PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA"

Transkript

1 PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA Vytvořily děti z Dětského domova Krnsko příspěvkové organizace: trasa 1: Aneta Daová, Michal Stuchlík, Emílie Oláhová, Adam Oláhvedoucí Petr Špaček, Trasa2: Leona Daová, Hana Abbasová, Jan Stuchlík,Vladimír Smyryčynskyvedoucí Břetislav Vystrčil

2 OSNOVA PROJEKTU 1.Úvod 2.Popis projektu 3. Trasa č.1 (plánek trasy) 4. Popis ukazatelů a míst 5.Popis lokalit 6. finanční náročnost 7. závěr 1.Úvod : Cílem tohoto projektu je snaha ukázat na krásy přírody a, některých památek nacházející se v Krnsku a jeho okolí. 2.Popis projektu : Projekt se skládá ze dvou tras, které na sebe vzájemně navazují. Přílohou projektu je fotografická dokumentace, popis památek a cest, návrh značení informačních

3 A nádraží Krnsko B- Myškův Hrádek C- Židovský hřbitov D- Stránovský viadukt E-kostel sv. Jiřího F- Pomník obětem války G- zvonice u sv. Jiřího H- Nový Stránov J- kostel sv. Mikuláše L- železniční stavby K- povodí řeky Jizery X informační cedule tras X - informační cedule míst

4 TRASA Č.1 : Trasa č. 1 začína na železniční stanici Krnsko. Po vystoupení z vlaku se z nádraží se vydáme pěšky směrem z kopce od nádraží po silnici. Po 478m dojdeme na křížení silnic vedoucí k mostu přes Jizeru. Přejdeme most přes řeku a pokračujeme do obce Zámostí. V Zámosti přecházíme okolo hostince Na Kocandě. Zde se můžeme dle potřeby vhodně posílít. Od hostince pokračujeme směrem do kopce. Na vrcholu kopce přicházíme k tvrzi Myškův Hrádek. Nedaleko Myškova Hrádku se nachází židovský hřbitov, který pochází z 18. století. Ze židovského hřbitova se vrátíme k Myškovu Hrádku. Zde se vydáme úzkou cestou z kopce zpět k Zámostí. Ze Zámosti přecházíme silnici a pokračujeme k obci Krnsko. Zde se nachází Stránovský železniční viadukt, který byl postaven v roce Projdeme pod viaduktem po pravé straně se nacházejí kamenné schody. Po těchto výjdeme nahoru. Příjdeme ke kostelu sv. Jiřího, zde se nachází fara i zvonice příslušející ke kostelu. Vrátíme se zpět po schodech k obecnímu úřadu, pokračujeme okolo základní školy Krnsko. Cestou si můžeme prohlédnout pomník Obětem války. Po dvoustech metrech odbočíme do leva, přejdeme potok přes dřevěnou lávku. Příjdeme k rozcestí, zde se vydáme do kopce. V polovině kopce příjdeme k silnici a po pravé straně se vypravíme opět směrem do kopce do prava. V první zátočině se po pravé straně nachází úzká cesta. Po této se vypravíme a tato nás dovede před bránu zámku Stránov. Z prohlídky zámku se vracíme zpět k železniční stanici Krnsko.

5 POPIS LOKALIT

6 ŽST. KRNSKO Žst. Krnsko - Doprava: Krnsko se nachází na železniční trati č Zastavují zde osobní vlaky Praha Mladá Boleslav. Ve všední dny lze využít také autobusů z Mladé Boleslavi (pár desítek metrů od sebe se tu nachází zastávky Jizerní Vtelno, viadukt; Krnsko, rozc. Strenice a Krnsko, krupárna. Druhou možností je dojet autobusem do Pískové Lhoty (linky Praha Benátky nad Jizerou Mladá Boleslav, několik spojů i o víkendech)

7 ŽST. KRNSKO

8 MYŠKŮV HRÁDEK Hrad Myškův Hrádek stával na velkém skalním ostrohu při levém břehu Jizery nad osadou Zámostí. První zpráva o něm pochází z r. 1297, kdy se jako jeho držitel uvádí Mikuláš z Hrádku. Hrad byl v té době asi dřevěný a vznikl nedlouho předtím jako jeden z mnoha opěrných bodu chránících stezku vedoucí na Mladou Boleslav a Českou Lípu. Nedaleko osady Zámostí prý vedl přes řeku dřevěný most.v držení Hrádku, jmenovaného v historických pramenech jako Hrádek nad Jizerou, Hrádek nad Zámostím, Myškův Hrádek a v lidovém podání i Starý Strahov, se střídali příslušníci drobné šlechty. Koncem 14. a v 15. století to byli Myškové z Hrádku, bezpečně zde doložení v l a 1415, kteří hrad patrně přestavěli a důkladně opevnili. Ke svému panství pak připojili i část protilehlého Vtelna. Václav Myška z Hrádku byl stoupencem mistra Jana Husa a provázela jej na kostnický sněm. Hrádek držel ještě r. 1437, jeho příbuzní ještě r Později se v držení Hrádku střídali majitelé z blízkého okolí, až jej na sklonku 15. století připojili ke svému panství Stránovští ze Sovojevic. Od té doby nebyl již hrad trvale obýván, neboť vrchnost sídlila na nedalekém Stránově. Hrádek postupně propadal zkáze a v r již nebyl v pramenech uváděn ani jako pustý.

