INFORMACE. poskytl: mikrosoft klipart

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMACE. poskytl: mikrosoft klipart"

Transkript

1 INFORMACE Naši prvňáčci s paní učitelkou A. Zmijovou se zúčastnili soutěže Voda pro život, kterou pořádala nadace Adra. Nakreslili obrázky o Africe a povídali si o tom, jak se v této daleké zemi žije. Děti z PT B společně s MŠ si udělaly v únoru vycházku ke krmelci, navštívily kamarády zvířátka a donesly jim suché pečivo, jablíčka a mrkev. Když se tam šli za pár dní podívat, všechno bylo pryč a tak měly děti radost, že zvířátkům chutnalo. Paní učitelky N.Němcová a H.Hronová vzaly svoje žáčky i do knihovny ve Staré Roli, kde si povídali s paní knihovnicí o masopustu a ve škole si pak vyráběly masopustní masky. Paní učitelka M.Vernarčíková navštívila s některými žáky naší školy masopustní rej ve ZŠ, MŠ a PrŠ, Svahová 26. Paní učitelka chválí naše žáky za vzornou reprezentaci školy a za krásné masky. Se třídou PrŠ navštívila také workshop v Krajské knihovně, kde se žáci dozvěděli něco o tvorbě K.Čapka a zahráli si postavy z jeho pohádek.

2 INFORMACE Paní učitelka A.Zmijová společně se žáky z I.A navštíví v březnu solnou jeskyni v Alžbětiných lázních. Další výlet je čeká 19.března, kdy navštíví Městskou knihovnu a užijí si tam spoustu legrace a hodně poučení. A protože Velikonoce už se kvapem blíží, vyrazí společně se třídou PT A a paní učitelkou R.Hrickovou do Muzea v Nejdku na tradiční a vždy krásnou velikonoční výstavu. Paní učitelka N.Němcová a její žáčci předškoláci z PT b se zúčastnili soutěže Říše fantazie Vodakva, kterou pořádá Krajská knihovna. Žáčci měli namalovat nejroztodivnější mořské živočichy a najít pro ně pojmenování. A že se jim výkresy povedly! tak jim budeme v soutěži držet všechny palce. Cestujeme, cestujeme, v Austrálii pobudeme. Zvířátka tam pozdravíme, jak tam žijí se dozvíme. Procestujeme poušť a les, pak se vrátíme zas zpět. 1. března jsme navštívili Austrálii. Ptáte se jak? No úplně jednoduše a rychle. Přijeli k nám totiž Eva Janáková a Josef Psohlavec z Divadélka Letadlo Karlovy Vary. Nafoukli letadlo a už se lééétělo. Cestou jsme se dozvěděli mnoho a mnoho zajímavého. Jaké je tam podnebí, jaká je tam příroda, která zvířátka tam žijí. Ale při cestování jsme jenom neseděli. Zahráli jsme si také na klokany a jako klokani jsme i závodili. Zkrátka jsme byli na klokaních závodech. Všichni nám moc fandili a všichni jsme krásně bavili. Někteří z nás si vyzkoušeli pilotovat letadlo. Bylo to úžasné. Z výletu po Austrálii jsme si také přivezli pohlednici i s básničkou a domů se nám ani nechtělo. To však nevadí. Už teď se těšíme na další cestování s Evou a Pepou nebo na jakékoliv setkání s nimi. Měsíc únor byl ve třídě PT A ve znamení pohádek a pohádkových bytostí. Děti plnily různé úkoly, vyplňovali pracovní listy s pohádkovým zadáním, zpívaly, tancovaly, poslouchaly pohádky a písničky z pohádek, některé si i zahrály. Vyrobily perníkovou chaloupku, krtečka, malovaly pohádkové postavy a povídaly si o jejich vlastnostech. Jeden den na hlavě nosily královskou korunu, jiný večerníčkovou čepici, další den byl hrníčkový podle pohádky Hrnečku vař. A když přišla na řadu pohádka O Koblížkovi, šli všichni do školní kuchyňky, zadělali těsto a koblížky si usmažili. Byl to velmi zajímavý měsíc plný zábavy a poučení proběhne soutěž v angličtině, na kterou byli vybrání, jako reprezentanti školy J.Mikutová ze IV.A a M.Gruber z V.A. Držíme jim palce, ať jsou v soutěži úspěšní.

