MĚSTO ODOLENA VODA Dolní náměstí 14, Odolena Voda Tel.: , fax:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO ODOLENA VODA Dolní náměstí 14, 250 70 Odolena Voda Tel.: 283 116 411, fax: 283 971 022 e-mail: podatelna@odolenavoda.cz, www.odolenavoda."

Transkript

1 MĚSTO ODOLENA VODA Dolní náměstí 14, Odolena Voda Tel.: , fax: V Odoleně Vodě dne Ministerstvo životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí Vršovická PRAHA 10 VRŠOVICE Věc: Vyjádření k oznámení záměru Letiště Vodochody Zastupitelstvo města Odolena Voda na svém zasedání č. 2/2009 dne 16. března 2009 schválilo v souladu s 6 odst. 7 zákona svým usnesením následující vyjádření k oznámení záměru Letiště Vodochody: Oznámení záměru Letiště Vodochody zpracované podle přílohy č. 4 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění, jehož předkladatelem je Letiště Vodochody a.s., zpracované firmou ECO-ENVI-CONSULT v prosinci 2008, zveřejněné v IS EIA pod kódem MZP257, nemůže nahradit dokumentaci vlivů záměru na životní prostředí dle 8 zákona č. 100/2001 Sb. Zdůvodnění: Předložený materiál není podle našeho názoru kompletní, obsahuje závažné nedostatky a požadujeme jej dopracovat ve smyslu následujících požadavků: KAP. B ÚDAJE O ZÁMĚRU 1) Nejsou stanoveny příletové a odletové tratě, postupy pro přílety a odlety, případně postupy pro snížení hluku v dotčeném území jak pro IFR tak i pro VFR lety. Rovněž nejsou stanoveny nezbytné podmínky pro provoz vrtulníků jako jsou vstupní body, umístění heliportu atd. Model zatížení území hlukem pak bude vypadat zcela odlišně. Město požaduje, aby zpracovatel záměru doplnil k uvedeným počtům letadel max. počet pohybů a typy letadel v denním a nočním čase vztaženo na jeden den a déle doplnil max. počet pohybů a typy letadel v denním a nočním čase vztaženo na 1 hodinu.

2 Požadavek: Tyto počty budou klasifikovány jako závazné a posléze budou převzaty do dalších povolení. Vzhledem k předpokládaným úpravám je požadováno přepracování všech dotčených studií a dílčích kapitol oznámení záměru EIA tak, aby veškeré výpočty byly koncipovány v souladu s platnou legislativou pro ČR na max. kapacitní množství. Poznámky zpracovatele uvedené v oznámení např. k hluku Je nutné konstatovat, že předpokládaný výhled provozu je uvažovaný vždy s rezervou a tedy lze předpokládat, že závěry studie budou na straně bezpečnosti nejsou relevantní. Zpracovatel posuzuje budoucí max. kapacitu, kterou bude možná mít k dispozici a není možné používat argumenty typu: Kapacita bude využívána jen částečně. Pokud zpracovatel studie ví, že kapacita je předimenzovaná, mělo by dojít k jejímu snížení. Navrhnout a s odborníky ÚCL předjednat příletové a předletové tratě, postupy pro přílety a odlety včetně postupů pro snížení hluku jak pro IFR tak i pro VFR lety. 2) Záměr neobsahuje ve výčtu stavebních objektů napojení letiště na dálnici D8. Požadavek: Doplnit do záměru do výčtu stavebních objektů dopravní napojení letiště na dálnici D8 s tím, že výstavba bude realizována současně s realizací záměru. 3) Doporučená opatření pro Střední školu letecké a výpočetní techniky s Domovem mládeže v Odoleně Vodě považujeme za nedostatečná. Požadavek: Doplnit do záměru do výčtu stavebních objektů přemístění Střední školy letecké a výpočetní techniky s Domovem mládeže na území města Odolena Voda tak, aby uvedené objekty byly mimo dosah jak nadlimitního tak výstražného pásma hluku. 4) Nizkonákladové společnosti budou chtít využívat všech potencionálních služeb budoucího rekonstruovaného letiště, včetně doplňování paliva. Vzhledem k tomu, že průměrná velikost nádrže letadel typu B-737 nebo A-319 je cca 25 m 3, neodpovídá ani po větších aproximacích uváděná spotřeba leteckého benzínu za rok. Z výpočtu vychází odhad spotřeby paliva cca m 3 /rok, zpracovatel dokumentu uvádí m 3 /rok. Vzhledem k tomu, že v posudku EIA je popisováno vybudování 3 stáčecích míst na letecký benzín do cisteren, každá s kapacitou 120 m 3 /hod., působí v dokumentu uváděná budoucí spotřeba paliva dosti poddimenzovaná až směšná. Požadavek: Požadujeme doplnit informace k leteckému benzínu a upravit jeho množství tak, aby odpovídalo max. možné spotřebě vztažené na max. kapacitu. V rámci těchto opatření dojde k markantnímu navýšení média a z tohoto důvodu žádáme doplnění všech vlivů do příslušných dokumentů (riziková analýza, hluková a rozptylová studie, zdravotní rizika). 5) V záměru nejsou uvedeny rozsah a místo provádění motorových zkoušek. Požadavek: Doplnit všechny skutečnosti o motorových zkouškách a vyhodnotit jejich vliv ve všech částech EIA.

