Jističe. Nová generace ochranných prvků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jističe. Nová generace ochranných prvků"

Transkript

1 Jističe Nová generace ochranných prvků

2 Nabídka jističů Společnost Rockwell Automation nabízí kompletní řadu jističů a motorových ochran Allen-Bradley, která napomáhá uspokojit mnohé požadavky vašich aplikací. Díky proudovému rozsahu až do A a značné různorodosti funkcí se tyto součásti používají v několika průmyslových oborech ať již konstruujete ovládací panely či stroje pro lokální instalace nebo pro globální trh. V celém rozsahu od miniaturních jističů přes jističe MCCB až po motorové ochrany jsou tato zařízení doplňována kompletním sortimentem příslušenství a volitelných možností pro provoz či montáž, aby vyhovovala různým požadavkům na instalaci. Globální dostupnost S jedinou globální řadou jističů můžete standardně využívat jednotnou nabídku zařízení pro veškeré vaše potřeby ochrany obvodů. Globální nabídka zahrnující jističe MCCB, motorové ochrany, řídicí obvody a zátěžovou ochranu Kratší dodací doby s globální logistikou pro podporu rozvojových oblastí Rozšířená podpora s pokročilými nástroji a konfiguračními centry Rozšířený sortiment produktů a řada příslušenství Normy a certifikace Pro poskytnutí globální nabídky, která bude vhodná pro všechny průmyslové obory ve všech regionech, byly produkty ze skupiny jističů a ochran certifikovány podle různých norem. Produkty ze skupiny jističů MCCB a motorových ochran nesou certifikaci UL a CE včetně detektorů zemního spojení Všechny produkty ze skupiny jističů a ochran jsou ve shodě s normou s RoHS aby napomáhaly omezovat množství látek, jež mohou být škodlivé vůči životnímu prostředí Jističe MCB

3 Vyšší jmenovité zkratové proudy (SCCR) Zvýšená ochrana proti zkratu standardní magnetická spoušť (pevně nastavená na 13 x Ie) a vysoká magnetická spoušť (pevně nastavená na 16 x Ie) Zkratová koordinace je k dispozici pro motory od 0,1 do 630 kw, chybové proudy do 100 ka a provozní napětí do 690 V Vyšší jmenovité hodnoty pro přerušení (např. do 150 ka) Větší možnosti individuálního přizpůsobení jednotek spouští pro zlepšení ochrany Snadnost výběru a instalace Zapouzdření jističe MCCB Stanovte nezbytnou ochranu pro vaši aplikaci pomocí snadno použitelných nástrojů pro výběr a objednávání. Široký rozsah příslušenství skladem pro globální dostupnost Různé možnosti montáže včetně montáže do rozvaděče, montáže na DIN lištu nebo přípojnicového montážního systému Jednodušší proces nákupu a dostupnost produktů díky našim distribučním partnerům ve více než 80 zemích Motorová ochrana

4 Zapouzdření jističe MCCB Jističe MCCB Allen-Bradley v osmi velikostech rámů s rozsahem od 15 do A dokáží vyhovět vámi požadovaným jmenovitým proudům a spínaným výkonům. Společně s širokým rozsahem ovládacích prvků a příslušenství poskytují tyto jističe ochranu obvodů proti přetížení, zkratu a zemnímu spojení. Toto globální portfolio má následující vlastnosti: Kapacita přerušení od 25 do 150 ka umožňuje, aby jediná jednotka sloužila v mnoha aplikacích, čímž se snižuje množství různých produktů, jež by bylo třeba specifikovat Jednotka elektronické spouště dostupná v rozmezí od 25 do A Široký rozsah ovládacích mechanizmů, které se tak hodí pro různé konfigurace rozvaděčů Koordinace zkratových jmenovitých proudů (SCCR) se stykači, přepěťovými relé a motorovými startéry Allen-Bradley

5 Aplikace ochrany proti zkratu a ochrany vodičů Jistič MCCB s tepelně magnetickou ochranou Vedlejší motorové obvody Vedlejší obvody Zařízení motorové ochrany s pouze magnetickou jednotkou spouště Jističe MCCB s tepelně magnetickou ochranou stykač přepěťové relé spouštěč Odporové zátěže (topné články, osvětlení atd.) Zařízení motorové ochrany testovaná s kombinovanými spouštěči nebo stykači tak, aby poskytovala koordinaci SCCR do 65 ka. Více informací naleznete na naší globální webové stránce věnované SCCR:

6 Široký výběr příslušenství Možnosti zakončení Rozšířené Koncová krytka (standardní) Oko Příslušenství Vnitřní příslušenství se v terénu instalují rychle a snadno po odstranění předního krytu. Vypínací spoušť/ podpěťové relé Možnosti ochrany Pevná tepelná/magnetická Nastavitelná elektronická dlouhá, krátká, okamžitá (LSI) a dlouhá, krátká, okamžitá a zemní spojení (LSIG)

7 Oko pro více přípojů Rozšiřovací kus Snadná instalace Díky více možnostem ovládacích prvků můžete nalézt vždy tu správnou instalaci pro potřeby vaší aplikace a požadavky na zabezpečení. Otočný ovladač s proměnnou hloubkou pro globální aplikace u krytů bez příruby. Ovladač s ohebným kabelem poskytuje flexibilitu ke snadnému umístění jističů do rozvaděče při použití rukojeti s přírubou. Motorové ovladače umožňují vzdálené elektrické ovládání MCCB. Pomocné/alarmové kontakty Přímé otočné ovladače ovládání přes dveře nebo ovládání s otevřenými dveřmi skříně. Vnitřní ovládací rukojeť NFPA když se používá ovladač s proměnnou hloubkou, umožňuje ovládání MCCB s otevřenými dveřmi skříně bez použití jakýchkoli nástrojů. Nastavitelná termální/ nastavitelná magnetická Ovládací mechanizmus s proměnnou hloubkou a přírubou přímé ovládání pro rukojeť s přírubou.