3 OKÉNKO DO SVAHOVKY Dne 2. března přijeli k nám do školy páni myslivci, aby nám popovídali, o svém povolání, o tom, jak se správně chováme v lese, a přinesli sebou i různé zajímavé předměty, například vábičky na zvířata, kožešiny a paroží. Předváděli nám různé zvuky ptáků a zvířátek v lese. Co nás zajímalo nejvíce, byly trofeje, které jsme si mohli prohlédnout a také osahat. Myslivci nám ukázali různé paroží a vypreparovaná lesní zvířata a ptáky. Měli s sebou dokonce chlupatého kamaráda loveckého psa, který nás po celou dobu hlídal, a nechal se od všech pohladit. Beseda byla pro nás velkým zpestřením. Více na Lucie Chvapilová Dne se konal BAREVNÝ DEN ve znamení MASOPUSTU. Na všechny přítomné maškary čekalo příjemné překvapení. Po zhodnocení chování a prospěchu žáků, přivítání vedení naší školy, přivítání žáků a paní učitelky Vernarčíkové ze školy ve Vančurově ulici a vystoupení pěveckého sboru pod vedením paní učitelky Kraftové se všichni žáci na devíti stanovištích nejen seznámili se zajímavostmi masopustu z dob dávných i současných, ale změřili své síly v rozmanitých masopustních soutěžích a pochutnali si na tradičních koblihách, tlačence, huspenině, škvarcích a voňavém chlebu se sádlem. Poděkování za zdárný průběh akce patří Všem zúčastněným!!! Fotografie jsou v galerii Barevné setkání na Mgr. Zdeňka Marková Dne se v budově naší školy konalo divadelní představení pro žáky 1. stupně - Austrálie. Žáci se dozvěděli, jaká zvířátka žijí v Austrálii, jak vypadají, čím se živí, a to vše formou zábavy a hry. Žáci byli také do divadelní hry zapojeni jako piloti letadla a jako klokánci. Dostali i kostýmy, jako opravdoví herci. Moc se všem divadelní cestovatelská pohádka líbila. Fotografie jsou v galerii Další fotografie na Lucie Chvapilová, Romana Zahradníková.

4 29. února 2012 žáci II.A s p. uč. D. Pirstitzovou a p. asistentkou T. Brucknerovou a žáci III.A s p. uč. H. Matějíčkovou a p. asistentkou E. Hanischovou se vydali do Městské knihovny Karlovy Vary, kde si povídali s paní knihovnicí o knížkách. Po kratším úvodu se pustili všichni do práce. Po přečtení kratšího příběhu si vyzkoušeli práci s textem. Jak mu porozuměli, co si zapamatovali a jak umějí získané informace využít při doplňování a řešení tajenky. Práce s textem všechny bavila, ale nejvíce je, ale nejenom je, zaujala úvodní kapitola z nové knihy Aleny Kastnerové O líné babičce, kterou nám na závěr přečetla p. knihovnice. Úryvek se líbil a zaujal i p. učitelky a asistentky. Každá věková skupina si zde našla to své. Těšíme se na další pokračování. Na konec si všichni prohlédli a přečetli knihy, které si sami vyhledali. Někteří se stali novými členy a tím rozšířili čtenářskou veřejnost. Za malé i velké čtenáře napsali: D. Pirstitzová a H. Matějíčková. Paní učitelka Pirstitzová chválí žáčky druháčky za pěkné vystoupení na barevném setkání. Na nacvičování měli málo času, ale zvládli to na jedničku s hvězdičkou. Ještě zvlášť chválí Michalku Bouzovou, která velmi krásně zatančila labuť z baletu Labutí jezero, o kterém se v písničce od Jiřího Suchého zpívalo.

