Seznam registrovaných vnitřních předpisů UP a jejich schválených změn v AS UP na MŠMT ČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seznam registrovaných vnitřních předpisů UP a jejich schválených změn v AS UP na MŠMT ČR"

Transkript

1 Seznam registrovaných vnitřních předpisů UP a jejich schválených změn v AS UP na MŠMT ČR Statut UP - modře VMP - červeně VJŘ AS UP - fialově Stipendijní řád - žluto-zeleně SZŘ - zeleně Změna č. 1 (Z20.rtf- Dok.SZRUP.rtf) (SZŘ UP byl v AS UP schválen dne , na MŠMT ČR byl zaregistrován dne pod čj / ) Studijní a zkušební řád UP ze dne 14. dubna 2005 Na MŠMT byl zaregistrován nový Studijní a zkušební řád UP s účinností od 1. září Změna č. 2 (C:STIPRAD06.rtf) (SŘ UP byl v AS UP schválen dne , na MŠMT ČR byl zaregistrován dne pod čj / ) Stipendijní řád UP ze dne 8. března 2006 Na MŠMT bylo zaregistrován nový Stipendijní řád UP dne 8. března 2007 na základě novely zákona o VŠ. Změna č. 3 (DOK.NStatut UP.rtf) (Statut UP byl v AS UP schválen dne , na MŠMT ČR byl zaregistrován dne pod čj / ) Statut UP ze dne 21. července 2006 Na MŠMT byl zaregistrován nový Statut UP dne Změna č. 4 (DOK.VMP07.rtf) (VMP UP byl v AS UP schválen dne , na MŠMT ČR byl zaregistrován dne pod čj / ) Vnitřní mzdový předpis UP ze dne 28. února 2007 Na MŠMT byl zaregistrován nový Vnitřní mzdový předpis UP dne 28. února Změna č. 5 (DOK.STATUT07.rtf C:Změna 07-1.rtf)) (I. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / )

2 Statut UP (I. úplné znění ze dne 28.února 2007) se mění takto: 1. Článek 36 včetně nadpisu zní: Článek 36 Součásti UP 1) UP se skládá ze součástí, jimiž jsou fakulty, pracoviště, účelová zařízení a hospodářsko-správní středisko. 2) UP má tyto fakulty: a) Cyrilometodějskou teologickou fakultu (CMTF UP), b) Lékařskou fakultu (LF UP), c) Filozofickou fakultu (FF UP), d) Přírodovědeckou fakultu (PřF UP), e) Pedagogickou fakultu (PdF UP), f) Fakultu tělesné kultury (FTK UP), g) Právnickou fakultu (PF UP). 3) Pracovišti UP jsou: a) Centrum výpočetní techniky (CVT UP), b) Knihovna (KUP), c) Projektový servis (PS UP), d) Vědeckotechnický park (VTP UP), e) Vydavatelství (VUP). 4) Účelovými zařízeními UP jsou: a) Akademik sport centrum (ASC UP), b) SKM UP. 5) Hospodářsko-správním střediskem UP je RUP. 6) Součástí UP mohou být organizační jednotky vzniklé pro naplnění smlouvy podle čl. 2 odst. 8. 7) Společný název pro pracoviště a účelová zařízení dle odst. 3 a 4 je univerzitní zařízení. 8) Organizační vazby a řídicí vztahy na UP určuje Organizační řád UP. 9) Anglické a latinské ekvivalenty názvu Univerzity Palackého v Olomouci a názvů fakult a univerzitních zařízení jsou uvedeny v příloze č Příloha č. 4 včetně nadpisu zní: Příloha č. 4 Statutu UP Slib absolventa doktorského studijního programu Slib absolventa doktorského studijního programu (Latinská verze) Primum: Vos almae matris Palackianae Universitatis Olomucensis, in qua summum gradum ascenderitis, gratos perpetuo memoriam habituros eiusque res ac rationes, quoad poteritis, esse adiuturos. Dein: Honorem, quem in vos collaturus (collatura) sum, integrum incolumemque servaturos neque umquam pravis moribus aut vitae infamia commaculaturos. Postremo: Doctrinam, qua nunc polletis, in prosperitatem hominum tali modo conversuros, Slib absolventa doktorského studijního programu (Česká verze) Nejprve: Že budete stále s vděčností vzpomínat na svou mateřskou Univerzitu Palackého v Olomouci, na níž dosáhnete vrcholné hodnosti, a že budete podle svých možností podporovat její prospěch a zájmy. Dále: Že budete uchovávat bez poskvrny a bez úhony hodnost, kterou vám hodlám udělit, a že ji nikdy neposkvrníte špatnými mravy nebo nepočestným životem. Konečně:

3 ut numquam rationes humanitatis et liberalitatis fallatis, et impigro labore culturos, non sordidi lucri causa aut ad vanam captandam gloriam, sed ut veritas propagetur et lux eius, qua salus generis humani continetur, quantum in vobis est, clarius effulgeat. Haec vos ex animi vestri sententia spondebitis ac pollicebimini? Spondeo ac polliceor. Že budete užívat nauku, kterou nyní ovládáte, ku prospěchu lidí tak, abyste nikdy neporušili zásady lidské ušlechtilosti, a že ji budete pilnou prací pěstovat ne pro špinavý zisk nebo marnou slávu, ale aby se nakolik to je ve vašich možnostech šířila pravda a aby její světlo, v němž spočívá blaho lidského rodu, zářilo stále jasněji. Zavazujete se k tomu a slibujete to na své dobré svědomí? Zavazuji se a slibuji. Změna č. 6 (C:Novy VJRASUP.rtf) (VJR AS UP byl v AS UP schválen dne , na MŠMT ČR byl zaregistrován dne pod čj / ) Volební a jednací řád AS UP ze dne 26. března 2007 Na MŠMT byl zaregistrován nový Volební a jednací řád AS UP dne 26. března 2007 s účinností dnem 1. května Změna č. 7 (DOK.STATUT072.rtf Dok.Ruzne2:Změna 07-2.rtf)) (II. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Statut UP (II. úplné znění ze dne 29.května 2007) se mění takto: 1. V čl. 1 odstavce 2 a 3 včetně poznámky pod čarou č. 1 znějí: 2) Univerzita vznikla v Olomouci roku Zákonem č. 35/1946 Sb., o obnovení univerzity v Olomouci, byla Prozatímním Národním shromážděním republiky Československé obnovena v plném rozsahu jako československá státní univerzita v Olomouci s fakultami Cyrilo-metodějskou fakultou bohosloveckou, právnickou, lékařskou a filozofickou a s názvem Univerzita Palackého. 3) Název daný zákonem č. 35/1946 Sb., byl následně přijatými zákony 1) změněn, a to doplněním místního dodatku v Olomouci. V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) užívá UP oficiální název Univerzita Palackého v Olomouci ) Zákon č. 58/1950 Sb., zákon č. 163/1990 Sb., a zákon č. 172/1990 Sb.. Dosavadní poznámky pod čarou č. 1 až 21 se označují za poznámky pod čarou č. 2 až 22 a to včetně odkazů na poznámky pod čarou. 2. V čl. 2 odstavec 7 zní: 7) UP realizuje výhradně doplňkové činnosti, které navazují na její poslání v souladu se zákonem, Statutem UP (dále jen Statut ) a ostatními vnitřními předpisy UP.. 3. V čl. 3 odstavce 3 a 4 znějí: 3) Členové akademické obce jsou povinni dbát dobrého jména UP a chránit je. 4) Členové akademické obce plní povinnosti stanovené v souladu se zákonem samosprávnými akademickými orgány UP..

