Katalog produktù a technologií pro chov ovcí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Katalog produktù a technologií pro chov ovcí"

Transkript

1 Sheep Products Catalogue Katalog produktù a technologií pro chov ovcí

2 Úvodní slovo Vážení chovatelé ovcí na Slovensku, uvìdomujeme si, že chov ovcí ve Slovenské republice je jednou z majoritních oblastí živoèišné výroby. V souèasné dobì poznamenané výraznì dotaèní politikou EU je pro tradièní producenty vlny, ovèích sýrù a skopového masa pomìrnì tìžké konkurovat tlaku zahranièních producentù. Tradièní podoba produkce na Slovensku je orientována na farmy menšího rozsahu. Právì díky silné konkurenci zahranièních výrobcù je tak nutné šetøit náklady zejména na lidskou práci a plnì využít efektivitu, kterou pøináší využití moderních zpùsobù chovu ovcí, managementu stáda a péèe o zvíøata. Plemenárské služby, š.p. ve spolupráci s firmou Bentley Czech s.r.o. si Vám proto dovolují nabídnout portfolio souèasných produktù a technologií pro chov ovcí, které jsou celosvìtovì využívány zejména pro svou kvalitu, inovace a jedineènost. Øada z nich je ovìøena dlouhodobì ovìøena použitím na Novém Zélandu, jedné ze zemí, kde produkce v chovu ovcí patøí k celosvìtovì nejvyšší vùbec. První verze katalogu, která se Vám dostává do rukou je koncipována do tematicky ucelených celkù, které obsahují jak základní produkty, tak ty, které se øadí k celosvìtovì špièkovým technologiím. Jednotlivými tematickými celky jsou: péèe o zvíøata støíhání vlny a paznehtù, manipulace se zvíøaty a identifikace, vážení zvíøat a jeho automatizace, ušní známky a využití výhod RF ID identifikace, výživa a reprodukce, elektrické ohradníky a pøíslušenství, stájové a pastevní technologie. Produkty v jednotlivých oblastech jsou vybrány pøedevším s ohledem na kvalitu a jedineènost na slovenském trhu. Zastoupeni jsou výrobci, kteøí se øadí do novozélandské skupiny TruTest group. Jedná se napø. o spoleènosti: zahnující výrobce elektronických vah a èteèek EID pro automatizaci práce se zvíøaty, elektrických ohradníkù špièkových vlastností a pøíslušenství, výrobce potøeb pro faremní identifikaci zvíøat, tradièní výrobce støíhacích strojkù a pøíslušenství. Dále obsahuje katalog výrobky pøedních svìtových výrobcù potøeb pro farmáøe a zemìdìlství obecnì jako: jeden z pøedních svìtových výrobcù ušních známek, novozélandský výrobce a dodavatel unikátních produktù pro živoèišnou výrobu, výrobce technologií pro vážení ovcí, fixaci a manipulaci se zvíøaty, celosvìtový dodavatel širokého spektra potøeb pro farmáøe, maïarský výrobce stájových a pastevních technologií. Vážení chovatelé ovcí, vìøíme, že jsme vybrali produkty, které Vám usnadní každodenní práci na Vaší farmì a že Vám jejich užívání pøinese kromì ekonomických benefitù také radost z dobøe fungujících produktù pro zemìdìlsou výrobu, spokojená stáda Vašich ovcí a pocit z dobøe provádìné práce, ke které chceme pomocí naší nabídky také pøispìt. S pøáním mnoha spokojených a úspìšných dnù, SP SR, š.p. Bentley Czech s.r.o.

3 Péèe o zvíøata støíhání vlny, paznehtù Ruèní nùžky na støíhání vlny Dvouoblouková èervenì lakovaná rukojeś nùžek s rovnou èepelí (ostøím). Velmi pohodlné do ruky. Pro naprosto pøirozenou práci s rukama pøi støíhání. Rukojeś i èepele jsou vyrobeny z oceli. Dlouhý model 34cm, krátký model 29cm. Nùžky na paznehty NetTex Tyto nùžky na paznehty patøí ke špièce na trhu s potøebami pro úpravu paznehtù. Nástroj má velmi praktický tvar, je lehký a kompaktní. Speciální ergonomická protiskluzová gumová rukojeś podporuje pøirozený prùbìh pohybu ruky. Úzké èelisti jsou urèené pøedevším pro malé nohy jehòat. Zámek nástroje je snadno ovladatelný palcem. Délka nástroje je 19cm, èepel mìøí 4cm. Libretto Hmotnost 450 g Délka 195 mm Prùmìr držadla 40 mm Frekvence nožù 3000 kmitù/min Elektrická síś, akumulátor nebo 12 V Kompaktní špièkový zastøihávaè pro nejnároènìjší úpravy. Zastøihávaè Libretto Super nabízí tøi zpùsoby provozu na elektrickou energii pro absolutní nezávislost na prostøedí, ve kterém jej chcete používat. Libretto je lehký a kompaktní pro dokonalý komfort pøi práci a je speciálnì navržen pro zastøihávání/vyholení vlny èi srsti. Je dosti výkonný na zastøižení srsti na velkých plochách. Vhodným použitím je napø. zkrácení srsti pøed veterinárními zákroky. Liberty Hmotnost 800 g Délka 215 mm Prùmìr držadla 70 mm Frekvence nožù 2500 kmitù /min Elektrická síś, akumulátor nebo 12 V Robustní a lehký støíhací strojek Liberty má velmi lehké použití a dodává se se tøemi možnými zdroji napájení, což umožòuje jeho využití v jakémkoliv prostøedí. Je využitelný pro všechny druhy hospodáøských zvíøat, nabízí redukované vibrace a hluk pøi støíhání, což zabraòuje stresu a nervozitì zvíøat. Liberty neobsahuje díky speciálnímu designu žádné vzduchové filtry, takže se jedná o strojek s minimální údržbou.

4 Péèe o zvíøata støíhání vlny, paznehtù Laser 2 Váha (vè. nožù) 1200g Délka 290mm Prùmìr držadla 74mm Frekvence nožù 2500 rpm Napájení 240, 110 nebo 12V Nexus Laser 2 je odolný ruèní støíhací strojek umožòující napájení ze sítì nebo z automobilového akumulátoru. Je dodáván se zastøihovací nebo støíhací hlavou. Má extrémnì výkonný 180W jednorychlostní motor, který je schopen zvládnout velmi nároèné støíhání mastné vlny i silných vláken. Klíèové vlastnosti: Napájení ze sítì/12 V akumulátoru Možnost výmìny støíhací a zastøihovací hlavy Pojistka vypnutí motoru pøi pøetížení Omyvatelný vzduchový filtr Vyrobeno v UK Váha 9.7kg Šíøka 225mm Výska 316mm Délka 305mm Frekvence nožù 2800, 3200 & 3500 rpm Voltage 220 nebo 110V Celosvìtovì rozšíøený støíhací strojek urèený k zavìšení umožòuje provoz se tøemi rychlostmi 2800, 3200 a 3500 otáèek. Jeho nízký odbìr elektrické energie umožòuje také provoz na generátoru. Je tak výhodnou volbou pro profesionální støihaèe, kteøí musí pracovat v rùzných podmínkách, Motor, kapacitor a vypínaè jsou umístìny v kompaktním a odolném opláštìní a jsou ovládány pomocí ovladaèe na rukojeti ruèní èásti strojku. Strojek je vybaven sensorem, který automaticky zastaví motor, když ruèní èást strojku narazí na problém pøi støíhání vlny, aby zabránil jejímu zadøení. Ke strojku je možno dodat pevná i flexibilní støíhací ramena. Klíèové vlastnosti: 3 jednoduše mìnitelné rychlosti. 2800, 3200 & 3500rpm Nízký odbìr elektrické energie Možnost pøipojení pevných i ohebných ruèních støihaèù Pevný plášś pøístroje S možností senzoru pro okamžité zastavení Vyrobeno v UK Mamba + Tento model støíhací hlavy ruèní èásti støíhacího strojku Nexus je vytvoøen pro profesionální støihaèe vlny. Je vybaven tøemi ložisky dvìma v støíhací hlavì a jedním v tìle rukojeti a dosahuje tak minimálního tøení søíhacího nože, což výraznì snižuje pracovní teplotu a vibrace. Model Mamba + je také vybaven dvìma øadami høídelových ložisek, které umožòují dosažení vyšší životnosti díky odolnosti proti opotøebení. Umožòuje pøipojení jak na pevný, tak na flexibiliní pohon støíhací Pico hlavy. Má rovnìž speciálnì tvarovanou ergonomickou rukojeś, která zabraòuje únavì obsluhy. Vyrobeno v UK. Hmotnost 98 g Délka 105 mm Prùmìr držadla 35 mm Frekvence nožù 400 kmitù/min Jedna AA baterie Díky nízké hluènosti a úrovni vibrací je Pico ideální pro zatøihování/holení srsti èi vlny na hlavì a uších. Je oblíbenou volbou pro seznamování nervózních zvíøat se støiháním. Také je bìžnì používán k posledním úpravám na výstavách.

