Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004"

Transkript

1 Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Hra je nejlépe hratelná ve 3-5 hráčích, při 6 hráčích se neúměrně prodlužuje. Speciální pravidla umožňují hru hrát ve 2 hráčích. Příběh. Jako v románu Julese Vernea, Cesta kolem světa za 80 dní, hráči uzavřou sázku v Londýnském klubu na začátku 20. století: komu se podaří objet svět během následujících 80dní? Úspěch se dostaví, pokud s rozvahou a ve správný čas použijete připravené vlaky a lodě při cestě mezi jednotlivými destinacemi. Občas můžete použít balón jako nejrychlejší prostředek. Ctižádostivý detektiv způsobuje obtíže cestovatelům, kdykoliv se mu dostanou do cesty. A jednotlivé události přináší nepředvídané příležitosti. Herní materiál. 60 cestovních karet (30 vlaků a 30 lodí) 1 černá figurka detektiva 15 karet událostí 6 figurek hráčů 18 bonusových koleček (9 červených a 9 modrých) 6 značek času 24 zlatých mincí 6 sázkových směnek 1 značka začínajícího hráče (kapesní hodinky) 1 herní plán 1 šestistranná kostka pravidla hry

2 Příprava hry. Každý hráč si vezme figurku, časovou značku a sázkovou směnku ve stejné barvě. Hrací figurku si postaví na startovní políčko London, časovou značku dá na políčko 80/0 na časové stupnici; sázkovou směnku si položí na stůl před sebe jako identifikaci barvy. Zamíchejte 18 bonusových koleček lícem dolů a umístěte je na červená a modrá kolečka vedle každé destinace (kromě Londýna). Potom je všechny otočte. Umístěte Detektiva na Brindisi. Zamíchejte 60 cestovních karet a rozdejte 3 karty každému hráči. Zbytek karet umístěte lícem dolů na nakreslené pole na hracím plánu. Zamíchejte 15 karet událostí a umístěte je lícem dolů na vymezené pole na hracím plánu. Každý hráč obdrží 1 zlatou minci. Zbytek mincí je položen vedle hracího plánu. Kostku položte rovněž vedle hracího plánu. Hráč, který jako poslední navštívil Londýn nebo, ten kdo je zvolen mezi hráči, dostane značku začínajícího hráče a začne hru. Průběh hry. Poznámka: Nejdůležitější pravidla po Konec hry a Vítěz jsou popsána na začátku pro pochopení, jak má být hra hrána. Další speciální pravidla a možnosti jsou popsány v části Další pravidla. Kola hry. Hra je hrána v několika kolech. Na začátku každého kola je odkryt určitý počet cestovních karet podél vyobrazených políček na herním plánu. Karty jsou umisťovány zleva doprava, přičemž jedna karta je vždy umístěna pod jeden symbol akce. Počet odkrytých karet je: - Při hře 3 hráčů: 4 karty - Při hře 4 hráčů: 5 karet - Při hře 5-6 hráčů: 6 karet. Hráč se značkou začínajícího hráče začíná hru výběrem jedné karty z otočených cestovních karet a vykoná odpovídající akci. Potom může posunout svoji figurku do další destinace. Pokud dokončí svůj tah, pokračuje svým tahem hráč po jeho levici. Kolo končí, pokud provedou svůj tah všichni hráči. Tahy hry. Během svého tahu provede hráč následující akce v uvedeném pořadí: - vybere si jednu odkrytou cestovní kartu - vykoná odpovídající akci podle symbolu - může cestovat do další destinace nebo zůstat stát na stejném místě - posune časovou značku o dva dny dopředu, pokud je přítomný detektiv ve stejné destinaci - odhodí přebývající karty z ruky do počtu 6. Výběr cestovní karty. Hráč si musí vzít cestovní kartu na začátku svého tahu. Výjimka pro začínajícího hráče kola: nemůže si vzít kartu spojenou s akcí Nový začínající hráč dalšího kola.

