na rok Dalším postupem při prosazovaní zařazení silničního a železničního koridoru Ostrava- Opava- Krnov - Bartultovice do globální sítě TEN-T ve spolupráci s Moravskoslezským krajem jednání ředitele Sdružení s 1. náměstkem hejtmana MSK JUDr. Babkou. Projednání klíčových akcí a aktivit Sdružení pro r a vzájemné spolupráce při jejich realizaci jednání k přípravě konference OVZDUŠI BEZ HRANIC (p. Bílek, Ing. Mácha, Ing. Santarius) jednání na Technoprojektu porada s předsedou sekce o termínu a náplni prvního letošního jednání sekce pro podporu investic v MS kraji účast ředitele Sdružení na jednání Rady statutárního města Havířov. Projednání dosavadní spolupráce, seznámení s akcemi r a dohoda o spolupráci při přípravě Kongresu starostů a primátorů MSK seminář ZPRÁVA O VZTAZÍCH A VÝKLADOVÉ PROBLÉMY v rámci cyklu REKODIFIKACE SOUKROMÉHO PRÁVA ve spolupráci s členskou organizací advokátní kanceláří Kocián Šolc Balaštík, s.r.o. Seminář KŠB za účasti více než čtyřicítky posluchačů vysvětloval a komentoval prof. Dědič dopady nového Občanského zákoníku jednání k projektu ANALÝZA TRANSPORTU NA ÚZEMÍ EZÚS TRITIA v Cieszyně, iniciovalo Sdružení po dohodě s EZÚS TRITIA a na základě závěrů TRANSPORT jednání ředitele Sdružení se starostou města Studénka p. Šobichem. Projednání dosavadní spolupráce, seznámení s akcemi r a dohoda o spolupráci při přípravě Kongresu starostů a primátorů MSK jednání ředitele Sdružení s ředitelkou KHK MSK p. Habrmanovou. Zhodnocení spolupráce v r. 2014, rekapitulace klíčových aktivit pro r. 2015, podpora společného postupu při naplňování společné strategie na období Příprava společného jednání za účasti prezidenta Sdružení a předsedy představenstva KHK MSK jednání ředitele Sdružení s ředitelkou ARR, a.s. p. Chovaniokovou. Zhodnocení spolupráce v r. 2014, seznámení se s klíčovými akcemi pro r. 2015, potvrzení vzájemné spolupráce a koordinace při aktivitách obou institucí jednání k založení nadnárodního spolku, sdružení k prosazování vodní cesty Koźle-Ostrava (Ing. arch Milata, Ing. Menšík - Ateliér Simona, Ing. Bartoš + Ing. Santarius).

3 jednání ředitele Sdružení s GŘ agentury pro podporu exportu Czech Trade p. Doležalem. Projednání možností pomoci agentury cílové skupině exportních podniků MSK. Sdružení bude takto zaměřené aktivity úzce koordinovat s KHK MSK a Národním strojírenským klastrem jednání ředitele Sdružení s náměstkem hejtmana MSK p. Strachoněm. Projednání klíčových akcí a aktivit Sdružení pro r a vzájemné spolupráce při jejich realizaci jednání ředitele Sdružení se starostkou města Krnova p. Koukolovou Petrovou a místostarostou p. Krkoškou. Projednání směrů vzájemné spolupráce s novým vedením města jednání ředitele Sdružení s ředitelem společnosti Krnovské opravny a strojírny, s.r.o. p. Šarmanem a finančním ředitelem p. Bezručem. Informace o práci Dopravní sekce Sdružení a o možnostech pomoci s kontakty na V-trhy jednání ředitele Sdružení se starostkou města Fulnek p. Krištofovou. Projednání směrů vzájemné spolupráce s novým vedením města jednání ředitele Sdružení s členskou organizací Porsche Inter Auto CZ spol.s r.o. (dříve Auto Heller). Informace o nové struktuře společnosti, projednání možností spolupráce se Sdružením v nových podmínkách jednání s Radou Kapitánů (Ing. Mácha, Ing. Bezděk, Ing. Santarius) k výměně informaci o aktivitách ke splavnění Odry do Ostravy v Polsku a přípravě projektového záměru Studie proveditelnosti jednání ředitele Sdružení s primátorem statutárního města Opava p. Vítečkem. Projednání dosavadní spolupráce, seznámení s akcemi r a dohoda o spolupráci při přípravě Kongresu starostů a primátorů MSK Potvrzení rozvoje vzájemné spolupráce s novým vedením statutárního města společná schůzka Sdružení a KHK MSK ve formátu ředitelů obou institucí, předsedy představenstva KHK MSK a prezidenta Sdružení. Projednání společného Memoranda MSK, Sdružení a KHK MSK, změny v Regionální stálé konferenci, společného návrhu primátorovi města Ostravy ve vazbě na ITI, dohoda o společné koordinaci klíčových akcí 2015, potvrzení aktuálnosti společného dokumentu na období přijatému nejvyššími orgány Sdružení a KHK MSK jednání s předsedou Mikroregionu Osoblažsko p. Kociánem - tématem jednání byla : a) příprava 21. ročníku Kongresu starostů a primátorů MS kraje b) možná podpora mikroregionu z pozice sekce pro podporu investic v MS kraji setkání ředitele Sdružení s předsedkyní představenstva KHK Zlín p. Huňkovou a ředitelkou Kontaktního centra pro východní trhy p. Konečnou. Posouzení možností vzájemné spolupráce na akcích pro cílovou skupinu podnikatelských subjektů. (BUSINESS DEN ÁZERBÁJDŽÁN února viz příloha) jednání s místostarostkou města Bílovce p. Kováčikovou tématem jednání byla diskuse o programové náplni 21. ročníku Kongresu starostů a primátorů MS kraje.