4 4. V čl. 8 odstavec 3 zní: 3) Rektorovi jsou za svoji činnost přímo zodpovědní děkani, prorektoři, kvestor a vedoucí zaměstnanci pracovišť a účelových zařízení UP; vedoucí zaměstnanci rektorátu UP (dále jen RUP ) jsou přímo zodpovědní rektorovi, stanovíli tak obecně závazný právní předpis. Rektor může pověřit příslušného prorektora nebo kvestora přímým řízením vedoucího zaměstnance pracoviště, účelového zařízení nebo odboru nebo oddělení RUP.. 5. V čl. 10 se na konci písmene b) čárka nahrazuje tečkou a písmeno c) zrušuje. 6. Článek 11 včetně poznámky pod čarou č. 2 se zrušuje. Dosavadní poznámky pod čarou č. 3 až 22 se označují jako poznámky pod čarou č. 2 až V čl. 14 odst. 5 se písmeno c) zrušuje. Dosavadní písmena d) až f) se označují jako písmena c) až e). 8. V čl. 14 odst.5 písmena c) až e) znějí: c) zajišťuje údržbu a rozvoj movitého a nemovitého majetku UP a provozní činnosti, přičemž o údržbě a rozvoji nemovitého majetku předem informuje prorektora příslušného pro tyto záležitosti, d) zajišťuje evidenci, rozbory a výkaznictví hospodaření UP, e) připravuje pro jednání orgánů UP podklady, jejichž obsah plyne z jemu dané nebo svěřené působnosti.. 9. V čl. 14 odst. 8 se slovo pozastavit nahrazuje slovem zrušit. 10. V čl. 14 odstavec 11 zní: 11) Kvestor svolává porady tajemníků fakult UP k řešení otázek týkajících se hospodaření a vnitřní správy UP a jejích fakult. Informaci o závěrech z těchto porad zajistí rektorovi a děkanům v písemné formě kvestor V čl. 16 odstavec 2 zní: 2) Vedoucí zaměstnanci univerzitních zařízení jsou podřízeni přímo rektorovi, nepověří-li rektor přímým řízením příslušného prorektora nebo kvestora V čl. 17 odstavec 1 zní: 1) Orgány fakult UP a vedoucí zaměstnanci univerzitních zařízení jsou oprávněni obracet se se svými návrhy, připomínkami, stížnostmi a jinými podáními na samosprávné akademické orgány UP. Tyto samosprávné akademické orgány UP jsou povinny se jimi zabývat, bez zbytečného odkladu je vyřizovat a odpovídat na ně V čl. 18 se odstavec 3 zrušuje. Dosavadní odstavce 4 až 8 se označují jako odstavce 3 až V čl. 26 se slova Rigorózní řád UP nahrazují slovy Řád rigorózního řízení UP. 15. Článek 32 včetně nadpisu a poznámky pod čarou č. 7 zní: Článek 32 Mzdy Pravidla pro odměňování akademických pracovníků a dalších zaměstnanců UP stanoví v mezích obecně závazných právních předpisů 7) Vnitřní mzdový předpis UP ) Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů V čl. 33 se čárka a slova jakož i související úhrady zrušují. 17. V čl. 35 odstavec 3 zní: 3) Před sjednáním pracovní smlouvy, dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce s dalším zaměstnancem je rektor, děkan nebo ředitel SKM UP povinen se přesvědčit, zda zamýšlené uzavření pracovněprávního vztahu není v rozporu s obecně závaznými právními předpisy V čl. 36 odst. 7 se slovo dle nahrazuje slovem podle. 19. V čl. 38 odstavec 5 zní:

5 5) V čele každého univerzitního zařízení stojí vedoucí zaměstnanec. Místa vedoucích zaměstnanců se obsazují na základě výběrového řízení. Vedoucí zaměstnance přímo řídí rektor, nepověří-li přímým řízením příslušného prorektora nebo kvestora V čl. 38 se odstavec 6 zrušuje. 21. V čl. 41 odst. 3 písm. d) se slova ředitel dalších součástí UP nahrazují slovy vedoucí zaměstnanec univerzitního zařízení. 22. V čl. 41 odst. 4 se slovo ředitelů nahrazuje slovy vedoucích zaměstnanců univerzitních zařízení. 23. V čl. 42 odst. 4 se slova řediteli těchto součástí UP nahrazuje slovy vedoucími zaměstnanci univerzitních zařízení. 24. Článek 53 včetně nadpisu a poznámek pod čarou č. 18 až 21 znějí: Článek 53 Název, znak a razidlo 1) Název UP je dán a chráněn obecně závaznými právními předpisy. 18) 2) Znak UP je jako ochranná známka 19) zapsán u Úřadu průmyslového vlastnictví. Práva a povinnosti vlastníka ochranné známky, jakož i ochranu ochranné známky a další náležitosti stanoví obecně závazný právní předpis. 3) Razidlo UP je variací na historické pečetidlo. Otisk razidla se z rozhodnutí rektora nebo děkana uvádí na listinách a tiscích UP k vyjádření jejich zvláštního charakteru. 20) Grafické znázornění otisku razidla se uvádí na obálkách zvláštních tisků nebo jejich stranách nesoucích tiráž. 21) ) Zákon a zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. 19) Zákon č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách, ve znění pozdějších předpisů. 20) Např. slavnostní dopisy, poděkování, blahopřání, kondolence, pozvánky. 21) Např. seznamy přednášek, Acta Universitas Palackianae Olomucensis, Pamětní nebo slavnostní příležitostný tisk, memorandum, slavnostní plakát.. Dosavadní poznámky pod čarou č. 21 a 22 se označují jako poznámky pod čarou č. 22 a Článek 55 včetně nadpisu zní: Článek 55 Razítka UP Druh, podobu, užívání, evidenci a ochranu razítek, jež UP používá, upravuje vnitřní norma UP V čl. 57 odstavec 2 zní: 2) Dále AS UP schvaluje: a) Řád rigorózního řízení UP, b) Řád přijímacího řízení na UP, c) Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na UP, d) Organizační řád UP, e) Spisový a skartační řád UP, f) Řád vysokoškolské koleje UP, g) Řád menzy UP V příloze č. 2 čl. 1 odst. 3 písmeno h) zní: h) zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů,.