3 6) V záměru není uveden rozsah cvičných letů pro výcvik posádek a využití VPD pro firemní účely společnosti AERO Vodochody a.s. Požadavek: Požadujeme záměr doplnit o počty a charakter letů včetně okruhů, a to se zapracováním vlivů na životní prostředí (izofonní mapy). 7) Počet parkovacích míst v oznámení neodpovídá maximálnímu počtu pohybu letadel. Rovněž zde není řešeno dlouhodobější parkování a parkování zaměstnanců.tyto skutečnosti by mohly negativně ovlivnit parkování v Odoleně Vodě a způsobit zde dopravní problémy. Požadavek: Požadujeme doplnit oznámení o počet parkovacích míst na maximální počet pohybů letadel, dlouhodobější parkování pasažérů a parkování zaměstnanců. Rovněž požadujeme řešit výhled na rozšíření další parkovací plochy, pokud by se během provozu zjistila kapacita jako nedostačující. KAP. C ÚDAJE O STAVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V DOTČENÉM ÚZEMÍ 1) Upozorňujeme a požadujeme zohlednění následujících připomínek 1. Posouzení vlivu záměru na faunu se zaměřením na ornitofaunu a netopýry. 2. Zoologický průzkum je nutno doplnit o minimálně roční sledování lokality s dostatečným počtem celodenních návštěv v lokalitě. 3. Dále je nutno dokumentaci doplnit o působení vlivu předpokládaného leteckého provozu pohybu letadel, a to i mimo letiště a areál AERO Vodochody a.s. na ptáky a jejich tažné trasy (např. z EVL Veltrusy). 4. Riziko možných střetů ptáků s leteckou technikou je třeba zohlednit v analýze rizik. V polovině 90. let byl na území letiště uváděn výskyt sysla obecného (Spermophilus citellus). Druh je zařazený mezi kriticky ohrožené druhy ČR (vyhláškou č. 395/1992 Sb.). V soustavě Natura 2000 je zařazen mezi prioritní druhy v příloze II směrnice 92/43/EHS o stanovištích, také je zahrnut v Úmluvě o ochraně evropské fauny a flóry a přírodních stanovišť Rady Evropy (Bernská úmluva). Výskyt lze očekávat i vzhledem k jeho udávanému výskytu v blízké přírodní rezervaci Máslovická stráň (viz i str. 77 Oznámení). Pro další posuzování je nezbytné vyřešit jeho udávaný výskyt v prostoru letiště doplněním konkrétních informací o výskytu, odborné posouzení i z hlediska výhledu do budoucna a návrh případných preventivních opatření a to tak, aby tento druh nemohl být ohrožen. Oznámení uvádí přehled chráněných území v okolí nejbližších 5 km od dráhy letiště (str. 77, 78), přitom nejsou zmíněny některá území, která se v tomto zpracovatelem vymezeném okruhu nacházejí, zejména byla opominuta PP Hlaváčková stráň ve vzdálenosti cca 1,7 km nacházející se téměř přímo pod vzletovou/přistávací drahou letiště. V okruhu 5 km se nachází ještě PR Kopeč, toto území včetně rozšíření je součástí nevládního návrhu na doplnění evropsky významných lokalit soustavy Natura 2000, kterou zaštítila Česká botanická společnost (dokument byl v únoru 2006 předán Evropské komisi). Je třeba doplnit zhodnocení vlivu záměru i na tyto lokality. str. 3 z 7

4 V textové části Oznámení je uvedeno na straně 32 a 106, že stavba není v kolizi s lokálními prvky územního systému ekologické stability (ÚSES). Z vyjádření Stavebního úřadu Odolena Voda č. j. 6358/08-Sú/W ze dne však vyplývá, že stavba světelného zabezpečovacího zařízení PS09-SZZ je v kolizi s lokálním biokoridorem LBK 18, zaneseným v ÚPn obce Klíčany. S ohledem na tuto skutečnost je nutno do dokumentace zapracovat posouzení na tuto část skladebnéno prvku ÚSES. Požadavek: Žádáme doplnění pasáže Kap. C a výčet opatření, jež budou provedena pro dosažení minimalizace negativních vlivů na záměrem dotčené území. KAP. D KOMPLEXNÍ CHARAKTERISTIKA A HODNOCENÍ VLIVŮ ZÁMĚRU NA VEŘEJNÉ ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 1) Studie nezohledňuje zvýšenou koncentraci osob, popř. zboží, na letišti a v jeho okolí kde tím budou zvýšena bezpečnostní rizika a vyvolány nároky na ochranu osob a majetku v okolí letiště (šíření infekcí, nákaz, vandalismus, terorismus,...). Požadavek: Rozšířit studii o řešení bezpečnostní situace na letišti a v okolních obcích. 2) S odvoláním na to, že to předpis nevyžaduje, chybí ve studii hodnocení příspěvku k imisní zátěži vlivem leteckých motorů předpokládaného leteckého provozu. Požadavek: Rozšířit studii o vliv činnosti leteckých motorů na imisní zátěž území v převládajících směrech větru. 3) Oznámení nepůsobí věrohodně uvedenými údaji hlukového zatížení okolí letiště. Ve studii není jednoznačně uveden model, který byl ke zpracování použit, je v ní pouze zmínka o modelu CANDA a INM, které jsou používány ve státech EU. Podle vyjádření renomovaného odborníka na letecký hluk Ing. Josefa Drahoty z firmy JDS Životní prostředí sekce hluku, se nejistota výpočtu může lišit od skutečnosti řádově o 10 db. Vzhledem k tomu se může zcela změnit rozsah nadlimitních zón přesahující nejvýše přípustnou ekvivalentní hladinu akustického tlaku L Aeq,D = 60 db a L Aeq,N = 50 db. Rovněž není podle předložené studie možné ze stejného důvodu garantovat rozsah tzv. výstražného pásma (55 59,9 db) na území města Odolena Voda. Požadavek: Žádáme uvést jednoznačně model, který je ke zpracování hlukové studie použit, včetně konkrétních typů letounů a pro konkrétní letové postupy pro přílety a odlety tak, aby jejich plánované trasy nevedly přes obydlená území. 4) Předložená studie nepočítá s kumulací nově vzniklého zdroje leteckého hluku se stávajícím hlukem z provozu letounů při sestupu na Letiště Praha spolu s hlukem silniční dopravy, případně s dalšími průmyslovými zdroji hluku. str. 4 z 7