8 Motorová ochrana Motorové ochrany Allen-Bradley jsou k dispozici pro široký rozsah velikostí motorů a typů instalací. Lze je kombinovat s našimi motorovými startéry, přepěťovými relé a stykači NEMA a IEC. Motorová ochrana až do A Řada 0MG Motorové ochrany s proudovým rozsahem A UL489 zapsané/uznané pro zatížení motoru Jednotky pouze pro ochranu proti zkratu k dispozici v rozsahu A (ochrana proti přetížení musí být zajištěna samostatně) Kombinované jednotky pro ochranu proti zkratu a přetížení k dispozici v rozsahu A Viditelná indikace vybavení Vysoká přípustná hodnota proudu Vysoká přepínací kapacita Lze používat společně se stykači a přepěťovými relé NEMA a IEC Sdílí široký rozsah příslušenství s jističi MCCB řady 0G Motorová ochrana až do 90 A s ochranou proti přetížení, nebo bez ní Řada 0M hospodárná možnost pro aplikace menšího rozsahu Proudový rozsah v rozmezí 0,1 45 A Modely do 45 A jsou k dispozici s bimetalovou ochranou proti přetížení pro standardní aplikace motorů Tyto modely lze rovněž používat společně se stykači řady 100 pro vytvoření kombinovaných motorových spouštěčů v souladu s UL typu E nebo typu F K dispozici jsou také vypínací a podpěťové spouště Pomocné kontakty s přední montáží nevyžadují žádný dodatečný prostor v rozvaděči Kompaktní přípojnice zjednodušují třífázové zapojení více vedlejších obvodů Poloha při vypadnutí jističe: zvláštní poloha rukojeti indikuje, že došlo k vypadnutí jističe Indikace vypadnutí jističe při zkratu: identifikuje vypadnutí jističe v důsledku zkratu, což obsluze umožňuje rozpoznat závadu rychle, a proto se zkrátí doba odstávky Řada 0-CMN Proudový rozsah v rozmezí A Motorové ochrany v rámu 0-CMN jsou certifikovány UL/CSA jako manuální ovladače motorů (se schváleními pro odpojovače přímo na motoru a skupinovou instalaci). Ve skupinových instalacích NEC/CEC se tato zařízení musejí používat v souladu s příslušnými pravidly, která vyžadují použití zkratového jističe vedlejšího obvodu (BCPD) v přívodním vedení.

9 Použití motorových ochran Jistič MCCB s tepelně magnetickou ochranou Řada 0MG A Zařízení motorové ochrany s pouze magnetickou jednotkou spouště stykač přepěťové relé spouštěč Řada 0M/0-CMN 0,1 90 A Motorová ochrana s magnetickou spouští a ochranou proti přetížení stykač Řada 0M 0,1 45 A Zařízení motorové ochrany s pouze magnetickou jednotkou spouště stykač přepěťové relé Zařízení motorové ochrany testovaná s kombinovanými spouštěči nebo stykači tak, aby poskytovala koordinaci SCCR do 65 ka. Více informací naleznete na naší globální webové stránce věnované SCCR: Schváleno pro použití ve skupinových aplikacích motorů v Severní Americe, přičemž je možné zajišťovat ochranu více vedlejších motorových obvodů v rámci jediného zkratového jističe. Když se používá jako kombinovaný ovladač motoru podle UL typu E, je možné eliminovat potřebu samostatného zkratového jističe v přívodním vedení.

10 Miniaturní jističe pro ochranu řídicího obvodu a zátěže Skupina produktů pro ochranu řídicích obvodů a zátěží aktualizovala a rozšířila své portfolio tak, aby lépe uspokojovala vaše požadavky. Nová nabídka miniaturních jističů zajišťuje bezpečnost na dotyk prstů podle IP20 a vykazuje shodu s RoHS. Tyto produkty rovněž vyhovují rozšířenému souboru norem a certifikací. Jističe MCB UL 489 CSA C.2 No. 5.1 EN GB certifikováno UL CSA CE CCC VDE Produkty řady 89-M jsou certifikovány pro zajištění ochrany vedlejších obvodů ve Spojených státech amerických a Kanadě a jako miniaturní jističe pro aplikace IEC. 0,5 63 A; 1, 2, 3 póly; křivky vybavení C a D Omezení hodnoty proudu Dvojité svorky pro flexibilitu připojení pomocí vodičů nebo přípojnice Vhodné pro extrémní podmínky okolního prostředí (-25 C až +55 C) Doplňková ochrana UL 1077 CSA C.2 No. 235 EN GB uznané UL* CSA* CE CCC VDE (* pouze 1, 2 a 3 póly) Produkty řady 92-SP představují doplňkovou ochranu/miniaturní jističe pro ochranu zařízení v rámci aplikací. 0,5 63 A; 1(+N), 2, 3(+N) póly; křivky vybavení B, C a D Omezení hodnoty proudu Dvojité svorky pro flexibilitu připojení pomocí vodičů nebo přípojnice Kalibrační teplota 40 C, vhodné pro extrémní podmínky okolního prostředí (-25 C až +55 C) Široký rozsah příslušenství včetně pomocných kontaktů na spodní straně nevyžadujících žádný dodatečný prostor DIN lišty Regionální jističe EN GB 103 CE CCC VDE Jističe řady 188-J jsou určeny pro aplikace na úrovni jednotlivých zařízení. Tyto produkty mají pouze regionální certifikace a jsou k dispozici v Číně, Singapuru a Evropě. 0,5 63 A; 1(+N), 2, 3(+N), 4 póly; křivky vybavení B, C a D Omezení hodnoty proudu Reverzibilní připojení přívodního vedení a zátěže Vhodné pro extrémní podmínky okolního prostředí (-25 C až +55 C)

