Nejlepší vyhrávají, když používají... masážní přístroje Niagara Equissage Michał Kaźmierczak winner Grand Prix CSIO4* Linz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.bober.com.pl Nejlepší vyhrávají, když používají... masážní přístroje Niagara Equissage Michał Kaźmierczak winner Grand Prix CSIO4* Linz"

Transkript

1 William Fox-Pitt, Chilli Morning Nejlepší vyhrávají, když používají... masážní přístroje Niagara Equissage William Fox-Pitt silver medallist IO 2012, Badminton Horse Trials 2015 Michał Kaźmierczak winner Grand Prix CSIO4* Linz Josef Váňa Czech and Slovak Derby

2 Nejlepší vítězství s pomocí masážní sady Niagara Equissage WILLIAM FOX-PITT všestrannost Vynikající pomůcka, která nepochybně dokáže zvýšit výkonnost Vašeho koně. KAREN O`CONNOR - všestrannost Niagara Equissage je nepostradatelná pomůcka, bez níž bychom se neobešli. Využíváme ji pravidelně u všech našich koní. KRZYSZTOF LUDWICZAK - skoky Niagara Equissage dokáže koně úžasně uvolnit. Zlepšuje pohyblivost kloubů a odstraňuje napětí. ELLEN WHITAKER - skoky Deku Niagara Equissage používáme u koní každý den. Koně jsou mnohem pružnější. Je to velmi důležitá součást každodenní péče o jejich zdraví. MICHAEL MATZ - dostihy Niagara Equissage je úžasná na prohřátí a uvolnění koní před každodenním tréninkem. Používáme ji na zahřátí svalů před dostihem a jejich ztuhlost po dostihu. Zjistili jsme také, že výborně funguje u klisen s tzv. tying up syndromem. JOHN SHERRIFFS SKELTON - dostihy Sadu Niagara Equissage používáme vždy dopoledne po dobu 4 hodin pro léčbu řady problémů. Používáme ji také u VŠECH koní, kteří v daný den závodí. Zjistil jsem, že při použití Niagara Equissage na šlachy a závěsné vazy dochází k úplnému odstranění bolesti.

3 Nejlepší vítězství s pomocí masážní sady Niagara Equissage WAYNE CATALANO - dostihy Líbí se mi, jak Niagara Equissage dokáže koně zrelaxovat. Uvolňuje bolestivé svaly a pomáhá při regeneraci po náročných dostizích. Rozdíl je vidět na první pohled. BETSY STEINER - drezura Používám sadu Niagara Equissage již více než rok. Zaznamenala jsem u koní velkou změnu. Když sadu používám před tréninkem, mají tak uvolněné svaly, jako by již absolvovali důkladné zahřátí. JAN BRONS - drezura Sadu Niagara Equissage používám u svých koní denně. Dokážu tak snížit čas na zahřátí svalů na polovinu a po těžkém dnu na závodech regenerují koně mnohem rychleji. TIM McQUAY - reining Zjistil jsem, že Niagara Equissage má řadu výhod. Během soutěží ji používám denně a koně se cítí lépe a podávají ty nejlepší výkony. Další výhodou je, že používáním deky v oblasti sedla a kamaší na nohy dochází k rychlejšímu hojení zranění. TOM McCUTCHEON - reining Masážní pás je součástí naší každodenní péče o všechny závodní koně a hraje neocenitelnou roli při jejich tréninku. Dochází k menšímu výskytu bolestivosti zad a koně se celkově cítí lépe. KELLY FLOWERS - terapeut Díky pozitivnímu vlivu masážního pásu na krevní oběh dochází k uvolnění svalů, s nimiž se pak lépe pracuje. Ruční masážní přístroj velmi účinně působí na konkrétní oblasti, než se zaměřím na problémy se svaly nebo měkkými tkáněmi, jako například na bolestivá nebo ztuhlá místa. Niagara Equissage je důležitou součástí mé práce. Dopomáhá koním k lepším výkonům.

4 CO BY JSTE MĚLI VĚDĚT O ZAŘÍZENÍ NIAGARA EQUISSAGE Systém Equissage je jedním z nejbezpečnější, dostupných forem fyzioterapie pro koně. Equissage byl vytvořen na základě fyzioterapeutických produktů Niagara Healthcare používaných v humánní medicíně pro léčbu úrazů a zlepšení mobility již více než 50 let. Toto zařízení se používá v nemocnicích, na klinikách, ve sportovních klubech, a je také zabudováváno do nábytku pro domácí použití. Díky stále pokračujícím studiím, prováděných v nemocnicích, na univerzitách a ve výzkumných institucích, bylo prokázáno, že tento výrobek je zcela neagresivní a nemá žádné nežádoucí účinky. Mezi Zdravotní účinky patří lepšení prokrvení a lymfatická drenáž, svalová relaxace a lepší pohyblivosti kloubů, což zlepšuje samotný pohyb a výkonnost člověka i koně. Polštář Equissage vytváří hlubokou cyklotomickou masáž v celém těle koně. Díky svému jedinečnému terapeutickému účinku, polštář aktivně zlepšuje krevní oběh, zklidňuje a hněte svaly a zlepšuje lymfatickou drenáž. Polštář Equissage by měl být používan každý den; Denní terapie trvající 20 minut při rychlosti nastavené na 4-5 vytváří hlubokou masáž, prospěšnou pro kardiovaskulární systém. Polštář umístěný na dečce zachovává svou účinnost. Equissage by měly být používán před výkonem, pro zahřáti/rozcvička). Před náročnou fyzickou námahou (dostihy, závody, military), by měl být polštář zapnut na nejméně 8 až 15 minut. Po námaze za účelem schlazení a zabránění ztuhnutí doporučuje delší terapii (30 minut +) při nízkých otáčkách. Ačkoli Niagara sáma o sobě není lékem, použití Hand Unit (ruční nářadí), v kombinaci s polštářem Equissage může výrazně urychlit léčbu těchto stavu. Hand Unit by mělo být vždy použito ve spojení s Equissage, protože působení Hand Unit bude účinnější.

