Vstupní formuláø : 21 N E Ú S E K O V É I N F O R M A C E O K O L E J I (Délky jednotlivých kolejí a jejich dopravní urèení)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vstupní formuláø : 21 N E Ú S E K O V É I N F O R M A C E O K O L E J I (Délky jednotlivých kolejí a jejich dopravní urèení)"

Transkript

1 Vstupní formuláø : 21 N E Ú S E K O V É I N F O R M A C E O K O L E J I (Délky jednotlivých kolejí a jejich dopravní urèení) Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: a 8b 8c 8d tra ový úsek definièní úsek tøídící znak èíslo a index koleje hodnota stanièení zaèátku koleje hodnota stanièení konce koleje stavební délka vlastník objektu správ ce objektu vlastník kolejištì správce kolejištì øád koleje dopravní urèení koleje rozchod koleje typ trati tra ová tøída zatížení zatížení hlavní koleje trati {km} {km} {m} {mil.hrt/rok} poèet vlakù lim.pøíp. skup.pøechodnosti HV ÈD M12 ÈD M12 kód.6 kód.7b kód.7c kód.7d kód.7e kód.9 kód.3 kód.1 S66 TTP TTP lim.pøíp.sk. zatøídìní voz.-pøíèné úèinky Poznámky k vyplòování tabulky: 1. Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2. Kódy pro vyplòování jednotlivých sloupcù jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe. 3. Jako kolej se uvažuje pouze úsek bìžné koleje mezi styky dvou sousedních výhybek na tuto kolej navazujících, respektive výhybky a fyzického konce koleje (zarážedla). Km zaèátku, respektive konce úseku je tudíž totožný s km výmìnového, respektive koncového styku navazující výhybky èi konce koleje. Každý takovýto úsek koleje se vypíše do samostatného øádku formuláøe. 4. Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

2 Form. 21 Kódovník ke sloupci 11: DOPRAVNÍ URÈENÍ (kódovník PŽSv 9) kolej/výhybka v dopravní koleji prùbìžné stanièní nebo v dopravní koleji tra ové odvratná kolej/výhybka v odvratné koleji záchytná kolej/výhybka v záchytné koleji nakládková a vykládková kolej/výhybka v nakládkové a vykládkové koleji objízdná manipulaèní kolej/výhybka v objízdné manipulaèní koleji odevzdávková manipulaèní kolej/výhybka v odevzdávkové manipulaèní koleji odstavná manipulaèní kolej/výhybka v odstavné manipulaèní koleji pøísunová manipulaèní kolej/výhybka v pøísunové manipulaèní koleji seøaïovací manipulaèní kolej/výhybka v seøaïovací manipulaèní koleji smìrová manipulaèní kolej/výhybka ve smìrové manipulaèní koleji spojovací manipulaèní kolej/výhybka ve spojovací manipulaèní koleji správková kolej/výhybka ve správkové koleji manipulaèní strojová nebo èekací kolej/výhybka v manipulaèní strojové nebo èekací koleji výtažná kolej/výhybka ve výtažné koleji desinfekèní, èistící nebo mycí kolej/výhybka v desinfekèní, èistící nebo mycí koleji jiná stanièní dopravní kolej/výhybka v jiné stanièní dopravní koleji jiná manipulaèní kolej nebo jiná kolej pro zvláštní urèení/výhybka v jiné manipulaèní koleji nebo v jiné koleji pro zvláštní urèení KÓD D A Z N B E O P L S F R M V C T J

3 Vstupní formuláø : 22 K O L E J N I C E Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: tra ový úsek definièní úsek zaèátek úseku stavební poloha kol. délka soustava pevnost legování stav pøi rok datum konec úseku tøídicí hodnota délka úseku pásu dle pole železnièního kolejnicové a jiné vložení výroby provozu úsek úsek uvedení do tra ový definièní tøídící znak stanièení smìru rùstu svršku - tvar oceli úpravy znak èíslo a index koleje stanièení kolejnice {km} {m} {m} {km} ÈD M12 ÈD M12 viz kód.14a viz kód.12 viz kód.13 kód.16 ÈD M12 ÈD M12 èíslo a index koleje hodnota stanièení Poznámky k vyplòování tabulky: 1) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2) Kódy pro vyplòování jednotlivých sloupcù jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe. 3) Uvádí se údaje o kolejnicích pouze v bìžné koleji mimo výhybky. Do samostatného øádku se vypíše vždy úsek koleje v nìmž jsou použity kolejnice shodných vlastností uvedených ve sloupcích 9 až 15. Pokud se vlastnosti kolejnic v jednotlivých pásech liší, vyplní se pro každý kolejnicový pás samostatný øádek. 4) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

4 Form. 22 Kódovník ke sloupci 8: PAS - KOLEJNICOVÝ (Kódovník PŽSv 14a) levý pas pravý pas oba pasy KÓD L P V Kódovník ke sloupci 11: PEVNOST (Kódovník PŽSv 12) KÓD pevnost v tahu R m 734 MPa a 75 výše (tab. 10 pøedpisu ÈD S3 èást 4) pevnost 834 MPa až 882 MPa 85 pevnost 883 MPa a výše 95 pevnost 880 MPa až 1030 MPa 100 pevnost 981 MPa a výše 110 pevnost ostatní OST Kódovník ke sloupci 12: LEGOVÁNÍ a jiné úpravy (Kódovník PŽSv 13) titanem chrómem jiná úprava vanadem s tepelnì zpracovanou hlavou KÓD TI CR O V H Kódovník ke sloupci 13: STAV VLOŽENÍ (Kódovník PŽSv 16) nové užité regenerované KÓD N U R

5 Vstupní formuláø : 23 B E Z S T Y K O V Á K O L E J Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: tra ový úsek definièní úsek zaèátek úseku stavební poloha kol. druh teplota upínací datum datum konec úseku tøídicí hodnota délka úseku pásu dle svaru pøi teplota svaøení upnutí tra ový definièní tøídící znak stanièení smìru rùstu svaøení úsek úsek znak èíslo a index koleje stanièení {km} {m} { C} { C} {km} ÈD M12 ÈD M12 viz kód.14a kód.17 ÈD M12 ÈD M12 èíslo a index koleje hodnota stanièení Poznámky k vyplòování tabulky: 1) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2) Kódy pro vyplòování jednotlivých sloupcù jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe. 3) Do samostatného øádku se vypíše vždy úsek bezstykové koleje se shodnými vlastnostmi uvedenými ve sloupcích 9 až 13. Pokud se vlastnosti bezstykové koleje v jednotlivých pásech liší, vyplní se pro každý kolejnicový pás samostatný øádek. 4) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

6 Form. 23 Kódovník ke sloupci 8: PAS - KOLEJNICOVÝ (Kódovník PŽSv 14a) levý pas pravý pas oba pasy KÓD L P V Kódovník ke sloupci 9: SVAR - DRUH (Kódovník PŽSv 17) KÓD aluminotermický T stykový s odtavením O elektrickým obloukem E ostatní S

7 Vstupní formuláø : 24 K O L E J N I C O V É P O D P O R Y Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: b a tra ový úsek definièní úsek zaèátek úseku stavební druh kol. výrobní rozdìlení rok stav datum konec úseku tøídicí hodnota typ pražcù pražcù výroby pøi vložení uvedení tra ový definièní tøídící znak stanièení do provozu úsek úsek znak èíslo a index koleje délka úseku podpor / materiál kol.podpor ÈD M12 ÈD M12 kód.10b/10a (10b/10c) / Poznámky k vyplòování tabulky: èíslo a index koleje hodnota stanièení {km} {m} {km} kód.19,20,21 viz kód.22 viz kód.16 ÈD M12 ÈD M12 / / / / / / / / / / 1) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2) Kódy pro vyplòování jednotlivých sloupcù jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe. 3) Uvádí se údaje o kolejnicových podporách pouze v bìžné koleji mimo výhybky. Do samostatného øádku se vypíše vždy úsek koleje s jedním typem kolejnicových podpor se shodnými vlastnostmi uvedenými ve sloupcích 7 až 12. 4) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

8 Kódovník ke sloupci 7: KOLEJNICOVÉ PODPORY - DRUH (Kód. PŽSv 10b) Kódovník ke sloupci 8: PRAŽCE BETONOVÉ PØÍÈNÉ (Kódovník PŽSv 20-èást) KÓD KÓD pražce (mimo dìlených pražcù) PR betonový B91 (výroba v letech 1992,1993 a 1.pololetí 1994) B91 mostnice, pozednice MO betonový B91S (B91S/1 a B91S/2 výroba od 2.pololetí 1994 pro upevnìní W14; B91S B91S/5 pro upevnìní FC výroba v letech 1995 až 2000) podélné podpory na mostì PM betonový B91P (pro upevnìní FC, výroba od roku 2001) B91P podélné podpory jiné PJ betonový SB3/4 SB3/4 pevná jízdní dráha PD betonový SB5 SB5 pøímé uložení PU betonový B70 B70 dìlené pražce DP betonový SB8 a SB8P SB8 jiné JI betonový SB6 SB6 Kódovník ke sloupci 7 KOLEJNICOVÉ PODPORY - MATERIÁL (Kód. PŽSv 10a) betonový PB2 PB2 KÓD betonový PB3 PB3 døevo D betonový PBN PBN ocel OC betonový PAB PAB beton B betonový VÚS VUS jiný JI betonový DOSTA T5 DT5 Kódovník ke sloupci 7 PEVNÁ JÍZDNÍ DRÁHA (Kódovník PŽSv 10c) betonovy DOSTA T8 DT8 KÓD betonový dvoublokový DZP10T5 DZP10 asfalt 1 betonový U94 U94 beton 2 ostatní betonové pøíèné kolejnicové podpory OSTP jiný 3 Kódovník ke sloupci 9 ROZDÌLENÍ PRAŽCÙ (Kódovník PŽSv 22) Kódovník ke sloupci 8 KOLEJNICOVÉ PODPORY DØEVÌNÉ (Kód. PŽSv 19) KÓD KÓD rozdìlení pražcù a ks/km a dub D rozdìlení pražcù b ks/km, os.vzd.pražcù zprav. 755 mm b buk B rozdìlení pražcù c nebo 1520 ks/km, os.vzd. zprav. 674,5 mm nebo 670 mm c tvrdý ostatní TOS rozdìlení pražcù d nebo 1650 ks/km, os.vzd.pražcù zprav. 611 mm d mìkký MEK rozdìlení pražcù e nebo 1850 ks/km, os. vzd. pražcù zprav. 544 mm e lepený LEP rozdìlení pražcù f ks/km f z døevných èástic DRC rozdìlení pražcù u -1667, 1680 nebo 1700 ks/km, os. vzd. pražcù zpravidla 600 mm u tropické døeviny T Kódovník ke sloupci 8 KOLEJNICOVÉ PODPORY OCELOVÉ (Kód PŽSv 21) Kódovník ke sloupci 11 STAV PØI VLOŽENÍ (Kódovník PŽSv 16) KÓD KÓD ocelový - s vzájemným elektrickým I nové N odizolováním kolejnicových pásù ocelový - bez vzájemného elektr. B užité U Odizolování kolejnicových pásù ocelový - žlabový výhybkový pražec s integrovaným závìrem Z regenerované R Poznámka: Kódovník PŽSv 10c se použije tehdy, je-li dle kódovníku PŽSv 10b vyplnìno PD. V ostatních pøípadech (s výjimkou pøímého uložení) se použije kódovník PŽSv 10a. Form. 24