4 jednání prezidenta a ředitele Sdružení s ředitelkou kabinetu ministra dopravy p. Voplatkovou a ředitelem odboru strategie MD p. Sosnou. Projednání konkrétních spolupráce Sdružení, MSK a MD, příprava TRANPORT 2015, příprava jednání ministra dopravy p. Ťoka se zástupci Sdružení a MSK jednání prezidenta a ředitele Sdružení s prezidentem Akademie věd ČR p. Drahošem. Projednání účasti AV na diskusním panelu Podíl AV na restrukturalizaci průmyslu MSK a Quo vadis Perspektiva MSK do r jednání ředitele Sdružení s personálním ředitelem společnosti BROSE CZ Kopřivnice. Projednání spolupráce v tématu technické vzdělávání, tvorba nových pracovních míst pro aktivity s vysokou přidanou hodnotou, možnosti marketingového partnerství vybraných akcí Sdružení jednání ředitele Sdružení se starostkou městského obvodu Ostrava- Mariánské Hory p. Janáčkovou (je rovněž krajskou zastupitelkou a předsedkyní Sboru starostů městských obvodů statutárního města Ostrava). Projednána spolupráce na přípravě Kongresu starostů a primátorů MSK 2015 a účasti ředitele Sdružení na pracovním jednání starostů městských obvodů Ostravy dne jednání ředitele Sdružení s vedením Národního strojírenského klastru. Informace o klíčových aktivitách obou institucí a vzájemné pomoci při přípravě vybraných akcí jednání prezidenta a ředitele Sdružení s primátorem statutárního města Karviná p. Hanzlem a členem Rady města p. Raszykem. Zhodnocení dosavadní spolupráce, informace o aktivitách Sdružení v r. 2015, směry vzájemné spolupráce, témata pro projednání na Kongresu starostů a primátorů MSK jednání prezidenta a ředitele Sdružení s hejtmanem MSK p. Novákem. Zhodnocení spolupráce v r. 2014, informace o výsledcích projednání plánovaných aktivit Sdružení pro r na úrovni náměstků hejtmana, ARR, KHK MSK. Potvrzení, že Sdružení bude krajskou vládou nadále vnímáno jako partner při naplňování vyváženého rozvoje MS kraje registrace připravené projektové žádosti s názvem "Oderské fórum Forum Odrzańskie" do Fondu Mikroprojektů v rámci Prioritní osy III Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR-Polsko , rozhodnutí o přijetí projektu k realizaci bude známo koncem února workshop společnosti AHRA na závěr projektu Akademie knowledge managementu strojírenských firem MS kraje byl připraven sumarizující a hodnotící workshop za účasti absolventů, vrcholových představitelů Národního strojírenského klastru i personálních a obchodních oddělení společnosti Vítkovice a. s zasedání Sekce pro podporu investic v MS kraji při Sdružení. Na programu jednání sekce byly: a) aktuální informace k některým sledovaným střednědobým projektům a příprava dalších podpůrných kroků b) diskuse o programovém zaměření konference Investment & Business Forum jednání ředitele Sdružení s náměstkyni primátora statutárního města Ostrava p. Šebestovou. Rekapitulace klíčových aktivit Sdružení pro r. 2015, projednání konkrétních forem spolupráce při přípravě a realizaci konferencí Ovzduší bez hranic 2015 a Odpady 2015.

