Pondělník 17. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pondělník 17. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014"

Transkript

1 Pondělník 17 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 17. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014, který je zároveň Pondělníkem posledním. Vzhledem k tomu, že k 31. lednu 2014 končí funkční období stávajícího pana děkana i jeho proděkanů, je toto číslo Pondělníku v této podobě poslední. Dovolte mi poděkovat Vám všem, se kterými jsem měla možnost čtyři roky spolupracovat. Všem studentům přeji úspěchy ve studiu a zdárné dokončení a úspěšné absolvování studijních programů, které jste si na naší fakultě zvolili, pokud se budete hlásit do navazujících magisterských či doktorských studijních programů, tak úspěch u přijímacího řízení a přání, ať studium splní Vaše očekávání. Všem akademickým pracovníkům, se kterými jsem měla možnost spolupracovat, děkuji za vstřícnost a profesionální přístup při řešení studijních záležitostí. Všem Vám přeji spokojenost v pracovním i osobním životě, životní optimismus a hlavně pevné zdraví. Irena Smolová proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Studijní záležitosti Důležité termíny od 21. ledna 2014 zápis předmětů na letní semestr 2013/2014 navazující magisterské studium od 23. ledna 2014 zápis předmětů na letní semestr 2013/2014 bakalářské studium 17. února 2014 začátek výuky v letním semestru února 2014 Okno do praxe 19. února 2014 informační schůzka k pedagogické praxi 24. února 2014 končí zápis předmětů na letní semestr 2013/ února 2014 poslední termín pro podání přihlášek ke studiu bakaláři, nezapomeňte podat přihlášku do navazujících magisterských studijních programů nebo znovu do bakalářských, pokud jste si šťastně nevybrali studijní obor nebo máte ohroženu hranici splnění 40 kreditů pro postup do 2. ročníku, či Vám hrozí, že nesplníte podruhý zapsaný předmět!!!

2 Zápis předmětů na letní semestr akademického roku 2013/2014 Harmonogram zápisu předmětů na letní semestr akademického roku 2013/2014 bude pro bakalářské (bc.) a navazujícího magisterské (NMgr.) studijní programy probíhat od 21. ledna 2014 do 24. února 2014 včetně dle následujícího členění: Ročník: Od: Do: 4. a vyšší ročníky: 21. ledna 2014, 8:00 hod. 24. února ročníky bc. studia: 23. ledna 2014, 8:00 hod. 24. února ročníky bc. studia: 23. ledna 2014, 11:00 hod. 24. února ročníky bc. studia: 23. ledna 2014, 14:00 hod. 24. února ročníky NMgr. studia: 21. ledna 2014, 11:00 hod. 24. února ročníky NMgr. studia 21. ledna 2014, 14:00 hod. 24. února 2014 Podrobné informace o harmonogramu jsou ve vnitřní normě B3-13/1-PR Harmonogram akademického roku 2013/2014 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2013/2014, dostupné na adrese: Podmínky pro zápis do dalšího ročníku studia Podmínky pro zápis do dalšího ročníku studia jsou následující: získat minimálně 40 kreditů za první akademický rok studia; za jeden akademický rok získat minimálně 40 a maximálně 90 kreditů; získat minimálně 80 kreditů souhrnem za každé 4 po sobě následující semestry; nepřekročit maximální dobu studia; splnit všechny podruhé zapsané povinné předměty. Termíny státních závěrečných zkoušek (SZZ) + povinnost uzavřít studium Termíny státních závěrečných zkoušek, včetně obhajob závěrečných prací, jsou vypisovány ve STAGu a studenti se na ně hlásí podobně jako na jiné termíny zkoušek.!!! Povinností studentů je uzavřít nejméně 3 týdny před konáním SZZ studium u příslušné studijní referentky na studijním oddělení. Nutné je doložit vše i v INDEXu. Bez uzavření studia na studijním oddělení není možné SZZ vykonat! Uvedená lhůta je nezbytná pro kontrolu splněných studijních povinností a přípravu protokolů ke SZZ. Obhajoby závěrečných prací Obhajoby bakalářských či magisterských prací probíhají jako součást státních závěrečných zkoušek. Termíny obhajob závěrečných prací jsou vypisovány katedrami v systému STAG a studenti se na ně hlásí podobně jako na jiné termíny zkoušek. Termíny (lhůty) pro odevzdávání prací stanovuje katedra garantující studium, platí ale povinnost mít práci nahranou ve STAgu minimálně 3 týdny před konáním obhajoby práce. Jinak práci není možné obhajovat. Lhůta je nezbytná pro kontrolu prací v systému theses (kontrola plagiátů). Doporučuji informovat se na katedrách o termínech odevzdávání prací v letním semestru, na některých katedrách je termín odevzdání práce v dubnu, květnu či červnu poslední možný v daném akademickém roce. Ne všechny katedry mají možnost odevzdání prací v červenci či srpnu a nejbližší možný termín obhajoby tak může být až v následujícím akademickém roce.