5 OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina se připravuje na nadcházející jaro. Děti vyrábí jarní výzdobu oken a tříd a vypráví si o změnách v přírodě. Na vycházkách pozorujeme pučící větvičky jív a nesměle vykukující prví sněženky, bledule a krokusy. Všichni se moc těší na mláďátka, která navštívíme v minizoo a na všechny radovánky, které nás s jarem čekají. A aby nám to čekání nebylo moc dlouhé, zkracujeme si ho zábavou. Týden po jarních prázdninách nás čekal modrý šmoulí týden. Vařili jsme šmoulí puding, soutěžili ve šmoulích soutěžích, vyráběli šmoulí vesnici a dívali se na rodinnou komedii Šmoulové v New Yorku. A bylo nám při tom všem šmoulovatě dobře. V březnu jsme se těšili na pohádku. Přijelo za námi Divadlo z bedny a pan Pohoda. Soutěžili jsme, vařili jsme kouzelný lektvar a paní vychovatelka Eva málem odletěla na koštěti. S panem Pohodou je opravdu pohoda a tak jsme se smáli ještě při svačině, kdy jsme cucaly tu spoustu bonbónu, kterou jsme vyhráli. tak se těšíme příště pane Pohodo. A co nás čeká v dubnu? No to je přece jasné! Již tradiční pálení čarodějnic a opékání buřtíků. Děti už dnes nemluví o ničem jiném, tak se necháme překvapit, jaká ta letošní čarodějnice bude a jak se nám pálení povede.

6 BOREC NAKONEC V měsíci březnu se Borcem nakonec stává Gabriel Novotný z MŠ a to za svou odzbrojující upřímnost. Když třída MŠ navštívila Městskou knihovnu, měla paní knihovnice vedle dalších připravenou i soutěž v rýmování. Děti měly vymýšlet jednoduché rýmy jako například: pes les, kočka- očka. A na otázku: Kdo se včera nemyl? Kdy měla přijít odpověď Emil, vyskočil Gabriel a volal: Jááá!! Za to že pobavil všechny přítomné a i ty, ke kterým se tohle vyprávění doneslo, zasluhuje titul: Borce nakonec za měsíc březen V perličkách se tento měsíc zadařilo i Romanovi Sopkovi, který po upozornění, aby šel opatrně, protože by mohl uklouznout a ublížit si, prohlásil, že to je pravda, protože jednou viděl srnu, která běžela a zabila si nohu.

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Čarodějnice na ZŠ a MŠ Lingua Universal Ve středu 30. dubna jsme pro děti základní a mateřské školy připravili,,slet čarodějnic.

Více

Karel Jaromír Erben - Zlatovláska

Karel Jaromír Erben - Zlatovláska Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Číslo DUM: VY_12_INOVACE_29 Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: 24.03. 2012 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Vzdělávací

Více

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy?

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy? INFORMACE Měsíc prosinec hned z počátku přinesl nadílku, na kterou se děti moc těšily. Jiţ tradičně totiţ naši školu navštívil Mikuláš, anděl a čertík. Čertík věděl o všech dětech a jejich lumpárnách a

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2015 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete krásné fotky z červnového divadelního představení v divadle Minor Emil und die Detektive, důležité

Více

FESTIVÁLEK NA K N I O C K N I O C SVĚ V T

FESTIVÁLEK NA K N I O C K N I O C SVĚ V T Ročník 2008 MĚSÍČNÍK KRASLICKÉ RADNICE 8 Cena 10,- Kč Oslavy slavné HORALKY 21.6.2008 FESTIVÁLEK NA I C N KO 12.7.2008 SV ĚT A MATEŘSKÉ ŠKOLY Cesta do pohádky Dne 19.6.2008 se zahrada MŠ Zámeček

Více

Leden. 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta.

Leden. 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta. Leden 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta. Byli jsme se podívat u zvířátek, viděl jsem oslíka, který mi chtěl sežrat bundu.

Více

CZ 1.07/1.4.00/21.1962. Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace. Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026

CZ 1.07/1.4.00/21.1962. Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace. Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026 CZ 1.07/1.4.00/21.1962 Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026 Tel.515298438, e-mail: zslub@mboxzn.cz Číslo DUM: VY_32_INOVACE_

Více

Zpravodaj 11. Podzim 2014

Zpravodaj 11. Podzim 2014 Zpravodaj 11 Podzim 2014 Milé děti, milé paní učitelky, pane řediteli, srdečně vás pozdravujeme z Brna i ze Strážnice. Naše řady se rozrůstají, posíláte nám zajímavé zprávy i fotografie o své práci v projektu

Více

tvorbu představila a v rámci vernisáže uskutečnila přednášku Vesmír z pohledu Hubbleova teleskopu.

tvorbu představila a v rámci vernisáže uskutečnila přednášku Vesmír z pohledu Hubbleova teleskopu. květen 2016 Na konickém zámku proběhla nevšední výstava ZŠ a G Konice. Hlavně nesmí býti smutno V pátek 8. dubna v podvečer proběhla v konické zámecké galerii vernisáž výstavy obrazů Mgr. Ilony Strejčkové.