5 jednání ředitele Sdružení s ředitelem pro personální a vnější vztahy společnosti ArcellorMittal Ostrava p. Rafajem. Projednání spolupráce Sdružení s ArcellorMittal Ostrava přípravě konference Ovzduší bez hranic (duben 2015); Příprava jednání Rady Sdružení dne v ArcellorMittal Ostrava a.s.. Projednání součinnosti Sdružení se Svazem průmyslu a dopravy ČR na akcích v rámci projektu 2015 rok průmyslu a technického vzdělávání Dále Vás informujeme: 1) Realizace projektu Partnerstvím ke zvýšení zaměstnanosti (v období ) Sdružení se jako partner podílí na realizaci tohoto projektu, který reaguje na dlouhodobý nedostatek technicky vzdělané a dostatečně kvalifikované pracovní síly pro průmyslové obory v kraji, zvláště zpracovatelský průmysl. Cílem projektu je zvýšit uplatnitelnost absolventů SŠ v technických a řemeslných profesích na trhu práce v MSK. Jednou z aktivit projektu je zprostředkování zaměstnání pro min. 30 účastníků z cílových skupin projektu na nově vytvořená pracovní místa, a to konkrétně pro: 10 zájemců o zaměstnání žáci posledních ročníků SŠ v MSK, kteří absolvují v roce 2015 a vstoupí na trh práce (nepokračují ve studiu na VŠ) 20 uchazečů o zaměstnání nezaměstnaní absolventi SŠ do 20 let věku evidovaní na ÚP V souvislosti s tvorbou nově vytvořených pracovních míst pro výše uvedené osoby, nabízí Sdružení svým členům, působícím ve zpracovatelském průmyslu, možnost využít příspěvek na úhradu jejich mezd (platů) a jejich náhrad. Mzdový příspěvek je možné zaměstnavatelům poskytnout až do výše 100 % mzdových nákladů, avšak max. do výše ,- Kč za měsíc (což se rovná měsíční hrubé mzdě v max. výši ,- Kč + odvody). Příspěvek lze zaměstnavateli poskytovat na vytvoření nových pracovních míst (nad rámec evidenčního počtu zaměstnanců) pro výše uvedené cílové skupiny projektu do října 2015, max. však po dobu 6 měsíců (celkově lze tedy nárokovat proplacení 6 x = ,- Kč/1 účastník projektu). Bližší informace k poskytování mzdových příspěvků zaměstnavatelům v rámci tohoto projektu - viz leták v příloze. 2) Workshopy pracovních skupin MSPaktu za účelem aktualizace současného Integrovaného programu rozvoje zaměstnanosti a vzdělávání MSPaktu a jeho strategických projektů. V průběhu pěti workshopů, které se realizují od ledna do února 2015, chceme ve spolupráci s klíčovými regionálními aktéry projednat, rozpracovat a také koordinovat tyto klíčové projekty, které povedou k naplňování strategických priorit MSPaktu. Workshopy jsou zaměřeny na tato témata: Zlepšování nabídky technicky a řemeslně kvalifikovaných lidí Zlepšování nabídky kompetentních lidí pro kvalitní služby (strategické, volnočasové, sociální, zdravotní) Rozvoj podnikavosti a podnikání, včetně sociálního podnikání Zaměstnanost pro všechny, kdo chtějí aneb zaměstnáním k sociální inkluzi.

