vytvořil TN Trade s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "vytvořil TN Trade s.r.o."

Transkript

1 vytvořil TN Trade s.r.o.

2 Instrukce Gratulujeme k nákupu vašich Vuzix iwear VR920. Vaše Vuzix videobrýle se skládají ze samotných binokulárních obrazovek, odstranitelných sluchátek a věstaveného mikrofonu. iwear VR920 je konstruován pro společné použití s vaším počítačem, spolupráci s velkou skupinou her a jiných aplikací podporující technologii 2D a 3D Stereoscopic display. Balení obsahuje Vaše Vuzix iwear VR920 balení obsahuje: Samotné iwear videobrýle USB/VGA kabel DVI Analogový video adaptér Čistič čoček/ Pouzdro Instalační disk Poutko na krk Přehled Vaše iwear VR920 představují využití nejnovější technologie virtuální reality. Využívá dvou LCD obrazovek s vysokým rozlišením, které se jeví jako 62 palcová obrazovka zobrazená ze vzdálenosti 7 stop. Zobrazují standartní 2D video nebo technologii 3D stereoscopic video, pokud jsou používány s příslušnými programy a grafickou kartou. Kymácení, houpání a sledování pohybu hlavy je rovněž u možňováno při použití s podporovanými programy. Integrovaný zvukový systém s přídavnými sluchátky a mikrofonem poskytují jednoduché řešení pro herní nebo VOIP komunikaci. Instalace & Jednotlivé kroky instalace Instalace programové výbavy iwear. Programová výbava VR920 musí být naistalována ještě před připojením iwear komponentů. Jiný způsob nevede k poškození vašeho iwear, ale může zkomplikovat další postup instalace. Připojení iwear VR920. Tato část instalace je často rychlá a jednoduchá, záleží však na vašem operačním systému. Některé instalační kroky se v jednotlivých op. systémech mohou lišit. Konfigurace grafické karty. Aby VR920 LCD obrazovky zobrazovaly obraz správně, vaše grafická karta musí být vhodně konfigurována. Kalibrace VR920. VR920 využívá různé magnetické sensory a akcelerometry k poskytnutí dalších dat. Tyto senzory musí být kalibrovány a seřizovány periodicky, aby nedošlo ke špatné funkci vlivem magnetických změn, které se vyskytují v okolí. Pokud jsou všechny kroky splněny, je čas vyzkoušet iwear a naučit se pracovat s jeho ovládacími prvky. Pokud narazíte na jakoukoliv chybu během instalace nebo při samotném používání VR920, prosím obraťte se zpět na tento uživatelský manuál.

3 Instalace Systémové požadavky Standardní PC nebo laptop s VGA or DVI grafickým portem Op. systém Windows 2000/XP/Vista (32-bit) USB 2.0 port Požadavky technologiie 3D Stereoscopic Video Technologie 3D Stereoscopic video je podporována v určitých aplikacích (viz. podbody) Podpora aplikací využivajících ovladače Vuzix 3D Drivers Podpora ovladače Vuzix 3D skrze iwearmonitor Extension Grafické karty Nvidia s příslušnými ovladači Nvidia 3D drivers iwear nativní podpora trasování v aplikaci nebo iwearmonitor podpora trasování Instalace programové výbavy iwear Před připojením vašich iwear VR920 nejprve nainstalujte příslušné programy! Tip: Od výroby VR920 může být k dispozici novější verze programové výbavy. Doporučujeme zkontrolovat sekci Downloads and Drivers" na oficiálních stránkách výrobce Vuzix a zdarma stáhnout nejnovější verzi programové výbavy. Číslo nynější verze která je Vám k dispozici na instalačním disku naleznete na zadní straně obálky obsahující tento iwear VR920 disk. Pokud připojíte iwear komponent před instalací programů, operační systém nainstaluje nevhodné ovladače. Pro správnou funkci zařízení VR920 musí být tyto ovladače odstraněny a nahrazeny správnými z instalačního disku. Vložte instalační disk iwear VR920 a spusťte instalační program. Pokud je funkce automatického načítání disků vypnuta, instalace se nespustí automaticky. Pokud tato situace nastane, dvojklikem otevřete složku příslušné disketové mechaniky ve složce "Tento počítač" a spusťe program autorun.exe. Pro spuštění instalace vyberte položku Install VR920 Software. Řiďte se dalšími instalačními instrukcemi. Předpokládáme, že během instalace programové výbavy je Váš anti-virový program dočasně vypnutý. Tímto opatřením zamezíte potencionálním falešným zprávám a blokování částí instalace. Nezapomeňte po úspěšné instalci Váš anti-virový program opět zapnout.

