Tak blízká, tak krásná

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tak blízká, tak krásná"

Transkript

1 Východní Morava Tak blízká, tak krásná Tipy na dovolenou UNESCO/unikátní dědictví/gastronomie a víno/svět který léčí/sport a zábava

2 Aktivní turistika, pobyty na horách i u vody Východní Morava je ráj pro turisty a cykloturisty. Stovky kilometrů speciálních stezek pouze pro cyklisty a vyznavače in line bruslení, tisíce kilometrů perfektně značených turistických tras. Vydat se tak můžete ve skupině nebo s celou rodinou na uchvacující, nenáročné výlety podél řek v údolí malebných kopců. Milovnici vína vyrazí na vinařské stezky, kterých je na jihovýchodní Moravě přes 1000 km. Vyznavači horské cykloturistiky ocení několikadenní výlety s průvodcem, při nichž se dostanete do míst, která jinak neobjevíte. Připraveny jsou i speciální traily a bike parky nabízející nezapomenutelné adrenalinové zážitky. Pěší turisté zažijí skvělé okamžiky při zdolávání horského terénu i v pestré krajině mezi zříceninami středověkých hradů. Nejstaršími trasami jsou poutní stezky spojující svatá místa evropského významu. Baťův kanál zábava na vodě i na kole Několikadenní program můžete zažít v okolí královského města Uherské Hradiště. Po prohlídce historického centra se můžete vydat na dobrodružnou plavbu po tzv. Baťově kanále a řece Moravě. Plavební cesta je bez přerušení splavná v délce 60 km. Můžete využít pravidelné rekreační plavby nebo si vypůjčit loď či hausbót a směle vyplout vstříc dobrodružství ( html). Podél řeky Moravy a Baťova kanálu je vedena cyklostezka, kola si můžete vzít s sebou na loď a kombinovat plavbu lodí s poznáváním okolí na kole. Délku trasy snadno přizpůsobíte svým schopnostem. Od řeky Moravy vedou cyklotrasy systému tzv. vinařských cyklostezek. Takto se snadno dostanete do krajiny proslulé pěstováním kvalitního vína a výlet můžete zakončit jeho ochutnávkou v některém z řady vinařských sklípků.

3 Aktivní turistika, pobyty na horách i u vody Javorníky a Vsetínské Beskydy zde se nikdy nenudíte Kopcovité Valašsko nabízí celoročně nepřeberné množství zážitků a příležitostí k aktivnímu pobytu v čisté přírodě a následnému odpočinku a regeneraci. Horské hřebeny jsou protkány sítí skvěle značených turistických tras, které vás dovedou do míst s úchvatnými rozhledy, historickými či přírodními zajímavostmi. Zcela jistě oceníte kvalitu a rozsah služeb, kterými místní pečují o své hosty. Skvělé ubytování, jedinečná kuchyně, nabídka wellness služeb na špičkové úrovni, zábava pro děti i dospělé. Údolími řek Rožnovské a Vsetínské Bečvy je vedena bezpečná a nenáročná královna českých cyklostezek cyklostezka Bečva. Přímo vybízí k výletům k poznání okouzlující krajiny a všeho zajímavého, co tento rázovitý kraj nabízí. Údolí Vsetínské Bečvy z jedné strany ohraničené hřebenem Javorníků, z druhé pásem Vsetínských Beskyd to je rázovité Horní Vsacko. Turistika v Javorníkách, zejména úsek mezi Kohútkou a Kasárnami, patří v létě i v zimě k velkým zážitkům. Dech beroucí výhledy, studánky s čistou vodou, borůvky, houby to je krása, která se musí zažít. V údolí, kudy je vedena komfortní cyklostezka Bečva, je k vidění řada jedinečných památek a zajímavých míst. Například ve Velkých Karlovicích ojedinělý dřevěný barokní kostel, historické fojtství či muzeum s ukázkami lidových řemesel a umění a galerií dřevěných soch. Ve sklářském městě Karolince budete obdivovat dřevěnou sochu Madony Karmelské, která je zapsána v Guinessově knize rekordů jako největší dřevěná socha v ČR. Na Soláni, vrchu malířů a umělců, budete obdivovat nejen krásy přírody, ale i unikátní zvonici, která slouží jako galerie i informační centrum současně. Ve Vsetíně se seznámíte s historií regionu v místním muzeu, vystoupíte na zámeckou věž, která funguje jako rozhledna. Na desítkách naučných i zábavných stezek najdete rozhledny, místa pro piknik, přírodní zajímavosti.