9 Vstupní formuláø : 25 S M Ì R O V É P O M Ì R Y Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: a / / / b zaèátek kolejového oblouku polomìr smìr bod st.délka 1. st.délka st.délka 2. kilometrická kilometrická pøevýšení tvar 1.pøech. poznámka konec kolejového oblouku tra ový defi- tøídicí èíslo hodnota oblouku oblouku zmìny pøechodnice kružnicové pøechodnice poloha poloha koleje a vzestup. (nedostatek tra ový defi- tøídicí èíslo hodnota úsek nièní znak a index stanièení délka 1. èásti délka 2. zaèátku 1. zaèátku 2. rozšíøení tvar 2.pøech. nebo úsek nièní znak a index stanièení pøebytek úsek objektu vzestupnice kol.oblouku vzestupnice vzestupnice vzestupnice koleje a vzestup. pøevýšení) úsek objektu ÈD M12 ÈD M12 {km} {m} {m} / {m} {m} {m} / {m} {km} {km} {mm} / {mm} [+;-] {mm} {km} viz kód. viz kód.15 ÈD M12 ÈD M12 Poznámky k vyplòování tabulky: 1) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2) Kódy pro vyplòování jednotlivých sloupcù jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe. 3) Ve sloupci 5a a 5b se uvádí zaèátek, respektive konec celého oblouku vèetnì pøípadných pøechodnic. Každá kružnicová èást oblouku s jí pøíslušejícími pøechodnicemi se zapisuje do samostatného øádku. Mezilehlá pøechodnice za zapisuje ke kružnicové èásti oblouku s vìtší køivostí. 4) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

10 Form. 25 Kódovník ke sloupci 8: BOD ZMÌNY zaèátek pøechodnice zaèátek kružnicové èásti oblouku bod obratu konec kružnicové èásti oblouku konec pøechodnice KÓD ZP ZO BO KO KP Kódovník ke sloupci 18: TVAR PØECHODNICE A VZESTUPNICE (Kódovník PŽSv 15-CHARAKTER VZESTUPNICE) KÓD pøechodnice kubická parabola s lineární L vzestupnicí pøechodnice Blossova, vzestupnice nelineární B Blossova pøechodnice kubická parabola, bez vzestupnice P bez pøechodnice, vzestupnice lineární V ostatní O

11 Vstupní formuláø : 26 Výkonná jednotka (SDC): Provozní jednotka (TO, STO): S K L O N O V É P O M Ì R Y Správa (ST): List è.: poèáteèní vrchol lomu sklonu hodnota stavební koncový vrchol lomu sklonu polomìr tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota sklonu délka hodnota tra ový definièní tøídicí èíslo zakružovacího úsek úsek znak a index stanièení úseku stanièení úsek úsek znak a index oblouku objektu sklonu objektu ÈD M12 ÈD M12 {km} { } {m} {km} ÈD M12 ÈD M12 {m} Poznámky k vyplòování tabulky: 1) Vyplòují se pouze tmavì podbarvené sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 2) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

12

13 Vstupní formuláø : 27a ÚSEKOVÉ INFORMACE O POLOHÁCH OBJEKTÙ A VLASTNOSTÍ typy informací: KSDIL, NHEKT, SKOK, SPLIT, STAN, TUNEL Výkonná jednotka (SDC): Provozní jednotka (TO, STO): è.: Správa (ST): b a zaèátek úseku stavební typ hodnota konec úseku List tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota délka infor- infor- tra ový definièní tøídící èíslo hodnota úsek úsek znak a index stanièení úseku mace mace úsek úsek znak a index stanièení objektu objektu ÈDM12 ÈD M12 {km} {m} ÈD M12 ÈD M12 {km} Poznámky k vyplòování tabulky: 1) V této tabulce se vypíší údaje o KOLEJNICOVÝCH STYCÍCH SE ZVÝŠENOU DILATAÈNÍ VOLNOSTÍ ABNORMÁLNÍCH HEKTOMETRECH SKOCÍCH VE STANIÈENÍ KOLEJOVÝCH SPLÍTKÁCH POLOZE VÝPRAVNÍ BUDOVY POLOZE TUNELU 2) Další poznámky jsou uvedeny na druhé stranì tohoto formuláøe.

14 form. 27a Poznámky k vyplòování tabulky - pokraèování: 3) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 4) V každém øádku se popíše vždy jen jeden objekt nebo vlastnost. Na jejich poøadí pøitom nezáleží. 5) Kódy pro oznaèení jednotlivých popisovaných objektù a vlastností, které se uvedou do sloupce 7 Typ informace, a další podrobnosti k popisu jsou uvedeny v tabulce na této stranì formuláøe. 6) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe. 7) Údaj o koncovém bodu se vyplní jen v pøípadì, je-li odlišný od poèáteèního. 8) Poloha výpravní budovy se uvádí vùèi stanièení referenèní koleje. Kolejnicový styk se zvýšenou dilataèní volností Abnormální hektometr TYP INFORMACE KSDIL NHEKT ZPÙSOB VYPLNÌNÍ ØÁDKU Do sloupce Hodnota stanièení zaèátku úseku" se uvede stanièení styku v koleji. Stavební délka se neuvádí. Údaj Hodnota stanièení zaèátku úseku" vyjadøuje stanièení skuteèné polohy hektometrovníku. Údaj Hodnota stanièení konce úseku" vyjadøuje stanièení teoretické polohy hektometrovníku (na nìm uvedená). Stavební délka se rovná rozdílu tìchto položek v absolutní hodnotì s možností úpravy na cm. Skok ve stanièení SKOK Údaj Hodnota stanièení zaèátku úseku" vyjadøuje stanièení bodu, v nìmž dochází ke skoku stanièení (t.j hodnotu stanièení pøed skokem). Údaj Hodnota stanièení konce úseku" vyjadøuje stanièení téhož bodu po skoku. Stavební délka se neuvádí. Splítka SPLIT Údaj Hodnota stanièení zaèátek úseku" vyjadøuje stanièení zaèátku splítky v koleji. Údaj Hodnota stanièení konce úseku" vyjadøuje stanièení konce splítky v koleji. Poloha výpravní budovy STAN Údaj Hodnota stanièení zaèátku úseku" vyjadøuje polohu referenèního bodu výpravní budovy v referenèní koleji trati. Vyplòuje se pouze pro referenèní kolej, t.j. zpravidla pro kolej è.1. Pokud je ve stanici více tratí, uvede se tato hodnota v samostatném øádku pro referenèní kolej každé trati zvláš. Údaj Hodnota stanièení konce úseku" se nevyplòuje. Stavební délka se neuvádí. Tunel TUNEL Údaj Hodnota stanièení zaèátku úseku" vyjadøuje stanièení vjezdového portálu v koleji ve smìru rùstu stanièení. Údaj Konec úseku" vyjadøuje stanièení výjezdového portálu v koleji ve smìru rùstu stanièení.

15 Vstupní formuláø : 27b ÚSEKOVÉ INFORMACE O TERMÍNECH SOUVISLÝCH PRACÍ typ informace: Výkonná jednotka (SDC): Provozní jednotka (TO, STO): è.: Správa (ST): b a zaèátek úseku stavební typ hodnota konec úseku tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota délka infor- infor- tra ový definièní tøídící èíslo hodnota úsek úsek znak a index stanièení úseku mace mace úsek úsek znak a index stanièení objektu objektu ÈDM12 ÈD M12 {km} {m} ÈD M12 ÈD M12 {km} Poznámky k vyplòování tabulky: 1) V této tabulce se vypíší údaje o posledních souvislých pracích provádìných na daném úseku koleje. Za souvislé práce se považují: SOUVISLÁ OPRAVA REKONSTRUKCE MODERNIZACE NOVOSTAVBA 2) V každém øádku se popíše vždy jeden souvisle obnovený úsek. Na jejich poøadí pøitom nezáleží. 3) Do sloupce 8 Hodnota informace se vyplní datum zprovoznìní obnoveného úseku ve tvaru DD.MM.RRRR (napø ). 4) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 5) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe. List

16 Vstupní formuláø : 27c ÚSEKOVÉ INFORMACE O TRA OVÝCH RYCHLOSTECH typy informací: TR1, TR2, TOR1, TOR2 Výkonná jednotka (SDC): Provozní jednotka (TO, STO): è.: Správa (ST): b a zaèátek úseku stavební typ hodnota konec úseku tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota délka infor- infor- tra ový definièní tøídící èíslo hodnota úsek úsek znak a index stanièení úseku mace mace úsek úsek znak a index stanièení objektu objektu ÈDM12 ÈD M12 {km} {m} ÈD M12 ÈD M12 {km} List Poznámky k vyplòování tabulky: 1) V této tabulce se vypíší údaje o NEJVÌTŠÍ TRA OVÉ RYCHLOSTI A JEJÍM TRVALÉM OMEZENÍ. 2) V každém øádku se popíše vždy jeden úsek s konstantní nejvìtší tra ovou rychlostí v pøíslušném smìru. V samostaných øádcích se uvedou úseky s trvalým omezením nejvìtší tra ové rychlosti v pøíslušném smìru. Na jejich poøadí pøitom nezáleží. 3) Do sloupce 7 Typ informace se uvede kód pøíslušného typu rychlosti podle kódovníku uvedeného na druhé stranì tohoto formuláøe. 4) Do sloupce 8 Hodnota informace se vyplní èíselná hodnota pøíslušné rychlosti v km/h. Podrobnosti k vyplnìní údajù jsou uvedeny v kódovníku na druhé stranì tohoto formuláøe. 5) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 6) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

17 Form. 27c Kódovník ke sloupci 7: TYPY RYCHLOSTÍ nejvìtší tra ová rychlost pøi jízdì od zaèátku trati ke konci nejvìtší tra ová rychlost pro jízdu smìrem opaèným trvalé omezení nejvìtší tra ové rychlosti pøi jízdì od zaèátku trati ke konci trvalé omezení nejvìtší tra ové rychlosti pro jízdu smìrem opaèným TYP INFORMACE (SLOUPEC 7) TR1 TR2 TOR1 TOR2 ZPÙSOB VYPLNÌNÍ SLOUPCE 8 HODNOTA INFORMACE Uvede se nejvìtší tra ová rychlost pøi jízdì od zaèátku ke konci trati v km/hod z Tabulek tra ových pomìrù, tabulka 6 hlavièková èást. Nejsou-li TTP pro daný úsek zpracovány, uvede se rychlost dle projektu. Uvede se nejvìtší tra ová rychlost pro jízdu opaèným smìrem v km/hod z Tabulek tra ových pomìrù, tabulka 6 hlavièková èást. Nejsou-li TTP pro daný úsek zpracovány, uvede se rychlost dle projektu. Uvede se trvalé omezení nejvìtší tra ové rychlosti pøi jízdì od zaèátku ke konci trati v km/hod z " Tabulek tra ových pomìrù", tabulka 6 pro jednotlivé koleje. Nejsou-li TTP pro daný úsek zpracovány, uvede se omezení rychlosti dle projektu. Uvede se trvalé omezení nejvìtší tra ové rychlosti pro jízdu opaèným smìrem v km/hod z " Tabulek tra ových pomìrù", tabulka 6 pro jednotlivé koleje. Nejsou-li TTP pro daný úsek zpracovány, uvede se omezení rychlosti dle projektu.