5 CO POTŘEBUJETE VĚDĚT O NIAGARA EQUISSAGE VÝZKUM A TESTY Před použitím sady Equissage 25 minut po použití sady Equissage 5 hodin po použití sady Equissage EQUISSAGE POMÁHÁ ZLEPŠOVAT VÝKONNOST, UDRŽOVAT KONDICI A URYCHLOVAT REGENERACI Klinické testy na Writtle College ve Spojeném království prokázaly, že Equissage dokáže u koní prodloužit krok a významně tak přispět k lepším výkonům ve všech disciplínách. Studie byla prováděna na vzorku osmi koní různého stáří, u nichž byla sledována délka kroku před a po použití sady Equissage, která byla používána denně po dobu dvou týdnů. Z výsledků vyplývá, že díky každodennímu používání deky Equissage v oblasti sedla a díky používání kamaší na předních končetinách v oblasti šlach dochází k prodloužení kroku koně v průměru o 13%, rychlost v klusu se zlepšuje o 21% a zvětšuje se úhel hlezna průměrně o 9%. Veterinární lékař Dietrich Graf von Schweinitz říká: Nejenže u koní došlo k prodloužení kroku, ale studie zjistila také to, že se zvýšila jejich rychlost (z průměrných 2,6 m/s na 3,1 m/s). Díky lepšímu ohýbání hlezenního kloubu a houpavému pohybu kroku dochází k lepšímu využívání síly a tudíž i k lepší výkonnosti ve všech disciplínách. Protože došlo k prodloužení kroku, dostihoví koně, koně na pólo, koně pro všestrannou způsobilost a koně pro řadu dalších disciplín potřebují ke svým výkonům méně kroků a dosahují rychlejších časů. Díky zlepšení pohyblivosti kloubů a jejich síly mohou zejména drezurní koně zlepšit své výkony a dosahovat vyššího hodnocení, protože nedostatečný impulz a práce zadních hlezen jsou v drezuře jedny z nečastějších chyb. Sada Equissage je bezpečná, snadno se používá, je přirozená, není agresivní ani invazivní. Nejlepší na sadě Equissage je, že na to, abyste ji mohli používat, nemusíte být veterinárními lékaři. Sada Equissage umožňuje poskytovat fyzioterapeutickou péči 24/7 a můžete ji s sebou brát kamkoliv na cesty. Sada Equissage zlepšuje výkonnost vašich koní ve všech soutěžních disciplínách, v každé stáji a při každé soutěži.

6 PRINCIP CYKLOIDNÍCH VIBRACÍ (cycloid Vibration) Princip cykloidních vibrací Niagara (běžně známé jako Cyclo-massage nebo Cycloidaction), je založen na vytváření unikátních trojrozměrných vibraci speciálním elektromechanickým oscilátorem, který je součástí různých produktů. Výrobky nebo zařízení vyrobené NHC Technology Ltd lze snadno používat doma. Může je používat obyčejný člověk, lékař nebo fyzioterapeut, doma nebo na klinice. Naším cílem je, abychom nejprve vysvětlili výhody plynoucí z používání zařízení, protože m á m e p o c i t, ž e n ě k d o, k d o c h á p e mechanismus získávaných výhod, lépe využije potenciální možností zařízení. Dalším důvodem je seznámení lidi se všemi přínosy, kterých lze dosáhnout s výrobky Niagara. Zpočátku není cítit žádný zjevný rozdíl mezi standardním, běžným vibrátorem a cykloidním vibrátorem. Nicméně, tyto konvenční zařízení produkují agresivní, otřesové vibrace, s vysokou amplitudou, které působí v jedné rovině a mají vysokou základní frekvenci, střídající se velké a malé zrychlení, a následně tedy vyvíjejí nepříjemný pocit, a v některých případech může dojít k poškození svalů a tkání. Zařízení Niagara cyclo-massage má velmi speciální systém zavěšení, takže neprodukuje vibrace v jedné rovině, ale poskytuje trojrozměrné "cykloidní vibrace" v kruhovém pohybu. Tento druh zavěšení zlepšuje působení vibrací v jedné rovině díky přidání dalších směrů. Výsledkem je, že energie proniká do těla jemně a hluboce. Výhody cykloidních vibrací je nejlépe ocenit z první ruky, např. Prostřednictvím prezentace. Bolt, Barenek a Newman jako první vyzkoušeli tohle působení na polštáři, a dokázali, že tyto trojrozměrné vibrace působí dokonce z větší dálky (díky nízkému zrychlení). To je důležité, a to je to, co dělá zařízení Niagara tak jedinečné, a výsledky jej odlišují od více konvenčních vibrujícím zařízením. Profesor P. Lievens vedl studium v Belgii na lékařské fakultě univerzity v Bruselu, které také prokázalo, že energie takto vytvářených vibraci se šíří v lidském těle. Na těle byly umístěny dva akcelerometry, ve vzdálenosti deset a dvacet centimetrů od Niagara Hand Unit (ruční přístroj Niagara). Bylo Měřeno zrychlení mechanických vln vibrací, a pak byla měřena základní frekvence a harmonické frekvence mechanických vibraci při použití spektrálního analyzátoru. Základní frekvence zařízení Niagara je zhruba 48 cyklů za sekundu (čtyřicet osm), a harmonická frekvence je dvakrát větší, což je velmi důležité pro vlastnosti trojrozměrných vibrací. Za účelem stanovení síly kmitů je nutno změřit zrychlení. Zrychlení v přístrojích Niagara je velmi malé; přibližně dvacet osm (28) metrů za sekundu na druhou. Jiné techniky vibrace produkuje přibližně tisíc dvě stě devadesát (1290) metrů za sekundu na druhou. To je o padesát (50) krát větší zrychlení než cykloidní vibrace Niagara. Právě toto odlišuje cykloidní vibrace. Tato technika je neagresívní. Klasické vibrace mohou způsobit poškození tkáně, zatímco nižší zrychlení zařízení Niagara nezpůsobuje poškození tkáně. Vibrace působí na svalové mechanické receptory, což u nich způsobuje velmi jemné proti působení, a jeho intenzita závisí na intenzitě síly stimulujícího faktoru. Svalová kontrakce je výsledkem příliš silného proti působení svalu, iniciovaného mechanickým receptorem. V souladu s tím, že intenzita elektrické nebo dotykové stimulace(z mozku nebo z vnějšího zdroje) určuje intenzitu reakce nebo proti působení svalových skupin, kterých se to týká. Było zjištěno, že vibrace s příliš velkým zrychlením vyvolávají nadměrnou reakci a způsobují napětí, bolest, nebo únavu dané svalové skupiny.