11 Proudové chrániče UL 1053 ANSI/NFPA 70 EN CSA C.2 No. 4 GB 161 uznané curus CE CCC VDE Produkty řady 92-RCD detekují a přerušují svodové proudy k zemi, čímž zamezují zraněním osob a poškození zařízení. Proudové chrániče se používají v sérii s miniaturními jističi pro dodatečnou ochranu obvodů nejen proti přetížení a zkratům, ale rovněž proti zemnímu spojení A; 2, 4 póly Zařízení s citlivostí 30 ma pro ochranu osob (zjistěte místní požadavky) Zařízení s citlivostí 100, 300 a 500 ma pro ochranu zařízení Reverzibilní připojení přívodního vedení a zátěže Doplňující ochrany s vysokou hustotou instalace UL 1077 CSA C.2 No. 235 EN 609 uznané UL CE CSA Doplňující ochrany řady 92-GH a 92-GS mají konstrukci s vysokou hustotou instalace, která je užitečná, když je nedostatek prostoru v rozvaděči. 0,2 25 A; 1, 2, 3 póly Kompaktní konstrukce umožňuje nainstalovat jednopólových jističů na vzdálenosti jedné stopy Nízké jmenovité proudy a množství dalších různých jmenovitých proudů pro přesné přizpůsobení požadavkům daného obvodu Vhodné pro střídavé i stejnosměrné aplikace Volitelně integrovaný spínací kontakt pro 92-GS Příslušenství 89- M 92- SP J 92- RCD Montáž vpravo Montáž vlevo 92- G Montáž dole Přepínatelné uzamykací montážní upevnění Spínací kontakt * Rozpínací kontakt Spínací konta kt/ rozpínací kontakt Signální kontakt Vypínací spoušť * Kontakt je součástí jističe Poznámka: Pro zajištění flexibility skladových zásob a instalace jsou k dispozici univerzální příslušenství společná pro 92-SP, 188-J a 92-RCD. Aplikace miniaturních jističů Miniaturní jističe mohou poskytnout ochranu zařízení pro široký rozsah různých zátěží. Zde je zobrazeno několik příkladů.

12 16 15 AX3 AL1 D 16 AL2 15 AX1 AX3 AL1 16 AL G AX1 AL1 AX3 AL1 AX1 AL1 A B AL1 AX1 E TU AL C AX AX K TU AL F 06 TU AL H 49 Nástroje pro výběr a aplikaci Jističe od společnosti Rockwell Automation poskytují široký rozsah nástrojů, jež vám pomohou těmto produktům porozumět a použít je ve vašich aplikacích. Přístup k těmto nástrojům získáte on-line nebo prostřednictvím vašeho místního distributora. Průvodci výběrem a technická dokumentace Místní prodejce Navštivte naši webovou stránku pro vyhledání vašeho místního prodejce. Výkresy CAD v mnoha formátech Front terminals Required terminal covers with IP40 protection provided Terminal lugs for multi-cable connection Rotary handle operating mechanism on molded case circuit breaker Door drilling template with direct rotary handle Required 25 mm insulating phase barriers provided Min. door rotation radius Drilling: See Detail A J L 69 On-line katalog výrobků Naše široká nabídka výrobků je zaměřena na zlepšení procesů na všech stupních vašeho výrobního cyklu. Protection/Circuit-Breakers Product Selection Toolbox Široký rejstřík výběru výrobků a nástrojů pro uspořádání systému vám bude pomáhat při volbě a použití našich výrobků. Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), celosvětově největší společnost speciálně zaměřená na průmyslovou automatizaci, zvyšuje produktivitu svých zákazníků a podílí se na vyšší udržitelnosti stavu životního prostředí Země. Na celém světě jsou naše prémiové produkty značek Allen-Bradley a Rockwell Software uznávány díky inovačnímu potenciálu a vynikající kvalitě a výsledkům. Sledujte společnost ROKAutomation na síti Twitter. Spojte se s námi v sítích Facebook a LinkedIn. Allen-Bradley, LISTEN. THINK. SOLVE. a Rockwell Software jsou obchodními známkami společnosti Rockwell Automation, Inc. Obchodní známky, které nepatří společnosti Rockwell Automation, jsou majetkem příslušných společností. Publikace 0G-BR001A-CS-P prosinec 2013 Copyright 2013 Rockwell Automation, Inc. Všechna práva vyhrazena. Vytištěno v Evropě.

Miniaturní jističe Průvodce přechodem na nový systém 1489-M 1492-SPM 1492-D 188-J, -K 1492-RCDA

Miniaturní jističe Průvodce přechodem na nový systém 1489-M 1492-SPM 1492-D 188-J, -K 1492-RCDA Miniaturní jističe Průvodce přechodem na nový systém 1489-M 1492-SPM 1492-D 188-J, -K 1492-RCDA 1489-M Jističe Duální svorky nabízejí flexibilitu zapojení a přípojnic a možnost připojení z obou stran

Více

Spacial. Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň. univerzálnost čas efektivita služby

Spacial. Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň. univerzálnost čas efektivita služby Spacial Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň univerzálnost čas efektivita služby Specifikace rozváděčových skříní > www.schneider-electric.cz

Více

Tepelná nadproudová relé T16. Popis. 16 A max. Třída 10. Ochrana motoru obecně. Tlačítka. Popis

Tepelná nadproudová relé T16. Popis. 16 A max. Třída 10. Ochrana motoru obecně. Tlačítka. Popis Tepelná nadproudová relé T16 Popis 16 A max. Třída 10 culus CCC CE Ochrana motoru obecně Pro provoz motoru a pro zachování jeho životnosti je velmi důležité vybrat odpovídající ochranu. Účinnost ochranných