18 Vstupní formuláø : 27d ÚSEKOVÉ INFORMACE O VLASTNOSTECH VYBRANÝCH OBJEKTU typy informací: KOLBR, KOT, OPER, OSVZD, POCK, ZKUS Výkonná jednotka (SDC): Provozní jednotka (TO, STO): è.: Správa (ST): b a zaèátek úseku stavební typ hodnota konec úseku tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota délka infor- infor- tra ový definièní tøídící èíslo hodnota úsek úsek znak a index stanièení úseku mace mace úsek úsek znak a index stanièení objektu objektu ÈDM12 ÈD M12 {km} {m} ÈD M12 ÈD M12 {km} List Poznámky k vyplòování tabulky: 1) V této tabulce se vypíší údaje o: POÈTU KOLEJOVÝCH BRZD V DANÉM ÚSEKU POÈTU PRAŽCOVÝCH KOTEV V DANÉM ÚSEKU POÈTU OPÌREK PROTI PUTOVÁNÍ V DANÉM ÚSEKU HODNOTÌ OSOVÉ VZDÁLENOSTI KOLEJÍ POÈTU HLAVNÍCH KOLEJÍ TRATI EXISTENCI ZKUŠEBNÍHO ÚSEKU 2) V každém øádku se popíše vždy jeden úsek, ve kterém se vyskytuje nìkterá z výše uvedených skuteèností. 3) Do sloupce 7 Typ informace se uvede kód pøíslušného typu informace podle kódovníku uvedeného na druhé stranì tohoto formuláøe. 4) Do sloupce 8 Hodnota informace se vyplní údaj podle pokynù uvedených v kódovníku na druhé stranì tohoto formuláøe. 5) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 6) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

19 Form. 27d Kódovník ke sloupci 7: TYP INFORMACE TYP INFORMACE (SLOUPEC 7) ZPÙSOB VYPLNÌNÍ SLOUPCE 8 HODNOTA INFORMACE kolejové brzdy KOLBR Uvede se poèet kolejových brzd v daném úseku koleje. Uvádí se pouze úseky s kolejovými brzdami. Za jednu kolejovou brzdu se považuje jeden èlánek kolejové brzdy v kolejovém pase. pražcové kotvy pro zvýšení stability BK opìrky proti putování kolejnic osová vzdálenost kolejí KOT OPER OSVZD Uvede se poèet kotev v daném úseku koleje nebo ve výhybce. Uvádí se pouze úseky s pražcovými kotvami. Uvede se poèet opìrek v daném úseku koleje. Uvádí se pouze úseky s opìrkami. Uvede se osová vzdálenost sousedních kolejí. U dvoukolejné trati se zpravidla uvádí ke koleji è. 1 vzdálenost od koleje è. 2. U trojkolejné trati se ke koleji è. 1 a ke koleji è.2 uvede jejich vzdálenost od koleje è.0. U vícekolejných úsekù a stanic se ke každé další koleji uvádí vzdálenost od koleje pøedchozí, t.j. osová vzdálenost od koleje s nižším èíslem se uvádí ke koleji s èíslem vyšším. Úseky, ve kterých dochází ke zmìnì osové vzdálenosti, se zahrnují do navazujících úseku s nižší osovou vzdáleností, t.j. hodnota popisuje nejmenší osovou vzdálenost v takto definovaném úseku. Hodnota osové vzdálenosti se uvádí v metrech na dvì desetinná místa. poèet kolejí POCK Hodnota informace vyjadøuje poèet hlavních kolejí v úseku trati. Tento údaj vyjadøuje, zda se jedná o jedno nebo vícekolejný úsek trati. Poèet ostatních kolejí ve stanici se v této položce neuvádí. Informace se uvádí pouze pro referenèní kolej trati (zpravidla pro kolej è.1). zkušební úsek ZKUS Údaj poskytuje informaci o tom, že v daném úseku se ovìøuje nìjaký prvek nebo technologie. Do sloupce 8 se uvede èíslo zkušebního úseku, pokud je známo (poøadové èíslo zkušebního úseku/rok). Do øádku Komentáøe se uvede pøedmìt provozního ovìøování.

20 Vstupní formuláø : 27e ÚSEKOVÉ INFORMACE O VLASTNOSTECH VYBRANÝCH OBJEKTU typy informací: CHAR, LOŽE, LTVAR, NADV, OBVOD, OCHR, PREJ, PRIDR, PRIP, PUHEL, TROL, UPEVN,ZABR Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: b a zaèátek úseku stavební typ hodnota konec úseku tra ový definièní tøídicí èíslo hodnota délka infor- infor- tra ový definièní tøídící èíslo hodnota úsek úsek znak a index stanièení úseku mace mace úsek úsek znak a index stanièení objektu objektu ÈDM12 ÈD M12 {km} {m} ÈD M12 ÈD M12 {km} Poznámky k vyplòování tabulky: 1) V této tabulce se vypíší údaje o: SKUTEÈNOSTECH ROZHODNÝCH PRO VÝPOÈET UJ ŽSv MATERIÁLU KOLEJOVÉHO LOŽE TVARU KOLEJOVÉHO LOŽE NADVÝŠENÍ V OBLOUCÍCH S BK ELEKTROVODIVÉM SPOJENÍ KOLEJNIC OCHRANNÝCH KOLEJNICÍCH PØEJEZDECH A PØECHODECH PØÍDRŽNÝCH KOLEJNICÍCH ZPUSOBU PØIPOJENÍ BK NEBO STYKOVANÉ KOLEJE POJISTNÝCH ÚHELNÍCÍCH TRAKÈNÍ PROUDOVÉ SOUSTAVÌ UPEVNÌNÍ KOLEJNIC ZARÁŽKOVÝCH BRZDÁCH 2) V každém øádku se popíše vždy jeden úsek, ve kterém se vyskytuje nìkterá z výše uvedených skuteèností. 3) Do sloupce 7 Typ informace se uvede kód pøíslušného typu informace podle kódovníku uvedeného na druhé stranì tohoto formuláøe. 4) Do sloupce 8 Hodnota informace se vyplní údaj podle pokynù uvedených v kódovníku na druhé stranì tohoto formuláøe. 5) Vyplòují se pouze tlustì oèíslované a orámované sloupce! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 6) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se úsek jiným vhodným zpùsobem v øádku Komentáøe.

21 Kódovník ke sloupci 7: TYP INFORMACE form. 27e-2 zvláštní charakter trati pro potøeby výpoètu UJ ŽSv TYP INFORMACE (SLOUPEC 7) CHAR ZPÙSOB VYPLNÌNÍ SLOUPCE 8 (HODNOTA INFORMACE) Uvedou se všechny skuteènosti rozhodné pro výpoèet udržovacích jednotek železnièního svršku podle kódovníku PŽSv 28 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Každá takováto skuteènost se uvede v samostatném øádku. Charakter kolejového lože LOŽE Uvede se materiál, ze kterého je zøízeno kolejové lože podle kódovníku PŽSv 27 uvedeného na stranì 2 tohoto formuláøe. Tvar kolejového lože LTVAR Uvede se, zda je v daném úseku zøízeno otevøené nebo zapuštìné kolejové lože podle kódovníku PŽSv 27a uvedeného na stranì 2 tohoto formuláøe. Kolejové lože - nadvýšení v obloucích s BK NADV Uvedou se úseky, ve kterých je provedeno nadvýšení kolejového lože podle pøedpisu ÈD S 3/2. Každý takovýto úsek se uvede do samostatného øádku. Elektrovodivá spojení OBVOD Uvede se, zda je v koleji zøízeno elektrovodivé spojení kolejnic a jakého typu podle kódovníku PŽSv 18 uvedeného na stranì 2 tohoto formuláøe. Ochranná kolejnice OCHR Uvede se tvar ochranné kolejnice. Pokud ochranná kolejnice není tvoøena kolejnicovým profilem, pak se uveden kód O (ostatní). Pøejezd / pøechod PREJ Uvede se klasifikace pozemní komunikace na pøejezdu/pøechodu podle kódovníku PŽSv 62 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Údaj Hodnota stanièení zaèátku úseku vyjadøuje stanièení zaèátku pøejezdu v pøíslušné koleji. Údaj Hodnota stanièení konce úseku vyjadøuje stanièení konce pøejezdu v pøíslušné koleji. Pøídržná kolejnice PRIDR Uvede se tvar kolejnicového profilu, ze kterého je pøídržná kolejnice vytvoøena Pokud je pøídržná kolejnice tvoøena jiným profilem, uvede se kód podle kódovníku PŽSv 34 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Pøipojeni BK nebo NK PRIP Uvede se kód vyjadøující zpùsob ukonèení bezstykové nebo nestykované koleje podle kódovníku PŽSv 57 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Km poloha styku se uvede do sloupcù Zaèátek úseku. Sloupce Konec úseku se nevyplòují. Pojistný úhelník PUHEL Uvede se umístìní pojistného úhelníku u kolejnicového pásu ve smìru stanièení podle kódovníku PŽSv 14a uvedeného na stranì 2 tohoto formuláøe. Trakèní proudová soustava TROL Uvede se kód trakèní proudová soustavy podle kódovníku PŽSv 25 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Upevnìní kolejnic UPEVN Uvede se kód zpùsobu upevnìní podle kódovníku PŽSv 23 uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe. Zarážková brzda ZABR Uvede se kód tvaru železnièního svršku podle kódovníku PŽSv 11a uvedeného na stranì 3 tohoto formuláøe.