5 Péèe o zvíøata støíhání vlny, paznehtù Meteor Hmotnost 300 g Délka 165 mm Prùmìr držadla 45 mm Frekvence nožù 4200 kmitù /min Elektrická síś nebo akumulátor S nízkou hladinou vibrací je Meteor skvìlý jako zastøihovaè pro nervózní zvíøata a pro citlivá nebo tìžko dostupná místa. Lze používat bezdrátovì nebo na síś s rùznými druhy zastøihovacích nožù. R15 CLEAR R15 CLEAR je olej speciálního složení vyvinutý spoleèností Lister. Byl vyvinut tak, aby zvyšoval úèinnost Vašeho støíhacího strojku a byl úplnì neškodný pro Vás a Vaše zvíøe. K dispozici v 60, 250 a 500 ml balení. Taška Lister Clipper Bag Odolná, vodovzdorná brašna která pojme Váš støíhací strojek a ještì zbyde prostor pro Váš obìd a obleèení. Díky pevnému plastovému dnu nenasákne vodou ani když ji položite do louže. Zastøihovací/holicí nože Meteor Blades, typy pro délku vlasu 0.1, 0.5, 1.0, 2.0, 3.0 a 5 mm Legato Blades Pico Blades soutìžní série nožù 1.0 a 4.0 mm Støíhací nože V pøípadné speciálních požadavkù na støíhací nože kontaktujte prosím prodejce. A2S/AC Super Surgical, délka vlasu 0,5 mm A2C/AC Close, délka vlasu 1,2 mm A2C/AC Medium, délka vlasu 1,5 mm Covercote, délka vlasu 5,0 mm A2H/AC Lifters, délka vlasu13 nebo 19 mm A2S/AC Surgical, délka vlasu 1,0 mm A2F/ACFine, délka vlasu 1,4 mm CA2/AC Coarse, délka vlasu 1,0 mm Wizard, k dispozici verze pro ovce nebo skot Høebeny a seøezávaèe vlny Høeben Délka plochy Šíøka Aplikace Eagle 3.5 / 3.5S Krátká 98mm Concave Pro zkušené støihaèe, rychlé støíhání dobøe pøístupné vlny Kestrel 3.5 Krátká 93mm Concave Dobrý prùnik do husté èi jemné vlny zneèištìné pískem Harrier 6S< Støední/Dlouhá 96mm Concave Rychlé søíhání jemné vlny Falcon 3.5 / 5 / 6 / 7S Buzzard 3.5 / 3.5S / 5S Tøi délky 92mm Concave Pro hustou jemnou vlnu, vhodné pøi znìèistìné pískem, vlhku Krátká/Støední 95mm Dobrý prùnik do dobøe pøístupné vlny, pøi støíhání èisté vlny Kite 5 Støední 88mm Concave Pro špatné podmínky a velmi hustou vlnu. Dobrý prùchod užší konkávní hlavou Hawk 5 / 6S Støední/Dlouhá 94mm Concave Pro jednoduchý prùnik jemnou vlnou Countryman 5 Støední 76mm Convex Ideální pro rùzné podmínky

6 Manipulace se zvíøaty a identifikace Fixátor nohou Gambrel Výborná pomùcka pro práci chovatelù ovcí na Novém Zélandu. Fixátor umožòuje jednoduše omezit pohyb ovce. Fixátor je urèen pro opakovanì použití. Jeho aplikace je vhodná pøi úpravì paznehtù, bahnìní ovcí, pøepravu ovcí a jiné zpùsoby práce, které vyžadují fixaci, zejména pak, když jsou provádìny ve volném prostoru mimo prostøedí stáje. Ovce mùže v této klidné poloze bezpeènì požívat krmivo a zbyteènì se nestresovat zákrokem. K aplikaci zaháknìte fixátor za jednu pøední nohu, položte pøes krk zvíøete a zahaète za druhou nohu. Pak pøipevnìte provaz pod krkem zvíøete do postranních držákù, abyste zabránili ovci v jeho pøesunu pøes hlavu. Fixátor nohou mùže být použit také na kùzlata a telata. Malý fixátor Gambrel mìøí 14cm a delší 20cm. Pastýøská hùl Tyto hole znají chovatelé ovcí po celém Novém Zélandu. Mají skvìlý design a jsou vyrobeny pomocí provìøených postupù, materiálù i technologií. Všechny hole jsou vyrábìny z 12mm hliníkové tyèe s kvalitní plastovou rukojetí. Speciální tvary holí umožòují ovci chytit za hlavu nebo nohu. Hole se vyrábìjí i pro kombinované zpùsoby fixace. Délky jsou: Krátká 83cm, krátká víceúèelová 83cm, víceúèelová 116cm, dlouhá víceúèelová 140cm, dlouhá 133cm, klasická 133cm Krèní pásky pro doèasnou identifikaci Silné vodìodolné plastikové pásky se samolepící záložkou. Mohou být oznaèeny popisem pomocí permanentního znaèkovaèe pro snadnou a rychlou identifikaci ovcí v prostøedí stáje èi pastvy. Vhodné pro úèely veterinárního ošetøení, kde plocha pásku nabízí možnost poznamenat napø. datum a medikaci, pøípadnì další údaje. Lze použít pro úèinnou separaci zvíøat. Velmi užiteèné jsou pásky také pro oznaèení novì narozených jehòat. Páska je dlouhá 30cm a mùže být ustøižena na požadovanou délku. Plastový límec pro ovce Velmi pevné a odolné vùèi chemickému i mechanickému namáhání. Mùže být oznaèen èerným permanentním popisovaèem. Umožòuje okamžitou identifikaci oznaèených kusù ve stádì pomocí barevného odlišení a nabízí dostateèný prostor k popisu detailnìjšími údaji.

7 Manipulace se zvíøaty a identifikace Manipulaèní popruh Super Nylon Èervený manipulaèní popruh umožòuje splnit specifické potøeby chovatelù. Je plnì nastavitelný a má velmi snadnou aplikaci. Ideální pro manipulaci èi pøedvádìní vìtších ovcí, speciálnì dospìlých beranù. Dovoluje chovateli plnou a bezpeènou kontrolu nad zvíøetem. Super Sprayline Sprejový znaèkovaè pro dlouhodobé znaèení. Ideální pro barevné znaèení ovcí ve stádì, tøídìní ovcí a párování bahnic s jehòaty pøi narození. Umožòuje aplikaci spreje v rozsahu 360. Protiblokaèní tryska spreje. Mùže být použit na suchou i vlhkou vlnu. Dostupný v 8 barvách. Rotastick Vysunovací víceúèelový barevný lepící znaèkovaè s dlouhotrvajícím úèinkem. Dodáván v balení 40 a 60g. Ideální pro potøeby doèasné identifikace. Spolehlivá, levná metoda barevného znaèení zvíøat. Dales Marker Tekutý znaèkovaè speciálnì urèený pro znaèení ovcí na pastvì. Je možné jej použít za sucha i ve vlhkém prostøedí. Dostupný v 6 barvách.

8 Vážení zvíøat Spoleènost TRUTEST je pøedním svìtovým výrobcem elektronických vah, urèených pøedevším pro vážení hospodáøských zvíøat. Váhy se skládají z indikátoru a vážicích lyžin (tzv. loadbarù), které lze libovolnì kombinovat. Typickými uživateli vah TRUTEST jsou farmáøi, inspektoøi kontroly užitkovosti a jateèné provozy. Váhy TRUTEST jsou vodotìsné a pøenosné, mohou být napájeny ze sítì nebo vnitøního akumulátoru (až 8 hodin provozu). Váhy TRUTEST jsou celosvìtovì nejvíce prodávanými váhami pro vážení hospodáøských zvíøat pøedevším z tìchto dùvodù: kalibraèní software TRUTEST Superdamp zajišśuje rychlé ustálení hmotnosti s pøesnost ±1 %, což umožòuje vážení živých zvíøat není nutná fixace zvíøete, 4 tenzometrické senzory v každé vážicí lyžinì (loadbaru) pro vyšší pøesnost, každý tenzometrický senzor je vodotìsnì chránìn, loadbary jsou chránìny proti skokovému pøetížení nebo pøíliš vysokým hmotnostem a mohou unést o 50 % více hmotnosti, než pro jakou jsou vyrábìny, ovládací software je designován pøímo pro potøeby farmáøù (kalkulace pøírùstkù, možnost vážení skupin zvíøat, kalkulace statistických údajù), elektronická identifikace RF ID je pøímo zapisována do váhy s využitím TRUTEST RF ID èteèky, váhy je možno pøípojit na PC a informaèní systém farmy, váhy disponují volitelným Bluetooth modulem pro bezdrátovou komunikaci s PC, propojením s RF ID èteèkami, automatickým nulováním. EziWeight 1 a 2 extrémnì jednoduché použití pøesnost + 1 % funkce Pøesné vážení umožòuje minimální rozlišení až na 100 g vážení malých zvíøat nebo jiných malých pøedmìtù funkce Automatické nulování umožòuje kalibraci na nulovou hmotnost pøi usazených neèistotách (napø. nánosy špíny nebo bláta na vážicí plošinì) umožòuje zachování navážené hmotnosti na displeji po opuštìní plošiny zvíøetem EziWeight 2 veškeré funkce shodné s modelem EziWeight 1 s výhodou vnitøního akumulátoru, který umožòuje nepøetržité vážení až po dobu 8 hodin XR3000 jednoduché nastavení až individuálních záznamù až 25 znakù jako identifikátor 12 znakù využitelných jako další identifikátory napø. skupina zvíøete, zpùsob ošetøení atd. uživatelská pole statistické funkce výpoèet a odhad pøírùstkù tabulky historie vah jednotlivých zvíøat XR3000 Bluetooth funkcionalita vážení, statistik a komunikace stejná jako XR3000 obsahuje komunikaèní modul Bluetooth odstraòuje komplikace s kabely a dráty bezdrátové pøipojení k Bluetooth EID readers umožòuje vést historii vah na PC bez kabelového pøipojení a aktualizovat ji dle potøeby umožòuje duální pøipojení k PC i RF ID èteèce zároveò WOW! XR3000 funkcionalita vážení, statistik a komunikace stejná jako XR3000, bez Bluetooth modulu váha je speciálnì navržena pro prùchozí vážení zvíøat algoritmus WOW! Walk Over Weighing pøi prùchodu zachytí a zváží více než 90 % zvíøat s více než 97 % pøesností vah pøi propojení s RF ID identifikací a panelovou èteèkou umožòuje naprosto automatické vážení bez úèasti obsluhy