Více

ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 DE EN

ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 DE EN ŘADA KOMPAKTNÍCH INVERTORŮ J1000 CZ DE EN J1000 TECHNOLOGIE INVERTOROVÝCH MĚNIČŮ YASKAWA Obsah Strana 2 Zkušenosti a inovace Přední představitel technologie invertorových měničů Strana 3 Vlastnosti a funkce

Více

Rozvaděč vn typ W 12. jmenovité napětí 12 kv jmenovitý proud 630 A

Rozvaděč vn typ W 12. jmenovité napětí 12 kv jmenovitý proud 630 A Rozvaděč vn typ W jmenovité napětí kv jmenovitý proud 0 A Všeobecné informace Kovově zapouzdřené, vzduchem izolované rozvaděče typu W nachází univerzální použití v široké oblasti, od kabelových smyček,

Více

Monitorovací relé ŘADA K8

Monitorovací relé ŘADA K8 Monitorovací relé ŘADA K8 K o m p l e t n í ř a d a v p o u z d r u o š í ř c e 2 2, 5 m m Advanced Industrial Automation Řada monitorovacích relé Omron K8 nabízí výrobky prvotřídní kvality, všechny v

Více

Soupis provedených prací elektro

Soupis provedených prací elektro Soupis provedených prací elektro Odběratel: Dodavatel: ProfiCan Zdeněk Turek, Luční 360, 387 11 Katovice IČ: 74302388 Název objektu: Objednávka: Smlouva č.: Období: Podle Vaší objednávky a v rozsahu Vámi

Více

Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím

Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím Tel.X Nikl-kadmiové baterie o vysoké hustotě energie Ušité na míru moderním telekomunikačním sítím Pro novou generaci decentralizovaných telekomunikačních sítí jsou vyžadovány záložní zdroje, které splňují

Více

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5 Opravdový rozdíl PŘEDSTAVUJEME MOTORY SCANIA EURO 5 2-3 Dokonalost se vyplácí. O tom, co je motorem vašich ambicí, se můžeme jen dohadovat. Zato přesně víme, jakým překážkám musíte

Více

Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 2001, 2002, 2004, 2006, 2010 a 2016

Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 2001, 2002, 2004, 2006, 2010 a 2016 24 Řadové svorky TOPJOB @ Řady 2000, 200, 2002, 2004, 2006, 200 a 206 Připojení/uvolnění vodiče Zkoušení Přímé zasunutí plné vodiče do jednoho průřezu nad a nejméně dvou průřezů pod jmenovitým průřezem

Více

Strana 13-2 Strana 13-6

Strana 13-2 Strana 13-6 Strana -2 Strana -6 INSTALAČNÍ JISTIČE DO 63 A 1P, 1P+N, 2P, 3P a 4P provedení Jmenovitý proud In podle IEC: 1 63 A Zkratová vypínací schopnost Icn podle IEC: 10 ka (6 ka pro 1+N-pólové) Vypínací charakteristika:

Více

Hodnoty pro spínání AC motorů AC 2, AC 3, AC 4 30 kw (50 Hz)

Hodnoty pro spínání AC motorů AC 2, AC 3, AC 4 30 kw (50 Hz) 100 C Kompaktní velikost, 4 45 kw (9 85 A) AC a DC řízení cívkou Společné příslušenství pro všechny velikosti stykačů Čelní a boční montáž pomocných kontaktů Elektronické a pneumatické časovací moduly

Více

BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování

BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování Pro olověné akumulátory Při nabíjení startovacích akumulátorů i akumulátorů s hlubokým cyklem dodržujte pokyny uvedené v návodu k obsluze.

Více

Rozvaděče FW s třídou izolace I

Rozvaděče FW s třídou izolace I s třídou izolace I Oceloplechové rozvodnice pro zapuštěnou a nástěnnou montáž s třídou izolace I a vestavnou hloubkou 110 mm. Rozvodnice jsou určeny pro bytovou a občanskou výstavbu. Dodávány jsou kompletní

Více

POŽÁRNÍ A NOUZOVÉ ÚSTŘEDNY

POŽÁRNÍ A NOUZOVÉ ÚSTŘEDNY 25 VLASTNOSTI A VÝHODY KOMPLETNÍ ŘADA Od ústředny se signalizací alarmu až po skříně, které lze vybavit podle potřeby. FLEXIBILITA Možnost výběru ústředny s tlačítkem nebo s otvorem o 22 mm nebo s lištou

Více

ARIA ARIA J/X. Rozvodnice polyesterové, univerzální. Normy. Vlastnosti. Certifikace. Aplikace B.3

ARIA ARIA J/X. Rozvodnice polyesterové, univerzální. Normy. Vlastnosti. Certifikace. Aplikace B.3 R Rozvodnice polyesterové, univerzální rgonomický mechanizmus zavírání. 2bodový mechanizmus zamykání a ovládaný otočnou rukojetí (pro profilový půlcylindrický zámek). Redukce síly pro zavření o 25%. Patentovaný

Více

pro rychlejší a spolehlivější instalaci

pro rychlejší a spolehlivější instalaci Řešení s bezšroubovými svorkami PATICE ČASOVAČE pro rychlejší a spolehlivější instalaci Advanced Industrial Automation Technologie bezšroubových svorek (SLC Screw-Less Clamp) nabízí efektivní, úsporné

Více

Technický katalog plastových rozváděčových skříní KS

Technický katalog plastových rozváděčových skříní KS Technický katalog plastových rozváděčových skříní KS Plastové rozváděčové skříně KS 1 2 3 6 7 6 4 5 1 Plastové rozváděčové skříně KS mají velmi rozmanité možnosti použití. Vysoký stupeň krytí, ochrana

