SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005"

Transkript

1 SPOJENÍ EP: Příběh JOE HODKISS & ALEX RUBIT Scénář Alex Rubit DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005 ČESKY: 22. července Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA. Tento scénář byl napsán výhradně pro zábavní účely, nepřinesl žádný zisk. Nebylo zamýšleno žádné porušení vlastnických práv. Tento materiál nesmí být reprodukován bez souhlasu jeho autorů. StargateHorizon.com je oficiálním členem sítě GateWorld Network. Přeložila Arana. Překlad vznikl se souhlasem a vědomím autora. Korekce Jelča.

2 HORIZONT: Spojení 2 FADE IN: EXT. VESMÍR HORIZONT TEASER Uvádějící záběr obrovské vesmírné stanice, jak se vznáší v hlubinách vesmíru, pomalu se otáčí; v pozadí vidíme VESMÍRNOU BRÁNU a DVOJITÉ SLUNCE soustavy. INT. HORIZONT HLAVNÍ PALUBA GRANTOVA KANCELÁŘ RÁNO Uvnitř najdeme PLUKOVNÍKA GRANTA, který zrovna začíná vybalovat několik krabic, rozmístěných všude kolem po jeho nové kanceláři. Tahle je mnohem menší než plukovníkova předchozí kancelář; naproti dveřím stojí stůl v obvyklém VORIANSKÉM STYLU. Před stolem jsou dvě židle a na zdi za ním několik OBRAZOVEK. Na dalších zdech kanceláře vidíme další MONITORY, na některých z nich jsou zobrazeny diagramy stanice. Ve zdi nalevo od hlavního vchodu jsou druhé dveře; jsou zavřené, zatímco hlavní vchod je otevřený. Kancelář se nachází na hlavní palubě v malé sekci s několika různými dveřmi. Naproti Grantově nové kanceláři VIDÍME kancelář Zacha Hoffmanna. Právě teď na hlavní palubě můžeme vidět procházet RŮZNÉ ČLENY POSÁDKY; spěchají na své směny. Grant, na sobě obvyklou horizontskou uniformu (bunda podobná uniformě mise Atlantis), právě z malé krabičky vytahuje ANTICKÝ DRAHOKAM. Položí ho na stůl, který je až na vorianský počítačový panel jinak prázdný. Grant si drahokam chvíli měří očima, pak zavrtí hlavou a přesune ho na opačnou stranu stolu. Znovu se na něj upřeně zadívá, nevypadá spokojený s tím, kde teď drahokam je. Když Grant zkouší různé jiné polohy drahokamu, otevřenými dveřmi za ním do kanceláře vstoupí SIVEA. Nese několik notesů. Teď ji poprvé vidíme v NOVÉ UNIFORMĚ. Je to nový typ vorianské uniformy, který byl navržen tak, aby snadněji zapadl mezi uniformy Země. Pod BUNDOU, která je momentálně ROZEPNUTÁ, má své obvyklé přiléhavé oblečení. Vepředu je na bundě ČERVENÁ oblast, označení hodnosti a SYMBOL HORIZONTU. Tento symbol je téměř identický s horizontským symbolem ISGC; ale namísto loga ISGC v něm vidíme znak Vorianského vesmírného velitelství a nápis Horizont je na něm VORIANSKÝMI PÍSMENY. Sivea Granta chvíli pozoruje, když znovu vezme drahokam a položí jej jinam. Po chvíli se rozhodne umístit ho zpátky tam, kde byl původně. Ale tohle Grantovi taky nepřipadá dobré. Pak se Sivea konečně ozve, očividně ji to, čeho je svědkem, pobavilo; připojí se k němu u stolu. SIVEA (s úsměvem): Dobré ráno. GRANT (aniž by spustil pozornost ze stolu): Dobré ráno. SIVEA: A co přesně to právě děláte? GRANT: Prostě se snažím, aby to tu vypadalo dobře. Trik je v tom, že všechno musí mít na stole své zvláštní místo.

3 HORIZONT: Spojení 3 SIVEA (velice pobavený úsměv): Za celý ten rok, co vás znám, jsem si nikdy nevšimla, že jste takový puntičkář. GRANT (přemýšlí): No, to proto... že nejsem. Aspoň ne tak moc; možná jenom trochu. Ale chci tak vypadat, když se lidi poprvé podívají na můj stůl. To je dokonalá iluze; první dojem a tak vůbec. SIVEA: Chápu. To je velice chytré. GRANT (usměje se): To si taky rád myslím. SIVEA: A... Myslím, že vypadá skvěle tam, kde je teď. Pochopíme, že mluví o drahokamu. GRANT: Určitě? SIVEA: Naprosto. GRANT (znovu se podívá; chvíli přemýšlí): No, v tom případě... budu prostě věřit vašemu úsudku. Sivea se tomu usměje. Grant začne vybalovat další věci: obvyklé kancelářské vybavení, složky se záznamy, laptop atd. GRANT (pokr.): Hned budu hotov. Pak si můžeme projít ta hlášení z misí. SIVEA (pozvedne notesy): Můžeme pokračovat tam, kde jsme přestali. GRANT: Jo, skvělý způsob jak začít pondělní ráno, že? Sivea odpoví úsměvem. SIVEA: Porada s doktorkou Koyamata a doktorem Naikem je naplánováno na 9:00. Slyšela jsem, že už se nemohou dočkat, až tento týden začnou s testy na hvězdné bráně. Grant na svém stole hledá dobré místo pro svůj laptop. GRANT: Jo, mluvili o fakt ohromných věcech. SIVEA: Už na tom projektu pracují nějakou dobu. Bezpochyby stojí za zkoušku. (chvíli ho pozoruje) Vypadá to, že se s novými poměry vyrovnáváte dobře... s tím, že už nevelíte stanici. Grant je pořád zabraný do zařizování svého nového stolu. GRANT: Abych řekl pravdu, jsem tak trochu rád, že se zbavím všeho toho papírování. Budu mít víc času na to, abych si užíval dobrodružství za hvězdnou bránou. SIVEA: Jako nejvyšší důstojník sil Země na palubě se papírování ještě budete muset věnovat.

4 HORIZONT: Spojení 4 Grant jí věnuje spokojený úsměv. GRANT: Ale zdaleka ne tak moc jako předtím. Sivea mu úsměv vrátí. Pak jí Grant naznačí, aby se posadila, zatímco on sám si sedne za svůj stůl. Oba si připraví svá hlášení z misí, aby je mohli probrat. SIVEA: Oh, měl jste poslední dobou příležitost promluvit si s Tomem? Už je to týden, co se vrátil, a já ho téměř ani neviděla. GRANT (tiše): No, zdá se, že se s ním nikdo moc nevídá; většinu času očividně zůstává sám... Dokážu pochopit, že je pro něj těžké se přizpůsobovat. SIVEA (zamyšleně přikývne): Pro něj uplynuly dva roky... Myslím, že nikdo z nás nedokáže pochopit, co za celou tu dobu prožil. Tichá pauza. Oba si o svého přítele očividně dělají starosti. GRANT: Znám Toma už dlouho. Měli bychom mu dát chvíli čas... Nakonec přijde na to, jak se vrátit do svého starého života. Sivea tato slova potvrdí. Chvíli záběr na tuto pauza... pak: INT. ENOLYJSKÁ VĚZNICE TUNEL V DOLECH NÁHLÝ STŘIH NA: Přivítá nás známé prostředí ENOLYJSKÉHO DŮLNÍHO TUNELU. Náš pohled je DEFORMOVANÝ. Vidíme špinavou zem. Pak ZASLECHNEME kroky a po chvíli VIDÍME něčí nohy; tato osoba běží tunelem. Kamera zůstává s tímto člověkem a pak STOUPNE A UKÁŽE, že je to TOM. Má na sobě svou obvyklou HORIZONTSKOU UNIFORMU a běží jako o život, stéká z něj pot a těžce oddechuje. Když pokračuje v běhu, kamera UKÁŽE NĚKOLIK ENOLYŮ ALFA (nemají ochranné obleky). Pronásledují ho. Když kamera chvíli zůstává zaměřená na ně, pochopíme, že je horko ani dlouhé pronásledování kupodivu neovlivňuje. Jsou NEZASTAVITELNÍ. Kamera pak pokračuje se záběrem na Toma, jak se ohlédne přes rameno a spatří, že Enolyové se mu stále drží v patách. Běží dál, až dorazí k propasti na konci chodby. Podívá se přes tuto propast a na opačné straně uvidí VÝČNĚLEK SKALNÍ STĚNY; je daleko, ale není nemožné tam doskočit. Zaváhá, ale když se ohlédne zpátky a uvidí, jak se k němu Enolyové přibližují, uvědomí si, že nemá na výběr. Zhluboka se nadechne, pak... SKOČÍ na druhou stranu a ZACHYTÍ se skal. Náhle... Skála se ODLOMÍ a Tom začne PADAT do NEKONEČNĚ ČERNÉ PROPASTI, která vypadá, jako by nikde nekončila a nikam nevedla. INT. ENOLYJSKÝ VĚZEŇSKÝ TÁBOR CELA NÁHLÝ STŘIH NA:

5 HORIZONT: Spojení 5 Tom se PROBUDÍ na svém lůžku. Je zpátky v enolyjské věznici. Rozhlédne se, očividně vyděšený... ale po chvíli si uvědomí, že to byl jen sen. Znovu se rozhlédne. Uvědomí si, že je sám; postaví se a přejde k modrému světélkujícími silovému poli, které kryje východ z cely. Všude je ticho, až moc velké ticho. Tato lokace vypadá téměř strašidelně. Kamera se PŘIBLÍŽÍ K Tomovi, který má najednou velice divný pocit. Ví, že něco je špatně, po jeho čele teče pot. Pomalu se otočí s pocitem, že za ním někdo stojí; kamera UKÁŽE: MLADOU ŽENU Má asi 30, takže je přibližně v Tomově věku. Má nádherné hnědé vlasy a oříškové oči, na které se jen tak nezapomíná. Tyto oči však na Toma hledí téměř vyčítavě. Tom se vyděsí, když ji spatří. MLADÁ ŽENA: Proč? Proč, Tome? TOM (zavrtí hlavou): Ne... To není možné. MLADÁ ŽENA: Proč jsi nás odsud nevyvedl? TOM: Co tu děláš?! Ty tu vůbec nemáš být!! Ne teď!! MLADÁ ŽENA: Slíbil jsi, že nás vysvobodíš. Tom by chtěl nejradši utéct, ale není kam. Znovu se obrátí čelem k silovému poli; hlas mladé ženy teď nabere rozčilený tón. MLADÁ ŽENA (pokr.): Slíbil jsi to, Tome! Proč nedokážeš dodržovat sliby?!! Tom se obrátí zpátky k ní, jen aby se znovu VYDĚSIL. Namísto této ženy teď před sebou spatří ALFA STRÁŽNÉHO. Vysoký mimozemšťan se na něj pobaveně zakření, což pro Enolyho alfu vypadá dost netypicky. ENOLY ALFA (napodobuje mladou ženu): Proč nedokážeš dodržovat sliby?!! TOM: Kde je?! Co jste jí udělali?! ENOLY ALFA: Je mrtvá! TOM: Ne! ENOLY ALFA: Stejně jako ty! Alfa ukáže svou ZBRAŇ, namíří ji přímo na Toma, který ví, že nemá kam utéct. TOM: NE! Kamera teď ukáže záběr z Tomova pohledu, kdy alfa svou zbraní míří na nás a VYSTŘELÍ. Výstřel pohltí náš pohled a následuje... INT. HORIZONT TOMOVA UBIKACE LOŽNICE RÁNO NÁHLÝ STŘIH NA:

6 HORIZONT: Spojení 6 Tom se posadí v posteli. Zamlžený účinek předchozích scén už je pryč, ale ještě potřebuje chvíli, aby popadl dech. Rozhlédne se, uvědomí si, že to byl jen sen. Rychle sáhne na noční stolek. Když stiskne tlačítko, rozsvítí se SVĚTLA, temnotu tak vystřídá obvyklý světlý tón jeho ubikace. Z Tomova čela stéká pot, stejně jako ve snu. Narozdíl od předchozí epizody je teď oholený. Vypadá jako člověk, kterému se stejná noční můra zdá pořád znovu a znovu. Zakryje si dlaněmi obličej, snaží se z tohoto zážitku vzpamatovat. Když ruce sundá, v jeho výrazu vidíme smutek. Chvíli držíme záběr na tomto okamžiku, pak: KONEC TEASERU FADE OUT.

7 HORIZONT: Spojení 7 AKT 1 FADE IN: (POZNÁMKA: Během zahajovacích scén běží titulky.) EXT. VESMÍR HORIZONT Uvítá nás nový uvádějící záběr obrovské stanice. Zaměříme se na její horní sekci. VIDÍME dvojité sklo, kterým se DÍVÁME dovnitř prostoru brány, kde si všimneme několika techniků, jak se pohybují před hvězdnou bránou. INT. HORIZONT ZASEDACÍ MÍSTNOST Kolem stolu uprostřed najdeme několik lidí (někteří si spolu povídají). Sivea sedí vedle DAVIDA a CHRISTINE. Jsou tu také MAJOR SATO, KAPITÁN BEAUMONT (naposled se objevil v epizodě Soudný den ) a MAJOR RAKOV, ruský důstojník, třicátník. Na opačné straně stolu vidíme dva vědce, mají na své uniformě typickou MODROU PLOCHU. DOKTORKA KOYAMATA (Korejka; věkem se blíží ke čtyřiceti) a DOKTOR NAIK (Ind, něco málo přes čtyřicet) sedí u stolu, před sebou mají své POZNÁMKY. Do místnosti právě vstoupí Grant a CHASE, téměř současně s VELITELEM CALLENEM, který vyjde ze své kanceláře. Callen teď má na sobě také NOVOU UNIFORMU; je to kombinace uniforem Vorianů a ISGC a hodně se podobá Siveině. Na hrudi má stejný symbol Horizontu s vorianskými písmeny a také vidíme označení Callenovy hodnosti. Toto označení je jiné než Siveino, zdůrazňuje jeho vyšší hodnost. Velitel má na uniformě vepředu také ČERVENOU PLOCHU, stejně jako Sivea. Z kanceláře s Callenem vyjde vorianský důstojník. Je to PORUČÍK HIRON BAY LAR (černá plocha na uniformě). Má něco málo přes třicet let, tmavé vlasy; vypadá jako důstojník s velkou disciplínou. Občas má dokonce sklony k přílišné škrobenosti a upjatosti. Na jeho tváři bychom nenašli ani náznak úsměvu; na první pohled vypadá jako člověk bez sebemenšího smyslu pro humor. Callen promluví ke všem přítomným. CALLEN: Dobré ráno. Doktor Naik zareaguje tím, že se chce postavit; vypadá, že už je velmi nedočkavý začít. Callen mu naznačí, aby zůstal sedět. CALLEN (pokr.): Prosím. Grant a Chase se posadí vedle Sivei, Davida a Christine. Kolem stolu vidíme VÍCE ŽIDLÍ než obvykle, aby si měl opravdu každý kam sednout. Callen se postaví do čela stolu; všichni v místnosti mu věnují pozornost. Ukáže k poručíku Bay larovi. CALLEN (pokr.): Pro ty z vás, kteří to nevědí, toto je velitel bezpečnosti poručík Bay lar. Na stanici dorazil minulou noc. Bay lar na všechny nepatrně kývne.

8 HORIZONT: Spojení 8 GRANT (přikývne): Nový hlavní bezpečnostní důstojník. Bay lar promluví silným hlasem, který zní přímo vojensky. BAY LAR: Mou povinností je postarat se o to, aby se na této stanici dodržovala bezpečnostní opatření. A věřím, že se všichni shodneme, že tomu tak v minulosti ne vždy bývalo. Chvíli ve vzduchu visí krátký okamžik napětí, všem je jasné, že Bay lar očividně není zrovna velkým zastáncem horizontské mise. CALLEN: Prosím, nechť tato schůzka začne. Po těchto slovech se Callen posadí do čela stolu, zatímco Bay lar zaujme jeho místo u stolu. Následuje pauza, kdy se Bay lar na chvíli zadívá na Siveu. Zdá se, že ji upřeně pozoruje, a skoro to vypadá, jako by ho její přítomnost zde negativním způsobem rozptylovala. Když si Sivea jeho pohledu všimne a obrátí se k němu, Bay lar svou pozornost rychle zaměří jinam. Když vidíme Siveinu reakci, uvědomíme si, že moc dobře ví, o co se jedná. Ve stejnou chvíli doktor Naik dá znovu najevo nedočkavost konečně začít; jaksi nervózně pozvedne ruku. Promluví se silným INDICKÝM PŘÍZVUKEM. NAIK: Uh, veliteli... S vaším svolením, myslím, že bychom už vážně měli... CALLEN: Ještě okamžik, doktore. Vím, že už se nemůžete dočkat, až uvedete svůj projekt. Ale nejdříve bych chtěl promluvit o jiných záležitostech. (pauza) Jak už někteří z vás možná vědí, před dvěma dny proběhlo první oficiální setkání představitelů Kih Andariů a Vorianů. Sešli se na neutrální půdě na planetě v horizontské síti hvězdných bran. CHASE: Takže už začaly diplomatický rozhovory. GRANT: Jak to vypadá? CALLEN: Nějakou dobu potrvá, než se projednají všechny podrobnosti, což jsme čekali. Ale obě strany jsou ochotny spolupracovat na uzavření oboustranné dohody. DAVID (ponuře): Samozřejmě, že chtějí spolupracovat. Prozatím. SIVEA (souhlasí s Davidem): Kih Andariové už dali najevo, že budují vlastní flotilu. Musíme být připraveni, že se v budoucnosti může stát v podstatě všechno. CALLEN: Souhlasím. Mají právo na to, aby si vytvořili svoji vlastní armádu. Obzvláště, až se vyřeší všechny formality.