5 Požadavek: Doplnit studii hlukové zátěže o efekt kumulace letových hluků, hluku ze silniční dopravy a průmyslových hluků pro území města Odolena Voda. 5) Oznámení nepočítá s jednoznačnou podmínkou realizace záměru trvale monitorovat hluk na nejvíce hlukově exponovaných obydlených územích. Požadavek: Doplnit do studie podmínku trvalého monitorování hluku v exponovaných územích města Odolena Voda. 6) V posouzení EIA je řečeno, že v době přestavby letiště dojde k prokazatelným překročením hluku. Zpracovatel oznámení píše, e se jedná o nutné zlo, které je časově omezeno a občané ho musí přetrpět. Požadavek: Je třeba detailněji rozvést fází výstavby, která je stanovena minimálně na 1 rok a provést výčet opatření, která budou ze strany realizátora projektu provedena k zajištění co největší eliminace nežádoucích vlivů. 7) V kapitole odpadní vody v připomínkovaném dokumentu není jednoznačně stanoveno, jestli jsou odpadní vody ze S a SZ areálu svedeny do Postřižínského potoka přes odlučovač ropných látek (ORL). Dále se v této kapitole hovoří v zimním období o jímání odpadní vody kontaminované odmrazovacím roztokem. V letním období bude tato jímka průtočně vypouštěna do recipientu Požadavek: Pokud ORL není instalován, žádáme o jeho instalaci v rámci záměru. Z pohledu platné legislativy není možné, aby jímka kontaminovaná chemickými látkami byla částečně vyvážena a částečně vypouštěna do recipientu s prokazatelným louhováním vodám závadných látek. Požadujeme, aby provozovatel doplnil tato rčení a případně upustil od nezákonného vypouštění do recipientu. 8) Předběžné posouzení Analýzy rizik záměru Letiště Vodochody není v souladu s platným zákonem č.59/2006 Sb. o prevenci závažných havárií a vyhláškou č. 256/2006 Sb., která stanoví přesnou strukturu. Oznámení nepočítá s rizikem možného pádu letounu v blízkosti letiště a především v oblasti skladu kapalných plynů České rafinerské a.s. v prostoru blízkosti velkého okruhu letiště, jehož destrukční účinky by zasáhly ze značné časti i město Odolenu Vodu. Požadavek: Zhodnotit únosnost rizika spojeného s lety po okruhu v blízkosti skladu kapalných plynů České rafinérské a.s. a přijmout omezující podmínky, vylučující tuto hrozbu. Požadujeme zpracovat Analýzu a hodnocení rizik v souladu s vyhláškou č. 256/2006 Sb. Žádáme rovněž objasnit, resp. upřesnit údaje uváděné v tzv. Předběžné analýzy rizik : 1) Bezpečnostní listy nebezpečných chemických látek/přípravků nejsou v souladu s Nařízením ES č.1907/2006 REACH. Dodavatel objednaných chemických látek se vystavuje nebezpečí udělení pokuty. Údaje uváděné v bezpečnostních listech nesouhlasí s Předběžnou analýzou rizik klasifikace látek hořlavé, vysoce hořlavé atd. str. 5 z 7

