Pohodlné Odolné Špičkové provedení Krásné

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pohodlné Odolné Špičkové provedení Krásné"

Transkript

1 Page 1 POKYNY PRO INSTALACI A ÚDRŽBU PODLAHOVÉ KRYTINY Z TKANÉHO VINYLU Page 2 Pohodlné Odolné Špičkové provedení Krásné OBSAH PŘED INSTALACÍ INSTALACE ROLÍ INSTALACE DLAŽDIC PÉČE A ÚDRŽBA Page 3 Děkujeme, že jste si vybrali tkanou podlahovou krytinu Dickson. Již brzy si budete užívat své první kroky po tomto naprosto inovativním materiálu. Tato podlaha byla vytvořena na základě rozsáhlého výzkumu s využítím prověřených zkušeností a znalostí. Spojuje se v ní trvalá kvalita, odolnost, pohodlná údržba, estetický vzhled a příjemná struktura textilní podlahové krytiny. Zveme vás, abyste se seznámili s užitečnými radami pro instalaci a optimální využití vaší nové podlahy s cílem zajistit vaši maximální spokojenost. PRVNÍ VINYLOVÁ TKANÁ PODLAHA, KTERÁ SE NETŘEPÍ Technologie FrayGuard vyvinutá firmou Dickson minimalizuje běžný jev třepení při řezání koberce a a zvyšuje trvanlivost vazby. Zaručuje čistý řez na hranách pro rychlou, efektivní a dokonalou instalaci. Informace obsažené v těchto pokynech se mohou změnit bez předchozího upozornění. Je proto nezbytné, aby osoby odpovědné za instalaci této nové podlahy pozorně sledovaly případné změny, které mohou nastat u výrobku nebo při instalačním postupu. Doporučujeme také, aby byl materiál před instalací důkladně zkontrolován, což zabrání veškerým viditelným vadám v konečném výsledku. Jakmile je materiál instalován, nemůže být za žádných okolností vrácen.

2 Page 4 PŘED INSTALACÍ Aklimatizace podlahy Před instalací podlahy počkejte, než se krytina přizpůsobí klimatu prostředí. Role: Dlaždice: Podlahu rozbalte a rozprostřete 24 hodin v prostředí, kde ji budete instalovat. 48 hodin před instalací položte dlaždice v původním obalu na rovný povrch. Ujistěte se, že teplota a vlhkost vzduchu v daném prostředí jsou na běžné úrovni (nad 18 C, relativní vlhkost 30% až 60%). Připravte povrch pro pokládku Ujistěte se, že podklad je : Čistý: vysajte plochu a omyjte ji, odstraňte veškeré zbytky omítky, barev, tuků, oleje atd. Rovný a odolný: bez jakýchkoliv prasklin; v případě, že je povrch nerovný nebo jsou na něm zbytky lepidla či asfaltu, doporučujeme použít k vyrovnání samonivelační nátěr. Dokonale suchý a vodotěsný: je nezbytné dodržovat veškerá platná pravidla a předpisy ohledně kontroly vlhkosti plochy, která má být pokryta. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Vinylové podlahy vytvářejí nepropustnou membránu, která zabraňuje vlhkosti z podloží, aby se odpařovala. Přebytečná voda obsažená v podloží může způsobit okamžité nebo dlouhodobé poškození (odlepování, bubliny, poškození podkladu nebo infiltraci základní vrstvy). Systematicky kontrolujte teplotu a vlhkost podkladové plochy, na kterou má být položena vinylová podlaha. Obecně platí, že by teplota neměla klesnout pod 15 C a vlhkost by neměla přesáhnout 4,5%. Zvláštní podmínky při instalaci na schodišti s výrazným provozem použijte schodovky při instalaci na povrchu s podlahovým topením (pozn. : teplota by nikdy neměla překročit 28 C na jakémkoliv kontaktním místě): - Dodržujte potřebnou dobu pro schnutí povrchu - Topný systém by měl být v provozu 4 týdny před instalací podlahové krytiny - Topný systém by měl být vypnut 48 hodin před zahájením instalace podlahové krytiny, a to včetně přípravy podkladu. - Po instalaci počkejte nejméně 48 hodin, než topný systém opět zapnete. - Vyvarujte se výrazných změn teplot; termostat nastavujte postupně tak, aby nedošlo k většímu teplotnímu výkyvu než je 5 C za den.

3 Page 5 POTŘEBNÉ NÁSTROJE křída nebo tužka pravítko a měřicí páska řezací nůž a řezací pravítko drážkovaná špachtle na lepidlo přítlačný váleček 2 až 3 kg přítlačný válec 50 kg lepidlo, kompatibilní se zadní stranou vinylové podlahy (viz doporučení) DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Před instalací podlahy pečlivě a za jasného světla zkontrolujte, zda nemá žádné viditelné vady. V žádném případě neinstalujte poškozený nebo vadný materiál. V případě zjištění vady kontaktujte ihned svého prodejce. UŽITEČNÉ RADY Při vytváření pracovního harmonogramu naplánujte položení podlahové krytiny až jako finální fázi, abyste předešli jejímu poškození v průběhu jiných prací. Pokud to není možné, přikryjte ji kvůli ochraně plastovou fólií nebo kartónem. LEPIDLO DOPORUČENÁ LEPIDLA Níže uvedená lepidla byla testována a schválena jejich výrobci pro instalaci naší podlahové krytiny. DISPERZNÍ LEPIDLA PRO TRVALOU MONTÁŽ (pro dlaždice nebo role): BOSTIK MAPEI HENKEL SADERTAC V6 comfort Ultrabond ECO 370 Thomsit K188E Polymang SM comfort Ultrabond ECO V4SP Thomsit K188S Miplafix 300 Thomsit K150 Thomsit K188 Thomsit UK 800 PROTISKLUZOVÁ LEPIDLA A PROSTŘEDKY (pouze pro dlaždice): BOSTIK MAPEI HENKEL AdhesiTech Ultrabond ECO Fix Thomsit T435 Vždy si pečlivě přečtěte instrukce a doporučení výrobce lepidla a postupujte podle pokynů.