7 To je podobné přepínání nebo napínání svalů a, samozřejmě, je to nevýhodné, a to zejména proto, že v daném místě vznikají odpadní produkty metabolismu, a v některých případech způsobují velký nátlak na lymfatický systém, což vede k "lymfatickému přetížení." Při použití vibraci s malou amplitudou, které vytváří zařízení Niagara, získáme velmi velkou reakci svalů. Zatímco bylo zjištěno, že vibrace s velkou amplitudou, generované jinými zařízeními, nezpůsobují svalovou reakci; tj. sval nebude reagovat. Jinými slovy, aby vibrační amplituda byla příznivá, musí být ve fyziologickém (reaktivním) rozsahu. Było zjištěno, že vzhledem k velké motorické reakci (bez napínání), která se vyskytuje při cykloidních vibracích Niagara, svaly začínají reagovat a působit velmi pozitivním způsobem. Děje se tak proto, že Niagara působí na elektrickou citlivost svalů, tzn. Po použití cykloidních vibrací Niagara na sval, sval reaguje již při nižším elektrickém impulsu. Výsledky výzkumu prováděného na lidech ukázaly, že nejnižší možný elektrický impuls vyvolávající reakci svalů byl snížen o 20% již po patnácti minutách používaní cykloidních vibrací. To přináší řadu výhod, z hlediska sportovní medicíny a tónování svalů, protože umožňuje větší mobilitu, a to zejména při pravidelném používání. VĚDECKÝ VÝZKUM Vědecké Výzkumy, silně podporováné firmou Niagara již od jejího založení v roce 1949, dokazují, znovu a znovu, že rytmická cyklotonická aktivita generovaná produktem Niagara therapy, hluboce proniká měkkými tkáněmi organizmu a vytváří řadu mnohostranných vln, jejichž konečným výsledkem je hluboká masáž na tři způsoby. Mimo to, všechny tyto výzkumy dokazují, že pravidelné používání výrobků Niagara může poskytnout úlevu od příznaků bez vedlejších účinků spojených s mnoha léky. Ačkoli Niagara s radostí přispívá na tyto studie v uznávaných lékařských institucích a univerzitách, nemá sama o sobě žádný vliv na výsledky těchto studií. Naše politika přispívání na lékařské výzkumy stále pokračuje, a pomáhá nám neustále rozšiřovat a zlepšovat kvalitu a účinnost našich produktů. Publikované studie dokazují tato tvrzení, a všechny podrobnosti jsou k dispozici pro medicínsky povolané osoby. Pravidelné používání produktů Niagara: -Dává příležitost k odpočinku a relaxaci, snadno a přirozeně. -Zmírňuje většinu revmatických a artritických bolesti. -Pomáhá snížit prokrvení dýchací soustavy. -Zmírňuje obyčejné nervové napětí. -Zlepšuje lokální prokrvení. -Pomáhá snižovat vysoký krevní tlak. -Zlepšuje žilní průtok. -Zlepšuje lymfatickou drenáž a pomáhá zmenšovat otoky. -Ve Většině případů zlepšuje pohyblivost kloubů. -Pomaga złagodzić ból w górnej i dolnej części pleców.

8 NOVÝ VYLEPŠENÝ PROJEKT a) Nové baterie s výrazně sníženou hmotností a prodlouženou pracovní dobou. b) Nové provozní režimy na podporu biologické regenerace Funkce Strapping - se používá pro hluboké rozehřátí před tréninkem, závody, způsobuje také lepší vývoj svalů u mladých koní. V rámci přípravy na závod by mělo proběhnout dvaceti minutové ošetření co nejblíže k začátku závodu. Funkce relaxing - slouží k regeneraci po těžké námaze, zkracuje její čas, napomáhá k odstranění kyseliny mléčné z těla. Terapie by měla být použita na malých a středních rychlostech (2-4 na tlačítku) po soutěži zhruba minut. PERFEKTNÍ PRO KAŽDOU DISCIPLÍNU DREZURA Úleva po zátěži v oblasti zad a zádě. Zlepšení pružnosti zad a svalů. Zahřátí před závody. Podpora psychického uvolnění. PARKUROVÉ SOUTĚŽE Ztuhlost zadních končetin a zadních stehenních svalů. Podrážděné a ztuhlé klouby. Zlepšení flexibility a pružnosti svalů. Relaxace po závodě a odbourávání kyseliny mléčné. Zahřátí před závodem VŠESTRANNÁ ZPŮSOBILOST Na namožené a ztuhlé svaly, podrážděné a oteklé klouby. Zlepšení dýchání. Podpora relaxace po závodě a odbourávání kyseliny mléčné po cross country. Lepší pružnost před drezurou. DOSTIHY Lepší výkon díky prodlouženému kroku. Zlepšení elasticity svalů. Rychlejší návrat k normální tepové frekvenci. Zlepšení při překrývání trnových výběžků obratlů, tzv. syndromu kissing spines. Zlepšení při dýchavičnosti a krvácení z plic. Úleva při bolavých kloubech, natažených svalech. Zahřátí před dostihem po namáhavé cestě. Zklidnění po dostihu a odbourávání kyseliny mléčné. WESTERN Lepší uvolnění svalů a zlepšení jejich pružnosti. Pomoc při ztuhlých kloubech. VÝSTAVNÍ KONĚ Udržování vrcholné kondice během několika dnů trvání soutěže. Zlepšení krevního oběhu, v jehož důsledku je srst lesklá a vypadá zdravě. Větší pružnost svalů. V Y T R VA L O S T N Í Z Á V O D Y R y c h l e j š í rekonvalescence. Zlepšení svalového napětí. Pomoc při ztuhlých kloubech. Odbourávání kyseliny mléčné. Rychlejší návrat k normální tepové frekvenci. PÓLO Svalové napětí. Podrážděné klouby. Odbourávání kyseliny mléčné jako prevence ztuhlosti po herním časovém úseku. REHABILITACE Udržování koní, kteří mají předepsaný klidový režim, v kondici. Urychlení hojivosti poranění měkkých tkání. Snížení otoků. Úleva při laminitidě. Lymfatická drenáž.

9 TERAPIE TAKÉ PRO ČLOVĚKA Naše životní tempo nás vystavuje celé řadě stresorů. Tato skutečnost se týká většiny lidí, bez ohledu na jejich zaměstnání. Pracovní zařazení, počet pracovních hodin, starosti, způsob stravování a nedostatek fyzické aktivity to vše dohromady způsobuje stres a přepracování, které může vést k tuhnutí svalů, následně k deformaci kloubů a nakonec k artritidě. Produkty Niagara nemohou zásadní problémy úplně odstranit, ale dokáží účinně zmírnit jejich příznaky. Netvrdíme, že naše produkty vyléčí konkrétní onemocnění, ale zcela určitě dokáží zmírnit následující symptomy: 1. Svalové napětí a křeče. 2. Špatný krevní oběh a špatný žilní a lymfatický oběh. 3. Bolesti spojené s výše uvedenými problémy. Výše uvedené problémy jsou základem celé řady onemocnění. Právě proto dokáží produkty Niagara zmírnit druhotné symptomy spojené s těmito problémy.