6 28. V příloze č. 2 čl. 30 odstavec 4 zní: 4) Za včasnost, věcnou správnost, úplnost a průkaznost zpracovaných podkladů odpovídají děkani, popřípadě tajemníci fakult UP, a vedoucí zaměstnanci univerzitních zařízení V příloze č. 2 čl. 35 odst. 2 se slova ředitelé dalších součástí UP nahrazují slovy vedoucí zaměstnanci univerzitních zařízení. 30. Příloha č. 3 se zrušuje. Změna č. 8 (DOK.STATUT-08-3-z.rtf Dok.Ruzne2:Zmena 08-3.rtf)) (III. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Statut UP (III. úplné znění ze dne 11. dubna 2008) se mění takto: 1. V čl. 36 odstavec 2 zní: 2) UP má tyto fakulty: a) Cyrilometodějskou teologickou fakultu (CMTF UP), b) Lékařskou fakultu (LF UP), c) Filozofickou fakultu (FF UP), d) Přírodovědeckou fakultu (PřF UP), e) Pedagogickou fakultu (PdF UP), f) Fakultu tělesné kultury (FTK UP), g) Právnickou fakultu (PF UP), h) Fakultu zdravotnických věd (FZV UP).. 2. Příloha č. 5 včetně nadpisu zní: Příloha č. 5

7 Anglické a latinské ekvivalenty názvu Univerzita Palackého v Olomouci a názvů fakult univerzity. Název vysoké školy a jejích fakult Anglické ekvivalenty názvů Latinské ekvivalenty názvů Univerzita Palackého v Olomouci Palacký University, Olomouc Universitas Palackiana Olomucensis - fakulty: - faculties (schools): - facultates: 1. Cyrilometodějská teologická fakulta Sts Cyril and Methodius Faculty of Theology Facultas Theologica Cyrillo-Methodiana 2. Lékařská fakulta Faculty of Medicine and Dentistry Facultas Medicinae 3. Filozofická fakulta Philosophical Faculty Facultas Philosophica 4. Přírodovědecká fakulta Faculty of Science Facultas Rerum Naturalium 5. Pedagogická fakulta Faculty of Education Facultas Paedagogica 6. Fakulta tělesné kultury Faculty of Physical Culture Facultas Culturae Physicae 7. Právnická fakulta Faculty of Law Facultas Iuridica 8. Fakulta zdravotnických věd Faculty of Health Sciences Facultas Sanitatis Artium Změna č. 9 (DOK.RUZNE.VMPUP.rtf Dok.Ruzne2:Změna VMP08-1.rtf)) (I. změna VMP UP byla schválena v AS UP dne a projednána s Koordinační radou odborových svazů na UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Vnitřní mzdový předpis UP (I. úplné znění ze dne 30. června 2008) se mění takto: Ve Vnitřním mzdovém předpisu Univerzity Palackého v Olomouci příloha č. 1 včetně nadpisu zní: Příloha č. 1 k vnitřnímu mzdovému předpisu Stupnice mzdových tarifů podle mzdových tříd (v Kč měsíčně) 13 tarifních tříd a 5 stupňů 1. stupeň do 5 let (včetně) započítávané praxe 2. stupeň do 10 let (včetně) započítávané praxe 3. stupeň do 15 let (včetně) započítávané praxe 4. stupeň nad 15 let započítávané praxe Délka praxe do 5 let

8 do 10 let do 15 let nad 15 let Změna č.10 (DOK.STATUT08.4.doc Dok.Ruzne2.IV. zmena) (IV. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Statut UP (IV. úplné znění ze dne 17. října 2008) se mění takto: 1. Článek 53 včetně nadpisu zní: Článek 53 Název, znak a razidlo UP 1) Název UP je dán a chráněn obecně závaznými právními předpisy 1 ). 2) Znak UP je vyobrazen v příloze č. 3, části A. 3) Razidlo UP je variací na historické pečetidlo. Razidlo UP se používá ve dvou velikostních variantách: 3 a 6 cm v průměru. Otisk razidla UP může být černobílý, modrobílý, zlatý nebo slepotiskový. Vzor otisku razidla UP v černobílém provedení je vyobrazen v příloze č. 3, části B. 4) Pravidla pro používání znaku a razidla UP stanoví směrnice rektora UP. 2. Dosavadní poznámky pod čarou č. 22 a 23 se označují jako poznámky pod čarou č. 19 a 20 a to včetně odkazů na poznámky pod čarou. 3. Příloha č. 3 zní: Příloha č. 3 Statutu UP Část A: Znak UP 1 ) Zákon a zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