3 Nová směrnice děkana: k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Upozorňuji studenty, že byla novelizována směrnice děkana z roku 2011 o uznávání kreditů ze studia v zahraničí (Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit). Tato směrnice upravuje uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit dle požadavků ECTS (European Credit Transfer System). Pro studenty vyjíždějící do zahraničí platí v plném rozsahu Studijní a zkušební řád UP a Opatření děkana PřF UP k tomuto řádu. Ze směrnice vyplývá mimo jiné, že k uznání studia v zahraničí je nutné získat během zahraničního pobytu nejméně 20 kreditů za každý semestr. Doporučený počet kreditů ve studijním plánu je kreditů na semestr. K uznání studia v zahraničí je dále nutné absolvovat na zahraniční univerzitě alespoň jeden předmět, který je ekvivalentní předmětu kategorie A nebo B vyučovanému v daném oboru na PřF UP. Hlavní změny v novelizaci směrnice jsou následující: k uznání studia v zahraničí je kromě minimálně 20 kreditů za semestr nutný aspoň jeden předmět typu A nebo B; výběrového řízení se musí účastnit vedoucí zahraničního či studijního oddělení PřF UP; garant výměnného programu musí studenta seznámit s podmínkami uznání studia; uznání předmětů a započtení kreditů musí schválit pověřený proděkan; nové znění explicitně upozorňuje na možnost vrácení dotace v případě nesplnění podmínek. Pedagogická praxe - Oznámení pro studenty 1. navazujícího ročníku studia učitelství Centrum pedagogické přípravy PřF UP v Olomouci upozorňuje studenty 1. ročníku navazujícího magisterského a souběžného doplňujícího studia učitelství, že ve středu dne 19. února ve 13:15 hod. se uskuteční v učebně LP 2005 úvodní schůzka k souvislé pedagogické praxi. Praxe se koná ve dnech 3. až 28. března Další informace jsou na webu: upol.cz/ Na souvislou pedagogickou praxi budou zařazeni jen přihlášení studenti. Přihlášku je třeba podat nejpozději do 10. února Případné dotazy k pedagogické praxi můžete zasílat em na adresu: oldrich.lepil@upol.cz Splnění studijních povinností za akademický rok 2013/2014 S předstihem upozorňuji studenty, že poslední termín pro splnění studijních povinností za akademický rok 2013/2014 je 3. září 2014, k tomuto datu musí mít studenti splněny všechny studijní povinnosti, tj. první ročníky pro postup do druhého ročníku minimálně 40 kreditů, vyšší ročníky splněny všechny podruhé zapsané povinné předměty a získat minimálně 80 kreditů souhrnem za každé 4 po sobě následující semestry a současně nepřekročit maximální dobu studia.!!!! Doporučuji, průběžně si kontrolujte, zda máte úspěšně absolvované předměty zapsané ve STAGu, pokud nebudete mít k datu 3. září 2014, což je také stanovené datum kontroly plnění studijních povinností, nebude Vám předmět započítán pro akademický rok 2013/2014 jako splněný.

