Listopad podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Listopad. 3. 16. 11. podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené."

Transkript

1 Listopad podnikla paní učitelka Klára Holá služební cestu do Francie, do Paříže, kde navštívila speciální školu pro zrakově postižené. Asociace Valentia Haüye - s M. Aufrantem, viceprezidentem asociace, a Janou Loudovou, kolegyní z Nových Butovic proběhla od 9 hodin pedagogická rada vychovatelů a od 13 hodin pedagogická rada učitelů a asistentů pedagoga od 15 hodin besedovala s žáky nevidomá zpěvačka Olga Štěpánová.

2 navštívila celá PrŠ centrum Tereza, program Jíme zdravě. Celé dopoledne strávila naše Praktická škola v centru Tereza. Vyslechli jsme si program o jídle. Papírky jsme měřili kyselost nápoje. Hodně jsme zvonili zvonkem, když byl nápoj kyselý. Prohlíželi jsme například čokoládu, bonbóny z hroznového cukru, salám, luštěniny, mák, olivový olej, jablko, chléb, papriku a sýr hermelín. Žáci 2. PrŠ

3 se naši žáci zúčastnili 7. ročníku soutěže v psaní na klávesnici pro ZP v Gymnáziu pro ZP v Radlicích. Zúčastnili se tito žáci: D. Leitermannová, D. Klement, Z. Šochmanová, V. Ollé, O. Mištera a K. Enilina. Dan Klement vyhrál ve své kategorii 2. místo s bezchybným výkonem 110,2 čistých úhozů/min. Opis byl desetiminutový a důležitá byla přesnost.

4 při příležitosti Dne nevidomých měli naši žáci možnost navštívit Pražský hrad. Když jsme vyšli ze školy, čekaly na nás dvě průvodkyně, ta naše se jmenovala Sylvie. Nejdříve jsme se podívali na jednu bránu, na které byl bojovník s mečem v ruce. Také jsme se šli podívat na budky hradní stráže. Nejvíce se mi líbil gramofon na kliku, který byl bohužel ve vitríně. Miloš Vacek, 2. PrŠ

5 Těšila jsem se na historii staveb na Hradě, ale to jsme bohužel neslyšeli. Také bych se ráda něco dozvěděla o uměleckých slozích. Ale jinak to bylo pěkné. Nejvíce se mi líbily reliéfy těch měsíců. Paní průvodkyni bych chtěla poděkovat, že nám to zorganizovala. Nela Franková, 5. ročník Zúčastnili jsme se exkurze na Pražský hrad. Paní průvodkyně nám dala dvě možnosti. Buď navštívit hmatovou výstavu Baroko, nebo jít na Pražský hrad. Kterou byste si vybrali vy? Obě možnosti měly být ve stylu baroko. Mysleli jsme si, že povídání o Hradu bude také o baroku, ale ne! Ale i tak jsem to bral. Vojta Gronych, 5. ročník Nejdříve jsme se byli podívat na starou radnici, která je kousek od naší školy a má na zdi u dveří kovový pruh o délce jednoho lokte. Do Pražského hradu jsme vešli bočním vchodem. Paní průvodkyně nás postavila na výstupek proti schodům a řekla nám, že když něco řekneme, tak se nám to vrátí jako ozvěna. Na druhém nádvoří jsme viděli kašnu a studnu. Na třetím nádvoří jsme si prohlédli katedrálu sv. Víta. Bylo to zajímavé a poučné. Tonda Pulkrábek, 6. ročník Pěvecký sbor ten den vystupoval ve Škole pro zrakově postižené na náměstí Míru u příležitosti Dne otevřených dveří.