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Poslání ARR: Pomáháme realizovat strategické cíle Moravskoslezského kraje Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Pavla Břusková generální ředitelka Agentura pro regionální rozvoj,

Více

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Území INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Ostravská aglomerace má charakter polycentrického sídelního systému. Ostravská Larger Urban Zone (dle

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti 5. září 2012 Setkání Tajemníků měst a obcí Lotyšska Petr Rachunek Pakt zaměstnanosti PROČ? Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou strukturou dovedností důležitý

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Setkání s představiteli Jihočeského kraje 30. dubna 2014 Jan Beneš Pakt zaměstnanosti v MS kraji PROČ? Viz FILMOVÁ UKÁZKA Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou

Více

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava,

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava, Strategická příprava regionu Setkání s regionálními partnery Ostrava, 22. 11. 2011 Obsah Stávající priority kraje - Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta 2009-2016 a Regionální inovační strategie

Více

Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem. Praha, 26. listopadu 2009

Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem. Praha, 26. listopadu 2009 Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem Praha, 26. listopadu 2009 Strategie rozvoje MS kraje na roky 2009-2016 1. Prostřed edí 2. Proces 3. Partnerství

Více

PROČ ITI? S KÝM A JAK ALOKACE HARMONOGRAM IMPLEMENTACE MAP, KAP a ITI QUO VADIS MAP? HK IROP. Informace o stavu přípravy Integrovaného nástroje

PROČ ITI? S KÝM A JAK ALOKACE HARMONOGRAM IMPLEMENTACE MAP, KAP a ITI QUO VADIS MAP? HK IROP. Informace o stavu přípravy Integrovaného nástroje PROČ ITI? S KÝM A JAK ALOKACE HARMONOGRAM IMPLEMENTACE MAP, KAP a ITI QUO VADIS MAP? HK IROP Informace o stavu přípravy Integrovaného nástroje PROČ EU CHCE ITI s EU chce městům umožnit řešit jejich skutečné

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. 28. února 2012 Zdeněk Karásek

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. 28. února 2012 Zdeněk Karásek Moravskoslezský pakt zaměstnanosti 28. února 2012 Zdeněk Karásek Pakt zaměstnanosti PROČ? Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou strukturou dovedností důležitý faktor konkurenceschopnosti Cca

Více

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Vypracoval Pavel Zdražila Nezaměstnanost v MSK k 28. 2. 2015 okres ke konci měsíce rozdíl proti min. měsíci počet uchazečů absolventi

Více

LUHAČOVICE 25.9.2014

LUHAČOVICE 25.9.2014 IV. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ KONFERENCE STŘEDNÍ MORAVA KŘIŽOVATKA DOPRAVNÍCH A EKONOMICKÝCH ZÁJMŮ Pod záštitou předsedů vlád České a Slovenské republiky LUHAČOVICE 25.9.2014 IV. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ KONFERENCE

Více

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bylo založeno počátkem devadesátých let, v současnosti

Více

Setkání MAS a mikroregionů Kraje Vysočina - Ledeč nad Sázavou, 20.2. 2014. Ing. Radim Sršeň, Ph.D.

Setkání MAS a mikroregionů Kraje Vysočina - Ledeč nad Sázavou, 20.2. 2014. Ing. Radim Sršeň, Ph.D. Setkání MAS a mikroregionů Kraje Vysočina - Ledeč nad Sázavou, 20.2. 2014 Ing. Radim Sršeň, Ph.D. Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (EFRR) > MPO Prioritní osa 1: Rozvoj podnikání založený na

Více

Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023

Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023 Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023 Verze březen 2015 1 STRUČNÝ SOUHRN MS Pakt je strategickou komunikační platformou

Více

VYHODNOCENÍ MEMORANDA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI

VYHODNOCENÍ MEMORANDA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI VYHODNOCENÍ MEMORANDA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI uzavřeného mezi Moravskoslezským krajem se sídlem 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupeným Miroslavem Novákem, hejtmanem kraje IČ: 70890692 DIČ: CZ70890692

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 9. září 2009 č. 1175 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010, k návrhu střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky

Více

Strategie integrované teritoriální investice ostravské aglomerace

Strategie integrované teritoriální investice ostravské aglomerace STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/9563/2016 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení strategií a plánování Hanusková Lenka Ing. Materiál pro 10. zasedání

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2011 č. 692 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2012, a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí. Jiří Štěpán

Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí. Jiří Štěpán Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí Jiří Štěpán 8. 3. 2012 Pro města a obce zajišťujeme Zpracování projektových žádostí Dotační management Strategické plánování Propagaci technických

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 15. - 16. 4. 2015 Konference je součástí