22 Kódovníky ke sloupci 8 pro jednotlivé typy informací: form. 27e-3-1 Kódovník KOLEJNICOVÝ Kódovník ELEKTROVODIVÁ Kódovník KOLEJOVÉ LOŽE PŽSv 14a: PÁS PŽSv 18 SPOJENÍ PŽSv 27: MATERIÁL VÝZNA KÓD KÓD KÓD M levý pás L propojka pøivaøená P struska 1 pravý P propojka kolíková KS škvára 1A pás oba pásy V svaøovaný styk S drcené kamenivo 2 nejsou N štìrkopísek 5 Kódovník PŽSv 27a: KOLEJOVÉ LOŽE - TVAR bez kolejového lože 7 VÝZNA KÓD ostatní materiály kolejového 9 M lože otevøené O zapuštìné Z Kódovník PŽSv 23: UPEVNÌNÍ - PODKLADNICE / SVÌRKY / SPONY rozponové podkladnice s tuhými svìrkami K - žebrové podkladnice s tuhými svìrkami (obvykle typ ŽS) Kd - žebrové podkladnice s distanèními kroužky a tuhými svìrkami bezpodkladnicové upevnìní s tuhými svìrkami ostatní druhy upevnìní s tuhými svìrkami KS - žebrové podkladnice s pružnými svìrkami (uchycenými šroubem) Ke - žebrové podkladnice s pružnými sponami (bezšroubovì uchycenými) KSd - žebrové podkladnice s distanèními kroužky a pružnými svìrkami (uchycenými šroubem) Ked - žebrové podkladnice s distanèními kroužky a pružnými sponami (bezšroubovì uchycenými) W14 - bezpodkladnicové upevnìní s pružnými svìrkami (uchycenými šroubem) FC (FC I, FC II) - bezpodkladnicové upevnìní s pružnými sponami (bezšroubovì uchycenými) ostatní druhy pružného upevnìní Kódovník PŽSv 25: NAPÌ OVÁ SOUSTAVA trakèní vedení se støídavou trakèní proudovou soustavou 25kV 50Hz trakèní vedení se støídavou trakèní proudovou soustavou 15 kv 16 a 2/3 Hz trakèní vedení se stejnosmìrnou trakèní proudovou soustavou 3 kv trakèní vedení se stejnosmìrnou trakèní proudovou soustavou 1,5 kv trakèní vedení s ostatními trakèními proudovými soustavami KÓD RT K Kd BT OT KS Ke KSd Ked W14 FC OP KÓD S B E Z O Kódovník PŽSv 28: SKUTEÈNOSTI ROZHODNÉ PRO VÝPOÈET UDRŽOVACÍCH JEDNOTEK ŽSv Vyplní se pouze údaj o nadmoøské výšce, ostatní údaje doplní zpracovatel PŽSv! KÓD vyjmenovaný úsek mezistanièních a prùbìžných stanièních kolejí nebo urèená stanièní kolej 1 (odevzdávková kolej nebo kolej, ze které se zpravidla uskuteèòují odjezdy uhelných vlakù) s nadmìrným zneèištìním kolejového lože uhelným mourem èi prachem z železné rudy úsek s nadmoøskou výškou nad 400m 8 úsek v seøaïovacím obvodu se spádovištìm (nebo výtažná kolej seøaïovacího obvodu se Z spádovištìm) I.tøídy úsek v seøaïovacím obvodu se spádovištìm (nebo výtažná kolej seøaïovacího obvodu se M spádovištìm) II. nebo III.tøídy úsek v provozovaném seøaïovacím obvodu se spádovištìm (nebo výtažná kolej provozovaného J seøaïovacího obvodu se spádovištìm) jiné tøídy úsek v neprovozovaném seøaïovacím obvodu se spádovištìm (nebo výtažná kolej neprovozovaného N seøaïovacího obvodu se spádovištìm)

23 Kódovník PŽSv 62: KLASIFIKACE POZEMNÍCH Kódovník PŽSv 34 KOMUNIKACÍ NA PØEJEZDECH PØÍDRŽNICE / PØÍDRŽNÉ KOLEJNICE - TVAR KÓD KÓD pøejezd silnice I.nebo II.tøídy nebo 1 T/A Z místní komunikace I.nebo II.tøídy pøejezd jiné kategorie èi tøídy 0 Kn 60 (bez abnormálního nadvýšení) K pozemních komunikací nebo pøechod UIC 33 U náhradní profil N ostatní tvary O Kn 60-abnormální nadvýšení V form. 27e-3-2 Kódovník PŽSv 57: PØIPOJENÍ BK NEBO NK dilataèní zaøízení malé dilataèní zaøízení velké kolejnicový styk kolejnicový svar KÓD DILM DILV STYK SVAR Kódovník 11a: KOLEJNICE - soustava svršku KÓD POPIS DLE KONTEXTOVÉ NÁPOVÌDY JEDNOTKOVÁ HMOTNOST (kg/m) R65 R R UIC UIC S49 S S T T T A A A NP3 NP NP NP4 NP NP SDR S 49 DR S 49 DR Xa Xa Xa X X X XI XI (VIII-KBD) XI (VIII-KBD) Cm mad. (V-KBD) maïarská (V-KBD) C mad maïarská C a XXIVa XXIVa XXIV XXIV im mad maïarská im im mad maïarská im IM mad maïarská IM Dsd Dsev.dr D Severní dráhy Csd Csev.dr C Severní dráhy Bsd Bsev.dr B Severní dráhy III IIIspol.st.dr III Spoleènosti státní dráhy Vas V/Va szd V/Va Severozápadní dráhy 33c 33 kg c.s.d kg c.s.d IU I UTD I ÚTD IIU II UTD II ÚTD XXX XXX XXX S41 S S S45 S S bp 8b,d pruska b,d pruská ep 6e,f pruska e,f pruská 33.40

24 15p 15 pruska pruská p 16 pruska pruská Vs V saska V saská VIs VI saska VI saská IXb IX bavorska IX bavorská Xb X bavorska X bavorská Arg BS 100 R arg BS 100 R argentinská EGY K-47 Egyptska K-47 egyptská IND BS 90 R ind BS 90 R indická FIN Finska finská CIN R 50 Cinska R 50 èínská BRA 50,3 AREA Braz ,3 AREA brazilská ITA S 49 Italska S 49 italská Bbz Bbz Bbž ap 8a pruska a pruská dp 6d pruska d pruská a XXXIIa XXXIIa UIC UIC E UIC 54E UIC 54E 53.81

25 Vstupní formuláø : 28/D D I L A T A È N Í Z A Ø Í Z E N Í Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: 1 tra ový úsek 3 tøídící znak dilat.zaø. 5 km poloha hrotu dilat.zaø. 24 stavební délka dilat.zaø. datum výroby dilat.zaøízení 2 definièní úsek 4 èíslo + index dilat.zaøízení 9 èís.,index,tøíd.znak koleje 27 datum uved.do provozu maximální posun pas - kolejnicový 8 charakter objektu ŽSv 11 dilataèní zaøízení - typ levý pas objekt kolejištì dilataèní zaøízení malé 22b kolejnicové podpory-mater. pravý pas vlastník správce vlastník správce dilataèní zaøízení velké døevo oba pasy SŽDC ocel SSHR 12 soustava žel.svršku beton rozchod ÈD TSS R65 jiné 1435 ÈD SDC UIC ÈD DKV S49 22c pevná jízdní dráha-mater. dva rozchody (techn.splítka) ÈD VÚŽ T asfalt cizí A beton subjekt 6 zatøídìní objektu ŽSv neurèený ostatní: jiný objekt ŽSv v mezistan.koleji objekt ŽSv ve stanièní koleji 22a kolejnicové podpory-druh 26 stav pøi vložení pražce (mimo dìlených praž.) 7 øád teplota nastavení mostnice, pozednice užité 1 podélné podpory na mostì regenerované 2 podélné podpory jiné 3 pevná jízdní dráha úèel dilataèního zaøízení 4 pøímé uložení dilataèní zaøízení pro most 5 dìlené pražce dil.zaø.pro bezstykovou kolej 6 jiné POZNÁMKY: nové Pokyny k vyplòování formuláøe: 1) Údaje v horní èásti strany se vyplní, v dolní èásti se vybere správný údaj zaškrtnutím. 2) Vyplòují se pouze tlustì orámované údaje! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). 3) Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se poloha dilataèního zaøízení jiným vhodným zpùsobem.

26 Vstupní formuláø : 28/1 V Ý H Y B K Y Výkonná jednotka (SDC): Správa (ST): Provozní jednotka (TO, STO): List è.: 1 tra ový úsek 3 tøídící znak 5 poloha výmìn.styku výh.{km} 16 polomìr obl. v hlav.smìru 24 stavební délka výhybky 2 definièní úsek 4 èíslo a index výhybky 9 è.,ind.a tø.zn. kol.v hl.sm. 17 polomìr obl. ve vedl.smìru 27 datum uved. do provozu o z n a è e n í t y p u v ý h y b k y 12 konstr.výh., soust.ž.svršku 14 úhel nebo tangenta odb.výh. 15 zákl.polomìr oblouku výh. 22 kolejnicové podpory-mat. kombinace 6 rozchod odevzdávková manipul.kolej 13 rozlišení zp. odb.,køížení 20 poloha výmìníku 1 (od jaz.) 22c pevná jízdní dráha-mater mm odstavná manipulaèní kolej pomìrem vlevo asfalt 760 mm pøísunová manipulaèní kolej stupnìm vpravo beton dva rozchody (techn.splítka) seøaïovací manipulaèní kolej není jiný smìrová manipulaèní kolej 18a smìr odboèení výhybky 7 øád výhybky spojovací manipulaèní kolej vlevo 21 poloha výmìníku 2 (od srd.) 23 výh. v kombin.-os.vzdál. 1 správková kolej vpravo vlevo manipul.strojová, èekací kolej symetrická vpravo výtažná kolej není desinfekèní, èistící, mycí kolej 18b smìr odboè. køiž.výhybky 5 jiná dopravní kolej vlevo 22a kolejnicové podpory-druh 25 typ výhybky 6 jiná manip.kol.(kol.pro zvl.urè.) vpravo pražce (mimo dìlených praž.) typ výhybky I oboustrannì mostnice, pozednice typ výhybky II 11 druh konstrukce výhybky podélné podpory na mostì typ výhybky III jednoduchá výhybka 19 smìr odboèní srdcovky podélné podpory jiné typ výhybky IV oboustranná výhybka vlevo pevná jízdní dráha základní oblouková výhybka jednostr. vpravo pøímé uložení jiná oblouková výhybka oboustr. symetrická dìlené pražce symetrická výhybka Jiné 26 stav výhybky pøi vložení 10 dopravní urèení dvojitá výhybka nová nebo zánoví koleje, v níž výhybka leží celá køižovatková výhybka 22b kolejnicové podpory-mater. užitá prùbìžná stan.kolej-dopravní polovièní køižovatková výhyb. Døevo regenerovaná odvratná kolej kolejová køižovatka Ocel záchytná kolej støed dvojité kolejové spojky Beton nakládková a vykládková kolej Jiný objízdná manipulaèní kolej Údaje v horní èásti strany se vyplní, v dolní èásti se vybere správný údaj zaškrtnutím. Vyplòují se pouze tlustì orámované údaje! Ostatní údaje doplní zpracovatel Pasportu železnièního svršku pøi zadávání dat do pøíslušného programu podle pokynù uvedených ve služební rukovìti ÈD SR 103/7(S). Údaj o tra ovém a definièním úseku podle èíselníku dle pøedpisu ÈD M12 se vyplní, je-li znám. Není-li tento údaj k dispozici, oznaèí se umístìní výhybky jiným vhodným zpùsobem. U dvojitých výhybek se pro každou jejich èást vyplní samostatný formuláø!