4 Page 6 INSTALACE ROLÍ Základní pravidla Vaše podlahová krytina Dickson je dodávána v šířce 2 m a je určena k trvalé instalaci lepidlem k podkladu. Podobně jako ostatní tkané podlahové krytiny může i tato mít přirozené strukturální odchylky. V závislosti na barvě a tkanivu budou švy více či méně viditelné a pozvednou kobercový vzhled podlahy. pruhy by měly být orientovány podélně nebo směrem k hlavnímu oknu v halách by měly být pruhy položeny ve stejném směru, jakým proudí většina provozu, s výjimkou odlišných doporučení ve specifické dokumentaci všechny pruhy by měly být položeny ve stejném směru v zájmu harmonického vzhledu; postupujte podle šipek na zadní části pro zarovnání dvou pruhů použijte dvojitý řez snažte se maximálně zabránit tomu, aby se švy nacházely v místech silného provozu zbavte se viditelných švů na koncích vrstvy, zakončení zakryjte kovovou lištou ujistěte se, že v daném prostoru použijete podlahové role stejné šarže UŽITEČNÉ RADY V prostorách s přímým vstupem zvenčí instalujte u vchodu absorpční rohožku. Ta zabrání proniknutí až 80 % potencionálních nečistot a vlhkosti. Je to výhodné z mnoha důvodů, dojde ke snížení nákladů na čištění a údržbu a prodlouží se životnost podlahy. NANÁŠENÍ LEPIDLA Postupujte přesně podle pokynů výrobce lepidla a dodržujte údaje týkající se množství a načasování. Pokládání rolí Page 7 1. Označte si přesnou polohu počáteční role a zároveň zajistěte, aby byl v obou směrech dostatek místa pro švy a nivelaci (nejméně 4 cm). 2. Umístěte pruh role podél čáry, kterou jste nakreslili na podklad. Rezervní prostor vyměřený pro řez ubíhá podél zdi. 3. Vnější okraj podlahové krytiny řezejte tak, aby přesně odpovídal tvaru daného místa, přiléhal ke stěnám, podlahovým lištám, trubkám a dalším prostorovým zářezům co nejtěsněji: a) řiďte se se okrajem stěny, pokud budou podlahové lišty instalovány později b) řiďte se okrajem podlahové lišty, pokud je již na daném místě

5 4. Polovinu pruhu přeložte nazpět. 5. Rovnoměrně naneste drážkovanou špachtlí lepidlo na spodní část přeložené polovinu pásu a dbejte na to, aby drážky lepidla nestihly zaschnout. Přestaňte 20 cm od okraje pruhu, švy se budou lepit později. 6. Rozložte pruh polepenou částí dolů. 7. Pevně tuto část přitisněte na místo, vzduchové bubliny zahlaďte malým přítlačným válečkem. Přeložte nazpět druhou část role a opakujte kroky 5, 6 a Nakreslete čáru rovnoběžnou s předchozí pro pozici dalšího pásu. Ujistěte se, že jste ponechali rezervní prostor alespoň 4 cm pro překrytí (pro role 1,96 m s 4 cm překrytím). 9. S pomocí řezacího pravítka a nože na koberce pokračujte s dvojitým řezem, přes obě vrsty najednou, ve středu překrytí obou pásů. Odstraňte nečistoty. 10. Odkryjte oba pásy a rozetřete lepidlo na podkladové ploše, až začne být lepkavé. 11. Znovu rozložte pruhy, pečlivě spojte oba okraje, aby vzniknul hladký šev a přitlačte je k sobě pomocí malého přítlačného válečku; poté vyhlaďte celou oblast těžkým přítlačným válcem, abyste odstranili bubliny. Opakujte postup pro zbývající pruhy. Jakmile je instalace podlahové krytiny dokončena: Podlaha by měla být čistá, bez jakéhokoliv lepidla nebo jiných nečistot vzniklých během pokládky. Umožněte, aby se vaše podlaha ustálila. Respektujte následující čekací dobu: - místa s běžným provozem můžete začít používat 24 hodin po instalaci - první hloubkové čištění můžete provést za 72 hodin - nábytek můžete umístit za 72 hodin DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Používejte plstěné podložky nebo jiné ochranné předměty, aby nedošlo k poškození nebo nevznikaly skvrny od ostrých či špinavých předmětů. Nikdy nepoužívejte gumové ochranné prostředky (kaučukový olej může způsobit trvalé odbarvení podlahy).

6 Page 8 Utěsnění švů svařování za studena Aby byla u švů zajištěna dlouhá životnost a vodotěsnost, musí být všechny chemicky utěsněny s pomocí výrobků jako je Werner Muller typu A nebo podobnými. Chemické utěsnění spojů poskytuje: - Trvalou vodotěsnost, zabraňující i proniknutí jakékoliv prachu nebo vlhkosti z čištění. a) Podkladová plocha i lepidlo budou dostatečně ochráněny, tudíž bude zachována původní přilnavost a odolnost. b) Rovněž se tím zabrání nezvratnému pomačkání. - Trvalou odolnost vůči proti mechanickému poškození, neboť se zamezí tomu, aby se švy otevíraly nebo se jejich okraje uvolnily kvůli zátěži z provozu. V některých zemích vyžadují předpisy určitý typ těsnění podle kvalifikace prostoru a intenzity provozu. Prověřte proto danou legislativu. Postup: 1) 24 hodin po instalaci podlahové krytiny odstraňte všechny zbytky lepidla a umístěte do středu spojovacích švů maskovací pásku. 2) Otočným nožem seřízněte maskovací pásku podél dvojitého řezu. 3) Protřepejte tubu tekutého lepidla pro svařování PVC za studena a přitlačte jehlu hluboko do švu. Pomalu pak jehlou projíždějte spárou a dávkujte prostředek tlakem na tubu tak, abyste nanesli lepidlo rovnoměrně od začátku do konce. Počkejte alespoň 30 minut než začnete místnost používat. UŽITEČNÉ RADY Pokud je na podlahové krytině příliš těsnícího lepidla, jednoduše ho nechte zaschnout a odpařit, aniž byste se ho museli dotknout. Page 9 INSTALACE DLAŽDIC Vaše podlahová krytina Dickson je dodávána v balení po 16 kusech dlaždic, z nichž každá měří 50x50 cm (tzn. 4 m 2 v balení). Stejně jako jakákoliv jiná flexibilní podlahová krytina, pokládka se provádí lepením materiálu přímo na podklad. Pokud chcete ušetřit čas, můžete dlaždice instalovat s pomocí protiskluzového lepidla ve vodní disperzi, které umožňuje jejich vícenásobné odstranění a opětovnou fixaci.

