Evropská cena za video o podnikání 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Evropská cena za video o podnikání 2009"

Transkript

1 EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO PODNIKY A PRŮMYSL Podpora konkurenceschopnosti malých a středních podniků Podnikání Výzva k předkládání návrhů Číslo ENT/CIP/08/S01C00 Evropská cena za video o podnikání 2009 Obsah 1. Cíle Evropské ceny za video o podnikání Termíny Rozpočet a ceny Způsobilost Kritéria pro udělení ceny Přihlášení videosnímků - Jak se zúčastnit soutěže Autorská práva Rovné příležitosti Osobní údaje... 5

2 1. CÍLE EVROPSKÉ CENY ZA VIDEO O PODNIKÁNÍ 2009 Obnovená Lisabonská strategie pro růst a zaměstnanost usiluje o zachování a zlepšení životní úrovně evropských občanů. Jejím cílem je vysoká míra udržitelného hospodářského růstu, spravedlivá společnost pro všechny a ochrana životního prostředí. K dosažení těchto cílů v náročném kontextu globalizace a demografických změn potřebuje Evropa dynamické, flexibilní a konkurenceschopné hospodářství a větší počet podnikatelů. Více než 60 % všech Evropanů nikdy nepřemýšlelo o samostatné výdělečné činnosti nebo o zahájení vlastního podnikání. Podnikání je však klíčovým prvkem růstu a zaměstnanosti. Úkolem Evropské komise je zlepšit podmínky pro podnikatele, zejména pro malé podniky a získat více zájemců o podnikatelskou dráhu. Záměrem Evropské ceny za video o podnikání 2009 je nabídnout Evropanům příležitost uvažovat o podnikání a podnikatelské dráze. Přihlášené videosnímky může Evropská komise použít rovněž v propagačních kampaních na podporu podnikání v budoucnu. 2. TERMÍNY Videosnímky musí být uloženy elektronicky a zaregistrovány nebo zaslány Evropské komisi do 31. března 2009, 23:59:59 hod. SEČ. Porota Evropské komise videosnímky posoudí a sestaví seznam 45 videosnímků, ze kterých bude vybráno 9 vítězných. Autoři těchto 9 videosnímků budou o rozhodnutí poroty informováni do konce dubna ROZPOČET A CENY Vítězové soutěže budou pozváni na zahájení Prvního evropského týdne malých a středních podniků (týden MSP) v Bruselu dne 6. května 2009, kde jim budou předány ceny. Dopravu a ubytování bude zajišťovat a financovat Evropská komise. Evropská komise má v plánu udělit celkem devět cen, a to v rámci tří kategorií: Podnikatelský duch Inovativní podnikání Odpovědné podnikání V každé z těchto tří kategorií budou odměněny videosnímky, které se umístí na prvních třech místech. Vítězné videosnímky budou odměněny cenou ve výši EUR, videosnímky na druhém místě získají cenu EUR a videosnímky na třetím místě budou oceněny částkou EUR. Každá cena bude jednorázová a nebude zohledňovat náklady na tvorbu videosnímku ani jiné náklady. Celkový rozpočet, ze kterého budou ceny uděleny, je EUR.

3 Ceny budou vítězům převedeny na bankovní účet poté, co bude ověřena jejich způsobilost. Vítězové obdrží formulář pro právní subjekt a formulář finanční identifikace, které vyplní, podepíší a zašlou Evropské komisi. Pokud je vítězem způsobilá a ve svém státě bydliště nezletilá osoba, cena bude předána jejímu rodiči nebo zákonnému zástupci. Pokud nebude možné informovat vítěze nebo pokud nebude předložena požadovaná dokumentace, cena propadne. 4. ZPŮSOBILOST Soutěže se může zúčastnit každá fyzická i právnická osoba, která je občanem nebo rezidentem resp. má hlavní sídlo v některém z 27 členských států Evropské unie nebo v Norsku, na Islandu, v Lichtenštejnsku, Chorvatsku, Bývalé jugoslávské republice Makedonii, Černé Hoře, Albánii, Srbsku, Turecku a Izraeli, pokud takovou účast nezakazují, neomezují či jí v této účasti nebrání vnitrostátní právní předpisy. Členové a zaměstnanci Evropské komise nebo jejích agentur či společností, se kterými má Evropská komise smluvní vztahy související s touto soutěží, se této soutěže nesmějí účastnit. Osobám, které v době přihlášení do soutěže nedosáhly věku 18 let, nelze udělit cenu bez předchozího písemného souhlasu jednoho z rodičů nebo zákonného zástupce. Než vítězové soutěže obdrží ceny, může Evropská komise k prověření jejich způsobilosti požadovat, aby podepsali čestné prohlášení, že nejsou v úpadku nebo že se nedopustili profesního pochybení nebo že nejsou v podobné situaci, která jim nedovoluje cenu převzít. Videosnímky nesmí porušovat autorská práva ani soukromí jakékoliv žijící nebo zemřelé osoby nebo jakkoli jinak porušit vlastnická nebo osobnostní práva jakékoliv osoby. Zaregistrované videosnímky musí být vhodné ke zveřejnění na veřejném fóru a nesmí obsahovat nahotu, vulgární výrazy, vyhrožování násilím a nesmí sloužit ke komerční nebo reklamní propagaci výrobků nebo služeb či být nevhodné jakýmkoliv jiným způsobem. Účastí v této soutěži a registrací videosnímku na internetové stránce Evropské komise účastníci souhlasí, že budou dodržovat pravidla a rozhodnutí Evropské komise, jež mají konečnou platnost ve všech otázkách souvisejících s touto soutěží, a že jimi budou vázáni. 5. KRITÉRIA PRO UDĚLENÍ CENY Videosnímky, které splní podmínky účasti, budou dále posuzovány na základě následujících kritérií: 1) Aktuálnost a příhodnost videosnímku vzhledem k tématu 2) Originalita základní myšlenky (základní koncept) 3) Kvalita scénáře 4) Kvalita realizace 5) Kvalita vizuálních efektů (zejména v případě animovaných videosnímků) Všech pět kritérií bude mít při posuzování videosnímků stejnou váhu. Evropská komise má výhradní a neomezené právo určit, které videosnímky ocení, případně neocenit žádné. Rozhodnutí o udělení cen závisí zejména na dostupnosti rozpočtových prostředků.