10 LÉKAŘSKÝ VÝZKUM Lékařský výzkum (aktivně podporovaný společností Niagara od jejího vzniku v roce 1949) opakovaně prokázal, že rytmické cyklotymní působení, k němuž během terapie pomocí produktů Niagara dochází, proniká hluboko do měkkých tkání těla, kde vyvolává sérii mnohosměrných vln. Konečným důsledkem je hluboká trojsměrná masáž. Z lékařského výzkumu dále vyplynulo, že pravidelným používáním produktů Niagara dochází ke zmírnění symptomů bez vedlejších účinků, které doprovázejí působení celé řady léků. VÝSLEDKY VÝZKUMU Fakulta biologie člověka, Univerzita v Loughborough: Bylo prokázáno, že lokální působení cykloidní vibrace s nízkou amplitudou a kmitočtem po dobu 15 minut účinně zvyšuje krátkodobou hybnost, stejně jako 15ti-minutové cvičení na zvýšení hybnosti. Oddělení lékařství a fyzioterapie nemocnice Roberta B. Brighama, Massachusetts, USA: Okamžité, opakované a příznivé výsledky terapie se objevují téměř ve všech případech: úleva od bolesti, zmírnění svalových křečí a ztuhlosti svalů. Interní oddělení vládní nemocnice, Jaffa, Izrael. Zpráva o zlepšení krevního oběhu: Zlepšení týkající se ischemické bolesti dolních končetin a schopnosti chodit bylo ohromující. Zdá se, že účinnost je, přinejmenším zčásti, výsledkem zlepšení krevního oběhu v dané oblasti. Americký kongres fyzioterapie a rehabilitace, Detroit, USA: Kruhové vibrace mohou příznivě působit na křeče příčně pruhovaného svalstva, k nimž dochází za různých klinických podmínek. Výhoda spočívá v relativní zdravotní nezávadnosti, snadném použití a snadné dostupnosti. Fakulta rehabilitace motoriky a fyzioterapie, Svobodná univerzita v Bruselu. Systolický tlak: Zjistili jsme, že v celkem 48 případech došlo k jeho výraznému snížení. Pokles z počátečního systolického tlaku na 120 mmhg byl značný. U všech 48 případů jsme zjistili těsnou vzájemnou souvislost mezi počátečními hodnotami systolického tlaku a hodnotami naměřenými po použití vibrací. Po třiceti minutách používání cykloidních vibrací (terapie pomocí sady Niagara) zůstal systolický tlak na nižší úrovni, než byla jeho počáteční hodnota. Oddělení fyzioterapie, nemocnice Derby Royal Infirmary: U pacientů, kteří podstoupili terapii, byl následně prokázán větší rozsah pohybu, nižší krevní tlak a nižší dechová frekvence. William Fox-Pitt, Chilli Morning - winners of Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2015

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE SPORTOVNÍ MASÁŽ Cíl sportovní masáže : příprava na sportovní výkon pomoc při rozcvičování specifická pomoc při strečinku podpora zotavovacích procesů po zátěži navození pocitu pohody

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI Pomáhají klientům zlepšit motorické i kognitivní funkce, navozují rozvoj smyslů ale i relaxaci. AROMADIFUZÉR A AROMA LAMPY Aromadifuzér nepracuje na základě

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_160. Masérská a lázeňská péče AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_160. Masérská a lázeňská péče AUTOR: Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_160 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Speciální terapie Inhalace aerosolová Využívá se

Více

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!!

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!! Masáž Cena Doba trvání Masáž šíje 100 Kč 20 min Masáž zad 200 Kč 40 min Masáž zad a šíje 250 Kč 60 min Masáž horních končetin 200 Kč 20 min Masáž dolních končetin 250 Kč 40 min Masáž hrudníku a břicha

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR: Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_158 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Masáže Masáž ruční částečná Jedná se o masáže, které

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST?

TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST? TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST? ZDE APLIKUJEME -MD INJEKCE Kompletní řada certifikovaných zdravotnických středků terapii bolesti způsobené onemocněním pohybového a podpůrného aparátu. zmírnění bolesti

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_193 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s přístrojovým a technickým vybavením provozovny. KLÍČOVÁ SLOVA: Masážní pomůcky a přístroje,

Více

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe Benefity a terapeutický efekt léčebného bazénu Bolesti hlavy Stres Nespavost Zažívací potíže Bolesti zad Celulitida Těžké nohy Reflexní zóny Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Více

IR přístroje ZenBeam. Vynikající řešení. zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii. pro

IR přístroje ZenBeam. Vynikající řešení. zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii. pro IR přístroje ZenBeam Vynikající řešení pro zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii Sadová 541, Černý Vůl tel. 420 73707661, info@ibtechnology.eu OŠETŘENÍ IR PŘÍSTROJI ZenBeam

Více

Change the Way You Move

Change the Way You Move Change the Way You Move We are Percussive Therapy 50 % Redukce hluku 60 % Větší výdrž baterie Dva Nový Theragun TheraGun nové generace posune rázovou terapii na vyšší úroveň. Unikátní trojice, která se

Více

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Herbamedicus, s.r.o. Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL tobolky unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Arthrorevital ARTHROREVITAL Pomoc při

Více

IR přístroje MS. Vynikající řešení. zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii. pro

IR přístroje MS. Vynikající řešení. zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii. pro IR přístroje MS Vynikající řešení pro zdravotnictví masérská a kosmetická studia wellness fittnes fyzioterapii Sadová 541, Černý Vůl tel. 420 73707661, info@ibtechnology.eu OŠETŘENÍ IR PŘÍSTROJI MS Nová

Více

Na Kuthence 18, 160 00 Praha 6 - Hanspaulka tel.: +420 737 076 617, info@ ibtechnology.eu, www.ibtechnology.eu

Na Kuthence 18, 160 00 Praha 6 - Hanspaulka tel.: +420 737 076 617, info@ ibtechnology.eu, www.ibtechnology.eu Na Kuthence 18, 160 00 Praha 6 - Hanspaulka tel.: +420 737 076 617, info@ ibtechnology.eu, www.ibtechnology.eu Tato technologie byla koncipována Skinexians ve Francii před 20 lety na uvolnění pojivové

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život

Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_05_01 Tématický celek: Člověk Autor: Mgr. Andrea Teplá Datum: září 2011 Anotace:

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK Ceník Rehabilitačního centra TeamPrevent-Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická masáž (30 min.)