4 Tip: Je možné, že pro intalaci nové programové výbavy na Váš počítač budete muset být přihlášeni jako "Administrátor" nebo zajistit "Administrátorskou autorizaci". Během instalace Vás může operační systém upozornit, že některé instalované ovladače neodpovídají testovaným výrobkům - "Windows Logo testing" (Windows XP), nebo že operační systém nemůže ověřit výrobce - "Windows cannot verify the publisher" (Windows Vista). Tato upozornění jsou normální součástí ochrany operačního systému a nemají žádný závažný vliv na instalaci. U Windows XP označte tlačítko Continue Anyway, u Windows Vista označte tlačítko Install this driver software anyway. Tato varování se během instalace mohou objevit vícekrát! Na konci instalace označte tlačítko Finish a pokračujte instalačním krokem číslo 2. Výše uvedený postup nainstaluje ovladače potřebné pro podporu vašeho VR920, kalibrační software pro nastavení systému Trasování a iwearmonitor s modulem Extensions, který umožňuje Trasování a/nebo 3D stereoskopické video v aplikacích, které nemají nativní podporu iwear. Po úspěšné instalaci budou na vaši plochu umístěny dvě nebo více nových iwear ikon, jedna pro aplikaci "iwearmonitor" a ostatní pro aplikaci "iwear VR920 Calibrator" a jiné bonusové aplikace. Pokud tyto ikony nebudete na Vaší ploše chtít, odstraňte je vhozením do Koše.

5 Připojení iwear VR920 Váš VR920 kabel obsahuje dva konektory; UBS a VGA konektor. USB konektor může být zapojen do jakéhokoliv USB 2.0 portu na vašem počítači nebo do jakéhokoliv kompatibilního portu na USB rozbočovači. Zapojení VGA konektoru závisí na sestavě Vašeho počítače. Obecně však platí, že VR920 VGA konektor může být zapojen do každého dostupného VGA nebo DVI portu.pokud má Vaše grafická karta pouze jediný vstup, použijte rozdělovací kabel nebo box (není však součástí balení) pro vytvoření dalšího místa zapojení. Ukázka nejčastějších způsobů zapojení: Možnost 1.: Využití dvou VGA vstupů Možnost 2.: Využití jediného VGA vstupu s VGA rozdělovačem (kabel, box) Pokud zapojujete zařízení VR920 na laptop s externím VGA vstupem, jedná se v podstatě o stejné zapojení zobrazené v ukázce - Možnost 1. Tip: Pokud má Vámi vybraný grafický vstup DVI konektror, použijte poskytnutý VGA - DVI adaptér pro zajištění kompatibility s iwear VGA konektorem.

6 Zapojte iwear VR920 USB konektor do USB 2.0 portu Vašeho počítače. Po zapojení zařízení se každým okamžikem objeví jedno nebo více informačních oken, dávající najevo instalaci Vašeho zařízení. Windows Vista zobrazí informační okno s informací, že dané zařízení je funkční a připraveno k použití. Windows XP zobrazí sérii oken "Found New Hardware Wizard" vyžadující následující akce. Pouze Windows XP: Zvolte volbu "Ne nyní" a poté vyberte tlačítko "Další". Informační okno Windows Vista. Pouze Windows XP: V následujícím okně (install VR920 3D Stereo Control) zvolte možnost Instalovatsoftware automaticky (Doporučeno) a poté vyberte tlačítko "Další". Pouze Windows XP: Jakmile Windows XP nalezne instalované ovladače, může se opět zobrazit okno "Windows Logo testing". Pokud se tak stane, zvolte tlačítko Pokračovat. Pouze Windows XP: Poslední ze série oken Vás upozorní na úspěšně ukončenou instalaci daného programu. Ukončete instalaci vybráním tlačítka Konec.