4 Soutěže, granty, projekty, nabídky spolupráce Výzva k podávání projektů zahraničních mobilit studentů na rok 2014 HÝČKEJTE SVOU ALMA MATER Máte nápad týkající se popularizace vašeho oboru, zviditelnění fakulty na veřejnosti, vylepšení prostředí na fakultě, vytvoření učební pomůcky, uspořádání výstavy fotografií, konkrétní spolupráce se středoškolskými studenty apod.? Požádejte o fakultní podporu! Nápad může být i přiměřeně šílený. Děkan PřF UP vyhlašuje výzvu na podávání projektů na propagaci a zlepšení prostředí na fakultě na rok 2014 Projekt může podat kterýkoli student v prezenční formě bakalářského, magisterského nebo doktorského studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Konkrétně, v době podání žádosti a v době vyhodnocení projektu (prosinec 2014) musí být žadatel/řešitel studentem PřF UP v prezenční formě studia. Úspěšní řešitelé získají odměnu, která bude vyplacena formou mimořádného stipendia. Jeden student může podat maximálně dva projekty za rok. Projekt může mít více spoluřešitelů, odměna však bude vyplacena pouze jednou, a to hlavnímu řešiteli. Řešitelé přijatých projektů obdrží bezprostředně částku 500,- Kč. Bude-li projekt úspěšně obhájen (podrobnosti jsou uvedeny níže), dostane řešitel dalších 3500,- Kč, 4500,-Kč nebo 5500,- Kč. Konkrétní výši odměny (z uvedených tří možností) určí hodnotící komise podle nápaditosti projektu a originality řešení, jeho významu pro fakultu a jeho finanční náročnosti. Úspěšný řešitel obdrží pouze uvedenou odměnu, veškeré náklady na řešení projektu jsou v režii řešitele, nelze je refundovat fakultou. Z přijetí projektu nevyplývají PřF UP žádné další finanční nebo jiné závazky. Žádosti v elektronické formě (preferovaný formát je pdf) a v jednom podepsaném výtisku podávejte na adresu Ing. Dagmar Zlámalové (děkanát PřF UP, dagmar.zlamalova@upol.cz). Žádosti lze podávat průběžně od prosince 2013, nejpozději však do 10. října Podrobnosti: Nabídka Kabinetu cizích jazyků intenzivní kurzy Bloková výuka ve dnech: ledna Kabinet cizích jazyků PřF UP pořádá intenzivní kurz pro ty, kteří se chystají na zahraniční stáž: VCJ/PE Practical English: Listening and Speaking Bloková výuka ve dnech ledna 2014 (8:00 13:00 hod); Absolvování předmětu hodnoceno 3 kredity; Předmět zakončen kombinovanou zkouškou: o písemná část: poslech s porozuměním, znalost frazeologie ve vybraných situacích; o ústní část: krátká prezentace českých reálií v angličtině; Jazyková úroveň B1-B2 (středně pokročilý pokročilý); Kapacita pro zapsání 16 studentů. Podrobnosti: Pondělník 16/2013_2014.