4 Při rozhodování o udělení cen se bude Evropská komise řídit doporučeními poroty. Evropská komise si vyhrazuje právo na změnu, rozšíření nebo omezení podmínek soutěže, jakož i na pozastavení či ukončení soutěže bez předchozího oznámení. Evropská komise si vyhrazuje právo ukončit soutěž dříve než dne 31. března 2009, a to s ohledem na počet přijatých příspěvků. Evropská komise bude informovat veřejnost o všech takovýchto změnách na svých internetových stránkách. 6. PŘIHLÁŠENÍ VIDEOSNÍMKŮ - JAK SE ZÚČASTNIT SOUTĚŽE Účastníci mohou přihlásit své videosnímky do soutěže dvěma způsoby: A. Odeslat/uložit elektronicky videosoubor na internet: 1. Zašlete videosoubor na internetové stránky (například na You Tube nebo podobný server) nebo ho uložte na internetový server pro ukládání souborů tak, abychom k němu měli přístup prostřednictvím vámi zaslané adresy URL. Ujistěte se, že přístup k videosnímku je pro nás bezplatný a bez jakýchkoli omezení. 2. Vyplňte internetový registrační formulář, uveďte v něm odkaz na svůj videosnímek a potvrďte souhlas s podmínkami soutěže. 3. Název, pod kterým uložíte videosnímek na internet a poté zaregistrujete, by měl začínat zkratkou názvu soutěže EEVA 2009 a pokračovat vlastním názvem videosnímku. B. Odeslat jej přímo Evropské komisi: 1. Vyplňte, vytiskněte a zašlete registrační formulář a potvrďte souhlas s podmínkami soutěže. 2. Zašlete svůj videosnímek spolu s registračním formulářem na adresu : European Commission, DG Enterprise and Industry, unit E.1., B-1049 Brussels. Obecné podmínky: 1. Délka videosnímků musí být minimálně jedna minuta a maximálně tři minuty. 2. Videosnímky musí být zaslány/uloženy elektronicky a zaregistrovány nebo zaslány poštou (razítko pošty) nejpozději do 31. března 2009, 23:59:59 hodin SEČ. Zaregistrovaný videosnímek již nelze upravovat ani znovu po úpravě přihlásit do soutěže. 3. Všechny videosnímky by měly mít dobrou technickou kvalitu, aby bylo možné je později šířit (např. prostřednictvím DVD) nebo vysílat. Pokud bude váš videosnímek mezi vítěznými, můžeme vás požádat o jeho převod na jiný formát. 4. Soutěžící mohou přihlásit do každé kategorie pouze jeden videosnímek, tj. každý soutěžící může do soutěže zaslat maximálně tři videosnímky. Každý videosnímek může být zaregistrován pouze jednou. 7. AUTORSKÁ PRÁVA Registrací videosnímku účastníci prohlašují, že přihlášený videosnímek (včetně obrázků, grafiky, diapozitivů atd.) je jejich původní dílo. Evropská komise nenese žádnou odpovědnost za spory mezi osobami vymáhajícími autorská práva na videosnímky. Registrací každý soutěžící prohlašuje, že videosnímek neporušuje práva žádné třetí strany, je vhodný ke zveřejnění a nepodléhá autorským právům. Soutěžící by ve svém videosnímku neměli používat hudbu, která není veřejně dostupná.