Více

SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ

SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ 1. PROČ SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ Každý sportovec by měl už od mládežnických kategorií absolvovat jednou ročně sportovní prohlídku. Sportovní činnosti

Více

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Obchodní družstvo Soběšice HOTEL POD HOŘICÍ PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Prosíme, vracejte průvodce zpět! Úvodem Vážení klienti, tímto si Vám dovolujeme nabídnout přehled wellness služeb Hotelu pod Hořicí

Více

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU INDICKÁ MASÁŽ HLAVY MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY RELAXAČNÍ A SPORTOVNÍ MASÁŽ MASÁŽE DĚTÍ DÉLKA MASÁŽE JE POUZE ORIENTAČNÍ A ODVÍJÍ SE VŽDY OD INDIVIDUÁLNÍCH POTŘEB KLIENTA. ROVNĚŽ VÝBĚR

Více

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA KATALOG SLUŽEB M ULTIFUNČKNÍ VANA NEOQI O D 1. 1 0. 2 0 1 3 / D O 3 1. 3. 2 0 1 4 MULTIFUNKČNÍ VANA NEOQI CENÍK NÁZEV ČAS CENA HYDROTERAPIE HYDROTERAPIE + aromaterapie TERMOTERAPIE

Více

Masér pro sportovní a rekondiční masáž

Masér pro sportovní a rekondiční masáž Masér pro sportovní a rekondiční masáž Masér pro sportovní masáž provádí neléčebné, sportovní a pohotovostní masáže. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný podsměr: péče o tělo Kvalifikační úroveň:

Více

Vážení zákazníci, O METODĚ. Primární efekt BIOSYNCHRON terapie: Sekundární efekt BIOSYNCHRON terapie:

Vážení zákazníci, O METODĚ. Primární efekt BIOSYNCHRON terapie: Sekundární efekt BIOSYNCHRON terapie: O METODĚ BIOSYNCHRON funguje na bázi unikátní patentované synchronizace 3 fyzikálních terapií: pulzní magnetoterapie suché termoterapie fototerapie barevným světlem Výsledkem jejich synergického působení

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník květen 2016 Cítit se skvěle na duši i těle Ratibořická 1166/12, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Medová masáž - detoxikuje, zmenší celulitidu a léčí klouby Chcete z těla odplavit nahromaděné

Více

Totální útok na tukové zásoby!

Totální útok na tukové zásoby! fitvibe FULL MOTION Totální útok na tukové zásoby! S novým konceptem fitvibe full motion vibration training můžete procvičovat dolní i horní svalové partie současně. Žádné popruhy, žádné kabely, žádná

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník říjen 2014 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Podzimní detoxikace medem, zmenší celulitidu a léčí klouby Chcete z těla odplavit po dlouhé době

Více

SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH

SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH Mgr. Kožešníková Lucie MUDr. Eduard Havel, Ph.D. Rehabilitační klinika FN a LF UK Hradec Králové, přednostka doc. MUDr. E. Vaňásková,

Více

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken.

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken. Kalanetiku pod názvem The Callanetics Excercise Method uvedla do světa v roce 1980 Callan Pinckneyová. Tato velmi individuální a specifická metoda využívá přesné polohy těla k izolování specifických svalových

Více

BTL-6000 Lymphastim. Nová lymfodrenáž pro medicínskou a estetickou praxi

BTL-6000 Lymphastim. Nová lymfodrenáž pro medicínskou a estetickou praxi BTL-6000 Lymphastim Nová lymfodrenáž pro medicínskou a estetickou praxi BTL zdravotnická technika, a.s. Šantrochova 16, 162 00 Praha 6 tel./fax: +420 235 363 606 +420 235 361 392 +420 235 364 157 obchod@btl.cz

Více

X-Wave. Estetická rázová vlna

X-Wave. Estetická rázová vlna X-Wave Estetická rázová vlna BTL zdravotnická technika, a. s. Šantrochova 16, 162 00 Praha 6 tel.: +420 270 002 411 fax: +420 235 361 392 mobil: +420 777 759 204 Ing. Ondřej Sojka +420 773 920 299 Pavel

Více

Bolest těla a napětí v mysli z pohledu fyzioterapeuta. Petr Zahradník

Bolest těla a napětí v mysli z pohledu fyzioterapeuta. Petr Zahradník Bolest těla a napětí v mysli z pohledu fyzioterapeuta Petr Zahradník Obsah přednášky Fyzioterapie - co to je, čím se zabývá a jak může člověku být prospěšná Vývoj držení páteře a zapojení svalů na těle

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 2. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

Diagnostika pohybu u lukostřelců. PaedDr. Martina Končalová www.mfkcentrum.cz

Diagnostika pohybu u lukostřelců. PaedDr. Martina Končalová www.mfkcentrum.cz Diagnostika pohybu u lukostřelců PaedDr. Martina Končalová www.mfkcentrum.cz ANAMÉZA DOTAZNÍK PLÁN TRÉNINK nebo TERAPIE VYŠETŘENÍ KONTROLA METODA VOLBA FYZIOTERAPIE, CVIČENÍ DIAGNOSTIKA SVAL Má sílu Trenér

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM AKČNÍ CENÍK ZIMA 2019

REHABILITAČNÍ CENTRUM AKČNÍ CENÍK ZIMA 2019 REHABILITAČNÍ CENTRUM AKČNÍ CENÍK ZIMA 2019 Ceník Rehabilitačního centra TeamPrevent-Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK Ceník Rehabilitačního centra TeamPrevent-Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická masáž (30 min.)

Více

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje Programové možnosti Ukázka monoski a sledgehokeje - Části skořepina, nosná konstrukce, lyže/nože, stabilizátory/hokejky - Základní ukázka: sed, náklon, podpora stabilizátorů vše s dopomocí Sportovní vozíky

Více

Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této

Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této knize. MUDr. Kamil Ramík STREČINK Jednoduché protažení

Více

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Klasické relaxační, rekondiční a sportovní masáže (60min. - 650 Kč) Masáž vždy patřila mezi výborné regenerační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení

Více

HAWAII HYDRO PLUS TOP

HAWAII HYDRO PLUS TOP HAWAII PLUS TOP HAWAII PLUS TOP je špičkou výrobkové řady. Nabízí nejvíce funkcí, výkon a pohodlí. Přichází s digitálním ovládáním pro hydromasáž a parní masáž. Pro zvýšení komfortu je do boxu instalován

Více

Informovaný souhlas. Pro výzkumný projekt: Diplomová práce Nejčastější úrazy v judu, jejich prevence a následná rehabilitace

Informovaný souhlas. Pro výzkumný projekt: Diplomová práce Nejčastější úrazy v judu, jejich prevence a následná rehabilitace Informovaný souhlas Pro výzkumný projekt: Diplomová práce Nejčastější úrazy v judu, jejich prevence a následná rehabilitace Období realizace: 2012-2013 Řešitelé projektu: Bc. Lenka Krejčová Vážená paní,

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Posilování, rozvoj a zlepšování svalů ramen. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití: Přidržte

Více

Je snadné dělat pět věcí v jednu chvíli. Vysoká technologie, která zúročí krásu každé ženy.