3 Vykonání odpovídající (spojené) akce. Každá otočená cestovní karta je spojena s akcí podle symbolu u karty. Hráč se rozhodne, jestli akci vykoná nebo ne. Hráč dostane 1 zlatou minci ze společné zásoby. Hráč může použít balón při cestě během tohoto svého tahu. Hráč si může vzít horní kartu z balíčku událostí. Hráč může přesunout detektiva do jakékoliv destinace (mimo Londýn). Hráč si vezme značku začínajícího hráče a bude začínajícím hráčem v příštím kole. Hráč si může vyměnit cestovní karty odložením až 3 karet a dobráním stejného počtu karet z balíčku. Pravidla odlišná při hře v rozdílném počtu hráčů 5 nebo 6 hráčů: Všech 6 akcí je využito pouze při hře 5 nebo 6 hráčů. 6 hráčů: Pouze při hře 6 hráčů se může poslední hráč kola rozhodnout, jestli si vezme horní kartu z doplňovacího balíčku místo poslední otočené karty. V tomto případě hráč nevykoná propojenou akci. 3 hráči: Při hře 3 hráčů není akce Prvního hráče k dispozici. Na konci každého kola je značka začínajícího hráče přesunuta před dalšího hráče na levé straně. Přesun na další místo. Hráč se může během jednoho tahu přesunout pouze o jednu destinaci. Výjimka: Pouze při zahrání karty Návaznost může hráč projít i druhé místo během stejného tahu. Pokud chce hráč cestovat, musí umístit svoji figurku na jednu z šipek vedoucí z lokace, ve které se nachází, musí zahrát potřebné cestovní karty podle značky u šipky. Zahrané karty jsou po použití odloženy na odkládací balíček cestovních karet. Příklad: Potřebujete 1 kartu lodi a 1 kartu vlaku pro cestu z Londýna do Paříže. Z New Yorku do Londýna potřebujete 2 karty lodí a 1 kartu vlaku. Cestovní vzdálenost od jednoho místa k druhému trvá tolik dní, jaký je součet čísel na použitých cestovních kartách. Dny jsou zaznamenány přičtením při posunu časové značky na časové stupnici. Příklad: Hráč jede z Londýna do Paříže a zahraje loď 7 a vlak 3, o 10 dní dopředu (7 + 3) posune svoji časovou značku na stupnici. Šetřete čas při použití dvou identických karet Pokud jede hráč po cestě, kde potřebuje 2 lodě nebo 2 vlaky a použije 2 karty se stejnou hodnotou, tak se čísla dní nesčítají. Přičte se pouze hodnota jednoho čísla. Příklad: Hráč cestuje ze Suezu do Bombeje, zahraje dvě karty lodě 8, cestou ztratí pouze 8 dní, ne 16. Zahrajeli loď 5 a loď 4, přičte si 9 dní za cestu po moři.

4 Tato podmínka neplatí, pokud hráč použije dva rozdílné typy dopravy. Příklad: Použití karty loď 4 a vlak 4 trvá 8 dní. Poznámka: Pokud je to možné zahrajte dvě identické karty lodí mezi New Yorkem a Londýnem. Hodnota karty vlaku bude připočtena k jedné z nich. Zastavení na současném místě. Hráč může zůstat stát na aktuálním místě místo cestování. Toto může udělat pokud nemá dostatek karet k cestování do další destinace, prostě se rozhodne zůstat stát. Je možno zkusit štěstí, jestli nezískáte identické cestovní karty nebo ušetříte několik dní pomocí nízkých cestovních karet. Přičti si 2 dny navíc za setkání s detektivem. Hráč si připočte dva dny, pokud jeho figurka zůstane na konci svého tahu na stejném místě jako figurka detektiva. Posunete časovou značku o 2 políčka dopředu. Důležité: Tato časová restrikce je kontrolována pouze na konci hráčova tahu. Trest je vykonán bez ohledu, jestli hráč cestuje toto kolo nebo ne. Detektiv nemá účinek, pokud vaše figurka zůstala na stejné lokaci na začátku vašeho tahu a pokud opustíte lokaci před koncem vašeho tahu. Taktéž si nepřičtete dny navíc, pokud je detektiv umístěn na vaše místo mimo váš tah. Odhození přebytečných karet do 6. Na konci svého tahu musí hráč přepočítat karty držené v ruce. Pokud je součet cestovních a událostních karet vyšší než 6, musí si hráč vybrat, které odloží na odkládací balíčky. Další hráč po levé straně začne svůj tah výběrem jedné ze zbylých cestovních karet z panelu akcí herní plochy. Konec kola. Na konci kola jsou nepoužité cestovní karty odstraněny z plochy a rozdány nové karty. Poznámka: Při hře 6 hráčů tato skutečnost nenastane. Odkládací balíček karet promíchejte s poslední kartou balíčku cestovních karet a vytvořte tak nový balíček. Konec hry. Ve 3,4 nebo 5 hráčích hra končí na konci kola, kdy předposlední hráč dorazil do Londýna. Pokud poslední hráč dorazí do Londýna během stejného kola, je jeho skóre považováno za určující k vítězství. Pokud ne, je vyřazen ze hry bez ohledu na to, kolik dní cestoval. Při hře 6 hráčů nastane konec hry v kole, kdy 4-tý hráč dorazí do Londýna. Vítěz hry. Ze všech hráčů, kteří dorazili do Londýna v 80 nebo méně dnech je vítěz ten, kdo strávil cestou nejméně dní. Při shodě počtu dní vyhrává ten, kdo do Londýna dorazil jako první. Pokud všichni hráči, kteří dorazí do Londýna a cestovali více než 80 dní, potom se stává vítězem ten, kdo dorazil jako první bez ohledu na to, kolik dní navíc cestoval.