9 Vážení zvíøat Víceúèelové snímaèe (loadbars) jsou k dispozici ve tøech délkách 600, 800, 1010 mm, které vyhovují pro jakoukoli instalaci maximální kapacita je 4500 kg, pøi využití HD až 6000 kg jednoduchá montáž na vodorovný povrch jednoduše pøenosné odolné vùèi vodì a pozinkování proti korozi (vlhkosti) Pozn: Nabízíme rovnìž snímaèe pro velké a velmi velké zátìže (Heavy Duty a Super Heavy Duty) pro použití v situacích kde je potøebná vìtší kapacita (až 6000 kg ). Panelová èteèka RF ID XRP EXP Sheep Reader ète známky typu HDX a FDXB dosah 1 m unikátní systém ladìní k dosažení maximálního anténního zisku a usnadnìní instalace signalizace úspìšného ètení pípnutím a LED diodou možnost práce se dvìma anténami pro jednu èteèku zvìtšení dosahu mìøení na 1,8 m možnost využití až 5 nezávislých èteèek bez rušení, pokud jsou jejich antény v minimální vzdálenosti 50 cm od sebe standardnì komunikuje se všemi TRUTEST indikátory jednoduše instalovatelná anténa napájení 12 V baterií nebo síśovým adaptérem dodáván s montážní sadou, která umožòuje aby byla èteèka uchována mimo nebezpeèí poškození

10 Ušní známky Využití RFID identifikace Chov ovcí a využití RF ID identifikace RFID známky Zee Tags nabízejí chovateli vysoce pøesnou metodu vedení záznamù o zvíøatech a kontrole užitkovosti. Použití RFID známek vyluèuje chyby vzniklé ruèní evidencí záznamù o zvíøatech a urychluje množství každodenních operací na farmì, jako vážení nebo evidenci zdravotních záznamù, které vyžadují jednak pøesné vedení záznamù, jednak lidskou práci. Využitím RFID identifikace zvíøat se tak výraznì snižují požadavky na množství manuální práce, zvyšuje se bezpeènost obsluhy a eliminují veškeré chybné záznamy. Pro využití výhod elektronické identifikace pomocí RFID známek Zee Tags, budete potøebovat èteèku EID známek s anténou a elektronický øídicí systém pro nahrávání individuálních záznamù a propojení p s evidencí na PC. Pro každé zvíøe mùže být poté veden individuální záznam s bìžnými výkonnostními užitkovými a identifikaèními parametry jako napø.: porodní hmotnost pohlaví jedince prùbìh bahnìní dvojèe, jedináèek pravidelný pøírùstek hmotnosti zdravotní záznamy vakcinace, zpùsob ošetøení, výskyt nemoci atd. RFID identifikace jedincù umožòuje sledování rùstu vlny ve stádì a její produkci, evidenci bøezosti ve stádì, hmotností pøed a bìhem páøení, to vše pro zlepšení výkonnosti stáda. Sledováním tìchto parametrù je chovateli dána možnost jednak reagovat pružnì na aktuální výsledky produkce stáda, jednak poèítat pøedbìžne s ekonomickými výsledky produkèní sezóny. Pro oznaèování èerstvì narozených jehòat se doporuèuje chovatelùm použít známku Zee Tags pro malá zvíøata. Jedná se o malou a lehkou známku s dobrou výdržností. Protože je znovu použitelná, jedná se cenovì výhodnou alternativu identifikace a lze ji odstranit z jehòat po dokonèení výkrmu a znovu použít. Vìtší známka pro faremní identifikaci se èasto používá v pozdìjším stádiu chovu pro snazší vizuální identifikaci jedincù ve stádì. Pokud není vyžadováno oznaèování pomocí RFID známek ihned po narození jehòat a RFID identifikace se používá pro stádo, ve kterém jsou jedinci rùzného stáøí, doporuèuje se použití knoflíkových dvoudílných RFID známek Zee Tags. Masná produkce RFID známky Zee Tags nabízejí chovatelùm ovcí, kteøí se zabývají výkrmem, velmi pøesnou metodu vedení záznamù o zvíøatech. Chovatelé masných plemen ovcí se nejèastìji zajímají o pøírùstky hmotnosti, které se pravidelnì kontrolují bìhìm vážení. Dobu vážení dokáží elektronické systémy snížit o 50 % automatickým zaznamenáním hmotnosti zvíøete a jejímu pøiøazení konkrétnímu jedinci pomocí elektronické identifikace. Pøesnost celého procesu se tak výraznì zvyšuje, pøièemž zvíøata nejsou stresována hlukem a zbyteènou manipulací. Vykrmovaná jehòata urèená na prodej nebo k porážce jsou zpravidla chována pøímo na farmì, pøípadnì nakoupena bìhem sezóny. Mìla by být oznaèena jakmile je potøeba zaznamenávat produkci hmotnosti po odstavu. Pro bezproblémový záznam hmotnosti a využití výhod faremní elektronické identifikace v masné produkci se doporuèuje použití RFID známek Zee Tags pro malá zvíøata. Pøi zachování vynikající výdržnosti na zvíøeti je tato známka znovu použitelná, po porážce je možno ji sundat a znovu použít pro novì vykrmovaná jehòata.

11 Ušní známky Ušní známky Zee Tags se celosvìtovì prosadily pøi identifikaci hospodáøských zvíøat. Chovatelé vìdí, že ušní známky Zee Tags zùstávají v ušních boltcích zvíøat a nevypadávají. Nabízíme jedno a dvoudílné ušní známky v rùzných velikostech a barvách. Ušní známky ZEE TAGS vynikají následujícími vlastnostmi: samoøezný hrot známky tvaru jehlanu pro snadný prùchod uchem jednorázová aplikace vyluèuje pøenos infekcí unikátní výkyvná jehla aplikátoru usnadòuje práci a minimalizuje možnost natržení ucha zvíøete ztrátovost v provozních podmínkách do 1 % možnost laserového potisku nebo vlastního popisu speciálním popisovaèem Dvoudílné ušní známky a aplikátory systém plnì odpovídající požadavkùm na identifikaci pro centrální evidenci zvíøat podle národních smìrnic i podle požadavkù EU kompletní známka je tvoøena pøedním dílem s otvorem a zadním dílem s èepem 4 velikosti známek s otvorem a 3 velikosti známek s hrotem aplikátor s výkyvnou jehlou aplikátor ENAR na dvoudílné ušní známky lehký chod pøi aplikaci ušní známky a dlouhá životnost velmi snadná aplikace a minimální ztrátovost Jednodílné ušní známky a aplikátory jednodílná ušní známka je ideální pro faremní znaèení hospodáøských zvíøat chovatelskou identifikaci samoøezný hrot se po aplikaci do ucha zvíøete a vysunutí jehly aplikátoru automaticky ohne o 90 0 a tím zajistí trvalé nasazení známky ve správné pozici po aplikaci se ušní známka snadno vysune z výkyvné jehly, aniž byste museli uvolnit stisk rukojetí aplikátoru aplikace ušní známky je velice rychlá a z biologického hlediska velmi šetrná k prodìravìní ušního boltce zvíøat Aplikátor Pump Action Tagger Umožòuje aplikaci 10 známek najednou staèí pouze zasunout potištìnou sadu známek do zásobníku aplikátoru. Po aplikaci známky stisknutím rukojeti staèí posunou pohybem k sobì a od sebe další známku do aplikaèní hlavice, bez nutnosti další manipulace uchycení známky atd. Tímto zpùsobem je celý proces aplikace v prùmìru 4x rychlejší oproti standardním aplikátorùm a 2x proti tzv. multitaggerùm. Vzhledem k tomu, že aplikátor lze použít v natoèení do mnoha úhlù, usnadòuje se i manipulace a fixace znaèeného zvíøete.

12 Výživa a reprodukce Dávkovaè potravy pro jehòata Roslam Reviever Roslam Reviever je originální dávkovaè potravy pro jehòata patentovaný na Novém Zélandu. Má velmi bezpeèné a snadné použití pøi problémech pøíjmu krmivamleziva, elektrolytických roztokù nebo ostatních výživových èi léèebných doplòkù pøímo do žaludku jehnìte. Tento zpùsob je bezpeènìjší než násilné krmení jehnìte pomocí lahve nebo využití tlaku kapaliny. Pøi krmení jehòat se špatnou sací schopnosti, témìø eliminuje riziko zadušení. Dávkovací láhev je vybavena speciální mìkkou žaludeèní sondou, která nezpùsobuje poškození citlivé tkánì hrdla a žaludku jehòat. Láhev má objem 120 ml, znaèených je každých 30ml objemu. Celková délka vèetnì sondy je 42cm. Olej Macwells Olej Macwells øadu let využíván chovateli ovcí. Látky obsažené v oleji podporují vývoj mateøského pudu ovce k jehnìti, které mùže mít problém s jejím nalezením ve stádì nebo je odmítáno. Použití má za následek lepší starost bahnice o jehnì a v dùsledku podporu jeho poèáteèního rùstu. Olej je vysoce koncentrovaný. Aplikace se provádí na hlavu dospìlé bahnice a hlavu a ocas jehnìte. Po ošetøení je nutné udržovat ovci a jehòata oddìlenì od ostatních podobnì ošetøených párù. Obsah lahvièky je 40ml dávkuje se po kapkách. Láhev pro krmení jehòat Excal Topper Excal Topper je nejvšestrannìjší pomùcka pro krmení jehòat, která je dostupná na trhu. Využívá speciálnì vyrobených nástavcù strukù umístìných ve šroubovacím víèku. Víèko obsahuje kulový ventil pro pøívod vzduchu, který udržuje optimální sací tlak v láhvi. Excal Topper je vhodný pro všechny standardní plastové závity a láhve o prùmìru hrdla 28mm. Struky jsou vyrobené z kvalitních materialù, které zaruèují dlouhou použitelnost bez nutnosti výmìny. Díky speciální konstrukci jsou struky výbornì akceptovány jehòaty. Regulace nasávaného množství krmiva se provádí rozšíøením otvoru v nástavci naøíznutím. Oranžové gumové kroužky Gumové kroužky použitelné pro krácení ocasù a kastraci. Výborná kvalita. Reprodukèní kalendáø pro ovce Otáèecí kalendáø pro øízení reprodukce ovcí a predikci produkce stáda. Staèí nastavit vnitøní disk na datum narození a všechna ostatní data jsou automaticky indikována pøímo na kalendáøi. Indikovány jsou: problémy s pøíjmem potravy, datum prvního, druhého bahnìní, termíny dosažení hmotnostních úrovní narozených jehòat.kalendáø je velký cca 22cm a je z vodìodolného materiálu. Zásobník na mléko 4 místný Skvìlý 4místný zásobník na mléko pro jehòata, pøípadnì kùzlata èi telata. Celková kapacita zásobníku je 4 litry, lze využít individuálních komor s kapacitou 750ml. 23 zásobníky lze spojit a dosáhnout tak vytvoøení 8 nebo 12 míst pro krmení na jednom místì ve stáji. Zásobník má velmi pohodlnou manipulaci a skladování. Vymìnitelné železné háky k jeho ukotvení lze upevnit na trubky nebo døevìné lišty silné 38mm a zabudovat jej do technologie stáje. Upevnìní je možné i na stìnu.