27 Vstupní formuláø : 28/2 V Ý H Y B K Y - P O K R A È O V Á N Í výkonná jednotka (SDC): správa (ST): provozní jednotka (TO, STO): List è.: 37 poèet kusù izol.stykù ve v. 45 rychlost v hlavním smìru 46 rychlost ve vedlej. smìru 48 datum svaøení oznaèení výh.dle staniè.øádu zatížení {mil.hrt/rok} délka vìtve a délka vìtve b délka vìtve c délka vìtve d 28 konstrukce srdcovky 1 32 pøestav.1 (vždy od jazykù) 34b druh závìru 2 40 tvar pøídržnice 44 kolejové lože - materiál montovaná z válcov.profilù místnì stavìná výhybka hákový tvar pøídržnice T/A struska montovaná s litými klíny mechanický-2pol. pøestavník rybinový tvar pøídr.kn 60 (bez abn.nadv.) škvára montovaná s litým støedem mechanický-3pol. pøestavník EHP 90 tvar pøídržnice UIC 33 drcené kamenivo celolitá elektrohydraulický pøestavník èelis ový náhradní profil štìrkopísek s pohyblivými èástmi elektromotorický pøestavník ostatní ostatní tvary bez kolejového lože svaøovaná elektropneumatický pøestavník bez závìru Kn 60-abnormální nadvýšení ostatní materiály kolej. lože samovratná výhybka 29 nadvýš.køídl.kolej.-srdc.1 35 tvar jazykù 41 upevnìní pøídržnice 47 úprava kluzných stolièek pøekováním 33 pøestav.2 (vždy od srdc.) levý R, pravý T spoleè.podkladnice, tuhé up. mazání graflakem navaøením elektricky místnì stavìná výhybka levý T, pravý R spol.podklad., zpružnìné up. maz.ekologickými mazivy navaøením plamenem mechanický-2pol. pøestavník oba profily T oddìlené podkladnice zvl.upravené-bez mazání nadvýšení není mechanický-3pol. pøestavník mechanické pøizvednutí nadvýšení litím elektrohydraulický pøestavník 36 konstrukce jazykù 42 zvláštní vybavení výhybek jiné úpravy elektromotorický pøestavník kloubové elektrický ohøev 30 konstrukce srdcovky 2 elektropneumatický pøestavník pérové s podvlakem plynový ohøev Zvýšená otìruvzdornost montovaná z válcov.profilù samovratná výhybka pérové svaø.s širokop.kolejnicí profukování jazykù-upraven jazyk : montovaná s litými klíny pérové z jazyk.profilu v celé d. ostatní žádný montovaná s litým støedem 34a druh závìru 1 není levý celolitá hákový 38 zvláštní úprava pøídrž. DKS pravý s pohyblivými èástmi rybinový s prodlouženou køídl.kolejnicí 43 zpùs. prop. kolej. obvodù oba svaøovaná EHP 90 samostatná pøídržnice propojka pøivaøená èelis ový propojka kolíková 31 nadvýš.køídl.kolej.-srdc.2 ostatní 39 upevnìní opornice svaøovaný styk pøekováním bez závìru pružné upevnìní nejsou navaøením elektricky s opornicovými opìrkami navaøením plamenem nadvýšení není nadvýšení litím

28 Vstupní formuláø : 28/3 D A L Š Í Ú D A J E O V Ý H Y B C E - K O M E N T Á Ø E Oznaèení výhybky : ZPUSOB VYPLNÌNÍ HODNOTA Druhá hodnota úhlu (pomìru) èásti a nebo b køižovatkové výhybky s obloukovou srdcovkou Speciální oznaèení výhybek Smìr odboèení upravených køižovatkových výhybek s obloukovou srdcovkou Pøesná hodnota úhlu srdcovky kolejové køižovatky Výhybka druhé generace Svar-druh Rozchod v pøímém smìru Rozchod ve vedlejším smìru Typ kolejnicových podpor Žlabové pražce Rok výroby Zpùsob svaøení Atypická výhybka Oznaèení výhybky podle stanièního øádu Identifikátor dvojité výhybky Typ izolovaného styku Konstrukce pøestavníku èásti b Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 47 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 14f uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se hodnota stupnì, minuty, vteøiny na 1 des. místo Uvede se ANO, jedná-li se o výhybku druhé generace. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 17 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplòuje se pouze pokud se jedná o dvourozchodovou výhybku. Vyplòuje se pouze pokud se jedná o dvourozchodovou výhybku. Vyplní se kódy podle kódovníkù PŽSv 19, 20 a 21 uvedených na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se poèet žlabových pražcù použitých v pøíslušné výhybce. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 52 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Uvede se ANO, jedná-li se o výhybku, která neodpovídá platným vzorovým listùm. Uvede se oznaèení výhybky lomené èíslicí 1 nebo 2 podle toho, o kterou èást dvojité výhybky se jedná. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 53 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 31 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Konstrukce tøetího typu srdcovky DKS nebo odlišná konstrukce srdcovky Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 30 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. v èásti b køižovatkové výhybky Konstrukce dalšího závìru Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 32 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Nadvýšení køídlové kolejnice u tøetího typu srdcovky DKS nebo u odlišné Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 18a uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. konstrukce srdcovky v èásti b køižovatkové výhybky Vzdálenost námezníku od referenèního bodu výhybky Uvede se vzdálenost námezníku od výmìnového styku výhybky nebo støedu køižovatkové výhybky nebo kolejové køižovatky. Udává se v metrech na jedno desetinné místo. Pøipojení pøípojných kolejnic k odlitku srdcovky Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 59 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Zpevnìní srdcovky výbuchem Regenerace srdcovek a jazykù Svaøovaný jazyk Výrobce srdcovky Typ trati Èíslo první výhybky v kombinaci Èíslo druhé výhybky v kombinaci Èíslo tøetí výhybky v kombinaci Èíslo ètvrté výhybky v kombinaci Oznaèení výhybky vleèkaøe Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 61 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 60 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Uvede se ANO, je-li jazyk výhybky vyroben jako svaøovaný. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 58 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe. Vyplní se kód podle kódovníku PŽSv 1 uvedeného na stranì 4 tohoto formuláøe (pouze v pøípadì výhybky s ozubnicí). Vyplní se pouze u DKS. Vyplní se pouze u DKS. Vyplní se pouze u DKS. Vyplní se pouze u DKS. Vyplní se ANO v pøípadì, že výhybka není majetkem ÈD nebo SŽDC

29 Form. 28/4 Kódovník PŽSv 1: TYP TRAT Kódovník 14f: SMÌR ODBOÈENÍ UPRAVENÉ Kódovník PŽSv17: DRUH SVARU Kódovník PŽSv 18a: NadvÝŠENÍ KØIŽ. VÝHYBKY S OBLOUK. SRDCOVKOU KØÍDLOVÉ KOLEJNICE KÓD KÓD KÓD KÓD 1 adhezní L vlevo T aluminotermický S pøekováním 2 ozubnicová P vpravo O stykový s odtavením E navaøením elektricky LL vlevo-vlevo E elektrickým obloukem P navaøením plamenem LP vlevo-vpravo S ostatní N nadvýšení není PP vpravo-vpravo L nadvýšení litím Kódovník PŽSv 19: KOLEJNICOVÉ Kódovník PŽSv 20: KOLEJNICOVÉ Kódovník PŽSv 21: KOLEJNICOVÉ PODPORY Kódovník PŽSv 30: KONSTRUKCE PODPORY DØEVÌNÉ PODPORY BETONOVÉ OCELOVÉ SRDCOVKY KÓD KÓD KÓD KÓD D dub VPS výhybkový ŽPSV I se vzáj. el. odizolováním kolejnicových pásù K montovaná z válcov. profilù B buk WBG výhybkový WBG B bez vzáj. el. odizolováním kolejnicových pásù M montovaná s litými klíny TOS tvrdý ostatní UVAR výhybkový ÚVAR Z žlabový výhybkový pražec s integ. závìrem A montovaná s litým støedem MEK mìkký OSTV ostatní betonové výhyb. praž. L celolitá LEP lepený P s pohyblivými èástmi DRC z døevných èástic S svaøovaná T tropické døeviny Kódovník PŽSv 31: PØESTAVNÍKY Kódovník PŽSv 32: ZÁVÌRY Kódovník 47: SPECIÁLNÍ OZNAÈENÍ VÝHYBEK Kódovník PŽSv 52: ZPUSOB SVAØENÍ KÓD KÓD KÓD KÓD MS místnì stavìná výhybka H hákový MAV maïarská S svaøená M2 mechanický - dvoupol. pøest. R rybinový DR výroby bývalé NDR V vevaøená do BK M3 mechanický - tøípol. Pøestavník E EHP 90 DB nìmecká (mimo DR, KRP, BRN) C svaøená èásteènì EH elektrohydraulický pøestavník C èelis ový PKP polská N nesvaøená EM elektromotorický pøestavník O ostatní COG COGIFER EP elektropneumatický pøestavník N bez závìru KRP KRUPP SH samovratná výhybka BRN Brandenburg Kódovník PŽSv 53: TYP IZOLAVANÉHO Kódovník PŽSv 58:VÝROBCE Kódovník PŽSv 59: PØIPOJENÍ PØÍP. Kódovník PŽSv 60: REGENARACE STYKU SRDCOVKY KOLEJ. K ODLITKU SRDCOVKY SRDCOVEK A JAZYKU KÓD KÓD KÓD KÓD IS montovaný izol. kolej. styk DR WBG - DR KL kolmý styk S srdcovka LIS lepený izol. kolejnicový styk ZP DT výhybkárna a mostárna Prostìjov SS šikmý styk SA1 jednoduchá srdcovka v èásti a køižovatkové výhybky ALS ambulantní lep. izol. kolej. styk VA VAE PR pøivaøeno SA2 køiž.srdcovka a dvojitá VZ Vítkovické železárny SB1 køiž.srdcovka b jednod. DB WBG - DB Kódovník PŽSv 61: ZPEVNÌNÍ SB2 køiž.srdcovka b dvojitá PL polská SRDCOVKY VÝBUCHEM JP jazyk pravý CO COGIFER KÓD JL jazyk levý KR KRUPP A jedním výbuchem JV všechny jazyky BR BRANDENBURG AA dvìma výbuchy

30 8 charakter objektu ŽSv SŽDC SSHR ÈD TSS ÈD SDC ÈD DKV ÈD VÚŽ cizí subjekt neurèený objekt kolejištì vlastník správce vlastník správce

Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Prvního pluku 367/5, 186 00 Praha 8 - Karlín. Služební rukověť

Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Prvního pluku 367/5, 186 00 Praha 8 - Karlín. Služební rukověť Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Prvního pluku 367/5, 186 00 Praha 8 - Karlín SŽDC(ČD) SR103/1(S) Služební rukověť Seznam vzorových listů železničního svršku Správa železniční dopravní

Více

České dráhy, a.s. ČD SR 103/3 (S) Služební rukověť. Výkresy materiálu pro železniční svršek KOLEJ. Změna č. 1

České dráhy, a.s. ČD SR 103/3 (S) Služební rukověť. Výkresy materiálu pro železniční svršek KOLEJ. Změna č. 1 České dráhy, a.s. ČD SR 103/3 (S) Služební rukověť Výkresy materiálu pro železniční svršek KOLEJ Změna č. 1 Označení předpisu Účinnost od České dráhy, a.s. ČD SR 103/3 (S) Služební rukověť Výkresy materiálu

Více

O B S L U H O V A C Í Ř Á D

O B S L U H O V A C Í Ř Á D ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště NEBANICE Účinnost od 1.11.2002...... přednosta stanice dopravní kontrolor Schválil č.j.:..... dne........ Ředitel OPŘ Počet

Více

Vrchní přednosta UŽST Chomutov: k obsluhovacímu řádu Odbočky Dubina č. 1/06

Vrchní přednosta UŽST Chomutov: k obsluhovacímu řádu Odbočky Dubina č. 1/06 České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice CHOMUTOV Č.j.: 3357 / 2006 Platí od 1.11.2006 do vydání 3. změny OŘ V Chomutově dne 5.10.2006 Rozkaz vrchního přednosty UŽST Chomutov k obsluhovacímu řádu Odbočky

Více

V20140101 KATALOG 2014 VENKOVNÍ ROLETY. - technické informace - zamìøení - montáž - ceníky hotových výrobkù. www.kasko-vs.cz

V20140101 KATALOG 2014 VENKOVNÍ ROLETY. - technické informace - zamìøení - montáž - ceníky hotových výrobkù. www.kasko-vs.cz V0140101 KATALOG 014 VENKOVNÍ ROLETY - technické informace - zamìøení - montáž - ceníky hotových výrobkù www.kasko-vs.cz OBSAH Všeobecné informace Typy venkovních rolet RADIX pøedokenní roleta - Základní

Více

ÚSEK V.A METRA PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN

ÚSEK V.A METRA PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN ÚSEK V.A METRA PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN Realizace V. provozního úseku trasy A metra v Praze Začátek výstavby v roce 2010 Ukončení výstavby se předpokládá v roce 2014 Objednatel: Zástupce

Více

70 350 x 110 10H7 6,5 4622260 70 500 x 110 10H7 9,5 4622261 120 700 x 180 12H7 30 4622262

70 350 x 110 10H7 6,5 4622260 70 500 x 110 10H7 9,5 4622261 120 700 x 180 12H7 30 4622262 8-6 Zařízení pro kontrolu obvodového házení 818 Pro rychlou a jednoduchou kontrolu obvodového házení Měřicí deska: Rovinnost dosedací plochy dle DIN 876/1 2 T-drážky pro upevnění upínacích koníků popř.