6 Dne jsme s naším sborem jeli zpívat do školy na náměstí Míru, kde měli Den otevřených dveří. Někteří tam hráli na hudební nástroje, na housle a na hoboj. Potom bylo občerstvení, které připravily kuchařky. Ondra Mištera, 10. ročník Nebylo to jen o zpívání, ale mluvilo se tam i o sportu. Paní ředitelka té školy chtěla, abychom u nich zpívali, protože se jí moc líbilo, jak jsme zpívali při Světlušce v televizi. Pohoštění bylo výborné. Měl jsem bábovku a čokoládový zákusek. Matouš Horák, 8. ročník Žáci 10. ročníku a dva žáci Praktické školy navštívili Malou pevnost v Terezíně. V Terezíně byl během 2. světové války koncentrační tábor. Viděli jsme cely pro muže a ženy. Jako popraviště sloužila bývalá střelnice. Celkem bylo popraveno v Malé pevnosti na 300 lidí. Na konci války tam nacisté zavražděni pro výstrahu 3 muže a 1 ženu. Vlado Ollé, 10. ročník Paní průvodkyně nám říkala, že vězni tam žili ve špatných podmínkách a že neměli skoro co jíst. Při útěku byli vězni zastřeleni. V Terezíně to na mě dost strašlivě zapůsobilo. Byla to hrozná doba, ve které museli lidé žít. Ondra Vohradský, 1. PrŠ V Terezíně byl koncentrační tábor. Prošli jsme si také chodbu, která byla dlouhá 500 metrů, a márnici. Bylo to zajímavé. Martin Ondřej, 10. ročník

7 Navštívili jsme cely, ve kterých byli za 2. světové války vězněni lidé. Někteří museli spát na zemi, dostávali málo jídla a jednou týdně se mohli vykoupat, často ve studené vodě. Museli to stihnout za tři minuty. V táboře se muselo pracovat. Ti, kteří se pokusili o útěk, byli popraveni. Viděli jsme také film o historii Terezína. Nikdy jsem se nebyla podívat v takovém koncentračním táboře. Bylo to moc a zajímavé, ale i smutné. Ksenia Enilina, 10. ročník se ředitel školy a pracovnice SPC zúčastnili konference v Centru sociálních služeb v Chrlicích u Brna se žáci PrŠ a další vybraní žáci účastnili exkurze do petřínské hvězdárny. Ve čtvrtek 14. listopadu jsme šli do hvězdárny na Petříně. Když jsme tam přišli, tak nám pustili film, kde jsme se něco dozvěděli o planetě Zemi. Z celého filmu bylo nejzajímavější, že Slunce vybouchne za 7 miliard let. Z filmu jsme se šli podívat do hvězdářských kopulí. V kopulích nám ukázali dva dalekohledy. Když jsme šli z kopulí, tak mě zaujala mapa jižní oblohy. Na mapě se rozsvícela různá světélka, jako hvězdy na jižní obloze. Poté jsme šli z hvězdárny do školy. V hvězdárně se mi líbilo. Gabriela Bačkovská, 7. ročník navštívili někteří nevidomí žáci Tyfloservis v Krakovské, kde si prohlédli pomůcky pro nevidomé II. B navštívila Muzeum hl. města Prahy, výstavu Peníze nebo život proběhlo v Olomouci goalballové soustředění, kterého se zúčastnili žáci J. Jára, A. Czellerová, M. Lavrjuk a A. Široký. Odpoledne po tréninku jsme si prohlédli Arcibiskupský palác. V sobotu dopoledne jsme v rámci tréninku hráli 5 zápasů. V neděli dopoledne jsme zápasy dohrávali. Odpoledne jsme odjeli vlakem Regio-jet zpět do Prahy. Jára Jíra, 2. PrŠ

8

9 se od 10 hodin žáci I. a II. A na pracovně setkali s pejskem Julčou.

10 přišel do naší školy besedovat režisér Karel Weinlich.

11 přišla do naší školy besedovat se žáky pamětnice paní Dana Honsová. Vyprávěla žákům o životě za války a životě v době komunismu. Dne jsme měli besedu s paní Danou Honsovou, která nám vyprávěla o tom, jak se žilo za komunismu a za světové války. Vyprávěla, jak se za války zavíraly různé školy, protože se nelíbily Němcům. Bylo to moc zajímavé. Ondra Mištera, 10. ročník Paní Honsová nám vyprávěla, jak fašisté i komunisté zavírali a popravovali svoje i cizí lidi. Martin Ondřej, 10. ročník Dozvěděli jsme se, jak se těžko žilo za války i za komunistů. Nemohlo se cestovat a byla nesvoboda. Židé se zavírali do koncentračních táborů. Mám rád historii, takže mě to zaujalo. Matouš Horák, 8. ročník proběhlo ve sborovně metodické sdružení pro učitele. Paní učitelka Holá vyprávěla své zkušenosti ze služební cesty do Francie. Učitelé si také mohli prohlédnout nové učebnice pro nevidomé, které vyrábí Asociace rodičů a přátel dětí nevidomých a slabozrakých v ČR.

