Analýza využití a uplatnění místních biopotravin pro rozvoj venkova

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Analýza využití a uplatnění místních biopotravin pro rozvoj venkova"

Transkript

1 Mendelova univerzita v Brně Agronomická fakulta Ústav agrosystémů a bioklimatologie Analýza využití a uplatnění místních biopotravin pro rozvoj venkova Diplomová práce Opravný list Vedoucí práce: Ing. Jan Winkler, Ph.D. Vypracovala: Bc. Kateřina Vítková Brno 2013

2 Děkuji za upozornění, že by bylo vhodné stejné odkazy zdroje rozlišit v textu i v seznamu použité literatury indexy (např. MZE ČR 2011a). BIO DO ŠKOL, 2008: Pilotní projekt biopotraviny do škol. Databáze online [cit ]. Dostupné na: BIO DO ŠKOL, 2008: Výhody využívání místních biopotravin ve školním stravování. Databáze online [cit ]. Dostupné na: EUROPEAN COMMISSION, 2012: Co je to ekologické zemědělství Principy. Databáze online [cit ]. Dostupné na: EUROPEAN COMMISSION, 2012: Rozvoj venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: GAREP, 2002: Pojetí regionální politiky. Databáze online [cit ]. Dostupné na: GAREP, 2002: Rozvoj venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013: Podpora obnovy a rozvoje venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013: Regionální politika. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013: Strategie regionálního rozvoje České republiky na roky Databáze online [cit ]. Dostupné na:

3 MZE ČR, 2009: Cross compliance. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2009: Zásobování školních stravovacích zařízení. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010: Akční plán ČR pro rozvoj ekologického zemědělství v letech Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010: Programové dokumenty. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010: Regionální potraviny. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010: Zavádění biopotravin do školních a předškolních zařízení. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011: Biopotraviny označování biopotravin. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011: Ekologické zemědělství. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011: Kontrolní organizace. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2012: Legislativa EU. Databáze online [cit ]. Dostupné na:

4 MZE ČR, 2012: Úplná znění vybraných předpisů ČR. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2013: Logo regionálních potravin. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2013: Program rozvoje venkova Databáze online [cit ]. Dostupné na: / MZE ČR, 2013: Základní statistické údaje ekologického zemědělství k Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012: Logo Regionální potraviny Kraj Vysočina. Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012: Metodika pro udělování značky Regionální potravina v roce Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012: Vítězné Regionální potraviny Kraje Vysočina 2012 obdržely ocenění ve Westernovém městečku Šiklův Mlýn. Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012: Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Databáze online [cit ]. Dostupné na:

5 Opraveno BIO DO ŠKOL, 2008a: Pilotní projekt biopotraviny do škol. Databáze online [cit ]. Dostupné na: BIO DO ŠKOL, 2008b: Výhody využívání místních biopotravin ve školním stravování. Databáze online [cit ]. Dostupné na: EUROPEAN COMMISSION, 2012a: Co je to ekologické zemědělství Principy. Databáze online [cit ]. Dostupné na: EUROPEAN COMMISSION, 2012b: Rozvoj venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: GAREP, 2002a: Pojetí regionální politiky. Databáze online [cit ]. Dostupné na: GAREP, 2002b: Rozvoj venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013a: Podpora obnovy a rozvoje venkova. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013b: Regionální politika. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MMR ČR, 2013c: Strategie regionálního rozvoje České republiky na roky Databáze online [cit ]. Dostupné na:

6 MZE ČR, 2009a: Cross compliance. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2009b: Zásobování školních stravovacích zařízení. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010a: Akční plán ČR pro rozvoj ekologického zemědělství v letech Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010b: Programové dokumenty. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010c: Regionální potraviny. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2010d: Zavádění biopotravin do školních a předškolních zařízení. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011a: Biopotraviny označování biopotravin. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011b: Ekologické zemědělství. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2011c: Kontrolní organizace. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2012a: Legislativa EU. Databáze online [cit ]. Dostupné na:

7 MZE ČR, 2012b: Úplná znění vybraných předpisů ČR. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2013a: Logo regionálních potravin. Databáze online [cit ]. Dostupné na: MZE ČR, 2013b: Program rozvoje venkova Databáze online [cit ]. Dostupné na: / MZE ČR, 2013c: Základní statistické údaje ekologického zemědělství k Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012a: Logo Regionální potraviny Kraj Vysočina. Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012b: Metodika pro udělování značky Regionální potravina v roce Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012c: Vítězné Regionální potraviny Kraje Vysočina 2012 obdržely ocenění ve Westernovém městečku Šiklův Mlýn. Databáze online [cit ]. Dostupné na: REGIONÁLNÍ POTRAVINA, 2012d: Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Databáze online [cit ]. Dostupné na:

8 V kapitole diskuse chybí porovnání s obdobnými výzkumy. Jedná se pouze o komentování výsledků. Zavedením biopotravin do školních jídelen se v minulých letech zabývalo několik projektů. V rámci pilotního projektu Biopotraviny do škol, který realizoval Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR v letech 2006 až 2008 v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina, se dotazníkového šetření zúčastnilo 281 rodičů dětí a žáků z vybraných škol. Dalším projektem, který se této problematice věnoval, byl projekt Bioškoly zavádění biopotravin do škol a předškolních zařízení, jehož zadavatelem bylo Ministerstvo zemědělství České republiky a který realizovala společnost COUNTRY LIFE, s.r.o. ve spolupráci s dalšími společnostmi. V rámci projektu bylo provedeno i dotazníkové šetření agenturou Factum Invenio na podzim roku 2009, kterého se zúčastnilo 683 rodičů dětí ve věku 3-18 let. V rámci diskuse lze srovnat odpovědi rodičů, kteří byli osloveni v rámci projektů Biopotraviny do škol a Bioškoly a odpovědi rodičů zúčastněných dotazníkového šetření v rámci diplomové práce, jen v některých bodech. Se stravováním dětí ve školních jídelnách vybraných základních a středních škol jsou rodiče většinou spokojeni. Rodiče nejčastěji označili odpověď spíše ano a ano. V rámci projektu Biopotraviny do škol odpovídali rodiče, že se školním stravováním svých dětí jsou velmi spokojeni (26 %), spokojeni (63 %) a 11 % dotázaných bylo s úrovní stravování nespokojeno. V průzkumu projektu Bioškoly tato otázka nebyla součástí dotazníku. Se zavedením biopotravin do škol souhlasí převážná část respondentů (110 rodičů základních a středních škol z celkových 163, což odpovídá asi 67 % oslovených rodičů). V rámci průzkumu projektu Biopotraviny do škol odpovídali rodiče z 85 % kladně. Rodiče osloveni projektem Bioškoly souhlasí se zavedením biopotravin z 61 %. Projekt Biopotraviny do škol i projekt Bioškoly uvádí, že důvodem záporné odpovědi rodičů je příliš vysoká cena těchto potravin. Rodiče oslovení v dotazníkovém šetření v rámci diplomové práce jsou nakloněni zavedení biopotravin do škol. Nejčastěji jsou podle průzkumu ochotni zaplatit za oběd z těchto potravin maximálně 30 Kč. Necelých 30 % rodičů studentů Hotelové školy Světlá a Obchodní Akademie ve Velkém Meziříčí by mohlo za oběd z biopotravin zaplatit i 40 Kč. Rodiče s vysokoškolským vzděláním by za oběd připravený z biopotravin zaplatili do 50 Kč, v menší míře pak do 65 Kč. Velmi častou odpovědí, kterou rodiče v rámci této otázky volili,