7 Podobně jako ostatní tkané podlahové krytiny může i tato mít přirozené strukturální odchylky. V závislosti na barvě a tkanivu budou švy více či méně viditelné a pozvednou kobercový vzhled podlahy. Ujistěte se, že v daném prostoru použijete podlahové role stejné šarže. Odložte stranou jednu nebo dvě balení dlaždic, abyste mohli snadno a rychle vyměnit jakoukoliv dlaždici, která se časem poškodí nebo se opotřebuje. Šachovnicový vzor Osvědčení Be Easy a Be Smart byla navržena přímo pro pokládku šachovnicového vzoru, což znamená, že každá dlaždice je pootočena o jednu stranu doprava vzhledem k sousední (postupujte podle šipek na zadní části každé dlaždice). Monolitický vzor Stupňovitý vzor V maximální možné míře doporučujeme použít šachovnicový vzor, který je zárukou podstatně atraktivnějšího konečného vzhledu. Můžete se však samozřejmě rozhodnout položit všechny dlaždice ve stejném směru. V takovém případě nedojde k vizuálním efektům (matný/lesklý) a švy budou viditelnější. Stupňovitý vzor vypadá více rovnoměrně než vzor monolitický. DŮLEŽITÉ UPOROZNĚNÍ Před instalací podlahy pečlivě a za jasného světla zkontrolujte, zda nemá žádné viditelné vady. V žádném případě neinstalujte poškozený nebo vadný materiál. V případě zjištění vady kontaktujte ihned svého prodejce. UŽITEČNÉ RADY V prostorách s přímým vstupem zvenčí instalujte u vchodu absorpční rohožku. Ta zabrání proniknutí až 80 % potencionálních nečistot a vlhkosti. Je to výhodné z mnoha důvodů, dojde ke snížení nákladů na čištění a údržbu a prodlouží se životnost podlahy.

8 Page 10 Pokládání dlaždic 1. Nakreslete dvě základní osy přes střed podlahy : První z nich kolmo k hlavnímu vchodu do daného prostoru Druhou kolmo k předchozí ose, podle řezu dlaždic přiložených ke stěnám. Pokud je to potřeba, upravte průsečík čar podle řezu dlaždic rovnoměrně rozložených podél okraje stěn. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Uspořádání dlaždic si předem naplánujte a vyzkoušejte. Rozložte je po podkladu, začněte ve středu a postupujte ke stěnám ve všech směrech, než začnete s jejich lepením. Působivě a hezky uspořádané dlaždice zvýší atraktivní vzhled hotové podlahy. Obecně platí, že by se při pokládce mělo usilovat o dosažení rovnováhy mezi oběma stranami místnosti. Dlaždice by neměly být nikdy seříznuty více, než do poloviny původní velikosti. 2. Začněte na podkladovou plochu nanášet lepidlo na průsečíku obou os. NANÁŠENÍ LEPIDLA Postupujte přesně podle pokynů výrobce lepidla a dodržujte údaje týkající se množství a načasování. 3. Umístěte první dlaždici na průsečík obou os a dále dlaždice pokládejte pomocí krokové metody Pokládka do čtverců: často kontrolujte uspořádání, abyste měli jistotu, že dlaždice jsou uspořádány rovně a souvisle, prstem přejeďte podél okraje. Přiléhavost: pravidelně kontrolujte, že všechny čtyři strany dlaždice těsně přiléhají. Pokud při zarovnávání dlaždic nepoužíváte krokovou metodu, nemusí být správně uspořádány a ve švech se mohou objevit mezery a trhliny, které nemusí být způsobeny rozdílnou velikostí dlaždic. UŽITEČNÉ RADY Dlaždice začněte pokládat od prostředku směrem ke stěně naproti vchodu. Page Vyhlazení dlaždic: jde o povinný proces, který musí obsahovat dva kroky: a) Vyhlazení jednotlivých spojů pomocí malého přítlačného válečku. b) Vyhlazení celé podlahy použitím těžkého, přítlačného válce. 5. Opakujte vyhlazovací proces po rovnoměrně rozložené šachovnici po celé místnosti.

9 Jakmile je instalace podlahové krytiny dokončena: Podlaha by měla být čistá, bez jakéhokoliv lepidla nebo jiných nečistot vzniklých během pokládky. Umožněte, aby se vaše podlaha ustálila. Respektujte následující čekací dobu: - místa s běžným provozem můžete začít používat 24 hodin po instalaci - první hloubkové čištění (viz Péče a údržba) můžete provést za 72 hodin - nábytek můžete umístit za 72 hodin DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Používejte plstěné podložky nebo jiné ochranné předměty, aby nedošlo k poškození nebo nevznikaly skvrny od ostrých či špinavých předmětů. Nikdy nepoužívejte gumové ochranné prostředky (kaučukový olej může způsobit trvalé odbarvení podlahy). Page 12 PÉČE A ÚDRŽBA Snadné ruční i strojové čištění Tkané podlahové krytiny Dickson jsou skutečnou technickou inovací vyvinutou pro nejnáročnější veřejná prostředí. Spojuje se v nich pohodlné používání, snadná údržba vinylových podlah, estetický vzhled a jedinečná struktura textilní podlahové krytiny. Dickson využívá exkluzivní výrobní proces, který je zárukou, že podlaha je naprosto vodotěsná, prachotěsná a odolná vůči skvrnám. Nitě osnovy a útky jsou tepelně spojeny dohromady a připojeny k zadní vrstvě, dokud jsou ještě horké, aby se zabránilo pronikání špíny a tekutin mezi vlákna, takže tekutiny a špína zůstanou jen na povrchu a lze je snadno očistit. Abychom udrželi podlahu dlouhodobě v tom nejlepším stavu, musíme stejně jako u ostatních podlah věnovat zásadní pozornost její údržbě. V tomto dokumentu naleznete veškerá naše doporučení a rady pro údržbu, odstraňování skvrn a čistění, která vám zaručí, že podlahové krytiny Dickson budou vypadat stále jako nové. Vaše volba barvy má významný dopad na údržbu Barva vaší podlahy přímo ovlivňuje požadavky na údržbu. Špína a skvrny jsou méně viditelné u mramorovaných odstínů (chiné) než u plných barev (ať už světlých či tmavých). Důležitým hlediskem při vašem výběru by mělo být umístění podlahy a intenzita provozu.