13 Elektrické ohradníky a pøíslušenství Elektrické ohradníky Speedrite a pøíslušenství Zdroje impulsù Speedrite umožòují provoz na napájení ze sítì i z akumulátoru. Jsou prémiovou znaèkou elektrických ohradníkù spoleènosti TruTest group. Vykazují absolutní spolehlivost a precizní technické zpracování. Speedrite 1000 výstupní energie 1 J napájení až 10 km (6 ha) Cyclic Wave BiPolar Speedrite 2000 výstupní energie 1 J napájení až 20 km (12 ha) Cyclic Wave BiPolar Speedrite 3000 výstupní energie 3 J napájení až 30 km (18 ha) Cyclic Wave BiPolar Bipolar operation Zdroje vybavené touto funkcí umožòují nastavit napìtí pro každý drát vedení zvlášś. Výhody bipolární funkce ohradníku: Zvíøata dostávají výstražný šok až 5 kv, pokud se dostanou do kontaktu s jedním drátem oplocení. V pøípadì ataku obou drátù, kdy je pøedpokládán jasný úmysl zvíøete opustit oplocený prostor, je úroveò šoku až 10 kv. Eliminuje se tak poškození izolátorù, ke kterému dochází výraznì pozdìji a šance jiskøení je výraznì nižší díky napìtí pouze 5 kv v každém drátu vedení, což je zvláštì bezpeèné v letním suchém období k prevenci vzniku požáru. Zvláštì vhodné pro využití v pùdách s nízkou vodivostí, kde uzemnìní nehraje takovou roli pøi kontaktu zvíøat s obìma dráty. Cyclic Wave Technology Technologie Cyclic Wave umožòuje dosažení èistého a více úèinného elektrického pulsu bez kolísání v prùbìhu pulzu. Pulz tak má vìtší výstupní energii než pøi použití standardních zdrojù. Technologie se projeví pøedevším dosažením vìtšího napìtí na vzdálenìjším konci vedení nižšími ztrátami v prùbìhu vedení. Základní vlastnosti zdrojù AN90 svìtelný indikátor pulzù nastavitelná rychlost pulzù pøímé pøipojení na vedení ohradníku napájení pomocí baterií 4x1,5 V umístìných uvnitø nebo pomocí externí baterie 12 V Speedrite AN90 životnost baterií (6 V) 40 dní napájení až 2 km Základní vlastnosti zdrojù SG160, SG220, SG320 odolné vùèi nepøíznivým vlivùm poèasí a UV záøení možnosti napájení: 9 V recyklovatelná baterie nebo 12 V baterie s možností dobíjení zahrnuje zemnící tyè a propojení k ohradníku elektronika je zalita do speciální pryskyøice pro lepší odolnost nastavitelná rychlost pulzù, senzor denního svìtla Speedrite SG160 výstupní energie 0,17 J napájení až 2 km Speedrite SG220 výstupní energie 0,23 J napájení až 3 km Speedrite SG320 výstupní energie 0,33 J napájení až 4 km

14 Elektrické ohradníky a pøíslušenství Základní vlastnosti zdrojù S150, S250 a S500 odolný monokrystalický solární panel s výkonem 5 W, vyžaduje pouze nìkolik hodin sluneèního svitu, aby se baterie udržovaly plnì nabité až 21 dní funkce bez dobíjení sluneèní energií panel je uložen v odolném hliníkovém rámu odolné vùèi nepøíznivým vlivùm poèasí a UV záøení Speedrite S150 Speedrite S500 LCD displej a indikátor funkce zdroje výstupní energie 0,15 J výstupní energie 0,5 J zabudovaný digitální voltmetr napájení až 2 km napájení až 8 km pro delší životnost baterií: možnost nastavení rychlosti pulzù senzor denního svìtla pro úspornou funkci v noèních hodinách dvì možnosti výstupù zahrnuje baterii s možností dobíjení 12 V, 7 Ah, minimální životnost baterie 3 roky Speedrite S250 výstupní energie 0,25 J Solární sady napájení až 4 km Všechny sady zahrnují zdroj ENERGIZER, solární panel(y) a držák. Nástroje pro kontrolu oplocení SOLÁRNÍ SADA SPEEDRITE 1000 s 10 W solárním panelem SOLÁRNÍ SADA SPEEDRITE 2000 s 20 W solárním panelem SOLÁRNÍ SADA SPEEDRITE 3000 s 30 W solárním panelem SOLÁRNÍ SADA SPEEDRITE 6000 s 2x50 W solárním panelem SOLÁRNÍ SADA SPEEDRITE 6000i s 2x50 W solárním panelem

15 Elektrické ohradníky a pøíslušenství

16 Elektrické ohradníky a pøíslušenství Patriot Elekrické ohradníky Patriot umožòují provoz na síśové napájení. Jsou tak výhodnou a kvalitní alternativou k elektrickému oplocení prémiové znaèky Speedrite, tam kde není vyžadován kombinovaný provoz ohradníku èi napájení ze sítì. PATRIOT P5 Zdroj elektrických impulsù navržený pro menší oplocené plochy je schopen napájet až 32 km drátu (plocha 24 ha). Je tak použitelný napøíklad k ochranì hospodáøských objektù, jako stodol, pøístøeškù èi stájí. PATRIOT P10 Tento model je schopen elektrifikovat až 48 km drátu (plocha 40.5 hektarù). Dalším využitím modelu P10 je napø. ohrazení hal pro živoèišnou výrobu a skladù obilovin pøed pøístupem predátorù èi škùdcù. Je také vhodný k zamezení pøístupu zvíøat na plochy, které jim nemají být pøístupné, napø. plochy poškozené erozí apod. PATRIOT P20 Model P20 je schopen elektrifikovat až 80 km drátu (plocha až 80 hektarù) a je tím správným nástrojem pro zátìžové a komplikované aplikace oplocení. Nízký odpor výstupního proudu zajišśuje možné delší vedení. Model P20 je zvláštì vhodný pro oplocení velkých pastevních areálù. PATRIOT P30 Dual Purpose Fence Charger Model P30 dokáže elektrifikovat až 120 km drátu (plocha až 121,5 ha) a je tak vhodný pro opravdu rozlehlé systémy elektrického oplocení pastevních areálù. Nízký odpor výstupního proudu zajišśuje možné delší vedení. Model P30 je zvláštì vhodný pro oplocení velkých pastevních areálù a je výborný pro využití v chovu ovcí.

17 Stájové a pastevní technologie Síśové pletivo pro ovce PremiumLine Elektrická síś pro ovce se speciálnì navrženým vedením. Pomocí sítì PremiumLine lze témìø bezpracnì vytvoøit trvalé nebo doèasné oplocení. Oplocení PremiumLine je zcela flexibilní nevodivé sloupky zášlapné konstrukce drží plot ve stálé poloze a jsou velmi stabilní. Každé horizontální vlákno sítì obsahuje 5 nerezových a 1mìdìný drát. Spodní vlákno sítì, které je v kontaktu se zemí, pøípadnì rostlinami není vodivé, což zabraòuje ztrátám. Každých 50m má plot klip pro rychlé pøipevnìní k jakémukoliv elektrickému ohradníku. V 50m plotu je 15 sloupkù s ocelovými kolíky a nášlapnými plochami pro snadnou a stabilní fixaci sloupku v zemi. Jednotlivé 50 m díly je možné libovolnì kombinovat a vytvoøit tak oplocení libovolného tvaru a plochy. Manipulaèní, tøídící, vážící boxy pro ovce Tøídící/vážící boxy Prattley jsou dostupné v rúzných konfiguracích, napø: manuální nebo automatické 3 nebo 5 cestné s posuvnou èi výkyvnou brankou pravou èi levou orientací obsluhy Základní funkce boxù velmi lehká konstrukce (34 kg) pøipravené pro montáž elektronických zaøízení (váhy, RFID èteèky, atd.) navržené pro plynulý prùchod ovcí velmi tiché pneumatický provoz branky automatické tøídìní s využitím RF ID identifikace a elektronické váhy pomocí 3 jednoduchých krokù: 1. Zapnutí 2. Výbìr tøídící váhy 3. Výbìr tøídìného stáda v elektronické váze Umožòují automaticky zvážit / vytøídit až 700 ovcí za hodinu. Dovolují klasické tøídìní s dálkový ovládáním branky. Kompatibilita s elektronickou identifikací zvíøat Tøídící box Prattley Autodrafter Prattley Autodrafter umožòuje automatické tøídìní a vážení velkého množství zvíøat za asistence pouze jednoho operátora. Tento automatický tøídící box øídí veškerá zaøízení potøebná k vážení a tøídìní. Nabízí tak jedineèné zaøízení s tìmito základními vlastnostmi: tøídìní podle váhy tøídìní podle pøírùstku Pro další informace ohlednì boxù pro ovce, koralù a tøídìní podle elektronické identifikace zvíøat tøídících zaøízení, kontaktujte prosím prodejce. tøídìní pomocí dálkového ovládání selektivní tøídìní/vážení napø. neváží/netøídí se zvíøata narozená v dané sezónì, ale jen starší nastavitelný vážící cyklus možnost funkce WeightthenHOLD, kde je možné po zvážení provést vizuální kontrolu zvíøate a potvrdit rozhodnutí o zatøídìní dálkové ovladaèe a indikátory vah