Více

Vnitřní elektrické rozvody

Vnitřní elektrické rozvody ČSN 33 2130 Vnitřní elektrické rozvody 44. Požadavky na elektrický rozvod Elektrický rozvod musí podle druhu provozu splňovat požadavky na : - bezpečnost osob, užitných zvířat a majetku - provozní spolehlivost

Více

C.SCOPE Lokátory inženýrských sítí & Generátory signálu

C.SCOPE Lokátory inženýrských sítí & Generátory signálu C.SCOPE Lokátory inženýrských sítí & Generátory signálu www.cscope.cz C.SCOPE Lokátory inženýrských sítí & Generátory signálu Vyhledávejte a sledujte inženýrské sítě jednoduše, rychle a spolehlivě s pomocí

Více

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE PIKAZ BRNO, spol. s r.o. Šumavská 31, 612 54 Brno, ČR tel.: +420 549 131 111, fax: +420 549 131 227, e-mail: info@pikaz.cz Investor : Správa železniční dopravní cesty s.o. Arch. č. : 1477-PB-S01-E-005

Více

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Přesnost provozních přístrojů je velmi důležitá pro spolehlivý provoz výrobního závodu a udržení kvality výroby. Přesnost měřicích přístrojů narušuje posun

Více

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Řada závěsných elektrokotlů RAY

Více

výkonové jističe IEC 60947-2 GB 14048.2-1994 GB 6829-1995 IEC 755

výkonové jističe IEC 60947-2 GB 14048.2-1994 GB 6829-1995 IEC 755 IEC 60947-2 GB 14048.2-1994 GB 6829-1995 IEC 755 Použití výkonové jističe Výkonový jistič NM8 je nejnovějším vyvinutým výkonovým jističem společnosti CHINT group. Je vyráběn moderní výrobní technologií.

Více

POHYBLIVÉ PŘÍVODY ENERGIE SIGNALIZAČNÍ A JEŘÁBOVÁ TECHNIKA

POHYBLIVÉ PŘÍVODY ENERGIE SIGNALIZAČNÍ A JEŘÁBOVÁ TECHNIKA POHYBLIVÉ PŘÍVODY ENERGIE SIGNALIZAČNÍ A JEŘÁBOVÁ TECHNIKA OVLÁDACÍ A ŘÍDÍCÍ PRVKY PRO JEŘÁBY KABELOVÉ VLEČKY Pohyblivé přívody energie s pojezdem po ocelovém lanku, C-profilu, I-profilu nebo čtyřhranném

Více

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - moderní Příslušenství Moderní pouzdra a batohy Pohodlí a ochrana Pro počítače Tablet PC, notebooky i mobilní pracovní stanice nabízí společnost Fujitsu

Více

Terminály chránění, monitorování a ovládání RE_ 5. Instalační manuál

Terminály chránění, monitorování a ovládání RE_ 5. Instalační manuál Terminály chránění, monitorování a ovládání RE_ 5 2 1MRS755684 Terminály chránění, monitorování a ovládání RE_ 5 Vydáno: 22.10.1997 Revize: CZ_D/28.05.2010 Stav: Aktualizováno; Tento dokument je přeložen

Více

Strana 10-10. Strana 10-2

Strana 10-10. Strana 10-2 Strana - ŘD GX Smluvený tepelný proud Ith 6 až 4 Čtvercový profil těla Stupeň krytí svorek IP Standardní stupeň krytí čelně IP65 Strana - ŘD GN Smluvený tepelný proud Ith až 5 Kruhový profil těla Standardní

Více

Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky

Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky Most k efektivnější péči. Napájecí systém, který efektivněji splňuje požadavky pracoviště (na JIP, NJIP a v pokojích následné péče), zlepšuje přístup k Vašim pacientům

Více

www.noark-electric.cz ROZVODNICE A PROPOJOVACÍ SYSTÉMY KATALOG PLASTOVÝCH ROZVODNIC A PROPOJOVACÍCH LIŠT

www.noark-electric.cz ROZVODNICE A PROPOJOVACÍ SYSTÉMY KATALOG PLASTOVÝCH ROZVODNIC A PROPOJOVACÍCH LIŠT www.noark-electric.cz ROZVODNICE A PROPOJOVACÍ SYSTÉMY KATALOG PLASTOVÝCH ROZVODNIC A PROPOJOVACÍCH LIŠT Platnost od 15. 11. 2011 Obsah Společnost NOARK Electric... Obecné informace... 2 4 Rozvodnice PNS

Více

BOČNÍ A GARÁŽOVÉ HLINÍKOVÉ DVEŘE

BOČNÍ A GARÁŽOVÉ HLINÍKOVÉ DVEŘE BOČNÍ A GARÁŽOVÉ HLINÍKOVÉ DVEŘE BEZPEČNÉ A ELEGANTNÍ DVEŘE DO GARÁŽE Boční hliníkové dveře nacházejí nejčastěji uplatnění jako dodatečný, pohodlný vchod do garáže, která je vybavena sekčními nebo rolovacími

Více

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Společnost DATmoLUX s.r.o. vyvinula systém regulace výkonu jednotlivých světelných bodů veřejného osvětlení, který je

Více

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika:

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika: Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin Stručná charakteristika: je určen pro měření libovolné fyzikální veličiny, která je reprezentována napětím nebo ji lze na napětí převést. Zpětný převod

Více

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF Ohřívací zařízení SKF Je to tak. Nesprávné montážní postupy jsou až v 16 % případů příčinou předčasného selhání ložisek Ve snaze snížit riziko nesprávné montáže začala společnost SKF jako jedna z prvních

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Elektronická zátěž (Elektronische Last) Typ 3229.0 Obj. č.: 51 15 47