Více

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 25. září 2013 č. 729 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

Informace z odboru regionálního rozvoje. Porady ředitelky KrÚ Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obcí 9. června 2015

Informace z odboru regionálního rozvoje. Porady ředitelky KrÚ Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obcí 9. června 2015 Informace z odboru regionálního rozvoje Porady ředitelky KrÚ Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obcí 9. června 2015 1) Připravované výzvy do OP Operační program Životní prostředí Schválen Evropskou

Více

Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST

Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, 4.12.2012 Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST Hospodářská komora České republiky Charakteristika: samosprávné sdružení

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ. 13. ročníku mezinárodní konference. Investment & Business Forum. 25. a 26. září 2012, Ostrava

ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ. 13. ročníku mezinárodní konference. Investment & Business Forum. 25. a 26. září 2012, Ostrava 2012 ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ 13. ročníku mezinárodní konference Investment & Business Forum 25. a 26. září 2012, Ostrava Motto konference: Společně ke konkurenceschopnosti a zaměstnanosti. www.ifo.cz Cílem

Více

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje Březen 2019 Olomoucký kraj v číslech (dle ČSÚ, 2019) Rozloha: 5271 km² (6,7 % ČR) Počet obyvatel: 632 492 Hustota osídlení: 119,9 ob./ km² Krajské město: Olomouc (100 494 ob.) Olomoucký kraj v číslech

Více

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Regionální stálá konference podtitulek Královéhradeckého kraje 20. června 2014 ve 12:30 hod. PROGRAM Aktuální informace o stavu přípravy čerpání

Více

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR STAV OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Finální fáze vyjednávání programového období 2014-2020 a programů Řídicí orgány vyjednávají

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network v České republice Ing. Daniela Váchová Financování pro malé a střední podniky 20.května 2008 Praha Základní informace Výzva EK v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace

Více

Investiční prostředí v kraji. Ostrava,

Investiční prostředí v kraji. Ostrava, Investiční prostředí v kraji Ostrava, 4. 4. 2017 Hrubá přidaná hodnota / HDP Hrubá přidaná hodnota v mil. Kč 1995 2000 2005 2010 2014 2015 Česká republika 1 439 752 2 167 957 2 949 463 3 582 869 3 898

Více

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Martin Sikora, náměstek hejtmana kraje Klimkovice, 10. června 2014 Formy podpory rozvoje území v Moravskoslezském kraji: Nefinanční

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 22. září 2010 č. 675 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Usnesení vlády České republiky ze dne 23. února 2015 č. 126 o Akčním plánu prevence domácího a genderově

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry Základní informace o síti Title of the presentation Date 2 Evropskásíť, jejímžhlavním cílem je podpora

Více

VÍTÁNÍ Čeladná

VÍTÁNÍ Čeladná VÍTÁNÍ 6.5.2014 Čeladná ZAHÁJENÍ 6.5.2014 Čeladná Návrh programu Čím déle se budeme věnovat současnosti, tím méně času nám zbyde na budoucnost. 1. VÍTÁNÍ 2. ZAHÁJENÍ 3. SLADĚNÍ 4. PRIORITIZACE 5. SPOLEČNÁ

Více

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji 10. června 2014, Olomouc Struktura prezentace Olomoucký kraj v číslech Podpora podnikání Podpora zaměstnanosti Olomoucký kraj v číslech Olomoucký kraj

Více

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO pro období 2014 2020 Ing. Oldřich Žďárský předseda Ing. Ivana Vanická - manažerka POZVÁNKA V rámci cca. dvouhodinového programu bude přednesena

Více

Služby agentury CzechInvest

Služby agentury CzechInvest Služby agentury CzechInvest Regionální kancelář pro Olomoucký kraj www.czechinvest.org Role regionální kanceláře CzechInvestu Rozvoj podnikatelské komunity a infrastruktury Péče o podnikatele Města a kraje

Více

Informační a poradenské středisko. Mgr. Jindřiška Dvorská

Informační a poradenské středisko. Mgr. Jindřiška Dvorská Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská osoby, místa v tis. Vývoj počtu uchazečů o zaměstnání a volných pracovních míst 650 600 550 500 450 400 350 300 250 200 150 100 50 0 uchazeči o