9 HORIZONT: Spojení 9 BAY LAR (podrážděně): Je nepříjemné, že to došlo až sem. Jen před rokem by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by se Koalice kolonií takto žalostným způsobem rozpadla. Všichni u stolu tuto narážku očividně pochopí. SIVEA: Co tím myslíte? BAY LAR: Víte naprosto přesně, co tím myslím, velitelko. Další pauza mezi Siveou a Bay larem, tahle je ale trochu napjatější. CALLEN (k Bay larovi): Pokud naznačujete, že za to může naše dohoda se Zemí, veliteli... všichni jsme to pochopili. BAY LAR: Jen předkládám svůj názor, pane. Další napjatý okamžik; Calen Bay larovi věnuje ostrý pohled, očividně ho velitelův názor na věc moc netěší. CHRISTINE (ke Callenovi): Předpokládám, že po nás Velící rada bude pořád chtít, abychom na Kih Andarie dávali pozor. CALLEN (přikývne): To se nezmění, ať už jednání o dohodě dopadnou jakkoliv. Díky tomu, že jsme se ocitli uvnitř nově vytvořeného vesmírného prostoru Kih Andariů, máme jedinečnou příležitost. Tichá pauza, pak Callen změní téma. CALLEN (pokr.): Takže, přejděme k tomu, čeho se tato schůze ve skutečnosti týká. Naik si to vyloží jako pokyn a znovu se pokusí postavit. NAIK: Ano, já... vlastně, já... CALLEN (přátelsky): Ještě okamžik, doktore. Naik si znovu sedne a všimne si, že se na něj dívá Koyamata. Doktorka jen zavrtí hlavou a Naik jí v reakci na to věnuje tázavý pohled, ústy naznačí Co?!. Určitým způsobem tihle dva vypadají jako pár. Ve stejném okamžiku Callen vezme do ruky nějaké bloky, které leží před ním, a podá je Satovi, Beaumontovi a Rakovovi. CALLEN (pokr.): Plukovník Grant a já jsme sestavili seznam mimostaničních misí, které podnikneme. (k Rakovovi): Majore Rakove, váš tým bude příští týden držet hlídku na Ulteře, vystřídáte tam Horizont-4. Zdá se, že Christine chce promluvit o něčem naléhavém. CHRISTINE (ke Callenovi): Veliteli. Když už mluvíme o Ulteře, s vaším svolením bych opravdu chtěla

10 HORIZONT: Spojení 10 CALLEN (ví, co chce říct): Budete moci Ulteru navštívit, ještě než skončí tento týden, slečno Summersová. Váš tým až do příštího týdne nemá naplánované žádné mimostaniční mise. A věřím, že plukovník Grant měl pro tuto žádost důvod. GRANT (ke Christine; s úsměvem): Tušil jsem, že budete mít spoustu práce. CHRISTINE (usměje se): Díky. A určitě to tak bude. Naik se znovu zapojí. NAIK: Uh, veliteli. Odpusťte mi, ale tento objev by mohl být opravdu průlom a já bych opravdu CALLEN (přikývne): Ano, doktore. Vaše přednáška. Koyamata znovu zavrtí hlavou, když pozoruje svého kolegu. NAIK (ke Koyamata): Co je?! CALLEN: Pokud nemáte žádné další dotazy... CHASE: Oh, už se nemůžu dočkat, až uslyším, co tady naší přátelé chtěj s bránou provést. CALLEN: Dobrá tedy. (k Naikovi a Koyamata): Můžete začít. Naik přikývne, je rád, že už se do toho může konečně pustit. Zatímco se v obrovské hromadě papírů před sebou snaží najít určité poznámky, Koyamata prostě sáhne pro malé dálkové ovládání. NAIK (ke Koyamata): Nevíš, kde jsou...ty poznámky...kde jen můžou...? Ale doktorka prostě stiskne tlačítko na ovladači a na obrazovce na zdi se objeví nějaké SYMBOLY HVĚZDNÉ BRÁNY. Vedle osmi symbolů ADRESY HORIZONTU vidíme ADRESU BRÁNY NA ZEMI. NAIK (pokr.): Aha... tady jsou. Oba se postaví a přistoupí k obrazovce. Jsou přesným opakem toho druhého: Koyamata je klidná a má perfektní sebeovládání; Naik je jaksi výstřední a možná si dnes ráno dal příliš mnoho kávy. NAIK (pokr.) (ke Koyamato): Měl bych...? Nebo, nebo chceš...? Koyamata znovu zavrtí hlavou, pak ke shromáždění prostě promluví. KOYAMATA: Jak víte, výhradním cílem projektu našeho týmu bylo najít způsob, jak propojit horizontskou síť hvězdných bran se sítí Země. SATO: Myslel jsem, že naše brána se na síť pozemské brány připojit nedokáže? KOYAMATA: Oprava. Nevěděli jsme, jak se připojit. NAIK: Máme důvod se domnívat, že brány jsou schopny spojení, pokud víme jak na to, což teď víme... nebo si myslíme, že víme.

11 HORIZONT: Spojení 11 GRANT (souhlasí): Víme, že brány dokáží vytočit jinou síť hvězdných bran. NAIK: Přesně tak. BEAUMONT: Takže jak se spojíme se Zemí? KOYAMATA (ukáže na symboly na obrazovce): Tady nalevo vidíte dobře známou adresu hvězdné brány na Zemi. Věříme, že tahle napravo, je totožná adresa. NAIK (rychle se do toho vloží): Adresa brány Země v symbolech brány Horizontu, tak. CALLEN: Pokud to dobře chápu, každá síť hvězdných bran má své vlastní symboly. NAIK: Ano. To je... to je... správně. CALLEN: Takže abych zadali jinou síť, pro každou planetu musí existovat alternativní adresa. KOYAMATA: V podstatě tatáž adresa, ale v jiných symbolech. CHRISTINE: A díky antickému překladači jsem se dozvěděla spoustu informací o odpovídajících zvucích symbolů naší brány. Zjistili jsme, že spousta z nich má hodně podobné znaky s těmi na bráně na Zemi. Takže v podstatě je to jiný dialekt, zatímco jejich základní význam zůstává vlastně stejný. Chase vypadá trochu zmateně. CHASE (ke Christine): Víte, tenhle rozhovor jsem sledoval bez problémů... až doteď. CHRISTINE: Před pár lety jsme zjistili, že všechny symboly na pozemské bráně mají odpovídající zvuk, něco jako abecedu. Podle toho může adresa brány sloužit taky jako jméno pro určité místo. DAVID (chytí se): Takže máme důvod předpokládat, že se to vztahuje na všechny sítě hvězdných bran. CHRISTINE (přikývne): Správně. NAIK (znovu se zapojí do hovoru): Ano, a, um... a, díky pomoci slečny Summersové, se nám podařilo... zjistit, jaká by byla pozemská adresa, kdybychom ji vytočili... však víte, z Horizontu. Koyamata převrátí oči vzhůru, když slyší, jak zvláštně a nervózně Naik mluví před skupinou lidí. KOYAMATA (opravuje ho): Vlastně na to přišla slečna Summersová. A díky tomu věříme, že dokážeme vytočit Zemi. NAIK: Ano, ano, vždyť to jsem... neřekl jsem to právě? KOYAMATA: Ne.

12 HORIZONT: Spojení 12 Grant o něčem promluví, ukáže na horizontskou verzi adresy Země na obrazovce. GRANT: Proč má ta adresa osm symbolů? NAIK (zvedne prst): Ano, to je velice, velice dobrá otázka. (ukáže; hodně kolem sebe máchá rukama): Osmý symbol... nám říká, že zadáváme adresu do jiné sítě. CHASE: Hej, počkejte... Víte, myslel jsem, že osmej symbol znamená, že bránu vytáčíme do jiný galaxie. NAIK: Ano a tak... tak to také je. CHASE (pauza): Fajn. KOYAMATA: Věříme, že osmý symbol nemusí nutně znamenat, že se brána nachází v jiné galaxii, alespoň ne pokud jde o horizontskou síť. Pokud jde o tyto hvězdné brány, je to spíše celkově vytáčení jiné sítě. SIVEA: Bez ohledu na to, kde ve vesmíru se tato brána nachází? NAIK: Přesně tak! KOYAMATA: A protože se horizontská síť zčásti nachází v Mléčné dráze i v galaxii Triangulum, zjistili jsme, že aby se brána napojila na jinou síť, potřebujeme další symbol, který naznačí, že se vytáčí mimo svou vlastní síť... Takže, pokud to bude fungovat, půjde jen o to zjistit další alternativní adresy. Až zvládneme tohle, budeme se snadno moci pravidelně spojovat se Zemí a Atlantis. GRANT: Pomocí osmého symbolu adresy? KOYAMATA: Správně. DAVID: Takže jaktože se dokážeme s galaxií Triangulum spojit jen se sedmi symboly? NAIK (znovu se zapojí): Ano, ano, pochopte. To proto, že... proto, že... (pauza) No, to je... vlastně dobrá otázka. Ale musím vás požádat, abyste měl na paměti, že KOYAMATA (skočí mu do řeči; otráveně): Přirozeně toho v tuto chvíli o horizontské síti bran spoustu nevíme. Pouze to, že tyto brány jsou během spojování se s Triangulem schopny nahradit vyšší nároky na energii. NAIK: Ale vytáčení do jiných galaxií než do Triangula by stále vyžadovalo obrovské... nesmírné množství energie.

13 HORIZONT: Spojení 13 KOYAMATA: Také je důležité mít na paměti, že galaxie Triangulum je k Mléčné dráze poměrně blízko v porovnání s, řekněme, galaxií Pegasus. S největší pravděpodobností je toto důvod, proč je tato konkrétní síť vůbec schopná zasáhnout do těchto dvou galaxií. Okamžik ticha, kdy všichni kolem stolu zvažují novou možnost spojit se se Zemí. CALLEN (shrne to): Takže v podstatě potřebujete jen zadat ten osmý symbol a mělo by se nám podařit navázat spojení se Zemí? NAIK: V podstatě... ano. KOYAMATA: I když bychom rádi k bráně připojili další monitorovací zařízení, abychom zajistili stabilitu červí díry. Grant se obrátí ke Callenovi. GRANT: No, rozhodně si myslím, že by to stálo za pokus, veliteli. Stálé spojení se Zemí by mohlo přinést užitek. CALLEN (přikývne): Souhlasím. Nato se ozve Bay lar, nezní moc spokojeně. BAY LAR: A já si myslím, že je chybou zahrávat si s takovouto technologií. Nikdo nemůže vědět, co by se mohlo pokazit. NAIK (zavrtí hlavou): Ne, ne, ne, pane... uh... Asi jsem zapomněl vaše jméno, ale... jde o to, že my víme, co děláme. BAY LAR: Vy mě zrovna nenaplňujete důvěrou, doktore. Okamžik ticha, pak se Koyamata obrátí ke Callenovi a promluví silným, sebejistým hlasem. KOYAMATA: My opravdu víme, co děláme. Callen chvíli přemýšlí. CALLEN (k Bay larovi): Beru vaši námitku na vědomí, veliteli. Ale půjdeme do toho. (k Naikovi a Koyamato): Začněte s přípravami a připravte termín, kdy budete připraveni to spustit. KOYAMATA (spokojeně přikývne): Děkuji, veliteli. (ke Grantovi; další kývnutí): Plukovníku. Grant jí kývnutí vrátí. CALLEN (ke shromážděným): Pokud už nikdo nechce nic dodat... To by bylo všechno. Po těchto slovech všichni začnou vstávat a zamíří ven z místnosti. Kamera se zaměří na Naika a Koyamata.