Více

BUMBLE BEE NEWS Novinky z Bubenečské

BUMBLE BEE NEWS Novinky z Bubenečské BUMBLE BEE NEWS Novinky z Bubenečské 2016 NOVINKY, KTERÉ SE JINDE NEDOZVÍTE Hezké počasí je konečně tady! Super! Venku se skutečně otepluje! Je načase přinést si do školky čepice proti sluníčku, sluneční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2015 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde uvedeny

Více

INFORMACE. Dne 2.4.2013 navštívila třída PrŠ workshop v Krajské knihovně. ten se zaměřil na jaro a jarní motivy.

INFORMACE. Dne 2.4.2013 navštívila třída PrŠ workshop v Krajské knihovně. ten se zaměřil na jaro a jarní motivy. INFORMACE V polovině února nastoupila do třídy S 4 naše staronová paní učitelka Michaela Frantová. Žáci Vojta, Ondra, Terezka a Adélka paní učitelku moc dobře přijali. Ta se snaží, aby se dětem ve škole

Více

Program školního roku 2016 2017

Program školního roku 2016 2017 Základní škola a mateřská škola, Praskačka, Praskačka 60, 503 33 Praskačka tel.: 495 588 126 zspraskacka@seznam.cz www.zspraskacka.cz Program školního roku 2016 2017 SOUTĚŽE A PROGRAMY : Program MŠMT:

Více

Nesmíme zapomenout ani na prvňáčky, pro které byl Den školy obzvláště velkou událostí. Čekalo je totiž Slavnostní čtení, kdy všem svým příbuzným ukáza

Nesmíme zapomenout ani na prvňáčky, pro které byl Den školy obzvláště velkou událostí. Čekalo je totiž Slavnostní čtení, kdy všem svým příbuzným ukáza PROSINEC Poslední měsíc v roce patří tradičně různým oslavám. Jinak tomu není ani v naší škole! Slavíme výročí založení školy, letos již 109.! Pořádáme vánoční trhy a program pro rodiče a přátele školy.

Více

Projekt Výprava do pohádkové říše

Projekt Výprava do pohádkové říše Projekt Výprava do pohádkové říše Celý letošní rok nás provází na naší škole projekt Pohádky z večerníčků. Cílem projektu je vytvořit si kladný vztah ke knížkám, vést děti k pravidelnému čtení, rozšířit

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: VY_12_INOVACE_1A_Čtení _na_1.stupni Název DUM: VY_12_INOVACE_1A_26_Tři_kočičky Vyučovací předmět:

Více

Nadcházející události

Nadcházející události březen 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události Úvodní slovo Teď, když píšu tyto řády, přírodu plně opanovalo jaro. Venku zpívají ptáci své veselé trylky, louky a zahrady se vybarvují rozličnými květy.

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti

Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Zeměpis 6. 7. Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti Vyučovací

Více

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení Zpravodaj Číslo 10/2013 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě XI. Gerontologický den Pátek 25.10.2013 byl pro některé z uživatelek DS Sedmikráska ve znamení XI. Gerontologického

Více

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období PŘÍLOHY Seznam příloh: Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období Příloha č. 1 DOTAZNÍK PRO PEDAGOGY MATEŘSKÝCH ŠKOL vzor Vážené paní

Více

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Telefon: 286 884 253 E-mail: msbojasova@seznam.cz www.msbojasova.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE Zřizovatel: MČ Praha 8 Právní

Více

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny.

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Dějepis pro 6. 7. ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_10_Úvod do dějepisu_ písemné_hmotné_a_obrazové_

Více

2012/2013 www.specskoly.cz měsíc: Prosinec 4.