12 Cité de Science - Mme Corvest - interaktivní výstava v Cité de Science, expozice navržené i pro osoby s postižením žáci V., VII. a VII. A navštívili Přírodovědnou stanici na Smíchově. Byli jsme se podívat v přírodovědné stanici na Smíchově. Naším tématem byli savci. Mohli jsme si prohlédnout a pohladit králíky, křečky, myšky, kozu i koně. Dozvěděla jsem se mnoho zajímavého o těchto zvířátkách. Bylo to i zábavné. Ksenia Enilina, 10. ročník Zaujalo mě to, co vyprávěl pan průvodce o ptáku Loskutáku. Prý umí nejen mluvit, ale i napodobovat lidské hlasy. Ondra Mištera, 10. ročník se konal v sále školy předvánoční program, jehož součástí bylo tradiční předání not Čs. rozhlasu naší škole. Hostem byl herec Miloň Čepelka, který zpíval i četl vtipné pohádky.

13 proběhla v naší škole exkurze studentů Lékařské fakulty.

Leden. 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta.

Leden. 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta. Leden 6. ledna se vypravili internátní žáci na Staroměstské náměstí, kde probíhaly Tříkrálové oslavy a akce Andělská pošta. Byli jsme se podívat u zvířátek, viděl jsem oslíka, který mi chtěl sežrat bundu.

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Říjen. 6. 10. zhlédli žáci IV. a V. A v Divadle ABC pohádku J. Wericha Lakomá Barka.

Říjen. 6. 10. zhlédli žáci IV. a V. A v Divadle ABC pohádku J. Wericha Lakomá Barka. Říjen 1.10. někteří internátní žáci navštívili Autoshow na výstavišti v Holešovicích. Byli jsme se podívat v autosalónu na modely aut. Modely byly za sklem, a proto jsme si na ně nemohli sáhnout. Ale přece

Více

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 20.9.2011 Anotace Prezentace Prahy památky, korunovační

Více

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Čarodějnice na ZŠ a MŠ Lingua Universal Ve středu 30. dubna jsme pro děti základní a mateřské školy připravili,,slet čarodějnic.

Více

tvorbu představila a v rámci vernisáže uskutečnila přednášku Vesmír z pohledu Hubbleova teleskopu.

tvorbu představila a v rámci vernisáže uskutečnila přednášku Vesmír z pohledu Hubbleova teleskopu. květen 2016 Na konickém zámku proběhla nevšední výstava ZŠ a G Konice. Hlavně nesmí býti smutno V pátek 8. dubna v podvečer proběhla v konické zámecké galerii vernisáž výstavy obrazů Mgr. Ilony Strejčkové.

Více

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Prahy, zná části Prahy a nejznámější pražské památky Časový nárok: 45 min. Pomůcky: interaktivní tabule, datový

Více

Samostatná příloha časopisu

Samostatná příloha časopisu www.7zskolin.cz Číslo 2 12.ročník (2015/2016) listopad 2015 Samostatná příloha časopisu Zvláštní vydání pro II.C a V.C Dostali jsme od paní učitelky Kombercové informaci pro nás a pro rodiče: HISTORICKÁ

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

7. 4. 10 žáků s paní Vaňkovou zhlédlo německé divadlo v DDM Na Balkáně.

7. 4. 10 žáků s paní Vaňkovou zhlédlo německé divadlo v DDM Na Balkáně. Duben 1.4. proběhlo v Butovicích, v Gymnáziu pro ZP, Butovické veršobraní. Této recitační soutěže se zúčastnili žáci: Daniel Klement a Jan Vích (9. ročník), Matouš Horák (8. ročník) a Ondra Mištera (10.

Více

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015 Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 zábavná cesta historií pro všechny, kteří si chtějí hrát Interaktivní výstava pro děti na motivy

Více

1. Úvod. 2. Propagace výstavy

1. Úvod. 2. Propagace výstavy 1. Úvod Výstava (Ne)viditelná Olomouc je otevřena od 1. srpna 2013 na adrese Křížkovského 5, Olomouc. Záměr výstavy je přiblížit lidem v absolutní tmě život nevidomých. Návštěvníci tak vnímají výstavu

Více

Květen. 5. 5. navštívila MŠ ZOO.