14 HORIZONT: Spojení 14 NAIK (ke Koyamata; spokojeně): No, to šlo... to šlo dobře, ne? Koyamata znovu zavrtí hlavou a odejde. NAIK: Co je?! Pak se kamera zaměří na horizontský tým, jak stojí a mluví spolu. DAVID: No, myslím, že Toma by tohle zajímalo. CHRISTINE: Jo. Když už o něm mluvíme, viděl jste ho v poslední době někdo? Před pár dny jsem na něj narazila na hlavní palubě, ale to je všechno. DAVID: Pořád ještě se podrobuje testům doktora Tarpleyho, mají vyhodnotit jeho psychickou způsobilost, než zase nastoupí do služby. Přistoupí k nim Callen, který rozhovor zaslechl. CALLEN: Před několika dny jsem s doktorem Gallowayem mluvil. Překvapuje mě, že vám to neřekl. GRANT: Co nám neřekl? Callen se na chvíli odmlčí, uvědomuje si, že to pro ně bude velká novina. CALLEN: Požádal o přeložení... Koncem týdne zamíří na Zem. Kamera ukáže záběr na reakce členů týmu; o tomhle nikdo z nich rozhodně neměl ani tušení. A z tohoto okamžiku: KONEC AKTU 1 FADE OUT.

15 HORIZONT: Spojení 15 FADE IN: AKT 2 INT. HORIZONT TOMOVA UBIKACE OBÝVACÍ POKOJ Vidíme ZÁBĚR ZBLÍZKA na fotku v rámečku, kterou někdo drží v rukou. Na fotce jsou Tom a mladá žena. Není to ta žena z jeho snů; ale má stejné tmavě hnědé vlasy a oříškové oči. Stojí na zahradě, očividně se dobře baví. Tato žena je Tomova sestra. Kamera STOUPNE a UKÁŽE Toma (v civilním oblečení), jak si fotku zamyšleně prohlíží a vzpomíná na ty časy, které se zdají být hodně vzdálené. Kamera se k Tomovi pomalu PŘIBLÍŽÍ a pak následuje: STŘIH SE ZÁBLESKEM NA: INT. ENOLYJSKÁ VĚZNICE TUNEL V DOLECH VZPOMÍNKA Záběr je znovu trochu rozmazaný a pokroucený. Vidíme Toma, jak UTÍKÁ, přesně jako v jeho snech. Tentokrát má na sobě zase VĚZEŇSKÝ ODĚV. Náhle... Zastaví se, uvědomí si, že za zatáčkou před ním někdo je. Kamera UKÁŽE, že v rukou drží ENOLYJSKOU ZBRAŇ; opatrně postupuje vpřed. Pak... vstoupí za zatáčku, aby tam našel: PĚTICI DALŠÍCH VĚZŇŮ. Mezi nimi vidíme i WERRACKA; všichni kromě něj jsou lidé. WERRACK (s úlevou): Tome! Tom se podívá na skupinu vězňů, uvědomí si, že mezi nimi chybí někdo, kdo je pro něj důležitý. TOM (k Werrackovi): Kde je? Serakkin se na něj jen smutně podívá. TOM (pokr.) (křičí): KDE?! INT. HORIZONT TOMOVA UBIKACE OBÝVACÍ POKOJ STŘIH SE ZÁBLESKEM NA: Tom má na tváři znovu smutný výraz, položí fotku zpátky na poličku. Ta je plná jeho osobních věcí. Po chvíli ZABZUČÍ signál dveří. Tom vypadá překvapeně; zamíří ke dveřím v obývacím pokoji. Tom stiskne panel vedle dveří. Ty se odsunou stranu a ukáží Davida a Christine v chodbě. Nečekaní návštěvníci mu věnují úsměv: CHRISTINE: Nazdar, Tome. TOM (podezřívavě): Nazdar... To je mi překvapení. CHRISTINE: Jo, vlastně jsme zrovna byli na cestě na oběd. Mysleli jsme, že by ses k nám možná chtěl přidat? DAVID: Vážně si musíš prohlídnout novou jídelnu. Tom vypadá trochu nesvůj.

16 HORIZONT: Spojení 16 TOM: Oh. Vlastně, už... už jsem jedl. CHRISTINE: Aha. TOM: Jo... Trochu špatné načasování, řekl bych. CHRISTINE: No... Bylo to od nás trochu na poslední chvíli. TOM: To jo... Teda, nevadí. Prostě jsem CHRISTINE (usměje se): Ne, nic se neděje. V pohodě. Náhle... ticho. Dlouhá, tichá a trochu trapná pauza. Tom chvíli váhá. DAVID (k Tomovi): No, než to bude až moc trapné... Vadilo by ti, kdybychom šli na chviličku dovnitř? TOM: Oh, jasně... proč ne? Prosím. Když vstoupí, dveře se za nimi zavřou. TOM (pokr.): Abych byl upřímný, překvapilo mě, že moje stará ubikace je v úplně stejném stavu, jako když jsem odešel. Víte, čekal jsem, že už to tu touhle dobou bude vyklizené. DAVID: No, my všichni jsme věděli, že se nakonec vrátíš. Tom zamyšleně přikývne; pořád zapomíná, že pro ně uběhly jen čtyři měsíce... Pak jim naznačí, aby se posadili na pohovku, což udělají. TOM: No, kdybych věděl, že budu mít návštěvu, poklidil bych tu... Můžu vám něco nabídnout? Něco k pití? CHRISTNIE: Pro mě ne. Díky. DAVID: Mě taky ne. Tom si sedne do křesla naproti pohovce. TOM: Tak jsem slyšel, že tenhle týden provedete na bráně nějaký experiment? CHRISTINE: Jo, je to vlastně úžasné. Jestli to vyjde, budeme mít stálé spojení se Zemí. Vytáčení je naplánované na zítřejší ráno. TOM: Páni. No, vždycky jsem tušil, že se Zemí se nějak spojit dá. Jenom jsem nikdy neměl příležitost zjistit jak. David očividně chce přejít k jiné záležitosti. DAVID: Jo, když už mluvíme o Zemi... Tom ví, na co naráží. TOM (přikývne): Předpokládám, že jste se to doslechli.

17 HORIZONT: Spojení 17 CHRISTINE: Zrovna dneska ráno. DAVID: Kupodivu jsme se to ale nedozvěděli od tebe. Tom se na ně podívá, pak s pousmáním zavrtí hlavou. TOM: Hele, lidi... Ani to ještě nevím jistě. Teda, ještě pořád o tom přemýšlím. Takže... CHRISTINE: No, je to pěkně velké rozhodnutí. TOM: Jo... to je. (přejde to): Možná tam poletím jenom na návštěvu. Víte, vidět své známé... Jestli vážně budeme mít stálé spojení prostřednictvím brány, výlet na Zem nebude nic zvláštního. Christine a David jeho slovům přikývnou... Následuje tichá pauza a po chvíli Tom cítí potřebu změnit téma. Postaví se. TOM (pokr.): No, víte co? Asi vám stejně něco k pití naliju. Nechci vypadat jako mizerný hostitel nebo tak něco. Nato zamíří pryč. Záběr na Christine a Davida, jak se na sebe krátce podívají. Oba si moc dobře uvědomují, že od té doby, co se vrátil, se Tom cítí nesvůj. INT. HORIZONT CHODBA POBLÍŽ OVLÁDACÍ MÍSTNOSTI Vidíme Siveu, jak právě vychází z řídící místnosti. Jde chodbou, kde v pozadí prochází několik členů posádky. Po chvíli k ní přistoupí velitel Bay lar, který jí jde naproti z jiné chodby. BAY LAR: Velitelko? Sivea vypadá trochu překvapeně, když se k ní velitel připojí; teď jdou bok po boku. SIVEA: Veliteli? BAY LAR: Mohu s vámi mluvit? SIVEA: Jistě. Dojdou k výtahu na konci chodby a vstoupí do: INT. HORIZONT VÝTAH Tento výtah je velice podobný nám známým výtahům. Na monitorech na zdi naproti dveřím vidíme SCHÉMATA STANICE. Když se dveře zavřou, Sivea stiskne příslušné tlačítko a výtah začne klesat. Schémata na monitorech ukazují, kde přesně uvnitř stanice se výtah momentálně nachází, což nám umožní zjistit, že míří do ústředního jádra. BAY LAR: Věřím, že je chyba nechat pozemšťany takto si zahrávat s technologií Tvůrců. Tento experiment by měl být zastaven. SIVEA: No, vyjádřil jste své obavy. Velitel Callen se přesto rozhodl tomuto experimentu dát zelenou.