5 Další pravidla. Cestování balónem. Pokud hráč použije cestovní kartu pod akcí balón, může v tomto tahu použít balón pro cestování. Toto je také povoleno s kartou událostí balón. Mezi dvěmi lokacemi je možno použít pouze jeden balón; buď akce svázaná s cestovní kartou nebo karta událostí. I když hráč cestuje balónem pořád musí zahrát potřebný počet cestovních karet. Hodnota pouze jedné z cestovních karet je nahrazena hodnotou balónu, která je určena hodem kostkou. (Cestování balónem trvá od 1 do 6 dní). Hráč se může rozhodnout hodit ještě jednou kostkou po zaplacení 1 zlaťáku. Hod může být opakován několikrát, ovšem vždy po zaplacení 1 zlata za hod. Platí poslední hozená hodnota. Příklad: Na cestě z Hong Kongu do Jokohamy zahrál hráč vlak 4 a loď 7. Hráč si vybral akci balón místo použití vyšší karty lodi. Hodil 5. To je hodně pro hráče, zaplatil 1 zlatou minci a hodil znovu. Tentokrát hodil 6. To je ještě více, zaplatil další minci a hodil znovu. Tentokrát měl štěstí a hodil 2. Hráč může nyní posunout časovou značku o 6 dní (4 + 2) dopředu. Pokud je Balón použit na cestě se 2 loděmi nebo 2 vlaky, je balón nahrazen jednou ze dvou karet. Příklad: Na cestě ze Suezu do Bombeje je potřeba 2 lodi. Hráč zahraje loď 5 a loď 8. Použije balón za loď 8 a hodí 5. Nyní si připočte za cestu 10 dní (5+5). Poznámka: Pokud je kostka hozena na cestě, kde jsou použity dvě identické karty, stále se sčítávají, i když je hozena stejná hodnota. Např. při kartě 5, hod 5 není doba cesty 5 dní, ale 10 dní za cestování. Zvláštní cesty. Na cestě z Bombaje do Kalkaty nepotřebujete žádnou cestovní kartu. Na výběr máte dvě možnosti: - Bez slona urazíte cestu za 12 dní. - Můžete zahrát kartu událostí Slon a cestovat 6 dní plus hodnotu hodu na kostce. Celkově (7-12 dní) může trvat cesta napříč Indií na slonu. Jako při použití balónu můžete zkusit znovu hodit kostkou po zaplacení 1 zlata. Mezi Bombají a Kalkatou může hráč zahrát karty událostí Nabídka a Návaznost, naopak nikdy není povoleno použít Balón (jak vliv související akce, tak karty událostí). Z Hong Kongu do Jokohamy má hráč na výběr mezi dvěmi cestami. Může použít 2x kartu lodi nebo 1x loď a 1x vlak. Z Jokohamy cesta pokračuje v San Franciscu. Bonusová kolečka. Na začátku hry jsou rozděleny červená a modrá bonusová kolečka ke každé destinaci (mimo Londýn). Hráč, který jako první dorazí na nové místo si může vzít červené bonusové kolečko z právě navštívené destinace. Modré bonusové kolečko je pro posledního hráče, který toto místo navštíví.

6 Hráč, který získá kolečko, provede související akci: Hráč si může vzít ze zásoby 1 zlatou minci. Hráč si může vzít cestovní kartu z cestovního balíčku Hráč si může vzít jednu kartu událostí z událostního balíčku. Všichni další hráči (kromě hráče, který získal bonusové kolečko) ztratí 1 den a musí si posunout časovou značku o 1 políčko dopředu na časové stupnici. Karty událostí. Hráč, který si vezme cestovní kartu u akce vezmi si horní kartu událostí nebo který dostane odpovídající bonusové kolečko si může vzít horní kartu z událostního balíčku a může (pokud není šedá) si ji vzít do ruky. Hráč může zahrát libovolný počet karet událostí, ale pouze během svého tahu. Může kartu zahrát okamžitě po dobrání nebo si ji nechat pro pozdější použití. Použité karty jsou odkládány na odkládací balíček karet událostí. Většina karet událostí je kladných, z nich každou je možno použít v určité situaci, takže je velmi malé riziko v dobrání nepotřebné karty, ale nemusíte ji vždy okamžitě potřebovat. Mezi kartami událostí jsou dvě šedé karty ( Objížďka a Bouřka ). Tyto karty nemůžete držet v ruce, ale efekt karet musí být proveden okamžitě. - V tomto případě všichni (včetně hráče, který odkryl kartu) ztratí 1 nebo 2 dny. - Všichni hráči držící karty událostí v ruce je musí odložit bez náhrady. - Všech 15 karet událostí je zamícháno a vytvořen nový událostní balíček. Poznámka: Nesnažte se držet karty událostí příliš dlouho, protože se může stát, že jejich výhod nevyužijete. Vysvětlení některých karet událostí. Rychlovlak a Ponorka mohou být použity na cestách, kde je potřeba více než jedné cestovní karty, tímto způsobem je možné nahradit hodnotu pouze jedné z nich. Princezna si přisvojuje efekt horní karty na odkládacím balíčku karet událostí. Při použití karty Návaznost se můžete rozhodnout, že kartu použijete při přejezdu mezi prvním a druhým místem ve stejném tahu. Zlaté mince. Každý hráč začíná hru s 1 zlatou mincí. Další je možno získat během akce Dober zlatou minci ze zásoby nebo při získání bonusového kolečka se stejným symbolem. Pokud nepoužijete kartu Slon na cestě z Bombaje do Kalkaty, můžete kartu odložit a vzít si zlatou minci ze zásoby. Poznámka: Hráč si nemůže dobrat zlatou minci, pokud je zásoba vybrána.