7 Zavřete všechna otevřená okna nebo informační panely a připojte iwear VR920 video konektor do příslušného grafického portu Vašeho počítače. Nyní doporučujeme sejmout ochranný film umístěný na obou čočkách a vnější straně obrazovky. VR920 nyní může zobrazit již promítaný obraz nebo zatím pouze modrou plochu. Tato situace je normální, vaše grafická karta totiž nemusí být nastavena na zobrazení druhé obrazovky a/nebo na patřičné rozlišení. Konfigurace grafické karty Spusťte ovládací panel Vaší grafické karty (viz. podbody) : Sťiskněte pravé tlačítko myši kdekoliv na Vaší pracovní ploše a vyberte "Vlastnosti". V okně "Zobrazení - vlastnosti" zvolte záložku "Nastavení". V záložce "Nastavení" stiskněte tlačítko Upřesnit. Windows Vista: Sťiskněte pravé tlačítko myši kdekoliv na Vaší pracovní ploše a vyberte Personalize. V okně "Control Panel s Personalization" zvolte záložku Display Settings". V záložce "Display Settings" stiskněte tlačítko Advanced Settings". Z tohoto místa je možné spustit ovládací panel Vaší grafické karty. Mezi dvě nejčastější značky grafický karet patří ATI a Nvidia. U těchto grafických karet je možno se do ovládacího panelu dostat kliknutím na záložku. Vzhled a možnosti ovládacího panelu nejsou vždy stejné, liší se v závislosti na výrobci a modelu grafické karty. Pro detailnější instrukce, potřebné pro správnou konfiguraci, je nutné vyhledat příručku příslušné grafické karty. Pokud používáte grafickou kartu s jediným portem (Možnost nastavení 2.), přeskočte následující krok nastavení. Zobrazení a pokračujte nastavením Rozlišení. Pokud používáte grafickou kartu se dvěma porty, je nutné nastavit zobrazení druhé obrazovky v nastavení ovládacího panelu Vaší grafické karty. Otevřete ovládací panel Vaší grafické karty a zvolte možnost "Display Configuration". Umožněte současné zobrazení dvou obrazovek a přesvědčte se, že VR920 zobrazují společně s monitorem. Pro toto zobrazení ovládací panel grafických karet obecně nabízí nastavení "Clone". Tip: Pokud ovládací panel Vaší grafické karty nabízí možnost instalačního procesu, zrušte tuto volbu a vyberte nastavení Clone ručně. Nyní nastavte patřičné rozlišení obrazu. Rozlišení obrazu je nezbytné nastavit co nejlépe! Výrobek iwear podporuje rozlišení 1024 x 764, 800 x 600 a standartní 640 x 480. Pokud je Vaše rozlišení obrazovky nastaveno na hodnotu 1024 x 768 nebo 800 x 600, funkce "VR920 scaling engine" automaticky nastaví standartní rozlišení. Otevřete ovládací panel Vaší grafické karty a zvolte nastavení "Rozlišení". Zvolte jedno z podporovaných rozlišení (1024 x 768, 800 x 600 nebo 640 x 480).

8 Nastavte Vaše iwear VR920 Refresh Rate na hodnotu 60 Hertzů. Tip: Nastavením výrobku VR920 jako primární monitor můžete dosáhnout výrazného zlepšení zobrazení. Souhr grafického nastavení Pokud zařízen í nezobrazuje společně s monitorem, překontrolujte Vaše grafické nastavení. Nastavení by mělo být následující: Nastavení zobrazení: "Clone stejné nastavení na obou obrazovkách" Rozlišení: 1024 x 764, 800 x 600 nebo 640 x 480 Refresh Rate: 60 Hertz Kalibrace VR920 Posledním krokem k získání plné funkčnosti výrobku je kalibrace funkce sledování pohybu hlavy. Výrobek iwear VR920 vypočítává data ze sledování pohybu pomocí tří magnetických sensorů a tří akcelerometrů obsažených uvnitř videobrýlí. Protože magnetické pole v našem okolí se neustále mění, musí se zařízení VR920 neustále v určitých intervalech kalibrovat a přizpůsobit magnetické sensory těmto změnám. Kdykoliv změníte místo použití výrobku VR920 (i pokud změníte pouze polohu v místnosti) nebo změníte polohu předmětů působící elektormagnetickým zářením na výrobek VR920, měl by být překalibrován. Na výrobek VR920 působí i magnetické změny způsobené rotací Země - v určitou denní dobu vždy jinak. Pokud shledáte, že se přesnost výrobku změnila - překalibrujte. Tip: Neumísťujte žádně předměty vydávající elektomagnetické záření do blízkosti zařízení VR920. Předměty jako např. "sub-woofer" umístěný pod stolem může negativně působit na přesnost sensorů. Tyto předměty nezpůsobují trvalé poškození a přesnost sensorů bude obnovena posunem těchto předmětů o kousek dále. Otevřete aplikaci Kalibrace iwear VR920. Stiskněte tlačítko Begin Calibration. Přidržte zařízení VR920 čelně k vaší obrazovce - rozložené. Tip: Při kalibrujícícm procesu nechte zařízení rozložené. Nožičky brýlí totiž obsahují magnety, které při kalibraci mohou negativně ovlivnit sensory.