18 HORIZONT: Spojení 18 BAY LAR: A vy s ním souhlasíte. SIVEA: Není třeba si s ničím dělat starosti, veliteli. Byl jste na té schůzi; je to pouhý experiment. Nic víc. BAY LAR: Pozemšťané strkají nos do technologie, která je za hranicemi jejich chápání, a vy to víte. A já nedopustím žádná další narušení bezpečnosti na této stanici. SIVEA: Co to mělo znamenat?! BAY LAR: Před čtyřmi měsíci Kih Andarijský agent přímo před očima této posádky ukradl zásadní zařízení a to pak padlo do rukou Draqům. A existuje mnohem více příkladů takovéto nedbalosti. (zavrtí hlavou) Já osobně nevidíme důvod proč v této misi pokračovat, proč nadále vést program hvězdné brány. Nepřináší nám žádný užitek. SIVEA: To je váš názor. BAY LAR: Měli bychom naše zdroje zaměřit na zvládnutí kih andarijských separatistů. Válka je nevyhnutelná... A za to musíme také děkovat pozemšťanům. SIVEA: Takové obviňování už jsem slyšela. BAY LAR: A bohužel nechápete, že je to pravda. Teď se na něj poprvé podívá, očividně ji ta slova vyvedla z míry. Doteď se snažila zůstat v klidu, ale uvědomíme si, že Bay lar jí teď pořádně rozhodil. Napjatá pauza. SIVEA (s ostrostí rozkazu): Navrhuji vám, abyste své obavy přednesl prezidentce Adari nebo Velící radě, protože to oni rozhodli, že tato mise prospěšná je! Ale něco mi říká, že oni nebudou mít příliš velký zájem na vyslechnutí vašich stížností a já ho nemám také... Rozumíte? BAY LAR: Ano, velitelko. Další chvíli na sebe prostě jen zírají. Pro oba je to trochu trapný okamžik, ale Sivea na sobě nedává znát sebemenší známku, že něco takového cítí. Pak se výtah zastaví a dveře se odsunou stranou. Bez dalších slov Sivea zamíří ven do: INT. HORIZONT HLAVNÍ PALUBA Po pauze ji Bay lar z výtahu následuje. BAY LAR: Velitelko. Sivea zdráhavě zastaví a nechá ho, aby ji dohnal. Kolem nich neustále prochází několik členů posádky (ISGC i Voriané); stojí pod mostem druhého podlaží hlavní paluby.

19 HORIZONT: Spojení 19 BAY LAR (pokr.) (tišeji): Siveo... Uvědomuji si, že to jsem říkat neměl. Překročil jsem hranici. SIVEA: Ano, to ano. BAY LAR (pauza): Neměl jsem příležitost říct, jak mě to se Sonakem mrzí. Vím, že se znáte dlouho... déle než se známe my dva. Sivea se po těchto slovech odmlčí. Snaží se nedat najevo žádné emoce, ale očividně chvíli zápasí. Bay lar vypadá, že čeká na její odpověď... ale, když Sivea nic neříká: BAY LAR (pokr.): Abych řekl pravdu... nikdy bych nečekal, že budeme opět takhle těsně spolupracovat. Skoro jsem kvůli tomu tohle umístění odmítl. Sivea se na něj podívá. Ale místo toho, aby na jeho slova nějak opravdu zareagovala, promluví velmi formálně. Vůbec nereaguje na to, že k ní mluví důvěrněji. Pauza. SIVEA: Nedělejte si starosti, veliteli. Mě nedělá vůbec žádné problémy oddělit své osobní záležitosti od povinností. A totéž očekávám i od vás. BAY LAR: Samozřejmě... Pro mě to také není žádný problém. Vůbec to od něj nezní přesvědčivě. Ale aniž by to nějak dále rozebírala, Sivea na něj nepatrně pokývne (znovu naprosto formálně) a odejde. Chvíli ZÁBĚR NA Bay lara; na tváři má zamyšlený výraz, ale ten se rychle změní znovu do vážného obličeje, který mu dominuje zřejmě pořád. Pak se kamera zaměří NA Siveu, jak prochází hlavou palubou; uvědomíme si, že tato část stanice je stále ve výstavbě, ale vypadá mnohem obyvatelněji než v předchozích epizodách. Zatímco Sivea prochází, jeden z mnoha členů posádky, kteří ji míjejí, je major Sato. Sivea majora pozdraví kývnutím a když projde kolem něj, kamera se obrátí a zaměří se na Sata. Teď následuje jeho míří opačným směrem. Zůstaneme s majorem a uvědomíme si, že míří ke Grantově kanceláři. Její dveře jsou zavřené, ale prosklenými okny vidíme náznaky interiéru. Sato stiskne tlačítko na panelu vedle dveří a ZABZUČÍ signál. Zpoza dveří se ozve Grantův hlas. GRANT (mimo obr.): Vstupte. Sato na panelu dveří stiskne další tlačítko a dveře se odsunou stranou. Kamera následuje majora, když vstoupí do:

20 HORIZONT: Spojení 20 INT. HORIZONT HLAVNÍ PALUBA GRANTOVA KANCELÁŘ Vidíme Granta, který právě dokončuje poslední úpravy několika předmětů na svém stole. Vedle ANTICKÉHO DRAHOKAMU teď trůní malý MODEL F-302. GRANT: Ah, majore, prosím, pojďte dál. Sato postoupí dále do místnosti a dveře se za ním zavřou. Grant na sobě má právě teď jen ČERNÉ TRIČKO; jeho bunda je přehozená přes židli za ním. SATO: Chtěl jste se mnou mluvit, pane? Grant se usměje a ukáže majorovi, aby se posadil. Sato tak učiní a plukovník se sám posadí za svůj stůl, ukáže na model F-302. GRANT: Tuhle krásku jsem si přivezl ze Země z naší poslední návštěvy. Ve své staré kanceláři jsem nikdy neměl příležitost si ji vystavit. Ale dostal jsem se k tomu teď, když chci tuhle kancelář udělat o něco přívětivější. SATO (ohromeně): Páni. To je limitovaná edice? GRANT (pyšně se usměje): Nefalšovaný model F-302. Vlastně jsem měl před pár lety možnost sám se v ní proletět. SATO (usměje se): To je vážně nádhera, pane. Grant na ta slova zareaguje dalším úsměvem. Pak se postaví a zamíří ke KONVICI S KÁVOU, která stojí na stolečku u jedné ze zdí. GRANT: Takže, je Horizont-2 připravený na další misi? SATO (otázka ho překvapila): Samozřejmě, pane. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co pro nás má M nachystáno. GRANT (o konvici s kávou): Kávu? SATO: Jistě. Děkuji, pane. Grant začne nalévat dva šálky. GRANT: Tohle říkám pořád. Pokud už se neblíží k půlnoci, je šálek kávy to nejlepší. Sata to očividně trochu zmátlo; Grant mu podá jeho šálek a zamíří zpátky za svůj stůl. SATO: Souhlasím s vámi. Následuje tichá pauza, kdy Grant s úsměvem přikývne, pak si usrkne svou kávu, očividně si ji vychutnává. Grant přikývne. SATO (pokr.): Pane, pokud vám nevadí, že se ptám... Proč jste mě požádal o soukromou schůzku, hned po oficiálním zasedání dnes ráno?

21 HORIZONT: Spojení 21 GRANT: Dobrá. No, asi bych s vámi měl jednat na rovinu... Stejně vám to budu muset dříve či později říct. Ať už to máme raději z krku hned. Když Sato tato slova slyší, vypadá trochu znepokojeně. SATO: Co ať máme raději z krku, pane? Grantův výraz je najednou nesmírně, nesmírně vážný. Sedne si zpátky za svůj stůl. Sato je šokován. GRANT: Zbavuji vás velení Horizontu-2. S okamžitou platností. SATO: Cože?! To, to nechápu... GRANT: Už jsem o tom mluvil s velitelem Callenem. Souhlasil. SATO: Ale... z jakého důvodu, pane?! GRANT (pokrčí rameny): Oh, nevím... Prostě si myslím, že by pro vás bylo těžké to místo nadále zastávat. (ze Satova velice zmateného pohledu): Tedy za předpokladu, že byste přijal povýšení... Satovo zmatení narůstá. GRANT (pokr.):... na podplukovníka a zaujal pozici nového velitele Valiant. Sato chvíli neví, co říct. Grant se usměje. GRANT (pokr.): Blahopřeji! Sato se snaží najít správná slova. Tohle ani v nejmenším nečekal. Grant se očividně skvěle baví. SATO: Nevím... nevím, co říct. (pak): Děkuji vám, pane. Na jeho tváři se objeví nadšený úsměv, když to začíná pomalu vstřebávat. Grant se usměje. SATO (pokr.): Musím přiznat, že jste mě trochu šokoval... ale v kladném slova smyslu. GRANT: Jo, napadlo mě, proč si neužít trochu legrace, když vám tu zprávu budu oznamovat. (pak): Samozřejmě byste namísto toho mohl pokračovat jako velitel Horizontu-2. Záleží to na vás. Můžete si vybrat. SATO (s úsměvem): Ne, pane, já... rád svou novou pozici přijmu. (nadšeně): Chci říct... Ne každý má možnost velet vlastní lodi.

22 HORIZONT: Spojení 22 GRANT: No, vy si to zasloužíte. Během enolyjské krize u Ultery jste na můstku Valiant také odvedl skvělou práci. Generál Williams a já jsme si o tom před nějakou dobou promluvili... Já budu mít dost práce s misemi za hvězdnou bránou. Takže Valiant potřebuje stálého velícího důstojníka. Satův výraz zřetelně odráží jeho radost. SATO: Jsem opravdu poctěn, že jste si vybral mě, pane. A nezklamu vás. Grant přikývne. Ví, že ho opravdu nezklame. A z tohoto okamžiku KONEC AKTU 2 FADE OUT.