10 Umožněte, aby se vaše podlaha ustálila. Respektujte následující čekací dobu, po které si budete moci svoji novou podlahu užívat naplno: - místa s běžným provozem můžete začít používat 24 hodin po instalaci - první hloubkové čištění můžete provést za 72 hodin - nábytek můžete umístit za 72 hodin Účinná údržba musí bezpodmínečně zahrnovat 3 typy činností: 1. OCHRANA 2. PRAVIDELNÉ ČIŠTĚNÍ 3. HLOUBKOVÉ ČIŠTĚNÍ Page OCHRANA Přijměte tato preventivní opatření Většina nečistot pochází zvenčí. Instalace správně umístěných rohožek u vchodů zabrání proniknutí 80 % potencionálních nečistot a vlhkosti do budovy. Je to výhodné z mnoha důvodů, dojde ke snížení nákladů na čištění a údržbu a prodlouží se životnost podlahy. Pro trvalý účinek vysávejte rohožky každý den. Chraňte podlahu před možným mechanickým poškozením Nohy od nábytku s ostrými a znečištěnými hranami nebo takové, na kterých spočívá těžká zátěž (velké skříně nebo stoly) by měly být umístěny na měkkých ochranných podložkách, aby se zabránilo poškození podlahové krytiny. Kolečka kancelářských židlí, pojízdných skříní a stolků by měly mít oblé hrany. Nikdy nepoužívejte gumové materiály (olej z kaučuku může způsobit trvalé odbarvení podlahy). 2 PRAVIDELNÉ ČIŠTĚNÍ Vysávání Podlahy vysávejte pravidelně, aby do nich neproniknul prach. Důležité je stanovit očekávanou intenzitu provozu pro každou oblast, aby se mohlo přesně určit, jak často je potřeba vysávat.

11 Odstraňování skvrn Skvrny by se měly vyčistit co nejdříve dokud nejsou zaschlé, poté místo omyjte čistou vodou. Seznamte se s našimi radami ohledně ošetření skvrn. Umývání Dávku neutrálního čistícího prostředku nařeďte v kyblíku teplé vody. Používejte smeták s měkkými štětinami, podlahu vytřete roztokem. Počkejte několik minut, poté podlahu omyjte čistou vodou. Osušte povrch měkkým hadříkem z mikrovlákna nebo podobným. UŽITEČNÉ RADY Velké plochy mohou být čištěny automatickým čistícím přístrojem (viz krok 3) Page 14 3 HLOUBKOVÉ ČIŠTĚNÍ POMOCÍ PŘÍSTROJE NA ČIŠTĚNÍ KOBERCŮ Tento systém využívá princip aplikace vysoce zředěného roztoku saponátu a teplé vody (nebo horké při čištění mastných skvrn). Tím se uvolní nečistoty, které se pak okamžitě vysají výkonným vodním vysavačem. - Čištěná oblast se musí nejprve pečlivě zbavit prachu. - Poté vyčistěte odolné skvrny. - Pak naplňte nádrž na vodu v čističi koberců teplou nebo horkou vodou s trochou saponátu. - Pokud je to možné, koberec čistěte v rovných liniích po celé délce podlahy. Při každém přesunu na další linii překryjte předchozí zhruba o třetinu šířky čistící trysky, aby nedocházelo k zanechání stop. DŮLEŽITÉ Používejte čistič koberců vybavený válečky s měkkými štětinami. - Po každém čištění se ihned vraťte na stejné místo bez aplikace jakéhokoliv mycího prostředku, pouze v režimu vysávání. - Opakujte tento aplikační/vysávací proces v těch oblastech, kde zůstává viditelná špína i po počátečním čištění. - Nakonec by se měl stejný proces provést pouze s použitím čisté vody, aby se podlaha omyla. Tato metoda může být používána při pravidelné údržbě. V takovém případě však čistěte pouze plochy nejvíce zatížené provozem. Pokud chcete ušetřit čas, doporučujeme použít pouze malé množství neutrálního saponátu, abyste pak nemuseli podlahu omývat.

12 Page 15 Ošetřování skvrn SKVRNY Stopy akrylového lepidla a/nebo barvy Kapky barvy, laku nebo žvýkačky Víno, pivo, nealkoholické nápoje, mléko, ovoce, zmrzlina Čokoláda, olej, káva/čaj, tuk, dehet Stopy od obuvi Inkoust, kuličkové pero, fix, rtěnka Rez Krev Popáleniny od cigaret ODSTRAŇOVAČ SKVRN Použijte benzín, petrolej nebo líh. Po aplikaci rozpouštědla podlahu pečlivě otřete. Použijte zmrazovací sprej a poté jemně odstraňte lak/žvýkačku stěrkou. Teplá voda a neutrální čisticí prostředek, případně s několika kapkami čpavku. Teplá voda a silný alkalický čistící prostředek. U zaschlých a odolných skvrn použijte čistící rozpouštědlo jako je benzín, petrolej nebo líh. Důkladně opláchněte. Otřete suchým hadříkem. Vyčistěte metylalkoholem. Neutrální čisticí prostředek a 10% kyseliny šťavelové. Studená voda a amoniak. Seškrábněte stěrkou, a pak naneste několik kapek laku. DŮLEŽITÉ Nikdy nepoužívejte aceton, trichlorethylen, vosk, mastné čistící prostředky nebo odlakovač. Vytvoření protokolu údržby Jak často je potřeba podlahu vyčistit závisí hlavně na jejím umístění a intenzitě provozu, kterému je vystavena. Doporučujeme vám vytvoření protokolu o údržbě, který určí frekvenci čištění odpovídající každému typu plochy. Ukázka protokolu: PLOCHA S VYSOKÝM PROVOZEM: JEDNOU DENNĚ PLOCHA S BĚŽNÝM PROVOZEM: 2 AŽ 3 KRÁT TÝDNĚ PLOCHA S MINIMÁLNÍM PROVOZEM : JEDNOU TÝDNĚ ZASEDACÍ MÍSTNOST KAVÁRNA RECEPCE ČEKÁRNA VCHOD POKYNY PRO ÚDRŽBU POKYNY PRO INSTALACI

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz ANVI TRADE s.r.o. Bečovská 1273/1 104 00 Praha 10 Tel.: +420 271 096 610 Fax: +420 241 482 127 E-mail: anvitrade@anvitrade.cz Http: www.anvitrade.cz

Více

katalog 2016 bytové a komerční PVC

katalog 2016 bytové a komerční PVC katalog 2016 bytové a komerční PVC flexibilita komfort odolnost Junior Plus je flexibilní, elastická, heterogenní PVC podlahová krytina o tloušťce 2,2 mm a nášlapné vrstvě 0,5 mm. Díky třídě zátěže 33-42

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

KOMERČNÍ PROSTORY. Pro Váš maximální požitek z koberců Westex

KOMERČNÍ PROSTORY. Pro Váš maximální požitek z koberců Westex KOMERČNÍ PROSTORY Pro Váš maximální požitek z koberců Westex PŘEDMLUVA Abyste získali maximální životnost Vašeho koberce, rádi bychom Vám doporučili nejlepší způsob údržby našich koberců. Koberce Westex