5 Nabídka nového předmětu kabinetu cizích jazyků Přehled anglické gramatiky VCJ/PAG - 3 kredity Nový předmět, který přináší přehled anglické gramatiky na jazykové úrovni B1-B2 podle Evropského referenčního rámce pro jazyky, kde si můžete upevnit nebo rozšířit znalost gramatiky. VCJ/PAG je velmi vhodný pro studenty, kteří v zimním semestru nesplnili VCJ/ AIII1. Výuka bude probíhat v češtině, formou kombinace přednášky a cvičení za využití e-learningové opory Virtuální učebna gramatiky KCJ. Gramatickými jevy se budeme zabývat zejména v návaznosti na přesnost vyjádření a významové nuance. Předmět je vhodný jak pro studenty, kteří si chtějí vylepšit přesnost vyjádření, tak pro studenty, kteří si chtějí doplnit základní znalost gramatiky. 1. Přítomné časy; 2. Minulé časy; 3. Nepřímá řeč; 4. Vyjádření budoucnosti; 5. Modální slovesa; 6. Infinitiv a gerundium; 7. Trpný rod; vyjádření záporu; 8. Podstatná jména; členy; kvantifikátory 9. Přídavná jména; příslovce; zájmena; 10. Slovosled anglické věty; 11. Podmínkové věty; 12. Vztažné věty. Chcete mít jasno? Zapište si VCJ/PAG Přehled anglické gramatiky Středa: , učebna LP 1030 Nabídky stipendií AKTION na základě mezivládní dohody Termín uzavírky přihlášek: do 15. března Termíny pro podávání návrhů projektů spolupráce programu AKTION ČR - Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání: do 15. března 2014 pro realizaci od 1. července 2014 do 30. června Semestrální stipendia na přípravu závěrečné práce pro studenty magisterských a doktorských studijních programů veřejných VŠ v ČR, kteří chtějí v ZS 2014/2015 absolvovat stipendijní pobyt v Rakousku. Termín pro podávání žádostí: do 15. března Více informací na: Krátkodobá výzkumná stipendia pro akademické pracovníky veřejných VŠ v ČR ve věku do35 let na zimní semestr 2014/2015. Termín pro podávání žádostí: do 15. března Více informací na: Stipendia pro zpracování disertační práce v tandemu pro české a rakouské studenty doktorských studijních programů ve věku do 35 let. Termín pro podávání žádostí: do 15. dubna Více informací na: Jednoměsíční výzkumná stipendia pro vysokoškolské učitele do 60 let. Termín pro podávání žádostí: do 15. dubna Více informací na: Habilitační stipendia pro postdoktorandy. Termín pro podávání žádostí: do 15. března Více informací na:

6 Nabídky stipendií: Slovensko, Francie, Portugalsko, Japonsko, Mexiko, Peru či Korea. Termíny blížících se uzávěrek přijímání žádostí o studijní stipendia pro studenty: Slovensko a Francie (do 28. února 2014) + předběžné informace o možnostech stipendijních pobytů v Portugalsku, Japonsku, Mexiku, Peru či Korejské republice. Termín pro podávání žádostí o studijní stipendia na Slovensko pro studenty magisterských a doktorských studijních programů veřejných VŠ: do 28. února Více informaci: Předběžný termín pro podávání žádostí o stipendia do Francie pro absolventy magisterských studijních programů/studenty 5. ročníků a studenty doktorských studijních programů veřejných VŠ: do 28. února Více informací na: Termín pro podávání žádostí o stipendia do Portugalska pro studenty veřejných VŠ: únor/březen Více informací na: Termín pro podávání žádostí o studijní a výzkumná stipendia do Japonska pro studenty veřejných VŠ: bude upřesněn po notifikaci nabídky v dubnu Více informací na: Termíny pro podávání žádostí o studijní a výzkumná stipendia do Mexika pro studenty veřejných VŠ: do 4. dubna 2014 a 13. června 2014 (žádosti se podávají ve dvou fázích). Více informací na: Předběžný termín pro podávání žádostí o studijní a výzkumná stipendia do Peru pro studenty magisterských a doktorských studijních programů veřejných VŠ: červen Více informací na: Termín pro podávání žádostí o studijní a výzkumná stipendia do Korejské republiky pro studenty magisterských a doktorských studijních programů veřejných VŠ bude upřesněn po notifikaci nabídky. Více informací na: 8. ročník projektu Pro ženy ve vědě Světová organizace UNESCO a společnost L'Oréal Česká republika ve spolupráci s Akademií věd ČR vyhlašují již osmý ročník ojedinělého projektu Pro ženy ve vědě. Pod heslem Svět potřebuje vědu, věda potřebuje ženy" si stipendium klade za cíl podpořit mladé vědkyně v jejich akademické dráze a prezentovat vědu jako perspektivní kariérní volbu pro ženy. Přihlášky do 8. ročníku projektu je možno vkládat od 6. prosince 2013 do 31. ledna K účasti v projektu stačí přihlásit svou odbornou práci na Přihláška do soutěže: stačí se zaregistrovat a vyplnit přihlašovací formulář. V případě jakýchkoli dotazů se obracejte: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D. (irena.smolova@upol.cz) Mgr. Tereza Knířová, tel , tel (tereza.knirova@amic.cz)