18 Stájové a pastevní technologie Koraly, krmítka a stájová technologie spoleènosti GyõriBene Fémipari Kft. Brána mobilního hrazení Prvek mobilního hrazení pro jehòata Prvek 2000 mm. Mobilní hrazení 2000 mm Kolébka k fixaci ovcí Snadno instalovatelná do mobilního ohrazení. Èást nahánìcí ulièky 1300 mm, 2500 mm. Brána Pøerušení nahánìcí ulièky. Tøídící branka se dvìma dveømi 3 smìry.

19 Stájové a pastevní technologie Koraly, krmítka a stájová technologie spoleènosti GyõriBene Fémipari Kft. Napájeèka Jesle na seno Automatické krmítko pro jehòata Brodící box Pozinkovaný. Nerezový. Kruhové krmítko na balíky s prùmìrem 1,5 m Pøenosné mobilní ohrazení s posuvnou bránou Prùmìr 6 m. Pùlkruh obsahuje: 1 bránu, 3 kulaté prvky, 1 kulatou bránu, 1 prvek pro prùchod do ulièky.

20 Kontakty názov adresa obec tel. fax riadite¾stvo PS SR, š.p. RS Banská Bystrica RS Dunajská Streda Starohájska 29, Pod Banošom 33, Gombotášska 5, RS Košice Popradská 78, RS Liptovský Mikuláš Kollárová 2, RS Nitra Hlohovská 5, RS Prešov Bayerova 7, RS Topo¾èany Pod Kalváriu è 2209, RS Trnava A.Sládkovièa 26, RS Žilina Rosinská cesta 12, Bratislava 02/ Banská Bystrica 048/ / Dunajská Streda 031/ / Košice 055/ / Liptovský Mikuláš 044/ / Lužianky 037/ / Prešov 051/ / Topo¾èany 038/ / Trnava 033/ / Žilina 041/ / Bentley Czech s.r.o. Poèernická 96, Praha

ŠTÌPKOVAÈE VÌTVÍ VYHRADNÍ DOVOZCE ZNAÈKY BANDIT PRO ÈESKOU A SLOVENSKOU REPUBLIKU. EKO BANDIT Stroje s.r.o. U Lékárny 5, 735 35 Horní Suchá

ŠTÌPKOVAÈE VÌTVÍ VYHRADNÍ DOVOZCE ZNAÈKY BANDIT PRO ÈESKOU A SLOVENSKOU REPUBLIKU. EKO BANDIT Stroje s.r.o. U Lékárny 5, 735 35 Horní Suchá Model 65XP Model 75XP Model 90XP Model 150XP Model 200XP Model 250XP Model 255XP Model 280XP Model 990XP Model 1390XP Model 1590XP Model 1890XP Brute Model 1890 Heavy Duty Model 1990XP Model 1290 i 1690

Více

Elektrické oplocení. Bentley Czech s.r.o. Počernická 96, 108 00 Praha 10 Tel.: +420 222 363 900 info@bentleyczech.cz www.bentleyczech.

Elektrické oplocení. Bentley Czech s.r.o. Počernická 96, 108 00 Praha 10 Tel.: +420 222 363 900 info@bentleyczech.cz www.bentleyczech. Elektrické oplocení kombinované zdroje impulzů bateriové zdroje impulzů solární systémy elektrického oplocení vyhledávače chyb lanka, dráty, sítě, izolátory tyče doplňky Elektrické ohradníky Speedrite

Více

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM VINNÉHO SKLÍPKU RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ NÌCO O VÍNÌ JAK SPOTØEBIÈ POUŽIVAT

Více

Lehký univerzální secí stroj pro pou ití v kombinaci s rotaèními branami nebo radlièkovým kultivátorem (2,5 3 m)

Lehký univerzální secí stroj pro pou ití v kombinaci s rotaèními branami nebo radlièkovým kultivátorem (2,5 3 m) ACCORD DA, pracovní zábìr 3 m, zásobník 750 litrù, CX botky, hydraulické sklopné znamenáky výbava na pøání ACCORD DA Lehký univerzální secí stroj pro pou ití v kombinaci s rotaèními branami nebo radlièkovým

Více

Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì

Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì Bulletin M 380/3-0 Baltimore Aircoil Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì Zaøízení Ultralite FCT spoleènosti Baltimore Aircoil Company bylo zkonstruováno tak, aby zaruèovalo za pøedpokladu

Více

AKTIVNÍ MATRACE. www.promareha.cz S.3000 S.5000 S.8000

AKTIVNÍ MATRACE. www.promareha.cz S.3000 S.5000 S.8000 Aktivní antidekubitní matrace je složena ze vzduchového kompresoru a matrace. Komory jsou vyrobeny z vysoce kvalitního polyuretanu a jsou pøekryty ochrannou vrstvou z nylonu s velmi dobrými mechanickými

Více

RF 119 2121 2125 2235 RF 2235 BALEPACK. Lisy na válcové balíky s pevnou lisovací komorou

RF 119 2121 2125 2235 RF 2235 BALEPACK. Lisy na válcové balíky s pevnou lisovací komorou RF 119 2121 2125 2235 RF 2235 BALEPACK Lisy na válcové balíky s pevnou lisovací komorou Lisy RF specialisté na válcové balíky Lisy RF 119 jsou sériovì vybaveny sbìracím ústrojím s pracovním zábìrem 1,65

Více

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05207AB -11/13-01 GF Niky 1000/1500 CZ CZ 3 2 Niky 1000/1500 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace

Více

Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012

Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012 Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012 Silný vrtací šroubovák s kompaktními akumulátory ASV 14 A (2x 1,3 Ah) vhodný pro aplikace s vysokými nároky na výkon při nízké hmotnosti stroje nový silnější

Více

plnicí stanice na stlaèený zemní plyn - CNG

plnicí stanice na stlaèený zemní plyn - CNG plnicí stanice na stlaèený zemní plyn - CNG Èlenìní Katalogu Úvod... 2 Plnící stanice stlaèeného zemního plynu - CNG... 2 Pøednosti používání CNG pro pohon vozidel... 3 Popis plnicí stanice... 3 Pøednosti

Více

Regulátor výkonu RV3-25/P

Regulátor výkonu RV3-25/P Regulátor výkonu RV3-25/P Tento návod obsahuje dùle ité pokyny a bezpeènostní upozornìní. Pro zabezpeèení správné funkce a vlastní bezpeènosti si pøed instalací jednotky dùkladnì pøeètìte všechny následující

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

Čisticí stroje. Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava. 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu. 4 Vždy vhodný čisticí prostředek.

Čisticí stroje. Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava. 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu. 4 Vždy vhodný čisticí prostředek. Čisticí stroje Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu 4 Vždy vhodný čisticí prostředek Zvýšená životnost 3 2 Nízké opotřebení Technika 1 Regulace tlaku/průtoku na přístroji

Více

FOERSTER. MAGNATEST D Zkušební systém 3.623. Vlastnosti

FOERSTER. MAGNATEST D Zkušební systém 3.623. Vlastnosti FOERSTER MAGNATEST D Zkušební systém 3.623 Obr. 1: MAGNATEST D 3.623 FOERSTER MAGNATEST D 3.623 je zkušební systém pro nedestruktivní kontrolu rùzných magnetických a/nebo elektrických vlastností kovových

Více

Práce s motorovou pilou u jednotek požární ochrany

Práce s motorovou pilou u jednotek požární ochrany Práce s motorovou pilou u jednotek požární ochrany Vypracovali: Kamil Sokoláø, Milan Vlášek Autoøi: Kamil Sokoláø, Milan Vlášek Vydalo nakladatelství Hasièi, s. r. o., v Novém Mìstì nad Metují 2006 Grafická

Více

Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc.

Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc. UT Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc. SONATEST Plc Milton Keynes England ULTRAZVUKOVÉ TLOUŠŤKOMĚRY SONATEST B-GAGE Jednoduchý, levný ultrazvukový tloušťkoměr umožňující nastavení

Více

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství Všestranná pouzdra a batohy Pohodlí a ochrana Pro počítače Tablet PC, notebooky i mobilní pracovní stanice nabízí společnost

Více

Nabídka výrobků FLYMO na rok 2010

Nabídka výrobků FLYMO na rok 2010 Nabídka výrobků FLYMO na rok 2010 BENZINOVÁ SEKAČKA NA TRÁVU Quicksilver 46S 46cm 40cm pracovní šířka Briggs & Stratton Sprint Motor Max. výkon Šířka sekání Výška sekání Skříň Sběrný koš Briggs & Stratton

Více

Provedení a objednací čísla

Provedení a objednací čísla Provedení a objednací čísla Vybavení Obj. č. Jednoduchá regulace 1 2 3 4a 4b 5 6 Dvojitá regulace Vložka do zásobníku Vzduchové míchadlo bez převodovky Vzduchové míchadlo s převodovkou Elektrické míchadlo

Více

Výzkumný ústav zemìdìlské techniky, Praha Odbornì zpùsobilá osoba (OZO) dle 11 zákona è. 76/2002 Sb. o integrované prevenci

Výzkumný ústav zemìdìlské techniky, Praha Odbornì zpùsobilá osoba (OZO) dle 11 zákona è. 76/2002 Sb. o integrované prevenci Výzkumný ústav zemìdìlské techniky, Praha Odbornì zpùsobilá osoba (OZO) dle 11 zákona è. 76/2002 Sb. o integrované prevenci P Ø Í R U È K A pro poradce sítì zemìdìlského poradenství Mze ÈR pro vyplòování

Více

PRÙMYSLOVÝ ODSAVAÈ PATRONOVÝ POC 9 JET

PRÙMYSLOVÝ ODSAVAÈ PATRONOVÝ POC 9 JET PRÙMYSLOVÝ ODSAVAÈ PATRONOVÝ POC 9 JET Katalogový list - PC 12 7664/èást 7 Platnost od 2/06 1. Popis a funkce Tovární ulice 548 46 1 Chrastava Tel.: 485 14 114 Fax.: 485 14 10 Popis : Prùmyslový odsavaè

Více

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství Moderní pouzdra a batohy Pohodlí a ochrana Pro počítače Tablet PC, notebooky i mobilní pracovní stanice nabízí společnost Fujitsu

Více

Příloha č. 1 - Technická specifikace. 1 Infuzní stojan 1 ks. 2 Infuzní stojan 1 ks. 3 Záchranářský batoh - nevybavený 2 ks

Příloha č. 1 - Technická specifikace. 1 Infuzní stojan 1 ks. 2 Infuzní stojan 1 ks. 3 Záchranářský batoh - nevybavený 2 ks Příloha č. 1 - Technická specifikace Název zakázky: Zadavatel: Dodávka zdravotnického přístrojového vybavení pro Charitu Olomouc Charita Olomouc, Wurmova 5, 771 11 Olomouc 1 Infuzní stojan 1 ks Parametry

Více

OKLADKA ROZDZIALU 2405-K

OKLADKA ROZDZIALU 2405-K OKLADKA ROZDZIALU 0-K SILOVÁ SKLÍČIDLA S OVLÁDÁNÍ STROJNÍ A HYDRAULICKÉ UPÍNACÍ VÁLCE SILOVÁ SKLÍČIDLA S OVL. STROJNÍ A HYDRAULICKÉ UPÍNACÍ VÁLCE TVRDÁ HORNÍ ČELIST ZADNÍ VÝKO TAŽNÁ ATICE KLÍNOVÉ POUZDRO

Více

Pro perfektní broušení.

Pro perfektní broušení. 134 Oscilační, excentrické a Delta-brusky Pro perfektní broušení. FLEX oscilační bruska OS 80-2/OSE 80-2 a FLEX Delta-bruska OD 100-2/ODE 100-2 jsou vhodné především pro opracování malých ploch, rohů a

Více

Dmychadla KAESER. Rotační dmychadla série COMPACT

Dmychadla KAESER. Rotační dmychadla série COMPACT mychadla KAESER Rotační dmychadla série COMPACT Rotační dmychadla: náklady, které si spočítáte Ti kteří zvažují provozní náklady u rotačních dmychadel což zahrnuje vše od počátečních investic až po instalaci,

Více

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB52-6/24/24K Pøed zahájením obsluhy pozornì proètìte Obsah Pøehled základní øídící jednotky Logamatic BC0...........................

Více

65 150 - CVE SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.07

65 150 - CVE SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.07 SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ VODÁRENSKÁ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 60 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 65 150 - CVE 46.98 1.07

Více

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace Technická specifikace Věcné prostředky PO (čerpadla, stan) povodně 2013 Předmět a určení technické specifikace Tato technická specifikace vymezuje technické požadavky pro pořízení Věcné prostředky PO (čerpadla)

Více

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE Pro betonové bazény 92 Skimmery 15 l pro betonové bazény 93 Skimmery 17,5 l pro betonové bazény 95 Příslušenství skimmerů pro betonové bazény 97 Skimmery z nerezové oceli pro betonové

Více

- typ V.V. Ruční ponorný mixér Robot Coupe CMP 250 - typ V.V.

- typ V.V. Ruční ponorný mixér Robot Coupe CMP 250 - typ V.V. - typ V.V. Ruční ponorný mixér Robot Coupe CMP 250 - typ V.V. Naše cena bez DPH : 11.810 Kč Naše cena s DPH : 14.291 Kč Dostupnost: Skladem v Brně Katalogové číslo: 34240A Typ: V.V. Stáhněte si kompletní

Více

Øešení pro mìsta. obchod technologiemi. www.tech-store.cz

Øešení pro mìsta. obchod technologiemi. www.tech-store.cz Øešení pro mìsta Spoleènost TECH-STORE s.r.o. Èeská republika je spoleènost kapitálovì propojená se spoleèností TECH-STORE Malaysia, která pùsobí od roku 2008 jako mezinárodní distributor komponentù a

Více

Šicí stroje NX-400 NX-200

Šicí stroje NX-400 NX-200 Šicí stroje NX-400 Brother NX-400/200 NX-400/ Elektronické šicí stroje řady NX vynikají velmi snadnou obsluhou, širokou nabídkou stehů a množstvím komfortních funkcí NX-400 Vždy na vaší straně NX-400 S

Více

INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT

INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT Bajbár, M. KONFIRM, spol. s r.o. Tento článek si klade za cíl informovat odbornou veřejnost z oblasti chovu a šlechtění prasat o možnostech využití a základních analytických

Více

Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač

Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač Trubkový dveřní zavírač DICTATOR model RTS je zabudován do dveří, takže je prakticky neviditelný. Pouze když jsou dveře otevřené, můžete spatřit

Více

Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Tento výrobek odpovídá smìrnici 89/336/EEC je-li instalován a pou íván v souladu s pokyny, které pro nìj platí.

Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Tento výrobek odpovídá smìrnici 89/336/EEC je-li instalován a pou íván v souladu s pokyny, které pro nìj platí. Elektromagnetická kompatibilita (EC) Tento výrobek odpovídá smìrnici 89/336/EEC je-li instalován a pou íván v souladu s pokyny, které pro nìj platí. Servis a technická podpora SPOJTE SE S VAŠÍ ÍSTNÍ DISTRIBUTORE

Více

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF Ohřívací zařízení SKF Je to tak. Nesprávné montážní postupy jsou až v 16 % případů příčinou předčasného selhání ložisek Ve snaze snížit riziko nesprávné montáže začala společnost SKF jako jedna z prvních

Více

univerzální øídící jednotka pro obsluhu solárních panelù a øízení základních funkcí

univerzální øídící jednotka pro obsluhu solárních panelù a øízení základních funkcí SRJ30 univerzální øídící jednotka pro obsluhu solárních panelù a øízení základních funkcí Solární øídicí jednotka SRJ30 je bazénu (osvìtlení, ). Funkce bazénu lze ovládat podle zadaného programu nebo pomocí

Více

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II)

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Název veřejné zakázky: Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Technická

Více

Židle Diffrient World Ohlášení nového výrobku

Židle Diffrient World Ohlášení nového výrobku Židle Diffrient World Ohlášení nového výrobku Nejnovější výtvor Nielse Diffrienta v sobě kombinuje nevídanou funkčnost a udržitelnost spolu s jednoduchou koncepcí designu. Vše je vytvořeno pro vysoce funkční

Více

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Obj.-č. D 030 073 Stav k 06/00 G 880 333 Duben 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru v náš výrobek. Pro zajištění bezchybného chodu a dlouhé životnosti

Více

Dopravníky třísek. doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě. www.hennlich.cz/dopravnikytrisek

Dopravníky třísek. doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě. www.hennlich.cz/dopravnikytrisek Dopravníky třísek doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě Pásový dopravník třísek Tabulka minimálních rozměrů pro jednotlivé rozteče Poz. Rozteč 75 mm Rozteč 100 mm Koe cient

Více

Základní třída K 2.300

Základní třída K 2.300 Základní třída K 2.300 Mobilní & kompaktní: všestranný stroj pro příležitostné použití. Dokonalý při malých nečistotách (např. na zahradní nábytek, jízdní kola, vozidla a malé plochy kolem domu). Ideální

Více

RÁMOVÝ REGÁLOVÝ SYSTÉM SU5. prvky rámového regálového systému. povrchová úprava. (materiál) základní rozmìry (cm) délka L. výška. šíøka.