9 Otáčejte VR920 postupně ve všech osách. Tip: Během kalibrace zařízení VR920 je lepší dělat kalibrační pohyby delší. Čím delší budou rotační pohyby kalibrace, tím lépe se zažízení nakalibruje. Poté co zarotujete s výrobkem VR920 v každé ose, zelený indikátor částečně vyplní příslušná pole - nevyplní je však kompletně! Poté co dokončíte rotaci ve všech třech osách, stiskněte tlačítko Lock Calibration" Posledním krokem k úplné kalibraci je nastavení centrálního bodu - přímého směru kam budete natočeni při používání výrobku iwear. Nasaďte si VR920 jako každé obyčejné brýle. Pohlédněte do obrazovky stolního počítače a stiskněte tlačítko Set Zero. Pokud si budete přát experimentovat s výrobkem iwear, otáčejte hlavou a sledujte grafické a číselné hodnoty kalibračního programu.

10 Používání vašeho iwear Kompatibilita Jedna z prvních otázek mnoha lidí je, S jakýmy programy to funguje? Odpověď je, Prakticky se všemi, ale v různé míře v závislosti na tom jaké funkce a schopnosti máte na mysli. Pro pochopení kompatibility byste se měli podívat na každou z hlavních funkcí VR920 zvlášť a pochopit, že pro některé se kompatibilita měří ve stupních. Audio iwear VR920 zahrnuje kompletní audio systém a instaluje se na váš počítač jako samostatné audio zařízení, podobně jako jakékoliv USB audio zařízení (zvuková karta). Tento audio systém je kompatibilní se všemi standartními PC aplikacemi, včetně počítačových her. Video V normálním nastavení, VR920 pracuje jako 2D monitor schopný spouštění aplikací v rozlišení mezi 640 x 480 a 1024 x 768. Nejlepšího 3D stereoskopického videa je dosahováno s aplikacemi, které obsahují podporu nativního ovladače Vuzix 3D. Tyto aplikace poskytují lepší vizuální kvalitu a výkon a pracují s grafickými kartami bežícími na operačních systémech 32-bit Windows XP nebo Vista. Trasování Sledování pohybu hlavy může být aktivováno dvěma způsoby; buď přes iwearmonitor Extension nebo skrze nativní podporu iwear obsaženou v aplikaci. iwearmonitor iwearmonitor je aplikace, která přidává možnost 3D stereoskopického videa a/nebo podporu Trasování u aplikací, které nemají nativní podporu iwear. Po spuštění iwearmonitor, tento porovná své iwear Extensions s programy nainstalovanými na vašem počítači. Pokud je nalezena shoda, potřebné ovladače a další soubory požadované pro 3D Stereoscopické video a/nebo Trasování jsou nainstalovány.

11 Pokud k tomu dojde, jména ovlivněných aplikací jsou přesunuta ze seznamu Supported Titles do seznamu Enabled Titles. Pokud nechcete podporu povolenou pro daný titul, vyberte ho ze seznamu Enabled Titles stiskněte tlačítko <==== Remove. Pokud chcete, můžete kdykoliv znovu povolit tento iwear Extension vybráním ze seznamu Supported Titles a stiskem tlačítka Add ===>. Pouk máte naistalovaný titul ze seznamu na vešm počítači a iwearmonitor ho automaticky nepřesunul do seznamu Enabled Titles, můžete tuto aplikaci nájít a zpřístupnit ručně. Toto někdy nastane, když byla aplikace nainstalována na jiné umístění než je její výchozí adresář. Pro zpřístupnění iwear Extension tohoto titulu ho vyberte ze seznamu Supported Titles a stiskněte tlačítko Browse For Target pro výběr jeho instalačního adresáře a zpřístupnění jeho iwear Extension. iwearmonitor rovněž zobratuje technické informace z vašeho VR920 a jeho softwaru v informačním panelu podél jeho okna. Pokud kliknete na informační panel, zobrazí se všeobecná informační obrazovka, která vám poskytne další informace iwearmoniru. Technické informace o jakémkoliv iwear Extension mohou být zpřístupněny dvojitým kliknutím na titul v seznamu Supported Titles. K dispozici může být více informací než se vejde na jednu stránku. Stiskněte tlačítko Page UP či Page Down pro zobrazení dalších informací. Technické poznámky v iwear Extension někdy informují kde přeně musí být soubory uloženy nebo kam musí být přidány. Nebojte se, že byste něco z toho museli sami dělat, iwearmonitor to vše dělá, když přidává tituly do seznamu Enabled Titles. Seznam iwear Extensions je často aktualizován a je zdarma dostupný pro uživatele VR920. Navštivte webové stránky Vuzixu Downloads and Drivers pro získání poslední verze softwaru, včetně iwearmonitor.