Je snadné dělat pět věcí v jednu chvíli. Vysoká technologie, která zúročí krásu každé ženy. Je snadné dělat pět věcí v jednu chvíli. Vysoká technologie, která zúročí krásu každé ženy. Panestetic Úspěšná společnost s rozsáhlými znalostmi estetického trhu po celém světě a to od roku 1984. Získané

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník červen 2014 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Pilates - pomůže Vám lépe vypadat, lépe se pohybovat. ROZHOVOR aneb PŘEDSTAVUJEME... V tomto čísle

Více

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami 1. Tradiční thajská masáž Tradiční thajská masáž je provozována již déle než 2000 let. Jedná se o soubor technika

Více

RELAXAČNÍ ÚČINKY hydromasážních van Santech Energy

RELAXAČNÍ ÚČINKY hydromasážních van Santech Energy RELAXAČNÍ ÚČINKY hydromasážních van Santech Energy O vlivu podvodních masáží na lidský organismus existuje řada teorií, všechny se však jednoznačně shodují v příznivém účinku na fyzickou a psychickou stránku

Více

www.funtoys.cz www.jejoue.cz www.lelodesign.cz www.honitka.cz

www.funtoys.cz www.jejoue.cz www.lelodesign.cz www.honitka.cz LELO SMART WAND MEDIUM / LARGE - NÁVOD K OBSLUZE Pokud se budete řídit následujícími pokyny, užijete si luxusní masáž již za pár vteřin. Před prvním použitím je nutné váš Smart Wand 2 hodiny dobíjet. Až

Více

Předmět: Biologie Školní rok: 2011/12 Třída: 1.L. Jméno: Jan Grygar Datum:10.1.2012. Referát na téma: bolest. Definice bolesti:

Předmět: Biologie Školní rok: 2011/12 Třída: 1.L. Jméno: Jan Grygar Datum:10.1.2012. Referát na téma: bolest. Definice bolesti: Jméno: Jan Grygar Datum:10.1.2012 Referát na téma: bolest Definice bolesti: Bolest je definována jako nepříjemná vjemová a emocionální zkušenost související se skutečným nebo potenciálním poškozením tkáně,

Více

Disciplíny Atletika - sprint Dráhová cyklistika sprinty( 200m, 1000m) Plavání- krátké tratě ( 50 m ) Jízda na bobech Rychlobruslení( do m )

Disciplíny Atletika - sprint Dráhová cyklistika sprinty( 200m, 1000m) Plavání- krátké tratě ( 50 m ) Jízda na bobech Rychlobruslení( do m ) Rychlostní disciplíny MUDr.Kateřina Kapounková Inovace studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu (CZ.107/2.2.00/15.0209) 1 Disciplíny Atletika - sprint Dráhová cyklistika sprinty( 200m, 1000m) Plavání-

Více

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ Dokáže pravidelný běh zpomalit stárnutí? SPORTEM KU ZDRAVÍ, NEBO TRVALÉ INVALIDITĚ? MÁ SE ČLOVĚK ZAČÍT HÝBAT, KDYŽ PŮL ŽIVOTA PROSEDĚL ČI DOKONCE PROLEŽEL NA GAUČI? DOKÁŽE PRAVIDELNÝ POHYB ZPOMALIT PROCES

Více

Masáže Resort Green Valley

Masáže Resort Green Valley Masáže Resort Green Valley Základní popis nabízených masáží ZÁKLADNÍ POPIS NABÍZENÝCH MASÁŽÍ klasická relaxační, regenerační a sportovní masáž Je založena na tzv. švédské masáži. Využívá různé typy tření

Více

Rekondice a regenerace

Rekondice a regenerace Rekondice a regenerace VY_32_INOVACE_166 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží jako didaktická pomůcka při výuce tématického celku reedukace pohybu. KLÍČOVÁ SLOVA: Pohybový režim, pohybový

Více

Kvantová medicína ve sportu APKP Procházka s.r.o Kvantová medicina ve sportu

Kvantová medicína ve sportu APKP Procházka s.r.o Kvantová medicina ve sportu Kvantová medicina ve sportu 1 z 7 Imunomodulace Imunomodulace je důležitá část sportovcova tréninku. Role kvantové medicíny v oblasti imunomodulace je zásadní. Schopnost laseru zlepšit účinky léků byla

Více

Výstupový test (step-test), Letunovova zkouška. - testy fyzické zdatnosti a reakce oběhového systému na zátěž

Výstupový test (step-test), Letunovova zkouška. - testy fyzické zdatnosti a reakce oběhového systému na zátěž Výstupový test (step-test), Letunovova zkouška - testy fyzické zdatnosti a reakce oběhového systému na zátěž 1 Hodnocení srdeční práce Hodnocení funkce systoly - ejekční frakce hodnotí funkční výkonnost

Více

ÚČINKY ELEKTRICKÉHO PROUDU NA LIDSKÝ ORGANIZMUS

ÚČINKY ELEKTRICKÉHO PROUDU NA LIDSKÝ ORGANIZMUS Vysoká škola báňská TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky ÚČINKY ELEKTRICKÉHO PROUDU NA LIDSKÝ ORGANIZMUS Ostrava, březen 2006 Ing. Vladimír Meduna, Ing. Ctirad

Více

Definice a historie : léčba chladem, mrazem; vliv na široké spektrum onemocnění a poruch; dlouholetá medicínská léčebná metoda; technický rozvoj extré

Definice a historie : léčba chladem, mrazem; vliv na široké spektrum onemocnění a poruch; dlouholetá medicínská léčebná metoda; technický rozvoj extré KRYOTERAPIE (celková kryoterapie) 11.12.2008, Brno Bc. Dagmar Králová Definice a historie : léčba chladem, mrazem; vliv na široké spektrum onemocnění a poruch; dlouholetá medicínská léčebná metoda; technický

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ BIONICBLANKET. Bionická deka vícevrstvá terapeutická pomůcka vyrobená z metalické fólie

NÁVOD NA POUŽITÍ BIONICBLANKET. Bionická deka vícevrstvá terapeutická pomůcka vyrobená z metalické fólie NÁVOD NA POUŽITÍ BIONICBLANKET Bionická deka vícevrstvá terapeutická pomůcka vyrobená z metalické fólie Vyrábí: ZAO OKB RITM, Petrovskaja 99, 347 900 Taganrog, Rusko Zastoupení v ČR: healthy living society

Více

Použití pijavek v léčbě ambulantních pacientů přehled 171 případů Shrnutí Úvod Dokumentace hirudoterapie Přehled

Použití pijavek v léčbě ambulantních pacientů přehled 171 případů Shrnutí Úvod Dokumentace hirudoterapie Přehled Použití pijavek v léčbě ambulantních pacientů přehled 171 případů Michael Aurich, Detlev Koeppen Shrnutí Medicínské použití pijavek je popsáno v četných lékařských zprávách, souhrnných publikacích a klinických

Více

ZAPRACOVÁNÍ VÝŽIVNÝCH LÁTEK

ZAPRACOVÁNÍ VÝŽIVNÝCH LÁTEK ZAPRACOVÁNÍ VÝŽIVNÝCH LÁTEK Zvyšte co nejvíce účinky Vašich produktů péče o pleť MULTIFUNKČNÍ KOSMETICKÉ PŘÍSTROJE ULTRAZVUKOVÁ TERAPIE vhodná pro všechny druhy pleti. Péče vede k regeneraci buněk a lymfatické

Více

Fyzikální terapie. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. září 2010 Bc.