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

U S N E S E N Í č. 1/2011

U S N E S E N Í č. 1/2011 EUROREGION PRADĚD Nové Doby 111 793 26 Vrbno pod Pradědem U S N E S E N Í č. 1/2011 z jednání Rady č. 1/2011, které se konalo dne 18. února 2011 od 9 :00 hod. v klubovně sportovní haly v Městě Albrechticích

Více

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Partnerství LEADER 2011 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc Obsah prezentace Program rozvoje územního obvodu

Více

Výkonná rada Paktu zaměstnanosti Hradec Králové

Výkonná rada Paktu zaměstnanosti Hradec Králové Výkonná rada Paktu zaměstnanosti 8. 3. 2017 Hradec Králové Program I. Úvodní slovo II. Role Výkonné rady Paktu zaměstnanosti KHK III. Situace na trhu práce IV. Aktivity v roce 2017 V. Harmonogram jednání

Více

SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ CZ.1.07/2.4.00/17.0080 Rozvoj spolupráce formou stáží a odborných praxí v oblasti řízení letového provozu, VŠB TU Ostrava SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ STUDIJNÍ A INFORMAČNÍ BROŽÚRA Prof. Ing. Rudolf

Více

Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit

Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit zvýšení atraktivity kraje pro investory podpora stávajících a nových firem v oborech s vyšší mírou přidané hodnoty zvyšování exportní schopnosti regionální

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Konference Zaměstnanost 2014 Cheb, 2. října 2014 Jan Beneš Pakt zaměstnanosti v MS kraji PROČ? Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou strukturou dovedností

Více

Řídící výbor Paktu zaměstnanosti Hradec Králové

Řídící výbor Paktu zaměstnanosti Hradec Králové Řídící výbor Paktu zaměstnanosti 23. 2. 2017 Hradec Králové Program I. Úvodní slovo II. Organizační struktura Paktu zaměstnanosti KHK Výkonná rada Paktu zaměstnanosti KHK Operativní úroveň řízení (sekretariát,

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 23. září 2015 č. 748 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2017

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Janáčková regionální projektová manažerka Brno, 26. února 2014 Regionální kancelář

Více

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI MPSV, oddělení projektů CLLD 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc PROGRAM METODICKÉHO DNE - PRAHA 12.9. 10:30 11:45 Úvod, představení podporovaných

Více

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Bohumínsko (SCLLD) 2014-2020 18.4.2016 Projekt Komunitní rozvoj venkova na území MAS Bohumínsko, z.s. je financován

Více

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Role Svazu průmyslu a dopravy v podpoře exportu 1. Podílíme se na tvorbě a realizaci koncepcí a strategií státu v oblasti podpory exportu,

Více

Zpráva o činnosti oblasti Jičín za rok 2016

Zpráva o činnosti oblasti Jičín za rok 2016 Zpráva o činnosti oblasti Jičín za rok 2016 I. Tým komory oblasti Jičín Předseda: Místopředsedkyně: Členové: Zdeněk Kalináč Ing. Iva Labaštová Ladislav Vosáhlo Mgr. Ladislav Groh Slavomír Psota Náhradník:

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 28. listopadu 2012 č. 867 k přípravě programů spolufinancovaných z fondů Společného strategického rámce pro programové období let 2014 až 2020

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 13. - 14. 5. 2014 Konference je součástí

Více

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července 2015 Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Právník roku SP ČR předával ocenění 16. 4. Vyhlášení vítězů soutěže Manažer roku 23.

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Podpora technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji Kateřina Klapcová

Podpora technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji Kateřina Klapcová Podpora technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji 21. 4. 2016 Kateřina Klapcová ARR, a.s. Představení společnosti 100% vlastníkem je Moravskoslezský kraj Oblast činnosti: strategické plánování, řízení

Více

2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ

2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ 2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Tab. 1 - OTEVŘENÉ VÝZVY V OP DOPRAVA Řídící orgán OP Doprava harmonogram naleznete na http://www.opd.cz/cz/informace-pro-zadatele Tab. 2 - OTEVŘENÉ VÝZVY

Více

PLÁN ČINNOSTI REGIONU BÍLÉ KARPATY NA ROK 2014

PLÁN ČINNOSTI REGIONU BÍLÉ KARPATY NA ROK 2014 PLÁN ČINNOSTI REGIONU BÍLÉ KARPATY NA ROK 2014 Činnost vykonávaná sdružením Region Bílé Karpaty v roce 2013 prokázala aktuálnost nastaveného globálního cíle a na něj navazujících krátkodobých strategických