9 MYŠKŮV HRÁDEK

10 ŽIDOVSKÝ HŘBITOV Asi 100 metrů od hradu nalezneme starý židovský hřbitov, umístěný poněkud nezvykle ve velmi příkrém svahu. Areál, ohrazený kamennou zdí, je zarostlý a neudržovaný, většina náhrobků je však v poměrně dobrém stavu. Pohřbívalo se tu od 1. poloviny 18. století.

11 ŽIDOVSKÝ HŘBITOV

12 STRÁNOVSKÝ ŽELEZNIČNÍ VIADUKT Dominantou Krnska je impozantní tříobloukový železniční viadukt z roku Most je 152 metrů dlouhý, 5-6 metrů široký a až 27 metrů vysoký. Nachází se na Kralupsko Turnovské trati zprovozněné 16. října roku Ta však tehdy přes údolí přecházela po jednoduchém mostě s železnou příhradovou nosnou konstrukcí. Tento most byl však poškozen za prusko-rakouské války roku 1866.

13 STRÁNOVSKÝ ŽELEZNIČNÍ VIADUKT Práce na stavbě novéhomostu byly zahájeny v roce 1924 a trvaly necelých 6 měsíců.

14 SOUČASNOST

15 KOSTEL SV. JIŘÍ V KRNSKU Kostel existoval zřejmě již ve 12. století. Jeho podobu a stavební vývoj neznáme, pravděpodobně stál na místě dnešního kostela, na stráni nad levým břehem Strenického (Skalského) potoka. O tom svědčí dosud stojící bývalá fara z roku 1766 (dnes soukromý objekt v dlouhodobě rozpracované rekonstrukci) i socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1769 od A. Jedličky z Prahy.

16 KOSTEL SV. JIŘÍ V KRNSKU

17 POMNÍK OBĚTEM VÁLKY Dvacáté století se do historie obce zapsalo i dvěma světovými válkami, jejichž oběti jsou uctěny Pomníkem obětí války umístěném v pietně upraveném parku.

18 POMNÍK OBĚTEM VÁLKY

19 ZVONICE U KOSTELA SV. JIŘÍ Pokud vystoupáme po cestě až na horní hranu svahu, zaujme naši pozornost nízká hranolová zděná zvonice z roku 1766, za kterou se již na náhorní planině nachází nový hřbitov, založený roku Uvnitř zvonice lze zahlédnout zachovalý zvon. Poloha zvonice daleko od kostela byla zvolena kvůli lepší slyšitelnosti zvonění v širším okolí.

20 ZVONICE U KOSTELA SV. JIŘÍ

21 NOVÝ STRÁNOV Na místě dnešního novorenesančního zámku stála dříve tvrz, na které se připomíná první vlastník roku 1429, pan Bohuněk ze Stránova. Od poloviny 15.století patří stránovské panství Jaroši Stránovskému ze Sovojovic, jež přestavěl tvrz v letech na pevný gotický hrad, jež dostal jméno Nový Stránov. V parčíku stojí za pozornost památník dr. Miroslava Tyrše (vlastním jménem Friedrich Emanuel Tiersch), pozdějšího zakladatele Sokola, který zde pobýval v roce 1840.

22 NOVÝ STRÁNOV

23 TRASA Č.2-POPIS PROJEKTU Tato trasa je prodloužením trasy č.1, pro zájemce a zdatnější turisty.přílohou projektu je fotografická dokumentace, popis památek a cest, popis fauny a flóry podél toku Jizery.

24 TRASA Č.2 vycházíme ze žst. Krnsko pokračujeme dolů kopcem ke křižovatce, Přes most překročíme řeku Jizeru. Příjdeme k autobusové zastavce u obce Zámostí. Za zastavkou odbočíme do leva na polní cestu směrem k jezu. Dále pokračuje cesta lučním porostem. Po levé straně mijíme řeku Jizeru. Tato se vine a klikatí po celou cestu až k obci Vinec. Zde můžeme pozorovat místní faunu a floru. Překročíme v obci Vinec most pod jezem a pokračujeme podél staré haly, ve kterém se nacházela hospoda Na vyhlídce. Za budovou odbočíme do leva po asfaltové cestě po dvaceti metrech se nachází směrový ukazatel k románskému kostelu sv. Mikuláše. Po shlédnutí této památky se vydáme stejnou cestou zpět a pokračujeme dále po pravém břehu řeky Jizery směrem k obci Krnsko.. Po cestě se můžeme potěšit krásami zdejšího přírodního prostředí, které je obklopeno stromovím a keři. Po celé cestě k obci Krnsko mijíme tok Jizery, ve kterém můžeme sledovat vodní život. Po pravé straně straně mijíme ukázky železničního inžerství v podobě železničních mostů a betonové hráze zpevňující sráz, nad kterým se nachází železniční trať. Po příchodu k obci Krnsko se na křížení silnic vedoucí přes most vydáme do obce Zámostí. V Zámosti procházíme okolo hostince Na Kocandě. Zde se můžeme dle potřeby vhodně posílít. Od hostince se napojíme na trasu č.1.

25 POPIS LOKALIT

26 KOSTEL SV. MIKULÁŠE (VINEC) Jedná se o jeden z nejvýznamnějších kostelů v českých zemích a jedinečnou památku románské architektury. Vznik se datuj přibližně k roku Čtvercová loď se zdobeným vstupním portálem na severu, pětiboký chór. Krytý stanovou střechou nahoře se zvoničkou. Uvnitř velká tribuna otevřená do lodi vekým zdobeným obloukem a dvojitými okénky. Přesné datování vzniku stavby není jednoznačné. Podle použitých stavebních prvků a detailů výzdoby se soudí, že jde o jednu z mladších staveb tzv. huti kostela sv. Mikuláše v Chebu, možná ovlivněná také cisterciáskými českými hutěmi. V roce 1886 byl kostel puristicky restaurován.