Více

záruční list návod k pokládce a údržbě bytové a komerční PVC

záruční list návod k pokládce a údržbě bytové a komerční PVC záruční list návod k pokládce a údržbě bytové a komerční VC 1 ZÁRUČNÍ LIST č. ze dne 1. Název, vzor, šarže a počet kusů výrobku 2. Záruční doba 3. Datum a číslo dokladu o koupi 4. Datum a podpis osoby

Více

Flotex. Navrženo pro život

Flotex. Navrženo pro život Flotex Navrženo pro život Flotex instalace krok za krokem Flotex příprava materiálu Pásy stejně jako čtverce by měly být 24 hodin před instalací skladovány při pokojové teplotě. Flotexové pásy byl měly

Více

Čištění a údržba. Čištění po pokládce laminátových podlah MEISTER se provádí CC-čističem na

Čištění a údržba. Čištění po pokládce laminátových podlah MEISTER se provádí CC-čističem na Čištění a údržba Rozhodli jste se pro kvalitní produkt Made in Germany. S tímto návodem na čištění a údržbu získáváte veškeré důležité informace, které vaší krytině zajistí dlouhou životnost a dobrý vzhled.

Více

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Vydáno: 02/2016 Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Aplikace fólií na zdi MPI společnosti Avery Dennison musí být provedena nejlepším možným způsobem pro zajištění fungování produktu

Více

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ Vážená zákaznice, gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Pečlivě si přečtěte tento návod před prvním použitím, návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

Uživatelský manuál CZ. IN 6384 Minitrampolína insportline Jumpino s držadlem

Uživatelský manuál CZ. IN 6384 Minitrampolína insportline Jumpino s držadlem Uživatelský manuál CZ IN 6384 Minitrampolína insportline Jumpino s držadlem 1 VAROVÁNÍ! Určeno pouze k domácímu použití. Nevhodné pro děti mladší 3 let. Výrobek obsahuje malé části. Hrozí riziko udušení.

Více

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA Indukční varná deska Návod k obsluze HPI 430 BLA 1 Všeobecná varování PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY PRO MAXIMÁLNÍ VYUŽITÍ VAŠÍ VARNÉ DESKY. Doporučujeme, abyste si návod k obsluze uschovali pro případné

Více

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela Pokyny k sestavení Nová souprava Sela Snare Cajon - cajon se struněním. Nově v této soupravě naleznete vyndavací Sela Snare System strunění, které Vám přináší další zvukové možnosti. Prosíme, použijte

Více

Copyright, Armacell Switzerland AG

Copyright, Armacell Switzerland AG MONTÁŽNÍ POKYNY Copyright, Armacell Switzerland AG Všechna práva vyhrazena. Žádná z částí této publikace nesmí být v jakékoli formě digitální nebo mechanické, včetně fotokopií, nahrávání nebo jiných způsobů

Více

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI Vážení přátelé, Dostávají se vám do rukou výrobky z USA, které se ve světě používají více než 50 let. Uvedený sortiment představuje rozsáhlou nabídku desek s

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

St ol ní kot oučová pila

St ol ní kot oučová pila 1.1 St ol ní kot oučová pila Pr ovozní návod Čísl o artiklu: 276 02 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ EU Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis stroje

Více

Pokládka šindelových obkladů

Pokládka šindelových obkladů Pokládka šindelových obkladů Pro pokládku cedrových šindelových obkladů je velmi nutné dodržovat pravidla montáže a zvolit správný upevňovací materiál. VÝBĚR UPEVŇOVACÍHO MATERIÁLU Pokládku cedrových šindelových

Více

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona.

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona. Aktualizováno: 12.11.2012 Kazeta terraza Nosné prvky nosič z WPC, nosič z WPC, nosič z hliníku, nosič z WPC, gumová podložka nosič z WPC, Obecné informace: Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních

Více

Příručka pro používání laminátů. Oberflex. Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo

Příručka pro používání laminátů. Oberflex. Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo Příručka pro používání laminátů Oberflex Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo Příručka pro použití laminátů Produkt Vlastnosti produktu Rozměr standardní Rozměr na požádání Síla Povrch

Více

Návod k obsluze a k instalaci

Návod k obsluze a k instalaci Vestavná chladnička OBSAH PŘED UVEDENÍM SPOTŘEBIČE DO PROVOZU strana 3 OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ strana 3 MODEL: 1 FSI - 120 PREVENCE A VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ strana 4 JAK UŽÍVAT CHLADNIČKU strana 5 JAK

Více

Návod k použití: model 4204 parní čistič

Návod k použití: model 4204 parní čistič Návod k použití: model 4204 parní čistič Vážený zákazníku, Děkujeme, že jste zakoupil výrobek firmy Ariete. Model, který jste si vybrali, patří k sérii Vaporì sortiment čistících produktů pro domácnost,

Více

Návod k použití Chladnička

Návod k použití Chladnička Chladnička Děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám prokázali tím, že jste si koupili náš přístroj. Při jeho používání Vám přejeme hodně spokojenosti. Chladnička je určena k použití v domácnosti k uchovávání

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Obsah Přehled pokládky Strana 3 Pravidla pokládky Strana 4-6 Požadavky na podklady Strana 7 Systémové podložky Strana 8 Varianty pokládky Plovoucí pokládka Strana 9 Celoplošné lepení Strana

Více

Pokyny pro údržbu. PŘÍRUČKA PRO ÚDRŽBU MILLIKEN Obsah. Typ vlákna. Úvod. Ošetřování. Výběr koberce pro snadnou údržbu

Pokyny pro údržbu. PŘÍRUČKA PRO ÚDRŽBU MILLIKEN Obsah. Typ vlákna. Úvod. Ošetřování. Výběr koberce pro snadnou údržbu Výrobce s neutrální uhlíkovou bilancí Pokyny pro údržbu PŘÍRUČKA PRO ÚDRŽBU MILLIKEN Obsah Úvod Úvod Výběr koberce pro snadnou údržbu Bariérové rohožky pro preventivní údržbu Zjištění vašich potřeb údržby

Více

Žádné nároky jakéhokoliv druhu nebudou přijaty za škody vyplývající z použití spotřebiče pro jiný než zamýšlený účel. Riziko nese výhradně uživatel.

Žádné nároky jakéhokoliv druhu nebudou přijaty za škody vyplývající z použití spotřebiče pro jiný než zamýšlený účel. Riziko nese výhradně uživatel. Vážený zákazníku, Před použitím spotřebiče si přečtěte pokyny obsažené v tomto návodu k obsluze na startu, bezpečnost, zamýšlené použití stejně jako čištění a péče. Otevřete stránku na začátku a na konci

Více

Návod k obsluze. Navštivte naše webové stránky. www.xyladecor.cz pro instruktážní video.