Květen. 5. 5. navštívila MŠ ZOO. 5. 5. navštívila MŠ ZOO. Květen 13. 5. žáci VIII. A podnikli exkurzi do Hrdličkova muzea. Dnes jsme byli v muzeu Aloise Hrdličky. Prohlédli jsme si model obličeje pana Hrdličky. Poté nám paní průvodkyně

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011.

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy Program Comenius - návštìva v Lukavici Den 1. Cesta ze Dvora Králové n.. L. do

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2015 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete krásné fotky z červnového divadelního představení v divadle Minor Emil und die Detektive, důležité

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Vítáme vás na gymnáziu Omská a přejeme úspěšné vyřešení všech úloh. Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí. V matematice pracujeme s čísly

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Muzejní prezentace ve výuce dějin. Přehled expozic k dějinám 20. století.

Muzejní prezentace ve výuce dějin. Přehled expozic k dějinám 20. století. Muzejní prezentace ve výuce dějin. Přehled expozic k dějinám 20. století. DĚJEPIS V MUZEU 5. února 2013 Pavel Douša, Ivana Havlíková Muzeum jako vzdělávací instituce Vzrůstající význam vzdělávacích aktivit

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Výukový materiál Číslo DUMu/Název DUMu:

Více

ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ VÁNOCE. Semestrální práce z předmětu statistika. Nela Maršálková 2 38. Tomáš Čeněk 2 38

ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ VÁNOCE. Semestrální práce z předmětu statistika. Nela Maršálková 2 38. Tomáš Čeněk 2 38 ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ 2012 2013 VÁNOCE Semestrální práce z předmětu statistika Nela Maršálková 2 38 Tomáš Čeněk 2 38 Jako téma našeho výzkumu jsme si vybrali Vánoce, protože se již od měsíce září

Více

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech univerzitních

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina.

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. Leden 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. 13. 1. se v učebně V. A konala výstava s názvem Mladý filatelista, kterého zúčastnili žáci různého věku a z

Více

o činnosti a hospodaření v roce 2015

o činnosti a hospodaření v roce 2015 o činnosti a hospodaření v roce 2015 SÍDLO: Chomutov 3, Pod lesem 4939, 430 03 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: 22832734 E-MAIL: sancezit@seznam.cz WEBOVÉ STRÁNKY: www.hennlichova.cz/sance_zit ČÍSLO ÚČTU: KB 43-58493000267/0100

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Jakub. Ondra. Milí čtenáři,

Jakub. Ondra. Milí čtenáři, Milí čtenáři, blíží se konec června a s nimi i Vaše vytoužené a očekávané letní prázdniny. Ještě před tím než se vydáte vstříc dobrodružstvím, přečtěte si poslední číslo Sovího zpravodajství ročník 2015/2016

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran ...květen/červen III. ročník, 6. číslo Reportér Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2 projekt Osudy spojují Svoboda, láska, velvyslanec

Více

Osmačky úspěšné v republikové konkurenci

Osmačky úspěšné v republikové konkurenci Osmačky úspěšné v republikové konkurenci Žáci osmého ročníku plumlovské školy se vůbec poprvé zúčastnili soutěže Rozpočti si to! Ta se zaměřuje na oblast finanční gramotnosti. Osmáci měli o soutěž velký

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Omezení osobní svobody I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 16.10.2013

Více

PhDr. Jaroslava Hasmanová Marhánková, Ph.D.

PhDr. Jaroslava Hasmanová Marhánková, Ph.D. PhDr. Jaroslava Hasmanová Marhánková, Ph.D. Tato studie vznikla v rámci projektu Destandardizace životní dráhy v současné české společnosti (grant č. 403/09/0038). 23 biografických rozhovorů (7 mužů a

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

Př. 3: Dláždíme čtverec 12 x 12. a) dlaždice 2 x 3 12 je dělitelné 2 i 3 čtverec 12 x 12 můžeme vydláždit dlaždicemi 2 x 3.