Elektronická zátěž (Elektronische Last) Typ 3229.0 Obj. č.: 51 15 47 Obsah Strana Elektronická zátěž (Elektronische Last) Typ 3229.0 Obj. č.: 51 15 47 1. Úvod a účel použití...2 Doplňující vybavení testovacího přístroje (kontrola zařízení se střídavým napětím)...3 2. Bezpečnostní

Více

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání lanem Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání diamantovým lanem je nejsnadnější a nejúčinnější způsob

Více

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny! Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel Typ SK 530 503 045 191 / 9202 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 40 SK / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY 1. Obecný popis ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A ATERM 1 Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a provádět

Více

MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-FC-0024X

MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-FC-0024X MODULY ŘADY CFOX ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE MODULU C-FC-0024X 2. vydání - prosinec 2011 Dokumentace je také k dispozici on-line na www.tecomat.cz. 1 TXV 133 39 1. POPIS A PARAMETRY Základní dokumentace Moduly

Více

Obytná budova musí z hlediska elektrických rozvodů splňovat požadavky na:

Obytná budova musí z hlediska elektrických rozvodů splňovat požadavky na: Vnitřní elektrické rozvody Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky http://fei1.vsb.cz/kat420 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Elektrické

Více

Tisková zpráva. Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů. Říjen 2011

Tisková zpráva. Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů. Říjen 2011 Říjen 2011 Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů Scania Citywide je novou řadou nízkopodlažních a nízkonástupních autobusů s osobitým a přátelsky působícím vzhledem,

Více

Umístění zásuvek, vypínačů a světel v koupelně

Umístění zásuvek, vypínačů a světel v koupelně Umístění zásuvek, vypínačů a světel v koupelně Jak je známo, voda je velmi dobrý vodič elektrického proudu a proto je nutné před ni všechny spotřebiče chránit. Z toho důvodu se elektrická instalace v koupelnách

Více

- regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty

- regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty - regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty Popis spolu s ventilem AB-QM a termelektrickým pohonem TWA-Z představují kompletní jednotrubkové elektronické řešení: AB-QTE je elektronický regulátor

Více

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství

Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství Datasheet Fujitsu Transportní brašny pro notebooky - univerzální Příslušenství Všestranná pouzdra a batohy Pohodlí a ochrana Pro počítače Tablet PC, notebooky i mobilní pracovní stanice nabízí společnost

Více

Ještě více flexibility

Ještě více flexibility Nové wedi Fundo Riolito neo Ještě více flexibility Rozšíření produktové řady Fundo Riolito CZ Malé změny velký výkon Vysoce kvalitní kryt žlabu nyní také přímo u stěny Ještě menší počet spár u velkoformátových

Více

UniGear typ ZS1. Vzduchem izolované, kovově kryté rozváděče vysokého napětí odolné proti vnitřním obloukovým zkratům

UniGear typ ZS1. Vzduchem izolované, kovově kryté rozváděče vysokého napětí odolné proti vnitřním obloukovým zkratům UniGear typ ZS1 Vzduchem izolované, kovově kryté rozváděče vysokého napětí odolné proti vnitřním obloukovým zkratům 2 UNIGER TYP ZS1 UNIGER SE DVĚM ÚROVNĚMI UNIGER TYP ZVC TECHNICKÉ ÚDJE 4 6 8 10 1 2 3

Více

JPM 1100(IP) 100V zesilovač

JPM 1100(IP) 100V zesilovač JPM 1100(IP) 100V zesilovač Stránka č. 1 Úvodem: Zesilovač JPM 1100 se vymyká z řady běžných 100V zesilovačů především svým určením pro pevnou montáž do podhledů, příček a rozvaděčů, na nábytek nebo na

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1 Obsah 1. Účel a rozsah projektu... 2 2. Projekt neřeší... 2 3. Výchozí podklady... 2 4. Výchozí závazné normativní dokumenty... 2 5. Určení vnějších vlivů... 3 6. Elektrické napájení... 3 7. Ochrana před

Více

Příznivé teploty pro vaše plasty

Příznivé teploty pro vaše plasty Příznivé teploty pro vaše plasty Řešení technického ohřevu ve výrobě www.voetsch-ovens.com 1 Spolehlivé procesy technického ohřevu ve výrobě plastových výrobků Ve výrobě plastových výrobků jsou téměř vždy

Více

BNA. BNA 42S2 soustružnické centrum se 2 vřeteny a 1 nástrojovou hlavou s poháněnými nástroji

BNA. BNA 42S2 soustružnické centrum se 2 vřeteny a 1 nástrojovou hlavou s poháněnými nástroji BNA BNA 42S2 soustružnické centrum se 2 vřeteny a 1 nástrojovou hlavou s poháněnými nástroji BNA 42DHY2 soustružnické centrum se 2 vřeteny, 2 nástrojovými hlavami a Y osou BNA 42MSY2 soustružnické centrum

Více

zjednodušujeme stavbu Vzduchotechnické jednotky

zjednodušujeme stavbu Vzduchotechnické jednotky zjednodušujeme stavbu Vzduchotechnické jednotky Přehled výrobků lindab zjednodušujeme stavbu Sestavné vzduchotechnické jednotky Máme více než čtyřicetileté zkušeností v oboru výroby sestavných modulových

Více

Unidrive M200, M201 (Typová velikost 1 až 4) Základní informace

Unidrive M200, M201 (Typová velikost 1 až 4) Základní informace Tato příručka poskytuje základní informace, které jsou požadovány pro nastavení a spuštění měniče s motorem. Více informací lze nalézt v Uživatelské příručce Unidrive M200 / M20. Bezpečnost při práci Varování