12 Kalibrace iwear Pro detailní kalibrační instrukce, viz instalace - krok 4. Hlavní funkcí kalibrátoru iwear je zkalibravat Trasování vašeho iwearu. Rovněž poskytuje visuální prostředky pro kontrolu přesnosti sytému Trasování. Vetšinou tato lokalizační data nebudou zcela přesná vlivem výchylek v magnetickém poli kolem vás. Tyto nepatrné výchylky mají zanedbatelný dopad na výkon a přesnost. Pokud Trasování není přesné: 1. Znovu zkalibrujte váš iwear 2. Ujistěte se, že se kolem vás nenacházejí předměty, které by mohly produkovat silné elektromagnetické pole. Kalibrátor iwear rovněž poskytuje rychlé a pohodlné prostředky pro kontrolu čísla jeho verze a verze firmware vašeho iwear. Tyto informace jsou přístupné po stisku ikony iwear v levém horním rohu okna kalibrátoru iwear a následným výběrem položky About iwear Calibrator. On Screen Display Ovládání OSD / Hlasitost je umístěno pod pravým předním rohem vašeho iwear. Jedná se o multifunkční nastavitelné kolečko a tlačítko pro změnu hlasitosti sluchátek iwear a pro přísup do jeho On Screen Display (OSD). Otáčením kolečkem můžete měnit hlasitost, krátký stisk ztlumí mikrofon iwear a stisk kolečka delší než 3 sekundy vyvolá OSD podél spodní části obrazovek iwear. Poznámka: OSD se automaticky zavře pokud není ovládání OSD použito 5 a více sekund.

13 Pokud je zobrazeno OSD, pak se pro výběř a přístup do položek menu používá ovládací kolečko. Stisk kolečka zpřístupní volby a nastavení menu a pod-menu či provede příkaz v menu. Světlost Kontrast Typy zobrazení Vyvážení světlosti Nastavení světlosti Resetování nastavení Ukončit OSD Pokud je vybráno nastavení Světlosti a je stisknuto ovládací kolečko, zobrazí se lišta nastavení. Použijte ovládací kolečko pro nastavení světlosti obrazovky a stiskněte kolečko znovu pro ukončení nastavení světlosti. Výběr nastavení Kontrastu funguje stejně jako u Světlosti; stiskněte ovládací kolečko pro jeho výběr, otáčejte kolečkem pro nastavení kontrastu, poté stiskněte kolečko znovu pro ukončení nastavení kontrastu. Pokud sledujete 2D aplikace, Typ zobrazení by měl být nastaven na 2D monoskopické - ikona pod-menu nejvíce vlevo. Pokud používáte 3D stereoskopické aplikace, vyberte jedno ze stereoskopických zobrazení. Vetšina aplikací používá zobrazení pro levé oko, označené ikonou s L. Pokud se 3D obsah nezobrazí správně, vyberte nastavení pro pravé oko s "R". Někteří lidé shledávají jeden display světlejší či tmavší. Funkce Vyvážení světlosti vám toto umožňuje kompenzovat. Zvolte funkci a otáčejte kolečkem pro nastavení světlosti mezi oběma obrazovkami, dokud se vám obě nebudou jevit stejně světlé. Tato položka menu vám umožńuje nastavit intenzitu podsvícení obrazovek. Silnější podsvícení zlepší čitelnost ve světlém prostředí, kdežto slabší podsvícení poskytuje výbornou kvalitu v temnějším prostředí. Tato volba resetuje všechna nastavení OSD na výchozí hodnoty. Vyberte tuto volbu pro ukončení OSD nebo jednoduše nepoužívejte ovládací kolečko alespoň 5 sekund a OSD se automaticky ukončí.

14 Audio systém iwear VR920 obsahuje kompletní audio systém. Instaluje se jako samostatné USB audio zařízení a obsahuje integrovaný mikrofon a odjímatelná stereo sluchátka. VR920 se objeví ve vašem panelu Sound and audio control a mohou být zvoleny jako vaše výchozí audio zařízení nebo můžete vybrat jiné zařízení ze seznamu. Mikrofon Vestavěný mikrofon je umístěný pod levým předním rohem obrazovky iwear. Mikrofon funguje stejně jako jiné USB mikrofony a je ideální pro VOIP komunikace, například chatování s přáteli při hraní online her. Stiskněte ovládání kolečko OSD / Zvuk pro zapnutí či vypnutí mikrofonu. Sluchátka iwear VR920 obsahuje odjímatelná stereo sluchátka navržená tak, aby zvnějšku přiléhala k uším. Jejich pružný držák může být ohýbán a natáčen pro nastavení dle vašich potřeb nebo můžete sluchátka odstranit pokud chcete využívat jiné audio zařízení. Pro odejmutí sluchátek, uchopte konec držáku sluchátka, přiléhající na spánek,a zatáhněte vzad. Pro znovuzapojení sluchátek postup obraťte. Komfort a úpravy Nastavení nánosníku Nánosník iwear VR920 je nastavitelný, aby se mohl přizpůsobit množství typů lidských tváří a lidem, kteří nosí dioptrické brýle. Nánosník můžete vysunout do 4 nastavitelných pozic. Navíc může být odstraněn a otočen na 4 další pozice.