Př. 3: Dláždíme čtverec 12 x 12. a) dlaždice 2 x 3 12 je dělitelné 2 i 3 čtverec 12 x 12 můžeme vydláždit dlaždicemi 2 x 3. 1..20 Dláždění III Předpoklady: 01019 Př. 1: Najdi n ( 84,96), ( 84,96) D. 84 = 4 21 = 2 2 7 96 = 2 = 4 8 = 2 2 2 2 2 D 84,96 = 2 2 = 12 (společné části rozkladů) ( ) n ( 84,96) = 2 2 2 2 2 7 = 672 (nejmenší

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Hřiště Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

Proč jedeme do Osvětimi na Pochod živých 2016?

Proč jedeme do Osvětimi na Pochod živých 2016? Proč jedeme do Osvětimi na Pochod živých 2016? Oświęcim Jedno z nejstarších polských měst, jehož historie sahá až do roku 1138, rozprostírající se na východním břehu řeky Soły. Ve druhé polovině 19. století

Více

Redakce 016. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 29. dubna 2016 dvouměsíčník číslo 4/2016. První jarní den

Redakce 016. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 29. dubna 2016 dvouměsíčník číslo 4/2016. První jarní den Redakce 016 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 29. dubna 2016 dvouměsíčník číslo 4/2016 První jarní den, Ten je jako sen, Co se děje s květinami? Kvetou na první jarní den. První jarní den Konečně

Více

Jak vycházet s kamarády

Jak vycházet s kamarády Jak vycházet s kamarády Nejdůležitější je se nehádat kvůli kravinám, což je v tomhle věku potíž. Nesmíš zapomínat na staré přátelé kvůli novým, všichni jsou pro tebe skoro stejně důležití. Hlavně nepomlouvej,

Více

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období PŘÍLOHY Seznam příloh: Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období Příloha č. 1 DOTAZNÍK PRO PEDAGOGY MATEŘSKÝCH ŠKOL vzor Vážené paní

Více

Proč o tom mluvit právě teď?

Proč o tom mluvit právě teď? P a v e l Z i k l Ú s t a v p r i m á r n í a p r e p r i m á r n í e d u k a c e P d F U H K Proč o tom mluvit právě teď? Nová právní úprava od 1. 9. 2016 (školský zákon ve znění 82/2015 Sb., nová vyhláška

Více

Vyznám se v dějinách holocaustu 25.1.2011

Vyznám se v dějinách holocaustu 25.1.2011 Vyznám se v dějinách holocaustu 25.1.2011 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Otázka 1: Najdeme tento památník na Vsetíně? ANO 1.Doplňující otázka: Kde je tento památník? Co má připomínat? Dodejte vše,

Více

Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013

Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013 Program kulturních a společenských akcí na státním hradě Karlštejně a v podhradí Karlštejna v roce 2013 12. ledna 2013 od 19,00 hodin Novoroční koncert hudební skupiny Nová Sekce a jejich hostů v divadelním

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011)

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011) Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011) Pondělí 15. 8. 2011 Výluka Řečkovice v době od 0.00 do 24.00 hodin Úterý 16. 8. 2011 Výluka Řečkovice v době od 0.00 do 24.00 hodin

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Návštěva Třebíče v Pondělí 27.9.

Návštěva Třebíče v Pondělí 27.9. Nejvíc se mi líbilo kino Shrek: zvonec a konec a bazilika sv. Prokopa. V bazilice se mi nejvíc líbil: oltář. Líbila se mi i zahrada se studnou. Také příroda a Zadní synagoga byly zajímavé. V pondělí 27.

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013 Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září EXKURZE ARCHEOSKANZEN MODRÁ Dne 16. 9. 2013 jeli žáci 7. a

Více

Redakce 015. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015

Redakce 015. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015 Redakce 015 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 26. října 2015 dvouměsíčník číslo 1/2015 První akce v tomto školním roce byly zaměřeny na upevnění vzájemných vztahů v nově vytvořených šestých a

Více

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ 1. září je den, který nemá většina dětí moc ráda. Každý ví, proč. Jasně. Začíná škola. I pro Vojtu. První cesta po prázdninách do školy byla pro Vojtu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název školy: Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie, Rumburk, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Výukový materiál. Šablona: III/2 Materiál: VY_32_INOVACE_05_Vl05 Vytvořeno: červenec 2012. Ověřeno ve výuce Datum: 23. 10. 2012 Třída: 4.- 5.