9 byla možnost nevím. Omezení některých rodičů vyplývá pravděpodobně z jejich ekonomické situace. V rámci průzkumu projektu Biopotraviny do škol odpovídali rodiče na otázku týkající se zvýšení ceny obědu připraveného z biopotravin v procentech. Dle výsledku bylo ochotno 37 % rodičů platit za oběd o 20 % a více než v současnosti. Rodiče oslovení v dotazníkovém šetření projektu Bioškoly byli ke zvýšení ceny za oběd připravený z biopotravin poměrně vstřícní. 60 % z nich bylo ochotno si za biopotraviny ve školách a školních jídelnách připlatit. Při srovnání výsledků průzkumů v rámci projektu Biopotraviny do škol, projektu Bioškoly a výsledků šetření, které bylo praktickou částí diplomové práce je zřejmé, že rodiče se zavedením biopotravin do škol a školních jídelen souhlasí a jsou připraveni je podpořit. Většina dotázaných se ke zvýšení cen za obědy z biopotravin staví poměrně vstřícně, ale pro některé z rodičů je překážkou jejich vysoká cena nebo pravděpodobně jejich špatná finanční situace.

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI. Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29.

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI. Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29. VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI Setkání zpracovatelů projektů v rámci programu KLASTRY CzechInvest, Praha, Štěpánská 15 29. června 2006 Dotazník vyplnilo celkem 13 ze 14 účastníků setkání. Výsledné bodové

Více

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu.

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu. Stránka1 Vyhodnocení ankety Školní jídelna Chvaletická 918 Praha 9 - Lehovec Vážení rodiče, vážení strávníci, ráda bych Vás seznámila s výsledky ankety, kterou jsme pro Vás připravili v měsíci říjnu a

Více

Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty

Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty Preference v u ívání prost edk elektronické komunikace áky a studenty (dotazníkový pr zkum) Zuzana Pustinová Dne ní doba nabízí mnohé mo nosti, jak komunikovat, ani by se ú astníci hovoru nacházeli na

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Ekonomické ztráty způsobené nehodovostí v silničním provozu v ČR za rok 2006

Ekonomické ztráty způsobené nehodovostí v silničním provozu v ČR za rok 2006 Ekonomické ztráty způsobené nehodovostí v silničním provozu v ČR za rok 2006 Vypracovala: Ing. Alena Daňková Datum: 9.10.2007 Obsah Úvod... 3 1 Ocenění ekonomických ztrát z dopravní nehodovosti... 3 2

Více

Smlouva o zajištění splnění povinností výrobce

Smlouva o zajištění splnění povinností výrobce Smlouva o zajištění splnění povinností výrobce Č. smlouvy: uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi: REsolar s.r.o. se sídlem Drtinova 557/10, Smíchov, 150 00 Praha 5 Zapsána v obchodním rejstříku

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Znalecký posudek číslo 4524-64/14

Znalecký posudek číslo 4524-64/14 Znalecký posudek číslo 4524-64/14 O ceně nemovité věci Pozemek zapsaný na LV č. 462 Katastrální území: Lískovec u Frýdku-Místku Okres: O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ ÚŘAD

Více

Příloha č. 1 Oblek TheraSuit

Příloha č. 1 Oblek TheraSuit Příloha č. 1 Oblek TheraSuit x-small (žluto-červený) 2.5 roku a více small (žlutý) 3 roky 5 let medium (červený) 5-8 let large (zelený) 8-12 let x-large (modrý) 12 - dospělost xx-large (modro-žlutý) pro

Více

STONOŽKA 2012/2013 9. ročník

STONOŽKA 2012/2013 9. ročník Následující grafy zobrazují souhlas žáků s vybranými tvrzeními pro předměty český jazyk a matematiku. Sloupec kladných odpovědí vašich žáků (součet odpovědí rozhodně souhlasím a spíše souhlasím, obě odpovědi

Více

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu Studie proveditelnosti Marketingová analýza trhu Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza makroprostředí 2. Definování cílové

Více

Vážený pane řediteli, vážená paní ředitelko,

Vážený pane řediteli, vážená paní ředitelko, Příloha č. 1 Dotazník Vážený pane řediteli, vážená paní ředitelko, dovolte, abych Vás nebo Vašeho kompetentního zástupce v řízení školy zdvořile požádal o vyplnění dotazníku, resp. níže uvedených dotazů