Více

Kickoff meeting Projekt AGENT. Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger,

Kickoff meeting Projekt AGENT. Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger, Kickoff meeting Projekt AGENT Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger, 24. 2. 2010 PROJEKT AGENT PROJEKT AGENT Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: 2 Terciární vzdělávání,

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

ITI ostravské aglomerace

ITI ostravské aglomerace ITI ostravské aglomerace Manažerský souhrn integrované teritoriální investice Investiční plán pro udržitelný rozvoj měst v území ostravské aglomerace na období 2014 2020 Ostrava, listopad 2015 1 Jaká jsou

Více

PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ

PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ REGION 4.0 Příležitosti a hrozby čtvrté průmyslové revoluce Práce 4.0 PhDr. Martin Klika, MBA, DBA náměstek hejtmana Ústeckého kraje Obsah prezentace A. Výchozí situace

Více

Nabídka služeb pro obce v KHK

Nabídka služeb pro obce v KHK Nabídka služeb pro obce v KHK Regionální kancelář pro Královéhradecký kraj www.czechinvest.org CzechInvest v regionech - OneStopShop CzechInvest podpora podnikání, investic a podnikatelského prostředí

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Podpis nové Dohody o partnerství Ostrava 1. prosince 2015 Petr Czekaj Obsah prezentace 1. Založení MSPaktu 2. Definice paktu zaměstnanosti 3. Výsledky dosavadní činnosti

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY Mgr. Simona Vavrochová; vedoucí oddělení podpory projektů v oblasti veřejné správy a sociální integrace MPSV 16.9. 2016, Praha OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti příprava, realizace, vize

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti příprava, realizace, vize Moravskoslezský pakt zaměstnanosti příprava, realizace, vize Pakty zaměstnanosti a místní partnerství Hranice, 2. října 2013 Jan Beneš, Jan Kelar Pakt zaměstnanosti v MS kraji PROČ? Viz FILMOVÁ UKÁZKA

Více

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka 20. 3. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města Bílovec a Studénka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace

Více

MOŢNOSTI UMÍSTĚNÍ ABSOLVENTŮ TECHNICKÝCH ŠKOL V MSK

MOŢNOSTI UMÍSTĚNÍ ABSOLVENTŮ TECHNICKÝCH ŠKOL V MSK MOŢNOSTI UMÍSTĚNÍ ABSOLVENTŮ TECHNICKÝCH ŠKOL V MSK Ing. arch. Yvona Jungová Úřad práce ČR - krajská pobočka v Ostravě yvona.jungova@ot.mpsv.cz Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji (k 31.03.2013) okres

Více

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace.

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí Třanovice, 27. 4. 2015 Úvodní informace Posláním (misí) této strategie je přispět k všestrannému rozvoji Pobeskydí prostřednictvím

Více

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové Setkání zástupců základních a mateřských škol a jejich zřizovatelů z území MAS Hradecký venkov 7. 3. 2016 Mžany MAP na území ORP Hradec Králové

Více

INVESTIČNÍ PROSTŘEDÍ V KRAJI A SERVIS ARR PRO INVESTORY. Jan Krkoška, náměstek hejtmana

INVESTIČNÍ PROSTŘEDÍ V KRAJI A SERVIS ARR PRO INVESTORY. Jan Krkoška, náměstek hejtmana INVESTIČNÍ PROSTŘEDÍ V KRAJI A SERVIS ARR PRO INVESTORY Jan Krkoška, náměstek hejtmana 6. 6. 2017 INVESTIČNÍ PROSTŘEDÍ V KRAJI A SERVIS ARR PRO INVESTORY Úspěšné průmyslové zóny v Moravskoslezském kraji

Více

Páteřní infrastruktura

Páteřní infrastruktura Páteřní infrastruktura SENÁT PČR, 23. 1. 2014 petr.moos@rek.cvut.cz mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, Priority SMK, NPR 2 Východiska Klíčové strategie pro budoucí kohezní politiku: Dopravní