15 Nastavení AccuTilt Viewer Někteří uživatelé shledávají, že pozorovací úhel ovlivňuje světlost a kvalitu zobrazení. Váš VR920 je vybaven AccuTilt; mechanismem, který vám umožňuje nastavení úhlu natočení displeje až o 15 stupňů pro zajištění optimálního přizpůsobení. Pokud se vám display jeví tmavý, zkuste jiné nastavení. Závěsné poutko Vaše balení iwear obsahuje poutko pro zajištění vašeho iwear. Brusné čističe jako je třeba skleněný čistič, papírové ubrousky a utěrky mohou poškrábat kryt čoček vašeho Čištění iwear. Pro čištění čoček na ně dýchněte a pak použijte poskytované mikrovláknové poudro. pokud chcete použít tekutý čistič, používejte pouze prostředky pro čištění optických čoček a aplikujte čistič na mikrovláknovou čistící látku, ne přímo na iwear. Stříkání čističe přímo na iwear ho může trvale poškodit.

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

WC004 - Nightvision Chatcam. Důležité! Nainstalujte ovladač před tím, než připojíte Sweex Nightvision Chatcam!

WC004 - Nightvision Chatcam. Důležité! Nainstalujte ovladač před tím, než připojíte Sweex Nightvision Chatcam! WC004 - Nightvision Chatcam Úvod Nevystavujte zařízení Sweex Nightvision Chatcam extrémním teplotám. Nenechávejte zařízení na přímém slunci nebo v bezprostřední blízkosti topných těles. Nepoužívejte Sweex

Více

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC EN 55022 : 1998 + A1 : 2000 + A2 : 2003 EN 55024 : 1998 + A1 : 2001

Více

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující:

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast)

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) Obsah Návod pro práci se zařízením BenQ Qcast... 3 1. Popis zařízení... 4 2. Jednorázová instalace zařízení... 5 3. Používání zařízení...

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel x 2 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM 6. Kalibrační list 7. Čistící hadřík 8. Ochranný modul 1 INSTALACE A NASTAVENÍ

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR 1 1. Instalace HDD & zapisovatelného DVD 1.1 Instalace HDD 1.2 Instalace zapisovatelného DVD Obr. 1.1 Připojte HDD obr. 12 Zašroubujte HDD Obr. 1.3 Připojte

Více

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Úvod Nevystavujte zařízení Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 extrémním teplotám. Nenechávejte zařízení na přímém slunci nebo v bezprostřední blízkosti

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Střední posluchárna č. 113 Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Prohlášení o shodě naleznete na následující internetové adrese:

Více

w1se elektronické bankovnictví pro korporátní klienty v rámci portálu ebankingforbusiness

w1se elektronické bankovnictví pro korporátní klienty v rámci portálu ebankingforbusiness w1se elektronické bankovnictví pro korporátní klienty v rámci portálu ebankingforbusiness Instalační příručka verze 11 Obsah Obsah 2 1. Instalace w1se od A do Z v pěti krocích... 3 I. Instalace Javy...

Více

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu:

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu: Nejdříve čtěte Zde začněte Podle tohoto návodu: Nabijte a nastavte svůj přístroj. Nainstalujte software Palm Desktop a další aplikace. Synchronizujte svůj přístroj s Vaším počítačem. Důležité upozornění!

Více

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska)

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska) Špionážní tužka s HD kamerou Manual (typ - propiska) Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu PŘEČTĚTE SI LASKAVĚ TENTO NÁVOD K POUŽITÍ PŘED PRVNÍM POUŽITÍM

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití ČERNÁ SKŘÍŇKA Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití Návod na použití záznamníku teploty COMET ZT, ZT1ext Přístroj je určen pro měření a záznam teploty vzduchu, příp. teploty z externí sondy s odporovým

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka Monitor HP ENVY 23 IPS Uživatelská příručka 2013, Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Microsoft

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

Manuál. i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI

Manuál. i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI Manuál i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI Úvod: Jedná se o převodník (adapter) Ethernet na grafický výstup DVI s jednoduchým designem pro připojení monitoru nebo projektoru. Funkčně se

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více

REVEXplus USB. Instalace USB ovladačů. Nastavení a používání programu Hyperterminál. Instalace a spuštění programu REVEXplusPC.