5 Registrací videosnímku soutěžící prohlašují, že všechny osoby, které lze na videosnímku rozpoznat, souhlasí s použitím své podoby a svého vystoupení ve videosnímku, s přihlášením videosnímku do soutěže a s využitím videosnímku Evropskou komisí jakýmkoliv způsobem, který bude považovat za vhodný. Soutěžící prohlašují, že osoby na videosnímcích podepíší všechny nezbytné dokumenty přiznávající Evropské komisi právo na použití videosnímků, ve kterých se objevují, pokud to bude Evropská komise vyžadovat. Přihlášením videa do soutěže soutěžící prohlašují, že souhlasí s tím, aby Evropská komise použila jejich videosnímek(y) ke své propagační činnosti. Evropská komise by zejména měla mít právo používat, vysílat, předvádět, upravovat a měnit celé videosnímky nebo jejich části. Evropská komise rozhodne, zda a jak bude tato práva uplatňovat a vykonávat. 8. ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI Úkolem Evropské komise je podporovat rovnost žen a mužů a jejím cílem je ve všech činnostech odstraňovat nerovnosti mezi pohlavími (články 2 a 3 Smlouvy o ES). V této souvislosti jsou zvláště ženy podporovány, aby se zapojily do předkládání návrhů. 9. OSOBNÍ ÚDAJE Přihláška bude zpracována počítačem. Veškeré osobní údaje (jako jsou např. jména, adresy atd.) budou zpracovávány v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 45/2001 ze dne 18. prosince 2000 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů orgány a institucemi Společenství a o volném pohybu těchto údajů (Úřední věstník L 8, ). Odpovědi na otázky v registračním formuláři jsou nutné k posouzení vaší přihlášky a budou zpracovány výhradně pro tyto účely oddělením odpovědným za Evropskou cenu za video o podnikání Na požádání vám osobní údaje mohou být zaslány za účelem opravy nebo doplnění. V případě jakýchkoliv dotazů ohledně těchto údajů se prosím obraťte na útvar Komise, kterému budete přihlášku zasílat. Příjemci mohou kdykoliv podat stížnost ohledně zpracovávání jejich osobních údajů evropskému inspektorovi ochrany údajů.

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.03 Účinnost od 15. 5. 2015 Počet stran: 79 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

PROGRAM PRO KONKURENCESCHOPNOST A INOVACE VÝZVA EKOINOVACE

PROGRAM PRO KONKURENCESCHOPNOST A INOVACE VÝZVA EKOINOVACE PROGRAM PRO KONKURENCESCHOPNOST A INOVACE VÝZVA EKOINOVACE Výzva Programu pro konkurenceschopnost a inovace (CIP) Eko-inovace Tato výzva podporuje eko-inovativní projekty v různých odvětvích, které se

Více

Oficiální pravidla soutěže

Oficiální pravidla soutěže Oficiální pravidla soutěže 1. Organizátor Organizátorem soutěže (dále jen organizátor ) je společnost Fujitsu Technology Solutions s.r.o., se sídlem V Parku 2336/22, 148 00 Praha 4, IČ: 261 15 310, zapsaná

Více

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání Definice MSP Malý a střední podnik je v Evropské unii charakterizován třemi obecnými kritérii počet zaměstnanců, ekonomické hodnocení,

Více

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE (2008/C 141/13) Úvod. posilovat nadnárodní mobilitu osob pracujících v odvětví kultury,

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE (2008/C 141/13) Úvod. posilovat nadnárodní mobilitu osob pracujících v odvětví kultury, 7.6.2008 C 141/27 V (Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE Výzva k předkládání návrhů 2008 Program Kultura (2007 2013) Provádění akcí programu: víceleté projekty spolupráce; akce spolupráce; zvláštní akce (třetí

Více

Veškeré informace o Státním fondu kinematografie jsou k dispozici na adrese www.fondkinematografie.cz.

Veškeré informace o Státním fondu kinematografie jsou k dispozici na adrese www.fondkinematografie.cz. Průvodce žadatele Legislativa Vyhlášení výzvy se řídí následujícími právními předpisy: Zákonem o audiovizi http://fondkinematografie.cz/assets/media/files/zakon-o-audiovizi.pdf Statutem Fondu http://fondkinematografie.cz/assets/media/files/statut-statniho-fondu-kinematografie.pdf

Více

Pravidla marketingové soutěže A Ty? Kam jdeš?

Pravidla marketingové soutěže A Ty? Kam jdeš? Pravidla marketingové soutěže A Ty? Kam jdeš? Tato pravidla se vztahují na marketingovou soutěž A Ty? Kam jdeš?, jejímž pořadatelem je společnost CCC Czech, s.r.o., se sídlem Praha 9, Českomoravská 2420/15,

Více

CULTURE PROGRAMME (2007 2013) PROGRAM KULTURA (2007 2013) Informace o novém Programu Kreativní Evropa/Creative Europe (2014-2020)

CULTURE PROGRAMME (2007 2013) PROGRAM KULTURA (2007 2013) Informace o novém Programu Kreativní Evropa/Creative Europe (2014-2020) CULTURE PROGRAMME (2007 2013) PROGRAM KULTURA (2007 2013) Informace o novém Programu Kreativní Evropa/Creative Europe (2014-2020) V roce 2012 byla otevřena poslední výzva pro podání projektů komunitárního

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2. 5. 2014 Počet stran: 77 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov).

Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov). Souhrn přihlášky Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov). EVROPSKÉ CENY ZA PODPORU PODNIKÁNÍ 2015 Shrnutí přihlášky Seznam

Více

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 16.7.2012 COM(2012) 396 final C7-0191/12 Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o uvolnění prostředků z Evropského fondu pro přizpůsobení se globalizaci podle bodu

Více

Zadávací dokumentace programu ALFA

Zadávací dokumentace programu ALFA Zadávací dokumentace programu ALFA 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 1.1. LEGISLATIVNÍ RÁMEC... 2 1.2. INFORMACE O POSKYTOVATELI... 2 1.3. INFORMACE O PROGRAMU... 3 1.4. VYMEZENÍ POJMŮ... 7 2. UCHAZEČI... 8 2.1.

Více

Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici. referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7)

Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici. referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7) Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7) v Agentuře pro spolupráci energetických regulačních orgánů REF.: ACER/2015/09 Zveřejnění

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Prodávajícím je Miroslava Zudová, se sídlem v V Hlubokém 27E, 25216 Nučice (Praha-západ), IČ: 47353236, vedená u Městského

Více

BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM!

BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! Pravidla BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! je projekt pořádaný Oddělením pro internetovou komunikaci pro webové stránky Evropského parlamentu. Každý měsíc se projekt

Více

INOVAČNÍ FIRMA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016 Junior inovátor pravidla soutěže

INOVAČNÍ FIRMA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016 Junior inovátor pravidla soutěže INOVAČNÍ FIRMA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016 Junior inovátor pravidla soutěže Vyhlášení: 24. března 2016 Ukončení příjmu přihlášek: 30. června 2016 Vyhlášení výsledků: 11. října 2016 1. PŘEDMĚT SOUTĚŽE

Více

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 19.7.2011 KOM(2011) 454 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ Digitální tachograf: Plán

Více

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE Ministerstvo pro místní rozvoj PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE pro program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 1. vydání 10. října 2008 Obsah 1. Úvod...2 2.

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Úvod Tyto pokyny byly vypracovány jako doplňující informace pro příjemce grantů Projektů

Více

Evropská jazyková cena Label 2016

Evropská jazyková cena Label 2016 Evropská jazyková cena Label 2016 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

EVROPSKÁ KOMISE. Zastoupení v České republice ZADÁVACÍ PODMÍNKY. Zajištění informační a komunikační kampaně na téma práva občanů EU VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

EVROPSKÁ KOMISE. Zastoupení v České republice ZADÁVACÍ PODMÍNKY. Zajištění informační a komunikační kampaně na téma práva občanů EU VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ EVROPSKÁ KOMISE Zastoupení v České republice ZADÁVACÍ PODMÍNKY Zajištění informační a komunikační kampaně na téma práva občanů EU VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV Zajištění informační a komunikační kampaně na

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.5.2013 COM(2013) 278 final SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ Program Marco Polo výsledky a výhledy

Více

Výsledky soutěže. Výherci

Výsledky soutěže. Výherci Výsledky soutěže KRTEČKOVA VÁNOČNÍ SOUTĚŽ Milé maminky, děkujeme vám za vaše příspěvky do KRTEČKOVY VÁNOČNÍ SOUTĚŽE. Výhercům gratulujeme k poukázkám do obchodního řetězce POMPO, všem ostatním ještě jednou

Více

Obchodní podmínky. nákupu zboží v internetovém obchodu Colours of Ostrava

Obchodní podmínky. nákupu zboží v internetovém obchodu Colours of Ostrava Obchodní podmínky nákupu zboží v internetovém obchodu Colours of Ostrava 1. Úvodní ustanovení 1.1 Prodávající 1.1.1 Internetový obchod Colours of Ostrava provozuje Daniel Krečmer ORIENTAL, IČ 70620261,

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Výzkumné infrastruktury pro vzdělávací účely- budování či modernizace k předkládání

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2005 4. volební období tisk 835/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o doplňkovém dozoru nad bankami, spořitelními

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 9 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 12 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

Pro rok 2012 byly, na základě doporučení Evropské komise a odborné poroty programu Label, stanoveny tyto priority:

Pro rok 2012 byly, na základě doporučení Evropské komise a odborné poroty programu Label, stanoveny tyto priority: Evropská jazyková cena Label VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 2012 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 14.07.2004 KOM(2004) 474 v konečném znění 2004/0153 (COD) Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se zavádí integrovaný akční program v oblasti

Více

VYHLÁŠENÍ XVI. ROČNÍKU FOTOGRAFICKÉ VÝSTAVY FOTO NA PROVÁZKU 2016

VYHLÁŠENÍ XVI. ROČNÍKU FOTOGRAFICKÉ VÝSTAVY FOTO NA PROVÁZKU 2016 VYHLÁŠENÍ XVI. ROČNÍKU FOTOGRAFICKÉ VÝSTAVY FOTO NA PROVÁZKU 2016 Abychom celou akci co nejméně komplikovali, ponechali jsme podmínky účasti v roce 2016 velmi podobné jako v roce 2015. Změna se týká pouze

Více

CESTOVNÍ RUCH V EVROPĚ: PRŮMYSLOVÉ DĚDICTVÍ, VENKOV A AGROTURISTIKA

CESTOVNÍ RUCH V EVROPĚ: PRŮMYSLOVÉ DĚDICTVÍ, VENKOV A AGROTURISTIKA GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO VNITŘNÍ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCE B: STRUKTURÁLNÍ POLITIKA A POLITIKA SOUDRŽNOSTI DOPRAVA A CESTOVNÍ RUCH CESTOVNÍ RUCH V EVROPĚ: PRŮMYSLOVÉ DĚDICTVÍ, VENKOV A AGROTURISTIKA SHRNUTÍ

Více

Všeobecné podmínky pro nákup lístku

Všeobecné podmínky pro nákup lístku Preambule Poskytovatel je společnost, která má zájem prodávat Uživateli lístky na základě požadavku Uživatele a poskytovat mu s tím související služby, které mají k zajištění tohoto nákupu Uživateli pomoci.