Více

3 nadbytek. 4 bez starostí

3 nadbytek. 4 bez starostí Metody měření spokojenosti zákazníka Postupy měření spokojenosti zákazníků jsou nejefektivnější činnosti při naplňování principu tzv. zpětné vazby. Tento princip patří k základním principům jakéhokoliv

Více

Postup šetření pro rok 2009. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor veřejného investování

Postup šetření pro rok 2009. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor veřejného investování Vytvoření adekvátního systému získávání informací o legislativních, zadáváním veřejných zakázek a informací od jednotlivých zadavatelů ohledně přijímání elektronických obchodních praktik Postup šetření

Více

Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením

Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením RockExpert školení přímo pro Vás RockExpert je internetový vzdělávací nástroj (přístupný online), určený pro zaměstance obchodních

Více

Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012

Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012 Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012 Předmětem signální zprávy o průběhu realizace projektu

Více

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy Dotazník byl připraven v rámci zpracování Programu rozvoje města a většina jeho

Více

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL Pozor, importujete data z formuláře jiného typu EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, LUXEMBOURG Fax: +352 2929-42670 E-mail: ojs@publications.europa.eu

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory V průběhu října a listopadu 2011 bylo v obci Kokory provedeno anonymní dotazníkové šetření. V náhodně vybraných domácnostech tazatelka zjišťovala zkušenosti

Více

STATUT A ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE

STATUT A ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE STATUT A ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Soutěž 5hvězdičková akce s TENTO ELLEGANCE Smyslem tohoto statutu je úprava pravidel spotřebitelské soutěže 5hvězdičková akce s TENTO ELLEGANCE. Tento statut je jediným

Více

1) jednotlivec.. 22 (32,4 %)

1) jednotlivec.. 22 (32,4 %) 1 VYHODNOCENÍ ANKETY MEZI OBYVATELI SÍDLIŠTĚ Z celkového počtu 597 oslovených domácností odpovědělo 68 respondentů (11,4 %) Otázka č.1 Kolik let bydlíte na sídlišti Kapitána Nálepky 1 10 let.. 14 domácností

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Fakulta provozně ekonomická Obor: Provoz a ekonomika Statistické aspekty terénních průzkumů Vedoucí diplomové práce: Ing. Pavla Hošková Vypracoval: Martin Šimek 2003

Více

Průzkum podnikatelského prostředí OBSAH

Průzkum podnikatelského prostředí OBSAH PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ MĚSTA HABARTOV STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA HABARTOV 2008-2013 OBSAH OBSAH... 2 Úvod... 3 2 Cíle... 3 3 Výběr metody sběru dat... 3 3.1 Návrh dotazníku... 3 3.2 Metodika

Více

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B Chata Železná, Železná u Berouna, 22. 24. 9. 202 Obsah Úvod..2 Cíle kurzu..2 Časová

Více

I Podrobné požadavky ministerstva na předmět zakázky

I Podrobné požadavky ministerstva na předmět zakázky V Praze 14. 6. 2012 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na výběr dodavatele, který vytvoří

Více

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE P O K Y N Y P R O ZADAVATELE A. Činnosti vykonávané KAŽDÝ DEN KONÁNÍ ZKOUŠEK PŘED JEJICH ZAPOČETÍM Dostavte se před konáním zkoušek dle jednotného zkušebního schématu do místnosti, kde proběhne předání

Více

Průzkum názorů finančních ředitelů ve střední Evropě

Průzkum názorů finančních ředitelů ve střední Evropě Průzkum názorů finančních ředitelů ve střední Evropě Česká republika Únor 2016 7. ročník Contents V pořadí sedmý průzkum názorů finančních ředitelů ve střední Evropě probíhal v říjnu a listopadu. Průzkumu