6 2) Nejsou zcela jasná množství používaných chemických látek (surovin): Na straně 11 se uvádí stávající kapacita JET A 400 m 3 (zásoba na 5 6 dnů). Na straně 44 se uvádí zásoba na 105 tun! Co platí? Ve které společnosti budou umístěny? 3) Proč jsou v Předběžné analýze rizik uváděny galvanické lázně, frézování (patří do a.s. AERO Vodochody)? Jak to souvisí provozem letiště? Je zde nebezpečí synergického efektu? Dále trváme, aby v Analýze rizik záměru Letiště Vodochody bylo dopracováno následující: Odhadnout a vyčíslit, jaká je pravděpodobnost pádu letadla do obydlené plochy v okolí letiště Vodochody, tj. jak často se může stát (kolikrát/rok), že letadlo spadne na obydlenou oblast v okolí letiště Vodochody. Brát přitom v úvahu různé faktory ovlivňující pád letadla do obydlené plochy, např. do jaké míry mohou piloti ovlivnit pád letadla mimo obydlenou oblast v okolí letiště Vodochody. Brát přitom v úvahu směry příletu, odletu a tzv. malý a velký okruh. a) Odhadnout a vyčíslit, jak velká bude plocha zasažená pádem letadla. b) Odhadnout a vyčíslit, kolik průměrně zahyne osob na zemi při pádu letadla na obydlenou oblast v okolí letiště Vodochody v případech přistávacího a vzletového manévru nebo při pádu z tzv. malého a velkého okruhu. Do těchto obětí nepočítat osoby v letadle. c) Odhadnout, jaká je míra společenského rizika, tzn. vyčíslit kombinaci pravděpodobnosti (pád letadla do obydlené oblasti za rok) a následků (úmrtí osob na zemi v obydlené oblasti při pádu letadla). Vyčíslení míry společenského rizika provést jako počet možných úmrtí za rok. d) Odhadnout další míru rizika, tzn. vyčíslit kombinaci pravděpodobnosti (pád letadla do obydlené oblasti za rok) a následků (zranění osob, ztrát na hospodářských zvířatech, ztrát na životním prostředí a ztrát na majetku). Vyčíslení míry rizika provést v Kč za rok, tj. vyčíslit v Kč jednak zranění těžká, střední, lehká jednak všechny ztráty (škody) za rok. U škod na hospodářských zvířatech a majetku vycházet z jejich tržních cen, u škod na životním prostředí např. odhadnout náklady na znovuobnovení původní situace po pádu letadla. e) Z předchozího vyčíslení míry společenského rizika odhadnout možnou přijatelnost takto stanovené míry společenského rizika pro společnost jako celek. Přitom brát v úvahu co možná nejvíce přínosů (např. vznik nových pracovních míst, ) a záporů (např. zhoršení životního prostředí, ) jednak realizace, jednak nerealizace záměru Letiště Vodochody. Nápomocna při tom mohou být kritéria pro závažnou havárii z Přílohy č. 3 k zákonu č. 59/2006 Sb. (zákon o prevenci závažných havárií) nebo tzv. holandská kritéria uvedená např. v příručce: Christian Kirchsteiger: Risk Assessment and Management in the Context of the Seveso II Directive na str f) Odhadnout následky (počet obětí, škody v Kč) nejhorší možné havárie spojené s pádem letadla v okolí letiště Vodochody. str. 6 z 7

7 g) Odhadnout možné domino efekty spojené s pádem letadla v okolí letiště Vodochody, zejména při pádu letadla do prostoru velkokapacitního skladu LPG (celkem 24 nadzemních tlakových zásobníků) nebo do areálu chemických výrob v Kralupech nad Vltavou. h) Je potřeba podrobněji popsat skladování leteckého paliva, i když bude skladováno na pozemcích Aera Vodochody. Rovněž je potřeba ve scénářích počítat s jeho množstvím. i) Tvrzení o akceptovatelnosti společenského rizika z posledního odstavce na str. 36 upravit podle zjištěných výsledků dodatečných analýz. j) Převzatý obrázek na str. 38 upravit podle originálu v analýze a hodnocení rizika (posunutí popisků) tak, aby odpovídal skutečnosti. k) Vysvětlit, jak byly odvozeny příp. odkud byly převzaty hodnoty iniciace kaluže a iniciace par ve stromech událostí na str. 60 a 61. l) V definicích základních pojmů chybí vysvětlení pro pojmy BLEVE, detonace. Město Odolena Voda neschvaluje podnikatelský záměr tak, jak je předložen v tomto oznámení a tímto se zároveň připojuje k Písemnému vyjádření k oznámení záměru EIA Letiště Vodochody Svazku obcí Dolní Povltaví ze dne , jehož je Město Odolena Voda členem a n a v r h u j e, aby orgán EIA poučil oznamovatele o možnosti vzít své oznámení zpět a ustoupit v zájmu ekonomické efektivity od pokračování náročné a nákladné procedury, jejímž výsledkem může být podle zákona pouze nesouhlasné výsledné stanovisko EIA. Pokud by se však touto cestou nešlo a projednávání záměru mělo pokračovat, pak pro tento případ jednoznačně a rozhodně požadujeme vypracování úplné a objektivní dokumentace záměru tak, aby byla projednatelná podle zákona. Předložené oznámení v žádném případě nelze považovat za dokumentaci podle přílohy 4 zákona. Dokumentaci je nutno zpracovat pro varianty základní podle ÚP VÚC a maximalistickou, vždy s přímým napojením na D 8. Eva Odehnalová, starostka str. 7 z 7

Vyjádření k oznámení záměru Letiště Vodochody pro zjišťovací řízení v rámci posuzování vlivů na životní prostředí (EIA)

Vyjádření k oznámení záměru Letiště Vodochody pro zjišťovací řízení v rámci posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) Vyjádření k oznámení záměru Letiště Vodochody pro zjišťovací řízení v rámci posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) Na základě požadavku OÚ Postřižín jsme provedli vyhodnocení materiálu, který byl

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ. Identifikační údaje Název záměru: REISSWOLF navýšení kapacity zařízení k odstraňování, sběru a výkupu odpadů

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ. Identifikační údaje Název záměru: REISSWOLF navýšení kapacity zařízení k odstraňování, sběru a výkupu odpadů Praha: 26. 6. 2018 Dle rozdělovníku Číslo jednací: 055322/2018/KUSK Spisová značka: SZ_055322/2018/KUSK Vyřizuje: Mgr. Jana Říhová / l. 782 Značka: OŽP/Říh ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 odst. 5 zákona

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 25.08.2010 Číslo jednací: 112622/2010/KUSK/OŽP/ŠE Vyřizuje: Ing. Eva Švagrová ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Brně dne: 18.11.2015 Č. j.: 2302/560/15 81016/ENV/15 Vyřizuje: Ing. Škaloud Tel.: 267 123 705 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zák.č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 19. 12. 2013 Č. j.: 91804/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012

Více

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví Soubor 100 zkušebních otázek pro ústní část zkoušky odborné způsobilosti podle 19 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí.