Více

Výzva I programu podpory POTENCIÁL

Výzva I programu podpory POTENCIÁL MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory POTENCIÁL Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Smluvní podmínky platné od 1.7.2009

Smluvní podmínky platné od 1.7.2009 Provozovatel: Ing. Vojtěch Ludl Pažoutova 2608/B 397 01 Písek IČO: 75091208 DIČ: CZ6206081904 Bankovní spojení: Raiffeisenbank a.s., Praha 4 Číslo účtu: 1012042114/5500 Smluvní podmínky platné od 1.7.2009

Více

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. Provádění směrnice o energetické účinnosti pokyny Komise

SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. Provádění směrnice o energetické účinnosti pokyny Komise EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.11.2013 COM(2013) 762 final SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Provádění směrnice o energetické účinnosti pokyny Komise {SWD(2013) 445 final} {SWD(2013) 446 final}

Více

6/1993 Sb. Zákon České národní rady. Část první. Základní ustanovení

6/1993 Sb. Zákon České národní rady. Část první. Základní ustanovení Systém ASPI - stav k 7.11.2005 do částky 152/2005 Sb. a 54/2005 Sb.m.s. Obsah a text 6/1993 Sb. - stav k 1. 1.2006 6/1993 Sb. Zákon České národní rady ze dne 17. prosince 1992 o České národní bance Změna:

Více

Program 2016 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu sportu, volného času a primární prevence

Program 2016 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu sportu, volného času a primární prevence Program 2016 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu sportu, volného času a primární prevence Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo usnesením č. 115-20/2015/ZK

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Obchodní a reklamační podmínky obchodní společnosti Metrostore.cz pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.metrostore.cz 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Internetový obchod

Více

Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o.

Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o. Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o. Espaun, s.r.o. se sídlem Jaurisova 515/4, 140 00 Praha 4, DIČ: CZ27945014. (dále jen Poskytovatel") Úvodní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky

Více

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ PŘÍRUČKA 2013 ČÁST I REV1. Program celoživotního učení (LLP) Příručka 2013. Část I: Všeobecná ustanovení

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ PŘÍRUČKA 2013 ČÁST I REV1. Program celoživotního učení (LLP) Příručka 2013. Část I: Všeobecná ustanovení Program celoživotního učení (LLP) Příručka 2013 Část I: Všeobecná ustanovení 1 Obsah 1. VŠEOBECNÝ PŘEHLED PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (LLP)... 3 1.A. JAKOU MÁ PROGRAM STRUKTURU?... 4 1.B. JAKÉ KATEGORIE

Více

Státní podpora N 27/2006 Česká republika Regionální režim podpory prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice Kvasiny za zvýhodněnou cenu

Státní podpora N 27/2006 Česká republika Regionální režim podpory prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice Kvasiny za zvýhodněnou cenu EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 24.X.2006 K(2006)5176 Věc: Státní podpora N 27/2006 Česká republika Regionální režim podpory prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice Kvasiny za zvýhodněnou cenu Vážený pane

Více

PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh.

PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh. PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh. I. Pořadatel soutěže Pořadatelem soutěže pod názvem Vibrostation funguje. Můj příběh. o možnost vyhrát jeden z 100 kusů poukázek na 7 x cvičení

Více

Pravidla soutěže Smart Life 2013

Pravidla soutěže Smart Life 2013 Pravidla soutěže Smart Life 2013 Tato pravidla upravují soutěž s názvem Smart Life (dále jen soutěž ) a jsou jediným závazným dokumentem pro organizování této soutěže. 1. Obecné podmínky realizace soutěže

Více

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016 I. Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016 Tento materiál byl vytvořen Ministerstvem vnitra v rámci plnění usnesení vlády ze dne 12. října 2015 č. 824, kterým se mění usnesení ze dne 29.

Více

Podrobný postup stažení, vyplnění a odeslání elektronické žádosti

Podrobný postup stažení, vyplnění a odeslání elektronické žádosti Podrobný postup stažení, vyplnění a odeslání elektronické žádosti K vyplnění žádosti je nutné mít nainstalován program 602XML Filler Spuštění instalace kliknutím na odkaz kraje v záhlaví tabulkového přehledu

Více

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí připravila Berman Group ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Děčína Průzkum podnikatelského prostředí II. ÚVOD V červenci a srpnu 000 byl mezi

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament 2015/XXXX(BUD) 1.9.2015

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament 2015/XXXX(BUD) 1.9.2015 Evropský parlament 2014-2019 Rozpočtový výbor 2015/XXXX(BUD) 1.9.2015 NÁVRH ZPRÁVY o návrhu rozhodnutí Evropského parlamentu a Rady o uvolnění prostředků z Evropského fondu pro přizpůsobení se globalizaci

Více

Zuzana Čížková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 13.5.2016, 23:12

Zuzana Čížková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 13.5.2016, 23:12 OBCHODNÍ PODMÍNKY Níže uvedené obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.eninka.cz. Přečtěte si prosím tyto podmínky ještě před objednáním, objednáním zboží s nimi vyslovujete souhlas.