7 Zajímavé akce Okno do praxe kdy: února 2014, od 13:00 do 16:00 hodin kde: 2. podlaží PřF UP v Olomouci Pozvánka na VII. ročník akce Okno do praxe, setkání zaměstnavatelů se studenty, budoucími absolventy na téma možnosti uplatnění během jejich studia (brigády, praxe, stáže) a po ukončení (trvalé pracovní poměry). Setkání se uskuteční ve dnech 18. a 19. února 2014, od 13:00 do 16:00 hod. v prostorách 2. podlaží PřF UP. 18. února 2014: obory: Matematika, Fyzika, Optika 19. února 2014: obory: Chemie, Biologie, Ekologie Součástí setkání bude panelová diskuze studentů se zástupci zaměstnavatelů přírodovědných oborů. Otázky do panelové diskuze, které Vás zajímají, spolu s tipy na zajímavé zaměstnavatele vhodné k účasti na Oknu do praxe zadávejte do 9. února 2014 na webové stránky: Na závěr každé panelové diskuze soutěžíme o ceny. Na Vaši účast se těší organizátorky akce. Kontakt Všechna předchozí čísla Pondělníků najdete na webové stránce fakulty, vytištěné aktuální číslo Pondělníku je na úřední desce studijního oddělení. Odkaz na webovou stránku Pondělníku je:

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 září 2015 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2015/2016: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Pondělník 13 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás třináctým číslem Pondělníku v letošním akademickém roce a

Více

MOŽNOSTI STUDIA Ing. Tereza Němečková, Ph.D. Katedra mezinárodního obchodu 6. dubna 2016

MOŽNOSTI STUDIA Ing. Tereza Němečková, Ph.D. Katedra mezinárodního obchodu 6. dubna 2016 MOŽNOSTI STUDIA Ing. Tereza Němečková, Ph.D. Katedra mezinárodního obchodu 6. dubna 2016 OBSAH 1) Základní informace o MUP 2) Mezinárodní obchod nástupy do vyšších ročníků pro studenty VOŠMO 3) Přijímací

Více

Metodický pokyn rektora č. 5/2014

Metodický pokyn rektora č. 5/2014 Slezská univerzita v Opavě Metodický pokyn rektora č. 5/2014 pro podávání žádostí o sociální stipendia dle 91 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb. v akademickém roce 2014/2015 Vydáno: V Opavě, září 2014 D Metodický

Více

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt Studijní obor bakalářsk ského studia ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA EST Všechno na: http://www./ oborová příručka aktualizace 15.3.2013 pokyny k vypracování projektů vybrané bakalářské a diplomové

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (19. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 3.2. b) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA,

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vysoká škola ekonomická v Praze Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 1/2012 o přijímacím řízení ve znění Dodatku č. 1 z 3. října 2012 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška

Více

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., děkanka Mgr. Libor Marek, Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D.

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., děkanka Mgr. Libor Marek, Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D. Kód: Druh: Název: SMĚRNICE DĚKANKY Směrnice Fakulty humanitních studií doplňující Stipendijní řád Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati

Více

Zpráva o průběhu magisterského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze

Zpráva o průběhu magisterského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze 1. Informace o přijímacích zkouškách pro studijní programy Stavební inženýrství N3607 Architektura a stavitelství N3502 Budovy a prostředí N3649 Civil Engineering N 3648 Geodézie a kartografie N 3646 Inteligentní

Více

Pondělník 16. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013

Pondělník 16. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Pondělník 16 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem zpravodaje v letošním akademickém roce, přeji

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 27.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Souhlas s poskytnutím doplatku na bydlení NÁVRH USNESENÍ Rada města k žádosti Úřadu

Více

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 28. dubna 2006

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE)

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň tel.: 377636010 až 15, fax: 377636002, 377636022 e-mail: vosahlik@fpe.zcu.cz nebo mkrakor@fpe.zcu.cz WWW stránky: http://www.fpe.zcu.cz Den otevřených