2012/2013 www.specskoly.cz měsíc: Prosinec 4. 2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS měsíc: Prosinec 4. kopírováno z Microsoft Word klipart INFORMACE Návštěva Becherovy vily a Galerie umění Karlovy Vary V úterý, 20. 11. 2012, navštívili žáci Praktické

Více

Celoroční plán akcí 2015/2016

Celoroční plán akcí 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR VEDOUCÍ PRÁCE SUPERVISOR OPONENT PRÁCE OPPONENT Bc. BcA. GABRIELA POKORNÁ MgA. MIKULÁŠ MACHÁČEK doc. JIŘÍ ELIŠKA BRNO 2014 DOKUMENTACE VŠKP K obhajobě

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP)

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) PROJEKT METODIK Realizace: září 2012 až červen 2014 Cíl: Podpora předmětových komisí a metodiků Co Vás dnes čeká? 1. Workshopy na školách 2. Mobilní aplikace 3. Přestávka

Více

Výsledky dotazníkového šetření

Výsledky dotazníkového šetření Výsledky dotazníkového šetření PhDr. Zuzana Svobodová 11. setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín 6. dubna 2016, Slušovice Spokojenost se službami knihovny Zjišťování spokojenosti uživatelů se službami

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona: Název materiálu: Tematická oblast: Autor: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

Metodický list. Přímá a nepřímá řeč. Darja Dvořáková. Přímá řeč, nepřímá řeč, uvozovky, uvozovací věta

Metodický list. Přímá a nepřímá řeč. Darja Dvořáková. Přímá řeč, nepřímá řeč, uvozovky, uvozovací věta Metodický list Název materiálu Autor Klíčová slova Šablona Přímá a nepřímá řeč Přímá řeč, nepřímá řeč, uvozovky, uvozovací věta III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT Datum vytvoření 24. srpna

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti. Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:,,ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Pořadové číslo materiálu: 26 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Více

Filmový klub: Teorie tygra s Bartoškou a Balzerovou nadchla

Filmový klub: Teorie tygra s Bartoškou a Balzerovou nadchla Filmový klub: Teorie tygra s Bartoškou a Balzerovou nadchla Počet zájemců roste, fanoušků stříbrného plátna z řad obyvatel Domova přibývá. Při své letos již čtvrté návštěvě kadaňského kina Hvězda se divákům

Více

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: ČLOVĚK A JEHO SVĚT PRVOUKA PRVOUKA - 1. RNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky Škola Jsem školák Naše škola,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Kód předmětu: MSBP_PC1

Kód předmětu: MSBP_PC1 PRAKTICKÉ ČINNOSTI 1 Kód předmětu: MSBP_PC1 O čem si budeme povídat? Obecně o pracovních činnostech Legislativní rovina předškolního vzdělávání Školský zákon 561/2004 RVP pro předškolní vzdělávání ŠVP

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Fotbalový oddíl FC

Více

Osmačky úspěšné v republikové konkurenci

Osmačky úspěšné v republikové konkurenci Osmačky úspěšné v republikové konkurenci Žáci osmého ročníku plumlovské školy se vůbec poprvé zúčastnili soutěže Rozpočti si to! Ta se zaměřuje na oblast finanční gramotnosti. Osmáci měli o soutěž velký

Více

Tajemství lesa. Cíl : Chápání lesa jako domova mnoha zvířátek, vytvoření vztahu k lesním obyvatelům

Tajemství lesa. Cíl : Chápání lesa jako domova mnoha zvířátek, vytvoření vztahu k lesním obyvatelům Výukové přírodovědné programy pro 1.stupeň ZŠ Délka programu: 45 minut (90 minut) Cena: 10,- Kč za dítě Tajemství lesa Chápání lesa jako domova mnoha zvířátek, vytvoření vztahu k lesním obyvatelům Les

Více

Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2.

Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, moderní pohádka, próza Anotace: tento výukový materiál

Více

Plán práce - 2013-2014

Plán práce - 2013-2014 Plán práce - 2013-2014 Září - slavnostní zahájení nového škol. roku, přivítání prvňáčků - 2. 9. (Dušek, Králová) - školení BOZP (firma Zeman) - poučení o hygieně a bezpečnosti práce (TU, uč. Tv, Pč, Fy,

Více

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ V naší škole využíváme při vzdělávání žáků s PAS metodiku práce nazvanou strukturované

Více

DEVÁŤÁCI PŘICHYSTALI DEN DĚTÍ PRO MŠ STRATOV

DEVÁŤÁCI PŘICHYSTALI DEN DĚTÍ PRO MŠ STRATOV DEVÁŤÁCI PŘICHYSTALI DEN DĚTÍ PRO MŠ STRATOV S Mateřskou školou ve Stratově spolupracujeme již několik let. Vše začalo v prosinci 2011, kdy jsme poprvé zajeli za dětmi jako čertovsko-mikulášsko-andělská

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Vítáme vás na gymnáziu Omská a přejeme úspěšné vyřešení všech úloh. Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí. V matematice pracujeme s čísly

Více

Listopad 1t - Volně žijící zvířata - Křeček Pomoz křečkovi najít cestu na pole, aby si mohl doplnit zásobu zrní na zimu.

Listopad 1t - Volně žijící zvířata - Křeček Pomoz křečkovi najít cestu na pole, aby si mohl doplnit zásobu zrní na zimu. Listopad 1t - Volně žijící zvířata - Křeček Pomoz křečkovi najít cestu na pole, aby si mohl doplnit zásobu zrní na zimu. Zuzana Doubravová Listopad 1t - Volně žijící zvířata - Zajíček Namaluj si zajíčka.

Více

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Měsíc Ročník Co Typ Září 1. Příroda v okolí školy 2. Obec (krajina v okolí, orientace na mapě) 3. Péče o zebřičky ** seznámení Péče o želvu** - seznámení

Více

Listopad. 3. 16. 11. podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené.

Listopad. 3. 16. 11. podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené. Listopad 3. 16. 11. podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené. Asociace Valentia Haüye - s M. Aufrantem, viceprezidentem

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 2, 3 Obor Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Elektronické obvody, vy_32_inovace_ma_42_06

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod. Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod. Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Lenka Meierová Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy Téma: Český jazyk 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček D U B E N. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček D U B E N. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček D U B E N Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2013/2014

Více

Redakce 015. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015

Redakce 015. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015 Redakce 015 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015 První akce v tomto školním roce byly zaměřeny na upevnění vzájemných vztahů v nově vytvořených šestých a

Více

Svět postižených dětí

Svět postižených dětí Pěkné počasí přemístilo aktivity školní družiny ven. 5. května se konala jarní olympiáda s diplomy. Děti si zasportovaly a změřily své síly v různých disciplínách. 29. května se pak konaly lodní závody

Více

6. 3. 2012 ŠKOLNÍ NOVINY. Pokus o druhý díl. První díl se nám moc nepovedl a o druhý se usilovně snažíme, ale podle mě zase nic moc.

6. 3. 2012 ŠKOLNÍ NOVINY. Pokus o druhý díl. První díl se nám moc nepovedl a o druhý se usilovně snažíme, ale podle mě zase nic moc. 6. 3. 2012 ŠKOLNÍ NOVINY Pokus o druhý díl První díl se nám moc nepovedl a o druhý se usilovně snažíme, ale podle mě zase nic moc. 2 ŠKOLNÍ NOVINY Takže se nám podařilo úspěšně vydat i druhé číslo těchto

Více

Leden 1t - Co už umím - Přiřaď Přiřaď správné číslo k obrázkům. Eliška Ambrožová

Leden 1t - Co už umím - Přiřaď Přiřaď správné číslo k obrázkům. Eliška Ambrožová Leden 1t - Co už umím - Přiřaď Přiřaď správné číslo k obrázkům. Eliška Ambrožová Leden 1t - Co už umím - Počty Spočítej předměty a napiš jejich počet do čtverců vpravo. Michaela Dvorská Leden 1t - Co už

Více

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_627

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_627 Název školy Autor Název Téma Číslo projektu Cílová skupina Anotace Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Mgr. Miroslava Šotová Vy_32_INOVACE_627 Český jazyk 9 literatura-

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2016 Eskymáci ve školce Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v