Více

Studie uživatelů modelu CAF

Studie uživatelů modelu CAF Studie uživatelů modelu CAF Úvod Vážené dámy, vážení pánové, Chtěli bychom Vás touto cestou požádat o vyplnění dotazníku, souvisejícího se Společným hodnotícím rámcem (model CAF). Cílem tohoto dotazníku

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 Verze: 3 Červenec 2014 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

Více

Reklamní akce GARNIER PURE Česká republika

Reklamní akce GARNIER PURE Česká republika Reklamní akce GARNIER PURE Česká republika 1. Pravidla soutěže Předmětem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel (dále jen pravidla ) reklamní akce Garnier Pure (dále jen soutěž ). Tato pravidla

Více

Veškeré objednávky provedené v našem obchodě přes objednávkový formulář, mailem nebo telefonicky jsou považovány za závazné.

Veškeré objednávky provedené v našem obchodě přes objednávkový formulář, mailem nebo telefonicky jsou považovány za závazné. Všeobecná ustanovení : Veškeré objednávky provedené v našem obchodě přes objednávkový formulář, mailem nebo telefonicky jsou považovány za závazné. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém

Více

Evropská síť na podporu podnikání

Evropská síť na podporu podnikání Title of the presentation Date 1 Evropská síť na podporu podnikání Představení služeb sítě Enterprise Europe Network European Commission Enterprise and Industry ENTERPRISE EUROPE NETWORK Mezinárodní síť

Více

MPSV, odbor řízení pomoci z ESF

MPSV, odbor řízení pomoci z ESF MPSV, odbor řízení pomoci z ESF ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TELEVIZNÍ KAMPAŇ Prezentace úspěšných projektů ESF a uvedení nového OP LZZ Praha, 22. července 2008 1 1. Zadavatel Stát: Instituce: Česká republika

Více

Obchodní podmínky. 1. Všeobecná ustanovení. 2. Vymezení pojmů

Obchodní podmínky. 1. Všeobecná ustanovení. 2. Vymezení pojmů Obchodní podmínky Základní údaje Provozovatel obchodu: SONA, v.d., U Malého lesa 6, 591 01 Žďár nad Sázavou Sídlo společnosti: Žďár nad Sázavou - U Malého lesa 6 IČO: 00030431 DIČ: CZ00030431 Zapsána:

Více

III. Program Technologické agentury ČR na podporu rozvoje dlouhodobé spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích mezi veřejným a soukromým sektorem

III. Program Technologické agentury ČR na podporu rozvoje dlouhodobé spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích mezi veřejným a soukromým sektorem III. Program Technologické agentury ČR na podporu rozvoje dlouhodobé spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích mezi veřejným a soukromým sektorem 1. Název programu Centra kompetence (dále jen program )

Více

Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking

Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking Obchodní podmínky pro poskytování služby MPU internetbanking účinné od 1. 7. 2016 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto obchodní podmínky (dále jen Podmínky ) Moravského Peněžního Ústavu - spořitelního družstva (dále

Více

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE SPOLUPRÁCE Program realizuje Prioritní osu 5 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a inovace 2007 2013. 1. Cíl programu Cílem programu je podpora vzniku a rozvoje kooperačních

Více

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED Directorate-General for Communication Public Opinion Monitoring Unit V Bruselu dne 30. ledna 2015 Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED

Více

OBSAH. Seznam zkratek... XI Seznam předpisů citovaných v komentáři... XIII Úvodem... XXIII

OBSAH. Seznam zkratek... XI Seznam předpisů citovaných v komentáři... XIII Úvodem... XXIII OBSAH Seznam zkratek........................................................... XI Seznam předpisů citovaných v komentáři.................................... XIII Úvodem..............................................................

Více

práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility

práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility Veřejná online konzultace týkající se programu pracovní mobility Tvoje první práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility mladých lidí uvnitř EU Tato otevřená veřejná online

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 7/1

Číslo vydání/ aktualizace: 7/1 PODMÍNKY v rámci prioritní osy 5. Prostředí pro podnikání a inovace, oblast podpory 5.1 Platformy spolupráce, programu PROSPERITA - Výzva II část I. Číslo projektu Částka dotace Název projektu Místo realizace

Více

Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY. k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku 2015

Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY. k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku 2015 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.5.2015 COM(2015) 265 final Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku

Více

Fakultativní společná evropská právní úprava prodeje: časté otázky

Fakultativní společná evropská právní úprava prodeje: časté otázky MEMO/11/680 V Bruselu dne 11. října 2011 Fakultativní společná evropská právní úprava prodeje: časté otázky Co je to fakultativní společná evropská právní úprava prodeje? Spotřebitelé a podniky zejména

Více

1.1. Používání Předplatitelé nesmí bez předchozí dohody s One.com umísťovat na server velké objemy dat k volnému stahování nebo čtení.