7 Zlaté mince mohou být použity pro opravný hod kostkou při cestování balónem nebo na slonu. Každý opravný hod stojí 1 zlatou minci. Hráč může zaplatit 2 zlaté mince k nákupu jedné karty během svého tahu. Může si dobrat horní kartu z balíčku cestovních karet nebo z balíčku karet událostí. Kartu může použít ve stejném tahu nebo si ji nechat pro pozdější použití. Příjezd do Londýna. Když první hráč dorazí do Londýna se svojí figurkou, přepadá ostatní hráče časová tíseň. Na začátku každého dalšího kola všichni hráči, kteří ještě nedorazili do Londýna ztratí 1 den. Na začátku každého dalšího kola hráč, který dorazil do Londýna jako první, posunuje všem ostatním hráčům, kteří ještě nedorazili do Londýna, časovou značku o jedno políčko dopředu na časové ose. I když dorazí více hráčů do Londýna, stále se těm, kteří ještě nedorazili do Londýna posunuje časová značka z důvodu časové tísně vždy o 1 políčko na začátku každého dalšího kola. Když hráč dorazí do Londýna, položí svoji sázkovou směnku do klubu. Všichni další hráči, kteří dojedou do Londýna umístí svoji směnku do balíčku pod směnku prvního. Všechny zbývající karty v ruce jsou odloženy do spodní části odpovídajících odkládacích balíčků. Hráč v Londýně už neztrácí dny za Karty událostí a bonusová kolečka. Jeho časová značka na časové ose ukazuje, kolik dní mu trvalo objet svět a ukazuje jeho konečné skóre. Pokud hráč přesáhne s časovou značkou 80 dní, pokračuje dále přes políčko 80/0 a dále zaznamenává dny. V následujících kolech dochází k redukci doplňovaných karet pod panely akcí podle aktuálního počtu hráčů: 2 zůstávající hráči ve hře: 3 karty 3 zůstávající hráči ve hře: 4 karty 4 zůstávající hráči ve hře: 5 karet 5 zůstávající hráči ve hře: 6 karet Poznámka: Pokud jsou na cestě do Londýna pouze 2 hráči, může být Detektiv přesouván pouze pomocí událostní karty, protože již nejsou doplňovány cestovní karty pod plochu odpovídající akce. Obsah a hodnota cestovních karet: Vlaky: 5x2 6x3 7x4 8x5 4x6 Lodě: 4x4 6x5 7x6 8x7 5x8 Úprava hry pro dva hráče. Dva hráči mohou cestovat kolem světa s následujícími změnami v pravidlech: - Odstraňte událostní kartu Návaznost ze hry. - Pouze první 3 políčka ploch pro akce (3 cestovní karty) jsou možná k použití v každém kole. - Hra končí na konci kola,kdy první hráč dorazí do Londýna. - První hráč, který dorazí do Londýna vyhrál hru, pokud nedorazí do Londýna oba hráči během stejného tahu. V tomto případě vyhrává ten, kterému cesta trvala méně dní. Při shodě je vítěz ten, kterému zbylo více mincí. Poznámka: Ve dvou hráčích se jedná o rychlou hru. Pokud je první hráč dále než o jednu lokaci, je pro druhého obtížné vyhrát.

8

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona Idea hry Zlato elfů je rozšíření Elfenlandu a nedá se hrát samostatně. Přídavek peněz, dražby a magie dělá Elfenland mnohem taktičtější a zajímavější. Herní materiál 65 zlatých

Více

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl S herním materiálem pro 5. hráče Rozšíření musí být hráno s hrou Doba kamenná Příprava Obsah: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek (černé) 3 černé dřevěné

Více

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla Cˇ e s k á P r a V I d l a C Esk A Pr Av i dla Obsah 20 figurek průzkumníků ve 4 různých barvách 1 zeď s hieroglyfy 1 herní deska 7 destiček podlahy ``kámen a písek`` 16 skarabů 6 malých karet prokletí

Více

VYHODNOCENÍ NA KONCI HRY

VYHODNOCENÍ NA KONCI HRY Jsi jedním ze šesti postav v záchranném člunu na moři. Ty, tvůj nejbližší přítel, tvůj nepřítel a několik dalších mazaných postav. Každé kolo, budeš moci provést akci (např. veslovat, změnit místo, přepadnout

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Café international - Mezinárodní kavárna

Café international - Mezinárodní kavárna Café international - Mezinárodní kavárna Taktická hra umisťující dílky pro 2-4 hráče starší 10 let. Autor: Rudi Hoffman Herní materiál 1 herní plán 100 dílků hostů: 48 dam a 48 pánů 12 národností, plus

Více

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016)

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev Klasická pošta Článek 1a Pravidla šachu FIDE se nacházejí

Více

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou!