Více

V km. Most. v nevyhovujícím. Původní stav Most

V km. Most. v nevyhovujícím. Původní stav Most Oprava mostu v km 20,862 trati Rakovník Mladotice Ing. Jan Fiala, Ing. Ivan Šír; Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb a.s. Ing. Pavel Hrdina, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. V km 20,862 trati

Více

Popularizace výsledků dopravního výzkumu reg. č.: CZ.1.07/2.3.00/35.0030. Zlepšení parametrů traťového úseku Golčův Jeníkov - Třebešice

Popularizace výsledků dopravního výzkumu reg. č.: CZ.1.07/2.3.00/35.0030. Zlepšení parametrů traťového úseku Golčův Jeníkov - Třebešice Popularizace výsledků dopravního výzkumu reg. č.: CZ.1.07/2.3.00/35.0030 Zlepšení parametrů traťového úseku Golčův Jeníkov - Třebešice David Holeček Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera,

Více

edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015

edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015 OTÁZKY K PROFILOVÉ ÁSTI STNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015 1. Základní pojmy v silni ním stavitelství. Silni ní zákon (kategorie pozemních komunikací dle sil. zákona, vlastnictví pozemních

Více

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa Technická zpráva SO 01 Zpevněné plochy a parkoviště DOKUMENTACE: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Investor, adresa: Město Ždírec

Více

Učební texty Montáže - Rozebiratelné a nerozebiratelné spoje

Učební texty Montáže - Rozebiratelné a nerozebiratelné spoje Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Praxe 2 Fleišman Luděk 29.5.2012 Název zpracovaného celku: Učební texty Montáže - Rozebiratelné a nerozebiratelné spoje Rozebiratelné spoje Def.: Spoje, které lze rozebrat

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba:

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba: 1. Identifikační údaje objektu a) Stavba: Název : Průvodní zpráva Zakázkové číslo : ZESA spol. s r.o. 12-13 Místo : Kat. území : Druh stavby : Technická studie II. etapy dopravního řešení třeboňského úseku

Více

OBSAH KATALOGU KABELOVÉ ŽLABY JUPITER KABELOVÉ ŽLABY MARS KABELOVÉ ŽLABY - NEREZ DRÁTĚNÉ KABELOVÉ ŽLABY KABELOVÉ LÁVKY PODLAHOVÉ INSTALACE

OBSAH KATALOGU KABELOVÉ ŽLABY JUPITER KABELOVÉ ŽLABY MARS KABELOVÉ ŽLABY - NEREZ DRÁTĚNÉ KABELOVÉ ŽLABY KABELOVÉ LÁVKY PODLAHOVÉ INSTALACE OS KTLOGU KELOVÉ ŽLY JUPITER KELOVÉ ŽLY MRS 2 KELOVÉ ŽLY - NEREZ 3 DRÁTĚNÉ KELOVÉ ŽLY 4 KELOVÉ LÁVKY 5 PODLOVÉ INSTLCE 6 POŽÁRNĚ ODOLNÉ SYSTÉMY 7 TECNICKÉ INFORMCE 8 KELOVÉ ŽLY JUPITER 2 KELOVÉ ŽLY - JUPITER

Více

65 150 - CVE SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.07

65 150 - CVE SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ 426 2.98 12.07 SIGMA PUMPY HRANICE HORIZONTÁLNÍ ÈLÁNKOVÁ VODÁRENSKÁ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 60 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 65 150 - CVE 46.98 1.07

Více

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro trať. Horní Cerekev Tábor. Platí od 11. prosince 2005

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro trať. Horní Cerekev Tábor. Platí od 11. prosince 2005 Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 703 pro trať Horní Cerekev Tábor Platí od 11. prosince 2005 Schváleno ředitelem odboru řízení provozu a organizování

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ VRÁTKY Tato zařízení jsou určena výhradně ke zvedání materiálu. PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení

Více

Svařování a bezstyková kolej Novelizace předpisu SŽDC S3/2 Bezstyková kolej

Svařování a bezstyková kolej Novelizace předpisu SŽDC S3/2 Bezstyková kolej Svařování a bezstyková kolej Novelizace předpisu SŽDC S3/2 Bezstyková kolej Ing. Petr Szabó Železniční dopravní cesta 2012, Děčín, 29.2.2012 Obsah Úvod Vývoj konstrukce Vývoj předpisové základny Požadavky

Více

Pro perfektní broušení.

Pro perfektní broušení. 134 Oscilační, excentrické a Delta-brusky Pro perfektní broušení. FLEX oscilační bruska OS 80-2/OSE 80-2 a FLEX Delta-bruska OD 100-2/ODE 100-2 jsou vhodné především pro opracování malých ploch, rohů a

Více

ŽD TTP Tabulky traťových poměrů

ŽD TTP Tabulky traťových poměrů ŽD TTP Tabulky traťových poměrů Trať č.311a (312A + 312 B) 312A: Šumperk Petrov n.d. Kouty n.d. 312B: Petrov n.d. Sobotín schváleno rozhodnutím ředitele provozovatele dráhy ze dne 26.10.2009 (čj.: 18277/09)

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D Obsluhovací řád pro závorářské stanoviště Královec 1. změna -účinnost od 12.12.2004 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro závorářské stanoviště KRÁLOVEC 1. změna Účinnost

Více

1.7. Mechanické kmitání

1.7. Mechanické kmitání 1.7. Mechanické kmitání. 1. Umět vysvětlit princip netlumeného kmitavého pohybu.. Umět srovnat periodický kmitavý pohyb s periodickým pohybem po kružnici. 3. Znát charakteristické veličiny periodického

Více

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu OSOBNÍ DOPRAVA G. Technické normy a technická hlediska provozu 1. Druhy silničních vozidel stanovuje: a) zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích b) zákon č. 361/2000

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2002 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 5 Rozeslána dne 20. prosince 2002 Cena 44,- Kè OBSAH 38. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 19.

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Luštěnice. Účinnost od 1. 7. 2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Luštěnice. Účinnost od 1. 7. 2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Luštěnice Účinnost od 1. 7. 2002 Ing. Pecháček J. v.r. Merta J. v.r....... přednosta ŽST dopravní kontrolor Schválil:č.j.:

Více

Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A

Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A změna č. 4 účinná od 01. 06. 2009 33 Díl IV KOMBINOVANÁ DOPRAVA ODDÍL 1. VŠEOBECNÁ TARIFNÍ USTANOVENÍ 1 Rozsah platnosti 1. Ustanovení tohoto dílu platí pro přepravu

Více

TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ TVÁRNICE

TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ TVÁRNICE TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ TVÁRNICE BETONOVÁ CIHLA Cihla betonová cihla na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované zušlechťujícími přísadami s povrchovou úpravou History povrchová úprava History vzniká

Více

Návod na použití. Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401

Návod na použití. Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401 Návod na použití Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401 RYOBI SDR-401 Šroubovák s automatickým podavačem Návod k použití Popis 1. Spínač 2. Zámek spínače 3. Hloubkoměr 4. Šroub hloubkoměru

Více

Chodník podél místní komunikace

Chodník podél místní komunikace 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 327 505 Ing. Michal Šedivý Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email:

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 7. ledna 2015, kterou se mění vyhláška č. 177/1995 Sb., kterou se vydává stavební a technický řád drah, ve znění pozdějších předpisů

VYHLÁŠKA. ze dne 7. ledna 2015, kterou se mění vyhláška č. 177/1995 Sb., kterou se vydává stavební a technický řád drah, ve znění pozdějších předpisů 8 VYHLÁŠKA ze dne 7. ledna 2015, kterou se mění vyhláška č. 177/1995 Sb., kterou se vydává stavební a technický řád drah, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo dopravy stanoví podle 66 odst. 1 zákona

Více

Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A

Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A Díl IV K O M B I N O V A N Á D O P R A V A změna č. 1 účinná od 01. 02. 2010 35 Díl IV KOMBINOVANÁ DOPRAVA ODDÍL 1. VŠEOBECNÁ TARIFNÍ USTANOVENÍ 1 Rozsah platnosti 1. Ustanovení tohoto dílu platí pro přepravu

Více

doplňují těleso nebo stavby železničního spodku nebo je nahrazují, zejména zarážedla, oplocení, zábradlí, prohlídkové a čisticí jámy,

doplňují těleso nebo stavby železničního spodku nebo je nahrazují, zejména zarážedla, oplocení, zábradlí, prohlídkové a čisticí jámy, Vyhláška MD č. 177/1995 Sb., ze dne 30. června 1995, kterou se vydává stavební a technický řád drah, ve znění vyhlášky č. 243/1996 Sb., vyhlášky č. 346/2000 Sb., vyhlášky č. 413/2001 Sb. a vyhlášky č.