1.1. Používání Předplatitelé nesmí bez předchozí dohody s One.com umísťovat na server velké objemy dat k volnému stahování nebo čtení. Smluvní podmínky One.com v.09 Následující podmínky platí u One.com od 1. září 2015. 1. Předplatné: Předplatné webového prostoru One.com umožňuje přístup k poštovním serverům One.com. Každé předplatné může

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

(Usnesení, doporučení a stanoviska) DOPORUČENÍ RADA

(Usnesení, doporučení a stanoviska) DOPORUČENÍ RADA 4.12.2013 Úřední věstník Evropské unie C 354/1 I (Usnesení, doporučení a stanoviska) DOPORUČENÍ RADA DOPORUČENÍ RADY ze dne 26. listopadu 2013 o podpoře zdraví upevňující tělesné aktivity ve všech odvětvích

Více

Prioritám Dunajské strategie bude kralovat životní prostředí a ekonomika

Prioritám Dunajské strategie bude kralovat životní prostředí a ekonomika 02.11.2010 Dunajská strategie Prioritám Dunajské strategie bude kralovat životní prostředí a ekonomika Další z projektů regionálního partnerství podporovaného Evropskou unií, tzv. Dunajská strategie, se

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Jednokolový 30. 6. 2019

Jednokolový 30. 6. 2019 Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF adaptabilita a rovné příležitosti vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY,

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY, KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 2.10.2009 KOM(2009) 510 v konečném znění 2009/0138 (CNS) C7-0255/09 Návrh NAŘÍZENÍ RADY, kterým se mění nařízení (ES) č. 247/2006, kterým se stanoví zvláštní

Více

Den nezávislosti 2016

Den nezávislosti 2016 Oficiální pravidla video soutěže Den nezávislosti 2016 Život, svoboda a právo na štěstí: Co pro vás znamená americký Den nezávislosti? Sponzoři soutěže 1 Soutěž Den nezávislosti 2016 sponzoruje Velvyslanectví

Více

Státní podpora N 642/2008 Česká republika Veřejné financování alternativních plnicích stanic pro provozovatele veřejné dopravy

Státní podpora N 642/2008 Česká republika Veřejné financování alternativních plnicích stanic pro provozovatele veřejné dopravy EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 29.04.2009 K (2009)2912 v konečném znění Věc: Státní podpora N 642/2008 Česká republika Veřejné financování alternativních plnicích stanic pro provozovatele veřejné dopravy

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 8/0

Číslo vydání/ aktualizace: 8/0 PODMÍNKY dotace v rámci prioritní osy 4. Inovace, oblasti podpory 4.1 Zvyšování inovační výkonnosti podniků, programu INOVACE, podporované aktivity Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Číslo

Více

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI PORADENSTVÍ Program realizuje Prioritní osu OPPI 2007-2013 6 Služby pro rozvoj podnikání Platnost od Číslo

Více

Závěrečná zpráva prvního kola Iniciativy Společenství EQUAL České republiky

Závěrečná zpráva prvního kola Iniciativy Společenství EQUAL České republiky Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Iniciativa Společenství EQUAL Závěrečná zpráva prvního kola Iniciativy Společenství EQUAL České republiky červen 2007 OBSAH ÚVOD... 4 1.1 ZAMĚŘENÍ INICIATIVY

Více

má telekomunikační licencí vyhrazen v pásmu 3,5 GHz k využití duplexní kmitočtový úsek o šířce 14 MHz a více. 1/5

má telekomunikační licencí vyhrazen v pásmu 3,5 GHz k využití duplexní kmitočtový úsek o šířce 14 MHz a více. 1/5 Vyhlášení výběrového řízení na udělení telekomunikačních licencí ke zřizování a provozování veřejných telekomunikačních sítí s využitím pevných rádiových přístupových sítí typu P-MP ve vyhrazeném kmitočtovém

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Evropský fond pro regionální rozvoj spolufinancované ze zdrojů Evropského fondu pro regionální rozvoj jsou udržitelným a efektivním způsobem investování do

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

Spis treści. 1. Co je GNSS?... 2. 2. Co je projekt e-knot?... 4. 2.1. Popis projektu... 4. 2.2. Partneři:... 5. 3. Příležitosti projektu e-knot:...