RÁMOVÝ REGÁLOVÝ SYSTÉM SU5. prvky rámového regálového systému. povrchová úprava. (materiál) základní rozmìry (cm) délka L. výška. šíøka. RÁMOÝ REGÁOÝ SYSTÉM SU5 / stojina, / podpìra stojiny, / výplò, / stojina pøední RR stojina 80x0mm uzavøený profil s oboustranným standardním dìrováním 60,0 00600 0 80,0 00800 0 00,0 00000 0 0,0 0000 0

Více

DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI

DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI Přehled výhod 86 Husqvarna DXR 88 Technické údaje pro demoliční roboty 9 Dálkově ovládaní demoliční roboti od společnosti Husqvarna jsou nejnovějšími stroji v oblasti

Více

Všeobecnì. Redukèní ventil pro montáž do panelu. Redukèní ventil. Redukèní ventil s filtrem. Najíždìcí ventil. Uzavírací ventil

Všeobecnì. Redukèní ventil pro montáž do panelu. Redukèní ventil. Redukèní ventil s filtrem. Najíždìcí ventil. Uzavírací ventil Série 00 VELIKOST Strana Všeobecnì Montáž Filtr Mikrofiltr Redukèní ventil pro montáž do panelu Redukèní ventil Maznice Redukèní ventil s filtrem Najíždìcí ventil Uzavírací ventil Redukèní ventil s filtrem

Více

Specifikace vybavení Umístní Vıstup na v Název vybavení Jednohákovı ebøík s Hmotnost: Kusy: 2 titanovım hákem 8,7Kg Specifikace SO 1 Rozmry (d* *v) viz ní e Popis zaízení Hákovı ebík se pou ívá pi disciplín

Více

VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 6/13 C Plus

VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 6/13 C Plus VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 6/13 C Plus Vysokotlaký čistič pro univerzální živnostenské použití. U tohoto TOP přístroje lze plynule regulovat tlak a průtok. Vybavení: Ruční stříkací pistole

Více

Střední třída K 4 Classic *EU

Střední třída K 4 Classic *EU Střední třída K 4 Classic *EU Vysokotlaký čistič K4 pro příležitostné použití a středně silné nečistoty, např. na malých automobilech, zahradních plotech nebo jízdních kolech. Tento vysokotlaký čistič

Více

K 7 Compact Car. K 7 Compact Car, 1.447-003.0, 2016-02-09

K 7 Compact Car. K 7 Compact Car, 1.447-003.0, 2016-02-09 Kompaktní a vysoce výkonný vysokotlaký čistič K7 Compact Car má vodou chlazený motor a je vhodný pro časté použití a silné nečistoty v domácnosti. K přístrojovému vybavení patří sada Car Kit s Power kartáčem,

Více

Voděodolný tloušťkoměr MG-411. Návod k obsluze

Voděodolný tloušťkoměr MG-411. Návod k obsluze Voděodolný tloušťkoměr MG-411 Návod k obsluze Obsah: 1. Charakteristika tloušťkoměru MG-411... 1 2. Použitelnost přístroje... 2 3. Vnější vzhled... 2 4. Zapínání a vypínání přístroje... 4 5. Příprava na

Více

Strojní pásová pila ProLine 520.450 H

Strojní pásová pila ProLine 520.450 H FIPAS-pily na kov s.r.o. Czech Strojní pásová pila ProLine 520.450 H 1. Zobrazení stroje Vyobrazení stroje slouží k informačním účelům a ukazuje konstrukčně podobný typ v ručním provedení. 2. Krátký popis

Více

Třída Premium K 7 Premium *EU

Třída Premium K 7 Premium *EU Třída Premium K 7 Premium *EU Ať už silně znečištěné cesty, bazény, jízdní kola nebo automobily vysokotlaký čistič K7 Premium s vodou chlazeným motorem si s nečistotami hravě poradí. S navíjecím bubnem

Více

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Pøi provozu nebo likvidaci zaøízení nutno dodržet pøíslušné národní pøedpisy o životním

Více

Vitodens 100-W. let záruka. na kotle Vitodens do 35 kw let záruka. na výměníky tepla Inox-Radial

Vitodens 100-W. let záruka. na kotle Vitodens do 35 kw let záruka. na výměníky tepla Inox-Radial Vitodens 100-W Nástěnný plynový kondenzační kotel, typ WB1C, s modulovaným sálavým hořákem MatriX a výměníkem tepla Inox-Radial pro provoz závislý a nezávislý na vzduchu v místnosti. Jmenovitý tepelný

Více

Řezáky trubek s 1 kolečkem / 3 kolečky

Řezáky trubek s 1 kolečkem / 3 kolečky Dělení a odhrotování trubek Ruční řezáky Ruční řezáky trubek Ruční řezáky trubek RIDGID pro rychlé, bezotřepové dělení ocelových trubek do. Vedení chrání pohybové závity a dlouhá rukojeť umožňuje rychlé

Více

Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí

Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí A 1 INFORMACE O VÝROBKU Vzorce pro ozubené tyèe: d d = h - m s = U p z D a = d + 2 p = m π s = dráha p = rozteè zubù U = otáèky za minutu z = poèet zubù a

Více

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady T3S

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady T3S Návod k obsluze Zubová čerpadla řady T3S 1. Základní popis Zubová čerpadla slouží k přeměně mechanické energie v tlakovou energii kapaliny. Čerpadla řady T3S s vnějším šikmým ozubením jsou pro svojí jednoduchou

Více

evohome Honeywell VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM Použití Hlavní rysy KATALOGOVÝ LIST září 2009

evohome Honeywell VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM Použití Hlavní rysy KATALOGOVÝ LIST září 2009 září 2009 evohome VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM KATALOGOVÝ LIST Použití Zónový regulátor s označením evotouch je moderní regulátor umožňující nezávislé ovládání až 8 zón. Regulátor je vybaven

Více

Základní třída K 2.200 Balcony

Základní třída K 2.200 Balcony Základní třída K 2.200 Balcony Všestranně použitelný šikovný úklidový stroj pro balkóny. Ideální na čištění květináčů, čištění balkónového nábytku apod. Lepší a rychlejší úklid než i s tím nejlepším kartáčem

Více

Šest uzlovačů (LB423 a LB433) Perfektní tvar, stálá a vysoká hustota balíku.

Šest uzlovačů (LB423 a LB433) Perfektní tvar, stálá a vysoká hustota balíku. KVALITNÍ, RYCHLÁ A ŠETRNÁ SKLIZEŇ LISEM ZNAČKY CASE IH CASE IH provozní monitor Úplná kontrola nad lisováním od začátku tvorby balíku. Šest uzlovačů (LB423 a LB433) Perfektní tvar, stálá a vysoká hustota

Více

vymrazovací sušiče stlačeného vzduchu a plynu Obsahuje technologii GTS

vymrazovací sušiče stlačeného vzduchu a plynu Obsahuje technologii GTS DE vymrazovací sušiče stlačeného vzduchu a plynu Global Transfer System Obsahuje technologii GTS Technické vlastnosti Kryty Vyrobeny z ocelových panelů, které byly fosfátovány, odmaštěny a nastříkány polyesterovou

Více

Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 2001, 2002, 2004, 2006, 2010 a 2016

Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 2001, 2002, 2004, 2006, 2010 a 2016 24 Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 200, 2002, 2004, 2006, 200 a 206 Připojení/uvolnění vodiče Zkoušení Přímé zasunutí plné vodiče do jednoho průřezu nad a nejméně dvou průřezů pod jmenovitým průřezem

Více

Sokolské volnočasové sportovní centrum -

Sokolské volnočasové sportovní centrum - Sokolské volnočasové sportovní centrum Sokolské volnočasové sportovní centrum - sportovní vybavení 1 Způsob orientace v POPISU STANDARDŮ B A Rozměry: šířka x hloubka x výška š x h x v mm C obrázek Legenda:

Více

Hartmann. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111. www.petruzalek.cz

Hartmann. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111. www.petruzalek.cz Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111 www.petruzalek.cz Hartmann Společnost GHD Georg Hartmann Maschinenbau GmbH je špičkovým německým výrobcem krájecích strojů, porcovacích

Více

Vařiče těstovin, rýže a zeleniny (PL)

Vařiče těstovin, rýže a zeleniny (PL) Řada Electrolux XP700 nabízí více jak 100 modelů varných zařízení pro profesionální použití, jejichž kvalitní konstrukce garantuje nejvyšší úroveň výkonu ve své třídě, spolehlivost, energetické úspory.

Více

ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 DE EN

ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 DE EN ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 CZ DE EN J1000 TECHNOLOGIE INVERTOROVÝCH MĚNIČŮ YASKAWA Obsah Strana 2 Zkušenosti a inovace Přední představitel technologie invertorových měničů Strana 3 Vlastnosti a funkce

Více

Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím

Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím Pro novou generaci decentralizovaných telekomunikačních sítí jsou vyžadovány záložní zdroje, které splňují

Více

TECHNICKÝ K KATALOG vnkabelové soubory

TECHNICKÝ K KATALOG vnkabelové soubory TECHNICKÝ KATALOG vn kabelové soubory VN KABELOVÉ SOUBORY Katalog kabelových souborů VN - výrobků společnosti PRYSMIAN předkládá jejich distributor pro Českou republiku DICOMTRADE spol. s.r.o. Tuchlovice

Více

HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje

HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje Aktivace průtokem Unikátní technologie regulačního bloku Unikátní technologie průtokem řízeného regulačního bloku. Nilfisk-ALTO se vrací k osvědčené a navíc

Více

Power Play 60 REKUPERAÈNÍ JEDNOTKY PØÍSLUŠENSTVÍ. Power Play 60 / 700 V EL AC

Power Play 60 REKUPERAÈNÍ JEDNOTKY PØÍSLUŠENSTVÍ. Power Play 60 / 700 V EL AC Power Play 6 vzduchotechnická jednotka s rekuperací tepla Výhody sní ení nákladù na energii díky rekuperaci energie ( výmìník s úèinností 6 % ) elektrický nebo vodní ohøívaè je vestavìný a automaticky

Více

k OBSLUZE a instalaci TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009

k OBSLUZE a instalaci TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009 NÁVOD k OBSLUZE a instalaci v TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA, ÚČEL A POUŽITÍ 2 2. TECHNICKÝ POPIS 2 3. TECHNICKÉ PARAMETRY 2 4. MONTÁŽ

Více

Tisková zpráva. Nový akumulátorový vrtací šroubovák Skil 2521 pro kutily S 18V lithium-iontovým akumulátorem a dvěma mechanickými převody:

Tisková zpráva. Nový akumulátorový vrtací šroubovák Skil 2521 pro kutily S 18V lithium-iontovým akumulátorem a dvěma mechanickými převody: Tisková zpráva Nový akumulátorový vrtací šroubovák Skil 2521 pro kutily S 18V lithium-iontovým akumulátorem a dvěma mechanickými převody: Duben 2010 PI 6873 PT KH Kompaktní, ergonomický vrtací šroubovák,

Více

W H I R L P O O L C H L A Z E N Í A M R A Z E N Í

W H I R L P O O L C H L A Z E N Í A M R A Z E N Í W H I R L P O O L C H L A Z E N Í A M R A Z E N Í Chladničky a mraznička Kombinované chladničky s mrazničkou dole nebo nahoře, samostatné chladničky monoklimatické nebo s výparníkem, chladničky a mraznička

Více

Dräger Polaris 600 Operační světla

Dräger Polaris 600 Operační světla Dräger Polaris 600 Operační světla Naše operační světlo je na úrovni moderní technologie: Světlo Dräger Polaris 600 zjednodušší váš pracovní den díky intuitivnímu ovládání a univerzálním možnostem konfigurace.