Více

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD NÁVRH NA USNESENÍ Datum projednání v PV 06.06.2016 Zpracoval Bc. Lenka Švecová, DiS. odbor Datum projednání v RM 13.06.2016 finanční Datum projednání v ZM 20.06.2016 Předkládá

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 80 129 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Názory obyvatel na zadlužení a přijatelnost

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Vymezení pojmu a definice případové konference Případová konference je odborná diskuse zainteresovaných

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Posouzení. adekvátnosti reklamního plnění basketbalového klubu BK Kara Trutnov pro partnera Město Trutnov

Posouzení. adekvátnosti reklamního plnění basketbalového klubu BK Kara Trutnov pro partnera Město Trutnov Posouzení adekvátnosti reklamního plnění basketbalového klubu BK Kara Trutnov pro partnera Město Trutnov Revize reklamního plnění pro rok 2015 Zadavatel: Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

Průzkum veřejného mínění věcné hodnocení

Průzkum veřejného mínění věcné hodnocení Příloha č. 2 ke Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek Průzkum veřejného mínění věcné hodnocení 1. FACTUM INVENIO ad 2. Popis metodiky průzkumu 80 bodů Hodnotící komise posoudila nabídku uchazeče v tomto

Více

Aktivity RWE na podporu energetické efektivity v ČR

Aktivity RWE na podporu energetické efektivity v ČR Aktivity RWE na podporu energetické efektivity v ČR Setkání s novináři Hotel Jalta, Praha 23. září 2009 STRANA 1 Aktivity RWE Energetické úspory dlouhodobá aktivita skupiny RWE v ČR > Projekt Šetřím energii

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

Stanovy horolezeckého oddílu "ROT SPORT"

Stanovy horolezeckého oddílu ROT SPORT Stanovy horolezeckého oddílu "ROT SPORT" Horolezecký oddíl "ROT SPORT" je dobrovolným občanským sdružením zájemců o horolezecký sport, navazující na sportovní a duchovní hodnoty českých a saských horolezců

Více

M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1

M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1 M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1 Geolink.nkp.cz Prototyp aplikace obohacení geografických autorit o údaje souřadnic s následným zobrazením dané lokality na mapě - kartografické matematické údaje v záznamech

Více

Fakulta provozně ekonomická. Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého hmotného majetku z hlediska účetního a daňového

Fakulta provozně ekonomická. Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého hmotného majetku z hlediska účetního a daňového ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Fakulta provozně ekonomická obor Provoz a ekonomika kombinované studium Katedra obchodu a financí TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého

Více

Principy soužití menšiny s většinovou společností

Principy soužití menšiny s většinovou společností Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 3 Vzdělávací modul MK-02 Principy soužití menšiny s většinovou společností Autor: Mgr. Petra Lušňáková Šluknov 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24.

Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24. Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24. února 2016 - předkládá Jan Boublík osoba pověřená dohledem nad činností

Více

Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21. Evaluační dotazníkové šetření pro rodičovskou veřejnost

Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21. Evaluační dotazníkové šetření pro rodičovskou veřejnost Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21 Evaluační dotazníkové šetření pro rodičovskou veřejnost Školní rok 21/211 Evaluační dotazníkové šetření Evaluační dotazník pro rodičovskou veřejnost

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Hospodaření domácnosti Obsah workshopu Význam sestavování rozpočtu domácnosti Typy rozpočtu Podoba rozpočtu Tvorba rozpočtu Příjmy

Více

URBACT Věstník Listopad 2010 #10

URBACT Věstník Listopad 2010 #10 URBACT Věstník Listopad 2010 #10 AKTUALITY - URBACTu Jak mohou města získat co nejvíce z PPP projektů. Propojení územního plánování a obnovy města projekt NODUS. Dopady programu URBACT na lokální politiky

Více

Monitoring institucionální výchovy podrobná zpráva za výchovné ústavy

Monitoring institucionální výchovy podrobná zpráva za výchovné ústavy Monitoring institucionální výchovy podrobná zpráva za výchovné ústavy říjen 2009 1 2 Kapacita a úvazky Dotazník s informacemi za výchovné ústavy (dále jen VÚ) vyplnili zástupci celkem 6 spádových oblastí