27 KOSTEL SV. MIKULÁŠE (VINEC)

28 ŘEKA JIZERA (FAUNA-FLORA) V průběhu průzkumů byl zjištěn výskyt skokana hnědého z plazů slepýš křehký zvláště chráněný druh v kategorii druh silně ohrožený. V zájmovém území se vyskytují běžné druhy ptáků, a to brhlík lesní, červenka obecná, drozd zpěvný, holub hřivnáč, hrdlička zahradní, káně lesní, konipas bílý. Můžeme pozorovat výskyt různých druhů ryb např. kaprovité, parmovité, dravé, pstruhové. Mezi místní flóru patří např. osika, bříza, lípa, dub červený, hloh, šípek, zimolez, podél břehu místy vrba bílá, vrba jíva,chmel divoký, na vlhké louce rdesno hadí kořen, krvavec toten, kyprej vrbice, pryskyřník prudký, pomněnka bahenní, bahnička bahenní, štírovník močálový.

29 ŘEKA JIZERA (FAUNA-FLORA)

30 ŽELEZNIČNÍ INŽENÝRSTVÍ Na pravém břehu Jizery ve směru k obci Krnsko se nacházejí tři železniční mosty a zpevnění srázu pod železniční tratí. Doba výstavby se datuje k roku 1924.

31 ŽELEZNIČNÍ INŽENÝRSTVÍ

32 POPIS UKAZATELŮ A MÍST Na žst. Bude umístěna Informační tabule s popisem tras. Rozměry 100cm na 100cm, umístění po domluvě s ČD. U každého objektu bude informační cedule s popisem místa o rozměru 50cm na 50cm. Cesta k vytyčeným objektům bude značena informačními ukazateli směru. Ukazatelé míst a informační tabule budou vyrobeny z materiálu plast,dřevo. Směrové ukazatele, budou značený příslušnými barvami tras a s doplněním směru cesty na rozcestí. Součástí značení bude i písmeno patřící danné památce. Na každé informační ceduli a ukazateli směru trasy bude logo Dětského domova Krnsko, viz. vzor, informace o zaštítění Středočeským krajem. Pojmenování Krnecká stezka bude v podobě zkratky KS umístěna v levém rohu informačního ukazatele. Informační cedule budou obsahovat popis památky, logo Dětského domova Krnsko, viz. vzor, informace o zaštítění Středočeským krajem. Pojmenování Krnecká stezka bude v podobě zkratky KS umístěna v levém rohu.

33 ZNAK DD HORNÍ KRNSKO

34 FINANČNÍ NÁROČNOST TRASY Č.1 Informační cedule ,-Kč Informační cedule k místům ,-Kč/ks ,- Kč Směrové ukazatele ,-Kč/ks 8.000,-Kč Náklad : ,-Kč Reklama: Plakáty: 20 /ks 80,-kč 1600,-Kč Informační brožůra: 300/8,-Kč 2.400,-\kč Inzerát do novin: 1/měsíc 120,-kč/týden 480,-Kč Vytvořit webové stránky+ stránky facebook: 5.000,-Kč Náklad: 9.480,-kč Celkový náklad : ,-kč

35 FINANČNÍ NÁROČNOST TRASY Č.2 Informační cedule k místům ,-Kč/ks 4.500,-Kč Směrové ukazatele ,-Kč/ks 8.000,-Kč Náklady : ,-Kč Náklady ve spojení s trasou č.1. ( celkové náklady obou tras ve výši ,-Kč)

36 ZÁVĚR Tento projekt je zaměřen k poznávání míst v oblasti Krnska a jeho okolí. Pro zdatné turisty byla vytvořená delší stezka s kopcovitým tereném a možností procházky podél nádherného úseku vedoucího po obou březích části řeky Jizery. Pro méně zdatné turisty je vytvořená kratší stezka s poznáváním zajimavostí a historických objektů. Dle ročního období je možné sledovat proměnu místní flory a fauny. Veškeré informace byly použity z volně přístupných zdrojů, samostatným poznáním a prohlídek stanovené trasy.

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

Adršpach. V Adršpašských skalách zřícenina Starý hrad (Althaus) založen ve 13. století, zanikl v 15. století.

Adršpach. V Adršpašských skalách zřícenina Starý hrad (Althaus) založen ve 13. století, zanikl v 15. století. Adršpach - obec horského rázu rozložená podél silnice má dvě části: Horní a Dolní. Od založení byli původními obyvateli vždy Němci. Jméno znamená vesnice kance. Kolem roku 1250 kraj kolem horního toku

Více

HLAVICE ÚZEMNÍ PLÁN. návrh. odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30

HLAVICE ÚZEMNÍ PLÁN. návrh. odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30 pořizovatel: projektant: návrh HLAVICE Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30 nadřízený orgán

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS CYKLOTRASY 67 KM Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

Strategický rozvojový plán Obce Ústí

Strategický rozvojový plán Obce Ústí Strategický rozvojový plán Obce Ústí Schváleno zastupitelstvem obce dne: Zpracovatel: PL realizace s. r. o, v XI/2015 Obsah 1 Základní údaje o obci 2 1.1 Základní údaje 2 1.2 Identifikační a kontaktní