9 b) v černobílé verzi b) v barevné verzi Část B: Vzor otisku razidla UP v černobílém provedení

10

11 Změna č. 11 (DOK.STATUT09.5.doc Dok.Ruzne2.V. změna(msmt)) (V. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Statut UP (V. úplné znění ze dne 13. března 2009) se mění takto: - v čl. 7 odstavec 2 zní: 2) Každá fakulta je zastoupena dvěma senátory z řad akademických pracovníků a jedním senátorem z řad studentů. - v čl. 13 odstavec 2 zní: 2) SR UP má 15 členů. Změna č. 12 (DOK.VMPUP07-2 Dok.Ruzne2:Změna VMP09-2) (2. změna VMP UP byla schválena v AS UP dne a projednána s Koordinační radou odborových svazů na UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Vnitřní mzdový předpis UP (II. úplné znění ze dne 24. srpna 2009) se mění takto: Ve Vnitřním mzdovém předpisu Univerzity Palackého v Olomouci příloha č. 1 včetně nadpisu zní: Příloha č. 1 k vnitřnímu mzdovému předpisu Stupnice mzdových tarifů podle mzdových tříd (v Kč měsíčně) 13 tarifních tříd a 5 stupňů 1. stupeň do 5 let (včetně) započítávané praxe 2. stupeň do 10 let (včetně) započítávané praxe 3. stupeň do 15 let (včetně) započítávané praxe 4. stupeň nad 15 let započítávané praxe Délka praxe do 5 let do 10 let do 15 let nad 15 let

12 Změna č. 13 (DOK.STATUT10.VI.doc Dok.Ruzne2.VI. změna) (VI. změna Statutu UP byla schválena v AS UP dne , na MŠMT ČR byla zaregistrována dne pod čj / ) Statut UP (VI. úplné znění ze dne 4. listopadu 2010) se mění takto: 1. V čl. 14 odst. 5 se za písmeno b) vkládá nové písmeno c), které zní: c) zajišťuje realizaci investiční výstavby UP,. Dosavadní písmena c) až e) se označují jako písmena d) až f). 2. V čl. 40 odstavec 1 zní: 1) UP hospodaří podle svého rozpočtu příjmů a výdajů, který nesmí být sestaven jako deficitní. Příjmem rozpočtu se pro účely tohoto předpisu rozumí veškeré výnosy, o nichž je v daném období účtováno v souladu s platnými právními předpisy a rovněž tak i příjmy z přijatých úvěrů; výdajem rozpočtu se pro účely tohoto předpisu rozumí veškeré náklady, o nichž je v daném období účtováno v souladu s platnými právními předpisy a rovněž také i splátky přijatých úvěrů.. 3. V čl. 40 odstavec 4 zní: 4) Návrh rozpočtu UP vychází ze zásad dlouhodobých pravidel rozdělování příjmů UP, které po schválení AS UP stanoví rektor. V souvislosti se schvalováním rozpočtu stanoví AS UP na návrh rektora konkretizaci těchto pravidel pro daný kalendářní rok a dále může též na návrh rektora stanovit ukazatele důležité z hlediska tvorby a čerpání vybraných položek rozpočtu.. 4. V čl. 40 odstavec 5 zní: 5) Při rozdělování příjmů UP se přihlíží zejména k dosaženým výsledkům vzdělávací, vědecké a výzkumné činnosti, k dlouhodobému záměru UP a dlouhodobým záměrům fakult, k typu a finanční náročnosti akreditovaných studijních programů a programu celoživotního vzdělávání a k počtu studentů.. 5. V čl. 40 odst. 6 poslední věta zní: Rozpočtové příjmy a výdaje uskutečněné v době rozpočtového provizoria se zúčtují na rozpočet UP po jeho schválení.. 6. Za článek 42 se vkládá nový čl. 42a), který včetně nadpisu zní: 42a Zakládání právnických osob UP je v souladu se zákonem oprávněna zakládat nebo spoluzakládat právnické osoby a je oprávněna do těchto právnických osob vkládat jak peněžitý, tak nepeněžitý majetek.. 7. V příloze č. 2 čl. 3 odst. 1 věta první zní: UP hospodaří podle rozpočtu příjmů a výdajů.. 8. V příloze č. 2. článek 4 včetně nadpisu zní: Článek 4 Struktura rozpočtu UP 1) Souhrnný rozpočet UP na příslušný kalendářní rok zahrnuje celkové předpokládané příjmy UP podle jednotlivých zdrojů uvedených v čl. 9 a celkové předpokládané výdaje na provoz UP ve vazbě na vybrané položky odpovídající struktuře syntetických a vybraných analytických účtů podle platného účtového rozvrhu UP. 2) Souhrnný rozpočet UP zahrnuje rozdělení příjmů a výdajů podle jednotlivých dotačních titulů v souladu s pravidly ministerstva pro poskytování příspěvků a dotací ze státního rozpočtu veřejným vysokým školám, a to tak, aby mohl být odpovídajícím způsobem sledován vývoj těchto