Více

Akce ze začátku školního roku 2013/2014

Akce ze začátku školního roku 2013/2014 Akce ze začátku školního roku 2013/2014 Soutěž Prosaď se! Ve čtvrtek 10.října 2013 se konala soutěž Prosaď se! Šestičlenná družstva ve složení 3 žáci ze čtvrté třídy a 3 z páté třídy. Zúčastněné školy:

Více

Zpravodaj obce Dolní Rychnov

Zpravodaj obce Dolní Rychnov Rychnováček Zpravodaj obce Dolní Rychnov ÚVODNÍ SLOVO Vážení spoluobčané, dostává se Vám po delší době do rukou opět zpravodaj Obce Dolní Rychnov - Rychnováček. V tomto zpravodaji Vám budou představeny

Více

Kolotoč akcí aneb V březnu jsme společně... oslavili svátek všech žen...,

Kolotoč akcí aneb V březnu jsme společně... oslavili svátek všech žen..., Kolotoč akcí aneb V březnu jsme společně...... oslavili svátek všech žen...,... vyrazili do kina a zhlédli krásný příběh o Lídě Baarové...,... a naučili se zdobit velikonoční vajíčka na čtyři způsoby.

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

KATECHETICKÝ PROGRAM PŘÍPRAVA DĚTÍ NA NÁVŠTĚVU PAPEŢE BENEDIKTA XVI.

KATECHETICKÝ PROGRAM PŘÍPRAVA DĚTÍ NA NÁVŠTĚVU PAPEŢE BENEDIKTA XVI. KATECHETICKÝ PROGRAM PŘÍPRAVA DĚTÍ NA NÁVŠTĚVU PAPEŢE BENEDIKTA XVI. V září 2009 navštíví Českou republiku papeţ Benedikt XVI. Na jeho návštěvu se připravují všichni věřící. Diecézní katechetické středisko

Více

PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB

PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB Středoškolská technika 2016 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB Jiří Bendík, Martin Bárta Střední odborná škola strojní a elektrotechnická U Hřiště

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Časopis MŠ. Duben 2015

Časopis MŠ. Duben 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

INFORMACE. Dne 17.1. se celá škola vypravila na divadelní představení do divadla Husovka. Ţákům i pedagogům se představení velice líbilo.

INFORMACE. Dne 17.1. se celá škola vypravila na divadelní představení do divadla Husovka. Ţákům i pedagogům se představení velice líbilo. INFORMACE Paní učitelka M.Vernarčíkova navštívila 18.ledna se ţáky z PrŠ Workshop v Městské knihovně. Výstava se ţákům moc líbila. V knihovně je také čekalo překvapení v podobě výhry v soutěţi Dopis pro

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Využití EduBase ve výuce 2

Využití EduBase ve výuce 2 B.I.B.S., a. s. Využití EduBase ve výuce 2 Projekt Vzdělávání pedagogů v prostředí cloudu reg. č. CZ.1.07/1.3.00/51.0011 Mgr. Jitka Kominácká, Ph.D. a kol. 2015 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod... 3 3 Aktivita:

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Dubnový kalendář narozenin našich kamarádů NAŠE POCITY JSOU POUTA, KTERÁ VŠICHNI SDÍLÍME A KTERÁ NÁS SPOJUJÍ DOHROMADY JAKO LIDSKOU RODINU.

Dubnový kalendář narozenin našich kamarádů NAŠE POCITY JSOU POUTA, KTERÁ VŠICHNI SDÍLÍME A KTERÁ NÁS SPOJUJÍ DOHROMADY JAKO LIDSKOU RODINU. Váš tým DC Dubnový kalendář narozenin našich kamarádů NAŠE POCITY JSOU POUTA, KTERÁ VŠICHNI SDÍLÍME A KTERÁ NÁS SPOJUJÍ DOHROMADY JAKO LIDSKOU RODINU. Ahoj děti, tento měsíc se zaměříme na naše ruce. Heslo

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Lyžařský kurz V neděli 3. března nám začínal lyžařský kurz. Všichni jsme se moc těšili, až budeme v hotelu

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: VY_12_INOVACE_1A_Čtení _na_1.stupni Název DUM: VY_12_INOVACE_1A_11_O_kůzlatech Vyučovací předmět:

Více

Mrazy u nás a Jack London

Mrazy u nás a Jack London Příprava na vyučování Českého jazyka a literatury s cíli v oblastech OSV a čtenářství Název (téma) Mrazy u nás a Jack London Stručná anotace Jedná se o vyučovací hodinu, ve které žáci na základě přečtených

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů František Čuban Scénář k audioreportáži Zpracovali: Kateřina Kvapilová, Eva Vyskočilová, Jakub Káčerek, Jakub Pečenka Vyučující: Andrea Blašková Škola: 7. ZŠ Mladá Boleslav, Václavkova

Více

18. dubna 1. května 2011

18. dubna 1. května 2011 školní rok 2010/2011 16. číslo 18. dubna 1. května 2011 Aktuální vydání pro vás připravili: Lucie Ješátková, Matěj Boháček, Vladislav Sibal a David Žák ÚVODNÍK Vítáme vás u dalšího čísla Deváťáckých novin,

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Správné řešení z minulého čísla:

Správné řešení z minulého čísla: 4. číslo 2012/2013 Milé děti, v tomto školním roce se spolu setkáváme naposledy. Blíží se prázdniny, tedy čas zaslouženého odpočinku. Přeji vám krásné prožití dnů volna a už se těším na další naše setkávání.

Více

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8. PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.2011 Anotace Prezentace stálých, stěhovaných a domácích zvířat.

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5 Termín zkoušky: 13.

Více

Astronomie 1 ... 3. Dopiš do správných míst schématu vývoje hvězdy následující pojmy: bílý trpaslík, černá díra, globule, neutronová hvězda, obr

Astronomie 1 ... 3. Dopiš do správných míst schématu vývoje hvězdy následující pojmy: bílý trpaslík, černá díra, globule, neutronová hvězda, obr Astronomie Autor: Miroslav Randa. Poloměr Slunce je přibližně stokrát větší než poloměr Země. Kolikrát je větší objem Slunce než objem Země? Poloměr Země je 6 78 km.. Doplňovačka se skrytou tajenkou nejvzdálenější

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

V rámci bádání zahájíme pátrání!

V rámci bádání zahájíme pátrání! V rámci bádání zahájíme pátrání! Úvod Ahoj milí mladí pomocníci! Vítáme vás u dalšího úkolu. Naše společné Recyklohraní není nuda. Můžete si užít spoustu zábavy, dozvědět se něco nového a potom překvapit

Více

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI Příklad 1: Domácí úkol DU01_p MAT 4AE, 4AC, 4AI Osm spolužáků (Adam, Bára, Cyril, Dan, Eva, Filip, Gábina a Hana) se má seřadit za sebou tak, aby Eva byly první a Dan předposlední. Příklad : V dodávce

Více

centrum behaviorálních experimentů

centrum behaviorálních experimentů centrum behaviorálních experimentů analyzujeme rozhodování V reálném prostředí, které je kompexním provázaným systémem testujeme jaké různé teorie či myšlenky, podoby regulace, formy organizace či firemní

Více

Co se děje v ZŠ Mladecko

Co se děje v ZŠ Mladecko Co se děje v ZŠ Mladecko Školní ples Měsíc únor bývá často spojován s pořádáním bálů a plesů a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Přestože si s námi příroda opravdu zahrávala a dopřála nám teploty velmi

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 20.9.2011 Anotace Prezentace Prahy památky, korunovační

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Hřiště Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Časopis MŠ. Únor 2016

Časopis MŠ. Únor 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Únor 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Jsme tady, o.s. za rok 2007

Výroční zpráva občanského sdružení Jsme tady, o.s. za rok 2007 Výroční zpráva občanského sdružení Jsme tady, o.s. za rok 2007 Obsah Úvodní slovo Základní údaje 3 4 Poslání občanského sdružení Cíl občanského sdružení Akce sdružení v roce 2007 Cíle pro rok 2008 5 5

Více

ZVONEČEK. Informační občasník Mateřské školy Lány Ročník 13 číslo 4.

ZVONEČEK. Informační občasník Mateřské školy Lány Ročník 13 číslo 4. ZVONEČEK Informační občasník Mateřské školy Lány Ročník 13 číslo 4. PODĚKOVÁNÍ Děkujeme rodičům za včasné platby školného i úhradu za stravování dětí. Placení školného: měsíčně k 25. dni v měsíci na účet

Více