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební, územní odbor Olomouc

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební, územní odbor Olomouc *crdux009qfmp* CRDUX009QFMP DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební, územní odbor Olomouc Sp. Zn.: MO-SDO0747/15-9/Vs V Olomouci dne 4. března 2016 Č. j.: DUCR-13971/16/Vs Telefon: +420

Více

B. P R O V O Z N Í Č Á S T

B. P R O V O Z N Í Č Á S T B.1. Jízda vozidel v obvodu služebny B. P R O V O Z N Í Č Á S T B.1.1. Ustanovení o posunu v obvodu lokomotivní remízy. Při jízdě hnacích vozidel (dále jen HV) v obvodu služebny strojvedoucí upraví rychlost

Více

KATALOGOVÝ LIST. VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací

KATALOGOVÝ LIST. VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací KATALOGOVÝ LIST VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací KM 12 3219 Vydání: 12/10 Strana: 1 Stran: 6 Ventilátory radiální středotlaké RSM 800 až 1250 jednostranně sací (dále jen

Více

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE DÚR+DSP DUBEN 2014 C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Identifikační údaje stavby Název stavby: Rekonstrukce a dostavba chodníku v ulici Petra Bezruče Místo stavby:

Více

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební - oblast Olomouc

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební - oblast Olomouc *crdux007akdp* CRDUX007AKDP DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC sekce stavební - oblast Olomouc Sp. Zn.: MO-SDO0292/14-4/Fm V Olomouc dne 14. června 2014 Č. j.: DUCR-34239/14/Fm Telefon: +420 972 741

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE Název stavby: Místo stavby: Kraj: Styková křižovatka v obci Šlapanice křížení ulic Bezručova a Sušilova

Více

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY ČESKÉ DRÁHY, a. s. ČD Katalog 2 (D) DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Změna č. 4 Schváleno rozhodnutím generálního ředitele Českých drah dne 20. prosince

Více

ŽELEZNIČNÍ STAVBY II

ŽELEZNIČNÍ STAVBY II VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ OTTO PLÁŠEK, PAVEL ZVĚŘINA, RICHARD SVOBODA, VOJTĚCH LANGER ŽELEZNIČNÍ STAVBY II MODUL 3 ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK KOLEJNICE STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY

Více

Podklady pro navrhování podlahových souvrství z hlediska akustických požadavků

Podklady pro navrhování podlahových souvrství z hlediska akustických požadavků Podklady pro navrhování podlahových souvrství z hlediska akustických požadavků Zásady pro navrhování podlahových souvrství z materiálů společnosti TBG Pražské malty a PORIMENT. Úvod Společnost TBG Pražské

Více

OBKLADOVÁ FASÁDNÍ DESKA

OBKLADOVÁ FASÁDNÍ DESKA Tyto betonové obkladní fasádní desky jsou určeny k vytváření předsazených odvětrávaných fasád občanských a bytových budov zejména montované a skeletové konstrukce. Kotvení obkladových fasádních desek je

Více

České dráhy ČD S 3/2. Bezstyková kolej

České dráhy ČD S 3/2. Bezstyková kolej České dráhy ČD S 3/2 Bezstyková kolej České dráhy ČD S 3/2 Bezstyková kolej Schváleno rozhodnutím vrchního ředitele DDC dne: 29.7.2002 č.j.: 58 644/2002 O 13 Účinnost od 1.1. 2003 ČD S 3/2 - Účinnost

Více

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD Č E S K É D R Á H Y PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD RCP Česká Třebová č. j. pro dráhu - vlečku: TSR Jablonec n. N. odbočující ve stanici: Jablonec nad Nisou Účinnost od: 01. května 2006 Vrchní přednosta UŽST Dopravní

Více

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska PØEHLED VÝROBKÙ samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska Technická informace GGB BEARING TECHNOLOGY zákaznický GGBeB GGBrB G z ký Gs servis GGBv is Široký sortiment výrobkù Standartní i nestandartní provedení

Více

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska Technická informace GGB

samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska Technická informace GGB PØEHLED VÝROBKÙ samomazná a bezúdr bová kluzná lo iska Technická informace GGB zákaznický GGBeB GGBrB G z ký Gs servis GGBv Široký sortiment výrobkù Standartní i nestandartní provedení - dle dokumentace

Více

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 4.1 AD 1) OPATŘENÍ KE ZKLIDNĚNÍ VJEZDU DO OBCE ULICE ROZTOCKÁ... 3 4.1.1 Popis

Více

Přednáška č.10 Ložiska

Přednáška č.10 Ložiska Fakulta strojní VŠB-TUO Přednáška č.10 Ložiska LOŽISKA Ložiska jsou základním komponentem všech otáčivých strojů. Ložisko je strojní součást vymezující vzájemnou polohu dvou stýkajících se částí mechanismu

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Dobrovice. Účinnost od 1.7.2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Dobrovice. Účinnost od 1.7.2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Dobrovice Účinnost od 1.7.2002 Ing. Pecháček J. v.r. Merta J v.r....... přednosta ŽST dopravní kontrolor Schválil:č.j.: 49/02-11/3

Více

Nové druhy kování Průmyslová sekční vrata Hloubka 67 mm Montážní údaje: stav 01.04.2016

Nové druhy kování Průmyslová sekční vrata Hloubka 67 mm Montážní údaje: stav 01.04.2016 Nové druhy kování Průmyslová sekční vrata Hloubka 67 mm Montážní údaje: stav 01.04.2016 Obsah Přehled obsahu Strana Popis výrobku 4 5 Přehled technických údajů 6 Přehled druhů kování 7 8 SPU 67 Thermo

Více

POKLÁDKA "Snadno a Rychle"

POKLÁDKA Snadno a Rychle .d. 07 07.0 Cembrit CZ, a.s., POKLÁDKA "Snadno a Rychle" Maloplošná st ešní krytina - Anglický a Dánský obdélník Sklon st echy - Klimatická oblast Tabulka p esah krytiny p esah krytiny A () / rozte latí

Více

KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6.

KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6. KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6. HO Baník Karviná, o.s. - 1 - OBSAH 1. NÁKRES CESTY 3 2. NÁZVOSLOVÍ SKALNÍCH TVARŮ 4 3. KLASIFIKAČNÍ SYSTÉMY 5 4. LITERATURA 6 Revize : 0 Datum : 06 / 2008 KEBRT Miloslav - 2

Více

(Příloha ke smlouvě o provozování drážní dopravy č. 1229/03-11/3) České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Praha č.j. 101/03-11/3 pro dráhu-vlečku odbočující z vlečky Pivovar Nymburk Maschinenfabrik

Více

Příručka uživatele návrh a posouzení

Příručka uživatele návrh a posouzení Příručka uživatele návrh a posouzení OBSAH 1. Všeobecné podmínky a předpoklady výpočtu 2. Uvažované charakteristiky materiálů 3. Mezní stav únosnosti prostý ohyb 4. Mezní stav únosnosti smyk 5. Mezní stavy

Více

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Pořizovatel: Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov Zpracovatel: Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Vedoucí projektant: Zodpovědný projektant:

Více

Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje

Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje Šroubové spoje Šrouby jsou nejčastěji používané strojní součástí a neexistuje snad stroj, kde by se nevyskytovaly. Mimo šroubů jsou u některých šroubových spojů

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ F.1.1.01 Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického,

Více

HŘÍDELE, LOŽISKA, SPOJKY

HŘÍDELE, LOŽISKA, SPOJKY HŘÍDELE, LOŽISKA, SPOJKY STROJE A ZAŘÍZENÍ ČÁSTI A MECHANISMY STROJŮ CHARAKTERISTIKA HŘÍDELŮ A ČEPŮ Podle funkce a použití jsou hřídele: - nosné, které jsou uloženy nepohyblivě v rámu stroje (nepřenáší

Více

ČESKÉ DRÁHY OBSLUHOVACÍ ŘÁD

ČESKÉ DRÁHY OBSLUHOVACÍ ŘÁD ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD pro hlásku a nákladiště Z E L E N Á L H O T A Účinnost od 1. 8. 2005. Ivan Bořík Jan Vobruba...... VP UŽST dopravní kontrolor Ing. Josef Chaloupka..

Více

Konstrukce železničního svršku

Konstrukce železničního svršku Konstrukce železničního svršku Základní konstrukční prvky. Kolejnice Otto Plášek, doc. Ing. Ph.D. Ústav železničních konstrukcí a staveb Tato prezentace byla vytvořen pro studijní účely studentů 4. ročníku

Více

5.2.2. kopaná studna, armaturní šachta...5 5.3.1. VYPOUŠTĚNÍ PLOCHY KLUZIŠTĚ A SPRCH...7 5.3.1. VYPOUŠTĚNÍ BROUZDALIŠTĚ...7

5.2.2. kopaná studna, armaturní šachta...5 5.3.1. VYPOUŠTĚNÍ PLOCHY KLUZIŠTĚ A SPRCH...7 5.3.1. VYPOUŠTĚNÍ BROUZDALIŠTĚ...7 OBSAH: 1. identifikační údaje... 2 2. ÚVOD... 3 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 4. HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY... 3 4.1. potřeba vody... 3 4.2. dešťové vody... 4 5. zásobování vodou, odkanalizování... 4 5.1. Zásobování

Více

Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač

Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač Trubkový dveřní zavírač model RTS neviditelný dveřní zavírač Trubkový dveřní zavírač DICTATOR model RTS je zabudován do dveří, takže je prakticky neviditelný. Pouze když jsou dveře otevřené, můžete spatřit

Více

Požadavky na strojní vybavení

Požadavky na strojní vybavení Příloha ZD č. 3 (část 2) Požadavky na strojní vybavení Typ stroje počet ks 1. Universální hrotový soustruh 2 2. Tabulové nůžky 2 3. Obráběcí centrum CNC 1 4. Universální soustruh hrotový 1 5. Soustruh

Více

UNIFORM. Podlahové lišty. Technická příručka. Systém podlahových lišt / ztraceného bednění. Verze: CZ 12/2015

UNIFORM. Podlahové lišty. Technická příručka. Systém podlahových lišt / ztraceného bednění. Verze: CZ 12/2015 Podlahové lišty Systém podlahových lišt / ztraceného bednění Verze: CZ 12/2015 Technická příručka Podlahové lišty Systém podlahových lišt / ztraceného bednění Výhody systému Univerzální modulový bednící

Více

Rekonstrukce chodníku v ul. Dlouhá od ul. Sportovní k ZŠ Dubí Běhánky

Rekonstrukce chodníku v ul. Dlouhá od ul. Sportovní k ZŠ Dubí Běhánky Stavebník: Město Dubí Ruská 264 417 01 Dubí Rekonstrukce chodníku v ul. Dlouhá od ul. Sportovní k ZŠ Dubí Běhánky Jednostupňový projekt A. TECHNICKÁ ZPRÁVA Zakázkové číslo: 13/2014 Datum: Únor 2014 Ing.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-102737/2007/00PNI/EIA/341-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. lákavá /4425 Datum 16.5.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Více

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y P O K Y N Y k jednotnému postupu při zabezpečování přehlednosti a zřetelnosti hraničního pruhu, volných kruhových ploch a dalších prací na státních hranicích České republiky Obsah: 1. Všeobecná ustanovení

Více

Kótování na strojnických výkresech 1.část

Kótování na strojnických výkresech 1.část Kótování na strojnických výkresech 1.část Pro čtení výkresů, tj. určení rozměrů nebo polohy předmětu, jsou rozhodující kóty. Z tohoto důvodu je kótování jedna z nejzodpovědnějších prací na technických

Více

Díl VI L O G I S T I C K É S L U Ž B Y

Díl VI L O G I S T I C K É S L U Ž B Y Díl VI L O G I S T I C K É S L U Ž B Y změna č. 1 účinná od 01. 02. 2010 49 Díl VI LOGISTICKÉ SLUŽBY VÝKLAD POJMŮ Dodavatel ČD Cargo, akciová společnost (dále jen ČD Cargo); Objednatel zákazník, s nímž

Více

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA 371/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů ve znění vyhlášky č. 632/2004

Více

Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí

Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí Ozubené tyèe, ozubená kola a kuželová soukolí A 1 INFORMACE O VÝROBKU Vzorce pro ozubené tyèe: d d = h - m s = U p z D a = d + 2 p = m π s = dráha p = rozteè zubù U = otáèky za minutu z = poèet zubù a

Více

Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad. 3839/2014/2060/86 Franc 4.8.2014

Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad. 3839/2014/2060/86 Franc 4.8.2014 MĚSTO LETOHRAD Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad Váš Dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje V Letohradě dne 3839/2014/2060/86 Franc 4.8.2014 Věc: Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku č. 2014/017