Návod k obsluze. Navštivte naše webové stránky. www.xyladecor.cz pro instruktážní video. Návod k obsluze Navštivte naše webové stránky www.xyladecor.cz pro instruktážní video. XYLADECOR POWERPAD PRO DŘEVĚNÉ PODLAHY Pomocí přístroje Xyladecor PowerPad je nyní možné velice jednoduše vytvořit

Více

Trampolína s držadlem. Manuál, montáž, instalace a údržba. číslo výr: 1103

Trampolína s držadlem. Manuál, montáž, instalace a údržba. číslo výr: 1103 Trampolína s držadlem Manuál, montáž, instalace a údržba číslo výr: 1103 Upozornění: Přečtěte si tento materiál před kompletizací a používáním této trampolíny Upozornění 1.Nepokoušejte se dělat kotrmelce.

Více

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba Katalog produktů Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s. - / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s.... 1

Více

VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI

VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI RYCHLÉ DODÁNÍ www.apodlahy.cz PODLAHY A FAMILY JSOU KOMFORTNÍ I PRAKTICKÉ DESIGN A STYL Kolekce vinylových podlahovin výrobců BEAULIEU (Belgie) a TARKETT (Lucembursko) obsahuje

Více

Flügger. Facade silikat Polomat Polomat Polomat. Facade Universal

Flügger. Facade silikat Polomat Polomat Polomat. Facade Universal Fasády Facade program Facade program na ošetření fasád zahrnuje všechny typy fasádních nátěrů. Společným znakem všech typů je, že ponechávají zeď dýchat a pokud jsou naneseny správně, chrání fasádu po

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele MIKROVLNNÁ TROUBA Model: BM1240AX Příručka pro uživatele Tyto pokyny si pečlivě přečtěte dříve, než budete mikrovlnnou troubu instalovat a používat. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku

Více

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU.

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. Model: MINIME Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. ROZLOŽENÝ POHLED Seznam částí Č. Popis Množství 1 Držadlo víka 1 2 Ventilační otvory

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX Aktualizováno 22.1.2013 PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX NÁVOD K POUŽITÍ 1 Důležité bezpečnostní zásady Před instalací a použitím tohoto výrobku je nutné si pozorně přečíst, porozumět a řídit se veškerými pokyny.

Více

Návod k montáži spoileru značky Stylla

Návod k montáži spoileru značky Stylla Návod k montáži spoileru značky Stylla Děkujeme, že jste si vybral/a a zakoupil/a spoiler značky Stylla. Věříme, že se Vám spoiler po namontování na vůz bude líbit a bude zkrášlovat Váš automobil po celou

Více

1. PODMÍNKY MONTÁŽE VNĚJŠÍCH DVEŘÍ Správná montáž je jedním z nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na dlouhodobé a spolehlivé používání vnějších

1. PODMÍNKY MONTÁŽE VNĚJŠÍCH DVEŘÍ Správná montáž je jedním z nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na dlouhodobé a spolehlivé používání vnějších 1. PODMÍNKY MONTÁŽE VNĚJŠÍCH DVEŘÍ Správná montáž je jedním z nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na dlouhodobé a spolehlivé používání vnějších dveří. Montáž provedená v rozporu se stavební praxí

Více

C 2 ULTRA SEAL TM Lesklá, ochranná vrstva na vnitřní betony

C 2 ULTRA SEAL TM Lesklá, ochranná vrstva na vnitřní betony POPIS C 2 Ultra Seal je trvanlivá, chemicky odolná, ochranná vrstva, která výrazně zvyšuje odolnost vůči skvrnám u interiérových betonových podlah. C 2 Ultra Seal je ideální pro strojově hlazené, leštěné

Více

Originální autokosmetika Mercedes-Benz pro péči o vůz. Pro brilantní vzhled

Originální autokosmetika Mercedes-Benz pro péči o vůz. Pro brilantní vzhled Originální autokosmetika Mercedes-Benz pro péči o vůz Pro brilantní vzhled Vaše hvězda bude stále zářit Třpytivé barvy, zářící kola, rafinovaný interiér s originální autokosmetikou Mercedes-Benz dostanete

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SCHÉMA... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ... 7 REGULACE ZÁTĚŽE... 8 PROVOZNÍ INSTRUKCE... 8 SERVISNÍ HARMONOGRAM...

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 2 + SH HFZCAI ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 2 + SH HFZCAI ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Barvy na dřevo a kov 21

Barvy na dřevo a kov 21 Barvy na dřevo a kov 21 Flügger Ochrana dřeva v interiéru Proč natíráme truhlářské výrobky v interiérech? Natřením dveří, zárubní nebo nábytku můžete dosáhnout mnoha nádherných a vzrušujících barevných

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BL150

NÁVOD K POUŽITÍ BL150 NÁVOD K POUŽITÍ BL150 OBECNÉ ÚDAJE PRO KONEČNÉHO UŽIVATELE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Likvidace odpadu Roztřiďte odpad podle různých materiálů ( kartón, polystyrén, atd. ) a zlikvidujte je podle místních

Více

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ Technický list Vydání 03/2014 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur-Combiflex SG systém Sikadur-Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený

Více

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE UPOZORNĚNÍ ČESKY OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1- Pro úspěšnou instalaci si nejprve přečtěte celý návod a projděte si všechny nákresy. 2- Abyste se vyvarovali možného zásahu elektrickým

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Obsah Přehled pokládky Strana 3 Pravidla pokládky Strana 4-6 Požadavky na podklady Strana 7 Systémové podložky Strana 8 Varianty pokládky Plovoucí pokládka Strana 9 Celoplošné lepení Strana

Více

Ekolux 8000 S E R V I S

Ekolux 8000 S E R V I S Ekolux 8000 S E R V I S LUX (CZ), s.r.o. Brunclíkova 17, 162 00 Praha 6-Petřiny telefon: 220 190 880, fax: 220 190 881 bezplatná infolinka: 800-10 30 40 e-mail: servis@lux-com.cz www.lux-com.cz Návod k

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny.