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

Farní pouť Slapy 14. května 2016 Jednotlivé trasy : Trasa 1 Praha Slapy parníkem Trasa 2 Bojanovice žst. - Slapy - délka 9,5 km

Farní pouť Slapy 14. května 2016 Jednotlivé trasy : Trasa 1 Praha Slapy parníkem Trasa 2 Bojanovice žst. - Slapy - délka 9,5 km Farní pouť Slapy 14. května 2016 Letošní farní pouť nás zavede na Slapy do kostela sv. Petra a Pavla. Poutní mše bude začínat ve 13:30 a bude jí sloužit P.Václav Snětina OSB. Dále je uvedeno několik tras,

Více

Dálkový pochod na 50 km. Start: hod.

Dálkový pochod na 50 km. Start: hod. Dálkový pochod na 50 km Start: 6.15 7.45 hod. Líšný-Prosíčka-Koberovy- Kozákov- Sedmihorky Hrubá Skála- Věžák Valdštejn Turnov Dolánky Michovka Besedice U Kalicha (hlavní kontrola) Malá Skála Líšný Od

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa:

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa: HOSTINNÉ Trasa č. 2 Obrazy Trasa: Značení KČT: 16,5 km Hostinné Chotěvice (4,5 km) Chotěvice Nové Zámky (9 km) Nové Zámky Hostinné (3 km) (trasa vlakové nádr. Hostinné až most v Debrném bez značení) Občerstvení:

Více

Průvodce "Zadní Doubice"

Průvodce Zadní Doubice Bývalá osada zadní Doubice je poslední dobou středem zájmů a míří sem stovky turistů.výlety z Kyjova podél řeky Křinice a nebo z osady Kopec podél Brtnického potoka,je skutečným zážitkem.osada, kdysi ležící

Více

Přírodní zajímavosti. a kulturní unikáty

Přírodní zajímavosti. a kulturní unikáty Přírodní zajímavosti a kulturní unikáty Přírodní zajímavosti a kulturní unikáty Vysočina nabízí zvídavým návštěvníkům množství kulturních a přírodních krás, ale také několik výjimečných zážitků, které

Více

Památky a ohrožené památky na území MAS Naděje o.p.s. Obec Č. p Památka Umístění - ulice/náměstí

Památky a ohrožené památky na území MAS Naděje o.p.s. Obec Č. p Památka Umístění - ulice/náměstí Tabulka č. 21: Památky a ohrožené památky na území MAS Naděje o.p.s. Obec Č. p Památka Umístění - ulice/náměstí Bečov kostel sv. Jiljí návrší v severovýchodní části obce Bečov socha sv. Floriána u kostela

Více

4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km)

4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km) 4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/ickr Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3043805-pum-2015-4-patek Stoupání: 1 029

Více

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m Příloha č. 25 Turistické atraktivity Obec Čebín Drásov Hradčany Malhostovice Sentice Rozhledna Čebínka výška 30 m Atraktivita Přírodní amfiteátr v bývalém lomu Na kamínce - hraje se zde divadlo VKP Lesní

Více

Milí návštěvníci Šumavy,

Milí návštěvníci Šumavy, Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

Bc. Filip Štajner K612 Ústav dopravních systémů 2013/2014 Bc. Jan Volák 12X2ZS Železniční síť České republiky a Evropy letní semestr

Bc. Filip Štajner K612 Ústav dopravních systémů 2013/2014 Bc. Jan Volák 12X2ZS Železniční síť České republiky a Evropy letní semestr Úvod Průvodní zpráva Přílohy 1 a 2 Bc. Jan Volák Železniční trať č. 162 je jednokolejná a regionální, nachází se ve Středočeském a Plzeňském kraji, v okrese Rakovník a Plzeň sever. Spojuje města a obce

Více

Poznámky: + - zastávka na znamení Spoje končící "Střekov, nádraží ČD točna" jsou označeny jako linka X

Poznámky: + - zastávka na znamení Spoje končící Střekov, nádraží ČD točna jsou označeny jako linka X 1 DIVADLO - BRNÁ NAD LABEM - /CÍRKVICE/ 6.2.2007 PRACOVNÍ DNY 4 5 6 7 8 9 DIVADLO 06 16 31 46 01 08 16 23 31 38 46 53 01 08 16 23 31 38 46 53 01 08 16 23 31 38 46 53 01 16 31 46 01 16 31 46 Hlavní nádraží

Více

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic VLASTIVÌDNÉ VYCHÁZKY PRAHOU 8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic Celková délka trasy: 5,5 km Poèet stromù: 4 Trasa vycházky Hranice chránìného území Památný strom Významný nepamátný strom

Více

15. května 2013 SPORTOVNÍ SOUTĚŽE A AKCE. Pořadatel: Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT v Praze http://www.utvs.cvut.cz

15. května 2013 SPORTOVNÍ SOUTĚŽE A AKCE. Pořadatel: Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT v Praze http://www.utvs.cvut.cz S P O R T O V N Í R E K T O R S K Ý D E N 15. května 2013 SPORTOVNÍ SOUTĚŽE A AKCE Pořadatel: Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT v Praze http://www.utvs.cvut.cz Sportovní soutěže BADMINTON - soutěž jednotlivců

Více

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Mapa Běžky 83,217 km Střední 405 m tripsforaday.com Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika tripsforaday.com

Více

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb.