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více

1 ŘÍZENÍ S POSILOVAČEM

1 ŘÍZENÍ S POSILOVAČEM 1 ŘÍZENÍ S POSILOVAČEM Účel : Snížení ovládací síly při běžném převodu řízení. Poznámka : Pro natočení rejdových kol u vozidel s velkým zatížením řídící nápravy je nutno vyvinout velkou ovládací sílu její

Více

Specialista pro technická systémová řešení

Specialista pro technická systémová řešení Specialista pro technická systémová řešení Rozvodné sítě napětí Telekomunikace Dopravní technika Osvětlení silnic Radiové centralizované dálkové ovládání Stožárové svorkovnice 11-2010 Stožárové svorkovnice

Více

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU Stav.úpravy části 2.np Krytý bazén 25m Zlín, Hradská 888, Zlín SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

NAPÁJENÍ. Montážní systém. Řada 141A. Přehled řady výrobků. Montážní systém. Rockwell Automation

NAPÁJENÍ. Montážní systém. Řada 141A. Přehled řady výrobků. Montážní systém. Rockwell Automation Přehled řady výrobků Typ Řada Charakteristika Možnosti montáže Montáž na přípojnici Iso Montáž na standardní přípojnici Montáž na desku Normy/schválení 141A Moduly přípojnice MCS IsoTM zajišťují maximální

Více

Elektrotechnické soupravy

Elektrotechnické soupravy Izolovaný D8mm svorníkový konektor Je určen pro propojení různých typů elektrotechnických souprav ( např. odběrové soupravy, By-pass soupravy, propojovací kabely apod.) EN/IEC 60900:2004 (je-li použitelná)

Více

Staráme se o bezpečnost

Staráme se o bezpečnost Staráme se o bezpečnost www.ces.eu 2 Budova Říšského sněmu, Berlín Fotbalová aréna Schalke Burj Khalifa, Dubai Úřad vlády, Berlín Letiště Šeremetěvo 3, Moskva CES - Nejstarší německý výrobce vložkových

Více

Originál návodu BE 6 BE 10

Originál návodu BE 6 BE 10 Originál návodu BE 6 BE 10 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické nářadí firmy Metabo

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Zde se podrobně seznámíte s hlavními díly vzduchové clony. Vám názorně představí nejběžnější příklady instalací clon SAHARA MAXX HT.

Zde se podrobně seznámíte s hlavními díly vzduchové clony. Vám názorně představí nejběžnější příklady instalací clon SAHARA MAXX HT. SAHARA MAXX HT Vážený zákazníku, tento katalog Vám usnadní výběr vzduchové clony SAHARA MAXX HT podle Vašich představ a požadavků a pomůže při sestavování potřebného objednacího klíče. Nabízíme Vám velké

Více

Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce

Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce Ing. Jiří Kutáč znalec obor: elektrotechnika specializace: ochrana před bleskem a přepětím jiri.kutac@dehn.cz; www.dehn.cz Klíčová slova

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI OBJEKT SO3.1 - TOALETY D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI AKCE: ÚPRAVA OKOLÍ HORNOBRANSKÉHO RYBNÍKA INVESTOR: MĚSTO, NÁMĚSTÍ SVORNOSTI 1 381 01 MÍSTO: OKRES: ZAK. Č.: 08-14 V ČESKÉM KRUMLOVĚ, BŘEZEN 2014 VYPRACOVAL:

Více

Datasheet Fujitsu Replikátor portů USB 3.0 PR08 Příslušenství připojení

Datasheet Fujitsu Replikátor portů USB 3.0 PR08 Příslušenství připojení Datasheet Fujitsu Replikátor portů USB 3.0 PR08 Příslušenství připojení Připojte veškeré příslušenství pomocí jediného portu Replikátor portů USB 3.0 Fujitsu PR08 je řešením pro notebooky bez vyhrazeného

Více

CarSense101. pohybový detektor vozidel. autorizovaný prodejce

CarSense101. pohybový detektor vozidel. autorizovaný prodejce CarSense101 pohybový detektor vozidel autorizovaný prodejce VAROVÁNÍ A VÝSTRAHY Nikdy nepoužívejte detektor CS101 jako systém detekce couvání nebo přítomnosti vozidla. CS101 vyžaduje k detekci pohyb vozidla.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO D.2.a-1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO Základní údaje Název akce: SKALKA - Splašková kanalizace a ČOV Část: D.2-1.2 ČOV Skalka - elektro Objekt: ČOV Skalka Investor: Obec Skalka Zpracovatel projektu: AQUA-STYL

Více

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1.

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1. Základní údaje 1.1 Předmět projektu Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1.2 Podklady Výchozími podklady pro zpracování projektu byl projekt

Více

řada VELIS březen 2011

řada VELIS březen 2011 řada VLIS březen 2011 ...italský styl a design... Zcela nový koncept ohřívače vody s unikátním italským designem od Hloubka POZ 27 cm! SPR PLOCHÝ Ariston nyní nabízí nejefektivnější řešení kompaktnosti,

Více

W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY

W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY 2013 www.whirlpool-professional.com WHIRLPOOL PRÁDELNY Whirlpool profesionální řada praček a sušiček se zaměřuje stejně na potřeby velkých i

Více

Manuální, technická a elektrozručnost

Manuální, technická a elektrozručnost Manuální, technická a elektrozručnost Realizace praktických úloh zaměřených na dovednosti v oblastech: Vybavení elektrolaboratoře Schématické značky, základy pájení Fyzikální principy činnosti základních

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008)

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Systém WAGA WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Konstrukční řada WAGA, Multi/Joint 3000: Konstrukční řada Waga, Multi/Joint 3000

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

Distribuce. Ing. Lucie Vokáčov

Distribuce. Ing. Lucie Vokáčov Distribuce Ing. Lucie Vokáčov ová, vokacova@pef pef.czu.cz Obsah Distribuce a její podstata Distribuční cesta definice pojmu Zprostředkovatelé Členění distribučních cest Tvorba distribučních cest Maloobchod