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny. Podklad podlahy a jeho příprava 7.1 Obecně platné podmínky pracoviště pro pokládání parket Dřevo je hygroskopický materiál a proto v závislosti na současné vlhkosti a teplotě vzduchu uvolňuje a nasává

Více

MapeWrap C BI AX. Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01

MapeWrap C BI AX. Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01 Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01 OBLASTI POUŽITÍ Tento systém je vhodný pro opravu a zvýšení pevnosti v ohybu a ve smyku u železobetonových prvků poškozených fyzikálněmechanickými

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

2 Zednickou lžící odstraňte nerovnosti dílů pro dosažení lepší přilnavosti.

2 Zednickou lžící odstraňte nerovnosti dílů pro dosažení lepší přilnavosti. PROCES INSTALACE KROK ZA KROKEM 1 Povrch pro lepení dokonale očistěte. Je důležité vybrat první úroveň pro zajištění rovnosti instalace. Ujistěte se, že na povrchu není žádný materiál, který odpuzuje vodu.

Více

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů.

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů. Multifunkční vařič 99202 Gratulujeme ke koupi tohoto Multifunkčního vařiče. Toto je konečná podoba kuchyně s šesti odlišnými funkcemi: dušení, pečení, smažení, fritování, vaření a fondue. Nyní je možné

Více

H562 IX H562 WH H562 BK H572 IX H592 IX

H562 IX H562 WH H562 BK H572 IX H592 IX H562 IX H562 WH H562 BK H572 IX H592 IX Odsavač par Návod k obsluze H562 IX H562 WH H562 BK H572 IX H592 IX Odsavač par Návod k obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti

Více

KOS8 NÁVOD K OBSLUZE UNIVERSÁLNÍ OBRUBOVACÍ STROJ KOS 8 ZÁRUČNÍ LIST

KOS8 NÁVOD K OBSLUZE UNIVERSÁLNÍ OBRUBOVACÍ STROJ KOS 8 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Návod k instalaci terasového systému

Návod k instalaci terasového systému Návod k instalaci terasového systému Tento nový typ kompozitu-terasových prken WPC je směsí dřeva s HDPE a přídavných látek. Je vyráběn extrudací za vysokého tlaku a teploty. Přestože obsahuje přírodní

Více

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16 40024bCz.fm5 Page 11 Tuesday, August 22, 2000 10:48 AM OBSAH CZ PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU

Více

EURONAKUPY.CZ Miracle Mop 10 in 1. BEEM Parní čistič. Miracle Mop 10 v 1

EURONAKUPY.CZ Miracle Mop 10 in 1. BEEM Parní čistič. Miracle Mop 10 v 1 BEEM Parní čistič Miracle Mop 10 v 1 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Než začnete využívat váš parní čistič, měli byste vždy dodržovat základní bezpečnostní opatření. 1. Zkontrolujte, zda zařízení není viditelně poškozené

Více

2-890-003-01(1) Stojan pro televizor. Pokyny SU-FL61. 2006 Sony Corporation

2-890-003-01(1) Stojan pro televizor. Pokyny SU-FL61. 2006 Sony Corporation 2-890-003-01(1) Stojan pro televizor Pokyny SU-FL61 2006 Sony Corporation Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku. Pro zákazníky Výrobekbyměl být instalován pouze kvalifikovaným servisním zástupcem Sony,

Více

EURONAKUPY.CZ Miracle Mop 9 in 1. Návod k použití. BEEM Parní čistič. Miracle Mop 9 v 1

EURONAKUPY.CZ Miracle Mop 9 in 1. Návod k použití. BEEM Parní čistič. Miracle Mop 9 v 1 Návod k použití BEEM Parní čistič Miracle Mop 9 v 1 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Než začnete využívat váš parní čistič, měli byste vždy dodržovat základní bezpečnostní opatření. 1. Zkontrolujte, zda zařízení není

Více

Varování. Návod k použití. Údržba čelního skla. Parametry elektrického grilu. Připojení k el. napětí. Doporučení. Model

Varování. Návod k použití. Údržba čelního skla. Parametry elektrického grilu. Připojení k el. napětí. Doporučení. Model Návod k použití Doporučení Varování l1 1. Veškeré opravy spotřebiče, musí provádět pouze kvalifikovaný servisní technik. 2. Za žádných okolností nesmí být tento spotřebič upravován. Součásti, které musíte

Více

Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady:

Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady: Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady: 6kW 195210 9kW 195211 12kW 195212 15kW 195213 18kW 195214 SAPHO Hydro & Air s.r.o. Mělnická 87 250 65 Líbeznice

Více

FRITOVACÍ HRNEC R-284

FRITOVACÍ HRNEC R-284 Návod k použití FRITOVACÍ HRNEC R-284 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Stolová pila CTS-81, L, XL

Stolová pila CTS-81, L, XL Stolová pila CTS-81, L, XL 1 Výrobce: CEDIMA GmbH Larchenweg 3 D-29227 Celle Německo se, jako výrobce uvedeného stroje zavazuje poskytnout servisní služby, záruční i pozáruční, po celém území České republiky

Více

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy.

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 05/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 013 0 000006 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem Construction Popis výrobku Použití Výhody

Více

PARNÍ ČISTIČ CS 2000. Návod k použití

PARNÍ ČISTIČ CS 2000. Návod k použití PARNÍ ČISTIČ CS 2000 Návod k použití Blahopřejeme Vám k nákupu parního čističe CS - 2000! VLASTNOSTI: výkon 1350 W, velmi nízká úroveň hluku při provozu, Dodávané příslušenství: prodlužovací trubice podlahový

Více

O 0~ CI) -o CD 2) O< 2) p(q

O 0~ CI) -o CD 2) O< 2) p(q Z O O -o Q, O 0~ CI) ~1 2) O 2) O< 2) -o CD p(q Bezpečnostní pokyny Návod k použití odstraňovače tapet VAP75 Před použitím si přečtěte návod k obsluze. Zabraňte používání zařízení dětmi, zabraňte kontaktu

Více

Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ

Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ SEZNAM DÍLŮ 1 1. 1 2. 1. 2. 1 3. 3. 4. 5. 1 4. 6. 1 0. 1 6. 1 5. 7. 1 7. 8. 9. 1 8. 1 9. 2 3 2.5 4 2.5 5 6 4.4 DŮLEŽITÉ: PŘEČTĚTE SI PEČLIVĚ PŘED POUŽITÍM A UCHOVEJTE PRO

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a o instalaci. www.whirlpool.eu/register

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a o instalaci. www.whirlpool.eu/register Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a o instalaci www.whirlpool.eu/register ČESKY...s.3 2 ČESKY ZDRAVÍ A BEZPEČNOST a průvodce INSTALACÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK ZNAČKY WHIRLPOOL.

Více

Odvodnění povrchu Spád terasy musí být vždy alespoň 1% (1cm/m) od budovy po délce kladených profilů.