4 Aktivní turistika, pobyty na horách i u vody Rožnov pod Radhoštěm: Beskydy zážitky pro každého Několik dnů si rezervujte pro poznání Rožnova pod Radhoštěm a jeho okolí. Město samotné má charakter klimatických lázní. Turistickým magnetem je zejména Valašské muzeum v přírodě, které je nejstarším středoevropským skanzenem a současně je živým obrazem historie a svérázné kultury Valašska. Ve čtyřech areálech se o tom můžete přesvědčit. Celoročně zde probíhá řada festivalů, jarmarků a přehlídek, kterých se účastní také lidové soubory ze Slovenska. Údolím Rožnovské Bečvy prochází královna českých cyklostezek Cyklostezka Bečva, ( Vydejte se na nenáročné trasy vhodné pro celou rodinu a zažijte i celodenní výlety, třeba za koupáním do Horní Bečvy. Kola či in-line brusle si půjčíte na místě. Turisté se rádi vydají na zajímavou hřebenovou pěší túru k dosažení vrcholu magické hory Radhošť (1129 m n. m.). V pohanských dobách zde údajně sídlil bůh Radegast. Na vrcholu Radhoště je dnes nejvýše položená církevní stavba v ČR kaple sv. Cyrila a Metoděje. Pohodlná cesta k vrcholu vede od rekreačního střediska Pustevny (1018 m n. m.), které jsou typické lidovou secesní architekturou turistických útulen, které dne slouží jako stylový hotel a restaurace. Výlet lze zpestřit sjezdem do údolí na koloběžkách, zpět se dostanete lanovkou. Odpočinek po túrách poskytne některé wellness centrum. V Rožnově pod Radhoštěm můžete relaxovat také v teplé pivní lázni. K tomu ochutnejte místní pivo s 300 letou tradicí.

5 Aktivní turistika, pobyty na horách i u vody Jižní Valašsko blízké a zajímavé Na trase mezi Trenčínem a Vsetínem v Horní Lidči si nenechejte ujít návštěvu unikátního česko-slovenského mechanického betlému. V celoročně otevřené expozici se na pozadí biblického příběhu o narození Ježíška Krista seznámíte s životem lidí v moravsko-slovenském pomezí. Betlémská scéna je zasazena do reálií Trenčianského kraja a Zlínského kraje. Na dvě stovky dřevořezeb ukazují typická místa (hrady v Trenčíně, Čachticích, Beckově, baziliku na Velehradě, Hostýně apod.), 65 pohyblivých figur předvádí typická řemesla tohoto regionu. Valašské Klobouky, v nedávné historie centrum tkalců a zpracovatelů vlny, nabízejí v městské památkové zóně zajímavé expozice ze života starých Valachů. Každoročně zde na počátku prosince probíhá úžasný Valašský mikulášský jarmek. Okolní krajina nabízí rozhledny, orchidejové louky i skalní města, z nichž to největší v Pulčíně, je přírodní rezervací. Slovácko

6 Zážitkový turismus, poznání kultury, historie i místních specialit Zámek Buchlovice a hrad Buchlov Zámek Buchlovice ve stylu italského baroka z přelomu 17. a 18. stol., má interiéry, které vás uchvátí bohatou štukovou a freskovou výzdobou. Zámek, ve kterém probíhala řada historicky důležitých politických jednání, je obklopen unikátní terasovitou zahradou francouzského typu a anglickým parkem s mnoha sochami a dalšími architektonickými prvky. Zámecká sbírka fuchsií zahrnuje cca 1200 odrůd a patří k nejvýznamnějším ve střední Evropě ( Každoročně se zde pořádá řada zajímavých akcí a festivalů, populární je například červencový Festival česneku. Zámecká vinotéka nabízí výběr skvělých moravských vín. Romantický zámek vyměňte za středověký nikdy nedobytý hrad Buchlov. Hrad v minulosti střežil obchodní cestu přes pohoří Chřiby, dnes je skvělou ukázkou středověkého opevnění s rozsáhlými sbírkami. Vyslechněte si příběh o staleté lípě neviny rostoucí na hradním nádvoří, která byla zasazena kořeny vzhůru. Rozhlédněte se z hradní věže po okolní krajině a sami uznáte, jak strategické místo bylo pro stavbu hradu zvoleno.

7 Zážitkový turismus, poznání kultury, historie i místních specialit Poutní místo Velehrad a okolí Velehrad byl prvním místem, které papež Jan Pavel II. navštívil po pádu železné opony v Československu roce Vybral jej záměrně, protože oblast okolo Velehradu je pradávné srdce Velkomoravské říše, odkud patroni Evropy, sv. Cyril a Metoděj, zahájili svou apoštolskou misii mezi Slovany. Velehrad má význam, který přesahuje hranice střední Evropy a je jedním z nejvýznamnějších poutních míst v ČR. V roce 1985 věnoval papež Jan Pavel II. bazilice Zlatou růži, vyjádření mimořádné papežské přízně. Absolvujte prohlídku baziliky Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje. V lodi kostela se nacházejí barokní chórové lavice, dílo mimořádné umělecké kvality z přelomu 17. a 18. století. Ke skvostům patří i varhany z poloviny 18. století, unikátní je podzemní lapidárium. Velehrad je každoročně 5. července cílem Dnů lidí dobré vůle - národní pouti, která se koná u příležitosti svátku svatých Cyrila a Metoděje a je místem, kam po celý rok směřují poutníci po Cyrilometodějských cestách. V Modré, na dohled od Velehradu, si nenechejte ujít dvě atraktivní lokality. Archeoskanzen postavený na historických základech sídliště z období Velké Moravy a unikátní expozici ekosystému řeky Moravy s názvem Živá voda. Z proskleného tunelu 6 metrů pod hladinou budete pozorovat živočichy, kteří v řece Moravě žili, například dvoumetrové jesetery vyzy velké. Zejména pro děti jsou obě expozice atraktivní zábavou a poučením. Zážitek z pobytu umocníte vyhlídkovým letem v nafukovacím balonu. Tiše poplujete nad krajinou, v níž se střídají středověké hrady, noblesní zámky, strohé řádky vinic, hluboké lesy na horských stráních, malebná města a vesničky roztroušené v úrodném údolí protkaném tokem řeky Moravy.