Více

prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc., děkan Mgr. Lenka Drábková, Ph.D., proděkanka pro vnější vztahy

prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc., děkan Mgr. Lenka Drábková, Ph.D., proděkanka pro vnější vztahy Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: SD/03/2010 Datum vydání: 8. 4. 2010 Účinnost: 1. 3. 2010 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 6 Počet příloh: Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: SMĚRNICE DĚKANA Studium

Více

č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ čj. OU-12415/45-2011 SMĚRNICE DĚKANA č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Část první OBECNÁ USTANOVENÍ Článek

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. LÉKAŘSKÁ FAKULTA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. LÉKAŘSKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. LÉKAŘSKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA 3.LF UK Akademický senát 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27, odst.1 písm. b) a 33 odst. 1 písm.

Více

Smlouvu o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání (dále jen jako Smlouva ) I. Předmět Smlouvy

Smlouvu o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání (dále jen jako Smlouva ) I. Předmět Smlouvy Smlouva o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání doplňující a rozšiřující studium Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta se sídlem M. D. Rettigové 4, 116 39 Praha 1 zastoupená děkankou

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ZE DNE 29. ČERVENCE 2015 Vnitřní předpisy Ostravské univerzity v Ostravě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst.

Více

Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií

Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií Bakalářské diplomové práce na KAS Student je povinen přihlásit zadání bakalářské diplomové práce nejpozději během 4. semestru studia (přesné datum

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 4. 1. 5. 1. 2013. Filozofická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 4. 1. 5. 1. 2013. Filozofická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 4. 1. 5. 1. 2013 Filozofická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě FILOZOFICKÁ FAKULTA Ostravská univerzita v Ostravě Katedra českého jazyka Katedra české literatury a literární vědy

Více

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Projekt k ročníkové práci na téma ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vedoucí práce: Ing. Radka Johnová Termín odevzdání

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

Část I. Požadavky bakalářských a magisterských studijních programů podle studijního a zkušebního řádu univerzity

Část I. Požadavky bakalářských a magisterských studijních programů podle studijního a zkušebního řádu univerzity UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2011 STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 10. 11. 2011 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. prof.

Více

Projekt 438 Vytvoření studijních oborů Řešitel: prof. Ing. Václav Janda, CSc.

Projekt 438 Vytvoření studijních oborů Řešitel: prof. Ing. Václav Janda, CSc. Projekt 438 Vytvoření studijních oborů Řešitel: prof. Ing. Václav Janda, CSc. 1 Původní cíle projektu Cílem projektu bylo připravit podmínky pro akreditaci dvou bakalářských studijních oborů uskutečňovaných

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED)

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) 20. Července, 2009 AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) ZLIN AIRCRAFT a.s. Oddělení Výpočtů letadel E-mail: safelife@zlinaircraft.eu AMU1 Monitorování bezpečného života letounu

Více

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha CEVRO Institut Studijní a zkušební řád 1 Článek 1. Studium na vysoké škole 1. Studium v bakalářském a navazujícím magisterském studijním programu je uskutečňováno

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PR jako cesta budování image firmy TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK) Říjen 2012 JMÉNO A PŘÍJMENÍ / STUDIJNÍ SKUPINA

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

EHLED OSV za rok 2015 vykonávajících pouze hlavní SV

EHLED OSV za rok 2015 vykonávajících pouze hlavní SV Zadání pro programátory ehled o p íjmech a výdajích OSV za rok 2015 N_OSVC lokální aplikace ehled o p íjmech a výdajích OSV za rok 2015 Údaje P ehledu 2015 Dle FU(kont): Oznámil da. p.: M l podat na FU:

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové podpory na specifický

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 11

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 11 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 1. března 2013 OBĚŽNÍK č. 11 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/doc/obezniky 1. Oznámení s gratulací 2. Obhajoby

Více

Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava

Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava Vysoká škola polytechnická Jihlava Č. j. KR/11/00111 11/02088 Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava Úvod Tato směrnice obsahuje základní