Spis treści. 1. Co je GNSS?... 2. 2. Co je projekt e-knot?... 4. 2.1. Popis projektu... 4. 2.2. Partneři:... 5. 3. Příležitosti projektu e-knot:... Spis treści 1. Co je GNSS?... 2 2. Co je projekt e-knot?... 4 2.1. Popis projektu... 4 2.2. Partneři:... 5 3. Příležitosti projektu e-knot:... 6 3.1. PRO SPOLEČNOSTI... 6 3.1.1. Podpora doktorandů... 6

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 14. března 2007 (27.03) (OR. en) 7371/07 Interinstitucionální spis: 2007/0037 (COD)

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 14. března 2007 (27.03) (OR. en) 7371/07 Interinstitucionální spis: 2007/0037 (COD) RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 14. března 2007 (27.03) (OR. en) 7371/07 Interinstitucionální spis: 2007/0037 (COD) TRANS 80 AGRILEG 37 DENLEG 16 COMPET 73 CODEC 219 NÁVRH Odesílatel: Evropská komise Ze dne:

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2.5.2014 Počet stran: 74 Počet příloh: 8 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

Reklamní akce Dove Masterbrand Česká republika

Reklamní akce Dove Masterbrand Česká republika Reklamní akce Dove Masterbrand Česká republika 1. Pravidla soutěže Předmětem tohoto dokumentu je úplná úprava pravidel (dále jen pravidla ) reklamní akce Dove Masterbrand (dále jen soutěž ). Tato pravidla

Více

METODIKA k provádění nařízení vlády č. 73/2015 Sb.,

METODIKA k provádění nařízení vlády č. 73/2015 Sb., 2016 METODIKA k provádění nařízení vlády č. 73/2015 Sb., o podmínkách poskytování plateb v oblastech Natura 2000 na zemědělské půdě, ve znění pozdějších předpisů METODIKA K PROVÁDĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY č.

Více

Informace k ochraně osobních údajů

Informace k ochraně osobních údajů Informace k ochraně osobních údajů Dbáme na ochranu Vašich osobních údajů Co jsou osobní údaje? Zásada anonymního zpracování Vítáme Vás na naší webové stránce a Váš zájem nás těší. Skupina THIMM (dále

Více

240/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

240/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 240/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 27. října 2014 o výi časových poplatků, sazeb mýtného, slevy na mýtném a o postupu při uplatnění slevy na mýtném Vláda nařizuje podle 46 odst. 1 zákona č. 13/1997 Sb.,

Více

Podmínky pro používání Extranetu společnosti B. Braun

Podmínky pro používání Extranetu společnosti B. Braun Podmínky pro používání Extranetu společnosti B. Braun 1. Rozsah platnosti Níže uvedené podmínky pro používání platí pro Vaše používání Extranetu společnosti B. Braun (dále jen Extranet ), který poskytuje

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména:

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 1.8.2006 KOM(2006)432 v konecném znení 2006/0146(COD) Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o odstranění kontrol na hranicích členských států v silniční

Více

Feng Shui Shop - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 17.4.2016, 4:53

Feng Shui Shop - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 17.4.2016, 4:53 Provozovatel obchodu: Monika Urbanová Sídlo společnosti: Sedmikrásková 576/4, Praha 10 - Kolovraty, 103 00 IČO: 04141482 nejsme plátci DPH email: feng-shui-shop@seznam.cz Před nákupem v našem internetovém

Více

Pracovněprávní aktuality

Pracovněprávní aktuality (sledované období: 8. 1. 2015 4. 2. 2015) JUDr. Nataša Randlová/Mgr. Barbora Kudrhalt Suchá Advokátní kancelář Randl Partners, www.randls.com, člen Ius Laboris Právnická firma roku 2014 v kategorii Pracovní

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Č.j.: 23 730 /2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Obecná pravidla Pravidla pro konkrétní propagační prostředky Pravidla pro používání loga Jednotný programový dokument Praha cíl 2 Značka Plná varianta značky Plná varianta značky en Písmo Trebuchet MS

Více

Komise předložila dne 7. prosince 2009 návrh rozhodnutí Rady k výše uvedené otázce 1.

Komise předložila dne 7. prosince 2009 návrh rozhodnutí Rady k výše uvedené otázce 1. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 21. ledna 2010 (22.01) (OR. en) 5323/1/10 REV 1 LIMITE FRONT 6 COMIX 46 POZNÁMKA K BODU A Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Rada Č. předchozího dokumentu: 5044/10

Více

č. 8 - Březen 2010 Newsletter Projektové poradenství Vážená paní, vážený pane, v tomto čísle newsletteru Vám opět přinášíme nejčerstvější přehled o aktuálních výzvách programů určených na podporu aplikovaného

Více

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014 Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014 Monitoring gg dotačních příležitostí Obsah 1. Inovační vouchery 2014 Jihomoravsklého kraje... 3 2. Podnikatelské vouchery Plzeňského kraje 2014... 4 3. Inovační vouchery

Více

Historie integrace. Historie integrace. Historie integrace. Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátkov. září 1946. leden 1948.

Historie integrace. Historie integrace. Historie integrace. Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátkov. září 1946. leden 1948. Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátkov tková, Ph.D. Historie evropské ekonomické integrace září 1946 Předseda vlády Velké Británie Sir Winston Churchill vyzývá v Zürichu k založení Spojených států evropských.

Více

Žádost Benefit. Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf

Žádost Benefit. Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf Žádost Benefit Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf esf@mpsv.cz Instalace 4 kroky: 1) Stáhněte žádost (instalační soubor) z určeného místa na internetu na disk C:/. 2) Klikněte

Více

SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA

SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA (Cze) (18/01/2007) SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA I. JAKÉ ZÁLEŽITOSTI MŮŽE SOUD PROJEDNÁVAT? 1. Evropský soud pro lidská práva je mezinárodní institucí, která

Více