13 příjmů a výdajů v průběhu příslušného kalendářního roku, jakož i souhrnný předpoklad nákladů a výnosů doplňkové činnosti UP.. 9. V příloze č. 2 čl. 5 odstavec 3 zní: 3) Na základě schváleného rozdělení prostředků podle odstavce 1 sestaví do termínu stanoveného rektorem jednotlivé hospodářské jednotky UP vlastní dílčí rozpočet příjmů a výdajů, který nesmí být sestaven jako deficitní..

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text Scholares clarissimi, examinibus, quae ad eorum, qui baccalarii nomen et honores consequi student, doctrinam explorandam lege constituta sunt, cum laude

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH ---------------------------------------------------------------------

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád je součástí vnitřního organizačního a kontrolního systému

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

b) v den podání žádosti vyplácí nejméně 80 % zaměstnanců,

b) v den podání žádosti vyplácí nejméně 80 % zaměstnanců, Strana 5028 Sbírka zákonů č. 390 / 2011 390 VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2011, kterou se mění vyhláška č. 518/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

Více

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 V. volební období 172 N á v r h poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H : 37. Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s reformou dohledu nad finančním trhem v

Více

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE schválený Vládou ČR usnesením č. 744 ze dne 28. července 2004 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Akreditační komise (dále jen komise ) pečuje o kvalitu vysokoškolského vzdělávání

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ZE DNE 1. ČERVENCE 2011

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ZE DNE 1. ČERVENCE 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 12. dubna 2007

Více

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Část první Úvodní ustanovení 1 Základní údaje (1) Statut Provozně ekonomické fakulty

Více

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování a přezkušování přípustnosti hospodářských a účetních operací

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty chemické Vysokého učení technického v Brně

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty chemické Vysokého učení technického v Brně ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 PŘEDMĚT ÚPRAVY Tento organizační řád upravuje organizační a řídicí strukturu součásti veřejné vysoké školy Fakulty chemické Vysokého

Více

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Článek 1 Úvodní ustanovení Část I. - Všeobecná ustanovení 1.

Více

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.1.2015 Aktualizace: Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 023/09-14 Rada statutárního města Chomutova vedoucí Odboru školství Název dokumentu: Určení platu ředitelům

Více

Abeceda personalisty 2009

Abeceda personalisty 2009 Abeceda personalisty 2009 3. vydání 1. aktualizace k 1. 7. 2009 Str. 111 Str. 126 Str. 129 Str. 137 Str. 163 Doplňte si do seznamu předpisů: Nařízení vlády č. 137/ 2009 Sb., kterým se stanoví katalog prací

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly P O K Y N ředitele odboru interního auditu a kontroly Ročník: 2012 V Praze 15. června 2012 Číslo: 10 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ODBORU INTERNÍHO AUDITU A KONTROLY ČÁST PRVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI ODBORU INTERNÍHO

Více

118/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ

118/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ 118/2000 Sb. ZÁKON ze dne 6. dubna 2000 o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele a o změně některých zákonů Změna: 436/2004 Sb. Změna: 73/2006 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 217/2009

Více

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Organizační řád školy Č. j. PRO/1/2012 Spisový znak: A 20 Skartační lhůta: A 10 Vypracoval/a: Mgr. Fronika Burešová, ředitelka

Více

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZE DNE 29. ŘÍJNA 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 V Praze dne 27.11.2004 Sekr. 39 922/2004 Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 Systém zpracování účetnictví S platností od 1.11.2004 vydávám tuto směrnici. Účelem této směrnice je stanovení zásad vedení účetnictví

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS

VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28 Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ RADY A ÚSTŘEDÍ Verze: Dne: Schválil: Vypracoval: Článek I. Úvodní ustanovení

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Rada města v Dobřanech schválila svým usnesením č. 2195 ze dne 29.05.2012

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD firma Obec Prackovice nad Labem účinný od 1.6.2008 aktualizovaný 27.5.2015 Obec Prackovice nad Labem

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2010 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

Vnitřní kontrolní systém

Vnitřní kontrolní systém Organizace: Integrovaná střední škola Cheb Vnitřní předpis číslo: 6/2010 Vnitřní kontrolní systém Platnost od: 1.4. 2010 Účinnost od: 1.4. 2010 Datum: 31.3. 2010 Vypracoval: Bc.Věra Burdová Funkce: ekonomka