23 HORIZONT: Spojení 23 FADE IN: AKT 3 INT. HORIZONT PROSTOR BRÁNY Začínáme záběrem na několik techniků a členů týmu doktory Koyamata a doktora Naika roztroušených po prostoru brány. Vedle brány se připravuje nějaké DALŠÍ MONITOROVACÍ VYBAVENÍ. K bráně samotné jsou připojené nějaké dráty a kabely, které mají monitorovat stabilitu červí díry. INT. HORIZONT ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Všude po místnosti jsou roztroušeni různí členové posádky. Vidíme velitele Callena, jak stojí u ovládání hvězdné brány a sleduje práci techniků v prostoru brány. Vstoupí plukovník Grant a připojí se k veliteli. CALLEN: Plukovníku. GRANT: Veliteli. Slyšel jsem, že se tu věci brzy dají do pohybu? CALLEN: Právě dokončili zavádění dodatečných monitorovacích zařízení. Grant přikývne a oba muži chvíli v tichosti sledují práci v prostoru brány. CALLEN (pokr.): Už jste se dostal k tomu, abyste se podíval na nové složení týmů? Ohledně příchodu Vorianů na palubu. GRANT: Jo, dostal. A souhlasím. Je to dobrý nápad, přidělit ke každém mimostaničnímu týmu aspoň jednoho Voriana. CALLEN: Znovu to zdůrazňuje spolupráci našich dvou národů. GRANT: Připadá mi, že právě to teď bude hlavním účelem Horizontu, vzhledem k nové organizaci stanice. CALLEN: Souhlasím (pak) Také jsem zvažoval, že by se nějaký Vorian mohl stát velícím Horizontu-2. To plukovníka nepřekvapuje. Usměje se. GRANT: Napadlo mě totéž. V tu chvíli do místnosti vstoupí Sivea, Chase, Christine, David a také Tom a ke dvojici mužů se připojí. Tom vstoupí jako poslední a vypadá, že trochu váhá. Rozhlédne se. Vkročil do této místnosti poprvé za docela dlouhou dobu. GRANT (ke členům týmu): Ah, tady jste. Právě včas; show má právě začít.

24 HORIZONT: Spojení 24 CHASE (s úsměvem): No, nevím jak vy, lidi. Ale mě to všechno připadá pěkně vzrušující. CHRISTINE: O tom se nebudu hádat. Grant se podívá na Toma, který se ještě pořád pilně rozhlíží kolem. GRANT: Jsem rád, že jste tady, Tome. Myslel jsem, že by vás to mohlo zaujmout. Tom se na chvíli zarazí... pak prostě přikývne. TOM: Jo... jo, zaujalo. Náhle... mimo kameru se ozve PŘEHNANÝ HLAS: HLAS: Co tím myslíte, že mě nemůžete nechat projít bez povolení?! To si myslíte, že jsem nějaký špeh?! A nedotýkejte se mě!! Co to s váma je; najděte si nějakou ženskou!! Pozornost všech přítomných se obrátí ke vstupním dveřím a je naprosto zřejmě, že tento hlas vychází z úst ZACHA HOFFMANNA. Zach se zrovna chystal vstoupit, když ho zastavil VYSOKÝ BEZPEČNOSTNÍ DŮSTOJNÍK. Zach zavolá na Granta. ZACH: Plukovníku? Plukovníku Grante, možná byste vašemu svalovci tady mohl říct, aby se uklidnil. (s pohledem na bezpečnostního důstojníka): Řekněte mu, že jsem přítel. Nevím to jistě, ale existuje možnost, že už to slovo někdy slyšel. GRANT (k bezpečnostnímu důstojníkovi): V pořádku, seržante. Má povolení. Vysoký důstojník přikývne a odstoupí stranou. Zach mu ale ještě věnuje pohled a zklamaně zavrtí hlavou. ZACH: Musíte s těmihle způsoby něco udělat, chlapče. Pak se narovná... a vstoupí do místnosti, rozhlédne se a osloví všechny přítomné. ZACH: Jak to jde? Nazdar. Jak to jde? Callen Grantovi věnuje zmatený pohled. CALLEN (polohlasem): A říkal jste, že váš prezident tohohle muže chtěl mít na palubě? GRANT (s pousmáním): Bojím se, že ano. ZACH (ke všem; ukáže): Zach Hoffmann. Pro ty z vás, kteří to nevědí, jsem tady, abych podal svědectví o posledních zvratech, akci. Ale vy jen pokračujte ve své práci... prostě dělejte, jako bych tu ani nebyl. CHASE: Oh, to bude těžký. ZACH: Líbí se mi váš smysl pro humor, majore. Moc líbí. Zach se u ovládání brány připojí k horizontskému týmu a ke Callenovi.

25 HORIZONT: Spojení 25 ZACH (pokr.) (ke Callenovi): Veliteli Callene. Vy a já... Rozhodně bychom si spolu měli někdy sednout. CALLEN: Promiňte? ZACH: Interview. Já s vámi. Země určitě umírá zvědavosti, aby se o vás všechno dozvěděla. Slavný De van Callen. CALLEN (pousměje se): Možná, až na to bude vhodná doba, pane Hoffmanne. ZACH (usměje se): Vhodná doba, dobrá. (k Tomovi): Totéž platí pro vás. Vadilo by, kdybych vám říkal Tome? Slyšel jsem, že jste v poslední době zažil hodně neobvyklého. Z toho by byla dobrá historka. Věřte mi. Já mám na to čich. Toma ta nabídka moc neláká. Ale než může odpovědět, Zachův pohled padne na hvězdnou bránu. ZACH (pokr.): Takže tady ji máme, co? Hvězdná brána. Symbol dobrodružství a nebezpečenství. (pauza) Vždycky mě obzvlášť ohromovalo, že je vyrábějí v různých barvách symbolů. CHASE (rozčileně): A co to tu vlastně děláte? ZACH: Budu prostě předstírat, že jsem tu otázku neslyšel, majore. A v tu chvíli kamera PROJEDE KOLEM a ukáže, jak vstoupí doktorka Koyamata. KOYAMATA (ke Callenovi): Jsme připraveni, veliteli. CALLEN: Výborně, doktorko. Zach je najednou nervózní a znovu se podívá na bránu. Vytáhne několik archů papíru a začne si jimi ovívat obličej. ZACH: Lidi, musím říct... Zase mi začíná být trochu horko. Christine, stojící vedle něj, mu věnuje uklidňující úsměv. Očividně ji Zach baví. CHRISTINE: Žádný strach. Je to v pořádku. Tentokrát stanici nehrozí, že bude každou chvíli zničena. ZACH: Vám se to lehko říká. Pak... Vstoupí doktor Naik, nadšený jako vždy. Koyamata už u ovládání hvězdné brány stojí s VORIANSKÝM TECHNIKEM. NAIK (ke Callenovi): Uh, veliteli, jsme... Vlastně jsme připraveni začít, začít s... KOYAMATA (ostře): Už jsem mu to řekla. Pojď jsem. NAIK: Oh. No, tak tedy...

26 HORIZONT: Spojení 26 Poslechne ji a přistoupí k ní, úplně jako poslušné štěně. Koyamata se na něj nesouhlasně podívá. KOYAMATA (polohlasem): Myslela jsem, že jsme se dohodli, že odteď budu mluvení obstarávat já. NAIK (polohlasem; ospravedlňuje se): Jsem prostě nadšený! Koyamata v odpověď zavrtí hlavou, ale uvědomí si, že právě teď nemají na hádky čas. Vědci na Callena a Granta kývnou; jsou připravení. Grant má na tváři nepatrný úsměv; obrátí se ke Callenovi. GRANT: Doufejme, že to vyjde. CALLEN (usměje se): Řekl bych, že to brzy zjistíme. (k vorianskému technikovi): Zadejte adresu. VORIANSKÝ TECHNIK (přikývne): Ano, pane. Zahajuji vytáčecí sekvenci. Všichni s očekáváním pozorují, jak se brána začíná vytáčet. INT. HORIZONT PROSTOR BRÁNY NA HVĚZDNOU BRÁNU VIDÍME, jak brána zahajuje vytáčení. Na místo ZAPADNE první SYMBOL, následuje druhý. INT. HORIZONT ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Naik má na tváři nadšený úsměv. Koyamata je stejně klidná jako jindy. NAIK: To je úžasné! Tohle je prostě tak... Zarazí se, když vidí netečnou tvář své kolegyně. NAIK (pokr.) (ke koyamata): Neříkej mi, že to s tebou ani trochu nehne?! KOYAMATA: Ne. (z jeho pohledu): Zatím ne. Kamera ukáže záběr na nedočkavé výrazy všech přítomných; brána mezitím pokračuje ve vytáčení. Když zapadne několik dalších symbolů: VORIANSKÝ TECHNIK (od panelu): Brána se blíží k sedmému symbolu. (pauza) Sedmý symbol zadán. CHASE (nedočkavý úsměv): Už to bude... Následuje záběr na bránu, když ZAPADNE OSMÝ SYMBOL... VORIANSKÝ TECHNIK (z panelu): Osmý symbol... zapadl....a z brány vyrazí vpřed obrovská vodě podobná VLNA. VORIANSKÝ TECHNIK (pokr.) (od panelu; usměje se): Máme stabilní červí díru.