8 Zážitkový turismus, poznání kultury, historie i místních specialit Poutavé programy nabízející poznání unikátních památek ve spojení s degustací lokální gastronomie. Zažijte opravdový koncert zážitků a chutí. Poznáte úžasné české památky a ochutnáte to, co jinde v České republice nenajdete. Regionální speciality, vynikající víno ze zdejších vinohradů a sklepů, s láskou vařené pivo i lék tohoto kraje slivovici, pálenku z místních odrůd švestek. Památky UNESCO a unikátní ZOO Minimálně jeden den prožijte ve starobylém městě Kroměříži, kde vás okouzlí Arcibiskupský zámek a jeho zahrady památka UNESCO. Nejen to, prohlédnete si místní úžasné chrámy, ale také arcibiskupské vinné sklepy, kde po prohlídce ochutnáte mešní víno, které se zde vyrábí od 14. století. V útulných stylových restauracích si pochutnáte na krajových specialitách i na místním pivu, spát budete v hotelích s klenutými středověkými stropy. Arcibiskupský zámek s mimořádně zachovalými interiéry, vzácnou knihovnou i světoznámou obrazárnou je proslulý řadou příběhů. Natáčel se zde i Oscarem oceněný film Amadeus. Unikátní jsou zahrady, zvláště pak Květná zahrada, která patří k vrcholným dílům evropské zahradní architektury. Další pozoruhodností je obrazárna s mistrovskými díly jako je obraz benátského mistra Tiziana Vecellia, zvaného Tizian, s názvem Apollo a Marsyas a Biskupská mincovna, kde uvidíte druhou nejvýznamnější sbírku církevních ražeb na světě. V Lešné u Zlína leží romantický secesní zámek s parkem a ojedinělou zoologickou zahradou. Zámek uchovává jedinečné svědectví o dobové bytové kultuře. Skvělá dřevořezbářská výzdoba, bohaté sbírky z orientálních zemí a k tomu zoologická zahrada umístěná v zámecké zahradě. ZOO má unikátní koncepci průchozích a kontaktních expozic. Je členěna podle jednotlivých kontinentů, není to sbírka zvířat, je to zážitek i poučení. Proto je také nejvíce navštěvovaným místem na Moravě. Kontakty a informace: Uváděné programy je možné kombinovat, doplňovat a vytvářet vlastní produkty. Pro informace o službách, zajištění programů a cenách kontaktujte: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s., J. A. Bati 5520, Zlín, info@ vychodni-morava.cz, Foto: m-ark Marketing a reklama s.r.o., archiv CCRVM, zpracování: m-ark Marketing a reklama s.r.o Náklad kusů Neprodejné

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Kde nás hledat? www.vychodni-morava.cz Témata Přehled o regionu Aktivní dovolená Lázně, wellness Novinky, zajímavosti, akce Kroměříž brána k Východní Moravě Praha Kroměříž

Více

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Kde nás hledat? www.vychodni-morava.cz Témata Přehled o regionu Folklor a tradice Aktivní dovolená Lázně, wellness Novinky, zajímavosti, akce Kroměříž brána k Východní

Více

Pobyty na Jižní Moravě

Pobyty na Jižní Moravě Pobyty na Jižní Moravě Program pobytu č. 1 Prohlídka Skanzenu Plavba lodí s průvodcem po Baťově kanálu s rautem Prohlídka sklepů s výkladem a degustací 10 odrůd vín včetně archivního Prohlídka zámku Lednice,

Více

NAPAJEDELSKÉ PLAVENÍ A NÁVŠTĚVA LETECKÉHO MUZEA

NAPAJEDELSKÉ PLAVENÍ A NÁVŠTĚVA LETECKÉHO MUZEA NAPAJEDELSKÉ PLAVENÍ A NÁVŠTĚVA LETECKÉHO MUZEA PLAVBA PO BAŤOVĚ KANÁLE Spytihněv Napajedla a zpět Program začíná 40 minut dlouhou plavbou po říčním úseku Baťova kanálu ze Spytihněvi do Napajedel, odkud

Více

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2014. RNDr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o.