Více

AKG WMS 4500 AKG WMS 4500

AKG WMS 4500 AKG WMS 4500 AKG WMS 4500 AKG WMS 4500 je profesionální bezdrátový mikrofonní systém, určený pro nejnáročnější aplikace jako touring a velké instalace. Koncepcí vychází z populárního a osvědčeného modelu WMS 4000,

Více

Akumulátorová těsnicí pistole 2055

Akumulátorová těsnicí pistole 2055 Akumulátorová těsnicí pistole 2055 Napětí Kapacita akumulátoru Doba nabíjení Rychlost včetně akumulátoru 4,8 V,2 Ah 3 H 40-450 mm/min,7 kg Regulace rychlosti vytlačování materiálu umožňuje dokonalé přizpůsobení

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O NABÍZENÝCH TRHACÍCH NÝTECH A NÝTOVACÍCH MATICÍCH

ZÁKLADNÍ INFORMACE O NABÍZENÝCH TRHACÍCH NÝTECH A NÝTOVACÍCH MATICÍCH ZÁKLADNÍ INFORMACE O NABÍZENÝCH TRHACÍCH NÝTECH A NÝTOVACÍCH MATICÍCH Průběh formování standardního trhacího nýtu vyrobeného dle DIN 7337 Kombinace používaných materiálů nýt / trn: Al/ocel, Al/Al, Al/nerez

Více

OPEL Movano. Obsluha, bezpeènost, údržba POUZE MOTOROVÁ NAFTA EN 590!*

OPEL Movano. Obsluha, bezpeènost, údržba POUZE MOTOROVÁ NAFTA EN 590!* OPEL Movano POUZE MOTOROVÁ NAFTA EN 590!* Vznìtový motor Vašeho vozidla je vyvinut v souladu s nejnovìjšími poznatky automobilového výzkumu, pøedstavuje nejvyspìlejší technologii a technickou sofistikovanost,

Více

Multilux. Radiátorový ventil pro otopná tìlesa s dvoubodovým pøipojením

Multilux. Radiátorový ventil pro otopná tìlesa s dvoubodovým pøipojením Radiátorový ventil pro otopná tìlesa s dvoubodovým pøipojením Popis Radiátorový ventil HEIMEIER Multilux slouží k pøipojení otopných tìles se spodním dvoubodovým pøipojením k otopné soustavì, k pøednastavení

Více

Siemens Building Technologies Divize Landis & Staefa

Siemens Building Technologies Divize Landis & Staefa 5 362 Centrála M-Bus OZW10 Centrála M-Bus OZW10 slouží k dálkovému odečtu údajů, obsluze a sledování systému M-Bus s měřiči spotřeb a regulátory s rozhraním M-Bus podle normy EN1434-3. Použití Centrála

Více

BEA B 60 TFS 24 BEA B 60 TN 24

BEA B 60 TFS 24 BEA B 60 TN 24 BEA B 60 TFS 24 BEA B 60 TN 24 INSTALACE POU ITÍ A ÚDR BA 00332885-1 a vydání - 05/2008 CZ Obecné informace Dìkujeme za nákup výrobku Unical a zveme vás k peèlivému proètení následujících informací. DÙLE

Více

Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY. CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany

Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY. CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany Obsah Bezpečnost Balení a technické údaje Úvod. Nastavení. Požadavky na vzduch Filtrační patrona Záruka a omezení záručního

Více

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250 w w w. e a t o n. c o m Nova AVR 625 Nova AVR 1250 UPS - zdroj nepřerušeného napájení zálohovaného z baterie Instalační a uživatelská příručka DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Čtěte před instalací produktu!

Více

STAP. Regulátory tlakové diference DN 15-50, uzavírání a plynulé nastavení

STAP. Regulátory tlakové diference DN 15-50, uzavírání a plynulé nastavení Regulátory tlakové diference DN 15-50, uzavírání a plynulé nastavení IMI TA / Regulátory tlaku / je regulátor tlakové diference, který udržuje konstantní tlakovou diferenci pro chráněný okruh a tím poskytuje

Více

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. V tomto dokumentu jsou uvedena kritéria EU, která byla vypracována pro skupinu

Více

Kopírovací stroj D 2350

Kopírovací stroj D 2350 Kopírovací stroj D 235 Kompaktní kopírovací stroj s pevným osvitovým sklem a zajímavou nabídkou systémového příslušenství Rychlost kopírování 23 stran za minutu Velikost originálu i kopií až do formátu

Více

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání lanem Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání diamantovým lanem je nejsnadnější a nejúčinnější způsob

Více

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska PØEHLED VÝROBKÙ samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska Technická informace GGB BEARING TECHNOLOGY zákaznický GGBeB GGBrB G z ký Gs servis GGBv is Široký sortiment výrobkù Standartní i nestandartní provedení

Více

Digitální multimetr. 4-polohový přepínač funkcí: V AC / V DC / DC A / Ω. Měření DC proudu: Provozní teplota: 0-40 C Typ baterií:

Digitální multimetr. 4-polohový přepínač funkcí: V AC / V DC / DC A / Ω. Měření DC proudu: Provozní teplota: 0-40 C Typ baterií: Digitální multimetry Digitální multimetr M300 Miniaturní měřící přístroj s m displejem, 4-polohovým posuvným přepínačem a otočným voličem. Umožňuje měření napětí, jednosměrného proudu, odporu, jako i zkoušení

Více

Ohradníkové zdroje Olli jsou navrženy a vyráběny společností Farmcomp ve Finsku.

Ohradníkové zdroje Olli jsou navrženy a vyráběny společností Farmcomp ve Finsku. 2008 Ohradníky OLLI Úvod Dobrý ohradník je bezpečnostním faktorem v chovu zvířat. Olli nabízí kompletní sortiment výrobků pro bezpečné oplocení zvířat ve všech evropských podmínkách. Ohradníkové zdroje

Více

KOVÉ s.r.o. Váš. partner. Tradice od roku 1898 ISO 9001

KOVÉ s.r.o. Váš. partner. Tradice od roku 1898 ISO 9001 BRATŘI I HORÁKOV KOVÉ s.r.o. Váš partner Tradice od roku 1898 ISO 9001 Tradice výroby chladicích zařízen zení v Lužci nad Vltavou 1929 1948 PROJEKCE - VÝROBA - DODÁVKA MONTÁŽ - SERVIS chladicí a mrazicí

Více

Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách

Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách Název veejné zakázky: Dodávka systému pro mení a vyhodnocování vibraních mení Odvodnní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách Technická podmínka:

Více

VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 5/15 CX Plus

VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 5/15 CX Plus VT čističe bez ohřevu třída Kompakt HD 5/15 CX Plus Vysokotlaký čistič bez ohřevu pro komerční používání. S integrovaným bubnem na navíjení hadice, 15 m dlouhou VT hadicí a rotační tryskou, která je součástí

Více

Vrchem plněná pračka CTG 125. Návod na obsluhu

Vrchem plněná pračka CTG 125. Návod na obsluhu Vrchem plněná pračka CTG 125 Návod na obsluhu PRAČKA CTG 125 A B1 B2 C1 C2 G H p S V VOLIČ PROGRAMU/TEPLOTY VOLIČ RYCHLOSTI ODSTŘEĎOVÁNÍ TLAČÍTKO ODLOŽENÉHO STARTU & ODSTRAŇOVÁNÍ SKVRN TLAČÍTKO AQUAPLUS

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

TERAPEUTICKÁ A TRAKčNÍ LEHÁTKA

TERAPEUTICKÁ A TRAKčNÍ LEHÁTKA TERAPEUTICKÁ A TRAKčNÍ LEHÁTKA BTL zdravotnická technika, a.s. Šantrochova 16, 162 00 Praha 6 tel.: +420 270 002 411 fax: +420 235 361 392 obchod@btl.cz www.btl.cz BTL Slovakia, s.r.o. Pri Rajčianke 37,

Více

Převodník tlaku P 40 Návod k použití

Převodník tlaku P 40 Návod k použití Process and Machinery Automation Převodník tlaku P 40 Návod k použití 1. BEZPEČNOST PŘÍSTROJE Tento přístroj byl vyroben a přezkoušen dle DIN 57411 část 1 / VDE 0411 část 1 "Opatření pro ochranu elektrických

Více

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu Bollard VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM Návod Na instalaci a obsluhu Model MPIE2 bez osvělení led MPIE10 s osvětlením led MotoR WiNG400 WiNG400 Napájecí napětí 12vdc 12vdc Jmenovitý výkon 60 W 60 W Příkon 1,2 a

Více

7163 4000-02/2007 CZ (cs) Pro odbornou firmu. Návod k montá i a obsluze pro Service Tool s kapesním poèítaèem

7163 4000-02/2007 CZ (cs) Pro odbornou firmu. Návod k montá i a obsluze pro Service Tool s kapesním poèítaèem 7163 4000-02/2007 CZ (cs) Pro odbornou firmu Návod k montá i a obsluze pro Service Tool s kapesním poèítaèem Service Tool odpovídá základním po adavkùm platných norem a smìrnic. Technické zmìny vyhrazeny!

Více