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb. Střížov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat

Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat Stránka č. 1 z 8 Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat 25. srpna 2010 5:00 Každým rokem se snažíme zmapovat několik nových karpatských pohoří. Letos padla konečně volba na Rodnu, hory

Více

Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek. Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km

Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek. Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km Náročnost/obtížnost: hodnocení 1-5 (1 je nejlehčí, 5

Více

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ Při návštěvě téměř devítitisícové Dobříše, rozkládající se v úpatí brdského pohoří a vzdálené zhruba 40 km od Prahy, se jistě nebudete nudit. Díky krásným lesům je okolí města lákavou

Více

Poloha obce. Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m.

Poloha obce. Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m. LOUKY nad Dřevnicí Poloha obce Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m. Podnebí je zde podle místní kroniky pro zdraví lidí i zvířectva jakož i pro rostlinstvo

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

HISTORIE OBCÍ MNÍŠEK A FOJTKA

HISTORIE OBCÍ MNÍŠEK A FOJTKA HISTORIE OBCÍ MNÍŠEK A FOJTKA První usedlosti v naší obci vznikaly ještě před husitskými válkami. Byly budovány podél lesní stezky, ze které později vznikla říšská silnice z Liberce do Frýdlantu. Obec

Více

Průvodce "Horní Planá"

Průvodce Horní Planá Perník Kopec 48 48'58.57"N 13 54'3.46"E Zalesněný vrch Perník (1. 049 m) leží asi 10 km jižně od Volar nad pravým břehem Vltavy v Trojmezenské hornatině. Na jeho úbočích jsou četné skalní útvary, které

Více

Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015.

Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015. Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015. Tento dokument obsahuje seznam zajímavých přírodních lokalit, které je možno lokalizovat v katastru města Strakonice v souvislosti s

Více

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa Mapa 42,180 km Střední 374 m tripsforaday.com Kvilda (Šumava), Česká Republika Itinerář Parkoviště na Kvildě pod sjezdovkou

Více

REVITALIZACE NÁVSI V DOLNÍ KRUPÉ

REVITALIZACE NÁVSI V DOLNÍ KRUPÉ REVITALIZACE NÁVSI V DOLNÍ KRUPÉ JANA ROTREKLOVÁ 2.ROČNÍK MSP FA ČVUT V PRAZE ATU ATELIÉR GIRSA ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE VEDOUCÍ PRÁCE: PROF. ING. ARCH. AKAD. ARCH. VÁCLAV GIRSA ASISTENTI: ING, ARCH. TOMÁŠ

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: p. Al-Rashyová, p. Holubová, PhDr. Lišková, p. Menclová, J. Borková, p. Novotný, Ing. Hamplová, p. Šťastná, p.

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Katalog topolů kanadských v nivě řeky Odry

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Katalog topolů kanadských v nivě řeky Odry UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA KATEDRA GEOGRAFIE Hana BECHNÁ Katalog topolů kanadských v nivě řeky Odry Olomouc 2008 SEZNAM VYBRANÝCH LOKALIT 1. Jeseník nad Odrou Mankovice...3

Více

ČESKY. Poohřím do Chebu CYKLOTRASA Č. 2 SOKOLOV KYNŠPERK CHEB

ČESKY. Poohřím do Chebu CYKLOTRASA Č. 2 SOKOLOV KYNŠPERK CHEB ČESKY 2 Poohřím do Chebu CYKLOTRASA Č. 2 SOKOLOV KYNŠPERK CHEB 2 1 Odpočinková trasa s kopcem mezi Citicemi a Dasnicemi Kynšperk vede podél nad Ohře Ohří po - Katolický asfaltové kostel cyklostezce Nanebevzetí

Více

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom.

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom. Páteřní cyklotrasa přeložka stávající cyklotrasy - začátek řešené oblasti na komunikaci vedoucí po okraji Stromovky, návaznost na stávající vedení cyklotrasy (vedoucí z centra ČB) místní asfaltová, šířky

Více

Mimo soutež web, úvodní strana. Prezentace Jiří Kopecký R3

Mimo soutež web, úvodní strana. Prezentace Jiří Kopecký R3 Mimo soutež web, úvodní strana Mimo soutež web, vnitřní strana Mimo soutež letáček, strana 1 Turisticky zajímavými místy spjatými s historií jsou i kostely v obcích Proseč a Perálec. O prosečském kostelu

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ TRASY VH 50 Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

Veleslavín - doplnění městské struktury Jan Ptáček. Diplomová práce atelier Kuzemenský Synek FA ČVUT LS 2013/2014

Veleslavín - doplnění městské struktury Jan Ptáček. Diplomová práce atelier Kuzemenský Synek FA ČVUT LS 2013/2014 Veleslavín - doplnění městské struktury Jan Ptáček Diplomová práce atelier Kuzemenský Synek FA ČVUT LS 2013/2014 1 2 1 Obsah řešené území historie potok doprava charaktery schwarzplan autorský tet situace

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV. HYPPOLITA VE ZNOJMĚ

ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV. HYPPOLITA VE ZNOJMĚ ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV. HYPPOLITA VE ZNOJMĚ Souhrnná a průvodní technická zpráva Zadavatel - Nadační fond SV. Hyppolita Stupeň zpracování - Architektonická studie Zpracováno

Více

POUŤ KRKONOŠSKOU na cestu poezie s K.H. Máchou, Vladimírem Holanem a dalšími básníky napříč Čechami z Prahy na Sněžku

POUŤ KRKONOŠSKOU na cestu poezie s K.H. Máchou, Vladimírem Holanem a dalšími básníky napříč Čechami z Prahy na Sněžku Sdružení PILGRIM si vás dovoluje pozvat na šestou POUŤ KRKONOŠSKOU na cestu poezie s K.H. Máchou, Vladimírem Holanem a dalšími básníky napříč Čechami z Prahy na Sněžku čtvrtek 21.srpna až neděle 31. srpna

Více

Výlukový jízdní řád. platný v čase 9:30 hod. až 15:30 hod.