Více

Příkaz ředitele č. 4 ze dne 9. května 2016 II. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNI ROK 2016/2017

Příkaz ředitele č. 4 ze dne 9. května 2016 II. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNI ROK 2016/2017 Příkaz ředitele č. 4 ze dne 9. května 2016 II. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNI ROK 2016/2017 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace v souladu s 59, 60, 165 odst. 2

Více

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce Zadavatel: Národní ústav odborného vzdělávání v Praze se sídlem: Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, IČ: 00022179 zastoupený : RNDr. Miroslavem Procházkou, CSc. prostřednictvím osoby pověřené výkonem zadavatelských

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací

Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice FF UJEP Ústí nad Labem č. 11/2008 Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací I. Zadání bakalářské a diplomové

Více

Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence

Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence Vzdělávání školních metodiků prevence Každý školní metodik prevence má možnost získat kvalifikaci pro svoji činnost

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 8/2014 Věc Pravidla a postupy pro přiznávání a výplatu stipendií na Univerzitě Pardubice Působnost pro Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost 19. září 2014

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 V Chebu 1.9.2015 Mgr. Lenka Burianová Mgr. Václav Polívka výchovný poradce ředitel školy PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE 1. Na úseku prevence negativních

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? Převod kreditních karet a osobních účtů ze Citibank do Raiffeisenbank je technicky náročný proces, a protože k

Více

Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení

Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení Absolventská práce je jednou z forem, pomocí které škola ověřuje dovednosti, schopnosti a znalosti žáka, který končí

Více

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE schválený Vládou ČR usnesením č. 744 ze dne 28. července 2004 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Akreditační komise (dále jen komise ) pečuje o kvalitu vysokoškolského vzdělávání

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

Soutěž s názvem Přihláška pro dvou až tříčlenné týmy studentů

Soutěž s názvem Přihláška pro dvou až tříčlenné týmy studentů Číslo přihlášky: Prosím nevyplňujte Datum přijetí přihlášky: Soutěž s názvem Přihláška pro dvou až tříčlenné týmy studentů 1. ročník Formulář Soutěžící - tým Člen týmu č. I. Adresa : adresy Člen týmu č.

Více

Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura

Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2012 2013 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

Pondělník 16. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 16. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 16 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

739 39 Lučina č.p. 1

739 39 Lučina č.p. 1 739 39 Lučina č.p. 1 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek obce Lučina Datum: 2011 Zpracoval: Schvalovací doložka: Ing. Dagmar Veselá, místostarostka Toto znění směrnice pro zadávání veřejných zakázek

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Obměna výdejové části stravovacího systému

Obměna výdejové části stravovacího systému Lhotecká 559/7, 143 01 Praha 4 tel. 974828343 e-mail: trapp@polac.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Obměna výdejové části stravovacího systému Zadávací dokumentace strana 1 (celkem 11) Zadávací dokumentace k veřejné

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Uživatelská nastavení parametrických modelářů, využití

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017 Směrnice Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

o diplomových a bakalářských pracích

o diplomových a bakalářských pracích Vyhláška děkana č. 01/2006 o diplomových a bakalářských pracích 1 Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upřesňuje pravidla při zadávání, zpracování, odevzdání a hodnocení bakalářských, resp. diplomových

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Střední průmyslové školy, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy a práva a povinnosti

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády Organizační řád Fyzikální olympiády Č.j.: 22 125/2005-51 dne 8. 11. 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Datum zveřejnění: 10. 1. 2011 ~ 1 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŢNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE VÝZVU PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŢÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 1 Ženská příjmení Příjmení žen se tvoří v souladu s pravidly české mluvnice. Při zápisu uzavření

Více

Ekonomika 1. 20. Společnost s ručením omezeným

Ekonomika 1. 20. Společnost s ručením omezeným S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 20. Společnost s ručením omezeným Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