Více

Tango. Koncové spínače. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace. Průmyslová zdvihací

Tango. Koncové spínače. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace. Průmyslová zdvihací Tango Koncové spínače Koncový spínač Tango je určen ke kontrole pohybů mostových jeřábů, kladkostrojů a podobných částí pracovních strojů. Jako pomocný ovladač se podílí na řízení kontrolních obvodů napájení

Více

MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AO 09/2013//09/2016 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 ČSN OHSAS

MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AO 09/2013//09/2016 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 ČSN OHSAS MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AO 09//2013////09//2016 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 ČSN OHSAS 18001:2008 Název a sídlo: Adresy provozoven: 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE I ASE, s.r.o. Sadová 95,

Více

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý Mikroelektrárny ÚVOD Vedle solárních článků pro potřeby výroby el. energie, jsou k dispozici i další možnosti. Jednou jsou i větrné elektrárny. Pro účely malých výkonů slouží malé a mikroelektrárny malých

Více

PRYČ S VODNÍM KAMENEM! Parní zvlhčovač vzduchu s patentovaným systémem odstraňování vodního kamene Condair RS Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu

PRYČ S VODNÍM KAMENEM! Parní zvlhčovač vzduchu s patentovaným systémem odstraňování vodního kamene Condair RS Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu PRYČ S VODNÍM KAMENEM! Parní zvlhčovač vzduchu s patentovaným systémem odstraňování vodního kamene Condair RS Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu Elektrický parní zvlhčovač vzduchu s patentovaným

Více

Pojistky VN ETI VV Thermo. jmenovité napětí 3 38,5 kv jmenovitý proud 6 160 A

Pojistky VN ETI VV Thermo. jmenovité napětí 3 38,5 kv jmenovitý proud 6 160 A Pojistky VN ETI VV Thermo jmenovité napětí 3 38,5 kv jmenovitý 6 160 A Pojistky VN Nová řada pojistkových vložek s tepelnou ochranou firmy ETI je navržena pro ochranu elektrických přístrojů před tepelnými

Více

Průmyslová vrata Sekční průmyslová vrata

Průmyslová vrata Sekční průmyslová vrata Průmyslová vrata Sekční průmyslová vrata Crawford 242 Přizpůsobeno potřebám zákazníka Crawford 242 jsou sekční vrata pro použití např. v prodejnách automobilů, požárních stanicích, ve všech případech,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Instalační systém OptiLine. Řešení pro administrativní budovy

Instalační systém OptiLine. Řešení pro administrativní budovy Instalační systém OptiLine Řešení pro administrativní budovy Řešení pro domovní elektroinstalace Modulární rozvodnice a přístroje kryty přístrojů Domae - Mini Opale plastové rozvodnice Domae - Mini Pragma

Více

Seminář Označení CE vám otevře evropský trh! Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR. František Holec viceprezident

Seminář Označení CE vám otevře evropský trh! Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR. František Holec viceprezident Seminář Označení CE vám otevře evropský trh! Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Osnova prezentace I. Jaký přínos označení

Více

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 Stavebník: Místo stavby: Druh dokumentace: Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati 21, Zlín Vsetín, Bobrky Projektová dokumentace pro SP a RDS TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

Ponorné čerpadlo WILO. Typová řada TWU 3, 4"

Ponorné čerpadlo WILO. Typová řada TWU 3, 4 Ponorné čerpadlo WILO Typová řada TWU 3, 4" Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 14 TWU / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice

Více

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí 5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi Bezpečnost pro stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

Více

Sensorboxy SRAP, analogové

Sensorboxy SRAP, analogové hlavní údaje Všeobecné údaje Analogový sensorbox pro více funkcí. Analogový sensorbox slouží ke sledování polohy kyvných pohonů, kterou hlásí pomocí analogového výstupního signálu 4 20 ma do řídicího systému.

Více

Dopřejte si správnou velikost

Dopřejte si správnou velikost Myčky na hrnce, plechy a pracovní pomůcky Série GS 600 Dopřejte si správnou velikost Série GS 600 myčky na hrnce, plechy a pracovní pomůcky Winterhalter Mytí kuchyňského nádobí vyžaduje velký výkon série

Více

Pöttinger TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310

Pöttinger TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310 Pöttinger TERRADISC Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310 TERRADISC Dát půdě život V moderní rostlinné výrobě nové systémy obdělávání půdy zintenzivnily trend k minimální míře tohoto obdělávání. Po žních

Více

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY s názvem MRAZÍCÍ BOXY PROJEKTU CEITEC IV. ČÁST 1. vyhotovené podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, 1. ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v platném znění

Více

DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ

DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Libor DOUŠEK, Marek SUSČÍK ACE Design, s.r.o., Drážní 7, Brno, oko@acedesign.cz Anotace: DotWalker je aplikace pro usnadnění cestování zrakově hendikepovaných

Více

Obr. 1: Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým. pohonem

Obr. 1: Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým. pohonem Sekce katalogu Plynové ventily Informace o výrobku GH-5000 Datum vydání 0997/1297CZ Plynový ventil řady GH-5000 s elektro-hydraulickým pohonem Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým pohonem

Více

Compact-E Inox. Koncept. Skříň je vyrobena z nerezu a navíc nastříkána práškovou barvou - to je kvalita WAP i u malých provedení

Compact-E Inox. Koncept. Skříň je vyrobena z nerezu a navíc nastříkána práškovou barvou - to je kvalita WAP i u malých provedení Compact-E/2 Inox Compact-E Inox Koncept V nerezové skříni jsou integrovány profesionální komponenty z velkých mycích zařízení řady DesignLine. Základním kamenem jsou zde vysoce výkonná čerpadla spolu s

Více