Více

FK dřevěné lišty spol. s r.o. Bojanovice 79 671 53 Jevišovice

FK dřevěné lišty spol. s r.o. Bojanovice 79 671 53 Jevišovice Ošetřování, opracování, montáž a technické vlastnosti výrobku Stepwood je nová designová deska od firmy FK dřevěné lišty. Jednotlivé dřevěné lamely z vysoce kvalitního masivního dřeva jsou seskládány tak,

Více

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1 A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Akce Místo stavby Okres Investor : Celková oprava Lesní cesty Chyňavská - Zelená bouda : Chyňava : Beroun : Vojenské lesy a statky ČR, s.p. divize Hořovice,

Více

Oprava chodníků 2016"

Oprava chodníků 2016 MĚSTYS HOLANY Holany 43, 470 02 Česká Lípa 2, tel, i fax. 487 877 524, e-mail:obec.holany@iol.cz Č.j. ÚMH/chod-66+114/2016 Holany 29. dubna 2016 věc: Poptávka na opravu chodníků Městys Holany, IČO 00 260

Více

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům Správa železniční dopravní cesty, státní organizace TABULKA 1 k sešitovým jízdním řádům Vysvětlení zkratek a značek Jen pro služební potřebu T a b u l k a 1 3 Vysvětlení zkratek a značek 1) Zkratky a

Více

FRANK. Technologie pro stavební průmysl. Egcodist. Stěnová a stropní ložiska

FRANK. Technologie pro stavební průmysl. Egcodist. Stěnová a stropní ložiska FRANK Technologie pro stavební průmysl Egcodist Stěnová a stropní ložiska Max Frank GmbH & Co. KG Mitterweg 1 94339 Leiblfi ng Německo Tel. +49 9427 189-0 Fax +49 9427 1 88 info@maxfrank.com www.maxfrank.com

Více

Obr. 30 - Příklady ručních nástrojů

Obr. 30 - Příklady ručních nástrojů Často je zapotřebí opracovat pultrudované profily před jejich konečným použitím. Jde o jednoduchý proces. Obrábění pultrudovaných profilů se dá porovnat s obráběním dřeva, a proto se také používá stejného

Více

SMĚRNICE PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU SP ATE 78526 Změna č. 0 SMĚRNICE PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU SP ATE 78526. Lichoběžníková tabulka

SMĚRNICE PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU SP ATE 78526 Změna č. 0 SMĚRNICE PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU SP ATE 78526. Lichoběžníková tabulka automatizační technika Wolkerova 14 350 02 Cheb tel: 354 435 070 fax: 354 438 402 tel ČD: 972 443 321 e-mail: ate@atecheb.cz IČ: 48360473 DIČ: CZ48360473 ATE, s.r.o. Strana 1 Celkem stránek: 5 ÚDRŽBU SP

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

SOUPIS PRACÍ. ASPE 8 Firma: Firma Strana: 1 3.6.1.7. Stavba: REZ_01/2012. Parkoviště u Penzionu Hudec. Objekt: SO 101. Parkovací místa a chodník

SOUPIS PRACÍ. ASPE 8 Firma: Firma Strana: 1 3.6.1.7. Stavba: REZ_01/2012. Parkoviště u Penzionu Hudec. Objekt: SO 101. Parkovací místa a chodník ASPE 8 Firma: Firma Strana: 3.6..7 Datum: 30.0.202 Čas: 0:49:4 SOUPIS PRACÍ REZ_0/202 SO 0 SO 0 Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Zhotovitel: Obec Husinec S-Engineering s.r.o. Firma Základní cena:

Více

Rozmetadlo TBS4500PRCGY

Rozmetadlo TBS4500PRCGY Platnost od 21.2.2008 No. 659 Rozmetadlo model TBS4500PRCGY pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Nejprve si pečlivě přečtěte tento návod k sestavení a použití. Nedovolte, aby zařízení

Více

STATICKÉ POSOUZENÍ. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB

STATICKÉ POSOUZENÍ. Ing. Ivan Blažek www.ib-projekt.cz NÁVRHY A PROJEKTY STAVEB STATICKÉ POSOUZENÍ OBSAH STATICKÉ POSOUZENÍ OCELO-DŘEVĚNÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1.01 SCHÉMA KONSTRUKCE, POPIS ŘEŠENÍ 1.02 ZATÍŽENÍ STŘECHY, ZATĚŽOVACÍ STAVY 1.03 VÝPOČET VNITŘNÍCH SIL - DŘEVO 1.04 VÝPOČET

Více

é é ě ž Í Č Č Ú ř ř ě ř ř ě ř ý Č Č ú Č ř é ě é ř ě ř ě é ů ů é é é ě ý ž ř ě é ž ř é ř ě ý ě é ř ř é é ď ř ý é ě ó ň é ů ě ě ř ě ý ě ý é ě ě é ó é ř ě é ř ě ř ě ů ě ě ě ň ý ý ř ů é ř ě ě é ř Ř ň ý ýš

Více

ÍÍ ů Š ý ú ý ú é é ý é Í é é é Í ý é Ž Ž é é ý é ý ý ý ý é ý é é é é é é é é ú é ú ý ý é Í é é ý é Í é ů é é ý Í Ž ů ý é Ž ý ú ý é é ú é é ů é ý ý ý é ů ů é Ž ů é é Ž é é ů Ž é ý ů é ý Í Í é ů é ů é ů

Více

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů.

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů. 1 OBSAH: 1. Rozsah projektovaného souboru... 2 2. Volba proudových soustav, napětí a způsob napájení... 2 3. Údaje o instalovaných výkonech... 2 4. Prostředí... 2 5. Stupen důležitosti dodávky el. energie...

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Projektant: Vypracoval: Stupeň: prava chodníku v Kvapilově ulici Tábor, Jihočeský kraj. k.ú. Tábor Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Graphic PR s.r.o. Stránského

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY TP ATE 78522 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ TP ATE 78522

TECHNICKÉ PODMÍNKY TP ATE 78522 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ TP ATE 78522 ATE, s.r.o. automatizační technika Wolkerova 14 350 02 Cheb tel: 354 435 070 fax: 354 438 402 tel ČD: 972 443 321 e-mail: ate@atecheb.cz IČ: 48360473 DIČ: CZ48360473 ATE, s.r.o. Strana 1 Celkem stránek:

Více

Venkovní aluzie SERVIS S.R.O. Sešit 6 (4/2005)

Venkovní aluzie SERVIS S.R.O. Sešit 6 (4/2005) C E N Í K V E N K O V N Í A L U Z I E Venkovní aluzie ERVI.R.O. ešit (/005) ERVI CLIMAX, s.r.o. - pøední výrobce stínící a gará ové techniky v ÈR ERVI.R.O. C E N Í K V E N K O V N Í A L U Z I E Obsah ceníku

Více

Akumulátorová těsnicí pistole 2055

Akumulátorová těsnicí pistole 2055 Akumulátorová těsnicí pistole 2055 Napětí Kapacita akumulátoru Doba nabíjení Rychlost včetně akumulátoru 4,8 V,2 Ah 3 H 40-450 mm/min,7 kg Regulace rychlosti vytlačování materiálu umožňuje dokonalé přizpůsobení

Více

Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: ŠČERBOVÁ M. PAVELKA V. VZPĚR VZPĚR

Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: ŠČERBOVÁ M. PAVELKA V. VZPĚR VZPĚR Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: MECHANIKA DRUHÝ ŠČERBOVÁ M. PAVELKA V. 8. ZÁŘÍ 2013 Název zpracovaného celku: VZPĚR VZPĚR U všech předcházejících druhů namáhání byla funkce součásti ohroţena překročením

Více

Vruty do kování Eco-Speed 3. Vruty do kování Power-Diks 4. Opravné vruty 5. Samovrtné šrouby Eco 6

Vruty do kování Eco-Speed 3. Vruty do kování Power-Diks 4. Opravné vruty 5. Samovrtné šrouby Eco 6 OBSAH Oznaèení Strana Vruty do kování Eco-Speed 3 Vruty do kování Power-Diks 4 Opravné vruty 5 Samovrtné šrouby Eco 6 Samovrtné vruty NoRi lutý zinkochromát / lakovaná hlava 7 Samovrtné vruty NoRi Top

Více

Výbava fasádní markýzy

Výbava fasádní markýzy Výbava fasádní markýzy Typ 201 Typ 207 Typ 209 Pohon a obsluha Motorový pohon (vč. ovládacího spínače) Rádiový motor (vč. 1-kanálového bezdrátového ovladače) O O O Zásuvná spojka volná Zásuvná spojka propojená

Více

INSPIRED BY MOVE. The New Evolution Series Products METRO. www.skoda.cz

INSPIRED BY MOVE. The New Evolution Series Products METRO. www.skoda.cz INSPIRED BY MOVE The New Evolution Series Products METRO SOUPRAVY METRA TRANSPORTATION NOVÉ LEHKÉ SOUPRAVY METRA NeVa ŠKODA TRANSPORTATION a.s. ve spolupráci se společností ZAO VAGONMAŠ (Petrohrad, Rusko)

Více

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002 Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 Těsnící materiály Sika - spárové pásy Druh Sika - spárové pásy jsou elastické profily z umělých hmot na bázi měkčeného polyvinylchloridu (PVC). Rozlišujeme

Více

ATE, s.r.o. TECHNICKÝ POPIS A POKYNY PRO ÚDRŽBU. T ATE 78507 Změna č. 0 T ATE 78507

ATE, s.r.o. TECHNICKÝ POPIS A POKYNY PRO ÚDRŽBU. T ATE 78507 Změna č. 0 T ATE 78507 ATE s.r.o. automatizační technika Wolkerova 14 350 02 Cheb tel: 354 435 070 fax: 354 438 402 tel ČD: 972 443 321 e-mail: ate@atecheb.cz IČ: 48360473 DIČ: CZ48360473 ATE, s.r.o. Strana 1 Celkem stránek:

Více

AMC/IEM HLAVA B PŘÍKLAD OZNAČENÍ PŘÍMOČARÉHO POHYBU K OTEVÍRÁNÍ

AMC/IEM HLAVA B PŘÍKLAD OZNAČENÍ PŘÍMOČARÉHO POHYBU K OTEVÍRÁNÍ ČÁST 2 Hlava B JAR-26 AMC/IEM HLAVA B [ACJ 26.50(c) Umístění sedadla palubních průvodčí s ohledem na riziko zranění Viz JAR 26.50 (c) AC 25.785-1A, Část 7 je použitelná, je-li prokázána shoda s JAR 26.50(c)]

Více

systém vibr olisovaných betonových pr vků TVAROVKY PlayBlok tvarovky PlayBlok tvarovky WallFishBlok CENÍK platný od 1. 4. 2011 www.kb-blok.

systém vibr olisovaných betonových pr vků TVAROVKY PlayBlok tvarovky PlayBlok tvarovky WallFishBlok CENÍK platný od 1. 4. 2011 www.kb-blok. systém vibr olisovaných betonových pr vků TVAROVKY PlayBlok tvarovky PlayBlok tvarovky WallFishBlok CENÍK platný od 1. 4. 2011 NOVINKA! TVAROVKY PlayBlok - systém SUCHÉHO ZDĚNÍ PlayBlok a WallFishBlok

Více