REVEXplus USB. Instalace USB ovladačů. Nastavení a používání programu Hyperterminál. Instalace a spuštění programu REVEXplusPC. REVEXplus USB Instalace USB ovladačů Nastavení a používání programu Hyperterminál Instalace a spuštění programu REVEXplusPC Řešení problémů Způsob komunikace s PC, příkazy pro ovládání přístroje z PC OBSAH

Více

QuickPHOTO Industrial 2.3. Uživatelská příručka

QuickPHOTO Industrial 2.3. Uživatelská příručka QuickPHOTO Industrial 2.3 Uživatelská příručka QuickPHOTO Industrial 2.3 QuickPHOTO Industrial 2.3 Copyright 2011 PROMICRA, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah Úvod... 7 Instalace... 9 1. Instalace zařízení

Více

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial verze návodu 1.0 verze HW 3.2 verze FW 3.6 Obsah 1. Instalace ovladače převodníku USB - serial... 3 1.1. Instalace Windows 98... 3 1.2. Instalace Windows

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Uživatelská příručka 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru

Více

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR FOTOPAST OBSAH Obsah fotoaparátu..2 Přehled fotoaparátu...3 Obecné informace...6 Popis fotoaparátu.7 Rychlý start..12 Instalace baterií a SD karty...14 Nastavení fotoaparátu a programu......15 Nastavení

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka StoreJet 25 mobile Uživatelská příručka Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha dat... 5 Přeprava... 5 Napájení...

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista Česká verze Sweex LW312 - Bezdrátový LAN PCI adaptér 300 Mb/s Bezdrátový LAN PCI adaptér 300Mb/s nevystavujte nadměrným teplotám. Zařízení nenechávejte na přímém slunečním světle a v blízkosti topných

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

Přehrávač MP350 - příručka

Přehrávač MP350 - příručka Přehrávač MP350 - příručka OVLÁDACÍ PRVKY Sluchátka (jack) Mikrofon Zamykání kláves Ovládání hlasitosti Bílý monochromatický OLED displej Hraj/pauza/ zapínání Zvýšit hlasitost Předchozí / přetáčení Další

Více

Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525. Typ: EzSKY050

Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525. Typ: EzSKY050 Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525 Typ: EzSKY050 Balení 1. 1x EzSKY050 device 2. 1x Quick Guide Manual 3. 1x CD (s ovladači a manuálem) Specifikace produktu Specifikace hardwaru

Více

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Obsah Úvod... 2 Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Instalace pro uživatele Windows... 3 Instalace pro uživatele Mac OS X... 3 Quick start... 4 Spuštění KORG KONTROL

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Postupujte krok po kroku podle postupu popsaného níže, aby se USB skener nainstaloval správně. Krok 1. Připojení skeneru k počítači 1. Připojte

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221 Multimédia Číslo dokumentu: 405774-221 Kv ten 2006 V této příručce je vysvětleno použití multimediálních hardwarových a softwarových funkcí počítače. Multimediální funkce se liší v závislosti na vybraném

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

Uživatelská příručka - diagnostický systém

Uživatelská příručka - diagnostický systém Uživatelská příručka - diagnostický systém v 2.6.9 Autodiagnostika ROBEKO www.autodiagnostika-obd.cz Obsah: 1. Úvod : 1.1 Spuštění programu...4 1.2 Základní obrazovka...4 2. Základní funkce : 2.1 Navázání

Více

českém Úvod Hardware Aktivace funkce RAID PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

českém Úvod Hardware Aktivace funkce RAID PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických specifikací. Přečtěte

Více

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků BDVR 04 Uživatelský návod Popis ovládacích prvků 1. Otvor se závitem pro držák 2. USB konektor 3. NAHORU - tlačítko 4. MENU/MÓD 5. DOLŮ - tlačítko 6. Slot na SD kartu 7. Mikrofon 8. AV výstup 9. RESET

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2.5 Externí pevný disk StoreJet 25M3 (Verze 1.0) Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl Panenka Barbie Video Girl Návod na použití INFORMACE O BEZPEČNOSTI BATERIÍ Za výjimečných podmínek mohou z baterií unikat tekutiny, které mohou způsobit popáleninu chemikálií nebo zničit Váš produkt. Abyste

Více

USB mikroskop Návod k používání

USB mikroskop Návod k používání USB mikroskop Návod k používání CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupen tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné používání

Více

ICR-280. Digitální diktafon. Návod k použití - 1 -

ICR-280. Digitální diktafon. Návod k použití - 1 - ICR-280 Digitální diktafon - 1 - Návod k použití Poznámka: Pokud nebudete přístroj delší dobu používat, vypněte vypínač POWER. Nepoužívejte zařízení na extrémně horkých, studených ani prašných místech.