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

ZÁPIS. z 8. pracovního jednání Rady pro rozvoj ošetřovatelské péče při FN Plzeň dne 4.9.2002

ZÁPIS. z 8. pracovního jednání Rady pro rozvoj ošetřovatelské péče při FN Plzeň dne 4.9.2002 ZÁPIS z 8. pracovního jednání Rady pro rozvoj ošetřovatelské péče při FN Plzeň dne 4.9.2002 Přítomny: Omluveny: Bc. N. Müllerová, J. Šneberková, Bc. S. Tomšovicová, J. Kubínová, Bc. I. Mádlová, Bc. M.

Více

Část I. Projektová dokumentace Regenerace sídliště Špičák parkoviště ul. Bardějovská:

Část I. Projektová dokumentace Regenerace sídliště Špičák parkoviště ul. Bardějovská: Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Příloha č. 1.1 Výzvy k podání nabídky Požadavky na zpracování projektové dokumentace 1. části VZ Regenerace sídliště Špičák parkoviště ul. Bardějovská, Česká Lípa 1. Rozdělení

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI

PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZŠ Dr.F.L.Riegra Semily Mgr. Hana Vavřenová Hana Vavřenová 0 Zkušenosti školy 1996 - první integrovaný, zdravotně postižený žák a první asistent

Více

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE 1/8 Ž A D A T E L Žadatelem může být právnická i fyzická osoba, která je vlastníkem kulturní památky 1, případně památkově hodnotné nemovitosti 2 situované na území. ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ,

Více

Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV)

Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV) Instruktážní list k vyplnění formuláře Žádosti o proplacení výdajů Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV) Registrační číslo žádosti: uvedete

Více

B Neformální vzdělávání

B Neformální vzdělávání Neformální vzdělávání zahrnuje organizované vzdělávací aktivity, které nelze považovat za formální vzdělávání. Jedná se o strukturované vzdělávací programy zaměřené na získávání dovedností a kompetencí,

Více

Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků

Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků S ohledem na zvyšující se počet ekofarem dochází od nového roku v zajišťování kontrol ekologického zemědělství k rozdělení

Více

Závěrečná zpráva Přílohy

Závěrečná zpráva Přílohy Technický audit Vodovodu a kanalizace pro veřejnou potřebu ve Statutárním městě Jihlava Závěrečná zpráva Přílohy Červen 2013 Auditoři: Ing. Vladimír Kendík, Ing. Miloš Brzák, CSc. Výtisk č. 1 OBSAH Příloha

Více

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Preambule Poslání a cíl soutěže FLEMA Media Awards (dále jen soutěž ) je soutěží o nejlepší mediální kampaně na českém a slovenském trhu. Soutěž hodnotí a oceňuje zejména

Více

Domov důchodců Černožice

Domov důchodců Černožice Vzor smlouvy obchodní podmínky Dnešního dne, měsíce a roku Domov důchodců Černožice zastoupený : Mgr. Jaroslavou Fiedlerovou, ředitelkou se sídlem : Revoluční 84 503 04 Černožice IČ 00579017 DIČ tel. 495

Více

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče Evidenční číslo: datum: SMLOUVA Uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely uvedené strany tuto smlouvu: Jméno a příjmení: bytem: narozen: (dále jen uživatel ) na straně jedné a Ruprechtický farní spolek Sídlem:

Více

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 Úvod Zpráva přibližuje hlavní zjištění z dotazníkového šetření mezi absolventy studijních pobytů a pracovních stáží. Dům zahraniční

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) Druhá vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) Druhá vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) Druhá vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Informace & on-line formuláře: http://simap.eu.int

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti České Budějovice (dle TPP) První vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti České Budějovice (dle TPP) První vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti České Budějovice (dle TPP) První vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

INFO CENA GAIA AWARDS 2014

INFO CENA GAIA AWARDS 2014 INFO INFO CENA GAIA AWARDS 2014 S velkým potěšením bychom Vám chtěli oznámit, že společnost ALCAPLAST získala prestižní ocenění GAIA AWARDS 2014 na veletrhu The Big 5 v Dubaji. Vítězem v soutěži o inovativní

Více

ÚVOD Pravidel plavání Soutežní řád plavání, Registrační řád a Přestupní řád.