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2014. RNDr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o. Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2014 RNDr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o. Jaká byla návštěvnost ZK a moravských krajů v roce 2014? Návštěvnost Zlínského kraje

Více

10/2012 Zpracovalo odd. výzkumů a analýz, CzechTourism

10/2012 Zpracovalo odd. výzkumů a analýz, CzechTourism Absolutní pořadí - TOP 20 2 Zoologická zahrada Praha zoologická zahrada 1 371,8 Praha 3 AquaPalace Praha zábava 830,0 Praha 4 Staroměstská radnice ostatní historické stavby 570,6 Praha 5 Židovské muzeum

Více

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech univerzitních

Více

Přílohy. Zdroj: http://www.vinarske.stezky.cz/data/5141.jpg, dostupné 14. 6. 2011

Přílohy. Zdroj: http://www.vinarske.stezky.cz/data/5141.jpg, dostupné 14. 6. 2011 Přílohy Příloha č. 1 Moravské vinařské stezky OBR. 1: SÍŤ MORAVSKÝCH VINAŘSKÝCH STEZEK Zdroj: http://www.vinarske.stezky.cz/data/5141.jpg, dostupné 14. 6. 2011 Poznámka: Na obrázku jsou naznačeny jednotlivé

Více

Tipy na výlety - Lofer - Saalachtal

Tipy na výlety - Lofer - Saalachtal Koupaliště Steinbergbad Lofer Tipy na výlety - Lofer - Saalachtal www.lofer.salzburg.at Vstupné: 4,70 otevřeno od poloviny května do poloviny září od 9.30 do 19.00 hod. atrakce: 2 bazény, velká skluzavka,

Více

TR JIŽNÍ MORAVA TO SLOVÁCKO

TR JIŽNÍ MORAVA TO SLOVÁCKO TR JIŽNÍ MORAVA TO SLOVÁCKO Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS.

Více

Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce

Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce Informační centra 24 650 Muzea 7 400 Hrady, zámky, Zoo 12 500 Ubytovací zařízení 24 450 IC TOUR 8 000 Akce KČT 5 000 CCRVM 8 000 Celkem 90 000 Informační

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

Mimo soutež web, úvodní strana. Prezentace Jiří Kopecký R3

Mimo soutež web, úvodní strana. Prezentace Jiří Kopecký R3 Mimo soutež web, úvodní strana Mimo soutež web, vnitřní strana Mimo soutež letáček, strana 1 Turisticky zajímavými místy spjatými s historií jsou i kostely v obcích Proseč a Perálec. O prosečském kostelu

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

Sportovní půjčovna, obchod a cykloservis přímo na náměstí ve Frymburku u Lipna

Sportovní půjčovna, obchod a cykloservis přímo na náměstí ve Frymburku u Lipna Sportovní půjčovna, obchod a cykloservis přímo na náměstí ve Frymburku u Lipna Vítejte na stránkách půjčovny&sportu Řezáč-Frymburk, která se nachází přímo na náměstí v městečku Frymburk (žlutá budova Apartmány

Více

Chřiby, 11.4.2015. Přejezd autobusu : dále po 432, doleva 50 Buchlovice odb. Zlechov Tupesy Velehrad

Chřiby, 11.4.2015. Přejezd autobusu : dále po 432, doleva 50 Buchlovice odb. Zlechov Tupesy Velehrad Chřiby, 11.4.2015 Trasa autobusu: Ostrava D1 exit 298 Lipník - 47 Přerov - 55 Říkovice - D1 exit 258 Kroměříž 367 Kroměříž kruh. objezd nám. Míru 1.výjezd 432 Važany Šelešovice Zdounky Roští n Přejezd

Více

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Manuál Východní Morava MAPA REGIONU 1 2 Manuál Východní Morava Motto: Na Východní Moravě je pěkně, i když je škaredě. (MVDr. Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje)

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

Počet obyvatel: 597 813 Rozloha: 3 964 km² Hustota zalidnění: 149 ob./km² Krajské město: Zlín Počet okresů: 4

Počet obyvatel: 597 813 Rozloha: 3 964 km² Hustota zalidnění: 149 ob./km² Krajské město: Zlín Počet okresů: 4 Zlínský kraj Počet obyvatel: 597 813 Rozloha: 3 964 km² Hustota zalidnění: 149 ob./km² Krajské město: Zlín Počet okresů: 4 Lázně Ostrožská Nová Ves Přírodní léčivé zdroje: Dva minerální sirné prameny s

Více

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ Na kole 2 Zámek Litomyšl UNESCO Obsah Východní Čechy... 4 Českomoravské pomezí... 6 Za tajemstvím hradu Svojanova... 8 Na rozhledny Toulovcových maštalí...10 Údolím řeky Svitavy...12

Více

46 1'59.52"N 14 30'46.58"E. GPS poloha:

46 1'59.52N 14 30'46.58E. GPS poloha: Hrad Lublaňský hrad 46 1'59.52"N 14 30'46.58"E Středověký hrad je zmiňován již v dokumentech z 12. století, byl centrem Kraňska. Gotická kaple sv. Jiří pochází z 15. století, dnešní podobu hrad získal

Více

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny.