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Zásady nakládání s bytovým fondem Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) vychází z ustanovení zákona

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H : 314. Zákon, kterým se mění zákon č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě

Více

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003 Praha 1, Na Příkopě 33, čp. 969, PSČ 114 07 IČ 45 31 70 54 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360 Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky,

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti)

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) 480/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 2004 o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) Změna: 444/2005 Sb. Změna: 214/2006

Více

IX. Úplné znění Statutu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 10. června 2014

IX. Úplné znění Statutu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 10. června 2014 1 Vnitřní předpisy Univerzity Palackého v Olomouci Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice

Domov pro seniory Horní Stropnice Domov pro seniory Horní Stropnice SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD PLATNOST OD: 24. 6. 2015 ÚČINNOST OD: 1. 7. 2015 VYPRACOVALA: Hoffelnerová Ludmila pověřená vedením organizace Rozsah působnosti: pro zaměstnance

Více

SMĚRNICE Č. 4/2014 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH

SMĚRNICE Č. 4/2014 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č. 4/2014 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH Rada města, v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecního zřízení), ve znění

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Používání služebních mobilních telefonů a prostředků pro přenos dat

Používání služebních mobilních telefonů a prostředků pro přenos dat Strana 1/7 Používání služebních mobilních telefonů a prostředků pro přenos dat Anotace: Tato směrnice s celoškolskou působností vymezuje podmínky svěřování a používání služebních mobilních telefonů a prostředků

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014 Česká republika GENERÁLNÍ FINANČNÍ ŘEDITELSTVÍ se sídlem Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1-Nové Město IČ: 72080043 zastoupené Ing. Janem Knížkem, generálním ředitelem (dále jen zaměstnavatel ) na straně jedné

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Město Blovice VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 2 /2012 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice stanoví pravidla pro poskytování informací

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P 11/2014. Vnitřní platový předpis pro ředitele příspěvkových organizací zřizovaných městem Louny

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P 11/2014. Vnitřní platový předpis pro ředitele příspěvkových organizací zřizovaných městem Louny P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P 11/2014 Vnitřní platový předpis pro ředitele příspěvkových organizací zřizovaných městem Louny srpen 2014 Článek 1 Působnost platového předpisu Tento platový předpis upravuje

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady pro stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku, odměn ředitelům škol a školských zařízení, které zřizuje Jihočeský kraj (dále

Více

ODŮVODNĚNÍ. vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona

ODŮVODNĚNÍ. vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona ODŮVODNĚNÍ vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech A. OBECNÁ ČÁST 1. Vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie Č.j.: TS-245/VO-2007 Česká republika - Ministerstvo vnitra se sídlem v Praze 7, Nad Štolou 3, zastoupená MUDr. Mgr. Ivanem Langerem - ministrem vnitra IČ: 00007064 (dále jen "ministerstvo") a Občanské

Více

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty 2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10 č. OKP 28/2015 mezi těmito subjekty Městská část Praha 10 se sídlem v Praze 10, Vršovická 68, PSČ 101 38 zastoupena JUDr. Radmilou Kleslovou, starostkou

Více

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Zdanění daně z příjmů fyzických osob upravují dva zákony: zákon ze dne 26. července 1991 o dani z příjmů fyzických osob (Sb.Polské republiky 2000, č. 14, pol. 176 ve znění pozd.

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL O KONTROLE. č. j. ČŠIJ-292/15-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL O KONTROLE. č. j. ČŠIJ-292/15-J PROTOKOL O KONTROLE Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 8/2014 Věc Pravidla a postupy pro přiznávání a výplatu stipendií na Univerzitě Pardubice Působnost pro Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost 19. září 2014

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje

Krajský úřad Olomouckého kraje Krajský úřad Olomouckého kraje SpZn.: KÚOK/58382/2012/KŘ-K/7326 Č.j.: KUOK 1587/2013 Kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Počet stejnopisů: 2 Počet stran: 10 Přílohy: O Zpráva o výsledku přezkoumání

Více

ŘÁD DIAKONICKÉ PRÁCE Českobratrské církve evangelické

ŘÁD DIAKONICKÉ PRÁCE Českobratrské církve evangelické ŘÁD DIAKONICKÉ PRÁCE Českobratrské církve evangelické OBSAH: Preambule Oddíl I. Obecná ustanovení Čl. 1. Cíl diakonické práce Čl. 2. Okruhy diakonické práce ČCE Č l. 3. Odpovědnost za diakonickou práci