Fyzikální terapie. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. září 2010 Bc. Fyzikální terapie Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje září 2010 Bc. Zouharová Klára Fyzikální terapie využívá různé druhy energie (umělé,

Více

Ergometrie. 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. vystavení vyšetřované osoby regulované fyzické práci

Ergometrie. 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. vystavení vyšetřované osoby regulované fyzické práci 1 Úvod Ergometrie 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. Samotné vyšetření se skládá z několika částí: PŘÍPRAVNÁ FÁZE KLIDOVÁ FÁZE ZAHŘÍVACÍ FÁZE ( warm up ) FÁZE ZÁTĚŽE

Více

Výsledky projektu Zdraví do firem

Výsledky projektu Zdraví do firem Výsledky projektu Zdraví do firem Naměřené hodnoty Posluchačky měly možnost se během přednášky změřit na bioimpedančním přístroji In Body, který měří tělesné hodnoty. Vybrali jsme 4 z nejdůležitějších

Více

Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana

Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana HISTORIE Kardiovaskulární rehabilitace (KR) má v Nemocnici ve Frýdku Místku dlouhou tradici. Patříme

Více

PŘÍRUČKA PRO ZMÍRNĚNÍ OTOKU KLOUBŮ.

PŘÍRUČKA PRO ZMÍRNĚNÍ OTOKU KLOUBŮ. PŘÍRUČKA PRO ZMÍRNĚNÍ OTOKU KLOUBŮ www.power-play.cz Vznik otoku po úraze je reakce, kterou se tělo snaží chránit a opravit poškozenou oblast. Otok jako součást zánětlivého procesu je v podstatě nahromadění

Více

VY_32_INOVACE_11.05 1/7 3.2.11.5 Svalová soustava Svalová soustava

VY_32_INOVACE_11.05 1/7 3.2.11.5 Svalová soustava Svalová soustava 1/7 3.2.11.5 Cíl charakterizovat druhy svalstva - popsat stavbu svalu - objasnit pojmy výživa a únava svalstva - chápat význam relaxace a tréninku - vyjmenovat nejznámější druhy svalstva - uvést úrazy,

Více

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu Léčba bolesti u mnohočetného myelomu O. Sláma, IHOK FN Brno Bolest u MM Při postižení kostí je bolest častá Intenzita bolesti v průběhu léčby výrazně kolísá V pokročilých stádiích onemocnění je bolest

Více

Preskripce pohybové aktivity. MUDr. Kateřina Kapounková

Preskripce pohybové aktivity. MUDr. Kateřina Kapounková Preskripce pohybové aktivity MUDr. Kateřina Kapounková Preskripce PA v rámci programu PA zdravých osob není obtížná Důležitý je časový faktor - priorita Proto - kompromis = = sladění fyziologického hlediska

Více

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu.

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu. Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu www.richwayeu.com Jak Amethyst BioMat pracuje? Amethyst BioMat systém generuje: přírodní

Více

Relaxační klasická masáž

Relaxační klasická masáž Relaxační klasická masáž Masáže jsou považovány za jeden z vůbec nejstarších osvědčených léčebných prostředků užívaných již o tisíciletí k odstranění bolesti zad, šíje, k nastolení dobré nálady a k uvolnění

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

VYUŽITÍ ERGONOMIE PŘI PRÁCI

VYUŽITÍ ERGONOMIE PŘI PRÁCI VYUŽITÍ ERGONOMIE PŘI PRÁCI Michal Kalina ERGONOMIE Optimalizace lidské činnosti Zabývá se ochranou zdraví člověka při práci Zkoumá účinky sil a polohy na pohybový systém VYUŽITÍ POZNATKŮ ERGONOMIE Sníží

Více

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu. O. Sláma, MOU Brno

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu. O. Sláma, MOU Brno Léčba bolesti u mnohočetného myelomu O. Sláma, MOU Brno Proč je důležité, aby si lékař s pacientem dobře rozuměli, když je řeč o bolesti Několik poznámek k léčbě bolesti morfinem a silnými opioidy Sedmero

Více

Název: Oběhová a dýchací soustava

Název: Oběhová a dýchací soustava Název: Oběhová a dýchací soustava Výukové materiály Autor: Mgr. Blanka Machová Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: Biologie Ročník: 4. a 5. (2. a 3.

Více

SZZK magisterská. - speciální a vývojová kineziologie - léčebná rehabilitace

SZZK magisterská. - speciální a vývojová kineziologie - léčebná rehabilitace SZZK magisterská Studijní program: Studijní obor: Teoretická zkouška: Praktická zkouška: Specializace ve zdravotnictví Fyzioterapie - biomechanika člověka - speciální a vývojová kineziologie - léčebná

Více

Richway Amethyst Biomat Infračervená Rehabilitační a Detoxikační Termoterapie. www.richwayeu.com

Richway Amethyst Biomat Infračervená Rehabilitační a Detoxikační Termoterapie. www.richwayeu.com Richway Amethyst Biomat Infračervená Rehabilitační a Detoxikační Termoterapie www.richwayeu.com Richway BioMat používá technologii vyvinutou organizací NASA, jako prevence proti atrofii svalstva a orgánů.

Více

Možnosti ovlivnění poruch chůze u RS. Klára Novotná MS centrum, Neurologická klinika 1.LF UK a VFN v Praze

Možnosti ovlivnění poruch chůze u RS. Klára Novotná MS centrum, Neurologická klinika 1.LF UK a VFN v Praze Možnosti ovlivnění poruch chůze u RS Klára Novotná MS centrum, Neurologická klinika 1.LF UK a VFN v Praze Chůze - charakteristika Lidská bipedální lokomoce -vliv ontogeneze Cyklické střídání opěrné-stojné

Více

Pohybová gramotnost a kvalitativní diagnostika pohybu. Václav Bunc FTVS UK Praha

Pohybová gramotnost a kvalitativní diagnostika pohybu. Václav Bunc FTVS UK Praha Pohybová gramotnost a kvalitativní diagnostika pohybu. Václav Bunc FTVS UK Praha Množství PA (hod.týden) Množství realizovaných pohybových aktivit u chlapců a děvčat za týden 10 1996 8 Chlapci mladší než

Více

Vysokohorský trénink Dlouhodobé fyziologické adaptace na vysokohorský trénink Bezprostřední fyziologické účinky vysokohorského tréninku

Vysokohorský trénink Dlouhodobé fyziologické adaptace na vysokohorský trénink Bezprostřední fyziologické účinky vysokohorského tréninku a Hickson ( 1983) prokázali přímou souvislost mezi trváním tréninku a vy lepše ní aerobní kapacity s prací trvající až 2 hodiny. Vysokohorský trénink Olympijské hry v Mexiko City (1968) vyvolaly značný

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník červenec 2014 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice NOVINKA Velmi příjemná a úžasná Masáž nohou (plosky) + peeling. Jedná se o nanesení peelingové

Více

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu.