Odvodnění povrchu Spád terasy musí být vždy alespoň 1% (1cm/m) od budovy po délce kladených profilů. Použitelnost / otázky? Informace v tomto montážním návodu jsou založeny na základních procesech pokládání. Kvůli nekonečné rozmanitosti způsobů kladení podlah a kvůli rozměrům a tvarům teras nemůže být

Více

Návod k obsluze Technické informace o produktu TPI 650 CS Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406

Návod k obsluze Technické informace o produktu TPI 650 CS Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406 Návod k obsluze Technické informace o produktu Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406 Obsah 1. Bezpečnostní pokyny 2 2. Technické údaje 4 3. Doprava, balení 5 4. Návod k montáži

Více

www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-16 hod mob 739 661 428 Před montáží si pečlivě až do

www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-16 hod mob 739 661 428 Před montáží si pečlivě až do www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-6 hod mob 739 66 8 Před montáží si pečlivě až do konce přečtěte tento návod verze 0..0 Všeobecná bezpečnostní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700

UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700 UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700 1 OBSAH ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 POPIS PŘÍSTROJE... 5 INSTALACE A ZAPOJENÍ... 6 ČIŠŤĚNÍ A ÚDRŽBA... 7 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 8

Více

PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE

PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH

Více

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze Soustruh na dřevo HDB350 Návod k obsluze OBSAH Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Použití podle účelu určení 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis přístroje 5 Uvedení do provozu 6 Údržba

Více

Air Hockey Pro ZODIAC Stránka 1

Air Hockey Pro ZODIAC Stránka 1 CZ Návod na sestavení a použití Před použitím si důkladně pročtěte tento návod a pečlivě jej uschovejte. ZODIAC Air Hockey PRO Air Hockey Pro ZODIAC Stránka 1 POZOR: PŘEČTĚTE SI PROSÍM POZORNĚ TENTO NÁVOD

Více

VA R N Á K O N V I C E

VA R N Á K O N V I C E KE 4012 VARNÁ KONVICE OBSAH 2 Gratulujeme 3 Vaše bezpečnost na prvním místě 5 Seznamte se se svou varnou konvicí KE 4012 6 Použití vaší varné konvice KE 4012 8 Péče a čištění OBSAH 1 Gratulujeme vám k

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1 MONTÁŽ PRO 2 DOSPĚLÉ OSOBY 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SEZNAM DÍLŮ... 4 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 5 NÁŘADÍ... 7 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...

Více

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost OPRAVÁTOR CZ Návod k používání model TD9508BT1 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné

Více

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ CZ ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny.

Více

Návod na údržbu textilní podlahové krytiny

Návod na údržbu textilní podlahové krytiny Návod na údržbu textilní podlahové krytiny Úvod Rady a doporučení Neexistují podlahové krytiny, které by nevyžadovaly žádnou údržbu. Uvážlivým výběrem a správným přístupem může bý t ovšem minimalizována,

Více

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený M i k r o v l n n á t r o u b a M I C 2 0 2 X N á v o d k p o u ž i t í M o n t á ž n í n á v o d Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím

Více

1. ČIŠTĚNÍ OKEN První čistění po montáži. Další bežné čištění. Vyvarujte se prosím používání:

1. ČIŠTĚNÍ OKEN První čistění po montáži. Další bežné čištění. Vyvarujte se prosím používání: Vážený zákazníku, děkujeme, že jste se rozhodl pro výrobky společnosti DAFE PLAST. Vaše nová okna /dveře/ jsou téměř bez údržby. Aby Vám náš výrobek dlouhodobě sloužil, doporučujeme Vám řídit se dle následujících

Více

U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA. Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l

U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA. Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l ČSN EN ISO 13482 připravujeme ČSN EN ISO 9001:2009 List: 2/7 Obsah Obsah str. 2 Úvod str. 3 Jak začít str. 4 Vlastní kúra str.

Více

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10]

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] Návod k použití a údržbě POZOR: Pečlivě si přečtěte tento návod k použití před prvním použitím tohoto přístroje. Chybná obsluha může způsobit zranění a/nebo poškození.

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

DOPORUČUJEME IHNED PO STAVBĚ DOMEK ZAHRNOUT DO POJISTKY VAŠÍ NEMOVITOSTI

DOPORUČUJEME IHNED PO STAVBĚ DOMEK ZAHRNOUT DO POJISTKY VAŠÍ NEMOVITOSTI Lanit Storage 6 x 4 www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-6 hod mob 739 66 428 Před montáží si pečlivě až do konce přečtěte tento návod verze..2

Více

Radlice ASR - 1000. Původní návod k používání

Radlice ASR - 1000. Původní návod k používání Radlice ASR - 1000 Původní návod k používání Obsah 1 Základní informace.... 3 2 Úvod.... 4 2.1 Základní upozornění.... 4 3 Bezpečnost provozu.... 5 3.1 Bezpečnostní předpisy.... 5 4 Použití, technické

Více

'867 0$1$*(5 Návod k použití

'867 0$1$*(5 Návod k použití Návod k použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Děkujeme Vám za zakoupení nového vysavače Hoover Dust Manager. Návod k obsluze - Tento přístroj má být používán pouze k účelu popsaném v návodu k použití. Seznamte

Více

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo Puristické umyvadlo Bezchybná věc Puristické umyvadlo Puristický design v koupelně je v módě. Právem, a toto umyvadlo to dokazuje: Neboť méně znamená více! 1 Úvod Dočista geniální nápad: S naším umyvadlem

Více

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU PVC podlahové krytiny Bytové podlahy NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU DŮLEŽITÉ! Dodržujte pečlivě návod a specifikace. Podlahové krytiny jsou určeny pouze pro interiéry v domácnostech V případě nejasností kontaktujte

Více

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. POPIS DÍLŮ Počet Název dílu

Více

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Technický list Vydání 06/2011 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur -Combiflex SG systém Sikadur -Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Construction

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

ST-FP8521. Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-FP8521. Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-FP8521 Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Části a hlavní vlastnosti nábytku

Části a hlavní vlastnosti nábytku Vážený zákazníku, jsme poctěni, že jste si od nás zakoupili čalouněný nábytek. Dostáváte tím jedinečný kus nábytku, který je ručně vyroben z materiálů nejvyšší kvality, a podle Vašich potřeb. Dovolte,

Více

Klokotská 693/9 144 00Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz

Klokotská 693/9 144 00Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Návod k obsluze KÁVOVAR NA KAPSLE ESSE FONTANA WATERCOOLERS s.r.o. Klokotská 693/9 144 00Praha 4 Libuš Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Vážený uživateli, blahopřejeme

Více

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE A JEHO FUNKCE 3 2. DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3 3. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ PŘÍSTROJE 4 4. INSTALACE

Více