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

(2008) Jak získat peníze z Evropy Možnosti čerpání finančních prostředků z ESF

(2008) Jak získat peníze z Evropy Možnosti čerpání finančních prostředků z ESF 6. dubna 2006 Jak získat peníze z Evropy Možnosti čerpání finančních prostředků z ESF 1. Období do 31. prosince 2006/31. prosince 2008 2. Obdobní od 2007 do 2013 /2015!!!!!! ""!!!! ## 2004-2006 (2008)

Více

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Regionální centrum podpory sociálního podnikání 11. 5. 2018 Hradec Králové Regionální centrum podpory sociálního podnikání Platforma zaměřená na rozvoj sociálního podnikání v Královéhradeckém kraji Funguje

Více

ZHODNOCENÍ KONFERENCE

ZHODNOCENÍ KONFERENCE 40. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 40. Den malých obcí 31. října 2013, Společenský dům,

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2016 č. 831 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2018

Více

U S N E S E N Í. ZM města KRNOVA SS 11/16/Ko

U S N E S E N Í. ZM města KRNOVA SS 11/16/Ko ZM města KRNOVA SS 11/16/Ko U S N E S E N Í z 11. zasedání Zastupitelstva města Krnova, konaného ve čtvrtek dne 25. února 2016 v 15:00 hod. v Hasičské zbrojnici, ul. Partyzánů v Krnově č. usn. 256/11 291/11

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH 23.01.2017 WWW.SPCR.CZ PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Úvodní slovo, zahájení jednání 2. Agenda 4.0 na vládní úrovni 3. Implementace Průmyslu 4.0 ve firmách

Více

22. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Výboru pro udržitelné municipality RVUR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

22. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Výboru pro udržitelné municipality RVUR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 22. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Výboru pro udržitelné municipality RVUR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, 17. května 2017 Program zasedání 13:05 Zahájení

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

Výroční zpráva za rok 2011 Bezpečnostně technologický klastr, o.s. Safety a Security Technology Cluster

Výroční zpráva za rok 2011 Bezpečnostně technologický klastr, o.s. Safety a Security Technology Cluster Výroční zpráva za rok 2011 Bezpečnostně technologický klastr, o.s. Safety a Security Technology Cluster Obsah Základní údaje... 2 Poslání Bezpečnostně technologického klastru, o. s.... 2 Členská základna...

Více

Zpráva o realizaci Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta

Zpráva o realizaci Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta Zpráva o realizaci Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta 2009 2016 Mgr. Jiří Štěpán Agentura pro regionální rozvoj, a.s. Způsob zpracování zprávy Způsob monitoringu realizace strategie vychází

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Tato výzva je realizována v rámci komunitně vedeného místního rozvoje (dále jen CLLD) a Strategie komunitně vedeného

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace * *OBSAH PREZENTACE 1) Evropské dotace v novém programovacím období 2) Nástroj ITI 3) Hradecko-pardubická aglomerace 2 *EVROPSKÁ POLITIKA 2014-2020 STRATEGIE EVROPA 2020 Inteligentní růst» rozvíjet ekonomiku

Více

Konference Programovací období : Výzvy pro města

Konference Programovací období : Výzvy pro města Konference Programovací období 2014 2020: Výzvy pro města 5. června 2012, Ostrava www.ostrava.cz Ostrava 1989 Ocelové srdce republiky vrchol 150ti letého intenzivního růstu těžkého průmyslu extenzivní

Více

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014.

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO 26838401 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení

Více

Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc,

Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc, Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc, 4.12.2017 Program Interreg V-A CZ-PL Program umožňuje financování přeshraničních projektů v českopolském příhraničí. Je řízen Ministerstvem pro

Více

Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne

Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne 8. 9. 2014 Přítomni dle prezenční listiny: Ing. Miloslav Kamiš Bc. Miroslav Mühlböck Pavel Sekyra Ing. Slavoj Dolejš Petr Kozojed Ing. Jan

Více

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Ing. Oldřich Vlasák místopředseda Svazu pro evropské záležitosti Celostátní finanční konference 4. prosince

Více

Memorandum o spolupráci

Memorandum o spolupráci Memorandum o spolupráci Česká republika - Úřad vlády ČR Agentura pro sociální začleňování (dále jen Agentura ) zastoupená: Bc. Martinem Šimáčkem, ředitelem sídlem: nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01, Praha

Více