Výlukový jízdní řád. platný v čase 9:30 hod. až 15:30 hod. platný 7.1.201 v čase :30 hod. až 15:30 hod. provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, že dne 7.1.201 od :30 hodin do 15:30 hodin proběhne denní výluka v úseku - na trati 16 České Budějovice -. Dopravce

Více

Kostel sv. Jakuba u Bochova

Kostel sv. Jakuba u Bochova Kostel sv. Jakuba u Bochova Nálezová zpráva z archeologického výzkumu Karlovy Vary KMKK, Muzeum Karlovy Vary 15. března 2008 Mgr. Jiří Klsák, Bc. Jan Tajer Lokalizace a historie kostela Kostel sv. Jakuba

Více

ý sk z e sl o vsk Mora

ý sk z e sl o vsk Mora Moravskoslezský BRUNTÁL 16 17 18 OSTRAVA KARVINÁ NOVÝ JIČÍN FRÝDEK-MÍSTEK SEZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ OPŽP Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4 Prioritní osa 5 Prioritní osa

Více

Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse!

Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse! TISKOVÁ INFORMACE 27. 8. 2012 TRANSCENTRUM bus, s.r.o., člen skupiny ARRIVA Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse! Od neděle 2. září 2012

Více

TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU

TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU Obec Žampach je malou obcí v regionu Pardubického kraje ve východní části České republiky. Nachází se nachází 12 km severovýchodně od Ústí nad Orlicí mezi hrady Lanšperkem,

Více

2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap.

2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap. 2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3067379-pum-2015-2-streda Stoupání:

Více

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité.

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité. 7. Přírodní rezervace Novodvorský močál Na jihovýchodním okraji Panských Nových Dvorů tam, kde začíná lesní komplex bývalého vojenského lesa a kde byl kdysi rybník, vzniklo samovolnou sukcesí (vývojem)

Více

Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY

Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY Urbanistický koncept Koncepce rozšíření městského centra. Kultivace vstupních bodů do města. Řeka jako fenomén, spojující různá místa

Více

PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV

PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV tab. č. 1 PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV - stavby a zařízení areálu farního kostela Navštívení Panny Marie ve Vésce - stavby pro kulturu a církve - stavby

Více

ZMĚNA JÍZDNÍHO ŘÁDU OD 14. PROSINCE 2014. TRANSCENTRUM bus s.r.o., člen skupiny Arriva infolinka 326 710 711 Jan Holub, 21.

ZMĚNA JÍZDNÍHO ŘÁDU OD 14. PROSINCE 2014. TRANSCENTRUM bus s.r.o., člen skupiny Arriva infolinka 326 710 711 Jan Holub, 21. ZMĚNA JÍZDNÍHO ŘÁDU OD 14. PROSINCE 2014 www.facebook.com/transcentrumbus strana 1 z 8 Popis provedených změn v jízdních řádech dopravce TRANSCENTRUM bus s.r.o. od neděle 14. prosince 2014 260000 Mladá

Více

DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau /

DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau / ZDROJ: DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau / www.zanikleobce.cz www.mapy.cz historické 1836 1852 + základní Kronika obce Černá v Pošumaví www.cernavposumavi.cz Šumava Baset 2003 Lipno online Kategorie:

Více

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ 28. 5.2016 Pojďte si protáhnout údolím řeky CELKOVÁ TRASA: 14,4 KM START 1 - ŠERPOVÉ (14,4 KM) Filipova Huť (rozcestí) Modrava (po zelené značce) Hradlový most Rechle

Více

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Pardubický kraj Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Text a foto: Vojtěch Pavelčík Většina turistických tras vede z jednoho místa na místo druhé. To je samozřejmě v pořádku, ale přece jen se výletníci potřebují čas od

Více

učebnice MATEMATIKA a JEJÍ APLIKACE zpracoval Jiří Karas

učebnice MATEMATIKA a JEJÍ APLIKACE zpracoval Jiří Karas MATEMATIKA učebnice a JEJÍ APLIKACE zpracoval Jiří Karas OBSAH Úvod...................................................... 2 1. Výpočet plochy, obvodu, objemu 6., 7. ročník....................... 5 2. Výpočet

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

Církevní památky Regionu Slezská brána

Církevní památky Regionu Slezská brána Církevní památky Regionu Slezská brána Řepiště Šenov Sedliště Paskov Vratimov Václavovice Kaňovice Žabeň Region Slezská brána Úvodní slovo Řepiště Velikost území,01 Počet obyvatel 1 705 Mírová 17 739 31

Více

Přes tři hrady a dvě řeky

Přes tři hrady a dvě řeky Přes tři hrady a dvě řeky Výlet v okolí obce, který vás zavede na zříceninu hradu Kraví Hora, hradu Levnov a tvrze Šance. Cestou překročíme několikrát dvě řeky - Oslavku a Chvojnici. - Časová náročnost:

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013 Obsah Velikonoční prázdninový provoz 2013... 1 Do ZOO od dubna častěji... 1 Sezóna přívozů začíná... 1 Cyklovlakem již posedmé do okolí Prahy... 2 Autobusové

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen 2016 jako 29.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-73-1 mobi: ISBN 978-80-88061-74-8

Více

Na kruhovém objezdu vyjedete druhou odbočkou (v podstatě udržíte přímý směr, obrázek 1). Obrázek 1

Na kruhovém objezdu vyjedete druhou odbočkou (v podstatě udržíte přímý směr, obrázek 1). Obrázek 1 Přejít na popis cesty veřejnou dopravou Cesta automobilem Pojedete-li k nám autem, je jednou z možností dojet ke stanici metra Vysočanská (bývalé náměstí Lidových milicí) a odtud pokračujte nahoru na Prosek.

Více

EV4. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí.

EV4. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí. Mezinárodní cyklostezka EuroVelo 4 (západní Čechy jižní Morava) má v úseku z Prahy po Labe na území hl. města Prahy (po Čertousy) značení EV4 a také A 26. Na

Více

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT A. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1) Řešeným územím Územního plánu Budišovice je správní území obce Budišovice, které je tvořeno katastrálním územím Budišovice. Celková rozloha řešeného území je 702 ha. 2)

Více

ÚZEMNÍ PLÁN CITONICE

ÚZEMNÍ PLÁN CITONICE 1 ÚZEMNÍ PLÁN CITONICE ODŮVODNĚNÍ září 2011 červen 2012 2 Projektant: Razítko a podpis: Ing. Arch. Josef Kolman, Znojemská 321, 67182 Dobšice firma A-PROJEKT s.r.o., Dvořákova 21, 669 02 Znojmo autorizovaný

Více

29. ročník Pochod Hany Benešové dne 29. června 2019 a 4. ročník Běhu ve stopách Hany Benešové dne 29. června 2019

29. ročník Pochod Hany Benešové dne 29. června 2019 a 4. ročník Běhu ve stopách Hany Benešové dne 29. června 2019 Tělocvičná jednota Sokol Osek, Dolejšova 412, 417 05 Osek pořádá 29. ročník Pochod Hany Benešové dne 29. června 2019 a 4. ročník Běhu ve stopách Hany Benešové dne 29. června 2019 Jednotlivé trasy Pochodu:

Více

Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky

Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky Záplavové území Úterského potoka ř. km 0,000 37,600 Technická zpráva říjen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

Přírodovědný klub ZŠ a MŠ Adamov. Vypracovala: Alžběta Mašijová 6.A Soňa Flachsová 9.A Kateřina Beránková 9.A Anna Kobylková 9.A

Přírodovědný klub ZŠ a MŠ Adamov. Vypracovala: Alžběta Mašijová 6.A Soňa Flachsová 9.A Kateřina Beránková 9.A Anna Kobylková 9.A Přírodovědný klub ZŠ a MŠ Adamov Vypracovala: Alžběta Mašijová 6.A Soňa Flachsová 9.A Kateřina Beránková 9.A Anna Kobylková 9.A Obsah: 1. Cíl 2. Úvod 3. Hlavní část Zásobování vodou Ochrana vod Studánky

Více

50 8'18.77"N 15 6'25.49"E. GPS poloha:

50 8'18.77N 15 6'25.49E. GPS poloha: Park Poděbradská obora 50 8'18.77"N 15 6'25.49"E Poděbradská obora se nachází na levém břehu řeky Labe, jižně od čtvrti Poděbrad, zvané Polabec a severně od Pražské silnice. Na její východní straně začíná

Více

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Obecní úřad Nový Dům PROJEKTANT: září 2011 Název územně plánovací dokumence: Územní plán Nový Dům Řešené území: Administrativní území obce Nový Dům zahrnující katastrální

Více

Číslo 17/2012 Vyšlo 2.10.2012

Číslo 17/2012 Vyšlo 2.10.2012 INFORMAČNÍ ZPRAVODA Číslo 17/2012 Vyšlo 2.10.2012 Obsah Tramvajová výluka Želivského Vozovna Strašnice... 1 Trvalé změny od 24. 9. 2012... 1 Plná integrace železniční zastávky Stratov... 2 Trvalé změny

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 10.05.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 164 N A Ř Í Z E N Í V L Á

Více

49 35'36.19"N 18 7'31.81"E. GPS poloha:

49 35'36.19N 18 7'31.81E. GPS poloha: Rozhledna Bílá hora Rozhledna 49 35'36.19"N 18 7'31.81"E Rozhledna Bílá hora stojí u vrcholku stejnojmenného kopce Bílá hora ( 556 m.n.m.), který se zvedá mezi městy Štramberk a Kopřivnice. Již počátkem

Více

Výluky na období 17.10.2011-23.10.2011 170 Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Beroun Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období 17.10.2011-23.10.2011 170 Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Beroun Typ: Datum konání: Trať: Stanice: 1 Výluky na období 17.10.2011-23.10.2011 170 - (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Beroun Datum konání: 23.10.2011 00:00 hod. -23:59 hod. Trať: 170 - (Praha-)

Více

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 Město Fryštát, t.j. historické jádro Karviné, bylo založeno v 1. polovině 14. století na mírném návrší nad potokem Mlýnkou. V jižní části jeho oválné půdorysné dispozice je

Více

Průvodce "Liptovská, Ružinov, Bratislava - Ružinov"

Průvodce Liptovská, Ružinov, Bratislava - Ružinov Děvín 48 10'36.59"N 16 59'5.75"E se nachází jihozápadním cípu Malých Karpat. Dominantním vrcholem je Děvínská Kobyla. Pod Děvínským hradem začíná červená turistická značka vedoucí až na Duklianský průsmyk.