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Dějepis pro 6. 7. ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_10_Úvod do dějepisu_ písemné_hmotné_a_obrazové_

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_10

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy Trasa č. 5 Popis Délka trasy Průběh trasy Náročnost Putování za vínem Vydejte se poznat krásy zdejšího půvabného kraje po vinařských stezkách. Trasa je dobře sjízdná, přehledná a rovinatá a po krátkých

Více

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám TR ČESKÝ RÁJ Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné z Metodického

Více

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko ČESKOLIPSKO - v západní části Libereckého kraje - dvě oblasti - Máchův kraj + Lužické hory s Ještědským hřbetem - sousední turistické regiony: České Švýcarsko České

Více

10.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - kulatý stůl k problematice Česko jede"

10.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - kulatý stůl k problematice Česko jede DOPROVODNÝ PROGRAM PRO ODBORNÍKY VELKÝ SÁL Levé křídlo Průmyslového paláce 12.00 Aktuální vývoj prodejního software pro CK a CA 11.00 Právní aspekty prezentací na internetu MALÝ SÁL č. 1 Pravé křídlo Průmyslového

Více

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s SE PŘEDSTAVUJE Patří mezi nejstarší nakladatelské domy v České republice Založena bylo v roce 1954 jako sportovní a turistické nakladatelství Transformována na akciovou společnost v roce 1991 Dlouholeté

Více

Vážení představitelé měst a obcí,

Vážení představitelé měst a obcí, Vážení představitelé měst a obcí, dovolujeme si Vám tímto předložit další informace týkající se občanské iniciativy "Za vyvěšení moravské zemské vlajky" na radnicích v den slovanských věrozvěstů a duchovních

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

UHERSKOHRADIŠŤSKO CYKLOTURISTIKA

UHERSKOHRADIŠŤSKO CYKLOTURISTIKA UHERSKOHRADIŠŤSKO CYKLOTURISTIKA MUZEA A PAMÁTKY Délka trasy: 23 km Značení trasy: 5013, 5050, 5150, 5151 Trasa je vhodná: pro méně zdatné cyklisty a rodiny s dětmi Kolo: silniční nebo trekkingové Uherské

Více

CHRUDIMSKO- HLINECKO. Na kole

CHRUDIMSKO- HLINECKO. Na kole CHRUDIMSKO- HLINECKO Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Chrudimsko-Hlinecko... 6 Křížem krážem Podhůrou... 8 Staré záhady kolem Sečské přehrady...10 Za koupáním na Konopáč...12 Cesta do krajiny tradic...14

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska UHERSKÉ HRADIŠTĚ HISTORICKÉ MĚSTO ROKU 2011

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska UHERSKÉ HRADIŠTĚ HISTORICKÉ MĚSTO ROKU 2011 Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska TOP týden v Uherském Hradišti a okolí ve dnech 13. 21. června 2014 Pátek 13. června Staňte se součástí mezinárodního ekologického festivalu V případě,

Více

outdoor BESKYDY A JAVORNÍKY 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce Grada Publishing

outdoor BESKYDY A JAVORNÍKY 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce Grada Publishing outdoor 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce BESKYDY A JAVORNÍKY Grada Publishing Jakub Turek a kolektiv Outdoorový průvodce BESKYDY A JAVORNÍKY Kolektiv autorů Horydoly.cz: Martina Vampulová, Jan

Více

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova Obsah 1. Chýnov..2 1.Směr Pelhřimov... 2 2.Směr Kamenice nad Lipou... 4 3.Směr Milevsko... 7 4.Směr České Budějovice... 9 5. Atraktivní města tentokrát od Tábora... 13 5.1 Z Tábora na Týn... 13 5.2 Z Tábora

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2014 Staré Město, 10. 2. 2015 Realizované projekty» Marketingová podpora domácího cestovního ruchu na VM 10/11 12/14, objem 37

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

Zařazení materiálu: Šablona: Sada: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd (V/2) Název materiálu: Autor materiálu: Anotace:

Zařazení materiálu: Šablona: Sada: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd (V/2) Název materiálu: Autor materiálu: Anotace: Projekt: Příjemce: Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Moravou Zařazení materiálu: Šablona: Sada:

Více

BUDVA - KOMPLEX SLOVENSKA PLAŽA ***+

BUDVA - KOMPLEX SLOVENSKA PLAŽA ***+ BUDVA - KOMPLEX SLOVENSKA PLAŽA ***+ 8, - denní zájezd Poloha: vyhledávaný komplex s živou atmosférou se nachází v blízkosti pláže, asi 500 m jižně od starého města Budvy, kam se dostanete krásnou promenádou