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 9. 9. 2008 Č.j. : STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle 10g zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 65947/ENV/15 V Praze dne 29. září 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006

Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006 Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006 o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky Ústí nad Labem 4/2014 Ing. Jaromír Vachta Účel a působnost

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: MZP/2017/710/2089 V Praze dne 31. října 2017 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 11. 4. 2013 Č. j.: 25101/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Projekt Letiště Vodochody

Projekt Letiště Vodochody 1 Projekt Letiště Vodochody Martin Kačur Letiště Vodochody a.s. 14.4.2014 2 Název prezentace / Název kapitoly 3 Název prezentace / Název kapitoly 4 Název prezentace / Název kapitoly 5 Název prezentace

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 71961/ENV/15 V Praze dne 6. listopadu 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Vršovická 65, , Praha 10. Vršovická 65, , Praha 10. Tolstého1914/15, Jihlava,

Vršovická 65, , Praha 10. Vršovická 65, , Praha 10. Tolstého1914/15, Jihlava, VYPOŘÁDÁNÍ VYJÁDŘENÍ OBDRŽENÝCH K NÁVRHU KONCEPCE PROGRAM ROZVOJE KRAJE VYSOČINA 2015-2018 A VYHODNOCENÍ JEJÍHO VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A VEŘEJNÉ ZDRAVÍ Přehled vyjádření obdržených k návrhu koncepce

Více

Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK. Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l.

Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK. Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. Praha: 15. 3. 2018 Magistrát města Mladá Boleslav Číslo jednací: 028092/2018/KUSK Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová

Více

Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn

Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn Praha: 16. 10. 2017 Obecní úřad Smilkov Číslo jednací: 115488/2017/KUSK Smilkov 46 Spisová značka: SZ_115488/2017/KUSK 257 90 Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn Krajský úřad

Více

Stávající objekt spalovny

Stávající objekt spalovny Stávající objekt spalovny V ý p i s z obchodního rejstříku, vedeného Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 19775 Tento zchátralý objekt, který původně sloužil jako spalovna čistírenských kalů z BČOV

Více

Výpočet hluku ze silniční dopravy

Výpočet hluku ze silniční dopravy Výpočet hluku ze silniční dopravy ÚVOD Výpočet hluku z předpokládaného provozu běžné silniční dopravy pro venkovní prostor intravilánu města Přerov je zpracován jako orientační podklad pro zhotovitele

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 00 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA: 94983/ENV/10 Mgr. Piekníková/l. 2817 8.11.2010 Věc: Posuzování

Více

Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí. Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr.

Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí. Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr. Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr. Michal Musil Obsah prezentace Základní informace o SEA Metodický přístup

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 3. 6. 2014 Č. j.: 38130/ENV/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. října 2014 Ing. Vlasta Urbánková KUZL 54946/2014 KUSP 54946/2014 ŽPZE-VU ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. října 2014 Ing. Vlasta Urbánková KUZL 54946/2014 KUSP 54946/2014 ŽPZE-VU ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. října 2014 Ing. Vlasta Urbánková KUZL 54946/2014 KUSP 54946/2014

Více

Účel a působnost p zákonaz Účel - stanovuje systém prevence vzniku závažných havárií a požadavky na objekty a zařízení, kde jsou umístěny a využívány

Účel a působnost p zákonaz Účel - stanovuje systém prevence vzniku závažných havárií a požadavky na objekty a zařízení, kde jsou umístěny a využívány Zákon č.. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006 o prevenci závaz važných havári rií způsobených vybranými nebezpečnými nými chemickými látkami nebo chemickými přípravkypravky Ústí nad Labem 4/2010 Ing. Jaromír

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 00 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA: 91625/ENV/10 Ing. Lehejček /l. 2434 20.10.2010 Věc: Posuzování

Více

Ochrana životního prostředí při povolování staveb

Ochrana životního prostředí při povolování staveb Ochrana životního prostředí při povolování staveb - stavby a jejich realizace významně ovlivňují životní prostředí ve svém okolí - při povolování staveb a jejich změnách je třeba vždy doložit stanoviska

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 24. 7. 2012 Č. j.: 63626/ENV/12 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Identifikační údaje : Název záměru: Změna užívání skladové haly na lakování drobných dílů Lakovna SAN

Identifikační údaje : Název záměru: Změna užívání skladové haly na lakování drobných dílů Lakovna SAN Praha: 24.03.2011 Dle rozdělovníku Číslo jednací: 028478/2011/KUSK Spisová značka: SZ_028478/2011/KUSK Vyřizuje: Ing. Ondřej Černý l. 691 Značka: OŽP/Če ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 7074/ZP/2015 - Po 31.03.2015