Více

Návrh ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BYSTŘANY

Návrh ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BYSTŘANY Návrh ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BYSTŘANY Pořizovatel Územního plánu Bystřany: Obecní úřad Bystřany, Pražská 32, 41761 Bystřany Pověřená úřední osoba pořizovatele: Jiří Veselý - vedoucí stavebního úřadu MěÚ

Více

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Obec Kořenov číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Zastupitelstvo obce Kořenov, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_10

Více

Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř. Závěrečná zpráva. projektu Voda živá tok Barovka

Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř. Závěrečná zpráva. projektu Voda živá tok Barovka Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř Závěrečná zpráva projektu Voda živá tok Barovka 1 Předmluva Vážení čtenáři, právě čtete závěrečnou zprávu obsahující naše poznatky z výzkumu na toku Barovka,

Více

Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny

Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny Zpracoval: RNDr. Marek Banaš, Ph.D. Spolupracoval: doc.

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBRATAŇ

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBRATAŇ ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBRATAŇ Podle zákona č.183 / 2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen stavební zákon ) a v souladu s vyhláškou č. 500 / 2006 Sb., o územně

Více

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení I. ÚZEMNÍ PLÁN I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

Pohybová stezka v obci Prysk. podrobný rozpis prací a prvků k tvorbě cenové nabídky

Pohybová stezka v obci Prysk. podrobný rozpis prací a prvků k tvorbě cenové nabídky Pohybová stezka v obci Prysk podrobný rozpis prací a prvků k tvorbě cenové nabídky 1.) Start - p.p.č. 78/1 k.ú. Dolní Prysk (náves) Informační tabule s údaji o stezce, jednotlivých stanovištích, zajímavosti

Více

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km)

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) 3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/iti3 Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3067456-pum-2015-3-ctvrtek Stoupání:

Více

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Zpracoval: Dne: 28. 7. 2011 Přílohy: Bc. Vít Horáček, správce silniční dopravy, odbor dopravy MěÚ Česká Lípa Příloha 1 Zjednodušené schéma

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o.

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Vnorovy Číslo jednací: 09/Z05/11 Datum vydání: 3. 10. 2011 Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba

Více

JMÉNO: DATUM: 1 : 40 000 000...

JMÉNO: DATUM: 1 : 40 000 000... Příl. 1 Pracovní list č. 1 MĚŘÍTKO MAPY 1. Ke grafickým měřítkům napište odpovídající číselná měřítka. km m 2. Na přímce vymezte úsečky AB a CD pod uvedenými měřítky tak, aby délky těchto úseček na mapě

Více

OBSAH: žlutá stezka. modrá stezka. zelená stezka. Info o projektu. strana 5. strana 11. strana 19

OBSAH: žlutá stezka. modrá stezka. zelená stezka. Info o projektu. strana 5. strana 11. strana 19 OBSAH: Info o projektu Projekt Cesta poznání je projektem třech místních akčních skupin usilujících o rozvoj venkova v Kraji Vysočina. Mezi tyto místní akční skupiny patří - Královská stezka o.p.s., Podhůří

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0905-083/2015 NEMOVITÁ VĚC: Rodinný dům včetně příslušenství a pozemků Podíly 1/2 z celku rodinného domu včetně příslušenství a pozemků Katastrální údaje : Kraj Liberecký,

Více

UZAVÍRKY A OMEZENÍ PŘI RALLY BOHEMIA

UZAVÍRKY A OMEZENÍ PŘI RALLY BOHEMIA UZAVÍRKY A OMEZENÍ PRO DOPRAVCE TRANSCENTRUM BUS PŘI RALLY BOHEMIA PÁTEK 11. A SOBOTA 12. ČERVENCE 2014 www.facebook.com/transcentrumbus strana 1 z 6 Uzavírky a omezení kvůli Rally Bohemia V pátek 11.

Více

PRŮVODCE PO STOPÁCH IR 18

PRŮVODCE PO STOPÁCH IR 18 Historický C. k. Řadový pěší pluk č. 18, z. s. Hrádek 36, 503 15 Nechanice IČ: 64809200 Bankovní spojení: ČSOB, a. s., pobočka HK, č. ú.: 184523884/0300 Tel: +420 605 837 097 E-mail: 18IR@email.cz, klika-m@email.cz

Více

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST Urbanistické řešení širšího centra města KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST 1 Motto soutěžního návrhu : PROPOJENÉ MĚSTO (OD DISKONTINUITY KE KONTINUITĚ) stávající DISKONTINUITA MĚSTA budoucí KONTINUITA MĚSTA diskontinuita

Více

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Naše putování začíná ve městě Szczyrk. To bylo založeno v 16. století, přičemž ve 30. letech 17. století zde žilo asi 100 obyvatel, kteří se živili zemědělstvím a pastevectvím.

Více

Studie záplavového území toku Bochovský potok

Studie záplavového území toku Bochovský potok Studie záplavového území toku Bochovský potok Návrh na stanovení záplavového území ř.km 0,000 10,750 Technická zpráva červen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název toku : Bochovský potok ID toku:

Více