Více

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Tato trasa je publikována jako součást série bezbariérových tras Českou republikou, které jsou vhodné pro bezbariérové cestování Všechny publikované

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

3.10.2010. Rekreace v územním plánu

3.10.2010. Rekreace v územním plánu Rekrece v územním plánu Rekreace v územním plánu 1 Zásady územního rozvoje (ZÚR) Etapy zpracování: 1.etapa: Zpracování průzkumů a rozborů v rozsahu územně analytických podkladů 2. etapa: Zpracování návrhu

Více

ý sk z e sl o vsk Mora

ý sk z e sl o vsk Mora Moravskoslezský BRUNTÁL 16 17 18 OSTRAVA KARVINÁ NOVÝ JIČÍN FRÝDEK-MÍSTEK SEZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ OPŽP Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4 Prioritní osa 5 Prioritní osa

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

MNOHEM VÍC NEŽ OČEKÁVÁŠ. Vítejte v Maďarsku!

MNOHEM VÍC NEŽ OČEKÁVÁŠ. Vítejte v Maďarsku! MNOHEM VÍC NEŽ OČEKÁVÁŠ Vítejte v Maďarsku! MAĎARSKO RAKOUSKO SLOVINSKO CHORVATSKO SLOVENSKO SRBSKO UKRAJINA RUMUNSKO Objevujte krásy Maďarska VÍTEJTE V MAĎARSKU! Text a foto» Maďarská turistika, a.s.

Více

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO 15 - denní zájezd Poznávací zájezd, 15 dní, 3*/4* hotely, snídaně, vč. všech vstupů! PRIVÁTNÍ PROGRAM s vlastním průvodcem CK - žádné velké skupiny!

Více

JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY

JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY w w w. j i z n i c e c h y. c z Tento projekt Tvorba tiskových materiálů vč. elektronických verzí pro propagaci Jihočeského kraje v ČR i zahraničí 1. část je

Více

Souvislosti mezi projekty Montanregion Krušnohoří a Flájský plavební kanál

Souvislosti mezi projekty Montanregion Krušnohoří a Flájský plavební kanál Souvislosti mezi projekty Montanregion Krušnohoří a Flájský plavební kanál PhDr. Libuše Pokorná, Oblastní muzeum v Mostě Charakter projektu Montanregion Krušnohoří/Erzgebirge disponuje jedinečným bohatstvím

Více

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz krásné pláže s jemným pískem dovolená za příznivé ceny levné a dobré jídlo, rybí speciality leckde se domluvíte česky sleva až 20 % při koupi do 9. 1. senioři sleva až 1 500 Kč Balchik BULHARSKO může být

Více

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 20.9.2011 Anotace Prezentace Prahy památky, korunovační

Více

Knihovny okresu Vsetín

Knihovny okresu Vsetín Knihovny okresu Vsetín v roce 2015 Ing. Věra Pelcová Obsah Knihovny okresu Vsetín v r. 2015 Statistika základní ukazatele Služby knihoven knihovnám Změny interiérů knihoven v r. 2015 Okres Vsetín MVK Vsetín

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Čechy Vyhodnocení etapy www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring návštěvníků

Více

Praha - kotevní stání nábřeží Edvarda Beneše

Praha - kotevní stání nábřeží Edvarda Beneše Praha - kotevní stání nábřeží Edvarda Beneše výstavba od 1/2008 do 12/2008 celkové náklady 65 mil. Kč dodavatel: sdružení firem Stavby silnic a železnic a.s. a Zakládání staveb a.s. 480 m dlouhé plovoucí

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Buchlovice

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Buchlovice Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Buchlovice Tato trasa je publikována jako součást série bezbariérových tras Českou republikou, které jsou vhodné pro bezbariérové cestování Všechny publikované

Více

Stav budování Labské stezky v Ústeckém kraji

Stav budování Labské stezky v Ústeckém kraji Stav budování Labské stezky v Ústeckém kraji Strategie Ústecký kraj je investorem výstavby - značné prostředky na projektovou přípravu, majetkové vypořádání a vlastní realizaci projektů páteřní cyklistické

Více

FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA PROVENCE Školní rok 2013/2014

FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA PROVENCE Školní rok 2013/2014 FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA PROVENCE Školní rok 2013/2014 V letošním školním roce se uskutečnil 10 denní poznávací zájezd na Francouzskou Riviéru pořádaný naší školou prostřednictvím cestovní agentury Top Tour.

Více

Jižní Čechy harmonické

Jižní Čechy harmonické w w w. j i z n i c e c h y. c z Jižní Čechy harmonické hrady a zámky jako v pohádce Tento projekt Tvorba tiskových materiálů vč. elektronických verzí pro propagaci Jihočeského kraje v ČR i zahraničí 1.