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 7074/ZP/2015 - Po 31.03.2015 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 7074/ZP/2015 - Po 31.03.2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 23. 11. 2011 Č. j.: 92265/ENV/11 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 25. 11. 2014 Č. j.: 81992/ENV/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01QEK62* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 1538/2017 Sp. zn.: ŽPZ/23952/2016/Haj 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 26. 1. 2015 Č. j.: 5429/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

(dodejkou) Za kardinální důvody pro vrácení dokumentace považuje zpracovatel posudku potřebu:

(dodejkou) Za kardinální důvody pro vrácení dokumentace považuje zpracovatel posudku potřebu: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava (dodejkou) VOLNÉ PROSTORY s.r.o. Zelinářská 7 301 64 PLZEŇ Váš dopis

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 10. března 2011 Č.j.: 15301/ENV/11 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 20. 2. 2014 Č. j.:11330/env/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2. června 2004

406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2. června 2004 406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2. června 2004 o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu Vláda nařizuje podle 134a odst. 2 a 134e odst.

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 10. 12. 2013 Č. j.: 89485/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01PXA31* Váš dopis zn.: ÚPSŘ75026/2016Mal Městský úřad Nový Jičín Ze dne: 04.11.2016 Odbor

Více

Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006

Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006 Zákon č. 59/2006 Sb. ze dne 2. února 2006 o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky Ústí nad Labem 4/2013 Ing. Jaromír Vachta Účel a působnost

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo nám. 3/5, Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo nám. 3/5, Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno Dle rozdělovníku Č.j.: Sp.Zn.: Vyřizuje/linka V Brně dne: JMK 34248/2010 S-JMK 66435/2010 OŽP/Ri Mgr. Richterová/2684

Více

1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2793/00

1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2793/00 1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2793/00 1.1 Obecné údaje 1.1.1 Doprava Intenzity dopravy na komunikační síti v řešeném území byly čerpány z výhledového modelového kartogramu intenzit

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 10. 7. 2012 Č.j. 44940/ENV/12 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Praha: 09.05.2013 Číslo jednací: Spis. značka: 052301/2013/KUSK SZ_052301/2013/KUSK Vyřizuje: Bc. Hana Křížová / linka 510 Značka: OŽP/HK ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01NDB1A* Váš dopis zn.: SÚP-1481/2016 Městský úřad Kopřivnice Ze dne: 2016-05-10 Odbor stavebního

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 19. 10. 2012 Č. j.: 89531/ENV/12 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 18. ledna 2016 č. 11 Harmonogram opatření k realizaci Koncepce environmentální bezpečnosti, a to na období

Více

Posouzení vlivů Strategie rozvoje Libereckého kraje na životní prostředí a veřejné zdraví

Posouzení vlivů Strategie rozvoje Libereckého kraje na životní prostředí a veřejné zdraví Posouzení vlivů Strategie rozvoje Libereckého kraje na životní prostředí a veřejné zdraví Zpracoval CityPlan spol. s r.o. ve spolupráci s ENVI-TON Veřejné projednání SR LK 8.3.2007 1 Obsah prezentace Účel

Více

Příloha č.3 Připomínky k akustické studii dokumentace Než uvedeme nedostatky podle posloupnosti stran, zaměříme se na fatální chybu, kterou předkladatel pokřivil výstupy jak výpočtu hlukové zátěže, tak

Více

Pražská 255 Spisová značka: SZ_ /2018/KUSK Nehvizdy Vyřizuje: Ing. Tereza Fenclová/l. 773 Značka: OŽP/FeT

Pražská 255 Spisová značka: SZ_ /2018/KUSK Nehvizdy Vyřizuje: Ing. Tereza Fenclová/l. 773 Značka: OŽP/FeT Praha: 11. 7. 2018 Městys Nehvizdy Číslo jednací: 075585/2018/KUSK Pražská 255 Spisová značka: SZ_ 075585/2018/KUSK 250 81 Nehvizdy Vyřizuje: Ing. Tereza Fenclová/l. 773 Značka: OŽP/FeT Krajský úřad Středočeského

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 11. srpna 2009 Č.j. : 61970/ENV09 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 24. března 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 11087/2015 KUSP 11087/2015 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 24. března 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 11087/2015 KUSP 11087/2015 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 24. března 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 11087/2015 KUSP 11087/2015

Více

Posuzování vlivů koncepce na životní prostředí SEA (Strategic Environmental Assesment)

Posuzování vlivů koncepce na životní prostředí SEA (Strategic Environmental Assesment) Posuzování vlivů koncepce na životní prostředí SEA (Strategic Environmental Assesment) Koncepce: Dopravní politika ČR pro období 2014 2020 s výhledem do roku 2050 Proces posuzování vlivů probíhá podle

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 9. 6. 2014 Č. j. 39584/ENV/14 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

SEA edí. Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC. Ing. Dana Kozlovská

SEA edí. Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC. Ing. Dana Kozlovská SEA posuzování vlivů územních plánů na životní prostřed edí Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC Ing. Dana Kozlovská dana.kozlovska@kraj-lbc.cz

Více

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií MUDr. Marie Adámková Změny pro léta 2016-2017 Chemické látky a směsi Nařízení (ES) 1278/2008 CLP plně účinné od 1.června