Výukový materiál. Šablona: III/2 Materiál: VY_32_INOVACE_05_Vl05 Vytvořeno: červenec 2012. Ověřeno ve výuce Datum: 23. 10. 2012 Třída: 4.- 5. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3052 Škola: Základní škola a Mateřská škola Bílý Kostel nad Nisou, příspěvková organizace, 463 31 Chrastava Šablona: III/2 Materiál: VY_32_INOVACE_05_Vl05

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ V naší škole využíváme při vzdělávání žáků s PAS metodiku práce nazvanou strukturované

Více

FESTIVÁLEK NA K N I O C K N I O C SVĚ V T

FESTIVÁLEK NA K N I O C K N I O C SVĚ V T Ročník 2008 MĚSÍČNÍK KRASLICKÉ RADNICE 8 Cena 10,- Kč Oslavy slavné HORALKY 21.6.2008 FESTIVÁLEK NA I C N KO 12.7.2008 SV ĚT A MATEŘSKÉ ŠKOLY Cesta do pohádky Dne 19.6.2008 se zahrada MŠ Zámeček

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/0, příspěvková organizace telefon 485 32 875, e-mail spzs.nemocnice@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 20/202 Zpracovala

Více

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny.

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Dějepis pro 6. 7. ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_10_Úvod do dějepisu_ písemné_hmotné_a_obrazové_

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8. PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.2011 Anotace Prezentace stálých, stěhovaných a domácích zvířat.

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Jaké vánoční zvyky doma dodržujete? Zeyeráček Obsah :

číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Jaké vánoční zvyky doma dodržujete? Zeyeráček Obsah : číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Zeyeráček Obsah : Už jen pár dnů zbývá do Štědrého dne, na který se těší malí i velcí, a do rukou se Vám dostává vánoční číslo Zeyeráčku. My školáci se nemůžeme dočkat nejen

Více

Kluci a holky fotografují

Kluci a holky fotografují 1 Napoleon III. a císařovna Evženie se nechali vyfotografovat při výstupu na Mont Blank v r. 1860 bratry Bissonovými. Ti nesli dvě obrovské kamery, k tomu stejně velké desky, chemikálie, lampy na rozehřívání

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

VY_12_INOVACE_Hv1_24 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137

VY_12_INOVACE_Hv1_24 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Pořadové číslo materiálu: 24 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 U příležitosti otevření ekologického hřiště k nám v pátek 12. 9. přijela návštěva ze 3. ZŠ Slaný, aby se podívala na naši školu a zasoutěžila si s námi jak v turnajích,

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) ZŠ Školská žáky

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

VY_32_INOVACE_03_02_08

VY_32_INOVACE_03_02_08 Základní škola praktická Halenkov VY_32_INOVACE_03_02_08 Výchova ke zdraví - Sekty Číslo projektu Klíčová aktivita Zařazení učiva v rámci ŠVP Ověřeno Název DUMu Anotace Autor CZ.1.07/1.4.00/21.3185 III/2

Více

Květen. Začátkem května obdržel Jaroslav Klucho (6. ročník) diplom za 1. místo ve 35. ročníku výtvarné soutěže Krkonoše očima dětí.

Květen. Začátkem května obdržel Jaroslav Klucho (6. ročník) diplom za 1. místo ve 35. ročníku výtvarné soutěže Krkonoše očima dětí. Květen Začátkem května obdržel Jaroslav Klucho (6. ročník) diplom za 1. místo ve 35. ročníku výtvarné soutěže Krkonoše očima dětí. 6. 5. zhlédla MŠ divadelní představení Hurvínkovo dobrodružství v Divadle

Více

Hodnocení MPP ZŠ Bratrství Čechů a Slováků za školní rok 2014/2015

Hodnocení MPP ZŠ Bratrství Čechů a Slováků za školní rok 2014/2015 Hodnocení MPP ZŠ Bratrství Čechů a Slováků za školní rok 2014/2015 Preventivní aktivity v naší úplné základní škole probíhají ve dvou rovinách jako specifická primární prevence rizikového chování a jako

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Zápis z pracovní stáže do Linköpingu ve Švédsku