Více

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m Příloha č. 25 Turistické atraktivity Obec Čebín Drásov Hradčany Malhostovice Sentice Rozhledna Čebínka výška 30 m Atraktivita Přírodní amfiteátr v bývalém lomu Na kamínce - hraje se zde divadlo VKP Lesní

Více

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Prahy, zná části Prahy a nejznámější pražské památky Časový nárok: 45 min. Pomůcky: interaktivní tabule, datový

Více

Kyjev je hlavní město Ukrajiny Centrem novodobé Ukrajiny je od roku 1934, kdy

Kyjev je hlavní město Ukrajiny Centrem novodobé Ukrajiny je od roku 1934, kdy Kyjev je hlavní město Ukrajiny Centrem novodobé Ukrajiny je od roku 1934, kdy se stal hlavním městem USSR Počet obyvatel: přibližně 4 130 000 (celá aglomerace 5 206 000) Rozloha: 839 km² (např. Praha má

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

V roce 2010 se Regionální. operačního programu Severozápad.

V roce 2010 se Regionální. operačního programu Severozápad. ZPRAVODAJ REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD VÝROČNÍ KONFERENCE 2010 NEPRODEJNÉ Slovo předsedy ROP Severozápad v polovině V roce 2010 se Regionální operační program Severozápad přehoupl do

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

Cestovní ruch v Podhostýnském mikroregionu

Cestovní ruch v Podhostýnském mikroregionu Vítejte u nás, v samém srdci Moravy Cestovní ruch v Podhostýnském mikroregionu Ing. Vendula Perůtková Podhostýnský mikroregion Založen v roce 1999 Svazkem 15 obcí Východiskem rekreační oblasti město Bystřice

Více

e) v Karlovarském kraji Hrad Bečov nad Teplou;

e) v Karlovarském kraji Hrad Bečov nad Teplou; 336 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. června 2002, kterým se mění nařízení vlády č. 262/1995 Sb., o prohlášení a zrušení prohlášení některých kulturních památek za národní kulturní památky, ve znění nařízení vlády

Více

MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ AGRONOMICKÁ FAKULTA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ AGRONOMICKÁ FAKULTA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ AGRONOMICKÁ FAKULTA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BRNO 2008 MARTINA SAMOHÝLOVÁ 1 Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Agronomická fakulta Ústav chovu a

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Podgora Horský masív Biokovo Zveme vás ke krásné projížďce pohořím Biokovo. Minibusem se dostaneme do překrásné části tohoto parku a k pohoří Sv. Jure (1762 m n. m.), odkud

Více

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ Při návštěvě téměř devítitisícové Dobříše, rozkládající se v úpatí brdského pohoří a vzdálené zhruba 40 km od Prahy, se jistě nebudete nudit. Díky krásným lesům je okolí města lákavou

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Průvodce "Horní Planá"

Průvodce Horní Planá Perník Kopec 48 48'58.57"N 13 54'3.46"E Zalesněný vrch Perník (1. 049 m) leží asi 10 km jižně od Volar nad pravým břehem Vltavy v Trojmezenské hornatině. Na jeho úbočích jsou četné skalní útvary, které

Více

STRATEGICKÝ ZÁMĚR ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ ZEMĚ HRADŮ. Základní otázky a odpovědi

STRATEGICKÝ ZÁMĚR ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ ZEMĚ HRADŮ. Základní otázky a odpovědi STRATEGICKÝ ZÁMĚR ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ ZEMĚ HRADŮ Základní otázky a odpovědi Co je České středohoří země hradů? České středohoří země hradů je dlouhodobý strategický záměr (dále též program ) určený k podpoře

Více

Przedsiębiorczość. Podnikání

Przedsiębiorczość. Podnikání Przedsiębiorczość Podnikání Transgraniczny Inkubator Przedsiębiorczości-TIP Přeshraniční Podnikatelský inkubátor - TIP Prowadzący: Piotr Opałka Emilia Szczudło, Agnieszka Zając Milan Poláček, Ondřej Zlámal

Více

Identifikátor materiálu EU: ICT 3 56

Identifikátor materiálu EU: ICT 3 56 Identifikátor materiálu EU: ICT 3 56 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor ICT = Předmět / téma Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Prezentace poskytuje stručný přehled o kulturním

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA 167 STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. 1. VIZE o základní směrech budoucího rozvoje obcí; sestavené na veřejných jednáních s občany a představiteli

Více

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko ČESKOLIPSKO - v západní části Libereckého kraje - dvě oblasti: Máchův kraj a Lužické hory s Ještědským hřbetem - sousední turistické regiony: České Švýcarsko České

Více

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Zpracoval: Dne: 28. 7. 2011 Přílohy: Bc. Vít Horáček, správce silniční dopravy, odbor dopravy MěÚ Česká Lípa Příloha 1 Zjednodušené schéma

Více

1. Cizinci v České republice

1. Cizinci v České republice 1. Cizinci v České republice Počet cizinců v ČR se již delší dobu udržuje na přibližně stejné úrovni, přičemž na území České republiky bylo k 31. 12. 2011 evidováno 434 153 osob III. Pokud vezmeme v úvahu

Více

Advent ve sklepních uličkách & adventní kouzlo v Laa a okolí 2016

Advent ve sklepních uličkách & adventní kouzlo v Laa a okolí 2016 Advent ve sklepních uličkách & adventní kouzlo v Laa a okolí 2016 www.landumlaa.at Tip: speciální předvánoční pobytové nabídky od konce října na www.landumlaa.at Vítejte na adventu ve sklepních uličkách

Více

VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová. Vznik: září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.

VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová. Vznik: září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21. VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma: 33 PL Břeclavsko Vznik: září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2787 Anotace: Pracovní list slouží

Více

Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013

Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013 Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013 12. ledna 2013 od 19,00 hodin Novoroční koncert hudební skupiny Nová Sekce a jejich hostů v divadelním

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Zlínský kraj. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií

Zlínský kraj. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Zlínský kraj Přijměte mé srdečné pozvání na návštěvu Zlínského kraje! Chcete-li strávit příjemný víkend nebo čas dovolené na čerstvém vzduchu, v prostředí

Více

Co je to Grundtvig? Kde najít informace?

Co je to Grundtvig? Kde najít informace? Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto

Více

VSETÍN a okolí TURISTICKÝ PRŮVODCE. Logo manuál FOND MIKROPROJEKTOV VSETÍN FOND MIKROPROJEKTOV

VSETÍN a okolí TURISTICKÝ PRŮVODCE. Logo manuál FOND MIKROPROJEKTOV VSETÍN FOND MIKROPROJEKTOV VSETÍN a okolí TURISTICKÝ PRŮVODCE Logo manuál VSETÍN FOND MIKROPROJEKTOV FOND MIKROPROJEKTOV Valašské Meziříčí Dolní Bečva 11 Rožňov Pod Radhoštěm Velká Lhota Horní Bečva Mikulůvka 5 Bystrička 29 44 Malá

Více

Úkol č. 1: Zadej na internetu ve Wikipedii heslo Valašské muzeum v přírodě do vyhledávače a prohlédni si obrázky lidových staveb ze skanzenu.

Úkol č. 1: Zadej na internetu ve Wikipedii heslo Valašské muzeum v přírodě do vyhledávače a prohlédni si obrázky lidových staveb ze skanzenu. VY_32_INOVACE_08_ZLÍNSKÝ KRAJ ZAJÍMAVOSTI I. _35 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Hradec Králové

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Hradec Králové Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Hradec Králové Tato trasa je publikována jako součást série bezbariérových tras Českou republikou, které jsou vhodné pro bezbariérové cestování Všechny publikované

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

Tipy na výlety Leogang

Tipy na výlety Leogang Tipy na výlety Leogang - vstupy zdarma nebo se slevou s kartami Salzburgerland Card (platí v celé spolkové zemi Salcbursko od 1. 5. do 26. 10. 2013) - nebo s kartou Löwen Alpin Card (platí v regionu Leogang

Více

8. Obrazová příloha. [1] Přehled veselských pánů jako fundátorů v 18. století ve Veselí nad Moravou.

8. Obrazová příloha. [1] Přehled veselských pánů jako fundátorů v 18. století ve Veselí nad Moravou. 8. Obrazová příloha [1] Přehled veselských pánů jako fundátorů v 18. století ve Veselí nad Moravou. 1 [2] Autor neznámý: Zjevení svatého Jana, polovina 18. století, plátno, olejomalba, 175 cm 95 cm, Veselí

Více

Projekt Historie a současnost našeho domova Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.09/03.0036. Autor. Mgr. Petra Maslenová.

Projekt Historie a současnost našeho domova Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.09/03.0036. Autor. Mgr. Petra Maslenová. Testy RALSKO Projekt Historie a současnost našeho domova Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.09/03.0036 Autor Mgr. Petra Maslenová Gymnázium Mimoň Znalostní testy pro využití v předmětech Dějiny kultury,

Více

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE PONDĚLÍ 11. 7. 2016 AŽ NEDĚLE 17. 7. 2016 PROGRAM Informační centrum Jilemnice, Masarykovo náměstí 140, 514 01 Jilemnice tel.: 481 541 008 e-mail: info@jilemnice.cz PUTOVÁNÍ PO

Více

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul.

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul. Otevírání turistické sezóny v Opavském Slezsku 2013 PROGRAM Datum Místo Čas Popis akce poznámky Pátek 5.4. Opava 19 22 h. SLU Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 České Budějovice, 17. března 2016 Památky, které v Plzeňském kraji spravuje Národní památkový ústav, plánují otevřít poprvé své brány již

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Lammertal,Golling,Abtenau-Salcbursko

Lammertal,Golling,Abtenau-Salcbursko Koupaliště Abtenau Lammertal,Golling,Abtenau-Salcbursko fotbal, restaurace www.freibad.abtenau.at otevírací doba: denně 9 19 h vstupné: 4,80 atrakce: skluzavka (70 m dlouhá), tobogán, široká skluzavka

Více