27 HORIZONT: Spojení 27 Chvíli záběr na reakce všech přítomných. Zatím to vypadá, že se neděje nic neobvyklého. Pauza. CHRISTINE: Vyšlo to? Vorianský technik překontroluje údaje. VORIANSKÝ TECHNIK: Vypadá to, že ano. CALLEN (ke Koyamata): Doktorko? Koyamata sama zkontroluje údaje, sleduje stabilitu červí díry... pak se usměje. KOYAMATA: Mohu to jen potvrdit, veliteli. Máme stabilní spojení. Callen přikývne. Všechny to očividně potěšilo; v místnosti vidíme několik úsměvů. Pak se Callen obrátí ke Grantovi. CALLEN: Věřím, že ta čest patří vám, plukovníku. GRANT: Bude mi potěšením. Grant kývne na vorianského technika, který pak chvíli pracuje s ovládáním... pak: VORIANSKÝ TECHNIK: Frekvence je otevřená. Slyší vás. Grant se na chvíli podívá na Siveu, která se usměje. GRANT: Plukovník John Grant ze stanice Horizont volá Velitelství hvězdné brány. Slyšíte mě? Následuje tichá pauza, kdy se z reproduktorů ozývá jen praskání. GRANT (pokr.): Velitelství hvězdné brány. Tady je Horizont. Slyšíte? Další okamžik ticha... zdá se, že se nic neděje... Ale najednou se ozve známý hlas: WALTERŮV HLAS Z VYSÍLAČKY: Tady je Velitelství hvězdné brány. Slyšíme vás zřetelně, plukovníku Grante. INT. SGC ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST MEZISTŘIH: Teď se nacházíme na Zemi, ve známé řídící místnosti SGC. Vidíme WALTERA HARRIMANA, jak sedí na svém starém místě u ovládacího panelu hvězdné brány v KOMPLEXU V CHEYENNSKÉ HOŘE. I když o pár let zestárl, pořád je to tentýž Walter, kterého známe. V pozadí vidíme několik dalších lidí. WALTER (pokr.): A můžu říct, že vás slyšíme velice rádi, pane. GRANTŮV HLAS Z VYSÍLAČKY: Taky znovu rád slyším váš hlas, Walteře. Vidím, že pořád máte svou starou práci. Walter se tomu usměje.

28 HORIZONT: Spojení 28 WALTER: Jako za starých časů, plukovníku. Některé věci se nikdy nemění. INT. HORIZONT ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Grant se těmto slovům usměje. Kývne na Callena. GRANT: To jsem rád. Obzvlášť teď, když se zdá, že odteď se budu hlásit o něco častěji. WALTER: Na to se rozhodně těším. GRANT (usměje se): No, samozřejmě nejsem jediný tady, kdo by rád něco řekl. CALLEN: Tady je velitel De van Callen z Vorianského vesmírného velitelství. WALTER: Seržant Walter Harriman. Rád vás slyším, veliteli. Generál je právě na cestě sem dolů. Měl by tu být každou chvíli. CALLEN: Výborně, seržante. (s pohledem na Koyamata a Naikovi): Věřím, že se shodneme na tom, že je to pro nás velký průlom. Callen na dvojici vědců kývne. Ti mu kývnutí vrátí, jsou poctěni a také pyšní na svůj úspěch. WALTER: To je pravda, veliteli. Bude skvělé mít s vámi všemi trochu stálejší spojení. Kamera se teď zaměří NA Toma. Vypadá neobvykle zamyšleně, když zaslechne slovo spojení. Všechno v tichosti pozoroval... ale teď jeho myšlenky zřejmě zabloudí jinam, když: INT. VESNICKÝ DŮM DEN VZPOMÍNKA SE ZÁBLESKEM NA: Tom se nachází v útulném malém domě, má na sobě oblečení vesnických lidí, které jsme viděli v epizodě Čas povstat. Vyhlíží z okna, ztracen v myšlenkách. MLADÁ ŽENA (mimo obr.): Nakonec se zapojíš. Tom se obrátí a spatří mladou ženu ze svých snů, jak se k němu přibližuje. Všechno je znovu rozmazané a nezřetelné, jako ve snu; přesto se tohle doopravdy před nějakým časem stalo. Tom ženě věnuje tázavý pohled. MLADÁ ŽENA (pokr.) (z jeho pohledu): Mezi naše lidi... do této vesnice. Začneš k nám cítit větší pouto. Potom se toto místo stane tvým domovem. TOM (zavrtí hlavou): Nepatřím sem. Žena se postaví poblíž něj a vztáhne svou ruku po té jeho.

29 HORIZONT: Spojení 29 MLADÁ ŽENA: Chybí ti tví přátelé... tvůj dřívější život. (pauza): Kéž bych mohla udělat něco, čím bych tě utěšila. Tom o jejích slovech chvíli přemýšlí... pak se na ni podívá. Tichá pauza. TOM (smutně): Nic nezmění fakt, že se nemůžu vrátit. Snažil jsem se, ale... kdo ví proč nemůžu vytočit jejich bránu. MLADÁ ŽENA (jemně): Další důvod, proč potřebuješ mít spojení s někým jiným. Tom se jejím slovům pousměje a podívá se na ni. Následuje okamžik mezi nimi dvěma a my si uvědomíme, že už se nějakou dobu znají. Začne jí přejede svou rukou po tváři. Očividně se navzájem přitahují. TOM (zamyšleně): Spojení s někým jiným... Další pauza mezi nimi... Tom se usměje. TOM (pokr.) (jemně): To myslím zvládnu. INT. ENOLYJSKÁ VĚZNICE TUNEL V DOLECH VZPOMÍNKA SE ZÁBLESKEM NA: Totéž místo a tatáž doba, ve které jsme tunel viděli předtím. Tom se podívá na Werracka, dožaduje se odpovědi. TOM (křičí): KDE JE?! KDE JSTE JI NECHALI?! INT. HORIZONT ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST NA TOMA SE ZÁBLESKEM NA: V Tomových očích znovu vidíme obrovský smutek; pomalu se vytrhne z myšlenek a reaguje na náhlé PRASKÁNÍ, které se ozývá z reproduktorů. VORIANSKÝ TECHNIK (mimo obr.): Spojení se přerušilo. Callen se obrátí ke Koyamata. CALLEN: Co se stalo? Koyamata rychle kontroluje údaje. Pak zavrtí hlavou; něco je očividně špatně. KOYAMATA: Nevím, co to způsobuje. Sivea se přesune k ovládání brány. Zach se nervózně ozve. ZACH: Proč... proč se to stalo? KOYAMATA: Jak jsem řekla, nevím. Sivea kontroluje údaje z ovládání brány. Zavrtí hlavou. SIVEA: Něco zřejmě narušuje červí díru. Přichází to zvnějšku.

30 HORIZONT: Spojení 30 GRANT: Máte ponětí, co to je? SIVEA: Obávám se, že ne. Náhle... OSVĚTLENÍ začne BLIKAT. Kamera ukáže záběr na bránu, když SE OBJEVÍ MOHUTNÁ VLNA ENERGIE; z energetických relé připojených k bráně začnou šlehat JISKRY. CHASE: Co to k čertu?! ZACH: Fajn, to... to nemůže být dobré. KOYAMATA (od panelu): Energetická relé se přetěžují. NAIK: Doporučuji, abychom bránu okamžitě uzavřeli. CALLEN (k vorianskému technikovi): Udělejte to. Vorianský technik chvíli pracuje s ovládáním, pak se na jeho tváři najednou objeví zmatený výraz. VORIANSKÝ TECHNIK: Ovládání nereaguje. GRANT: Cože?! VORIANSKÝ TECHNIK: Nemůžu bránu zavřít. Pak... znovu ZABLIKÁ osvětlení, z několika panelů začnou sršet JISKRY. TOM (zapojí se): Můžeme to vyřadit ručně... Jestli si vzpomínám, v případech nouze se od brány dá odříznout veškerá energie. SIVEA (souhlasí): Bez energie není možné udržovat červí díru aktivní. GRANT (přikývne): Chasi. CHASE: Ano, pane. Nato si Chase pospíší z řídící místnosti do: INT. HORIZONT PROSTOR BRÁNY, kde přistoupí k PANELU VE ZDI ukrytému pod okrajem okna do řídící místnosti. Panel sundá; osvětlení nadále POBLIKÁVÁ. Z brány zasrší další JISKRY a o chvíli později se jedno relé PŘETÍŽÍ. INT. HORIZONT ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST SIVEA (od panelu; bezradně): To nemůže být nic dobrého. CALLEN: Co se děje? Překontroluje údaje. SIVEA: Zdá se, že tu máme nějaký masivní výboj zpětné vazby, který ovlivňuje všechny hlavní systémy stanice... Vracejí se zpátky do reaktoru.

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

TRIUMVIRÁT JOE HODKISS ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005

TRIUMVIRÁT JOE HODKISS ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005 TRIUMVIRÁT EP: 2. 04 Napsali JOE HODKISS & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005 ČESKY: 2006 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou

Více

V zoufalých časech MIKE COAKLEY

V zoufalých časech MIKE COAKLEY V zoufalých časech EP: 2. 22 Scénář MIKE COAKLEY DATUM VYSÍLÁNÍ: 15. června 2006 ČESKY: 30. června 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT PRŮZKUMNÍCI EP: 1.04 Napsal ALEX RUBIT 2004 HORIZON PRODUCTIONS Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA Double Secret Productons, Gekko Film Corp., Showtime Viacom, Acme Shark

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 Vnitřní hlas EP: 3. 15 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 ČESKY: 27. září 2008 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT Revoluce EP: 2. 24 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 29. června 2006 ČESKY: 7. srpna 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit.