Úklidové služby v objektu polikliniky

Úklidové služby v objektu polikliniky Městská poliklinika Praha příspěvková organizace Hlavního města Prahy se sídlem Spálená 78/12, Praha 1, 110 00 Česká republika dále jen zadavatel vyhlašuje dle ustanovení 12 odst. 3 Zákona o veřejných

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_005

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_005 EkF VŠB-TU Ostrava ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2012/2013 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost

Více

POZVÁNKA NA PODNIKATELSKO-AKADEMICKOU CESTU DO DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY

POZVÁNKA NA PODNIKATELSKO-AKADEMICKOU CESTU DO DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY POZVÁNKA NA PODNIKATELSKO-AKADEMICKOU CESTU DO DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY Generální konzulát Dominikánské republiky v Praze a Česko-dominikánská obchodní komora vás srdečně zve na podnikatelsko-akademickou

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace Skálova 373, 511 01 Turnov Identifikátor:

Více

Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s.

Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s. Projekt Znovu do práce s podporou Klubu K2 je podpořen v rámci Operačního programu

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 Příloha č. 2 Dohoda o společné hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce.. 116 Příloha č. 3 Upozornění

Více

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ Obecným cílem projektu je podpora vzdělávání na středních a vyšších odborných školách v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Uvedený

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZE DNE 25. SRPNA 2009

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZE DNE 25. SRPNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze. 1. Obecné informace

Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze. 1. Obecné informace Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze 1. Obecné informace 1.1 Profil absolventa učitelských studijních programů Absolvent studijního programu Učitelství pro střední školy má založeny základní kompetence

Více

Statut Grantové služby LČR

Statut Grantové služby LČR Statut Grantové služby LČR ÚVOD Náplní činnosti Grantové služby státního podniku Lesy České republiky, s. p. (dále jen GS a LČR ) je zajištění řádného průběhu zadávání a následného řešení projektů a výzkumných

Více

Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16

Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16 Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16 Průvodce studiem 2015/16 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Vysoká škola uměleckoprůmyslová

Více

Příprava na práci v Jihočeském kraji reg. č. projektu CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019

Příprava na práci v Jihočeském kraji reg. č. projektu CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019 Národní projekt Příprava na práci v Jihočeském kraji Základní údaje o projektu Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019 Celková doba trvání realizace projektu: 14. 6. 2005 31. 1. 2008 Realizace

Více

Uzavření klasifikace vždy den před klasifikační poradou do 12.00. Klasifikační porada končících tříd vždy v 10.15 hod na učebně A2.

Uzavření klasifikace vždy den před klasifikační poradou do 12.00. Klasifikační porada končících tříd vždy v 10.15 hod na učebně A2. Plán školního roku 2014/2015 36 01.09.-05.09. 1.9. zahájení školního roku 14 30.03.-03.04. do 31.3. odevzdání seznamu literárních děl k MZ 1. - 4.9. společná část MZ - podzimní termín 2. - 3.4. Velikonoční

Více

Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017

Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 Doktorský studijní program Ekonomika a management Informace o průběhu

Více

Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D.

Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D. KAE Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D. Akademický rok, semestr: 2008/2009, ZS Rozsah výuky: 2 + 0

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ)

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) I. Poslání studentské vědecké a odborné činnosti Studentská vědecká a odborná činnost (dále jen SVOČ) je dobrovolná zájmová činnost studentů Policejní akademie

Více

PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu -

PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu - PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu - 1 Obecně Plán činností Komise propagace a marketingu (dále KPM) je v souladu se Statutem KPM a jeho platnost může být změněna jen v souladu se

Více

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Funkcionalita (a moduly z ní vycházející), která není uvedena v tomto dokumentu, nebude implementována. 1) redesign webových stránek na základě požadavků dohodnutých

Více

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST Příloha č. 2 Dotačního programu Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Dotační program Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Ředitel Střední školy služeb a podnikání, Ostrava-Poruba, příspěvkové organizace, na základě zákona č. 561/2004 Sb., Školský zákon ve znění pozdějších předpisů

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci

POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci Platnost k 15. 10. 2012 POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci (druhá záložka tabulky hodinových dotací) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více