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Tvrdé podání ven z kurtu, které soupeř odvrací skvělým returnem. Následuje nepodařený lob a výměnu ukončuje nekompromisní smeč! Na cestě k vítězství

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Co poskytuje Czech POINT

Co poskytuje Czech POINT Co poskytuje Czech POINT Výpis z Katastru nemovitostí O výpis z Katastru nemovitostí České republiky může požádat anonymní žadatel. Výpis lze požadovat na základě listu vlastnictví nebo podle seznamu nemovitostí.

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1.1 Tento řád vstupuje v platnost 1.8.2006 a je závazným řádem pro Milevskou ligu (dále jen ML) v malé kopané a týmy vstupují do ML s tím, že jej berou plně na vědomí

Více

Problém obchodního cestujícího s variabilními místy a časy [TMB-TSP]

Problém obchodního cestujícího s variabilními místy a časy [TMB-TSP] Problém obchodního cestujícího s variabilními místy a časy [TMB-TSP] Semestrální práce z předmětu A4M39NUR, semestr 2012/2013 Otakar Chasák (chasaota), Petr Šibík (sibikpet), Martin Svoboda (svobom39)

Více

PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY

PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY (PŘÍSTUP K ŠIROKOPÁSMOVÝM SLUŽBÁM) Obsah 1. ÚČEL PROGRAMU 3 2. UZAVŘENÍ DOHODY O PROGRAMU 3 3. DÍLČÍ ZÁVAZKY V

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016 Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC Účelem tohoto dokumentu je úprava pravidel marketingové soutěže. Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu:

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu: vesmírných stanovišť a umístěte je do kruhu. Karty odpalovací rampa a recyklace skladu se musí vyrovnat proti sobě, 4 další karty jsou umístěny jakkoliv například jako na obrázku: Materiál: Překlad ŽUŽU

Více

Pravidla pro jezdecké figury

Pravidla pro jezdecké figury Pravidla pro jezdecké figury Pro všechny jezdce, jízdní zvířata a jezdecké jednotky platí normální pravidla, kromě výjimek uvedených v těchto pravidlech. Jízdní zvířata Někteří válečníci, nazývaní jízdní

Více

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah 1 Koncová zařízení... 3 2 Charakteristika typů služeb logistika KZ Dodání KZ, Instalace KZ... 3 3 Další

Více

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř Rajivský trh je největším lákadlem ve městě. Špičkoví kuchaři z celé země mezi sebou soutěží o jeho koření, vytváří nové kořenící směsi, a tedy nejnovější labužnický trend. Po smlouvání následuje zvláštní

Více

Duchové NIAGARY pravidla k rozšíření

Duchové NIAGARY pravidla k rozšíření 1 Duchové NIAGARY pravidla k rozšíření Nová dobrodružství pro 3-6 dobrodruhy hledající drahokamy (doporučený věk: 8+; předpokládaná hrací doba 30-45 min.) Toto rozšíření vyžaduje základní hru NIAGARA.

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní:

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: DATABÁZE 2007 DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: - jednoduše a rychle provést úpravy ve struktuře vaší databáze podle potřeby

Více

Nařizování exekuce a pověření exekutora

Nařizování exekuce a pověření exekutora POZMĚŇOVACÍ NÁVRH k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (tisk 537) Nařizování exekuce a pověření exekutora

Více

Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her

Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her Začínáme s pyramidkami pravidla pěti her Pyramideto a Šestka Trojka Dvě věže Evropská válka Pyramideto autor Jan Divecký sad pyramidek 1 další vybavení karty Pyramideto

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech NÁHRADA ŠKODY - zaměstnanec i zaměstnavatel mají obecnou odpovědnost za škodu, přičemž každý potom má svou určitou specifickou odpovědnost - pracovněprávní odpovědnost rozlišuje mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE

MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE oboustranná hrací deska s mapou bojiště (pláž a otevřená krajina) 44 kusů oboustranných terénů 10 kusů oboustranných vyznamenání 14 kusů symbolů speciálních jednotek

Více

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Z důvodu ulehčení, snazší orientace, poskytnutí jednoznačných a široce komunikovatelných pravidel v otázkách mateřství

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Čl. I Úvodní ustanovení Tato pravidla stanovují postup pro přijímání a vyřizování žádostí o přidělení bytů v DPS a evidenci těchto

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

Upíše-li akcie osoba, jež jedná vlastním jménem, na účet společnosti, platí, že tato osoba upsala akcie na svůj účet.