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 10. února 2015 Ing. Vlasta Urbánková KUZL 1153/2015 KUSP 1153/2015

Více

Vyřizuje: Ing. Alexandra Máslová / linka 788 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Vyřizuje: Ing. Alexandra Máslová / linka 788 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 8. 7. 2010 Číslo jednací: 072710/2010/KUSK- OŽP/Más Vyřizuje: Ing. Alexandra Máslová / linka 788 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2798/00

1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2798/00 1 Hodnocení hlukové situace v prostoru navrhované změny 2798/00 1.1 Obecné údaje 1.1.1 Intenzity dopravy Pozaďové intenzity automobilové dopravy a MHD na hlavních komunikacích v řešeném území byly čerpány

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 47637/ENV/15 V Praze dne 13. července 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: MZP/2017/710/240 V Praze dne 28. července 2017 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

HLUKOVÁ STUDIE Projednání výsledků a návrhů s veřejností

HLUKOVÁ STUDIE Projednání výsledků a návrhů s veřejností Místní akční plán ke snížení zátěže obyvatel MČ Praha 20 nadměrným hlukem a znečištěným ovzduším s využitím zkušeností s aplikací MA21 HLUKOVÁ STUDIE Projednání výsledků a návrhů s veřejností Ing. Libor

Více

Oznámení záměru stavby NEVEŘEJNÁ ČERPACÍ STANICE POHONNÝCH HMOT

Oznámení záměru stavby NEVEŘEJNÁ ČERPACÍ STANICE POHONNÝCH HMOT Oznámení záměru stavby v rozsahu přílohy č.3 zákona č.100/2001sb. o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí) NEVEŘEJNÁ

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ING. MILADA VLČKOVÁ KANCELÁŘ: DOLNÍ BRÁNA 47, 741 01 NOVÝ JIČÍN LUČNÍ 5, 741 01 NOVÝ JIČÍN IČ 06351409 MOBIL: 775 711 416 / E-MAIL: MILADAVLCKOVA@GMAIL.COM B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Dětské hřiště

Více

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Praha: 23. 1. 2018 Obecní úřad Jesenice Číslo jednací: 155826/2017/KUSK Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK 270 33 Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Krajský

Více

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/11758/16 Spis. zn.: ZN/2657/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Tel.:

Více

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OBSAH 1 Krizové řízení... 2 2 Krizový plán hl. m. Prahy... 3 3 Havarijní plán hl. m. Prahy... 4 4 Vnější havarijní plány v hl. m. Praze... 5 5 Vnitřní havarijní plán... 6 6 Plán krizové připravenosti...

Více

Odůvodnění Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Kapitola F

Odůvodnění Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Kapitola F Kapitola F Sdělení jak bylo stanovisko podle 37 odst. 7 stavebního zákona zohledněno, s uvedením závažných důvodů pokud některé požadavky nebo podmínky zohledněny nebyly 91 92 F. Sdělení jak bylo stanovisko

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠABINA v souladu s ust. 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a s ust. 15 Vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických

Více

OBYTNÁ ZÓNA LOKALITA ZAHRÁDKY

OBYTNÁ ZÓNA LOKALITA ZAHRÁDKY HLUKOVÁ STUDIE pro Územní studii OBYTNÁ ZÓNA LOKALITA ZAHRÁDKY MODŘICE Vypracoval Ing. Rostislav Košťál, autorizovaný inženýr pro dopravní stavby červen 2017 1 Předmětem hlukové studie je posouzení hlukových

Více

Vypořádání Závěru zjišťovacího řízení MŽP pod č.j /ENV/13 ze dne

Vypořádání Závěru zjišťovacího řízení MŽP pod č.j /ENV/13 ze dne Vypořádání Závěru zjišťovacího řízení MŽP pod č.j. 45065/ENV/13 ze dne 26.6.2013 Jednotlivé požadavky ZZŘ, Vyhodnocení vlivu koncepce na ŽP by se mělo zaměřit na: 1. Posoudit soulad navržených cílů a priorit

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence *KUPAX00JCAPU* KUPAX00JCAPU Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: 18674/2016/OŽPZ/JI Spisová značka: SpKrÚ 10418/2016/OŽPZ/12 Vyřizuje:

Více

MŽP, OPVIP,

MŽP, OPVIP, ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

JUDr. Ondřej Tošner, Ph.D., advokát

JUDr. Ondřej Tošner, Ph.D., advokát JUDr. Ondřej Tošner, Ph.D., advokát se sídlem Praha 2 - Vinohrady, Slavíkova 1568/23, PSČ 120 00 ev. č. ČAK 10728, IČO 71333037, tel. + 420 222 210 944, ondrej.tosner@advokacie-praha.cz, ID DS: 2q8f4h6

Více

Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci - 2013. Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové, 21.5.2013

Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci - 2013. Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové, 21.5.2013 Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci - 2013 Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové, 21.5.2013 Obsah prezentace Předchozí prováděcí předpisy k zákonu o integrované prevenci

Více

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií Změny pro léta 2016-2017 Chemické látky a směsi Nařízení (ES) 1278/2008 CLP plně účinné od 1.června 2015 zbývá poslední

Více

Posouzení vlivů SeStra II na životní prostředí (SEA)