ÚVOD Pravidel plavání Soutežní řád plavání, Registrační řád a Přestupní řád. ÚVOD Po dlouhé době vydává Český svaz plaveckých sportů nová pravidla plavání (v samostatných svazcích i pravidla dalších odvětví, která ČSPS sdružuje). Reagujeme tak nejen na skutečnost, že pravidla již

Více

Úprava notifikací současného školního informačního systému

Úprava notifikací současného školního informačního systému Úprava notifikací současného školního informačního systému Návrh uživatelského rozhranní 2015/2016 Darja Pátková Obsah Úprava notifikací současného školního informačního systému...1 1.Úvod...2 1.1.Dosavadní

Více

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice (Praha, 23. března 2016) Téměř tři čtvrtiny budoucích mladých lékařů a lékařek (72%) plánují po ukončení jejich vysokoškolského

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU Ing. Jiří Čarský, Ph.D. (Duben 2007) Komplexní přehled o podílu jednotlivých druhů

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Podklady na zasedání ZM dne: 28.01.2016 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Předkládá: Mgr. Petra Houšková Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Bc.

Více

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky VÝZKUM KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, v zimě jsme se na Vás obrátili

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

2. Vstup do podnikání fyzická osoba

2. Vstup do podnikání fyzická osoba Odbor obecní živnostenský úřad Praktické rady - Jak postupovat při žádosti o živnostenské oprávnění Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 1/8 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt 1. Značka HANÁ regionální produkt 1.1 Cíl

Více

Analýza stavu implementace a řízení projektů SA

Analýza stavu implementace a řízení projektů SA Analýza stavu implementace a řízení projektů SA Fáze 2: Analýza stavu projektového řízení ve veřejné správě Zadavatel: Ministerstvo vnitra České republiky Sídlo: Nad štolou 936/3, Praha 7 Holešovice, 170

Více

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č. j.: O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Rada Olomouckého kraje na základě usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje UZ/9/26/2009 ze dne 25. 9. 2009 vyhlašuje úplné znění zřizovací

Více

PRŮZKUM PRODEJE INJEKČNÍHO MATERIÁLU. v lékárnách ORP Zlín, ORP Vizovice a ORP Otrokovice

PRŮZKUM PRODEJE INJEKČNÍHO MATERIÁLU. v lékárnách ORP Zlín, ORP Vizovice a ORP Otrokovice PRŮZKUM PRODEJE INJEKČNÍHO MATERIÁLU v lékárnách ORP Zlín, ORP Vizovice a ORP Otrokovice Zlín, 2008 Cíle průzkumu Hlavní cílem projektu bylo shromáždění dat o prodeji injekčního materiálu lékárnami ve

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

Nabídka reklamního partnerství

Nabídka reklamního partnerství Nabídka reklamního partnerství Střední průmyslová škola chemická Pardubice Vážená paní, vážený pane, dovolte, abychom se na Vás obrátili s žádostí o podporu realizace 7. ročníku soutěže Hledáme nejlepšího

Více

ZA5948. Flash Eurobarometer 404 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5948. Flash Eurobarometer 404 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic ZA98 Flash Eurobarometer 0 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic FL 0 - e-health Literacy - CZ D Kolik je Vám let? Zapište. Pokud "odmítl(a) odpovědět", kód

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list je věnován všem druhům daní, které patří do daňového systému ČR mimo daně z příjmů. Této dani je věnován samostatný