Upíše-li akcie osoba, jež jedná vlastním jménem, na účet společnosti, platí, že tato osoba upsala akcie na svůj účet. UPOZORNĚNÍ Tato osnova je určena výhradně pro studijní účely posluchačů předmětu Obchodní právo v případových studiích přednášeném na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a má sloužit pro jejich

Více

Operace nad celými tabulkami

Operace nad celými tabulkami 10 Operace nad celými tabulkami V předchozích kapitolách jsme se převážně zabývali sloupci tabulek. V této kapitole se naučíme provádět některé operace, které ovlivňují tabulky jako celek. Probereme vlastnosti

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 JAK ŽÁDAT O NAHLÍŽENÍ DO ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE, POŘIZOVÁNÍ JEJÍCH VÝPISŮ NEBO KOPIÍ Vážená paní, vážený pane,

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

Obchodní podmínky. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.dopenezenky.cz

Obchodní podmínky. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.dopenezenky.cz Obchodní podmínky Obchodní společnost : H&H ESHOP s.r.o. Jaurisova 515/4, 140 00 Praha 4 identifikační číslo: 045 35 545 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

Více

Kolejní řád. K o l e j n í ř á d. 1 Základní ustanovení

Kolejní řád. K o l e j n í ř á d. 1 Základní ustanovení Vysoká škola polytechnická Jihlava, Tolstého 16, 586 01 Jihlava Čj.: KR/11/00208-11/04106 K o l e j n í ř á d 1 Základní ustanovení 1. Vysokoškolská kolej (dále jen kolej) je účelovým zařízením Vysoké

Více

Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru - vzor

Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru - vzor Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru - vzor Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) E-mailová

Více

MANDÁTNÍ SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB SOUVISEJÍCÍCH S PRODEJEM JEDNOTEK AAU

MANDÁTNÍ SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB SOUVISEJÍCÍCH S PRODEJEM JEDNOTEK AAU MANDÁTNÍ SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB SOUVISEJÍCÍCH S PRODEJEM JEDNOTEK AAU Č.J. SFZP 078825/2012 (dle ustanovení 566 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů

Více

DIGITÁLNÍ HRACÍ HODINY DGT 2000 FIDE OFICIÁLNÍ ŠACHOVÉ HODINY

DIGITÁLNÍ HRACÍ HODINY DGT 2000 FIDE OFICIÁLNÍ ŠACHOVÉ HODINY DIGITÁLNÍ HRACÍ HODINY DGT 2000 FIDE OFICIÁLNÍ ŠACHOVÉ HODINY Návod k použití Blahopřejeme Vám k výběru DGT. Doufáme a předpokládáme, že Vám přinesou celkové uspokojení a budou Vás těšit po mnoho let.

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy I. Provozní doba MŠ: Provozní řád mateřské školy 6.30 17.00 Režimové požadavky: I. Orientační režim dne Orientační režim dne dětí vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, charakteristiky

Více

VÉCNÉ BŔEMENO 1. VĚCNÉ BŘEMENO. Věcné břemeno. Druhy věcných břemen. Vznik věcných břemen. Zánik věcných břemen. Předkupní právo

VÉCNÉ BŔEMENO 1. VĚCNÉ BŘEMENO. Věcné břemeno. Druhy věcných břemen. Vznik věcných břemen. Zánik věcných břemen. Předkupní právo VĚCNÉ BŘEMENO, VĚCNÉ PŘEDKUPNÍ PRÁVO VÉCNÉ BŔEMENO Věcné břemeno Druhy věcných břemen Vznik věcných břemen Zánik věcných břemen Předkupní právo 1. VĚCNÉ BŘEMENO Pojem věcného břemene je zařazeno do občanského

Více

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 Churning Churning je neetická praktika spočívající v nadměrném obchodování na účtu zákazníka obchodníka s cennými papíry. Negativní následek pro zákazníka spočívá

Více

WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8)

WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8) WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8) 1 Cíl hry War at Sea je hra pro dva hráče, kdy jeden hráč kontroluje jednotky Osy (Němci a Italové) a druhý hráč Spojenecké

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

% STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5

% STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5 Obecně o smyslu zateplení : Každému, kdo se o to zajímá, je jasné, kterým směrem se ubírají ceny energie a jak dramaticky rostou náklady na vytápění objektů. Týká se to jak domácností, tak kanceláří, výrobních

Více

ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE

ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE 1. POŘADATEL: ROSSMANN, spol. s r.o., Praha 4, Na Pankráci 1683/127, PSČ 140 00, IČO: 61246093, spisová značka C 28492 vedená u Městského soudu v Praze 2. ORGANIZÁTOR:

Více

OPTIMUM M A S C H I N E N - G E R M A N Y

OPTIMUM M A S C H I N E N - G E R M A N Y www.1bow.cz tel. 585 378 012 OPTIMUM Návod k obsluze Verze 1.1 Dělící hlava TA 125 Návod pečlivě uschovejte pro další použití! OPTIMUM Dělící hlava 1 Rozsah aplikací Dělící hlava TA 125 se používá jako

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY Smluvní strany SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY (POVV/xxx/2010) I. Smluvní strany Vysočina, kraj se sídlem: Žižkova 57, 587 33 Jihlava IČ: 70890749 zastoupený: MUDr. Jiřím Běhounkem,

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

METODICKÉ DOPORUČENÍ Ministerstva vnitra. ze dne 17. prosince 2015

METODICKÉ DOPORUČENÍ Ministerstva vnitra. ze dne 17. prosince 2015 METODICKÉ DOPORUČENÍ Ministerstva vnitra ze dne 17. prosince 2015 1. Jaký zákon upravuje číslování stavebních objektů? Označování/číslování budov upravuje 31 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Ing. Petr Anděl se sídlem Jasmínová 2664, 106 00 Praha 10 identifikační číslo: 47624990, neplátce DPH Živnostenské oprávnění vydáno: Úřad městské části Praha 10,

Více

S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o.

S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o. S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o. Tyto smluvní podmínky (dále jen Podmínky ) upravují práva a povinnosti společnosti

Více

Mezní kalibry. Druhy kalibrů podle přesnosti: - dílenské kalibry - používají ve výrobě, - porovnávací kalibry - pro kontrolu dílenských kalibrů.

Mezní kalibry. Druhy kalibrů podle přesnosti: - dílenské kalibry - používají ve výrobě, - porovnávací kalibry - pro kontrolu dílenských kalibrů. Mezní kalibry Mezními kalibry zjistíme, zda je rozměr součástky v povolených mezích, tj. v toleranci. Mají dobrou a zmetkovou stranu. Zmetková strana je označená červenou barvou. Délka zmetkové části je

Více

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace:

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: 1. na str. 3 požadujete: Volání a SMS mezi zaměstnanci zadavatele zdarma bez paušálního poplatku za tuto službu. Tento požadavek

Více

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje České dráhy, a.s. Krajské centrum osobní dopravy Brno Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Schváleno rozhodnutím ředitele Krajského centra osobní dopravy Brno dne 16. dubna 2014

Více

SCHÉMA PROCESU MTM ÚPRAV V SYSTÉMU INVESMARK FUTURA

SCHÉMA PROCESU MTM ÚPRAV V SYSTÉMU INVESMARK FUTURA SCHÉMA PROCESU MTM ÚPRAV V SYSTÉMU INVESMARK FUTURA PŘÍPRAVA V PROGRAMU PGS Zadání názvů úprav: Při práci v programu PGS se díly ukládají pod odlišnými názvy, čím se zabrání přepsání původních dílů. Také

Více

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_9_ČT_1.09_ grafická minimalizace Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

Měřič plochy listu Návod k použití

Měřič plochy listu Návod k použití Měřič plochy listu Návod k použití strana 1 Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Popis... 3 1.2 Ovládací prvky a indikátory... 4 1.2.1 Hlavní jednotka... 4 1.2.2 Skener... 5 1.3 Nastavení... 5 1.4 Nastavení rukojeti...

Více

Rozhodněte se, co budete dál dělat

Rozhodněte se, co budete dál dělat KAPITOLA 3 Rozhodněte se, co budete dál dělat Jako zakladatel firmy se snažíte přijít na to, čím strávíte dalších pár let svého života. Váš startup chcete pomocí lean metod budovat především proto, abyste

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M

V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M VEAEJNA OBCHODNÍ SPOLEČNOST v EXPEDICE HEXAGONIA MUSIC LOGIC V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M INSTRUCTION MANUAL ( C ) 1991 EXPEDICE První im podivnou

Více

Předmětem podnikání společnosti je:

Předmětem podnikání společnosti je: STANOVY Zemědělské společnosti Nalžovice a.s. I. Obchodní firma Obchodní firma společnosti zní: Zemědělská společnost Nalžovice, a.s. II. Sídlo společnosti Sídlem společnosti jsou: Nalžovice č.p. 23, okres

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Platí od 1. 1. 2012 (aktualizace od 1. 6. 2013) Obsah I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ...3 II. ZÁKLADNÍ POJMY...3 III. TARIFNÍ PRAVIDLA...4 IV. CENA JÍZDNÉHO

Více

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu Stažení Z našich stránek nebo z www.mhdvmobilu.cz si stáhněte do počítače kompletní soubory aplikace v archivu ZIP. V počítači ho rozbalte a dva

Více

Jihočeský vodárenský svaz S. K. Neumanna 19, 370 01 České Budějovice

Jihočeský vodárenský svaz S. K. Neumanna 19, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ DOKUMENTACE : na realizaci veřejné zakázky na stavební práce stavby č. 8514 a 8520 Vodovod průmyslová zóna Sezimovo Ústí a Vodovodní přípojka C Energy Zadavatel: Jihočeský vodárenský svaz S. K.