Více

Česky. Úvod. Přehled funkcí

Česky. Úvod. Přehled funkcí Přehled funkcí Úvod 7 TFT LCD displej s rozlišením: 480(Š) x 234(V) Zobrazovací režim: 4:3 a 16:9 Podporované formáty: JPEG & Motion-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.) Promítání fotografií

Více

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Tento instalační průvodce slouží pro rychlé nainstalování ovladačů pro EasyGate UMTS Data a zprovoznění internetového připojení pomocí HSDPA/GPRS. Vložené screenshoty

Více

Instalační manual LiveQ IPTV UB110

Instalační manual LiveQ IPTV UB110 Instalační manual LiveQ IPTV UB110 Obsah V1.2 Kapitola 1 : Hardwarová Instalace LiveQ IPTV UB110...2 1.1 Obsah balení...2 1.2 Systémové požadavky...2 1.3 Hardwarová Instalace...2 Kapitola 2 : Rychlá Instalace

Více

Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka

Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka Stolní stanice HP Docking Station Referenční příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA GPS Navigace JETT 3501 Návod k použití PŘEDMLUVA Jsme rádi, že využíváte náš navigační přístroj JETT 3501, který mimo hlavní funkce navigace, nabízí také přehrávání audio souborů a videa, prohlížení fotek

Více

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200 Návod k použití Vážení zákazníci, Děkujeme Vám za nákup zboží značky. Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Úvod Bezdrátová

Více

Návod na instalaci verze pro PC a USB. 1) Instalace verze pro PC

Návod na instalaci verze pro PC a USB. 1) Instalace verze pro PC Návod na instalaci verze pro PC a USB 1) Instalace verze pro PC Přejděte na stránky www.vykazprace.cz. V horním menu klikněte na tlačítko Vyzkoušet. Následně klikněte na tlačítko PC. Vyberte Stáhnout klasickou

Více

C3: Přední reproduktory -> Zástrčka pro přední reproduktory (5.1), stereofonní reproduktory (systém se 2 rep.) nebo sluchátka.

C3: Přední reproduktory -> Zástrčka pro přední reproduktory (5.1), stereofonní reproduktory (systém se 2 rep.) nebo sluchátka. Informace o výrobku Vnitřní vstupy/výstupy a přepínač A1: Přepínač pro: - Středový / Basový reproduktor -> přepíná zvuk mezi středovým a basovým reproduktorem (5.1). Přečtěte si připomínky k používání

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory!

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory! Aktualizace map přístrojů ZENEC Pro aktualizaci map na přístroje ZENEC budeme potřebovat na PC s přístupem k rychlému internetu, nainstalovaný naviextras Toolbox, který je ke stažení na adrese: https://www.naviextras.com/shop/portal/downloads

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH BALENÍ Poznámka: Některé modely nemají samostatnou anténu POSTUP INSTALACE Poznámka: Před prvním použitím IP kamery postupujte podle výše uvedeného schématu. Připojte kameru

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Příručka pro instalaci programů Čeština Verze A Úvod Charakteristika P-touch Editor Ovladač tiskárny Usnadňuje vytváření široké škály vlastních štítků v různých návrzích

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

DOKOVACÍ STANICE USB 3.0 PRO DVA PEVNÉ DISKY SATA

DOKOVACÍ STANICE USB 3.0 PRO DVA PEVNÉ DISKY SATA DOKOVACÍ STANICE USB 3.0 PRO DVA PEVNÉ DISKY SATA Uživatelská příručka DA-70548 Stanice pro dva pevné disky SATA s podporou USB 3.0. Umožňuje současné připojení dvou 2,5" či 3,5" pevných disků SATA za

Více

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy.

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy. NÁVOD K POUŽITÍ 1. UPOZORNĚNÍ 1.1 Informace Před používáním si přečtěte následující informace. 1.2 Bezpečnostní informace 1. Během řízení vždy sledujte silniční provoz. 2. Během jízdy neměňte nastavení

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta Úvod Nevystavujte PU007V2 vysokým teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU007V2

Více