Zápis z pracovní stáže do Linköpingu ve Švédsku Zápis z pracovní stáže do Linköpingu ve Švédsku Termín konání: 26.4.2010 30.4.2010 Místo konání: Linköping ve Švédsku Přítomni: Pracovní stáţe se zúčastnili zástupci předkladatele projektu a partnerů projektu

Více

Výroční zpráva 2014. Místní knihovna v Železnici. Obsah :

Výroční zpráva 2014. Místní knihovna v Železnici. Obsah : Místní knihovna v Železnici Výroční zpráva 2014 Obsah : I. Základní údaje II. Provoz knihovny a její poslání III. Základní ukazatele knihovny IV. Činnost knihovny V. Zpráva hospodaření VI. Závěr Zpracovala

Více

pracovní list k ověření znalostí a pochopení a souvislostí pracuje s časovými údaji a využívá zjištěných údajů k pochopení vztahů mezi ději a jevy

pracovní list k ověření znalostí a pochopení a souvislostí pracuje s časovými údaji a využívá zjištěných údajů k pochopení vztahů mezi ději a jevy Vzdělávací oblast: Předmět: Téma: Člověk a jeho svět Vlastivěda 20. století Ročník: 5. Popis: Očekávaný výstup: Druh učebního materiálu: Autor: Poznámky: pracovní list k ověření znalostí a pochopení a

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠKOLNÍ 24, BYSTRÉ 569 92 9. ROČNÍK. Pracovní listy do výuky dějepisu - heydrichiáda.

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠKOLNÍ 24, BYSTRÉ 569 92 9. ROČNÍK. Pracovní listy do výuky dějepisu - heydrichiáda. ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠKOLNÍ 24, BYSTRÉ 569 92 9. ROČNÍK Pracovní listy do výuky dějepisu - heydrichiáda Petr Svojanovský ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Prohlašuji, že jsem absolventskou práci vypracoval

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 23.7.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2007/2008

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2007/2008 Základní škola Zeleneč Školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy právní forma IČO 71004637 IZO 102438269 identifikátor školy 600052222 vedení školy kontakt Základní

Více

Cesta do Prahy. 6) Při výběru dopravce, co ovlivňuje váš výběr nejvíce? (očíslujte podle priority)

Cesta do Prahy. 6) Při výběru dopravce, co ovlivňuje váš výběr nejvíce? (očíslujte podle priority) Cesta do Prahy 1) Jste: a) Muž b) Žena 2) Jaký je váš věk? a) 0-18 b) 19 21 c) 22 26 3) Jakou školu studujete? 4) Jak často dojíždíte za studiem? a) denně b) 1x týdně c) 1-2x za měsíc d) méně častěji 5)

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

ekodny exkurze workshopy tvořivá dopoledne příměstské tábory www.strevlik.cz www.facebook.com/strevlik

ekodny exkurze workshopy tvořivá dopoledne příměstské tábory www.strevlik.cz www.facebook.com/strevlik 2015 ekodny exkurze workshopy tvořivá dopoledne příměstské tábory KALENDÁŘ AKCÍ 2015 LEDEN - DUBEN TVOŘiVÉ DOPOLEDNE - MASOPUST - VýROBA MASEK 16. 1. 2015 (pátek 9.30-11.30) WORKSHOP - MALOVÁNÍ NA SKLO

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 Obsah: Slovo ředitele školy. Recyklohraní. Projektový den: Podzimní změny v lese. Projektový den: Učíme se demokracii,

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy žáci 5. - 9. ročník Datum: 08. 03. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy Přehled

Více

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_627

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_627 Název školy Autor Název Téma Číslo projektu Cílová skupina Anotace Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Mgr. Miroslava Šotová Vy_32_INOVACE_627 Český jazyk 9 literatura-

Více

metodické sdružení pro učitele na téma Grafomotorická cvičení pro ZP děti pobesedovat herečka Sabina Laurinová škola otevřela veřejnosti besedovala

metodické sdružení pro učitele na téma Grafomotorická cvičení pro ZP děti pobesedovat herečka Sabina Laurinová škola otevřela veřejnosti besedovala Listopad 3. 11. proběhlo ve sborovně metodické sdružení pro učitele na téma Grafomotorická cvičení pro ZP děti. 3. 11. od 15 hodin přišla s žáky pobesedovat herečka Sabina Laurinová. 4. 11. se od 8 hodin

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více