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2015, N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se mění vyhláška Ministerstva spravedlnosti č. 196/2001 Sb., o odměnách a náhradách notářů, správců pozůstalosti a Notářské komory České republiky (notářský tarif)

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace Článek I. Základní ustanovení Město Uherský Brod v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších

Více

Organizační řád základní školy

Organizační řád základní školy Organizační řád základní školy Škola: Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Účinnost od: 1. 9. 2011 Spisový znak: P Čl.1. Úvodní ustanovení Organizační řád Základní školy Štěpánov

Více

Směrnice o schvalování účetní závěrky

Směrnice o schvalování účetní závěrky Město Česká Kamenice, náměstí Míru 219, Česká Kamenice Směrnice o schvalování účetní závěrky Zpracovatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor Předkladatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA. Čl. I Zřizovatel. Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, PSČ 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČO 27 83 60 v y d á v á

ZŘIZOVACÍ LISTINA. Čl. I Zřizovatel. Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, PSČ 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČO 27 83 60 v y d á v á ZŘIZOVACÍ LISTINA Čl. I Zřizovatel Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, PSČ 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČO 27 83 60 v y d á v á podle 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, a 27 odst.

Více

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č. j.: O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Rada Olomouckého kraje na základě usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje UZ/9/26/2009 ze dne 25. 9. 2009 vyhlašuje úplné znění zřizovací

Více

Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE. O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice

Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE. O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice Zpracování účetnictví se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 563/1991Sb., o účetnictví, ve znění

Více

úzkým propojením se rozumí stav, kdy jsou dvě nebo více fyzických či právnických osob spojeny:

úzkým propojením se rozumí stav, kdy jsou dvě nebo více fyzických či právnických osob spojeny: Příloha č. 1 Srovnávací tabulka k návrhu zákona o finančních konglomerátech s legislativou ES Ustanovení zákona Navrhovaný předpis ČR 36 Změna zákona o bankách 4 V 4 odst. 5 písm. g) se slova s úzkým propojením,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Střední průmyslové školy, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy a práva a povinnosti

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2524/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Libiš Školní 192, 277 11 Neratovice mslibis@mslibis.cz IČO 70999473 Identifikátor

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou,

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí Rada města Žďár nad Sázavou schválila dne 20.6.2005 dle 102 odst. 2 písm. b) a n) zákona

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Česká školní inspekce Středočeský inspektorát PROTOKOL Čj. ČŠIS-2189/12-S o veřejnosprávní kontrole podle 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Hlavní organizační řád Národního památkového ústavu

Hlavní organizační řád Národního památkového ústavu Hlavní organizační řád Národního památkového ústavu V souladu s čl. II. Statutu Národního památkového ústavu vydaného zřizovatelem Ministerstvem kultury pod č. j. MK S 5830/2012 ze dne 20. září 2012 (dále

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna: 450/2001

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 54 Rozeslána dne 6. května 2016 Cena Kč 61, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 54 Rozeslána dne 6. května 2016 Cena Kč 61, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 54 Rozeslána dne 6. května 2016 Cena Kč 61, O B S A H : 138. Rozhodnutí prezidenta republiky o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a o

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace Návrh VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 117 odst. 5 zákona č..../2006 Sb., o zdravotní péči: Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

o nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady), ve znění pozdějších předpisů

o nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady), ve znění pozdějších předpisů Strana 2290 Sbírka zákonů č. 200 / 2014 Částka 84 200 VYHLÁŠKA ze dne 19. září 2014, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

Interní směrnice ředitele Městské policie Brno č. 5/2013 Přijímání, evidování a vyřizování stížností

Interní směrnice ředitele Městské policie Brno č. 5/2013 Přijímání, evidování a vyřizování stížností Interní směrnice ředitele Městské policie Brno č. 5/2013 Přijímání, evidování a vyřizování stížností Čl. I Úvodní ustanovení Účelem této směrnice je sjednotit a upravit postup a povinnosti zaměstnanců

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0067/11/Hir Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011 Přezkoumání se uskutečnilo dne: 2.5.2012 na základě

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení Obsah 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

Město Janovice nad Úhlavou

Město Janovice nad Úhlavou Město Janovice nad Úhlavou SMĚRNICE číslo 01/2007 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Zásady postupu zadavatele I. Úvodní ustanovení 1. Touto směrnicí se stanovuje závazný postup Města Janovice

Více

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obec: Staré Hradiště Adresa: Staré Hradiště 155 533 52 Staré Hradiště Směrnici zpracovala: Lucie Kotrčová Směrnici schválil: starosta obce Ing. Miroslav Čepčář Směrnice

Více