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu. Datlový sirup TIENS Datlový sirup Čínští lékaři věří, že Jujuba Udržuje lidi fit Doplňuje energii Posiluje játra, slezinu a žaludek Vyživuje krev Zklidňuje nervy Moderní odborníci na výživu věří, že plody

Více

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy. Používejte každý den! Kdykoli! Kdekoli!

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy. Používejte každý den! Kdykoli! Kdekoli! TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy Používejte každý den! Kdykoli! Kdekoli! Máte vyváženou bioelektřinu? Podívejte se, jestli máte následující příznaky: Zvýšený či snížený krevní tlak, neustálá

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 1 SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA Aby záda a krční páteř nebolela brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 2 Chcete aktivně pracovat na svém zdraví a fyzické

Více

Obr. 1 Vzorec adrenalinu

Obr. 1 Vzorec adrenalinu Feochromocytom, nádor nadledvin Autor: Antonín Zdráhal Výskyt Obecně nádorové onemocnění vzniká následkem nekontrolovatelného množení buněk, k němuž dochází mnoha různými mechanismy, někdy tyto příčiny

Více

Nabídka masáží hotelu Zadov

Nabídka masáží hotelu Zadov Nabídka masáží hotelu Zadov Relaxační masáž Relaxační masáž přináší pocity pohody a psychického uvolnění. Masáž je zaměřena na zklidnění, celkové ozdravění organismu, rozproudění energie a pozitivní naladění

Více

Tréninková jednotka. základní a hlavní organizační forma SpT

Tréninková jednotka. základní a hlavní organizační forma SpT Tréninková jednotka základní a hlavní organizační forma SpT je základní a hlavní organizační forma sportovního tréninku. V plánování a stavbě tréninku představuje časově nejkratší úsek s tradičním dělením

Více

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program Fyzioterapeut Jednotka práce bude aktualizována v souladu s platnou legislativou v průběhu roku 2013-2014. Fyzioterapeut provádí diagnostickou, preventivní a léčebnou péči v oblasti poruch pohybového aparátu

Více

Návod k použití Sada masážních vibračních pásů NS-Milus-M

Návod k použití Sada masážních vibračních pásů NS-Milus-M Návod k použití Sada masážních vibračních pásů NS-Milus-M Prosíme o pečlivé prostudování této příručky před samotným použitím Důležité bezpečnostní pokyny Při užívání elektrického přístroje musí být dodržovány

Více

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 2012 Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 Alfida s.r.o., Čelákovice Staré Splavy, hotel Borný 20.9.2012 Výsledky měření na přístroji EAV z 20. 9. 2012 Rekondiční

Více

As.MUDr. Martina Hoskovcová Mgr. Ota Gál Rehabilitační oddělení Neurologické kliniky 1.LF UK a VFN v Praze

As.MUDr. Martina Hoskovcová Mgr. Ota Gál Rehabilitační oddělení Neurologické kliniky 1.LF UK a VFN v Praze As.MUDr. Martina Hoskovcová Mgr. Ota Gál Rehabilitační oddělení Neurologické kliniky 1.LF UK a VFN v Praze Rehabilitace hodnotí a léčí příznaky syndromu centrálního motoneuronu s ohledem na poruchu funkce

Více

K o s m e t i c k é p ř í s t r o j e

K o s m e t i c k é p ř í s t r o j e K o s m e t i c k é p ř í s t r o j e D A R S O N V A L G A L V A N B R U S H E R V A C U U M - S P R A Y S P O T C L E A N E R U L T R A S O N I C U L T R A S O U N D C A R O O N Y X M A X X P E E L I

Více

Krevní tlak/blood Pressure EKG/ECG

Krevní tlak/blood Pressure EKG/ECG Minutový objem srdeční/cardiac output Systolický objem/stroke Volume Krevní tlak/blood Pressure EKG/ECG MINUTOVÝ OBJEM SRDCE Q CARDIAC OUTPUT je množství krve, které srdce vyvrhne do krevního oběhu za

Více

Kontraindikace: kožní záněty a defekty, alergie na masážní krémy, akutní onemocnění.

Kontraindikace: kožní záněty a defekty, alergie na masážní krémy, akutní onemocnění. Masáže Klasická masáž částečná nebo celková Klasická masáž zahrnuje aplikaci specifických hmatů, které se provádí v přesném pořadí a působí na jednotlivé svalové skupiny. Přitom dochází k prokrvení a odstranění

Více

PŘÍLOHA I. Page 1 of 5

PŘÍLOHA I. Page 1 of 5 PŘÍLOHA I SEZNAM NÁZVŮ, LÉKOVÁ FORMA, KONCENTRACE VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU, ŽIVOČIŠNÉ DRUHY, ZPŮSOB(Y) PODÁNÍ, DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI V ČLENSKÝCH STÁTECH Page 1 of 5 Členský stát Žadatel

Více

PREVENCE ÚRAZŮ A PÁDŮ U SENIORŮ. Eva Nechlebová, Markéta Švamberk Šauerová Katedra biomedicínských předmětů VŠTVS Palestra

PREVENCE ÚRAZŮ A PÁDŮ U SENIORŮ. Eva Nechlebová, Markéta Švamberk Šauerová Katedra biomedicínských předmětů VŠTVS Palestra PREVENCE ÚRAZŮ A PÁDŮ U SENIORŮ Eva Nechlebová, Markéta Švamberk Šauerová Katedra biomedicínských předmětů VŠTVS Palestra CÍL příspěvek shrnuje informace o úrazech a pádech v seniorském věku a o možnostech

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Barny s Celadrin Extra silný. Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují

Barny s Celadrin Extra silný. Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují Barny s Celadrin Extra silný Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují Proč bolí klouby? Onemocnění pohybového aparátu má mnoho příčin, bolestivost kloubů má však jednu hlavní

Více

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL 4. 11. 8.2012 Jilemnice ROZDĚLENÍ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ > statické > dynamické > absolutní (maximální síla) > výbušná síla > rychlá síla > vytrvalostní síla 2 VÝZNAM SILOVÉHO

Více

Vynikající výsledky pro moderní kosmetické instituce. H.-Henning Buscher

Vynikající výsledky pro moderní kosmetické instituce. H.-Henning Buscher Vynikající výsledky pro moderní kosmetické instituce H.-Henning Buscher 1 Energie znamená Krása 2 beautytek beautytek je revoluční a inovativní technologie pro zkrášlovací instituce: beautytek je schopen

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK Ceník Rehabilitačního centra Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická masáž (15 min.) Klasická masáž

Více