Více

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR 1/1 Znalecký standard AZO č.1 Obvyklá cena spoluvlastnického podílu - obecně (mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) Stanovení obvyklé ceny (dále OC) spoluvlastnického podílu je nutné pro soudní spory,

Více

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod Pravidla soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney (dále jen soutěž ). Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 8/2014 Věc Pravidla a postupy pro přiznávání a výplatu stipendií na Univerzitě Pardubice Působnost pro Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost 19. září 2014

Více

Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu. Ing. Tomáš Kreutzer

Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu. Ing. Tomáš Kreutzer Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu Ing. Tomáš Kreutzer Charakteristika Potravinářské komory ČR Zájmové sdružení právnických a fyzických osob v potravinářském sektoru ČR, reprezentuje 85% českého

Více

Indikátory spokojenosti a hodnocení Koncepce jednotného metodického prostředí

Indikátory spokojenosti a hodnocení Koncepce jednotného metodického prostředí Indikátory spokojenosti a hodnocení Koncepce jednotného metodického prostředí Příloha Hodnocení metodických dokumentů MMR-NOK Zpracovatel: Sídlo, kancelář Brno: HOPE GROUP s.r.o., divize EUservis.cz Palackého

Více

Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013. Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami

Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013. Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013 Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami Obsah Johnson Controls Autobaterie - Pravidelný průzkum spokojenosti zákazníků...

Více

Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk

Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk Oznámení o zahájení zadávacího řízení pro zakázku malého rozsahu Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk CZ.1.02/6.5.00/15.29670 Tato zakázka je zakázkou malého rozsahu ve smyslu ust. 12 odst. 3 Zákona

Více

Záchranné transfery obojživelníků na Jihlavsku 2014

Záchranné transfery obojživelníků na Jihlavsku 2014 Mokřady - ochrana a management Šeříková 345/8, 588 12 Dobronín, IČO 22763198 www.mokrady.wbs.cz Záchranné transfery obojživelníků na Jihlavsku 2014 Závěrečná zpráva projektu Foto: Jan Jelínek Jan Jelínek,

Více

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Czech Republic

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Czech Republic ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Czech Republic FL - Companies engaged in online activities CZ A Prodává Vaše společnost na internetu anebo využívá

Více

Zelená kniha Na cestě k přiměřeným, udržitelným a spolehlivým důchodovým systémům v Evropě

Zelená kniha Na cestě k přiměřeným, udržitelným a spolehlivým důchodovým systémům v Evropě Zelená kniha Na cestě k přiměřeným, udržitelným a spolehlivým důchodovým systémům v Evropě Useful links Download PDF version Evropská komise žádá všechny zúčastněné strany, aby odpověděly na otázky uvedené

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 23/10 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 17.4.2014 Předloha pro 23. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 28. 4. 2014 Předkladatel: Zpracovatel: Marta Jandová, Helena

Více

ZA5447. Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Czech Republic

ZA5447. Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Czech Republic ZA5447 Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH 304 EUROBAROMETER SURVEY "EMPLOYERS' PERCEPTION OF GRADUATE EMPLOYABILITY"

Více

Pokyny pro dodržování soutěžního práva

Pokyny pro dodržování soutěžního práva Translation by courtesy of Pokyny pro dodržování soutěžního práva Naše obchodní asociace sdružuje dodavatele a další strany, které se podílejí na činnosti evropského zdravotnického sektoru, aby diskutovali

Více

0% ANO ČSSD nevím KSČM KDU-ČSL ODS TOP 09 STAN ostatní Úsvit Piráti SZ Svobodní

0% ANO ČSSD nevím KSČM KDU-ČSL ODS TOP 09 STAN ostatní Úsvit Piráti SZ Svobodní Preference duben 201 sběr 20.3-4.4.201 S 1 1/ Přehled politických subjektů 30% 26% 20% 18% 10% 127% 102% 77% 68% 6% % 22% 2 18% 1 0% ANO ČSSD nevím KSČM KDU-ČSL ODS TOP 09 STAN ostatní Úsvit Piráti SZ

Více