Více

1.7. Mechanické kmitání

1.7. Mechanické kmitání 1.7. Mechanické kmitání. 1. Umět vysvětlit princip netlumeného kmitavého pohybu.. Umět srovnat periodický kmitavý pohyb s periodickým pohybem po kružnici. 3. Znát charakteristické veličiny periodického

Více

Základní prvky a všeobecná lyžařská průprava

Základní prvky a všeobecná lyžařská průprava Základní prvky a všeobecná lyžařská průprava Základní prvky a všeobecná lyžařská průprava na běžeckých lyžích Základními prvky nazýváme prvky elementární přípravy a pohybových dovedností, jejichž zvládnutí

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o.

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Obchodní podmínky. Obchodní společnost PRESPLAST s.r.o., se sídlem Česká Třebová, Kubelkova 497, PSČ 560 02, IČ 27502317, společnost zapsaná v obchodním

Více

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA ÚVOD Při válcování za studena je povrch vyválcovaného plechu znečištěn oleji či emulzemi, popř. dalšími nečistotami. Nežádoucí

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall Nedílná součást smlouvy o vydání karet k dodávkám CNG prostřednictvím plnících stanic I. Kontaktní údaje dodavatele Společnost: VÍTKOVICE

Více

metodická příručka DiPo násobení a dělení (čísla 6, 7, 8, 9) násobilkové karty DiPo

metodická příručka DiPo násobení a dělení (čísla 6, 7, 8, 9) násobilkové karty DiPo metodická příručka DiPo násobení a dělení () PLUS násobilkové karty DiPo OlDiPo, spol. s r.o. tř. Svobody 20 779 00 Olomouc telefon: 585 204 055 mobil: 777 213 535 e-mail: oldipo@oldipo.cz web: www.oldipo.cz

Více

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index

Více

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B Doporučené hodnocení školního kola: Hodnotit mohou buď učitelé školy, tým rodičů nebo si žáci, kteří se zúčastní soutěže, mohou ohodnotit úlohy navzájem sami (v tomto případě doporučujeme, aby si žáci

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

KUPNÍ SMLOUVA. bankovní spojení: č.ú.:., vedený u

KUPNÍ SMLOUVA. bankovní spojení: č.ú.:., vedený u Příloha č. 2 zadávací dokumentace Vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku, v souladu s ustanovením zákona č.89/2012 Sb. Občanský zákoník, v platném znění mezi smluvními stranami:

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman. OBCHODNÍ PODMÍNKY Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.cz: Provozovatelem obchodu je: Obchodní společnost: ARBOTEQ s.r.o.

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů.

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů. MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y prodeje bytů z vlastnictví města Holýšova podle zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým

Více

Koncepce hospodaření s bytovým fondem Městské části Praha 5

Koncepce hospodaření s bytovým fondem Městské části Praha 5 Koncepce hospodaření s bytovým fondem Městské části Praha 5 Záměrem této koncepce je co nejefektivněji a nejúčelněji využít nemovitý majetek MČ P5 (byty a nebyty) a to cestou komplexního přístupu k tomuto

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

ZW3D Tréninkový manuál pokročilá animace sestavy

ZW3D Tréninkový manuál pokročilá animace sestavy ZW3D Tréninkový manuál pokročilá animace sestavy Autorské právo a ochranná známka Autorské právo ZWCAD Software Co., Ltd.2013. Všechna práva rezervována. Floor 4, NO.886, Tianhe North Road, Guangzhou 510635

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

Promlčení a prekluze v obchodním právu. Pojem promlčení a prekluze. 2005 2007 Michal Černý, Ph.D. www.michalcerny.eu www.michalcerny.

Promlčení a prekluze v obchodním právu. Pojem promlčení a prekluze. 2005 2007 Michal Černý, Ph.D. www.michalcerny.eu www.michalcerny. Promlčení a prekluze v obchodním právu 2005 2007 Michal Černý, Ph.D. www.michalcerny.eu www.michalcerny.net Pojem promlčení a prekluze Promlčení Právo nezaniká, ale oslabuje se stává se naturální obligací

Více

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Příloha č.16b Charita Zlín Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434 telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Posláním Charity Zlín je praktická a konkrétní pomoc lidem v tělesné,

Více

Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek

Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek Specifikace postupu přeměřování psů, kteří mají českou flyballovou licenci Pro výbor FC ČR zpracovala: Milena Vrbová, koordinátorka rozhodčích

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET INFORMATIKY Název

Více