Posouzení vlivů SeStra II na životní prostředí (SEA) Posouzení vlivů SeStra II na životní prostředí (SEA) Michal Musil 22. února 2012 Seminář Jak probíhá příprava SeStra II Obsah prezentace Základní informace o SEA Postup SEA Zapojení veřejnosti Co SEA je

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne ,

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne , Návrh VYHLÁŠKA ze dne... 2016, kterou se mění vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č. 108/1997 Sb., kterou se provádí zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č. 455/1991

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Váš dopis zn.: Ze dne: Č. j.: JMK 107753/2014 Sp. zn.: S-JMK 107753/2014 OŽP/Dah Vyřizuje: Bc. Hana Daňková

Více

Aktivity proti variantě H4 vysokorychlostní tratě v naší oblasti

Aktivity proti variantě H4 vysokorychlostní tratě v naší oblasti Aktivity proti variantě H4 vysokorychlostní tratě v naší oblasti RNDr. Zdeňka Bendová, Ph.D. 9.4.2014 Senožaty VRT Ochrana krajiny X Povinnosti státu k ochraně krajiny vyplývají z mezinárodních úmluv a

Více

1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS ROZVOJ ÚZEMÍ VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EKONOMICKÁ NÁROČNOST

1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS ROZVOJ ÚZEMÍ VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EKONOMICKÁ NÁROČNOST OBSAH Strana 1. DEFINICE KRITÉRIÍ PRO SROVNÁNÍ HODNOCENÝCH TRAS... 2 1.1. ROZVOJ ÚZEMÍ... 2 1.2. VLIV NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ... 2 1.3. EKONOMICKÁ NÁROČNOST... 2 2. SHRNUTÍ KLADŮ A ZÁPORŮ HODNOCENÝCH TRAS...

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE Identifikační údaje: Pořizovatel: Obecní úřad zastoupený panem starostou Bc. Petrem Křížem Určený zastupitel: Jaroslav Vaník Projektant: Ing. Žaluda, ČKA 4077 Zhotovitel:

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 16. ledna 2014 Č. j.: 92979/ENV/13 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 26. srpna 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 42879/2014 KUSP 42879/2014 ŽPZE-MJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 26. srpna 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 42879/2014 KUSP 42879/2014 ŽPZE-MJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 26. srpna 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 42879/2014 KUSP 42879/2014

Více

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ;

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ; SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: 220 873 087; krajicek@t-plan.cz) Rozsudek Nejvyššího správního soudu (NSS) č. 1Ao 7/2011-526 ze dne 21.06. 2012 zrušení

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 55499/ENV/15 V Praze dne 18. srpna 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 12. 11. 2014 Č. j.: 74733/ENV/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.1 ÚPM JÍLOVÉ U PRAHY 2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ O pořízení změny č.1 ÚPM Jílové na úpravu a rozšíření zastavitelných ploch vymezených územním

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 2. 10. 2013 Č. j.: 69770/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Váš dopis zn.: MUHO 7515/2017 ORM Městský úřad Hodonín Ze dne: 06.06.2017 Odbor rozvoje města

Více

STANOVISKO. Ministerstvo životního prostředí

STANOVISKO. Ministerstvo životního prostředí Č. j.: 75808/ENV/15 V Praze dne 6. listopadu 2015 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí -Veřejná vyhláška

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí -Veřejná vyhláška KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01IZHFL* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 72371/2015 Sp. zn.: ŽPZ/15225/2015/Bal 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Praha: 06. 11. 2014 Dle rozdělovníku Číslo jednací: 142282/2014/KUSK Spisová značka: SZ_ 142282/2014/KUSK Vyřizuje: Ing. Ondřej Černý l. 691 Značka: OŽP/Če ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

OZNÁMENÍ. Údaje o oznamovateli

OZNÁMENÍ. Údaje o oznamovateli OZNÁMENÍ A. Údaje o oznamovateli ---------------------------- Obchodní firma: Westernové městečko Boskovice s.r.o.. IČO: 255 91 894 Sídlo: Komenského 50, 680 01 Boskovice Jméno, příjmení, bydliště a telefon

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OFF97* Váš dopis zn.: MMFM 103130/2016 Magistrát města Frýdku-Místku Ze dne: 01.08.2016 Odbor

Více

8. Závěr. VARIANTA 1: Výchozí stav v roce 2006, referenční stav

8. Závěr. VARIANTA 1: Výchozí stav v roce 2006, referenční stav 8. Závěr Předmětem rozptylové studie je posouzení příspěvků k imisní zátěži souvisejících s uvažovaným provozem Paralelní dráhy RWY06R/24L letiště Praha Ruzyně. Výpočet z hlediska plošného rozptylu škodlivin

Více

ÚZEMNÍ PLÁN Š T Ě M Ě CH Y

ÚZEMNÍ PLÁN Š T Ě M Ě CH Y URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN Š T Ě M Ě CH Y PRŮZKUMY A ROZBORY (DOPLNĚNÍ)

Více

Havarijní plánování. Přednáška (5/5) v rámci předmětu Havárie a životní prostředí

Havarijní plánování. Přednáška (5/5) v rámci předmětu Havárie a životní prostředí Havarijní plánování Přednáška (5/5) v rámci předmětu Havárie a životní prostředí Ing. Vilém Sluka Odborné pracoviště pro prevenci závažných havárií Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Praha Přednáška

Více