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit. KAPITOLA 1 Probudím se s jeho jménem na rtech. Will. Ještě než otevřu oči, znovu jej spatřím, jak se hroutí k zemi. Mrtvý. Mou vinou. Tobias se ke mně sehne a stiskne mi levé rameno. Vlak kodrcá přes pražce

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Zlé časy přicházejí, část druhá

Zlé časy přicházejí, část druhá Zlé časy přicházejí, část druhá EP: 4. 25 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 10. června 2010 ČESKY: 30. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate

Více

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole.

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole. 1 1 NÁVŠTĚVA INT. BYT sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí. Ty volé. Zdar volé. No nazdar vole. Ty vole. No jo vole. Tak co vole? Ale vole... znáš to vole.

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

HRA O MOC ALEX RUBIT. DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004

HRA O MOC ALEX RUBIT. DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004 HRA O MOC EP: 1.08 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004 ČESKY: 23. října 2005 2004 HORIZON PRODUCTIONS Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA Double Secret Productons,

Více

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 V jámě lvové EP: 4. 23 Scénář COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 ČESKY: 9. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Pro lid EP: 4. 14. Scénář

Pro lid EP: 4. 14. Scénář Pro lid EP: 4. 14 Scénář CINDY CLARK DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. března 2008 ČESKY: 20. června 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

1. Úvod do vědomého snění

1. Úvod do vědomého snění 1. Úvod do vědomého snění V této kapitole se dočtete: - Co jsou vědomé sny a jaké to je, mít vědomý sen - Jak vám může snová nápověda pomoci rozpoznat, že sníte - Jak je možné, že máte nad sny větší kontrolu,

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu 3 Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu nacvičoval větu: Mám rakovinu mozku, došel jsem k názoru,

Více

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09 Žába Nenávidím žáby. Všechna zvířata mám rád, vím, že co do vznešenosti jsou si všechny výtvory přírody rovné, jen k žábám prostě cítím nepřekonatelný odpor. Povím vám proč, a to i přesto, že mi stačí

Více

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají?

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Viktoria Valeeva Teplé léto si mohou užívat i heteráci takový transparent jsem viděla na letošním průvodu Prague Pride, ke

Více

Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná

Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná záležitost postihla. Říkám podobná záležitost, poněvadž

Více

ISBN 978-80-257-1023-4

ISBN 978-80-257-1023-4 Z anglického originálu The Counselor. A Screenplay, vydaného nakladatelstvím Vintage Books v New Yorku roku 2013, přeložil Petr Fantys. Ilustrace na přebalu Jozef Gertli Danglár. Přebal a grafická úprava

Více

Pod Kingstonem. Mobil hlasitě zapípal.

Pod Kingstonem. Mobil hlasitě zapípal. Pod Kingstonem Mobil hlasitě zapípal. Jsou lidé, které zapípání mobilu dokáže vážně vyvést z míry. Mohou pak začít splašeně pobíhat, křičet, ohrožovat všechno a všechny ve svém dosahu. Jiní zase začnou

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Syndikát EP: 4. 08. Scénář

Syndikát EP: 4. 08. Scénář Syndikát EP: 4. 08 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. prosince 2007 ČESKY: 10. dubna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Mily den. tak tomu fakt nebudeš věřit taťka se

Mily den. tak tomu fakt nebudeš věřit taťka se Mily den lc ku, tak tomu fakt nebudeš věřit taťka se bude ženit! Vloni na Ledovém bálu na Antarktidě mu padla do oka jedna upírka. Zahlédl ji na druhém konci sálu, požádal o tanec a ona ho dočista uhranula.

Více

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Pravidla přátelství Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Original title: Código amistad Copyright 2015 Disney Enterprises, Inc. Vydalo nakladatelství EGMONT ČR, s.r.o., Žirovnická 3124, 106 00

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Kvíz k vodě 1. Kolik vody zaujímá povrch planety? a) 61% b) 81% c) 71% 2. Jaký je chemický

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

14 16 KH-57-03-297 -CS-C

14 16 KH-57-03-297 -CS-C 14 16 KH-57-03-297-CS-C Vy krásné vlaštovky! Evropská komise Tuto publikaci zpracovalo Generální ředitelství pro životní prostředí. Vychází ve všech úředních jazycích Evropské unie. Publikace je také k

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM ČTVRTÁ ITERACE Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM HLAVNÍ CESTA Do střechy elektromobilu bubnoval déšť. Tim cítil, jak ho brýle pro noční vidění nepříjemně tlačí do čela.

Více

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně.

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně. 1. kapitola Muselo se něco stát! Tohle přece není normální! víří mi hlavou. Okolo mě jezdily tanky a motorky. Co se to děje? Náhle mi hlavou bleskla strašlivá myšlenka: ocitla jsem se v minulosti. Ano,

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty.

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Obsazení: Mariana krásná holka, tmavovlasá (španělský typ), dlouhé bílé šaty, červený šátek (třeba

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení IV. kapitola Přehled a volba spánkového řešení Jakmile jste provedli bezpečnostní kontrolu, dozvěděli se základní fakta o spánku a dokončili své první záznamy o spánku svého dítěte, jste připraveni postoupit

Více

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová Můžete si myslet, že půjčit si zápalku na ulici je docela jednoduchá věc. Ovšem každý člověk, který to kdy zkusil, vás ujistí, že tak to rozhodně není. A každý

Více

Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat.

Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat. Pouliční Šok Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat. Představte si, že je pondělí ráno. Jste ještě

Více

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013)

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) Moc se mi líbilo, jak jsi mluvil o sedmi aktivitách duše. O sycení se, o kněžství Já věřím, že je pro mě velmi důležité, abych

Více

Příspěvek č. 21 Setkávání se smrtí

Příspěvek č. 21 Setkávání se smrtí Příspěvek č. 21 Setkávání se smrtí Plánuješ něco na víkend? ptal se mě Mario. Ehm něco s tebou? zeptala jsem se s úsměvem, protože mi došlo, že on něco plánuje. Přesně, usmál se, napadlo mě, že bychom

Více

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody.

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody. Leo a vodní žínka Poník Leo je hrozný mlsoun. Už když byl docela maličký, hledal všude ta nejšťavnatější stébla trávy. Nelenil kvůli tomu ujít sebedelší cestu a přeskočit sebevyšší plot. Není proto divu,

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více

AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE

AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE Budeme-li vycházet ze skutečnosti, že váš nejlepší osobní hypnotizér sídlí ve vašem nitru, lze předpokládat, že se na tohoto vnitřního odborníka zaměří i nejúčinnější regresní

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Obří prvky: jak postavit větší kostky

Obří prvky: jak postavit větší kostky Obří prvky: jak postavit větší kostky KAPITOLA 5 V této kapitole: Zvětšení měřítka: jak na to Ostatní měřítka: která fungují a proč Shrnutí: obří kostky jsou jen začátek V kapitole 3 jsme pracovali s měřítkem

Více

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem.

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem. KAPITOLA 2 Frankie pocí l na tvářích lehký závan větru. Zamrkal, a když se mu před očima vyjasnilo, uviděl, jak stojí před velkou klenutou bránou. Byla natřená několika barvami červenou, oranžovou a zelenou.

Více

Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy.

Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy. Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy. Nedokázala jsem si představit život bez ní a to i přesto, že

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko e- kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena.

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE Copyright 2016 Pavla Toole Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 ISBN epub formátu: 978-80-7536-065-6 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-7536-066-3

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší!

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Jasně, že jsem nejlepší! e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část

Více

m.cajthaml Na odstřel

m.cajthaml Na odstřel m.cajthaml Na odstřel Ach Bože! zakřičel směrem všude tam, kde nic nebylo. William Eastlake I. Já ho vůbec neznal. Teda předtím jsem ho vůbec neznal. I když bydlíte v jednom městě, tak nemůžete znát všechny

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Trik. Pak ses probudil a vzpomněl si, kde jsi.

Trik. Pak ses probudil a vzpomněl si, kde jsi. Část první Trik Trik Ty dvě děti, chlapci, seděly těsně vedle sebe, zmáčknuté k sobě velkými opěrkami starého křesla. Ty jsi byl ten vpravo. Teplo druhého chlapce bylo tak blízké, přesouval pohled od

Více

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně DUCH? Z temného moře se vynořila plachetnice se třemi stěžni. Plachty měla svěšené a trup hluboko ponořený, jako by byla naložená těžkým nákladem. Na středním a nejvyšším stěžni vlála malá černá vlajka.

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným.

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným. Kapitola první Už jste si někdy všimli, jak si všímáte věcí ko - lem sebe? Někdy si všímám toho, jak si všímám, tak moc, že mě to všímání si všímání dočista pohltí. Ráda si všímám všeho možného. Třeba

Více

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název : Malý princ, Antoine de Sain - Exupéry Autor: Mgr. Jitka Řádková Ročník: 3. ročník

Více

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda a věděl proč. Levou zadní tlapku měl malou a hubenou, vypadala spíš jako uschlý vrbový lístek než jako pořádná myší noha, a tak si každou cestu musel předem

Více

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva 10. Omluva Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz Podívej, kdo sem jde, upozornil Štefan přítele. Ten se napřímil a pohlédl k cestě. Po ní pomalu přicházel Viktor. No, ty lenochu, zasmál se mu Gimo naproti, když

Více

1 Jakmile vejdu do společenské místnosti, všimnu si, že většina lidí včetně mě je napůl mrtvá. Vím ze spolehlivého zdroje, že povánoční depka je něco úplně normálního a že po nejšťastnějším období v roce

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Hermochová, Soňa Hry do kapsy V : sociálně psychologické, motorické a kreativní hry / Soňa Hermochová, Jan Neuman ; ilustrace Jan Smolík. -- Vyd. 1. -- Praha

Více